Mitt hjärta och jag i morgon


 
 
I morgon är det tävlingdebut och jag är mest nervös för vägen dit och vägen hem. Även om det bara är 25 minuter bort... Själva tävlingen har jag inga problem med, jag ska BARA sitta still, vara lugn och få min häst lugn. Resten sköter min stjärna till häst <3 Jag kommer uppdatera om allt på INSTAGRAM, följ mig på Icusen om ni inte redan har mig. Annars kommer det komma upp resultat, utverdering och film på kvällen. Jag kommer även lägga upp lite andra klipp i morgon då jag får tillbaka min hastighet =) Direkt efter tävlingens sticker jag till Lund och ska fira en kompis, men om det inte blir för sent kommer jag hinna blogga lite på kvällen.
 
 
 
Håll nu tummarna att vi kommer dit, att det går bra och att vi kommer hem <3
 
 
 
 
 


Nu håller jag tummarna :)


 
Jag vill vinna biljetter till Göteborghorseshow =)
 

Om ni har instagram kan ni gå in på vitaminwellsverige och tävla :) Må bästa hen vinna!! 
 
 
 


Laddar inför i morgon =)


 
 
 
 
I morgon blir det start i 90 och 1 m. Perfekt första start på året, ingen ansträngning med höjder utan mer lekande lätt. Mer markarbetshoppning för Cassador och även mig. Vi ska träna på det som är mellan hinderna och innan, lugnt och sansat i 90, gör inget om han får tidsfel, ska ta ut svängarna och låta hinderna komma på vägen.
 
 
Jag har tvättat det blåa schabraket (somma som på bilden ovan) med tillhörande luva, men vilket pannband ska han ha?? Något förslag?? Blått, silvrigt, guld, koppar eller döskallar??
 
 
 
 
 
 
 


Väkommen helg =)


 
 
Fullt ös hela veckan och även helgen är fullbokad. Veckan som varit har varit både ups and downs. Cassador fick en liten lugn start på veckan med lösgalopp på måndagen, tömkörning på tisdag och långskritt ute i skogen och klättring på onsdagen. Igår kände jag hur pigg han va i stallgången så jag tog med mig min "kompis" gramanen till ridhuset. Jag skrittade först en runda utomhus och gick sedan in och jobbade igenom Cassador först i skritten och traven utan graman. Jag hade Micklemtränset med tvådelat eggbett med fasta ringar, kanske är det på alla eggbett. När jag skulle värma upp han i galoppen drog han och kickade flera gånger med rumpan så jag stannade honom och drog på han gramanen. Inte en kick och han jobbade i låg form och fick nu verkligen jobba ordentligt med bakbenen. När jag hade jobbat klart med gramanen och han gick stadigt, mjuk och fint så tog jag av den. Ställde upp ett kryss mitt i ridhuset så jag skulle kunna komma på en 8-volt. Han va lite busig i början då han "kände sig fri" men lyssnade på mig och jobbade i en stadig galopp utan bus och koncentrerade sig på det lilla krysset jag hade ställt i mitten. Han väntade på mig och va inte alls galen, utan lugn och arbetsvillig.
 
Eftersom jag red igenom honom i säkert 1,5 timme igår så ville jag idag bara stämma av lite inför i morgon. Jag tog idag hacket, skrittade ut en liten runda först och gick sedan till vårt lilla ridhus som är runt 20x40 kanske?! Ska stega nästa gång. Jag ville rida i lugn och ro och inte med så stora ytor där han kan känna sig fri och dra iväg. Jag skrittade först mycket på volt och ställde igenom honom. Han svarade jättefint och även likaså i traven. I galoppen va han superfin i vänster och i höger sedan kickade han inte en enda gång utan lyssnade till 1000 på mig och drog bara lite på volten några gånger men inte alls så mycket som han har gjort innan. Jag märker det nu att han börjar bli stark och bli mer stadig i höger då jag efter dressyrträningen visste vad jag skulle jobba på. Repeterade lite samma övningar idag som vi gjorde då och han svarade så mycket bättre på det nu. Vi höll oss på en stor volt utan att gå ut på kanterna och sedan spåra med fram- och bakben utan att vingla ut från spåret, alla ben på plats och även kroppen. Vi gjorde det i alla gångarterna och även ställa huvudet mycket inåt. Det tyckte han va en ren pina på dressyrträningen, men idag satt det som en smäck <3
 
Efteråt så berömde jag han jättemycket, ja faktiskt under heeela ridpasset och jag märker hur lugn han blir när jag pratar med honom och ger massa beröm. När jag rider på hacket så är det väldigt fiffigt att ge godis som beröm när han har varit ritkgit duktig under tiden man rider. Så det räcker att jag gör halt och "pussljudet" så ser man hur öronen flaxar och mulen kommer och hälsar på mig från sidan. Duktig häst är värld all fjäsk och beröm, det tycker jag!! Red han inte så hårt idag, max 30 minuter i ridhuset och sedan gick jag ner och strechade honom och smörjde in honom med Arnika och masserade honom. Även om ytorna är stora och han står lös medans jag trycker och klämmer så sticker han ingenstans. Han står ju inte helt stilla när jag masserar ryggen på honom då han är lite känslig men han skulle inte springa iväg <3 Min fina duktiga kille... blev en massa pussar och gos.... sedan kom det hemska. Vi var tvungen att klippa bakbenen då han inte får åka iväg med svarta bakben på tävling i morgon, enligt mig ;) Ser ju roligt ut, dock ville han inte alls vara lugn och tyckte det va riktigt tråkigt så jag fick guldhjälp av en som jobbar stallet att hålla ett ben även om jag hade snott runt ett band runt mulen, gillar inte bremsen då han får sår av den så ett band är det bästa.
 
 
 


 
 
 
 
 
Nu när Corvette har åkt iväg ett tag så känns det att jag har kommit Cassador ännu närmre än tidigare. Jag känner han mer nu, jag vet när något är på tok och det känns som om han njuter mer av att ha mig för sig själv. Just nu funkar detta jättebra men jag saknar mitt lilla gråa bustroll <3
 
 
 
 
 
<3   <3   <3
 
 
 
 
 


Fullt ös


 
Men liiiiite Sushi hinner vi med ;) skriver mer när jag kommer hem. Mycket bra dag idag <3 
 
Massa kramar!!
 
 


Ny lansering från Perlstoft


 
 
PERLSTOFT
 
Nu lanserar vi en helt ny prisvärd kollektion som vi döpt till Best Friend. Enklare pannband, halsband och armband till mycket förmånliga priser men där vi inte tummat på kvalitén, allt är fortfarande gjort på Preciosas vackra pärlor.
Pannbanden kostar 99:-, halsbanden 149:- och armbanden 79:- Att det sedan inte tillkommer några extra avgifter så som frakt och fakturaavgifter (Klarna) gör att du verkligen kan frossa i lyx. Har du bara köpt pannbandshållarna (från 99:-) så är det bara att byta pannband så ofta du vill. Billigare och enklare blir det inte.
Dessutom har vi passat på att sänka priset på mängder av andra pannband så passa på, dessa kommer inte in igen, när dom är slut så är det slut. Best Friend Collection kommer däremot att finnas kvar ett bra tag.
Välkommen in i shoppen
 
 
 
 
 
 
Det kom ett paket med lite gåvor från PerlStoft igår, som jag har fotat.
Även lite andra favoriter kan ni se nedan.
 
 
Till Mig
 
 
 
Till hästarna (best friend collection)
 
 
 
Till mig
 
 
 
Till mig och Cassador
 
 
 
Till mig :)
 
 
 
 
 
 
Saknar mitt <3
 
 
 
 


Nytt från PerlStoft!


 
Fick ett paket från PerlStoft idag, det kommer upp lite nya bilder i morgon, det jag hinner. Cassador måste få sina bakben klippta, han ser ju inte klok ut ;) I morgon blir det markarbetstrim, litet hinder och skritt i skogen. Sen på fredag har jag det där spännande mötet. Weeii!! Nej nu ska jag krypa ner i min efterlängtade säng... Natti <3
 
 
Gå in och kika www.perlstoft.se
 
 
 
 
 
 


Min dröm inatt...


 
 
Inatt drömde jag om Cassador, jag drömde att de hittade massa sand i magen men att han mådde jättebra trots det. Hmm, så jag fick självklart lite noja över drömmen och hällde i massa loppfrö i hans mat. När jag va påväg hem sen tittade jag på mobilen och fann en bild på Instagram som min brors fru hade taggat mig i.
 
Mamma Karolina är hemma med en liten sjukling, Elvira 2,5 år. Elvira har bara träffat Cassador 2 gånger och har bara ridit på Corvette när de har besökt mig och hästarna. Men jag har visat henne massa bilder på både Corvette och Cassador när jag har varit hemma då de bor en bit ifrån mig. Visst är hon söte??! =)
 
 
 
 
 
 
 


Vi trotsade och gjorde det ändå!!


 
 
 
Med detta inlägg vill jag HISSA SKRITTEN!!
 
 
En del hoppfolk säger, "Galoppen är den viktigaste, trav och skritt kan kvitta". Cassador är ett levende bevis på att de enbart galopperade honom kort, kort och kort innan han kom till mig. Han var känslig, rädd, väldigt spänd och kunde absolut inte skritta. När vi red ut med båda hästarna det första året låg Cassador en bra bit efter Corvetten, han hade aldrig en chans att komma ikapp utan ville i så fall trava. Jag är väldigt noga med mina hästar att de SKA skritta när det är skritt, de ska INTE steppa eller vara spända. Jag är också väldigt noga med att rida hästarna mycket själva ute i skogen, inte kunna bli stressad eller bli påverkad av den andra. Som sagt, kom jag kom inte från gården med Cassador de första gångerna jag skulle rida ut på honom. Det tog ett tag och nu älskar han det :)
Jag vill ha en avslappnad skritt där de verkligen länger steget, det är för mig en riktigt bra och viktig skritt. Idag, två år senare, så har Corvette inte en chans mot Cassadors skritt. Helt otroligt va en häst kan ändra sig med en envis ryttare som vet vad hon vill att sin häst ska lära sig. Cassador tar ut stegen och använder sina långa ben, han är avslappnad i kroppen och det gör att han sänker sitt huvud med. Sedan att han har väldigt mycket turbo i skritten gör inget, ibland kan det gå lite fort då han verkligen suger tag i marken men så länge han inte steppar och spänner sig så får han gärna knata på i turboskritt.
 
Så HISS FÖR SKRITTEN, det mår era hästar bra utav!!! Välj att rida ut på enbart långa skrittrundor vissa dagar, var även noga med att skritta fram länge innan ett ridpass och skritta av länge efter!!! När jag har travat färdigt brukar jag hoppa av och leda mig häst. Sitta där och åka som en klump efter ett bra pass kan hästen gott och väl njuta de sista minuterna i skritten utan mig på ;). För mig är detta den viktigaste gångarten för en hållbar häst, sen har jag självklart inte tänkt att hoppa en bana på 1.20 i just skritt... :) Men ni som har något bakom pannbenet förstår vad jag menar.
 
 
 
Vi trotsade vädret idag, storm, snö och kalla vindar. Jag hade planerat in en lång skrittrunda i skogen idag, lite klättring, och inget skulle hindra oss. Hatar att vara i ridhuset flera dagar, hade det inte varit snö ute hade jag gått med han en runda i måndags då han egentligen behövde vila efter helgen. För Cassadors del är det bättre om han får röra på sig, aktiveras för hand eller lösgalopp. Annars hittar Cassador på något annat bus i hagen om jag skulle låta han stå rakt upp och ner utan att aktivera honom under 24 timmar. Jag vet nänligen, been there - done that!! (lagat hagen fööör många gånger)
 
Jag satte en luva på Cassador så han inte skulle få in halva stormen och snö i öronen, han verkade gilla det väldigt mycket då han inte brydde sig om stormen så mycket. Jag hade även skritttäcke på rumpan och ett vanligt fleece runt hela han, även jag snodde in mig i en egen filt då jag inte hade några termos med mig. Brrr, men det va mest kallt i början, innan vi tog oss upp till skogen där träden kunde skydda oss. Vi skrittade först en lång runda uppe i skogen, sedan gick vi bort till grustaget och klättrade lite. Vi tog inte de brantaste backarna utan den långa galoppbacken, klättrade upp och ner två gånger på den branta delen.
 
På hela vår skritt runda ligger det 5 fallna träd som Cassador måste ta sig över. Jag har valt att lära honom skritta över dem och lyfta ordentligt på benen, i början hoppade han över allt men eftersom vi kämpar på hoppbanan med att vänta så ska han även göra det här. Tror det är jättenyttigt för honom att skritta över och verkligen lyfta på benen.
 
Vill även ge Cassador massa beröm idag, när vi red till grustaget så red vi på en liten stig bredvid motionsspåret uppe på galgberget. Där kom det en stor traktor som skottade på motionsspåret. Jag stannade Cassador och visade honom vad som skulle köra förbi honom. Han lyfta lite på fambenen med små studsar men sedan knatade han på förbi och brydde sig inte. I samma veva började de panga som tusan nere på skjutbanan, den ligger precis bredvid galgberget. Cassador hoppade till med brydde sig sen inte mer. Väl nere vid grustaget, så hade de 2 stora grävmaskiner som ni kan se på bilden. I normala fall när jag klättrar så gör jag det i den backen bakom Cassadors öra där det är helt vitt. Som tur är finns det fler backar och jag hade inte tänkt skritta där ändå utan hade redan innan valt en annan backe vänster om allt detta. Han hörde ju maskinerna och ville gärna titta men han va så duktig och lyssnade på mig. På vägen hem sedan stötte vi på lite kommungubbar klädda i massa färgglada kläder och skulle börja såga och ha sig i skogen. Cassador tittade lite skumt på dem men skrittade sedan förbi... <3 Duktig kille!! Detta trodde jag aldrig för 2 år sedan!!
 
 
 
 
 
Jag red ut på hacket idag och blir alltid lika irriterad över när sidostyckena åker in mot ögonen. Idag kom jag på att jag kunde snurra käkremmen ett varv runt sidostyckena på båda sidorna och det funkade riktigt bra. Jag vet att det finns speciella träns som har en extra rem men jag har inte hittat något som jag gillar på nätet och vill inte slänga pengar ut på dyra Dyonträns just nu.
 
 
 
 
 
Tycker fler borde tillverka dessa träns med en extra rem till just hacket. Nägon som vet vart man kan köpa lite billigare varianter än Dyon?? Jag har sökt lite på nätet men inte hittat något jag gillar.
 
 
 
 
 


DET hände idag :)


 
 
Läste precis en kommentar där en läsare ville att jag skulle slå ett slag för vänligheten, ni kan läsa det här:
 
Men det är ju så det ska vara :)
Ett vänligt ord eller en hjälpande hand kostar så lite och betyder så mycket. Uppmanar alla att tänka och leva efter det, för hur glad blir man inte själv när man är på den mottagande sidan och det känns minst lika bra att ge som att få :)
Erica kan du inte ha ett återkommande inlägg om vänlighet.
En sak som alltid slår mig är att alla säger att dom älskar hästar tex men det brukar ofta bara sträcka sig så långt som till ens egen eller kanske bästa kompisens.
Jag skulle kunna berätta otaliga historier om dessa sk hästälskande människor.
En häst kan ha bajsat i vattenhinken och inte druckit på hela natten men det är det ingen som bryr sig om för "Det är ju inte min häst eller mitt jobb". Någon har glöm göra i ordning en foderpåse och därför får inte just den hästen mat för "Det är inte mitt jobb" . En häst har råkat rulla av sig täcket och står och fryser i blåsten men "Det är inte mitt jobb, h*n får väl köpa ordentliga saker till sin häst". Eller man tycker illa om en person i stallet och tar ut det på dennes häst genom att "glömma" ta in den på kvällen eller "glömma" ge den mat osv osv
Om man nu älskar hästar så beter man sig inte på det sättet. Jag skulle aldrig drömma om att ta ut min frustration på någon häst och straffa hästägaren genom att låta hästen lida. Hästen är ALLTID oskyldig!
Jag fixar det där vattnet, foderpåsen och jag har till och med stannat efter vägen för att hjälpa en för mig okänd häst som fastnat i täcket.
Kan du inte lyfta fram detta, hur är det i ditt stall, hjälps ni åt? Kan du känna dig trygg om du skulle ha missat något i stallet?
Erica, kan vi inte slå ett slag för vänligheten???
Lyfta fram det i bloggen så att alla tänker till och sprider det vidare men inte bara ett inlägg utan som ett återkommande tema?
 
 
 
Jag tyckte att det va lite komiskt att en människa jag aldrig träffat, som bara känner mig genom bloggen, skiver om det här med vänligheten. Visst skrev jag ett inlägg igår när jag hade hjälpt en gammal tant i helgen. För detta tänker jag inte på själv, visst tänker jag på att jag är vänlig och vill hjälpa men inte upplysa andra med mitt sätt att vara och att kan smitta av sig på andra. Senast idag faktiskt, så skulle jag ta ut alla hästarna i stallet och det finns en häst som jag va osäker på om hen hade broddar, då mycket glöms bort hos denna ägare. Jag lyfte på hovarna och såg då ingen sko?! Jag vet att hen va nyskodd med snösula (som jag bestämde då ägaren inte va där) för ett tag sedan och borde ju inte ha tappsko nu, egentligen. Jag kollade på andra sidan och nej, det fanns inga broddar men jag tog ut hästen ändå, synd att hen ska vara inne på grund av att ägaren inte kan brodda sin häst. När jag kom ner med Cassador från ridhuset hade hovslagaren anlänt och då sa jag till att denna hen hade en tappsko och jag undrade om hon hört något från ägaren. Nej det hade hon inte och jag tyckte då att hon kunde dra på en sko då han har känsliga fötter.
 
 
 
Hur många kan ärligt säga här att de skulle lyfta och titta på andras hästars fötter??
 
 
 
Om jag är i stallet och någon häst står inne och inte ska ut, då brukar jag kolla om denna häst har vatten. Då vissa hästar bara har en hink och har de då druckit upp allt vatten under natten så kanske både hinken och vattenkannan är tomma. Vi är ju inte direkt bortskämda med vattenkoppar på detta ställe....
 
Jag är väldigt noga med mina hästar, jag fodrar alltid mina lunch för jag vill vara säker på att de får det. Men skulle jag av någon anledning inte finnas på plats så ber jag alltid någon om hjälp och det är aldrig några problem. Eftersom jag alltid är i stallet på morgonen så gör jag iordning allt för insläpp, mockning, mat insläpp, mat kväll och mat morgon. Även fyller jag på vatten i hink och kanna. MEN däremot har jag kommit några gånger nu då folk har glömt att fodra sin morgon, gett Cassador fel mat, då hans frukost är mindre i än kvällen. Glömt ge Cassador kvällen i huvudtaget så när jag öppnade dörren högg han mig och självklart blev jag arg då jag inte hade någon aning om varför han betedde sig så... Vatten glöms ofta men det har blivit bättre.
 
 
 
 
Tävlingsdags på lördag morgon i Laholm =D med min racerhäst, Cassador!!
Dessa bilder är ifrån Laholm förra året, dock inte samma tävling som nu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


På lördag händer det!!


 
 
Haha!! Jag har haft 1000 saker i huvudet och nästan glömt av vad som händer på lördag.....Första tävlingen 2014!!! Weeeeeiiii!!!! 
 
 


Övningen i lördags..


 
 
Nu gör jag ett nytt försök med detta övningsinlägg, publiceras inte detta så ger jag upp helt... ;) Skillnad är det för de som har fleeera timmar de kan lägga på att blogga, det ha jag inte på vardagarna, knappt på helgerna heller. SÅ jag gör så gott jag kan och jag hoppas ni har överseende med det.
 
Amandaträning, 2-dagars kurs med 3 pass.
 
1:a passet
 
 
Vi börjar med att studera vart alla bommarna ligger, de röda strecken är travbommar och de blåa är galoppbommar. Så allt som allt så ska det ligga 12 bommar framme i ridhuset. De röda travbommarna ska ha ett lite längre avstånd mellan varandra, inte åt det korta hållet då vi vill få hästarna att länga sig i traven över. Vi hade max 1.20. På de blåa galoppbommarna ska de först få in 2 lite korta galoppsprång och sedan ett långt. Vi hade 8 meter mellan bommarna. Tänk på att anpassa avståndet till er häst/ponny, va alltid noga med att stega så ni får rätt avstånd. Jag använder mig utav Horseways avståndstabell och den har jag sparad på mobilen bland mina bokmärken så jag lätt kan få upp den när den behövs. Ni kan gå in på den HÄR.
 
 

Haha, snygg ritning va?? Fick till och med plats med Cassador, en lite tjockare variant ;)
 
 
 
Ni värmer först upp som vanligt, skritt, trav och galopp i fältsits. Sedan kan ni börja med att komma i vänster trav på de röda bommarna längst upp vid den limegröna pricken, som ni ser på bilden. Trava i lätt sits över bommarna och rid rakt mot vägen, precis innan väggen viker ni av mot höger, men ni ska "slicka" väggen och träna på att ta ut svängarna.
 
När ni har vikt av till höger så vrid huvudet direkt till höger och kolla vad ni har de blåa bommarna. Ni ska vända upp ur volten precis när ni är "mitt på" de blåa bommarna. När ni vänt upp och har hästen rak ska ni fatta den förvända galoppen, så vid den blåa pricken blir det höger galopp om ni följer ritningen jag gjort.
 
Ni rider nu i höger galopp ner längs långsidan, över de blåa bommarna där ni ska få in 2 språng utan att hästen ska byta galopp. Gör hästen det, bryt av och fatta en ny, lägg inte en massa volter utan håll er på spåret hela tiden.
 
När ni kommer ner till den rosa pricken bryter ni av till trav, rid rakt mot väggen och in på den lilla volten i höger varv och tänk även här att vända blicken i god tid mot de röda bommarna så ni vänder upp rakt och mitt på. Tänk på att hästen ska länga sin trav och söka sig neråt, vi vill få hästen avslappnad och inte spänd som de kan bli om bommarna ligger för nära.
 
När ni har nötat in denna övning i båda varven så den sitter som smäcken i bäcken. Då ska ni enbart använda er av de blåa galoppbommarna. Ni fattar galopp, ingen förvänd, ställer er i fältsits och kommer nu på en stor avlång volt. Ni rundar de röda bommarna och kommer sedan på de blåa bommarna, nu ska ni bara få in ett språng mellan. Tänk på att inte korta hästens galopp utan välj ett bra tempo runt hela varvet, ni ska inte öka galopen 5 meter innan bommarna utan ni ska ha samma tempo hela tiden. Självklart kan man ta det lite lugnt i kurvorna men så fort ni vänder upp ska ni ha samma längs hela långsidan.
 
 
 
Syfte med denna övning:
Ryttaren måste lära sig att ta ut svängarna, följa/se vägen och utnyttja ytorna i ridhuset. När man är ute och tävlar så finns det olika storlekar på banorna och även vägarna till hinderna, men tar man inte ut svängarna och ger hästen tid så blir ansprånget för kort. Omhoppning är en helt annan sak, gör man inte en felfri grundomgång kommer man aldrig dit :)
 
Tänk på:
En evighetsövning är både positivt och kan vara negativt, beror helt på hur man använder den. Så tänk på att inte köra slut på den yngre hästen eller oerfarna, det räcker att komma några varv.
 
För min del så hade jag en het häst och så fort han slappnade av och tog allt med ro, inte gjorde travbommarna till galoppbommar ex, så fick han vila och massa beröm.
 
 
 
 
 
 
 
Har ni några frågor på det??
Om ni testar övningen hojta till hur det gick isf :)
 
 
 
 
 


Alla kan vi ge en hjälpande hand <3


 
Jag blir så glad och rörd själv när man hjälper andra i svåra situationer. Jag har berättat om den gången jag hjälpte en man i permobil att komma förbi en smal väg då ingen annan gjorde det. Och sedan få ett stort tack med ett leende på läpparna. Det är värt så mycket mer än en 3-rätters middag på lyxig restaurang, då köper jag hellre lite sushi ;P 
Så i lördags gjorde jag det igen. Jag såg en jättegammal tant med sin rullator, som va full med mat och tunga saker. När jag kom ut från Systemet försökte hon få upp sin rullator över trottoarkanten, hon kämpade och jag tog först ett steg förbi men märkte att hon inte fick upp den så jag sa "jag ska hjälpa dig" och tog tag i korgkanten och lyfte upp rullatorn."åå tack tack" svarade den jättegamla tanten och gick in på Systemet ;) 
 
 
 


BLIR SÅ AAAARG!!!


 
 
Jaha, satt och skrev ihop ett megalångt inlägg om övningen vi hade i lördags, sen försvann det, jag kopierade ifall det skulle försvinna då man är van vid det ibland...men det gick inte att klistra in. Jag hade fixat bilder och allt men ni får ni helt enkelt vänta två dagar till innan ni får de då jag i morgon ska börja tidigare på jobbet. ARG SOM ETT BI och mina grannar fick nog höra ett och ett annat om de va hemma.....
 
 
Hatar datorer....
 
 
 
 
 
 


Måndag = lösgalopp :)


 
 
LÖSGALOPP - MASSA BRALL!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Måndag morgon och den vanliga måndagsgaloppen och massa brall i ridhuset är väldigt uppskattad tycker Cassador. Jag ger han det så länge han inte drar av sig skorna, verkar som att gummibootsen skyddar lite och det är ju bra. Cassador hade lagom med energi att göra sig av med idag, inte megadundergalen som han kan vara, han borde ju gjort åt lite energi i helgen men som sagt, denna hästar har alltid massa energi sparat trots denna lilla och tunna kropp <3
 
 
 
 
Fining <3 <3
 


Im sooooo excited!!


 
 
 
I'm so excited and I just can't hide it
I'm about to lose control and I think I like it
I'm so excited and I just can't hide it
And I know, I know, I know, I know
I know I want IT..... =D
 
 
På fredag är ett möte inbokat..... *IIIIIIIH*
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vilken helg =D


 
 
Fullt ös hela helgen, första gången jag riktigt får sätta mig ner och ja jag vet att jag nu lovat massa inlägg, men jag har sovit 5 timmar inatt. OPS, my bad!! Men vill man leva fullt ut får man klämma in allt man kan på den lediga tid man har ^^.
 
Tänkte ialf berätta lite om helgen. Igår va en riktigt nyttig dag på hästryggen, massa massa intryck och huvudet kliade som tusan. Jag vill så mycket med mig och Cassador, jag vill att allt ska funka men han är banne mig ingen lätt häst att rida. Övningen som vi gjorde kommer att komma upp i morgon, sjukt svår om man har en het häst men när den heta hästen väl slappnar av så är det världens bästa känsla. Min häst VILL VERKLIGEN göra rätt för sig. Han vill och vill och kämpar. Hans svaga högersida gör att han vill smita undan med kroppen och kickar med bakbenen, men han tjurar aldrig ihop och ger upp.
 
På kvällen sen kunde jag inte hålla mig borta från min TJING MING TJANG OMJ JING SUUUUSHII ;) Blev ett vin som passade till det och sedan väntade jag på att en vän skulle höra av sig. Killarna från jobbet va redan ute på krogen men jag kunde inte bestämma mig. Visste ju att jag skulle upp tidigt, banhoppning och sedan jobba. Meeen, jag kunde inte låta bli. Stack ut till Harrys där jag träffade Dennis och några killar, även Cricke från stallet, hon jobbar där, sen kom Isabella. Träffade MYCKET trevliga människor ute, hehe...... ;) Några timmar senare, ops, va visst sist ut från Harrys men jag valde ialf inte att gå ut till ett dansställe. Vaknade 5 timmar senare och va en aning sleten, hoppade i ridbyxorna glatt ;).
 
08.50 hoppade jag upp på hästryggen och Cassador va INTE det minsta trött, snarare tvärtom, ännu mer taggad. Han ser ju alla hinder och han vet att det är en bana som ska hoppas. Men jag kämpar på med den uppvärmning Amanda hade, förvänd galopppå ena halvan. Sakta av till skritt och byt, ja det är lättare sagt än gjort med en taggad häst... jag bröt ihop några gånger men kom tillbaka lika fort. Jag ger aldrig upp men ibland är det bra att bryta ihop, ladda om och försöka en gång till. I slutet lyssnade han jättefint men nu har vi ännu mer att jobba på ;) Amanda tränade för både Peter Eriksson och Sylve söderstrand förra veckan och hon använde sig av de övningar och bana som hon hoppade. Jag ska rita upp övningarna och hoppbanan i morgon så kan ni själva testa det. Nu till banan idag, vi byggde den igår innan vi åkte hem och det blev 8 hinder men 13 språng. Sjukt bra att kunna bygga en bana med få hinder men sedan kunna hoppa 13 språng ändå. ALLT ÄR FILMAT men tyvärr har jag inte filmerna utan en annan i stallet filmade med sin systemkamera så jag ska få klippen i veckan. Då ska jag klippa ihop allt till en film och utverdera och skriva om allt. Så jag skriver inte mycket mer nu, utan ni får vänta lite till. Vet att ni hatar mig just nu när ni får vänta på allt... <3 Hoppas det är OK.
 
 
 
 

Målade mina naglar igår :)
 
 
 
 
 
 
Tog lite bilder på min outfit och en egobild innan jag fixade håret ^^
 
 
 
 
 
 
Amanda tog med sig ett Micklemträns med ett eggbett till Cassador. Det märktes att han gillade det på en gång men behöver nog rida in sig lite på det. Jag ska får låna det tills jag hittar ett eget, tänkte jag kunde kika på alla olika modeller i Scandinavium, då har man ju allt under samma tak och man kan pilla på allt. :) Jag kan avslöja att den känslan jag fick med Cassador under min sista runda och Amandas feedback, det var de bästa någonsin. När polletten väl trillar ner, när jag gör rätt så gör han rätt. Fy fan vilken galen men underbar häst jag har <3
 
 
 


Livet är bra hårt ibland...


 
 
 
Mitt dag började idag med......
 
 
 
 
........en galen, het och tokig häst.
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag kom hem från 10 timmar i stallet (en häst att rida men två lektioner).......
 
 
 
 
 
 
........avnjöt jag en god middag med godsaker nära intill.
Ekologiskt vin, tittade på olika bett i höökstidningen, målade
naglarna med OPI och det bästa, my LOVE SUSHI <3.
 
 
 
 
 
 
.........
 
 
 
Nu har jag bara beslutsångest.. vet inte vad jag ska göra resten av kvällen, men den som lever får se :) Massa bloggning i morgon kväll!! Lovar det!! Massa inlägg!! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Första passet gjort :)


 
 
Nu är vi alla uppvärmda, det blev en grymt nyttig uppvärmning där vi 4 på en liten fyrkant skulle sakta av till skritt från trav i enbart hörnen och gå max 5 steg sedan trav igen. Sedan även från galopp till trav, shit va jobbigt men så nyttigt och Cassador kämpade på riktigt bra!! Sen kom vi på en bomövning och den tänkte jag rita upp eftermiddag och förklara med bild och text till, mycket lättare för er att förstå. De är på sista gruppen nu och sen blir det lunch, gryta och chokladpudding :P sen blir det ett pass efter 14.00, då ska vi hoppa serier. Nu åter till elementet i cafeterian ;)
 
Jag inhandlade även massa foder igår så nu ska Cassador få bulka ;)
 
 
 


Laddar inför helgen, hoppning med mitt <3


 
 

Cassador va såååå himla gosig idag, hur många hästar struntar i att äta sitt hö och vill lägg huvudet i famnen medans jag mockar?? Visst är han inte stor i maten men jag tycker ialf att han är så mysig när han tycker jag är mycket roligare än maten. Jag står och försöker mocka medans han följer mig med huvudet hela tiden längs kroppen, självklart får han 1000 pussar medans jag mockar, tar ju alltid lite längre tid med en stor häst i boxen men brukar inte släppa ut hästarna fören de har ätit upp.
 
Idag skrittade jag ut en lååång runda på Cassador, säkert 1 timme lång. När jag kom tillbaka tog jag 10 minuter i ridhuset bara för att "checka" av gårdagens dressyrträning. Mest för min del men även för honom, se hur han svarade på mina hjälper och samma övningar som vi gjorde. 10 minuter räckte och han satte det riktigt fint, stretade emot lite i skritten men för övrigt kämpade han på riktigt fint. Det kommer ta ett bra tag innan han går fullt så stadigt som jag vill ha honom. Men nu känner jag verkligen hur han jobbar på sina bakbenen utan att bli stark i munnen, så fort han går mjukt och stadigt släpper jag tyglarna helt för att känna att han inte är hängandes i betten utan att kraften kommer just från bakbenen. VILKEN känsla det är när man gör rätt och därmed hästen <3
 
Nu är vi ordentligt laddade inför helgen, Amanda Ericsson ska hålla hoppträning hela helgen, jag kommer rida 2 pass på lördag och ett på söndag. Tror det blir gymnastikridning lördag morgon och gymnastik hoppning på eftermiddagen och sedan banhoppning på söndag. Jag ska även jobba hela söndagen så tyvärr kommer det att bli lite segt med bloggandet i helgen, om jag inte lyckas flitigt få till några trots ont om tid :)
 
 
Så här såg min stjärna ut idag OCH TROTS att jag rider på ett helt vanligt 2-delat som många inte gillar så verkar han gilla det mer än 3-delat. Jag har så mycket jag vill skriva om bett och andra inlägg som jag lovat er. Jag hoppas kunna beta av några snart. Min bakgrund, hästarnas historia m.m. Hoppas ni har lite tålamod och överseende med det!! =)
 
 
 
 
 
 
Så här såg vi ut idag, full mundering så vi inte skulle frysa ute. Skritttäcke och vanligt fleece på. Sedan fick jag en blå filt som jag kunde sno runt benen, brrrrr!!!!
 
 
 
 
Trevlig helg allihop!!!! <3
 
 


När polletten trillar ner...


 
 
Idag tog jag bilen till stallet då jag va tvungen att köra till ICA efter för att köpa en mixpåse Tom Kha som inte fanns i några av de andra matbutikerna jag cyklat förbi, dåligt!! När jag kom till stallet och väl framme vid hagen, kokar jag av ilska och tittar på min häst. "GRRRRRRRR LÅT DEN FÖRBANNADE TUNNAN VARA NU FÅR DU BANNE MIG VARA TURSTIG!!! *Tänker jag och sedan slääääääpar jag flera tunnor och fyller på*.
Efter jag fixat stallet gick jag ut och mockade hagen, när det finns snö i den så går det lätt att mocka ur de frusna pluttarna. Cassador är riktigt less på vinterlivet just nu, jag gick och kokade och han gick och busade. Jag va så arg men blir jag arg på honom fattar han inte vad han hade gjort. Förmodligen hade han varit utan vatten en stund igår med, ja stackars kille som säkert va turstig......!!!! Finns ju inte inte någon annan häst i stallet som häller ut sitt vatten, visst är inte Cassador som alla andra hästar MEN, GRR!!! Han skulle verkligen behöva en hagkompis, men vem..... suck!! Det optimala hade varit för Cassador att bli stimulerad och motionerad två gånger på en dag.
 
 
Idag hade jag planerat in ett dressyrpass, men eftersom jag va lite i kokande form så visste jag att det inte skulle bli någon bra ridning om jag inte hade några ögon på mig. Så jag gick in till Maggan och frågade om hon ville ha en liten dressyrlektion för oss, dels för att jag va lite arg och sedan för att jag behövde trimma till kommande helg. Jag tänkte annars påbörja dressyrlektioner för Maggan nästa vecka men de kunde lika gärna börja idag. Maggan tittade lite på mig när jag red som vanligt, stannade och pratade lite om vad jag behövde träna på och vad jag har haft för problem med honom. Då min hopptränare bad mig träna för någon som både kan dressyrarbetet och hoppning så är Maggan perfekt. Inte bara för att hon finns i stallet bredvid varje morgon utan att hon även håller i hopplektioner så är hon inte helt insnöad på just dressyr. Vilket passar oss alldeles utmärkt... och nu kommer det bästa!!! POLLETTEN trillade ner idag!! Jag sa, AAAHAAA, det är ytterben som jag har använt för lite ^^ haha!! (inte bara) FY I FASIKEN vilken känsla det är när FÖRST jag fattar vinken och hur jag ska göra och hur sedan hästen, efter lite om och men, börja jobba rätt med bakben. Jag sa till Maggan:
 
 
"Jag vill börja lära mig rida ordentligt med sits och ben, när han blir stark i munnen vill jag inte dra han med handen. Jag vill lära han jobba med bakbenen och inte bara använda sin energi framåt"
 
Maggan och jag pratar samma språk, jag tyckte vi kunde hålla oss i mitten så han inte kan fuska och ta stöd från väggen. Då sa Maggan, ja många skrattar åt mig då jag alltid rider på mittvolten. Haha, tyckte jag va lite roligt, ofta håller man ju sig på ena kortsidan men jag ville att både han och jag ska träna utan stöd från väggar. Det fanns mycket att träna på i högervarvet, både från skritt till galopp. Men när Cassador väl jobbade rätt så kände jag ett sådant lyckorus i hela kroppen och jag blev så varm av denna glädjen. Det va då jag fick ta av mig jackan, helt genomvarm av både arbetet och glädje ;) hehe!! När jag satt där och njöt, så ville jag bara få det på film och visa er. Haha, jag vet att det är lite sjukt kanske men jag ville helt enkelt det. Nu var detta min första lektion med Maggan på länge så jag hade bara inte mage att be henne filma. Nu ska detta trimmas in på både mig och Cassador så nästa vecka får vi se vad som händer på den träningen, kanske kan jag få med mig SIS en dag som kan fota och filma, YES!! Ska fråga henne på en gång!! Det kommer bli mycket dressyrträning nu framöver och jag ser VERKLIGEN fram emot detta!! Jag ska ge Cassador den bästa förutsättningen inför tävlingåret nu... <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu får Cassador användning för sina vita dressyrskydd ;)


Nytt försök igen :)


 
 
Jag är SPRUDLANDE GLAD!!! (hihi, mer säger jag inte)
 
Idag har jag varit duktig, valde att låta bilen vila en stund till och tog min röda fara till stallet. Cykla är så nyttigt och man får frisk luft (som om man inte får det istallet) haha. Halt och buligt men jag tog mig envist dit, började fundera på om det fanns dubbdäck till cykel, hade varit himla fiffigt!! Väl framme vid 09.00 såg jag min fina häst gå och leta och drog upp höstrån ur snön. Duktig kille!! Äta bör man annars dör man!! Han verkar mer hungrig nu och inte lika ihopdragen i kroppen (ja jag täckar han ordentligt).
 
Igår fick Cassador nya skor, snösulor hade han sedan tidigare men nu satte jag på nya broddar runtom. Eftersom vi fortfarande ger honom lugnande när vi skor så passade jag på att klippa hela huvudet då han inte riktigt gillar det. Tog även frambenen med men sedan orkade han inte mer och inte jag heller. Så NU har vi baaara bakbenen kvar och idag var det fööör kallt så last day har jag satt på fredag, då måste jag klippa bakbenen innan det växer ut för mycket på kroppen.
 
 
 
Saknar att resa utomlands...men hästarna är den bästa resan jag gjort hittills <3
 
 
 
 
Tänkte prata lite foder idag med, först ska jag lägga upp de tips jag fick igår.
 
Caroline
 
Mitt fullblod som kom direkt från en galoppryttare var väldigt mager när han kom och jag fodrade med Hippo Alfa grow och han gck upp väldigt fort bara på en månad. Nu får han fortfarande det fodret men inte lika mycket längre. Kanonfoder =)
Fast tror att Plus protein är typ samma som du ger, ska jämföra innehållet innan jag uttalar mig...
 
 
Johanna

Mitt polska halvblod har jag haft samma problem med. Han är närmare 180cm hög och var jäkligt benig när jag köpte honom. Jag har provat ALLT verkligen och upplevde som du att en del müsli gjorde honom lite crazy. Men vad som på bara några veckor gjorde underverk var krafft müsli avel! Provade den som en sista utväg (vem ger avel till en vuxen häst lixom ;-P) och kompletterar med krafft grov 125. Nu säger till och med mamma att han ser lite rund ut, hihi :-) tycker verkligen du ska prova det, min älskar dessutom smaken då den är väldigt "blandad" med massa gott i. Lycka till!
 

Åsa
 

Foder är en djungel, det är svårt att hitta något som passar rent innehållsmässigt!
Mitt råd till dig och alla andra som lägger ner enorma summor på olika fodermedel; analysera ert grovfoder!
Det är A och O att först veta vad grovfodret innehåller, vet du inte det så vet du inte heller vad din häst saknar för att gå upp i vikt eller muskla sig rätt.
När man gör en analys så får man reda på vilka kvoter man har och det är enormt viktigt att det är rätt balans mellan exempelvis fosfor och kalcium.
Börja med analys och leta sedan efter ett foder som passar ditt grovfoder.
Det finns mycket pengar att spara! :)
 

Lina
 
Precis som Åsa skriver så måste man analysera sitt grovfoder, det gör och gjorde jag också men trots det och en väl balanserad foderstat så har jag aldrig lyckats få mitt fullblod så rund som jag skulle önska.
Hon tillhör det klassiska fullblodet, tunn och väldigt smäcker.
Det andra fullblodet är naturligt rundare och har inga problem med hullet, rund och go för att vara fullblod men inte tjock :)
 
 
 

Vi gör alltid foderanalyser i stallet men vi har inte fått från den nya leveransen. Vi har frågat efter en ny men det har inte kommit någon än, som vanligt. Jag har tagit en bild på vår förra analys, dock säger dem att det ska vara ännu mer proteinrikare i år men så länge Cassador inte får i sig den mängden han behöver så kommer han inte gå upp den vägen. Jag vägde alla påsar idag och då fick jag det till 11 kg. Vi ska alltid väga då vi tar det vi betalar för. Jag betalar för 14 kg för Cassador men han har bara kommit upp i det mitt på sommaren då han går som mest. Ligger det massa hö i boxen och hö ute så minskar jag lite och är det tomt i box och ute ökar jag lite, jag går på känsla och vad han vill ha. Corvette däremot äter ALLT hon får till sig så där får hon exakt de kg hon ska ha och behöver.
Så nu har jag mailat efter en ny analys, tills dess kommer jag börja ge honom halm, hö, hippo cool, krafft PLUSS protein, mineraler och lusern hackad strå. Kanske att jag tar bort mineraler då det ska finnas i PLUSS men jag byter ut det mot ren olja. Så får vi se vad som händer, om det händer något. Det är inte mycket drastiskt som händer på den kroppen kan jag säg, jo om han tunnar ut och tappar muskler. Halm verkar han älska då några andra hästar i stallet står på halm och när någon har gått förbi med det hugger han tag i några strån varje gång. Även när jag mockar hagen så letar han efter strån i kärran. Men jag skulle inte en dag palla med hans box om jag bytte ut strö mot halmbotten. Han vandrar och är väldrens gris, bättre att jag lägger in extra så han kan mumsa på det. Håll nu tummarna att det funkar!! Bildbevis kommer att komma på vägen... =)
 
 
 
 
 
 
 
En liten fråga till ER LÄSARE, gillar ni att jag publicerar era och andras kommentarer?? Tycker ni att det är roligt att se vad andra kommenterat?? Jag tycker det är roligt att lyfta mina läsare och använda kommentarer som en grundpelare i inlägg. Om ni har frågor eller feedback, somi detta inlägg är det feedback, egna erfarenheter och tips.
 
 
 


Nytt försök :)


 
 
 
Här kommer ett litet utdrag från Perlstoft
 
 
 
Vi får ibland frågan "Hur vet jag att jag får det jag betalar för?"
Ja, det är inte alltid så lätt att veta om man inte är insatt och vet vad man ska titta efter.
Det cirkulerar väldigt mycket smycken och pannband som sägs vara gjorda med äkta Swarovski pärlor och "bling" tex men man ska veta att om priset är för bra för att vara sant så är det förmodligen så också. Många köper sina varor via diverse auktionsfirmor på nätet där dom säljs som "äkta Swarovski" och pärlorna levereras i anonyma plastpåsar tex där någon skrivit Swarovski på påsen. Jag har själv köpt diverse pärlor på detta sätt i början av karriären för länge sedan och jag kan med facit i hand säga att jag aldrig fått hem äkta vara.
All äkta Swarovski och Preciosa kommer i förseglade förpackningar samt att dom är märkta med varumärket och med detta menar jag att förpackningarna är förseglade på samma sätt som ett paket makaroner och där går man ju inte precis och köper ett paket som någon för hand skrivit "Kungsörnen" på…
Därmed säger jag inte att allt är oäkta men om priset är för bra för att vara sant osv…
På bilderna ser ni ett litet urval av det vi på PerlStoft arbetar med, äkta vara.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Novabett :)


 
 
 
Idag skrittade jag ut en lång runda med Cassador, drog på honom dressyrsadeln och tjock filt. Skulle klättra lite med hela grustaget va fullt med grävskoparmaskiner och han va redan på tårna innan jag kom dit så när han ballade lite vände jag hem. Skönt och åka i dressyrsadeln men inte när han ska bralla ;-) Jag provade även ett nytt bett, ett Novabett och han kändes helt ok. Bilden är tagen dagen innan men hade samma träns fast brunt. Sedan gick jag in ridhuset och tog en galopp i varje varv, höll mig på en stor volt och det gick riktigt bra. I morgon blir det skritt ute och ett hårt dressyrpass!!
 
 
 


Det här kommer bli SKITBRA!!!


 
 
Jag ska hålla er på sträckbänken ett tag till, men det har gått så långt att vi ska träffas och brainstorma :)
Jag kan bjuda på en mening, "fantastisk så sprudlande du är erica"... och jag lovar, jag lovar att ni kommer att älska detta!! Det är väldigt stort för mig och det känns så rätt!! 
 
 
 
 


IIIIIIIIIIH!!


 
 
 
 
 
Är som på nålar!!!!! Fick ett mail, ett sjukt spännande mail och jag vet inte vart jag ska ta vägen!! Något som gäller bloggen, mig och hästarna....!!!! Tänk om.... weiiiiii!!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Falsterbo va helt rätt :)


 
 
Ni va många som gissade rätt på Falsterbo, jag håller just nu på att maila med Boel som har hand om det. Jag är så peppad på att vara med i år, bästa veckan på hela förra året va den veckan. 25 grader och stekande sol, badade i havet och hade det HUR GÖTT SOM HELST!! Jag kan varmt rekomendera att jobba där ner hela veckan, vi fick riktigt god mat =P
 
 
Gå in och anmäl er här vettja, vore ju riktigt roligt om vi kunde ses och prata massa häst och TITTA på massa häst tillsammans :) Hör av er sen om ni ska ner <3
 
 
LÄNKEN HITTAR NI HÄR
 
 
 
 
 
 
 
Spännande och se vad vi får detta året, orange va sååå snyggt!!
 
 
 
 


Cassador...


 
 
Fick en kommentar igår angående foder, tänkte visa er det först.
 

Tycker det är svårt det där med att få hästar att gå upp i vikt. Har försökt det mesta på mitt fullblod som Fibergi Elit, Lucern, Soja, Olja osv men inget hjälper.
Fullblodet har alltid fri tillgång på bra grovfoder och utöver det så har Krafft Muskel funkat bäst, maxgivan.
Jag blötlägger Krafften på morgonen och ger det på kvällen med linfrö som jag kokar varje dag (superbra för päls och mage, har aldrig haft mag/tarmproblem på mina hästar) I den gröten blandar jag Steel Joint mineraler och E-vitasel (Evitamin för musklerna och selen för skelettet) och utöver denna härliga blandning rör jag ner krossad havre
Detta är vad som funkat bäst på fullblodet men jag får henne aldrig så rund som jag önskar och då har jag lagt ner flera tusen på diverse foder och tillskott som jag blivit rekommenderad.
Vill också tillägga att jag har kollat masken, gör det varje år och likaså tänderna på Djurtandvårdskliniken så hon är frisk och fin för övrigt men tillhör väl den slanka typen :)
Lycka till med Cassador, förhoppningsvis har han lättare att lägga på sig än min pärla :)
Kram
 
 

Nu, 2014
 
 
 
 Nej jag kröker inte på nacken, tyglarna är lösa och jag försöker faktiskt få upp huvudet då jag INTE gillar att bli fotograferad när hästen som står så här... :) Men den enda helbilden jag har på han nu.
 
 
Sommaren 2013
 
 
 
 
 
 
Jag har provat en massa foder på honom men för att en häst ska gå upp i vikt brukar man välja lusern, hackad strå eller pellets. Mest effektiv är pellets men jag tyckte inte det gjorde någon skillnad och han gillar inte blöt mat och dels blir han dålig i magen. Det som funkade bäst va müsli, han va riktigt fin, det lilla hull han hade, förra sommaren men eftersom han va helt galen och jag fick höra att de kunde bli lite knäppa ev den energin i müslin valde jag att byta helt. Nu använder jag hippocool, detta foder ska vara bra för de lite mer heta hästarna och jag tycker att han har blivit en helt ny häst i temperamentet i ridning, mycket mycket lugnare. Visst finns det fortfarande krut kvar i honom och det vill man ju inte ta bort. Sedan använder jag lusern hackad strå för att han ska få upp hullet men det hjälper inte. Han gillar inte det så mycket men han äter det mer än det blöta. Han står nästan på fri tillgång på hö, det finns alltid hö kvar i hagen och boxen så mer går inte att tvinga i honom. Alla andra hästar i stallet är runda och goa så det är absolut inget fel på värderna. 
 
 
Så vad gör jag nu?? Jag har ett basfoder, hippocool som funkar riktigt bra med hans humör, men vad ska jag ge honom för att gå upp i vikt, UTAN att hitta ett foder jag måste blötlägga?? =) Jag har fått tips om kraffts PLUSS protein, gillar inte pellets i huvudtaget men det är värt ett försök för jag står inte ut med att han ska vara så tunn nu =( Jag har även provat kraffts muskel men det gjorde heller ingen skillnad. Han behöver egentligen FETT, får börja ge han skräpmat eller kanske ren OLJA?? Det måste vara något som jag kan få i honom, han äter ju duktigt men är inte stor i maten. På sommaren äter han mycket mycket mer än vad han gör på vintern, så då lägger han på sig lite till. När han kom hem från 5 veckors ensilagebete i somras  va han inte tjock, kika på bilden med blått schabrak, taget precis efter han kommit hem. Visst är han tjock?? Tävlingsfit om inte annat... =) Min andra häst rullade fram som en tunna...
 
 
 
 
 
Lusern Hackad strå med protein i
 
 
 
 
Hippo cool, små pellets, gillar inte kraffts stora då de sväller enormt.
 
 
 
 
 
 


Ligger och planerar!


 
 
Nu ligger jag i sängen och har precis dragit i mig en minipannkaka med grädde och sylt på... Mmm!! Ligger och planerar morgondagen, ska försöka blogga lite mer men måste hinna med en hel del på förmiddan. Cassador ska få nya skor, han ska tömköras, klippas på benen och huvudet, jag måste leta på nätet hur man får en Holländsk häst att gå upp i vikt ;) kommer göra inlägg om hans kropp och foder i morgon, kanske ni kan hjälpa mig?! Sedan har jag fått de där mailet jag väntat på, jag ska anmäla mig till något igen.. Kan ni lista ut vad med hjälp av bilderna nedan?? ;-)
 
 
,
 
 
 
 
 


Stenarna ska vara i tunnan!!


 


Sjukt trött idag...


 
 
Men jag blev glad och peppad när jag fick läsa era varma ord <3
 
 
Rebecka skriver..

Jag har samma problem som du hade! Nu blir jag ännu mer taggad av att förbättra när jag ser din förbättring. Bra kämpat. Du är så inspererande. Jag har percis börjat läsa din blogg och det första jag tänkte va faktiskt vilken bra och följsam sits hon har. Ochsrn skiver du detta inlägg. Lite roligt fatiskt.
 

Anna skriver..

Sjukt bra sits har du! Och jag tycker din sits påminner en del om Helena Lundbäcks, hon är nätt i sitsen som du. Väldigt mjuk i sitsen och allt ser så lätt ut, precis som när du rider! Kram <3
 
 
Julia skriver..

Jag tycker allt att du är riktigt duktig iaf :))
 
 
 
 
Längtar till sommaren...
 
 
 
Cassador fick ta det lite lugnt idag, han har inte varit på sitt vanliga humör några dagar men jag tror mycket har med vädret att göra. Idag va han mycket piggare och gladare. Han blev extra glad när vi gick mot lilla ridhuset och skulle lösgaloppa, han visste nog precis vad han skulle få göra. Han tog några små rådjurskutt idag, nästa gång jag lösgaloppa honom så lovar jag ta med systemkameran och fotografera så ska ni få se hur lätt han är på sina fötter. Han flyger rakt upp i lyften med alla fyra samtidigt, säkert 1 meter över marken och vänder 180 grader. Inte ens min lilla gummiboll har den gummin som Cassador har i kroppen =D
 
 
 
 
hehe, dock har han inga lugna hoppdagar ^^ på gott och ont..
 
 


Idag vill jag höja ett glas..


 
 
 
Jag vet att jag gör fel, att jag har brister och ja, jag är en amatör. MEN...jag VILL lära mig och jag vill bli bättre som ryttare. Jag vill förstå min häst mer och jag VILL bli ETT med min, min alldeles egna Cassador. Som några av er vet så har jag bara tävlat i nästan 2 år fullt ut. När jag va yngre någon klass här och där men aldrig så seriöst som när man har egen häst. Nu är jag inne på mitt 3:e år, 3:e år som tävlingsryttare och 3:e året på min underbara (galna) häst. Trots denna korta tid har jag stora krav på mig själv, inga tunga utan mer självklara saker som jag måste få att funka. Något som jag länge haft problem med är min sits, balans och hand. Vem får en perfekt sits på ett år?! Flera års träning och tävling krävs det för att komma en bit på vägen. Peter Eriksson sa till mig en gång "Du har samma sits som Meredith Michaels-Beerbaum, och hon rider ju i toppklass". Idag, när jag kollade igenom alla bilder som Lexi tagit, så kan jag, för första gången någonsin. Vara stolt över min egna insats ända ut i tåspetsen.
Efter Amandas träning och efter att ha hoppat några gånger nu, så lägger jag Cassador rätt inpå alla hinder. Avståndsbedömning är bland det viktigaste man måste kunna när man hoppar, finns många ryttare som inte kan och säger att de rider på känsla. I längden håller inte det, du måste ha grymt bra koll. Om man nu skulle kunna rida på känsla, hur kommer det säg att elitryttarna, Bayard, Roffe och alla andra stegar noga varje gång de tävlar. En runda som tar 1 minut kräver flera, flera timmars träning och förberedelser innan, för bara 1 liten minut.
 
Jag vill höja ett glas för mig själv och er ALLA där ute som kämpar med livet som ryttare. "Livet är inte en dans på rosor" och absolut inte ryttarlivet. Mycket skit får man ta och mycket skit får man gå igenom innan man lyckas. Det är en lång uppförsbacke som faktiskt aldrig tar slut, men efter en stund på vägen kan man ändå njuta lite utav det man kämpat för. Ge för tusan aldrig upp, kämpa och nå era mål. Jag har precis bara börjat och jag har många, många år framför mig. Jag ska först och främst bli skicklig som ryttare, jag ska kunna känna mig säker med det jag tar mig an och jag ska ha förbaskat roligt helt tiden!!!
 
 
 
För ett år sedan, 2013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag, 2014
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag ska nu göra en liten utverdering med hjälp av bilderna ovan. Min sits och hand har kommit en bit, men har långt kvar innan jag är nöjd. Jag har mer styrka i kroppen nu, jag följer Cassadors linjer och stretar inte emot. Som ni ser på de bilderna från 2013 så åkte jag bak i sadeln för att jag inte hade styrka att följa med. Min hand låste sig i sprången på grund av min svaghet i kroppen. Amanda Ericsson sa även det på senaste träningen att jag följer med Cassador bättre med handen. Min ridning va mycket lugnare och det speglar sig i sprången, sitsen och allt. En spänd anridning av mig gör Cassador spänd och det medför att sprången blir spända, även min sits. Jag ser själv fram emot min utveckling i år, gymträning, löpning och träning på hästryggen tror jag bli en kanon tävlingsform. Jag vill så mycket, men jag tar en sak i taget. Först ska jag hitta några bett som Cassador gillar och jag ska köpa in ett Micklemträns =)
 
 
 
 
Sov gott mina läsare, <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Läsares kommentar och fråga :)


 
 
Anna är en duktigdressyrtjej som har tävlat upp till MSV A-B och även st Georges. Ni hittar hennes blogg HÄR. Anna hade en fråga om pannbanden från Pelstoft och även lite feedback på Corvettes ridning av Martina.
 
 
 
Tjusigt! Men värt att kolla upp vilka regler som gäller i TR. Tidigare har det i alla fall varit så att man inte får tävla med pannband utan "lädergrund" i dressyr....
 
 
Läste diskussionen om Corvette, det är himla svårt med hästar som krullar ihop sig, tyckte själv att det såg mer ut som att det var hästen som själv placerade nacken i den positionen än att det var ryttaren som placerade hästen där....
 
 

Jag har inte hunnit tävla så mycket med pannbanden från Perlstoft. Men innan jag åkte till Flyinge i oktober lusläste jag tävlingsreglerna och jag hittade inget om att det måste vara läder i grund på pannbanden, däremot hittade jag det som Anna sa i TR på dressyren. Jag själv tycker det är lite konstigt då det egentligen borde vara tvärtom, men roligt för mig nu att jag kan tävla med det när jag hoppar.
 
 
Flyinge oktober 2013
 
Bästa hästskötaren Alice :)
 
 
 
 
 


Höppedags =)


 
 
 
Nu sitter jag och äter frukost samtidigt som jag fixar tvätten 3 trappor ner. Idag blir det hoppning på schemat, utverdering kommer senare, även film och bilder kanske =) Hoppas ni får en mysig söndag!! :)
 
 
 


Min samarbetspartner PerlStoft


 
 
 
 
 
 
I höstas kontaktade PerlStoft mig och undrade om jag ville påbörja ett samarbete. Jag och hästarna skulle vara deras ansikte utåt tillsammans med deras produkter, både smycken till hästarna och mig. Perlstoft är ett ganska nystartat företag och jag har nu under en tid "testat" produkterna, smyckespannband till hästarna, armband och halsband till mig. Den största fokusen har varit på smyckespannbanden då dessa är unika på marknaden och PerlStoft har gjort sin egen nisch på dem. Alla smycken är handgjorda av Perlstoft och går att få i vilken färg och modell man önskar. Priserna varierar beroende på vad man är ute efter, men det finns för alla plånböcker och jag lovar er att ni blir nöjda med vad ni får betala för. Jag är idag jätteglad att kunna få representera PerlStoft och alla vackra smycken som jag och mina trollungar får ta del av. Jag är helt säker på att hästarna kommer få många blickar på sig i vår/sommar. Vem vill inte ha lite bling bling till sin häst, glänsa lite extra till både vardag och tävling??
 
 
PERLSTOFT
 
Inspirerad av hästens skönhet vill vi på PerlStoft
erbjuda något nytt och annorlunda med hög kvalitet
till rimliga priser.

Tänk att få smycka sin häst med vackra pärlor och kristaller
och varför inte matcha sin häst med ett halsband i samma färg
som hästens pannband.

Dom unika pannbandshållarna gör att Du enkelt kan byta ut
ett smyckespannband till ett annat beroende på vilken färg
du vill ha för dagen.

Detta gör att du kan hålla kostnaden nere, har du köpt ett par
pannbandshållare behöver du bara köpa smyckespannbandet
och mixa och matcha så mycket du vill.

Alla smycken är handgjorda och vi använder oss nästan
uteslutande av pärlor och kristaller från Preciosa och Tjeckiskt
glas för att hålla en så hög kvalitet som möjligt.

Specialbeställningar mottages i mån av tid, räkna med
ca 4 veckors leveranstid.
 
 
www.perlstoft.se
 
 
 
Pannbandshållarna finns i flera olika färger
 
 
 
 
Alla smyckespannband är handgjorda och unika
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3   P E R L S T O F T   <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Chaps och skor :)


 
 
 
 
Malin hade en liten fråga :)
 
Du, jag har en liten fråga. Var har du köpt dina bruna chaps och ridskor? Tycker dom är himla snygga :)
 

Jag använder mig utav Dyons chaps och ridskor från hööks, skorna köpte jag för 1 år sedan så vet inte om de finns kvar. Chaps finns ju i olika modeller och färger, men älskar dem verkligen. De sitter kanon :) Kan absolut rekomendera Dyons chaps, har provat ett X antal märken under min hästtid och men kommer hålla mig till Dyon ett tag till :) Jag ska också köpa något nytt i år, antingen ett par tävlingsstövlar eller ett par nya chaps och snyggskor till tävling. Ja vi får se vad som hamnar i mina ägo =)
 
 
 
 
 


Ett snabbt svar =)


 
 
 
Jag tycker det är jätteroligt när ni ställer frågor, jag svarar mer än gärna om jag kan =)
 
 
Isabella undrar:

Jag som är nybörjare fattar inte riktigt. Varför krullar sig hästen? För att "smita undan"? Eller för att den tror att ryttaren vill det? För jag antar att det iaf inte är en "standardpose" för hästar, ser lite obekvämt ut iaf :) Sedan måste jag bara säga igen hur otroligt vacker den hästen är! Smälter totalt!
 

Jag har haft Corvette några år nu och jag vet att hon krullar ihop
sig för att hon försöker komma undan och göra det lätt för sig. När man rider in en 3 åring brukar huvud/nos peka rakt fram, medans Corvettes huvud var mer mellan sina ben än rakt fram. Sen har även Peter Eriksson sagt att hon är byggd så, byggd i den formen tyvärr, "att krulla sig". Corvette har jag aldrig någonsin behövt jobba ner på på tygel eller gå i låg form, ja ni förstår nu varför. Däremot har jag fått kämpa med att få upp huvudet, när hon är riktigt stark i kroppen så kan hon ridas jättelänge med nosen rakt fram vilket är helt underbart men när det blir jobbigt för henne kröker hon på nacken och drar ihop sig. Det gör att hon inte alls jobbar i rätt form och får man sig bakbenen. Jag själv föredrar unghästar som går upp med nosen från början och som man med tiden kan jobba från bakbenen fram till hals och nacke. Det är mycket lättare för ryttaren och bättre för hästen att de lär sig att formen kommer från bakdelen och inte såga ner med handen.
 
 
Hoppas detta svar gav dig en liten mer förståelse med att krulla ihop sig och hur Corvette är.
Corvette tackar även för komplimangen ;) <3
 
 
Corvette på 3 årstestet, 9-9 i hoppningen.
 
 
 
 
Även Lina va snabb med sitt svar på mitt inlägg så här kommer det =)
 
 

Tack för svar Erica och jag hoppas verkligen att jag inte gjorde Martina ledsen.
Jag har aldrig sett någon bild förut när du ridit Corvette då hon gått i sådan form så tack för att du bjuder på det idag :)
Hade jag sett det förut hade jag garanterat varit där med pekpinnen på dig också hehe ;)
Ofta när man reagerar på något så ser man ju bara en ögonblicksbild och står det sedan ingen förklaring så kliar det så klart i fingrarna…
Visst är det lätt att vara "expert" anonym vid datorn och jag förväntar mig inte att allt ska vara perfekt för vem sjutton är det…ingen… Men ibland så hajar man till på något och när jag såg Corven gå i den formen så tänkte jag bara "Nej, vad tråkigt" Det är så otroligt vanligt med ryttare som bara fokuserar på att krulla ihop halsen på hästarna och ibland har dom även tränare som hejar på dom.
Har även hört det ryktas om barn på vissa stallar som sitter och rider sina ponnyer/hästar på graman.
Hur som helst, tack för förklaringen och kämpa på Martina, jag vet hur svårt det är att rida en häst som bara rullar ihop sig hela tiden. Ni hittar snart varann och då kan du lägga upp en ny bild och knäppa mig på näsan, pilutta Lina liksom ;)
 
 

Du är den du är Lina och jag gillar dig ändå... =P
 
 


Svar på kommentar!


 
 
Alla känner vi min läsare Lina vid detta lag och denna gång hade hon lite kritik angående Martinas ridning. Jag publicerar detta, lika som jag gör med alla mina frågor och funderingar, men bara om de menar väl.
 
 
En kommentar från jobbiga Lina igen.
Jag vet att jag kan verka tråkig men jag menar faktiskt inget illa med mina kommentarer så snälla ta det inte som ett personangrepp.
Jag tycker hon är på tok för ihopdragen i halsen, jag gillar inte alls det jag ser. Det är för mycket hand och för lite säte och formen ser inte alls avslappnad ut.
Går hon lätt och krullar ihop sig?
Vissa hästar har ju en förmåga att göra det och en bild säger ju inte allt men eftersom det inte stod någon närmare förklaring så reagerade jag bara på det jag såg.
Om jag utgår från bilderna så ser det ut att vara för mycket fokus på kroken på nacken, det syns även på din sits där du har blicken nedåt, säckar ihop i bålen, handen vid låret/magen samt stolsits.
Tror inte att du är en dålig ryttare, bilderna kanske bara är tagna vid fel tillfälle och det är inte meningen att kasta skit på dig men jag reagerar alltid när jag ser hästar som går i den formen.
 

Hur många har en läsare vars kritik börjar med att tala om att nu kommer den här jobbiga Lina igen!? Hon menar bara väl så hade det varit jag som suttit på Corvette så hade jag tagit åt mig, förklarat vad/varför, om inte annars så hade jag kanske fått mig en funderare... Det är dels därför jag har denna blogg, så vi kan bolla med varandra, hjälpa till, tycka till UTAN att vara elak och spy galla!!
 
 
Nu är det så här att Corvette är en krulleboll nr 1, jag har kämpat hur länge som helst med hennes form och den har blivit så mycket bättre, men lååångt kvar. En normal stark unghäst ta tag i bettet och drar iväg, Corvette tar tag i bettet och krokar ihop sig och sticker. Där har man inte en chans!!! Martina skrev även på alla bilderna på fb lite småord om tex hennes form och att hon kämpar med att försöka få upp huvudet. Sedan har Martina inte ridit på ett tag och när man börjar rida igen är Corvette inte den lättaste hästen att sitta på när man ska bli varm i kroppen. Eller jo varm blir man men ni förstår nog :)
 
 
 
 
 
 


Nu blir det brunch :)


 
 
Nu ska jag fixa brunch och sedan blir det stallet, jag ska ta med mig alla smycken och Cassador ska få agera model. Lexi ska fotografera allt så bilder kommer att komma upp i helgen. Riktigt snygga och läckra pannband, lovar att ni kommer gilla dem. Tack bästa Perlstoft.se för att jag och hästarna får ta del av din vackra smycken <3
 
 
 
 
 


Hej mysiga helg och fina läsare :)


 
 
Ni ger mig snabb feedback och även svar på mina frågor, jag har varit lite dålig på att svara på era inlägg men lovar att göra detta nu i helgen <3
 
 
Fick denna feedback från Alida Strange, bloggar HÄR.
 
Jag har sådant träns på mina hästar. Alla hästarna trivs väldigt bra på det. Tränset är väldigt bra utformat vid nackstycket och det gillar jag. På mina hästar har clipsen gett den effekten att de bara böjer på nacken och blir väldigt hårda i munnen. Inte riktigt det där suget och stödet som man vill ha i handen. Men som sagt, utan clipsen fungerar mina hästar super. Har även haft clips på en häst som var väldigt känslig i munnen. Hon blev lite stadigare och sög tag mer. Så det varierar nog ganska mycket från häst till häst.
Om du ska köpa ett sådant träns rekommenderar jag Equipes. Då det är mycket mjukare och finare i lädret än rambot som jag vet gett skav på många hästar..

Massor med text. ;) Lycka till!!
 
 
 

Jag fick även svar på vart jag kunde hitta den där stora hästbollen som jag skulle vilja köpa till Cassador när jag släpper honom i ridhuset.
 
Fick två sidor länkade av Carro, hon bloggar HÄR.
 
 
 
Det dyra alternativet
 
 
 
Stor hästfotboll, 40" Perfekt till uppsutten hästfotboll eller lek på marken. Den består av en mycket tålig PVC-innerblåsa och en ytterboll i 100 % dubbelstickad polyester. Inkluderar ventilplugg, instruktioner och 30 dagars garanti mot tillverkningsfel. Finns i färgerna röd & vit, röd & svart och gul & svart.
 
1.170 kronor kostar denna boll
 
Hemsidan hittar ni HÄR
 
 
 
Det billiga alternativet
 
 
 
 
Bollen tål tuffa tag och tryck upp till 500 kg. Den är gjord av ett material som både är giftfritt och konstruerat så att om ett vasst föremål skulle punktera bollen så smäller den inte utan luften pyser istället ut. Allt för att undvika olyckor med en skrämd häst om bollen ändå går sönder.
En boll väger 2,2 kg och är fullt uppblåst närmre en meter i diameter.
 
 
Hemsidan hittar ni HÄR
 
395 kronor kostar denna boll
 
 
 
Jag tycker båda bollarna fyller sin funktion, men gillar mer tygfotbollen. Om Cassador vill ha en sådan får han nog först "jobba" ihop till den själv. Eller så får han en när han fyller år i juni, om han har varit snäll ;)
 
 
NU är äntligen klippet färdigt från gårdagens lösgalopp (brall) i lilla ridhuset. Ni har ju önskat mer av mig så nu lägger jag inte till mer musik på mina filmklipp utan nu får ni stå ut med att jag tjatar hela tiden eller så får ni stänga av ljudet ;-) Ni kan även höra mina egna påhittade "kom-hit-ljud", Cassador vet precis vad han ska göra när jag använder dem.
Ni kan även se i slutet av klippet hur lugn och fin han blev, han travade tillslut runt mig på en stor volt, duktig kille.
 
 
Min fina gummiboll till häst <3
 
 
 
 
 


Man måste tänka, insida till utsidan...


 
 
NU mina damer och herrar, barn och ungdomar, nu ska jag berätta lite mer om mitt tandläkarbesök i onsdags. Ni har redan läst allt som hände under besöket och vad som fanns i munnen på Cassador. Men utöver det så pratade vi en massa om bett, träns och ja till och med bloggar kom vi in på. Carl-Fredrik hade en jakthemsida, inte blogg men ändå något åt det hållet. Han hade en halv miljon besökare per år och det är ju sjukt många, trots detta hade han hade ingen reklam eller sponsorer. Så han va jättenyfiken på min blogg och gick in direkt för att kika på den. Han älskade verkligen min header, han tyckte den va riktigt snygg.
Han påpekade även hela tiden att det inte fanns det perfekta bettet, han föreslog inget bett utan bad mig bara att variera ofta, mycket ofta. Även bettlöst så hästen får vila från bettet och det har jag varit duktig på ett tag nu, men inte alls innan. Hans assistent, tror hon heter Susann, berättade för Carl-Fredrik att hon hade köpt ett Mickelmträns som de hade pratat om innan och ska prova det på sin häst. Då blev jag jättenyfiken och ville veta vilket syfte det hade, eftersom jag inte kopplade helt vad det var för något. Hon bad Carl-Fredrik visa mig på datorn, funktion och dess syfte. Så fort jag såg bilden kände jag direkt igen tränset men inte läst om det jättemycket. Han sa det, "Äntligen hade någon tänkt på vad som finns på insidan på hästen, vart det trycker och ligger fel". Nej inte ens jag hade tänkt så långt...
 
 
Bildkälla: www.stromsbergsgård.se
 
 
 
 
 
Micklemtränset är utformat för hästens välbefinnande, inga tryck på känsliga nervbanor eller hästens framträdande molartänder i ovankäken.

Tre användningsområden:

1. Träns med bett. De speciella clipsen håller
    bettet på plats och ökar bekvämligheten hos
    hästen.

2. Longeringskapson. Fäst longeringslinan i nos-grimmans ring.

3. Bettlöst träns. Det finns tre bettlösa alternativ.
    Från mild till stark så att du kan alltid hitta ett
    alternativ som passar just din häst. Du kan
    även använda det som grimma när du tar av
    bettet.
 
 


Som Micklem själv säger i klippet
 
"What makes Rambo Micklem Multibridle so special and so effective? It is the first bridle to be designed from the inside out, to fit the actual shape of the horses skull"
 
 

Jag blev helt förälskad i detta träns när jag såg det först på bilden, men efter att jag sett filmklippet kände jag att jag måste bara testa detta på Cassador. Om ni inte sett detta klipp, se det och fundera lite. Ni behöver ju inte just köpa detta men kanske fundera lite på vad ni köper nästa gång och HUR det faktiskt sitter och påverkar våra hästar.
 
 
 
 
 
 
Någon som har erfarenhet av detta träns??
Jag vet att jag är lite sen men det är jag ju på allt när det gäller häst,
utrustning, tävling m.m. ;-)
 
 
 
Jag klippte ut en bild på youtubefilmen då jag ville berätta lite mer om Cassadors tänder. Han hade slitit ner sina tänder där just nosgrimman sitter åt. Jag spänner inte för hårt men inte för löst heller, men vilket fall så har det nog varit mer åt det hårda hållet och det har gjort att trycket från nosgrimman har påverkat Cassador i munnen. Det är ingen som säger att det ÄR så man det tyder på att det kan ligga något i det.
 
 
 
 källa: www.stromsbergsgard.se
 
 


Martina och Corvette :)


 
 
Hopphäst eller dressyrhäst?! ;)
 
Nytt från Martina och Corvette, min hoppehäst har blivit dressyrhäst. Det va som en kompis sa, "Din hopphäst har gått och blivit dressyrhäst och din dressyrhäst har blivit hopphäst" haha, det stämmer ju ;) Men bara för att en stam säger något vill hästen kanske något helt annat. Det är ju då tur att de både kan och vill hoppa och är lydiga i dressyren. Roligt med en sådan häst och Corvette kan ju redan hoppa det vet vi, det är dressyren och lugnet som hon behöver träna på.
 
 
 
Denna bild har Martina lagt upp som profilbild på fb :)
 
 
 
Hej!
 
Denna veckan har vi jobbat ganska mycket. Gått varje dag söndag-torsdag.
Både vart ute en runda i skogen, ett par dressyrpass, en dressyrträning och lite tömkörning. :)
 
Eftersom det vankades dressyrträning igår, torsdag, så planerade vi veckan efter det och det resulterade
i att det blev en skogsrunda i tisdags. Vi fick sällskap av en annan 6-åring så det var
lite spännande ibland. Corvette skötte sig dock bra. Hon var lite spänd och tittade lite
men annars gick hon på bra. Det blev mest skritt men även lite trav på slutet. Vi fick
dessutom se fyra rådjur! Det farligaste var dock en blå sandlåda och några soptunnor som 
är placerade ca 70 meter från stalldörren... De var totalt livsfarliga och kunde ju anfalla
när som helst!! ;) Vi det laget trodde jag att jag skulle få hoppa av och leda henne förbi
men helt plötsligt vågade den andra hästen gå förbi och då gick vi också tillslut.
 
Två dressyrpass i veckan också. I söndags på en alldeles för pigg och okoncentrerad dam
och ett i måndags som gick super! Till och med galoppen var relativt lugn och reglerbar. 
Man vet verkligen inte från dag till dag på vilket humör 
hon är på damen. Dessutom är hon ju lite av en dramaqueen så vi har fått öva en del
på sådana svåra saker som att stå stilla i gången och så. ;) 
 
Nya dojjor har det också blivit i veckan! Då skötte hon sig jättebra och är nu vinterutrustad
med snösulor och broddar.
 
Igår var det som sagt dressyrträning för vår dressyrtränare som kommer till stallet en gång
i veckan, Marie Karlsson. 
Hon var ganska pigg för dagen och vi jobbade bland annat med skritt-trav-skritt-övergångar
och att få henne lite ur sin "komfort-form" där hon gärna går lite väl långt bak med mulen.
Tillslut så gick det riktigt bra! Så nöjd med dagen!
 
Idag, fredag, blir det lite vila för både henne och mig, vet inte vem som har värst träningsverk,
så tar vi nya tag imorgon eller söndag.
 
Tack för den här gången! :)
//Martina och Corvette.
 
 
 
 
 
 


Hatar att göra detta!!


 
 
Det tar så förbaskat lång tid att ladda upp klipp!!
 
Filmade Cassador idag när jag släppte honom i ridhuset och tänkte klippa ihop två filmer på vardera 2 minuter så får ni verkligen se vad han gör under så lång tid. Hästarna kan ju inte och FÅR INTE bralla nu när det är så halt och dåligt underlag i hagarna, men vill de bralla och busa så bryr de sig inte om det. Jag tänkte först skritta en runda på Cassador men när jag såg hur pigg och glad han va i hagen när jag mockade, fick busutlopp varje gång jag krattade så tänkte jag lösgalopp, PERFEKT!! Jag undviker det annars när han springer själv då han drar av sig skorna, VARJE GÅNG, men med Corvette var det aldrig några problem för då hann han aldrig bralla lika mycket. Då sprang de mest bara fram och tillbaka och busade. Så efter 30 minuter i ridhuset, lyfte jag på alla ben och HUH, alla satt kvar. Jag vågade släppa honom idag dels för att hovis kommer på tisdag, aldrig om det hade varit flera veckor bort. Och vet ni, NÄSTA helg är det hoppträning hemma på Mickedala 2 dagar i rad och 3 pass, 2 på lördag och 1 på söndag. Amanda kommer till oss och det ska bli riktigt riktigt roligt!!! WEIIII!!
 
 
Så ni får helt enkelt vänta lite på den filmen, andra klippet laddas nu och har inte kommit långt... åååå =)
 
 
Är det någon utav er läsare som vet vart man kan få tag i denna boll?? Jag har sparat bilden men kommer inte ihåg vart jag hittade den eller vart man kan köpa den. Tänkte köpa en sådan och ha i ridhuset när man släpper hästarna, hade varit superkul och han verkligen vill använda den som en "fotboll".
 
 
 
 
 
 


Deeet kommer mera.. =)


 
 
Måste iväg till jobbet, ikväll kommer det mera!!
 
 
Ny leverans från Perlstoft.se, bilder kommer i helgen :)
 
 
 
 


Hoppträningen 16/1


 
 
NU banne mig har jag fixat och klippt ihop en liten film, allt filmades inte men väldigt mycket så jag tror allt ni blir nöjda =)
 

Jag är superdupernöjd efter gårdagens hoppträning och faktiskt första 2014!!
Amanda har så himla bra övningar, kloka och riktigt nyttiga både för mig och Cassador. Vi började med en liten uppvärmning där vi skulle rida på en stor platt 8 volt över några bommar som låg ihop på mittlinjen. Rida vägarna NOGA, långsmed och ut i kanterna och hela tiden hålla linjerna som ni ser på bilden nedan. Rida rakt fram lugnt till bommarna, byta galopp över bommarna och sedan rida rakt ner, ni ska vara så nära väggen att hästen inte vet vilken väg den ska ta utan när ni bestämmer svänger ni åt de håll ni valt. Cassador va riktigt pigg i början och jag märker fortfarande att han är superfin i vänster galopp men ha mycket kvar att jobba med i höger.
 
 
 
 
När vi jobbat en bra stund på den platta 8-volten så den satt fint så pausade vi en stund. Sen hoppade vi ett litet hinder snett igenom och sedan la en stor volt där jag hade tid att jobba Cassador lugn innan jag gick över på nästa hinder. Lura gärna era pigga hästar om de drar mot hinderna, låt de tro att ni ska fortsätta på volten men bara 2 språng innan vänder ni upp. Funkade skitbra på Cassador :)
 
Amanda la till lite hinder så det blev en bana och sist kom vi på en, för mig och Cassador, svår 3-kombination. Trots att vi är lite ringrostiga och inte tränat för Amanda på några månander så va vi riktigt i fin form igår. Så det enda felet jag gjorde va att jag gick på honom för mycket inpå kombinationen en gång vilket gjorde att jag fick avbryta mitt i, jag kände direkt att det blev fel och då gör jag hellre om det, bromsa hästen och gör rätt för mig. Cassador är nog så taggad mot hinderna, jag måste bara lära mig att vara.... coooooool, ISCOLD!! =) Annars fick jag till alla avstånd bra, inte min starkaste sida med en het häst som grna kommer på ett mindre. Fick mycket bra kritik från Amanda där hon säger att han hoppa mycket mycket bättre och även att jag gjorde bra ifrån mig, mjuk i handen, följsam och även att jag är lugnare i min ridning. Men att vi måste träna mer på att jag ska vara lugnare. Som innan så har jag inte klippt bort något från klippen, jag visar er ALLT, :) Vet att ni gillar min ärlighet. Kom gärna med feedback igen, jätteroligt att läsa det jag fick av er sist!! =)
 
 
 
NYTT år.... NYA MÖJLIGHETER....NYA MÅL ATT FAJTAS MOT!!!
 
 
 
 
 
 
 
 


En riktigt god och snöig morgon =)


 
 
Ja idag kom snön till Halmstad =) och idag ställde jag heller inte klockan och vaknade 09.22, sååå himla skönt!! Idag händer det lite roliga saker, just nu har jag lite problem med att ladda upp filmerna, jag får upp 5 av 7 klipp och jag vill ha med alla som jag kan klippa ihop till en. Så håll tummarna att det funkar, det tar ju sådan tiiiiid. ARG!! Ska hinna till stallet med och hämta ut ett paket.. =)
 
Nu måste jag kila, hörs lite senare!! Ska även fixa de inlägg jag lovat i veckan, mer om tandläkaren, hoppträningen igår, filmer + utverdering och även ett inlägg om Micklemtränset. =D
 
 
 
 


VÄRSTA och bästa, på samma dag...


 
 
 
Nu mina läsare får ni hålla i er, jag har först varit med om något som man aldrig vill vara med om med häst i släp, sedan har jag fått vara med om den bästa känslan på väldigt länge på hästryggen.
 
Det började med att jag skulle till Amanda på hoppträning, jag får alltid ta mig till Amanda i Båstad då jag alltid jobbar kväll när hon kommer till Halmstad. Men det gör inget då får man hoppa på en grym anläggning med perfekt flisunderlag och nya hinder. Jag brukar alltid åka iväg med båda hästarna själv men denna gång hade jag bara Cassador och kom på dagen innan att Cornelia, en tjej som haft häst i vårt stall, va sjukskriven på grund av en hästolycka. Så jag hörde av mig och hon ville jättegärna följa med. Påvägen till Båstad från Halmstad började det snöa och riktigt blåsigt väder ute. Jag funderade på vilken väg jag skulle ta och tänkte dumt nog inte på vädret, då jag beslutade mig för att ta den snabba vägen. Vilken innebär mycket branta backar upp till kullen där Amanda håller till. Jag vet sedan innan att det har varit vägarbete nedanför gården de bor och jobbar på, men de har ju jobbat med den i 1 år och jag tänkte ju självklart att de skulle vara klara med den. Inte så självklart de inte, när vi väl kom fram så var det stängt och vi fick ta en annan väg genom skogen, branta backar och en superliten väg. Jag va inte orolig för det då jag har kört med båda hästarna här innan, men när vi kom en bit in på vägen så körde vi runt en åker så ser jag framför mig, den branta....lååånga....snöiga...backen, som jag ska ta mig uppför med släp, häst och vanlig V.70. Men jag gav inte upp utan tog fart och försökte inte att gasa så mycket och slira, men halvvägs uppe slirade bilen till i en kurva och det tog stopp. Paniken började men jag agerade snabbt. Försökte få upp bilen med släp i några minuter men gav upp fort, bad Cornelia att stå med Cassador medans jag fixade med bil och släp. Precis framför bilen hittade jag en sandlåda då jag förmodligen inte varit den första som slirat på denna lilla väg. Hällde lite sand runt däcken men det hjälpte inte.
 
Jag fick nu idén om att jag kunde backa in släpet på åkern som tur va precis snett bakom oss, men jag va även rädd att jag skulle fastna med släpet där. Backade en bit och körde även en fet stor sten med släpet som fastnade, körde fram och fick loss den tillslut. (har inte kollat hur släpet ser ut under med det gick inte sönder helt ialf) Jag fick nu en ny idé, jag kopplade loss släpet och tänkte vrida runt, då kom en bil, körde fram och sedan backade. Cornelia svor och va arg att de inte ville hjälpa oss, men han parkerade bara en bit ner och kom sedan upp i orangea abetskläder. Mitt släp är inte tungt, väger bara 760 kilo och är lätt att vrida runt, men kanske inte själv, i en backe med is och lerig åker. Han kom fram och jag berättade hur jag hade tänkt och han tyckte det va mycket klokt. Medans vi kämpade med släpet sa han att de var även en traktor påväg upp om vi skulle behöva den, då dessa killar va påväg för att hjälpa en kollega som kört av med lastbil en bit bort. Medans den andra killen va påväg upp med traktorn för att ge en hjälpande han, småpratade vi några ord. Jag sa lite arg "När ska de bli klara med vägarbetet, de har ju hållt på hur länge som helst", han svarade "Ja vi har hållt på ett tag men är snart klara", jag skrattade pyttelite för mig själv, skämdes inte alls. Jag frågade när, och han svarade i mars. Va bra svarade jag!!! Nu hade vi vänt släpet och skulle nu få det en bit in så jag kunde komma förbi med bilen. Jag körde upp en bit och fick ratta och ha mig, volvobilar är ju inte kända för att vara små och smidiga men jag fick runt den på den smala lilla vägen och även förbi släpet. Vi kämpade en stund med att få på släpet i nerförsbacke, handbroms på släpet va väldigt bra att ha i denna stund. Väl på bad jag Cornelia gå över åkern med Cassador så vi kunde lasta han på andra sidan, långt bort från ostadig väg med snö och is...... Under tiden hann Cornelia ta ett fotografi och även ringa Amanda och tala om för henne hur det låg till, hon undrade först om vi verkligen ville komma i huvudtaget men jag va riktigt envis och skulle bara dit. HAR jag kört fast, kommit loss på säkert 20 minuter, snabbba ryck, så ska jag bannemig hoppträna med!!
 
Väl framme hos Amanda, efter en till lite ostadig väg ^^ Så kändes det grymt skönt och en otrolig lättnad, jag sa inget mer då vi hade en väg hem också men jag skulle ialf få hoppträna!! Amanda hade som vanligt nyttig och bra uppvärmning som passade Cassador riktigt fint. Tyvärr hinner jag inte skriva mycket mer om dagens hoppträning då jag inte ens hunnit sov middag innan jobbet nu. Men jag hann laga mat och duscha, viktigast :) Ska bara tala om för er att Cassador va den grymmaste och finaste hästen på väldigt väldigt länge. LADDAD till 10 000 och lyssnade otroligt mycket på mig. Han hade verkligen saknat detta och självklart red jag på hacket efter tandläkarbesöket igår. MEN MEN, jag lovar att berätta mer om dagen i morgon, Cornelia har även filmat så massa filmklipp kommer att komma upp också. MISSA INTE DET!!! =)
 
 
 
STOR GULDSTJÄRNA till min fina prins som skötte sig förbaskat bra i alla lägen idag. Smidig häst som går att lasta ut lugnt och fint i backar, lasta på lite senare på ett annat ställe. HELT UTAN att han sätter sig emot <3 Massa TACK till Cornelia som följde med mig, hade inte klarat det utan dig <3 Stort tack!!
 
 
 
När vi va klara för att åka iväg så gav jag männen TVÅ STORA KRAMAR, det tyckte jag de va värda!!! <3 <3
 
 
 
 
Här är släpet och bilet vänt åt andra hållet... huh, vilken tur i oturen!!
 


YOU are Amaaazing!!


 
 
Ni får mig att le varje dag, ett stort brett leende, flera gånger om dagen. Jag är så stolt och glad att jag skapat denna blogg tillsammans med er <3 och jag lovar att göra allt i min makt att klättra vidare på denna magiska resa. För att vara en liten blogg öser det in frågor, önskningar och helt helt underbara kommentarer <3 Tack för att ni finns här vid min sida!!
 
 
<3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3
 
 
Som jag skrivit tidigare har det kommit in lite frågor och önskningar och jag tänkte beta av några fågor nu.
 
 
 
 
Har du testat Micklem Multibridle?
Jag kommer att göra ett inlägg om Micklemträns redan ikväll/natt/morgon då jag har fått tips om detta, står nu överst på min inköpslista. =D
 
 
 
 
Hur har du lärt dig hur man kan stretcha med hästen? Har du provat ut övningar själv eller gått en kurs?
Jag har inte gått en kurs, jag har fått tips från min akupunktör och även internet. Tänk vad mycket man kan hitta här på nätet, både på gott och ont.
 
Jag gjorde ett inlägg för inte så länge sedan HUR man strechar, klicka HÄR
 
Vad jobbar du med?
Jag jobbar på ett lager som heter Martin&servera i Halmstad, utbildad till Cad-Ingenjör men kom på att jag inte vill jobba med det. Fick ett erbjudande på M&S och kunde inte låta bli, bra betalt och bra tider, perfekt när man vill hålla på med hästar på morgnen.

Varför har du Corvette utlånad och vart?
Corvette är hos en vän i småland, där jag kommer ifrån. Jag kände både ekonomiskt och tidskrävande att ha 2 hästar just nu. Jag har ett ganska tufft jobb och hästarna uppstallade, där vi hjälps åt med in och utsläpp. Har man fler hästar får man fler pass, men bara för det så är det inget billigt stall att stå i. Hoppas jag hittar min prins i sommar, kanske på Falsterbo?? Och bosätta mig på en gård och jobba med hästar resten av mitt liv. En dröm.... men bara en dröm... =)

Heter inte Tyras Corven också Corvette?
Tyras häst heter Corvara och kallas för Corven, nästan samma :)
 
 
 
Alltså gud vad gosig grimma! Men hur håller du luddet så rent och fint? 
Mitt knep är att de aldrig få använda det när det regnar eller blött ute. Det får använda dem när det är minus ute eller helt enkelt torrt ;-) Haft dem i två år nu, ser nya ut va?! =D
 
 
 
 


Gud vad fin hon är, en riktig sagohäst! Hur gammal är hon?
Corvette är 6 år i år och jag köpte henne när hon va 5 månader. Så jag har haft henne sen hon va bebis :)
 
 
Tror du att det skulle vara effektivt att träna på att göra halt mellan två bommar (på lämpligt avstånd så klart) efter hindren för att få honom att inte tagga så mycket före och efter hindret?
Om jag ska vara ärlig så hjälper det inte :) Om han har en ovanlig dag så är han suuuperlugn och jättefin, men om han har en "vanlig" dag så är han taggad till 1000 om det ligger EN BOM i hela ridhuset. Den är både spännande OCH läskig. Jag har gjort många övningar med dels att göra halt mellan hinderna, men när han väl vet vad som gäller så taggar han till på andra. Han är alltid mycket klok och lyssnar på mig, gör halt men sedan vet han att det är ett hinder och lägger i ettan växel eller att det blir studs. Om jag inte höjer upp hinderna till 1.60, då skulle han vara så fokuserad och koncentrerad att han vill göra ALLT rätt. Klok häst helt enkelt :)
 
 
Har en fråga ang breeders, hur funkade de att anmäla när de är utländska hästar? Hittar bara att de måste ha svenska pass o vara reggade i sverige? Har du reggat om din eller hur gjorde du? (är inte så insatt i alla regler haha) :-)
Jag ringde till ASVH och de bad mig skicka in hans pass så fick jag en stämpel och ett klistermärke i passet och efter det var han registrerad i Sverige. Tror jag betalade 950 kronor eller något, gjorde detta för 2 år sedan men ring till ASVH så förklarar de hur du ska göra.
 
 
 
 
Vad härlig han verkar! Hoppar riktigt trevlig :) Hur gammal är han?
Cassador är 7 år i år och jag har haft honom i två år... I MORGON =D
 
 
Kan du inte göra ett inlägg om din hästhistoria, typ varför du började rida och vilka hästar du haft? :)
Det är flera som önskat detta och ag har planerat att göra två inlägg om Corvettes och Cassadors historia nu till helgen. Jag är ju så duktig på att skriva kortfattat, not, så det tar nog en lördag ;) Men nu vet ni vad ni kan vänta er!!
 
 
 
Skulle du ha en utlottning eller...? :p Vill ha ett snyggt pannband på tävlingarna i vår! ;)
Trodde inte det va någon som ville ha ett pannband... eller vill ni det?? Haha, det kommer en tävling alldeles alldeles strax!!
 
 
 
När jag ändå publicerar era frågor och önskemål tänkte jag bjuda på lite kommentarer med från mina grymma och ärliga läsare!!
 

Ni passar verkligen varandra så himla bra! Tycker det verkar som att han och min Melroose är väldigt lika i hoppningen. Det är kul att du även visar när det går fel. Cred till dig som är en duktig och konsekvent ryttare!
 
 
Asså jag har läst din blogg i två dagar och blir så himla inspirerad! Jag gillar hur du tar bra bilder, videos och så vidare så att man förstår! Bra grundarbete bakom bloggen känns det som!
 

Vilken sjukt härlig häst du har, bra studs i dem benen! :) Men förstår att det inte är så lättmanövrerat alla gånger, men du gör det väldigt bra, och vilken utveckling! Blir nog ett skoj 2014 :)
 

Snygg där! Ligger i soffan i sadelkammaren, slöare än nånsin, men nu skall jag ut i ridhuset och bygga!! Erica, mitt hästliv är beroende av dig som inspirationskälla just nu;) Inte hoppat sedan början av december tror jag, femhalvan blir perfekt!
/Therese
 

På ett sätt är det bra att bloggen fick en liten paus från corvette, det är så lätt att en rapp skimmel tar över all uppmärksamhet ;) Cassador är ju värd sin beskärda del han med, sådant krutpaket! En del kan inte förstå det jobbiga i att rida dessa känsliga men superheta pållar. JAG fattar vilket jobb det är. Min förra häst va precis så, skutta omkring, hoppa från vilket håll som helst, när som helst hehe. Va helt död efter ett pass på henne.
Du gör ett jävla jobb med honom och det är ju då det känns som bäst när framgångarna kommer!
 

Fantastisk häst, ibland ser han helt galen ut så jag förstår vad du menar med att det inte är så lätt men jäklar vilken potential ni har.
Tror du skulle kunna styra på vilket hinder som helst och han skulle hoppa, han gör nog allt för dig den hästen och jag tror han älskar dig lika mycket som du honom :) Kram
/Lina
 

Alltså shit pommes vad han hoppar! Tycker ni har utvecklats grymt mycket :)
 
Guuud vad glad jag blev när du kommenterade på min blogg, och jag såg att det var just duuu!! Jag har precis skapat denna på horseworld. Innan skrev jag på annispannis.spotlife.se och då skrev du och jag mycket med varandra. Sedan hände en sak i mitt liv att jag tappade lusten och nu har jag börjat om igen, helt från början. Gryyymt kul att du hittade till min nya blogg bara sådär! Stor kram på dig! <3
 
 
 
Tack för din kommentar på bloggen, kul att du hittat lilla mig :) Vilka fantastiska hästar du har! Kul att vi är lika gamla också, känns som att många hästbloggare är väldigt unga (inget fel med det men det men deras vardag ser ju lite annorlunda ut). Gillar det jag sett av din blogg i de senaste inläggen, ska bli kul att följa dig. Kram!
 
 

Detta är bara några smultron som jag fått på 4 dagar, FYRA dagar!! Helt otroligt och fantastiskt!! Ni som läser dessa kommentarer förstår nog hur jag känner när JAG får läsa alla dessa vackra ord från er underbara människor till mig, lilla lilla mig. Ni har ett hjärta av guld och det är så värt att jag sitter här, tidiga mornar och sena kvällar, även ett snabbt inlägg på mina korta raster, enabart för er!! =)
 
 
 
 
 
JAG ÄR SÅ HÄÄÄÄR TAGGAD INFÖR DETTA ÅR!! 2014 come and GET ME!!! Mohahahahaha.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


PerlStoft, respons:)


 
 
En i stallet, Lexi, hade spanat in mina pannband och blev väldigt förtjust i dem. Hon kontaktade mig och hade nu kikat in på PerlStofts hemsida, men hon hade inte hittat just hennes favoritfärg, helt i orange. Då bad jag henne kontakta PerlStoft på info@Perlstoft.se och berätta om dina önskemål. Bara några dagar senare skriver Lexi såhär.
 
 
* * * * * * * * *
 
Idag kom mitt pannband ifrån Perlstoft! Är så sjukt nöjd! Riktigt nöjd över hur trevlig hon är jag mejlade med mm... :) blev ba så glad! Känns grymt kul att jag hittade perlstoft :)
 
Det som är riktigt bra är att om man beställer en fredagskväll som jag så blir smycket klart på lördagen :) så pannbandet skickades direkt på måndag morgon och kom fram idag! Inte klokt vad snabbt man får produkten :D 
 
Jag kommer bara på en massa fördelar med smyckena :) inte en ända nackdel! :)
 
Jag är en liten tveksam och kräsen människa när jag beställer saker på nätet men ja kan säga tvekade inte alls nu när ja skulle beställa pannbandet! De va liksom ta de jag vill ha och köp! Annars kan ja gå typ 2 månader och fundera!
 
Sen är även smyckena i en rätt så bra prisklass :) du kan få riktigt fina smycken för en billig peng :) och även för en lite högre summa :) men ja kan säga att dessa pannbanden är VERKLIGEN värda varenda krona! För om de skulle vara något med smycket t.ex att något går sönder kan man bara skicka tillbaka smycket på reparation :)
 
Just nu funderar jag även på om ja kanske ska beställa något mer :) kanske något smycke till mig :) men vi får se om min plånbok vill lika mycket som jag :)
 
Men jag rekommenderar verkligen dessa smycken! Och kika in på sidan! Ni kommer inte ångra er!
 
www.perlstoft.se
 
Ni kanske även undrar hur jag hittade Perlstoft? Jo tänkte ska förklara historien :)
 
Jag känner ju Erica som driver icusen.blogg.se :) har hängt med henne på tävlingar och sen fotar jag henne ganska ofta med hennes hästar :) så blev hon sponsrad och jag gillade verkligen smyckena! Sen så såg jag att hon hade ett oranget pannband till Cassador och jag har veklingen letat efter det! 
 
Så tog jag kontakt mer Perlstoft i fredags som är hennes sponsorer mm.. Och nu har jag mitt egna smycke :)
 
Kika in på perlstoft och kom ihåg ni Kommer inte ångra er!
 
/Lexi
 
 
 
 
 
 
 


Ångest och dåligt samvete...


 
 
Nu ska jag berätta för er om dagens tandläkarbesök. Jag fick en snabb tid på hos Tandis idag pga det igår, Sandra rekomenderade Carl-Fredrik på travbanekliniken och jag kände att det var absolut värt att prova honom. Jag fattade inte i början hur viktigt det va med ett tandläkarbesök, men när jag väl insåg detta så förstod jag även att man inte välkomnar vilken tandläkare som helst in i våra hästars munnar.
 
 
Väl framme fick vi vänta en lite stund då det va en annan häst inne på röntgen. Jag satte mig på stolen och Cassador stod snällt framför mig, tittade lite ut i fönstret och även på Tvn. Sedan fick jag även massa mys och pussar under dessa 20 minuter.
 
 
 
 
 
 
När det va dags för våran tur kom en tjej och gav Cassador lite bedövning. Hon skrattade lite och sa att man alltid är tvungen att leta efter ådran vid halsen när man ska sticka in nålen, men på honom så låg den utanför. Min knäppa lilla häst :) Så det va superenkelt för henne att sticka in nålen. Direkt blev Cassador jättetrött och hängig, jag gick in med honom och ställde honom som ni kan se på bilden nedan.
 
 
 
 
 
Nu var det dags för Carl - Fredrik att göra sitt. Han började med att skölja ur munnen på Cassador, bort med alla matrester, sedan började han med att känna på utsidan av munnen, runt käken och där tänderna sitter. Sedan gick han in i munnen och kände med fingarna, öppna upp och tittade. Han frågade mig även "Varför har du kommit hit med din häst?" Jag talade då om för honom att jag inte varit hos tandläkaren på länge och jag ville göra en grundlig och noga undersöknng nu innan tävlingssäsongen börjar och att han inte heller va helt lugn i munnen när jag red.
Det tyckte han va klokt och började nu titta inne i munnen med en pannlampa, nu sa han "Se där ja, där har vi en vargtand" och han visade mig vart den satt och hur den såg ut. Den va mycket liten och syntes knappt men det är den lilla rackarna som förmodligen har varit boven till mycket. Nu gick han igenom hela munnen ännu mer noggrant med lampa och verktyg. Han hittade lite vassa tänder längst bak som han raspade till, även hans tänder hade slipast ner lite ojämnt på grund av de vassa tänderna och även att han reagerat på käkremmen. Han visade mig även att mungiporna hade små bulor, inte sår eller så, men att han märkte på dessa bulor att jag varit lite hård i handen, det sa jag att det stämde då han har dragit iväg med mig ganska mycket och det vet vi ju nu varför. Dessa bulor var fortfarande mjuka så de hade inte varit där så länge men han förklarade för mig att när de blir hårda så går det knappt att ta hästen i munnen.
Som ni märker tog bilderna helt slut efter ett tag, jag va helt uppslukad med vad han visade och vad han sa. Jag ville suga åt mig så mycket som möjligt av hans kunskap med tänder och hans tänk när det gällde bett.
 
 
Jag har lärt mig massa saker, både gamla och nya dök upp i huvudet.
 
 1. Va noga med tandbesök, minst 1 gång om året och i mitt fall ska jag återkomma om 8-10 månader.
 2. Variera bett ofta, 2-delat, 3 delat, bettlöst m.m.
 3. Hård i handen skapar problem i munnen, mungiporna kan bli hårda och ta stryk.
 4. Tänk på vad du använder för träns och HUR du använder det. Carl-Fredrik bad mig ta med mina bett OCH träns nästa gång. Jag som faktiskt hade tänkt ta med dem glömde det helt.
 
 

 
 
 
 
Ni ska bara veta vilken ångest jag har idag, jag sa även det på kliniken och de tyckte inte alls att jag skulle ha det för det här var inte illa i Cassadors mun. Carl - Fredrik skrattade och sa att han sett mycket värre. Men för mig spelade det ingen roll. Jag har ångest och dåligt samvete för vad som fanns i Cassadors mun och att jag inte upptäckt det tidigare... <3 Fy mig!!!
 
 
Jag har mycket mer jag vill skriva men måste till jobbet nu vid två så bäst jag byter om och inte missar det. Slutar vid 22.00 och då kommer jag sätta mig vid datorn och skriva det sista som jag egentligen hade velat lägga till efter här.
 
 
 
 
Fina fina killen, dags att åka hem <3
 
 
 


Tävlingsdags


 
 
Det börjar närma sig.....pirr i magen :D 3 tävlingar inbokade, vecka 5, 7 och 8. Jag ska på träningsläger för Amanda vecka 4, perfekt uppstart inför året! Då kommer det vara 3 pass på en helg, 2 på lördag och 1 på söndag, spännande!! Ni ska veta hur fräsch Cassador kändes idag på travbanan, helt stadig, grymt tryck i steget och jag bara flöt med :) Lovely!!
 
 
Godnatt, ni är bäst!!
 
 
 
 
 


Då va man på plats igen


 
Sängen är ju bara störtskön, en trogen vän som aldrig sviker ;-) Nu pratar jag i nattmössan så bäst jag somnar snart. Tänkte bara berätta om morgondagen. Upp och fodra efter 7, rida efter 8 och jag har ett tandläkarbesök 10.15 och sedan börjar jobbet 14.00. Fullt ös!! Jag kommer självklart fotografera, ställa frågor och sedan berätta för er vad som gjorts och sagts. Min fina Prins, hoppas inte han har några tandtroll!! 
 
 
 
Mina fina hästar <3


Ja vad ska man säg..


 
 

När man har massa otur, krångel med bil och allt, så vänder det och man blir glad. Ja sen så vänder det igen... Suck!! Idag åkte vi till Tandis, det kommer en grym tandläkare från stockholm som är världskänd, åker runt i hela världen och håller till mycket i USA med. Han skulle åka runt i stora delar av Sverige i några dagar på inbokade platser och jag lyckades få tag i en utanför Halmstad. Denna mannen är väldigt upptagen och skulle kommit redan i höstas. Jag åkte i god tid då jag bara fick några timmar ledigt från jobbet och vi väntade och väntade... och väntade. Vi ringde och ringde och ringde, alla började bli oroliga då Tandismannen aldrig gjort så här tidigare. Tillslut fick jag ringa jobbet och kolla om det gick ta ledigt helt och Chefen ringde tillbaka efter en stund och sa att det va helt ok. Skönt, då slapp jag ett mindre problem, vi väntade en stund till och då fick vi ett samtal. Han förklarade att han hade legat på sjukhus över natten och mobilen hade laddat ur, han hade fått åka in akut för att han hade fått blödande magsår. Stackars kille, synd om honom, synd om oss...
 
Så när jag redan fått ledigt tog vi hästarna och begav oss ut på värsta grymma travslingan som låg precis i närheten, när jag ändå var där kunde ju Cassador får göra någon nytta då det inte blev något av med Tänderna. Väl ute på banan, jag säger då detta, Herrrrrreeeeguuuuuuuud VILKEN TRAV!! Det gick så fort i traven att både jag och Sandra red i montésits!! Shit, jag har verkligen både en dressyrhäst, travhäst och en hopphäst =P Jag trodde att han direkt skulle falla in i galopp när det gick så fort, men ICKE, Shit va grym min kille är!! Så nu är jag megasugen på att åka dit snart igen och både travträna och göra galoppjobb. De sandar och saltar på vintern så det är aldrig hårt. Riktigt riktigt bra underlag och bred väg =) Tror Cassador gillade det skarpt och han fick även en hingst som kompis, båda gillade varandra, min fina snälla stoora häst.
 
Nu är jag hemma och heeeeeelt slut, mitt huvud och min kropp orkar inte mer. Syrran har fixat megagoda köttbullemackor och jag ska snart lägga mig i soffan och förmodligen somna framför en film. Om jag hade åkt tillbaka till jobbet ikväll hade jag nog somnat i ett hörn :) Tack bästa jobb för att jag fick ledigt!! <3
 
 
 
 
 
By the way, det blir ett Tandisbesök i morgon så Cassador slipper inte undan och inte min plånbok heller ^^ IIIIIH!!!
 
 
 
 
 
 
Min fina prins hittade äntligen sin shettiskompis, finns ju inga i våra stall, bara i ridskolestallet. Han sa att han ville ta med honom hem och myste länge med honom innan det va dags att åka. Såå söta <3
 
 
 
 
 
Cassador fick stå inne i flera timmar och vänta och vänta.. han va helt cool och lugn, trivdes som fisken på en gång. Jag sa det till Sandra att vi kunde byta häst så kunde hon köra in honom och jag trimmar någon av hennes hästar, men bara på skoj ;-)
 
 


Redo för att åka till Tandis :)


 


Uppdatering i sängen :)


 
 
Idag var det verkligen en kaosdag, huh, snälla inte fler sådana 2014. När jag trodde det värsta så tänkte någon på mig "där uppe", tänk va livet kan kännas surt och sedan vända på en kvart. 
 
Vid lunchtid kom det några verkstadskillar och hjälpte mig med bilen. Vi försökte med låsspray, varma nyckeln m.m. Inget hjälpte!! Sedan bad de mig hämta vatten, varmt vatten, och hokuspokus så kunde vi vrida om nyckeln. Vilken lättnad ^^, för någon hade visst glömt plånboken i bilen...jobbigt värre! Sedan satte sig en av killarna vid ratten och försökte starta bilen, helt paff blev jag när den gjorde det. Ja det va tydligen inget fel på batteriet, huh!! Men sen när vi satte oss i bilen, då jag bad den ena killen följa med mig så jag kunde hitta till verkstaden, så var det is på insidan av rutan. Det har aldrig hänt tidigare, väldigt märkligt. Jag frågade även mannen varför inte nycklarna funkade med automatiken. Han trodde att jag hade fukt i bilen och när det frös så slog det ut det automatiska i bilen, så han bad mig ställa bilen i ett varmt garage eller ställa in den någonstans med en fläkt. Det är dessa stunder man önskar att mor och far bodde här, eller någon kunnig (manlig) släkting ialf. Hade ju underlättat något!!
 
 
 
 


Corven har det bra <3


 
Martina skrev på Fb :)
 
 
 


Goda nyheter <3


 
 
Slänger in ett snabbt inlägg på "lunchen", bilen mår bra och i morgon ska Cassador till tandläkaren. <3 
 
Tack för alla underbara kommentarer, det har varit lite upp och ner idag så inte hunnit med mycket här. Däremot ska jag bjuda på vad jag fick av en av mina läsare som jag hoppas få träffa i år på tävlingsbanan.
 
 
 
 
 


KAOS KAOS KAOS!!


 
 
Jag har verkligen alltid otur, helt sjukt verkligen!!! Igår kväll när jag skulle in i bilen, ville inte nyckeln öppna automatiskt. Jag gick då och hämtade min reservnyckel och tänkte att det va batteriet i den. Nej då funkade inte den heller. Försökte få in nyckeln i låset, nej det gick inte. Trodde då att låset bara frusit fast, men såg även att larmet inte blinkade =( FAN, tänkte jag!! Bilen skulle även in på service men tänkte att jag skulle köra in den själv, inte att de skulle behöva hämta den. Sen ringer Sandra att tandläkaren kommer i morgon och jag har ingen bil som funkar... PANIK!!!!
Om 45 minuter kommer en bilverkstad och hämtar min bil, jobbigt!! Sen får vi se vad som händer, kanske blir så dyr räkning att jag får dra in på all tävling detta år... suck, pust, suck, pust...jag tänker alltid det värsta!!
 
 
Cassador fick ialf gå en promenad med mig idag, han va lagom pigg och glad. Hittade även lite gott granris som han mumsade gott på under tiden vi gick tillbaka till stallet.
 
Håll nu tummar och tår att bilen repar sig snabbt och att jag får ledigt från jobbet i morgon då tandis kommer på eftermiddagen, den där stockholmstandis har dragit ut på att komma ner alldeles för länge.
 
 
 
 
 


<3 Ni läsare slår rekord hela tiden <3


 
 
 
 
 
 
 
Vad tycker ni vi ska fira det med??
 
En tävling där man kan vinna ett handgjort och exklusivt smycke från PerlStoft kanske?? =)
 
Gå in och kika på... www.PerlStoft.se

 
 
 
 
 
Nu måste jag sova, helt slut efter 20 inlägg bara denna helg ^^ Så underbart roligt att ni fortsätter att följa mig och även ni nya som tittat in och kanske väljer att fortsätta. I love you all <3
 
 
 
 


Cassador, fem och en halva 12/1


 
 
Då var det dags för en gammal goding, fem och en halvan. Denna övning är nyttig både för den äldre och den yngre hästen, även för ryttaren. Höjden kan man ju variera efter hästens utbildning. Cassador har bara hoppat några gånger efter vintervilan så jag hoppade inte så högt. Däremot kom jag några fler gånger än jag tänkt mig, han hade rikligt med energi och tyckte inte att man skulle komma i trav mot denna hoppövning. Jösses vad vi ska nöta travhoppning nu, varje varje vecka. Det är så grymt nyttig träning då de verkligen får lära sig att vara lugna, avslappnade och sedan sätta sig på bakbenen när man hoppar. Jag skulle rekomendera X-hinder att travhoppa över. Jag kommer göra om denna övning på tisdag med byta ut oxern mot ett X-hinder.
 
 
 
Är jag den enda som är perfektionist när det gäller att bygga hinder och färgval?? ^^
 
 
 
 
 
 
Ni som har kikat på filmklippen i inlägget "2013 i klipp, Cassador" eller ni som har följt mig. Vet hur Cassador är mot, över och efter hinder. En taggad häst som behöver lära sig att vänta, lyssna på mig och bli mer rundare i sprången. Jag kommer träna både mig och Cassador stenhårt på markarbetet och hinderövningar där våra svagheter ställs på prov. VI måste skärpa till oss, VI måste lära oss hur vi ska funka ihop inne på banan och VI måste träna och träna för att bli BÄST, som ett team :)
 
Jag är jättenöjd med Cassadors insats idag, minst sagt min egen. Ni kan se massa ihopklipp i filmen, nästan alla språng är med och våra missar har jag klippt in också. Jag är ärlig och vill inte mörka våra brister, jag bjuder på alla våra sidor med denna blogg.
 
Jag sparar min rygg med att inte bygga fram mer än vad jag behöver ;) Så först hoppar jag fram på krysset på en stor 8-volt. Jag kommer 2 gånger i varje varv och stannar inte mellan utan galopperar på och jobba i god arbetsgalopp. Sedan pausar jag lite och kommer sist på oxerna, även här en 8-volt och 2 gånger i varje varv. För en del kan det vara svårt att hoppa ett hinder snett, kanske inte heller är den bästa idén till framhoppning. Men jag känner min häst och gör det gärna "lite svårare" för honom då han normala fall bara taggar och rusar på ett litet kryss.
Första gången jag kommer på övningen är han superfin, lugn och grymt taggad. Spana in öronen och benen, han vill verkligen mot hinderna. Sen kommer han bra några gånger, men när det blir lite högre så börjar han tagga till ordentligt. Ni kan se att jag avbryter en gång i övningen, då jag verkligen vill tala om för honom att det INTE är OK att fatta galopp tidigt och stressa upp sig. En "normal" häst ska komma in i trav och falla in i galopp naturligt. Men Cassador är ju inte som andra och lite egen.. Jag kom direkt på övningen efter att jag bromsade upp honom och jag vet att jag rider på en klok häst så jag vet att det inte skulle sätta sig i huvudet på honom. Han skärpte till sig en stund, sedan taggade han till två gånger till och sist avslutade vi med en helt ok runda. Ja ingen kan klaga på hans bjuding ialf :)
 
 
 
 Kom gärna med feedback =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Titta vilken fin språngkurva han har, mycket mycket bättre har den blivit och
ännu bättre ska den bli<3
 
 
 
 
 
 
 
 
"Den som ger upp innan han/hon har försökt har allt att förlora,
den som kämpar och vill kan vinna mycket"
 
 
 
 
 


Snart är filmen klar =D


 
 
Bjuder på lite bilder från idag, min fina prins <3
 
 
Duktiga Lexi som fotat <3 Bloggar HÄR
 
 
 
 
 
 
Så GRYMT cool bild, ser ni Ponnyn som hoppar i spegeln?? =D
 
 
 


Min strechning i bilder :)


 
 
Här kommer det lite strechbilder där jag visar hur jag gör. Cassador tycker det är väldigt skönt och jag ser han ofta strecha själv men tycker det är helt ok med min hjälp också. Om jag hade gjort detta med Cassador när han kom för 2 år sedan hade jag inte haft han lös i stallgången, men under åren så har han blivit riktigt duktig på att stå stilla. Peppa peppa så har han faktiskt aldrig rymt från mig, då står han lös medans jag ställer in grejerna varje dag numera. =)
 
 
 
Dra fram..
 
 
 
 
ihop..
 
 
 
 
och ner igen.
För även benet över till högra sidan när hoven nästan är i marken.
 
 
 
 
Han ser helt tillfreds ut med det jag gör =)
 
 
 
 
Här visar jag hur man kan klia under magen så hästen skjuter rygg, Cassador lyfter en aning men inte alls mycket.
 
 
 
 
Här kan ni se stor skillnad när jag dra fingrarna längs korsryggen och trycker till i slutet, hela ryggen lyfter =D
 
 
 
 
Jag avslutar alltid med halsen och godis, höger och vänster.
 
 
 
Sist blir det godis mellan frambenen
 
 


2013 i klipp, Cassador :)


 
 
Sitter och tittar igenom lite filmklipp på hästarna och funderar lite...
 
 
 
 
 
Här kan ni se Cassador i Helsingborg den mars förra året, ni kan se hur svår han är att rida. Han taggar som tusan inpå hindret, ökar mellan och tar jag för mycket blir han studsig. Ni kan även se att jag har en stor kavaj på mig, jag glömde min men fick snällt låna en av Nettan. Grymt snällt!!
Ni kan även se att jag har det svårt med sitsen på honom, hans kropp är överallt och den rör på sig på ett sätt att jag har svårt att få en bra sits innan och efter hinderna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Första utomhustävlingen i maj förra året, 110 och ja ni kan själva se att Cassador är en utomhushäst. Det är bara att sitta och hålla i sig =) Kanske bromsa lite innan hindret, thats all!!
 
 
 
 
 
Denna runda är sjuukt svår då han ligger på heeela tiden, drar och ökar och vill och vill. Hinderna ligger på 1.25 och vi får problem inpå andra kombinationen som ligger efter ett räcke och ett relaterat avstånd på normala. Han vill inte lugna ner sig och jag tar i han lite för mycket, då hoppar han flackt och fyrkantigt vilket leder till att han drar i bakbommen. Men min kille är grymt hård i huvudet när vi gör fel tillsammans, känslig för mycket men hans vilja är starkare än något.
 
(Ps: Alice bjuder på när hon pratar och snurvlar genom rundan ;)
 
 
 
 
 
 
Här ser ni bilden från oxern som vi rev, ni kan se hur han verkligen kämpar med allt han har <3 Fina hjärtat!! Älskar hans framben, suuuperman hästen
 
 
 
 
1.25, inga problem med höjden ialf :)
 
 
 
 
 
Detta klipp älskar jag, spana in hästen hur han njuter, laddar till 1000 och tycker det är skitroligt!! Som sagt, det är bara att sitta och hålla i sig, bromsa lite när det går för fort, men annars måste jag säg att det är skitjobbigt att sitta på en så laddad häst. Spana in hans framben, hur de verkligen tar i och sträcker sig, speciellt alltid alltid inpå första hindret. Det är det jobbigaste att rida an mot, han är helt vild och galen ^^ Sen kan ni även titta på hans kropp hur han rör sig så förstår ni nog hur många kalorier jag bränner på ett pass på honom...
Han rev ett hinder, en bom, han drog iväg och jag bromsade och det är då han hoppar mer flackt och får hängande framben. Annars kan ni se att 1.30 inte är så svårt för honom, tänk bara om han kund elugna ner sig lite, få ner huvudet och hoppa mer runt. Jag tränar stenhårt på det nu, för att han ska hålla och för att det ska bli lättare för både han och mig att ta oss runt banorna.
 
 
 
 
 
 
Efter sommarvilan klämde vi till med två nollor i 1.20 och 1.30, mycket glad häst och ryttare =) För att inte ha tävlat på flera veckor, varken jag eller Cassador så gjorde vi två supersnygga rundor. Så nöjd med hur min ridning ha utvecklats, tänk er, jag har bara tävlat i två år =D
 
 
 
 
 
 
Avslutar detta inlägg med ett härligt klipp där Cassador hoppar två hinder lätt på 1.40. Jag hoppar inte mina hästar högt hemma, någon enstaka gång annars blir det på träning och tävling. Jag anser inte att mina hästar behöver det, det sliter även mycket på hästarna. Jag tycker markarbetshoppning är grymt bra men visst kan man hoppa något enstaka hinder lite högre då och då för att stämma av. Jag hade aldrig valt att höja upp dessa två hinder till 1.40 hemma om inte Cassador nu bad om det. Han va helt fullkomligt galen när jag hoppade och blev så trött på honom så jag bad tjejerna att de skulle höja hinderna till 1.40 för att han skulle få smaka på något. Och ja, han skärpte till sig och hoppade de lätt som en plätt <3 Fina hjärtat!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1.40..... hmmmm :) detta va en liten tillbakablick under 2013, nu är det 1014 och massa saker kommer att hända. Både på bloggen och på hästryggen, missa inte det. Nu ska jag åka till en kompis en stund, blir lite mer bloggning ikväll :) Massa kramar till er vackra och fina människor som följer mig och hästarna.
 
 
Förstår ni nu varför jag inte ha sporrar och spö på honom?! Jag har ju fullt upp med att hålla i mig och bromsa han lite innan hinderna ^^
 
 
 


BRRRRRR!!!


 
 
Fy i fabian va det är kallt =( Jaha, duktig som jag va så cyklade jag till stallet när det blåste som mest, det fick jag verkligen smaka på med tanke på att jag blev över lycklig så fort jag tog mig 1 meter fram och det inte blåste, sen bet vinden tag i mig igen. Huuuuah!!
Nu sitter jag hemma i lägenheten och ha fixat varmt och gott te till mig. Älskar verkligen te och min söta tekopp med en kanna på. Himla smidigt då man kan ha tevatten i kannan om man vill ha mer, samtidigt som det håller tet varmt, tycker alltid det kallnar för snabbt annars. Kallt te dricker man bara på sommaren, mmmm iste, brrrr för det nu ;)
Jag sitter även och laddar upp filmklipp som jag ska klippa ihop till ett, så det kommer jag bjuda på lite senare. Det blev inget prat då både jag och hästen frös sen, Cassador är ju nyklippt med, kan hända att jag kommer fixa träningsvideos till våren när jag och Cassador har kommit en bit och jag har funderat ut hur jag ska göra dem =D Men lugn, jag gör allt för er så det kommer att komma!!
 
 
 
 


Söndag morgon :)


 
Lite trött är jag allt, ute blåser det förfärligt. Så trött på all blåst, regn och oväder här på västkusten. Nu ska jag upp och äta frukost, sedan cykla till min prins och trimma lite idag med. Det blir uppvärmning i skogen i skritt och sedan lite i ridhuset. Stämma av allt som jag nötat in i några dagar, jag kommer avsluta med att hoppa en simpel, men så nyttig övning som "fem-och-en-halvan". Jag vet att de till och med använde denna övningen på Roffes clinic :) Sedan kommer det bli skogen i några dagar som återhämtning och belöning. Vi hörs i eftermidrag, det kommer komma upp bilder och kanske film. Ta nu hand om varandra <3
 
 Källa: Hippson.se
 


Strechning!


 
 
Ni läsare har önskat lite övningar och här kommer något som jag har börjat införa med Cassador då han har varit spänd och behövt behandling för spänningar i kroppen. Jag gör inte detta varje gång men efter varje pass som han har ansträngt sig mycket, helt enkelt lite hårdare pass.
 
 
Framdel
 
 
 

1. För benet framåt och uppåt. Knät ska vara utsträckt. Håll benet några decimeter från marken (beroende på storlek på hästen) Här strechas frambenets böjarmuskulatur och även ryggmuskulaturen.

2.  Frambenet ska vara böjt, håll om knä och kota och luta dig bakåt så förs benet ut från kroppen. Bröstmusklerna stretchas.

3. För hästens framben framåt och framför det andra frambenet och håll någon decimeter ovanför marken. Här strechas bog och mankmusklerna

 

Bakdel

 

 

1. Lägg en hand på hasen och tryck lite nedåt och för bakbenet så långt bakåt - uppåt som möjligt. Benet ska vara sträckt. Sänk benet om hästen stretar emot. Knästräckarmusklerna stretchas.OBS! Stå inte som gubben på bilden, utan stå jämte hästen.

2. Lyft bakbenet och håll om kotan. Bakbenets lår, skink och ryggmuskulatur strechas.

3. Håll om kotan och för benet utåt. Benet ska vara sträckt. Musklerna på bakbenets insida strechas.

 
 
Halsen
 
 
 
 
Jag gillar denna övningen där hästen strechar halsen, använd en godis som lockbete och va noga med att den står still på alla fyra ben och inte rör på sig. Börja med små böjningar och efter några gånger förstår hästen och då kan du gå längre bak. Så fort den tar ett steg, börja om, ställ hästen rätt och ställ dig vid sidan igen och locka med godis.

1. Halsens undersida strechas.

2. Här strechas hästens hals, nacke och ryggmuskulatur.

3. Här strechas hästens nacke och halsböjarmuskler.

 
 
Ryggen
 
 
När Helena va och behandlade Cassador visade hon mig denna nyttiga övningen som jag inte sett tidigare. För att strecha hästens ryggmuskler så kan man:
 

1. "Klia" hästen på magen så att den höjer ryggen.

2. Dra hästen försiktigt i svansen och släpp sedan försiktigt. Här strechas kors, länd och ryggmuskulatur.

2. På bild nr 2 har jag ritat ett rött streck, då jag inte tycker att Cassador skjuter upp ryggen så bra när jag kliar under magen så kan man dra med fingrarna längs korsryggen. Då skjuter han rygg som en katt =)

 

Bilderna kommer  HÄRIFRÅN

 

Det kommer komma upp bilder från idag, ant idag eller i morgon :)

 

 

 Sen lunch i stallet :)


 
 
Sitter just nu och äter sen lunch, jag va och fodrade tidigt, sedan åkte jag till gymmet och va där i 1,5 timme och trimmade. Va hemma en snabbis och åt en god tallrik gröt ;) Jag har även klippt Cassador, bara benen och lite på huvudet kvar. Tar det i morgon när dem är torra ;) Så jag laddar mina krafter innan det blir ett långt pass på Cassador, här ska det ridas igenom ordentligt. Kanske ett litet hoppskutt, annars ska jag hoppa mer i morgon. Hörs lite senare!!
 
 
 Jag ska ju köpa denna bild men inte fått tummen ur och gjort det, ska göra det =)
 


Klockan har ringt :)


 
 
God morgon vackra människor! Idag blir det fullt ös på förmiddagen, jag som hade tänkt cykla till alla mina aktiviteter.. :( detta pissväder!! Ialf så ska jag upp och fodra hästarna snart, sedan tar jag gymmet på vägen tillbaka, sen lite frukost, kanske en powernap. Efter det blir det stallet igen :) och ikväll God mat och film, lite bloggning blir det senare, ska försöka få Cassador filmad idag, även lite fotografier, synd bara med vädret annars hade jag ridit ute idag och det hade blivit snyggare bilder. Jaja, nej nu måste jag kila, erkänn att jag blivit duktig på uppdatering, hela 11 inlägg igår...^^....får jag ledigt resten av helgen nu?! Ha en fantastisk lördag!! Massa kramar
 
 
 
Igår kväll, en näve smocka av en mysig mule :) 
 
 


Fina vän..


 
 

För mig har bloggen och denna värld fört med sig mer lycka än hat. Jag har funnit vänner för livet genom bloggen <3 Gick precis in för att besöka min bloggvän Sara och fann ett inlägg med mitt namn i. Coooolt!! Sara Ekman heter denna fantastiska tjej som jag funnit här, bland bloggarna, eller om det va hon som fann mig, hmm, nää jag tror det va jag. Äsch, spelar roll :) Sara bor i Kungsbacka och är minst lika hästtokig som jag. Förra året hade de en stor tävling i Kungsbacka som ligger 2 timmar med släp från mig, enkel väg. Då jag inte hade råd att stalla upp och fixa boende erbjöd sig Sara med både sovplats för mig och Cassador. Utan att vi ens hade träffats och vi bara kännt varandra ett litet tag. Det är för mig en sann vän och en underbar människa med stort <3 Tack Sara för att jag fått lära känna dig!! Om ni vill besöka Saras blogg går ni in H Ä R. Sara bloggar även för hippson.se :)
 
 
<3   <3   <3
 
 
 
 


HAHA, OPS!!


 
 

Jag är ju inte så mammig och orolig utan ganska tuff när det gäller mina hästar. När Cornelia idag la ut en bild på min Corvette som va ute och brummade (bilen) så hade även den RIKTIGA brumbrum Corvette varit ute på vift. Hahaha! Jag kanske inte ska skratta men denna häst förvånar mig aldrig =P Fick denna kommentar av Martina som har hand om henne..
 
 
Haha! Ja, din 'riktiga' Corvette var oxå på rymmen idag den lille jäkeln!! Blev rädd för en förbipasserande skogsmaskin och hoppade över staketet.... Matte lagom nöjd... ;-)
 
 
 
 


<3 En ny följare <3


 
 
Som jag sagt innan och även NI som läser min blogg tycker det är roligt när jag lyfter fram mina läsare. Ni behöver inte "tävla" för att jag ska publicera era bloggar tex. Jag gör det när jag vill och känner för det, spciellt när ni skriver med era hjärtan, då blöder jag :) Läste precis en helt fantastisk kommentar, dessa kommentarer gör mig så otroligt stark i själen, absolut inte mallig på något vis. Att blogga idag för med sig alldeles för mycket negativitet, jag vill inte ha en sådan blogg och jag hoppas att det når ut till alla er.
 
 
 
Tack Jessica för din fina kommentar!! Ni kan gå in och besöka hennes blogg på vinna.blogg.se
 
 
Oj, jag hamnade på din blogg väääldigt länge, haha. Jag är en riktig filmnörd och älskar att kolla på filmer, och då gärna så man ser lite utveckling (äldre filmer och nyare filmer) - det är ju så kul och motiverande! Jag bara måste säga att fytusan vad fina hästar du har! Blev lite kär i Corvette redan i headern (är svag för skimlar, och desto mörkare desto snyggare, haha) men såg sedan filmer och kände att Cassador var en riktig läckerbit! Såg därefter filmer även på Corvette och jadu, haha. Jag tror jag har råkat fastna i en ny blogg ;)

Sen bara måste jag ge dig beröm för din ridning! Du rider så himla mjukt, lugnt och ger verkligen dina hästar bästa möjliga förutsättningar. Det är så roligt att se och jag önskar kunna ta med mig din noggrannhet och mjukhet även i min ridning :)

Jag har ju en hel del problem med lydnaden med min häst vilket är lite surt, men när hon är lydigare kan vi nog också höja hindren lite :)

Sv: Nej, usch alltså. Dessa giriga hästhandlarsvin borde inte få ha djur! :( Men vad menar du med att du hade tur? Var det en relativt "ren" affär? Hur gick det till när du köpte honom? :) Jag skulle ljuga om jag påstod att de inte har attraktiva hästar på Veldstar, men det känns ju som att det måste vara fuffens inblandat med tanke på hur många hästar överhoppar sig och dessutom är det humana priser på dem - vilket ju borde vara för bra för att vara sant, och då brukar det ju vara det också...

Jag hade också tur, då denna "M" sägs ha stoppat i hästarna både det ena och det andra för att få dem att röra sig rent och vara ridbara på provridningar bl a.

Oj, vad lång kommentar det blev :)
 
 
 
 
 
 
 
 


Glömde en viktig fråga


 
 
Jag är ju skyldig till en känga som jag gav dig för ett tag sedan även om jag inte menade något illa och den kommentaren tog du i och för sig inte bort samt att du svarade så det var snyggt gjort ;) Men annars då, har du fått någon taskig kommentar någon gång och plockat bort den eller kommer vi att kunna se det här? Var går gränsen i så fall?
Nu är det ju verkligen inte så att jag hoppas på att du ska få en massa dumma kommentarer men jag kan tänka mig att det alltid droppar in något på alla bloggar.
Nu har jag ju ingen blogg men tror att min gräns går vid personangrepp, övrig kritik kan jag nog ta och svara på men kritik ska alltid vara konstruktiv.
Jag försöker leva efter det själv och hoppas att jag lyckas

Tror att bloggen kommer att bli större och större så fortsätt som du gör att uppmärksamma dina läsare och svara på våra enkla små frågor :)
 

Haha, älskar verkligen när jag får långa kommentarer som är lite kluriga, Lina står ju ofta för dem <3
Jag har PEPPA PEPPA PEPPA PEPPA faktiskt inte råkat ut för några elaka kommentarer än, tror min blogg är så ren från provocerande saker att det blir svårt att haka upp sig på något. Visst skulle det säkert dimpa ner något om jag börjar med mina träningsklipp tex, men det får jag ta då. Det vore ju roligt om min blogg blev lite större än vad den är idag och då får jag väl ta smällarna när de kommer. Önskar ni mer av mig och jag går med på det så får man se vad som händer. Jo jag har fått en liten liten en, men den tog jag bort. Det var så längesedan men något i stil, "stackars Cassador" =) Ganska milt, vet ju att det inte är det minsta synd om honom. Tänk om han hade fått vara kvar i Holland nu... jaja ;-)
 
 
 
 
 


Svar på era Kommentarer :)


 
 
Vill slå ett slag för det där med ordentlig uppvärmning också, du kanske skulle göra ett inlägg om det?
 
Tack, och för mig är det självklart med uppvärmning, A och O. Jag är väldigt noga med all min uppvärmning och även avslappning/nedvärmning. Jag kan absolut göra ett inlägg om detta, lite roligt att berätta för er hur jag tänker och hur jag alltid gör.
 
 
källa: tyrashastar.se
 
 
Var det du som köpt en häst från Veldstar?

Ajemen, Cassador kommer ifrån samma ställe som Tyra köpt sin häst Chappello, Veldstar stables i Holland. Jag har exakt samma grimma i stallet hängades där det står www.veldstar.nl på, även liknande täcke som Chapello har på sig. Jag kan fixa ett fotografi på Cassador i morgon med grimman på så vet ni att jag inte lurar er. Jag har tyvärr bara hört dåliga saker om detta stall i efterhand och idag skulle jag nog INTE köpa häst därifrån. Sven Ingvarsson som är en känd hästhandlare har dragit i Cassador 3 gånger under dessa 2 år jag haft honom. Han har sagt att Cassador är det enda levande exemplet som haft tur, då han nu har sett honom ett flertal gånger på tävling och gillar honon skarpt. Men mer ville han inte säg, dock har jag fått höra utav andra att de som jobbar på veldstar är väldigt duktiga på barrering, ett exempel är att de stoppar kapsyler i bakskydden för att det ska trycka och hästarna ska sparka ut med hovarna över hindret. Jag vet att Cassador hade bakskydd på försäljningsfilmen ocj kickade efter varje hinder men jag får aldrig veta om det är sant. Nog prat om detta ställe, hoppas bara inte att det blir problem med Tyras häst.
 
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ** * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
 
Vet ni vad jag såg nu när jag klistrade in bilden, ser ni att TYRA har redigerat bilder på grimman, hon har markerat över VELDSTAR med svart. Varför försöker hon mörka saningen?? Vi alla vet ju redan vart hästen kommer ifrån och man ska inte skämmas över vart man köpt häst OM man inte tror att man gjort en fair deal.....Jag skäms inte över att min häst är därifrån, jag lever med öppna kort. hmmm..
 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ** * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
Det kommer en duktig tjej till Tiarp lite då och då som masserar, kör med laser osv. Har hjälpt mina hästar jättemkt när de känns lite stela, kanske något du kan testa? :)
 
Tack gulliga du, jag har haft ute en tjej som heter Helena, det kanske är samma person?? Hon är ialf kiropraktor, akupunktör, massör och använder även laser. Eftersom jag haft problem med Cassador till och från under senhösten så fick jag ett tips att ringa henne. Men efter behandlingen gick Cassador på vintervila och jag har inte riktigt kunnat testa galoppen ordentligt utan tyckte även att det va bra för hans kropp och skalle att vila från jobb. Nu red jag honom idag och han va väldigt fin i galoppen, nu återstår det att se hur han är de närmsta dagarna, annars ringer jag Helana direkt. Tack en en gång Ida!! =)
 
 
 
 
 
Hoppetimmie, det var tider det ;) ser du att det är Grange Monty på bilderna! Han du snurrade runt på för att sadelgjorden satt för löst ;)

Jag måste bjuda på denna bild, snodde den från dressyrkillen.se, tror inte Timmie blir allt för arg på mig ^^. Men ni som varit med från början och läst om min första riktiga foderponny så är det denna söta Connemaran, Grange Monty. Jag har bilder hemma men glömmer alltid att ta kort på de när jag är hemma, lovar göra det nästa gång. Ja herregud, jag har som tur är inte ramlat av hästryggen så många gånger men denna gången minns jag som Timmie skriver om. Jag lovar er att jag är väääldigt noga med sadelgjorden efter den gången ;)
 
 
 
 

Visst är det de stallet du hade Bollta i när jag köpte henne? :)

Helt rätt, här har Bollta bott i nästan ett år, det var min första riktiga egna "foderhäst" och det var detta sto, Bollta. Som gjorde att jag ville ha ett sto, annars hade jag aldrig köpt Corvette. Jag hade velat ha mig en valack som förstahäst men Bollta hade en helt magisk personlighet och jag älskade verkligen denna häst.
 
 


Vart ska jag ikväll??


 
 
Vart är jag och min cykel påväg denna fredagskväll med detta innehåll i cykelkorgen?? ^^
 
 


Corven är ute och lirar på vägen =D


 
 
 
 
 
Haha, så jäkla roligt!! Corvette är på rymmen, hon är redan tillbaka i Halmstad ;) Fick denna bild av en vän som la upp det på FB.
 
 
"Mötte korven innan!! Häftigt att en häst kan påminna så mycket om en bil, Din lilla pärla är en riktigt liten Chevrolet Corvette"
 
 


Nära döden upplevelse!!!


 
 
 
FY I FASIKEN säger jag bara, riktigt arg!! Nu ska jag berätta vad som precis hände.
 

Jag slutade tidigt från jobbet idag och körde hem och parkerade, precis som vanligt. Jag hade fått ett mejl från PerflStoft som jag gärna ville svara på och gjorde det samtidigt som jag gick, livsfarligt!! När jag kom fram till övergångsstället, vi kan säg att jag är damen i den blå kjolen, så tittar jag först åt vänster och väntar in att bilen ser mig och går över när han saktar in. (mobilen har jag nu i handen och tittar inte på den medans jag går över) Det är inte så att jag inte syns i mörkret för jag har massa reflexer på mig. Väl över den ena sidan står jag nu några sekunder i mitten och ser en röd bil kör fort mot mig, det är även tvåfiligt här så det kommer en buss bredvid denna bil men den röda bilen är i den filen närmst mig. Bussen kör sakta in och bromsar, den röda bilen gasar mer och jag tänkte faktiskt till och stampade ut med fötterna och sedan tillbaka igen. HAN FICK TVÄRNITA!! När han väl fick stopp på bilen hade han sin förarruta precis vid mig och jag stirrade honom i ögonen och skakade på huvudet, han såg riktigt rädd ut. När jag sedan gick hade busschauffören stannat en bra bit innan och tittat på hur den röda bilen hade aggerat. Hade jag gått och fumlat med mobilen eller varit nonchalant så hade jag blivit påkörd. Jag kan fortfarande höra däckljuden susa i öronen när han bromsade in...
 
 
Så idag har vi lärt oss:
 
1. Fumla inte med mobilerna i trafiken, inte på marken eller i bilen.
 
2. Gasa aldrig mot ett övergångsställe, speciellt inte när det redan står någon i mitten och vill gå över.
 
 
 


Tack för alla kommentarer!!


 
 
 
Det öser in kommentarer och även besökare, det är verkligen så förbaskat roligt!!! Jag har massor att ge bloggen nu framöver. Jag kommer beta av alla era önskemål väldigt snart och redan några i helgen, jag kommer även att svara på läsares frågor, (har haft lite fullt upp)!! Jag kommer även att börja med tävlingar på bloggen, eftersom mitt samarbete med PerlStoft är ganska nytt har jag velat testa alla produkter då även PerlStoft är ett nytt företag. Jag är väldigt stolt, glad och nöjd med mitt samarbete med PerlStoft och jag lovar att ni kommer bli minst lika glada när ni får se vad det blir för tävling.
 

Vi hörs ikväll igen =)
 
 
 
 
Tack Lexi för alla fina bilder du tagit, gå gärna in och kolla Lexis blogg, KLICKA HÄR
 
 
 
 
 


Lycka, jag ville bara hem och berätta för er!!!


 
 

Jag är så spritt glad så jag vet knappt vart jag ska ta vägen, tur jag hade ridhuset för mig själv för andra hade nog blivit irriterade ^^ ^^ ^^
För att ni ska förstå hur det va idag tänkte jag börja från början. Jag cyklade upp till stallet och hade verkligen inga förväntningar, bara små önskningar och hopp, hopp om att det inte skulle vara värre idag. En önskan var att han skulle komma till mig i hagen, inte hata mig för det hårda passet igår, ja det rann verkligen svett om min prins.
 
 Ingen vacker syn när jag kom till hagen, vilken grishäst jag har.. =(
 
 
När jag kom till hagen tittade han på mig, men vände sen bort huvudet från mig. Jag pratade med honom och han ändrade sig ganska snabbt och gick mot mig. För mig är detta lite NH, jag vill att min häst ska vilja jobba, han ska vilja gå till mig helt själv. Jag ska inte locka med godis eller gå in och hämta honom. Yes tänkte jag och gav honom massa massa ångestpussar när han va framme hos mig. Väl inne på stallgången såg jag hur ögonlocken på honom inte va lika villiga att vara öppna som de brukar. Han stod väldigt avslappnat i gången, lite naffs på grimskaftet så det var inga större fel på honom, bara en lite trött häst. Jag valde att lägga på dressyrsadeln idag för jag ville verkligen få honom riktigt mjuk och fin i sidorna och i en dressyrsadel kommer man åt mycket bättre än i en hoppsadel. Jag skulle skritta ut en lång runda med honom men de höll på att jobba med stora maskiner på gården och runt hagarna så jag ville inte få en mer spänd häst, jag ville ha en lugn framskrittning. Så in i ridhuset på en gång, skritta runt hela ridhuset på långa tyglar i minst 5 minuter. Sedan skrittade jag igenom honom i säkert 25 minuter. Böja, ställa och flytta. Han va såå fin, helt magiskt. Trodde inte han skulle vara så här mjuk, fin och samarbetsvillig idag men tydligen så fick jag igenom det jag ville igår, men som jag kämpade.
Jag ska även berätta det att i början av skritten va jag lite spänd och satt och dummade mig, jag tänkte "åå han känns så spänd, han kommer va helt galen i galoppen idag". Jag blev faktiskt arg på mig själv och skärpte till mig!! Sedan travade jag fram honom i låg form, nu kände jag verkligen att han va trött då han inte alls drog iväg eller hade den framåtbjudning han brukar ha (turbo), men han kämpade på och lyssnade på mig. Så skönt med en lugn häst för en gångs skull, speciellt efter gårdagen. Direkt efter jag va klar med traven så gick jag på galoppen, här ska vi inte dra ut på något tänkte jag, bära eller brista. Började i hans bättre vänster, wooow, suuuper fin. Lite taggad vissa stunder men absolut ingen fara, jag var ju rädd att han inte skulle vilja ta fattningen eller orka men han hade absolut lite energi kvar till galoppen. Jobbade han först runt fyrkanten sedan på stor volt. Han ville verkligen göra rätt för sig idag, helt sjukt att man verkligen känner det. Min fina prins!! Jag bröt aldrig av till trav utan jag red snett igenom och direkt över till höger galopp. Yes, yes, yes satt jag och sa och berömde honom hela tiden. Inte en enda gång drog han upp huvudet och gav upp. Han kämpade och kämpade och kämpade. Haha, det är nästan så det kommer tårar nu när jag skriver, Cassador är verkligen så speciell för mig, jag vill bara att allt ska funka och ramla på plats. Jag vet att det tar tid, men nu har jag haft honom i 2 år... OMG det firar vi om 6 dagar, den 16 Januari 2012 kom han till Sverige!
Men jag tror ni alla förstår mig, vem vill inte att det ska funka till 100 med sin häst?! Vi är ett grymt bra team jag och Cassador, många säger det, ni är några som skriver det här på bloggen och även min tränare. Min tränare hade aldrig velat rida honom, hon säger att han har alldeles för mycket nerver och då rider hon många många olika hästar. Jag själv känner att jag förstår mig på honom, man måste handska honom med silkesvantar men vara rak och bestämd med vad man vill. Han skulle aldrig vägra jobba eller vägra lära sig något om det inte är något som känns fel. Innan han behandlades kände jag att han stretade emot i slutet, han ville inte jobba lika lätt och ville inte ex ut i vänster varv om jag nu bad han om det. Men nu är det helt annat, vi har fortfarande mycket kvar att jobba på. Mycket dressyrpass och stabilitetsövningar som ska nötas in.
Men varför betedde han sig som han gjorde igår?? Jag har bara två saker som jag får upp i huvudet. Jag la fram 4 bommar på marken som vi skulle komma på, antingen så blev han pigg och glad, eller mer spänd av förväntning för att han trodde det nalkades hoppning. Eller så hade han bara en allmänt galen och jobbig dag där det inte fanns tid för att slappna av. Idag var det tvärtom, idag fanns det ingen tid för att vara spänd och galen, idag va Cassador den lugna prinsen som ryttaren har drömt om länge... <3 <3 <3
 
 
 
 
Ni skulle sett och lyssnat på mig under dagens pass,
jag berömde Cassador hela tiden, ja ett stort lass.
När jag avslutade "mardrömsgaloppen" med ett STORT leende,
stannade jag upp och gav en godis till min icke fiende.
Hela jag sken upp som solen,
även Cassador njöt av den ro(l)len.
Lycka är det när man känner att sin häst är tillfreds och glad,
kämpa ska vi tillsammans varje dag.
Lyckan kommer lyckan går,
hoppas du alltid förblir min, Cassador <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


HIPP HIPP HURRA!!


 

Ja, må han leva!
Ja, må han leva!
Ja, må han leva uti hundrade år!
Javisst ska han leva!
Javisst ska han leva!
Javisst ska han leva uti hundrade år!

 
 
Jag vill här på bloggen utbringa ett STORT GRATTIS till min älskade storebror Nicklas som fyller år idag <3
 
 
HIPP HIPP HURRA, HURRA, HURRA!!!
 
 
 
 
 
Vi syskon <3
 
 
 
 
 


Torsdag och fullerulle!!


 
 
 
Idag ringde klockan 07.00, så skönt med lite ändrade dagsrutiner dessa dagar. Normala fall med två hästar innebär det mer jobb i stallet och det känns som jag bor där. Nej nu så ringde klockan för att bege mig till gymmet med syrran, ja hon den där sjusovande studenten. Tänkte jag skulle få fart lite på henne =)
 
 

Tog denna bilden idag och vi har haft jätteroligt åt den, vad spanar han in egentligen?? Vilken still... haha!!
 
 

Vi gymmade lite mer än 1 timme och sedan åkte jag till stallet och syrran hem till plugg/sängen. I stallet fixade jag allt snabbt, va även inne i ridhuset och la fram lite bommar som jag sa att jag skulle rida. Jag la bommarna exakt på samma ställe som min förra övning, enbart 1 bom på varje ställe. Jag skrittade länge på länga tyglar i ridhuset då det öste ner utanför, annars hade jag skrittat en lång runda i skogen innan mitt pass i ridhuset. Medans jag skrittade ringde jag min tränare Amanda och bokade in en hoppträning nästa vecka, antingen torsdag eller lördag blir det. Sedan nämnde jag den där träningshelgen som jag va lite sugen på, en weekend där jag och Cassador bor hos dem och tränar två pass om dagen och lär oss massor. Det kunde hon fortfarande tänka sig, hon skulle bara se över en helg som passa. ÅÅÅÅ SOM JAG LÄNGTAR!! Då kan jag blogga massa om deras fina anläggning, hästar och ställa ännu mer dumma frågor som jag vill ha svar på =D Älskar att ställa frågor och få veta massor!!! Jag erbjöd mig även som kock dessa dagar, då va hennes pojkvän Rickard snabb med att önska sig efterrätt varje dag =P Tror han gillar mina chokladtårtor.
 
Tillbaka till dagens pass, antingen så va Cassador sjukt sjukt pigg eller så har han något som spökar i kroppen igen. För nu fick jag samma känsla som sist, han kan inte slappna av helt i höger varv och komma till ro med den galopp och tempo som jag vill ha. Däremot va han lite sådan i vänster med, men inte alls så mycket. Annars va han grymt pigg och fin i skritt och traven. Jag red han säkert i 1,5 timme och i slutet kändes han riktigt fin i kroppen, gick och böja och ställa han som jag ville, en aning stel i höger. Men det har ju varit mycket värre så jag ger inte upp än, jag hoppas att det är en träningssak och en svaghet hos honom som måste byggas upp med mycket träning. Jag ger han några dagar till och sedan ska jag träna för en dressyrtränare och se vad hon säger. Bara för 4 dagar sedan hade jag en sjukt fantastisk känsla där hela hans kropp var avlsappnad i båda varven, till och med en dressyrtant sa "man ser verkligen hur mjuk och avslappnad han är nu i galoppen"
*ååå snälla snälla kom tillbaka* I morgon måste jag rida igenom honom igen, hoppas inte det regnar så jag kan skritta ut en lång runda och sedan rida ett ordentligt pass i ridhuset. Kanske väljer att rida i lilla ridhuset så man inte har så stora ytor.. mmm, absolut en god idé =) Jag återkommer i morgon efter ridpasset, nu är jag helt slut efter ett hårt gympass, ett långt ridpass och matlagning, en mycket god lunch med biff, potatismos och grönsaker. mmm, yum yum, jag kan min sak =D
 
 
 
 
 


Vart tog Corvette vägen???


 
 
 
Corvette är inte långt borta :) Hon har snart varit en vecka hos min vän, Martina, utanför Gislaved där jag är uppväxt. Jag har till och med haft en foderhäst i detta stall så jag kan många ridstigar och även svampstället ^^.
 
Det började med att jag kände mig lite strypt både ekonomiskt och att tiden inte räckte till att ha två hästar just nu. Jag har ju betalat och betalar allt ur egen fick, båda mina hästar har JAG betalat helt själv. Det tar verkligen på krafterna när man även måste lägga så mycket tid och pengar varje månad, när man är just själv. Jag kände att jag behövde en paus från Corvette, det är verkligen hatkärlek mellan oss då jag haft henne sedan hon va 5 månader och uppfostrat henne genom trots och trots. Sälja henne har många gånger dykt upp i huvudet men det försvinner lika fort, på något vis så har hon DET som jag älskar hos en häst. Hon är väldigt mycket som jag, tjurigt envis, busig men snäll innerst inne och älskar att pussas och gosas. Hon har även alltid lite extra energi att ge och skulle aldrig bli kallad lat, även där är vi lika :)
 
När jag väl bestämde mig la jag ut en annons samtidigt som jag hörde av mig till Martina då jag visste att hon nyligen hade varit tvungen att ta bort sin förra häst. Martina blev väldigt glad att jag frågade henne men tackade nej då hon trodde att Corvette skulle bli alldeles för het. Men hon ångrade sig ganska snabbt efter att ha provridit henne och nu står hon i hennes stall. Martina har har både hunnit rida och löshoppa henne. Jag tänkte inte berätta mer om Martina utan jag bad faktsikt henne själv skriva några ord om både henne och hur det går med Corvette. Hon är som jag, älskar att skriva mycket så här kommer det....
 
 
 
*  *  *  *  *  *  *  *  * *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *
 
 
MARTINA och CORVETTE
 
Jag är en snart 26årig tjej som har hållt på med hästar i lite drygt 20 år. Det började med att jag efter ridit på ridskola några år och hjälp ett par kompisar med deras ponnier lite grann att jag blev fodervärd på ett äldre halvblodssto. Hon var redan då 23 år men som en liten raket att rida ;) Riktigt trevlig dam efter Colombo-Utrillo. Efter detta fick jag en egen häst! :) Detta ett fullblodssto som verkligen stal en del av mitt hjärta. :) Henne hade jag i  ca 6 år, mellan hon var 13-19. Hon var efter
National Zenith-Styvesant. Detta var kanske inte den bästa förstahästen man kan ha, men jag lärde mig väldigt mycket! Det blev några clear rounder och hoppträningar genom åren. Lite parallellt med henne blev jag fodervärd på ett annat fullblodssto som egentligen skulle gå i avel men hade lite problem att bli dräktig tyvärr. Så efter några år köpte jag henne och hon fick bli lite hobbyridhäst som pensionär. Hon tog resterande del av mitt hjärta! Tillsammans med henne har jag upplevt mycket!
Dressyrtävlingar, hopptävlingar, en start i Working Equitation, en distans-start, en startfälttävlan
som hon nog uppskattade mer än mig till och med då hon tidigare hade en fälttävlanskarriär 
upp tom 2*. Vi började också som hoppekipage men drog oss sedan mer och mer mot dressyren.
Så där är jag nu, en 26årig dressyrtant som dock alltid kommer att vara hoppryttare i hjärtat!
 
 
Första passet efter att hon kom i lördags blev löshoppning på söndagen. Tänkte egentligen låta henne bo in sig några dagar innan men man får passa på när det vankas löshoppning! Kändes dessutom som ett bra tillfälle att hon skulle få springa av sig lite utan mig på.. ;) Hon var väldigt taggad och tyckte det var väääldigt roligt! :) upp till ca 1.15-1.20 hoppade hon på studs och högt över det lilla hjälpkrysset. Vi fick vara snabba att höja medan hon sprang runt hela varvet i ridhuset för det var i stort sett omöjligt att stoppa henne första 5-6 varven ;) När hon väl hade sprungit av sig det värsta hoppade hon riktigt fina språng och vi nöjde oss med tre språng på 1.30 som hon säkert var 30 cm över sista gången.
 

I måndags stod det egentligen ridning på schemat men pga av min mördande förkylning och alldeles för mycket tentaplugg blev det bara lite mys och morötter. ;) Likaså igår. Så första passet blev idag, onsdag. Longerade några minuter i båda varven innan jag satt upp för att vara på den säkra sidan. ;) Det var en pigg och glad Corvette idag! Hon var lite spänd i början av passet och blev därför lite ostadig i formen. Men hon slappnade av mer och mer och blev tillslut riktigt fin. :) Hade en kompis med mig som sällskap och hon föreslog att jag skulle rida LB:1-programmet lite på skoj! Och det gick faktiskt över förväntan! Ville inte sätta så höga krav på henne nu i början innan vi hittat varandras knappar lite bättre så vi hade lite styrsvårigheter till och från men det kommer att försvinna med tiden och då kommer hon bli riktigt fin! :) Hon blev dessutom lite taggad på slutet så sista travlängningen blev riktigt, riktigt bra och hon jobbade verkligen genom hela kroppen och öronen spetsade framåt! :) Ska bli roligt att testa lite mer imorgon. :)
 
 

 
*  *  *  *  *  *  *  *  * *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *
 
 

Här kommer lite löshoppningsbilder som Martina har fotat. Spana även in den söta lilla publiken som sitter nere i hörnet, så mysigt =)
 

 
 
 
 
 
 
 
Ni kan se själv på bilderna att hon kommer stort in och hoppa studs, sedan störtdykning efter hindret. haha, ja över ska hon och inte riva, det gör inte duktiga hopphästar ;) Vilken galen liten toktjej, men någon va nog glad att få hoppa efter den långa och tråkiga vintervilan =)
 
 
 
 
 
 
 
Inte konstigt att min gråa lilla pärla fick 9-9 på 3 årstestet, vilken snygg hoppteknik!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Så ja nu vet ni lite vart hon har hamnat och vad som hänt dessa dagar, jag kommer be Martina fler gånger att hon kan uppdatera vad som händer, om ni vill =) Nu ska jag sova, fullt ös i morgon, gym, ridning, matlganing, sova och sedan jobb, Godnatt BÄSTA NI!!! <3
 
 
 
 
 
 


Om Cassador tar sig till Falsterbo..


 
 
 
Om Cassador tar sig till Falsterbo, tycker inte ni han är värd detta magnifika pannband?? Det tycker jag ialf, så om vi gör det önskar han sig ett PerlStoft.... ^^
Håller helt med dig Emelie, älskar detta pannband :) 
 
 
 foto: www.perlstoft.se


Jag blir verkligen så HÄR GLAD!!! =)


 
 
 
Ni läsare gör mig verkligen glad och när man får dessa kommentarer så förstår jag verkligen varför jag lägger ner den tid jag gör på bloggen. I LOVE YOU ALL!!! <3 <3
 
 
Emelie heter denna goa tjej och bloggar på komkoma.blogg.se
 
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *
 
Jag gillar din blogg precis som den är, Följer inte så många bloggar förutom "stor bloggarna" och mina kompisars, men har fastnat för din.
jag tycker du verkar va en härlig tjej med bra tankar kring hästar, Och att dina är superläckra skadar ju knappast!
 
 
 
 
 


PerlStoft


 
 
 
Idag fick Cassador inviga ett nytt pannband från Perlstoft. Älskar alla läckra färger som finns i pannbanden. Inte bara det orginella med vita stenar, utan massa massa färgklickar. Självklart har jag helt vanliga vita swarovskistenar med och det är ett påväg till mig, eller till Cassador. Det kommer han ha till tävling :) Bling bling, vem vill inte blinga lite extra på tävling??
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cassadors nya tävlingspannband :)
 
 


Cassador, HE IS BACK!!


 
 
God middag mina läsare!!
 
Igår gick jag bara en runda med Cassador, han va riktigt pigg och hans skritt är ju helt galet snabb. Ni som har gått bredvid mig någon gång vet hur fort jag går, och då går min häst om mig. haha, helt sjukt! När Cassador kom till mig kunde han verkligen inte skritta, han hade de kortaste steget någonsin med så långa ben.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni som läste mitt inlägg om backträning, då måste det ju även vara bra träning att äta gräs i backar. Cassador fick stå några minuter i ganska brant lutning och mumsa gräs.
 
 
 
 
 
 
 

När jag rider på Hack så är Cassador ganska känslig för kedjan, men har jag en helt vanlig rem bryr hans sig inte alls. Då fick jag ett tips att man kunde linda med självhäftande elastisk linda. Så jag kan verkligen rekomendera detta. Då kan ni linda så mycket som det behövs för din häst om kedja är för skarpt. Jag lindar bara några varv för jag vill ändå behålla lite tryck i det.
 
 
 
 
 
Så idag skrittade jag ut på Hacket, väntade mig en pigg och glad häst idag då han enbart fick skritta en runda igår. Å herregud säger jag bara, han är fullkomligt frisk och galen min häst. Han va tittig och rädd för allt, allt som han har sett 1000 gånger innan. Han brallade säkert 5 gånger med mig i enbart framskrittningen. Jag skulle ge mig ut och trava och galoppera en lång runda men det kände jag inte för på hacket och på de humör han va på. Jag försöker att vara lite klok ibland när man rider ut själv, skulle han kasta av mig (vilket han aldrig har lyckats med än men man vet aldrig) så vill jag inte vara ensam. Så han fick klättra och klättra och klättra i branta och långa backar. Det tyckte han självklart va skittråkigt så han försökte bralla lite när vi gick nerför men han kommer inte undan så lätt. Efter några varvs klättring började han lugna ner sig och vi skrittade en lite längre runda på plan mark och sedan uppför en backe som vi brukar galoppera uppför. Men det fick inte Cassador, jag älskar att göra tvärtemot det hästen vill, vill han rusa iväg ska han skritta. Vill han backa ska han fram i trav. Min häst får aldrig bestämma gångart, thats it!! Så Tillslut skötte han sig riktigt fint med massa massa skritt och backträning. Skrittade sedan hem och självklart va han inte trött utan han skrittade med ett grymt tempo!! Nästan lite på tårna men han stäppade aldrig. Så i morgon får jag nog fundera ut ett ridpass på 1,5 timma för att han ska göra sig av med lite enrgi. Bli nog blanding av den övningen jag tänkt och skogen.
 
 
 


Mina läsare är grymma!!


 
Detta fick jag som svar på förra inlägget, helt fantastiskt att få sån feedback av mina läsare, Tack Lina <3
 
*************************
 
Tror vi kommer på fler förslag och frågor eftersom. 
Fortsätt hålla bloggen levande och ödmjuk, vore jättetråkigt om den blir som Tyras. 
Inget ont om henne som person för jag känner inte henne, hon är säkert en jättetrevlig tjej men hennes bloggar tilltalar inte mig. 
Det spelar ingen roll för mig att hon har massor av fans, jag gillar inte stämningen. 
Det är kul när du lyfter fram dina läsare och svarar på frågor, då är det roligt att läsa och komma med tips. 
Ett inlägg kanske kunde handla om vad du vill med bloggen och hur känner du när dina fans eller kritiker (har dock inte sett några negativa kommentarer här, plockar du bort dom eller får du inga?) kommer med kritik eller goda råd. 
Kan tänka mig att det kan vara både kul och tröttsamt oavsett hur väl en person bakom en dataskärm (som mig) vill. 
Jag tror att nyckeln till en framgångsrik blogg är att "se" sina läsare och ge respons även om man inte håller med "goda råd" eller kritik. 
Sen kan jag förstå om man plockar bort kommentarer som "Gu vad dålig du är" men hur ser du på övrig kritik om du skulle få det som tex "Jag tycker det var jättedåligt att du gjorde si eller så" 
 
Haha, just det. Jag är ju skyldig till en känga som jag gav dig för ett tag sedan även om jag inte menade något illa och den kommentaren tog du i och för sig inte bort samt att du svarade så det var snyggt gjort ;) 
Men annars då, har du fått någon taskig kommentar någon gång och plockat bort den eller kommer vi att kunna se det här? Var går gränsen i så fall? 
Nu är det ju verkligen inte så att jag hoppas på att du ska få en massa dumma kommentarer men jag kan tänka mig att det alltid droppar in något på alla bloggar. 
Nu har jag ju ingen blogg men tror att min gräns går vid personangrepp, övrig kritik kan jag nog ta och svara på men kritik ska alltid vara konstruktiv. 
Jag försöker leva efter det själv och hoppas att jag lyckas 
 
Tror att bloggen kommer att bli större och större så fortsätt som du gör att uppmärksamma dina läsare och svara på våra enkla små frågor :)


Min blogg 2014, era önskemål :)


 
 
Jag har fått blandade önskemål och jag ska verkligen ta till mig allt och göra den bättre. En del tycker den är bra som den är, så det måste jag även lyfta fram så jag inte glömmer bort det jag nu byggt upp. Det är ju det som gjort att ni följer mig idag :)
 
 
 • Din blogg är super precis som den är! Du skriver bra, är personlig, delar med dig av både med- och motgångar (många lyfter ju bara fram det som är bra) och massor av bilder! I like!!! :)
 • Tycker bloggen är bra, önskar bara fler inlägg ibland.
 • Tycker din blogg är jätte bra :) Men det skulle vara kul me inläg som typ, dina tävlingsrutiner när du ska iväg och tävla/har tävlat. Kanske något åsikts inlägg :) Men den är jätte bra som den är!!
 • Jag är ju rätt ny på din blogg. Men jag älskar ridbilder, övningar som man har ridit och utvärderar, tävlingsresultat :)
 • Jag har inte läst din blogg så länge men jag skulle tycka att det var jätteroligt med lite ridtipps för nybörjare. Jag själv red väldigt mycket som liten mennu har jag inte ridit på 7-8 år och jag satte mig på en häst i sommras och det var bland det läskigaste jag gjort. FIck inte in rytmen alls, haha så jag gick av ganska snabbt igen ;)
 • Tips på ridövningar och sånt är ju alltid populärt lite som inlägget med klättring. Annars tycker jag du har fina bilder och så lägger du ju upp ridfilmer ibland och det gillar jag :) En bra och inspirerande blogg helt enkelt :D
 • Vore också roligt med lite längre träningsfilmer där du pratar om hur du tänkt lägga upp träningen för dagen, hur hästen känns osv osv, jag vill ha lite mer av DIG
  Alla dina foton och filmklipp som du lägger upp är jättefina men jag skulle önska mer.
  Du är en stor inspiration bara genom din kärlek till hästarna men jag tror du har mer att ge så du kan väl fundera på det och du är ju en god ryttare så du har inget att skämmas för.
  Risken finns ju så klart att några negativa kommentarer ramlar in, det får man nog ta om man har en blogg men jag är övertygad om att vi som gillar dig är fler och jag förväntar mig inga underverk, var bara dig själv, det räcker :)
  Ja, jag vet att Tyra har sina träningsfilmer men du kan väl göra din egen grej, jag skulle uppskatta det i alla fall.
  Du kan väl fundera på det i alla fall, snäääälla!!!
 • Det kanske är en idé till bloggen hur allt startade med varje häst, the whole story liksom. För oss som inte vet är det ju intressant. :)
 
 
 

Ett jättetack för dessa otroligt roliga önskemål. Det är verkligen roligt att ha något att jobba med nu under våren. Jag kommer beta av era önskemål bit för bit, sedan kommer jag även försöka införa lite mer ridfilmer, filmer på mig själv pratandes kanske, ridtips och massa mer. Jag brukar vara duktig på att lägga in tävlingsresultat och utvärdera allt från himmel och jord, så det ska jag fortsätta med :)
Bloggen firar 1 år i februari så jag har ju inte hållt på så länge men har verkligen kommit en bra bit, och mer ska in i bloggen =) Är det något mer ni kommer på nu i efterhand som ni önskar eller vill lägga till??
 
 
 
 
 
 


Nu var det slut på röda dagar...


 
 
Tillbaka till verkligheten ett tag. Idag ska jag promenera en runda med Cassador, man får agera skrittmaskin själv när man inte har någon. Men det gör inget för mig, då får han komma ut på lite roligare skrittrunda än att gå i en cirkel runt runt runt i 30 minuter. Det klarar han ju av själv i hagen så lite varierat underlag och natur är ju inte fel, sedan att jag får en massa bett och tjuvnyp på köpet det har jag levt med i två år så jag ska nog klara va att leva med det ett tag till. Efter promenaden tänker jag bege mig till gymmet, ska pumpa skiten ur maskinerna ^^ Eller jag kanske ska ta mig en simtur?! JAA, jag ska göra båda delarna!! Jaja, vi får se vad det blir av den saken. Sedan tänkte jag ju faktiskt blogga lite innan jag börja jobba. Jag lovade er att publicera era önskemål med bloggen 2014, det kommer att komma i morgon. Jag är så taggad nu och ni har gett mig så grymt bra feedback!!
 
 
 
Om det är någon som är taggad för 2014 så är det denna kille, han trodde nämligen att han hade 2 ben på stranden ^^
 
 
 
 


När något berör en...


 
 
 
Jag älskar att titta på film, det får mig att koppla av och inte tänka så mycket. Jag lever ett liv där det är fullt ös medvetslös... thats it. Jag har sett många filmer i mina dagar, älskar verkligen fantasy, filmer ur drömmarnas värld. Idag, nu ikväll, satt jag och syrran och tittade på en helt helt fantastisk film, en film som jag tror passar oss alla. Den fick i alla fall mig och Sis att tänka till, den har verkligen det där lilla extra som fick mig att tänka...
 
Man kan inte gå tillbaka i tiden och få saker ogjort eller gjorda. Det är nuet och framtiden som du kan göra något åt. De beslut jag tar idag kan bli något större i framtiden. Även om jag fattar ett fel besult och ångrar det, så går det aldrig att ändra. Man kan bara försöka rätt till det, eller tyvärr leva med något som är gjort. Det är väl det som är tjusningen med livet, allt har sin tid. Våra förfäder, mor och farföräldar, vi, våra barn, barnbarn. Allt har sin tid, sin charm och sina hörn och kanter.
 

Jag kan verkligen rekomendera denna underbara film, den har verkligen allt. Humorn, fräckheten, pinsamma stunder men framförallt den bästa skatt som finns. Kärleken till sin familj....
 
 
 
A B O U T   T I M E
 
MÅSTE SES!!
 
Den fick 7.8 på IMDb
 
 
 
 
 
 
Ni hittar filmen på swefilmer.com


Förlåt Lina ^^


 
 
OPS, SHIT, SORRY!!! Precis när vi skulle gå ner och hämta sushin (som ligger precis i botten av min lägenhet) så läste jag ett långt och saknat inlägg från Lina. Aldrig träffat henne, vet ej hur hon ser ut då hon inte bloggar. Men en av mina fantastiska läsare <3 Här kommer hennes kommentar och feedback om Cassador..
 
 
*  *  *  *  *  *  *
 
Nähä, nu får du sluta äta sushi, du ska ju spara pengar till resa och träningar och det är dyrt att äta ute så STOOOOP!!! nu ;)
Kollade precis filmklippet på Cassador och oj vad sugen jag blir, han skulle bli en mycket vacker dressyrhäst också.
Man ser verkligen skillnad, lugn och fin och mer på sina bakben även om man ser att han fortfarande är "på"
Men det är ju det man vill ha, man vill ju inte förlora gnistan, det ska ju finnas energi att bygga på och att ni gillar varann råder inga tvivel :D
 
 
 
^^... Jag ska verkligen försöka att inte beställa sååå mycket sushi som jag gör. Jag får väl göra en reseburk och lägga i sushipengar där varje gång jag är sugen och ta en banan istället. Haha!!! Sen måste jag nog flytta för det är inte bra att bo så näääära....
 
 
 


Hoppövning 6/1 2014


 
 
 
Idag använde jag mig utav denna övningsbok från hippson. Avstånd, Vägar och Kontroll. Detta är första delen av 3 hoppövningsböcker och vi ska lusläsa den jag och Cassador ;) och fila på alla övningar.
 
 
 
 
 
Det som är så bra med dessa böcker är att de ger en extra småtexter där de förklarar varför det är bra och vad det är bra till. Massa smått och gott helt enkelt i dessa böcker. Även kända ryttare är med tipsar om deras övningar och ger även synpunkter på vad man ska tänka på m.m.
 
 
 
 
 
 
 
Dessa två övningar plockade jag ihop och ändrade lite så det skulle passa min häst. Bara för att man hittar en övning man gillar måste man inte göra exakt som de visar. Ett exempel är om man hittar en övning som är för en äldre häst så kan man anpassa den till en yngre. Som jag i detta fall gillade två övningar, en hel övning och en del av en annan och gjorde detta till en bana. Jag förenklade även båda övningarna, se nästa bild.
 
 
 
 
 
 
 
Som ni ser på denna bilden så har jag den ena övningen till höger och den andra till vänster. Den till vänster har jag bara plockat bort ett hinder på grund av att det är första gången jag hoppar med Cassador ordentligt och jag vill inte ha för mycket hinder då jag vill rida noga, lugnt och samlat.

Övningen till höger är också förenklat, istället för hinderstöd på alla bommarna så valde jag att enbart ha det på den mittersta bommen och även då göra det till ett kryss. De hade ett avstånd på 23 meter mellan i boken och det hade jag med. Jag kom på 7-8 och och jag valde 8 mer tillbaka då han ska lära sig att inte rusa iväg. Det blev lite studsigt i slutet då han va så taggad men mycket bättre än vad han varit tidigare. Jag kommer om 2 dagar, med lite återhämting från hans håll. Göra samma övning men enbart bommar på marken. Tycker det är kanon att man har två övningar i samma där det både innehåller volt- och rakriktade övningar.
 
 
 
 
 
 
Cassador va grymt fin på volt idag, vilket han har haft väldigt svårt med att böja sig i höger varv innan han fick sin behandling. Rakriktighet kan vara väldigt svårt för den yngre och även den ostadiga hästen, så det är något Cassador och jag måste träna på. När ni tittar på filmen, spana in hur han gör med sina fram och bakben. Han är fortfarande så pass ostadig så han byter gärna lite innan hindret. Detta ska vi verkligen träna och bli stadiga på. Jag ska ha mindre hand och han ska lugna ner sig. Eftersom jag inte har hoppat sen sist jag och hästarna hoppade, 1,5 månad sedan så är jag grymt nöjd över både min och Cassadors prestation idag. Då jag inte är van vid att han är så duktig på att lyssna på mig nu och är mer tillbaka så måste jag lära mig mer att vara med med skänklarna och få fram honom. Åå va fin min prins va idag! Ni måste även spana in hans språngkurva och huvud, hans huvud är lägre och mycket stadigare än tidigare. Även hans språngkurva är en förbättring, han hoppar mycket mer rundare och avspänt, men även där ska han bli starkare. Bort med flacka språng...!!
 
 
 
Sen är varken jag eller min häst perfekt, vi gör alla fel och jag bjuder på det. Även i detta klipp och min häst räddar det snyggt utan att riva några bommar =)
 
 
 
 
 
 
 


Sushiiii


 
 
Ni som känner mig väl vid detta lag vet att jag älskar SUSHI, folk blir ju helt galna på mig när jag på Instagram (Icusen), hela tiden lägger upp bilder. Men jag kan ju inte låta bli att äta sushi, det är ju sååå gott. Det är verkligen en drog, en förbaskat god och nyttig drog om jag får be!! =) Sen häromdagen hittade jag denna söta bild på ett barn med en SUSHIDRÄKT, att jag inte dog av skratt!! Om den finns i big size vill jag ha en till halloween 2014 ^^
 
 
 


God morgon :)


 
Röd dag och inget jobb :D Idag fick jag en lång och skön sovmorgon. Nu blir det frukost till sista biten av Sagan om ringen. Vi har ju tittat på extraversioner så en film är 4 timmar ^^. Men åå vad jag älskar filmerna!!
Sen blir det stallet, idag blir det hoppning på schemat, lägger upp övningarna här ikväll, även bilder och kanske en film?! :-) åååå, jag vill hoppa min prins nu!!
 
Hoppas ni får en underbar dag, och tack för att ni blivit så många!! Så otroligt roligt!!
 
 
 


ACTIC - work fit, stay fit


 
 
 
Idag har jag besökt Actic för första gången, i mitt liv =D Grymt (använder ordet grymt ganska många gånger, gör det mig till en gris?! =8) haha!! Ialf, det var jag, Sis och Alexandra. Grymt mysiga träningslokaler och att man även kan bada efter man tränat eller kunna välja, det är ju väldigt bra. Så nu börjar 2014 med massa nya utmaningar, jag ska få en fit kropp, Cassador ska trimmas i grym form och mitt liv kommer kretsa kring löpning, träning på gym, massa träning och tävling på hästryggen.
 
Det va även roligt att träffa Alexandra, en vän som jag inte träffat på väldigt länge. Tyvärr blir det så för mig ibland att hästarna går före vänner och annat. Men jag ska försöka ändra på det nu och inte låsa in mig i hästbubblan helt, bara liiite :)
 
 
 
 


I början av februari :)


 
 
Då är en fotoshoot inbokad i början av februari, det ska bli grymt spännande. Älskar att bli fin och jobba med duktiga stylister och fotografer. Inte varje dag man ser ut som man gör denna dag... inte jag ialf på mitt jobb eller i stallet :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tänk va lite kan göra mycket..


 
 
Idag fick jag lite sovmorgon, jag råkade försova mig lite och hann inte åka till stallet och ge min häst lunch och titta till honom innan jobbet. Som tur är finns det underbara människor som man kan smsa, tack Anna <3. Jag fodrar mina hästar själv, eller så ber jag någon, 7 dagar i veckan på lunchen. Jag kan inte lita att mina får lunch, och Cassador får inte stå utan mat ett pass, oh no!! Så idag hoppade jag in extra och jobbade 3,5 timme som i pengar blir 7 timmar. Himla bra dessa söndagar =) Jag jobbar gärna extra så jag kan spara lite pengar till en resa jag ska göra i vår, hoppas jag. Även ge Cassador allt han behöver, lite extra tränining och kanske åka på lite meeting.
 
Idag var det en helt magisk dag... en sådan som man kommer att komma ihåg länge. Och vet ni, det fångades på film. Ni som följer mig på instagram (Icusen) har redan sett lite från idag men lite längre ner kommer det även en filmsnutt. Idag är det 1,5 månad sedan Cassador hoppade och han fick hoppa några skutt på ett litet kryss som vi sedan höjde lite men inte mycket. Det är även 2 månader sedan Cassador behandlades med nålar, laser, massage....och vet ni, jag har fått en ny häst!!!! Ni som läst bloggen ett tag vet ju om att jag har haft problem med hans galopp, han har varit het, spänd, slängde med huvudet och han kunde inte komma till ro i galoppen. Nu va han, *LYCKA* helt underbar... Jag började med hans sämre galopp idag och inte en enda endaste, nej ni hör, inte EN GÅNG drog han och va som han varit. Huvudet höll han stadigt i låg form, jobbade under sig och va heeeelt fantastisk!!!
 
Cassador fick sig ett hårt pass på stranden igår och jag trodde allt han skulle vara lite trött i kroppen idag men icke sa nicke. Denna häst förvånar mig alltid, även efter 2 år i mitt liv. Det va 2-3 personer inne som red samtidigt och jag tror inte att det undgick dem hur glad jag var, hur mycket jag berömde min fina prins och va stolt jag va över honom. När jag hade ridit igenom honom gjorde jag halt och gav han VÄRLDENS STÖRSTA KRAM och TUSEN PUSSAR!!! Nästan så tårarna kom igen, han va så mjuk och fin på hacket. Tänkte att han skulle få vila från ett bett idag då jag drog nog en aning i hans mun igår eftersom han vägrade stanna. Shit vilken energi han hade.. 
 
 
Nu får ni titta och njuta, jag har ridit honom ordentligt i en vecka och han är redan så underbart fin i kroppen. Kanske har han mognat som en 7 åring?! (näää) Haha, vänta bara tills i morgon. Då ska jag hoppa lite fler hinder men inte högt, bara markarbets hoppning. Det är precis den nytta träningen han behöver då jag vet hur taggad och het han blir mot hinder. Arbetsgalopp, låga hinder, älskar krysshinder så blir nog några sådana i morgon och mycket mycket jobba på marken. Han kan ju redan hoppa högt och fort så det behöver vi inte träna på ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som många andra skriver på sina bloggar, IDAG VA HAN DYYYYR. Hahaha!!! Inte alla som sitter på en grymt fin dressyrstammad häst som älskar att hoppa. Detta år ska bli så spännande, jag sa till och med idag i ridhuset att jag måååste starta EN dressyrtävling i år och ops. Nu har jag sagt det till både dem i ridhuset och er läsare så nu kommer jag inte undan.. =D Det gillar du va LINA???
 
 
 
 
 
Titta så fin bild en tjej har ritat åt mig, Tuva heter hon, visst är de lika?!  <3 Så glad när jag får bilder från er som ni klippt ihop eller som denna fina teckningen. Tack tack <3
 
 


Vad har NI LÄSARE för önskemål???


 
 
 
Mina kära läsare, vad vill ni att jag ska fylla bloggen med?? Tycker ni den är bra som den är?? Något ni vill se eller läsa mer om?? Saknas det något?? Tycker ni att bloggen är tillräckligt personlig så som ni vill ha den?? ÖS PÅ MED SVAR!!! =)
 
 
 
 
 
 
 
 


Corvette såg så nöjd ut <3


 
 
 
Nu står Corvette i Småland, lite utanför Gislaved där jag kommer ifrån. Hon är i trygga händer hos en vän men självklart har vi skrivit kontrakt. Man ska alltid vara före det säkra än osäkra. Hon såg så nöjd ut, lastade av henne själv då jag hann för Martina, så duktig tjej som såg helt cool ut. Hon är verkligen ingen okomplicerad häst att byta ställe på. Hon kände sig hemma så fort hon kom in i hagen och brydde sig inte alls om sina grannar. De däremot va ju sjukt nyfikna på vem den nya skimmeln va, men Corvette gick där och riktigt myste <3 Fina tjej!!! Detta va du värd, hon har hamnat i rena lyxlivet om man jämför med hur det är på Mickedala. Små grushagar, mörka och tråkiga boxar. Här har de målat hela stallet vitt, de har vattenkoppar och öppen lucka så de kan titta ut på varandra. Riktigt mysigt =) I morgon ska hästarna i stallet löshoppas och de ska filma och ta kort på Corvette. Jag kommer be Martina ge mig bilder och uppdatering hur det går så min lilla brumbrum kommer inte försvinna från bloggen <3
 

 
 
 


Cassador 2014


 
 
Mitt träningsupplägg med Cassador 2014
 
 • Cassador ska i början av året konditionstränas på stranden regelbundet. En mycket god kondition är A och O och detta bygger jag upp i början av året, inte under tävlingssäsongen. Då ska den redan finnas där!
 • Klättra i branta backar en gång i veckan, en viktig del i hästens styrketräning.
*******************************************************************************
 
Hittade denna välskrivna text angående klättring i backar

Klättring
Att klättra med hästen, både uppför och nerför, är mycket bra styrketräning. Har man inga bra backar inom ridavstånd bör man överväga att regelbundet transportera hästen till lämpliga backar. Klättring uppför styrker i första hand hästens bakdel medans klättring nedför främst stärker framdelen genom excentrisk (mothållande) träning av musklerna i bogen. Om man stannar i nedförsbacken tvingar man hästen att balansera på sina bakben på ett sätt som efterlinkar en hög grad av samling. Det momentet kan därför vara lämplig träning för dressyrhästar.

När man klättrar uppför branta backar är skritt och galopp att föredra. I skritt jobbar hästen intensivt med ett bakben i taget medan den i galopp trycker ifrån med båda bakbenen samtidigt. Trav är inte att rekommendera då intensiteten och den diagonala rörelsen skapar onödigt mycket belastning på leder runt hästens kors.

Om man har tillgång till en tillräckligt bred backe finns det ytterligare ett sätt att använda klättring. Om hästen är svagare i ena sidan kan man klättra diagonalt uppför med den svaga sidan längst upp. Den sidan får då jobba något hårdare och kan på så sätt stärkas. Var uppmärksam på lutningen så det inte blir för stor belastning i sidled på de nedre lederna i hästens ben.

Källa: HÄR


*******************************************************************************

 

 • Vi ska träna så ofta jag kan för en dressyrtränare, vi har en duktig tjej på anläggningen som alltid är i stallet på förmiddagen när jag är där.
 • Varannan veckan ska vi åka till Amanda i Båstad och hoppträna, jag hoppas även kunna få åka dit med Cassador under en weekend, lite som ett träningsläger. Amanda tyckte det lät roligt och gillade idén, jag hoppas fortfarande den gäller.
 • Vi ska åka på terrängträning (inte tävling), bra att komma ut och hoppa lite andra hinder ute i naturen för någon duktig tränare.
 • Det blir en mycket intensiv tävlingsperiod i vår om han ska kvalas till Falsterbo och The Tour of Amateurs. Men jag kommer börja lågt, första tävlingen är redan inbokad v.5. 90 och 100cm, första clear round och andra dubbel A:0. Lågt och bra!! Jag kommer förmodligen ha en pigg och galen häst...
 • När Cassador är i full konditon och styrka kommer jag be Helena kolla igenom honom igen så han är helt frisk och fräsch inför ett långt tävlingsår.
 
 
 
Jag har lite mer planer för Cassador under den sena halvan av året, men jag vill hålla er lite till på den fronten, mest för min del. Jag vill kunna fokusera på en uppgift och göra det så bra jag kan. Men går allt vägen i vår så lovar jag er att det blir en spännande sensommar och höst.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Crazy horse on the beach :)


 
 
Hej allihop och trevlig lördag på er!! Lite snabbt först, ni som har koll på Tyras blogg har ju sett att hon tagit hem en häst från Holland. Det är samma ställe som Cassador kommer ifrån. Jag har i efterhand bara fått höra tråkiga saker om detta ställe och hästar. Sven Ingvarsson sa till mig att jag har haft väldigt väldigt tur med Cassador, han har nämligen bara dålig erfarenhet av detta ställe, går inte in på detaljer. Men jag hoppas verkligen, för Tyras skull med tanke på Corvara, att denna häst är vad den verkar.
 
 
Nu har jag äntligen lagt mig i soffan, va i stallet efter 07.00, kört fram och tillbaka till Gislaved med världens snällaste häst att köra. Corvette står som ett ljus i 1,5 timme, gick rakt på släpet med. Måste vara en grymt duktig tjej som uppfostrat henne ^^ Jag åkte hem till min bror en snabbis och åt lunch, 30 minuter senare satt jag i bilen igen. Landade på Mickedala vid 15-tiden och fixade Cassador snabbt för att skritta ner till stranden. Två goa tjejer ville följa med ner och fotografera, Tuva-lisa och Lexi. De är grymt duktiga på att ta bilder och varje gång de erbjuder sig blir jag så glad. För då kan jag förse bloggen med exklusiva och fartfyllda bilder med massa liv och glädje.
 
Cassador på stranden idag, han har aldrig varit så galen. Han ville bokstavligt kicka av mig och vända, men på ett milt sätt!! När jag fick fram han i trav va han hur fin som helst, gick i form och lagom tempo. När jag vände sedan blev det en galopp jag inte kunde hejda, det va full fart framåt och lite till. Han har aldrig varit så galen som han va idag. Måste vara denna vintervila och lugna ridning som gjort han helt galen. När jag hämtade han från hagen idag så hade han levt rövare, hällt ut tunnorna, släpat runt på allihop och höt låg överallt. Jag tror allt det finns en liten häst som är trött på vintervila från träning och tävling. I morgon blir det lite småhoppning och även lite mer hoppning på måndag. Nu ska galningen (som jag trodde blivit en lugn och mogen 7 åring) komma igång och jag kommer nog fasa för första tävlingen v.5. Bäst jag skaffar sadelklister ;-)
 
 
Här ser ni vad vackra bilder tjejerna tar =) Magiskt...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Påväg in i skogen


 
 
 


Härliga tider :D


 
 
Va roligt att så många har besökt bloggen idag!! I morgon kommer ni få se massa strandbilder och kanske även någon film på mig och min prins Cassador :) Det är 3 grymma tjejer som följer med, Tuva-Lisa, Lexi och Anna :) bildbomb it is!!
 
Jag kommer även skriva mina mål med bloggen och kanske kan ni hjälpa lite med dem?! :-) Jag frågar er i morgon ;) Missa inte det!! Nu blir det sömn!!
 
 
 


Grym konditionsträning


 
 
I morgon blir det konditionsträning på stranden, bästa stället att träna det tycker jag. Både länga traven och galoppera länge, sedan kan man kyla ner benen i det kalla vattnet så behöver man inte tänka på det när man kommer hem. Då kyls även benen direkt efter ansträngning, grymt bra!! Nu hoppas jag bara att någon kan komma och fotografera, Sis va tyvärr upptagen...
 
 


Barbacka idag ;)


 
 
Liite sovmorgon tog jag, orkade inte gå upp när klockan ringde lite över 7...^^
Skulle cyklat men va lat och tog bilen till stallet. Väl framme började jag fixa i stallet, går runt och drömmer om mitt framtida stall... När jag mockade Cassadors box ville han inte äta så mycket mer av maten utan istället gosa med mig. Hela hans ansikte i mitt, myyspys, massa pussar och gosegos!! Idag tänkte jag han skulle få en återhämtningsdag, efter 3 dagar i ridhuset med att komma igång. Så det blev en lång skrittrunda barbacka på hacket. Jag skrittade han en stund på stora gräsplanen, böjde han lite i varje varv och han kändes så mjuk och fin. Perfekt dag, underbart väder och en ridtur med finaste finaste stjärnan!! Åååå va jag vill sätta igång han rejält nu, träna och tävla!!! Weeiii!!!! Men skynda långsamt är det bästa, nästa vecka ska jag ringa min hopptränare Amanda Ericsson och planera in våren. Första tävlingen kommer ialf att bli vecka 5 och vet ni vad?! Cassador har nu fyllt 7 år och får starta avd A, inga mer unghästklasser. Stooor pojke nu :D :D spännande!!!!
 
 
 


2 Januari


 
 
Redan andra dagen på året ^^ och jag är så otroligt taggad!! Idag tömkörde jag Cassador, ett långt pass, nästan 1 timme och han va riktigt fin i början och lite i slutet, så fort det blev jobbigt så ville han bestämma gångart eller springa bredvid bommarna. Jag la först fram travbommar som han fixade galant, sedan gjorde jag om de till galoppbommar. Jag har 5 fotsteg (38:or) mellan travbommarna och mellan 2,5 - 3 meter mellan galoppbommarna. Man får helt enkelt anpassa avståndet till sin häst, tänk på att inte ha för långt mellan bommarna om ni vill få hästen att jobba mer med bakbenen. Kommer fortsätta att vara flitig med tömkörning, få han att trampa under sig bättre i traven och även i galoppen. Kommer använda mig av bommar och småhinder för att göra passen varierande. Jag gillar att vara i hela ridhuset när jag tömkör, då är det bra på förmiddagen när jag kan vara själv. Jag gillar inte när man står på en och samma volt och jobbat runt runt och runt. Det sliter mer på hästarna, jag kan tom springa efter hästarna längsmed långsidan i både trav och galopp så de får sträcka på sig med. Jag är helnöjd med vad jag har lärt Cassador när det gäller tömkörning, när jag började va han livrädd för tömmarna och kunde inte röra sig utanför volten och blev rädd för både mig, linor och allt under tiden jag tömkörde. Idag är han en cool häst, han respekterar tömmarna och blir inte hysterisk när jag närmar mig med dem. Han har helt enkelt vuxit med sin uppgift :)
 
 
 


Tävlingen är nu avslutad :)


 
 
Lilly kom 3:a =) Tack alla som röstade!! Jag, mor och syrran skickade in varsin bild och det var min systers bild som vann. Grymt roligt!! =) Jag kommer att ge er bildbevis på 3:e priset sen. Grymt rolig tävling Matilda och Skara hästsport!!
 
 
www.showjumper.se
 
 
 
 
 
 
 


GLÖM INTE RÖSTA!!


 
 
Glöm inte rösta på Lilly, bild nr 3, tävlingen avslutas idag och jag ligger nära 3:a =)
 
 
www.showjumper.se
 
 
 


VARMT VÄLKOMMEN 2014!!!


 
 
 
Första dagen på det nya året, det står 2014 överallt nu. Gamla 2013 är enbart ett minne i ryggsäcken, nu ska nya minnen in från 2014. Det första jag gör den 1 Januari 2014 är att registrera min Årslicens, både för mig och Cassador. Jag har även tittat igenom alla tävlingarna som finns i närheten och även lite sugen på att ta mig till Skyrup men inget planerat. Alla tävlingarna som ni kan se har jag klippt ihop och kommer inte att åka på alla, några är till och med samma helg. Men för mig är det kanon att ha det lite uppspaltat så man kan ha lite koll.
 
 
Här kommer några av mina mål som jag kommer att träna mot 2014
 
 • Bli stark i löpningen
 • Träna styrka på gymmet
 • Cassador och jag ska träna för dressyrtränare
 • Cassador och jag ska hoppträna regelbundet för hopptränare
 • Vi ska känna oss säkra tillsammans i klasserna
 • Jag kommer att kvala Cassador till The tour of Amateurs
 • Kommer att rida Cassador barbacka för att stärka min sits och styrka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


The Tour of Amateurs i Falsterbo :)


 
Det vore en dröm att få glänsa tillsammans med min prins på Sveriges häftigaste sommartävling
 

Välkommen till the Tour Of Amateurs

Vad är the Tour of Amateurs i Falsterbo?
The Tour of Amateurs är succéen där vanliga ryttare får chans att komma in på Falsterbos internationella arenor gräsbanor och tävla inför den stora publiken. En klass utöver det vanliga som pågår under och våren runt om i Sverige. 60 ryttare kvalar in att rida semifinaler och slutligen en final på Falsterbos stora arena. Vågar vi säga att det är populärt? Jovisst, men poppis bara för att alla kan vara med och tävla! Se nedan hur DU kan kvala och vara med!
Regler för kval och anmälan Vilka får vara med?
Ryttare

Du med svensk tävlingslicens som under åren fr.o.m. 2012 t.o.m. 2014 inte startat i 1.45 eller högre eller inte blivit placerade i 1.40 eller högre.
Hästar
Öppet för alla hästar som är 7 år eller äldre, d.v.s. födda 2007 eller tidigare.
Kvalificeringsplatser

Samtliga regionala - och högre tävlingar i Sverige fr.o.m. lördagen 1 mars 2014 t.o.m. 15 juni 2014. Kval sker i 1.20 och 1.25 klasser.
Kval till Falsterbo

Totalt kvalar 60 ekipage + ekipage som har samma antal kvalpoäng som nr 60.
Kval sker enligt följande:
De 3 ekipagen med bäst resultat varje kalendermånadMinst de 48 bäst rankade ekipagen enligt rankningslistan inom kvalperioden
Inloggning och registrering av resultat
Samtliga individuella resultat i 1.20 och 1.25, inom kvalperioden och från det datum som din betalning registrerades kan räknas.

Du loggar in och registrerar dina resultat själv senast 3 dagar efter tävlingsdag och rankas online.

OBS! Sista registreringsdatum för samtliga resultat under kvalperioden är tisdagen den 17 juni.
Rankinglistan

Rankinglistan ligger online på Falsterbo Horse Shows hemsida och uppdateras så snart du registrerat dina resultat

Så fort anmälningsavgiften är betald kan du börja kvala till Falsterbo!

Läs alla regler och ta del av all information i Proppen du kan ladda ned till höger
 
 
 

 
 
 
Jag är nu registrerad på The tour of Amateurs, bara en betalning som ska göras och sedan kan vi börja kvala i början av mars. Spännande!!!
 
 
 
 


Happy new Year!!


 
2013 har varit lärorikt, men jag ser fram emot ett ännu tuffare 2014. Utmaningar, mer tävling och träning, både på hästryggen och på marken. Tack alla för detta år!! Det känns gott att avsluta året med att springa Sylvesterloppet och milen på 53 minuter (3km uppförsbacke) och en grymt god middag med härliga människor! Nu jäkla taggar Vi alla 2014!!! Jag kommer ge allt!! Ett grymt GOTT NYTT ÅR till er alla och skit i alla löften, sätt mål och jobba mot dem!!! Yeeeehaaa....