Hur mycket hö ger ni era hästar??


 
 
 
Hur mycket ger ni och vad har ni för värde på erat hö?? Vi fick in en ny analys förra veckan och ett mycket trevligare hö. Jag har gått och varit orolig att jag skulle behöva fixa eget hö men nu tror jag att jag slipper det. Jag själv tycker att ett bra hö är viktigast, det är grunden till en välmående häst. Sen är det bara en sak, att få i sin häst den mängd den behöver. Alla hästar här i stallet är riktiga matvrak när det gäller hö och lämnar inte många strån i box eller hage. Cassador är tvärtom, han lämnar överallt :( den enda gång han åt upp allt var när det va lite blötare hösilaget men nu är det torrt igen. 
 
 
 
 


Postat av: emelie
2014-02-26 - 09:47:46

i mitt stall har de fri tillgång ute på ensilage, funkar väl ok på "min" pålle då han är 185cm och "bara" 7 år så han behöver ju en del mat. Fast nu har han lagt sig till men en riktig kalaskula höhö (haha)

URL: http://komkoma.blogg.se


Postat av: ThereseL
2014-02-26 - 11:08:43

Har ingen analys på höet som Santos äter i nya stallet (blir till nästa skörd), så ger honom ca 13 kg, beroende på hur blött det är.
Jag räknar alltid tuggbehovet 1.5 kg*6 (hur mkt kg hö hästen behöver per 100 kg kroppsvikt, Santos väger 600kg) =9
Sedan delar jag det på torrsubstansen som hos oss växlar mellan olika balar.. 0.65-0,80 kanske.
Sååå är balen 0.80 ts får han 11kg ca och är den 0.70 så får han typ 13 kg osv :) å sedan komplettera med kraft om det behövs.

Är höet för torrt å han äter bättre när det är blött så kan man ju pröva lägga det i blöt, så som de ofta gör hos veterinären? I hinkar, eller kanske vattna det i höpåsen med en vattenkanna? Borde ju hålla sig fuktigt?:)

Postat av: Matilda
2014-02-26 - 13:24:22

Jag har inte analysvärdena här men de är väldigt bra. Alla mina har fri tillgång, både inne och i hagen tills gräset växt upp. De käkar i princip dygnet runt. :)

URL: http://www.showjumper.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: