True love <3


 
 
True love is the band between rider and horse,
they will do anything for each other
and they know it without speak the words. <3
 
Sann kärlek är bandet mellan ryttare och häst,
de kommer att göra vad som helst för varandra
och de vet det utan att tala orden. <3
 
 
 
 En lugnare Cassador <3


 
 
 
Idag hoppade vi vårt andra pass, han har vilat från hoppningen i 25 dagar och nu är det dags att testa lite. Jag tycker inte att jag behöver vänta längre med det utan nu ska vi träna och bli starka i det vi gillar att göra tillsammans. Tävla och hoppträna är just nu två helt olika saker och mål, tävla tar vi när vi är redo, det är även där han blir extra stark och jobbig. Han har ju varit jobbig även på träning så nu dessa två pass på hoppbanan har verkligen varit stor skillnad från tidigare.
 
Vi började med att bara jogga fram lite lätt, krävde inget extra utan bara uppvärmning (behöver jag säga hur varmt det var?!). Sedan gick jag direkt på galoppen och red i fältsits i båda varven, han låg inte alls på som han brukar göra när hinderna står framme, riktigt fin i vänster och bara en gnutta spänd i höger.
 
När vi både kändes redo så började vi hoppa fram på lite småhinder, en liten studs, oxer i mitten och ett räcke på andra långsidan. När han satte dessa hinder klockrent gjorde jag en bana utav det och sedan höjde vi lite.
 
Hjälptyglarna kommer att finnas där för både mig och Cassador ett tag framöver, jag vill INTE rida med dem egentligen men just nu så mår Cassador super med denna hjälp. Jag rider han stadigt och är så mjuk jag kan vara, han blev lite stark i slutet men är mycket mycket lugnare när jag hoppar honom. I framtiden hoppas jag kunna lägga ner den i en låda och enbart plocka fram vid behov. Allt han sin tid i livet, även denna gramanen, men just nu, tackar jag den <3
 
 
 
 
 
 
SPANA in crazy framben =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi hade hoppat fram lite på låg höjd så kändes allt så himla bra, han va lagom lugn och lyssnade på mig hela tiden. Egentligen hade jag stannat där och känt mig nöjd, men eftersom vi ska hoppträna för Henrik nästa tisdag så ville jag testa han lite till. Vi höjde upp några hinder men inte över 1 m. Jag ville bara ha mer språng i hans kropp och lite mer höjd som han kunde bita tag i, testa och se vad han skulle göra. 
 
 
 
 
 
 
Ni kan själva se att leendet det lyser hela tiden =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jaa, han va helt underbar efter detta med. Visst va han lite trött i kroppen i slutet och vinglig i sin kärra som han lätt blir när han har vilat (och kan även va när han är lite övertaggad) MEN trots detta så bombade han inte hinderna, ord som fint passar hans glädje i ansprången. Han språngkurva blir bara bättre och bättre och jag känner under mig vilken stark vilja och kraft han har. Han vill inte vara i bommarna och han vill göra rätt hela hela tiden, nackdelen är ibland att han vill för mycket. Han är superfin i vänstervarvet men i höger blir han lite spänd när han kommer inpå studsen och blir därför lite vinglig. Visst byter han galopp och är lite vinglig i övrigt men detta var första ordentliga hoppträningen på flera veckor så jag bortser helt från detta och bryr mig inte om det i ridningen. Skulle jag sitta och störa mig på detta så blir det pannkaka för Cassador, jag känner honom så väl vid detta lag så för hans del så stör det honom inte alls. Men visst ska vi träna på att bli starka även där!! Mitt mål i träning nu är att kunna ligga och trimma på runt 1m och hålla rätt galopp inpå alla hinder, inga byten utan min tilllåtelse och bakkärran ska följa med, inte styra som en hajfena ;)
 
 
 
 
 
 
 
En sak som jag aldrig vill träna bort är hans taggning mot hinderna, han får vara hur taggad som helst men inte bomba dem. Han ska vilja hoppa med glädje men med samma tempo runt en hel bana, stark och smidig, det är vårat mål <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi hade hoppat klart galoppade jag runt i båda varven för att få han ännu lugnare och avslappnad, gillar inte att bryta av direkt efter en hoppning och sedan vara klar. Gillar att "jogga" av i alla gångarter, sedan skrittar jag av honom för hand, inte åka på en trött häst <3 
 
 
 
Vad tycker ni, ser ni någon skillnad?? =)
(bara jag som tycker han har "biffat" till sig några kg ^^ ?!)
 
 
 
 
 
 
 
HAAAAAPPPYYYYYY <3
 
 


30 dagar sen sist <3


 
 
Sista tävlingen på ett tag....
 
 
 
 
1.30
 
 
 
 
 
 


flera veckor senare :)


 
Ja idag kunde jag inte låta bli, 3 små låga hinder och jag trimmade Cassador väldigt easy på grannens bana. Shit bananas vilken fin häst jag har <3 Han lyssnar mer och mer på mig nu, känns otroligt roligt!! Kommer nog smita in dit igen i nästa vecka och hoppa lite till, jag ska försöka fixa så någon kan filma. Ni måste se min nya häst ;) Den 5/8 Kommer Henrik Ankarcrona till Mickedala och det vill jag INTE missa!!
 
 
 
 
 
Hittade en Mini Cassador som stod och tittade på när vi hoppade ;)
 
 


spricker av stolthet!


 
Det är så tråkigt att jag inte kan blogga så mycket, jag har massor jag vill berätta hela tiden men jag orkar inte använda mobilen till det. Datorn vill jag bara kasta i soporna, men jag kommer börja kolla på något nytt. Jag är ekonomisk av mig (från småland, men allt annat än snål) så jag tänkte kika på nätet vad som finns, priser och modeller. Jag vet ju inte ens vad jag vill ha än?! Tänk, sen kan jag bomba er med inlägg och bloggen kan växa med massa liv, passion och tankar :D
 
IDAG hade jag och Cassador det BÄSTA passet ute i skogen och även på väldigt länge. Cassador har alltid varit en arbetsmaskin men inte riktigt hittat lugnet med all energi och vilja han har i kroppen. Inte en enda gång hade vi en fajt idag, han lyssnade till 110% på mig hela tiden. Vi brukar fajtas lite ute i skogen när han vill sticka iväg, vara spänd och okoncentrerad, men de varar bara några sekunder då han alltid ger sig men jag har strävat mot att slippa det, att han ska lyssna på mig från början och bara finna sig i de tempot jag väljer. 
 
Jag började med att skritta andra hållet idag, bryta mönster det gillar jag, speciellt med Cassador då han är en väldigt smart häst med mycket vilja. Om han hade kunnat prata så hade han sagt, "vad ska vi göra nu? Åh detta kan jag lätt som en plätt jag vill bara göra det lite fortare! Jag vill gasa hela tiden, jag är en supersnabb racerbil som aldrig ger upp! Skritta och trava är överflödiga gångarter, galopp hela tiden tack!". 
Sen travade vi en liten bit men fattade galopp ganska snabbt. Jag är supernoga med övergångarna i skogen nu, han får absolut inte explodera och spänna sig direkt. Cassador får absolut godkänt i sina fattningar :).
Sen galoppade vi en stund, noga med att använda höger och vänster galopp lika mycket. Denna runda är som en STOR volt, någon km men osäker på hur lång så får ta och mäta nästa gång. När vi hade ridit ett varv skrittade vi ner till sjön som ligger precis nedanför spåret, badade lite men inte alls länge. Gick i några gånger, hoppade över en stock ner i vattnet och sen va det bra. Ville galoppa en runda till då tiden alltid är
snål. När man har pausat en stund från galoppen och gjort lite annat så kan han bli väldigt explosiv och spänd när man ger sig på den igen, men det va inte alls så farligt och han slappnade av fort. 
 
Det bästa med passet idag va att Cassador ville göra 110% rätt, lyssnade på mig, va mer avslappnad än vanligt och i slutet så frustande hela han. Jag gungade med i en riktigt bra arbetsgalopp, Cassador va mjuk och följsam. En avslappnad häst som jobbar rätt ger ifrån sig det där underbara frustet som jag strävar efter under varje pass. Han får mer än gärna frusta, pusta och skumma <3 
 
Golden Wing bettet är det bästa köpet på länge, hand i hand går det med hjälptyglarna!! När jag har jobbat han mer på banan kommer jag göra en lång utvärdering av bettet men so far, KÖP DET!! Cassador är så lugn i munnen så jag undrar om han har något bett i huvudtaget, hoppas bara det funkar lika bra på banan som i skogen!!
 
 
 
 
 
Cassador får alltid återhämtningsmat efter hårda ridpass numera. Han måste få massa mat så han kan fortsätta bygga, stärka och orka mycket med sin kropp! Slobber mash är snart slut i sina provpåsar, använder sen vetekli och hippo one men foderbutiken säger att det är på ingång. 
 


datorn är paj :(


 
Min dator hänger sig hela tiden, därav dålig bloggning. Får nog bli en ny i helgen så ni inte tröttnar på mig ;) har ni något prisvärt tips?? Ipad eller bärbar dator?? Kommer bara blogga och betala räkningar mer eller mindre :) 
 
Annars händer massa på hästfronten ;) Cassador tränas för fullt med konditionen, muskelbyggnad och styrka. Han rids dock inte varje dag utan behöver återhämta sig med. Det händer massa i gamla stallet med, blev lite paff när jag va där på tävlingsmöte idag och såg ritningen... Shit. Detta ställe hade allt innan förutom ett genomtänkt stall och stora hagar, nu ska stallet fixas som ni kan se på ritningen. Sedan kommer hagarna att flyttas och bli avlånga gräshagar. Jag hoppas verkligen och tror faktiskt att det kommer bli bra. Både ni och jag har anat att Cassador har vantrivts lite, men med de nya boxarna kan han titta ut i sin lucka precis som han gör i stallet han står i nu. Jag kommer även sträva efter att hitta en hagkompis till honom, på lång sikt kommer han säkert hitta en ny vän.
 
 
 
Väggarna är bortblåsta :)
 
 
 
Om ni tittar på ritningen så fanns det bara boxarna i hela stallet förutom box 7, där hade vi en liten sadelkammare. Det som är nytt är foderkammare, täckesrum, uppbindningen och ny/större sadelkammare :) 
 
 
 
Titta va fin han har blivit min prins :) 
 
 


<3


 
 
Put on a smile and be happy for those people who love you just the way you are. You are beautiful, don't forget that.  
 
 
 


Vinnare i equipe-tävlingen!


 
 
 
 
 
Tack ALLA för era fina önskningar och vi måste erkänna att det inte alls var lätt att välja ut bland alla era fina motiveringar. Tyvärr kan inte alla vinna men jag lovar er att vi kommer att ha fler liknande tävlingar då vi tycker det är jätteroligt att kunna ge er chansen att vinna fina produkter från equipe! 
 
Stort Grattis till....
 
 
Carl Eriksson
Jag skulle vilja vinna ett schabrak med luva, som är blått och har orange lant. Jag vill vinna schabraket för blå och orange är mina favoitfärger och jag älskar equipe.
 
Ylva Carlsson
Jag skulle vilja vinna ett BR36- träns, brunt storlek full.
Jag skulle verkligen vilja vinna det supersnygga tränset då det hade matchat min equipe-sadel men jag har haft det svårt ekonomiskt sedan en ridolycka hösten 2013 så just nu har jag inte råd att köpa det själv. Jag skulle bli jätteglad om jag vann det här så mina hästar hade synts på tävlingsbanan. Ni har väldigt bra produkter tycker jag. Kramar!
 
Lovisa Svensk
Förbygel, full, svart.
Jag vill ha den för att equipe är det bästa märket enligt mej. Jag har sadel, schabrak och stigläder från equipe och skulle behöva en ny förbygel till min häst. Equipe har också alltid trevligt personal och jätte bra service.
 
 
 
Vi kommer att skicka er vinst på posten, när ni sedan har fått hem det och provat så hoppas vi att det passar. Gör det inte det så ring Susanne på 0702 22 66 12 så löser vi det. Det vore även otroligt roligt om ni kunde skicka en bild på er fina häst tillsammans med vinsten :)
 
 
 
 


Kan det redan visa sig....?!


 
 
Klockan åtta ringde klockan och det tog emot att gå upp så jag somnade lite till men gick upp efter 20 minuter. Åkte direkt till stallet där jag och Sandras mamma mockade och fixade stallet innan jag tog in Cassador. Han var mycket lugnare i stallgången trots att Sandras pappa bankade i taket. När jag stod och studerade honom så tyckte ja att han va lite rund om magen men tänkte inte mer på det.. fören jag hade satt upp och skulle spänna det sista hålet som jag alltid brukar göra. Det tog lixom lite emot att spänna det men jag gjorde det ialf. Ja menar, kan han redan ha gått upp vikt på bara några dagar med nya maten?!?!
 
Ringde och pratade med Sandra då hon va iväg och jobbade, även hon hade tyckt hon märkt skillnad på dessa dagar. Shit, tänk om en vecka isåfall?! haha, nä nu ska jag inte ha höga förväntningar här heller men tänk om...
 
Idag fick han göra ett lite längre galoppjobb Cassador, blev en lite längre runda än jag tänkt mig då det är så många vägar att välja i skogen så valde jag att följa ett ensamt spår. Det var blandat i underlaget men mest vanligt grus, vi red förbi bäckar, sjöar och riktigt mysig skog. Såg även massa kantareller som jag ville hoppa av och plocka, men det hade jag inte tid för ;) Cassador va väldigt taggad i början men lugnade sig ganska mycket. Va väldigt vinglig då han gärna ville titta på allt läskigt i skogen men för övrigt är jag riktigt nöjd med rundan, som sagt. Kräver inte så mycket av honom nu än att han bara ska lyssna på mig och inte rusa iväg. Fick säga till han två gånger idag med halt eller förhållning då han ville sticka, men han lyssnar väldigt fort och jobbar på så gott han kan. När det är dags ska jag följa med Sandra när hon kör den långa rundan på 1,5 mil. SJUKT COOLT!!! Tänk va fin Cassador kommer bli i kroppen, här ska kondis och muskler jobbas fram.
 
Vi har även bestämt att Cassador stannar augusti också, två månader borde verkligen göra susen och 1,5 månad med nytt foder, tillskott och ridning på rakt spår kommer nog verkligen göra skillnad. Det få tar den tid det tar, jag har inget inplanerat mer år som vi strävat emot. Bättre vi backar och gör ett grymt 2015 istället, men självklart kommer vi både att vara redo för lite tävling i höst, det hoppas jag ialf :)
 
När jag kom till stallet idag hade Cassador fått nya skor, smidigt och bra att bo hos hovis för det var verkligen dags ;) Sandra sa, nu hade skorna börjat skramla och det klarar jag inte av att höra på. 
 
 
Här kan ni se en raka med två underlag, till höger lite mjukare och till vänster lite fastare. Rena drömvägarna att rida på. Så himla glad att Cassador får vara kvar ett tag till, Sandra tyckte det och jag sa inte direkt emot. Även hon kämpar med att få upp honom i vikt och har koll på höet och mängden han äter. Han har rensat allt hö varje dag nu, det gjorde han inte ofta på gamla stället, så håll nu tummarna att jag kan få köpa hö av samma bonde som Sandra tar ifrån. En sak är säker, jag tänker inte betala 3 spänn för de höet Cassador ätit av tidigare....!!
 
 
 
 
 
 
Det där är glada ögon, han gillar verkligen detta ställe och även sin fina box.
 
 


Mjukstartar veckan 
 
Tidig hemgång idag med från jobbet, men idag blir det ingen fest. Redan krypit ner i sängen och ska försöka somna snart. Så taggad på en ridtur med min prins i morgon!! Måste försöka ta en bild på hela honom så ni kan se vad ljus han har blivit, solen har blekt pälsen så han har ljusa hårstrån över hela sig. Så himla söt :) 
 
På fredag är det bokat, ni som läser noga vet vad jag menar. Väldigt glad och nyfiken, tycker allt det är dags nu..orkar inte vänta längre ^^
 
 
 
 
 
Ser ni hur både Cassador och Primör trivs som sällskap. De litar på varandra och kan stå tryggt bredvid utan sparkar eller bett. Jag kommer gråta när jag tar honom härifrån :( 
 
 
 
 
 


Duktig häst!!!


 
 
 
Ringde Sandra innan och berättade hur fin Cassador var igår, både hull och i träning. Hon berättade att hon ska öka höet på han nu då han äter ännu mer. Han ska få en halv bal ikväll, han har även ätit upp all sitt nya kraftfoder, mineraler, pulver och ja allt. Duktig kille!!!
Han fick ledigt idag men ska jobbas en lite längre runda i morgon i galopp och lätt sits, på torsdag följer Sandra med och då ökar vi rundan igen. Hon kan ju alla travslingor som går i skogen, bäst hon följer med så jag inte rider vilse. Men tanken är att Cassador ska galopptränas på rakt spår ett litet tag framöver och se sen hur allt artar sig.
 
 
 
Det är verkligen jätteroligt att få sån feedback från er, både peppande ord och
även av egen erfarenhet av fodret m.m.
 
 
Anonym
Min häst blev lugnare på tävling när jag kombinerade bomull i öronen med en vadderad luva. Equiline har en sån modell, soundless tror jag den heter.

Magda
Jag har sedan något år tillbaka använt mig av equistros exell e powder å älskar de. Tänker aldrig sluta ge de till mina hästar. Tycker de hjälper dom otroligt bra med att sätta muskler och att dom blir jämna och fina i muskulaturen:) hoppas de funkar för dig också
 
Carolin
Vad kul att han gillar Hippo grow musli, =) och om du fodrar med det sen att han går upp i vikt som mitt fullblod gör av det fodret. =) 
 
Silverbjälke
Det var ett väldigt bra och sunt inlägg du gjorde häromdagen rörande dig, din välhoppande kille och dina insikter kring er som ekipage och framtiden. Det du nu nått fram till och den mogna - insikt du fått är vad som kommer lägga grunden till att det går bra, mkt klokt:) kul att se/höra.
 
Han är ju så jäkla cool alltså!! Och vilket jobb du gör med honom, grymt! :)
 
Tänker precis som du "gör om gör rätt" Det är ju förmodligen främst markarbetet det hänger på. Du vet ju att han kan hoppa så det är ju inte det ni behöver träna på! Jag har också backat och även om det kanske känns frustrerande, för man vill ju så mycket. Så är det bättre att ta ett eller två steg tillbaka för att nå dit man verkligen vill.
 
Jessica
Hittade din blogg av en slump och måste bara säga hur coola ni är! Man blir inspirerad av er två! All lycka i framtiden :)

 
 
 
 
 
 
Saknar min gråa trollunge <3
 
 Ett sms...


 
 
..kan förändra hela kvällen ;) Läste ett bud på måndagsklubben klockan 18.30, tidig hemgång 22.00 och ute på Tylösand efter 23.00. Vilken trevlig kväll med underbara Marie som jag inte träffat på evigheter <3. Hemma efter 04.00, ganska sleten men inte så farligt. Hade planerat att göra massa saker idag men drar nog ner på knopen, sängen lämnar jag inte än ;) Cassador hade jag ialf inte tänkt rida. Som sagt, allt ska vara positivt och inget ska skyndas fram!
 
 
 
Spontan utgång slår det mesta ;) 
 
 


Sorry...


 
 
 
Equipetävling sammanställs i morgon eller på onsdag då fler ska läsa och vara med och bestämma, alla har tyvärr inte kommit hem från Falsterbo än.... så ni får vänta med spänning lite till ;-)  
 
 
Efter att ha läst igenom några stycken skrattade jag åt Emelie Westgrens önskan, hunden...<3
Tyvärr är inte söta Lucy tillsalu :)
 
 
 


Golden Wing bett


 
 

 
 
 
Ett tredelat tränsbett med sweet koppar och lösa ringar som har den nya inovationen Golden Wings som eliminerar skav och nyp i mungipan. Dessutom med Sweet koppar som uppmuntrar hästen att tugga, vilket ökar salivproduktionen. Vidd: 12,5 / 13,5 Ring - Ø 70 mm Tjocklek 14 mm

Fördelar med en Golden Wings tränsbett Bit:
• Den ultimata garantin för din hästs mun
• 100% Pinchless
• Ingen Nötknäpparen effekt
• Möjliggör för ryttaren att ge ett direkt svar från utsidan av hästens mun.
• Stora skivor (skyddande plattor) erbjuder optimalt skydd för hästens mun, speciellt hörnen.
• Kombinerar fördelarna med en lös ring, mildhet, och mjuka åtgärder.
• Skivorna (skyddande plattor) se till att bettet alltid är i rätt läge i hästens mun.
• The Golden Wing tränsbett är lätt att accepteras, särskilt av oerfarna hästar.

Fördelar med Sweet Koppar Mouth:
• Bättre acceptans eftersom den uppmuntrar hästen att tugga, vilket ökar salivproduktionen
• Den delikata söta smaken av Sweet koppar uppmuntrar hästar att dregla eftersom deras smaklökar är belägna i centrum av tungan där bettet placeras
• Massiv koppar sammansättning (90% koppar, 7% Järn + Aluminium, nr nickel) med mycket hög hållfasthet (starkare än Argentan)
• Hästar mår bra med Sweet koppar

Fördelar med tredelat tränsbett:
• Inget tryck i gommen
• Balanserad viktfördelning på tungan och käken
• Hästar kan lätt ridit på små hjälper
• Inga nötknäckare-effekt
• Mer förlåtande för misstag som orsakas av en ryttare med stark hand eller som drar i tyglarna

Fördelar med en lös ring på tränsbettet:
• Den fria skjutbara ringarna på bettet göra det möjligt för hästen att justera placeringen av bettet i munnen. Detta tenderar att få hästen att slappna av i käken och uppmuntartr till att tugga lite, vilket uppmuntrar hästen att acceptera bettet bättre
• När ryttaren plockar upp tömmarna flyttar ringarna sig automatiskt för korrekt placering
 
 
 
källa: HÄR
 
 
Jag har bara ridit med det under ett lätt pass idag så jag återkommer efter några dagar och gör en utvärdering då. Men bara av dagens pass så kändes han så himla fin i munnen. Sen att jag fyndade det för 500 kronor va ju ett riktigt kap ;) 
 
 
 
 
 


Lyckorus <3


 
 
Dagens ridpass på Cassador va en 10 poängare!! 
 
Jag började med att fixa i stallet, hjälpte Sandra lite då hon har fixat åt mig medans jag varit borta. Gick sedan och hämtade min prins som myste bredvid sin vän, kommer göra ont i hjärtat att ta han därifrån. Men jag lovar honom att han kommer åka tillbaka på återhämtning i skogen snart igen. Cassador har blivit en helt annan häst på detta ställe, andra hästar gnäggar eller ropar efter honom. Han svarar med en riktigt skarpt och fint gnägg, har aldrig hört han gnägga innan han kom till denna gård så ett livstecken på att han verkligen trivs och pratar med sina nya vänner. I stallgången va han lite orolig som han kan vara när han är själv inne, flyttar sig i sidleds hela tiden, bajsar men är väldigt noga med att ha koll på mig och gjorde inga dumheter. Skrapade lite med framhoven men en tillsägelse och han slutar, en stund, men upprepade det bara två gånger. Han söker sig hela tiden till mig med mulen och när jag borstade han i ansiktet så njöt han väldigt mycket. Även när jag lindar och borstar framdelen så är han där nyfiket med mulen.
 
På med alla grejer, sadel, sadegjord, förbygel, BOMULL i öronen (något nytt jag testar), lindor, träns, Golden Wingbett och hjälptyglar. Ut i skogen, inga sporrar inget spö. Vi skrittade en liten bit tills jag kom in på travslingan, stora breda vägar med grusunderlag som harvas varje dag. Började trava lugnt på en låång raksträcka, förbi massa hagar med travhästar i och stora hyddor som va läskiga men han skötte sig mycket bra. Efter en stund i traven så fattade jag galopp och bytte till både vänster och höger så han inte bara använde sig av den bekväma vänster. Stod i fältsits, använde hjälptyglarna lite för att han skulle söka sig neråt men lättade så fort han stannade där, annars höll jag handen stilla på manken och följe med en lugn galopp. Han ökade lite när det kom en backe neråt men tog några förhållningar nere vid plan mark igen och han lyssnade så fint. Han ökade egentligen bara en gång där jag fick säga till att det inte var ok. Inte alls inbjudande vägar jag red på, tänk er själva en bred grusväg med perfekt underlag och lååånga raksträckor där man i början inte ser slutet. Lilla Cassador ska lära sig att bli stark i en bra grundgalopp utan att dra iväg.
 
 
Det finns flera slingor och vägar man kan rida på men jag valde den korta och eftersom han va så otroligt fin, mjuk, följsam och lugn så räckte det med 15 - 20 min. Inte ridit honom på 12 dagar, nytt bett, ny ridning och helt nytt tänk. Allt ska vara positivt för Cassador och nu i början ska inget vara jobbigt, han ska inte vara svettig eller streta emot i jobbet. Positiv ridning succesivt ger en mycket lydig och positiv häst. FY TUSAN så taggad jag är på detta!!
 
Inte bara ridningen som va positiv, han älskade även sin nya mat som jag hade fått i provpåsar, både HippoGrov Alfa Müsli och Slobber Mash (som man lägger i blöt och blir till en gröt). Han slurpade även i sig sitt nya gulaktiga pulver och små pellets som ska göra han biffig och kanske lugn :) Det bådar gott detta!! Inget jag behöver tvinga i honom utan han älskade sin mat, hoppas nu att han fortsätter så!! 
 
 
 
 
Här skrittar jag av Cassador på asfalt efter en mycket positiv och givande runda på travbanan :)
 
 
 
 


Många lappar att läsa :)


 
 
Jätteroligt att ni va så många som deltog i vår tävling, tyvärr har det dragit ut på tiden och alla önskningar har inte lästs igenom. Men vi lovar att ni kommer att få veta vilka i morgon!
 
 
3 stycken kommer att få sin önskan uppfylld och det är här på bloggen som de 3 lyckliga vinnarna kommer publiceras. :)
 
 
Det kan vara du?!
 
 
 


Sätta upp mål!!!


 
 
CASSADOR!!!
 
Här nedan kan ni se en liten lista på vad jag vill uppnå med min prins.
 
 
- Gå upp i vikt
 
- Bli lite lugnare
 
- Muskla till sig
 
- Lägga upp lite annorlunda träning
 
- Inte tävla igen förens det känns bra
 
- Cassador och jag ska bli ett ännu vassare team <3
 
- Falsterbo nästa år.. vi har 357 dagar kvar att jobba oss dit :)
 
 
 
 
 
(ps: detta inlägg tog hela The Proposal att skriva. Ska inte titta på film samtidigt som man bloggar)
 
 


NU ÄR JAG HEMMA!!!


 
 
Vill först och främsta säga att NI, mina läsare och följare, är grymma <3 Trots dålig bloggning under 10 dagar i Falsterbo så tittar ni in här varje dag ändå!! Tack fina ni :)
 

Nyss hemkommen och jag har hunnit packa upp det mesta och lagt en hel hög till tvätten.
Så himla skönt att ta tag i det på en gång annars står det bara där. Jag slänger upp två bilder på vad jag fick med mig hem från Falsterbo, det brukar nog för andra bli mer yttre saker och ting men för mig har det blivit prio ett till insidan. Så jag har varit förbi många foder och tillskottsmontrar och frågat "Varför ska jag köpa produkter av dig?? Vad behöver Cassador som både bygger upp och lugnar honom?? Ungefär så frågade jag några stycken.. Fick självklart många olika svar och jag kommer inte ens ihåg alla jag var hos men jag vet att jag var hos NAF, ni vet den flaska magnesium som jag köpt innan av dem men fick knappt i honom. Jag frågade hur jag skulle göra och de tyckte att jag skulle spruta in det i munnen och det svaret gillade jag inte.. Jag vet hur känslig Cassador är och jag vill inte att han ska hata mig =/. Så den som lyckades att övertala mig bäst va en återförsäljare för Equistro. Henrik Ankarcrona använder sig av produkter från dem så jag var väldigt nyfiken på vad de hade mer. Jag trodde att jag skulle köpa samma som Henrik hade, ett som lämpar sig för orolig/miljöombyte men säljaren tyckte något helt annat utifrån vad jag berättade. Så nu fick jag med mig Myo Power - Aminosyror och sedan Excell E Powder - För muskulaturen. När vi stod där och pratade kom det fram en annan tjej och då berättade säljaren att denna tjej kom med en smal häst som hade haft svårt att gå upp i vikt men säljaren lyckades få upp hästen 200 kg +. Det impade verkligen på mig och såg nu Cassador framför mig, ialf 100 kg+ hade varit guld värt. Så nu är jag så mega-supe-duper-taggad på att använda detta och se vad det bär av, både insidan och utsidan. Säljaren bad mig ringa om en månad och berätta vad jag tyckte, hon sa att hon aldrig gjort någon besviken. Ps: hon älskade Cassador när hon fick se en bild av honom, så hon blev extra taggad på att få honom ännu finare :) DET kallar jag service och bra riktigt bra säljare!!! 
 
Jag fick även med mig foder som jag ska prova, jag gillar ju hippos foder och fick nu tips av en hippoexpert att testa HippoGrov - Alfa Müsli för ökad vikt och de gjorde även stor reklam för Slobber Mash som ett återhämtningsfoder efter hård prestation.   
 
 
Så taggad på att se om det funkar, 478 kg ska bannemig vara ett minne blott (hoppas jag).  
 
 
 
Ni kan även se hjälptyglar, Golden Wingbett, lite godis och bästa fundet,
en söt topp och skjorta för 300 kronor =D
 
 
 
 
 
 
 
Måste iväg till mataffären då kylen är helt tom
men hinner kanske blogga mer sen, har flera inlägg som ska in!!
 
 
 
 


Tänk om...


 
 
Just nu har jag ett leende på läpparna, en dag nästa vecka ska jag träffa någon för första gången. Nä nu ska jag inte ha för stora förväntningar men ser fram emot denna fixdejt genom en gemensam vän. 
 
Nu tittar jag och en vän på 6 åringarnas final, sen ska jag jobba eftermiddag på hoppläktaren. Om det inte blir för sent ikväll kan jag blogga när jag kommer hem. Har så mycket att berätta om mina planer för Cassador och vad jag har gått runt och gjort här på mässan. Min orutin på foder och konsten att bygga upp hästen har gjort att jag vill bli kunnig och visa att det går om man kämpar!! Jag har köpt två hinkar för 1700, vad de innehåller och hur de ska hjälpa min prins kommer jag att beträtts för er. Spännande!!! 
 
 
 
Happy girl :)
 


Ikväll..


 
 
..är det jag och Mårten gås ;) 
 
 
 
 
Mmm, fy vilken god mat jag fixade ;P
 
 
 


Tittar på Nations cup!!


 
 
Två svenskar är felfria än så länge, håller tummar och andan för minst en till ;-) har även toppenbra sittplats!!! Ikväll blir det grill hos en kompis som kommit ner och de hyr stuga. Sedan blir det VIP-tältet ikväll igen!! 
 
 
 


Falsterbo levererar :)


 
Vilken toppenkväll vi hade igår, ikväll blir det repris!! :) 
 
 
 
 


Livet är helt underbart! 
 
 


Regn och olycka :(


 
Vilken kylig och regnig dag det varit, det mullrade även flera gånger men såg bara någon enstaka blixt. Som tur va fixade jag tidigt riktigt bra läktarplatser i mitten högst upp under tak, då jag även idag va överflödig på jobbet och fick ledigt ;-) Så jag har suttit och tittat på massa fina  hopphästar, synd va det för Malins grymt fina häst som hoppade som en Gud. Men orkade tyvärr inte riktigt i sista kombinationen och smet åt sidan. Malin fortsatte sedan snyggt och helt oberörd av det som hänt. För henne var det ett litet misstag som kan hända, för andra kan ett sådant misstag vara ett världsproblem.
 
Som jag sagt innan så älskar jag att titta på ryttarnas kroppsspråk och hur de hanterar situationer. Jag kan ärligt säga under mina 2,5 år på tävling så har jag blivit arg en gång på Corvete när hon va riktigt stoig och tryckte på lite extra, enbart med sporrarna men efter det skämdes jag så mycket och hade sjukt mycket ångest. Aldrig mer sa jag, aldrig mer ska jag rida som en kratta och skylla på hästen även om humöret inte va toppen hos oss båda. Jag kan få ångest och gråten i halsen när jag ser en del rida samma visa om och om igen. Visst va jag ingen stjärna för 2 år sedan och inte nu heller men jag vill utvecklas och jag vill göra rätt för mig och min häst. Om Cassador river eller skulle få ett stopp så är det ingen big deal för mig. Hem och träna på det som gick fel, mer styrka?! Bättre vägar?! Ridningen?! Även förtroendet för varandra kan brista när det blir fel på banan. Hem och träna, gör om och gör rätt!! 
 
Hände även lite läskiga och tråkiga olyckor idag men förhoppningsvis mår alla bra <3 
 
Nej nu måste jag sova, lååång och rolig dag i morgon, helt ledig är jag, men kommer stå lite o montern. Hojta till om ni är där eller vill tävla :) Godnatt alla fina läsare!! 
 
 
 


Hjälptyglar


 
 
Jag har aldrig varit ett fan av hjälptyglar för jag vill att hästen ska lära sig allt naturligt istället för att bli nertryckt. Men just nu är detta de enda som lugnar Cassador och får honom att hoppa runt och genom sig. Utan tyglarna blir han spänd, drar upp huvudet och blir flack i ryggen. Det sliter mer på hans rygg och kropp, även psyke. Tyglarna kommer även användas till ett syfte till, för när man har en häst som är lite lätt i framkärran och inte kan stå stilla, så är det även en säkerhet. 
 
Nu under Falsterbo och stora tävlingar så älskar jag att studera ryttarna, hur de rider, deras händer, sits men även utrustning. Jag ser väldigt många rida med någon form av hjälptyglar på framridning och på prisutdelning där hästen är i lite samma typ som Cassador. Men jag anser att de ryttare som tar sig upp i de högsta klasserna vet hur de ska använda hjälptyglar och varför de gör det. Ofta ser man tygeln hänga löst och finns bara där som hjälp helt enkelt :) 
 
 
 
Har tittat i alla montrar efter exakt denna tygel med 2/3 rep och 1/3 lädertygel. Nu är den äntligen i min ägo :) 
 


Solat, badat och tittat på hästhoppning


 
 
Kan det bli bättre??
 
Gick och la mig sent, vaknade sleten men tidigt så flög upp ur sängen annars hade jag somnat om. Fick inte i mig någon frukost utan fyllde flaskan med juice och cyklade till första tävlingen, CSIO5 kval där Royne Zetterman stod senare som segrare. Sjukt coolt att se dessa lite mer gröna hästar och ryttare än de som rider FEI nu i veckan tex. Det va en häst som va felfri hela vägen men vägrade ut sig på vattnet, fyy det måste kännas riktigt tråkigt. Tycker så synd om tjejen som verkligen försökte och kämpade men vill inte en häst på 600 kg så får man börja om med att den ska vilja själv. En sådan häst kan aldrig klättra högre i klasserna om den inte accepterar vattnet och vill ta sig över det. Det är så skönt att Cassador aldrig ens har blinkat eller stretat emot ett vattenhinder.
 
 
Har ni haft problem med vattenhinder??
 
 
 
 
 
Solen har verkligen varit framme hela dagen och gjort små marsepangrisar av väldigt många. Ajj Ajj, tänker jag. Visst har jag bränt mig lite men även om jag vill bli brun så smörjer jag in mig så ofta jag kan. Jag hann även att ligga på stranden en timma, gick ner och doppade mig direkt och det var så otroligt skönt. Somnade sedan på stranden och vaknade upp lagom att åka tillbaka för att titta på hoppningen igen. Jag skulle jobba idag men efter en lång väntan så behövdes inte mina skills i kassan ;) men jag fick njuta av den utsökta funktionärslunchen. Jag är bland de smalaste matvraken på denna jord, jag verkligen älskar mat, mat och mat. Medans alla, eller många, köper godispåsar hit och dit så njuter jag hellre av riktigt god hemmalagad mat från scratch!! Jag skulle vilja gifta mig med en man som är en Gud i köket, då lovar jag att jag kommer älska honom tills döden (maten) skiljer oss åt ;)
 
I morgon ska vi jobba förmiddag, sen blir det hoppning, stranden vid fint väder, kanske lite shopping och allt som faller oss in. Hojta till om ni är här?!
 
 
 
Foto: Erica Johansson ;P
 


Glöm inte!!


 
 
 


Vi bara myser :)


 
 
Tjiiing alla läsare :) Idag öppnade Falsterbo horse show med tävling och massa montrar
Det har varit lite kyligt idag men det är ju skönt för hästarna så det va bara att klä på sig lite. Jag och Alice har gått runt i massa montrar och spanat, jag har funderat ett tag på att köpa ett Golden wingbett men tyckt det varit lite dyrt om han nu inte gillar det. Idag gick jag och tittade på alla bett och tillslut hittade jag ett ställ med massa olika bett som det va 30% på. Fanns bara två Golden wingbett kvar så jag tog det som va 12,5, hoppas han gillar det. Behöver ha lite olika bett som jag kan byta mellan, så vi får se vad han säger.
 
Gick även och pratade foder med dem som va återförsäljare för Hippo och även Slobber Mash, fick massa bra svar på mina frågor och jag blev mycket klokare. Han gav mig lite nya tips vad jag ska ge honom så jag fick hem lite prover där Hippogrov alfa Müsli ska ges som ett komplett foder och sedan Slobber Mash, en gröt som ges i återhämntingssysfte efter hård prestation. Jag fick även vara med i en tävling där man kunde vinna en årsförbrukning av Slobber Mash, tänk om :) Sedan va jag även hos återförsäljaren för NAF, berättade för henne att jag gav upp men ville försöka igen och behövde även tips på hur jag skulle göra. Så innan jag åker hem kommer jag köpa med mig flera månaders förbrukning av NAF, nu lovar jag att inte ge upp och kommer spruta in det som är flytande då Cassador petar ut sin mat. 
 
Allt detta med ny mat och lugnande ser jag mer fram emot och se resultat än att tävla just nu. Jag börjar däremot redan nu att ladda inför Falsterbo nästa år som mål med Cassador men jag skulle kunna strunta i all tävling i höst bara för att få allt bra igen. Hoppa kan han, han vill vara felfri och är till 99% aldrig rädd för något hinder på banan. Så han är egentligen en perfekt tävlingshäst, det som fattas i hans liv är ett lugn, bygga muskler och massa. När han har det, när allt sitter där, då kan vi sikta högt med våra mål och framtid. Helt sjukt vad jag är taggad på allt detta som jag har framför mig!! Tänk OM jag lyckas, tänk OM jag får honom lugn och mer massa på kroppen. Då ska jag klappa mig själv på axeln och säga, "Man får aldrig aldrig ge upp om det finns en liten liten chans". Men vägen dit kan vara lång eller kort, om ni stannar får ni se :)
 
 
 


Glad och ledsen..


 
 
 
 
 
 
Hela dagen har varit helt underbar, vi landade i Falsterbo efter 12, solen sken och det var verkligen varmt i luften. Vi plockade i ordning där vi skulle sova, sedan tog vi cyklarna till ett lunchställe och mättade våra hungriga magar. Susanne ringde och behövde lite hjälp i equipemontern så vi cyklade dit efter maten. Väl tillbaka sen började vi laga mat, riktigt jäkla god mat blev det. Vi stekte lax och gjorde sedan en vitlökssås med vittvin i. Till detta hade vi kokt nypotatis, stekt sparris och vita långa bönor i smör. Mmm, blev nästan hungrig igen ^^ Till efterrätt blev det jordgubbar, blåbär och grädde, nej det går ingen nöd på oss.
 
Vi har cyklat hela dagen hit och dit så vi kände för en kvällspromenad, gick och hälsade på Emelie som jobbar för Viktoria Almgren. Men nu väl tillbaka läste jag ett inlägg på en blogg som får mig att inse hur sårbar man är som människa och vad fort underbara liv kan tas ifrån en. Jag tror på meningen men när det gäller döden vill jag helst inte prata om det. Varför ska det vara meningen att just han/hon dör på grund av att det va meningen så?! Kanske det är så men varför sparka på någon som redan ligger ner?! Det gör så ont i hela mitt hjärta och tårarna kryper fram för jag skulle aldrig kunna vara stark nog att hålla dem tillbaka. Jag önskar jag kunde trolla och få saker och ting ogjorda men tyvärr går det inte i denna värld. Jag vill bara krama om dig vännen, även om jag inte känner dig så väl. Försök inte att vara stark, sörj nu, lägg dig på marken och skrik, för det är nu det är ok. Att hålla det inne är aldrig bra och att försöka vara stark och gå vidare på en gång. Stanna upp och låt dig sörja, när du känner dig redo ska du resa dig upp och aldrig mer blicka tillbaka på det dåliga, minns bara det som va bra och njut för evight alla dessa roliga och kärleksfulla minnen. Va rädd om varandra, älska mer än att hata, sprid kärlek och omtanke... You never know when its time to fall to the ground and never get up again 💕 
 
 
 
 


Det blir tyst här ikväll...


 
 
 
Jag väljer att ha tyst bloggning ikväll på grund av ett tragiskt besked,
Caroline Bågfeldt som har hand om Corvette fick oväntat ta bort sin fina Chuck idag.
Vila i frid fina Chuck och världens största styrkekram till Caroline <3
 
 
 
 


Equipe-Tävling!!


 
 
 
 
Ni kan vara med och delta i vår tävling redan nu. Skriv klart det hemma, kom sedan och lämna det hos oss i montern. Det kommer att finnas en låda där ni lägger i er önskan.
 
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 

EQUIPE-TÄVLING!!

 

För att delta i denna tävling ska ni berätta för oss VILKEN accessoar ni önskar er och VARFÖR, (gäller ej sadlar och säkerhetsväst). Tävlingen pågår hela Falsterboveckan och vi kommer dra hela

3 stycken lyckliga vinnare söndagen den 13 juli.

 

Ange:

Vilken accessoar och varför?

Namn, adress och mobilnummer.

 

   

 


Ops, somnade visst ;)


 
 
När jag kom hem från min bror efter 14-tiden tänkte jag sätta mig och blogga men all shopping, mat och promenader gjorde mig helt slut. Så jag somnade bredvid datorn och vaknade 3 timmar senare när telefonen ringde... Ops!!! ^^ Jag va nog lite trött, och sen kom en efter en hem och jag va tvungen att handla lite m.m. Så därav mitt dåliga bloggande, men jag hoppas kunna hinna starta datorn i morgon kväll medans jag packar och har mig inför Falsterbo :) 
 
Om det blir fint väder i morgon, då ska jag och Sandra skritta till en sjö och bada med hästarna. Weeii, aldrig badat med Cassador. Hoppas på värme och sol i detta tråkiga Sverige...  :)
 
 
 
Hade några presentkort på Lindex, fyndade och hittade guldkorn :) 
 


Era peppande ord 💕


 
 
Jag är så glad över denna blogg, den är lagom liten/stor för mig. Ni som följer mig bakom skärmen skriver alltid så peppande och stöttande kommentarer och vill alltid väl. De som varit inne och skrivit elaka ord under ett år kan jag räkna upp på en hand och några kunde jag även namnge eller va skickebud från större blogg...
Så i eftermiddag/kväll tänkte jag publicera lite kommentarer igen, jag tycker det är roligt 💕 
Nu har jag avslutat en god frukost i Småland och tänkte bege mig ut på promenad med goaste hunden, Lilly. Vi hörs lite senare :) Ska även shoppa lite, weeii!!
 
 
 
Coolaste 7 åringen, hoppar vatten som ingenting. Första språnget över vatten gjorde han på tävling som 5 åring ;) 


Home sweet home


 
 
Åkte hem till familjen i småland, så tråkigt och ensamt i Halmstad när alla bor här och inte där. Överraskade självklart allihop men mamma hade sina aningar om att jag kanske skulle komma hem. Så vi har myst, ätit och druckit gott :) En helt vanlig semestertisdag (bara för mig), men bäst man njuter, för vem vet när det blir den sista dagen. Nu ligger jag i mitt barnrum och jag vet hur morgonen kommer att starta. Vår hund Lilly kommer upp och säger godmorgon på sitt vis.
I morgon ska jag och Lilly promenera långa rundor, hon slipper följa med mamma till jobbet :) Vi ska hälsa på min bror som inte börjar jobba fören eftermiddag i morgon. Sen ska vi kanske träffa lite kompisar :) vi ska även se om Lilly kan lära sig nya tricks, har ni något roligt hundtricks som jag kan lära Lilly? Hon kan väldigt mycket men långt ifrån allt. 
 
 
 
Lilly idag, när jag hade parkerat bilen :) 
 
 
 
Mums..;) 
 
 
 
Jag va även ute på en barbackatur på Cassador idag och söta Lexi cyklade :) 
 


Bara några daga kvar....


 
 
 
 


Equipetävling i Falsterbo


 
 
 
T Ä V L I N G ! 
 
 
Nu är det dags för equipes 3:e tävling detta år, mycket spännande och roligt ska det bli. För att delta i denna tävling ska ni berätta för oss VILKEN accessoar ni önskar er och VARFÖR, (gäller ej sadlar och säkerhetsväst). Tävlingen pågår hela Falsterboveckan och vi kommer dra hela 3 stycken lyckliga vinnare söndagen den 13 juli. Finns ni inte på plats så skickar vi det hem på posten, så viktigt att ni skriver rätt adress och telefonnummer, men all denna info kommer att stå i montern.
 
 
 
 
Tyvärr, hunden Lucy ingår inte i tävlingen, hon är bara model :)
 
 
 
Hjärtligt välkomna in i vår monter, ni hittar den i den första gången till vänster,
dressyrpassagen, nummer 78.
 
 
 


Nytt tänk med Cassador :)


 
 
Jag tänkte backa lite till med Cassador, just nu är det väldigt jobbigt att åka på tävling med honom. Han är lugn i transporten dit och i all hantering men på framhoppningen, på banan och i transporten hem så vill jag bara ge upp allt. Det är inte alls roligt längre, Cassador är helt sjövild på banan och visst hoppar han mycket bättre nu än innan och han har ett enormt sug och vilja som få, men för mig är det alldeles för mycket. Jag vet att vi tillsammans mår inte bra utav det, vi behöver ett mer lugn för att kunna klättra mer i stegen, kunna utvecklas tillsammans och nå de högre klasserna. För jag vet att han har en enorm kapacitet att nå dit, hoppet i honom finns och viljan, han har alla förutsättningar men för att gå den bästa vägen backar vi lite till. 
 
Ni vet nu vad han väger, 478 kg exakt, vi har även måttat med måttband nu så vi kan ha lite koll under betet och vilan om han går upp något (eller ner). Han kommer enbart stå helt de 10 dagar jag är i Falsterbo, nu skrittas han bara inför den vilan och när jag kommer tillbaka ska det byggas muskler, vi kommer enbart att rida på rakt spår och jag ska komma hem med något som lugnar hans nerver. Jag har fått tips om magnesium som är bra men jag tänker fråga alla foder och kostexperter nere i Falsterbo. Jag behöver egentligen inte köpa en enda pryl där nere, de ger oss ingenting förutom ytlig lycka, nu ska vi in innanför skinnet och hitta det som är bäst för min häst. Jag har en dröm att få se Cassador lite biffig och hitta ett lugn, jag tänker inte ge upp!!!
 
Bästa förutsättningarna för Cassador nu, vila, äta gräs, sova inne på nätterna, få bra grovfoder men även kraft och mineraler. Sen ska ett magnesium provas (eller vad det nu blir) och nu ska jag hålla på i flera månader innan jag ger upp, gav upp efter 2,5 månad med det jag provade sist. Han ska klättra och ridas på rakt spår, jag ska rida med mycket ben och sits, sticker han iväg får han springa tills han lyssnar på mina hjälper, handen ska inte användas som broms!! SÅ taggad på mitt nya upplägg och tänk om allt detta funkar.... <3 Ingen tävling är bokad, tror faktiskt att jag kommer att leta upp en pay and jump först, för honom är det exakt samma som en vanlig tävling. Men där kan jag vara stenhård med att han inte får rusa mot hinderna och bli galen, hellre 10 volter :) Gö om, gör rätt!!
 
 
 
Första dagen, på nytt ställe, ny kompis och ny hage :)
 
 
 
 
Cassador kom direkt när jag ropade på honom andra dagen :)
 
 
 
 
 
 
Cassador älskar barn och hundar :)
 
 
 
 
 
 
 
Lite skillnad på benen, hoppas Primör kan lära han ett och annat hur man blir biffig ;)
(jag vet att det är två helt olika raser;)