Min hovis, Sandra Eliasson :)


 
Detta inlägg är till dig, min fina Hovslagare <3
 
 
 
 
Idag ska jag lyfta fram min hovslagare Sandra Eliasson som bor utanför Halmstad på en liten gård med 4 egna och 4 installade hästar. Många glömmer de allra viktigaste människorna som står bakom våra stjärnor, det finns inte en hopp/dressyrhäst som klarar sig utan skor på tävling, kanske någon men inte majoriteten. Dessa människor sliter som djur på golvet för att våra hästar ska få sina skor, det finns hästar som är väldigt snälla att sko men det finns många som är känsliga och rent av elaka.Som hovslagare måste du helt enkelt kunna handskas med alla sorters hästar.
 
Sandra berättar lite olika historier, den ena va en elak ponny som inte kunde stå still av ren elakhet och gjorde så Sandras finger slets upp och fick åka till akuten. Sedan berättar hon om alla 1000 sparkar man får på köpet och en sleten rygg. Hon säger att sko lagom är bra men får man för mycket att göra så säger ryggen till. Jag frågade Sandra varför hon valde jobbet som hovslagare och svaret var enkelt, att få jobba med hästar. Sandra har väldigt bra hand om hästar och är känd för det. Hon berättar även att hon fick ett erbjudande idag att åka till Kuwait och sko en fånghäst åt en rik shejks dotter, biljett och allt skulle hon få betalt men hon tackade nej. Men som hovslagare och få en sådan fråga är ju inte vanligt och kändes nog lite ärofyllt.
 
Sandra har skott mina hästar sedan jag flyttade till Halmstad med båda mina hästar, så i 1,5 år. Jag har aldrig trättat någon så underbar och livsglad hovis i mitt liv. Hon har verkligen glimten i ögat och är även grymt duktig på allt som rör hästen, så som mat, vård, leder och ja ni vet själv listan. Hon har alltid bra tips när man frågar henne, skulle man ha en privat veterinär så skulle jag nog få hosta upp mina inre delar, eller sälja båda hästarna och vad har jag då kvar?! ;) Sandra ställer alltid upp, så gott hon kan verkligen. Hon åker ut en lördag om hästarna har tappsko och jag ska tävla dagen efter. Jag vet att en del får vänta i 1-2 veckor men det har aldrig hänt mig. Jag gillar att skämma bort människor i min omgivning, lite som ge och ta. En gång (vilket är många gånger då Cassador har en tendens till att "tappa" skor), tror det var i påskas, då kom Sandra i min nöd och hjälpte mig. Som Tack la jag ett påskägg på hennes bil utan att säga vem det va ifrån. Ni vet ju att det bara är påskharen som kommer med godisägg. =D
 
En gång bjöd jag Sandra på en mumsig frukost i stallet med nybakat bröd, och detta var ett bra tag sedan som jag nästan glömt. Men idag blev jag påmind om det och hur gott det där brödet var, Sandra hade talat om det för alla på hennes gård, hennes mor och far bor där med och några som hyr ett litet hus bredvid. Sandras mor och far hade visst beställt ett sådant bröd enbart genom Sandras smaklökar, haha!! Så himla roligt, så nu måste jag baka bröd och åka ut och bjuda på det =D
 
Nu har Cassador fått nya skor och jag bad henne slå på guldskorna så vi får väl se om de funkar på torsdag =D Tack fina Sandra för att du finns där för mig och hästarna, utan skor "går" det inte <3
 
 
 
Nick De Mortree, heter Sandras fina 7 åriga travare som är lite sent tagen men en mycket lovande kille och börja göra riktigt fina jobb på banan. Spana in flätan i luggen och manen =D ÄLSKAR DET!!
 
 
 

 
Det här är Sandras blivande stjärna, han är en 4 månaders travare och heter Gelewind Sontheedge. Lite häftigt med en travare som har en skimmelfärg, inte ofta man ser det =D Och denna gosse kommer bli stor, redan en stor och busig kille!!
 


Alltid påväg ;)


 
 
Nu sitter jag i bilen igen och är påväg, denna gången med Cassador där bak. Vi ska först till Båstad och hoppträna för Amanda, sedan åker jag till Bästa Hovis Sandra. Så ikväll kommer jag göra ett långt inlägg om Sandra och hennes jobb. :-) 
 
 
 


Namnskyltar :)


 
Nu är vi påväg till Halmstad, syrran kör och jag kopplar av, jag har ju faktiskt semester ;-)
Fick mina trollungars namnskyltar i veckan, fick detta i present av mor och far när jag fyllde år. Bättre sent än aldrig :) Corvette hade en skylt innan men inte alls så fin som denna. Så nu får pappa sätta upp dem till helgen.
 
 


Laddar inför Flyinge i Småland


 
 
Jag är fortfarande hemma i småland, laddar inför Flyinge med god mat, kärlek från familjen och massa mys. Jag önskar verkligen att hela min familj bodde lite närmre så man kunde droppa in på en fika eller en söndagsmiddag. Men jag ska väl inte klaga över en timme då det finns många andra som har fler mil ifrån vardandra. Cassador laddar även han med Nicole på ryggen idag som har ridit igenom honom i dressyr. Hon är riktigt duktig då jag aldrig kommer komma i närheten med den kunskapen hon kan i dressyr. Hon har tränat dressyr varje vecka under en lång tid och när man hoppar upp på en häst där hon precis suttit så är det helt magiskt. Hon ringde mig för en stund sedan och berättade hur det hade gått. Han hade varit superfin och även Nicole gav mig beröm att jag hade gjort ett kanonjobb med honom sen sist hon red honom, det är fantastiskt att få höra det från duktiga ryttare som har suttit några mer år i sadeln än gröna jag =) Det gör verkligen att man blir peppad på att fortsätta, jobba, slita, blod svett och tårar. Ja ni vet ju alla hur det kan vara på hästryggarna. Nicole sa även att han älskar verkligen att jobba, om hon hade velat så hade de kunnat rida i 3 timmar. Det är inte många hästar som aldrig tjurar ihop, ger upp totalt och vill gå in i boxen och lägga sig. Cassador är verkligen en otrolig och magisk häst att sitta på. Tänk om livet hade varit så lätt för oss, älskar att jobba, älskar att tävla, älskar att leva och älskar livet, det verkar inte finnas något hinder i vägen för denna häst. Skulle det dyka upp en hinder så tar han sig definitivt över det med stor glädje.
 
 
I morgon ska Cassador skos, vi ska åka hem till hovslagaren då Sandra har häcken full denna vecka. Så i morgon kommer jag göra ett inlägg och lyfta fram min hovslagare som alltid ställer upp, hon åker 25 minuter och slår på en tappsko en lördag för min skull. Hon är guld värd <3 Det var en av mina läsare som ville att jag skulle lyfta fram lite personer som finns bland mig och hästarna som ni inte ser eller vet något om. 
 
När skorna sitter på åker vi antingen hem först eller direkt till Båstad och HOPPTRÄNAR för Amanda Ericsson. Åååååååååå jag längtar till i morgon!!!!! =D 
 
 
Och vet ni vad........ J A G   H A R   S E M E ST E R  I  E N  V E C K A ! ! ! !  
 
 
 
Det här är Cassador innan han ser 1:an, han letar och letar och letar. Ja ni som sett filmerna på honom ni vet. Men känslan att sitta på en sådan häst är helt magiskt, lite jobbigt och svårt ibland men lycka, ja ren lycka. 
 
 
 
 
Jag känner mig verkligen som världens lyckligaste tjej när jag sitter på denna häst, Cassador H, dressyrhästen som älskar att hoppa. Han är inte stor, inte högre än 1.65, liten och nätt i kroppen men världens största hjärta, glädje och vilja att prestera. Jag önskade att alla tjejer och killar fick uppleva en sådan häst under tiden som ryttare, han är verkligen värd allt slit, tömd plånbok ibland och sena nätter/tidiga mornar. Min dröm är att kunna ha råd att ha kvar honom resten av hans liv. Men ingen, varken du eller jag vet, only the future can tell.....
 
 
 
<3       <3       <3       <3       <3
 
 
 
 
 


Trött men glad =D


 
 
 
 
Jag kände mig lite extra fin i mina badass smycken från PerlStoft på dopet. Jag har verkligen inte smycken som jag kan bada i och vet inte när jag köpte något senast. Vi alla är värda att unnas något extra ibland och lite bling bling i vardagen blir man faktiskt lite gladare utav. Det löser självklart inga problem och inte lycka för evigt men alla är vi värda lite glamour i vardagen. Gå gärna in på www.perlstoft.se och kika lite, kanske hittar ni det där lilla extra glimmet till Dig eller Din fyrbenta stjärna. =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har precis laddat upp ett klipp från morgonens runda med min fina Corvette, 5 år. Eftersom hon stannade ut sig sist vi tävlade för några veckor sedan i 1.10 och 1.20 på grund av stoighet och ryttarfel så ville jag börja om helt. Idag valde jag att hoppa 95 cm och bara en klass, inte bara enbart för att jag skulle på dop utan mer för att åka iväg, göra en bra klass och ha roligt. Jag hade roligt, Corvette sken som solen med sitt glimglim pannband från PerlStoft och vi var verkligen lyckliga tillsammans, tror det syntes för alla, ALLA kollade på oss. hihi. Jag är verkligen ingen tjej som MÅSTE ha uppmärksamhet men "tyvärr" får jag det med våran utstrålning, men mest hästarnas glädje på banan. Båda mina hästar älskar att hoppa och jag älskar livet på deras rygg och kan absolut inte dölja det. BIG FAT leende på läpparna och hästarna vill vara felfria och sätter helst i en turboväxel mot alla hinder <3 Love life... helt enkelt!!! =)
 
Jag låter rundan talar för sig, liten miss på 7:an då hon drog i väg och jag missbedömde helt avståndet men annars så nöjd med min häst som är tillbaka, gamla Corvette som älskar att hoppa =D
 
 
Och nej, hon är inte lätt att bromsa efter sista hindret, hon heter nog efter nästa ;) så det är bara att styra mot utgången :D 
 


PerlStoft


 


D O P


Nu ska vi på dop, skriver mer ikväll :) Syns det att jag är glad?! ^^


Börjar med att blinga in första nollan :)n


 
 
 
 
Mina fina lyckoarmband från PerlStoft gjorde sitt på dagens tävling, det rosa för Corvette och det guldbruna för Cassador. Cassador höll hovarna på en fin runda i hagen hemma ;) Jag har alltid önskat mig fina armband som jag kan ha på tävling, med PerlStoft som sponsor kommer jag kunna glänsa lite extra =)
 
 
 
 
Corvette va så glänsande fin i sitt nya blingbling pannband. Jag ska säg det att inte några ögon kunde undgå detta läckra pannband och Corvette fick många komplimanger. Idag var det verkligen hennes dag, hon stortrivdes verkligen på hela tävlingsanläggningen. Hon gillar uppmärksamhet det märks och jag berömde henne säkert 1000 gånger innan vi kom in på banan. Hon kändes så glad och jag ville bara visa hur mycket jag tycker om min lilla krutbomb. Hon kommer bli livsfarlig i omhoppning sen när den tiden är inne....
 
 
 
Snyggt med lockig man :) Fin Fina <3


Jag kan nu stolt presentera min sponsor....


 
 
 
P E R L S T O F T ! ! !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PerlStoft tillverkar exklusiva handgjorda smycken till Dig och Din häst. Smyckespannband till hästar är något de har riktat in sig på. Jag ser verkligen fram emot detta samarbete med PerlStoft och deras vackra smycken, vem vill inte glänsa lite extra i vardagen??
 
 
 
 
 

"Vi på PerlStoft är glada över att ha påbörjat detta samarbete med Erica Johansson.
PerlStoft står för exklusivitet och kvalitet och där tycker vi att vi har en god representant i Erica Johansson.
Vi är övertygade om att Erica med sin goda ridning, fina och glada hästar har en ljus framtid och vi på PerlStoft är gärna med på den resan.
Ericas glädje och kärlek till hästarna genomsyrar bloggen och att den är besvarad ser man på dom bilder och filmklipp som alla kan ta del av.
 PerlStoft är stolt sponsor av Erica Johansson"

 

 

 
Hemsidan hittar ni här,
www.perlstoft.se


och gå gärna in på deras FB-sida med, PerlStoft =)

 

Mer bilder får ni senare, nu måste jag putsa lite innan sängen, i morgon ska Corvette tävla en klass innan det bär av till dop hemma i småland. Jag var även och gjorde en halvklippning på skruttan då detta inte hunnits med innan. Hon blev så snygg!!! =)Ikväll släpper jag den häftiga bomben!!! =)


 
 
Ni som har varit nyfikna angående min sponsor ska inte behöva vänta längre, även ni som är lite sugna på en tävling måste kika in på bloggen ikväll!! Jag är helt lyrisk över detta samarbete och jag hoppas kunna glädja mina läsare det nya som ska ske här =) Glöm inte att kika in på bloggen..... 23.00.....!!!
 
 
 


Fick ett sms,


 
 
10 minuter senare ligger ett paket på min pakethållare från min sponsor ;-) 
 
 
 


Kunde inte låta bli :)


 
 
 


SPÄNNANDE!!!!!!!!


 
 
Fick veta innan idag att något fyrkantigt med ett innehåll från min sponsor är påväg till mig!!!!!!! Weeiii!!! Snart ska jag dela med mig, åååå, jag vill berätta för det är såååå... Ja nä det kan jag ju inte säga ;P hihi!! Men snaaaart!!!! <3
 
 
 


Corvette och Cassador, mina två CC =)


 
 
Började dagen med Cassador, han kändes riktigt fin idag, inte alls trött utan glad att få jobba. Jag va ändå smart och plockade inte fram något hinder innan han va ordentligt tiden i alla gångarter och svängar ;) Tog sedan fram ett krysshinder med galoppbom framför. Svårare än så ville jag inte ha det idag.. :) Första gången vi kom på det attackerade han hindret, andra gången likadant men då sa jag stopp och gjorde halt innan hindret, sedan kom vi några gånger till och från Ok. Tog bort han från hindret och galopperade runt ridhuset och jobbade han lugn och stadig. När han kändes riktigt fin och jag hade han runt skänkeln, rund och fin i kroppen och inte drog iväg så kom jag på hindet....... WOW!! Det är så det ska kännas!! Berömde han riktigt mycket, bytte varv och gjorde likadant här. Jobbade han först i galoppen och när han kändes fin vände jag upp mot hindret och... PANG.... Han va lika fin igen ;-) hihi. En del som läser detta kan tycka, "whats the problem?!"....men han är ingen lätt häst så ja, jag blir överlycklig när han är lugn och fin OCH att jag lägger han rätt. Han är så sprallig och hindertokig denna dressyrhäst. Han ska bara lära sig att tagga ner lite... Om det nu går!!!
 
 
 
 
 
Efter Cassadoren, den där snygga matadoren, så kommer min gråa sköna och vackra köttbulle. Ja lite rund och go är hon men det gör ju bara gott inför vintern. Jag har inte ridit igenom lillskruttan på ett bra tag och det märktes. Ella har ridit henne och hon har lagt all fokus på galoppen, galoppfattningarna och halt. Där va hon superfin så grymt jobbat Ella, men hon är en mer stel häst än Cassador och man måste få igenom sidorna för att få med hela hästen. Så jag fick använda en förlängd skänkel idag, ett dressyrspö som hjälper till när jag flyttar henne sidledes. Skruttan är ju inte jätteförtjust i det men jag berömmer hela tiden och när hon fattar vinken så lägger jag spöt åt sidan. Så halva passet gick åt att skritta och rida igenom henne i skritten. :) superfin OCH glad va både hon och jag sen. I slutet kom vi på krysset och hon va så fiiiin!! Jag skulle verkligen behöva någon som kan filma mig någon gång i veckan på förmiddagen :)
 
 
 
 


Nu ska du få FILM LINA =D


 
 
haha, ja jag tänker inte ens försöka ladda upp film med denna hastighet. Kommer ju knappt in på blogg.se ;-) Så ni får vänta på de filmer jag har på mobilen, MEN en kompis till mig filmade på sin Iphone och la upp på youtube från fredagen, så här kommer den där galna snabba A:0:an.... =)
 
 
Dålig kvalite på filmen PÅ GRUND AV att att filmen kommer från en Iphone ;-) hihi
 
 
 
 
 
Men om nu LINA vill gotta sig i en stor godispåse med filmer så har jag 107 klipp uppladde....
 
....H Ä R....


Måste hitta maskot till hästarna :)


Va och handlade med sis innan och jag hamnade på barnavdelningen bland alla gosiga djur. Hästarna behöver verkligen en maskot :)
 
 
 
Hittade klockrena maskotar, men vill helst att de ska vara gosedjur. Blir de smutsiga kan man bara slänga in dem i tvätten ;-) 
 
 
 
Corvette och Cassador :) 


När man får svart på vitt!!


 
 

Tjingeling!!

Åkte hem tidigare än tidigare från jobbet, pallade inte med kylan och min förkylning. Kände mig febrig innan idag och jag sa till chefen, JAG TÄNKER INTE VARA SJUK NÄSTA VECKA =D Då har jag semester och jag ska prestera till 200% på Cassadors rygg. Så nu sitter jag i soffan medans Sis lagar Tacos och jag står sedan för efterätten. En Dennis Håkansson på jobbet har fixat massa filmer till oss så jag ska nog klara av att krya på mig ;)
 
 
Jag bad även att Cajsa Ekström, som jobbar på Hippson och har häst i samma stall som mig att hon kunde "trimma" igenom Cassador på hacket ikväll då hon har ridit och tävlat på det väldigt mycket. Cassador behövde verkligen en ordentlig genomkörare och mitt imunförsvar är ju väldigt lågt nu så ville lämna över det till någon riktigt duktig ryttare och Cajsa har ridit honom en gång tidigare för mer än 6 månader sedan. Jag fick verkligen mitt jobb på svart och vitt och jag tänker nu dela med mig utav det.
 
 
"Nu är din svarte springare motionerad och han var väldigt fin! Tyckte han kändes riktigt bra på hack, blir ju inte så mkt "fin-trim" utan mer "hack-trim". Han hade ett väldigt bra o jämnt stöd, flyttade enkelt för skänkeln och kom fint på bakbenen i galoppen utan stress så han var riktigt fin! Man får bara vara noga med att själv inte bli stark i handen för då blir han "tung" på en gång. Men han hade en riktigt fin och rund galopp, korta och länga utan hopp och skutt så han hade nog en bra dag idag. Stor guldstjärna till honom!

Sen har du gjort ett jätte jobb med honom sen sist jag red honom. Mkt finare nu! Och känns att han börjar bli väldigt stark i kroppen. Han skummat bra från munnen när han går på hack så han verkar trivas med det sen får du nog ha bett när du ska fin-trimma.

Men mkt bra jobbat Erica!"

 


Den satt riktigt fint och kände att jag va värd det efter allt slit man lägger ner, även skit bakom ryggen. Tack Cajsa för att du ville "trimtrimma" min prins och tack för den fina feedbacken. Nu ska jag fortsätta på mitt jobb med honom och göra han stark men lugn, han har så mycket kvar att ge och han är bara en bebis, 6 år.....

 


Hård träning lönar sig.... <3 Och jag tänker FASIKEN inte ge upp!!! =)

 

 

 

 
 


Sponsor/samarbete


 
 
 
Skrittade ut en långrunda med Cassador idag, i över 1 timme och han va så snäll., trots alla läskiga grejer på vägen. En stor lastbil tippade sand en bit från oss, kommunen var ute med sin lilla bil och släp, skjutbanan va i full gång med sitt pangande. Trots detta satt jag kvar på min barbacka häst =D Provade ett annat hack utan ludd på ett vanligt träns men det satt ju sådär, måste ha cobträns för Cassadors full är ju för stora!! Snällt att jag får låna av tjejerna i stallet så jag sedan kan köpa mig ett eget och även ett specialträns för just hackamore. Cajsa har ett och det lånar jag just nu, funkar super med ludd på men måste fixa till skänklarna då dessa har skavt lite på ena sidan. Så nu har Cassador småsår lite här och var, snart får jag väl ansöka om att få tävla i repgrimma men då får jag nog vara helt själv på tävlingsanläggningen ^^
 
Medans jag skrittade ut på Cassador ringde jag upp min blivande sponsor. Vi pratade hela min runda + lite efter. Känns verkligen som en seriös person som vet vad hon vill, ska bli både spännande och riktigt roligt att samarbeta med "denna där". Vill inte skriva några namn, eller om vad som ska sponsras eller hinta till något. Var sak har sin tid och jag tror detta kommer bli riktigt stort så ni får helt enkelt hålla i tyglarna en stund till. "Den som väntar på något gott....." Ja ni vet ju resten ;P
 
Ella får rida Corvette idag igen, kände mig mycket sämre idag och ser ut som en levande död människa. Blir inte så mycket skrivet om Corvette nu då all fokus ligger på Cassador, och det brukar ju ofta bli så när den ena hästen tävlas och inte den andra. Men snart ska hon få komma med mer i bilden, Ella säger att hon sköter sig riktigt fint och har blivit mer lyhörd på hennes hjälper. Hon brukar ju visa sin stoiga sida när någon ny hoppar upp på henne. Annars är hon så där lurvig och mysig i hagen när jag gosar med henne, massa päls har hon fått men det ska jag snart ta och klippa bort, en del ialf =)
 
 
 
Nu blir det att sova bort förkylningen..... ZZZZzzzzzz


snörvel, blä och trötter...


 
 
Åkte hem tidigt från jobbet idag med. Vill INTE vara sjuk nästa vecka!! Thats it!! Massa sömn och massa vitaminer, och självklart massa hästiga pussar kommer göra mig frisk. Finns det något bättre än en lurvig päls och len mule att gosa och pussa på?? Synd att man måste klippa bort den lurviga pälsen på vintern :-) kanske låter Corvette bli halvklippt, just nu njuter hon av att gå naken ;-)
 
 
 Visst är de för söta, vill ha <3 
 
 


Ni glömmer väl inte...


 
 
Att läsa HELA TR :)
 
 
 
 
 
 


Dåligt.... men bra....


 
 
Dålig bloggning men en riktigt fin häst idag <3 Cassador va riktigt fin på hacket idag, svarade fint i galoppen och i slutet red jag bara med ben och säte och lösa tyglar, underbart!!! Finns inget värre än när hästen ska dra iväg och inte kunna slappna av och jobba på bakbenen. Nästa vecka har jag semester, Flyingeveckan :D :D då lovar jag att blogga och skriva mycket. Vi, jag, Alice och Cassador åker till Skåne på onsdag efter Alice skola slutar. Sedan bor vi där nere på ett dressyrställe :) de har även godkända hingstar :D hihi, Cassador kommer passa perfekt in där!! Mer om det sen, måste krypa ner i sängen då jag håller på att bli sjuk :( hoppas inte!!!!
 
 
 
 
 


Min galna stjärna :)


 
Den här bilden togs på våran sista och bästa runda på hela helgen, och även bland de bästa någonsin. Men om ni tittar på resultatet så står det att vi är uteslutna, vilket stämmer :) men saken är den att jag har en makalös häst som suger på alla hinder. Cassador är så himla känslig i munnen och en liten spricka i underläppen gjorde att jag fick rida på ett hack. Resultatet blev en lite mer vildare häst än vanligt :// men varenda språng så la jag han rätt och jag kunde heller aldrig hänga i munnen på honom då min balans på en galen, studsig och känslig häst inte är den bästa. Nu blev svängen lite tokig efter 7:an och Cassador fick syn på detta hinder från andra hållet och sög sig fast mot det. Jag kunde inte låta bli att skratta efter hindret och berömma honom. Vi måste verkligen göra hacket lite skarpare och träna, träna, träna på att sväng och vända upp mot rätt hinder ;-) hihi
 
 
 
 
 
Hans språng, hans mun och mina händer älskar att rida på hacket. Dock så är han mer vild än tam så måste träna och se om han kan lugna ner sig i galoppen. Men titta på de härliga sprången...
 
 
 


Sis har fixat <3


 
 
Film och mys :) 
 
 


Vem är närmst döden just nu??


 
Fy tusan vilken helg, checkade in på HFK 06.45 fredag och chockade ut nu, 21.00.... Grym tävlingshelg, den satte verkligen prov på mig och Cassador. Startade med en nolla och slutade med en uteslutande runda, men den sista rundan var jag allra mest nöjd över, tills jag försökte sväng lite snävt och Cassador svarade inte på rätt sväng och sög på fel hinder och jag hade inget att säga till om. Jag gjorde en volt och skrattade, fick tala om för domaren vad som hände då de aldrig blåste av.....fan tänkte jag.....jag skulle fortsatt :D Jag har verkligen en otrolig häst och vi lär oss båda hela tiden, detta var både den sämsta och bästa tävlingshelg på länge. Detta var verkligen en TRÄNINGShelg!!! Vem fan sa att det skulle vara lätt att nå toppen???!!!! :)
 
 
 
 


varit på promenaden :)


 
 
Med två favoriter. Cassador har badat och skönt för båda att röra på sig. Nu står Cassador lugnt o skönt i sin box och äter sin lunch. Jag är försteharvare och ska snart göra det efter 1.10 avd A :D
 
 
 


Här ska det fyllas med blommor :)


 


FULLT ÖS :)


 
 
Hunnit med en hel del, ridit, mockat och fixat allt i stallet, fixat blommor och ätit frukost. Nu ska vi åka till plantagen och hämta mer blommor :D 
 
Ps: det gick mycket bättre på hacket så jag tänker bara hålla i mig ;-)
 
 


Såhär ser min dag ut i morgon...


 
Tävling på Halmstads FK, Mickedala, från 1.10m till 1.50m hoppning.
 
I morgon fredag:
  • Först måste jag rida Cassador tidigt 07.00 på hacket för Cajsa och se om det funkar.
  • Efter det ska stallet fixas och bära in mina krukor och plastblommor i manegen.
  • 10.00 ska jag vara på plantagen och hämta massa fina blommor och sedan snabbt tillbaka för att göra mina arrangemang, bild kommer på det :)
  • Duscha Cassador och ställa in honom vid lunchtid.
  • Innan lunch kommer mor, far och den coola hunden Lilly. Inte träffat Lilly på flera veckor så ska bli mysigt med hundmys ;)
  • 12.00 börjar första tävlingen, missa inte mina uppdateringar här och på Instagram, Icusen. Kommer både fotas en massa och filma :) 
 
 


Mmmmmm!!


 
 
Har det gott på jobbet ^^
 
 
 


Piffa upp med lite rosa <3


 
 


Down and then up again!!!


 
 
Det var en liten dykning i morse när jag hittade såret i munnen, fick låna ett hack men har ju aldrig ridit på det och fösta gången för Cassador med. Men nu ska Cajsa hjälpa mig i morgonbitti, det var henne jag lånade hacket av och hon har ridit på det länge och även tävlat på det. Så hon ska hjälpa mig på morgonen och känns det bra ska jag tävla honom på det och då hjälper hon mig på framhoppningen. <3 Lycka är det verkligen när man känner sig handikappad och får hjälp av underbara människor!!
 
 
 


Vad vill oturen mig...?!


 
 
Hittade ett litet sår i Cassadors mungipa idag.. :( det där lilla såret kunde vara nästan var som på honom men INTE i munnen :( vad vill oturen mig?? Tur jag upptäckte det idag, om det nu gör någon nytta.. Så jag fick rida på ett hack och det var han inte så förtjust i =,( Men jag har inte gett upp än, ställer klockan på 06.00 och rider ett tidigt pass på hacket och avgör då om jag ska starta honom på eftermiddagen. Såret han har är en liten spricka på sidan, sitter inte precis där bettet ligger men tillräckligt nära för att han reagerade på det. Tur jag har underbara vänner i stallet som fixade fram en bra salva och de ska även smörja honom ikväll då jag jobbar. Så vi får se hur det ser ut i morgon, håll tummarna att det läker fort!!! Så less, rriktigt less....
 
 
 
 


När Cassador är 10 år.... :D


 


Vill ni veta va jag har nu?? ;-)


 
 
Thaimassage på jobbet ;)
 
 


Helgen närmar sig...


 
 
 
Varför kan inte båda mina hästar ha en bra hoppdag på SAMMA dag???? =D
 
 
Häst nr 1
 
Trimmade igenom hästarna idag med en liten studs och två räcken på en 8-volt. Började med Corvette och hon va, åååå hon va såå himla fin. För första gången så var hon lugn och arbetsvillig till 1000 från start till slut. Fattade galopp från skritten lugnt och fint och drog inte iväg alls. Även cooli nnan och efter hinderna. Idag var jag så stolt över henne!!! =)
 
 
Häst nr 2
 
Började med att skritta ut Cassador en runda och sedan joggade jag fram han i ridhuset. Han kändes lugn och fin, sen kom vi till den där galoppen. Han va riktigt taggad och kunde inte slappna av helt, hinderna va ju framme med och han visste. Han har gått ett helt meeting hela helgen och idag, onsdag så är han galet taggad i att hoppa?! Kan någon som kan prata med hästar komma hit och få mig att förstå hur jag ska rida honom?! Han var inte lugn och avslappnad på ett enda hinder eller språng, ett rent helvete var han. Han kan verkligen inte skärpa sig på låga höjder och när jag hoppar själv.
 
 
 
=(
 
 
Nu till helgen blir det ett nytt meeting men ett på hemmaplan så skönt att slippa åka iväg. Fredag hoppar vi en A:0 i 1.20 och lördag/söndag bli det avd B 1.30. Jag hade ju precis taggat om efter helgen och nu var han så här. MMMM, jag får se hur han är i morgon med. Tänker nog rida ut en långrunda och sedan ta lite arbetsgalopp i ridhuset och när det känns bra kanske jag tar fram ett hinder och se om han är lite mer lugn än idag. Jag dör verkligen om han är galen på fredag, tur det är en A:0 för då tänke jag bara sitta i sadeln och bokstavligt hålla i mig.....
 
 
 
Nu till helgen har Halmstads FK en nationell tävling med klasser från 1.10 och upp till 1.50 =D
 
 
 
 
 


Tick, tack, tick, tack...


 
 
Denna eviga tid, den bara tickar iväg.... Önskar man kunde frysa tiden för en stund, ett eller några år. Livet är ju så härligt att leva. Andas, njuta, leva och göra det man själv väljer att göra. Utan att man känner att man slösat bort värdefull tid. Ja vi som håller på med hästar vet ju vart våran tid tar vägen och hur våran klocka ser ut :)
 
 
 
 


Blåst rent motorerna ;)


 
 
 
Det gör man en härlig dag på stranden! 20 minuters skritt har vi till stranden, perfekt uppvärmning och att kunna varva ner tillbaka. En kanonstrand med massa olika stockar att hoppa över :) och bra underlag.
Idag var det lite läskigt då de samtidigt för första gången skulle kitesurfa... Men det gick bra och jag höll mig kvar :)
 
 
 


Vem ville köpa Cassador denna gången??

Tänk om jag skulle vara lite kaxiga och trycka upp ett sådant schabrak på Cassador ^^


Både Lina och Ni har varit lite nyfikna på vilka som fått upp ögonen för mig och hästarna, även vem som ville köpa Cassador. Jag vill inte avslöja en massa ang min kanske blivande sponsor fören vi har skrivit kontrakt och det känns bra för både parterna. Så ni får helt enkelt vänta lite med det =)
Men VEM var det nu som ville köpa min lilla hoppelihoppiga dressyrhäst ;-) Jo ingen MINDRE än Sven Ingvarsson i högsta grad. DET är inte alla som får se Svens pekfinger visa, komsikomsi ;D Jag såg att han och hans son spanade in mig under framridningen, jag har ju ögon även i nacken 8-). Men tänkte inte mer på det, men sedan när Sven stod helt själv så såg jag hans finger och jag red upp till honom. Vi pratade en liten stund och han frågade om jag fortfarande inte ville sälja honom och jag sa nej, (jag fick nu veta att det var han som hade frågat Claes Brudefors innan som i sin tur frågade mig och jag sa nej). Vi pratade lite till och jag tackade honom för det är faktiskt TACK vare honom som jag hittade Cassador. Han var verkligen givmild och ville inte alls ta åt sig äran men jag va envis och tackade honom ändå. Han berättade även att jag haft sablar tur med Cassador för det har bara kommit skit från de stället som jag köpte Cassador från och Sven var ju där nere och tittade på hästarna men visste inte att Cassador kunde bli den han är idag. Han var även lite nyfiken på min andra häst jag hade hemma, då han hade för sig att jag hade en till och jag svarade att jag tar det lite lugnt med henne just nu. Innan Sven gick så förklarade jag för honom att detta är min tid nu, jag hade inte chansen när jag var liten och jag tänker behålla Cassador. TILLS den dagen då det tar stopp för mig men Cassador behöver mer, jag sa även att jag vet vad jag sitter på och jag vet vad han kan bli. Då va Sven snabb och sa, Ring mig så fort den dagen kommer, ring mig först =) COOLT!!!! Den dagen kanske kommer.... eller kanske inte =)
SÅ nu vet ni =) Nu har Peter Eriksson och Sven Ingvarsson dragit i min stjärna!!

Levande begravd var gårdagen, idag är en ny dag =)Ni har verkligen bombat mig med era vänliga och peppande ord <3 Både på mail, sms, fb-message och muntligt!! NI är Fantastiska människor med stora hjärtan.  
Jag lovar att jag bara deppade ihop igår, idag är en ny dag och nu ser jag fram emot helgen och ska vara riktigt självisk, JAG ska tänka på mig, Cassador och oss. Ingen annan!! Ingen ska få komma under vårat skal!! NO ONE!!  

  
Idag skulle jag och Ella gå en långpromenad med hästarna men detta pissväder gjorde att hästarna fick vila i sina hagar. Jag har varit och pussat på Cassador och gett han massa kärlek idag. Ni skulle varit med och sett han i helgen, han tydde sig till mig så fort jag ropade på honom hemma hos Sara Ekman. Även på tävlingsplatsen va han så trygg med mig, sista dagen hängde han verkligen i min famn och i sadelskåpet när jag skulle rota efter grejer och fixa honom själv.... och vet ni, inte en en en endaste gång bet han mig <3 Fy fan vad jag älskar denna häst och jag tror han gillar mig med!!  
Fick som sagt många vänliga ord och jag tänker publicera en som jag fick här på bloggen. Denna kommentar kommer ifrån en tjej som heter Lina, hon har ingen egen blogg men följer mig. Jag känner verkligen igen mig i det som hon skriver, tack för dina vänliga ord fina vän <3. Jag lovar att inte göra er eller först och främst mig och Cassador besvikna. Vi ska vara starka tillsammans!!      

  *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *     

Nej men stopp NU!!!
Inte deppa ihop, se hur långt du har kommit, ni är ju skitbra!
Ett meeting är ju tufft, kanske vart det lite för mycket för Cassador, han blev väl trött han också.
Ni kämpade väl och nästa gång går det ännu bättre :)
Vet hur det känns att alltid få klara sig själv, jag har samma problem själv och ibland kan man få kommentarer som "vad duktig du är" eller "vad modig du är" som gör ditt eller datt och jag brukar svara att "jag har ju inget val, jag är alltid ensam, jag måste lösa problemet"
Visst är det lustigt, när man skriver att man alltid är ensam så låter det som om man inte har några vänner men i mitt fall så har jag ett eget litet stall utan inackorderingar och vänner som inte är hästintresserade eller bor för långt bort.

Har visserligen världens bästa sambo men han jobbar jobbar jobbar och det tråkigaste han vet är att leda runt mig på helgerna på min unghäst som ska ridas in...
Jag har heller inga träningsmöjligheter hemma så det har också bara varit att lära sig att lasta och åka själv osv osv

Men ibland får man tänka positivt, typ fan vad bra jag är som klarar det här. Och det här har JAG gjort SJÄLV.
Medan andra behöver hjälp med minsta lilla så packar jag in mina hästar och åker själv för "jag är så jävla BRA"

För några dagar sedan skrev du att någon fått upp ögonen för er, VAD?
Sen var det ju någon som ville köpa Cassador så något rätt måste du göra.
Uppryckning!!!

Kram kram :)      

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *                      


Do it for you <3


 
 
Trying so hard to prove everyone else that something is worth it, then make a turn and do it only for you <3
 
 
 Ensam men stark, funkar inte alltid...


 
 
 
Jag kan förklara varför lite mer detaljerat i morgon. Jag ska krypa ner i soffan nu med syster efter en lång körning med en häst som inte ville stå stilla. Jag kör själv, sköter allt själv, rider själv, får lösa allt själv... det tar på krafterna. Denna helg var verkligen ett prov på allt, långt hemifrån, Cassador på nytt ställe och massa press på en. Det bli det när man måste göra allt själv, för vem ska hålla hästen när man behöver gå banan??!! Fredagen red vi 1.25 och 1.30, 8 fel i varje. Första 8 fel va mitt fel med en övertaggad häst, andra 8:an i 1.30 va Cassadors framben på tråkiga rätuppståenden. Lördagen red vi en kanonrunda, allt satt så fint och därmed en felfri 1.30. Finalen idag, söndag, kände jag mig verkligen helt ensam och hjälplös. Bet ihop och försökte lösa det på bästa vis. Jag red fram han noga och han var verkligen superfin, även på framhoppningen men kände att han var trött i koppen. Fösta riktiga meetingen så långt borta och med 4 klasser som man lägger fokus på. 4:e klassen blev våran första uteslutning, men jag är nöjd ändå. Vad jag kan se på filmen så rider jag han så mycket bättre nu än i fredags, visst finns det massor att slipa på. Så jag ska krypa ner, gräva ner mig lite, kanske drömma om att klona mig själv så jag kan få en tvilling som vill det jag vill och som förstår mig. Jaja, gräva ner, film, godis, mat och mys... NU!! 
 
 
Tack för att NI är underbara och stöttar mig!! Jag kommer inte sluta blogga, den ger mig verkligen styrka med er på andra sidan!! <3 <3 <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vidare till Final :)


 
 
Vi är vidare till finalen i morgon!! Vi satte en nolla i 1.30 idag, bra runda men ska rida ännu bättre i morgon. Det kom även fram en speciell man som ville köpa Cassador. Berättar mer om det i morgon. 
 
 
JAG ÄR SÅÅÅ GLAD!!!
 
 
 
 
 
 
 
Min vackra häst njuter i sin övernattningsbox. Han är nog mycket nöjd med denna dag. Det märks så tydligt att han njuter till 200% det vi gör tillsammans! Han är verkligen en helt otrolig häst, han vill så mycket väl och gör allt för att bli felfri! I morgon ska jag rida ännu bättre, jag tänker inte åka dit för att vinna. Jag vill ge Cassador ännu bättre ridning från mitt håll, även om dagens runda va riktigt bra och det tyckte även Amanda. Håll nu tummarna för mig i morgon, det är en A:1a som ska ridas och är vi nolla så får vi hoppa våran första omhoppning! Vore ju häftigt men bara en bonus :D
 
 
 


Hallå eller :)


 
 
Dålig uppdatering på grund av noll teckning på landet ;-) Sitter ju nu och kollar på 4 årschampionatet.
Igår gick det bra med tanke på hur galen Cassador va, skulle bara hoppa 1.25 men eftersom den rundan va sådär så tyckte Amanda att vi skulle efteranmäla 1.30 och då kunde hon hjälpa mig mer. Så vi hoppade 1.30 och den rundan var ju bättre men han va fortf helt galen så vi får se om han lugnat ner sig idag. Jag hoppar 1.30 i eftermiddag och jag hoppas på mer lugn häst och mycket bättre ridning från mig :) Cassador har det bra hemma hos Sara Ekman.
 
 
 
 
 
 
 
 


Lite pirr i magen


 
Nu är jag påväg till Kungsbacka och 3-dagars meeting, därbak har jag bara ett barn med mig och det är Cassador. Känns faktiskt lite skönt att bara lägga all fokus på en häst under dessa dagar. Min nya underbara Medryttare Ella tar hand om Corvette och rider in sig på henne :) berättar mer om Ella en annan dag. I bilen nu ska jag lägga all fokus på att gå igenom hur jag ska rida och coacha mig lite själv. Även min tränare Amanda kommer att vara på plats hela helgen, riktigt bra!! Idag rider jag 1.25 och i morgon 1.30, sedan får vi se om det tar oss till finalen på söndag. Håll alla tummarna nu art det går bra och huvudsakligen att vi båda får en riktigt rolig helg!!! :)
 
 
 
 


Ni är ju roliga ;)


 
Sitter och äter "lunch" nu och bloggar =D
 
 
Haha, ni är ju för roliga!! Nu ligger de lika igen 7-7 står det ;D både bra och dåligt. Det dåliga är att han inte kan ha på sig båda outfiten men det som är bra är ju att jag har köpt två snygga sett!!! ^^
 
Nu ska jag avslöja något, eller mnjae, bara göra er nyfikna. Läste precis min mail och någon har fått upp ögonen för mig, mina hästar och min blogg... Så vi får se vart det leder ;-) men nu vet ni lite ialf!!!
 
 
 
 


Cassadors egna photoshoot med sina outfits =)


 
TJOOHOOO mitt i all stress!! Sötsakerna står i ugnen och jag är i full gång med annat samtidigt. Tänkte slita mig lite och göra ett inlägg idag. Eftersom jag lider av sjukdomen beslutsångest och ni har röstat lika så måste vi göra en till röstning. Det svarta 5 röster och det blåa 5 röster, så de röster som dyker upp i detta inlägg läggs på på de gamla, rösta på samma eller rösta på ny favorit =D
 
 
SVART???
 
 
eller
 
 
BLÅTT???
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskar verkligen den sista bilden på min stjärna, han är så liiiten men ack så fin <3
 
 
 


En godnattsaga i form av bild :)


 
 
Nu säger jag godnatt för idag. Kroppen helt slut men inte mindre o göra i morgon. Först stallet, fodra, släppa ut hästar, rida 2 hästar i skogen, fixa allt i stallet, sedan göra lite ärenden i stan, tvätta om det behövs till tävlingen, packa övernattningssaker, BAKA till jobbet (min fikadag), ringa ett viktigt samtal ner till Skåne...även hinna äta mat, sova middag och jobba!!....undra om jag glömt något!!
 
Haha!! ;P Kan ni slå min dag i morgon??
 
 
Här kommer godnattsagan... :)
 
 


Tänkte visa er en rolig grej :)


 
 
Jag är ju inte som alla andra och det vet många men frågan är om det bara är jag som är tokig eller finns det fler?? Jag studerar och funderar över märkliga saker, något som jag har fastnat för är våra licensnr, alltid när jag kollar ryttarförteckningen så spanar jag även in deras licensnr. Är det bara jag eller finns det fler?? :D
 
Nästa helg, v.38, ska Halmstad ha hemmatävling och det är fullt fredag/lördag och många starter på söndag. Vi har även en 1.50 hoppning på lördagen och det är fler starter där än ifjol =D spännande! Men jag var ju tvungen o kika igenom listan på ryttarna och då klippte jag även ihop ett kollage som ni kan se =D
 
 
 
 
 
Haha!! En annan har ju lite mer siffror ^^, mycket häftigare :D Men ni kan ju se Peter Eriksson på endast 10, Royne Zetterman på 22 och Emma Emanuelsson ligger inte långt efter på 32!! Lite coolt är det allt och Sara Ekman har ju bara 4 siffror, inte illa ;-)


Snacka om att känna sig utpumpad....


 
 
Ställde klockan lite tidigare idag då jag skulle ge mig på Cassadors päls och klippededipp. Väl i stallet välkomnas jag med en häst utanför sin box och ett riktigt BOMBNEDSLAG. Jaha, jag som glömt mobilen hemma, enda dagen, så försöker jag leta reda på en då jag tycker det är viktigt att ägaren får veta så fort som möjligt att deras häst har gått lös på kraftfoder och all mat som finns utanför. Hittade en mobil men kunde inga nummer utantill så hitta.se. Ring, ring, ingen som svarar och skickar ett sms. Under tiden jag fixar i stallet håller jag ett öga på hästen då de lätt kan få kolik om de vräkt i sig massa kraftfoder och hö. Någon rolig bild kunde jag ju heller inte ta så jag får ha den för mig själv i huvudet. Tänk er själva, hinkar överallt, höpåsar, hö, kraft och vi har även vattenkannor utanför och även dessa var tömda och låg huller om buller ;-)
 
Jag ställde Cassador i gången och hade med mig MITT PAKET, som va en klippmaskin. Cassador är en lite nervig häst med minsta tålamod när det gäller att klippa så sist i vintras så hade jag lugnande till honom då jag tycker det är synd om hästen och att jag ska behöva bremsa eller bråka. Men tyvärr fick jag inte tag i det i tid då jag skulle köpa det av en kompis som ville bli av med sitt som hon inte behövde mer. Jag gav han massa pussar och hoppades på att han litade mer på mig nu och kunde ta det med ro. OCH OH MY, säger jag bara. Vad hände?! Cassador står som ett ljus och är bara lite nyfiken på sladden och frustar lite i början men.... åååå <3 <3 <3 Jag fick honom helklippt!!!! Jag ska bara fintrimma kroppen och klippa längst ner på benen, annars är han helklippt min snälla, fina och underbara vän. Jag tror att han litade på mig mer på mig nu, han visste att jag inte skulle göra honom illa. Under tiden jag klippte gav jag han en hel del favoritäpplen som belöning, om det inte vore för hans mage så skulle jag gett han ett HELT ÄPPELTRÄD!!! <3
 
 
 
 
 
 
Jag skulle även ta lite bilder på Cassador, före- och efterbilder men det fanns ingen tid över till det. Trimmade Cassador i ridhuset, hoppade lite kryssstuds på böjt spår (jag har cirka 2,5 m mellan kryssen på grund av att jag vill träna han rund och snabb, har jag 3 meter mellan så blir han alldeles för lång och spänd, tänk på det när ni väljer avstånd mellan studs. För hur vill ni att ERAN häst ska jobba mellan och över hinderna?? Alla hästar är olika och Cassador behöver lite specialövningar så han tränar rätt med runda form) och en stor och breddad kryssoxer på mittlinjen. När jag hade höjt upp nästan högst upp med skollorna och hoppade det så öppnade han upp riktigt fint baktill. Han gör ju aldrig det när han spänner sig och inte ofta på tävling, men jag lär mig mer och mer hur jag ska rida han innan och över hinderna för att underlätta för honom. Ser verligen fram emot helgen nu, ska bli lika roligt att träffa Sara Ekman, som jag och Cassador ska bo hos som att tävla ;-)
 
 
 
 
 
weiiiii, bara 22 dagar kvar... och då ska jag och Cassador ha megaroligt på Flyinges fina anläggning!! <3
 
 
 
 
 
 
Helt slut, powernap på det sedan jobb =()
 
 
ZZZZzzzzz.....


Tidigt hemma :)


 
 
Gick upp tidigt för fotografering, sedan började jag jobba 12.00 och satt i möte med styrelsen i 4 timmar. Då var det bara 3,5 timme kvar på jobbet så slutade 20.00 och väl hemma förberedde Sis maten som vi hade bestämt och mmm, va den ligger fint i magen :)
 
 
 
 
Jag tog ju några egna bilder med mobilen och de blev ju sådär med ljuset.. men bara efter 2 timmar skickar fotografen 4....helt.....magiska bilder. Blev nästan tårögd så vackra de var och min fina gråa skönhet. Mike, fotografen, är så grymt proffsig, tålmodig och givmild. Han har fotat mer hästar än jag någonsin sett och är verkligen duktig. När bandet mellan fotograf och modell funkar så syns det i bilderna.
 
 
 
 
 
 
 
 
Men en liten kik på min Beaty kommer här :)
 
 


Roligt med paket!


 
 
 
 
 
Detta kom från DHL idag, beställde igår och kom idag, DET kallar jag service!! Ni får se vad ikväll och resultat i morgon, någon som kan gissa vad det är?? ;-) hihi
 
 
 


Photoshoot :)


 
 
Huh, då va denna fotografering över, bilderna får jag inte publicera som fotografen tog fören i april då detta ska komma ut i en tidning. Men någon bild med min kamera fick jag visa er. Det var inte den lättaste fotografering med en häst som är så svälten, stackars häst, not!! Jobbigt med gräs överallt, men min lilla prinsessa skötte sig riktigt bra, kunde varit värre ;-) Nej nu ska jag dra till jobbet!!
 
 
 


Laddar hemma i soffan med Sis


 
Slutade tidigt från jobbet, duschat och ligger nu i soffhörnan med Lilla Sis och tittar på film. R.I.P.D. :)
I morgon blir det Photoshoot, hoppas på bra väder då vi ska vara ute... Hihi ;) håll utkik på bloggen!!
 
 
 


Hej min vänner!!


 
 
Blir så glad när jag går in och läser era fina kommentarer och ni ska veta det att det svarta schabraket leder och ni har fram till på torsdag och bestämma er ;-) Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan sova lite middag, sen blir det lunchmöte på stan med Madde på Fiori Magazine. Spännande!!! =) Så hinner inte blogga mer nu, hästarna har vilodag idag och gottar sig <3
 
 
 
 
 
 
Corvette 4 år, förra sommaren <3


Det ska vara kvalité!!


 
 
När jag åker och tävlar måste mina hästar se tipptopp ut. De lämnar inte stallet utan knoppar, de badar alltid dagen innan, deras utrustning måste vara putsad och tvättad. Det är väl en livsstil helt enkelt =) Jag älskar detta liv och lägger ner all min tid på hästarna.
 
På fredag åker jag och Cassador till Kungsbacka och jag tänkte ta med mig ett nytt schabrak. Det blåa ner ser på bilden är aldrig använt och det svarta användes 1 gång för 1 år sedan ^^. De finaste schabraken jag har förvarar jag hemma och inte i stallet där de kan "försvinna". Hehe, så nu tänkte jag att NI får välja vilket som ska följa med. Schabraket ni väljer till Kungsbacka kommer jag använda på fredag och OM jag kommer till finalen på söndag. På lördagen använder jag ett annat som jag väljer. Det som ni inte väljer sparar jag till Flyinge och jag har en blå och brun kavaj som jag kan ha till.
 
 
 
 
Vilket tycker ni jag ska ha nu???
 
 
 
 
 
 
 


Cassador, hoppträning för Amanda 7/9


 
Klippt ihop en liten video på mig och Cassador, den sista och bästa rundan fick vi inte med för då var mobilen full. Men ni kan se från först klippet och sista så blir bara sprången bättre och bättre. Grymt bra träning att träna banhoppning flera gånger med tränare!!! Ni kan se OCH höra att han hoppar mig ur sadeln i ett klipp på kombinationen men han stör sig inte utav det utan lägger all sin koncentration på att klara nästa hinder. Vilken härlig kille <3
 
 
 
 
Jag hann bara med detta klipp innan jobbet så Corvettes kommer lite senare.


Jenny Östberg hoppar utan träns och sadel...


 
 
 
..då har man kommit långt tillsammans med sin häst =) Härligt att se!!
 
 


Kungsbacka, unghästmeeting!


 
Vecka 37, nästa helg, så är det tävling i Kungsbacka. De har en tävlingshelg fredag till söndag enbart för 4- 5- och 6 åriga hästar. Hästarna kvalar fredag/ lördag och har de då fått bra resultat dessa dagar har de en chans att ta sig till finalen på söndag. Så det vore bra träning att tävla i 3 dagar med Cassador och även få chansen till våran första placering, det hade ju varit så häftigt!! Att köra fram och tillbaka i 3 dagar med honom i över 1,5 timme enkel väg tycker jag inte är rätt för honom, surt för plånboken och absolut inte miljövänligt<3 så jag vill stalla upp honom där. Men då kostar ju en uppstallning 1300 och det svider lite i min plånbok just nu.
 
Först skulle jag stalla upp Cassador hos en familj som jag kom i kontakt med via nätet, men nu hörde Sara Ekman av sig och erbjöd box och boende hos henne. Jag är nästan lite chockad över hur underbara människor det finns där ute som erbjuder mig, helt främmande tjej, så mycket värme <3. Tänk vad denna blogg kan ge en nya möjligheter och vänner för livet <3.
 
Och ja jag vet att riktiga tävlingshästar är vana att stå på box flera dagar och det är så här ryttare lever men jag har inga föräldrar som sponsrar mig eller någon annan. Och OM man nu kan hitta andra lösningar är det ju underbart, han slipper ju att stå i mobila hästboxar. Och nej, jag har inte lärt mig att planera mina tävlingar och meetings under mina 2 år som jag tävlat hästarna. Lär mig något eller MASSOR varje år. Nästa år har jag redan några meetings jag vill åka på, så jag får väl sätta en spargris till att jobba på det :) 
 
 
 
 
 
 


Ont i hela kroppen...


 
 
 
Mörbultad, helt slut, trött men sååå mycket rikare på erfarenhet och fått så grym hjälp av Amanda Ericsson. Jag har tränat för några stycken under min tid men Amanda slår verkligen alla, hon vet precis vad hon vill och lär ut så fruktansvärt bra. Övningarna är grymma och hästarna åker alltid därifrån med positiv energi och massa erfarenhet. Jag är så stolt att få kalla henne min tränare och det är tack vare henne som jag står där jag är idag. Även om hon har många hästar att tävla när vi är på samma tävling så stöttar hon mig alltid med hjälp <3 GULD VÄRT!!!! Som idag så kom vi dit vid 13.15 och åkte därifrån 17.00. Privatlektion och en häst i taget, hur många har möjlighet att få det?? Jag är så tacksam över att Amanda vill ge mig denna möjlighet och tog med mig lite godsaker som visar min tacksamhet. Idag hade jag med en fantastiskt god kladdkaka med chokladöverdrag, hallon och grädde <3
Alla hinder ni ser är sprillans nya och även de "gamla" var nya så det är verkligen roligt att komma hit och träna på en så fin anläggning, bästa underlaget, fina hinder och en grym tränare. Tummen upp för det =D
 
Jag orkar inte sitta upp mer nu så jag går och lägger mig i soffan. Jag kommer skriva mer om dagens träning i morgon förmiddag. Men jag ska bjuda på Rickard Rådås (Amandas pojkvän) sista ord innan vi gick ut från banan. "Jag tänkte att jag kunde tävla Cassador nästa år, för jag vill nämligen vinna Championatet". Haha, som vi skrattade, då är det 1.40 som gäller och den höjden kommer han inte ha några problem med. ;-)
 
 
Så här såg hinderna ut efter Cassador hade hoppat. Det ser högt ut men känns som 70cm på honom =)


Ni får inte missa!!


 
 
 
 
Jag ryste verkligen när jag tittade på klippet. Jag tog åt mig varenda ord Ben Meher sa, hästen och ryttaren måste vilja vinna lika mycket!!!
 
I klippet sa de även:
 
"You got to love your horse and the horse got to love you. You got to be able to work with each other every day"
 
<3 <3 <3
 
 
 


The sun is shining on my S T A R ! !


 
 
 
 
 


Vilken härlig dag, hösten är varm och go!


 
 
Ja hösten är verkligen på intåg och solen skiner så gott i ansiktet. Hästarna mår så gott i sina hagar och en mildare höst vore ju inte fel.
 
Jag har fullt upp med fotograferingen som ska ske på tisdag, mailar fram och tillbaka och hjälper dem att hitta en bra miljö som vi kan vara i...... lala =D hihi. Nej mer säger jag inte!!
 
 
 
Hästarna reds igenom nu på förmiddagen, båda fick skritta ut en liten runda uppe i lilla skogen. Sedan in i ridhuset och trimtrim. Corvette behövde inte gå så länge, hon lyssnade riktigt fint. Hade bara en liten "ding-dong" fajt då hon skulle vara mer uppmärksam på mig än något läskigt i hörnet som hon aldrig varit rädd för innan. Riktigt fin var hon min lilla gråa Devilicious. Jag har verkligen massvis med smeknamn på mina hästar och kommer på fler hela tiden, eller öknamn kan man också säga ;)
 
Cassador hade fruktansvärt mycket energi idag, det är ju riktigt bra för då vet jag att fodret han får nu ger han styrka och energi men ingen "galen" energi. Så han var riktigt glad och ville lite för mycket ibland och var väldigt stark så jag fick jobba riktigt mycket med honom. Hans starka och svaga sida är ju galoppen, på något konstigt vis. Fick jobba han väldigt mycket i den högra galoppen som är hans svåra varv, jag avslutar aldrig ett pass med en stark häst i handen. Jag vill ha en mjuk hand där hästen suger åt sig bettet men inte drar det ur min hand. Huvudet och hals ska vara lång och låg och hästen själv ska kunna bära sig på bakbenen. Det känns så stor skillnad när man kan släppa efter på tygeln utan att de sticker sin väg. Den ska trampa in med bakbenen och bli rund och fin. Det är en riktigt fin känsla när man får det i ett pass på två heta hästar. Så nu är de fint trimmade inför ett hopppass i morgon. Hoppas hoppas att vi kan åka iväg till Amanda annars får vi hoppa hemma.
 
 
 
 
 
Dressyrsadeln åkte på idag
 
 
 
 
Devilicious var först ut idag
 
 
 
 
 

Cassador fick även inviga sitt nya sensommartäcke. Riktigt bra när hästen har svettats riktigt mycket och måste bada och sedan ut i hagen där solen skiner och det är lite kyliga vindar. Täcket kan andas och jag ser hellre att en häst blir för varm än för kall. Inte bra om de bli en gnutta kalla efter en hårt pass. Tänk er själva om ni tränat hårt, svettats och sedan står still utomhus i massa blåst. Kall och stel sedan eller varm och rörlig?? =)
 
 
 
 
 
 
Så härligt när de kan gå "tillsammans" och äta "tillsammans" utan att de kan skada varandra. Så underbart med ett staket mellan.. hade hagarna varit lite större hade jag kanske kunnat ha dem ihop men vågar nog inte riskera det med ett sto som har humörsvängningar. Ja vi tjejer har ju inte samma härliga dag varje dag som en valack. =)
 
 
 
 
 
 


Nu är jag på bättre humör ;)


 
Filmen är slut, älskar verkligen den där Ratatouillefilmen och jag älskar ju mat med så kan ju inte bli en bättre kombination i en tecknad film. Jag somnade till några gånger under filmen och syrran sover nu, ja livet är ju hårt, speciellt i stallet och skolan ;-) Jag tänkte krypa ner i sängen jag med och sova lite middag innan jobbet, men först ska jag äta lite mellis.
Nu har hästarna gått i skogen i 2 dagar så i morgon blir det trim i ridhuset och jag börjar med att skritta ut en liten runda. Hoppas verkligen hoppträningen blir av på lördag hemma hos Amanda Ericsson och Rickard Rådås. Älskar verkligen att åka dit, härliga människor och grym hjälp får man under en privatlektion. Tar nog med mig båda hästarna så hoppa, hoppas =)
Ha nu en underbar dag!!
 
 
 
 


ETT till inlägg skadar inte ;)


 
 
Syrran kom hem från skolan nu så vi ska mysa framför en film, DEN BÄSTA tecknade filmen SOM man kan se OM och OM igen!!!!
 
 
 
R A T A O U I L L E ! ! !
 
 
 
 
 
 
 
Jag älskar tecknade filmer och har många favoriter men....
 
...vilken tecknad film är DIN FAVORIT?????
 
 


Mycket på G nu....


 
 
Samtidigt som denna plåtning med Fiori magazine är igång håller jag och 2 andra (fotograf och proffsstylist) att planera in en helt annan plåtning som ska ske i höst/vinter. Planeringen har precis börjat och denna plåtning har jag drömt om länge och nu ska den äntligen ske. Åååå det ska bli sååå spännande!! Visst har jag varit modell och plåtats innan men detta är så mycket större, för mig är det verkligen det. Det ska bli magiskt.... <3
 
 
 
 
 
 
Mmm, nu ska jag äta mammas levergryta <3 Love it!!! Hoppas inte jag äcklar er med min goda mat ;)
 
 
 


Fiori Magazine


 
 
 
 
 
 
 
Jag gjorde en plåtning för Fiori Magazine för nästan exakt ett år sedan. Det var verkligen roligt och spännande på samma gång att få jobba med en sådan duktig fotograf, som jag även jobbat lite tidigare med men även floristkunniga människor. Å jag som älskar blommor och nyskapande idéer. Blommorna va riktigt stora och mäktiga att stå bland, det var Madeleine Haraldsson som hade skapat dessa otroligt vackra blommor och i tidningen bjöd de läsarna på hur de själva kunde göra egna.
 
Om ni vill gå in och läsa om tidningen och vilka som ligger bakom den kan ni gå in HÄR.
 
 
 
Här kommer lite bilder från plåtningen för ett år sedan.
 
 
 
 
Här var det dags för lite spackel och fix med håret, bästa fotografen Mike ser ni i bakgrunden.
 
 
 
Här står alla blommorna uppställda redo för att bli fotade med mig
 
 
 
När allt var färdigt så fick jag spana in bilderna själv direkt på datorn, jag minns det än idag att det var en så sjukt härlig känsla när man fick se sig själv så fin. Inte direkt så jag bukar se ut när jag ska till stallet ;)
 
 
 
 
När fotografen hade jobbat färdigt med bilderna skickade han några stycken till mig och nedan kan ni se min favorit. Han har inte redigerat mig på något vis utan bara bakgrunden och ljuset i bilden.
 
 
 
 
 
 
 
 
*      *       *        *       *       *  
 
 
DET var DEN dagen. Nu ringde Madeleine igen och ville ha hjälp, det var lite brådis då plåtningen redan ska ske på tisdag nästa vecka och det som var planerat inte kunde genomföras så fick hon tips om mig igen genom bästa Fotografen Mike. Så, jag vill inte avslöja allt nu men jag LOVAR att ni som läser min blogg kommer att älska det, jag gör det redan som bara vet hälften. Jag ska träffa Madeleine i slutet av veckan över en fika och då ska vi gå igenom allt och se vad vi kommer fram till. MEN plåtning blir det tisdagen den 10/10.... så den som är nyfiken får se då ;)
 
 
 


weii, fick precis ett megaroligt samtal!!!


 
Berättar om allt i morgon, weeiii, någon ska få vara med i en tidning <3 weeii!!!! Måste jobba nu....
 
 
 
 
 


Är det bara jag som gillar konstig mat??


 
 
För många i min omgiving så är detta konstigt och rent av äckligt att stoppa i munnen. Men jag, mmmm älskar det!! Kan inte ni dela med er av något som ni gillar som inte är så vanligt?? Ni kanske gillar samma som jag?? =) Blodpudding är också något jag bara inte kan vara utan!!!
 
 
 


Jag vill även visa er läsare..


 
 
 
...denna kommentar från Michelle. Denna tjej hörde av sig på min blogg någon dag innan jag skulle tävla i Åstorp att hon kunde komma dit och fota om jag ville. Hur underbart är inte det?? Även smickrande att få fina kommentarer efteråt, *leeeeer* =D
 
 
Du är för härlig Erica! Jag är också glad att jag fick lära känna dig, har nog aldrig träffat en så härlig människa med den vilja och motivationen till att ta sig till de största! Jag tror på dig, en dag efter en massa träning kommer du leverera feta resultat! Tur du hittat en dunderhäst som cassador, fräckaste hästen! :D
Kramisar! <3
 
 
 
 
 
 

Ni hittar hennes blogg HÄR
 


Vilka underbara människor det finns <3


 
 
Läste denna fina kommentar på min blogg och jag måste bara dela med mig. Maria har tyvärr ingen blogg jag kan länka eller skriva tack på och orden kommer från någon jag aldrig träffat, underbara människa!! <3 Tack fina du!!
 
 
 
Din unghäst Cassador är värd sin vikt i guld!!!
Han är helt otrolig. Han är även vacker att se på. Du rider fint och stilrent. Sky's the limit skulle jag vilja påstå att passar er :)
Hälsningar från Finland!
 
 
 
 
 Jag älskar....


 
 
 
 
....ATT DIPPA MINA CHIPS PÅ GOLVET ! ! ! ! ! !
 
 
 
 
 
Hästarna vilar helt från abrbete idag, det kan behövas ibland och speciellt när det är fint väder ute så är det skönt att de får vara ute länge och bara va, gotta sig och äta hö i lugn och ro. I söndags efter tävlingen så fick Cassador följa med på en 30 minuters skrittrunda för hand. Perfekt efter en hård tävlingsdag och självklart letade vi upp lite gott gräs på vägen, det var han verkligen värd. Corvette fick inte följa med då hon inte ens gick en hel runda, hopplöst fal. Men nu har jag lagt den dagen bakom mig med henne ;) Igår fick båda hästarna joggas ett bra pass ute, de hade varit väldigt pigga. Tycker inte om att de vilar dagen efter tävling, bättre de vilar andra eller tredje dagen om det behövs. Nej, nu måste jag tillbaka till min städning, jag tyckte ju tydligen inte att jag hade tillräckligt då jag la hela Pringles tuben på golvet, fullt medvetet....... not!! ;-) Bjuder på den bilden!!
 
 
 
 
 
*           *           *           *          *
 
 
My  S T A R ! ! !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
My....Deviliscious <3
 
 
 
 


FLYINGE, here we come!!


 
 
Cassador är färdig för Unghästchampionatet i Flyinge. Och att han dels satte den sista nollan i 1.30m på våran första tävling efter sommarvilan är ju helt magiskt. Fy bubblan va han är grym, eller vi kanske är lite grymma ihop :) Jag hade planerat in 5 stycken 130 innan sista kvaldagen men nu kanske vi planerar om lite. Nu ser vi båda fram mot unghästmeetinget v.37 med prispengar i finalen. Det vore ju så häftigt men jag tänker inte sätta någon press på oss, det räcker att viljan finns där och hoppas på massa tur :)
 
 
 
 


 
Titta djupt in i hans ögon, denna häst njuter och älskar sitt liv. Det märktes verkligen efter sista klassen och när jag har talat om och visat honom hur duktig han var så njuter han verkligen. Han visar det med hela sin kropp med att slappna av och bara vara en cool häst som tar emot beröm efter beröm. Ögonen säger allt på en häst, dessa ögon ljuger inte... min häst njuter verkligen <3
 
 
 
 
 
åå han är så snygg min lilla kille <3 och ja, haha, jag är lite halvgalen men hur glad kan man vara på en skala?! Tävlat i 2 år och lyckas få en 6 åring till unghästchampionatet i Flyinge i 1.30.. JA DÅ FÅR MAN VARA LITE GALET GLAD!!!
 
 
 
 
Ni som missat "finalrundan" kommer den här igen....
 
 
 
 


Inte så pjåkigt Ica...


 
 
 
Jag ska verkligen ta åt mig själv efter att tittat på rundorna. Visst finns det massvis som jag ska träna på men ofta så säger jag och alla andra att jaja, det var en ok runda men gjorde fel här och där. Men i 120 gjorde jag en riktigt fin runda med en helt galen och superglad häst. Jag tog tag i han innan 1:an för att han inte ska sticka iväg och bli flack, det gjorde så att han hoppade 1:an runt och fint på, likaså på 2:an och väldigt fint på 6:an med tanke på hur han taggade innan hindret. Kombinationen kunde blivit lite bättre men hade jag släppt iväg han på 6 språng som hade det blivit väldigt flackt. Det som vi tränar på är att gör avstampet närmre för att han ska spara på energi, bli rund i språnget och lära sig slicka hindret, vilket han har väldigt svårt för och gillar inte alls det. Men han lär sig för varje gång och jag tycker absolut att språngkurvan blir bättre, han lyssnar otroligt fint på mig även om han är het och stark. Han är ju trots allt bara 6 år och har hela framtiden framför sig... <3 Det är helt undebart att få höra när någon kommer fram till en och säger, "Det märks vekligen att han gillar sin ryttare, för han är en så glad häst och som gör allt för att bli felfri"
 
 
 
 
 
Ryttaren har bara tävlat i 2 år regelbundet. Någon enstaka tävling på ponny men bara på hemmaklubb och någon enstaka på storhäst. Tycker inte det ser så pjåkigt ut :) Varför ska jag som börjar på äldre dagar inte ha samma chans som alla andra?? Jag är verkligen värd en så fin häst som Cassador, tråkigt nog är det många som ser svart, tycker synd om dem =)
 
 
 
 
 
 


"Finalrundan" =P


 
Inte den snyggaste men heller inte den sämsta. 9 veckor sedan vi tävlade och jag tycker rundan är helt OK. Jag lär mig varje gång, denna gång gav jag han mer galopp och det trivs han med. Men att sitta still på denna häst är ju hopplöst, jag bränner säkert 1 kg varje runda. Kolla in hans kropp och framben hela vägen från start till 1:an. TURBO NR 1!!! Ni som tittar, piloten har tävlat i 2 år =)
 
Tusen tack igen Michelle som filmade och fotade <3 ni hittar hennes blogg HÄR!
 
Cassador och jag, våran 6:e 130....ever.... =)
 
 
 
 
hihi, hinderna se ju fjuttiga ut på filmen, men 130 är ju sjukt högt för oss båda. Spana in hans mage, han är en bit över men har hängade ben. Om jag bara kunde få han lugnare och rundare så spar han på mycket. <3
 


Bästa OCH sämsta dagen!!!!! =D


 
 
Nu ni alla nyfikna, ni som inte har mig på instagram fick vänta lite. Men nu kan jag inte hålla mig mer.... CASSADOR OCH JAG HAR KVALAT TILL FLYINGE!!!!! åååå det är så stort, jag har ju redan vunnit med att bara kvala dit. Där nere kommer jag och Cassador bara njuta och ta det som det kommer. En final vore ju häftigt men abslut inget jag MÅSTE.. haha ;) If you get it!!
 
Ja nu ska ni få höra på detta, Cassador satte två snygga nollor i 120 och 130 och Corvette, hon vägrade ut sig i både 110 och 120 =(. Hon tjurade ihop totalt när man red förbi utgången så det var ju sjukt surt, varför kan inte hon ha lite jävlaranamma på tävling!!? Men det är smällar man får ta med ston, inte en enda gång har hon tjurat ihop på framridningen eller hemma eller någon annanstans. Bara på tävling!! Nu får min tränare känna på henne om det är stoigheten som spökar eller något annat. Jag har ju kollat igenom henne för ett tag sedan, ingenting då. Tog till och med en fet oxer direkt när jag kom ut, la henne korekt och sög på bra. GAAAAH!!! Blir ju galen!!! Jag satt där som en vante och försökte få kontakt med tunnan jag hade under mig, hon la av helt....
 
Men men, jag hänger inte läpp, men tur man kan ställa henne i en avelsbox om hon har tänkt vara stoig resten av sitt liv!! =D Cassador, ja han är ju verkligen stjärnan idag. Jag kommer blogga mer i morgon och lägga in fler bilder. Nu ska jag fortsätta njuta av min goda mat och en härlig film från soffan. Jag är helt slut..... <3 Stort Tack till fina Alice som följde med och var min högra hand (nu hoppas vi att du får ledigt<3) och ett mega Tack till goa Michelle som jag lärt känna på bloggen som kom och tog ena riktigt fina och härliga bilder. Vilken härlig tjej!!!
 
 
Brukar aldrig skryta om mig själv, never ever, men idag är jag grymt stolt över mig själv och mitt psyke som kunde prestera med två nollor efter två sura rundor med utgång. Klapp på min axel =D
 
 
 
 
Lycka <3
 
 


Tagga tävling :)


Hästarna är knoppade, grejerna är packade, höt är i sina nät och även jag känner mig redo :) Ska hästarna ha fina knoppar ska även jag ha en! Önska mig lycka till, kan behöva alla tummar jag kan få :D