Resultat efter hårt arbete...


 
 
 
Eftersom både min lilla kamera och mobil är sönder så blir det väldigt tomt med nya bilder och filmer =( Inget Instagram heller. Så det är såhär det ska kännas utan mobil?! Vet inte om det är skönt eller inte... handikappad snarare.
 
MEN bara för att jag är handikappad med teknik just nu så sprudlar det på rid- och hästfronten. Cassador och jag åkte till Amanda i Glommen och tränade på gräs. Hoppade en läskig vattenmatta som vi bara behövde gå fram och hälsa på först sen var det ok. Men först av allt började vi att longera med Eamon på liten volt, för att lösgöra och stretcha hästen. Sedan gick vi ut på fiber och joggade fram hästarna, vi kom på lite övningar som de hade byggt upp. När de var framhoppade och klara så gick vi över till gräs och där travhoppade jag ett litet räcke och sedan kom vi på hela banan. Och vet ni, det räckte en enda gång för mig och Cassador. Den innehöll allt, linjer, bågar, stor vattenmatta, en 3-kombination och vi satte allt supersnyggt!!!! Avstånden va rätt och jag red Cassador otroligt bra, även Cassador va så himla fin. Amanda avslutade passet med att säga:
 
"Han har aldrig varit så fin som han är nu"
 
 
LYCKA :)
 
 
 
 
 


När jag är arg...


 
 
 
Haha, jag märkte det när jag läste igenom det arga inlägget, så blir min grammatik katastrof!! :) Men skriver ju bara med ilska och inte med mycket hjärna. haha.. aja, hoppas ni kan läsa mellan raderna!!
 
Till helgen får jag veta om jag ska ta lägenheten, vill ha ett godkännande från mor och far. Det vet ju ganska mycket men helt klart inte allt. Men vill ha lite råd från dem och hoppas att det kan ta sig ner i helgen annars bestämmer jag själv. Lägenheten står som sagt helt tom och jag kan flytta in när som.
 
Vet att det varit lite dålig bloggning och det blir ju inte bättre nu när mobilen är sönder och det sa att jag får tillbaka den allt från 1-4 veckor.... ja 4 veckor hörde jag inte. Så nu tänkte jag fråga er, har ni något jag ska skriva om?? Jag vet att jag ligger efter med läder och sadelvård så jag ska försöka skriva ihop det innan helgen. Men något annat ni vill veta om mig eller som ni vill att jag ska skriva om??
 
 
 
 
Foto: Fredrik Jonsving


Tävling i Falkenberg


 
 
 
 
 
Till helgen blir det tävling i Falkenberg, på gräs denna gång. Två klasser på lördagen 120 och 125 och en på söndagen 120.
Är det någon som vill följa med?? Som sällskap, fotograf eller filmare?? Jag har tillgång till systemkamera som man kan filma med, har ju ingen mobil längre... hmm.
 
Första utomhus på gräs så jag ser verkligen fram emot detta. Jag tror nämligen att Cassador är en utomhushäst, han får mer yta att ta sig runt på då han gillar att ta mycket mark. Men först ser jag fram emot Amandas grästräning i morgon. YAHOOO!!
 
 
 


Lite bättre idag....


 
 
 
 
 
Idag trimmade jag igenom Cassador ORDENTLIGT med massa bomövningar och ja, han tyckte det va svinjobbigt men han kämpar på något oerhört, mer än tidigare. Han lyssnar mer och mer på mig och jag känner hur hans kropp börjar komma i den form jag vill ha. Så nu kan vi inte vara mer redo för Amandas träning på GRÄS i morgon, ska bli så himla spännade!!!
 
Svängde även förbi Susanne på vägen hem och jag fick med mig materiell kärlek, en "gammal" vän och två länga vänner. haha, alltså sadel och stigläder. Mina stigläder sjöng på sista versen så det va på tiden... så det ska bli nice att få träna och tävla i Carbonen igen. Cassador gillar den med :)
 
Nej, nu ska jag ut i solen och njuta. Äta lite lunch ute och sen har jag även lämnat in min mobil så håll nu alla tummar och tår att försäkringen tar det som hänt!! =D Jag måste även cykla iväg och köpa en väckarklocka, i morse plingade min hjärna till en timme för tidigt, klockan 06.00, men jag chansade och somnade igen och vaknade id 07.00. ;) Men i morgon när jag ska iväg och träna kan jag absolut inte lita på den.
 
 
 


NÄ NU J*KLA!!


 
 
ARG info om teknik
 
 
Haha!! jag är så förbannad på min dator och min mobil. Min dator är trög dels för att hastigheten är låg + att den är för gammal nu. Min mobil har jag haft sedan februari förra året och för ett tag sedan fick den flipp och när jag ringer någon kan jag inte stänga av samtalet OM inte personen svarar. NI måste alltså svara för annars måste jag ta bort batteriet och starta om den.... och precis nu, så blev jag så in i jäkla förbannad på den nya messenger på fb. Två gånger skrev jag ett mail på engelska och det försvann........... så sista gången slängde jag mobilen medvetet första gången någonsin i backen och VOILA, första gången jag lyckas med sprickor i skärmen PLUS att den inte går att använda mer. Jag har ju en försäkring på den och gäller inte DEN!!!! Då jäkla blir jag förbannad, jag menar, den va ju redan sönder innan jag drog den i backen.....  Så ja, ny mobil, ny dator och ny lägenhet TACK!!! Bilen är perfa, släpet är guld och Cassador är världens finaste just nu.......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
GLAD info om hästlivet <3
 
 
På onsdag ska jag och Cassador åka till Falkenberg och träna för Amanda på G R Ä S =D yaahoo va roligt det ska bli. Jag tror faktiskt aldrig någonsin att jag har gjort det. Ja, nä, jag vet att jag inte hållt på så länge så kanske därför men heller inte så vanligt. Jag har tränat fälttävlan en gång men inte samma sak direkt :) Så jag ser fram emot det så in i norden och jag hoppas hoppas att finaste Therese kan komma dit och kanske filma en snutt. Sen ska det bli så roligt om hon kommer och hälsar på. Sen kommer kanske Sara, som bloggar också och sen kommer en tjej som heter Lisa och är uppstallad på Hoppcentrum. SKA BLI SÅÅÅ ROLIGT!!! =D =D
 
 
 
Kände för att lägga ut en onormal bild på mig...ps: ingen peruk ^^
 
 


Vilket avslut..


 
 
 
Denna helg, vilken helg. Första helgen jag inte tävlade på väldigt länge. Kunde känna det när jag på Instagram kunde se flera ekipage som tävlat, men ändå inte. Både jag och Cassador behövde en hel helg utan massa krav, ingen träning el tävling. Min sadel är ju på reklamation och alla sadlar som Susanne har är i Danmark. Så vet ni vad, för ett bra tag sedan sa jag att jag skulle rida Cassador barbacka 1 gång i veckan men inte vågat det på grund av att han varit så galen. Men nu när han lugnat ner sig så tänkte jag göra ett försök. Haha, då red jag ut första gången barbacka på väldigt länge och det gick super. Han stegrade bara en gång när han inte ville stå stilla men han va superduktig när vi gick förbi alla dessa kossor. Vi skrittade enbart hela skogsrundan jag och Alice, när jag kom tillbaka tog jag en galopp i båda varven på en fotbollsplan i grus precis innan stallet. Jag gillar att göra en snabb repetition av det jag kämpat med dagen innan, och Wow. I höger varv skulle jag fatta galopp från skritten i låg form och få han så avslappnad det gick. Första fattningen va han så söt, det kändes som han ville för mycket. Han vill alltid så väl och är verkligen en maskin som kan jobba i evighet. Lite spänd men så mycket bättre än igår, andra gick super :) Så det blev en galopp i varje varv, BARBACKA.. Haha!! Han va så otroligt fin, jag bara njöt och sprudlade av glädje <3 
 
Jag avslutade kvällen med en lång inlinesrunda till Tylösand och tillbaka. Trodde jag skulle dö halva vägen dit ^^ men envis som en Oxe så tog jag mig dit och även hem i bra tempo. Mina ben är nu som spagetti.. Kvällens film blev "dansar med vargar", älskar denna film. Den har verkligen allt, nytt, gammalt, kärlek och sorg. En väldigt vacker film :) 
 
 
 
 
 


Ups and downs...


 
 
Just nu ligger jag i solen och försöker njuta, alldeles för mycket i huvudet och planer. Väntar på en kompis som även ska köpa med sig glass, kan verkligen behöva kyla ner hjärnan. Mitt liv är verkligen ups and downs just nu.. Cassador är helt underbar att rida och helt otroligt kärleksfull, äter med jättebra aptit och har TYVÄRR lagt på sig så mycket i omkrets att dressyrsadel är för trång nu ^^. Mitt egna liv, trivs inte i lägenheten med läget och allt. Har tittat på en ny genom kontakter som står helt tom, ligger ett stenkast från stallet och skogen. Det enda som behövs göras är renovera köket lite, finns ingen ugn ;-) Jag får egen bastu (älskar att basta), kunna gå ut och lägga mig på en tomt och sola. Ta hem vänner och familj där vi kan sitta och grilla på tomten. Jag kommer 
kunna gå till stallet, cykla till jobbet och centrum. Väldigt nära till equipehuset och nära till skogen och mycket billigare hyra.... men allt tar sin tid. 
Jag måste även köpa nya dator för den krånglar hela tiden och mitt internet tar slut innan halva månaden gott. Därav dålig bloggning för jag får inte upp bilder och när datorn hakar upp sig och inläggen tar 3 timmar att skriva så orkar jag inte. Jag har absolut ingen bloggtorka, snarare tvärtom... Men när allt krånglar orkar man inte och ger mer eller mindre upp. Jag hoppas ni står ut ett litet tag för jag vill så mycket mer!!
 
 
 
 
Igår, bästa dressyrpasset ever <3 
Vi galopperade väldigt länge och jobbade först på volt och sedan på serpentiner. Fy fysiken vilken vilja att kämpa när det är jobbigt. Vi tränade även galoppfattning på volt i högervarv då han har svårt att slappna av och drar gärna upp huvudet eller fattar fel galopp. I slutet gjorde han riktigt fina fattningar <3
 


Corvette och jag


 
 
  
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Dressyra sig i form :)


 
 
 
 
 
 
SER NI VA RUND HAN BÖRJAR BLI???? <3
 
 
Idag har vi dressyrat lite och han var lite spänd i höger varv så jag fick kämpa lite där, tror jag ska be Helena komma ut och kolla igenom kroppen en gång till, måste hitta en vecka som funkar med så han får vila lite. Annars tyckte jag han gick super med tanke på att han har vilat mycket i veckan och inte ridits igenom som han gjorde idag. Jag tycker det märks på hästar som vilar flera dagar från arbete, dem tappar väldigt mycket. Jag har även fått höra ryttare säga som rider dressyr på MSV, vilar de exempel två dagar får man backa 1 vecka i träningen. Jag tror absolut det kan ligga något i det, men sen kan jag också tycka att vi alla behöver återhämta oss. Det behöver inte betyda att hästen står i vila rakt upp och ner. Det kan vara så att den behöver lite skogspromenader eller kanske ett hopppass?! ;) Så som jag gör nu, jag är ju absolut ingen dressyrryttare men väljer dressyren för att göra något annat.
 
 
 
 
 
 


Lite frågor om equipe :)


 
 
 
Hej allihopa!!
 
 
 
Hoppas ni är ute i det underbara vädret, en annan har så mycket att fixa och stå i så jag hinner inte vara ute mer idag. Jag har fått lite frågor angående equipes produkter och vart man kan hitta butiker som säljer till exempel det som jag lägger upp. Alla återförsäljare till equipe kan ni hitta HÄR, sen vet jag att alla säljer inte allt som Susanne har i sitt lager utan jag tror att de flesta riktar in sig på sadlarna. Susanne däremot åker runt i hela Sverige på stora tävlingar som hålls, de har en butik som rullar på fyra hjul kan man säga. Men är det något som man hittar på hemsidan, www.equipe.se, eller som man hittat någon annanstans så kan ni skicka ett mail på susanne@equipe.se eller slå Susanne en signal på 070-2226612. Hon svarar på allt ni behöver veta och skickar det ni önskar hem på posten.
 
Jag är nu administratör för equipe saddels facebooksida, kommer även att få tillgång till Instagram och lite mer sen. Jag tycker det är så otroligt roligt att få denna möjlighet att kunna vara en del av equipe och lära mig massa nytt och även ha ansvarsområden. På facebooksidan kommer jag att lägga ut bilder om equipe och jag kommer även att skriva vart Susanne och hennes rullande butik befinner sig. Just nu befinner equipebilen sig i Danmark, på Själland, där Riders Cup äger rum och även nästa helg då Baltic Cup kommer att hållas.
 
 
 
Ni kan även skicka ett mail till mig på ericajoh9@hotmail.com om ni har några frågor.
 
 
 
 
 
 
 


Äntligen får jag...


 
 
Publicera dessa underbara bilder som Fiorimagazine har arrangerat. Så nu finns vi med i en floristtidning jag och Corvette, ska visa er den när jag får en.
 
 
 
 


IM BACK =D


 
 
 
Ja nu är jag tillbaka till det normala, lämnade spökhuset och hundvalp igår efter jag kom hem från kursen. Så första natten hemma sov jag inatt efter två veckor i annan säng. Jag somnade som en gris efter 22.00 igår.... två fullspäckade veckor gjorde mig helt slut i knopp och kropp. Så nu hoppas jag att det blir lite mer normalbloggat här på Icusen :)
 
Cassadors träning: Han fick vila i måndags och även tisdags då jag va iväg på kurs, igår tömkörde jag honom och han va lagom pigg och glad. Idag skrittade jag ut en lång och mysig runda i skogen. Vi klättrade en del och även om stora feta tält va i vägen så va han inte livrädd för dem alls, tittade lite konstigt men inte alls som han kanske hade gjort efter 2-3 dagars vila från mig på ryggen. Även när vi skrittade hem kom det stora lastbilar från regementet och ja gjorde halt för att vänta ut dem men Cassador gick mot dem och jag fick säg till honom att han skulle stå stilla och vänta. Så han brydde sig verkligen inte om dem heller. Vilken duktig kille jag har :)
 
I morgon åker min dressyrsadeln på och det blir trim trim med bommar. Jag kommer att få ha en annan dressyrsadel snart, Susanne jobbar på det. Jag kommer även att få ha en annan hoppsadel, jag har ju lånat en Carbon EK-26 nu och den är ju helt ljuvlig, så vi får se om det blir något sådant eller vad hon hittar på, jag kan bara önska :) Det är nämlligen så att efterfrågan på equipesadlar har ökat med det dubbla i hela världen och från att ha en leverans på 3-4 veckor hos Susanne så är de uppe i 7-8 veckor, om man har tur. Så equipe rullar mer än någonsin vilket är riktigt roligt att kunna få ta del av.
 
Jag va hemma hos Susanne och lämnade ifrån mig ECarbon sadeln efter 2 veckor hos mig, oh no, hoppas jag får tillbaka den snart ;) Hon ska nämligen till Danmark och eftersom hon har så få måste den med. Så jag fick nöja mig med en annan så länge. Hjälpte även Susanne att fixa i ordning lite på lagret medans hon packade, känner mig som hemma hos Susanne och Fredrik. Susanne packade även på mig lite saker med som jag fick med mig och det är ju inte fy skam det, som julafton varje gång :) Hälsade även på Lucys två valpar som inte va gamla, så himla söta.
 
 
 
 
 Vår i skogen
 
 
 
Tält uppe på backarna
 
 
 
 Cassador äter mycket duktigt nu och har även permenentat håret <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 Lucys ena valp Alfons :)
 
 
 
 
Mina gåvor från equipe idag <3
 
 
 
Massa snygga mössor
 
 
 
 
 En blå luva kan mactha till två schabrak, riktigt snyggt :)
 
 
 
 
 


Snart kommer bilderna...


 
 Fiorimagazine kommer snart ut med en tidning som jag och min fina gråa kommer vara med i <3
 
 
 


Saknar.. <3


 
 
 
 SAKNAR <3
 
 
 
 


Vad händer?!


 
 
 
I två dagar har jag nu suttit och hejat på klubbvänner som tävlat dressyr på hemmaplan. Jag blev så himla inspirerad efter lördagens dressyrpass med Cassador och när jag satt och tittade på alla fantastiska ekipage. Många hoppryttare står inte ut att titta på dressyr eller rida det i huvudtaget men jag tror DET, dressyren, är framgången till bra resultat i hoppning. Jag har försökt att trimma Cassador i dressyr tidigt men jag har haft så mycket andra problem, som att få honom lugn och min egna ridning, så jag fick lägga det åt sidan lite. Nu när han har lugnat ner sig och jag själv rider mycket bättre så kan vi ta upp det igen. För jag tror inte att rida rakt på spåret, lite volter och snett igenom får en häst lösgörande. Det krävs otroligt mycket jobb bakom alla elithästar, ingen häst vilar sig i form och jag tror inte att elithästarna går vanliga småjobb hela tiden. De rids igenom ordentligt och ibland säkert flera gånger på en dag. Det har ju varit världscuptävling i Lyon i helgen och jag tycker det är så otroligt roligt att se hur vältrimmade alla hästar oftast är. De är mjuka och ställbara i hela kroppen, de skulle säkert kunna gå in och rida ett dressyrprogram och göra det riktigt bra.
 
Marcus Ehning, FY FAN va jag älskar hans ridning och hans hästar är alltid vältrimmade. Daniel Deusser kammade hem vinsten idag och oj oj oj, vilken runda. En rejäl touch på första hindret som satte nerver i Daniel men kanske en väckarklocka för Cornet d Amour. Supersnygg runda, såg ni finalen?? 
 
Just nu sitter jag och tittar på tävlingar, haha, jag sitter och tittar på både dressyr och hoppning :D Men först och främst riktar jag in mig på hoppningen. Jag kommer att göra min dressyrdebut på hemmaplan den 7 juni och då ska vi rida L:B, jag har inte den blekaste hur man rider programmet men det ska skrivas ut och tragglas in. Cassador ska kunna det som rinnande vatten ^^ haha!!
 
 
 
Inplanerade tävlingar
 
 
v.18 - Falkenberg, utomhus, gräs.
 
v.20 - Halmstad, utomhus, gräs.
 
v.22 Hoppcentrum i Falkenberg, utomhus, gräs.
 
v.24 Halmstad, utomhus, gräs.
 
v.26 Björbäck, utomhus, gräs
 
 
Sen kan det bli någon tävling mellan dessa helger men alla är inplanerade.
 
 
 
 
 
 
 
 
Min fina dressyrhäst
 
 
 
 
 
 
 
 


Hoppelihopp dresyrhästen!


 
 
 
 
 
Ni som tycker det går fort eller inte alls rytmiskt ska då titta på klipp för bara någon vecka sedan. Det här är bara en början och en förbaskat bra en, vänta och se, vi ska träna och bli ännu bättre!! Trim trim och massa kärlek till min fina kille. Stort hjärta och älskar verkligen att hoppa <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ä N T L I G E N ! ! ! !


 
 
 
 
YAAAHOOOO!!!
 
 
 
Känslan, lyckan och denna häst, idag ramlade mycket på plats. Min ridning va bättre än någonsin och det resulterade i en superfin häst. Innan första hindret i 110 så la jag på världens smile, jag kunde inte hålla tillbaka det. Känslan och allt bara klaffade, Cassador va superglad och avslappnad, men självklart taggad på ett mer mjukt sätt. <3 Vad har hänt?? Kan det vara den nya sadeln?? Min nya och lugna ridning?? NAF:s produkt Magic som ska ge lugnande effekt?? Eller kan det vara en kombination av alla dessa 3?? Den där flaskan med Magic, den kostade 465 något och om det nu är den som gjort Cassador lugn är den värd vart enda öre. Tänk om vi alla med lite väl taggade och stressade hästar kunde ge något som får de mer harmoniska och koncentrerade.
 
 
Ni vet ju att Cassador blir mer taggad i andra rundan och jag ska erkänna, även om det "bara" va 120 så va jag lite nervös för första gången. När jag la armen intill brösten unde tiden jag tittade på några rundor innan jag skulle hoppa fram kunde jag känna hur hjärtat dunkade fort som tusan. Men så fort jag sitter på hästryggen försvinner all rädsla, jag blir lugn som en filbunke (insidan) och bara glad, jag vill verkligen njuta av mina turer. Hur många brukar berömma sina hästar när de hoppar fram?? Cassador va så himla fin på framhoppningen idag att jag berömde efter varje hinder. Sista gången jag kom mot en oxer på framhoppningen innan 120 så väntade han, han väntade helt på hindret och bara tog galopp, galopp framtill hindret och hoppade mjukt och kickade ut med bakbenen. MAGISKT!!!! haha, jag satt och skrattade för mig själv och tänkte, nu kan jag åka hem. Så in i bombens nöjd med allt vi har presterat idag så jag "skiter nästan" i 120 rundan.
 
 
Resultat idag, inga rosetter men massor av erfarenheter rikare. I 110 blev det ett stopp i omhoppningen då hindret kom snabbt i kurva och Cassador tittade på helt fel hinder, bättre ridning från mitt håll. I 120 va det verkligen skitpet med hängande framben så jag skiter helt i det. Lite fel avstånd till den röda oxern men ville varken gå på mer eller ta tillbaka honom så tyckte vi löste det ok ändå. Vi kom på plats 22 av 40 i 110 och 50 av 67 120. Visst är det roligt med rosetter och placering, men just nu koncentrerar jag mig på att "träningstävla". När ALLT börjar kännas som vardag, då jäkla kan vi fajtas mot tiden och den där blågula rosetten som en dag ska bli vår.
 
 
När jag åkte hem satt jag och gick igenom dagens moments och vad vi lärt oss, då kunde jag inte hålla tillbaka, känslig som en barnrumpa, men glädjetårarna kunde jag inte hålla tillbaka. För som jag har slitit, även Cassador, med mig som oruttinerad och väldigt ojämn i ridningen. Så kunde jag för första gången på riktigt känna mig stolt över min prestation, jag har absolut varit det fler gången tidigare men då har jag inte vetat bättre. Jag trodde att det var OK att rida så, att det var OK att nolla en runda med den ridningen och en häst som kämpade tappert när jag gjorde fel. Idag kan jag tänka, hur fan kom vi runt 130 med ett bananskal till ryttare...
 
 
Inomhustävlingarna kunde absolut inte sluta bättre, nu ska Cassador få cirka 2 veckors vila ifrån tävling. Jag kommer att promenera med honom i 2 dagar nu, det är hans belöning i vila. Han är alltid rastlös och en promenad i skogen med lite gräsgodis gör bara gott. Sedan ska vi fortsätta samma trimschema som jag har gjort nu. Veckorna kommer att innehålla dressyrträning, Eamon Hickey trim på volt för att strecha och lösgöra bakbenen, travbommar, gymnastikövningar, hoppning, skogsrundor och klättring. TAGGAD PÅ DETTA LIV!!
 
 
 
Jag fick åka helt själv idag till Åstorp då jag inte fick någon annan att ställa upp, vilket det tyvärr blir ibland MEN som tur är bor bästa Michelle i Åstorp och va min hjälte idag <3 Allt löser sig med en som kan hålla, hjälpa och hur ska jag kunna se och lära om jag inte får det filmat?? TACK finaste vän, Michelle <3
 
 
 
 
Tack för alla vackra bilder och grym filmning Michelle <3
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Visste ni att....?!


 
 
Visste ni att Charlotte Dujardin sitter i en Viktoria från equipe på den fantastiska hästen Valegro??
 
 
 
 
Ben Maher sitter i en Ek-26 Carbonsadel. Ben är verkligen en inspirerande ryttare som rider grymt! 
 
 
 
 


Påskmys


 
 
 
Nu sitter vi och påskpysslar med ett glas vin, livet är ju bara för härligt <3
 
Har ni gjort något påskpyssel??
 
 
 


Magisk känsla <3


 
 
¨
I morgon ska vi åka till Åstorp och hoppa 110 och 120, och då tänkte jag bara trimma igenom Cassador en stund i ridhuset innan tävlingarna började. Det har aldrig någonsin, på väldigt länge, känts så otroligt bra dagen innan en tävling. Cassador brukar ge mig omöjliga dagar med race, spänd kropp och tittig på allt annat. Idag, ja, när jag tittar på filmen så tror jag faktiskt inte mina ögon. Är det jag?? Är det min häst??  
 
 Jag är nu hemma hos familjen och ska ha påskmys, vi ska göra egna små marsipankycklingar till efterrätten. Åkte tillbaka till tävlingarna vid 16.30 idag och tittade på min dressyrtränare som fick grymma procent med en häst som hon har lite som projekt. Den har enbart startat 5 tävlingar i sitt liv och den är runt 12 tror jag. Sist hade den 51 procent, kunde knappt ta sig in på banan då och rädd för allt. Idag skrapade de ihop 66%, vilken lycka :) Detta dressyrgäng i stallet är helt underbara människor och vi alla stöttar varandra. Hoppning eller dressyr kvittar, härligt, det är så det ska vara.
 
 
 
Jag låter klippet nedan tala för sig själv, jag bara njuuuuter..... <3 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


GLAD PÅSK!!!! =)


 
 
 
Till mina underbara läsare <3
 
GLAD PÅSK önskar jag, påskkärringen och min fina påskgubbe!! <3 
Hoppas ni alla får en underbar påsk!! 
 
Fotograf: Lexi Mudifaj
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 


Lite senare får ni se.... :)


 
 
 
 


ÄNTLIGEN helg =)


 
 
 
 
 
 
 
Kom hem från jobbet för en stund sedan och har pratat med familjen som kom precis innan jag åkte. Jag ville vara med när vi släppte ihop vår familjehund Lilly och Tessi, då det är jag som har ansvaret för Tessi. Lilly är en irish soft coated wheaten terrier och de kan låta väldigt aggresiva när de leker. De morrar och ryter ganska hårt, men Tessi brydde sig inte alls och bara efter en stund så tyckte Lilly det va helt OK att hon hängde efter henne. Lilly har nämligen blivit biten och påhoppad av en jakthund och en schäfer en gång så det sitter väl lite i huvudet på henne och vi har inte velat släppa ihop henne med någon hund ifall ifall. Men eftersom Tessi har ett mycket bra temperament och är fortfarande valp så hoppades vi på att det skulle funka. Tik och tik är ju inte alltid den bästa kombon.
 
Nu precis så släppte vi ut hundarna på en liten nattkissning och båda gick ut ihop och jag och mamma sprang runt i alla fönster för att titta till dem. Först kissade Lilly och direkt efter Tessi, sedan gick de runt huset och nosade lite tillsammans. Så mysigt :) 
 
Ja äntligen är det långhelg med massa mys, god mat och bästa sällskapet, familjen <3 Huset vi bor i nu har gångavstånd till stallet, tar 5 minuter och skogen ligger nära. Det är precis så här man vill bo, så fort jag har kommit tillbaka till mitt gamla liv ska jag leta ny lägenhet på denna sidan av stan, nära till stallet, skogen och även centrum. Då jag är från småland och skogen så trivs jag mer när jag har väldigt nära till skogen, en riktig skogsmulle.
 
Jag har nu klippt ihop alla klipp som Clara filmade, tyvärr fick hon inte med hela sista rundan som vi satte riktigt snyggt. Men hon fick med alla "fail" från dagens pass, och spana in hopphästen, han vill verkligen INTE riva <3 Känslan idag tar vi med oss till söndag. Skönt att vi kan återhämta oss i två dagar nu och ladda om krafterna helt. Skogen i morgon och pyttetrim i ridhuset, sedan skogen på lördag och ordentligt trim i ridhuset Älskar att blanda underlag och miljö under ett dagspass, hatar att rida i samma dag ut och dag in, jag hade aldrig klarat av det. Förstår faktiskt inte dem som gör det...
 
På söndag ska vi till Åstorp och hoppa 1.10 och 1.20, det är ju en bit dit så det fick bli två klasser. Bästa och underbara Michelle kommer och hälsar på, henne har ni hört talas om innan, det är hon som gör mina snygga videos. Fick även veta att hon ska jobba i Falsterbo så då kan vi hänga extra mycket, ska bli så roligt <3
 
 
 
 
 
 
 
hihi, vet ni vad, i morgon blir min första sovmorgon på.... nä jag vet inte när senast... ^^
 
 
 
 
 
 
 
 
 


När man hittar knapparna...


 
 
 
 
 
 
Cassador är fortfarande inte en lätt häst att rida, han drar gärna lite extra mot hindret. Taggad och het kan vi aldrig ta ifrån honom, han kommer nog alltid att vara lite galen och taggad på hinder men han måste bli mer rid- och reglerbar. Jag är så otroligt glad och nöjd med passet idag!! Även Amanda sa att det hade hänt grejer med oss, det syntes verkligen att vi tränat på marken och för mig är det värt allt slit med honom just nu. När man får höra de orden så är man redo att kämpa vidare. Bästa Clara har filmat idag men det tar evigheter att ladda upp så antingen kommer det om en stund eller sent ikväll, värsta fall i morgon förmiddag. Så en längre utvärdering får ni vänta på tills då =)
 
Jag kommer ge er en liten rolig överraskning i morgon. Något väldigt sött :) Det är ju påsk och man måste ju bjuda på sig själv....
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Titta va som dyker upp :)


 
 
Denna vackra fyrbenta vän och jag kommer att dyka upp i en tidning om några dagar. Någon som känner igen rumpan?? :)
 
 
 
 


En taggad tisdag


 
 
 
 
 
 
Vi började med att skritta ut en liten runda och jag kunde känna hur spänd Cassador va och supertaggad, ja ni kan själva se hans öron. Så jag visste mer eller mindre vad jag hade framför mig och det gjorde att jag planerade ett långt trimpass. När jag kom tillbaka från skrittrundan skrittade jag länge i ridhuset och verkligen böjde, ställde och filade på allt. Sedan gick vi över i traven och han va hur fin som helst och lyssnade på mig, en dressyrtjej kom in och tittade till och sa att han såg otroligt fin och avslappnad ut, ja han lyssnade verkligen på mig och det kändes så bra. Sen började jag galoppera i vänster varv och han va även superfin där, lugn, lite taggad men som sagt, lyssnade verkligen på mig. SEN när vi gick över och skulle jobba i höger va han otroligt spänd och ville absolut inte det jag ville. Nu kändes det precis som vi va tillbaka på ruta 1 med högergaloppen. Jag hade ju även byggt fram lite bommar och småhinder och det gör ju Cassador inte lugnare men suck, pust och frust. Jag kommer ringa ut Helena i morgon om han känns lika stel då med så får hon gå igenom kroppen igen. MEN det bästa va att i slutet, efter väldigt mycket kamp och tålamod från mitt håll kunde han slappna av till en viss del så vi kunde komma på övningarna och han gjorde det riktigt snyggt i båda varven. Så mer förberedd inför morgondagens hoppträning kan Cassador inte vara och håll nu tummarna att han bara va ovanligt spänd idag.
 
 
Hojta till om det är någon som vill fotografera eller filma i morgon.
Amanda kommer till Mickedala efter 9.00.
 
 
 
 
Dagens övning: 5 travbommar längst ner, ett lågt kryss i mitten och en liten studs på volt med bom framför i båda varven. Supernyttigt för Cassador och han gjorde det riktigt fint idag trots sin turbo och lite väl spänd.
 

Jag gjorde så att jag kom först på studsövningen, 2-3 gånger, sedan red jag ner till krysset och hoppade det och efter bröt jag av till tarv och kom på travbommarna. Väldigt nyttig övning!! 
 
 


A true loves kiss <3


 
 
Finns det något bättre än a true loves kiss??
 
Musik till detta inlägg, klicka HÄR
 
 
Den där äkta kyssen, den som ger värme i hela kroppen och får hela jorden att stå stilla. De där magiska ögonen, leendet och sättet han rör sig på. Hans lugnande röst och de magiska orden, inget kan slå den känslan. När hans närhet gör en knäsvag och makt att kunna göra vad som helst för den där, den där magiska kärleken.
 
För er som följt mig vet att jag inte nämnt mycket killar på bloggen. Det har sin anledning, jag hade ett väldigt långt förhållande i nästan 7 år men blev mer eller mindre väldigt sviken och tog det väldigt hårt. Jag har sen dess, 5 år sedan, väldigt svårt att lita på killar. Jag kan träffa någon, syna från topp till tå och tyvärr hinner jag sticka innan jag själv gett mig en ärlig chans. Tack vare mitt förflutna har jag sårat många killar, därför gömmer jag mig hellre i stallet och försöker att leva lycklig med min fyrbenta prins.
Jag kan ärligt säga att jag träffade en kille för inte så länge sedan, trodde att han va något ovanligt och gav mer än vad jag gjort innan. Men fick en ren smällkäft tillbaka, han träffade två tjejer samtidigt. Men va fan, jag är så himla trött på dessa killar. Vad är problemet?? Säg som det är istället för att lura någon och såra. Så nu kommer jag aldrig titta åt en killes håll fören jag känner mig helt redo och jag har hela livet på mig att hitta honom. Hellre träffar jag min tvåbenta prins när jag är 40 år och lever lycklig resten av mitt liv än att hitta någon omogen skit som sviker mig till och från hela livet. Hoppas ni har mer tur i livet än vad jag har, alla är värda ett lyckligt liv, hur vi än väljer att leva det... <3
 
 
 
 
 
 
 


Deras ögon säger allt...


 
 
 
Tänk vad dessa fyrbenta vänner kan få oss på helt andra tankar. De kan verkligen konsten att få jorden att snurra runt och livet värt att kämpa för. Dessa varma och stora djur har en stor plats i våra hjärtan, små som stora. Att se ett litet barn sprudla av glädje i närheten av hästar är magiskt. Lilla Elvira har inte träffat så många hästar i sitt liv och har haft lite respekt för dem, vilket är något man absolut ska ha. Men nu, hon litade fullt ut på Cassador och ville till och med hålla honom själv. Cassador stod helt lugnt och tryggt, jag själv litar inte lika mycket på honom som Corvette, men denna dag växte han lite i mina ögon. När vi skulle gå iväg så höll jag i ena änden och Elvira i andra. Cassador brukar skritta på ganska fort men denna gång så gick han sakta, precis bakom Elvira som gick med sina små steg och han fick stanna upp för att vänta på henne. Min fina fina kille, så härligt att se dessa stora djur i närheten av något litet och oskyldigt, de förstår mer än vad vi tror och det kan man se på deras kroppsspråk och även djupt in i ögonen... <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


God natt :)


 
 
 
 
Här kommer en bild på huset vi bor i, inte alls spöklikt :)
 
 
 
 
 


Här kommer rundan =)


 
 
Som sagt, ett litet bakslag men jag är i överlag nöjd att vi tog oss runt med så många uteslutande ekipage. Ingen lätt bana för oss men Cassador kämpar med ett stort hjärta även om vi inte hade alla hästar hemma denna dag. Jag va spänd, Cassador va spänd och säkert trött i kroppen. Nya tag till nästa helg!! =)
 
 
 
 
 


GRATTIS!!!!


 
 
 
 
STORT GRATTIS till Carro som först hade tur i equipetävlingen och lyckades kamma hem ett körkort idag!!! =) Jag tror absolut det är värt att öppna en skumpa och fira!! =) Det är du SÅÅ VÄRD!!
 
 
 
 


Bara så ni vet...


 
 
 
Så jobbar jag för fullt med att få till klippet från tävlingen igår. Jag fick ta bort det gamla och göra ett nytt, så jag hoppas det funkar snart. Tänkte bjuda på ett litet ihopklipp som jag inte lagt upp här än från förra veckan :)
 
 
 
 
 
 
 


Tessi =)


 
 
 
 TESSI är en 7 månaders Australien Shepherd, hennes stamtavlenamn är Dragonara Talk Dirty To Me. Häftigt namn, men som ni alla har märkt så har de gett henne familjenamnet Tessi. 
 
Jag ska passa Tessi under dessa två veckor som hennes familj är i Frankrike, med hjälp av min syster. Hon är bara 7 månader gammal och fortfarande valp. Så hon behöver en nypa uppfostran och tålamod. Men mycket har hänt under bara några dagar, hon har stor respekt för mig och det känns så skönt. I förrgår lyckades hon smita ut snabbt när vi öppnade grinden men vände så fort jag ropade in henne med bestämd röst. Jag tänkte jag skulle lära henne minst ett trick som jag har som favorit och det är att kunna rulla runt. Det tog inte lång stund innan hon fattade vinken. Ni kan se på klippet nedan att hon gör det lätt som en plätt andra dagen efter inlärningen. Visst är hon en riktig sötnos :)
 
 
 
Här lär jag henne sitta still med tuggbenet i munnen utan att springa iväg eller tappa det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Sitt, ligg och rulla runt =) Duktig tjej!!
 
 


Tävlingen avslutad :)


 
 
 
 
Cirka hundra stycken lappar fick jag göra, nästa gång får det banne mig inte bli en lottning om ingen kan ge mig ett program som "skriver" lapparna och väljer en åt mig =D Jag satt och googlade och frågade runt bland bloggar men ingen kunde ge mig någon sida. Så jag försökte hitta ialf..
 
Jag valde att göra en ren lottning så ALLA skulle ha en ärlig chans. Då man annars kan välja ut, som jag tror bloggare gör, efter eget tycke och då tror jag de väljer personer de inte känner. Men eftersom min blogg inte är så jättestor än så blir det en hel del i högen som jag känner. Men men, ALLA hade samma chans och när jag var färdig och stoppade ner handen och rörde runt. Så vågade jag inte dra en, haha, knäppt jag vet :) Men jag kände en sådan läskig makt, ska jag ta denna, eller denna, eller denna... för den personen jag drar kommer bli så otroligt glad att få välja ett helt valfritt schabrak från equipe. När jag sedan tog upp lappen la jag den i knät, haha, jag vågade inte ens då titta. Men när jag vecklade ut lappen så blev jag så otroligt glad över vem det blev, sen började jag tänka, tänk om ni tror att jag valde personen själv. Jag tänkte snabbt, ska jag ta en ny.. MEN NEJ, tänkte jag på en gång. Det är ju därför jag gjorde såhär, ALLA skulle ha en ren chans, och jag tror på meningen. Det var meningen att det skulle bli just denna person, efter att jag suttit med handen i säkert 2 minuter och rört runt. Jag hoppas nu med detta inlägg att ni tror på mig och jag hoppas även att ni kikar in till nästa tävling. Man vet aldrig när det dyker upp någon och då ska jag klura ut något roligt.
(jag är säkert den enda bloggaren som ger denna förklaring)
 
 
TACK ALLA SOM STÄLLDE UPP!!!
 
 
 
Vinnaren är..... Caroline Bågfeldt <3
 
 
 
 
 


En helt vanlig tävlingsdag


 
 
 
Jag brukar alltid börja med att bada mina hästar dagen innan jag ska tävla. För mig är en ren häst A och O på tävling, jag vet att väldigt många gör som jag men det finns även dem som bara borstar sina hästar rena. Jag flätar även alltid svansen när hästarna badat och oftast är allt putsat och färdigpackat till tävlingsdagen. Då slipper man lägga energi och tänk på om man glömt något, självklart går jag igenom checklistan i huvudet men så mycket lättare om allt är samlat i sadelkammaren på släpet med.
 
På morgon brukar jag alltid börja med att fixa färdigt allt i stallet, då man alltid är trött när man kommer från tävlingen. Jag är även väldigt pedant när det gäller manen, jag MÅSTE alltid ha min häst knoppad.
 
Båda mina hästar är lättlastade så lastning tar aldrig någon tid, skulle någon, isf Corvette, säga ifrån så visar jag tydligt att det inte finns någon annan väg ut än in. Jag har noll tolerans med hästar som "leker" med den som lastar. Därför har jag två lättlastade hästar :)
 
På tävlingsplatsen så går jag alltid först och anmäler mig. Sedan brukar jag titta på någon som hoppar, även om jag inte ska hoppa just den banan, speciellt om det är på en ny tävlingsplats. Annars brukar jag lasta ut och göra i ordning. Jag har lite kontrollbehov när det gäller att fixa i ordning hästarna, så mina hästskötare brukar ha det väldigt bra med att stå och hålla hästen medans jag klär på den fyrbenta.
 
Eftersom Cassador är väldigt het och spänd gillar jag att ta god tid på mig på framridningen. Skritta länge och verkligen rida igenom honom, böja och ställa så gott det går utan att han dummar sig.
 
På framhoppningen börjar jag alltid med att hoppa fram några språng på det lilla krysset, vad det nu står någonstans, framridningen eller framhoppningen. Sedan räcket, oxern och sist, bara 1-2 ekipage före mig så hoppar jag ett maxat räcke innan jag ska in på banan. Detta tror jag är ganska så standard hos de flesta ryttare som tävlar, kanske lite annorlunda för de som tävlar ponny då jag aldrig har upplevt det :)
 
 
För mig är tävling en livsstil och jag har valt att hålla den ren, snygg och proffsig. Jag vill att allt ska vara tvättat, hästarna ska vara knoppade, utrustningen ska vara putsad och allt ska vara rent från smut.
 
 
 
Har ni något NI vill bjuda på, tips eller bara något som ni MÅSTE göra innan, på eller efter tävling?? =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hmm, konstigt :)


 
 
 
 
TÄVLINGEN AVSLUTAS 24.00,
då det är fortfarande många som vill vara med. 
 
 
 
 
 
Jag klippte ihop dagens runda då min bror råkade trycka av så det blev två filmer, men det har stått och laddat hela kvällen men vill inte bli färdigt. Så antingen får ni det supersent eller i morgon. Tänkte därför bjuda på två klipp som grymma Michelle har gjort åt mig, ni som är nya kanske vill kika lite =) Hoppas ni haft en trevlig helg allihop. Jag har avslutat den med min fina brors familj och min syster, vi tittade på Frozen. Den är bara så otroligt bra!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Five Star Magic Flytande


 
MAGIC
 
 
NAFs sortiment av lugnande tillskott och näringsämnen för häst, riktar in sig på orsakerna till stress, oavsett om de är hormonellt eller kostrelaterade. Detta kan hjälpa din häst att hålla ett jämnt temperament och gott uppförande under hela dygnet.
 
Magic är ett lugnande medel innehållande magnesium, som gört skillnad. Magic innehåller en unik kombination av örter och näringsämnen som är kända för att ge avslappning av muskelvävnad som öka koncentrationen.
 
Magics unika blandning av magnesium och örter för det möjligt för hästen att utföra allyt som begärs av den, på ett lugnt och fokuserat sätt. Detta via helt naturliga ingredienser.
 
 
Utfodringsanvisning
 
Utfodra Magic till oroliga, nervös eller stressade hästar. I övrigt där det förekommer låg magnesiumhalt relarterat till undermålig diet, frekvent resande eller vid näringsfattig jordmån.
 
 
 
Magic, flytande
 
Ingredienser: Vatten och Magnesiumklorid
 
Five Star Magic Flytande innehåller 1 liter som man börjar doserar 50 ml/dag, 3-10 dagar. Sedan går man ner till 25 ml/dag. Vill man kan man fortsätta med en flaska till, annars går man över till Five Star Magic Pulver.
 
 
Magic, pulverform 
 
Ingredienser: Magnesiumoxid, gräsmjöl, humle, johannesört, kalciumkarbonat, vit mineralolja, bryggerijäst, bockhornsklöver, oligofruktos (torkad), extrakt av saccharomyces cerevisiae (jästsvamp).
 
Burken finns att köpa i 750 g eller 1,5 kg. Här startar man också med en dosering i 7-10 dagar, 50 -75 g/dag (2-3 dosmått). Sedan blir det underhållsdosering, 25-50 g/dag (i-2 dosmått).
 
 
 
 
 
 
 
CASSADOR
 

Cassador har nu fått 50 ml flytande Magic i 3 dagar. Första dagen gav jag det direkt i maten och han rörde det absolut inte. Det luktar något fruktansvärt.. MEN jag testade på en gång att blanda upp det med enbart lite müsli dagen innan jag ska fodra det så det får stå och dra sig och även att doften ska försvinna. Då åt han det utan problem. Jag kommer att fodra 50 ml i 7 dagar och se hur han påverkas utav det, sedan kommer jag gå ner till 25 ml och när flaskan är slut kommer jag att skriva det på bloggen hur han har varit under den perioden. Jag kommer då att avgöra om han behöver en flaska till innan jag går över till pulvret. Spännande!! Tänk om detta funkar på honom, tänk vad magi det kan göra på fler hästar som är som Cassador. MAGI!!!
 
 
 
 
 
 


Det kommer mera...


 
 
 
Ikväll kommer jag lägga upp film på den mindre bra rundan,
som sagt, jag döljer inget och ger er allt. =)
 
Jag kommer även göra inlägget och tillskottet MAGIC.
 
Jag kommer utse vinnaren till equipetävlingen.
 
 
 
MISSA INTE DETTA =D
 
 
 
 
 
 


Tävla om ett schabrak från equipe!


 
 
Vinnaren utses ikväll!!! =) Hoppas ni inte missat tävlingen, OM ni har det, klicka HÄR. 
 
 
 
 
 
 
 


Tack fina ni <3


 
 
Tack fina ni, era ord betyder jättemycket och jag bryr mig faktiskt om vad ni alla säger, all kritik som har ett vett bakom tar jag åt mig. Jag vill bli så bra jag kan bli och visst är det roligt att höra när det går bra, men jag blir inte bra OM jag inte kan ta all kritik!! 
 
 
<3    <3    <3
 
 
Tror inte jag kommenterat förut. Men oj vilken skillnad!! Ser inte alls 'flängit' och hetsigt ut. Utan lungt och kontrollerat! Det är inte bara din häst som är fantastiskt fin utan du som rider honom riktigt bra!! 
KG är magisk, tränar dressyr för honom när tillfälle ges och han har gjort så stor skillnad för min sits och ridning. Det är skillnad på att sitta ned och sitta ned. Han har sådant öga för ekipaget också tycker jag, värt varenda krona! 
Tack för en fin blogg Erika, du skriver väldigt trevligt. Ska bli roligt att följa er väg mot eliten. 
Hälsningar 
/Elin
 
 - - - - - - - - - - - - - -  
 
Varje gång jag ser en video på er två när ni är ute och tränar/tävlar blir jag så imponerad av dig Erica, du är så duktig med honom! 
Jag tycker man ser skillnad på honom, och på dig! ni kommer ihop er som ekipage mer och mer, vilket är så kul att se! :)
/Johanna
 
 

Fick en fråga om ett inlägg och detta kan jag svara på ikväll tillsammans med lite andra inlägg som jag lovat er. <3
 
Kan du snälla skriva om dina tränings runtiner?, alltså hur/vad du gör från morgon tills att tävlingen är slut, en tävlingsdag för dig helt enkelt :D
/Philippa
 
 
 

 
 


Framgång och bakslag


 
 
Sluten hand och stängda knän, riktigt jobbigt men se så stadigt det blir <3
 
 
Ja det är fortfarande det som är tjusningen med denna sport och våra hästar. Framsteg kan ge bakslag, men sen tror jag också att vi ser på det olika. För mig så var dagen ett litet bakslag, en del kanske hade tyckt det va total katastrof eller en annan bara en skitdålig runda. Men när jag tittar på filmen och analyserar dessa två dagar så kanske det bara var en jobbig dag för Cassadors kropp och det medgav att jag inte red så bra. Jag menar, trimning hela veckan, KG-träning i fredags som gick super och hittat nya knappar som medför en helt ny ridning, hoppningen på lördagen som gick helt underbart bra och dagen idag, 3 nedslag. Det sista nedslaget, jag fick helt enkelt inte med honom fram till hindret och det blev lite stillastående och ett rejält slag på bakbommen. Det var verkligen en svår bana för både mig och Cassador men han vill så väl även om kroppen kanske inte riktigt va i form?!
 
Utav 33 starter i 1.20 blev det 7 uteslutna och flera andra hästar stannade idag. Jag var nr 4 in på banan och innan jag hann in och hoppa fick jag höra en ryttare som blev utesluten och en annan häst som fick ett rejält stopp. Jag försökte inte tänka på det men när man hör hur de andra hästarna stannar ut sig före en sätter det sig lite i huvudet. När jag var i Laholm förra helgen var det enstaka fall som vägrade ut sig under hela dagen och man såg inte många hästar som stannade. Det är verkligen stor skillnad på tävling och tävling, hur stora ridhusen är och hur banorna byggs. Mindre ridhus kräver verkligen sin ryttare och nu när jag och Cassador tränar in en helt ny ridning så kommer det ta tid.
 
Jag skiter i Falsterbo rent ut sagt, jag kan ta det nästa år eller året efter. Han ska ingenstans och jag ska INTE sluta rida. Jag ska fortsätta denna magiska resa tillsammans med min fina häst. Cassador har ett stort hjärta och menar väl, tyvärr blir det lite för mycket vilja ibland och bakbenen är lätta att stå på. Men med tiden, träning och erfarenhet tror jag detta kommer att försvinna. Men sen ska ni veta att det lilla han gör nu är bara en liten piss i nilen, förr var det racer på framridningen, stegra och helt sjövild på banan. Idag och igår, superfin på framridningen, han gick som den klockan till dressyrhäst han föddes till. Jag va stadig och bestämd på hur jag ville ha det och han lyssnade. Jag behövde inte skämmas med att vara i vägen och det blir ju så mycket roligare att tävla, både för han och mig.
 
 
Cassador har lite svårt att stå stilla..
 
 
ajabaja, in med knät. Här kan ni se skillnaden på bilden högst upp och denna, ser ni??
 
 
 
 
Fina hopphäst <3
 
 
 
 


Jag skiter i det och är SÅ HÄR GLAD!!!!


 
 
Dagens selfie efter rundan, alla va vi så glada och nöjda. Tusen tack tjejer för hjälpen <3
Cassador skiner av lycka med sitt fina blingbling från Perlstoft.
 
 
 
 
Jag skiter fullständigt i våra pet idag!! Jag hade psykiskt gått in i mig själv och tragglat KG-trimningen innan jag satte mig upp i sadeln. Cassasdor kändes väldigt lugn och för första gången önskade jag lite sporrar på framridningen?! Jag menar, vad hände där?? Mitt nya KG tänk och ridning gjorde mig heeelt slut innan jag ens kom in på framhoppningen. Eftersom jag bara red en klass idag ville jag ha honom EXAKT där jag hade honom igår. Det var inte alls svårt men sjukt krävande, mest fysiskt då kroppen inte alls är van vid att jobba så, tror jag pratar för oss båda. När jag hade hoppat fram kände jag faktiskt mig så sjukt nöjd att jag lika gärna kunde åkt hem. Det enda "felet" som hände på framhoppningen var att jag gjorde halt innan en hög oxer då Cassador taggad till något djävulskt men det satte jag stopp för, kom igen direkt och satte den klockrent och varje språng kunde jag ÄNTLIGEN känna hur hela rumpan lyfte sig och han kickade ut med bakbenen <3 Det betyder att han hoppar med ryggen och väldigt avslappnat, dels att jag inte hänger i munnen. 
 
Väl inne på banan ställde jag mig i ett hörn och väntade, för ridhuset är så förbannat litet i Båstad och jag vill absolut inte vara i vägen för någon, igen, med en stegrande häst. Men för första gången, på väldigt länge, så va Cassador helt lugn. Han väntade helt lugnt i hörnet medans föregående ekipage hoppade. När de hade hoppat sista hindret började jag trava på en stor volt och fattade sedan galopp, Cassador va väldigt lugn och stadig. Ni kan även se i klippet att jag använder en ganska lugn och kort galopp i början men ökar den sakta sen i slutet. Inte en enda gång vinglar han till med bakbenen som han brukar göra.
 
 
 
 
 
PÅ banan, kort och gott
 
 • Cassador var väldigt lugn för att vara han.
 • Jag försöker att använda marken och vägarna och få honom mer ridbar.
 • Jag försöker rida med stadig sits och hand, men tänker hela tiden på att mjuka innan hindret och över.
 • Bästa kombinationen på länge va idag 3a och 3b, äntligen satte han en klockren en med så fina språng och även avståndet mellan passade. Sen att det blev ett pet på b gör absolut ingenting.
 • Jag själv tycker jag gör den bästa anridningen på det allra sista hindret som är supersvår och har varit vår svaga sida innan. Att komma från kortsidan och vända upp snett mot en oxer är både krävande för ryttare och häst.
 • Det läskiga, 6a och 6b, om ni tittar riktigt noga kan ni se hur lite mark Cassador har med det andra språnget innan 6b och touchar därför lite i bommarna men hoppar super. Hade det varit en normal häst hade den stannat, för det jag såg i mina ögon va läskigt lite mark för ett språng till att ta sig över den oxern... <3 Stort hjärta den hästen och mycket vilja! 
 
 
Cassador gör för första gången på länge så otroligt fina språng på tävling, visst är det jobbigt för honom när jag ändrar min ridning som medför att han hoppar bättre. Mjölksyra och runda språng var verkligen dagens godis. Jag är så himla glad att jag valt att tävla varje helg nu några veckor och bara hoppa en klass om dagen, när tävlingen ligger nära. Det är för mig, MIN och Cassadors träning!! Det kvittar hur mycket vi trimmar hemma eller på träning, vi behöver just nu mer rutin på tävling och träna där det verkligen gäller. Jag är så otroligt glad idag så jag tror jag snart spricker <3 Även Cassador va supernöjd och lugn som en filbunke i släpet hem!! Det märks så tydligt när vi jobbar som ett team och vi båda är nöjda. Jag hoppas att jag får ha kvar denna underbara individ i många mång många år. Jag tror att vi kommer att utvecklas 10x mer och när alla pusselbitarna har ramlat på plats tror jag vi kan styra mot vad som helst. För ingen någonsin kan säga att Cassador inte älskar att tävla och hoppa.... *Big smile over here*
 
 
 
Vad tycker ni??? =)
 
 
 
KAN DET VARA MAGIC OCH MIN NYA RIDNING??? =D  HAPPYYYYYYY!!! 
 
 

Jag har nu tittat på klippet säkert 15 gånger och känner ett STORT FETT LYCKORUS i hela kroppen!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Jag kan inte hålla det jag lovade...


 
 
 
Tyvärr vill jag och känner inte för att sitta här en lång stund när min familj har kommit ner ikväll för att umgås. Jag kom hem sent från stalllet, packat och badat Cassador och sedan skulle vi fixa mat. Jag hade verkligen velat skriva och berätta om Magic men tyvärr får det vänta till i morgon, jag hoppas ni har förstående för detta och kan hålla er till i morgon. Jag har som sagt två sidor som jag fick från butiken och kommer skriva ner allt här i morgon. Nu ska jag ladda krafterna i soffan och mys med familjen <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ikväll får ni veta...


 
 
 
Vad jag har köpt till Cassador :)
 
 
 
 


Tummen upp!!


 
 
HEJ ALLIHOPA!!! Här nedan kan ni se ett äkta happyface från mig =D 06.00 ringde klockan i morse och jag skulle både hinna fodra, fixa och sitta i sadeln innan 07.30. Inga problem, förutom att Cassador spände sig extra mycket i morse när jag skulle dra åt gjorden, han måste ha ett jäkla sexpack den där. Då jag kan dra 3 hål på båda sidorna när jag sitter på men kan knappt få på den när jag står på marken. Men det glömde vi båda fort när vi VÄL kom in till KG. Jag svävade på Rosa moln och Cassador va med mig från början till slut <3 Tyvärr blev det inget filmat men jag ska fixa en film och repris från KG-träningen, för denna ridning ska nu införas. Numera ska jag HA stängd hand och slutna knä, thats it, men inte bara bara. Sjukt svårt att ändra på sig men fy fan vilken känsla när jag gav Cassador de stödet han behövde. Jag har hela tiden trott att jag måste vara mjuk och mer mjuk i min sits. Men nu var det tvärtemot, KG menade på att Cassador behöver mycket mer stöd från mig då han är så överrörlig. Jag måste ha sluten och fast hand, även stängda knän, inte knipa, men de ska vara mer tryckta mot sadeln. Cassador har aldrig någonsin känts så förbannat fin, rent ut sagt. Idag, hade han inget dåligt varv, han va så himla fin i båda NÄR jag gjorde rätt. Vilken grym galopp han har och KG gillade honom skarpt <3 Nu längtar jag redan till nästa träning, denna dag har svetsats in i mitt huvud och ska även göra det i kroppen så småningom!! Men först, ska jag tagga om till 1.25 hoppning i Båstad i morgon och en 1.20 på söndag. Jag tror och hoppas att dagens pass ska vara till lite nytta inför dagen i morgon. Ja den som lever får se.... :) 
Nu ska jag cykla ner till stan och köpa något jag beställt till Cassador, något som heter MAGIC. Tänk om även detta har en positiv inverkan på Cassador och kan få honom lugn. Kommer skriva mer om det ikväll, och vet ni JAG ÄR LEDIG IDAG!!!! Så himla skönt och jag har även bokat in en fika med en go vän som man inte hinner träffa så mycket då man hela tiden jobbar om varandra. Min bror ringde precis med och hela familjen kommer så fort de packat <3 och ska stanna hela helgen. Just nu är livet på topp och valpen Tessi är så rolig och duktig, behövs uppfostras lite men vem va inte busig när man va liten?! Jag är nog ett praktexemplar av att vara busig och ha smuts i öronen ;)
 
 
 
 VI HÖRS I KVÄLL!!!
 
 
Någon som har en önskan om ett speciellt inlägg jag ska skriva om???
 
 
 
 
 


I morgon blir det all in för KG-Svensson


 
 
I morgon kommer KG till Halmstads FK och jag ska rida för honom i det första passet klockan 08.00. Jag har sett fram emot detta sen den dagen jag blev tillfrågad plats, tyvärr har jag inte kunnat vara med tidigare när han har varit på besök men nu jäkla ska jag ge all in. Hoppas bara att Cassador vaknar på samma humör som han gjorde idag <3 I förrgår var han helt underbar, massa energi och kämpade kämpade tappert med den jobbiga bomövningen. Igår va han inte alls rolig och idag va han superfin igen, ensamheten i stallgången va inte lika jobbig idag, kanske för det fina sällskapet som Tessi gav honom. 
Först skrittade jag en lång runda i skogen, klättrade lite och sen gick jag in och red i ridhuset, samtidigt som en annan, en dressyrryttare. Hon gav mig härlig feedback och komplimanger, det lyste verkligen om oss och Cassador va lugn, taggad, men avslappnad och rusade absolut inte iväg. Lite stel i höger men det var verkligen en fis i rymden. Jag ville trimma igenom honom lagom ordentligt så han skulle vara fin tills i morgon. Vi red tempoväxling, ökning på ena långsidan, normal på andra långsidan och kortkort på kortsidorna. Vi försökte även hålla oss innanför spåret så han inte skulle få för mycket hjälp av väggen. Han har blivit så fin min lilla kille <3 (även om han har sina dagar). Jag hoppas kunna få till en liten film i morgon men inte säkert, jag återkommer så fort jag ridit färdigt!!
 
 
Har ni ridit för KG?? Vad tyckte ni??
 
 
 
 
 Foto: hippson.se


Hej, jag heter Tessi :)


 
 
Tessi heter jag och är 7 månader gammal. Erica och hennes syster ska ta hand om mig när min familj är och gottar sig i Frankrike i två veckor. Jag fick tyvärr inte följa med men jag tror jag kommer ha minst lika roligt som dem. Det kommer att komma en hund på besök som jag kan busa med och jag ska få följa med Erica till stallet varje dag och pussa på min kompis Cassador. Ni kommer få veta mer om mig under dessa två veckor, glöm inte att titta in och säg hej till mig ;)
 
 
 
 
 
 
 
 


Två veckor i spökhus :)


 
 
I morgon packar jag och syrran väskorna och flyttar in i ett stort gammal hus där det bott pigor och adelsmän. Så himla coolt men lite läskigt stort hus :) Vi ska även vara hundvakt åt lilla Tessi som är 6 månader om jag inte minns helt galet. Hon är en pussgalen tjej som älskar Cassador, även Cassador gillar Tessi. När han va som mest galen i stallgången idag kom Tessi och gav honom lugnande pussar och även Cassador pussade tillbaka idag. Så himla söta :) kommer filma detta en dag. Nej nu blir det sängen!! <3
 
 
 


Lite övertaggad häst....


 
 
Instagramklippet består av de två sista rundorna jag och Cassador gjorde. Cassador va inte alls rolig idag och visade Susanne från equipe sin värsta sida. Han har humör som en hingst och står lite för mycket på bakbenen =/ Men jag får nog helt enkelt bara acceptera att han är så här ibland, eller jag vet ialf inte vad jag ska göra. Ni tänker säkert att det är något jag gör eller att han är trött i kroppen eller protesterar, något kanske men inte helt. För när jag hade han i stallgången så slog han bokstavligt hovarna i taket. Reste sig rakt upp flera gånger och va superstressad och galen. Han har en sådan seperationsångest ibland. Så fort jag kommer blir han lugn men när jag går förbi börjar han steppa och lyfta frambenen. Något mer som har en sådan häst???
 
Övningen gick därför sådär, får göra om den nästa vecka kanske när han har sovit lite bättre. Lugn och fin igår, galen och övetaggad idag. Undra vilket humör han har i morgon?! Som julafton varje dag...
 
 
 
 
 
 
 Söt är du ialf :)
 
 
 
 
 
 


Till ER från mig och equipe :)


 
 
 
Idag är det som ni många har förstått min födelsedag och eftersom jag alltid har gillat att ge bort gåvor mer än att få så tänkte jag idag tävla ut ett valfritt equipeschabrak ponny/full.
 
Tävlingen är enkel, ni ska gå in och gilla equipes sida på fb, klicka HÄR.
 
Ni ska dela detta inlägg på facebook, blogg eller instagram.
 
 
 
Tävlingen avslutas på söndag kväll den 13/4 och jag kommer lotta ut den lyckliga vinnaren. Glöm inte att kommentera nedan vart ni har delat inlägget/tävlingen, skriv även in eran mail så jag kan kontakta er.
 
 
 
Lycka Till =)
 
 
 
 


9 April


 
 
Ja då var dagen här, men först måste jag sova några timmar innan jag får njuta av den. Fast det är inte så speciellt att fylla år längre, eller?! ^^ Idag ska jag hoppa Cassador och om det blir som planerat kommer Susanne från equipe förbi en sväng. Jag hoppas kunna göra en sak under dagen, vad, när och hur säger jag inte. Har inte ställt frågan så vågar inte lova något ;) Johanna kommer filma hoppningen i morgon (idag) så missa inte det och kanske överraskningen ;P
 
 
 


Någon som har en bra hoppövning??


 
 
I morgon är det en sån där speciel dag som alla har en gång om året. När man va mindre va det den absolut bästa och mest spännande dagen, något man verkligen gick och väntade på. Idag, tjaa...äsch, för mig kan det verkligen kvitta. Jag behöver varken presenter, uppmärksamhet eller bli....ett år äldre ;P
 
MEN BARA för att det är min dag i morgon så ska jag hoppa, hoppa lite högre hinder. Är det någon som har en bra övning för det?? Ingen 5,5 eller 6,5 ;-)
 
 
 
Kanske ska skippa magplattan?! ^^
 
 


Hur kvalar man till the Tour of Amateurs??


 
 
 
 
Jag tog och klippte ur texten från Falsterbos sida så kan ni läsa hur det går till och
vilka som får kvala dit :)
 
 
 
 
 
 
 
The Tour Of Amateurs
 
 
Vad är the Tour of Amateurs i Falsterbo?

The Tour of Amateurs är succéen där vanliga ryttare får chans att komma in på Falsterbos internationella arenor gräsbanor och tävla inför den stora publiken. En klass utöver det vanliga som pågår under och våren runt om i Sverige. 60 ryttare kvalar in att rida semifinaler och slutligen en final på Falsterbos stora arena. Vågar vi säga att det är populärt? Jovisst, men poppis bara för att alla kan vara med och tävla! Se nedan hur DU kan kvala och vara med!

Regler för kval och anmälan Vilka får vara med?
Ryttare

Du med svensk tävlingslicens som under åren fr.o.m. 2012 t.o.m. 2014 inte startat i 1.45 eller högre eller inte blivit placerade i 1.40 eller högre.

Hästar

Öppet för alla hästar som är 7 år eller äldre, d.v.s. födda 2007 eller tidigare.

Kvalificeringsplatser

Samtliga regionala - och högre tävlingar i Sverige fr.o.m. fredagen 28 februari 2014 t.o.m. 15 juni 2014. Kval sker i 1.20 och 1.25 klasser.

Kval till Falsterbo

Totalt kvalar 60 ekipage + ekipage som har samma antal kvalpoäng som nr 60.

Kval sker enligt följande:
 • De 3 ekipagen med bäst resultat varje kalendermånad
 • Minst de 48 bäst rankade ekipagen enligt rankningslistan inom kvalperioden
Inloggning och registrering av resultat

Samtliga individuella resultat i 1.20 och 1.25, inom kvalperioden och från det datum som din betalning registrerades kan räknas.

Du loggar in och registrerar dina resultat själv senast 3 dagar efter tävlingsdag och rankas online.

OBS! Sista registreringsdatum för samtliga resultat under kvalperioden är tisdagen den 17 juni.

 

 

Jag och Cassador ligger på en delad 78:e placering så här långt, men det är mycket som hinner hända så ingenting kommer att vara säkert förens dagen D. Vi får helt enkelt bara hålla tummarna, träna och träna och hoppas på mycket tur. För de där bommarna puttas ju ner lätt :) Än så länge har vi bara lyckats skrapa ihop vita rosetter, vi får se om vi kan hoppa hem en lite mer färgad i helgen, räknar aldrig med den där tvåfärgade men en vacker dag hoppas jag vi får en och kanske flera :)

 

 

 

 Lycka <3


 
Dagens hemmatrim
 
Jag tittade igenom mina hippsonböcker efter lite insperation till dagens övningar. Jag hade redan bestämt innan att jag ville blanda trav och galopp bland bommarna, även få in ett litet hopphinder. Jag hittade en övning som liknade klockan, ialf hur man lägger upp bommarna, men istället så rider man den som en fyrklöver. Det kan ni se på filmen :) Sedan la jag själv till 5 travbommar på ena kortsidan och på andra sidan hade jag ett litet kryss med travbom framför och bakom. Jag gillar att göra övningar så man kan komma från båda hållen, liksidighet is the shit!!
 
Cassador tyckte det va rena döden med denna övning men ändå så sköter han sig riktigt bra. Fick en liten tillsägelse och var faktiskt lite trög i början men allt eftersom han blev mjukare i kroppen hade han det lättare för sig. Allt blir ju så mycket svårare om han spänner sig och även jag. Jag började alltid med travbommarna, gick sedan över till klövern i mitten och sist det lilla krysset längst ner. Han tycker fortfarande att bommar är superjobbigt och jag har nog aldrig lagt fram så många till honom, men inte en enda gång tog han ett galoppsteg över utan travade på så fint så. Den jobbigaste delen var självklart fyrklöven och i hans svaga högervarv, fast på filmen ser det ut som jag rider i vänster men volterna lägger jag till höger så det blir förvänd galopp över bommarna kan man säg. Sist kom på vi på det lilla krysset med bom framför och bakom, detta tycker han är riktigt jobbigt då han alltid vill rusa in i galopp och dra upp huvudet högt i språnget. Jag tyckte han gjorde det helt OK när jag körde hela övningen men tränade även lite extra på just denna övningen innan jag avslutade med att trava av honom. Jag trimmade ner honom i låg form så han skulle rulla in i trav och hoppa med huvudet lågt och manken som högsta punkt. Detta klarade han av ungefär varannan gång jag kom i båda varven men avslutade med att komma helt perfekt med en avslappnad Cassador.
 
Om jag summerar hela passet så är jag både stolt och mycket nöjd med bådas prestation. Cassador gjorde passet till 80% rätt. Både han och jag har mycket kvar att trimma ihop innan jag kan höja procenten till 100% perfekt, om perfekt existerar men ialf helnöjd. Men om man bara tittar tillbaka på 1-2 månader så gjorde han kanske 20% rätt (även jag finns med i %:en).... det är EN STOR skillnad nu och då. Jag tänkte en dag lägga upp lite gamla klipp och klipp från idag så kan ni verkligen se skillnad på bara några månader. Trimma, träna, tävla, trimma och träna, även äta MASSA MAT. Det är vår vardag just nu :)
 
 
 
Som vanligt, tyck till :)
 
 
 
 
 


Helt glömt av ^^


 
 
Ops, hade helt glömt av att knappa in mina poäng på till Falsterbo, smart ;) Poängen går nämligen inte att registrera 3 dagar efter tävlingen. Så jag hoppas att dagen gällde idag med ^^
 
 
 
 
 
 
 
 
Två som är taggade på livet och detta år, det ska verkligen bli spännande :)
 
 
 
 


Blir glad för allt ni ger!!


 
 
 
Jag blir lika glad för alla era kommentarer och feedback, men när en ny tittar in och ger en en kommentar som den nedan. Det ger en extra kickar, mer glädje och energi att fortsätta leverera!! <3
 
 
Emelie (bloggar HÄR) skrev:
 
"Shit vilken fin blogg måste jag säga. Och bra är den också. Fortsätt så!!"
 
 
 
 
 
 
 
 


GRYM start på veckan :)


 
 
 
Som ni alla kan läsa så har jag fullt upp hela veckan med roliga saker, träning för KG, tävling, fylla år (inte för att jag vill det men måste väl) och Susanne kommer förbi en sväng. Mamma ringde innan och jag fick en till sak att fylla i på listan, hon kommer antingen ner på besök i morgon eller på onsdag och firar mig med att bjuda på lunch, mysigt :)
 
Idag blev det lång skogsridning med Cassador, hade egentligen inte planerat att rida ut då jag trodde det skulle spöregna men eftersom han fick vila igår kändes det inte rätt att nöta i ridhuset idag. Sen blir det ju en tuff trimvecka för Cassador så lite skogsridning är ett måste. Jag brukar dock aldrig rida ut efter att han vilat en dag då han är galet pigg och spänd, det var han i början i dag med. Han trodde allt skulle äta up honom de första 5 minuterna, sen lugnade han sig och skrittade på lugnt och fint. När vi väl kom fram till denna där grusväg som vi alltid trava på så blir han alltid taggad och laddad på ett race, det verkligen kryper i hela kroppen. Men jag va benhård på att han skulle trava superdupermegalugnt och ja jag fick kämpa lite i början då dressyrhästen gärna ville visa sina gångarter i traven. Mitt trix idag på min heta och laddade häst var att jag började trava och rida lätt, men så fort han började dra iväg och ner med huvudet drog jag upp huvudet och hade en mer hög hand. Satt ner i sadeln två travsteg och upp två, ner två och upp två. Sedan red jag lätt igen, sänkte handen och la den på manken och försökte släppa i munnen så mycket jag kunde så han slappnar av. Detta upprepade jag varje gång han drog iväg. Jag travade en kringelekrokaväg i säkert 2 km, kanske mer. Men eftersom vägen inte tar mig runt måste jag vända, innan brukar jag skritta en bit i slutet och sedan vända och det är då han blir så himla taggad för då är det påväg tillbaka. Nu tänkte jag lura honom lite och red så långt ut i kanten jag kunde och vände i traven, han är ju inte dum och fattade att vi va påväg tillbaka men taggade bara lite men lyssnade sedan på mig. Flera gånger var jag så sugen på att filma hur det gick, men jag ville inte störa honom, han va så himla fin min prins. Taggad, men lugn, pigg men lyhörd... FY TUSAN va han verkligen lyssnar på mig!! Innan jag red hem gick vi till grustaget och klättrade i de branta backarna, även här skötte han sig förvånansvärt bra. När vi hade klättrat upp på ena sidan och ska klättra ner en liten bit bort brukar han trotsa lite med att inte vilja gå ner igen. När han är på riktigt dåligt humör så stegrar han men jag brukar bara vara bestämd men väntar även ut hans trots. Idag gjorde han inte en min och då klättrade vi upp och ner 3x2 <3 
 
Många skriver om deras härliga moments där deras hästar hoppat en viss höjd eller hur den gick att lasta eller hur den va på träningen (inget fel med det <3), jag skriver hur överlycklig jag är att jag kan trava min häst lugnt ute på långa raksträckor i skogen. =D Jag värdesätter detta enorm mycket mer än hur högt min häst hoppar, kanske ligger något i att jag redan vet att ingen höjd är omöjlig för honom, mer eller mindre ialf. Men även med Corvette kunde jag vara superglad åt andra saker, jag minns det än idag när jag lyckades få in rätt avstånd mellan två krysshinder och även ett för mycket, DET va total lycka med den turbohästen!! Har ni någon sådan annorlunda lycka/moments med er häst??
 
 
 
 
 
 
 


Ni är många med stora <3


 
 
Tack alla ni underbara människor för att ni är ni, ibland kan det verkligen ta hårt på en att driva denna blogg, eller blogga i huvudtaget. Att vara offentlig och bjuda på allt mellan himmel och jord, det är en konst i säg. Det är verkligen ingen dans på rosor. Ni läser säkert och följer mina kommentarer men ni kan inte läsa det jag får på mailen, hoppas jag. Så därför tänkte jag bjuda på en bit av ett mail och vackra ord från en vän, som jag träffat genom bloggen men aldrig i verkligheten<3
 
 
"Kollar just en av dina gamla filmer för att jämföra med din 120runda igår. Ni har utvecklats massor, Det är skitsvårt att hitta balansen mellan kontroll-motor-takt-bjudning och att börja göra en negativ återhållning när hästen är så het och framåt med så mycket motor. Jag tycker du gjort ett jättebra jobb hittills och var väl förberedd. Ser bra ut och dessutom syns det att ni har jäkligt kul och vinner över nerverna 
 
Ta hand om dig och jag tycker du är skitrolig, jag fastnade för din positiva iver och enorma vilja att verkligen göra detta med häst, samarbetspartners, blogg och löpa linan ut. det är skitkul och bra, vi behövs för sporten och betyder mycket för de yngre. Jag gillar din personlighet iaf."
 
 
 
 
 


Corvette har det bra <3


 
 
Jag tänker på min lilla gråa tjej varje dag, i början var det jobbigt, saknaden va enorm men jag visste att tiden inte fanns där så lösningen att lämna henne hos någon annan kändes helt rätt. När hon kom till Caroline läste jag hennes blogg varje dag, flera gånger om dagen för att verkligen kunna läsa och följa min lilla tjej, kanske ett kontrollbehov ;) Ett bra tag nu så har jag inte lusläst den lika noga, inte för att jag inte vill utan för att jag har kommit till ro och känner att jag litar på Caroline ända ut i tåspetsen. För varje gång jag kikar in så ser jag en superglad liten gråmule som lyser av lycka <3 Hon glider runt på rosa moln bland hinder, banor och skog. Jag känner inte en enda dag längre att det är jobbigt, jag är stolt och glad att det blev just Caroline hon fick komma till. Den dagen som jag kanske måste eller vill ta hem henne, finns inte i min värld just nu <3
Caroline och Corvette firade en månad tillsammans för några dagar sedan och vet ni, EN enda gång har Corvette rivit ner en bom. Duktig hoppehäst!!
 
 
Caroline skrev:

"Vad tiden springer iväg. Idag har hon varit “min” i en hel månad. Vi har hunnit med så mycket och jag har på bara en månad fått mycket bättre självförtroende. 

Snacka om att den där lilla filuren kom in i mitt liv i helt rätt tid, på något vis känns det som menat. Hon är så bra, så förbannat bra."
 
 
 
 
 
 
 
Caroline och Corvette <3
 
 
 
 
 
 
 
Så himla lugn och fin, min lilla tjej. En glad Caroline kan vi se vinka till :)
Hoppas du får chansen att rida med henne på stranden någon gång, ett tips är sadelbälte och ett kylskåp i magen för där går det undan <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 Jag hade helt missat detta klipp som Caroline lagt upp. Jag vet att Tina, Carolines mamma, nämnde innan de hämtade henne att hon gärna ville rida henne med. Corvette är en trygg och väldigt snäll häst, när mina brorsbarn har varit och hälsat på så är det just Corvette jag ha satt upp dem på för även om jag hade haft Cassador 1 år eller 2 år så hade jag mer förtroende för Corvette.
 
Caroline skrev på sin blogg:
 
"Mamma själv tyckte att hon var mycket roligare än hon trott. Mycket mjukare i munnen och arbetsvillig. Har inte så mycket mer att säga, mer än att hon tyckte att hon var jätterolig och hon kände sig säker på henne. En häst att lita på helt enkelt."
 
 
 
 
 
 
P.S.
 
Caroline har lite problem då Corvettes svans alltid varit lite tunn och blivit ännu tunnare nu, så vore det guld om ni kunde ge tips om ni har något. Går in på hennes blogg, www.carolinebagfeldt.se
 
 
 
 
 
 


Rolig vecka framför mig :)


 
 
 • Jag ska vara hundvakt åt fina Tessie i två veckor.
 • Jag ska bo och passa ett stort hus i två veckor.
 • Familjen Bergdahl kommer på besök hela helgen.
 • Jag ska rida för KG på torsdag.
 • Jag ska tydligen fylla år.
 • Rida och trimma min underbara häst.
 • Tävla i Båstad.
 • Susanne från equipe kommer på besök.
 • Sen är jag LEDIG på fredag :)
 
 
You can't stop me beeing me 
 
 
 


Nyfikna :)


 
 
Folk som hatar mig, snackar skit, tycker min blogg är ett skämt, att jag framställs som något som inte stämmer överens med verkligheten och ber mig att inte lägga mig i deras liv. Va fan gör ni på min blogg?? Skaffa er ett eget liv istället för att vara så himla nyfikna om mitt liv och vad jag gör. 
 
 


<3


 
 
A True Love's Kiss <3
 
 
Tack Lexi för alla fina bilder <3
 


Perlstoft glänser på Nicke :)


 
 
 
 
Emma Johansson var en av de lyckliga som vann nomineringen i tävlingen "bästa pärlan", bloggar HÄR. Här nedan kan ni se en bild på hennes fina häst Nicke <3 Nu håller jag tummarna att han blir frisk och kry i sitt ben så de kan få ge sig ut och glänsa med det nya pannbandet. Massa kryakramar <3
 
 
 
 


Se och lär =)


 
 
 
 
 
Jag och Alice åkte tillbaka till Laholm och kollade på showklassen och sedan 1.40 hoppningen. Jag gillar att titta på de mer ruttinerade ryttarna, hur de rider och ta sig an banan. SE OCH LÄR =) Väldigt nyttigt och gratis träning!! Vi hejade på Emelie Winroth som är en av mina favoriter från HFK:ryttarna men även Barbro. Tyvärr blev det ett missförstånd på sista hindret och ett stopp för Emelie men duktiga Barbro gick vidare till omhoppning!!. Annars såg vi riktigt snygga rundor från de andra men även några som gjorde att man fick hjärtat i halsgropen (kan tänka att fler har det när jag och Cassador tar oss runt). Dennis Carlsson gjorde klockrena rundor som va lugna och harmoniska att titta på, detta gjorde även att han tog hem segern, stort Grattis!! Verkligen en insperationskälla!! Jag lär mig hela tiden och jag lär mig lite extra när jag tittar på dessa duktiga ryttare.
 
 
 
 
 


Solen sken inte, men det gjorde VI =D


 
 
 
 
 
 
Haha, ialf efter att vi hoppat klart... ^^ För IDAG va Cassador INTE rolig att rida. På framhoppningen va han helt galen, bytte galopp till höger och vänster och drog turbo mot hinderna och latchade hit och dit. Hur jäkla lätt blir det för mig att träna på att inte ta honom i munnen och försöka jobba honom som jag tränat när han är heeeltaggad!! Jag hade inte fett stort leende på läpparna när jag gick från framhoppningen men när Cassador ger 200% inne på tävlingsbanan (lite väl mycket än vad jag hade önskat), så blir jag så glad när jag verkligen känner att han älskar det vi gör tillsammans. Idag, för första gången på väldigt länge så kunde jag känna hur nöjd han va med vår ridning. Han gillade att jag gav honom lite mer galopp, MEN det var jag som bestämde när han skulle hoppa av. Vi kom på rätt avstånd mellan de relaterade hinderna och jag tyckte i överlag att vi kom bra in på alla hinder trots hans heta humör idag. För varje runda vi gör så lär jag mig att förstå honom och även Cassador tror jag accepterar mig mer och mer. Självklart är jag långt ifrån tillfreds men jag tycker ändå vi kommit grymt långt!! Från att lägga han fel på hinderna, hoppar av försent eller för tidigt, kommit på ett mindre på alla relaterade avstånd och väldigt mycket av och på i galoppen, även sitsen har varit hemsk. Till det vi har idag, jag är så stolt över mig själv och vad vi har lyckats med hittills i år. Nu måste jag träna stenhårt på mer sits och mindre hand!!! Jag såååå himla taggad på att trimma och trimma och trimma till Båstad nästa vecka!!!!
 
 
 
 
 
 Som alltid, kom gärna med feedback <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PS: MASSA BILDER KOMMER UPP SEN, När Lexi lägger in dem <3 <3
 
 
 

 


Duktig häst :)


 
Vi slutade på 13 plats av 64 i 1.20 cm. Cassador va helt sjövild och väldigt jobbig att rida och hoppa fram. Det enda jag tänkte på va, huh tur det är en A:0 ;) Hade planerat lite snäva svängar men så fort vi startade tog jag bort det huvudet men jag red lite annorlunda. Jag va helt avslappnad men gav han mer frihet till att galoppera. Jag talade bara om för honom att jag bestämmer när du hoppar av då jag fortfarande lägger han lite i botten så han inte hoppar för flackt. Jag kan tala om för er att jag kunde verkligen känna hur Cassador trivdes med denna runda och hur vi tog oss runt. Det va två kombinationer, båda sorterna med räcke fram och oxer ut och tvärtom på andra. Så himla bra att vi tränade kombination i veckan och tyckte vi kom in riktigt snyggt in på båda idag, sen har han ju sin egna stil att ta sig över ;-) Film kommer lite senare! 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är så bortskämd med så många hästskötare som vill hjälpa mig <3 Lexi hade även bakat kladdkakemuffins som vi mumsar på nu. Tack alla <3
 
 


herrejösses


 
 
Här sätter jag mig vid datorn vid 21.30 och ska göra ett litet inlägg innan jag tittar på film. Det slutar med att jag går igenom hela boxen med gamla bilder och videoklipp som jag inte sett på flera år. Mamma tog med denna box ner sist de var på besök och här ligger ju allt mellan himmel och jord, material 13 år tillbaka MINST. Så där gick den kvällen åt :)
 
Innan jag hoppar in i duschen och kryper ner i sängen så vill jag bara tala om för er hur mycket NI ALLA betyder för mig. Idag gick jag in på bloggen/instagram efter jobbet och kunde läsa massa lyckönskningar till i morgon, jag blir så rörd och glad <3 Ni är helt fantastiska människor. Vad vore min blogg utan er?? Vad vore EN blogg utan sina läsare?? <3 <3 <3
 
Skickade även ett medd till Lexi i stallet innan idag och frågade ifall hon och Anna kunde bada Cassador, om de hade tid och ville så klart. Eftersom inte jag kan eller vill bada honom för tidigt så brukar tjejerna fixa det åt mig, då jag jobbar fredag eftermiddag/kväll. Guld värt med sådan hjälp och jag uppskattar det så in i norden!! Sen på kvällen ringde en tjej i stallet som ville följa med på tävlingen i morgon och hjälpa till, jag har redan två stycken men man kan aldrig vara för många och jag vet ju själv hur roligt det va om man fick följa med någon. Alla NI betyder så mycket för mig, ni peppar mig på bloggen, Instagram och i verkligheten!! Det är ni som gör att jag orkar och vill ge allt här på bloggen. Någon skrev "Du har ju bara 200 följare på Instagram", detta läste jag för 1 månad sedan. Idag har jag 290 följare på instagram.... Jag har inte haft en tävling där man ska gå in och gilla eller liknande. Tänk om det fortsätter så... scary men absolut roligt på samma gång!! Sen har jag inte haft Instagram mer än, haha, jag kollade nu och vi FIRAR 40 veckor/ 9 månader :) en hel graviditet!!
 
 
 
Cassador går och myser medans Corvette rullar sig i bakgrunden. Detta är min första bild jag la ut <3
 
 
 
 
Att kunna hjälpas åt, ge varandra feedback och en axel man kan luta sig mot. Det är för mig en underbar värld!! Jag kan sträcka ut min hand till vem som, till och med min "fiende". För mig är det en styrka och unik sida, sen om de vill ta emot den är en annan femma. Önskar ibland att världen såg lite annorlunda ut, att folk hade mer förstående och inte för mycket tunnelseende... Nej nu måste jag duscha och sen sova, tagga tävling imorgon <3 ...... NI ÄR BÄST och jag kan ärligt säga att jag ÄLSKAR er!!!
 
 
 
 
 
När jag sitter och skriver detta inlägg dyker detta upp på instagram, komiskt <3
 
 
 
 
 
 
 


Tagga tävling i morgon!!


 
 
 
 
 
www.jonsvingphoto.se


Tävlingarna från helgen!


 
Det blev två rundor på lördagen och en på söndagen. Efter 115 funderade jag på om jag skulle hoppa 125 eller inte, med facit i hand skulle jag nöjt mig med 115. Dock så är jag inte helt missnöjd, det blev helt fel på linjen mellan 3:an och kombinationen. Exakt samma linje kom vi på klassen före, då riktigt snyggt, men denna gång hoppade Cassador lite snett, eller jag la honom snett över och det medförde att vår linje till kombinationen blev helt fel.
 
Ni kan även se att Cassador är mycket lugnare i första klassen båda dagarna, han blir alltid alltid megataggad i andra klassen och jag har frågat honom varför men inte fått några bra svar. Antingen så är han lite trött i kroppen och springer fortare för att försöka göra det lättare för sig, eller så är han bara allmänt mer taggad och självfötroendet på topp. Kan också vara så att han vet att det är lite högre hinder och av det så taggar han extra, han älskar ju att hoppa stora hinder och koncentrerar sig bättre då.
 
Jag har bestämt mig för att testa något nytt, med start i morgon kommer jag bara att tävla en start om dagen när tävlingarna ligger ganska nära. Skulle egentligen startat en klass på söndag med men jag jobbar och för Cassadors del är det bara bra. Nästa helg är det tävling i Båstad och då blir det även där en klass om dagen. Så efter den helgen kan jag mer uttala mig hur Cassador funkar med det. Eftersom han alltid alltid är sjukt jobbig att rida i andra klassen.
 
 
 
Jag gillar även när ni tycker och tänker så kom gärna med feedback <3
 
 
 
 Första klassen på lördagen, 115cm.
 
 
 
 
 
 
Andra klassen på lördagen, 125cm.
 
 
 
 
 
 
 Första klassen på söndagen, 115cm.
 
 
 
 


Hoppträningen igår!


 
 
 
För första gången på mycket länge kände jag mig riktigt nöjd genom hela hoppträningen igår. Jag kämpade, med kylskåp i magen och hela tiden ett inre lugn, och även Cassador kämpade på riktigt tappert.
 
Vi började med att skritta ut en liten runda, sedan trimmade jag igenom honom i alla gångarter och travade på en volt över 3 travbommar. Vilket han gjorde riktigt snyggt och avslappnat i slutet efter ett X antal varv lite spänt.
Jag började sen att hoppa fram honom i trav, vilket fortfarande är hemskt jobbigt och tråkigt. Att vänta på hindret och trampa av i trav är något han inte gillar. Han vill rusa mot hindret eller/och fattar galopp en bit innan. Jag är dock väldigt nöjd med hur vi avslutade travhoppningen, han lär sig och även jag hur jag ska rida an honom i trav.
När Cassador kändes uppvärmd och fin började jag rida över de 3 krysshinder på ena långsidan, där jag la en volt mellan varje. Denna övning gick ut på att få honom lydig och smidig, vilket för en spänd och lite het häst kan vara nog så jobbigt. I vänster varv gick det bra men i höger varv var det väldigt jobbigt. I slutet kom Johanna och filmade så ni kan kika på resten själva.
 
Slutsats: Jag är så himla glad och stolt över både mig och Cassador just nu. Vi har haft ett tufft år bakom oss men nu börjar jag se ljuset i tunneln. Jag är långt ifrån där jag vill vara men mycket har börjat lossna och nu är det bara träna, tävla och träna som gäller.
 
 
 
 
 


Trimtrim, vi ska bli grymma!!


 
 
Trött häst <3 ;) 
 
 
 
Underbar torsdagshoppning!! Både jag och Cassador fick slita som djur men vi gav inte upp. Cassador tyckte det va riktigt jobbigt när vi trimmade i början men han va så duktig. Film och mer tankar kring hoppningen kommer i morgon!!


Inte bara jag :)


 
 
Eftersom det inte bara va jag som va "blond" och inte visste hur man skulle få in klipp från Instagram på bloggen så visar jag här i ett inlägg till er alla andra. Superenkelt när man väl fattar =)
 
 
Du loggar in på Instagram via webben och klickar in på din profil, klicka upp den video som du vill publicera. Längst ner i kommentarsrutan kan du se 3 prickar i en ruta, där klickar du och då kommer ordet Embed upp. Klicka på Embed...
 
 
 
 
Nu kommer denna ruta upp och det är samma sak som med youtube och alla andra länkar, du kopierar och klistrar in på bloggen. KLART =D Super enkelt, när man väl vet hur man ska göra ;)
 
 
 
 


Lilllördag och jag känner för att öppna EN SKUMPA!!!


 
 
När livet går upp och ner, kaos i vardagen, på jobbet eller jobbiga beslut som måste tas. Vi är nog många som har ett liv som är mer eller mindre som en berg-och-dal-bana. Men då finns det en levande medicin som får oss på andra tankar och det är våra kära fyrbenta vänner. Detta djur finns alltid där, varje dag när vi åker till stallet, ja den står mer eller mindre och väntar på oss. Varje dag, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året. Visst är den beroende av oss, både fysiskt och psykiskt, men för mig är det mer än att bara pyssla, fixa och rida. Det är en livsstil, en resa, en dröm och så mycket känslor, även blod svett och tårar är inräknade.
 
Om jag inte hade gått all in för hästarna hade jag säkert haft hus, bil (volvo har jag redan;), man och barn vid detta lag. Jag har tyvärr stött på den "perfekta" mannen men som inte accepterar hästar i livet. Adjö, goodbye, nej tack, jag kan bara inte välja bort de fyrbenta vännerna nu. Det är min dröm som jag har haft hela min barndom, en dröm att kunna få utvecklas på hästryggen. Nej det går inte att vara proffs från början, alla är vi nybörjare, amatörer någon gång. Jag är det på äldre dar och jag tänker inte ge upp det än. Jag kämpar och kämpar och vill utvecklas på hästryggen, jag vill bli duktig och jag vill vara stolt över mig själv och mina prestationer.
 
Nu kommer vi till huvudkaraktären, Cassador, han är inte en vanlig häst men heller inte ovanlig. Kombinationen mellan han och mig kanske är mer ovanlig, för som Rickard sa att det kanske hade sett lite annorlunda ut om jag hade haft en äldre och lite lugnare häst. Jag hade på något vis säkert lärt mig mer, fått mer erfarenhet och lärt mig i lugnt takt, där hästen lär mig massor. Nu är det fokus för mig att få Cassador lugn, vilket kan ibland vara det jobbigaste någonsin under min tid som ryttare. Frustration, ensam och hjälplös, så kan jag ibland känna.
 
Men jag tänker inte ge upp, jag gjorde inte det igår, jag gjorde det inte idag och jag tänker inte göra det i morgon. Jag och Cassador har haft ett väldigt jobbigt år bakom oss men jag hoppas att det börja fösvinna nu. Idag, idag, idag... fick jag känna den där underbara känslan igen. Cricke hade byggt upp lite bommar i ridhuset, galoppbommar på ena sidan och både galopp och trav i mitten. Detta blev en stor "S"-övning där vi kom först på ena långsidan med fyra galoppbommar där man kunde växla med att få in 2 eller 1 språng mellan. Sen vände man upp på medellinjen, galoppade över 2 bommar, gjorde halt, travade sedan över 4 bommar som låg i mitten. Efter dem blev det halt igen och sedan fattade vi galopp och kom på två bommar och vände sedan ut på den andra långsidan som va tom. Där flyttade vi hästarna sidleds in mot mitten och sedan ut igen. Cassador skötte sig otroligt bra, så himla fin va han. Sist vi gjorde en liknande övning med Cricke ställde han sig mest på bakenen när vi gjorde halt, vilket även hon sa idag va stor skillnad. För inte en enda gång gick han upp på bakbenen <3 Min fina fina kille, lyssnade till 200% på mig idag. I slutet tragglade vi enbart höger galopp över de 4 galoppbommarna då han väldigt lätt byter över första bommen. Då hjälpte Cricke mig, när jag vände upp mot bommarna tryckte jag in rumpan mot mitten och jobbade mycket med sätet och skänklarna för att få honom att behålla högergaloppen. Flera gånger bytte han och även tryckte ut sig själv mot väggen. Men det blev bättre och sista gången vi kom över bommarna kom han mitt på och bytte inte galopp <3 <3 Idag är jag SÅ HÄR GLAD!!!! <3 <3
 
 
 
 
 
 
 
 


YES, Instagramfilmer IN PÅ BLOGGEN!!


 
 
TUSEN TACK Alida Strange som hjälpte en lätt förvirrad "blondin" <3 Guld värt
 
Nu kan jag ÄNTLIGEN lägga upp klipp från Instagram och visa er alla!!! <3
 
 
 
 


Mail från ridsportsförbundet


 
 
 
Har ni fått denna enkät på eran mail?? Jag tycker det är superviktigt att vi svarar och är en del av kanske en utveckling. =)
 
 


HJÄLP!!


 
 
Försöker att få upp Instagramfilmer på bloggen men det går ju inte, =( jag får bara upp bilderna?? Hur gör jag?? Nu har jag ialf hittat Instagram"knappen"...
 
Jag vill ju kunna lägga upp det även här för er som inte har Instagram och ibland filmer jag med insta på grund av att det är snabbt och enkelt att ladda upp. mmm, hoppas jag hittar en lösning snart!! =)
 
 
Den här bilden nedan är egentligen ett filmklipp...
 
 
 
 
 
 


När beslut måste tas..


 
 
Solig dag, underbart väder och Cassador va riktigt pigg och glad idag. Tömkörde honom och tränade mycket halter, lyssnade riktigt fint och han är så himla duktig just nu. Det märks att vi utvecklas hela tiden, både han och jag. Cassador vill alltid göra rätt för sig men ibland tar energin över och då blir det racer fram istället för att jobba mer bak. Idag var vekligen en mer "tillbaka dag", tömkörde honom på utebanan och så fin så fin så fin. <3
 
Idag är det ännu mer turbulent i min vardag, beslut måste tas och som om inte mitt liv va nog med berg-och-dal-bana. Det ena är inte över fören något nytt dyker upp....
 
 
 
Cassador fick gå utan täcke idag med <3