Bra helg för Corvette


 
 
I helgen kom Vilma och Corvette 3:a i en 120 hoppning, rundan kan ni se här nedan. <3
 
 


Pang mitt i pannan


 
 
God eftermiddag gott folk, idag var det inte lika fint väder som igår, men då slapp jag ångest på min lediga dag (inget stall)) då jag låg i sängen till 10.30. Ja ni läste rätt, eller jag vaknade 10.30 men gick upp efter 11, nästan så jag själv är lite chockad. Kan inte komma ihåg sist detta hände, inte ens när jag är ledig på helgen ligger jag så länge i sängen, då vill jag hitta på en massa saker som man inte gör på vardagen. Cassador brukar ju få ledigt på måndagar men han har inte fått vila på en vecka nu så jag tyckte allt han va värd det efter vårt strålande dressyrpass igår.
 
Igår blev jag både arg, ledsen och besviken på mig själv när jag blev påmind om att jag ska tävla på söndag och inte på lördag. Mina helger fylls ju upp och planeras efter när man har en tävling inbokad. Nu hade jag planerat att först åka och tävla på lördag, fixa hjälp med till det och sedan hade jagf åkt direkt ner till Flyinge och breeders för att titta på hopphästauktionen och sedan stanna till söndag för att se alla finalerna. En riktig pannsmäll blev det och jag måste nu ändra om hela helgen. Hade det varit en annan helg hade jag kanske kunnat avboka dressyren men nu finns det ingen mer LB:2 som jag kan hitta innan detta år är slut så jag vill bara inte missa den. Sen är då frågan hur jag gör resten av helgen, vill ju så gärna åka ner och se auktionen så jag kanske gör så att jag bara åker ner och stannar hela lördagen men surt att åka hem själv sen efter en lång dag. Men det löser sig säkert, mina problem är ju en piss i nilen egentligen, världen hade skrattat åt mig om det hade stått i tidningen så nu pratar vi inte mer om det.
 
Idag har jag varit på jakt efter en micro, det låter ju enkelt men jag kom hem utan en. Elgiganten har öppnat ny stor lokal i Halmstad och min far talade om för mig att jag bara fick köpa kända märken så som Samsung ex. Väl inne, tror ni inte det är tomt på flera hyllor på microavdelningen?? Nytt lager och inga jäkla microvågsugnar... Jag sätter mig i bilen och åker till en elbutik som säljer matvaruartiklar, hittar där exakt samma micro som jag ville ha, men 600 spänn dyrare. Nä nu vart jag ännu lackare så jag åkte och köpte mig sushi för att lugna nerverna och sen åkte jag hem, utan micro, men rik på sushi ;)
 
I morgon ska jag och Cassador ge oss ut på en stubbåker som ligger nästan för nära stallet. Jag tänker inte ta dressyrsadeln för de senaste gångerna vi har ridit ut så har han trotsat så jag kanske till och med ta på mig västen. För vem vill inte galoppera på en megajättelång stubbåker?? Jag ser ialf fram emot det, hoppas Cassador kan ändra sig :)
 
Jo jag kom på det, ni alla har ju hört historian om hur jag köpte min första prins, ni kanske är lite nyfikna hur jag hittade min andra prins. Är ni det?? Ja menar, jag vill ju inte berätta om något icke hästigt ni inte vill läsa ^^.
 
 
 
 


Ta ner mig på jorden


 
 
Gaah att jag aldrig lär mig, men jag tror tyvärr att det är en del av min personlighet. Jag HAR stora krav på mig själv när det kommer till ridningen. Jag nöjer mig inte med bara ett ok i hoppningen och 6:or genom dressyren, jag vill klättra framåt och jag vill utvecklas. Jag älskar att tävla och jag älskar att se mig själv gå från att kunna nada till att faktiskt rida in och ta en rosett i både dressyr och hoppningen. Men jag vill kunna gå ut från tävlingarna och känna att vi är värda den där rosetten. Förr kunde vi stressa oss igenom en bana, vi var nolla och fick rosett men jag red som en kratta och Cassador hoppade enbart med hjärtat, det är inte OK längre. Jag VILL verkligen förtjäna den där rosetten med stil och harmoni. Jag har vunnit den blågula rosetten i dressyren med rätt träning och tålamod. Jag är nästan glad att jag inte gjort det i hoppningen än för jag hade inte förtjänat det. Nästa år kommer jag att kunna vinna den om jag gör på exakt samma vis som i dressyren, rätt träning och massa tålamod. Det gäller för oss alla, det man vill uppnå kan endast slå in om man ger det tid och massa träning. Att träna för rätt träninare än viktigare än att köpa den där dyra hästen, det vill jag tro ialf. Jag minns en gång på en hopptävling för storhästar där en liten mullig (läs tjock) fjordhäst sopade alla stora hästar på banan och vann. Den verkligen älskade att hoppa och gjorde allt vad sin ryttare bad om.
 
Jag pratade med min tränare idag och hon fick ner mig på jorden, igen. Samma feedback fick jag även i en kommentar här på bloggen idag, tusen tack för den. Jag vet att jag har svårt att fokusera på det viktiga och istället låsa fast mig vid det som gick dåligt. Ni som har följt mig länge, NI om några vet hur mycket jag har utvecklats under detta år och minst sagt Cassador. Vi är ett helt nytt team tillsammans och förr kunde jag inte ens hoppa han hemma själv, ja vi kan gå tillbaka några månader bara. Nu kan jag det, VI funkar på träning och hemma, nu ska vi bara få det att funka på tävling också. Cassador har alltid varit en överambitiös häst, nu ska jag bara kämpa för att få tillbaka det på tävling också. För jag känner att han inte vill just nu, han är så himla känslig och för att det ska lyckas måste vi backa bandet.
 
Igår trimmade jag Cassador på utebanan och i protest så stregrade han med mig 3 gånger och en gång riktigt rejält. Det är dagar som dessa som man undrar om det är fel på mig eller hästen, har han ont eller vad gör jag för fel?! Idag var jag iväg och tränade för Tytti med nytt bett och en häst som gjorde allt för mig. Det har aldrig någonsin gått så bra på en träning och min tränare var både stolt och glad. Än en gång måste jag lära mig att Cassador är superkänslig och som vi ryttare så har de dåliga dagar. Ja Cassador är en tickande bomb, första stegringen kom utanför banan med långa tyglar för att det låg en vit trådhög på kanten av vägen, suck.
 
Efter några hårda dagar för Cassador är han värd en ledig dag i morgon. Däremot får inte jag det då jag har tusen saker jag ska uträtta då jag aldrig hinner det, samt att jag måste ge mig ut och springa igen. Hoppas på sol och fint väder att svettas i :) Önskar er alla en fortsatt strålande dag och va ute och njut i det fina vädret, snart tar det slut!! <3
 
 
 
 Trött häst ^^
 
 


Tävling


 
Glöm inte att delta i instagramtävlingen, ni som inte har instagram kan kommentera här nedan. Bilden hittar ni på min instagram, Icusen.
 
Lycka till :) 
 
 
 
 


Monday suck


 
 
Fy tusan va trött jag va igår när jag kom hem. Har ju mer eller mindre bott på tävlingsplatsen, upp tidigt och hem sent. Jag har haft hand om alla blommor och sett till så de står rätt och även hjälpt till på banan. Det är jätteroligt men det tar verkligen på krafterna och man skulle behöva en veckas semester nu. Längtade hem så jag kunde blogga men när jag kom hem hade jag inte lust till något, bara John Blund dög som sällskap. 
 
Ja det var verkligen en tumult dag igår, Cassador har ju varit superfin nu och även när Dennis hoppade han hemma och på framhoppningen, som med mig. Men inne på banan så ger han upp efter några språng, jag vet inte om han dummar sig för att han inte vill, orkar eller något annat. Men på något vis så var det en lättnad för mig att alla andra fick se att det inte bara är jag som är problemet, men självklart hade jag hoppats att de hade tagit sig igenom. Så nu står jag och stampar med vad jag ska göra?! Jag kan hoppa höga hinder hemma och på träning men det spelar ingen roll för det är på tävling som det inte funkar. För oss båda hade det varit bra om vi fick tävla varannan helg nu men det finns ju inte mycket tävlingar i närheten nu.
 
På lördag ska jag tävla dressyr så vi får se hur det går där, om jag inte får en bra känsla och han inte vill så kommer jag avboka alla tävlingar i år och åka in med honom. Även om inte jag satt på Cassador igår så tog det musten ur mig. Hur ska det bli bättre med mig på när Dennis har sjukt mycket erfarenhet av svåra hästar och rider 10x bättre än mig, samt är lugn som en filbunke?? Om det går bra på lördag kommer jag hoppa i Falkenberg om några veckor, det kommer vara deadline för honom att visa om han kan ändra sig. För jag orkar verkligen inte mer....
 
 
 


Fredagen klar


 
 
Klockan ringde 06.30 i morse och nu ligger jag äntligen och ska somna.. 20h senare! Idag har det varit mycket fix i stallet med blommor och jag har även suttit i domartornet och hjälpt till. Tog en paus på morgonen och trimmade Cassador en sväng. Tillbaka igen innan jag skulle åka till jobbet. I morgon blir det lite lugnare, tänkte sova en stund el gå upp när jag vaknar men ingen klocka kommer jag sätta på ringning. Sen blir det tävlingsplatsen nästan hela dagen men bara en liten avstickare för att se om Cassador kan sköta sig 😊 På kvällen blir det ryttarmiddag och lite musik. Tur man bor nära så bara att gå hem sen när man är trött. Vi hörs mer i morgon, då blir det lite roliga bilder och kanske en film också?! 
 
 
Nyputsade hinder och massa fina blommor.
 


Inlägg nr 2


 
 
Åh som jag har längtat att gå in här och skriva, tyvärr har jag inte haft någon tid och nu ska jag ju sova då klockan ringer tiiidigt i morgon :) Men va gör det med lite mindre sömn?! Idag har jag motionerat Sas och Cassador lite lätt i skogen och jag fick sällskap båda rundorna. Hästarna skötte sig strålande och va verkligen glada att få komma ut i skogen. Sen har jag varit iväg och köpt blommor till tävlingen. Hua vad mycket blommor man få konka på men jisses vad fint det kommer bli. Kommer lägga upp bilder i morgon på arrangemangen, tävlingsplatsen m.m. Mycket nytt har hänt på anläggningen och det kommer bli en fullspäckad helg med en massa roligheter. Det är nästan fullt fredag och lördag, väldigt roligt för klubben som har lagt ner många timmar för att få det fint och något som ryttarna gillar. 
 
I morgon ska jag fixa i ordning blommorna på morgonen. Sen vidare till stallet där en mr Cassadorska trimmas igenom ordentligt så han är redo för sitt test på lördag. Hoppas han sköter sig ;) Någon som kan lista ut vad som ska hända?!? 
 
Nu ska jag krypa ner ordentligt och kalla på John Blund ;) Hoppas ni sover gott. Tack för era gulliga kommentarer ❤ ska svara på dem i morgon!! 
 
 
 
Cassador gillar sina nya grannar 😘 nu kan han aldrig bli rädd för dem när man rider förbi (tror jag det).
 
 


Nog med ledighet!


 
 
I 25 dagar har jag haft paus från bloggen nu och den största anledningen till detta är bakslaget och sociala undanflykter. Ja jag har helt enkelt valt att lägga tiden på annat, även om en del av mig skriker lite efter att få skriva av sig och berätta och dela med mig om allt... ja min vardagar är helt fantastisk just nu, på alla plan <3
 
Men först vill jag tacka för allt erat stöd och WOW vilka fina kommentarer jag får, Maria från Finland skrev detta som jag blev helt tagen av <3 "Även här i Finland saknar vi dina inlägg. Hoppas du får lusten att fortsätta blogga igen. Kollar in dagligen och hoppas på nåt nytt. Du har en otrolig häst och allt kommer bli bra igen. När det känns som allt "är kört" då kan det endast bli bättre. Man har rätt att känna att man tappar lusten ibland. Den kommer tillbaka. Du är en otrolig människa, en glädje att "följa med". Bodde jag närmare dej hade jag gett det en STOR kram och fått dej att inse att du och din otroliga häst är födda att vara ett team. Ta hand om er och hoppas vi får läsa om er även i fortsättningen. Kram!" 
 
Jag kommer aldrig sluta förvånas hur lyckligt lottad jag är som har så fantastiska läsare. I hela 25 dagar har jag varit borta och trots det har besökstatistiken varit långt ifrån noll <3. Så nu ska jag sluta upp och tycka synd om mig själv, med det menar jag att ett bakslag ska inte få mig att sluta blogga. För ni går in här varje dag med ett litet hopp om att jag börjat igen, är verkligen ledsen för det. Så nu ska jag göra Maria och alla er andra glada med att börja blogga igen.
 
 
Så vad har hänt under dessa 25 dagar?! MASSOR!! Men jag tänkte inte riktigt gå in på detaljer riktigt än, ska låta er hållas lite nyfikna någon dag till :D Jag har hunnit tävla Cassador i både hoppning och dressyr, i hoppningen tog vi oss igenom första banan helt ok men jag var inte nöjd med ridningen, nervös och red som en kratta. Jag ansträngde mig till 1000 i nästa klass och det gav resultat, jag har aldrig ridit bättre! Däremot så hände exakt samma sak som gjorde att jag tappade allt på förra tävlingen men nu visste jag va felet va och det var för mig att vinna över det en gång för alla.
 
 
 
 
 
 
Cassador har aldrig hoppat en kombination så fint som han gjorde i andra klassen, kan bero på att jag red rätt inpå utan att kasta in honom. Stoppet som ni kan se i filmen är samma som hände i Ängelholm, jag släpper kontakt och stödet i munnen och då knäpper Cassador av och nitar. Jag tror han är rädd att jag ska hänga i munnen igen som jag gjort 1000 gånger, låter hemskt men det är sanningen det. Andra gången jag kommer så ger han allt men jag ger upp, som tur är fick jag en chans till och ni ska bara veta hur mycket vilja och jädra anamma som pumpade i blodet då. YES, vi tog oss över och det va inge pannkaka hopp utan nu red jag riktigt bra och även på sista. Nu önskad man ju att man fick lite mer språng men med det som hände som vann vi tillsammans vårt självförtroende tillbaka med stil :)
 
 
  
 
Helgen som va nu var det dags för att debutera vår första LB:2 i dressyren. Vi hade inte ridit programmet så många gånger då Cassador behandlades i ryggen och mer eller mindre tömkördes i en hel vecka innan vi skulle tävla. Men vi hann åka och träna två dagar innan tävling och det gjorde verkligen under, min dressyrtränare är helt fantastisk. Det underlättar att hon själv sitter som domare då hon om någon vet vad de tittar på i ett program. Så vi gick igenom hur jag skulle rida, vad jag skulle tänka på och lägga extra mycket energi på. På 60 minuter gick jag från att vara ett frågeteckan till ett solklart utropstäcken ;-) Nä men självförtroende i dressyren fick sig en riktig boost. 
Lördagen kom och Marie följde med som sällskap, Cassador blev riktigt snygg i sina knoppar och kändes väldigt fokuserad. Han visste nog ganska snabbt att det va dressyrtävling som gällde. Vi trimmade på innan vi gick in på banan och allt kändes riktigt riktigt bra. Väl inne på banan så fick jag inte alls den känslan, Cassador gjorde det han skulle men hade inte riktigt samma energi som på uppvärmningen eller när vi tränade. Kan hända att han va något spänd då han säkert börjar fatta att det är här det gäller. I den första galoppökningen så fick vi tyvärr ett omlsag (ett byte i galoppen) vilket gjorde att procenten drogs ner. Resten fick vi till bra, några småmissar men inte den där riktiga glöden som jag ville ha. Cassador jobbade mycket emot mig och va inte alls harmonisk i munnen. Vilket vi även fick läsa om på pappret sen... Trots dålig känsla och lite bitter så blev jag lite gladare när min dressyrtränare gav mig massa beröm och tyckte 64% va riktigt bra och det var det ju med. Saken är den väl den med mig att jag är en sjujäkla tävlingsmänniska och älskar att göra bra ifrån mig. Jag måste bara lära mig att inte trycka ner mig själv så fort det går lite dåligt, eller att mina förväntningar inte bli som de blir. Det blev ialf en 14:e plats av 33 starter och det ska jag vara riktigt nöjd med. Detta är vår 3:e start i livet och mitt mål var att ta oss över 60%. Nästa start blir den 3:e oktober i Björbäck och då ska jag rida ännu bättre =D
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu till helgen är det vår största tävling på hemmaplan i Halmstad, ni får hålla utkik för något lite roligt kommer att komma upp då :) I morgon ska jag köpa massa blommor för jag har som vanligt hand om blomsterarrangemangen, vilket jag älskar att ha hand om!! I morgon ska även två hästar ridas så det är bäst jag kryper ner nu. Hoppas ni är lika spända som jag är på att jag ska börja blogga igen ^^
 
 
Sov gott alla mina fina läsare <3 YES, Icusen is BACK!!
 
 
 


Vad tycker ni??


 
 
Ska jag börja blogga igen?? 😁