Lyckorus <3


 
 
Dagens ridpass på Cassador va en 10 poängare!! 
 
Jag började med att fixa i stallet, hjälpte Sandra lite då hon har fixat åt mig medans jag varit borta. Gick sedan och hämtade min prins som myste bredvid sin vän, kommer göra ont i hjärtat att ta han därifrån. Men jag lovar honom att han kommer åka tillbaka på återhämtning i skogen snart igen. Cassador har blivit en helt annan häst på detta ställe, andra hästar gnäggar eller ropar efter honom. Han svarar med en riktigt skarpt och fint gnägg, har aldrig hört han gnägga innan han kom till denna gård så ett livstecken på att han verkligen trivs och pratar med sina nya vänner. I stallgången va han lite orolig som han kan vara när han är själv inne, flyttar sig i sidleds hela tiden, bajsar men är väldigt noga med att ha koll på mig och gjorde inga dumheter. Skrapade lite med framhoven men en tillsägelse och han slutar, en stund, men upprepade det bara två gånger. Han söker sig hela tiden till mig med mulen och när jag borstade han i ansiktet så njöt han väldigt mycket. Även när jag lindar och borstar framdelen så är han där nyfiket med mulen.
 
På med alla grejer, sadel, sadegjord, förbygel, BOMULL i öronen (något nytt jag testar), lindor, träns, Golden Wingbett och hjälptyglar. Ut i skogen, inga sporrar inget spö. Vi skrittade en liten bit tills jag kom in på travslingan, stora breda vägar med grusunderlag som harvas varje dag. Började trava lugnt på en låång raksträcka, förbi massa hagar med travhästar i och stora hyddor som va läskiga men han skötte sig mycket bra. Efter en stund i traven så fattade jag galopp och bytte till både vänster och höger så han inte bara använde sig av den bekväma vänster. Stod i fältsits, använde hjälptyglarna lite för att han skulle söka sig neråt men lättade så fort han stannade där, annars höll jag handen stilla på manken och följe med en lugn galopp. Han ökade lite när det kom en backe neråt men tog några förhållningar nere vid plan mark igen och han lyssnade så fint. Han ökade egentligen bara en gång där jag fick säga till att det inte var ok. Inte alls inbjudande vägar jag red på, tänk er själva en bred grusväg med perfekt underlag och lååånga raksträckor där man i början inte ser slutet. Lilla Cassador ska lära sig att bli stark i en bra grundgalopp utan att dra iväg.
 
 
Det finns flera slingor och vägar man kan rida på men jag valde den korta och eftersom han va så otroligt fin, mjuk, följsam och lugn så räckte det med 15 - 20 min. Inte ridit honom på 12 dagar, nytt bett, ny ridning och helt nytt tänk. Allt ska vara positivt för Cassador och nu i början ska inget vara jobbigt, han ska inte vara svettig eller streta emot i jobbet. Positiv ridning succesivt ger en mycket lydig och positiv häst. FY TUSAN så taggad jag är på detta!!
 
Inte bara ridningen som va positiv, han älskade även sin nya mat som jag hade fått i provpåsar, både HippoGrov Alfa Müsli och Slobber Mash (som man lägger i blöt och blir till en gröt). Han slurpade även i sig sitt nya gulaktiga pulver och små pellets som ska göra han biffig och kanske lugn :) Det bådar gott detta!! Inget jag behöver tvinga i honom utan han älskade sin mat, hoppas nu att han fortsätter så!! 
 
 
 
 
Här skrittar jag av Cassador på asfalt efter en mycket positiv och givande runda på travbanan :)
 
 
 
 


Postat av: Anonym
2014-07-14 - 19:47:42

Vad kul att han gillar Hippo grow musli, =) och om du fodrar med det sen att han går upp i vikt som mitt fullblod gör av det fodret. =)

Postat av: Caroline
2014-07-14 - 19:48:30

Mitt namn försvann....

URL: http://ridemyhorse.blogg.se


Postat av: Anonym
2014-07-14 - 22:50:31

Min häst blev lugnare på tävling när jag kombinerade bomull i öronen med en vadderad luva. Equiline har en sån modell, soundless tror jag den heter.

Postat av: Malin
2014-07-16 - 00:31:39

Ytterligare ett tips om du vill lugna ned din kille är magnesium, eller equi-calm (dock dyrare och ger samma effekt som magnesium).
Ger det till två av våra hästar och har fått mer harmoniska hästar, dom presterar ändå alltid, men får hjälp att lägga energin på rätt saker :)


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: