Installad


 
 
Då va Cassador och jag nere hos Pernilla i Ängelholm. Cassador står lugnt i sin box och äter utan sällskap i stallet, så himla duktig. Jag sitter och tittar på Pernilla när hon rider sin sista häst, sen ska vi bygga en bana och efter det ska jag rida för henne. Vi kommer även stanna här över natten så Cassador ska få sova i box för första gången igen på ett tag, kommer nog gå super. Skriver mer uppdatering ikväll och jag ska be Pernilla filma sista rundan. Må så gott fina ni <3 
 
 
 


Ett steg i taget


 
 
Idag är min första semesterdag och till en början så stängde jag bokstavligt in mig i lägenheten, hade noll lust att ta mig ut inte ens till stallet. Som tur va fick jag lite extra energi i livet och kickade ut mig själv, med träningskläder och läpardojor. Gav mig upp till galgberget som ligger precis där jag bor, en väldigt mysig bokskog med många bra slingor, backar och även två utegym (såg även två snygga killar;). Jag sprang upp till det närmsta gymmet och var där i över 30 minuter, solen stekte och jag hade gymmet helt för mig själv till precis i slutet. Jag hade musik i öronen och jag försökte att inte tänka på helgen men det gick inte så bra. Istället så gick det upp ett ljus inom mig när jag kämpade med några stockar med stegrande höjder. Jag började först med den lägsta, den kan va ca två dm. Även om den va väldigt låg så ville jag jobba in rätt teknik innan jag gick på nästa höjd. Körde tio upphopp och sedan tio upphopp på nästa höjd. Den tredje höjden var jag inte riktigt redo för så jag gick och tränade lite annat på gymmet, men var snart tillbaka där igen. Började med den lägsta igen och sedan den andra höjden och tillslut kände jag att styrka, rätt teknik och mod räckte till den tredje. Jag klarade 5 stycken upphopp utan problem och då är denna höjd ganska hög. Den fjärde kommer jag inte ge mig på än på ett tag, men den långa killen som var där och tränade i slutet, han hoppade bara uppför den tredje höjden med. 
 
Ljuset som dök upp inom mig var de fyra höjderna som stockarna hade, exakt samma har jag att kämpa med på hästryggen. För att ta sig vidare måste man göra det enkelt för sig, jobba på lägre höjder, få mer rutin och känna in rätt teknik. Det behövs även mycket mod och teknik i bagaget för att gå vidare till nästa steg, har man inte tillräckligt i bagaget så måste man backa ett eller två steg. Det är precis vad vi har gjort nu, även om det inte räckte till i helgen så får vi backa ett till. Jag tycker att det är superviktigt och mer moget att kunna tala om för sig själv och även andra att nej, nu får det räcka med missförstånd och stopp, vi backar ett steg och börjar om från början. Jag tror vi lär oss mer av det än att fortsätta att vara envisa och tjuriga och tror att det ska lossna av sig själv. Så nu är jag lite gladare och är suuupertaggad inför mitt lilla egna träningsläger hos Pernilla nere i Skåne. Jag kommer även följa med henne när hon ska hoppträna själv, kommer säkert lära mig en massa nyttiga tips. Lovar att uppdatera er hur det går.
 
 
Ett steg i taget mina vänner, ett steg...
 
 
 
 


Nere på botten igen..


 
 
God söndag alla läsare! Idag packade jag släp med häst och begav mig ner till Åsbo ryttarförening. Aldrig varit där innan och vi var fler som besökte denna plats för första gången. Väldigt fin anläggningen och faktiskt bra tävlingsunderlag, kan verkligen rekommendera ett besök. De hade stor utebana med helt ok hinder, framridningen i ridhuset var super men underlaget på lilla utebanan va väldigt mjukt och säkert inte helt färdigt. Idag skulle vi hoppa en bana på 115, egentligen var ingen tävling planerad idag. Jag hade ju sedan länge planerat in en helg och utekväll med två barndomsvänner, det kunde jag bara inte avboka. Så det blev ganska lite sömn i natt..
 
Cassador skötte sig väldigt bra idag, han va stilla i transporten nästan hela vägen fram, rörde på sig lite i slutet för att tala om att han är med. Under framridningen kändes han så fin, han va nästan lite för lugn så jag fick försöka få mer action i galoppen. Framhoppningen kändes också bra, nådde inte riktigt fram till en oxer en gång men annars tycker jag att vi kommer mer och mer rätt för varje tävling. Fick även guldhjälp av Pernilla, både på framhoppningen och vi gick även banan tillsammans. Trots denna trygghet så räckte det inte hela vägen, vi hoppade 1:an, 2:an och 3:an riktigt bra. Sen var det 7 språng till kombinationen men där nådde vi inte fram utan kom på 7,5 och det tog det musten ur oss båda. Kom två gånger till och jag lägger han för trångt, han blir spänd i sprången men trots det kämpar guldhästen över A-hindret två gånger. Känner mig så fruktansvärt dålig i just denna stund, jag försöker verkligen, kanske inte mitt bästa idag men jag vill försöka. När det blir ett stopp, ett missförstånd så hjälper det aldrig att bli arg på sin häst. Jag ger Cassador klapp på halsen och kommer igen. Jag såg andra ekipage där frustrationen över sin häst växte och växte, tillslut kom ett stopp och då var det långt ifrån klapp på halsen. Man kan sen se att hästen ger upp långt innan man kommer fram till hindret, en del hoppar, hoppar några gånger men sen tar det slut på att offra sig hela tiden. Cassador offrar sig inte längre på kombinationer, jag har gjort åt alla mina livlinor där, trots det så försöker han ändå och tar sig över A-hindret 2 gånger efter ett stopp. Hur många hästar gör det med de förutsättningar jag ger?!
 
Jag blev självklart väldigt ledsen idag, jag älskar verkligen att hoppa och det är en del av mig. Men efter denna helg, ja efter allt som hänt så känner jag så här.... vem fan bryr sig om ett stopp och en uteslutning egentligen?!?! För min del är det brist i ryggsäcken, vi måste träna mer och mer, samt att få tillbaka självförtroendet för jag tror att det ligger på botten hos oss båda, speciellt till kombinationen. För exakt ett år sedan hoppade vi en bana på 1.30, det kan jag absolut inte förstå idag.. men då va ridningen katastrof!! Cassador var väldigt stressad och jag red fruktansvärt. Cassador hoppade som en Gud för att rädda mina misstag, vilket han inte gör längre och det är jag glad över. Så nu ska jag gräva ner mig i sängen, titta på Home och sedan Taken 3.
 
I morgon har jag semester och då ska jag bannemig börja springa igen!! Cassador ska få luffsa i skogen och ladda på krafterna inför 2 dagars trim nere hos Pernilla i Ängelholm, gaaah vad jag längtar dit nu.
 
 
 
 
 
 
 
Vill tacka er för era varma och peppande ord ni alltid kommer med. Vi behöver sprida extra mycket kärlek dessa dagar men även inte glömma bort det i vardagen. Livet är skört och döden lurar bakom varje knut, tyvärr lever vi inte för evigt. Så va rädd om varandra och uppskatta det ni har och kämpa er mot nya mål. Sluta inte att leva, gör det ni älskar och sprid kärlek <3 Om jag skulle omkomma i en ridolycka så gjorde jag det jag älskar mest av allt in i det sista. Jag tror vi många har tänkt tanken ¨det kunde lika gärna varit jag i helgen¨. Tänk på säkerheten, en hjälm räddar liv och ett extra vaket öga med. Va rädd om er, ni är alla dyrbara!
 
<3 <3 <3
 
 
 
 
 
  


Hästsverige i sorg


 
 
Idag halar vi ner flaggan på halvstång, vi rider inte med ett stort leende på läpparna och känner inte att livet är fantastiskt. Jag kunde inte hålla tårarna borta när jag red Cassador idag, egentligen skulle min ridning ske nere i Björbäck och sedan hoppa den där efterlängtade 115 banan. Men lusten var borta och glädjen ligger nere på botten... Många undrar vad som hände men jag tänker inte skriva ett ord om vad jag hört. Jag tänker på familjen och alla nära och kära, speciellt tänker jag på flickans vänner som fanns på plats. Jag kan inte i min värld förstå vilket rent helvete de måste gå igenom. Jag tänker även på alla som var på plats när det hände, ryttare som red på banan samtidigt när olyckan var framme. Jag vill skicka många tankar till Björbäcks funktionärer som kämpat inför denna helg och även de som fanns på plats när det hände. Helt fruktansvärt och olyckligt, jag önskar man kunde vrida tillbaka tiden och få olyckan ogjord. Varmaste tankar och kärlek till flickans familj, ge dem styrka att klara sig igenom detta. Vila i frid nu Hanna, vackra ängel <3
 
 
 
 
 
Vi måste vara rädda om varandra,
livet är skört och våra älskade kan tas ifrån oss när vi minst anar.. <3
 
 
 
 


Fruktansvärt..


 
 
Börjar dagen med tävling, sedan jobb i några timmar och på kvällen hade jag velat fira in min semester.. men påvägen hem pratade jag med en vän och fick veta vad som hänt idag. En tragisk händelse på tävlingarna i Björbäck, en ung tjej som va med om en olycka på framhoppningen. Jag tänker inte skriva mer om vad jag hört om det, men hon är allvarligt skadad och jag tänker på hennes nära och kära varje minut. Från att skrika arrrriiiiba på jobbet med mina semesterkompisar till att sitta här med ingen matlust eller sug att tävla i morgon. Jag kan bara hålla tummarna att hon överlever, mirakel sker och jag hoppas på ett nu <3 <3 <3
 
 
 
 


Vi gjorde det!!


 
 
Idag efteranmälde jag mig till en 110 avd B då jag inte alls kände för att gå in och hoppa 115 i morgon utan några lägre språng i kroppen. Var ju några veckor sedan vi både tävlade och hoppade regelbundet och man tappar rutinen så himla fort tycker jag. Jag fick åka iväg själv idag, troligtvis även i morgon men jag orkar inte med folk längre när man försöker planera i god tid. Cassador är en ängel i hanteringen så det är aldrig några bekymmer, det är bara ett problem och det är när man har tidig start. Man ska hinna gå banan och rida fram, även leta upp någon som kan hålla hästen, det är jobbigt men det löser sig nog. Idag följde jag efter min tränare Pernilla på framhoppningen då hon var 2 före mig, det gick super och Cassador va så fin, eller jag red han så bra så han hoppade fint, för det hänger 99% på mig. Synd bara att han inte kan ha samma lugn inne på banan som på framhoppningen, men visst är det stor skillnad på oss båda två. Jag är lugn och det smittar ju av sig på honom. Jag har bara några småsaker jag ska försöka träna bort på tävling men annars tyckte jag att jag löste det bra. Jag red lite dåligt i kurvan efter 3:an till 4:an och då gled han ut och kickade med rumpan. Jag ställde mig då upp lite lätt för att inte göra han irriterad och det funkade ju kanon, istället för att mana på honom. Så idag blev det en felfri runda på hinder men precis utanför placering med ett ynka tidsfel ;)
 
I morgon ska vi hoppa 115 och jag ska försöka ha samma tempo som idag, men jag ska rida mer och speciellt i svängarna. Måste få med yttersidorna så vi inte glider iväg, träna, träna och nöta in, det är när jag inte rider som vi tappar sekunder. Annars är jag nöjd med dagen, superroligt att hoppa igen, efter att vi helt tappat suget. Tagga, tagga om till morgondagens tävling!! Sen vilka läckra och snygga hinder de fixat till tävlingarna. Nymålade och nya ideer, självklart var minions favorithindret. Kan verkligen rekommendera att åka till Björbäck, har alltid varit nöjd med tävälingarna där och de har väldigt trevlig personal. Stort tack vill jag skicka till Stina som kunde filma när hon satt på banan <3 Guld värt för en toker som mig då jag vill ha alla mina rundor filmade ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 


Hopponsdag!


 
 
Hej allihopa!! Dagarna och veckorna springer iväg, juni är snart slut och snart är julen här... haha! Nä fy så hemskt det lät, men tyvärr går det fort åt det hållet. Sommaren har inte riktigt hittat hit än men jag hoppas att den tittar fram till Falsterbo, vilket är om 9 dagar som vi anländer. Jag tittade precis på väderappen och den säger faktiskt att det ska bli fint fredag och lördag ialf, sen visar den inte mer. Vi är helt lediga fredag, lördag och söndag, kommer att sitta bänkade och heja på alla man känner som rider unghäst eller i amatörtouren. Man kanske kan packa ner bikinin trots allt ^^.
 
Idag har jag och Cassador varit i Båstad och hopptränat för Amanda Ericsson, jag har tränat för henne i över 1,5 år innan och det kändes extra roligt att få komma tillbaka nu när Cassador är lugnare. Extra roligt blev det när Amandas första ord va "Va roligt att se dig igen". När man får omtänksamma ord som dessa vet man att de faktiskt bryr sig, även om man tränat för någon annan. Jag fick uppdatera henne lite om Cassador, vår träning och vad vi har gjort. Utan Pernilla hade vi aldrig stått där vi står idag, det sa jag till henne och att jag faktiskt kan åka iväg och träna för nästan vem som helst nu utan behöva skämmas. Idag träna vi på att få fram Cassador till hinderna då jag hela tiden kommer i undertempo och han inte kommer fram med nosen. Jag tror jag fick trycka på repeat 100 gånger innan min ridning satt som den skulle. Det kändes hopplöst ibland då JAG hela tiden förstörde för oss. Cassador är så in i bombens fin nu och jag bara pajar, som Amanda sa " Du har ju fått en helt ny häst nu och för första gången så väntar han på dig, nu måste du få fram honom lugnt". Det är precis detta jag har haft i bakhuvudet men inte fått till det, denna träning lossnade mycket på. Vi tränade mycket på relaterat avstånd, hoppa 3 småhinder med ett galoppsprång mellan där man måste komma tillbaka lugnt en bra bit innan. Vi kom väldigt ofta på halvdistanser och därmed en halva för mycket, förr kom vi med ett språng för lite så ni kan tänka vilken omställning det är för mig att rida nu. Skam den som ger sig, nu ska vi fortsätta att kämpa och kämpa! Jag kommer inte sluta träna för Pernilla men jag kommer nu att träna för både Amanda och Pernilla. Då Pernilla bor så långt bort och inte ofta tar sig hit kommer jag åka till Amanda då hon kommer bosätta sig i Falkenberg.
 
Nu till helgen hade jag bokat in 115 på lördag då det inte fanns någon 110. Men jag vill ha lite mer i bagaget och även Cassador så jag hade bokat in en 110 på fredagen avb B. Då alla avd A går efter alla avd B så får man vänta länge och jag börjar jobba 16 så jag kan inte vänta. Men det gör inget, en avd B kommer bli super.
 
 
Ha det gott så hörs vi av =)
 
 
 
Två shettisar rymde när jag kom dit och tyckte det va extra roligt att vara inne på banan när vi var där.
 
 
 
 
 
 


Förbereda inför tävling


 
 
Här kommer ett tips till er som vill tävla dressyr och vill förbereda er lite extra. Min häst är väldigt tittig och kan bli livrädd för en stol eller en sockerbit. Han har aldrig stannat på tävling och blivit rädd för ett hinder men i vardagen dyker spöken upp hela tiden. Därför ville jag ge min häst de bästa förutsättningarna och även mig själv, då det var vår allra första gång vi tävlade.

Man får ta vad man har och använda fantasin. Jag använde vanliga bommar som staket men ville ha så ljusa färger som möjligt så det blev bara gult och vitt. Sen tog jag vita sockerbitar och ställde upp som bokstäver utanför staketet. Jag ställde till och med fram bord och stolar där domarna sitter så han fick rida an mot det även i programmet. 
 
Cassador var spänd flera gånger och tyckte det va konstigt men jag red runt allt under uppvärmningen och han tog det bättre och bättre. När han var avslappnad utanför red jag in på banan, red runt lite innan jag började rida programmet. Nu kunde jag öva på rätt avstånd, från och till bokstäverna och även volterna.
 
Bokstäverna ska vara utplacerade på ett visst avstånd och ni kan se måtten på bilden nedan. Detta är en 20x40 bana som ni hittar på falbygdenshf.se, finns även mått för större bana men så långt har vi inte kommit än :)
 
 
 
 
 
 
 
 


Midsommar


 
 
Jag har haft en fantastisk midsommar med fina vänner. Ätit lite för mycket mat och sett för lite sol. Men roligt har vi haft och fötterna har fått dansa 😊 Helt slut ligger man nu i sängen och laddar om inför en sista jobbvecka innan 2v semester. Bara 12 dagar kvar till Falsterbo horse show och jag längtar galet mycket dit!! På onsdag blir det hoppträning då jag inte kunnat hoppträna på månader... Saknar att känna mig säker på hoppbanan. Cassador har aldrig varit så lugn och fin som han är nu. Hopptävling på lördag och jag vill egentligen bara avanmäla mig, men först tar vi och se på onsdag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


stolt <3


 
 
 
Tänk er, för ett år sedan trodde jag aldrig att detta var möjligt. Det känns som att vi äntligen kan klättra mot nya mål, jag och min fina prins. Jag är stolt över mig själv och jag är väldigt stolt över min häst. Vi är ett levande bevis på att ingenting är omöjligt!!
 
 
 


Massa fix!


 
 
God eftermiddag mina läsare! Idag gick jag upp strax efter tuppen och hunnit med en massa saker. Först stallet och rida en mycket fin Cassador. Travhoppade ett litet kryss flera gånger och sedan kom jag i galopp. Han va lugn, stadig och väntade på hindret. Även jag gjorde allt rätt och vet ni vad resultatet blev?! Vi hamnade rätt i sprången varje gång :)
 
Sen åkte jag och lämnade in bilen på service, igen... Den var där för fyra veckor sedan och jag kommer gråta när jag får räkningen idag. Säkert minst 10papp på 1 månad, älskar livet just nu. Tänk va roliga saker jag kunde lägga detta på... Deppa ihop och kom igen!! Jag tänker som så att det finns alltid de som har det värre, 10 000 är bara småsten i vissa fall. Måtte nu bara släp och bil gå igenom besiktningen också.
 
Sen cyklade jag hem från verkstaden, handlade lite allt möjligt i stan, sen hem och städa lite. Vikt tvätt, putsat fönster, plockat blommor till dekoration och hunnit luncha med en kompis :) Nu är jag supertrött så måste nana lite innan jag cyklar och hämtar bilen, långt dit, sen jobb på det. 
 
Jag har anmält mig till 3 tävlar i sommar, vi får se hur dessa går. Om det går dåligt i hoppningen och Cassador inte går upp i vikt kommer jag göra en ordentlig utredning en gång för alla!! Vill att han ska må bra <3
 
 
 
 
 


My dressagehorse


 
 
 
Du är en fajter, ibland lite speciell. Du är min bästa vän, även om du bits ibland. Du har ett stort hjärta och är alltid ärlig. Jag har inte alltid lyssnat på dig, men jag försöker. Det är inte guld och gröna skogar varje dag men vi växer med allt, där vi väljer att sätta ner våra fötter/hovar. Du är one in a million, min alldeles egna. Du är en dröm som blev verklig, jag hoppas vi får dela många fler stunder som denna. Du och jag, min prins, forever <3 <3 <3
 
 Foto: Lexi Mudifaj 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 


Se utanför boxen


 
 
Något vi alla måste försöka jobba med är att se och lyssna till andra, inte bara tänka på sig själv. Stötta varandra och ge peppande ord, ett litet Grattis, ett like på Instagram eller varför inte en varm kram?? Det är helt gratis och faktiskt inte så jobbigt att genomföra, svinenkelt faktiskt. Jag gör verkligen mitt bästa, jag försöker att stötta vänner och bekanta men även helt okända människor. Jag kan säga "Grattis" till en människa jag aldrig träffat, för jag vet, eller för mig är det så, att man uppskattar det. Jag har fått många nya vänner genom bloggen som jag kommer att vårda hela livet, de har funnits där för mig och jag kommer att finnas där för dem. De öppnar sina armar och sina hem till någon de aldrig träffat. Det är helt fantastiskt vad vackra människor det finns där ute. Samtidigt så finns det även många som vill en massa ont, skitsnack och dagligen vara elak. Det är därför vi alla måste hjälpas åt och lyfta vardagen lite extra ibland, skicka iväg några fina ord till någon eller säg något peppande. Varför göra det svårt i livet när man kan göra det enkelt med glädje?!
 
Sabina Sjöström är en tjej jag lärt känna genom bloggen och hon har fått gå igenom saker man inte önskar någon annan. Trots svåra tider och otur så finns hon alltid där och stöttar sin omgivning. Det är för mig en helt fantastisk och underbar människa. Jag är så otroligt glad att kunna kalla henne min vän, även om vi bara har träffats under Falsterboveckan, så pratar vi alltid länge när vi hörs i telefon <3 Om ni vill kan ni även gå in och kika på vad hon skrev i ett blogginlägg idag, detta gav mig inspiration till mina ord här.---->biinasdagar.blogg.se
 
 
Tack fina vän för dina varma och omtänksamma ord <3
Tillsammans kan vi göra skillnad i denna värld!
 
 
 


Vilma och Corvette


 
 
 
Idag var det dags för Corvette och Vilma att tävla igen, 1m och 1.10m. I första klassen var de felfria, i nästa var de både felfria och kom på en 7:e placering. Så roligt och grymt duktiga, Vilma och Corvette passar otroligt bra ihop. Jag får söta snap hela tiden från Vilma och hon älskar verkligen den där gråa lilla trollungen. Det känns tryggt för mig att veta att hon verkligen blir älskad och att det går så bra, det gör att man som hästägare inte behöver oroa sig. Vilma har även skrivit och sagt att hennes framben inte knäpper mer, det hade det inte gjort på flera veckor och det är ju helt fantastiskt!! Hon känns heller inte stel när hon skrittas utan väldigt fräsch och fin :)
 
 
Fotograf: Viweka Grönedal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Mysig söndag


 
 
Hej Allihopa!!! Här har vi en väldigt väldigt glad tjej som inte alls är bakis idag, lite sleten är man allt efter en helt galet rolig kväll med två barndomsvänner på besök. Vi firade ju lite extra med skumpa på krogen, köper aldrig sådant då jag tycker det är att slänga pengarna i sjön men nu ville jag verkligen fira!! Kan fortfarande inte fatta att jag vann, helt sjukt och nästan overkligt, men såå roligt!!
 
Min ena vän bor hemma i Gislaved där jag kommer ifrån så jag följde med henne hem och överraskade mor och far, det blev väldigt snopna men så glada. Älskar att överraska, bland de bästa jag vet när man kan göra människor glada, speciellt min familj <3 Så nu sitter jag i köket och bloggar medans mor fixar kvällsmat som jag beställt, biffar med brunsås, stekt lök, nypotatis, inlagd gurka, morötter och blomkål. hihi, ^^. 
 
Jag valde att ge Cassador en mycket välförtjänt vila idag, men påvägen hem så åkte vi in och hälsade på honom och skämde bort hästarna med lite morötter. Det är så roligt att se hästarna samsas och verkligen äta tillsammans. Den hästen som jagade Cassador extremt mycket de första dagarna söker sig till honom, idag stod de bredvid varandra och åt morötter, roliga djur.
 
Nu sitter jag även spänt och väntar på bilderna som Lexi "bästa fotografen" Mudifaj ska lägga upp ikväll. Börjar även bli vrålhungrig då det luktar guuudagott här i köket. Ska även bli jättemysigt att krypa ner i soffan framför en film med bland det finaste jag har, min mor och far <3 Vi hörs lite senare, då kommer det lite bilder, ha en underbar söndagskväll!!
 
 
Här kan ni se mitt protokoll, för det heter väl så?! ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
Kan inte få nog av den här rosetten <3
 
 
 
 


Det är inte SANT!!!


 
 
Jag kan knappt fatta det, känslan fanns där under hela ritten men att det skulle ta oss så långt. Helt fantastiskt och nästan lite overkligt, som en dröm. Han gjorde verkligen sitt allra bästa och vi kämpade tillsammans. Jag gick in med inställningen, "gör jag rätt så gör han rätt", så enkelt är det! Denna dag kommer jag aldrig att glömme, min livs allra första dressyrtävling och jag går upp i ledningen efter min ritt och håller sedan det hela vägen.
 
När jag red fram i ridhuset så trimmade jag lagom tyckte jag, när det kändes bra så gick jag faktiskt ut och ställde mig i skuggan. Fick inte vänta så länge, gick sedan in i collectingring och skrittade bara runt, formade han runt skänkeln och gjorde små volter. Sedan travade jag runt inne på banan och även en liten galoppfattning. Red mycket vid domarna då han är lite tittig, men vet ni, han skötte sig helt fantastiskt. Jag är så stolt över Cassador idag och hans uppförande så jag nästan spricker. Ni som följer mig vet hur fruktansvärd han kan vara i ridningen på hemmaplan när det kommer till spöken i hörn. Men idag visade han att han ställer upp till 110% när det väl gäller, det gör han iofs alltid på tävling men nu vet jag även att han gör det i dressyren.
 
Under ritten så blev mitt leende större och större, det kändes som vi hörde hemma där. Allt flöt på, jag njöt och Cassador njöt. När jag gjorde min sista halt och hälsning så sprack jag av glädje. Jag omfamnade honom och gav han en massa pussar, fy fan vilken jäkla häst jag har!
 
 
 
Titta och njut om ni vill, för det gjorde jag under hela ritten <3
Magiska bilder kommer inom kort!
 
 
 
 
 
 
 
När vi tog bilderna i slutet efter prisutdelningen så la Cassador huvudet i min famn <3
 
 


Vilken dag!


 
 
Idag har jag varit riktigt glad!! Jag har fått min dos av solen och Cassador va en riktig stjärna under dagens trim. Dessa två saker kan jag leva rikt på, sol och fina hästar. Utan sol och hästar blir jag en halv, ledsen och säkert tråkig människa. Man måste få fylla på med energi från det som gör en glad. Hästar, sol, familjen och fantastiska vänner är mitt prio ett, även god mat är något jag blir galet glad av. 
 
Jag lovade ju en bild på bootsen jag köpte, ni har säkert sett den svarta modellen innan men jag har inte uppmärksammat just denna fören nu. Jag har inte letat ihjäl mig men haft ögonen öppna för ett par boots som tål lite, för jag vill inte ha mjuk eller lite hårdare plast. Den hårdare varianten är ju hemsk, speciellt de där med flera längder som låter något fruktansvärt. Ok om funktionen kanske är bra men jag vill inte ha en utrustning som för en massa oljud ;) 
 
Boots expert - "i slitstark nylon. Insida i mjuk neoprene, med en mjuk förhöjning i karleden för att förhindra att bootsen vrider sig"
hook.se
 
 
 
 
 


Sprudlar av lycka!!


 
 
Vilken dag!! Trots att den mesiga solen aldrig vill vara framme när jag är ledig så fick jag mycket tid till annat. Jag har varit och shoppat en ny madrass till min säng, en tempur och jag hoppas kunna sova som en prinsessa nu. Sen shoppade jag två boots och lite liniment till Cassador, kan lägga upp bild i morgon, då jag är helt kär i de ena bootsen jag köpte. Passformen har jag länge velat ha men inte hittat rätt material då Cassador är en mästare på att göra sönder dem. 
 
Innan shoppingen idag så åkte jag iväg och tränade dressyr för Tytti på Sperlingsholm. Det ligger så himla fint, allt är gammalt förutom hennes utebana som är av fiber och riktigt Nice att rida på. Det tar mig mellan 5-10 min att köra dit, så fort jag kör ut på den vägen från stallet så svänger jag av nästan direkt, riktigt Nice. Är så trött på att köra långa vägar för att träna, nu hoppas jag att det blir lite oftare till Tytti. Hoppas hon vill hoppa upp en sväng nästa gång, vet att hon är lite svår men jag ska försöka. Hade varit så roligt att se han under en duktig dressyrryttare. Annars så tränade vi lite på samma som i lördags för Caroline, jag måste lära mig rida honom rätt så han spårar rätt. Det blir bättre och bättre och Tytti skrattar hela tiden och jag med. Cassador vill göra rätt till 110% och inte en enda vill han ge upp. Vilken fantastisk och underbar häst jag har <3
 
 
 
 
Det var verkligen ångest idag när jag kom och skulle hämta honom, han låg ner och åt sin frukost <3
 
 


Varje gång det händer..


 
 
Idag var det ännu en dag som jag åkte till stallet med full av energi och massa envishet att trimma dressyr. Vem har slagit mig i skallen?? Cassador trimmas varje dag och jag undrar när han ska tröttna på mig, men idag kom han till mig i hagen igen. Brukar sätta mig på knä innan han börjar gå och bjuda hit honom, jag vill att han ska ta steget och komma till mig. När vi gick mot stallet så vänder jag mig alltid om av ren vana och kollar på alla ben och hovar. Men vad är det jag ser..En sko saknas, suck och pust och inte bara det, en baksko. Orkade inte bråka med honom innan ridningen så jag red ett barbackapass på utebanan och nu äntligen börjar det kännas riktigt bra. Han går stadigare för varje dag när jag sitter ner i traven och även galoppen. Vi jobbar på att vara raka en till två meter innanför spår och att han ska spåra rätt i volterna. Igår käftade han emot ganska mycket och dummade sig ordentligt i spökhörnet, ja tänk er, han har ett på utebanan med. Tillslut efter mycket kämpande blev han riktigt fin, men idag va han fin från början och va det under hela passet, lite läskigt med hörnet men det gick mycket bättre idag. 
 
Väl tillbaka i stallet och efter några försök att gå tag i hovis så tog jag fram min lilla låda och började fila på den hemska hoven. Fila är inga problem, det är när sömmen ska bankas i som han drar tillbaka hoven. Mutade han med mat och började sen banka, han dummade sig i början men efter två tillsägningar så gav han upp, helt otroligt och har aldrig hänt. Så vet ni, stolt är jag igen som fått på den första bakskon någonsin. 
 
I morgon är det dressyrträning för Tytti, det ska bli så roligt då det va sååå längesedan jag va på Sperlingsholm. Tytti blev även glad när jag ringde så även hon såg fram emot träningen, wiho!!!!! Får tyvärr inte med mig någon som kan filma men jag ska försöka lägga upp förra dressyrträningen, som jag visst missat ;)
Nej nu ska jag fortsätta med att njuta lite av solen, ha en underbar dag!!
 
 
 


Hårdträning


 
 
Cassador och jag ligger i hårdträning just nu, det är Juni och snart har halva året gått. Jag vill inte att detta år ska bli som förra året där jag körde fast och tappade all livsgnista i ridningen. Vi har inte hoppat ordentligt på några veckor nu och jag tänker väl inte börja hoppa fören nästa vecka, bommar har det blivit och sockerbitshinder men inte mer. Nästan så min EK26 börja samla damm nu när den ersatts av en dressyrsadel ;) hihi, nä inte helt. Men den blev bestulen idag, dressyrsadeln snodde stigbyglarna. 
 
 
 
 


Ridbarhet!!


 
 
Finns det något som slår känslan när man sitter på en häst som bara gör det man ber om?! Visst var han lite jobbig i början då någon inte hade plockat bort hindermaterial i ridhuset och ryttaren innan mig hade ställt ihop det i en klump då även hon skulle rida program. Detta var ju riktigt läskigt men det var bara att trycka på framåt och det är ju faktiskt nyttig för spookyCassador men efter en stund så accepterade han det, mer eller mindre. Det där hemska hörnet som vi haft otroliga problem med så gjorde jag det enkelt idag, jag tog helt enkelt bort allt som stod där. Haha, blev ju fulliskratt när vi red förbi första gången i trav då han blev spänd och tittade länge i hörnet då det inte stod något som han kunde bli rädd för, haha, snopen häst!! 
 
Idag har jag övat in LC:2, jag hade printat bilder och även text i mobilen så jag lärde in ungefär 1/5 i taget men jag red hela tiden helt från början innan jag kom till den nya delen. Nu sitter jag hemma och äter och samtidigt sitter jag med en penna och papper och pausar liet då och då och ritar programmet. Tänkte jag skulle rida det för dressyrtränaren på lördag och se vad hon säger :) oh spännande!!!
 
 
 
 
 
 
 
För andra gången hittar jag Cassador på Selleria Equipes instagram
och man blir ju lika glad varje gång. De har ju något fler följare än mig :)
Han finns även med på Lifehorses sida, min lilla kändishäst!!
 
 
 
 


Dressagehorse 😘


 
 
Igår ett helvete och idag svävade vi på rosa moln!! Idag undvek jag definitivt ridhuset och trotsade stormen på utebanan. WOW, säger jag bara!! Cassador fixade två klockrena varv med förvänd galopp. Jag red snett igenom och vi brukar alltid byta galopp när vi kommer ut på spåret och ibland fuskar han och gör det tidigare. Idag väntade han, han väntade ett helt varv i varje galopp och jag kunde lugnt rida snett igenom i slutet ut i rätt varv. OH my vilken känsla och så stadig han va!! Sen var jag nästan färdig men såg kompisen i stallet göra en piruett och tror ni inte jag blev sugen också!!! =D åå han va så duktig när vi gjorde vårt bästa!! Dagar som denna då kan man be han om de mesta, han bara gör det <3 Måste fixa dressyrfilm snart!!
 
 
 
 


Upp som en sol...


 
 
 
....och ner som en pannkaka!! 
 
Så kan man beskriva mina moments med Cassador. Igår red vi ut en sväng med en i stallet, avslutade med att trimma lite på utebanan. Han va så otroligt fin, fick för första gången till förvänd galopp riktigt riktigt bra!! Han bara va där, gjorde allt jag bad om och inte det minsta tittig. Ja han va väldigt dyr igår!
Idag.... va han jäkligt billig, hade sålt han för en femma. Idag red vi i ridhuset själva och jag vet inte HUR många gånger vi red förbi det där förbaskade hörnet med en pall och en stol i med en livrädd och spänd häst. Finns ett annat hörn med en soffa och en stol i, tror ni att han ens lyfter på ögonlocken för detta?? OH no, inte farligt alls. Det är faktiskt skillnad på stol och stol.. Hade först tänkt trimma ordenligt idag men det gick ju inte alls när vi skulle lägga allt krut på ett hörn...!!!! Sista 2 min var ok av 60 min typ. Hemsk, han var hemsk!!! Nu ser jag verkligen fram emot lördagens riktiga dressyrträning, blev ju inget förra veckan. 
 
 
 


Don't look back!!


 
 
Idag har folk antingen firat sin mamma eller varit och tävlat, jag har varit på jobbet hela tråkiga dagen. Men när jag kom hem efter 8h i en frys så slängde jag bokstavligt på mig löparkläderna!! Det var så längesedan nu, flera veckor på grund av att jag varit sjuk. 6 km avverkade jag i ösregn men tack vare en keps, regnjacka och en vän i öronen så sprang jag riktigt bra. Stolt över mig själv att jag kan prestera så bra när jag egentligen inte har tränat på länge. Kommer ihåg när man var lite mindre, ex högstadiet, där jag inte ens kunde springa 2000 utan att stanna flera gånger. Min starka sida va kortdistans, absolut inga långa rundor men nu äntligen kan jag. Åh jag är så sugen på att komma i toppform!!! Både på marken och på hästryggen. 
 
Nu har jag bestämt mig, ingen mer tråkmupp på bloggen!! Hatar själv när jag är sur och vresig, även min omgivning. På jobbet har de märkt mitt vresig humör och korta stubin, minst sagt mor och far i helgen. Nej nu ska det bli ändring och jag tror jag har den bästa medicinen till det ---> häst, ärliga gamla vänner och träning!!! Ser fram emot de kommande veckorna!! Det som är negativt i mitt liv ska jag bara undvika!! :) 
 
 
 Bjuder på en larv 🐛