GRÄSLIGT VÄRRE =)


 
 
 
 
 
Taggad kille på bild, hemma på HFK
 
 
 
NU TILL HELGEN är det gräspremiär för mina små pollar. Ja det kan gå hur som helst när det är första gången ute, men en sak är säker, FORT KOMMER DET att gå =D haha!!! Nej jag får inte skratta, jag hoppas att min träning och Peter träning på torsdag gör gott i grunden och att de sköter sig till den största delen, sen visst lite spratt vore väl konstigt om de inte hade ;-)
 
MIN bästa fotograf, Lexi, kommer att följa med båda dagarna så ni kommer att få gotta er i massa fina bilder sen och självklart film från alla rundorna =)
 
Här nedan kan ni se mina starter. Corvette vill jag inte hoppa 120 denna helg då det är första ute och jag är rädd att det komme att gå rätt fort så jag vill inte sätta henne i skiten utan ta det snäppet lägre men heller inte för lågt för då ökar hon ännu mer, LAGOM är alltid bäst =)
 
Sen efter denna helg drar verkligheten igång på riktigt och det blir väldigt mycket tävling så missa inte det=) Kval till Falsterbo och till Flyinge börjar snart =)
 
 
 
 


Snart sängen..


 
 
Gillar INTE blogg.se när den tänker HOKUSPOKUS och sedan är all text borta =( Tur jag inte han skriva allt för mycket. När jag skriver långa inlägg skriver jag det här och kopierar det samtidigt eller skriver det i word och sedan klistrar in.
 
Idag är jag megatrött, somnade nästan framför datorn innan vid middag och när jag tyckte det var dags för middagslur så hann jag lägg huvudet mot kudden och andas in och ut och sedan kom DUNKA DUNKA MED DUNDER BAAAAAS. Hatar granna som tror att allt kretsar kring dem. Har funderat länge på att byta lägenhet nu, komma lite närmre stallet, mer privat lägenhet, kanske i ett hus så man kan få en tomt att kunna gå ner på och få lite mer ro. Jag ska nog lägga ut en annons på blocket i helgen och så vad jag får för napp =) Spännande!!!
 
I morgon är det 1 maj och LEDIGT  från jobbet men inte från stallet. Vi ska nämligen ha våran årliga städdag inför alla tävlingarna =D Det är jag som håller i planeringen och jag har satt upp lappar i stallet där de kan få skriva upp sig på ett städschema. Jag tänkte fixa med alla blomsterarrangemang igen så håll utkik efter fler fina bilder!!
 
 
PÅ TORSDAG är det hoppträning för Peter Eriksson igen, weeiiii!!! Som man längtat varje gång, han är så grymt duktig och har megabra övningar!!! Båda pollarna ska hoppa för honom. Film och bilder kommer =)
 
 
 
 
 
 
 
Ni håller väl huvudet högt trots motgångarna??? ;)
 
 
 
 
 
 
 


Dagens markarbete 30/4


 
 
 
Hej alla läsare och nu tillbaka till vardagen efter en snabbvisit hemma i småland, bytt däck på bil, släp och varit en sväng i Göteborg =D
 

Igår blev det ingen ridning då jag var tvungen
att byta däck på släpet, fixade lite annat innan jag åkte och jag visste att det skulle blåsa och regna på vägen ner så jag ville vara ute i god tid och inte känna stressen innan jag skulle vara på jobbet. Rätt hade jag för när jag kom till Smålandsstenar, 1/4 av resan, så var det ren storm!! Flaggorna blåste hejvilt och sanden yrde runt och sedan kom det även regn. Lite läskigt att köra med tomt släp då vinden tar tag i det lättare, men tur jag har ett extra brett som åker stadigare ;-)
 
Idag ställde jag fram en liten övning till Cassador, tänkte även att lillskruttan skulle få gå den men sen kom jag på hur denna veckan kommer att se ut och där finns det inte tid och rum för en dygnsvila så jag lät henne vila hela dagen. Det mår min lilla 5 åring gott av =) Hon går så mycket nu och har blivit så jäkla fin så hon är verkligen värd det =D Jo, övningen som jag ställde fram består av två delar, den ena är en liten trav/galopp/studsövning och den andra är en galopp/avståndsövning. Alltså min tanke idag var att han verkligen skulle få jobba på den där tillbaka-med-bjudning-galoppen ;D
 
Nu när jag inte ridit Cassador på 3 dagar så är jag meganoga med att känna igenom honom hur han känns., här görs det INGET halvdant. Jag börjar med att skritta han jättelänge, säkert i 15-20 minuter. Böja, ställa och flytta=DMina små kodord!! När han känns fin i skritten travar/joggar jag honom på innerspåret längs fyrkanten i båda varven tills han känns avslappnad och varm i "skorna". Varför jag valde innerspåret är för att det är bättre underlag där nu, det blir så hårt längst ut när alla hästar springer där och trampar upp en hård stig. (saknar våran Börje i stallet som brukade harva tidigt varje morgon, då fick jag alltid rida först på nyharvat <3 Hoppas han kommer tillbaka snart)
Sen skrittar jag han en stund igen och jag är säkert uppe i 30 minuter med bara uppvärmning i skritt och trav, duktiga jag =D När han fått pusta lite jobbar jag han i traven, men i lätt sits. Jag jobbar han på stora volter, flyttar han längs spåret och känner av hur han känns. Alla bommar ligger på marken i början så jag kan använda mig utav travbommar innan jag lägger upp dem. De rödvita bommarna är det 3 mellan varje och det går perfekt att skritta och trava över dem med. När jag kommer i trav så sätter jag mig ner en bit innan och jobbar han över bommarna. Han ska gå i form och jobba med benen, gick superduper!!
Han kändes ovanligt fin för att "fröken petnoga" varit borta i 3 dagar, känns grymt skönt att känna ATT medryttarna sköter sig =P När han nu känns så fin så behöver jag inte sitta och nöta saker och ting. Jag gör det jag ska och svarar han fint på det berömmer jag 1000 gånger och därmed basta. Det är det värsta jag vet att sitta och nöta, nöta, nöta saker och ting på unghästar. Det räcker att man stämmer av och svarar de bra så går man vidare. Självklart är det nog lite mer nötningsmetod när man rider dressyr på alla nivåer, men jag använder mig mer av den metoden i hoppningen =D
 
 
När jag kommer till galoppen sen står jag i fältsits runt fykanten, känner av om han är stel eller avslappnad. Han är mycket bättre nu i galoppen än förr. Då var han mer spänd i vänster varv och ville byta galopp till höger på långsidan. När han har fått frusta och sedan pusta lite så går jag över i arbetsagaloppen och jobbar han först över markbommen på en volt,  med det vill jag få han rund och fin, följsam och mjuk och även reglerbar.
När han känns uppvärmd, mjuk och fin så lägger jag upp bommarna på låg höjd. På den böjda linjen så är det 17 m, 5 lite tillbaka eller 4 lite mer framåt eller följa med, beroende på hur het din häst är. Jag använder bara 5 lite tillbaka idag då det är det vi behöver träna på. Denna övning är också riktigt bra då både jag och Cassador behöver träna på anridning till hinder ur sväng. Detta är en väldigt kort sväng så det är noga att man har med sig galoppen, men man ska ändå sätta 5 språng mellan varje hinder så det får inte vara fööör mycket framåt =D Denna övning kommer jag rida 1 gång i veckan, eller så ofta jag hinner ialf. När den sitter som smäcken i bäcken så ska jag gör en bana med lite högre hinder och massa svängar. Har man inte med sig hästen ur, innan och efter sväng så blir det pannkaka, men visst är det gott om man hade grädde och sylt till =D
 
 
 
 
Ritade bara lite snabbt vilka vägar jag rider, denna övning har jag fått från Amanda och den är super!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu somnar jag snart, nu blir det middagslur =)
 


Sammanfattning av söndagen,,, =)


 
 
 
 
 

Det började med att jag fick tag i biljetter till GHS genom en vän...
 
 
 
Hittade ingen som skulle åka från de småländska skogarna så jag drog iväg själv och åkte till och med kvällen innan för att jag skulle få lite kvalitetstid med min vän Sara som bor i Göteborg. Där bjöd dem på megagod mat och lite vin =)
 
 
 
 
 
 
 
Tidig morgon på arenan, första classen var en speedclass där några svenskar var med och hoppade.
 


 
.....men det var ROFFE som kom 1:a =D
 
 
 
 
 
Jens och Lunatic
 
 
 
 
 
Malin och Tore =)
 
 
 
 
Sen har vi Luciana  Diniz på sin Lennox, denna tjej älskar verkligen sin häst. Det syns verkligen när hon klappar hästen innan och efter hon har hoppat. Hon klappar honom på halsen och runt huvudet. Känner igen mig i henne, man måste ha sin häst med sig annars är man inget team och visst gör vi olika. Men du kan inte ge den för mycket kärlek och visa att man uppskattar sin bästa vän!!
 
 
 
 
 
 
Här ser ni Sergio  Alvarez Moya på sin hingst Carlo 273, om ni tittar på det rosa hindret och sedan på hästen igen, han ser inte stor ut va?? Nej han är bara ynka 1.60 m och han påminner grymt mycket om Corvette, liten men nackande god =)
 
 
 
Och hoppa kan han =)
 
 
 
 
Vi satt riktigt bra till på första rundan =)
 
 
 
 
 
 
 
 
När det var dags för andra rundan så satt vi och kikade på alla som gick bangång... på led =)
 
 
 
Sist men inte, eller jo han är ju rätt liten, kom allas våran ROFFE =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vann gjorde Beezie Madden på sin Simon, grymt ekipage!! Absolut värd det!!!

Jessica Almenäs intervjuade Beezie och hon frågade bland annat vad hon tyckte om publiken, då svarade hon "I'm sorry that Roffe didnt win but I think you liked me too", något sådant sa hon. Haha, rolig tjej =)
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi fick även höra vad den världsrutinerade speakern hade att säga om den svenska publiken. Det fanns ingen i hela världen som slår vårat publikstöd, till ALLA ryttare, inte bara våra egna blågula utan ALLA. Man kan höra hur alla säger NEJ när vem som helst river och när ryttaren rider i mål är det folkets jubel!! Förstår verkligen att ALLA ryttare kan känna sig hemma här, det tycker jag vi ska vara stolta över. ALLA människor är vi lika värda, vi är lika värda det där guldet om vi presterar och blir felfria =) A L L A!!!! <3 Stolt att vara svensk!! Speakern sa även det här....
 
 
 
"WONDERFULL, IS ANOTHER WORD FOR SWEDISH"
 


GHS shopping!


 
 
Skulle inte shoppa så mycket men hittade några prylar som jag inte kunde låta bli ochdet var ändå bara nödvändiga saker =)
 
 
 


En tidig morgon..


 
Redan i Göteborg :)
 
Jag kom till Göteborg redan vid 7-tiden igår och mellanlandade hos min vän Sara och hennes pojkvän. Sara tyckte jag kunde komma till Göteborg kvällen innan och få lite kvalitetstid istället för att åka fram och tillbaka samma dag. Vilket va en toppen idé!!! :) Så Sara lagade mat, el vi hjälptes åt och tog några glas vin och bara myste. Massa härliga skratt och tokigheter :D 
Fick de till och med att titta på världscup hoppningen som va på kvällen, ;-) riktigt roligt!! 
 
 
Nu ligger man vaken men lite trött, varför vakna 07:30 när klockan ringer 08:00?? Förstår aldrig varför jag inte kan sova fram till ringeding larmet :)
 
 
Spännande dag väntar, en hoppklass på morgonen, sedan mässan och försöka hålla i pengarna ^^. Jag är BÄST på att pruta ;P och sist finalen. Ska bli grymt spännade då man har sett i de klasser Roffe är med så är han riktigt taggad och sugen på att hoppa upp på pallen, bokstavligt!!! 
 
 
Ha nu en underbar dag, snart ska jag äta Saras goda frukost :-)
 
 
 


Nu tänker jag avslöja..


 
 
vad som kommer hända till hösten!!! Jag ska få rida in ett kolsvart sto som är 2 år i år och redan 1.65 :D 
Tina Sennstam heter ägaren och är även uppfödare på Corvette Ts. Spännande va?? 
 
 
Här kommer en film från idag där hon löshoppas för första gången. Jag ska visa henne på 3 årstestet nästa år och på bloggen får ni följa hela hennes utveckling, från start till ridhäst :) 
 
 
 
 
 
 
 


Corvette, hoppträning för Amanda 25/4


 


Cassador, hoppträning för Amanda 25/4


 


Kan själv :)Då har jag bytt däck helt själv :D
Bättre sent än aldrig!!


Idag ska jag berätta...


 
GOD MORGON!!
 
 
.....vad som kommer att hända i höst =D
 
 
 
Först idag ska jag åka till ett ställe.... och vad, bilder och all info får ni senare!!!
 
 
Det kommer även att komma upp filmer från hoppträningen hos Amanda =D Så missa inte det!!
 
 
 
 
 
 
Hoppas solen skiner hos er med <3
 
 


Kunde inte hålla tårarna tillbaka...


 
 
 
och inte Roffe, hästskötaren eller publiken.
 
 
 
 
 
 
 
You are a star and you will live forever in our hearts  <3
 
 
 


Tomt ekipage..


.. på väg hem till de småländska skogarna. På vägen ska jag hämta upp något grymt roligt, missa inte det sen ;DÄntligen Fredag..


 
 
 
Idag ska det köpas foder, fixa i stallet, motionera 1 häst, Madde tar den andra =) städa det sista i lägenheten så man känner sig välkommen hem på måndag, ladda upp videoklipp och packa ;-)
 
 
 


Falsterbo.... =D


 
 
 
 
 
Idag diskuterade jag och Amanda Ericsson, min tränare, vem jag ska ta till Falsterbo. Jag hade först bestämt mig att ingen skulle åka dit då jag inte strävar efter at någon ska säljas men suget och viljan att kanske få chansen att rida Sveriges största och häftigaste tävling med en utav mina unghästar, kan jag ju inte bara missa.
 
Målet med att jag åkte till Båstad idag var att Amanda skulle hjälpa mig att välja och nu har hon sett båda hästarna ganska många gånger och kan deras starka och svaga sidor. Hon förklarade även för mig att det blir mer svårade ridmässigt om jag skulle kvala 6 åringen och då hänger det på mig, det sa hon inte men det antog jag;). Medans med en 5 åring är det inte lika krävande och har man en riktigt fin 5 åring så blir det även där lättare. Amanda sa att min 5 åring borde inte ha några som helst problem, med det hon ser henne göra idag och hon tycker att jag ska ha roligt och tror jag får det mer med Corvette. Jag jag säger det själv, positivare 5 årigt Camarosto får man leta efter, sen kan hon tjura ihop lite innan, men så fort starten går så finns det ingen broms och jag hoppa hoppas hoppas verkligen att det håller i säg!! För som jag ler när jag sitter på denna rygg, jag gråter och ler. Vilken känsla <3
 
Synd att jag inte fick med det roliga på film idag, men efter att vi hoppat fram på lite övningarna och ett vanligt räcke i slutet skulle jag komma på en oxer snett igenom. Så fort jag vände upp kände jag att hon drog mot hindret men jag höll och 4 språng innan hindret hoppar hon ett lufthinder och helt plötsligt var det bara 2,5 språng kvar och då klipper lillskiten till med ett megahoppa 1,5 språng innan hindret och kniper ihop hela bakdelen på nervägen efter oxern så hon inte får med sig en bom. SJUK HÄST!! Jag hade inte en chans där, Amanda bara asgarvade och Rickard han visslar som vanligt och tjooade =) Hon va så grymt fin idag, finner inte ord för det, jag grät och smilade heeela passet. Hon var inte I EN ENDA BOM!!!!!
 
 
 
 
Jag har även suttit och läst igenom Falsterbos proposition scandinavian, är ni nyfikna klicka H Ä R. Det är inte första gången jag läser det och inte den sista =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
D Å var D E T bestämt!!!! C O R V E T T E blir den lyckliga tjejen i mitt team som får äran att skrapa ihop 3 felfria rundor på det dära dyyyyra A4-pappret med baaaara 6 rutor =D
 
 
 
 
 
Här ser ni BUSFRÖKEN nr 1 =)
 
 
 
 
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
 
 
 
 
 


Corvette 24/4


 


Cassador 24/4


 


Duktiga hästar på träning <3


Ridhuset


Framme :)


Hoppträning i Båstad


JAAAAAA!!!


Har hela 2 roliga saker att berätta denna vecka =D =D

En kommer lite senare och den andra kommer på lördag, den på lördag är lite speciell :)) så häftigt!! =D


Vilken toppen dag..


 
 
Idag ska jag riktigt analysera och ge er alla bitar från ett Ica*pass, lovade ju att göra ett långt inlägg varje onsdag ;-)
 
 
C A S S A D O R
 
 
 

C O R V E T T E
 
 
 
 
 
Mina två CC ;)
 
 
 
 
Jag börjar med att skritta länge på långa tyglar, runt fyrkanten, innerspåret och stora volter innan jag tar tyglarna, detta gör jag varje pass och på båda hästarna. Det är få som förstå sig på att uppvärmningen görs inte på 10 minuter, jag tycker en häst kan behöva upp till 30 minuter innan man kan sätta sig ner och kräva att den ska vara mjuk och reglerbar. Hur många tror att världseliten hoppar en banan på 1.40 efter 30 minuter?? Nej deras hästar går i skrittmaskin eller joggas av en annan ryttare innan de sätter sig på hästen och jobbar. Har man en uppvärmd häst som har fått tid på sig att mjuka upp sina stora delar i kroppen så har du säkert en häst som är mer villig att jobba på de lite mer krävande delarna.
 
När jag känner att jag har skrittat färdigt på långa tyglar så kortar jag dem och fortsätter att skritta runt fyrkanten och flyttar hästen i sidled med hjälp av väggen innan jag rider snett igenom. Ställer och böjer, öppna och slutna, stora volter och ser om jag har med mig hästens alla delar eller inte. Jag kräver inte lika mycket av Corvette som jag gör med Cassador. Det är stor skillnad på 5 och 6 år tycker jag och Corvette är ett sto som jag vill ha med mig hela livet, vill kräva långsamt på vissa delar med henne.
 
Nu är det dags för trav och då har jag låg och mjuk hand, nästan lite lösa tyglar och travar lätt runt fyrkanten några varv i varje håll, även på insidan av spåret så man varierar. Efter att hästen känns uppvärmd där skrittar jag igen och kräver lite mer lydnad, spänst och reaktion. Sedan travar jag igen och nu kräver jag även lite mer i traven och använder mig av samma metod som i skritter, fast nu i trav. När jag har jobbat hästen i traven en stund så känner jag verkligen efter hur hästen känns, är han/hon mjuk?? Lyssnar den på mina hjälper?? Kan jag böja och ställa åt alla håll i båda varven utan att hästen stretar emot?? 
 
OM hästen fick Godkännt på provet ;) så är det dags för galopp. Jag står ALLTID upp i början när jag värmer upp i galoppen, oavset vart jag är, vilken sadel jag har, så ja jag står i dressyrsadeln med. Det är dels grymt bra träning för ryttarens ben och balans men mest för att hästen ska få chansen att mjuka upp sig i galoppen, vara lång och låg i halsen och bara trampa på, Cassador brukar vara duktig på att frusta riktigt ordentligt redan här och det är tecken på att de andas bra =)
 
När jag har galopperat några varv i båda varven så skrittar jag på långa tyglar och låter hästen pusta ordentligt. Sen är det dags för att jobba hästen rund och fin och jag vill ha en spänstig galopp med lagom bjudning framåt. Är hästen het, (som mina brukar vara) så är det mycket lydnadsövningar i gallopen som gäller. Böja och ställa utåt men behålla den galoppen kan vara svårt. Corvette kan bli väldigt studsig, hoppig samtidigt som hon vill rusa. HUH, ja hon är en mardröm ibland. Så med henne måste man ha massa knep och knåp för att hon ska tänka till 1000 gånger om på det jag vill. Det går inte att rida runt 4-kanten runt, runt och runt, då får man aldrig tillbaka henne. Cassador har även han blivit väldigt het och har lätt för att vilja rusa iväg med. Med han behöver man mest ge lite tid och låta han få jobba, böja ställa och i slutet av passet kan han nästan galoppa på stället. Corvette har blivit en fena på att korta galoppen, när även hon har slappnat av och kommit tillbaka. GRYM häst =)
 
I slutet så travar jag av hästarna med mjuka tyglar så de söker sig neråt, jag vill fortfarande ha en ganska spänstig galopp, inget sölande men avslappnad. När jag skrittar dem sen så ger jag mig gärna ut en runda eller skrittar av dem för hand, men ibland sitter jag kvar på med =)
 
 
Något som är superduper viktigt när man rider och stöter på problem, backa ett steg, glöm inte det. Vem vill köra in en häst i väggen?? Nu tar jag mina heta hästar som exempel igen. Corvette är väldigt het och vill bara framåt, då brukar jag bryta av till trav, trava henne en stund och få henne lugn. Sen bryter jag av till skritt, gör en ny galoppfattning och känner av hur hon tar det. Tillslut får jag henne till att lyssna på mig och jobbar mer under sig än att hon ska med i rusningstrafiken framåt. Videoklippet som jag kommer lägga upp senare kan ni se hur en Corvette kan bli i slutet efter lite slit, ska även filma och klippa ihop ett pass där ni kan se även hur jäkligt jobbigt jag har det innan hon kommer dit ;-)
 
 
 
 
 
 


Två mycket nöjda tjejer <3
 
 
NU får det räcka för idag, tänkte äta lite glass med jordgubbar nu och sedan sova lite middag ;-)
Ha en strålande dag mina BÄSTA läsare <3
 
 
 


DressyrDag :)


Nu sitter jag på häst nr 2 och det är dressyrdag idag. Cassador va riktigt stel i ena sidan men fick igenom det och var hur fin som helst sen. Har travat igenom Corvetten och känns grymt fin, nu ska jag ta lite galopp. ps: idag får ni film på passet :))


Hoppningen 20/4


 
Nu hinner jag berätta lite om lördagens hoppning.
 
 
 
 
 
Den här banan byggde jag upp i lördags, fick lite hjälp som tur va <3. Det var en kanonbra bana som hade lite av varje övning som jag behövde träna på.
Om du vill bygga banan så finns den mer utförlig lite längre ner på sidan.
 
 
 
 
 
Jag hoppade Cassador först och han va megataggad och när han blir det har han en tendens till att bli studsig och flack över hinderna. Jag ville verkligen träna på att få tillbaka honom och galoppera, galoppera och galoppera utan studs, därför valde jag att klämma in en övning där jag måste bryta av och komma i trav på. Han vill ju gärna rusa på eller studsa, lite svårt med mellanting mellan hinderna. Men i det stora hela så är jag nöjd med rundorna, det är ju lite svårt när man inte har någon som ger en feedback men jag ville hoppa lite större hinder och lite olika övningar innan träningen på torsdag.
Cassador är ju lite för positiv när det gäller hinder och bana men jag hoppas att han taggar ner lite med tiden. Men tänk om det hade varit tvärtom, tänk om han inte alls tyckt om att hoppa idag?? Hade han gjort det om 5 år då?? =)
 
 
 
 
 
 
 
 
Corvette överraskade mig lite idag, för första gången så backade hon av riktigt riktigt snyggt och stadigt. Innan så har hon mer eller mindre dragit raketen över alla hinder, hoppat snett ibland och inte alls backat av som man vill. IDAG, (efter att hon fått springa av sig lite på låg höjd) så hoppade hon sin första "bana" på 120 och gjorde det "felfritt" för att vara 5 år och heta CORVETTE. När hon backar av så stadigt som ni kan se på filmen så blir ju därefter sprången runda och raka, helt enkelt perfekt.
Åå jag är så lycklig och glad, nu känns det som att vi är ett steg närme att debutera 120-125 som är hennes höjd i år. Sen att hon fortfarande är väldigt het och drar så piloten får blåsor på fingrarna är ju en tyvärr hennes personlighet. OCH NEJ, jag ger henne inte havre ;-).
Men det som verkligen känns skönt och värt all möda är att jag KAN få tillbaka henne, är det långa avstånd som ex 6 språng så kan hon komma på 5 långa. Men när man börja komma ner på kortare avstånd som 5 får hon INTE komma på 4. Och sen har vi mitt skräck senario, kombination med två språng mellan. Sist vi hoppade så höll ja och höll och höll och hoooaaade så hon skulle bromsa och JA, det gick på två ;-) Men hade hästen själv fått välja hade hon dragit på och lagt ett mellan.....
 
 
 
 
Corvette har jag haft sedan hon va 5 månader och Cassador köpte jag när han precis fyllt 6 år =) Jag har två riktigt spännande hästar som ÄLSKAR att tävla och HOPPA =)
 
 
 
 
 
 
 
 
I morgon ska jag trimma igenom båda ordentligt, för i på torsdag drar tar jag släpet och fyller det med två trollisar och åker till Båstad för privat hoppträning för Amanda Ericsson. Film och bilder kommer att komma. Men först en onsdag och jag får även lite hjälp i morgon med uppvärmning och avjogging utav en av mina medryttare så det ska bli megaskönt. Komma hem i god tid och göra något riktigt roligt, jaa, dammsuga =D
 
 
 
 
 


Tömkörning 23/4


Min duktiga turbohäst skötte sig utmärkt idag!! Måste iväg och jobba nu men ikväll hinner jag sitta ner och skriva ler mer på bloggen. Kika gärna in då =)


JAG....


 
 
 
 
 
Jag, ERICA JOHANSSON, älskar mitt liv och mina hästar <3 Vi har framtiden framför oss och vi ska ha ROLIGT!! Ingen kan stoppa oss nu, ingen, bara mina trollungar få vara skadefria och friska, då ska vi ta världen med Storm!!
 
 
 
 
 
 
 Corvette 5 år


 
 


Cassador 6 år


 
 


Film på Cassador från 20/4


 
 
 
Hinner inte skriva om det nu men gör det i morgon och då kommer klippet upp på Corvette med =)
 
 
 
 
 
 
 
 


Varje onsdag...


 
 
 
har jag bestämt mig för att göra ett litet längre inlägg, om mina ideer, tankar kring något eller bara enkla tips i vardagen. Det var nämligen en tjej, Lovisa (bloggar, klicka HÄR),  som tyckte att jag skulle skriva lite längre inlägg, då jag vann veckans blogg på hennes sida och hon gav mig detta i feedback =)
 

Du har en jätte snygg header och design som säger lite om dig. Du uppdaterar varje dag med roliga inlägg och superfina bilder. Vore roligt med något lite längre inlägg och kanske lite mer åsikter.
En super härlig blogg och du verkar vara jätte trevliga!
 
 
Efter att funderat delar av förmiddagen så kom jag fram till att en dag i veckan ska jag skriva ett litet längre inlägg kring något, kan ha med mat också, är ju väldigt mån om rätt träning och kost också, men mest hästar blir det ;-) Det kan även bli en frågestund där jag och ni kan bolla våra åsikter tillsammans!
 
NI kommer dock INTE att få läsa en massa spydiga kommentarer, vad folk gör med sina hästar, hon gjorde si och han gör så, vad de använder för utrustning och elaka åsikter. Jag vill driva en rolig, massa godsaker och läsvärd blogg för alla och dela med mig av min vardag. Jag vill inte provocera till att folk gå in här, det är inte så jag vill att mina bloggbesökare ska återkomma. Jag hoppas att ni kommer att gilla den, för jag har bara börjat. Jag lär mig varje dag och tack vare er så utvecklas man genom eran feedback och komplimanger!! TACK!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Statistiken...


 
 
 
Inte helt dåligt för att vara amatörbloggare ;-) och inte varit med på "synas", än.... =)
 
 
 
 
 
 
Nu har jag bloggat i exakt 3 månader, ialf en mer aktiv blogg. Startde den för 2 år sedan men la ner den snabbt, tiden och orken fanns aldrig, men viljan att en dag ta upp den har alltid funnits och nu var det den rätta tiden.
 
 
 
 
Här kan jag dela med mig av allt i min vardag, som innehåller häst, även tävling, träning, filmer och massa bilder!! Jag brinner för det här och viljan att lyckas och komma långt, ja nu har äntligen den där långa resan börjat. Följ gärna med mig och mina två hästar på vårat äventyr, upps and downs kan förekomma, men det viktigaste är att man har roligt hela vägen <3
 
 
 
 
Sov gott mina läsare!
 
 
 
 
 
 


I morgon får ni..


 
 
 
 
....se filmerna från hoppningen i lördags, måste klippa ihop dem först =)
 
 
 
 
 
 
 


Min finaste tjej <3


 
 
 
 Vart tog tiden vägen?? Min lilla lilla tjej, så liten när jag hittade dig och nu, nu hoppar du högt med spänst, vilja och hjärta. Tänk er, jag har gjort allt själv.....
 
 
 
 
 
 
 
Hur stolt tror ni jag är på en skala från 1-10????
 
 
 
 
 
 
<3    <3    <3    <3    <3    <3    <3    <3    <3    <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


På väg in........i sadelkammaren. Hmm, det är ju här godiset finns, hmm, vart gömmer hon det... :))


NOGA är ordet...


 
 
 
Cassador fick bada igår för han va sååå smutsig, svansen va mer grå än svart...
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad är inte viktigt om inte RENT VATTEN =)
 
 
 
 
 
Jag är meganoga med rent vatten, får inte vara grumligt eller smutsigt vatten. Det fastnar även lätt en yta i baljan med smuts och lite alglikt, då använder jag mig av helt vanligt grus och lite vatten och skrubbar rent med handen, blir skinande rent i baljan =)
 
 
 
 
 
 
 
 


Jag ställde en fråga..


 
Till Ewelina och Niklas som driver bloggen http://torsjogard.blogg.se/ då jag undrar hur de ruttinerade ryttarna tänker i denna situtaion. Jag själv skulle aldrig göra det om det inte fanns någon anledning, var sak har sin tid och en unghäst ska inte pressas.
 
 
 
 
*******************************
Hejsan!!

Gillar verkligen din blogg och att man kan följa med på era tävlingar runt om i Sverige!

Jag har en liten fråga:

Om Niklas har en 6 åring som han hoppar och kvalar i 1.30 det året, skulle han ge sig på 1.40 innan året är slut?? Om svaret är Ja eller Nej, varför??

Nyfiken =)

Mvh
Erica
*******************************
 
 
Svar: Hej! Kul att du gillar bloggen :-)

Niklas säger; Det har hänt att han gjort det någon enstaka gång. Men normalt sett tycker han inte att man ska göra det. Om man väntar till efter vintern när de blivit 7, har man ett halvår till att träna, så det finns ingen anledning att stressa upp i klasserna.

Tack för din fråga :-)

 
 
 
 
 
 
Bild lånad Här
 
 
 
 


My flying Horse <3


 
 
 
 
 
 
Han ger allt.....och lite till. En riktig fighter!
 
 
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
 


Speciell häst.....!?


 
 
 
 
Hell Yeah..... =D
 
 
 
 
 
 
Bjuder på dessa tokiga bilder från idag ;-) Pigg?? Galen?? Glad??
 
SVAR: JA =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Varför komma med ett galoppsprång mellan två hinder när vi kan göra det till en studs??!!
 
 
 
 
 
 


Fina komplimanger...


 
 
Fick denna fina komplimang av Mercedes som har en underbar blogg med massa fina bilder.
 
 
Klickade för första gången in på bloggen och måste säga att du skriver underbara inlägg som får en att tänka till och bli inspirerad. Tycker precis som du skrivit i inlägget och morötter är riktigt gott! Detta är en blogg jag kommer börja följa nu :)
kram
 
 
 

Det är sådan feedback som gör att vi bloggare tycker det är roligt att fortsätta
. Jag blir megaglad, även sporrad och taggad att fortsätta och ge er läsare mer och mer av min vardag, funderingar och upplevelser. <3 Love it !!!
 
 
 
 
 
 
 


Då var banan klar :)


På väg
Till stallet, cykeln fick följa med, tvättat två schabrak och på toppen på detta, solen skiner med klarblå himmel :)


Ha en underbar dag <3 det ska jag ha!!


Tänk om alla kunde rida så här..


 
 
 
 
VILKA fina hästar vi hade haft =D
 
 
 
 
 


Dagens hoppövning ska byggas..


 
Det här är en perfekt övning som jag behöver träna på. Här får man träna på att reglera sin galopp och få med sig hästen ur svängen till hinder. Resultatet blir att man får en lydig och smidig häst som måste lyssna till sin ryttare, hoppas jag =)
 
Jag kanske inte orkar bygga fram allt men det mesta ska fram!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Hinderuppställning

Hinder nr 1: Rättuppstående hinder.

Hinder nr 2A och B: Kombination (20m, 5-6 språng efter hinder nr 1) med en oxer och ett rättuppstående hinder med ett galoppsprång (6.8-7.30m) mellan. För ponny 6.4-6.8m.

Hinder nr 3: Rättuppstående hinder.

Hinder nr 4: Serie som består av ett kryss med travbom framför (2.2-2.5m mellan travbom och hinder). För ponny 2-2.2m. Därefter ett studshinder 3.0m efter krysset (samma för ponny). Serien avslutas med ett stigsprång (6.8m efter).

Hinder nr 5: Rättuppstående hinder.

Hinder nr 6: Cavalettibockar på böjt spår med ca 12m mellanrum.

Hinder nr 7: Kryssoxer med tre galoppbommar framför (avstånd 3.25 m mellan galoppbommarna och 3 m mellan galoppbom och hinder).

 

 

Övning A:

Travhoppa serien (hinder nr 4), fortsätt i galopp över hinder nr 5 (ca 23 m, 6-7 galoppsprång efter hinder nr 4). Vänd in mellan galoppbommarna på långsidan och hoppa hinder nr 1. Avsluta med att rida in på volten över cavalettibockarna (hinder 6A och B).

 

 

 
 
 

Övning B:

Starta i galopp i vänster varv och rid över cavalettibockarna (hinder nr 6A och B). Fortsätt över serien (hinder nr 7), vänd tillbaka över hinder nr 3, växla tempo i galopp på långsidan, vänd över ridbanan och byt till vänster galopp. Avsluta med att hoppa hinder nr 1 och 2A och B på diagonalen.

 

 

 
 
 

Övning C:

Som avslutning hoppar du hela banan i ordningen 1-7.

 

 

 

 Håriga kvällspussar


 
 
Det är så mysigt att åka upp till hästarna och ge dem varsin, eller många, godnattpussar innan torv/spån-sängen kallar på dem =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Finns det något bättre än härliga hästpussar??!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ä L S K A R min C O R V <3
 
 
 
 
 
 
 
 
och min Svarta skönhet <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Vi som sliter dagarna ut och dagarna in med dessa stora och vackra djur, måste verkligen älska dem. Ge vi dem allt vi kan, våran kärlek och våran tid, det är då vi får världens finaste vän tillbaka. Jag har två utav dessa stora djur som jag verkligen älskar och jag ger de allt jag kan just nu. All min tid och all min kärlek, jag hoppas att NI en vacker dag kommer att förstå...... <3
 
 
 


Det blir inte alltid som man tänkt sig...


 
 

Idag är det stanna inne eller ridhusväder. FY som det blåser!! =( Så det blev ingen strand, Madde va fortfarande sjuk och jag fick ta hela stallet själv. Så jag tömkörde Cassador idag med galopp- och travbommar i ett. Han va supderduper duktig, lagom pigg och framåt. Var väldigt rastlös i gången så jag trodde han skulle vara galen men det var han inte. Tror han börja tycka det är roligt att jobba på egen hand med tömkörning och använder man sig av lite bomövningar så blir det ju mer roligt. Ska försöka film nästa gång då man verkligen ser hur han är som en gummiboll i studsen, riktigt fina ben har han och teknik =)
 
 
 
 
 
Min lilla turbo fick vila förmiddag idag och lite senare ska Oliva Myrén (hon har även en blogg, kika HÄR) rida ett dressyrpass på henne. Hon är en satsande dressyrryttare så det är roligt att lämna över en unghäst till någon som är duktig på min svaga sida =) kanske får ett filmklipp från det passet sen och då lägger jag upp det, hoppas. Jag har ju inte så många som kan hjälpa mig med det på förmiddagen =)
Så det blev bara mys och pussar i hagen med mitt <3
 
 
 
 
 
 
 
Rullningsdags i hagen för Cassador =)
 
 
 
 
 
 
 
I morgon ska det bli fiiint väder och jag tänkte bygga fram en rolig bana så missa inte film och bilder i morgon =D
 
 


Måste bara dela med mig av detta...


 
 
 
"There is no Charlie without Jack"
 
 
En underbar berättelse om en get och en häst =) måste ses eller läsas!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Ni kan läsa artikeln HÄR

 

Jack-Charlie-pic

  VIKTIG del i livet


 
 
 
 
 
ATT man äter rätt, eller att man äter mat i huvudtaget!!
 
 
 
Jag försöker att vara så noga jag kan med mina mål, även om det kan bli i farten till och från platser. En morot kan man lätt stoppa ner i en påse i sin väska eller ha i bilen. Jag handlar alltid en påse morötter när jag är i affären och har det i nästan alla mina maträtter. Nyttigt och gott, den där oranga lilla rackaren... =)
 
 
 
 
 
När jag lagar mat så lagar jag aldrig 1 portion, jag gör alltid matlådor till jobbet eller lägger in i fryser. Jag köper aldrig halvfbarikat, som finduslådor. Jag lagar nästan allt från grunden, lätt, gott och nyttigt =) Varför göra det svårt och jobbigt för sig??
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagens matlådor, en enkel gryta på falukorv, morötter, krossad tomat med chili i, grädde, lök, vitlök och kryddor. Till detta serveras det potatis och alltid något grönt vid sidan, idag broccoli =) mmmm!!! Jag gillar även knäckebröd, så gott och ha något att knapra på =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni är duktiga på att äta bra, nyttig mat och gärna orka göra mat från grunden!!!
 
 
 
Have a great day!!!!!!!!!
 
Love <3
 
 
 
 


En dag på grustaget..


 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi ridit ut med båda hästarna, vi red till grustaget och klättrade i långa backar, grushögar och red runt på en stor volt på den öppna ytan. Båda var superduper taggade och det gör det svårt för piloten som sitter på att styra men det känns ändå skönt att dem är pigga och glada. Cassador var riktigt taggad och gjorde flera glädjeskutt, han hoppar i luften och ibland så trycker han ner huvudet samtidigt som han sträcker ut frambenen. Ja han är ju lite småtokig men så glad han är =)
 
 
 
I morgon ska jag och Madde rida till stranden med dem. Hoppas på fint väder!! =D
 
 
 
 
 


Snart blir det gräsligt.... ;)


 
 
 
 
Här har ni de 3 närmsta tävlingarna =)
 
 
 
 
 
 
 
 
Nästa torsdag, 25/4 åker jag till Amanda och tränar båda, åååå jag ser verkligen fram emot detta då det var flera flera veckor sedan eftersom hon har varit i Spanien och ridit sun shine tour. Tur jag fick träna för hennes pojkvän som är grym på att bygga banor =)
 
Torsdagen veckan efter 2/5 kommer Peter Eriksson och då ska båda vara med igen och jag ska träna stenhårt till denna dag då jag vill att hästarna ska vara så vältrimmade som möjligt, för sedan är det premiär för utomhustävlingarna på lördag och söndag, 4-5/5, visst är det gräsligt?! ;-) WEIII!!!! Mina hästar är verkligen utomhushästar, långa avstånd och mer eftergift än tillbaka.  ^^
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
God natt =)
 
 
 
 
 
 


Nästa vecka..... har jag planerat in att åka till Båstad och träna för duktiga Amanda Ericsson och deras fina ridhus. Riktigt fina hinder och skitbra övningar ;-) weeeiiii!! Självklart följer bästa Madde med <3Solen skiner och mitt team med <3


 
 
HEJ ALLIHOPA =)
 
 
Idag är jag lite piggare än igår och va duktig och la fram lite bommar och gjorde en kanonövning!!
Övningen består av två delar, den ena är det 3 helt vanliga travbommar på marken med 5 x Skor (storlek 38) mellan, dessa höjer man upp i slutet till valfri höjd som passar hästen bäst.
 
Andra övningen består även där av 3 bommar men här har vi ett galoppavstånd mellan. Jag använder 2,70 mellan bommarna. Då jag vill jobba hästen kort från marken och få hästens bakben under sig. Mina hästar har en tendens att bli långa i studs och hinder i huvudtaget så idag ska vi jobba på att få tillbaka, korta hästen utan att bli studsig och även så en avslappnad häst som jobbar rätt med ben, rumpa och rygg.
 


 
 
 
 
 
När bommar på marken som satt smäcken i bäcken på hästarna så la jag upp bommarna på studsen men inte alls högt, ändrade inget avstånd. Jag la upp travbommarna på den lägst höjden till Cassador (då han annars kommer hoppa över allt) men till Corvette höjde jag upp lite extra då hon är grym på att trampa och tänkte ge henne lite att bita i (se bild). Tänk på att korta avståndet mellan travbommarna när du höjer då hästen måste arbeta ihop sig mer, kortare trav, när man höjer och då måste avståndet vara kortare.
 
I slutet kommer jag på båda övningarna samtidigt, det ligger på en volt så jag travar först i lätt sits ett varv runt allt och kommer sedan över travbommarna (innan bommarna sätter jag mig ner) och där måste man tänka rakt och mitt på. Direkt efter bommarna gör jag en galoppfattning och då är det 5 korta galoppsprång till studsövningen. Det gäller att inte rusa in och igenom, ha kontroll och direkt efter bryta av till trav och sitt ner, jobba i traven och kom rakt på bommarna och direkt efter bommarna rid rakt och gör halt innan väggen.
 
 
 
 
 
 
RESULTATET!!
 
 
Corvette "Turbo"
 

Corvette har aldrig varit så fin som hon va
i galoppen idag, riktigt avslappnad och jobbade på riktigt fint och trampade som en gud med bakbenen. Övningen passade henne utmärkt, hon lyssnade riktigt fint, det enda som hon har det lite jobbigt med är att bryta av från galopp till trav direkt efter studsen men det kämpade vi med och det visade resultat på en gång. Jobbigt men så grymt duktig!!<3
 
 
 
 
 
 
Cassador "Maskinen"
 
Min fina lilla kille, som ni vet så har han ju varit lite trötte de senaste dagarna och fått vila mer eller mindre. Men idag när jag kom och gav dem mat så märkte jag direkt att han va på hugget igen. Han kunde inte stå still i boxen och va rastlös. Sedan efter han ätit upp sin mat så gick det förbi en annan häst innan han fick gå ut, ja då skulle han stegra och visa att NU ÄR DET MIN TUR ATT GÅ UT =)
Han är alltid duktig när han står i gången, när jag fick han skulle han stegra och flytta sig från sida till sida 1000 gånger innan vi gick ut. Men nu står han så fint, när man ska tränsa så hoppar han nästan av glädje in i tränset. ÄLSKAR verkligen livet som ridhäst  =)
 
Eftersom han va explosiv i boxen så väntade jag mig ett jobbigt pass på hästryggen med han, tänkte att han skulle va rädd för allt och att alla hörn var spöken.
När jag kom in och värmde upp honom så gick det hur fint som helst, då var även en annan ryttare där inne. När hon sedan gick ut och jag skulle värma upp han i galoppen så fick han spel, han bytte till höger och vänster och fort skulle det gå. När vi även red på långsidan så dök det upp ett spöke i ett hörn så han flög ut mitt i ridhuset från spåret och jag tänkte herrejösses vad det kan lagras energi i denna kille. Men jag lät han va och lät han galoppera av sig i låg form. SÅ JÄKLA FIN HAN BLEV!!!

Han gjorde alla rätt i övningen och älskade verkligen den, allt jag bad han om fick han en 10p på =) Superduper!!!!
 
 
 
Önskade att jag hade kunnat filma och visa er idag, men jag fick njuta själv och titta i spegeln när min lilla gråa trampade på så grymt fint i galoppen och Cassador var bara så lyhörd och samarbetsvillig till 1000. Jag säger bara LYCKA!!! <3 <3 <3
 
Jag lovar att filma en annan dag!! =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Då fick vi tjejer äntligen svaret vi väntat på.....


 
 
 
 
****************************************************************************
 
Hej!
 
Nu är schemat för för årets tävlingar i Falsterbo Horse Show klart och Du är en av de som fått plats.
 
Schema kommer att skickas ut i maj månad till var och en. 
 
Med vänliga hälsningar
Boel Sjöstrand
Funktionärschef
 
 
 
*****************************************************************************
 
 
 
 
 
Kommer bliii sååå galet roligt!!!!!!!! weeeiiiiiiiiiiii!!!!
 
Nu ska jag bara bestämma mig vilken häst jag tänker kvala dit, eller om jag tar båda *weiiii!!!!!!
 
 
Cassador hade ju passat in.....
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina Ninja =)
 
 
 
 
 
 


Lugn dag idag...


 
 
 
 
Idag är jag megamegatrött... Åkte till stallet tidigt för att fodra och släppa ut. Tömkörde Cassador och hade en medryttare som provade Corvette. Sen vid 10.00 åkte jag hem, sååååå trött. Måste vara omställning i vädret för både jag och Cassador är trötta, han är nämligen så kelig och ville säkert följa med hem och kolla på film =)
 
I morgon blir det bomträning för båda och då lägger jag upp övningar här tänkte jag, om jag inte sover bort den tiden innan jobbet ;-) La mig framför en film idag och efter halva somnade jag ^^ OPS!! Inte likt mig, sen sov jag i nästan 2 timmar och jag är fortfarande trött....hmm!
 
Ha en underbar dag så ska sömntutan åka till jobbet =)
 
 
*kramar


Vila och vaccination


 
 
 
 
 
 
Idag får hästarna vila, ganska varmt idag, bilen visade 15 grader och bara för några dagar sedan var det - ute. Det är ganska snabb omställning för hästar, päls och vad dem ska ha för täcke?! Fortfarande kallt på natten men jättevarmt på dagen.... =)
 
Idag har de även vilat på grund av vaccination. Veterinären Arne kom ut och tog båda samtidigt, så skönt att behöva tänka på det resten av året =) Jag tajmade in rätt tid då jag inte ska tävla fören om 3-4 veckor och när man vaccinerat en häst så är det tävlingskarrens i 1 vecka.
 
 
 
 


Båda hästarna fick beröm och han tyckte att de var väluppfostrade. Han gav även en fin komplimang att han tyckte att jag hade två snygga hästar. ;-) Han tittade även lite extra på Cassador och sa att han växer nog en bit till och oj va glad jag blev =) Gör ju inget. Då bad jag att han skulle kolla på den lilla tösen och där sa att han att hon borde växa en lite bit till, mer än Cassador. Så runt 6-7 borde hon vara färdig ;-) VÄX VÄX!!!
Han är verkligen supergo Arne, en pensionerad veterinär men som inte helt kan sluta utan håller på i en liten skala =) Great!!
 
 
 
Nu blir det jobb!! <3
 
Vi hörs!!
 
 


Tips från Ica 15/4


 
Fick en följdfråga från Jessica som jag tänkte svara på här =)
 
 
 
************************************************************************************
 
Vad kul! :)

Jag har tänkt lite på ditt inlägg där du svarade på min kommentar :)
Jag har nog kommit fram till att ett lagomt mål för sommaren är kanske, att halt från skritt, från trav och från galopp, ska sitta!

Vad tror du? Tror du man fixar det på en sommar med mycket träning? ;) Eller har jag helt enkelt förenklat det och skulle kunna ha ett högre mål innan somamren är slut? :p

Svårt att svara på kanske, men ändå, är alltid trevligt och bolla frågor med någon annan :)
 
 
 
************************************************************************************
 
 

Hej Jessica, va roligt att du är aktiv i dina mål och viljan att få igenom dem. Jag skulle säg att tiden att få igenom målen hänger på dig, hur du tränar och hur din häst svarar på sin uppgift. Alla hästar har olika inlärningssystem. En del måste man gå den enkla vägen med och en del den svåra. En del behöver lång tid på sig och en del lär sig väldigt fort.
Du känner din häst bäst själv och vet vilken väg den behöver ta. Det kan vara jobbigt för hästen att nöta halt halt, fram, halt, fram och halt, fram på banan alla dagar du tränar det. Börja med att träna halt från skritt och halt från trav på banan och sedan ger du dig ut i skogen och gör samma sak. Det blir roligare för den yngre hästen att byta miljö men ändå träna på samma övningar. Gäller även den äldre..
GLÖM INTE ATT BERÖMMA, när hästen gör rätt måste den få massa beröm, speciellt när det lär sig nya saker. Hästar vet mycket väl när de gör rätt och fel, det vet de genom vårat kroppsspråk och sätt att ge kritik.
 
Jag har aldrig satt ett mål att ex 1 juni ska galoppfattning från skritt funka utan jag lägger upp korta mål. Halt från skritt, halt från trav och halt från galopp, allt tar sin tid och det är egentligen något du kan öva varje gång du rider men du måste blanda in annat i träningen också. I början kan du rikta in dig enbart från skritten och använd längsidan som stöd. När det sitter och rumpan inte åker ut från spåret kan du testa detta på medellinjen. Gör samma i alla gångarter, börja med stöd och sedan testa utan. Hjälp hästen att bära upp sin kropp med ytter och inner skänkel vid halt, inte bara att dra i tygeln ;-)
 
 
 
Ett riktigt bra tips är att klättra mycket i lutande backar, träna att hästen går sakta neråt, huvudet ska söka sig neråt och bakbenen ska trampa under kroppen och se till att inte rumpan åker ut på sidorna. Detta gör att hästen stärker sig i halten =)
 
 
 
Hoppas du fick ett bra svar på din fråga, har du några mer funderingar så är det bara att fråga =)
 
 
 
Här har vi en ordentlig halt...  men vi ska skvätta så lite grus som möjligt ;-)


Resultat från helgen =)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom jag aldrig kan vinna några blågula rosetter med mina trollisar så brukar jag kika på resultat och tiden och leka med tanken på vilken plats de kom på. Jag tänker aldrig på det när jag rider, de är fortfarande unga och ska inte gå mot klockan. Gäller bara att ha en bra grundgalopp med positiv bjudning och möjlighet att kunna inverka. Mina kan allt tagga ner farten en aning, men det kommer med tiden :)
 
 
Dessa rosetter hade de fått OM det hade varit prisutdelning =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 


hoho, vem där??


 
 
 
.... bara JAG =)
 
 
 
 
 
 
Mmmmmm, när dessa bantningstider är inne och alla kämpar för beach 2013, tränar och äter sunt så kör jag höga lass med glass. =) När allt ramlar av måste man ju fylla på förrådet ;-) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här ser det egentligen ut när dressyrhästarna gör sina rörelser, hehe ;-)
 
 
 
 
 
 


Cassadoren, the dark one =)


 
 
 
 
 
 
HEEEELLUUUUU =D
 
 
 
 
 
Snygg kille vilar middag....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gillar denna bilden på oss och min blick söker sig till nästa hinder, alltid på hugget =)
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Min gråa vilding, 14/4


 
 
 
 
 
 
 
 
Min vackra lilla gråa stjärna, envis som en tjur ibland men så länge jag vinner och hon inte tar över så hoppas jag att hon blir en fin hopphäst. Hård som sten på utsidan men känslig på insidan <3 Mycket personlighet och vilja men jag hoppas att hon vill vara med i mitt team och att hennes glöd att hoppa och tävla fortsätter att brinna......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppa kan hon utan tvekan, vi kom denna gång rätt inpå alla hinder förutom på linjen, 4-5 och de roligaste var att dessa moments hamnade på bild....
 
 
 
 4:an - jag fick henne inte med mig ur svängen och gled ut till vänster men lyckades fånga upp henne och kom för nära oxern, och denna måste vara maxad 115. Hon hoppade den helt utan problem och jag fattar inte hur hon lyckas men på något sett så knycklar hon ihop hela kroppen och fäller in benen. Ni ser ju själva på bilden att hon hoppar inte rakt men över kommer hon. En normal unghäst hade stannat, men inte Corvette.....
 
 
 
5:an - Efter 4:an så var det 6 språng till 5:an men vi kom på 7 då vi gled ut från spåret och jag höll tillbaka henne. Det är jag glad att jag gjorde då hon ska lära sig att det är tillbaka som gäller!
 
 
 
 
 
 
 
1:an - kom vi riktigt nyggt på och så här såg det ut på alla hinder...förutom 4;an och 5:an =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hungrig!!!


Mega hungrig och helt slut, för mycket frisk luft?! Nu ska jag inta soffan, thaimat och njuta till två filmer. Lite senare blir det påfyllning i sockerlagret, glass med maräng :D mmmmmm!!!
Va hände där??


 
 
Ligger i sängen och klockan är 12, aldrig hänt.... haha ;-)
 
Nej nu ska jag ta tag i söndagen, åka upp till stallet, fota hästarna lite, rida ut i det fina vädret och sedan hem och bänka mig framför 2 filmer, glass, chips och annat gott =) Jag är nog värd det efter 14 timmar i stallet igår och två felfria rundor ;-)
 
 
 
Bjuder på denna härliga bild =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha nu en underbar söndag!!! <3
 
 


Om ni vill se en bra film =)


 
 
 
Kan jag rekomendera denna =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ikväll börjar filmerna 23.00, INTE OK en slappesöndag som denna. Ja jag ska "hyra" film och titta på:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Arrangemang 13/4


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick några fina komplimanger för arrangemangen, känns roligt att få feedback när man lägger ner energi och tid på något. =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Mina söta trollungar <3


 
 
 
 
Kunde inte låta bli att toka mig lite ^^ happie and crazy, thats me ^^
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hemmatävling 13/4


 
 
 
GO KVÄLL mina läsare, ååå det är så roligt att ni är så många <3
 
 
 
 
Efter att vi tog detta kort så skulle vi gå tillbaka till boxarna då vi var ute på en promenad. Då exploderade Corvette och blev en hingst, 2 meter hög och helt galen. Madde höll henne men jag fick ta över och herrejösses.....jag undrade inte alls hur det skulle gå att rida henne. Snygg va hon ialf när hon gjorde sin piaff, ja jäkla vad hon kan trampa ;-)
 
 
 
 ***************************************************************
 
 
 
Vi börjar med den dåliga rundan, jag hade ingen tid på mig att komma in i det flytet som jag måste ha med Cassador. På 30 minuter så började jag med att stå i gången och slutade med att stå i gången, och under den tiden så red jag fram, hoppade fram och tävlade. Nej nej nej, inte bra, det är då min prins blir flack, jag tar i han för mycket och han blir studig. De ska aldrig gå samma klasser igen om det är så få starter. Cassador måste få sin tid och jag får INTE vara pressad.....
 
Det var ett bakslag men nästa gång är det skärpning igen och då jäkla ska båda rundorna sitta. Tror att det blir på gräs nästa gång och det passar båda mina trollungar utmärkt, de båda är verkligen utomhushästar. Långa sträckor att kunna gallopera och inte massa korta linjer.... ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LYCKA, menhon är ett helvete att rida och vi krockade med en häst på framridningen där piloten inte kan höger och vänster och bestämde sig att svänga upp precis framför mig och bröt sig ut från långsidan. *grrrgrerg* jag säger inget mer nu =) Jag har bestämt mig att inte använda bloggen till att provocera folk eller spy galla över saker och ting, SHIT HAPPENS =)
 
MEN MEN MEN, detta var våran bästa runda i år =) grymt nöjd och det kan bara bli bättre, hon är en liten solstråle på banan, hon vill så väl. Framhoppningen var rörig, men äntligen lyssnade hon på mig på banan. Du som inte trodde att Corvette skulle bli något?! Liten jävla häst... 5 år och felfri i 115, positiv och hoppar som en jävel!!! Ville bara få det sagt.... <3
 
 
 
 
 
 
 
 
Haha, ni en del kanske tycker att jag är knäpp som inte är nöjd med en felfri runda =) Men Cassador och jag ska rida 1.30 i år och det måste verkligen börja kännas 200% rätt när jag gör det. Jag kastar mig inte in i något som inte funkar...
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Mitt team <3Hopptävling på hemmaplan del 1


Corvette var påväg till Kina igår, visar här på bilden att hon är helt oskyldig och undrar vem som grävt ett hål i hennes hage ;-)
Hittade även en gudasöt ponny, Pünchen :)


Då var banan klar :)


Ska verkligen bli roligt i morgon, massa små ponnys på förmiddagen och på eftermiddagen storhäst. Många anmälningar, kommer bli en grym dag :) och jag är sååå nöjd med mina arrangemang :D vad tycker ni?? 
 
 
 
 
 
 


Ni som är nya =)


 
 
 
Ni som är nya och vill ha lite snabb info kommer den här:
 
 
Jag har lyckan att äga två superfina hopphästar, en valack på 6 år och ett sto på 5 år. Båda har fått fina lovord från Elit tränare att de är blivande svårklasshästar och har hela framtiden framför sig.
Jag, Erica Johansson 26 år och 369 dagar gammal (vägrar bli äldre), har aldrig haft egna hästar innan men nu har jag två studsbollar till trollungar och satsar allt på dem. Vi kommer att kvala till Falsterbo och Championat i 120 och 130. Följ våran utveckling, träning, bilder, filmer och tävlingar. Jag tränar regelbundet för Amanda Ericsson och Peter Erikson. Allt kommer att läggas upp, så följ gärna med mig på min resa att ni toppen!! =)
 
 
 
Erica "Ica" Johansson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Corvette 5 år
 
 
 
 
 
 
 Kvaliten 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
Cassador 6 år
 
 
 
 Flyinge 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Göteborg Horse Show biljetter sökes!!


 
 
Någon som vill sälja sin GBG biljett till mig?? =)
 
Jag hade en som ringde och hade 2 men det hann ringa en tjej som erbjöd över mitt bud så hon sålde dem till henne istället. FY SÅ GRYMT!! hehe, men men =/)
 
 
 
 


The first time with Cassador H


 
Det här är första hoppbilden som vi tog på Cassador, och även första och riktiga gången jag hoppade honom. Redan då kände jag på mig att han var något speciellt...
 
Jag köpte Cassador från Holland och var aldrig nere och provred honom då jag hittade honom på ett youtubeklipp och blev kär direkt =) Det var ett försäljningsstall som hade flera 100 hästar tillsalu men just denna lilla svartbruna hästen fastnade jag för och det tog bara en veckan sedan stod han i mitt stall. SÅ GRYMT häftigt, men också en vild chansning att vi skulle passa ihop och man vet ju inte direkt vad man får?! Jag minns fortfarande idag mitt första ridpass på honom, jag sa "ååå denna häst vill jag ha!! hehe, visst ja, han är ju redan betald och min <3" haha!! Jag blev kär vid första ridpasset men det tog lång tid innan vi blev 1, upps and downs, många downs. Han va inte bra riden där nere så jag fick börja om från början, skritta mycket med lösgörande övningar och när han tillslut blev en mer avslappnad häst orkade han inte ens bära sig i  galoppen. Jag hoppade han aldrig direkt utan det tog några dagar. Allra allra första gången vi kom på ett megalitet kryss så va han så explosiv och övertaggad att det tog stopp, VI stannade på 20cm. Då kände jag att jag inte riktigt visste om han va rätt för mig?! I ridningen har vi alltid funkat ihop, han har varit mycket överladdad men jag lyckades alltid lugna ner honom, stå på bakbenen va en vardagsmat för oss i början. Man kunde inte ens hoppa upp i sadeln på honom utan att han fick panik och skulle rusa iväg. Detta tog ett tag innan vi hade byggt upp ett förtroende för varandra. 
 
I hoppningen har det gått många vändor om jag ska sälja honom eller inte. Tillslut bestämde jag mig för att behålla honom men låta någon annan hoppa honom. Jag hittade en duktig ryttare men Cassador kändes aldrig som sig själv. När 4 fel blev en vardagsrunda och många tjatade på mig att jag skulle tävla han själv så bestämde jag mig för att göra det. Det var det bästa beslutet jag gjort!! Jag åkte iväg och tränade stenhårt, upps and downs under träning men alla sa att jag var på rätt väg. Tillslut startade vi våran första 120 och detta blev våran första felfria och i följd gjorde vi flera felfria <3 huh, vilket arbete men FY FASIKEN VAD ALLT VA VÄRT DET!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna bild är från första helgen i Maj förra året, nästan exakt 1 år sedan. Här ser ni en tunn kille och ganska liten =)
 
 
 
 
Denna bilden togs för 1 vecka sedan och här kan ni se att han är mycket rundare och mycket mer musklad. Han är ju ingen grov typ och kommer aldrig att blå grövre men han kommer att få mer muskler men alltid tar sin tid.
Corvette och Cassador är två olika typer av hästar, det räcker egentligen att Corvette tittar på maten så blir hon grov och det räcker med att hon rör på sig så blir hon biffig =) När Cassador kom fick han inte i sig mer än något kg hö och det tog flera månader innan man kunde öka upp det. Det var precis som han inte visste att man kan äta hela dagen!? =) Nu har jag jobbat fram en grym aptit på honom och han äter mycket hö och lagom mycket müsli. Jag anser att det är grovfodret som är det viktigatste. Förstår inte folk som slänger ihop hur mycket kraftfoder som helst till sina hästar. Hästen är inte gjord för att bryta ner allt det på så kort tid, GE MASSA eller FRI tillgång till hö (självklart beroende på hur energirikt det är), så får du en grymt fin tävlingshäst =) Se på mina, två helt olika hästar med jag ger dem samma mat men i olika mänger. De båda får en energirik müsli som är havrefri, Corvette får mindre då hon är så explosiv i sig och har lätt att bygga muskler, medans Cassador får lite mer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*****************************************************************************************************
 
 
 
 
 
 Här kan vi även gämföra två hoppbilder, då båda är från samma tid som föregående bilder.
 
Den första bilden så hoppar han högt över och inte alls så rund som man vill ha hästen i språngkurvan. Ni kan även se här att han inte är lika musklad.
 
 
 
 
 
 
Här hoppar han runt och fint, ska försöka att få han att söka sig lite mer neråt men grym skillnad än föregående bild och tidigare hoppteknik. LYCKA är det verkligen när jag äntligen får svar och bildbevis på att jobbet nu äntligen gett resultat, det är väl det vi alla strävare efter, OLIKA men ALLA VILL vi HA RESULTAT!!! =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Han hoppar heller inte över sig som han gjorde allt för ofta i början. Hade jag inte brytt mig om hur han hoppade tidigare och att han fortsatt att hoppa flackt och spänt så hade hans rygg och hållbarhet bara försämrats. Man måste vara noga med hur man tränar sin häst, speciellt en unghäst, då vi vill att de ska hålla tills de bästa åren börjar, mellan 10-15 år. Det tycker jag är en fin ålder, hästen har förhoppningsvis fått en bra utbildning, sett mycket och fått lära sig en massa saker, även tävlat lagom mycket vad den ska i den åldern.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Samma visa varje vecka...


 
 
Städa, städa, städa, putsa, damma, torka.... å hej och pli, rent ska det bli!!!!
 
 
Städa är något som måste göras varje vecka, men sååå tråååkigt. Tur man inte har ett stort hus, då skulle jag nog anlita ett städföretag. Helt lagligt och jag kan lägga massa energi och tid på annat =)
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag rider Madde hästar då jag vill få i ordning i lägenhet, hinna tvätta inför i morgon och gå lite ärenden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Liten häst....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Med stort hjärta och vilja...
 
 
(hästen innan rev den främre bommen;)
 
 
 
Att hoppa HÖGT =)
 
 
 
(och gärna mig ur sadeln, hennes bakbens kickar är inte att leka med)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BIG MOMENT and HAPPINESS <3
När Corvette på 3 års kammade hem 9-9 i hoppningen och hoppdiblom!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Massage 11/4 :)


Mmmmmm jag har det bra nu, bara så ni vet ;-)

Hopptrim inför tävling!! 11/4


 
 
 
 
Modellen som medverkat på alla bilder heter CORVETTE och är en lysande modell, för att jaaa, stå modell ;-)
 
 
 
 
 
Idag har jag trimmat hästar inför tävlingen på lördag. Då ska båda gå var sin 115 på hemmaplan, Halmstads FK. Sen dröjer det några helger innan det blir tävling igen, tror inte det blir något innan valborg, för då ska vi till Falkenberg.
Jag trimmade dem först på backen och för FÖRSTA GÅNGEN va Cassador inte rädd för något. De hade till och med ställt in en stor bomvagn i kanten och han la inte en gnutta energi på den. VILKEN STJÄRNA * , det underlättar så grymt mycket för mig och slippa lägga energi på onödiga saker. Han va riktigt mjuk och följsam idag och red igenom han ordentligt innan jag började hoppa fram. Hoppningen gick super, NÅGOT övertaggad som vanligt med han kändes rund och fin. Nu kan jag verkligen känna at han hoppar mer med ryggen. Så jäkla skönt!!! Vi avslutade med att hoppa ett räcke med vattenmatta under på 1.30han var mer avtaggad innan hindret och hoppade superduperfint över, rund och avslappnad. När han spänner sig så hoppar han med alla fyra ben upp i luften och huvudet rakt upp. Måste söka med huvudet neråt och manken upp mot taket!! Love him!! Han fick så mycket beröm efteråt och det märks verkligen att han fattar, sjukt coolt!!
 
Corvette min lilla Corre, hittade på ett nytt smeknamn idag ;-) HON VA GRYM IDAG!!! Jag skrittade fram en lång stund och men behövde inte jobba igenom henne lika länge som Cassador, hon va nämligen så fin, följsam och positiv så jag ville inte sitta där och nöta när hon kan lägga energin på hoppningen. Hon är ju trots allt bara 5 år min lilla tjej =)
 
 
Båda hästarna fick hoppa fram på ett kryss som låg på en volt. Tycker det funkar utmärkt på mina heta hästar då de inte kan dra iväg lika mycket när de får jobba på en volt runt, runt och runt. Bara 3 varv åt gången, sen skrittar jag och kommer sedan i nästa varv. Båda två funkar detta superduper på!!
 
Sedan hoppar jag ett räcke som ligger på en linjen på 5 galoppsprång. Det är superläskigt med massa färger på utfyllnaderna som ligger under hindret. JAG önskade att något hade filmat så ni hade kunnat se när Corvette kom på det första gången, hon va nog 2 meter över ben bakbenen, helt sjukt vad hon tog i. Ville inte alls vara nära dem läskiga grejerna, men så jäkla positiv hon är, inte en enda gång stannar hon trots att hinderna är utspökade, duktig tjej!!!
 
Efter det så hoppar jag en liten studs övning med upphöjt räcke i mitten, först ligger fram/bakbommen på marken sen höjer jag upp allt eftersom.
 
Sen kommer jag på linjen med 21m mellan, 5 språng. När det är lågt i början så kortar jag dem innan och håller samma galopp mellan hinderna och Cassador kommer på 7-6 och Corvette kom på 6-6.
 
När jag har hoppat allt lägger jag ihop det till en banan och jag kommer olika varje gång, allt för att variera galopp, svängar och komma på övningarna från olika håll. Efter varje gång så höjde jag upp och sista höjden låg hinderna på 115. Studsen höjer jag inte upp mer än till 1m i mitten och låga sockerbitar. Men räcket med vattenmatta höjde jag upp till 1.30 för Cassador och 1.20 med Corvette.
 
Jag har aldrig hoppat Corvette så här högt själv med henne och shit i himlen va positiv hon är. När vi kom på runt 1.10 så taggar hon utav bara den, hon kan hoppa riktigt höga lufthinder några språng innan när hon taggar till, vilket hon inte får göra men satan i gatan va hon kan =) Storhästarna får nog se upp för hon kan nog slå dem på hovarna om hon får vara frisk och kry =D
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu tycker Corvette att det är nog med fotografering och dags att gå ut i hagen och äta hö =D DUKTIG TJEJ!! Tänk er, jag har gjort allt med denna pärla.... <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inne i stallgången hittade sötnosen ett spö på golvet och tyckte det va roligt att leka lite. Hon va snäll som inte spöade mig ialf ;-) Ja jag brukar ju inte använda det om inte Corvette har en dag då hon är stoig och tjurar ihop, som hon har turen att inte vara så ofta ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en underbar dag mina vänner!!!
 
 
 


Mitt i natten :)


Tänkte bara bjuda på en rolig och härlig bild på mig när jag var nere hos en kompis i Lund och hälsade på. Vi gick helt enkelt lös på HM:s accessoarer......


Tisdag 10/4


 
God middag alla mina läsare! jag hoppas ni mår bra!? Jag mår bara bra, dock lite trött och kroppen har lite träningsverk från strandpass x 2 igår. Men lite middagsvila ska nog göra susen
 
 
Idag har jag och Madde skrittat ut med hästarna, vi klättrade även i backar och i sanddynor. Corvette, Corven, Corvskrutt, Skruttan, Turbo, Envisa, Racerbilen..... ja kärt barn har många namn, HON var inte trött idag. Corvette skulle bocka och stegra i backar, inte OK!! Detta förde hon även över till Cassador, vilket han aldrig brukar göra. Men jag sa det till Madde att tyvärr, är detta bara ett gott täcken att hästarna är pigga och lederna är friska. Värre hade det varit om en unghäst va trött, seg och hade ont efter ett sådant pass. Mina hästar visar ju sig vara i god kondition och då har man ju gjort ett bra jobb.
De två närmsta veckorna nu kommer jag enbart att träna styrka, bygga muskler och få ännu bättre kondition. Detta kommer jag träna upp genom att klättra i backar och sanddynor, trava äver bommar och cavaletti, tömköra när dem vilar, intervallträning på stranden och mycket studs.
Stranden stänger för hästarna den 1 maj så vi ska passa på att rida dit några gånger nu innan. Sen kom Madde med förslaget att vi skulle åka till en galoppbana här i närheten och det hade ju varit hur kul som helst att testa på det med hästarna. Detta blir någon gång i början av maj för sedan när alla utomhustävlingarna är i maj, juni, juli så ska de redan ha en grym kondition färdig!!! SÅ håll utkik i bloggen för då kommer bilder och film komma upp på det!! =)
 
 
Nu ska jag sova middag!!! Ha en strålande dag!! =)
 
 
 
 
Cassador i skuggan och den gråa snyggingen i centrum ;-)

 


Snart är dagen slut....


 
Detta meddelande fick jag av min mor i morse, så söt hon är <3
 
 
**************************************
 
 
 
 
 

Ett  Jätte Grattispå din dag!

 

 

 

Tänk det var 27 år sedan du hade bråttom ut!  JJ

Man kan undra vart tiden tagit vägen, men å andra sidan så är det ju inte så länge sedan.

Vad säger man ¼ liv har man levt vid din ålder…ha ha med din energi och engagemang så lever du nog till 150.

Jag skulle velat varit hos di nu på morgonen med lite frukost på säng, men det får vi ta när du kommer hem.

Vi firar dig då om inte vi kommer ner till dig tidigare.

....

 

 

*************************

 


Kom precis hem från en thaikväll med några tjejer, perfekt avslut för min del, varva ner och äta god mat. Tyvärr orkar jag inte vara uppe längre, tidig morgon med uteritt med Madde på schemat, då ska mina trollungar få klätta och skritta. Bra pass efter all galopp idag, lite lugnare pass helt enkelt men de måste få röra på sig mycket ändå =)

 

 

I morgon ska jag även lägga upp mitt schema som sträcker sig över hela april =)

 

 

 

GOD NATT!!!

 

 
Födelsedagen på stranden =)


 
 
 
Först ut har vi Mr Cassador, här ser vi första bilden när vi börja närma oss stranden och havet. Öronen r taggade för han vet mycket väl vad som väntar.
 
 
 
 
 
 
 
Från ena hållet och...
 
 
 
....från andra hållet =)
 
 
 
Det är perfekt längd på stranden och utan att jag tänker på det så använder jag samma sträckor till båda hästarna, skritt, trav och olika galopp intervaller, vi fick även in lite "hoppa stock" också men tyvärr inget på bild ;-)
 
 
Här nedan kan ni se en bäck rinna ut till havet. Perfekt att de måste ta sig över det, bra träning. Första gången när man kommer från andra hållet ville båda försöka smita undan men Cassador hoppade över snabbt och Corvette kunde jag lura över lite längre ner vid vattnet där det är bredare. Sedan kom båda från detta håll andra gången och innan bäcken så kortar jag galoppen och båda hoppar fint över utan att stanna. Sedan när de kommit några gånger så bryr de sig inte alls. Sista gången jag kom med Corvette kunde jag skritta över =) Duktiga hästar!!
 
 
hihi, man kan se "häststigen" efter bäcken med massa hovar =D
 
 
 
Corvette var superduperfin, hon fick springa av sig en ordentlig sträcka och Cassador hade inte haft en chans att slå henne. Visst är han snabb med men Corvette skulle kunna göra karriär på galoppbanan. Sjukt coolt, och lite läskigt ;-) Sista gången jag kom på längan så galopperade jag kort med båda och hoppade några stockar som låg utspridda, hästarna skötte sig verkligen superduper idag!!! <3
 
 
 
 
Kan man få en bättre födelsedag på hästryggen?? Sol och strand =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag bli klar med tårtan, sen köpa ny mobil för den pallade tydligen inte med trycket på min födelsedag idag. Den är ju över 2 år men ändå =D
 
 
 
 
 
 
 
 


Födelsedagen 9/4 2013


 
 
 
 
 
 
 
=) Då har prinsessan vaknat från sin skönhetssömn ^^
 
 
 
Idag tänkte jag rida till stranden med minst 1 häst, tar bara 15-20 och skritta dit. Ska bli helt underbart!! Bäst att passa på innan det blir förbjudet att rida på stranden.
 
 
Ni som vill veta hur vi hästfolk får rida stranden kan gå in och läsa HÄR.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hörs lite senare!!
 
 
 
 
 
*Kramar
 
 
 


Idag är det den där dagen..


 
 
Idag har jag tagit ledigt, eller i morgon =) Den 9/4.....
 
Här kommer en lista vad som ska hinnas med:
 
 
  • Frukost i min mage
  • ta ur tvätten som jag slängde in under natten
  • åka till stallet
  • fixa allt i stallet
  • rida båda hästarna, kanske till stranden annars ut i skogen
  • iväg med släp till plantagen och hämta hem massa plastblommor till HFK
  • hem, duscha och baka en tårta
  • iväg till HFK för ett snabbmöte
  • middag på stan med flickorna och thaimat
 
 
 
 
 
 
Tror ni att det fyller ut min dag, min födelsedag.... =)
 
 
 
Jag måste bara bjuda på detta härliga klipp. Söta Noah, brors barn, 7 år sitter för första gången på en häst och här är Corvette 4 år och världens snällaste unghäst. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
GODNATT mina läsare, ni är verkligen grymma! Ni blir bara fler och fler och jag blir bara mer och mer taggad på att blogga <3 TACK!!!
 
 
 


Tips från Ica 8/4 nr 2 =)


 
 
Fick en till fin komplimang av Felicia och även här fick jag lite mer inspiration till ett tips ;-)
 
Jätte fin blogg & super bra inlägg! :)
Jag har som dröm att komma upp i klasserna med min häst, vi är på god vägen men det är mycket jobb kvar, mesta dels hos mig!
Kommer helt klart kika in här igen och få lite inspiration!
kram
 
 

Du har helt rätt, det ligger mest hos dig, när du utvecklas gör hästen det, står du still i utvecklingen gör även hästen det. Mycket ligger i våra händer som ryttare och för många ryttare lägger skuld och tyngd på sin häst.
Hur många har inte varit på en tävling där ryttare är arga på sin häst, slår sin häst, visar inte sin tacksamhet när hästen gör bra ifrån sig?!?!
Jag älskar mina hästar och klappar verkligen dem 100 gånger efter en tävlingsrunda. Min andra runda någonsin på 1.20 förra året blev min första felfria på Cassador och jag grät så tårarna sprutade och jag skakade av lycka. Folk som jag gick förbi frågade vad som hänt och jag kunde bara få ur mig "Lycka, det är bara lycka" och folket sken av glädje och en mamma sa "Va roligt att se att någon kan visa sådan lycka över en runda". Tydligen så ser man inte många glädjas till tårar heller?!
 
Ni kan även se på den senaste filmen "Laholm 6/4" där Corvette tittade till på en konstig gul/grå/vit mur som hängde i luften och fick ett stopp då hon gled ut på sidan och upptäckte för sent att hon skulle hoppa det. Istället för att spöa och sparka klappade jag henne på halsen och red runt på en kort sväng och kom på det igen. Hon tittade inte ens på det då och jag gav bara henne lite extra stöd med smackning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Våga ge era hästar KÄRLEK, FÖRTROENDE och MASSA BERÖM!!! För ni är väl ett TEAM?!
 
 
 
 
 
 
Här ser ni ett grymt TEAM ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tips från Ica 8/4


 
 

Jag fick denna fina kommentar av Jessica och tänkte svara på det och ge lite tips.
 

"Skoj! :) Syns verkligen skillnad på bilderna!
Jag vill också bli "duktig" nångång, men ska börja gå på lektioner snart så då hoppas jag att jag lär mig något ;)"
 
 
 
 
 
 

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för hästar men tyvärr har inte mina föräldrar haft det och det har gjort att jag har fått hoppa mellan foderhästar och kompisars hästar. Men en dag bestämde jag mig för att ha något helt eget som jag ska satsa allt på och komma så långt jag bara kan. Detta krävs ganska mycket då man ska ha bra material, alltså bra hästar och en god ekonomi så man kan åka och träna mycket och sedan tävla. Har man ingen bra häst att utvecklas på och sitter hemma på banan och nöta dag ut och dag in så lär man inte komma långt. Jag säger absolut inte att det är fel men vill man lyckas här i livet så måste man gå emot den hårda strömmen. Om man inte är ekonomiskt oberoende, ja för det brukar ju lösa hästproblem och träning lätt ;-)
 
Jessica, det beror helt på vilka mål du har som ryttare med din häst. Du kan bli en duktig ryttare även om du inte tar dig ut på tävling. Jag vet inte hur gammal din häst är men ett grymt bra tips är att varje gång du ska sätta dig upp i sadeln lägger du upp ett mål med ditt ridpass. Jag gör det varje dag!!
 
Det kan vara från det lilla enkla till det lite svårare
 
Några exempel
 
- Ska jag skritta ut i skogen en runda så ska hästen vara lugn, den ska skritta med en bjudning och inte gå och söla.
 
 - Följa fyrkanten i samma tempo.
 
- Gör en enkel sak men svår att göra som halt från skritt, halt från trav och halt från galopp.
 
- Idag vill jag att Corvette ska trava lugnt, hon ska vara mjuk och inte studsa i traven och huvudet ska söka sig framåt och neråt.
 
- Fatta galopp från skritten och vara samlad.
 
 
- Jag vill att hästen ska flytta sig för skänkeln och lära sig lyssna på mina hjälper.
 
Dessa mål har jag haft med mina unghästar genom året och dem återkommer fortfarande. En häst måste upprepas gång på gång på gång annars glömmer den. Om du tar en sak i taget och lär dig själv och hästen så blir du säkrare och tillslut kan du lägga ihop många delar och göra det till ett helt pass. Ett annat tips är att börja hos en dressyrtränare och sen kan du nöta det hemma innan du ger dig in i hoppningen. Dressyren är grunden till allt. Har du en mjuk, följsam häst och som lyssnar så blir det lättare och roligare när det kommer till hoppningen =D När jag åker till mina hopptränare så ska hästen vara färdig i markarbetet för då är det fokus på hoppning och teknik.
 
 
 
OM Jag hade fortsatt att bara tävla och rida på utan att jag brytt mig så hade Cassador aldrig hoppat så fint som han gör idag, det hade nog resulterat till att jag hade haft en skadad häst om några år eller en utsliten häst. De måste lära sig att hoppa rätt annars sliter det på kroppen, även jag som ryttare måste lära mig att göra rätt.
 
Ett tips till som jag är STENHÅRD med är att variera underlaget, sitt aldrig aldrig och nöta dag ut och dag in på samma tråka underlag. Vi har fibersand i ridhusen, ganska mjuk grusbana, stigar i skogen, grusvägar och asfalt. Allt detta ska hästen gå på under en vecka om man vill ha en hållbar häst =) Våga även trava och galoppera på hårt underlag men inte i början och i slutet, hästen måste vara uppvärmd men INTE trött. Vi tar oss även till stranden och där kan man använda sig utav hård och mjuk sand och även vattnet som är riktigt bra att träna i. Men man ska vara försiktig så man inte sliter ut sin häst, allt ska vara lagom och lagom är alltid bäst =)
 
 
 
Lycka till Jessica med din egna träning och även ditt arbete med din häst, även ni andra som är gröna och känner er osäkra. Ge er aldrig!! LÄGG UPP MÅL!! KÄMPA!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Plantagen


 
 
 
Jag har även varit en sväng på plantagen och dealat till mig ett bra pris på plastblommor, för dem är inte direkt billiga. Jag har nämligen tagit på mig ansvaret för alla blomsterarrangemang i år och det ska faktiskt bli riktigt riktigt roligt!! =) Så i morgon åker jag dit och tar med mig släpet och fyller det med massa fina och även nya plastblommor som de fått in. Ska bli spännande och arrangera allt med våra fina krukor. Ni som gillar blommor och arrangemang kommer att få se mina kreaktioner jag gör på tävlingarna i år. Kommer ta kort på allt och lägga ut.
 
 
 
 
 
 
 
Mitt blomsterfix förra året, erkänn snygga krukor med va?? =)
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här ser ni Lisen Bratt Fredricson hoppa med Thriller P i våran 1.50 hoppning
och hon kom på en 2:a plats.
 
 
 
 
 
 


Tömkörning 8/4


 
 
 
Idag får Corvette vila en dag till. 2 dagar i rad efter mycket arbete är inget för en 5 åring tycker jag. Hon rör på sig en massa i hagen när hon känner att hon är rastlös så en skrittmaskin behövs inte, men hon är även duktig på att vila och spela död, hon ligger helt ner som en fölunge gör =)
Jag MÅSTE bara få ett bra kort på Cassador när han ligger ner, han har världens häftigaste stil, aldrig sett någon ligga som honom. Ni som är nyfikna få hålla utkik så fort jag fångar han på bild lägger jag upp en. Kanske i morgon för jag kommer att bo mer eller mindre i stallet =)
 
Cassador tömkörde jag idag (då han förmodligen skulle riva hagen om han fick stå två dagar i rad), han har blivit så duktig på detta. Förra året var han helt galen i linorna och visste inte riktigt hur hans pigga nerver skulle hantera allt. Nu lyssnar han riktigt duktigt och jag kan göra nästan allt med honom. Vi kunde äntligen vara ute och jobba på marken, så skönt med sol, frisk luft och stor yta =) ME LIKE!!!
 
 
 
 


Ny vecka...


 
Ny vecka, ny måndag och kanske ny vår snart!? =) Tycker att dem där minusgraderna borde försvinna helt snart. Med detta väder och mitt liv så skulle jag kunna gå i ide och sova en vecka eller två. Inte ens på helgerna kan jag eller hinner att sova. Tar jag sovmorgon en dag så vaknar jag antingen för tidigt och kan inte somna om eller så sover jag lite längre och så är jag trött för det ^^ haha, omöjligt fall.
 
GE MIG DENNA SÄNG!!! =D
 
 
 
 
 
 
 
 


Söndag 7/4


 
Skönt med en Söndag där man inte gör någonting alls, jo fixat allt i stallet och tittat på tävling ;-) Ja precis, inget alls. Kände att jag behövde en sådan dag, kroppen och hjärnan ville vila och njuta lite. Bara ögon och munnen som gick i ett i Laholm och de får ju aldrig vila =D
 
Peter gav mig riktigt bra tips angående mina hästar, han menar på det att eftersom mina båda är heta och taggade så är det bra att de får hoppa av sig innan tävling. Så vi har redan planerat in nästa steg. Han kommer till HFK den 2/5 och det är tävlingar i Falkenberg 3-5/5 och jag tänker tävla 4-5/5. Då tränar jag och hoppar igenom dem för Peter på torsdagen (om det löser sig med jobbet), fredagen trimmas de hemma+skrittas ut, tävling lördag en klass var, Corvette 110 och Cassador 120. På söndagen blir det också en klass var, Corvette 115 och Cassador 125. Går det riktigt bra här kan vi klättra upp ett steg till och debutera deras riktiga höjd de ska hoppa i år.
 
 
Banan i Laholm är så grymt härlig, stor och luftig yta och det blir riktigt bra banor. Måste vara en dröm att vara banbyggare och får en sådan stor yta att leka med. DOCK så saknar jag fiberunderlag, hoppas att de investerar i detta. Då hade denna tävlingsplats varit en 10p :)
 
 


Söndag :)Jag och Nicole åkte och tittade på tävlingarna i Laholm idag. 1.30 A:0, speed and drive show och sista klassen 1.40. Se och lära, så bra och roligt!!! :)
Har även fikat med Peter Eriksson och fått lite cochning igen, visade filmen och han är glad för min skull och ser fram emot året ;-)
Bomben 6/4


 
 
Där fick ni verkligen en.....
 
 
 
 
 
 


Film Corvette 7/4


 
 
 
Jaa, vad ska man säg, inte helt nöjd med rundan och min insats men vad gör man när en hastighet låser sig på bilen och polisen stoppar en och säger, "Det där gick ju lite för fort?!" Då hade jag svarat: "Sportbilen gick inte att bromsa men jag ska hem och meka med motorn" =D
 
 
Men men, hon va grymt duktig min lilla flicka. Bara den där hastigheten kunde minska eller ialf kunna få tillbaka henne mellan hinderna så hon kan trampa av på beräknat avstånd och inte 4 på 5.....grrrr =)
 
 
 
Ni ska se blåsorna jag har på fingrarna nu  , men det är väl meningen att man ska ha lite ont ibland ^^ De var ialf värt det idag!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Du är så vacker att jag smälter..


 
 
 
 
Tjejen som släppte in/ut på tävlingsbanan idag frågade Cassador om han ville följa med hem till henne för hon tyckte han va så söt. Ja visst är han sa jag och hoppa kan han med ;) Ännu bättre svarade hon!!
 
 
 
 
 
 
 
 


Före och efter <3


 
 
Skillnad eller?? =) Jag är sjukt nöjd, och bättre kan det bli, nu har vi äntligen hamnat på rätt väg, samma träning, mer övningar och massa styrka från skogen. 2013, vi är på G
 
 Cassador tävling Laholm 6/4 1.15


 
 
 
 
En glad ryttare kan inte dölja sin lycka <3
 
 
 
 
 
"She show the world her happiness with a simple smile"
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOVE MY HORSE <3
 
 
 
 
 
 


Corvette tävling Laholm 6/4 1.15


 
 
 
 


Nu ska jag berätta för er...


 
 
 
 
 
 
 
 
 
4/4 blir en dag att minnas. Corvette körde sin racer, (sportbilen Corvette), genom hela passet, bränslet tar aldrig slut. Cassador var supertaggad men lyssnade fint på mig och vi fick vänta med att hoppa banan sist då han höjde upp lite extra till stjärnan.
 
MEN MEN, det var efter hela passet. Vi får alltid bra feedback under själva passet hur/varför/vad man ska göra men även efter får vi allt i en slutsummering och lite extra tips vad man ska tänka på. Peter Eriksson, ja själva OS-ryttaren.....
 
"Ulf Peter Tobias Eriksson, född 6 oktober 1959 i Strövelstorp i Skåne län, är en svensk ryttare i banhoppning. Peter Eriksson har deltagit i fyra OS och var med när det svenska landslaget tog silver i OS i Aten 2004. Han innehar 6 SM-guld, samt silvermedaljer från både VM och EM. Peter placerade sig även på tredje plats i Världscupen 1995 och har fått hela 8 championtecken.

Peter Eriksson har toppat årsrankingen i Sverige tre gånger under sin karriär och var förste svensk att hamna bland topp 20 i världsrankningen."

 
.......VILLE KÖPA CASSADOR och jag sa BLANKT NEJ!!! HUR många har fått den frågan från honom???!!!
Han va supersnabb när jag kom fram till honom och innan jag fick feedbacken så frågade han om han var till salu och jag sa NEJ,
- då frågade jag honom om det var han själv som var intresserad och då mumlade han ett ja och var besviken på mitt svar.
-  Då frågade jag om jag inte va värd honom?
-  Han svarade att alla vill ju ha en fin häst och skrattade.
-  Då svarade jag igen, så länge han vill ha mig så vill jag behålla honom och så länge vi är ett team ska vi fajtas tillsammans!
-  Sen sa jag att jag vet att det är en svårklasshäst jag har och jag har två fina hästar som jag vill behålla.
-  Han svarade att jag har tur som har två så fina håstar. Han undrade också vad jag gör med dem (som även Carl Dyrendahl frågade idag på tävlingen), samma heta, glada, spralliga humör?!
 
Jag svarar alltid: Det kan inte vara sporrar eller spö för det använder jag inte nu, de får havrefri musli, massa hö och all min kärlek och beröm. Kan det va det??? ^^
 
 
Jag sträckte även lite extra på mig, när han berättade att han minns första gången han såg mig och Cassador på träning för 1 år sedan, han gav mig beröm för den utveckling som Cassador fått och att jag har gjort ett bra jobb. Shit vilket BIG SMILE jag hade =D För första gången kan jag känna att jag verkligen tog åt mig ALLT som han bad mig göra på träningen och sedan vad jag ska tänka och träna på. Det resulterade till dagens resultat på tävlingen. FY FAN RENT UT SAGT vad jag är nöjd och stolt över mig själv!!!!!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10 hinder, 3 kombination och ganska svår bana. Så JÄKLA fin <3 Och efter rundan kramade jag honom 1000 gånger och pussade på honom och vet ni vad, HAN NJÖT!!! Han visste precis, han vet att han är BÄST!!! <3 1.30 blir inga problem ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 "INGENTING kan stoppa oss hopp hopp hå, jo en mille eller två ^^"
 
 
 
 
 


Blir inte alltid som man tänkt sig


Jag som tänkte bomba bloggen med massa gott och blandat så kör allt ihop sig, jaja. Det får bli 100 inlägg i morgon ;-)
 
 
Nu sova kudden!!
 
 
 
Trevlig helg allihop!!
 
 
 
 
 


Film på Corvette 4/4


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Film på Corvette 4/4


 
 
 
Vet inte varför, men det går inte att länka upp film =( Får fixa det i morgon, hoppas jag...
Måste få lite skönhetssömn nu.... =) Lång dag i morgon!!
 
 
 
 


Corvette på Peter Eriksson träning 4/4


 
 
 
 
BildBOMB!! =D
 
 
 
 
 
 
 
 
TACK Lexi för dina superduperfina bilder!! =D
 
 


Baka liten kaka...


 
 
 
Är full gång med baket och fixa matsäck till morgondagen!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
BÄSTA kladdkakan jag gjort och alla älskar den!!
 
 

Kladdkaka:
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
6 msk kakao
½ tsk salt
150 g smält smör
2 msk baileys
50 g mörk choklad (Hackad)

Glasering:
100 g mörk choklad
½ dl grädde
25 g smör

 

Gör såhär:

Rör ihop alla ingridienserna, (ej vispa) och häll i en smörad form.
175 grader i ca 20 minuter på det nedersta gallret. Den ska va lite gungig i mitten när du tar ut den.
Låt kakan kallna helt innan den glaseras.

Glasyr: Smält chokladen och smöret på svag värme, rör ner grädden. Bred glasyren över kakan och låt rinna ner över kanterna.

 

 

 

 

 

 

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

 

 

 

 BOMBA BLOGGEN!!


 
 
Ja eftersom jag inte haft tid med massa inlägg och bilder så tänkte jag bomba den till er ikväll. Hoppas ni tittar in då eller i morgon. I helgen kommer jag även lägga in film från tävlingen. Håll nu alla tummarna att de är lite lugnare. De fick ju hoppa av sig ordentligt igår och båda va superfina, den gråa var något fööööör het som vanligt men Peter Eriksson tycker inte vi ska stressa och dra henne i munnen utan vi ger henne tid och lägger en massa volter. Dock så tror jag att jag skippar det under tävlingen i morgon då jag skulle bli utesluten med noll fel på hinder och över 20 fel för volter ;-)
 
Ska hålla er lite till på vad som sas igår, men jag tänker berätta att trimningen idag med båda hästarna kändes GRYMT BRA!!! Corvette va inte det minsta trött men kändes ändå fin och arbetsvillig. Cassador var GRYMT fin, taggad och inte alls stel eller slö. Det fanns två hinder på utebanan som jag kom två gånger runt en 8:a. Låga hinder men jag ville repetera gårdagen, handen stilla på manken och mjukna i handen över hindret, inte alls svårt ju?!?! Tycker det kan vara svårt att tackla heta hästar men nu börja jag känna mig riktigt hemma på Cassador. Vi är ett GRYMT team!!! <3 Han va så fin idag så jag kramade om han flera gånger när jag skrittade av honom, tror han vet vilken fin häst han är <3
 
 
 
 


Överkörd av en vält..
Känns det som ^^


Vilken dag, vilken känsla och vilka hästar jag har!!!!! <3
Idag var det värt all möda och slit, ett 18 timmars pass är gjort och jag kommer somna in som en gris, en söt liten gris ;-)
Idag var det inte vilken dag som helst, utan en magisk sådan, både för känslan och öronen. Det jag fick vara med om idag är nog sällsynt. Ni som är nyfikna på film, bilder, hur det gick och vad som sas, det får ni veta lite senare idag ;P


Hoppas ni sover gott!! Jag somnar om 2 minuter..... ZZZZZZZzzzzzz


Vem behöver sova??


 
 
 
 
 
GOD MORGON mina vänner, jag hoppas att ni har sovit gott och mår strålande idag!!
 
 
 
 
Jag är nog kaninen till höger ;)
 
 
 
 
Då hade man fodrat hästarna, släppt ut dem, mockat mina egna och fixat allt med maten vid 08.00. Nu sitter jag hemma och äter en stooor frulle och laddar inför hoppträningen i eftermiddag.
 
Min dag ser ut som så här:
 
06:15-08:00 - Fodring, utsläpp och mockning.
 
08:00-09:00 - Frukost och bloggning ;-)
 
09:00-10:30 - Ta igen lite sömn
 
10:45-14:30 - Jobba
 
15:00-19:30 - Hoppträning med båda hästar, (4 olika grupper)
 
20:00-24:00 Jobba
 
 
Mellan dessa turer tänkte jag få in mellanmål nr 1, Lunch, mellanmål nr 2 och kanske en middag =)
 

Det är hårt att ligga på topp =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Zebran


 
 
 
Undra om man skulle investera i ett sådant flugtäcke till Cassador i sommar, men han skulle nog helst vilja ha ett med gula ränder... grrrrr ;-)
 
 
 
 
 
 
weiii, sååå taggad inför i morgon. Det kommer både fotas och filmas som bloggsidorna kommer fyllas i veckan och tävling på det. Kan det bli bättre för er läsare?? ;-) Så håll utkik!!
 
 
 
Nu tror jag inte att jag kommer klippa hästarna något mer. Vill ju att de ska ha sin naturliga sommarpäls, kan hända att jag får klippa den gråa då hon svettas lätt och får tjockare päls än den svarta men jag hoppas inte det =) Jag tänker då inte göra några konstverk som ni ser på bilden ;-)
 
 
 
 
 
 
*Nattinatti*
 
 
 
 
*ps, ni håller väl tummarna för mig i morgon??!! Mer nervös för träning än tävling, koko jag vet ;-)
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 


The Worlds smartest Horse


 
 
 


I morgon gäller det!!


 
 
 
I morgon blir det hoppträninga a la Peter Eriksson. Weiiiii, säger jag och hästarna!! Kommer att filma och återkomma med övningar och vad jag fick för feedback, HÅLL NU TUMMARNA FÖR CORVEN!!!
 
 
 
 
 
 
Ser ni?! Nu kommer fräknarna fram =D
 
 
 
 
 
 
 
 
Magiskt   ***
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni spänner väl eran sadelgjord ordentligt???
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en underbar dag fina ni!!!
 
 
Kramar*
 
 


Soliga onsdag


 
Idag var det 7 dagar sedan jag satt på hästryggen. Jag fick mig en förvarning att Corvette var väldigt galen och hade bockat en hel del så jag väntade mig det värsta. Hon fick dock aldrig chansen att bocka med mig för jag var stenhård mot henne idag då jag är trött på hennes spel. Efter att jag vunnit alla fajter så gick hon SUUUUPER i galoppen. Jag red i dressyrsadeln och där flög jag runt som en vante men envis är jag. Det stod även ett sött litet kryss på utebanan så jag var ju bara tvungen att känna av henne i slutet. OCH tror det eller ej, SUPERFIN!!! Lyssnade på mig innan hindret, hoppar lagom högt, rund och fin över och stack inte helt åt skogen efter hindret då jag red på volt. Kan kanske bli en bra dag på hoppträningen i morgon?!?! ^^
Cassador var lugn som en filbunke och mer seg än power i idag. Han sparar sig nog till i morgon ;-)
Sååå skönt att vi kan använda utebanan igen!!! Ligger öppet och fint innan våran gräsbana.
 
 
 
Innan jag åker hem var jag tvungen att åka och handla massssssa goooood mat!! Ååååå det är så roligt att handla mat ^^
 
 
 
 
 
 
Det märktes både på kylskåket och hästarna att man varit borta 1 vecka.... ;-)
 
 
Ja för ingen hade ju fyllt på kylskåpet när jag var borta... =(
 
 
 
 
Men sen vart det fullt igen =)
 
 
 
 
 
Hittade även en kompis bland grönsakerna, men det betyder BARA att det var färska grönsaker och inte besprutade!!! ;-)
 
 
 
 
 


Tittuuuuuut :)


 
 
 
 
 
... bakom soffan!! Härligare unge får man leta efter!!
Här kommer lite bilder från promenaden i måndags.
 
Lilly och Sis
 
 
 
 
 
Lilly ska ligga ner och vänta....
 
och vänta...
 
Och vänta....
 
...KOM ropar jag, då sätter hon full fräs frammåt =)
 
 
 
Alltid med en pinne i mun..
 
 
 
pinnen igen.. =)
 
 
 

Pinnen... den tappar jag inte =)
 
 
 

Pinnen och Lilly i skogen
 
 
 
 
 


Fixa frisyrer


 
 
 
 
Nu är den sista dagen över, på min lediga helg. Men i morgon börjar jag jobba 16.00 så jag kommer att njuta av sol och familj innan jag åker. Tur Madde <3 kunde ta dem en dag till, mina håriga trollungar på 4 ben =)
Nu vet jag inte när jag kan andas ut så här mycket och kunna åka hem på vääääldigt länge. Men jag vet att det är fullladdat i batteriet och jag är redo för allt som kommer i min väg, galna hästar, hårdträning och lite högre klasser. Come and get me, i'm ready to rock!!
 
 
 
 

 
 
Igår var vi väldigt kreativ jag och min Sis, jag tjatade på henne att vi skulle göra flätfrisyrer på varandra. Jag gjorde den högra och hon den vänstra. Syrran gjorde först en lite tajtare fläta på mig som hon gillar, men jag ville ha en fluffig utdragen en så jag drog ut den lite ^^.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sov gott mina nya och gamla besökare, ni är UNDERBARA!!! <3
 
*kramar
 
 
 
 


Mmmmmmarängsviss


 
 
Familjen Johanssons egna marängsviss med stekta bananer, maränger, hemmagjord kolasås, grädde, glass och strössel!!!!
 
 
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till detta serveras det en film, Red dawn ;-)
 
 
TREVLIG KVÄLL MINA VÄNNER!!!!


Lilly, de 4 årstiderna


 
 
 
 
 
 
 
VÅR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SOMMAR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HÖST
 
 
 
 
 
 
 
VINTER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Lilly, våran lilla Lilly


 
 
 
 
Lilly fyllde 6 år nu den 30 april, tiden springer verkligen iväg =) Fina fina vän!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


BILDBOMB PÅ LILLY =)


 
 
 
Vi börjar med....
 
 
 
 
Lilly och hennes syskon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lilly 8 veckor och hennes första år med oss.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lilly äldre än 1 år
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Snart slut...


 
 
 
 
 
 
Då var snart denna härliga påsk över... =( Det har varit riktigt skönt med långledigt, god mat, massa godis, promenader och massa mys med familjen.
 
 
 
 
Önskar er en härlig sista röd dag i morgon, annandag påsk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Denna bukett har jag gjort till Familjen Bergdahl som tack för lånet av huset :) blev riktigt fin!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voff voff säger Lilly
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Natti natti <3