Fy tusan vilken bra dag!!!


 
Har trimmat igenom båda mina bustroll och båda var så grymt fina. Så stolt över dem att de verkligen vill göra sitt bästa!! I morgon är det mini Falsterbo, Glommens fina tävlingar i Falkenberg. 4 klasser ska ridas så jag har tagit ledigt. Kommer även att få låna box som de kan stå i mellan klasserna och mumsa hö. Mycket kyligare i ett stall än i en transport, även om jag har en riktigt bra transport som håller kylan borta på vintern och värmen på sommaren. Men en stor box väger tyngre när man ska ladda för tävling!!
 
Använde mig utan en riktigt bra övning idag. Bom framför, 17,5 Ericasteg fram till kryss och sedan 17,5 igen. Detta avstånd är perfekt till mina när man vill ha 5 korta och fyra framåt. Båda kändes grymt fina och till och med Corven lyssnade på mig idag. 
 
Först kom jag på 5 korta 3 gånger i båda varv på ett lågt kryss. Sedan höjde jag upp det och kom 2 gånger i varje varv med 4 lite mer framåt. Superduper gick det!! Corvette är så rolig då hon ska hoppa 1 meter över bommen efter hindret, hon är verkligen rädd om sina hovar :) 
 
Övningen:
 
 
 
 
 
 
 
Sedan har jag vattnat lite el många blommor :) Jag har även unnat mig en glass medans pollarna fick massa jordgubbsgodisar och massa gräs!! Jag har sagt till dem det att så fort de sätter sina nollor, Corvette 3x120 och Cassador 2x130 så ska få åka på mycket välförtjänt grönbete och vila :))
 
 
 
 
 
Sedan hade jag gjort mig förtjänt att ligga och gotta mig en stund och samla massa energi till de 4 klasserna jag ska rida i morgon :))
 
 
 


Gooood morgon :))


 
Trotsar mitt knä, hoppas det håller! ;P
 


Mardröm :(


 
 
Vaknade nyss av en mardröm :( Var självklart på väg till en hästtävling. Jag va riktigt sent ute och skulle även hinna med en båt på vägen för att ta mig till tävlingsplatsen. Väl framme på bryggan lämnar båten precis hamnen och längst bak sitter en person som vaktar. Jag hoppar ut och skriker av förtvivlan att jag måste med båten och försöker övertala de att komma tillbaka. Jag lyckades muta de med 100 kronor och de skulle vända. Jag går och sätter mig i bilen, inom en kort sekund känner jag en stor smäll bakifrån och hela bilen och släpet åker ut över kanten och ner i vattnet. Det enda jag hade i huvudet var att rädda hästarna. Jag lyckades snabbt ta mig ur bilen och simma bak till släpet, först lossade jag bak och sedan simmade jag fram och in i släpet och lossade Corvette först då hon är minst och kan ta sig ut lättast, tänkte jag då. Snabbt försökte jag lossa på Cassador, han va så lugn och förstående. Men tillslut fick jag ut dem båda och jag lyckades simma i land med dem.....
 
...sedan vaknade jag upp jätteledsen!! Konstig dröm!!! Helt sjukt vad man kan drömma konstiga och så verkliga drömmar!! Ni får även ursäkta de fina detaljerna, alltså det var en dröm och hur man går tillväga i en dröm går inte att redigera ;-)
 
 
Ja jag tänker då inte åka båt till någon tävling den närmsta tiden med tidspress, det har jag bestämt ;-)
 
 
 
 
 


Helt crazy...


 
....att jag en onsdag inte ska till stallet?! Kände att mitt knä behövde vila från allt som har med stall och hästar att göra, så Madde ska rida Cassador och Jessica Corvette. Men ikväll kände jag nästan för att springa några steg av lycka då knät har återhämtat sig väldigt fort, nästan så jag är mega sugen på en inlinesrunda i morgonbitti ;D Jag har ju ändå lovat bort hästarna och i lägh kan jag INTE vara tills jobbet börjar. Just ja, jag ska ju till en killkompis och gosa med deras söta valp.... så jag borde klara mig ;-)
 
 
Visst är han söt, Ozzy???
 
 


Saknar...


 
 
 
Åååå vad jag saknar våran hund nu. Men snart kommer hon ner till mig, ensam och stannar ett tag!! Jag ska få ha henne alldeles alldeles för mig själv ;-)
 
 
 
Se så söt hon var när hon och hennes syskon var valpar
 
 
 
 
 
Här har hon en "bad hair day"
 
 
 
 
 
 
 
Hon är galet bra på att bre ut sig i sängen =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lilly och sin nya vän Hux
 
 
 
 
 
 
 
Pappa busade och knöt fast ett snöre i lillys svans, hon bara låg helt stilla och brydde sig inte ;-) Stackars hund, men ack så mycket kärlek hon får!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ajj ajj ajj...


 
 
Idag tog jag bilen till stallet, vill inte belasta och anstränga knät med en cykeltur. Jag kan gå normalt idag ialf, igår gick jag som jag sk***t på mig ;-)
Madde ska rida Corvette i skogen på eftermiddagen och jag tog Cassador på förm. De ska bara skrittas idag då de gick hårt igår båda. Ja Corvette ordnade sig själv en konditionsträning medans jag tittade på. Dock verkade hon inte det minsta trött när jag tog ut henne i hagen idag, bra med energi, det har hon den där damen.
 
Jag drog även på Cassador "handikapp"sadeln, dessyrarn, när jag skulle rida ut. Man kan ju ha raka ben och skönt för knät att vila lite. Han va lite seg i kroppen, då vi galopptränade ganska hårt igår eftersom han va så grymt stel i ena sidan och han bråkade med mig. Så efter att ha ridit honom i över en timme rann svetten på magen, men han är så nöjd när han får slita hårt. Det syns i ögonen på honom och efteråt tycker han allt värd två godisbitar =) Det blir så ibland när man inte kan rida sina egna trollisar varje dag. Jobbade ju i söndags och lördags fick de vila då det inte blev någon hoppträning och jag va grymt bitter. Men de behövde en vilodag till för det hinns inte med denna veckan. Madde har inte kunnat rida på länge då hon haft mycket i skolan och Jessica håller jag på att skola in då de senaste hästar hon suttit på har varit distanshästar och jag har inga distanshästar så här är det hårdskolning på G. Men Jessica lär sig och det få ta lite tid. Hellre har jag en tjej som åker häst än en som rider fel, det är svårt att skola om någon som har lärt in fel saker. Det VÄRSTA som finns är människor som sågar hästar i munnen, de har MISSAT helt hur man får en häst att gå i form och jobba bakifrån till fram. Många glömmer av att rida sin häst med bakbenen, och hela kroppen, de stirrar sig blint på att hästens nacke ska kröka på sig. Jaja, deras problem, men med mina hästar är det noga. Till och med Peter Ericsson sa det om Cassador, han är så välriden så du behöver absolut inte sitta och nöta. Även Amanda har sagt att jag rider de väldigt flitigt och noga. Lite roligt att höra =) Peter har ju sett Cassador sen jag fick honom och han tycker att jag har gjort ett bra jobb med honom. KUL KUL!!!!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Jag kunde heller inte hoppa upp på rätt sida idag då det är vänstra knät som fick smällen. Sicken tur att jag alltid varierar sida och ben som jag hoppar upp med. Det borde ALLA göra, både för hästens rygg och dina egna ben och höfter. Tänk er själva vilket slit det blir att hoppa upp från samma sida varje gång, tål att tänkas på =) och de som aldrig använder pall eller bänk, fy er ;-)
 
 
 
 
Igår låg de ner helt både D och Corvette, idag halvligger de ner på exakt samma sätt. Ser lite myist ut, ingen annan häst ligger ner. Tror att D är ett bra "vilosällskap" =)
 


 
 
 
 
 
 
 
 
Min lilla vilding, ska bli spännande till helgen :)
 
 
 
 
 


Nu ska jag bjuda på min egna failbild(er)


 
 
 
 
Jag byggde en liten bana med egenbyggd vattengrav, som båda hoppade snyggt och utan problem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag började med Corvette och hon kändes väl inte överladdad men hoppglad. Sedan kom vi fel in på en oxer, hon tog nämligen inte ytter och sög inte mitt på och när hon va redo va oxern alldeles för nära och jäkeln hoppar 2 meter rakt upp men tog bakbommen med bakbenen. Här kommer bilderna i följ...
 
 
Först hoppar och högt, rädd och fötterna :)
 
 
 
 
 
 
 
Jag landar på hennes hals
 
 
 
 
 
 
Flyger åt sidan i nästa hopp
 
 
 
 
 
 
Försöker att ta mig upp
 
 
 
 
 
 
 
Men i nästa hopp flyger jag av
 
 
 
 
Nu har jag ont i ett knä och läpp :)) och detta fick jag när jag landade på hals och sadeln, fallet på marken var mjukt, bra med fibersand ;-)
 
 


Hoppa vatten =)


 
 
 
 
 
 
Tänk den dagen då man kommer upp i klasserna och man behöver hoppa vattengrav. Och vet ni vad, Cassador hoppar det helt utan problem. Vi hade öppen bana förra året och då hoppade jag över vattengraven utan hinder, häck eller grind framför. Jag gick fram och visade han först, sedan kom jag sakta in och stannade honom för att han skulle se och fatta att vi skulle hoppa. Sedan kom jag i bestämd galopp och han hoppade, superduper laddad =D haha. Hoppade det nog 3 gånger utan några problem. Det var även en annan tjej där som hade åkt dit för att endast träna vattengrav. Hon red runt där tusen gånger innan hon skulle försöka, men tyvärr kom hon aldrig över.
Cassador, han har verligen DET som man vill ha i en hopphäst. Hur många dressyrhästar kan och gillar att hoppa?? Hur många hoppa glatt en vattengrav som står helt ensamt?? Hur många hästar hoppar allt och ALLT utan att ens blinka under hela banan?? Tänk att få allt detta i en enda häst.
Tänk så lyckligt lottad jag är att ha hittat Cassador alldeles själv. Det var ingen som tipsade mig om just denna häst, det fanns ju andra som jag hade blivit tipsad om men det var han som hade DET i videon jag såg, provred aldrig honom eller hade ingen aning hur han var, funkade eller något. Bara den där hoppvideon... =)
 
Sofia Westborg är en riktigt duktig hoppryttare och första gången hon såg Cassador red hon fram snabbt och stoppade mig efter jag hade hoppat. Hon ville veta allt om honom, stam, ålder osv. Förra helgen i Halmstad, nästan ett år sedan hon såg honom första gången. Då vi red i ridhuset ihop frågade hon lite glatt, "Har du inte fått någon som velat köpa honom?" Jag skrattade lite och sa jo visst självklart, några stycken och även Peter. "Peter vem?" Va hon snabb med att fråga, Peter Eriksson svarade jag. Ja tror hon skrattade lite glatt och förstod. Men jag har sagt blankt nej till alla sa jag till henne. Så länge vi funkar ihop och vi har roligt så ska det förblå så =) Jag har inte alls den erfarenheten eller meritlistan som de flesta har på tävlingarna, men jag har viljan och jag har riktigt duktiga tänare i min omgivning och de hjälper mig på tävlingarna. GULD VÄRT!! <3
 
 
 
 
 
 
MY GOLDEN HORSE, and a crazy one <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En riktig fighter, precis som jag <3
 
 
 
 


Grattis fina mamma <3


 
 
Grattis på din alldeles egna dag, Du är den bästa mamman i världen. Du tänker på allas bästa och tar hand om alla. Tror jag är ganska lik dig! Du är värd det bästa!! Älskar dig <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ps: Syns det att mamma är rädd för hästar och vill aldrig hålla dem?? Men när vi var ute och fotade så sa hon "Nej nu ska jag hålla och du får ta kort på mig med Cassador". Haha, så söte. Ja va ska man säg?! =) På förra tävlingen hemma i Gislaved så var hon tvungen att hålla och när jag kom tillbaka va hon i lite panik. Hon sa "Jag fick panik och va såååå nära att släppa honom. Ja jag skulle bara kunna släppa och gå"
 
 


Jobbig dag...


 
 
 
Ja för hela denna söndag är en jobbdag, börjar nu vid 11.30 och jobbar till 20.00. Men jag har tur som bara behöver jobba var 5:e söndag. Så nu när jag jobbat denna har jag några fria söndagar framför mig. Sedan var det riktigt bra planerat då detta var min enda fria tävlingshelg :) tävlat 3 helger o rad nu och nästa helg är det glommens fina tävlingar. Så passade alldeles utmärkt med lite jobb :)
 
 
 
 
 Så jäkla söta ungar =)
 

 
 
 
 
 
 
 


Frukost är A och O


 
Hos mig får man alltid mycket och god frukost :)) viktigaste målet på dagen!!
 
 
 


Härligt att se :)


....två "döda" unghästar.
 
 
 
 
 
Ojj ojj, titta!! En rör på sig :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så härligt att se när unghästar verkligen kan vila ut sig!! :) Det roliga är att Corvette låg aldrig ner helt med huvudet tills hennes nya vän D, även han 5 år kom dit. De ligger ner hela tiden och bre ut sig. Men så fort jag ropar på Corvette flyger hon upp som blixten själv, var, vart är hon?! Har hon mat med sig?! ;-)))


Börjar bra....


 
Gillar att njuta av det goda som livet erbjuder....
 
 
 


Grymt cool :D


 
Tog denna bild.....när jag tappade mobilen i gräset, visst blev den lite häftig??!!! :)
Har inte redigerat den alls!!
 


Fredagen, i bilder :)


Idag tömkördes båda, och Cassador har blivit grymt duktig, han förstår precis vad jag vill. Fattar galopp fint och i form från skritt. Corvette har också blivit mycket bättre men vi jobbar stenhårt med att inte rusa iväg, men som sagt, stor skillnad:) älskar tömkörning, kommer aldrig mer longera!!
 
 
 
 
 
 
Mmmm, mina älsklingar får äta det goda gröna :))
 
 
 
 
 
 
 


International street market


 
Idag red jag ut en liten runda med Cassador. Madde skulle komma vid lunch och rida ut Corvette. När jag var färdig i stallet cyklade jag förbi stora torg och begav mig in i den mysiga internationella atmosfären.
 
 
 
 
 
Jag som älskar oliver =) mmmmmm....
 
 
 
 
 
SJUKT mycket godis fanns det. Det märks att i utlandet tillhör det vardagen, kringlor, dessa godisvarianter och till frukost äter de croissanter med all möjlig fyllning, såg en massa olika varianter här med och jag köpte mig en med hårt skal med mjuk choklad i =)) mmmm!!
  
 
 
De hade även en massa olika stånd med ostar, jag vet inte hur många ostar jag smakade på. Cheddar, fårost, chiliost, whiskeyost, vintageost, mörkt lagrad ost och mycket mer =) Så det var en riktigt god förrätt kan man säg. Det fick följa med några ostar hem, älskar ju att äta en (eller flera) god ost, lite kex, vindruvor, päron och ett gott vin till. MMMMMM!!!! Får spara detta till ett fint tillfälle =)
 
 
 
 
 
 


Onsdag, halva veckan...


 
 
När det är onsdag så känns det som halva veckan gått. Ja menar helgen räknas ju inte in på jobbdagarna eller för er som går i skolan. Jaja, =)
 
Nu har Corvetten vilat 3 dagar och idag har jag skrittat henne barbacka, hon behövde nog återhämta sig lite efter helgens slit och det var nog mycket att ta in för en 5 åring.
Cassador har fått vila helt i 2 dagar och idag har han joggats bara. Inga olater från deras håll men lagom taggade. Nu är det ingen tävling till helgen men jag hoppas kunna komma iväg till Amanda och träna på lördag, då de är iväg och tävlar så var det inte säkert att de skulle vara hemma på lördagen. Så vi får hålla tummarna och se =)
 
Sedan nästa helg blir det tävling i Glommen, mycket spännande!! Cassador kommer ju att trivas, hoppas bara den lilla hönan gör det med :) Men vi tar det som en träning, får vi en nolla så ä det varmt välkommen man jag vill få min ridning att sitta som smäcken i bäcken, annars blir jag arg på mig själv!!!
 
Tyvärr blir det inget långinlägg idag utan jag får skriva ett i morgon istället, jag har haft så mycket för mig idag, suttit och skrivit ett långt spännande mail som hade blivit så grymt,häftigt och roligt om det blev verkligt. Så håll tummarna!!
 
 
Ha nu en underbar dag!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag undrar ja, när MIN prins ska komma........
 

 
 
Visst är den underbar bilden =)
 
 
 
 


Min grymma 6 åring från helgen.


 
 
 
Som Carl Dyrendahl kallar honom, "Den flygande Holländaren"
 
 

 
 
 
 
 
Dessa bilder var från söndagens GRYMMA RUNDA =D Titta och njut, för det gjorde jag.....


 
 


 
 
 
Duktig polle fick massa beröm och massa godis efter ritten. Ni kan se i ansiktet att han är såååå nöjd, avslappnad och lugn. Han vet så väl att han har varit duktig min fiiina lilla kille, min alldeles egna maskin =)
 
 
 
 
 
Tänk er, detta var Cassadors 4:e runda denna helg och lika taggad som dag 1. Han älskar verkligen att hoppa och inte en enda gång tittade han på hinderna eller tänkte tanken att han skulle stanna. Då det var väldigt många hästar som stannde och vägrade ut sig i helgen så hade man inte blivit förvånad. Men jag visade han allt jag kunde och red igenom de svåra svängarna innan jag startade, jag vet att han inte skulle hitta på några dumheter men jag kommer aldrig ta honom för givet. =) Alltid det säkra före det osäkra!!
 
 
 


Min finaste Turbo från helgen :)


 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Älskar denna bild =)

5 år med massa spänst och fin hoppteknik.
 


Lycka är en vinst....


Vilken helg, den har varit väldigt lärorik med både hårda slag och tuff utmaning, men även en klapp på axeln. Corvette har fått mycket att tänka på och även jag i hennes ridning. Inte alla ryttare som är glada och nöjda med att ta sig runt med 30 fel... =) Cassador va en riktig Ängel i helgen och skötte sig grymt. Han tittar inte på ett jäkla hinder utan han söker allt som han kan hoppa över <3 
 
 
Jag är så lyckligt glad att jag tog det bästa beslutet jag gjort att flytta till Halmstads FK. Detta har gett mig stora möjligheter att utvecklas som RYTTARE och tävlingsindivid, inte med skit i munnen. Människorna som jag har i mitt stall och på Huk försöker inte trycka ner en bakom ryggen om man gör något dåligt, utan istället coacha en till nya möjligheter. När det sedan går bra så ger de positiv kritik och beröm istället för att hitta något dåligt. Även när jag är självkritisk så finns de där och peppar en. Jag har även fått möjligheten att träna för otroligt bra tränare som verkligen vill ens bästa. Claes Brudefors (som jag tränade för innan Amanda) gav mig alldeles underbar kritik efter söndagens finaste runda med Cassador. Även Amanda Ericsson har coachat mig hela helgen och jag tog åt mig all kritik jag fick och gjorde det verkligt, Cassadors sista runda blev tyvärr inte filmad men många såg den och som Amanda sa, SKIT BRA RUNDA <3
 
Tack underbara människor för att ni är NI och att jag är lyckligt lottad som får ha er i min omgivning. Jag är kanske inte dagens stjärna men kanske morgondagens. Jag ska fortsätta bestiga min trappa och ja, vem vet vart den leder.... =)
 
 
 


Fullt ös hela helgen....


 
 
 
 
 
Jag behöver nog 1 veckas semester efter denna helg. HUUUH, säger jag =) 7 starter blev det och här bjuder jag på två filmklipp från helgen. Många stannade ut sig denna helg och mycket hinderfel, jag är grymt nöjd med att jag fick runt Corvette och inte behövde utgå eller hade för mycket hinderfel. Cassador var däremot en grym pärla denna helg, lite nedslag men herregud, vi är uppe på 130, svår bana och vi lär oss båda varje gång =) Tyvärr fick jag inte den bästa rundan filmad på Cassador, jag fick sköta allt med hästarna i helgen, inte för att jag inte klarar det och ibland är det skönt att göra allt själv, men tyvärr missar man vissa saker.
 
 
 
Kommer skriva mer om helgen i morgon och lägga ut massa godisbilder =)
 
 
 
 
Corvettes runda, 120 och 30 fel :)
 
 
 
 
 
 
 
Cassadors runda, 130 och 8 fel :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En riktigt taggad 6 åring som struntar helt i de tittiga hinderna som många andra har tittat eller stannat på. Han söker hinder överallt, vilken stjärna <3
 
 


God morgon :)


Börjar morgon med lugn stund i hagen, innan badet :))


Fin anläggning :))
Då drar det igång...


 
Jag har dragit ner alla krukor nästan och plastblommorna. Nu ska jag hämta lite mer blommor på plantagen :-) Sen blir det frukost och efter det banbyggnad!! 
 
 
Försök att slå vårat bevattningssystem ute ;-)


Huuuuh...


 
 
Då har jag trimmat igenom båda hästarna, fixat allt i stallet (fick hjälp av Jessica med), fyllt en STOR kruka med sand och jord, planterat fler blommor, reklamerat en blomma, vattnat alla blommor på anläggningen, Cassador har fått nya skor, sen har jag städat HELA lägenheten samtidigt som jag lagat mat. 
 
Hur ska jag orka jobba nu!?
 
La fram lite kläder som jag tänkte ha innan och efter de där vita tajta byxorna och blingbling toppen. Tror ni inte jag skrattade när jag märkte vilken färgskala det blev ^^
 
 
 
 
 
Jag mutar mina trollungar med grönt i boxen varje dag ;-)
 
 
 


Tävlingshelg på hemmaplan :)


 
 
 
JAAAAAAAA!!! Jag fick ledigt på fredag, så nu kan jag tävla fredag med och ändra om lite bland mina starter :D Det ska bli riktigt dåligt väder på söndag så det kan bli så att jag är bekväm och ändrar om så jag slipper tävla den dagen ;-) 
 
Jag tänkte fråga om råd hur jag ska starta, men tror det blir så här:
 
Corvette - Fredag: 110 och 120, Lördag 120.
Cassador - Fredag: 120 och 130, Lördag 130.
 
Vill gärna inte att de går 3 dagar i rad nu när jag tävlat 2 helger i rad och detta blir den 3:e. Sen efter denna blir det en helg vila innan nästa tävlingshelg kommer och då blir det Glommen, miniatyr Falsterbo brukar de säga :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Shine like a star <3
Love this horse <3


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Onsdagens långinlägg 15 maj


 
(lagom långt=)
 
 
Vem är jag??
 
 
 
Jag är en helt vanlig tjej, alltså inte perfekt, på 27 år som älskar livet kring hästarna. Jag gillar att vara glad och skiner som solen varje dag, visst kan jag ha dåliga dagar men det är sällan. Jag är ganska sprallig och helt galen men står stadigt på jorden med två tunga fötter. Jag älskar mat, nyttig sådan, och laga mat till mina nära och kära det är roligt. Jag är den personen som blir glad när min omgivning mår bra och är glada. Jag skulle inte se mig själv som egoistisk som bara tänker på min egen lycka om vinning. Jag unnar andra lika mycket som jag unnar mig själv, jag glädjs åt andras lycka lika mycket som jag glädjs åt min egen. Jag är den som ger andra positiv respons när det går bra, vid placering, bra resultat på tävling eller vad som. Jag kan säga Grattis till vem som, till och med en person jag aldrig har träffat innan i hela mitt liv. Jag vill vara lycklig och lycka kan man lätt ge personer som är värda det....OM jag gör fel, säger fel (jag är ju människa jag med... ) då försöker jag rätta till det utan att vända ryggen till.
 
Jag har nu debuterat min första 130 med 4 fel, (Cassadors fel då han blev hängandes med frambenen). Vem trodde att jag skulle komma hit?? Hur många önskade att jag tog mig hit?? Önskat har jag gjort, men trott, nej det trodde jag aldrig.
Vägen hit den har varit lång, men den fortsätter vidare och vidare och tar aldrig slut.

Jag ska fortsätta på denna väg
, samma väg som tog mig hit och jag tänker ge allt jag kan. Jag har mina drömmar, men inget jag delar med mig utav än. Eftersom jag har unghästar så tar jag deras tid ett år i taget, hade man haft äldre hästar hade man kanske haft andra tankar och funderingar?! Vem vet.... Men i år så vill jag kvala Corvette i 120 till Falsterbo och förhoppningsvis tar hon sig dit. Sedan ska jag ta båda till Flyinge i Oktober i 120 och 130.
 
 
 
 
Varför lägga över det roliga till någon annan?? Det behöver inte alltid vara det bästa.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Äventyrshoppet =)


 
 
Ni som har Ponny får inte missa....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Unghästchampionatet :)
Lyckorus :)
Corvette debuterar 120


 
 
 
 
Då har äntligen Corvette debuterat 120 med ett ynka 4 fel. Jag är mycket mer nöjd med denna runda, eftersom hon stannade förra helgen så hade jag sporrar och en mycket tuffare attityd i ridningen. Amanda Ericsson tittade på filmen och trodde att hon helt enkelt blev lite lat och bekväm när hon märkte att jag inte va hård mot henne så jag hade en helt annan inställning inför debuten i helgen. Sedan så drog hon till pappas finger så han fick en riktig rejäl stukning och blodutgjutelse =( så jag tänkte att nu ska hon bannemig inte få vinna. Men hon kändes så grymt fin hela dagen, pigg och viljestark så det var inga problem. Jag började med en lite högre växel då jag tyckte jag hade lite sämre tempo när hon stannade ut sig förra helgen för jag ville verkligen få fram henne, inte sitta och hålla henne. Det gillar hon inte, så det enda hindret som jag va missnöjd med var 1:an och det hindret hon rev, där kom vi in fel. Men annars superduper nöjd. Jag har fortfarande svårt att känna av avståndet till hindret med Corvette, Cassador har jag inga problem. Gjorde två klockrena rundor med honom men men, vet inte varför det blir så.
 


Cassador debuterar 130
what a weekend :)


Åååå va duktiga mina pollar har varit idag!!! Corvette felfri i 110, Cassador felfri 120 och Corvette debuterade 120 med 4 fel och Cassador debuterade 130 och även han bara 4 fel. Vilka grymma hästar jag har!!!!! De fick sova över en natt till i Småland och mumsa gräs efter tävlingen till 20.00. Kommer lägga upp filmer och bilder så håll utkik. Orkar inte lägga upp mycket idag, helt slut efter 4 tävlingsrundor och allt runtomkring... :) men så lycklig!! Kommer även att skriva mer om helgen i veckan, men nu... ZZZzzz ^^
Nattinatti hästarna, de har bott i ett såå mysigt stall och de har verkligen trivs som fisken i havet. Kommer kännas att lämna ett så fint och mysigt ställe, mina hästar hade varit så värda att bo där :))
De hade även vildsvin på gården :-)
Vi firade kvällen med vin och massa gott :D


what a day..


 
Idag haturen  varit omgiven av så många underbara människor. Både kända och okända. Jag har sugit åt mig all positiv energi hela dagen, för när batteriet är laddat som man kan ge 200%. Och idag är det en sådan dag <3 
 
Dagen började med mycket down...
 
Cassador "tappade" en sko i gräshagen, sedan ringde mickis pappa och talade om att Cassador hade ett sår på benen. Jag åkte i full blås ut dit...
 
 
 
 
Men turen vände, Hovslagare kom ut, såret han fick var bara avskalat hår, inget blod eller var :) duktig kille!!! 
 
 
 
 
 
M
 
 
Men tuten


Stor morgonfrukost :)


 
 
Med min fina familj :))
 
 
 
 
 
 
 
Fröken Elvira
 


God weekend :)


Gräsligt god weekend tyckte hästarna :) Cassador har dock dragit av sig en sko så nu letar jag Hovslagare. Typiskt honom, kan aldrig bralla utan att dra av sig en sko.....
 
 


Duktiga hästar


Då va de framme, de har varit lugna hela vägen hit och så duktiga väl framme. Inga dumheter, nosade lite i boxen och sedan fick de lite godis och sedan började de på kvällsmaten. Stolt jag blir :) tror de trivs bra ihop även om det är lite hatkärlek. <3 fina!! I morgon får ni massa bilder, de ska gå knapra lite gräs och en joggingrunda blir det med :)) 
 
 


Då var var vi på väg..


Mot hemhemma, Gislaved :) hästarna ska sova borta två nätter och sedan tävling på söndag. Mysigt :)) 
 
 
 


Cassador 9/5


 
 
 
 
 
 


Corvette 9/5


 
 
 
 
 
 
 


Goda nyheter mina vänner....


 
 
 
Corvette är på G igen, inte ett stopp och inte en bom föll idag på "genrepet" inför söndagens tävling. Känns verkligen skönt. Jag hade inga sporrar eller spö då hon va superduper taggad och verkligen sitt gamla jag =) Känns GRYMT skönt!! Men Amanda tyckte jag ska ha sporrar nu ifall ifall =) Men på Cassador behöver jag inte det, SHIT, han har aldrig varit så galen som han va idag. Tror vi hoppade fram på ett litet kryss säkert 50 gånger för att han skulle slappna av men han va taggad från första skuttet till sista. Han gav sig aldrig, sjuk häst. Så när vi hade hoppat fram lite på på runt 1 meter och han va fortfarande galen så sa jag, höj upp till 140 så borde han banne mig skärpa till sig. OCH JA, det gjorde han, lite ialf ;) så grymt fin han är min lille hoppegosse =)
 
 
 
FILM kommer alldeles strac, håller på att ladda upp på de båda.
 
Njut lite utav denna bild från idag  <3  <3  <3
 
 
 


onsdag idag, eller fredag =D


 
 
Beror ju helt på hur man ser det =D Tycker det ska vara fredag lite oftare, ja som denna vecka, två gånger ;-) haha!!!
 
IDAG  ska Jessica komma och rida ut på Corvette lite senare, tur det för på förmiddagen så öppnade himlen sig. Men hade jag tänkt rida ut SÅ HADE JAG gjort det, vem har inte hört ordspråket, "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder?!". Exakt så är det, på med regnkläderna och ge er ut bara =) Säger jag som är bortskämd med två ridhus så jag har ju ett val men många där ute har inte det valet.
Cassador fick tömköras ordentligt idag, han va riktigt sprallig i benen och det kröp i hela kroppen på honom. Så fort någon öppnade en dörr eller gick förbi ingången till ridhuset (då jag inte orkade stänga dörren) så la han all världens energi på att bralla och busa. Det va tur jag inte satt på han idag, han hade säkert varit rädd för alla hörn och velat få det till en anledning att vara en buskille =) Om Madde kunde ikväll så skulle hon rida ut på Cassador, han gillar verkligen att röra på sig mycket och då passar det utmärkt med tömkörning på morgonen och skogsridning på kvällen. Skönt att jag har två som kan hjälpa mig nu och då kan jag pussla ihop dagarna mycket bättre för dem. Om de går ett hårt hopppass på morgonen kan det vara skönt för dem att komma ut i skogen på kvällen, men mest gör jag så på Cassador. Tänk er själva, om ni springer och hoppar i över 1 timme och sedan står still rakt upp och ner i 23 timmar, hur tror ni kroppen mår efter det??? =) Tål att tänkas på.....
 
 
 
 
 
Om din häst inte får röra på sig tillräckligt så, tjaaa, ge den en......
 
 
 
 
 
 
 


Amanda is coaching..


 
 
Idag har jag pratat med Amanda Ericsson, min hopptränare, i telefon och vi diskuterade helgen, vad som kan ha hänt och hur jag ska lägga upp det nu. Guld värt med tränare som bryr sig!!! Hon refererade lite till hur hennes egna 5 åring gick i helgen och de rundorna skiljde sig väldigt mycket från dag till dag. Hon sa även det att det händer mycket hos 5 åringarna och man kan aldrig riktigt sätta fingret på vad, det kan vara träningsverk, vinterpälsen ska bort och sedan är hon ju ett sto m.m. Om hon nu hoppade sin finaste runda på lördagen, lite större språng, rund och mjuk och lite lugnare än vanligt så kan hon säkert ha haft träningsverk, då jag även hoppade för Peter Eriksson i torsdags. Detta träningsupplägg jag haft passar Cassador alldeles utmärkt, han har aldrig varit så fin och jag kommer att fortsätta med samma på honom. Däremot ska jag ändra om lite för Corvette, mer skogsrundor blandat med någon runda på banan. Cassador behöver göra allt och lite till och i stor skala så är han en riktigt nöjd häst. =)
 
Igår fick båda hästarna lulla i skogen efter en hård hoppvecka och idag fick Corvette vila och Cassador fick gå en långrunda i skogen med mig. I morgon bli det skogsridning igen med lite banridning bara för att känna av lite. På torsdag ska de båda hoppa lite, Corvette ska kännas igenom så allt står rätt till. Amanda tyckte jag skulle sätta upp en minibanan med en linje, snett igenom och snett igenom, så ungefär 5 hinder tyckte hon. Sedan blir det skogen för Corvette på fredag och Cassador får gå ett dressyrpass. Antingen så åker jag hem till Gislaved med de på fredag eller lördag. De ska få sova borta hos en kompis i 1 eller 2 nätter och sedan är det tävling på söndag. Ska bli spännande och se hur den lilla gråa sköter sig denna gång, sporrar åker på och jag måste ha en tuffare attityd innan vi går in på banan, blev ju lite chockad i söndags men men. Kanske gjorde rätt i att inte gå på henne för mycket, man vill ju inte sätta sig emot ett envist sto helt på tvären. =) Så nu har vi glömt förra helgen och blickar framåt, ibland måste man nå botten för att kunna sig upp igenom och nå toppen. jag ger mig inte så lätt, tur man har rätt vägledare runtomkring sig!!
 
 
 
 
 
 
Ha en strålande dag!! Va rädd om er och sitt inte ute i solen för länge, hudcanser är mer vanligt än ni tror. Jag går alltid på, lagom är alltid bäst =)
 
kram


Min blomsterkille
Ute på..


 
 
Långpromenad med min hund :)) 
 


Mys med vän
Dessa soligar dagar....


.... Är guld värda när man jobbar kväll. Ledig från stallet och är ute och cyklar, påväg till en vän :) 
 


Min häst vill äta mig till lunch ;))
Träna på att se avståndet =)


 
 
 


FLIPP, FLIPP, FLOPP OCH FLIPP.....


 
 
 
 
 
.......det är helgens summering.
 
 
 
 
 
 
Igår gjorde pollarna två felfria rundor och idag, lite chockad är jag, vägrade Corvette ut sig. Första någonsin!!!! 1:an kom hon bra inpå, även 2:an men sen dök det upp en svår väg från 2:an till 3:an och eftersom jag vet att corvette kan glida ut från spåret lätt försökte jag svänga lite snävare och ge henne bättre väg men det hjälpte inte. Sedan så sög hon inte på 3:an heller, efter stoppet klappade jag henne och gav mig på det igen. Hon hoppade det men inte mer ön så. Till 4:an sög hon heller inte riktigt på det, hoppade lite till höger och vänster innan hindret men eftersom det var mer nerför så fick man hjälp av backen att hoppa 4:an. Sedan var det en ganska läng kurva till höger och där väntade 5:an, ett vitt räcke som var det tråkigaste och enklaste hindret på hela banan. Den gled hon ut till vänster på 2 gånger och därmed var vi uteslutna. Hade inte en chans i världen att fång upp henne då hon hade bestämt sig för att inte hoppa det och man får ju inte släppa handen och ge henne en omgång på rumpan, inga sporrar hade jag heller då hon aldrig någonsin har uppfört sig som hon gjort idag. Dock så har hon varit väldigt tjurig, stoig och visat egen vilja i 1 vecka nu så jag hoppas att det snart går över. De har ju inte direkt tävlat mycket och det är ju NU allt drar igång.
 
Jag ska nu smälta dagen och rida ut i skogen med henne mycket i veckan, hoppa lite stockar och se vad hon tycker om det. Sedan har jag ringt hit en vän på torsdag som ska hjälpa mig med Corvette, lite hoppning och hårdträning inför helgens tävling. Bara att tuta och köra!! Corvette må ha vunnit sin första match i sitt liv över mig MEN jag hoppas att det blev den sista. Jag blev nog lite chockad idag och var inte tillräckligt hård mot henne, då jag vet att hon inte är känslig och ibland behöver man knacka lite på ett sto för att de ska vakna upp i det verkliga livet. Cassador skulle aldrig, peppa peppa, göra som hon gjorde idag...
 
 
 
 
 
 
 
 
PÅ TAL OM CASSADOR....... Finner knappt ord för vilken underbar häst han har varit i helgen. Han ÄLSKAR verkligen att hoppa och gärna HÖGA hinder =D Igår tyckte han det va roligt, fick latja runt lite och bralla på 110. Men idag när det är mer allvar och Cassador själv märkte att han ska få hoppa högt, 125 så är han megaGLAD =D
När jag red runt inne på banan så känner man hur hela hans kropp sprätter av glädje. Han kan ALDRIG stå stilla. Står man still hoppar han med frambenen och taggar sig själv. Det var dock en ganska svår bana med två kombinationer, 10 hinder och 14 språng. Vi kom fel in på andra kombinationen och det gjorde att han fick hoppa av lite stillastående och rev bakbommen med bakbenen men brydde sig inte om det och hoppade resten så JÄKLA fint rent ut sagt. De hinder som jag inte va nöjd med var 2:an, 3:an, 7a =) resten tyckte jag att vi löste riktigt bra. Känner på mig att vi snart är där med den där galoppen som han gillar att ha och jag kan hantera att ha hela rundan. Men jag tycker att det va en grym start för min del, jag gav båda mina hästar mycket mer framåt och jag känner inte att jag satt och höll ett inomhustempo hela helgen, det är jag nöjd med =)
 
Jag är ju inte tillräckligt ruttinerad än men snart, som igår gjorde jag två jättefina rundor och idag en fin och en dålig. Den dåliga kanske inte alls berodde på mig. Försöker nu att få lite råd från de som var där och tittade, sen får vi se vad Corvette ska hoppa på söndag. Cassador ska hoppa 130 och helgen efter får han hoppa både 120 och 130 och sedan får vi se hur det går. Ibland får man backa lite med höjderna, Cassador kanske ska gå någon 110 någon gång bara för att spara på krafterna och vi kan fila lite på rutinerna på lägre höjd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Cassador 125 i Falkenberg


 
 


<3 <3 <3 Cassador <3 <3 <3


 
 
 
Så fort vi kom ut från 125 rundan så var det folk som kom fram och berömde Cassador, mitt älskade <3 De va nyfikna hur gammal han var, stam och berömde hans långa vacka ben. Haha, brukar man inte göra det på tjejer??? =P
 
 
 
 
 
 
Föreställer mig Cassador med.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Från 125 idag, tror inte han har några problem med 130 i år =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 


Bangång


Då har jag gått banan :)) 
 
 
 


Dags för tävling igen :)


Idag har jag på mig min nya rosa piké, igår hade jag vit skjorta :)) invigde även mina nya ridbyxor!! Nu ska vi åka :))
 
 


Cassador 110 i Falkenberg


 


Corvette 110 i Falkenberg


 
 
 
 


What a day,


 
 
 
my little sunshines <3
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag, och även alla andra dagar, känner jag mig så lyckligt lottad som har två så otroligt fina hästar. Jag är så stolt så jag kan spricka och deras närhet gör en varm i hela kroppen, ja speciellt när Cassador ger en kärleksbett.
 
Falkenberg blev årets första utomhustävling på gräs och jag hade inga som helst förväntningar mer än att jag ville ta mig runt och försöka rida som jag tränat på. De visar en enorm vilja att vara felfria båda mina hästar, de är ena riktiga tävlingsindivider med det största hjärta en häst kan ha <3
Jag har en bild i huvudet från när jag kom från tävlingen, jag står i gången och plockar lite i grejerna, hästarna står uppbundna. När jag vänder mig mot dem, står de med högresta huvuden båda två och tittar på mig med sina stora vackra ögon och enorm kärlek. De följer mig med blicken och när jag pratar så vänder de huvudet emot mig. Jag fäller en tår av lycka och några till en lipfilm (les miserables, bästa musikalfilm och MÅSTE ses). Jag önskar att alla ryttare i världen någon gång får uppleva det mina hästar ger mig.
 
 
 
 
 
Jag rider med lycka
 
Jag rider med glädje
 
Ja ibland även tårar.
 
 
Lyckan ger mina hästar mig
 
Glädjen ger jag mina hästar
 
Tillsammans blir det glädjetårar och vi älskar det vi gör tillsammans <3
 
 
 
 
 
<3         <3          <3         <3         <3          <3
 
 
 
 
 
 
 
Taggad svart häst på G
 
 
 
 
Då får man hålla i sig =D
 
 
 
 
 
 
 
*Dags att hoppa i säng, i morgon är det tävling igen =)
 
 
 
 
 
 
 
 


Första tävlingen ute 2013


 
 
 
Riktigt bra start på helgen och utomhussäsongen. Både C och C var felfria i 110, av 17 starter i avd B var det bara 5 felfria och jag hade två. Coolt!! I morgon hoppar de 115 och 125, spännande :-)
 
 
Lycklig ryttare och ägare är jag till två så fina stjärnor <3
 
 
Bilder och filmer kommer sen :)


Wiihoo, Falsterbo :D


 
Då har den äntligen kommit, nu ska vi bara välja rätt tillfälle att lämna in den. 6 försök i 120 och 3 måste vara felfria :D håll nu alla tummarna!!!
 
 


Tagga inför tävling


 
 
 
På lördag (i morgon) och på söndag ska båda åka till falkenberg och tävla, varsin klass per dag. Ska bli spännande och se vilken form de båda är i. Corvette har varit väldigt stoig nu ett tag så vi får se vilket humör hon är på, hon är ju en fajter så jag hoppas inte hon tjurar ihop. Tänkte att det bli lagom med ett pas per/dag för dem =) Så missa inte bilder, film och resultat här på bloggen =D
 
 
 
Lite moments från exakt 1 år sedan.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min vackra Cassador <3
 
 
 
 
 


Härligt med MASSA SOL


 
 
 


Fredagen 3 maj =)


 
Idag red jag och Jessica ut på hästarna. De behöver lite mental vila efter en hoppträning och inför 2 tävlingsdagar. Det som känns i GRYM form är Cassador, jag tror han kommer att ta Falkenbergstävlingarna med storm. Han är så fruktansvärt taggad och överlycklig när han får hoppa. Det var som Peter sa igår om honom, då jag tycker det är lite jobbigt när han är så laddad, han menar på det att för honom gör det inget att han är så laddad, lite studsig och lite galen. Bara han gör rätt för sig och det märks att han tycker detta är lekande lätt på så låg nivå och kanske att han skärper till sig när det blir högre. Då sa jag, ja vi får väl se =D Det märks att Peter gillar honom skarpt. För han vill alltid komma fram till honom i slutet och det syns i hela ansiktet på Peter att han njuter i hans närvaro, synd för dig att du inte får köpa honom ;-) Ge mig en mille eller två så kan det diskuteras ;P haha!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vet ni vad, idag var jag värd en LYXIG SMASKIG SAK =D man MÅSTE unna sig det goda som livet kan erbjuda, man måste bara ta tag i saker och ting.... och idag köpte jag mig denna! NOM NOM NOM!!!!
 
 
 
 


Lovade er =)


 
 
Att ni skulle få se lite bilder på det jag hade planterat, fick även lite hjälp av Alice och det blev riktigt fint, vad tycker ni?? Jag kommer att plantera en omgång till sen. Blir fler bilder då =)
 
 
 
 


Weiii, träning ikväll =D


 
Idag är det Peter Erikssons hoppträning :D Hästarna laddar med tidig frukost i hagen. Ska bli riktigt roligt ikväll och vkantense om jag har trimmat dem bra, HOPPAS!!! Film kommer sen :D 
 
 
 
Ha nu en trevlig solig dag!!
 
 
Ps. Va ute så mycket igår så jag är lite rölätt ansiktet, men inte bränd :) så härligt med lite färg i kanten... ;-) 


Corvette idag 1/5


 
 
 
 
 
 
 
Oh my gooooooood säger jag bara...
 
C O R V E T T E    T S,  är en heeelt galen häst, ja en ren hopphäst. Jag ska nu berätta dagens historia i form av lite text och många bilder....
 
 
 
 
 
 
Det börjar alltid bra, skrittar länge och travar henne länge med, försöker att få henne lugn och inte SÅÅ TAGGAD..
 
 
 
 
 
 
 
Det är inte alltid bilder visar hur det egentligen kan vara... men i detta fall VISAR hon verkligen sitt rätta jag. Nu ska ni få följa ett pass lite snabbt i bilder och lite text =)
 

Bångstyrd....
 
 
 
 
 
Vart tog hållningen vägen??? Sträck på dig tösa lilla... inte gömma mule bakom bogen?!
 
 
 
 
 
 
 
TROTS?!STOIG?!
 
 
 
 
 
 
 
 
Och vill ni veta VARFÖR HON ÄR SÅDAN???? Jo det ska jag nu berätta. Detta är en riktigt fin tävlingsindivid, med mycket vilja och motor. Visst kan hon ifrågasätta vad jag vill med mitt dressyrpass normala fall men på låg nivå. MEN när jag försöker rida igenom henne ordentligt tillsammans med 3 stycken ponny som hopptränar på samma ställe....och C O R V E T T E tillslut inser att det där hindret aldrig kommer att dyka upp. DÅ är HON FÖRJÄVLIG!!! Sist jag minns hon va så jävlig var när en tjej hade hoppat och var på väg att ta bort sista hindret, då bröt C O R V E T T E ihop totalt och vägrade gå framåt. Ska man skratta eller gråta?!?!

Jag försökte förklara för henne
att hon skulle få hoppa för Peter E i morgon och få så hon tiger, men inte lyssnade hon på mig för det!!!?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OCH nej tyvärr tränar vi inte på piaff även om hon trampar på bra. Här vägrar hon ta höger skänkel och tjurar ihop och trycker in rumpan istället. Då åker piskan fram, vilket jag annars aldrig använder, endast i nöd =) och detta var NÖDFALL!!!
 
 
 
 
 
 
Men trots hennes humör och våra fajter så vinner jag alltid i slutet <3
 
 
LÅT ALDRIG ett sto VINNA!!! Aldrig!!!
 
 
 
"Det är bara en som går ut som vinnare.....och det är piloten som sitter på"
 
 
 
 
 
 
 
Och när jag vunnit fajten så är C O R V E T T E den finaste djävulen på planeten!!
 
 
 
 
 
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
 
 
 
 
 
 
 
 
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
 
 
 
 
 
 
 
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
 
 
 
Ni kan se mina miner på alla bilder hur jag får kämpa i början och i slutet kan ni se lycka skina i hela ansiktet =D
 
 
 
 
 


Börjar dagen med..


 
 
 
Med att skritta ut en runda och sedan ett dressyrpass på utebanan i det vackra vädret. Cassador va lite spänd i traven vissa stunder idag men när det släppte så gick han sååå fint och sedan i galoppen va han grym, min fina lilla dressyrstammade hopphäst <3. Jag va helt lyrisk och gav han massa beröm, grymt duktig min lilla maskin!!! Han va avslappnad och kunde korta och länga utan problem. Flytta för skänkeln i alla gångarter gick som smort idag, underbara häst <3 <3 Nu är vi redo för hoppträning för Peter E i morgon!!!