Vilken härlig dag, hösten är varm och go!


 
 
Ja hösten är verkligen på intåg och solen skiner så gott i ansiktet. Hästarna mår så gott i sina hagar och en mildare höst vore ju inte fel.
 
Jag har fullt upp med fotograferingen som ska ske på tisdag, mailar fram och tillbaka och hjälper dem att hitta en bra miljö som vi kan vara i...... lala =D hihi. Nej mer säger jag inte!!
 
 
 
Hästarna reds igenom nu på förmiddagen, båda fick skritta ut en liten runda uppe i lilla skogen. Sedan in i ridhuset och trimtrim. Corvette behövde inte gå så länge, hon lyssnade riktigt fint. Hade bara en liten "ding-dong" fajt då hon skulle vara mer uppmärksam på mig än något läskigt i hörnet som hon aldrig varit rädd för innan. Riktigt fin var hon min lilla gråa Devilicious. Jag har verkligen massvis med smeknamn på mina hästar och kommer på fler hela tiden, eller öknamn kan man också säga ;)
 
Cassador hade fruktansvärt mycket energi idag, det är ju riktigt bra för då vet jag att fodret han får nu ger han styrka och energi men ingen "galen" energi. Så han var riktigt glad och ville lite för mycket ibland och var väldigt stark så jag fick jobba riktigt mycket med honom. Hans starka och svaga sida är ju galoppen, på något konstigt vis. Fick jobba han väldigt mycket i den högra galoppen som är hans svåra varv, jag avslutar aldrig ett pass med en stark häst i handen. Jag vill ha en mjuk hand där hästen suger åt sig bettet men inte drar det ur min hand. Huvudet och hals ska vara lång och låg och hästen själv ska kunna bära sig på bakbenen. Det känns så stor skillnad när man kan släppa efter på tygeln utan att de sticker sin väg. Den ska trampa in med bakbenen och bli rund och fin. Det är en riktigt fin känsla när man får det i ett pass på två heta hästar. Så nu är de fint trimmade inför ett hopppass i morgon. Hoppas hoppas att vi kan åka iväg till Amanda annars får vi hoppa hemma.
 
 
 
 
 
Dressyrsadeln åkte på idag
 
 
 
 
Devilicious var först ut idag
 
 
 
 
 

Cassador fick även inviga sitt nya sensommartäcke. Riktigt bra när hästen har svettats riktigt mycket och måste bada och sedan ut i hagen där solen skiner och det är lite kyliga vindar. Täcket kan andas och jag ser hellre att en häst blir för varm än för kall. Inte bra om de bli en gnutta kalla efter en hårt pass. Tänk er själva om ni tränat hårt, svettats och sedan står still utomhus i massa blåst. Kall och stel sedan eller varm och rörlig?? =)
 
 
 
 
 
 
Så härligt när de kan gå "tillsammans" och äta "tillsammans" utan att de kan skada varandra. Så underbart med ett staket mellan.. hade hagarna varit lite större hade jag kanske kunnat ha dem ihop men vågar nog inte riskera det med ett sto som har humörsvängningar. Ja vi tjejer har ju inte samma härliga dag varje dag som en valack. =)
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: