Sammanfattning av dagen :)


 
 
 
Klockan ringde 05:32, tåget gick 06:35 och jag va framme i Göteborg vid 07:55. Promenerade till mässan och va framme innan 08:30, satt och väntade på Susanne. Träffade på kända ansikten, Carl Dyrendahl, som först knappt kände igen mig, roligt att träffa vänner hemifrån.
 
Det har varit en lång dag på mässan med alldeles för lite sömn i bagaget, men nu har jag lovat mig själv att gå och lägga mig tidigt för att orka med en lång dag i Equipes monter i morgon. Det var även väldigt många nya intryck för mig, jag är för för det första inte van vid att stå i en monter, träffa massa hästmänniskor och hålla i en tävling på samma gång. Det tog verkligen på mina krafter och när jag kom hem till Carro, tog jag direkt på mig mysisar, la mig i soffan och somnade bums, 16.30... :)
 
 
 
 
 
Jag, Carro och Jonas bestämde oss för att ha fredagsmys med sushi och chips. Kan säg att det satt riktigt fint efter denna långa dag. Jag prioriterade inte alls att besöka de andra montrarna utan fokuserade helt på Equipes monter och lära mig så mycket som möjligt där. Sadlarna höll jag mig borta ifrån men jag hjälpte faktiskt några med både träns och martingal, något jag absolut inte behövde egentligen men fick fria händer att göra om jag ville. Älskar verkligen Equipes produkter och vem vill inte använda sig utav läder med grym form och kvalité??
 
 
 
 
 
 
 
 
På söndag åker denna fina tjej till andra sidan Sverige, östkusten. Träffade den nya ryttaren och hennes mamma idag och det känns verkligen så otroligt tryggt med seriösa människor. Jag blev helt bombad med mail och telefonsamtal när jag la ut henne på annons och jag hade flera alternativ som jag absolut kunde tänka mig. Men när jag fick mail ifrån denna tjej, så kändes det så rätt redan vid första kontakt. Jag tror hon kommer få det super med mycket uppmärksamhet, kärlek, träning och tävling. Stå mitt i centrum det gillar hon verkligen, och ja, hon syns och märks verkligen i mängden. Tidsfel är något hon jobbat emot från första start... :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 TÄVLINGEN, "BÄSTA PÄRLAN" ÄR NU AVSLUTAD och vinnaren kommer presenteras på söndag. Tack för alla era nomineringar och vackra ord om just ERAN "Bästa Pärla". Tycker det är fantastiskt roligt att jag, tillsammans med er läsare, kan lyfta fram underbar människor i vår omgivning <3
 
 
Länge lever ödmjukhet, omtänksamhet och viljan att sträcka ut en hand... <3
 
 
 
Nu ska jag sova, hoppas vi ses på Mässan i morgon och ursäkta för dålig bloggning <3 Men jag tror ni har förståelse för det ;) Kom till Equipe och prata med mig istället och va inte blyga!!!
 
 
 


Kom och tävla!!


 
 
Jag är på plats och tävlingen håller på till Söndag :)
 
 
 


Framme!! :D


 
 
Morgonpromenad från stationen och när jag kom in till mässan och satte mig så stöter man på första kändisen, Henrik von Eckerman :) Trivs redan... 
 
Följer bara flaggorna
 
 
 
 


Hoppar av glädje!!


 
 
Igår var jag väldigt glad tills chefen sa vid 8-tiden att det såg mörkt ut angående min ledighet idag. Det gick riktigt långsamt på jobbet och jag kollade datorn hur vi låg till hela tiden. Jag gick från glad till riktigt butter och nästan lite ledsen, så jobbigt när man vill vara ledig så himla mycket. Jag stämplade ut 24.00 och gick ner till chefen, under 10 minuter innan dess frågade alla hur det hade gått, om jag fick ledigt eller ej. Flera hade nämligen fått avslag på sin semester under denna period så jag väntade mig det värsta..Men när jag kom in till chefen visade han tummen upp och jag rent av hoppade av glädje och tjöt till, ja jag gick till och med fram och gav honom en kram för att visa min uppskattning. NU var jag glad igen..
 
Sitter nu på tåget, jag hade ingen ro att vilja sova idag så jag har nog sovit cirka 4,5 timma inatt då jag hade lite saker kvar att packa och fixa innan jag somnade. Men va gör väl det?! JAG ÄR JU PÅVÄG TILL GGÖTEBORG HORSE SHOW!!! :D Tänk er, 3 hela och goa dagar inne på mässan och jag ska även köpa biljetter till arenan, såg att det fanns kvar.
 
 
 
 
GLÖM NU INTE ATT BESÖKA MIG I EQUIPE-MONTERN och va med i vår fina tävling, ett kombinationsträns (micklem) står på spel. Ni ska svara på 3 enkla frågor och sedan drar jag vinnaren söndag eftermiddagen/kväll.
 
 
 
Cassador älskar sitt nya träns <3
 pannband från www.perlstoft.se
 


No filter <3


 
 
 


Snabbt, gott och blandat =D


 
 
 
Som rubriken lyder, så blir detta inlägg skrivet lite snabbt skrivet med lite gott och blandat från dagen. Jag har hunnit med mycket idag men inte hunnit och packa ner allt..
 
 
 
Först vill jag börja med att morgonen startade helt underbart med ett dressyrpass på min fiiina dressyrhäst. Han tyckte det va riktigt jobbigt i början och kickade faktiskt till mig med baken en gång men sen.... woooow. Maggan är så sjukt duktig och vet precis vad jag behöver höra och lära mig. Hon pratar så jag förstår henne och när lite pusselbitar har ramlat mer påplats så ska vi faktiskt "dressyrhoppa". Tänk om jag kan få en ny häst tack vare dressyrträning. Han älskar verkligen sitt kombinationsträns (micklem) från Equipe. Han är så mycket stadigare i hela kroppen nu, går lätt ner i form och jobbar med baken. Men vi har mycket kvar att lära. Jag berömde Cassador hela tiden idag och efter en stund sa Maggan, "Men nu var det faktiskt inte hästen som gjorde rätt, det var faktiskt ryttaren så du ska också ha beröm".
 
 
 
 
 
 
 
 
Hästarna fick frukost, jag släppte ut dem, mockade och fixade allt och hann även med ett dressyrpass innan jag skulle vara på Salong Update för fix med håret inför helgen. Bästa salongen i stan, jag har enbart färgat mitt hår 3 gånger under hela mitt liv, bara slingat blont och någon enstaka färg nyans. Så jag låter bara Update göra det för jag har aldrig varit missnöjd <3
 
 
 
 
 
 
 
Vad tycker ni?? :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hur många visste att jag älskar att laga mat?? Och jag älskar att laga nyttig mat :) Här kan ni se matvete, lax, avokado (ligger under basilikan), ägg, gravlaxsås, ångkokt broccoli, färsk svamp och sallad. NÄSTAN så detta slår sushi och då är det inte dåligt ;) Men bara nästan...
 
 
 
 
 
 


Salong Update


 
Nu sitter jag här...spännande :)
 
 
 
 
 


Helgen börjar närma sig...


 
 
Tjiiiing!! Jag är på riktigt bra humör, lite trött men hungrig så sitter och äter en macka och dricker mjölk innan sängen. Vet att man inte ska äta innan man går och lägger sig men den mackan har min kropp bränt upp innan den hinner fastna (mmm, jordnötssmör;)
 
Fullt ös idag ja, hann till och med tvätta och skriva klart frågorna till tävlingen och fixa med lite annat. Skickade även iväg frågorna till Susanne för ett godkännande, känns så konstigt att hon ger mig så fria tyglar men samtidigt skit coolt och roligt! 
 
Hoppas ni kommer förbi Equipe under GHS och deltar i vår tävling där du kan vinna ett kombinationsträns (micklem), värde 2395:-.
 
 
 
 
Nej nu måste jag sova, får jag ledigt på fredag åker jag tåg tidigt på fredag morgon så jag är där innan mässan öppnar :D Så skönt att slippa köra bil!! Men måste då hinna packa allt i morgon...+att jag har stallet på morgonen, bokat in dressyrträning OCH frissan innan 10. Hujedamej...!!
Cassador har jag redan fixat med så han blir omhändertagen hela helgen. 
 
Vi hörs när jag sitter på Salong Update, spännande!!!! :D
 


Tackar Gud idag för hjälptyglar!!


 
 
Livet det går i ett!! Var i stallet efter 7 idag, fodrade och fixade stallet. Tog med mig min pigga prins ut på en lååång skogsrunda. Nu har har vilat i två dagar, bara ätit massa god mat och fått två långa promenader av Lexi i eftermiddagssolen. Så han hade verkligen laddat :) MEN MEN, jag va smart nog att sätta på honom ett par hjälptyglar då jag inte alls hade glömt vår förra skogsrunda som slutade med att jag mer eller mindre kastade mig av på grund av att han va så explosiv. Så idag skrittade jag en megalång runda först, i olika backar och i underbar lövskog. Sedan kom jag till en lång grusväg där jag travade i kort kort trav och jag va benhård med att han absolut inte fick dra upp nosen och sticka sin väg. Mjuk och avslappnad och han va så himla fin. Sen taggade han till lite när vi kom till ett ställe vi brukar gallopera på men han skötte sig hyffsat måste jag säga. Skrittade även väldigt mycket på galoppvägen då han ska lära sig att man inte alltid måste välja en växel, full fart framåt.
 
När vi sen kom ner till grustaget, red samma väg som sist, och jag passerade samma ställe dä jag kastade av mig själv så va han självklart på tårna men jag lät han inte och nej, han kunde heller inte stegra. Man känner hur hela hans kropp bara vill och vill och vill sticka iväg, skitjobbigt att sitta på och försöka vara cool. Sen lite längre bort kom vi fram till de branta backarna och ja jag tänkte ju ta kort men det hade jag ingen extra arm till idag för mina hade fullt upp med den pigga hästen. Vi klättrade upp en gång först och det gick bra, sedan skrittade vi bort till nästa ställe där jag skulle klättra ner igen och hujedamig. Hade jag inte haft hjälptyglar/graman, så hade jag åkt i backen för Cassador ville absolut inte jobba mer på de korta musklerna. Men efter en tillsägelse så gick han snällt ner och även när jag skulle skritta upp igen så ville han mer eller mindre galoppera kort kort upp och det är verkligen skitsvårt att rida honom när han är sådan. I dessa stunder saknar jag verkligen Corvette för som Cassador kan hålla på ibland skulle hon aldrig göra. Visst kan hon hoppa till och busa om hon blir rädd för något men aldrig lägger hon sin energi helt åt skogen när jag försöker jobba i backar. Saknar... <3
 
Så idag vill jag tacka och hissa gramanen!! Den räddade faktiskt både mig och Cassador idag. Cassador är inte helt van vid den men den gjorde han faktiskt mycket lugnare och den lugna och stadiga traven han hade idag har han inte haft på länge ute. Däremot så är han som en gammal häst när man rider ut med någon annan häst men just när han ska ut själv så kan han hitta på massa bus. Ett exempel är en grön stor plastgrej som har flyttat på sig några gånger men har legat på samma ställe i flera månader. Idag så va den extra läskig och jag trodde bokstavligt att jag inte skulle få förbi honom, men tack vare mitt lugn och massa tålamod så kan jag lotsa förbi honom relativt snabbt med en lugn röst och en klappande hand. Jag vill aldrig ha en fajt med en häst som är rädd för något, det skapa bara ett problem.
 
Nu har jag mailat, ringt och fixat en massa. Jag är så laddad inför Göteborg Horse Show nu!! Kan jag bara få veta om jag får ledigt på fredag eller inte... !! I morgon blir det frissan som ni många vet, och jag tackar för alla förslag och inspiration och jag lovar att ni kommer nog bli minst lika nöjda som jag. Nu ska jag ner och hämta mina bästa vänner... sushifiskarna ;P haha!!! whooom in i magen <3
 
När jag ringer och beställer Sushi så vill jag ha 14 bitar och några specialare och det har de redan lärt sig. Sushistället ligger precis under min lägenhet och tyvärr känner man ju hur det doftar när man hoppar ut ur bilen eller ställer cykeln på baksidan. Ja menar, jag måste ju bara flytta snart!! ^^ Va precis nere och hämtade och de känner mig så pass bra så jag va ju bara tvungen att visa denna söta bild på sushiungen som ni ser nedan. Både mannen och frugan fick sig ett gott skratt <3 hihi
 
 
 
 


Hur mycket hö ger ni era hästar??


 
 
 
Hur mycket ger ni och vad har ni för värde på erat hö?? Vi fick in en ny analys förra veckan och ett mycket trevligare hö. Jag har gått och varit orolig att jag skulle behöva fixa eget hö men nu tror jag att jag slipper det. Jag själv tycker att ett bra hö är viktigast, det är grunden till en välmående häst. Sen är det bara en sak, att få i sin häst den mängd den behöver. Alla hästar här i stallet är riktiga matvrak när det gäller hö och lämnar inte många strån i box eller hage. Cassador är tvärtom, han lämnar överallt :( den enda gång han åt upp allt var när det va lite blötare hösilaget men nu är det torrt igen. 
 
 
 
 


Vill ni hjälpa mig?? =)


 
 
 
På torsdag ska jag till Update igen och fixa håret, har ni några förslag på vad jag kan göra och kan passa i?? Jag ska både klippa och färga, tror det blir att klippa bort allt det slitna bara då jag är lite sugen på att ha långt hår i sommar. Iofs växer mitt hår som ogräs så långt kommer det att vara även om jag kapar en bit ;) Har ju mycket att ta ifrån.
 
 
 
 Så här ser jag ut i håret nu.
 
 
 
 
 
 
 Så här HAR jag sett ut :)
Första gången jag färgade håret va för 2 år sedan, har alltid varit blond eller bara haft några färger på slingor eller toppar. Så lite sugen på att färga åt det bruna igen?!
 
 
 
 
 
 
 


Bara några dagar kvar..


 
 
Idag har jag pratat med Carro som jag ska sova hos när jag är i Göteborg. Tur man känner någon som bor där, hotel är ju inget roligt att bo på själv. Jag kommer åka tåg dit på fredag någon gång, vet fortfarande inte om jag får ledigt men det blir antingen på förmiddagen eller eftermiddagen.
 
Jag va hemma hos Equipefamiljen Ankarcrona idag, pratade lite om helgen och fick med mig det ni ser på bild nedan. Eftersom jag är så himla grön på alla plan så känns det verkligen konstigt att se sig själv med Cassador på ett A5 flygblad. Ni som vill kommer att kunna få en, som ett litet minne. Men jag är ju helt säker på att det kommer bli en hel del över ;)
 
 
 
 
Cassador fick vila helt idag, igår fick han två promenader men idag får han stå helt rakt upp och ner och bara äta massa mat och njuta av solen. Han såg riktigt nöjd ut idag och fick massa pussar. Han hade ätit ganska bra, ätit upp allt i krubban och det är bland det viktigaste då han gärna kastar ut det. I morgon blir det skogsridning och på torsdag dressyrpass. Han kommer att få vila helt från hoppningen denna vecka och jobba på dressyren och att äta istället ;)
 
Nu har jag även lämnat in cykeln på lagning, inte haft tid tidigare även om jag inte behöver gå så långt, men ska bli skönt att kunna cykla till stallet i morgon i det härliga vädret. Solen lyser härligt i halmstad och jag hoppas den lyser på er med :)
 
 
Ha det underbart <3
 
 
 
 
 


Lugn måndag


 
 
Cassador fick en lugn måndag, en liten promenad till stället vi skulle fotografera och det tog inte lång stund innan vi va klara då Cassador hade ett enormt tålamod. Visst fick jag några nyp och han höll på att äta upp mig några gånger och bokstavligt mina kläder, ja massa roliga bilder kommer att komma upp även på det. Jag gillar att bjuda på alla mina sidor och även "back stage", så tråkigt med en blogg som bara visar glitter och glamour?! Eller vad tycker ni?? 
 
Men eftersom Cassador va trött i kroppen igår så kände jag att en lite längre promenad på eftermiddagen hade varit bra för knopp och kropp. Så bästa Lexi va ute och gick med honom i 40 min i solskenet <3 Han hade tyckt de va skönt och mysigt, min fina prins. 
 
 
 


Provbild


 
Fotografen Mike skickade en provbild från dagen, vad tycker ni?? Känner ni igen mig?? :)
 
 


Model för Update


 
 
Idag var det plåtning och style med Update i Halmstad. Supernöjd med smink, hår och ni ska se va bilderna blev coola. Bästa Mike tog även dessa bilder, känner mig lite bortskämd med så duktiga människor i min omgivning. När bilderna är fixade kommer jag publicera dem här. Här nedan får ni bara ett litet försmak av dagen.. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja ni ser helt rätt, Cassador fick vara med på plåtningen <3 Han va så himla duktig. Fotografen verkligen älskade honom, hans charm och fokus på att vara model. <3
 
 
 


Update


 
 
 


Plåtning i morgon


 
 
Bäst man går och lägger sig snart och bättrar på skönhetssömnen. I morgon blir det plåtning för Update. Inte riktigt sugen just nu men i morgon är jag det =D
 
 
 


Tävling i Åstorp


 
 
 
 
 
Dagens tävling i Åstorp, jag är så nöjd med både min och Cassadors insats. Jag märkte på vägen dit, ca 1 timmes resa, att Cassador va taggad, han hade verkligen svårt att stå stilla i transporten.
 
Första rundan, 110, red jag noga. Tog ut svängarna och tvingade honom att sätta sig på bakbenen och inte rusa iväg. Jag la han rätt på alla hinder och vi hade rätt avstånd på det som va relaterat, vilket vi inte ofta hade förra året. Det gjorde att han kunde slicka alla hinder så som jag vill att han ska göra och hoppa runt. Detta gjorde han nog en aning trött.
 
Andra rundan, 120, red jag så noga jag kunde. Många hade rivit och vägrat på flera olika hinder. Det var verkligen en bana att sätta hovarna i. Jag märkte på framhoppningen att Cassador va mör i kroppen, han slog i ett lågt hinder med frambenen men efter det så hoppade han jättefint. Hade han inte hoppat så fint efter det lilla svaga hoppet så hade jag gått ut. Jag vill inte riskera att bränna ut honom om han inte orkar. Väl inne på banan så va han sjukt taggad, han sparar verkligen på allt krut till det verkligen behövs. Vi fick stopp på exakt samma typ av sväng, däremot två helt olika hinder. Jag lägger honom absolut inte fel utan han dör innan hindret och eftersom jag är så van vid att han exploderar innan hindret så va jag inte beredd med ben, thats all. Sen kan ni även se att han hoppar inte alls lika fint vissa gånger över hinderna då han är trött i kroppen och hoppar mer spänt. Men jag tvingar honom hoppa av precis innan så han får träna på sin bättre språngkurva, mr rund och avslappnad.
 
Jag åkte verkligen till Åstorp för att träna, det är NU vi ska lära oss, både jag och Cassador, att göra rätt för oss. Om det innebär en uteslutning bryr jag mig faktiskt inte om. Jag va rent av skitglad när jag gick ut och klappade om min häst och berömde honom för hans insats, kanske i brist på att han hade lite mjölksyra i kroppen, även mina ben ;) Detta är mitt 3:e år jag tävlar och idag, jag har sett så många som rider så orättvist mot hästen. Flera hästar rev ettan och även andra hinder, fick stopp, och på grund av det ändrar de sin ridning av ren ilska. De sporrar sina hästar, drämmer till med spöt och drar de i munnen samtidigt. Jag säger inte att jag rider perfekt och vore en förebild för dem. Men jag önskar att fler respekterar sin vänner som ger så mycket, när man ser att de verkligen försöker eller kanske gjorde ett misstag på grund av missförstånd?! När jag och Cassador får ett stopp ger jag han en klapp på halsen, inga sporrar i magen eller rapp med ett spö (jag använder inte ens dessa på tävling), jag tror jag ger han mer självförtroende och positiv anda när jag gör så. Då han är så känslig och har så mycket egen vilja vill jag inte förstöra hans glädje till hinder, tävling och hoppning med att vara hård mot honom. Men alla har vi våra metoder, det va min ialf <3  
 
 
Det blev även en lång dag i Åstorp med runt 400 starter på söndagen, det gjorde att Cassador fick vänta länge i transporten då vi hade sen start i andra rundan. Många orsaker till att han va lite trött i kroppen, han gillade inte att vänta så länge.
 
 
 
 Inte alla som bjuder på sina dåliga rundor med klipp och nämner dem ens, men equipe.com avslöjar allt ;) Jag kör med öppna kort på denna blogg. Ni får se min första snygga runda som gav oss en placering, vi hamnade på 16:e plats av 64. Skitnöjd med den!! Och den andra, ja den vet ni ju ;)
 
 
 
 
 
 
 
 Kameran strulade lite i 120 men bästa filmaren fick igång det precis i tid.
 
 
 
 
 
Tusen tack Jennifer och Michelle som hjälpte mig idag <3, Michelle har även filmat lite "back stage" idag så när hon hinner ska hon klippa ihop det. Precis som ni önskat, men begär inte för mycket, första gången och jag tyckte det va så konstigt ^^.
 
 
 Här kan ni se första rundan i Åstorp 1/9 - 13, jag går på honom innan hinderna med sitsen och har inte alls samma lugn i rdningen, hade ingen kotroll med avstånd och vi red enbart med fläng som styrka. Jag tycker själv min ridning har utvecklats mycket bättre på så kort tid och självklart ska jag och vi, bli ännu bättre. Vi ska lära oss att jobba med bakdelen och sätta massa styrka och spänst i den, inte bara huvudet :)
Men denna runda är ändå lite speciell, jag red med massa i huvudet, om vi blir felfria hade jag kvalat honom till flyinge i 130. <3
 
 
 
 
 


Frågor om Cassadors hovar.


 
 
Jag har fått lite frågor om Cassadors hovar. "Har han ringskor, i så fall varför?? Ser ut som han har väldigt höga trakter på bakhovarna, stämmer det??"
 
Cassador har inga ringskor och det kan ni se på bilden jag tog vid en nyskoning. När Cassador kom hit från Holland hade han väldigt höga trakter och gick som på platåskor. Precis så som bildena 2 och 4 visar. Min hovslagare reagerade direkt vid första skoning och har sen dess jobbat med hans hovar. Jag har tyvärr inte tagit några bilder på hans hovar när han kom (då jag inte bloggade då), så tyvärr inte före och efterbilder men de ritade bilderna beskriver exakt så som de såg ut. Cassador hade stora hål i bakhovarna, såg jättekonstigt ut. Vi pratade komiskt nog om detta vid förra skoningen och hovis säger att hans hovar har blivit så mycket bättre och starkare.
 
När jag googlade på hovar, trakter m.m. Usch och fy vad mycket hemskt man får upp =(
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hittade ett riktigt bra inlägg på nätet, det låter väldigt logiskt allt. Så läs gärna och tyck till =
 
 
Hur påverkas hästen av höga trakter??

"Det är väldigt vanligt att man ser hästar som är verkade eller skodda av hovslagare som har väldigt höga trakter, så pass att det ser ut som att de går på ”klackskor”. Tittar man däremot på vildhästarna så har de väldigt låga trakter så att strålen får markkontakt och så att hovbenet ligger pararellt med marken. Varför skor och verkar då många hovslagare på detta viset, när fritt strövande hästar visar att de vill ha hoven på ett helt annat sätt? Och hur påverkas hästen egentligen av det?"

1.

 

 • Triangulär hov som liknar vildhästarnas naturligt nernötta hovar
 • Låga trakter (komfortabelt)
 • Hovbenet och sulan är parallella med marken (vågrät position)
 • Låg tåvinkel sätter lamellranden i sin starkaste position för att stödja hovbenet
 • Kotan sluttar och ger bra stötdämpning
 
2.
 
 • Den typ av verkning som många hovslagare praktiserar
 • Höga trakter (”strålbenssmärta”)
 • Hovbenet och sulan är inte parallella med marken
 • Branta tåvinklar sätter lamellranden i en försvagad position, och hovbenets stöd försämras
 • Kotan är upprät, och förlorar sin stötdämpande funktion
 
 

 
3.
 • Undersidan av en frisk hov
 • Stråle och trakter är vida
 • Brett avstånd mellan ballarna med en vid mittstrålfåra
 • Trakterna möter strålens hörn
 • Hörnstöden är raka, en stark traktstruktur
 

4.
 • Undersidan av en hov med höga trakter
 • Stråle och trakter är smala
 • Ballarna är sammanpressade
 • Trakten ligger framför strålens hörn
 • Hörnstöden är ihoppressade till en kurva
 
 

Här är några kotben.

"Till vänster:  Med ett hovben som är parallellt med marken, skapar kotan en lång stötupptagande kurva.

Till höger: Med höga trakter är hovbenet inte parallellt med marken. Den brantare tåvinkeln absorberar stötar sämre, kraften från benet kommer genom en icke korrekt vinkel ner i hovbenet och det medför ett högt tryck från hovbenets tå, på sulan.

Denna hov hade faktiskt höga trakter. Du kan se förkalkningar på frambenets baksida och utvecklingar av sidoförbeningar. Det mörka området på sidan visar att den delen av artären, som förser bakdelen av hovbenet med blod, har haft en permanent överfyllning på grund av blodstockning, orsakad av den reducerade blodcirkulationen pga skoning."

"Här är ett hovben (till vänster) från en häst som hade skor och höga trakter under många år, och (till höger) ett hovben från en frisk hov. Hovbenet till vänster har ett hack i tån. Tån fick bära extra vikt eftersom trakterna var höga. Benet ”eroderade” i spetsen (anpassade sin form efter trycket på det). En tåkappa på skon orsakar också hack i tån.

Du kan också se hur de bakre hörnen på hovbenet har pressats ihop till en smalare, rakare form än det friska hovbenet."

 

Källa: HÄR

 

 Placerad i 110 :)


 
 
Duktig kille, duktig ryttare. Film och bilder kommer ikväll. Nu taggar vi till 120 :D
 
 


Försöker sova...


 
 
 
 
 
 
Ni missar väl inte tävlingen där ni kan nominera någon, "Bäste Pärlan", till att vinna ett valfritt smyckespannband från Perlstoft???!!
 
 
 
 
FÖR ATT KOMMA TILL TVÄLINGEN, KLICKA HÄR =)
 

 
 
 
 
 
 
Vem vill inte ha ett "badass" pannband?? =) Jag rider ju på en så passar ju han som handen i handsken ;)
 
 
 


En liten Godnatt :)


 
Fullt ös idag, Cassador vill jag inte ens tänka på. Som ni vet så ska jag dra ner på ridningen och se om han blir lugnare.. Red ut i skogen idag och de va som att sitta på en tickande bomb. Efter ett tag började han stegra och jag hoppade av när han landade igen och gick en bra bit med honon. Jag gick i lite backar så han fick klättra, även jag då...huh. Sen hoppade jag upp igen, envis men aldrig dumdristig. Tar aldrig en fajt där jag kan riskera båda våra liv. Han kändes lite lugnare och vi skrittade hem till ridhuset där han fick sig en genomkörare. Tänker inte åka på tävling om han ska vara knäpp! Hoppas han vaknar på bättre sida i morgon!! Sen väntar ett "meeting" i dressyrpass i veckan..
 
Jag har ju helt glömt av att berätta en sak, denna blogg och Cassador har tagit all plats i huvudet den sista tiden, även Equipe och GHS. Men på måndag ska jag faktiskt göra ett litet fotojobb, detta skulle blivit av i Januari som en del kunnat läsa men på grund av familjenskäl fick vi skjuta upp det. Så det ska bli en spännande plåtning :) 
 
 
Taggad..... ^^ Godnatt!!
 
 
 


GÖTEBORG HORSE SHOW!!


 
 
 
VILKA SKA DIT???
 
 
OM Ni ska till Göteborg Horse Show...
 
 

Har ni möjlighet att vinna ett träns från Equipe och inte vilket träns som helst, utan ett kombinationsträns BR09 (liknande micklem). Det enda ni behöver göra är att svara på 3 enkla frågor, skriv namn, adress och mobilnummer, sedan kommer jag dra en vinnare innan vi packar ihop på söndag kväll.
 
Equipe Saddles Sweden AB
 
B02:82 Lägg till
Kom och besök oss i montern, B02:82
 
 
Jag kommer att hålla i tävlingen och finns på plats i montern
lördag och söndag, kanske fredag =)
 
 
WWW.EQUIPE.SE
 
 
 
Foto: Olivia Myrén 
 
 
 

Kombinationsträns BR09 (micklem)

Tränset är tillverkat i italienskt läder och insidan är klätt med mjukt kalvskinn.
Finns i svart och brunt, COB och FULL.
Nypris: 2395:-
 
 

Equipes tillbehör är tillverkade efter principerna om kvalitet, elegans och hantverksskicklighet som alltid har utmärkt vårt varumärke. Med betoning på karaktär och prestige. Ständig, noggrann och uppmärksam forskning om former, material och funktion gör just dessa produkter till verkliga pärlor i havet av ridsportartiklar, utformade för en krävande kundkrets som känner igen stil och kvalitet.
 
 
 
 
 
Foto: Fredrik Jonsving 
 
 
 
 
 


Cassador 21/2, hoppelihopp


 
 
Nu kommer äntligen en liten hoppfilm från i torsdags som jag klippt ihop med lite bilder för skojs skull :) Jag behöver inte analysera rundan så värst mycket mer än att jag faktiskt tycker att han har blivit mycket lugnare, visst har vi låååångt kvar till enbart LUGN, men där kommer vi förmodligen aldrig att hamna heller. Så vårt mål är bara att bli lite lugnare och känna oss båda trygga och nöjda med oss själva och med varandra. Jag gillar inte att han drar iväg så mycket som han gör mellan hinderna, jag hatar hatar att ta han i munnen och försöker verkligen och kämpar. Jag gjorde halt en gång när jag blev riktigt trött på honom och då blev han liika trött på mig och ni kan se bilder i klippet på hur han stegrar, kickar till mig så jag hamnar mellan öronen... suck! Men egentligen var det den enda gången under hela passet som jag tyckte blev en "grej", direkt efter så tog han åt sig och skötte sig fint. I slutet när jag hade hoppat klart stannade jag på volten längst ner och galopperade honom tills han blev lugn helt enkelt... vilket tog några varv men i slutet va han superfin. Något jag även måste lägga till är att om ni tittar på hans galopp så är han mycket stadigare, byter mindre och är helt enkelt lugnare under sig. Det gör det så mycket lättare för mig att rida honom <3
 
Jag känner, trots min frustration med att han både ska vara het och känslig, att vi har kommit en bra bit på bara några veckor och att vi absolut är back on track i rätt riktning. Ja varken jag eller ni trodde han skulle bli lugn bara sådär på någon vecka??!!
 
 
Så detta ska jag göra nu:
 
1. Träna mycket mer dressyr än hoppning, måste träna på hans svaga sida och det är att bli stark i bakdelen och mjuk i framdelen (inkl munnen). Med det ska jag även få en ny dressyrsadel som kommer undelätta min ridning, förhoppningsvis får jag den redan nästa vecka, håll tummarna!
 
2. Jag kommer be en grym ryttare att hoppa Cassador lite när jag är och hopptränar hos Amanda. Jag vill kunna se lite hur han bete sig från marken och att ryttaren kan ge mig lite tips och hjälp. Har bett om hjälp av flera men ingen vågar tydligen rida honom...hmm... :)
 
3. Jag kommer att fortsätta att kämpa med hans mat så jag får upp både hull och muskler, vilket kommer ta tid men jag SKA lyckas! Ja han behöver verkligen ingen energi i maten...
 
4. Backträning 2 gånger i veckan, samtidigt som jag enbart skrittar ut i skogen.
 
 
Allt detta är = att bygga upp hans korta muskler så han bär sig mer på bakdelen.
Skippa konditionsträning och hans långa muskler.
 
 
 
 
 Han är verkligen okomplicerad när det gäller hinder...
Hoppas han kan bli det i ridningen när vi hoppar med, inte bara hetta till och bli galen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 I början av att jobba han avslappnad i galoppen.. lite mer seriös min.
 
 
 
 
 
I slutet av att få han avslappnad... ett leende på läpparna =D
 
 
 
 
Jag kan se tydligt hur hela hans kropp är spänd i den första bilden och i den andra ser man att han är mycket mjukare och stadigare. Mycket jobb kvar men känns som att vi är på rätt väg som sagt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är han fiiiin i rosa??
 
Jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle klä honom i det men nu när Prinsessan har åkt måste ju någon använda det som är rosa ^^ Älskar att matcha!
 
 
 
 


Missa inte bloggen i helgen =D


 
 
 
Jag kommer lägga upp flera inlägg i helgen och ETT MYCKET speciellt, som har med Göteborg Horse Show och Equipe att göra så ni som ska dit måste vara lite extra uppmärksamma =D
 
På söndag är det tävling i Åstorp så morgondagen blir till att ladda inför det, putsa, packa, bada Cassador och massa trix och fix :)
 
Jag kommer även lägga upp filmer och bilder från gårdagens hoppning, när man förbrukat datahastigheten så går det inte så fort =P ops....
 
 
Nu ska jag fira med sushiiiiiii <3
 
 
 
 
 
 
 
 


Corvette <3


 
 
Idag var det besiktningsdag för Corvette, och jag va faktiskt inte alls nervös men visst tänkte jag på det. Hon gick igenom utan anmärkning, bara lite notis om hennes ärr vänster fram och gallor i båda bakbenen. Det va ju inget nytt och även den nya fodervärden va informerade om detta när de provred henne. Jag gillar att köra med öppna kort och tror att ärligheten varar längst. Så i slutet av månaden kommer Corvette bli Kalmabo, vem det är som blir hennes nya ryttare kommer jag inte meddela fören hon åker. Då både jag och denna ryttare driver bloggar tror jag vi båda har samma tänk så då får det bli så, även om jag vet att ni är nyfikna ;)
 
Visst är det bra att ni kan följa henne vidare genom en annan blogg??
Vet ju att ni är många som saknar henne :)
 
 
 
Corvette Ts på 3 årstestet, kammade hem 9-9 i hoppning och hoppdiplom <3
 
 


Kan någon stanna klockan?? ^^


 
 
 
Hoppningen idag gick, trots att min häst va mer eller mindre galen, riktigt bra. Jag är helnöjd men hinner tyvärr inte ladda upp film idag och skriva om det. Jag måste duscha, sova några minuter innan det är dags för jobb.... men jag bjuder på några bilder och en en gång, följer ni mig på Instagram (Icusen) har jag lagt några små snuttar från idag =D =D
 
 
 
 


You make me smile... =D


 
 
Sammanfattning från er, sedan tycker jag vi lämnar detta och går vidare i djungeln. Jag kommer dock inte sluta fotografera min häst ;) utan jag kommer lägga upp före och efter bilder för jag tror på mig och min häst, jag tror att jag kan få upp både muskler och hull. Mycket tack vare er och era underbara tips <3 Delar nu med mig av er till er alla!! <3 Tusen tack för era varma ord och tips, jag blir väldigt rörd och varm inombords. Det finns så underbara hästmänniskor och jag vill lyfta er alla här nedan lite extra <3 Även tack till er alla andra som har kommenterat igår och idag!! <3
 
 
Therese Lindh
 
Det är klart att olika hästar, har olika förutsättningar- precis som för oss människor.

Vissa har en högre förbränning än andra och är omöjliga att få upp i vikt. Visst går det, men det kan vara en lång process och det kräver mycket kunskap om både kroppen och näringen man stoppar i den.
Grunden är ju dock att om du får i dig mer än du förbränner, så går du upp.
Om du får i dig mindre än du förbränner, så går du ner.

Vill man gå upp, men inte kan få i sig så stora mängder mat som man förbränner, då får man ju hitta något som innehåller massor av protein/fett/energi.

Så att cassador är "tunn" och svår att få upp i vikt... Är ju inte så jäkla konstigt! Vi har ju sett och läst vilket energiknippe han är!
Ett kraftfullt hö, oavsett fri tillgång, är kanske mindre än vad han förbränner, helt enkelt.
Och du är ju medveten om att han är liten i maten.. Dessutom har du kunnigt folk omkring dig.
Dagen jag kommer oroa mig för cassador är när du skriver "har fått börja hälla i cassador olja, med en tratt" ;)
 
 
 

Maria Lindroos-Ahlroth

Mitt sto var VÄLDIGT magert innan. Ingen skillnad vad hon åt så gick hon ej upp i hull. Hon var även väldigt kräsen och lämnade alltid mat. För ett åt sedan rekomenderade min kompis Eggersmann foder åt henne. Jag var skeptisk först men tack och lov så provade jag det. Idag är hon rund och frodig med fina muskler. Eggersmann är även så enkelt att ge då man inte behöver blanda ihop flera olika mater utan man väljer den som passar ens häst bäst. Jag rekomenerar det verkligen för din häst.
Sen bor jag ju i södra Finland så jag kan inte säga var du kunde få tag på det. :)

Vill ännu säga att jag tycker din blogg är super! Du har ett härligt tänkande till dina hästar. Du håller även dina ord i din blogg. Du lovar ej saker som du ej håller vilket är fint. Följer med några olika hästbloggare i Sverige och alla är ej lika ärliga som du är. Fortsätt med ditt vackra sätt.

Kram
/Maria 40år från Finland
 
 
Caroline Bågfeldt

Måste bara säga att innan jag såg Cassador trodde jag att Chuck var svårfödd. Visst har jag jobbat mycket med att få han musklad och fin och även säger folk åt mig att han har lite muskler och inte så bra hull. Men Cassador slår honom med hästlängder.

Måste även säga att jag tycker du gör ett bra jobb, ta inte åt dig av andra som tycker tvärtom. Det är ju svårt att helt och hållet ställa av han från all träning för att han ska gå upp för då kanske han tappar muskler osv. Och han är ju ändå en tävlingshäst så han behöver ju sin träning.

Jag hoppas verkligen att du hittar något bra superfoder som får honom att gå upp. Jag har själv ingen stor koll, vi gav Chuck mycket protein och även equitop myoplast ett tag just för muskler och hull. Tror dock att det mest hjälper för muskelbyggnad och inte fett.

Lycka till i alla fall, tycker du är jätteduktig som sagt! :)
 
 
Karin Karlsson

Två tips: Köp vanlig "blå" bakjäst istället. Den är färsk och innehållet därmed levande jästkultur=bättre effekt. Räcker med ett halvt paket om dagen. Har man bara en häst eller ingen kyl i stallet att förvara det i så kan hästen få ett helt pkt också.

Och om det finns plats i boxen, köp en HayBar! Bästa stallgrej jag köpt! Jag hade ett fullblodssto som var väldigt petig med att höet skulle hållas "fräscht" för att det skulle duga som mat i hennes ögon. I HayBar:en kunde jag lägga i uppåt 20 kg silage åt gången och knappt ett strå hamnade utanför, innan bestod boxen mer av silage än spån på morgonen. Jag köpte min på Hööks, den finns inte på nätet men butikerna kan ha dem hemma ändå.
 
 
 
Alida Strange

En av mina hästar har haft mycket problem med hullet. Har man gett henne mer mat har hon istället slutat äta.
För ca ett år sedan vann jag en fodersäck "slobbermash" från RS Mustang. Som man ska blötlägga. Både jag och mamma trodde inte för 1 sekund att hon skulle äta det. Men hon älskade det och slickade rent krubban och gör det varje gång nu mera. Hon har gått upp väldigt mycket i vikt och har faktiskt varit lite mullig t.om. De kostar ca 18kr/kg. Men man kan också blanda vetekli och musli och blötlägga. Det innehåller samma saker. Men då är det ca 8kr/kg.

Det kanske är värt att prova en säck som komplement till det övriga fodret. Lycka till med allt, och tack för en bra blogg!
 
 
A

Vanlig matolja tillsammans med musli gjorde susen för mina två magra holländare. Sen kanske du ska minska ner på ridpassen. Du säger själv att han inte behöver bättre kondition. Du gör det säkert inte alltid, men du har skrivit att du ridit 1,5 timme några gånger. Kanske räcker med 45-60 min? Under ett tag iaf så han får chansen att lägga på sig innan han arbetar bort det igen.
Lycka till!
 

Anna

Ska du ge olja i maten är mitt råd att ge kallpressad linfröolja, det är bäst för hästen och ger bra resultat. Jag brukar köpa från Gunnarshög, finns i fem och tio liters förpackning, mkt smidigt att beställa från dem.
Trist att du fått en kymig kommentar:( så onödigt att folk inte tänker efter hur de uttrycker sig!

Tror det är lite lägre värden på årets hö /hösilage med, har sett och hört flera som har svårt med hullet på sina hästar denna vinter, jag har samma problem på min ena. Är lite intresserad av att prova Mitavite cool performer, det låter så himla bra när man läser på om det ;) Fast känns sen o andra sidan inte så naturligt med ris till hästar?!
 
 

Silverbjälke
 
Inlägg nr 1:
Hej, se ut?? jag kan börja med att kommentera Cassador på bilderna i inlägget.

Jag tycker det ser ut som en slankare och mer atletiskt slim typ av häst som är svår att få upp. God kondition men långa seniga muskler, absolut inte smal men skulle i mitt tycke behöva mera muskler egentligen överallt, men mest på hals-rumpa och kanske innanlår/skinkor. vad väger han ca 500 och ca 163cm?
proteiner och backträning :) Jag gillade hästen, men skulle vilja ha upp honom med 40-60 kilo muskler till.

går det inte bif bilder här? Har nämligen en "likadan" häst som jag tänkte visat dig.

varför har du bytt till ensilage??? det är inte bra för hästens magsyrePH eller vätskekontroll, vilket på sikt kommer märkas på bajset och kan utlösa krubbitning och tics vid foderdax, hästar producerar inte saliv när de inte äter och vid fel magsyrebalans kan de trigga igång sin salivproduktion genom att bita i krubban. dessutom produceras ensilage för nöt och mjölkdjur och de fälten saknar väldigt ofta det hästen vill ha eftersom det inte alltid är bra för unga eller mjölkproducerande nötdjur utan endast för de som skall gå till kött. ALDRIG ensilage till tävlingshäst.

Jag säger inte något av detta för att vara elak eller såra eller kränka, jag blev bara bestört när jag ser att du verkligen vill det bästa och väl men någon har lurat i dig massa skitsnack om hur du ska göra för att få bäst resultat.
 
Inlägg nr 2:
Underbara bilder :)

Du, Ta inte illa upp om någon säger något om din häst eller vikt-muskler-smal osv. Han är faktiskt väldigt fin.

Jag blir mer och mer säker på att han faktiskt har en hög förbränning och en låg deponering av det han får i sig, inget fel i det alla är vi olika, vissa blir feta, vissa inte, vissa är skitstarka men smala vissa är kraftiga men förvånansvärt orkeslösa. Det man skulle kunna testa är ett litet mål till om dagen av ett bra hö. Han kanske förbränner fortare och mer än vanligt bara.

Hur som, jag tycker han var fin och att dessa bilder visade det mycket bättre än de du lade ut idag.
 

Josefine

Mitt halvblod var också av den typen som hade väldigt svårt för att lägga på sig och det kombinerat med en häst som behövde röra på sig 6 dgr/vecka för att inte bli knasig var inte en lätt kombination, han blev såpass tunn under pälsfällningen att man knappt ville visa upp honom på träningar/tävlingar eftersom han såg ut som han gick på svältdiet...detta trots fri tillgång på hö/hösilage och en i övrigt noga uträknad foderstat =( Men sista året jag hade honom så fick vi tipset att använda foderjäst och det är funkade för oss. Foderjästen hjälper kroppen att tillgodogöra sig energi och protein som dom får i sig :)

http://www.hogstaridsport.com/diamond-v-p-1794-c-262.aspx
 
 
 
Lina

SKA se ut, ja hur beskriver man det, det blir ju väldigt generellt då hästar precis som människor ser olika ut och har olika förutsättningar sen beror väl idealet också på vilken gren man tävlar i.
……..Började på ett långt inlägg insåg jag men så kände jag SKIT I DET!!!
En tävlingshäst ska vara väl förberedd för sin uppgift och ja, det betyder även kroppsligt.
Den ska vara välmusklad för sin ålder och uppgift (en 4åring kan inte/ska inte se ut som en 10årig häst och vice versa). Den ska ha ett normalhull, observera att det bedöms olika på olika hästar av veterinärer bla, mitt sto som jag tycker är tunn betraktas som normalviktig.
Fin glansig päls osv.
Det här kan man spinna vidare på hur länge som helst men sammanfattningsvis Välmusklad, normalhull, fin lyster i pälsen, pigga glada ögon, lugn och fin mun samt trivas med sitt arbete.
Så, nu har jag beskrivit både dina och mina hästar ;)
För mig är det helhetsintrycket som gör det, det finns hästar som är jättefina i kroppen men som ser jätteledsna ut när dom rids och det finns tjocka och tunna hästar som ser skitglada och pigga ut och då är "Helan o Halvan" mer som dom "ska" se ut.
Bra fråga Erica men konstigt nog så svår att svara på men det är väl för att man vill täcka in alla kategorier och aspekter och det finns ingen regel utan undantag osv osv
Kan man kort och gott skriva glad och välmående, då har man väl täckt in allt…?
Det är inget fel på Cassador men det är väl bra om du kan få upp honom i vikt eller som jag brukar få göra med min, helt enkelt göra allt jag kan för att hon i alla fall inte ska gå ner i vikt.
Jag tycker han är fin i kroppen och han älskar ju uppenbarligen att arbeta så du har inget att skämmas för, kan du få upp vikten på honom är det bara ett plus annars är det gott nog om han i alla fall håller vikten.
Som jag skrivit förut så har jag lagt ner massor med pengar på att få upp min häst i hull men inget har hjälpt så nu sparar jag dom pengarna i stället, varför lägga tusentals kronor varje månad på foder som ändå inte funkar (ska dock kolla upp det där med foderjäst).
Jag är helt övertygad om att du gör allt du kan men som du skrev, man kan ju inte tvinga i dom mat. Vissa människor har ju samma problem, dom äter hur mycket som helst men är fortfarande tunna som tändstickor (själv har jag motsatt problem).
Haka inte upp dig på denna enda kommentaren nu, han ÄR fin. Kram :)
 
 
 
 
 


PerlStoft <3


 
 
Nytt armband från PerlStoft <3
Kom på posten idag, visst är det läckert?? =D
 
 


Ett sista... :)


 
 
TACK Linda för ditt andra svar. Lite mer konkret och något jag kan svara på :) Jag förstår absolut att du reagerar för det gör jag hela tiden och jag försöker faktiskt göra något åt det.
 
 
Linda skrev tillbaka:
 
Det var jag som skrev kommentaren och jag står för att jag tycker att han är för tunn faktiskt. Jag skrev inte det för att hoppa på och jag har inte en aning om vem du är. Så det är ingen som känner dig som vill jävlas. Jag tror nog inte att jag är ensam om att tycka att han är tunn. Jag försökte dessutom inte vara elak utan skrev bara att du kanske borde fodra upp. 
Jag har reagerat flera gång men speciellt på dessa två inläggen: 
 
https://cdn3.cdnme.se/2496086/6-3/img_7828_52e65923e087c3257d775518.jpg
 
http://icusen.blogg.se/2014/february/fraga.html#comment 
 
Jag är också medveten om att alla hästar inte är lättfödda liksom att vissa är svårare att få slimmande men det är inte omöjligt. Du skriver själv att du ska sluta konditionsträna honom och det är vettigt även om det inte var pga hullet du skulle göra det. Det finns som en annan skrev här ovan olja som man kan ge, rapsolja, majsolja eller foderolja som har påvisat gott resultat. Har han fri tillgång på hö dygnet runt? Ger du honom kraftfoder som är anpassat efter hästar i underhull? 
Det verkar som du rider och tränar honom hyfsat hårt. Kanske du skulle ta en lugnare period och hoppa bara på hoppträningarna och sedan rida pass som inte är så krävande. Ju mer kondition han har ju mer kommer han att göra av med eftersom han verkar vara så aktiv. Jag hade försökt stimulera huvudet på honom och inte kroppen. 
Just nu verkar det gå någon form av trend i bloggar att holländska eller utländska hästar får lov att vara magra. 
De hästar du lagt upp i inlägget förstår jag inte riktigt hur de hör ihop med min kommentar. Men du gör som du vill. 
 
 
 
Mitt svar:
 
Jag konditionstränar honom kanske en gång var tredje vecka i skogen då han är väldigt pigg av sig så har jag inte kännt att de är mer nödvändigt. Min hopptränare tyckte jag skulle dra ner på konditionen OM DET hade funkat, vilket hon faktiskt tvivlade på, då det är lite av hans personlighet. Jag rider ofta i skogen men mest enbart skritt och lite trav, och klättring. Sen har jag inte hoppat han sen tävlingen och innan det träning och innan det tävling. Så nej igen, jag hoppar honom inte mycket heller :)
Jag gillar inte hönät utan ser till att han alltid har några strån kvar från lunch och kväll, är det tomt fyller jag på mer, lämnar han mycket minskar jag lite. Jag försöker anpassa varje dag efter honom. Jag har försökt med Lusern pellets, vilket han inte gillar uppblött och nu hackad strå, vilket också är svårt att få han o äta. Han är inte stor i maten men jag försöker hitta knep hela tiden och frågar gärna mina läsare om hjälp för alla har vi olika erfarenheter och kan hjälpas åt. Jag vill absolut inte följa någon trend med magra hästar! Den aptiten han har idag har jag fått bygga upp, när han kom åt han max 5 kg hö ett bra tag.
 
Jag hoppas du stannar LINDA så ska jag visa att jag faktiskt försöker få upp honom i vikt och absolut ingen bantning :) Olja la jag till för 1 vecka sedan och foderjäst ska jag köpa in. Har du något annat tips Linda?? Vill en en gång tacka för ett mer utförligt svar och trevlig ton. Jag är öppen för mycket med denna blogg och jag hoppas du förstår mig att jag ville reda ut det. Jag vill verkligen få upp han i både hull och muskler, en sak till som är säker. Jag tränar honom inte hårt 7 dagar i veckan och har enbart kört lite hårdare pass när han verkligen behövt köras igenom inför tävling och träning. Men jag känner att jag har hittat ett eget mönster med min och hans träning nu så vi får se hur det lönar sig efter ett tag :)
 
Var sak har sin tid men om vi alla sträcker ut en hand i stället för att göra fälleben så blir det så mycket roligare i vardagen och alla kan glädjas åt varandra <3
 
 
 
 
Pinnen 7 år och Tunnan 6 år. 

Mina helt egna hästar och helt olika i typen. Corvette går nästan bara på hö då hon musklar sig och går upp för ingenting, och även hon har galet mycket energi. Cassador.. ja ni kan ju den historian nu ;)
 
 
 
 
 
 
 
 


En liten debatt :)


 
 
 
Till LINDA och er alla andra där ute som anklagar först utan att tänka och utan att veta anledning, det sårar faktiskt. Sen vet jag inte om det är någon jag "känner" som vill vara elak och som VILL såra. Ja både du och ni är många i denna hästvärld. Svartsjuka och dålig uppfostran, ja hujedamej!!
Här kommer lite bilder på HUR våra hästar kan "se ut", för jag tror du/ni har missat mycket i eran inlärning.
 
 
 
 
En häst som inte får mat eller som inte får den näring den behöver, omusklad, ser ut så här..
 
 
 
källa: HÄR
 
 
 
 
En häst som får mycket mat och är musklad ser ut så här..
 
 
 
 
 

Jag anser så här, OM jag hade haft en mager/smal häst (som inte får tillräckligt med mat) så hade hästen i sig inte orkat med 6 arbetspass i veckan, tävla, och meetings. Hästen hade heller inte mått bra inombords, den hade haft en matt och sträv päls, ledsna och trötta ögon, hängande kropp m.m.

Det är inget utav detta som jag nämnt som stämmer in på Cassador, han är helt galen i kondition, han tycker två tävlingsrundor på en dag är rena barnleken. Han är pigg och glad, har fet och glansig päls. Ögonen lyser riktigt på honom och han står resligt i gången och väntar på sin uppgift. Det enda som jag saknar är mer hull och lite mer muskler, men det kanske jag aldrig kan få?! Jag har aldrig fått en tillsägelse på en tävling att min häst ser mager ut eller att den inte orkar, det är få hästar på banorna som har den orken och glädjen till att tävla som han har och han har alltid extra mycket energi till andra rundan, vilket en del har slut på.

Han har heller aldrig varit skadad, på två år har han aldrig varit hos veterinären med svullna eller halta ben. Hade han inte fått tillräckligt i sig tror jag något hade tagit stryk, för om kroppen inte är i form så kan det leda till att kropp och leder far illa.   

 
 
 
Så här såg Cassador ut för 2 veckor sedan,
jag har nu påbörjat en ny foderstart och även bytt hösilage till ensilage,
vilket han mer eller mindre har fri tillgång till.
Jag kommer ta en ny bild på honom om 2 veckor och
då får vi se om vi märker någon liten skillnad.
 
 
 
 
 

 
 
 
Nu till debatten, hur anser NI att en tävlingshäst ska se ut?? Inga svar är fel utan alla tycker och tänker vi olika. Bara roligt att se vad ni tycker kring detta :)

 
 
 
 


Snabbt, billigt och enkelt!


 
Jag skickade mina skär till klippmaskinen i torsdags eftermiddag och fick dem igår. Det kallar jag snabb affär :D Tror till och med att de är vassare än när jag köpte klippmaskinen ny. Så jag kan varmt rekommendera Lyckliga Fåret.
 
 
 
 
 
Det va nämligen lite brådis med nya skär då jag har fått i uppgift att klippa Hugos fina Sandy till GP-ponnys semifinal. Det kan ju hänga på min klippning ;-) Ska bli så spännande och håller alla tummar och tår till detta ekipage. Älskar verkligen denna ponny, från dag ett när jag såg den, Hugo va då bara medryttare på denna ridskolehäst. Jag minns att jag sa, "Du måste bara köpa den", familjen köpte den och nu har det kommit till semifinal i GP-Ponny. Så coolt!! 
 
 


Ibland blir man ledsen..


 
 
Ni som känner mig vet hur mycket jag kämpar med få upp Cassador i hull. Fick denna kommentar nu...
 
Från Linda?!
 
Kanske dags att fodra upp?? :(
 
 

mitt svar:
 
Hej Linda!! Om du ställt en annan fråga eller följt min blogg så hade du förstått det lite bättre. Cassador är en holländsk häst med fullblod i typen. Han hade fri tillgång till hösilage men nu bytt till ensilage. Jag gör korrekta foderstarter med hackad lusern, olja, hippo cool och PLUSS protein. Han gick på ett bete i somras i 5 veckor på höga värden, mitt svenska sto rullade hem som en tjock tunna medans Cassador såg ut så här. Jag avmaskar honom och kollar träckprov. Han är inte stor i maten och man kan inte tvinga en häst massa mat. Något mer du vill påpeka efter detta svar??
 
Cassador är en mycket pigg och glad häst, va hos veterinären för ett tag sedan och det va absolut inget fel på honom. Fin och glansig päls, tyvärr den typen av häst som är svår att få upp i hull...
 
 
 
 
 
 


Tömkörning


 
 
Idag hittade jag en pigg häst i boxen som absolut inte ville va inne mer. Ja det är inte konstigt då de står inne runt 16-17 timmar på dygnet. Gillar inte det riktigt och inte Cassador heller men men...en annan dag :)
 
Tömkörning på schemat och Cassador ville verkligen jobba idag, jobbade mycket på fyrkanten i slutet i kort kort trav och jag springandes bakom. Cassador hade aldrig accepterat detta när han kom och när han väl började göra det så vinglade han in och ut hela tiden. Nu är han mycket stadigare och vi kan till och med göra skänkelvikning i trav. Den som säger att de inte kan "tömköra igenom" sina hästar så de blir mjuka i båda sidorna får nog komma till mig på lektion ;) Jag tycker både Cassador och Corvette är som finast dagen efter en tömkörning.
 
Nu är det mat för mig och sedan jobb lite tidigare, ska in på viktigt möte. I morgon blir det antning sadelprovning, vanligt arbete eller skogsridning. På torsdag ska jag hoppa och det kommer både filmas och fotas. Tänkte han skulle få bita i lite högre hinder :)
 
 
 
 
 
 
 
Tjena ;)
 
 


God morgon vackra ni <3


 
 
Min kropp har sagt ifrån nu, den vill ha några dagars sömn och återhämning. Så jag valde igår och idag att vakna utan väckarklocka, trött så in i även när jag väl vaknar. Sov 9,5 timme igår och 9 timmar idag. Helt sjukt ovanligt i min vardag men tydligen behöver min kropp det så självklart att jag ger den mer sömn. Man måste lyssna på den ibland även om man vill köra fullt ös 24/7. 
 
Nu ska jag snart dra mig upp ur sängen och bege mig till min vackra prins. Han fick vila helt igår och jag ska göra som Amanda säger att sluta konditionsträna honom. Idag blir det nog tömkörning och kanske lite barbacka ridning. 
 
I morgon kanske kanske det blir en sadelprovning med Equipe <3 Ja Lina, jag ska ha mig en ny dressyrsadel, men även en i hoppning. Susanne ska till Norge nästa vecka och har massor att göra innan så kanske att vi får skjuta på det. När det väl blir av kommer det fotograferas och skrivas ner hur Susanne gör vid en sadelprovning. Hon är väldigt noga och bokför alla sina kunders hästar och hur de är och utvecklas i ryggen. Ska bli spännande :) Hoppas ni kommer gilla det!
 
 
 
 
Equipe, kombinationsträns (micklem)
 
 


Bloggen <3


 
 
Bloggen är inget utan er, era kommentarer och frågor. Det är VI som gör denna blogg, hade inte klarat mig utan mina fantastiska läsare. Jag blir så otroligt glad och rörd när jag får läsa era varma ord <3 Tack för att ni är NI!!
 
 
:)
 
Först och främst GRATTIS till allt!!! 
Vilka fina sponsorer du har, ta väl hand om dom, det är få förunnat men det är du Väl värd :) 
Jag tycker mycket om att se dig rida och det är få inom hoppsporten som jag orkar se på, toppskiktet inräknat, det är för lite klass och för mycket slit och släng (en del borde inte ens få starta). 
Men du har en fin inställning till hästarna och det syns att du behandlar dom väl och det är en fröjd att se dig rida, även dom gånger det inte går som du vill, för du har hjärtat på rätt ställe och att du rider BRA är bara extra krydda. 
Ser fram emot att följa dig på din resa mot toppen och jag hoppas och tror att du kommer att fortsätta vara den ödmjuka person du är med en bibehållen respekt och kärlek till hästen. 
Lycka till med allt! Kram :D
 
 
Snygging <3
 
 


Svar på frågor :)


 
Nu sitter jag och äter frukost hemma i småland och njuter av regnskogen utanför (not). Mamma och pappa åkte ner tidigare till Halmstad för att hjälpa syrran med sin nya lägenhet och flytta in lite möbler. Igår va det mycket häst, först tävling i falkenberg och sedan hem till småland och hälsa på Corvette och träffa den här tjejen som skulle provrida Corvette. Jag tänker inte avslöja så mycket mer om personen och vad som sas nu än att jag tror de nöjda med provridningen trots att Corvette va helt galet glad att få hoppa och hoppade mer eller mindre tjejen ur sadeln ibland. Det har hon även gjort med mig då hon har en så sjukt kvick teknik att ibland kan man bara inte mjukt följa med utan får sig en kick i baken av henne. Hon va även lite svår med avståndet till hinderna då hon gärna ville bestämma själv och hoppade av ca 3 meter innan en gång, (har film på detta) och knep ihop baken så roligt och smart att hon inte alls rev.Trodde tjejen skulle bli lite chockad och rädd men hon kom igen och det gick mycket bättre. Tuff tjej på tuff häst, tror dessa två hade haft riktigt roligt tillsammans så vi får helt enkelt vänta och se vad som händer :) 
 
Shit, ni är ju helt grymma på att kommentera på min blogg!! Nästan så jag måste gå ner i halvtid nu för att ha tid att svara på allt ;) Även tack för all feedback jag fick angående hur jag ska svara och kommentera på era kommentarer här på bloggen. Jag kommer absolut fortsätta att gå in på era bloggar och svara/fråga och även läsa era bloggar så som ni läser min. Den linjen tycker jag är fair, finns de bloggar som aldrig bryr som om vem det är som kommenterar deras blogg och går absolut inte in på bloggen på grund av att de inte vill öka deras "status". Ibland skulle jag vilja slänga status, tittarsiffror och allt i sjön. Jag vill bara njuta av min blogg utan att bli påverkad av den. Hade inte ni tyckt det varit bra ibland?? =) Jag kommer även börja svara på en del kommentarer i kommentarsfältet. 
 
 
Jag älskar verkligen när ni ställer lite psykologiska frågor och även andra. Tycker det är så roligt att svara på!! =)
 
 
Rebecka frågar:
 
Hej! Du verkar så sund så jag har en fråga till dej. Har du något tips om hur man vet sina brister utan att haka upp sej på dom. När jag tränar för någon är det inga problem. Men när jag tider själv har jag lätt för att haka upp mej på allt som är dåligt. Vilket inte gör det bättre. Jag tycker man ska vara självkritisk men jag känner att jag i te har kontroll över min :-)
 

Hej Rebecka och tack för din fråga. Jag vet inte om du tränar för en dressyrtränare eller hopptränare. Men som du säger så går det alltid även för mig bra på hoppträningen men ibland kan även jag haka upp mig på något när jag sitter och nöter själv. Då har jag tagit till hjälp av en dressyrtränare som även håller i små hoppträningar, alltså ingen ren dressyrtränare. Hon är grymt duktig på allt som har med dressyr och markarbete o göra. Sist jag red för henne hade jag fastnat i ridningen med Cassador och behövde hjälp med att komma ur det. Då frågade hon mig vad jag hade för problem och vad jag ville ha hjälp med helt enkelt, inte bara gå in och rida öppna slutna för det har vi inte problem med. Vi jobbade på det jag ville få ut av passet, det släppte lite i slutet av passet, sedan tränade jag på detta varje dag jag red i ridhuset, inte flera dagar i rad. När det släppte helt kan man självklart få bakslag men då går man tillbaka och träna på det jag lärde mig på dressyrpasset. När Cassador har lärt sig att vara lugn i galoppen och jobba med bakbenen på en volt då kan jag gå på nästa. 
 
Jag vet inte ålder på din häst och vad du har för mål. Men jag har stora mål i hoppningen med Cassador. Därför vill jag att markarbetet ska sitta som smäcken i bäcken. Eftersom Cassador är en het och lite galen häst och även lätt för att lära sig så är jag väldigt noga med att fokusera på just DETTA när jag rider ett pass. Inte gå in i ridhuset, rida 1,3 timme och mer eller mindre rida igenom ett dressyrpass varje gång jag rider i ridhust. Va noga med att fundera ut innan vad du vill få ut av passet, kanske lägga upp en plan i din ridningen, inte bara din häst utveckling UTAN din prestation. Det kan vara så att då vill gå in och rida din häst på en serpentinbåge. Då ska din häst komma till ro, gå i mjuk form, vara lika stadig i båda varven och jobba med bakenen i övergångarna utan att öka och dra upp huvudet. Du ska tänka på blicken, sitsen, övergångarna, handen, sitta ner eller rida lätt (trav). Detta kan vara för mig en enda sak jag vill fokusera på en egen träning. Många som rider tänker nog alldeles för mycket på hur hästen gör och hur den går, och glömmer bort sig själv. Det är därför man rider för tränare men som du säger, det är då det går bra.
 
 
Du får gärna göra en följdfråga om du tycker mitt svar är lite luddigt :)
 
 
 

Malin frågar, bloggar HÄR:
 
Du förresten trivs Cassador bra med micklemtränset? Är det någon skillnad i ridningen? Funderar på att köpa ett till min D-ponny. Velar lite om vilken storlek jag ska köpa i så fall för han har cob ibland och full ibland. Hur tyckte du storleken var?
 
 
Cassador älskar sitt kombinationsträns (micklem), nere i Italien får man inte säga Micklem, vi måste säga kombinationsträns men jag lägger gärna till en parentes med micklem i ;)
Han är mycket mycket mycket, ja helt sjukt mycket lugnare med både huvudet och munnen. Då Cassador är en het häst och gärna drar iväg när han är svag i det jag kräver så blir det automatisk att jag drar han i munnen och jag tänker inte betsla upp honom för jag tycker som sagt inte att jag löser mitt problem med det. Han behöver få tid att bli stark och jobba ännu mer med bakbenen och som ni kan ha sett på hoppfilmerna så har han kommit en bra bit på vägen nu. Tränset gör att han blir lugn, går lättare i form och suger tag i bettet istället för att bråka med det. Han skummar mycket mer än vad har gjorde förr och går mycket stadigare.
Cassador har ett ganska litet huvud men jag har alltid haft full på honom så jag trodde att jag skulle behöva ett cob men det va alldeles för tajt och remmarna räckte inte runt. Full sitter perfekt, och hellre att det sitter lite lösare än lite tajt.
 
Om du/ni ska köpa ett micklem/kombinationsträns och är osäker på storlek, åk gärna till butik och ta med ett träns hemifrån och mät. Om ni ska till horse show kan ni även där ta med och mäta och känna och klämma på de olika märkena. Nu i efterhand då jag provat både Rambos och Equipe så skulle jag utan tvekan välja Equipes då det sitter mycket bättre och är i ett mycket mjukare material. Jag vet inte vad Rambos kostar med jag tror Equipes ligger runt 1.700. och är verkligen värt det. Istället för att ha 3 halvbra träns så köp ett som verkligen funkar på din häst!!
 
 
 
Vem vet, kanske ska jag tävla ut ett sådant träns på göteborg horse show...
ja vem vet, haha, bara jag vet ^^
 
 
 
 
 
 
 


Utvärdering av dagens rundor


 
 
Idag har jag velat plocka ihop ridningen mellan hinderna i första och sitsen och handen i andra rundan och lagt ihop detta i båda. Amanda kollade på rundorna och tyckte jag gjorde en riktigt bra förstarunda men vet vad vi ska träna på, jag måste kunna lätta på handen innan hinderna utan att Cassador sticker. Vilket hon sa är svårt och kanske inte går för han är som han är, het och på. Hon sa även, nu har du en bättre ridning, mycket bättre anridning, och då är det bara att fortsätta att bli bättre på det andra. Träna, träna, träna...
 
För mig räcker det inte med en NOLLA, jag vill få ut mer av min ridning och kunna gå in varje runda och göra det snyggt, säkert och stilrent. Jag vill bli så bra jag kan bli, jag vill bli ännu mer ETT med Cassador, som ni kan se på klippen så är han inte lätt och han är alltid, alltid värst i andra rundan. På något vis så vet han antingen att han får hoppa högre eller är bara mer laddad. Brukar inte hästar bli lugnare i andra rundan?? Corvette är mycket lugnare och mer bekväm, Cassador har många växlar i första rundan men gångar detta med 10 i andra. Han brukar faktiskt sköta sig duktigt men idag va han riktigt överladdad, han stegrade både på framhoppningen och inne på banan när jag försökte skritta runt. Han gör det enbart när jag skrittar och tycker inte att en skritt hör hemma bland hinder.
 
Nu när jag utverderar rundorna kom jag på det att han inte alls kickade, jo en gång när han blev lite arg på mig när han ville sticka från skritt men inte i galoppen. Annars kunde jag sitta ner och galoppa honom riktigt bra idag. Red fram honom utomhus och drog inte alls iväg så mycket som han brukar. Tror allt han gillar sitt kombinationsträns (micklem) och idag hade jag även ett helt vanligt tvådelat på honom, sprengerbett. Varför betsla upp en het och känslig häst?! Jag ska banne mig lära mig rida honom på vanliga bett, gillar inte skarpa, tycker inte det löser mina problem. Jag behöver träna, få mer styrka och balans, även Cassador måste lära sig att att lyssna mer på mig och bli en aning lugnare. Jag kommer variera tävlingarna med vanliga bett och betlöst, hackamore. Ska även köpa ett novabett och ett två- eller tredelat gummibett.
 
 
 
 
110cm: Här hade jag ett lagom tempo på galoppen och höll samma genom hela rundan. Han försöker dra hela tiden vilket gör det svårt för mig att rida honom men jag har hela tiden lugnet i bakhuvdet. Jag la han snyggt och bra inpå alla hinder, även bra vägar. Däremot glömde jag helt av handen då jag fick hålla lite extra i honom när han ville dra iväg.
 
 
 
 
 
 
115cm: Andra rundan är han riktigt taggad och jag försöker att inte ta tag i honom för mycket men det är inte så lätt att gånger. Jag tar ut svängarna ordentligt och gör så bra vägar jag kan och min hand är mycket bättre över hinderna. Ni kan själva se att Cassador själv är den som river 3:an. Det är nämligen så att han kom på samma linje på första rundan och är inte en dum häst utan när jag rider mot 2:a hindret så ser man redan där hur han taggar på nästa. Därför drar han iväg och svarar inte alls på min förhållning och hade lätt kunnat komma på fyra om jag hade låtit honom och då hade han kanske inte rivit. Men vad får jag ut av det?! Vad får Cassador ut av det? För bara ett år sedan hade jag säkert kommit på fyra, då visste jag inte hur viktigt det va att komma på rätt avstånd, inte bara "en gyllene regel" utan för Cassadors skull. För att han ska komma på fyra måste jag öka galoppen och i en grund ska man hålla samma jämna tempo för att få ett bra flyt. Rutin, rutin och massa träning. Du ser inte en enda ruttinerad ryttare komma på 4 när det ska vara 5 i en grund, no way! Jag kommer ihåg förr förra året i flyinge. Banan låg på 1.25 cm och sista linjen på banan va det fyra galoppsprång, räcke till oxer. Men Cassador kom på tre mellan och jäkla vad han hoppade och fyy vilken orutin från mig!!
 
 
 
 
 
 
 
Vem behöver spö och sporrar när de rider... inte jag ialf ^^
 
 
 
Slutsats: Om jag summerar dagen i helhet. Det är vår andra tävling i år och vi gjorde en felfri första runda med bra tempo och riktigt bra vägar utan att han ålar sig från höger och vänster för att krypa ur de tempo jag valt. I andra rundan kunde jag ridit honom lite bättre, få han lite mer avslappnad (om det går). Jag är annars mer än nöjd med dagen, tycker han skötte sig bra för att vara han. Tror egentligen den enda medicinen är att tävla, träna, tävla och tävla och träna. Thats it, enkelt och glasklart!! Nu blir det tävling igen redan nästa helg och det ska bli spännade och se hur han beter sig då, två helger i rad borde göra han en nypa lugn (hoppas).
 
 
 
 


Snygg eller snygg....=D


 
 
I sitt pannband från Perlstoft och Kombinationsträns från Equipe!!
 
 
 


Ett ner i 115 :)


 
 
Så nöjd med dagen och med en såå taggad häst. Vet inte hur många gånger han ställde sig upp och då gör han inte det för att jag tar i han eller kräver nåt större än att skritta. Vilket han tycker är överflödigt ;)
 
Noll fel i 110 och ett ner i 115, grymt nöjd. Nerslagen va helt och hållet Cassadors glädje och sug på hinders fel ;) Ni ska få se film på det ikväll, kommer ladda upp dem så fort jag kommer hem och skriva mer om rundorna. 
 
Nu sitter jag och väntar på att möta upp en tjej och hennes familj. Sen ska vi ut och provrida Corvetten <3 ååå va jag saknat henne!! 
 
Vi hörs sen och tusen Tack för alla gulliga lyckönskningar, Grattis till dagens resultat och till mitt nya samarbete. Det är mycket tack vare er <3 Ni är lika delaktiga som jag och tillsammans kan komma långt!! <3
 
 
 


Nolla i 110 :)


 
 
 


Nu tänker jag avslöja...


 
 
 
Det ni väntat på länge och även jag, men nu kan jag inte hålla mig mer för jag har massa på gång och för att allt ska funka måste jag redan nu berätta för er. Hoppas inte jag varit allt för elak med väntandet, men den som väntar på något gott... <3
 
 
Min nya samarbetspartner är....
 
 
 
 
 
Jag kom i kontakt med Susanne på Equipe och vi började diskutera ett samarbete. Vad vi kunde göra tillsammans och vilka idéer jag hade som jag skulle vilja förverkliga. Vi har bara träffats två gånger lite snabbt efter vårt lilla möte men båda är väldigt lyriska med ett kommande samarbete. Susanne har gett mig väldigt mycket fria händer till mina idéer. Den första kommer äga rum i Göteborg redan, en tävling som jag kommer att hålla i Equipes monter :) Mer om det kommer att komma upp på bloggen lite senare. Jag kommer även berätta mer om detta samarbete senasre men nu måste jag ladda med sömn till tävlingen i morgon.
 
Hoppas ni gillar mitt nya samarbete, just nu jag känner mig så lyckligt lottad. Nu har jag två fina samarbetspartner, Perlstoft och Equipe. Tillsammans med er mina fina läsare, mina hästar och dessa två kan vi göra denna blogg otroligt spännande :)
 
 
 
 
 
 
Cassadors första gåva, ett kombinationsträns ( Micklem a la Equipe <3 )
 
 
 
 
 
www.equipe.se
 
 


En liten fråga och NI får bestämma :)


 
 
 
 
Fick en fråga från Maja där hon undrar:
 
Kan du inte ändra ditt kommentarssystem? Är så tråkigt att kommentaren inte syns när du svarat på den, utan det visar bara svaret.. :)
 

Jag svarar faktiskt aldrig på kommentarerna bland mina utan jag går istället in på deras bloggar och svarar, är det frågor som rör alla här eller något som ni också kanske vill veta svarar jag på bloggen. Även ni som inte har blogg brukar jag svara som ett inlägg på bloggen. Nu är frågan, vill ni att jag ska svara på alla kommentarer bland mina kommentarer eller ska jag fortsätta som jag gör?? =)
 
 
Tack för frågan och hoppas du förstår mitt svar Maja <3
 
 
 
Tagga tävling i morgon med min flygande häst :)
 
 
 
 
 


JAG KAN INTE HÅLLA MIG LÄNGRE!!


 
 
Haha, ni förstår inte hur jobbigt jag har det nu. Jag vill bara avslöja allt för er men vill göra det snyggt och ja, ni får helt enkelt se. Jag lovar att NI läsare kommer att få veta det innan helgen är slut, kanske redan i morgon då jag har fått in en önskan av en kund till samarbetspartnen att fotografera något... ^^
 
Någon har gissat att jag är PS nya profilryttare och visst har PS grymma produkter, MEN detta är absolut några snäpp vassare. Har alltid älskat deras produkter och som jag sagt innan, jag har verkligen drömt om att någon gång få stå som en profilryttare och vad gör jag nu?! OMG det är så stort för mig och vi hörs redan varje dag och de är lika lyriska som jag. När jag ber om något så är jag så nervös och vet inte hur jag ska fråga.. Så innan jag får ett svar nu har jag en klump i magen och när jag fått svar att "ja, självklart, fixar det", är jag helt varm inombords och pirrar i magen. Som julafton varje dag =D Jag va idag och bytte storlek och i morgon ska jag få något mer till fotograferingen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Corvskruttan =)


 
 
Corvette har nu varit hos Martina i 1,5 månad, jag vill dock skriva kontrakt på längre än en månad i taget och har valt att hitta någon annan.
 
Så jag valde att lägga ut henne på annons och blev fullkomligt ner mailad och folk som ringt. Jag har varit stenhård på gallringen men hittat så många som jag verkligen kunnat tänka mig. Jag valde att kontakta en på telefon först, denna person hade varit perfekt, unghästutbildning, gått Flyinge, jobbat utomlands, tävlat unghästar i höga klasser, vunnit, placerat sig och massa meriter, även jobbat för elitryttare här hemma. Men denna tjej fick ett samtal av sin vän i helgen där hon hade varit med om en olycka och behövde hjälp med sin häst. Det finns ju bortförklaringar men om man väljer att nämna samma mening 10 gånger under ett samtal på 15 minuter "Men jag är väldigt intresserad i Corvette", så menade hon nog det. Men jag kontaktade även en annan person som verkar passa Corvette perfekt då hennes andra häst är en kopia av Corvette i ridningen och hur de beskriver honom. Som sagt, jag har talat om för alla i mailen att Corvette är ingen lätt häst att rida och kräver sin ryttare och en ruttinerad sådan.
 
På söndag har jag bokat in en provridning med en tjej. Vi ska i lugn och ro träffas, prata och se om de funkar ihop. Jag har även poängterat för alla jag mailat, hon är och kommer aldrig säljas!
 

Så ni får hålla utkik hur det går, jag kommer att hålla tummarna stenhårt!!!! =)
 
 
Corvette 1 år... SÖÖÖÖÖT <3
 
 


Ikväll kommer det handla om Corvette <3


 
 
Ikväll kommer jag göra ett långt inlägg om Corvette, vad som kommer hända m.m. Missa inte det.... Mmmm, sushin sitter fint ^^
 
 
Corvette må va het och busig..men när det kommer till barn är hon världens lugnaste och snällaste Pärlan <3
 
 
 
 
 


Morgonstund har hoppning i mun ;P


 
 
Denna bild togs 07.20, då var det dags att skritta och trava fram innan Amanda kom.
 
 
 
 
 
Amanda va på Mickedala igår kväll och hade hoppträning. Sedan skulle hon åka hem till sin familj i Falkenberg och då kom hon på det att man kunde låta hinderna stå framme och sedan ta mig på vägen tillbaka till Båstad. Då jag jobbar kväll kan jag aldrig vara med på de "vanliga" hoppträningarna så jag måste ha någon som verkligen vill lägga ner lite av sin förmiddagen åt mig. Så blev det och gu så skönt att slippa köra till Båstad för en gångs skull, vilket jag absolut gör, för TRÄNA måste man!!! Amanda hade sjuukt bra bana idag, både svår och nyttig för Cassador. Då vi hade bakslag i tisdags och onsdags med en fullkomligt megagalen Cassador så ville jag så fort som möjligt träna för Amanda. Igår, torsdag, så va han jättelugn igen och superfin att rida, jag tömkörde honom ca 30 minuter och red sedan i nästan 1 timme. (lite för att han skulle va genomriden och inte sååå pigg till hoppningen). Det hjälpte dock inte, Cassador började lugnt i skritt och trav och han kändes fin, tyvärr vet inte Cassador va lugn är när man hoppar då han gärna vill dra i lägsta växeln och blåsa fullt ut. Ni som sett honom på film vet vad jag pratar om och tyvärr fick jag inte dagens pass filmat för ingen orkade gå upp vid 07.30 för att titta på när jag hoppade =P
 
 
När det gått ett tag under passet så säger Amanda så här: "Cassador har så mycket energi och är en het häst, vi måste nog hitta ett sätt som dämpar hans kondition. Ja, du får helt enkelt sluta upp att konditionsträna honom". Önskar nästan att dagens pass filmades, efter sista rundan flåsade jag som en stucken gris och Cassador va inte det minsta trött ^^. MEN en sak är säker, både jag och Cassador gjorde ett grymt bra jobb idag, jag va lugn som en filbunke medans mitt ånglok under mig hade missat filen i morse. Ni kan se linjen med alla räckena, Cassador kommer superfint inpå och även om jag säger pro och tar förhållning mellan hinderna så kommer han närmre och närmre och en gång fick han hoppa sista hindret stillastående. Så vi fick jobba lite på bara räckelinjen, vi kom och hoppade 1:an och 2:an och sedan halt, sedan samma sak igen, efter det kom vi 1:an, 2:an och 3:an och halt. Nästa gång kom vi på allt och det gick mycket bättre, i slutet fixade vi det riktigt ritkigt snyggt och bara för några månader sedan trodde jag inte det om denna häst och mig. Vi har utvecklats så mycket och bara under den första tiden detta år, så himla roligt. Cassador fövånade både mig och Amanda lite då han lyckades komma riktigt lugnt och fint på oxerlinjen både med fyra mellan och sedan 3 följa med, duktig kille och duktig pilot!!
 
Cassador va så taggad idag och hoppade som en gud, ja han va inte i en enda bom. Den där hästen är guld värd, han har så mycket vilja och glädje att lyckas så det är helt makalöst. När man sitter på honom känns han som en superman, JAG KAN SJÄLV, JAG KAN ALLT och INGENTING ÄR OMÖJLIGT. Tänk om alla fick känna den känslan med en häst någon gång, det är inte alla hästar som har det självförtroendet som han har men ett tips är att mycket av självförtroendet smittas av från ryttaren. Jag har absolut inga nerver när jag hoppar och viker inte av eller tvekar för något. Är det tävling är det 200% fokus och massa jävla-anamma ;P
 
När vi var färdiga va Amanda tvungen att rusa och redan igår i telefonen hade hon informerat mig om att hon inte hann hjälpa mig med hinderna. MEN det va det minsta problemet ju, jag plockar hellre undan än kör bil och släp i 2 timmar. Amanda fick en liten alla-<3-dag present av mig som tack för att hon kom till Mickedala idag, som tack för lånet av tränset och som tack för att hon ställer upp på mig och är min fantastiska tränare <3
 
När jag glatt skulle börja plocka undan så drog jag av Cassador alla grejer, sadel, träns och rubbet. Bara skydden kvar och satte på honom en grimma. Jag hoppades på att han skulle vara liiite trött och inte bralla en massa i ridhuset då vi inte få släppa hästarna i stora ridhuset. Först följde han efter mig lite, sedan gav han sig ut på egen hand och skrittade själv 2 varv runt fyrkanten. Sen ringde jag upp till Johanna som jobbar i stallet, jag bad henne hålla ett öga på Cassador medans jag hämtade en myig fleece till honom så han inte skulle bli kall. När jag gick ut ville han följa med mig och sen hängde han huvudet över dörren för att titta vart jag tog vägen. När jag kom tillbaka igen kom han direkt och jag la på filten, gav lite godis och masssssssa pussar. Sen hade jag honom hack i häl medans vi plockade bort alla 1000 hinder =D Han va så nöjd Cassador, man kan verkligen se det på honom och han trivs att gå runt själv och bara njuta av livet.
 
 
Jag hinner inte rita upp banan nu och förklara. Gör det ikväll eller i helgen, NI MÅSTE BARA testa den hemma!! Men jag tog några bilder som ni kan se nedan.
 
 
 
 
 
 
 
Panoramabild, fick med alla hinder =D
 
 
 
 
 
T R Ö T T ? ! ? ! Näää, men allt lite svettig och ser supernöjd ut!!
 
 
 
 
 
Ps: Avslöjade för en i stallet idag om mitt nya samarbete och ni skulle sett hennes ansikte. Hon sken upp som solen själv och gick fram och kramade om mig och sa grattis. hihi, skulle bara reta er lite till ;-)
 
 
 


Lite otur men mycket tur :D


 
 
Det är väl livets små hörn och kanter. Otur och tur, lite av det ena och lite av det andra...tyvärr mycket av den där oturen oftast. Men om jag ser bortom all min otur som jag får smaka på i vardagen så har jag väldigt mycket tur. Jag har två otroligt fina hästar som är friska, min familj är frisk, jag har ett bra jobb och stadig ekonomi. Jag har tak över huvudet, fin brumbrum som drar mig och hästarna överallt. Sist men inte minst, otroligt vackra vänner <3 Bara detta gör mig väldigt tursam och världens rikaste!! Sen att bilen går sönder ibland, punka på cykeln och att lägenheten inte städar sig själv...och på tal om alla glas och speglar jag gjorde sönder förra året (otur för resten av livet men vi glömmer det nu). Småpotatis egentligen :)
 
I morgon är det butikernas dag, de försöker sälja massa röda och rosa saker och vill att man ska uppvakta. Visst är det gulligt...men alla de andra 364 dagarna?! Jag tycker själv inte man måste köpa 1000 rosor för att visa att man älskar någon. Hitta på något kreativt istället, åk ut på picknick eller hemlig bilresa och myyys <3 Längesedan jag firade denna dag med någon jag verkligen älskade. Nästan 7 år... Men min prins finns dör ute, tror till och med det finns massa prinsar till mig, ska bara hitta en av dem först. Jag har alltid, haha, nu kommer den igen, OTUR med killar ;) Jag hittar alltid de som är upptagna eller som bara inte gå att få....komplicerat i know!! Hittar jag någon som är bra och intresserad i mig, duger han inte...kräsen I KNOW!!! Därför får man spendera alla-<3-dagen själv, eller nej jag ska pussa på min prins i stallet..
 
 
OCH VET NI VILKEN LYX JAG FÅR I MORGON!!!? Amanda ringde innan och har vägarna förbi på morgonen så hon kommer till HFK och håller privat hoppträning hemma. Jag slipper köra till Båstad ^^ <3 <3 Bästa tränaren som verkligen bryr sig och står ut med mig.... Nä så farlig är har inte!! Massa blogg i morgon och utvärdering!!
 
 
 
 

 

 


Lugn i stormen :)


 
Ni kommer få veta mitt samarbete men jag vill bara att det ska vara rätt tid och jag ska ha tid till det. Vill ha ny design och massa massa, känner ni någon duktig som kam fixa med design???
 
Haha!! Ska jag säg, 1000 saker hela tiden och när jag väl fick hämta min bil efter att fel delar hade levererats så fick jag punka på cykeln. Ååå, vilken otur jag har!! Men nu va det skönt att sitta i min blåa fina pärla, apropå PÄRLA, ni glömmer väl inte att nominera någon som ni vill hylla i min och PerlStofts tävling?! Sidan hittar ni lite längre ner, kan inte länka på mobilen :)
 
I morgon hoppas jag hoppträningen blir av, sen tävling på söndag och även lite annat kommer hända!! Har suttit och mailat hela veckan och på grund av det och allt cyklande hit och dit fick bloggen bli lite tunn denna vecka. Men i helgen tar jag igen det!! Ha det gott!!
 
 
 


Lite mycket nu..


 
 
Mycket i huvudet, massa att göra, fullt i kalendern, bilen på verkstan och tävling på söndag.....skjut mig ^^ Jag har slutat berätta om mina dagar, från att jag vaknar till att jag går och lägger mig, ni lär ju bli stressade bara av att läsa det ;P Men jag vet att jag lever ialf!!!!
 
Hoppträning för Amanda, antingen i morgon el på fredag. Tävling i Falkenberg på söndag och sedan har jag tusen saker och idéer med mitt nya samarbete!! När allt ramlar på plats kommer denna blogg slå hovarna i taket, det kan ni hoppa upp och sätta er på att den kommer göra ;) tillsammans med er <3
 
 
 


Natti natti


 
Nu går jag och lägger mig med världens största leende på läpparna. Bästa dagen på väldigt länge, så spännande, massa prat och bollat idéer under vårat första möte. Det bästa är att jag har näst intill fria händer och tillgång till allt. Göteborg horse show är inbokad och ni kan hitta mig vid denna montern, mer om det sen <3 Ni kommer dö när ni får veta vad ^^, därför jag varit så nervig, pirrig och hemlighetsfull :D Nu ska jag sova, sjukt stressad dag i morgon....
 
 
 
 
 


Spännande!!


 
Idag tog jag ett steg fram i en spännande värld, något jag drömt om länge men aldrig trott det kunde bli verklighet. Ett nytt samarbete och jag lovar att ni kommer gilla det :)
 
Göteborg horse show är inbokad.. 
 
 


NI är helt fantastiska!!


 
 
Bara på en dag har det trillat in flera underbara motiveringar till Icusens första bloggtävling. Jag är så glad att jag och PerlStoft valde detta upplägg. Denna bloggvärld behöver mer skryt om kärlek, fantastiska människor i sin omgivning än hat, lögner och mobbning. 
 
 
  
 
Älskar att ge mer än att få, att få ge bort kärlek till mina fantastiska hästar, läsare, andra bloggare, familjen, vänner, det ger mig livets goda njutning. <3
 
 
 
 
Jag har hela tiden visat med denna blogg att den är ärlig (visar alla mina sidor), mjuk, full med kärlek och icke provocerande. Jag valde detta upplägg för det är jag, jag ville inte vara som många andra (bloggare) och lite på grund av omgivningen i min uppväxt. Skapa rubriker om den/det, tycka och tänka om något som någon sagt, bilder som tagits, gör si eller så annars... m.m. Nu kommer jag däremot till era frågor ni ställer till mig.. jag får mer och mer frågor om att jag ska tycka till om något. Idag dök det upp en, angående Tyras inlägg. En del av mig vill svara medans den andra delen bara vill kasta alla provocerande bloggar i väggen!! Jag får nog sova lite på saken... ska jag sova, älskar er alla stalkers, ni ÄR fantastiska <3
 
Ps: Jag är så nervös inför i morgon, om det sker och vad som kommer ske. Inte "vågat" berätta då jag är rädd att det inte blir av igen men tänk nu om... Håll utkik på instagram (Icusen). Händer det något dyker det först upp där <3 Snälla ge mig lite tur nu!! <3 Nästan så man skulle åka iväg och köpa lite extra tummar att hålla i morgon.... (fy så hemskt men ni ska bara veta hur stort detta är om....om....om....ååå....tänk om)
 


Tävling, "Bästa Pärlan"!!


 
 
 
Nu kommer det något som ni väntat länge på... Eftersom min blogg fyller 1 år tänkte vi fira detta och dra igång med vår första tävling. Tävlingen heter "Bästa Pärlan" och är ett samarbete tillsammans med PerlStoft.
 
 
 
 
 
 
Vad vinner man?? Den som vinner kommer själv att få välja ut ett pannband på www.perlstoft.se, eller designa ett helt eget. (gäller ej de smycken som har detaljer i äkta silver)
 
 
För att delta i tävlingen ska NI nominera någon speciell person i eran omgivning, den "Bästa Pärlan". Jag gillar att lyfta fram mina läsare och personer i min omgivning, nu får NI chansen att lyfta fram någon som ha gjort något för er eller som betyder något. Ni skriver er motivering här, i kommentarsfältet, varför just denna person ska vinna ett pannband från Perlstoft.
 
 
Ni ska även gå in på facebook, gilla Perlstoft och dela sidan (tävlingen). Ni får gärna dela tävlingen på eran instagram och blogg om ni har någon.
 
 
 
 
WWW.PERLSTOFT.SE
 
 
 
 
 
 
 

Tävlingen startar idag och avslutas den sista i månaden, 28/2.
Vinnaren kommer publiceras här på bloggen den 2/3.
 
 
LYCKA TILL, må BÄSTA PÄRLAN VINNA!!!
 
 
 


Löshoppning, då och nu.


 
 
Jag har bara löshoppat Cassador 1 gång innan, i alla fall va jag har fått med på film och vad jag minns. Idag löshoppade jag honom igen och jag tänkte lägga upp både den gamla och den nya löshoppningsfilmen och så får ni gärna tycka till lite, har han utvecklats, bättre/sämre??
 
 
Jag själv tycker... att han har en helt annan bjudning. Hans självförtroende har blivit riktigt vasst och inte ens jag kan hindra honom att fortsätta om han nu vill dra några rundor till när hindret ligger på ca 1.40. När det kommer till en viss höjd kan en del hästar verkligen säga nej, jag pallar inte mer. Inte Cassador.. Ni kan höra i början av filmen att jag av ren vana smackar och går på honom... det hör ni inte i slutet på filmen och även på den högre höjden. Ni kan även se att det är enbart jag och min syster (filmaren) i ridhuset, heller ingen longerpiska. Jag visade honom vägen och sedan fixar han det helt själv, inte en enda gång smet han innanför och gena nerför mittspåret, denna häst älskar verkligen att hoppa. Han ser heller inte ut att anstränga sig så mycket när han trycke ifrån, han har helt enkelt väldigt lätt för sig. Jag valde att inte höja mer än så då han inte är löshoppad så mycket. Jag gillar när man gör det lekande lätt för hästar, svårghetsgraden kan man bygga upp och göra de starka i både knopp och kropp.
 
 
I första klippet kan ni se att jag använder mig utav det nya systemet som infördes av ASVH förra året med 3 hinder. Men jag gillar inte riktigt detta system, jag tycker det blir alldeles för mycket hinder för en 3 åring (även äldre hästar) och alla vill ju att hästen ska fokusera och prestera bäst på det sista hindret. Så jag valde idag att göra ett eget system för vad jag tycker passar Cassador bäst. Det blev bom. 3 meter till bom, 3 meter till kryss och runt 7.30 till oxer. Måtten är inte exakt utan jag anpassade dem helt enkelt till honom vid låg höjd.
 
 
Källa: www.asvh.se
 
 
 
 
 
 
1 år sedan
 
 
 
 
 
Idag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att ha kommit två gånger på den högsta höjden tyckte Cassador inte de va nog, "EN GÅNG TILL" sa han och visade det med glädjeskutt :)
 
 
 
 
 
Tredje och sista va han nöjd med och jag kallade på honom...
 
 
 
 
 
...och han travade rakt mot mig <3
 
 
 
 


Fråga ang sporrar och lite annat :)


 
 
 
Fick denna kommentar av Jessica, bloggar HÄR.
 
 
Vad roligt att ta del av er historia! Men jag måste bara fråga, inte som i "ifrågasätta" utan helt enkelt en fråga då jag inte vet (=okunskap). Du skriver att han var pigg och kunde bli lite galen när ni hoppade, och sen är det bilder på er första P&J. Jag tycker mig skymta sporrar, hur kom det sig att du valde att rida med dem?
Sedan undrar jag även vad han hade gjort innan han kom till dig, alltså utbildningsmässigt och ev tävlingsstarter? :)
 
 

Jag tycker det är jätteroligt när ni frågar om ni undrar något, jag svarar mer än gärna. Jag la upp tre bilder från senaste tävlingen, först hoppade jag en clear round 90 cm och den andra rundan va en lokal på 1m. Om ni studerar bilderna noga kan ni se att jag absolut INTE ha några sporrar. Jag slutade använda sporrar på tävling för ett bra tag sedan på Cassador. Som ni ser och märker så är det något jag absolut inte behöver på tävlingsbanan. Däremot så använde jag det på dagens dressyrpass, jag fick damma av dem lite för jag har inte använt dem på väldigt länge. Jag gillar inte att rida med sporrar på en häst som har så mycket positiv bjudning som Cassador men under ett dressyrpass så använder jag dem lite då och då. Mest när jag flyttar honom sidleds för att få med rumpan och hela kroppen, få han lite mer inramad och det gäller hela passet.
 
Innan Cassador kom till mig hade han enbart startat några unghästklasser som 4 åring. Köpte han i januari och då hade han precis fyllt 5 år. Jag vet tyvärr inte så mycket om Cassadors liv som riktig unghäst, jo jag tror han va hingst till 4 års ålder. Har för mig att de sa det, han va väldigt stirrig och "galen" när han kom så det kan absolut stämma. Veldstar stables köper ju in hästar från bland annat konkurs gårdar och i den vevan jag köpte Cassador va det väldigt många gårdar i Holland som gick i stupet. Så han kan säkert ha kommit från en gård där de födde upp dressyrhästar?! Jag har verkligen ingen aning, bara gissningar =)
 
Cassadors utbildningsnivå när han kom, han va väldigt ridbar men han kunde knappt skritta och hade tråkig trav. Det enda han kunde va galoppera, han trodde inte det fanns någon annan gångart och lite så är det fortfarande men däremot har han utvecklat de andra gångarterna, trav och skritt, då jag har "använt" de mer. Han har alltid varit duktig på att byta galopp och i Holland byter de galopp mitt i ridhuset men inte här. Jag har fått lära mig att de ska vänta tills man kommer ut på spåret igen. Så jag fick börja om från början med honom med detta och väldigt mycket annat. Cassador är en riktig maskin, älskar att jobba och är en fighter. Vi har haft våra duster och jag vet inte hur många gånger vi har bråkat om alla dessa hörn i stora ridhuset... konstigt nog har han aldrig stannat på ett hinder på träning eller tävling och varit rädd för det. Så fort man trycker på START-knappen stannar han inte för något läskigt hinder och bryr sig absolut inte om omgivningen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill ni veta en rolig sak, första gången jag hoppade vattengrav med Cassador... va på en tävling ^^ Cassador va redan kvalad till Flyinge i 1.20 som 5 åring och jag va så sugen på att hoppa det. Så jag gick fram till vattengraven, han tittade lite men gick ända fram till kanten, vilket man inte får många unghästar att göra. Sedan gjorde jag det en gång till och han gick fram till kanten igen. Hade han stretar emot och inte varit säker så hade jag inte hoppat. MEN jag kom på vattengraven och han hoppade det med väldigt mycket glädje och luft. Jag har tyvärr inte bild på det men jag har bild på när Corvette hoppade vattengrav första gången, även hon på tävling. Jag tänkte att jag skulle ta graven om hon rev eller fick något fel, som träning. Även här gick jag fram och visade, men eftersom hon är mer rädd för vatten än Cassador så gick jag inte rakt mot utan jag gick från sidan och upp och förbi några gånger. Hon kändes positiv, tittade lite konstigt och stod emot lite men inte mycket. Sen så vägrade hon på ett hinder (ryttarfel) så jag gav all in på sista hindret, vattengraven och jäkla vad hon hoppade!! Så båda mina hästar har hoppat vattengrav på tävling som 5 åringar... tycker jag är sjukt bra ;)
 
 
 
 
 
 
 
 


Hipp hipp Hurra!!


 
 
 
 
 
 
STORT GRATTIS TILL MIN LILLASYSTER SOM FYLLER ÅR IDAG!!!
Nu ska vi ut på stan och äta mat med familj och fira sis, bloggar mer ikväll och ska svara på lite frågor <3
 
Kika gärna in på hennes blogg  H Ä R
 
 
 
 


Dressyrhästen Cassador


 
 
 
 
 
Min dressyrhäst <3
 
 
Idag är man lite sleten efter en låååång kväll med fest, massa mat och trevligt folk. Så jag kan ärligt säg att jag inte alls va sugen på att rida idag. Först tänkte jag rida barbacka men jag tänkte till lite och tog istället dressyrsadeln och det va en väåldig tur att jag gjorde det och att jag red i huvudtaget!! För O.M.G.... vilken underbar häst jag har. Idag gav han mig DET BÄSTA DRESSYRPASSET EVER!!
 
Idag hade jag som mål att få honom att jobba kort kort i traven, verkligen jobba under sig men även att vara lugn och avslappnad. Han skulle göra mjuka övergångar från skritt till galopp och äver från trav till galopp. Då han är så explosiv ville jag idag att han verkligen skulle rulla in i galoppen och det satte han riktigt fint, till och med i det sämre höger. Nu kan jag verkligen känna hur Cassador blir starkare och starkare i sin svaga höger. Jag vet nu hur jag ska rida honom för att bygga upp höger galopp till en stadig, spänstig och avslappnad en.

Jag började först med att skritta ut en liten runda, han kändes lagom taggad. Sedan skrittade jag igenom honom länge i ridhuset, jag hade det stora ridhuset helt för mig själv. Jobbade mycket på volter, ställde både utåt och inåt. Flyttade han även i sidleds och jobbade han avslappnad i båda varven. Sedan gick jag över till traven och red först lätt ett tag bara för att värma upp honom i kroppen. Följde innerspåret runt fyrkanten i båda varven. Sen jobbade jag honom sittandes i traven, flyttade han sidleds och red mycket kort kort och lugn trav. Fick hon verkligen att jobba med bakbenen och inte rusa iväg. Vände snett igenom några gånger och ökade på traven men viktigt att han ändå kändes lugn och stadig och sedan att jag lätt kunde fånga upp honom efterråt. I slutet när jag säkert ridit i över en timme tog jag lite galopp med. Han drog inte alls iväg utan jobbade för första gången ordentligt från början. Han kändes riktigt uppvärmd och avslappnad i kroppen så det va en nderbar känsla att känna. Han drog bara pyttelite i höger galopp men jag tror att det kommer försvinna helt om ett tag. Med tanke på hur långt vi har kommit på så kort tid. Vi avslutade efter 1,5 timme med en sprudlande och glad ryttare och en väldigt väldigt nöjd och pigg häst. Känns förbaskat skönt när han lägger sin enegi på rätt ställe, jag gillar inte att avsluta ett pass med en genomsvett häst och en trött en. All styrka och kondition bygger man upp lugnt och sakta. Hur positiv tror ni hästen är till nästa pass om den har fått lära sig något nytt och blivit helt slutkörd därefter??
 
 
Ser ni vad han har skummat lite nu, han gillar eggbettet och säkert micklemtränset =)
 
 
 
 
 
 
 Ni som följt mig och sett hur han varit... titta och njut <3
 
Sen har vi självklart fortfarande mycket att träna på, min hållning, sits och allt. Även hur jag rider honom, men detta ska jag fila på under mina dessyrträningar för Maggan. Men jag ser detta som en början och vi kan bara bli bättre...
 
 
 
 


Klackarna i taket


 
 Pärlor från PerlStoft.se 
 
 


Busig och taggad häst :)


 
 
 
 
 
Det kan man verkligen säga om Cassador, alltid på G och taggad till 1000 när det gäller att hoppa. Igår hade Cricke fixat en riktigt bra bana med lite serier och blandat in travbommar och även två halter. Haha, ni kan nog sätta upp vilket hinder som helst på VILKEN höjd som helst, det klarar Cassador utan problem. Men att göra HALT mellan två bommar, DET är sjuuuukt svårt för honom. I filmklippen nedan kan ni få följa med hur det går för mig och Cassador. Först kommer vi på övningen några gånger och Cassador är mer än taggad, huuh.. Vi började filma när vi hade höjt upp lite då Cassador bara rusa genom allt om det är lågt, vilket ni kunde se på tävlingen sist. Första klippet är ett bra försök men Cassador va alldeles för på genom oxrarna och om ni inte hör det så säger jag "PROO" hela tiden. Jag avbryter och börjar om från början.
 
Jag tog allt från början igen, detta kan ni se på det andra klippet. Ni kan nu studera hur taggad han är och har inte svårt att göra halt men att stå stilla. Ni kan inte höra det på filmen men jag säger till Cassador "Du ska stå helt stilla vännen, jag har all tid i världen". När man har en het och nervig häst och gör dessa övningar så tycker jag det är viktigt att man ger hästen all tid den kan få att kunna lugna ner sig och göra halt med alla fyra hovar ner i marken samtidigt. Men man ska heller inte stå där i 5 minuter, jag låter Cassador stå helt stilla några sekunder bara, berömmer honom och kommer fram i trav. Han skulle bli riktigt arg och frustrerad om jag stod kvar länge.
 
 
 
 
 
 
 
1. Tre stycken Oxrar med 6 meter mellan på ena långsidan, glöm inte lägga markbom på båda sidorna.
 
2. Tre kryssräcken med 3.20 mellan.
 
3. Fyra travbommar i mitten på andra långsidan, 1.10 mellan dessa fyra bommar och från den sista travbommen ska det vara 16 meter ut till den yttre bommen.
 
 
Ni kan börja med att kommer i vänster galopp på den övre övningen med travbommar. 
Direkt när ni galopperat över första bommen ska det vara halt vid den rosa pricken. Stå bara stilla några sekunder, sedan kommer ni fram i trav och jag som har en het häst sitter gärna ner och jobbar. Rid annars i lätt sits. Efter de fyra travbommarna gör ni halt igen vid nästa rosa prick. Därefter fattar ni vänster galopp och försök hela tiden att komma mitt på bommarna.
 
Nu ska ni komma från vänster galopp över den andra långsidan med de tre oxrarna. Den första övningen gör att hästarna blir lite korta i galoppen, tänk på att inte komma för kort inpå oxrarna men heller inte trycka på. Bestäm vilken galopp du ska ha när du vänder upp mot övningen.
 
Fortsätt sedan i vänster varv och rid snett igenom och kom på de tre kryssen i mitten av banan. Här ska nig också komma lugnt in, det är en vanlig studs och jag älskar att använda kryss i studsen, det hjälper hästarna att hoppa mer runt med kroppen, även om Cassador har sin egna stil. Spana in det på filmen..
 
Nu har ni kommit på alla linjerna. Vi gjorde så att vi kom på den övre linjen med travbommar efter kryssstudsen i andra varvet och även oxrarna. Ni kan ju bygga dessa serier hur ni vill och komma hur ni vill. Men supernyttigt att göra allt till en banan. =)
 
 
 
 Ni får stå ut med att Cricke pratar i videon ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hojta till om ni gör övningen själva hemma och vad ni tyckte :)
 
I början va Cassador lite halvt galen och vi fick inte med hans stegringar vid halten. Men i slutet började han lugna ner sig och fick till och med lite fina halter och galoppfattningar. Tänk på att inte kommer för många gånger på denna övning, det är både tufft och krävande :)
 
 
 
 
 


brrrr :)


 
 
Det är kallt på tävling, här sitter jag och Bästa Lexi på läktaren med filt och dyna och tittar på tävlingarna i Laholm. Då kikar söta Fredrik Jonsving förbi på banan med kameran och tar denna bild ;D
 
 
 
 


Åå herregud!!


 
 
 
Va den här tiden går fort?!?! Och när jag ändå känner att jag "har" lite tid så får man ett sms av chefen där han vill att man kommer in tidigare och jobbar.... jaha, där rök den lilla tid jag hade över att blogga för. Haha!! My life <3
 
Jag har suttit och kollat igenom massa klipp och bilder. Laddar även upp en film från idag, ajemen, idag har vi hoppat. Fick ett sms från Cricke i stallet igår kväll där hon undrade om jag skulle hoppa med henne idag, dp de lämnat en massa hinder framme. Egentligen hade jag tänkt rida dressyr men eftersom det är roligare med sällskap när man hoppar på förmiddagen och även få hjälp med materialet så kunde jag inte säga nej. OCh ja, haha, ni vet ju vem som blev glad att de vita dressyrskydden inte åkte på ;) Min galna häst <3
 
Han skötte sig riktigt fint, har inte hoppat själv med Cricke på väldigt länge och hon har ju sett mig och Cassador från dag ett. Min utveckling på hästryggen är enorm, ja man bli ju inte grym på en dag det vet ju alla. Så hon gav mig härlig feedback och även lite hjälp. Hon tyckte att Cassador hade lugnat sig och även min ridning va mycket bättre och jag har mycket mer koll innan hinderna.
 
Efter vi hoppat klart så strechade jag Cassador, ni glömmer väl inte att göra det själva?? Jag har honom helt lös i gången samtidigt som hennes häst står bredvid, fastbunden. Cassador är så duktig, han är helt fokuserad på mig. Jag tar av honom allt och borstar igenom honom, smörjer in frambenen med kylande och sedan strechar jag alla benen. Han står så duktig stilla och lägger huvudet i famnen när jag pysslar med honom. Då sa Cricke, "Ja så där kunde du inte göra med honom när du fick honom, han gjorde ju allt utan att stå stilla". Då sken jag upp inombords, för vem vill inte höra att "den där galna hästen" blivit lugn och mysig??
 
 
Sorrrryyyyy, måste skynda till jobbet snart, äta, duscha och fix fix.... I morgon är jag LEDIG HELA DAGEN!!! Lovar, nej inte lova om jag inte kan hålla men jag SKA lägga in youtubeklippet här och rita upp banan vi hoppade. Vi använde oss utan serier och det va en grym och nyttig träning för Cassador. Ni kommer gilla filmen <3
 
 
 
 
 
 
 
 


Saknar..... <3


 
 
Bilder jag aldrig visat
 
 
 
 
 
 
 
 
Som många av er vet så har en vän hand om Corvette nu, då jag inte har tid och knapert med ekonomin att ta hand om henne. Jag hoppas kunna hitta en lösning..
 


OMG, jag är med!!!


 
Jag är med i en blogggala!! Gå in och rösta på www.dressyrkillen.se....klicka på Icusen :) om ni vill såklart ;) 
 


Lite trött vecka :)


 
 
Cassador va ju väldigt trött i måndags när jag lösgaloppade honom som ni läste, vilket inte är likt honom men helt förståeligt efter sin första tävlingshelg. Så igår gav jag han en till lugn dag med bassa massa skritt i skogen, vi hamnade även på en stor gräsplätt och skrittade igenom honom ordentligt och kändes tillslut väldigt fin i kroppen.
 
Idag va han pigg och glad, skrittade först ut en lång runda i skogen och sedan in en stund i ridhuset. Travade igenom honom och han kändes lugn och fin. Tog sedan den där jobbiga galoppen, men för första gången på länge så fick jag inte en enda kick av honom och visst va han lite taggad i början. Men bara efter en stund lugnade han sig och jobbade på riktigt bra, jag red på hacket och han trivs mer och mer med det. Ska sätta dit en lite mindre ludd på nosen när jag hittar ett som passar, gillar inte att spöka ut min häst med massa ludd här och där så han ser ut som en ponny ;) (inget illa menat OM det väl behövs).
 
 
 
 
 
 
 
 
Våra hästar får grovfoder 4 gånger om dagen men bara kraftfoder 3. Så jag har börjat ge Cassador det 4:e målet kraftfoder till lunchen i en krubba ute. Cassador älskar ju att hälla ut sin mat så bäst vore det om maten fick ligga kvar i krubban, då får han lättare i sig allt tillslut =)
 
 
 
 


The true story about my Fantasy Horse


 
 
 
Nu kommer det som många har frågat efter, jag har inte kännt att jag haft tiden att sitta ner och verkligen ge er 100% till denna berättelse, men nu har jag det och äntligen ska ni få ta del av min fina prins. Jag ska även härmed inte bli som vissa stora bloggare (no name), Som lovar och ALDRIG håller det dem lovar. Ställer ni en fråga så SKA jag svara på den, har ni en önskan om ett inlägg, SKA jag göra det. Vet att det har varit lite mycket i mitt huvud/livet och det är det fortfarande.. allt är så rörigt och jag vill bara få ordning på allt... <3
 
 
CASSADOR H, 7 år idag.
 
 
 
 
 
Cassadors stamtavla
 
 
 
 
Cassador föddes i Juni 2007 på ett stuteri i Holland som heter Stoeterij de Huurne. Cassador avlades säkert för att bli en dressyrhäst då hans pappa, Fürst Fantasy, är en dressyrhingst. Däremot så är han ingen renavlad dressyrhäst utan hans morfar är den kända Sandro hopphingsten.
 
 
Fürst Fantasy
 
Sandro
 
 
 
För två år sedan, i början av Januari 2012, sa en dåvarande vän till mig att hon tyckte att jag skulle sälja Corvette och köpa mig en annan häst. Corvette har inte alltid varit den populära hästen bland folk på grund av hennes storlek. Denna vän, ringde mig en dag och sa att en bekant till henne va nere på ett ställe i Holland och tittade på försäljningshästar. Han hade ringt till henne på måndagen och sagt att det fanns en fux som han tyckte hon skulle köpa. Hon ville dock inte köpa någon häst just nu men tyckte jag skulle ta en titt på denna fux. Hon gav mig deras youtubesida, Veldstar Stables, jag skulle söka på jaspermaria.
 
 
 
 
Jag fick då upp en sida med massa youtubeklipp med riktigt riktigt fina hästar. Jag fick aldrig något namn vid första samtalet utan började titta runt på hästarna. När jag tittade igenom klippen trodde jag knappt det va möjligt att hitta så många fina hästar på ett och samma ställe. Alla hoppade väldigt onaturligt bra, alla va positiva och gjorde inte ett fel och alla kickade ut med bakbenen på samma sätt. Jag fastnade dock för en enda häst, en svartbrun liten kille som hade en mjuk teknik över hinderna, även han kickade ut med bakbenen. Tyckte han såg riktigt läcker ut och jag har alltid gillat de lite mindre hästarna trots min långa längd, 1.73. Jag tittade ändå vidare för att hitta den där fuxen, fick ett till samtal om ett namn jag skulle söka på. Alla dessa hästar hade inga namn utan de stod under deras härstamning, Far och Morfaderns namn. Jag minns inte vad jag sökte på men hittade den tillslut. Först och främst gillar jag inte fuxhästar och att köpa något på nätet som jag inte ens provat, en fux, no way. Så jag gick tillbaka bland mina klipp och fann denna häst igen som jag fastnade för. Hästen hette Fürst Fantasy X Sandro. Jag ringde tillbaka och frågade om denna vän kunde ringa till Holland och kolla om hästen fortfarande va tillsalu, för skulle jag köpa en häst skulle det vara just denna. Första samtalet va på måndagen, på fredagen hade de mina pengar och på tisdagen veckan efter stod han i mitt stall. Jag hade ingen aning om vad hästen hette, jag hade aldrig provridit honom, aldrig känt hans päls i min hand, aldrig tittat honom i ögonen.... I själva verket, I knew nothing!!
 
 
 
 
 
Mitt bevis jag har kvar, grimman som man får där det står www.Veldstar.nl. Samma grimma som Tyra hade på sin häst från Veldstar men som hon suddade ut texten från. Jag skäms inte för att ha köpt Cassador från detta ställe, men efter lite erfarenhet och lite mer bakom pannbenet så skulle jag inte gjort det idag. Jag har fått höra mycket om detta ställe, jag vet inte vad jag ska lyssna på. Denna manliga vän sa en sak i höstas när jag träffade honom på en tävling. "Denna häst är den enda jag sett som har varit ok ifrån detta ställe".. för mig säger det en hel del när det kommer från en man som har sett ett X antal hästar i sitt liv. Ja menar, varför hoppar alla hästar så onaturligt bra?? Varför köper inte världstjärnor dessa hästar om de hoppar hinder på 1.60 med grym teknik?? Som han 
också sa och hade ifrågasatt dessa personer han träffade nere i Holland. Varför klipper de i filmerna?? Du tittar inte många sekunder på ett och samma scenario, utan hela tiden olika scener.
Detta är mina tankar och funderingar kring Veldstar, jag kan ha väldigt fel, jag kan ha väldigt rätt... men nu sätter jag punkt för detta och kommer inte prata mer om det. Jag ska njuta av min Veldstarhäst som efter 2 år med mig inte visat någon tendens till skada eller orenheter.
 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Cassador på svensk mark
 
Jag va väldigt spänd och nyfiken på min nya häst, provred han första gången i glasridhuset och vilken känsla. Jag trodde inte det va sant. Hela jag bubblade av lycka!! Jag sa, "yes, jag köper denna häst, visst ja, det har jag ju redan gjort". Han va en pärla att rida på, när man väl kommit upp på honom. Han va väldigt rädd och nervig när han kom. Så fort jag hade ett spö i närheten eller höjde handen så kröp han ur skinnet. Jag fick antingen ha hjälp med att hoppa upp på honom eller ställa han i ett hörn. Jag minns även första ridturen ut i skogen, för mig är det väldigt väldigt viktigt att hästar rids ut. Inte bara nöta nöta och nöta i ridhuset, det mår jag inte bra utav och inte hästens ben och huvud heller. Cassador kom bara en liten bit från ridhuset, sedan ställde han sig rakt upp på bakbenen flera gånger och va fullkomligt livrädd för allt, och verkligen allt. Han trodde allt skulle äta upp honom.
 
 
Här försöker jag ta mig upp, Jennifer håller i honom
 
 
 
Jag kommer ihåg första gången jag skulle hoppa honom, det va tillsammans med denna vännen som hjälpt mig att få hit honom. Jag skulle hoppa ett litet minikryss och han va så laddad och explosiv och jag visste inte hur jag skulle hantera det så det blev ett stopp. När man rider Cassador helt vanligt utan hinder så va han ganska cool, väldigt tittig och spänd ibland men så fort det dyker fram hinder så blir han både taggad och galen. Denna vän tyckte inte att jag skulle behålla honom för hon tyckte inte att jag klarade av en så het häst och började leta efter någon som kunde köpa honom. Jag visste heller inte vad jag skulle göra då jag va så himla grön på alla plan. En dag fick jag ett erbjudande att sälja honom för det dubbla vad jag köpt honom för. Min ena sida ville göra det rätt för hästen, jag kanske inte skulle klara av att tävla honom, medans min andra envisa sida ville kämpa och göra ett försök. Jag tog beslutet att behålla honom, vi hoppade lite pay and jumps och någon lokal tävling...
 
 
Vår första pay and jump tillsammans
 
 
 
 
 
Sen bestämde jag mig för att kontakta en ruttinerad tjej, jag ville att hon skulle tävla Cassador och kvala honom till Falsterbo, då jag ville ha en duktig ryttare på honom. Hon verkligen älskade Cassador och ville jättegärna tävla honom och försöka kvala honom till Falsterbo, hon har grymt bra hand med unghästar. De va ett bra försök men tyvärr hade han lite nedslag här och där, sista rutan på Falsterbopappret rev han också. Vilket va ren otur! Folk började nu ifrågasätta mig varför jag inte red honom själv, en del hade ju sett mig hoppa honom och en del inte. Men alltid samma fråga "Varför tävlar du inte honom själv?". Jag kände att jag inte hade råd att lägga pengar på att någon annan red honom och skulle jag fortsätta så kunde jag ju likagärna sälja honom. Jag hade inte betalat in till swede horse, unghästchampionatet, så det betydde att jag va tvungen att sätta 3 felfria 1.20 med honom helt själv, om jag nu valde att rida honom och till denna tävling. Så jag bestämde själv, då jag har inte många i min närhet att rådfråga när det gäller hästar, att rida och tävla honom helt själv. Ni kan själva se resultatet nedan, jag lyckades sätta 3 felfria 1.20 på raken och jag va helt lyrisk och helt överlycklig över min fina häst men även min egna prestation.
 
 
 
 
 
 
 Så här glad var jag, bilden är taget efter min första felfria 1.20 med Cassador
 
 
 

Vi lyckades ju ta oss till Flyinge och rida Swede Horse unghästchampionat. Vi red felfritt i 1.20 första dagen men andra dagen glömde jag banan. Cassador rev ett hinder, jag vände då på huvudet och red rakt fram utan att titta efter nästa hinder. Jag gjorde ingen stor sak utav det när jag väl kom på att jag red fel, jag klappade min häst, gav publiken ett leende och kom sedan på de 4 sista 125 hinderna felfritt, dock avslutade vi med 10 fel. De misstaget gjorde jag, en amatör som knappt tävlat ett helt år. Vad gjorde jag där egentligen??
 
 
 
Cassador har alltid hoppat lite för högt över hinderna, höjden ni ser på bilden är 1.25
 
 

 
Nu har jag berättat lite kort om hela Cassadors första år i Sverige. Det andra året, 2013 har ni en del kunnat följa med på då jag startade bloggen i februari förra året. Vi hade ett toppen år i början av 2013, Cassador gjorde många felfria rundor i både 1.20 och 1.30 och även under sommaren. Vi kvalade även till Falsterbo detta år men det gick inte så bra där, mycket av detta berodde på min amatörsida och dålig koll. Nu är Cassador behandlad i kroppen, varit hos tandläkaren och tränar regelbundet för hopp och dressyrtränare. Vi skapar nya mål för varje år och detta år, 2014 ska vi kvala till Falsterbo, the tour of amateurs. Vi får se hur långt vi kommer men jag ska göra mitt bästa för min häst. Jag tror nämligen att han gillar mig för den jag är.... <3
 
 
 
Livet är för kort för att slösas bort, får du chansen så ta den.
Lyssna till många men bilda din egen uppfattning.
Det finns många bra vägar men även många mindre bra.
Om du inte väljer fel väg ibland kan du aldrig veta hur du ska kunna göra det bättre nästa gång.
Livet är en prövning och innehåller både ris och ros.
Njut av livet och ge fan på att just DU, SKA kunna lyckas, no matter what!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Måndag och sleten..


 
 
Idag är jag väldigt trött.. hela kroppen vill bara ligga ner, trots detta så åkte jag inte hem från Lund igår fören vid 17.00 så jag fick verkligen vila ut, åt brunch och middag. En helt galet trevlig lördagskväll blev det.. är så glad att jag åkte ner då tävlingen drog ut på tiden på grund av en olycka. Så man va ju bra sugen på att bara åka hem och lägga sig men mamma gav mig en klackspark genom luren och sa "nu åker du ner och umgås med dina vänner". Tack för den!! :) Som jag brukar säg, det är lätt att leva i denna lilla hästbubblan och inte orka göra så mycket annat. De flesta av mina vänner bor ju en bit ifrån Halmstad så man kan inte bara åka och ta en fika eller en spontan utgång.
 
Min fina lilla häst va så mysig idag tills jag blev rent av förbannad på honom. Ni vet ju hur han varje dag häller ut vattnet och bär runt på sina hinkar i hagen, han har ju tomma som han kan leka med men just de hinkar med vatten i är de som är extra roliga. Så idag så hade jag varit och hämtat vatten då vi får bära på allt, inga vattenkoppar har vi i boxarna.... så biter han tag i kärran och drar ut ALLT på stallgolvet. Två hela kannor ligger nu på golvet och jag är bara såååå ilsken och trött på detta jävla konkande av vatten. Ta me fan halva jobbet med detta stall på vintern...
 
Innan vattnet hamnade på golvet så släppte jag Cassador i ridhuset, samma visa varje måndag. Vill han springa och busa får han det men för första gången på länge så va han faktiskt trött efter helgen. Han valde bara att skritta runt och nosa på alla saker i ridhuset. Så vi får se om han har återhämtat sig i morgon, annars skrittar jag bara ut en lång runda om det är ok på marken. Han har ju isbrodd men onödigt att skritta ut på isgata, tror det ska smälta bort det mesta nu så jag kanske rentav tar av brodden så fort hagarna är fri från isen.
 
 
 
 
 
 
 


Jag är heeelt lyrisk över denna förändring!!


 
 
I år har Amanda tjatat på mig under träningarna, mina händer och min kropp. Hur allt ska vara, inte för att det är det lättaste på denna bralliga och heta häst men jag har kämpat, tränat och tränat. Varje gång jag har hoppat har jag tänkt på allt och vet ni, redan första tävlingen har det gett resultat. Fattar ni vad stolt jag över mig själv?? Så sitter ni och tänker, jaja, men det ska väl sitta där mycket tidigare och bla bla. Men ja, på Corvette har jag händerna perfekt då hon hoppar med rätt teknik men Cassador är över allt med sin kropp och blev väldigt flack över hinderna när han rusar mot dem och jag aggerade därefter..
 
 
 
FÖRE

Ni kan se hur jag kniper med kroppen. Jag drog ihop armbågarna mot magen och händerna dras mer mot min kropp än mot Cassadors hals. Jag "drar mig över" hinderna kan man säg.. Tyglarna är spända och Cassador är inte helt avslappnad med det...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NU, IGÅR
Jag låter bilderna tala för sig själva...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3     <3    <3
 

Happy Happy Happy, IM SO HAPPY!!!!!
 
Ni kan se kroppen och händerna, tänk er att man kan ändra en ridstil över hinderna om man bara vill =) Och detta är bara början på året, jag ska träna och kämpa, jag SKA bli duktig och ge Cassador det han förtjänar. <3
 
 
 
 


Fråga


 
 
Fick en fråga av en läsare och vet att fler har undrat hur vi har det i stallet.
 
 
Från Marie
 
Hur är det upplagt på erat stall? Det låter så väldigt komplicerat iaf :P
Hos oss hjälper alla till med utsläpp, lunch, middag & insläppet varje dag, så då behöver man inte vara där varje morgon och ta ut osv :)
 
 

Vi har en kalender där vi skriver upp oss på in/utsläpp och morgon/kvällsfodring. Vi har 3-4 pass per häst och då ska vi ha både in/utsläpp och fodringar i detta. Jag fodrar mina hästar lunch själv, nu har jag bara en häst att fodra och även på helgerna har vi valt att fodra våra själva. Men vi hjälps åt med allt och är det något pass man behöver byta så är det aldrig några problem. Tycker vi har fått en bra stämning i stallet nu, tyvärr sköts inte alltid fodringarna men jag hoppas detta ändras snart. En del tar inte sin uppgift på allvar, tyvärr.....
 
 
 
 
 
 
 
 


Första tävlingen 2014


 
 
 
Jag valde att hoppa 90 cm och 1 m på min och Cassadors första tävlingsrunda. Då vi avslutade förra året med en behandling och började året med att dra ut en tand på Cassador, så kände jag absolut att en lätt förstatävling med låga höjder vore perfekt. Höjder som är lekande lätt för honom och lätta banor där jag kan träna på att rida ordentligt mellan hinderna och ta ut svängarna.
 
Jag är väldigt väldigt nöjd med denna första tävling 2014, Cassador skötte sig som en prins. Han va coollugn i transporten då han alltid är spänd på vad som ska hända. Cassador är en helt magisk tävlingsindivid, han lastar sig själv till tävlingen, står lugnt och taggar på vad som ska hända, backar sakta ut själv ur transporten och när man fixar och hanterar honom på tävlingen är han väldigt lugn då också. Jag skulle ta och filma en besiktning någon gång så ska ni få se hur "lat" han är. Jag får smacka igång honom och nästan så jag hade behövt spö... vem hade trott det?? All all energi sparar han till tävlingsrundan, han kan tagga lite på framhoppningen men inne på banan ger han 2000 i turbo.
 
Igår så va han lite taggad på framridningen och blev lite förvånad över att han enbart kickade i vänster varv i galoppen men inget i höger. Drog heller inte riktigt lika mycket som han brukar göra, men han va absolut inte lat i någon gångart. Han travade på som tusan och visade sin "dressyrsida" för alla som tittade :) Lite jobbigt när han drar iväg ibland med hacket men jag har ju inte ridit på det så länge, däremot är det en otrolig förbättring sen i somras då han kickade och hoppade med frambenen precis som om han ville dra av det med hovarna. Hundar gör ju så när man sätter något på huvudet och de vill dra av det med tassarna.
 
Inne på framhoppningen, så skötte han sig grymt bra. Lagom taggad, kickade bara någon enstaka gång men va lugn mot hinderna. Jag va stencool i min ridning, la han i de tempo jag vill ha honom i och väntade på hindret. Jag tänkte på det hela tiden att min sits ska följa med honom, sitta mer still och inte skjuta på. Min hand ska vara stadigt, mer mot manken och enbart få honom att backa av hela tiden, aldrig rusa mot hinderna.
 
Väl innen på banan va han lite på tårna första rundan när vi skrittade runt, han går bara och väntar på galoppfattningen. Som sagt, räcker att jag tänker på den och tar han lite extra i tygeln så spricker han av glädje med framåtbjudning i galoppen. Jag skulle aldrig få för mig att ställa mig upp och galoppera på långsidan. Det är ju en del som måste ladda sina hästar, jag säger prroo, medans andra smackar.
 
 

Första hopprundan är han väldigt på men jag tycker han sköter sig riktigt fint, jag lägger han rätt innan hinderna och det gör att han måste backa av, hoppa runt med kroppen och inte slänga sig över hinderna. Jag får rätt avstånd på linjerna och jag är, trots att han är så på med med min hand och kropp över hinderna och kommer tillbaka bra efter sprången. Om Amanda Ericsson hade varit med på tävlingen igår och sett mig, tror jag faktiskt att hon hade varit lite stolt över min insats. Cassador är den han är och absolut inte lätt. Därför måste jag vara väldigt noga med min ridning, den för alltid över sig på hästen. Tänk på det, "det du väljer att göra speglar av sig på hästen".
 
 
 
 
 
 
 
Andra rundan hann jag hoppa upp och börja skritta, sedan kom Lexi ut och sa att det hade hänt en olycka och då hoppade jag direkt av och hämtade ett fleecetäcke. Kände inte att jag ville slänga in han i tranpsorten och bryta mönstret, så vi ställde oss under tak som kunde skydda oss från blåsten och fick invänta ambulansen. Tog nog 1 timme innan de va klara och åkte iväg. Började då skritta fram honom när ambulansen hade åkt, han kändes nu mycket finare. Dock gillade han inte framridningen som va fylld med vatten från den smälta snön. Inne på framhoppningen va han mycket lugnare. Lyssnade på mig och va som sagt väldigt lugn mot hinderna. Väl inne på banan skrittade vi bara runt och försökte hålla oss borta från den ryttaren som red, Cassador va VÄLDIGT lugnt. Nästan förvånande faktiskt då jag knappt kan skritta inne på banan och väljer ibland att ställa mig i ett hörn och invänta vår tur. Cassador är alltid extra taggad i andra rundan då han vet att det är högre och helt enkelt sparat sig till den sista. Jag får inte in samma rytm i andra rundan men väldigt nöjd då jag har bestämt mig för att Cassador ska ta det lugnt och inte rusa mot hinderna. Så jag är nöjd!!
 
Ni måste spana in galoppen jag lägger på en volt innan ettan, där kan ni se när jag kommer på volten vid staketet mot framhoppningen så tror Cassador att han ska hoppa det och suger tag i det vita repet 2 gånger. Jag sitter bara och skrattar och försöker förklara för honom att han inte ska hoppa ett staket ut mot framhoppningen. Heltokig kille :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni får gärna tycka och tänka och ge mig feedback, det är ni bäst på <3
 
 
 
 
 
 


<3


 
 
 
www.jonsvingphoto.se
 
 
 
 
 
 
 
 


Go kväll :)


 
Jag har försökt ladda upp filmerna från idag men Elins dator vill helt enkelt inte :( nytt försök i morgon. Nu ska jag fortsätta umgås med mina galna vänner :D Ha en trevlig lördagskväll mina fina läsare <3 
 
 
 


Glad och nöjd:)


 
 
Vilken häst jag har <3 Nolla i 90 och 1 tidsfel omhoppningen i 1m. Men felfri på alla hinder, hoppglad kille!! 
 
Sitter i bilen påväg ner till Lund så skriver mer sen och ska även lägga upp filmerna och bilder ikväll. Jag är så stolt över dagens prestation från mitt håll, mycket kvar att jobba på men så mycket bättre och verkligen en bra start på året!!