BILDBOMB is GOING DOOOOOWN!!!


 
 
 
"The girl with many faces and she show the world her smile every day"
 
 
 
 
 
 

 
 


Fashion pictures


 
 
 
Catwalk or photoshoot
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Denna bild var på ett omslag till en florsittidning som gick ut i hela Sverige, lite coolt ;-)

 
 
 
 
 


Corven vilar i solen...


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En tjej i stallet, Lexi Mudifaj la upp denna bild på Corven på Fb idag och hon ser ut att ha det bra när jag är borta. Skönt att bebisarna kan ligga ner och sova middag, behöver samla all kraft till nästa vecka =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Sol = Fräknar


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har precis kommit hem från en lång och härlig promenad i solen, nu blir det fika, te och sitta i solstolen och bränna på lite fräknar, har sjukt mycket sådana, kan tror jag är släkt med pippi ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Soliga pussar och kramar ;)
 
 
 
 
 
 
 


Gammal som ny =D


 
 
 

Tvättat min pärla idag, alldeles själv och ja ni ser ju före och efter hur bilen såg/ser ut =D De var verkligen dags nu!!
 
 
FÖRE
 
 
 
 EFTER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Man kan till och med se molnen som speglar sig på huven när den är ren=)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
**********************************************************************************************************************************************
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


I morgon kommer det...


 
 
 
 
I morgon, eller lite senare idag ;), tänkte jag lägga upp lite egobilder/modellbilder så får ni se vem jag är och hur många sidor en och samma person kan ha =) hoppas ni kikar in!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
** //  Ica  <3


Ni kan vara lugna...


 
 
 
....jag har det ooootroligt bra här borta. Inga hästar, inget jobb, ingen stallgöra, inga tider att passa, inga plikter, inga måsten och jaa, jag är i paradiset.....  =D
 

Haha, nä jag saknar min vardag men jag behöver få andas lite barrskog och få lite ledigt. Alla behöver vi vila upp oss så vi kan ge oss in i det vardagliga med ny kraft och orkan. Jag längtar faktiskt till nästa vecka då det både är träning och tävling på schemat =)
 
 
Tänkte visa er lite bilder hur jag har haft det hittills =)
 
 
Fredag morgon, tog jag igen massa tid med brorsbarnen. Åkte upp och åt frukost hos bror och hans familj och lekte med barnen tills dem åkte till Stockholm efter lunch.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag vann
 
 
Noah vann
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lilly vill nog vara för sig själv ;)
 
 

Efter massa lek och stoj så gick världens goaste rödtott och la sig i en obäddad säng helt själv.
 
 
 
 
Efter att familjen Bergdahl åkt tog jag över huset och förberedde inför tjejkvällen.
 
 
 
Jag va riktigt dålig på att ta kort på flickorna så jag lägger upp några gamla.
 
 
 
 
 
 
 
Min fiina Elin och jag =)
 
 
 
 
Jag lagade trerätters =)
 
Nr 1:
 
 
 
 
 
 
Nr 2:
 
 
 
 
 
 
Nr 3:
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla blev mätta, säkert lite runda o goa med :) och väldigt uppskattat. Jag tycker det är skit roligt att laga mat till andra och speciellt 3 olika rätter, pyssla med dukning och sedan det bästa, sällskapet =)
 
 
Jag sov över i huset och även Lilly med, så mysigt =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lördag morgon städade jag och bjöd upp jag päronen på frukost i "mitt" hus ;-)
 
 
 
 
 
 
Sedan har vi tittat på film, ätit rester och godis
 
 
 
 
 
Varit på promenad
 
 
 
 
 
Lilly ser ni i mitten av mamma och pappa längst bort, hon älskar denna övningen. Stanna, ligg, vänta och sedan går vi långt innan vi ropar, KOM. Då kommer hon i all världens fart och det är svårt att stanna men hon gör det =D
 
 
 
 
 
Snart är det sängen, ny dag i morgon med massa som ska göras... eller inget om jag själv får välja. Jo jag måste tvätta min gråa bil som egentligen är blå... ;-)
 
 
GOD NATT mina påskgubbar och häxor, även kycklingar
 
 
 
 
Och fortsatt GLAD PÅSK
 
 
 
 


Påskharen finns på riktigt


 
 
 
 
På påskafton kommer påskharen till cirkus Johansson på Trombångränd 1 och gömmer sina ägg. För att hitta sitt ägg måste man först hitta alla ledtrådar som till sist leder till ägget, detta gör han varje år, vilken finurlig och klurig påskhare vi har =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Familjemys


 
 
 
Lunch i soffan, massa påskgodis till "De fem lägenderna", myspys på hög nivå!!!!
 
 
 
 
 
 


God morgon Småland!!Så mysigt att vakna upp till det här, ja hon tar halva sängen ;-)


PÅSKVILA!!!


 
 
 
 
 
 
 
 
HAHAHA, tror jag själv att jag kommer att vila?! Nooooooot, ;D Jodå, det blir mycket vila, mycket mat, mycket promenader, mycket mys med familjen, massa mys med hunden och massa frisk småländsk luft!! KAN DET BLI EN BÄTTRE PÅSK????? Längtar så galet mycket tills jag slutar jobbet, (har ju inte ens börjat;). Så i natt ska jag sova i min hemhemma säng, mmmm och passa Lillypussar kommer jag att få, mmmm!!
 
Så under påskhelgen tänkte jag blogga en hel del, jag kommer inte att klämma in det dagliga med hästarna utan nu tänkte jag visa hur jag har det hemma. Sedan tänkte jag göra ett stort inlägg om, ME, moi, ERICA =) För ni mina nya läsare vet ju bara vad jag har för hästar och vilka sidor dem har osv. Nu ska jag berätta för er vem jag är och kanske göra en bildbomb med massa egobilder och modellbilder. Hoppas ni kikar in i helgen med =)
 
 
Vet ni vad, idag är det skärtorsdag och det är då alla häxor flyger till blåkulla så märker du att någon i din närhet saknas ikväll så är hon nog påväg till blåkulla ;-) IIiiiiiiii hi hihi hi hihi!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Resultat 2013


 
 
Tänk om det kunde se ut så här hela året ;-) Ett tidsfel har vi än så länge och skrapat ihop 2 poäng =D. Nollor gillar vi ju!!!
 
 
 


Cassador i Helsingborg 24/3


 
 
 
 
Cassador gick två rundor, först 1.05 och sedan 1.15, båda felfria. Jag lyckas få mycket bättre flyt nu än tidigare, visst har vi fortfarande mycket kvar innan jag kan vara nöjd men det känns som att vi går mot rätt håll. Han hoppade upp med huvudet något språng annars blir han bättre på att hoppa rundare. Sen är han lite jobbig när han studsar innan hindret, taggad till 1000 och jag bara skumpar med, hoppas verkligen han lägger ner med det snart och jag ska jobba på att få ett bättre tempo runt hela banan. Så fort han kommer i undertempo kan han bli studsig, men han kan studsa även om jag inte lägger han i undertempo speciellt från kurva till hinder. Men jag är nöjd med båda rundorna nu när jag har tittat på dem ett X-antal gånger =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina fina Cassador, ska bli spännande detta år =)
 
 
 


Corvette i Helsingborg 24/3


 
 
Corvette gick en runda på 1.05 och hennes 3:e start detta år. Jag tycker hon skötte sig mycket bra, gick lite fort mellan hinderna men hon är så jäkla positiv så hellre en häst som söker hinder med lite mer bjudning än en häst så tvekar så fort den ser ett hinder eller som du du får trycka på.
Det är lite jobbigt att få tillbaka henne så hon inte studsar, vi jobbar på det hemma men det är på tävling som det gäller och vi får se hur det går på Peterträningen nästa vecka och sedan Laholmtävlingen på lördag. =)
 
 
 
 
 
 
 
Tänk er, jag har gjort allt detta själv med denna lilla gråa dam, lite stolt är jag =)
 
 
 
 
 


Cassador på tur =) 
Det blev en lång tur i naturen, fick massa bilder från Cassadors runda då jag idag tog han sist och det var lite varmare då =)
 
 
 
Här ser ni en bild på en lång och härlig galoppgrusväg som vi körde lugn galopp på. Det är lika långt åt andra hållet till vänster och efter kurvan satte han fräs och det gick inte att hålla tillbaka så jag lät han springa av sig, det tyckte han va kul för fy i jäkla vad fort det gick =)
 
 
 
Sedan kom vi till grustaget, massa grus och backar. Nära och bra har vi hit!!
 
 
 
Man kan tror att vi är på stranden men icke, finns massa sandbackar i grustaget som man kan klättra i, perfekt!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här ser vi grustaget från ena toppen, här kommer jag ut irån en stig från den långa grusvägen.
 
 
 
Här har jag målat med en grön penna så ni kan se vart jag brukar rida och klättra. Längs bort till höger kan ni se en liten grillkåpa, den kan man runda och sedan finns det en superduperbra väg att släppa hästarna på så de får galoppera i full fräs uppför och det är hela den gröna stigen som är längst upp på bilden. Hästarna vet precis vad som gäller långt innan och i kurvan så ligger man nästan ner och hästarna tar i allt vad dem kan. Kanonbra underlag med, inte för mjuk och absolut inte hårt, vid =) -en tar det stopp och där står det stora stenar och de bromsar alltid Cassador =)
 
 
 
 
 
 
 
Ha en mysig dag!!!
 
 
 
/Ica


Tidig morgon


 
 
Idag var jag uppe långt före tuppen, kuckeliku, klockan är inte sju!!! Eftersom jag ville ha god tid på mig att rida ut båda, var och en för sig, så åkte (CYKLADE) jag till stallet hela en timme tidigare än vanligt och då var jag där vid 06.35 ;-)
 
 
 
Måste iväg en sväng nu, skriver mer sen... bjuder på denna tokiga bild så länge =)
 


Stallet klart,


Dags för Turbotur i skogen:)

Längtar till mycket nu...


 
 
 
 
 
 
Nu har jag två härliga veckor framför mig som jag ska njuta utav.
 
 
 
På torsdag natt efter jobbet åker jag direkt in i den Småländska skogen och hem, hem ljuva hem. Blir en minisemester utan hästar och stallgöra. Tack underbara Madde, som tar hand om båda mina trollungar <3
 • Torsdag - sova i min hemhemmasäng
 • Fredag - Först äta frukost med bror och hans underbara barn innan de åker till Stockholm. Trimma och bada våran hund. BIG Tjejkväll med god mat, ala Ica.
 • Lördag - Vara ute i skogen hela dagen, vandra och grilla. Sedan påskmiddag.
 
LETA EFTER PÅSKHARENS PÅSKÄGG =D
 
 • Söndag - Fixa med min blogg, vara ute i naturen och äta god söndagsmiddag.
 • Måndag - Åka på utflykt.
 • Tisdag - Tillbaka till verkligheten, Halmstad. Rida mina trollungar. Skogen eller i ridhuset.
 • Onsdag - Trimma hästarna, bommar på marken och något kryss.
 • Torsdag - PETER ERICSSON träning på HFK med båda mina hästar. Hoppas, hoppas att den lilla gråa sköter sig denna gång. Fick skämmas sist då hon på en linje med 3 hinder bara rusade och tillslut ställde sig Peter mitt på linjen med en bom över sig, 2m upp i luften, och den sög hon på och skulle hoppa. GALENPANNA!!
 • Fredag - Jogging med båda hästarna och är dem pigga rids de igenom ordentligt (syftar på den gråa).
 • Lördag - Tävling i Laholm. Corvette debuterar sin allra första 1.10 och Cassador sin första 1.20 för i år.
 • Söndag - Skritta ut en lång runda i skogen med båda.
 • Måndag - Vila helt eller skrittas ut, jag behöver nog mest vila ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha det gott mina vänner!!
 
Kramar
/Ica
 
 


Tävling i Helsingborg


 
 
 
 
 
 
 
 
KOMMER LÄGGA UPP FILMER HÄR SEN!!!! <3


Cassador hoppträning 21/3


 
 
 
Övningen som vi hoppade fram på. I slutet kan ni se Cassador göra lite glädjebockningar och det har han aldrig gjort innan, det är alltid Corven som står för dem. Jag frågade om han har börjat umgås med Corven och tagit efter henne, hmmm ;-) Men glädjeskutt är alltid positivt, bara han inte klämmer in dem i banan och det gjorde han inte. Då la han full fokus på hinder, klok häst!!!
 
 
 
 
 
 
Titta på hans framben, hur många hästar hoppar som han gör, ja ni få själva se på sista hindret. Sista gången jag kom på banan var det meningen att jag skulle låta han vara så mycket som möjligt, det är en klok häst och kan tänka själv. Normala fall skulle komma på kortare 5 på sista linjen eller 4 frammåt. Richard tyckte det va kanon så jag är också nöjd. Det kan bara bli bättre nu =)
 
 
 
 
 
 


Solig morgon


 
 
 
och då blev det barbacka ridning i skogen med båda pollarna.
 
 
 
 
 
Cassador red jag ut först, börjar till 99% alltid först med honom, bara blivit så =) Jag tänkte att de skulle få två vilodagar och idag skittade jag ut på dem så de får röra sig lite och byta miljö ;-) Cassador tyckte mycket var läskigt, då jag red runt anläggningen vid husen. Inte så smart och ge sig upp i skogen själv när man rider barbacka. Så jag hittade en egen liten runda, klättrade i backa och myste runt =)
 
 
 
 
Corvette var jättepigg och glad att få komma ut, hon är mycket positivare än Cassador även om han också tycker det är skönt så är han en aning skeptisk till allt =)
 
 
 
Lyckades ta 3 helt olika bilder på turen idag, tyckte det va lite coolt ;-)
 
 
 
 
 
 
Skönt att de inte kändes trötta eller möra efter en hård vecka och inte minst Cassador. Men det är bra att de får vila huvudet lite med och njuta en lång dag ute i solen. Idag åkte 1 täcke av på de båda, många +-grader idag =D
 
 
 
 


Corvette hoppträning 21/3


 
 

Då har vi satt oss på Turbo och ojj ojj vad det kan gå =D Hon är för söte min lilla gråa vilding, varenda gång hon ska komma på den här linjen, där det ligger en bom två språng innan, ska hon hoppa över den varje gång. Ni kan även se det när hon hoppar banan sen, haha!! Jajaja, men den är ju med i banan och då ska den hoppas över, säger hon ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sista gången vi kom på banan drog hon efter kryssoxern och blev lång och låg i språnget på räcket, så där rev hon. Där har vi hennes svaga sida, får jag inte tillbaka henne rätt kan hon bli lång i språnget och får inte den där runda bågen hon brukar ha. Sen kan ni se att hon hoppar mig nästan ur sadeln över trippelbarren som komer direkt efter svängen. Under där ligger det även en stor vattenmatta med massa vatten i och de andra hästarna som var med idag hade problem med denna men inte mina hästar. Och Corvette som hatar vatten, antingen ser hon det inte eller så är hon i full fokus på banan. Kan också vara så att hon är en klok tjej som hoppar läskiga hinder ;-)
Jag kom på sista linjen en gång till och då blev det bättre, inga 4 fel =)
Titta även på hennes ben i 3 kombinationen, hon har en sabla bra teknik!!
 
 
 
 
 
 
När jag kom till träningen i torsdags så sa jag det till Richard att idag ska han få se Corvettes hoppteknik som Amanda har upptäckt. Innan såg men inte den då det bara va fullfräs runt hela banan och ingen bra kurva över hinderna. Richards min såg ut som, jaja visst visa mig och få mig att bli förvånad. HAHA!!! OCH det lyckades vi med, jag har aldrig fått så fina ord om Corvette som jag fick denna dag. Efter att vi bara hoppat fram på den lilla övningen så sa han, "Det är häpnadsväckande, hon släpper hela sin rygg", sedan sa han när hon kom på en oxer på banan, "jäkla var hon hoppar".
Efter passet och vi var klara och gick upp till stallet och packa ihop hästarna så kom Richard och frågade om jag skulle sälja någon utav hästar och jag svarade, "Naaaeeee". Då sa han, "kul", "det är oförstårligt att du kan ha två så fina hästar". 
 
 
 
 
=D =D =D Lycklig tjej är jaaaaag!!!
 
 


Summering av helgen


 
 
 
 
Vilken helg... Lördagen bodde jag i stallet och söndagen bodde jag på ett annat stall, Helsingborgs fältrittklubb. Men det var det absolut värt, varenda liten sekund!!! Även om en del inte kunde hålla John Blund borta..... =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mellan klasserna hade jag fixat pannkakor och söta tillbehör som grädde och sylt. Mmmm =) Bjöd även Rickard och hans gäng, det var väldigt populärt och snäll som jag är ;-) Jag är nog en riktig husmor, en yngre variant =D
 
 
 
 
 
 
I slutet av söndagen kunde vi åka hem med två nöjda hästar och en megaglad ryttare, 3 felria av 3 möjliga. Kan det bli bättre?? Nej ;-) Rickard hjälpte mig lite inför sista rundan och eftersom han red efter mig så var han inne på banan och kunde studera allt jag gjorde, in i miiiinsta detalj =D När allt var klart travade jag av Cassador och på vägen tillbaka stod Rickard så gulligt och väntade på mig vid sin lastbil och gav sin kritik på rundan.
 
Rickard: "Hur tyckte du det kändes?",
Jag: "mnjae jag är inte helt nöjd",
Rickard: "Inte!? Det var ju en lysande runda",
Jag: "Jaha jo ja ok ja den var väl bra men jag vill fortfarande att han ska lugna ner sig och få ett mer flyt" Rickard: "Det syntes inte mycket och det såg fint ut", "Jag va lite rädd att du skulle lägga in ett extra språng inför sista kombinationen men det gjorde du inte och du gjorde en toppenrunda som du ska vara nöjd med", "Sen hoppade han mycket bättre nu, mer runda och mjuka språng, bra jobbat".
Jag: "Ja men det är jag, och lite mer nu, haha", "Vi ska bara lära oss att mötas på halva vägen ;)"
 
 
 
 
 
 
Jag nämde igår att Cassador va lite trött och hängig, HAN LURAR mig varenda gång!!! Han har ett så otroligt grymt bra laddningsknep som jag aldrig har sett innan. Corvette hon är ju het, pigg och galen innan tävling, under tävling, på tävling, efter tävling och hemma från tävlingen, alltså hela tiden... Men Cassador har en knapp som han stänger av så fort det är innan tävling och efter tävling, han ödsla inte den minsta energi på onödiga saker. Däremot inne på banan, ja ni ska vara på plats och se. På Helsingborgs arena så står man i en liten tajt korridor under läktaren när man väntar på att få komma in på banan. I normala fall hade han aldrig gått in där och förbi alla läskiga saker som fanns där inne, en riktig spökgrotta enligt han. Man han är så fokus på sin uppgift så han spände upp sig och tog ett steg i taget. Väl framme vid gluggen hänger det gardiner och det står ett läskigt staket där med, vi stannar där för att vänta på att få komma in. Då står han och gungar på bakbenen, han stegrade aldrig utan han studsar med frambenen bara, upp, upp, upp, upp, upp och upp...... hahaha, han är så laddad min fina lilla kille och det kryper i hela kroppen på honom och han längtar bara till att få komma in. Tror det är hans teknik att ladda eller fokusera på att han ska hoppa över 1:an, sen 2:an sedan 3:an och även 4:an, 5:an, 6:an, 7:an och sista är 8:an. Haha!!!
Väl inne på första rundan så va han riktigt duktig idag när man red runt på banan, lite hispig men rätt lugn. Sen när man ska sakta av och ta den där första galoppen så behöver jag bara tänka galopp så fattar han den själv och söker bara efter första hindret. DET ÄR EN SÅDAN HOPPHÄST MAN SKA HA!!!! =)
 
 
Corvette, hon var ju superdupertaggad från första morgonstund. Hon gick rakt på transporten och kände säkert på sig att hon skulle få tävla. Jag red fram henne först då det var tajt mellan starterna och hon var supertaggad. Sen när jag hoppade upp på henne efter Cassadors runda kändes hon riktigt fin och lagom taggad. Sen inne på framhoppning kändes hon också riktigt fin, ganska lugn med lite turbo i. Sen väl inne på banan så blev hon överlycklig. Hon gjorde en riktigt fin runda men på några linjer fick jag inte tillbaka henne och där är hon omöjlig, höjden är 1.05 och hon kom på 4 på en där det skulle vara 5 och linjen innan kombinationen var det 7 och hon kom på 6 och hoppade av riktigt tidig in i den och jag tänkte bara att jag sitter så stilla jag kan på toppen och låter henne fixa tekniken inne i kombinationen och jaa... det fixade hon, suck va hon kan vara jobbig. Jag ville att hon skulle korta sig mer och lägga in ett extra men nej då ökar hon och hoppar av tidigt!! Efter kombinationen så tog jag tag i henne så hon skulle lyssna på mig och fixade 8:an snyggt. Här ska det tränas att lyssna mellan hinderna... även om det är lätt att säga och göra så när det väl gäller så är hon en jävel på att bestämma själv. Jaja, jag är en jävel med så vi ska bara slå ihop våra kloka huvud och jävlas som ett team ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
3 felfria rundor gav 3 grönvita rosetter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FILM PÅ RUNDORNA OCH TRÄNINGEN KOMMER JAG LOVAR!!!! =)
 
 
 
 
 
 
 


Framme


Då var vi framme i god tid. Sett lite småknoddar hoppa och snart ska vi äta mellanmål i form av en Bärry. Hinner se första storhäst 1m innan vi lastar ut. Turbohästen verkar superduper taggad och Maskinen är ganska lugn än så länge, verkar lite trött. Är han trött när jag rider honom får han bara gå 1 klass och Turbo tar hans plats i 1.15 :) om hon känns redo för det.


Packat för tävling:)


Ninja vs Corven


 
 
 
Ninja La Silla
 
 
 
 
Corvette TS
 
 
 
 
 
Ja vi tar ett år i taget sen får vi se vart och hur långt denna damen går. Hon har förvånat både mig och många andra och jag tror detta bara är en början, hoppas jag. För man kan inget annat än att skratta och le när man sitter på denna häst. Ser ni mig på en tävling så lär ni märka vilka vi är, det livsglada paret =)
 
 
 
 
 
 
 
Hittade denna roliga bild på Roffe och Ninja, en riktig bild tagen i Roffes egna kök =) COOLT!! När jag blir känd ska Corven få komma in och hmmm.. sova i min säng!? ;-) för hon är så pussig och mysig. Cassador han bits ju bara..... ;)
 
 


Lång dag i stallet..


 
 
 
MIN PRINSESSA!!!! <3
 
Corven tar en eftermiddagslur så sött i sin rosa klänning ;-)
 
 
Idag var det en väldigt lång dag i stallet. Fick först sovmorgon vilket min kropp och knopp inte är van vid så det var gudaskönt och sedan cyklade jag till stallet strax innan 11. Vilket underbart väder det var idag med. Så fort jag kom till stallet drog jag av mig jackan och den tog jag inte på mig fören vid 18.00....när jag åkte hem ^^ Man kan verkligen fördriva tiden i stallet... ^^ Men dagen innan tävling så är det massvis man ska ha koll på. Jag har badat båda mina trollungar som nu luktar alovera mmmm :) Cassador stod snällt och fint då jag red han innan men Corvette var jag tvungen att bada innan jag red då vi skulle ha möte och ridpasset skulle bli lite senare. Bäst de badar medans solen fortfarande är uppe och det är varmare ute. Såå Corvette stod inte stilla, någon gick förbi och undrade om hästen galopperade ^^ Hon gillar tydligen att stå på bakbenen när hon har lite mycket energi i sig + bad. Räcker att man kommer en bit till spolspiltan och så fort hon får syn på den fryser hon till och vägrar gå mot den. SOM tur är kan jag övertala henne rätt snabbt då hon har lärt sig vem det är som bestämmer, JAG =)
 
 
 
 
 
 
Kröp ner hos min lilla prinsessa och vi myste lite, pussades och tog lite kort. Sen när jag gick därifrån så följde hon efter mig. Ni ska se när hon springer lös i ridhuset och följer efter mig. Står det hinder framme kan jag springa och hoppa över och hon efter, det måste jag filma någon gång ;D

 
 
 
 
 
 
 
Efter Corvettes galoppbadtur så skrittade vi ut i skogen och sedan red vi i ridhuset. Idag var hon helt underbar min lilla vän. Mycket turbo och lite tjurig när jag flyttade henne för vänster, men ack så fin hon var idag. Kunde inte kännas bättre dagen innan D, eller stort T, för Tävling ;-) Önskar och hoppas att hon får vara frisk och kry för denna dam är så livsglad och vi har mycket vi vill visa världen. Små hästar kan leverara med även om ingen tror på dem. Corven är nya Ninja la silla =)
 
 
 
 
 
Cassador red jag först och jag skrittade ut han med, så underbart väder. Han var ganska lugn idag och jag tror han var lite mör sedan i torsdags men jag red igenom han ordentligt för jag vet hur han blir på tävling så jag kan inte ha någon ångest för det.
 
 
 
 
 
 
Sedan badade jag honom och det var ganska tidigt på dagen så han åkte ut i hagen igen. Självklart skulle han rulla sig men efter att han torkat så var jag där ute med borste och kam så han blev ren igen. Se som han glänser min prins =) Han va riktigt mysig idag så han var nog lite trött. Jag viskade i hans öra att han borde sova ordentligt inatt för i morgon ska vi åka och tävla. Det märker vi i morgon om han lyssnade på mig =)
 
 
 
 
 
 
 
*Förlåt för att filmerna från träningen dröjer, det har strulat med att ladda upp dem. Lovar att allt kommer i morgon.... dessa sladdar och teknik..... :)


Lördagsgodis el...


Muta ;-)

funkar nog med båda idag.För er som har missat :)


 
 
 
Så måste ni bara kika på detta klipp =)
 
 
 
 
 
 
 
 


God morgon helg :)God morgon mina läsare, förlåt för min dåliga uppdatering men jag har så mycket för mig och har har inte hunnit landa fören idag. Idag ska jag ladda upp alla klipp från torsdagens hoppträning så lite senare kommer ni få se lite godbitar från det. Först måste jag nämligen cykla till stallet och fixa allt inför tävling i morgon och trimma igenom hästarna.


Jag lovade ju att bjuda på ett dressyrklipp på Cassador. Jag är ju INGEN dressyrmänniska och har nyligen lärt mig sitta i en sådan sadel. Inget jag gör varje dag så titta inte på mig. Cassador var något spänd denna dag men jag känner ändå att jag kan visa hur långt jag kommit med min 6 åring. Kommer lägga upp ett till pass sen när man kan rida ute på banan för då ser man så mycket bättre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag kan även bjuda på en liten visning från början av torsdagens träning. Cassador va sjukt taggad och gjorde små bockspång efter hindret och det brukar han aldrig göra..... :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi ses lite senare =) Nu ska jag ut i solen!!!


Vilken dag..


Vet inte vart jag ska börja, känner mig helt mörbultad, ja helt enkelt överkörd. Detta ligger i grund till för lite sömn, galet jobbschema denna vecka och sjukt hård hoppträning idag. Om man har träningsvärk redan idag, hur ska man ta sig ur sängen i morgon.....?! ;-) Om ni tittar in i morgon ska jag bjuda på en fredagspåse med massa klipp och helt lyriska kommentarer. Jag kan ge er en liten saltlakratisgodis, min favorit, idag var det Turbo som levererade and she was a Star * Godnatt* Nu ska prinsessan sova och smälta dagen i Båstad <3


Packat o klart för Träning


Någon hänger löst...


 

Dett är ett riktigt roligt klipp som måste ses, ryttaren är som en vante på Corvette men hon sitter kvar =) Corvette är 4 år här.
 
 
 


Mmmmmaaat :)


 
 
 
 
Mmmm mat kan vara bra att ha och för kroppen att äta. Jag har och kommer att grunda med massa mat i min kropp idag, mellanmål och riktig mat för jag vet att två hopppass väntar i morgon och dem blir inte nådiga. Till lunch åt jag en rejäl silltallrik med potatis, lax, gräddfil med gräslök, ägg och två sorters sill. MMM!!! Samtidigt, bara sådär, slängde jag in en lasagne i ugnen som jag kan göra matlådor på. Haha, fiffig jag är =) Nu blir det lasagne till kvällsmat, vi säger lunch på jobbet. Lite roligt för "lunchen" har vi vid 18.30 eller 19.30. Haha!! =)
 
 
 
 
 


1 styck Maskin och 1 styck Turbo


 
 
 
HEJ ALLA MINA UNDERBARA LÄSARE!!!!
 
Jag vill först börja med att lägga in två fina kommentarer som jag har fått <3
 
 
Oline Kristianssonskriver:
 
"Sjukt fin blogg du har, du kommer komma långt med den. KRAM"
 
 
 
Alicia (går tyvärr inte att länka namnet, men här går det http://azo.blogg.se/) skriver:
 
Gud vilken vacker häst! :3 Fin blogg, diggar din header. :)
 
 

Blir man glad eller vad?? Jag har även dem som har sagt att jag har en fin blogg, en fin design och header. SKITKUL!!!! =)
 
 
 
 
NU tillbaka till min förmiddag....
 
 
 
Cassador ska jag döpa till Maskinen, han vill verkligen göra rätt för sig till 200% och han kan säkert tugga på i flera timmar med sin viljestarka hjärna och kropp. Sen att han är lite tittig i hörnen är nog ett utav hans dampsaker som jag ibland får försöka ignorera. Inte alltid det lätta när man verkligen vill följa hela 4-kanten i samma tempo och i samma form, hmm. MEN han är ju helt underbar att rida!!!!
 
Jag lyckades även filma en del av vårat pass men det klippet står fortfarande och tuggar så den karamellen får ni suga på ett litet tag till =)
 
 
Corvette, lilla vän, henne ska jag döpa till Turbo. Jag vet inte vad jag ska göra med denna lilla dam. Idag tror jag säkert at jag red henne i 1 h och 15 min och när jag skulle trava av henne så skulla hon sticka för mig och bocka.........Hallå?!.........vad hände där lixom?! Du ska vara TRÖTT nu......... Jag har ridit igenom dig (så gott jag kunnat på 1:ans växel) men du vill bara springa springa spring iväg och jag säger broms broms broms, varje gång. Vi avslutade passet helt genomsvett och jag lite milt kokande.
 
Båda va riktigt läckra idag i sina vita dressyrskydd. När jag red, haha Turbo, så kom anläggningschefen in och sa "Nä men åå, har hopphästen fått på sig vita dressyrskydd och oj oj oj, hon kan passage med". Jag svarade "haha, nej jag försöker skritta, syns inte det?!" Haha... tokig turbo, finns ju bara en växel på denna hästen och det är 1:ans och framåt.... Vet inte om jag längtar till omhoppning med henne men jag lovar att hon kommer att bli sjukt vass och en hård konkurrent då hon inte vill vara i närheten av bommarna, hon får spunk om hon river =)
 
 
 
 
 
 
 MIN alldeles egna, fina, lilla jobbiga Turbohäst :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Köpa häst


 
 
Det är snart vår, ja i morgon är det faktiskt vårdagjämning tro det eller ej, och många kryper ut från sina ide och en del börja känna suget av att kanske köpa en ny häst. Vad behöver man tänka på då??
 
Först och främst, ni som inte har sett programmet från PLUS, MÅSTE gå in och kika det!! 
 
 
Jag är ingen expert på detta men jag kan sätta upp en punktlista vad jag skulle tänka på idag:
 
 • Vilken prisnivå ska jag titta på?
 • Hur gammal?
 • Meriter?
 • Kunskap?
 • Stamtavla?
 • Kön?
 • Typ av personlighet som het, lugn, känslig, hård m.m?
 
Jag tycker själv att personlighet och ålder är det som spelar störst roll, även kunskap. Men jag köpte enbart Corvette på ålder, personlighet och stamtavla och det gick ju bra ;) Inte dåligt att man med sin första häst lyckas kamma hem hoppdiplom på 3 årstest med 9-9.
 
 
Mina egna erfarenheter och "lilla" grund story:
 

Jag har bara haft foderponny och foderhäst under min uppväxt som liten. Då mina föräldrar inte hade tid till att köpa en häst och sedan har jag två andra syskon som inte fick komma i kläm. Det är väl alltid frågan om priset en häst kostar i form av pengar och tid, även kunskap är en stor del som man ska ha vid köp. Har man hästintresserade föräldrar är det lite lättare men min mamma var/är rädd för hästar då hon har blivit sparkad av en Åsna, tro mig, hon har fått höra det en hel del. Pappa är väl den som har hjälp mig mest i stallet, eller ja, mer elle mindre tvingad :) Vi var inne ett kort tag på att köpa häst men det gick aldrig i mål och det är jag väldigt glad för. Vi var ABSOLUT inte redo för att köpa häst då, mina föräldrar kunde inget och jag var inte redo. Tror inte att jag hade haft de hästar jag har idag heller och ja, jag tror ju på meningen med allt.
 
Efter alla foderpollar så hade jag paus ett tag men kunde inte hålla mig borta så jag red hos vänner och hade häst över sommaren. Jag hade en häst på foder som jag funderade på att köpa men jag åkte till USA istället och var borta i 6 månader. Innan jag åkte bestämde jag mig för att när jag kommer hem ska jag bannemej köpa häst, då var jag 21 och tillräckligt mogen =D haha!!!
 
När jag kom hem i Februari jobbade jag som en idiot för att spara ihop pengar till en häst. Jag hade bestämt mig tidigt att jag skulle köpa mig en fölunge, fråga mig inte varför eller jo, mitt svar skulle vara att jag ville ha något helt eget från början. Hur många skulle göra så idag?? Sin allra första egna häst?? FÖLUNGE?? Vad ska jag göra under 2,5 år då den bara ska äta, sova och bajsa?? Det var nog ingen hästmänniska i min närhet som tyckte det var en bra ide, förutom säljaren :)
 
Jag började leta på nätet, hastnet och första fölungen var efter Hayden, men den blev det inte. Jag började även få upp intresset för hingstarna. Kan ju va bra att veta vem pappan är och om man gillar den först då en fölunge inte har så mycket att visa när den är så liten, ja provrida finns lixom inte på kartan =)
Då fick jag veta genom en vän att de hade en avkomma efter Camaro M och jag åkte och hälsa på den. Fölisen och mamma va precis vid vägkanten så jag kunde stå en bit ifrån och kika, sen skulle jag gå ner i diket och hälsa på fölungen, en väldigt snygg en. Då vände den sig om och skulle kicka mot mig. NEJ tack sa jag. Det måste klicka på en gång med personligheten. Den va riktigt snygg så jag fortsatte att leta efter Camaro M avkommor och det var då, då jag hittade CORVETTE TS. Hon va uppfödd på en gård i Oskarström och jag ringde direkt när jag såg annonsen. Jag ville bara komma och hälsa på så fort det bara gick. Det kliade ju i mina fingrar då jag visste att jag inte var långt borta från att äga min första egna häst.
 
Det var lördag eller söndag, en varm dag i juli tror jag det var.. ialf så kom jag dit och gick in i sommarhagen där två ston gick och betade tillsammans med sina fölungar. Den ena fölungen var 1 månad yngre än Corvette och gick precis under mammans mage, medans Corvette 3 månader gick direkt ifrån sin mamma för att hälsa på de tvåbenta varelserna. Hon stod där helt ensam och gosade med mig, medans mamman var en bra bit ifrån. DÅ, då kände jag på mig att det var rätt. Hon hade samma personlighet som mig, kan själv, klarar mig själv och ja, det stämmer fortfarande idag om inte ännu mer envisare =) Corvette fick stå kvar i Oskarström tills hon var 4 år och fick flytta in till stan med mig. Jag har bilder från vårat första tillfälle, vet bara inte vart. Hade dem på pixbox men den sidan har dem ju lagt ner.... =(
 
 
NU hittade jag två bilder på Buket, de två första är tagna första gången jag träffade Corvette. Den sista bilden är tagen lite senare för man kan se att hennes päls är lite mörkare.
 


 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
4 månader och fölvisning
 
 
 
 
 
 
 Nu har dem inget val :)
 
 
 
Det har varit några tuffa år innan man ens fick använda henne som ridhäst. Det har varit mycket hantering och uppfostran, inridning, tillridning, inhoppning, mycket race och massvis med bocksprång och hänga löst varje dag. MEN NU idag, ångrar jag inte en sekund av det jag har gått igenom. Är man bara medveten om det så är det ta med tusan den bästa resa jag gjort. Under hela Corvettes uppväxt har hon blivit "mobbad" för hennes storlek och hennes humör. Det var ingen som gillade henne och ibland kunde jag tveka med denna omgivning om jag hade valt rätt, eller om jag kanske skulle sälja henne. Få och skäms vad ens omgivning kan ställa till det, svartsjuka eller bara allmänt elak, det kan verkligen göra ont.
Corvette är idag en häst på 1.61 och jag har inte mätt henne på 1 år och vägrar för det hjälper inte, hon blir inte större. Däremot har hon ett så fruktansvärt stort hjärta, man kan inget annat än att le. Hon har stor personlighet och vilja, en vilja att vilja nya saker, nya hinder och älskar att tävla och hoppa. Det visar hon varje dag i hagen med sina bocksprång när man kommer med lunchhöt, riktig studsboll.
 
 
 
 
Corvette 4 år, 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Sopa, putsa, damma.... :)


 
HEJ =)
 
Då jag har suttit i möte halva dagen från 12, så slutade jag lite tidigare och då tänkte jag passa på att städa min lägenhet så slipper jag det sedan i veckan. Jag hoppas att jag hinner blogga en sväng ikväll...natt... haha ;)
Nu, hög musik på och full fräs STÄD :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eller....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Finns det någon snygg frivillig som sträcker ut sin hand och....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
lagar mat medans.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
JAG TITTAR PÅ!!!!!! =D
 


ADHD eller Damp


 
 
 
 
Igår ringde dem från stallet, då hade Cassador dragit ner båda sina trådar i hagen och utgången, IGEN!!! Hade du inte hoppat som du gör vet jag inte om jag orkat med dig, din BUSE!! INTE nog med det, han hade rymt till andra sidan och gått in i en ledig hage. Tråden va inte sönder någonstans förutom utgången, vad ska man göra!? Han måste ridas 7 dagar i veckan annars hittar han på något bus. Funderar på om han har ADHD eller damp... När jag red honom idag så va han hur fin som helst, förutom när vi skulle hoppa ett litetlitet kryss på volt i slutet. Helt tokig, sjövild. Tillslut så kände jag för att dra i handbromsen, 3 sprong innan. Då svarade han tvärt nej och stack mot minikrysset och hoppade. Galen... ja visst är det roligt med hoppglad häst men ska vi debutera 1.30 får lilla gubben tagga ner lite. Tur vi ska hoppträna på torsdag innan tävlingen på söndag....
 
 
 

Symptomen vid ADHD är: koncentrationssvårigheter, hyperaktivitet, impulsiv, uppmärksamhetsstörning och svårt att tolka andra hästars kroppsspråk.

Mycket stämmer in på Cassador, speciellt hyperaktivitet, impulsiv, uppmärksamhetstörning och att det är svårt att tolka andras hästars kroppsspråk. En del rekomenderar att man ska ge magnesium till hästar med ADHD-symtom och en del säger att det inte hjälper alls.  

 

Om Cassador själv får välja vill han Hoppa varje dag, busa varje dag och ridas flera gånger om dagen. Han älskar att jobba denna häst.... <3

 
 
 
 
 
Nyklippt och alldeles alldeles oskyldigt söt ;)
 
 
 


Gulligt


 
 
 
Jag har världens gulligaste mamma som skickar brev till mig, får nog ett i månaden iallafall =) Men mamma, jag vet att du läser min blogg, så nästa gång du skicka ett nytt brev får du även skicka med nya magneter för det börjar bli fullt ;-)
 
 
 
 


Sms


 
 
Fick ett så gulligt sms av min lilla Sis på henne och Elvira, förmodligen är hon barnvakt, det är mitt brorsbarn =) Världens goaste rödtott ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Apotek kan va bra att ha


 
 
 
 
 
Till höger har jag köpt hudkräm till mig, både till kropp och knopp. Till vänster ser ni Cassadors kräm, blå kräm som ska läggas under tungan så han blir lugn när Hovslagaren Sandra skor hans vita sko bak, han är lite känslig i den. Sedan passar jag på att klippa hela kroppen på honom så han blir fin och inga svettiga fläckar i ansiktet, så skönt =) Expeditören frågade om jag skulle ha receptet till häst och jag svarade "Ja det är det för jag behöver då inget lugnande, inte idag ialf" haha!
 
 
 
 
Min lilla vän,du har aldrig varit så här lugn och snäll. Stod och kelade med honom och han gosade tillbaka, utan att bita mig. Aaaaaww...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skorna blev fina och Sandra sa, "Äntligen fick jag han verkad och skodd ordentligt bak". Nu ska vi ta en halv dos nästa gång med och sen ska vi minska vid vaje gång och tillslut hoppas vi att han tycker det är OK :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Sova!? Eller!?


 
 
 
Haha, när jag fastnar vid datorn på söndagkvällen så springer alltid klockan iväg. Men jag MÅSTE ju bara titta på sista världscupkvalet, BLOGGA, titta på youtubeklipp, fejsboka...... ^^ SEN visar dem ju ANTIKRUNDAN på TV, klockan 01.00!!! Haha!!! Love it!!
 
HAllå, vi har 4 gulblåa ryttare till finalen, har aldrig hänt tidigare och så sjukt spännande. Roffe låg på 19 plats efter all summering men eftersom topsan rider för Australien så petade hon in Roffe på en 18 plast. SJUKT BRA!!
 
 
 
 
TACK alla mina nya läsare för att ni hittat hit och jag hoppas ni stannar. Jag har bara bloggat i exakt 2 månader nu, senast var det två år sedan... ^^. Men om ni fortsätter att följa mig och att diagrammet fortsätter att växa i den takten den gör nu så lovar jag att jag ska vara lika flitig att uppdatera om allt i min vardag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NU ska jag stuuuupa ner i sängen =D
 


Min högra hand


 
 
Jag tänkte nu göra ett inlägg om min högra hand, Maddemedryttaren ;)
 
Jag jobbar inte med hästar utan har ett heltidsjobb som ska skötas samtidigt som min hobby tar mycket tid då den handlar om två tävlingshästar. Jag la ut en annons på hastnet.se att jag sökte en medyttare till min 5 åriga skimmel. Efter en kort stund nappade madde och skickade ett mail till mig och vi bestämde en dag då hon skulle komma och provrida, träffa hästarna och den farliga, mig. Haha, nejdå ;) Men jag är superduper pedant och noga när det kommer till hästarna. Jag vill ha ordning och reda, ärliga männsikor i min närhet och massvis med goa skratt och leende. MYCKET viktigt att man samtidigt har roligt även om det är på stort allvar när det gäller hästarna. Det är stora djur på flera 100 kilo och en spark kan ge men för livet eller värre...
Hon hjälper mig nu med båda hästarna, som idag har jag jobbat hela dagen och inte kunnat åka till stallet utan då tog hon hand om båda min trollungar. Igår kom hon när jag putsade allt läder och jag hade bakat min kladdiga kladdkaka som vi smaskade på, sedan hjälpte hon mig med hästarna. Jag hoppade och hon skrittade fram den lilla gråa för hand och kunde samtidigt höja hinderna.
Nu på torsdag följer hon med på träningen till Båstad och på söndag följer hon med till Helsingborgs tävling. Kan jag ha det bättre?!? Vi har inte kännt varandra så länge men det känns som att vi förstår varandra och vi är nog lika tokiga och galna privat. Man är ju alltid lite mer fokuserad och sammanbiten när man handskas med hästarna. Jag hoppas att hon vill finnas vid min och hästarnas sida så länge hon bor i Halmstad. Jag vet att hon kämpar med plugget för att komma in på veterinärskolan, sjukt målmedveten och önskar verkligen henne all tur att hon kommer in, även om det betyder att jag kommer att förlora henne... :(.....men det händer inte innan augusti ialf, hehe.
 
Nu ska vi blicka framåt, vi har många tävlingsdagar framför oss, vi har Falsterbo i sommar och sedan Flyinge i höst. Vad som händer innan, då och efter, det får vi se, men så länge man är ett gott team, hästar som älskar att tävla och att man har grymt roligt, det är det som är guldet i skattkistan =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Fullspäckad vecka =)


 
Denna veckan blir det full fart på =)
 
Måndag: Hovslagaren kommer på förmiddagen, Cassador ska klippas och sedan ska båda skrittas ut. Fack-möte på jobbet klockan 14.00-16.00, sedan vanligt jobb.
 
Tisdag: Antingen så får dem vila hästarna, eller så blir det ett kort pass eller så fixar jag någon som rider dem. Ska nämligen på styrelsemöte 12.00-16.00, sedan vanligt jobb efter det, men slutar 20.00, skönt =)
 
Onsdag: Dressyrpass på båda hästarna.
 
Torsdag: Då åker jag och Madde med båda hästarna till Rickard i Båstad för att hoppträna.
 
Fredag: Då blir det skogsridning med båda och sedan börjar jag jobba 11.00-16.00. Efter det blir det middag på Harrys med HFK:s TS.
 
Lördag: Förberedda allt inför tävling, packa, putsa och trimma hästarna så dem känns bra.
 
Söndag: Tävling i Helsingborg :)
 
 
 
 
Så här fint är ridhuset i Båstad. Riktigt bra musikanläggning och när det är kallt ute är det varmt i ridhuset och när det är varmt ute är det kallare i ridhuset. Tänk va underbart det hade varit och ha det så varje dag!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Längtar även tills det blir mjukt i marken och i sanden så vi kan ta med båda hästarna till stranden för konditionspass. Läste en artikel där KG hade berättat om hur man når toppen med en häst, de lite högre klasserna. Bra kondition är mycket viktigt och grunden till att en häst ska kunna presetera bra. Hästen ska kunna gå ett hårt konditionspass i form av galopp och sedan gå in och hoppa en bana helt utan problem. Det är också viktigt att man tränar upp konditionen innan tävlingen, under tävlingsperioden ska hästen redan ha de n konditonen. SÅ jag vill komma ut nu och gallopera med hästarna men underlaget är ju si sådär.. Även om jag tycker det är bra att både trava och gallopera på hårt underlag saknar jag lite mjukare underlag att rida på förutom ridhuset, exempelvis ridban. Snälla snälla vår, kom nu!!
 
 
 
 
 
Finns en massa stockar på stranden som är perfekta att hoppa över, kan ju också vara läskiga så det är bäst man hoppar lite extra över dem ;) Vi har det dunder bra för vi kan skritta till stranden och det tar 15 minuter ;D
 
 
 
 


Corvette hoppelihopp


 
 
Fina, underbara, lilla och tokiga stole till häst. Inte en gång känner hon sig osäker när det gäller hinder, inte idag ialf och fort ska det gå. I början var hon helt galen och då fick jag lägga tvärnit efter hindret för att hon inte ska sticka med mig. Första gångern vi kom på kryssstudsen kan ni se hur snabb hon är. Det är precis som att hon bara ska rusa framåt och sedan lyfter hon bara snabbt på fötterna. Så vi höjde upp ganska mycket för att hon inte ska kunna springa på framåt utan HOPPA studs, inte köra sitt race =)
Jag tyckte hon va superfin resten av banan, speciellt med tanke på bara för 1,5v sedan, då hade jag ingen som helst talan med avstånden mellan hinderna. Då tog hon tag i bettet och sa "full fart frammåt". Även här höjde vi upp lite så att hon kunde backa av istället för att sticka. När det blir lite högre så förstår hon lite att det inte går att rusa mot hinderna, jag har ialf lättare att få tillbaka henne innan hindret.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Cassador hoppelihopp


 
 
Vi börjar med Cassador. Han kändes väldigt laddad idag, hoppade stort på litet räcke på 40cm som vi hoppade fram på. Han riktigt taggad till innan hindret som han normalt gör när det är lite högre men han va helt galen idag. Men ändå så kändes han han inte helt ok bak, kändes som han gick och knep med hela rumpan och galoppen blev riktigt kort kort då jag inte riktigt fick fram han ibland. Kändes precis som han var kissenödigt, ni vet när man inte kan, vill men måste gå på toa så kniper men även om man tar sig fram ;-)
Så jag valde att bara få han lugn och ha låga hinder, hoppade det sista hindret på linjen, en oxer lite större. Resten av hinderna var låga då han va så supertaggad men jag tyckte han kändes lite konstig.
 
 
 
Hoppade fram på en volt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stackars stackars lilla vän, inte konstigt att han knep med baken. Så fort han kom ut så kom det en flod. Han hade visst inte hunnit gå på toa innan och nu vet mamma det nästa gång du kniper med rumpan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Putsdag


 
 
Då har jag putsat igenom nästan allt läder jag har, tog sjukt lång tid men tur jag hade sällskap och bakat en kladdkaka ;-)
 
 
 
 
 
 
 
Cassador har det som är brunt
 
 
 
 
 
 
Corvettes grejer är svarta, skönt att de har var sin färg för då kan man inte ta fel på grejerna =)
 
 
 
 
 
 
 
Jag har även kokat alla deras bett i vatten och tagit bort all smuts som inte går bort när man sköljer med vatten. De såg ut som nya. Corvette har 1 vanligt tvådelat och 1 tredelat bett, Cassador har likaså, 1 vanligt och 1 tredelat på var sina träns. Jag vill kunna variera på två vanliga tränsbett för att de inte ska ligga och trycka på samma ställe i munnen. Läste även häromdagen en artikel där en ruttinerad ryttare gjorde samma sak. Hon föredrog också bara tränsbett och varierade dem på grund av att de inte skulle trycka på samma ställe.
 
 
 
 
 
Jag kommer att lägga in filmklipp från gårdagens hoppning lite senare :)
 


Bästa presenten
Det här är absolut en av mina topp 10 presenter som jag fått. Inte innehållet såklart, utan den praktiska "väskan", där jag kan bära med mig alla mina söta saker vart jag vill :)


Magiskt


 
 
 
 
Tänk vad lite magi kan göra underverk,
det är du som skapar magin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina Cassador, du älskar verkligen livet som häst, tävlingshäst.
Jag hoppas att både du och jag, tillsammans, kommer att få ett underbart år med massa nya erfarenheter och kunskap. Du är en riktig glädjespridare och vart du än går så får du blickar riktade mot dig. Du har något extra, till utseende, vilja och ja, du är en dressyrstammad hopphäst. 2013 kommer att bli ett spännande år för oss båda. Du går bara och väntar på att få gå in i transporten och åka iväg på nästa tävling. Jag hoppas att du får vara frisk och kry, inga spöken får krypa in under våra skinn. Du är så fin min underbara vän, jag vill dig väl och jag hoppas att du trivs hos mig. Så länge du trivs, kommer du att få stanna. Kanske en vacker dag, kanske inte, måste vi skiljas åt. Men så länge vi är värda varandra kommer du att få stanna kvar hos mig. Tillsammans är vi starka, du och jag är ett sjujäkla team!!
 
 
 
 
 
 
 
 


KG Svensson Coachar


 
 
Brrr, i morse när man åkte till stallet, 06.30 ^^, så visade det alldeles för mycket minus i bilen, hela -15 här i Halmstad =( Men nu när solen är framme är det riktigt skönt. Hoppas verkligen att det går åt det hållet...
 
 
KG var och tränade för oss på HFK idag, när jag visade filmen för Carola på löshoppningen igår gick han förbi och då ville han kika med. Han sa att den gråa hoppade riktigt fint med ryggen och sedan när han fick se Cassador hoppa sa han, "ja han hoppar inte med ryggen", jag svarade, "nej jag vet, det är ju det jag vill försöka träna på om det går". Då sa han "kom här ska jag ge dig en övning". VILKEN going han är KG, jag som har frågat runt efter övningar där han måste lära sig använda ryggen och så kommer självaste KG med en bara sådär. Ibland tror jag verkligen på meningen, idag var det verkligen meningen att KG skulle gå förbi när jag visade filmen och sedan ge mig en övning, HOPPAS verkligen att denna funkar. Han tyckte att jag skulle löshoppa Cassador 1 gång i veckan nu med denna övning så det ska verkligen införas. Vilken Guldgosse han är KG ;-)
 
Förstår ni er på övningen?? ;) Till höger ser ni ett räcke med markbom, sedan tyckte han att jag skulle ha 7.10 till en parallell oxer. Framför oxern ligger det en markbom som man drar fram allt eftersom och efter hindret ligger det en bom på två sockerbitar, som du också ska dra ut från hindret. Tillslut så ser ni att han har ritat språngkurvan som man vill uppnå med uppgiften. Sockerbitarna med bommen på efter ska göra så att hästen drar ner huvudet och titta på hindret. Ska bli spännande och se han göra detta och jag kommer verkligen att dokumentera allt han gör, filma varje gång han kommer. Sedan om han svarar bra på det kommer jag att sitta upp och hoppa han, men jag kommer att löshoppa han några gånger först för att se hur han gör och utvecklas själv. =) Spännande!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I morgon blir det lite banhoppning tänkte jag. Nu fick de ju hoppa av sig lite igår så jag hoppas att båda är lugna ^^. Sedan tänkte jag boka in en förmiddag och åka iväg till Båstad nästa vecka för sedan är det tävling i Helsningborg på söndag med båda pollarna. Corvette får gå en klass för att känna av lite och Cassador får gå två klasser, höjder 1.05 och 1.15m =)
 
 
 


Cassador löshoppas


 
 
CASSADOR <3
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är första gången jag löshoppar Cassador och jag har inte någon som helst aning om han har gjort det tidigare, förmodligen har han det men jag vet inte hur mycket eller vad eller något. Så efter idag så antar jag att han har löshoppat till en viss del, inte så mycket som Corvette kan jag tro. Jag saknar något framåtbjudning, men jag fick han att ge lite mer framåtbjudning i klipp 2. Ville inte hoppa han för mycket då jag vill att han skulle få en positiv inställning till det hela. Tyckte han skötte sig riktigt fint och i slutet när jag sänkte ner allt så ville jag bara att han skulle komma på det en gång lågt, men han kom 3 gånger helt av egen turbo. Han gjorde även så 2 gånger på lite högre höjd, det gillar jag att han tar "egna initiativ" haha!!
 
 
Jag tror att vi alla har delad åsikt att löshoppa äldre hästar, vilket vi nog hästfolk har i allt, MEN ialf... min åsikt är att man inte behöver hoppa jättehöga höjder om man löshoppar, jag gör det för att hästarna ska få visa sin egna glädje till att hoppa själv och visa lite framåtbjudning utan att vi sitter på. Sen tycker jag även att som nu när Corvette ska gå upp från 1m till 1,20m så kan det ju vara positivt för henne om hon får prova den höjden själv först. Det visar ju också att hon vill och har det i sig. Jag kommer inte att löshoppa varken Cassador eller Corvette på någon högre höjd än vad jag gjorde idag. Jag vet att många elitryttare löshoppar sina äldre hästar för att de just ska få lära sig att tänka själva och tycka det är roligt. De använder sig mycket av lösgalopp men jag tycker inte vårat underlag är bra nog för att bralla på just nu och då tycker jag att det är bra att bygga in lite hinder så de får använda sin lilla knopp. Har ni några åsikter?? =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Han är verkligen en gummiboll denna häst :)
 
 
 
 
 


Corvette löshoppas


 
 
 
CORVETTE <3
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag började med att löshoppa Corvette då hon har gjort det innan och jag känner mig hemma med henne med denna övning. Dock så har jag aldrig provat det nya hoppsystemet som dem har inför för alla 3 årstest i år, 2013. När hon löshoppades som 3 åring hoppade hon bara räcke 7m till oxer. Jag har alltid fördragit denna uppställning då det kan hjälpa hästen att komma rätt på oxern och den skulle hamna fel i början. Utomlands har det använt sig av detta system länge, förstår inte varför Sverige ska vara så långsamma.
 
Corvette skötte sig EXEMPLARISKT, hon älskar verkligen att få göra detta själv. I början gick jag med henne några varv runt och hon ville börja trava hela tiden och ladda. Sedan när jag släppte henne lös brallade hon flera gånger av glädje på stället, upp ner, upp ner och kick kick :) Så söte min lilla vilding. Hon är även duktig som inte lägger för mycket krut efter övningen, eftersom jag ropar på henne att hon ska komma och jag berömmer henne så brukar hon springa direkt till mig och få massa klappar och gos. Sen när jag höjer hinderna följer hon snällt efter och tittar vad jag gör :)
 
Hon har verkligen den energin som jag vill att en häst ska ha genom hela övningen, den kan gå en aning fort i början men sen lugnar hon ner sig och är verkligen positiv till allt. Hon hoppar riktigt fint, rund och bra språng på sista hindret i varje runda. Vet inte vad det sista låg på exakt men maxat 1.30 säkert. Ville inte höja mer då hon bara ska gå 1.20 i år men hon ska ändå vara positiv till att i år är det 20 cm till vi ska klara eftersom höjden bara var 100cm förra året så ett lite större kliv. Men hon verkar inte bry sig om höjden så jag hoppas inte det blir några problem med mig på =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I slutet av klippet kan man se rumpan hur hon bockar och har sig i hörnet, hon älskar verkligen att hoppa denna damen. Små hästar har inga problem med höga hinder om bara viljan finns :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Nybakat bröd:)


Brödet är i ugnen och jag i sängen ^^, nattinatti:) kommer vakna utav lukten av färskt bröd =D


Väntar på Tors dag: )
Nu ligger jag i sängen och vill att det ska bli Tors dag nu! Klockan är inställd på ringning 05.00. Då kliver jag upp, in i köket, sätter på spisen, häller i fil och sirap i min förberedda müslimjölblandning och ner i en brödform och in i ugnen. SEN...går jag och lägger mig igen =D När jag vaknar nästa gång har jag nybakat nyttigt bröd som ska med till stallet. mmm!!


Ska bli spännande i morgon för då har jag tänkt att löshoppa mina hästar. Cassador har jag aldrig sett men Corvette är ju en stjärna på det och tycker det är så roligt!! Hon vet precis hur det går till, först springa, sen runda första stolpen, sedan hoppa och sist stanna :) se om hon kommer ihåg i morgon. Jag kommer självklart filma ;-)

Sedan ska jag och Nicole ha en putsdag, jag ska ta fram allt läder och gno igenom allt med tvål och sist fett. Ska bli riktigt snyggt och rent sen:))

ååå vad jag längtar till dagen då man får njuta av denna utsikt, blå himmel, grönt gräs och massa färgglada hinder. S O M M A R ! ! !


NÄ, nu ska jag sova :)

NattiNatti*
Cassador H f:2006


 
 
 
Cassador är den enda hästen i Sverige med det namnet, registrerat på ASVH ialf och det är ju alltid roligt att va ensam om ett namn =) Tänkte lägga upp hans fina stamtavla så ni kan se vad som finns bakom min lilla häst.
 
 
 
 
 
Här kommer två bilder på First Fantasy, Fadern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är två bilder på Sandro, morfadern
 
 
 
 
Måste säg att han är verkligen lik morfadern i kroppen.
 
 
 
 
 
Cassador själv :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men om han själv får välja så vill han nog fortsätta att vara en hopphäst :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vilken dressyrhäst


 
 
 
 
 
 
 
Ja vilken fin dressyrhäst jag har :) Red ett lagom hårt dressyrpass och trots att han va lite jobbig i ena hörnet så har han aldrig varit så här fin i båda varven och i alla gångarter. Han riktigt trampade på och under sig i traven när jag kortade och även i galoppen. Shit vilken häst jag har <3 får nog ta och starta en styck dressyrtävling detta år. Han är riktigt rund och fin och har verkligen lärt sig att jobba på rätt sätt. Tror jag nämnt det tidigare men säger det igen, när han kom till mig var han stel, spänd och hade ingen koll på sina bakben i huvudtaget. Bryta av från trav till skritt eller göra halt va inte på tal. Det tog flera meter innan man fick stopp på honom och rumpan hamnade 180 grader utanför spåret. Idag kunde jag göra ökad trav på mittlinjen och i slutet bryta av och göra halt och där ser jag, i spegeln en fint uppställd Cassador som bara väntar på nästa kommando!! Vilken känsla det är att få rida en så fin häst och vet ni, han är helt och hållet min egna. Tror han gillar mig med för vi ett sjujäkla tävlingsteam som sprider positivitet och glädje.
 
 
 
 
Vissa har guldskor, Cassador har vita dressyrskor ;-) hihi
 
 
 
 
 
 
 
 
Hittade även en rolig bild här om dagen och ni kanske kommer ihåg mitt inlägg om Cassador, "not for sale". Hihihi, hade varit roligt och kanske till och med retsamt att ha denna på tävling ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avslutar inlägget med lite roliga bilder ;D
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Gubben i snön


Tack!Jag vill tackar vädergudarna som skänker oss all denna underbara, vita och kalla snö.

Hälsningar

/Erica, Cassador och Corvette
Semester


 
 
 
 
 
 
JAAAA!!! Jag fick min semester som jag önskade mig, kan ni gissa vilka verkor som var prioriterade!?!?!
 
Hahaha, självklart FALSTERBOVECKAN, 28 och FLYINGEVECKAN, 40 =D såååå glaaad!!!!!
 
 
Sedan har jag sparat 2 hela veckor till januari eller februari, då tänker jag ta på mig backpackerväskan och ge mig ut på solsemester för jag kan tro att jag behöver det efter detta år med tävling och allt. DET är jag värd!!
 
 
 


Tömkörning


 
 
 
 
 
Jag har inte gjort detta på Cassador på ett bra tag då han inte är förtjust i linorna och kan bli lite spänd, men eftersom han va lugn igår så tänkte jag göra ett försök och det gick ju toppen. Lite tokig blev han någon gång men fattade sedan att det inte va så farligt. Ska försöka göra detta 1 gång i veckan nu för att träna in det på honom, när man fått in knixet men tömkörning så tycker jag det är guld värt istället för att longera på volt, volt och volt. Jag utnyttjar hela ridhuset, flyttar i sidleds, travar även på långsidorna och ställer han utåt och innåt.
 
När corvette va 3-4 år var det lönlöst att använda sig av detta, hon skulle bara rusa runt runt runt, bocka bocka och rusa. Det är inte meningen att man ska ha en dragkamp med hästarna. Nu när hon kan jobba lite på bakbenen funkar det utmärkt, lite jobbigt ibland men hon gör såå gott hon kan och har en positiv inställning till det jag gör och är inte rädd för linorna =)
 
 
 


Min fina brum brum


 
 
 
Corvette
 
 
 
Corvette va riktigt fin igår. Hon var heller inte så övertaggad som hon ex var vid banhoppningen förra veckan, och det va riktigt skönt. Hon har verkligen koll på sina ben när det kommer till att trava över ett par bommar, cassador kan vara lite snubblig ;) Gjorde likadant med henne, travade först på bommarna på volt, hoppa fram på kryss och sist den andra övningen på volt. Hon har ju en tendens till att kröka på nacken men jag jobbar fortfarande med att få upp huvudet i anridningen och ja hon har ju blivit mycket mycket bättre men måste stärka sig lite till. Hon är riktigt fin nu när man rider henne på marken, hon kan bli lång och låg men det kräver mycket jobb och tålamod då hon gillar att slänga med huvudet. Jag filmade bara näst sista gången jag kom på banan och då kan man se att hon gärna vill flyta ut från volten på sista övningen men tillslut svarar hon på ytter. Synd synd att jag inte filmade sista gången jag kom för då gick hon lugnt och stadigt in på den sista övningen och höll sig på spåret och va så klockren innan, över och efter. Hon fick så mycket beröm efter denna rundan att hon tog åt sig så mycket att hon brallade till ordentligt av glädje att satte full fräs framåt och va så glad =) Känns roligt att hon verkligen förstår mig, aaaa jag förstår mig inte alltid på henne haha, men jag vet när hon är glad och ledsen och det är ju viktigt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efteråt hade jag en som hjälpte till att plocka undan :)
 
 
 
 
Sötnosen, så skönt att man kan släppa henne helt när man plockar undan och hon går oftast efter mig men ibland stannar hon och nosar på något som ser intressant ut =) Sen kan man vissla på henne så kommer hon, som en stor hund ;)
 
 
 
*ps, ser ju underbart ut med glasridhus när solen lyser, men brrr så kallt när det är minus. Tur det finns varma kläder ;-)
 


Min fina Cassi


 
 
Cassador
 
 
 
Måndagens övning:
 
Först travade jag runt på en volt där travbommarna låg, sedan hoppade jag fram på ett lågt kryss likt en 8-volt och sist hoppade jag den sista övningen på en volt. Sedan i slutet kom jag på en liten bana på alla tre, det är bra att få in travbommar när man gör markarbetshoppning, där ser man exempelvis om den kan slappna av mitt i en banhoppning och svara på det du ber hästen om istället för att bara kötta runt på alla hinder. Mycket bra tycker jag!! När jag hade kommit på banan 2 gånger var så märkte jag på båda att de visste direkt att de skulle fatta galopp efter travbommarna och det är ju superduper att dem är lyhörda på vad de ska göra och bra minne ;-)
 
Cassador var inte sitt galna jag denna dag och va faktiskt ganska lugn. Vilket gör att jag kan få han att trava över ett par bommar avslappnad utan att han spänner sig och det känns ju riktigt bra, dock va han lite spänd på sista övningen. Jag vill ju ha han avslappnad, energisk, lyhörd och tillbaka. En del unghästar kanske man jobbar mer på att ha framför sig men Cassador har vari för mycket där framme så jag vill ha han lite mer tillbaka och avslappnad, men energisk och lyhörd. Han kändes fin fin och skönt att slippa bråka ett pass med honom.
 
 


SOOOOOOOL
men kallt :((

Idag gjorde jag den där övningen som jag la upp igår med båda pollarna. Som jag trodde så va det svårt för Cassador att slappna av. Gjorde en liten bana i slutet och fick det på film men hinner inte lägga upp dem nu så de kommer i morgon.
Den som förvånade mig va min lilla gråa vilding. Fick med näst sista rundan på film och den va helt OK. Men sista rundan kom hon på övningen helt avslappnad och såå fin. Riktigt bra övning och denna ska göras om snart igen!! Skriver mer om dagen i morgon.


Min alldeles egna racerbil ;-)


Göteborg Horse Show!!


 
 
 
 
Jag va så blond och köpte aldrig några biljetter, MEN när man väl ville gå så var alla slut. Idag, ikväll, för en stund sedan fick jag ett sms där en tjej hade 2 vuxenbiljetter och en ungdom till HELA söndagen!!! HELT underbart!! Ibland får man ha liiite tur. Så... de vuxna biljetterna är tagna, är det någon 17 år elle yngre som vill följa med eller köpa den biljetten så hör av er =) Vi kommer att sitta i mitten vid F, tror jag det va ;)
 
 
 
 
 


Träna på förbättrad ryggverkan


 
 
Go kväll i ruskvädret!!
 
För några dagar sedan skrev jag en fråga till Ewelina som driver bloggen torsjogard.blogg.se
angående hästens ryggverkan där jag ville ha tips på en övning som kan få hästen rundare i sprången. Corvette föddes ju med en helt underbar hoppteknik och hoppar super (när hon inte bara använder gasen i botten) men Cassador behöver ju fortfarande träna på anridningen, man ska inte rusa mot hindret med huvudet rakt upp i luften och sedan hålla kvar huvudet där uppe över hindret.
 
 
 
Så idag fick jag svar från Ewelina och hon gav mig lite tips och två övningar:
 
 
"Fick en fråga hur man förbättrar ryggverkan på en häst. Det är alltid svårt att ge ett exakt svar på hur man ska träna en häst utan att ha sett den. För att veta hur man ska träna den måste man först veta orsaken till symtomen. Symtomen är alltså att den inte använder sin rygg tillräckligt och blir lite hög i nacken i språnget, men vad är orsaken? Det är frågan du måste ställa.
 

Innan man börjar korrigera själva språnget så kan du fundera på hur anridningen ser ut. För språnget blir sällan bättre än vad anridningen är. Om hästen släpper bett och rygg innan hindret så gör den sannolikt det över hindret också. Då får man försöka skaffa bättre förutsättningar till en bra anridning genom att träna mer i dressyren för att öka det ärliga stödet i bettet så att den söker sig framåt nedåt till handen.

 

I hoppningen är det fördelaktigt att jobba på volt spår, vilket hjälper dig som ryttare att bibehålla hästens rundhet. Börja gärna med travbommar för att kolla av att hästen följer voltspåret och följer handen utan att släppa den. När det fungerar är det oftast effektivt att hoppa på samma volt men då med en låg oxer med bom före och efter. Oxern behöver inte vara högre än 70-100 cm och ca 100-120 cm i bredd. Galopp bommarna läggs mellan 2,5-3 m före och efter. Försök då att hoppa hindret på volt där hästen är böjd på voltspåret före, över och efter hindret.

 

Normalt sett är bom efter hindret en bra metod att hjälpa hästen att bli lite rundare i språnget och då även på rakt spår. Men kom ihåg grunden till ett bra språng grundar du i dressyren."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har ju en perfekt bild som visar skillnaden, en bild där han hoppar lite rundare och söker sig lite ner med huvudet, till vänster. Till höger ser ni hur han hoppar med huvudet i luften och spänd i ryggen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här hoppar Corvette, rund och fin och söker sig neråt med huvudet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här hoppade Corvette på 3 årstestet och fick 9-9 i hoppningen och hoppdiplom, alltså hoppar hon enligt regelboken ;-)
 
 
 
 
 
 
Denna bild hamnade i ridsportstidningen, när jag köpte henne när hon var 5 månader så sa jag på skämt att vi ska hamna där någon gång. Nu hamnade ju inte vi utan bara min brum brum Corvette men ialf ;-)
 
 
 
 
 
Så i morgon har jag faktiskt tänkt testa denna övning och se hur han svarar på den. Jag har även tänkt använda den till Corvette då jag tror den även fungerar super som lite broms till henne ;) Spännande!!
 
 
Nu är det ponnyakuten, så söta dem är. =) Återkommer med resultat från övningen i morgon. Kanske till och med kan få någon som filmar.
 
 
 
 
 


Corvette, ett riktigt klipp :)


 
 
 
Corvettes andra riktiga tävling i sitt liv och första utomhustävlingen. Ni kan se på hinder nr 6 så spanar hon in linjerna mitt på bommarna och hoppar till extra, knicker till med bakbenen och gör så att jag tappar stigbyglarna. Jag blir lite paff men har ni ljudet på så kan ni höra hur mina klubbvänner skriker att jag ska fortsätta och Corvette hoppar 1 m i trav som ingenting =) Fina fina tjej!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen har vi andra rundan och där knicker och till med bakbenen på sista hindret så jag tappar den ena igen och efter hindret så sticker hon ;-) busig tjej!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Lördag el Söndag


 
 
Idag känns det verkligen som Söndag eftersom man ska jobba några timmar i morgon stämmer det ju nästan =) Idag har man inte vaknat på den bästa sidan, har nog aldrig mått så dåligt efter en utgång. Men men, tur mor och far var här hos mig så de kunde aggera taxi och hjälpa mig i stallet. Rida var det inte ens tal om så jag hoppas Nicole red Cassador idag så han fick röra på sig.
I morgon ska Bästa Madde ha båda busfröna så jag får helt ledigt från stallet. Ska se om jag kan hålla mig borta en dag. Tänkte nog ge mig ut på en lång promenad efter jobbet innan jag bänkar mig i soffan, ska bli gott =) Snart kan jag dra på mig Inlines men först får sopbilen samla upp lite mer grus.
 
 
Va nyss ute på en lagom promenad men päronen, innan den så tittade vi på en tecknad film, Bee Movie som gick på Tv. Så himla söt film =)
 
Lite bilder från stallet och promenaden
 
 
 
 
 
Lilly hittade sin bokstav på stan idag :)
 
 
 
 
 
 
MMMMM, nu luktar det vitlök i hela lägenheten, så nöjd att jag har mina föräldrar här i helgen som kan ta hand om mig och laga god mat. MMMM!!!!!
 
 
 
 
 
 


Wild West


 
 
 
Shit vilken kväll det blev, galen men riktigt riktigt bra!! Bäst av allt var maten och vi va cirkus 480 personer och kan ni gissa vem som var först i matkön?? Hahaha, RÄTT.... JAG ;-) Två portioner blev det och mmmm så gott det va!!
 

 
 
 
 


Cowgirl


 
 
 
Yeeeehaaaaaa......
 
 
 
 
 
 
 
 
Let there be cowgirls for every cowboy
Make them strong as any man, Lordy
Something you can’t tame,
She’s a mustang
The heartbeat of the heartland
She’s got a drawl, ya'll,
Yeah, she’s the salt of the earth that rocks my world.
Let there be cowgirls, come on.
 


FÄRDIG!!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Inte vacker utan spackel...


 
 
 
Ååh jo, jag har aldrig på mig så här mycket spackel om jag inte ska ut ut =) Ha nästan aldrig på mig smink!! Snart färdig, nu ska kläderna på och sedan åker spolarna ur ;P
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
PSSSSSYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!
 
oppan gangnam style!!!!!!!!!!!!!!!


Upprullat och klart =)


 
 
 
 
 
 
Dååå var spolarna upprullade, där får de sitta en bra stund. Inte dåligt för att bara ha en spegel att kunna titta i och gjort det själv ;-)
 
 
 


Vilken dag...


 
 
 
....det ska bli IDAG =)
 
 
ÄN så länge har den varit ljuvlig. Cyklade upp till stallet, tog ut alla hästarna utan den gråa vildingen, ställde henne i gången och fixade allt i stallet innan ridturen. Skrittade ut en runda i skogen, hon fick jogga lite med och va duktig i traven som lyssnade och drog inte iväg även om jag kände att hon mer eller mindre ville explodera så va hon superfin.
 
Hon fick till och med hoppa på 3 olika stockar i skogen som ligger vid 3 olika ställen. Första stocken som jag vände upp emot, säkert 8 meter innan och tänkte komma i lugn trav. Men så fort hon fick syn på stocken hoppade hon upp i luften och rusade mot stocken och hoppade. Shit, jag skulle verkligen ha filmat det. Jag har aldrig varit med om en så tokglad hopphäst som denna lilla fröken. Den andra stocken skrittade jag först förbi och sedan vände runt och travade emot hindret men så fort hon fattade så satte hon igång sin galopp och TJOHEJ sa hon över stocken. Sista stocken tänkte jag även här komma i lugn gallop. Den ligger på en ganska rak linje så man kan säkert se den från 30m hålls. Ja hon kunde inget annat än galopera emot den för jag vill inte sitta och hålla henne så jag lät henne ta galoppen och efter denna stock så satte hon full fräs efteråt och rakt in i skogen och in bland grenar och jag va glad att grenen som vi flög in i va liten. Hade den varot större så hade jag åkt av, även tur att jag hade skogshjälmen på när man rider skogstokig häst ;-) haha!!
 
 
Efter rundan blev det brunch och hemmagjord Äppelmumskaka med vanlijsås. Den grundar bra inför kvällen ;-)
 
 
Här kommer ett litet filmklipp på Corvettes skritt, och denna har hon hela tiden. Full fräs framåt ;P
 
 
 
 
 
 
 
 
Min fina lilla glada häst =) Riktigt livsglad är hon!!
 
 
 
 
 
Jag älskar ju att pyssla med året och speciellt när man har god tid på sig. Hade en massa gamla spolar som jag först inte hittade så jag köpte lite nya. När jag kom hem så hittade jag de gamla så hängde på vägen bakom en påse men jag tror inte att jag lämnar tillbaka dem nya =)
 
 
 
 
 
 
Så om ni vill se resultatet ikväll så kanske jag lägger in det lite senare. Nu ska jag in på spa i duschen och stå där i säkert 30 minuter....bara för att jag har tid =) haha!!!
 


Hoppelihopp


 
 
Åååå vilken uuuunderbar dag, för idag är det "freeeeedag" :) Ledig i morgon för Martin och Servera ska ha en stor tillställning, fest, för 465 personer!! Så vi kvällenpasset får "ledigt" i morgon men jobbar våra timmar på söndag istället. HELT OK!!!! =D Så i morgon blir det brunch i stallet, sen ska det ätas äppelpaj med vanlijsås, mmmm, sen blir det staden snabbt och sedan hem, in i duschen för jag skulle visst först till en förförförfest, sedan till en förförfest och sedan till självaste förfesten. Haha!! Sedan åker vi ut till WILD WILD WEST, avnjuter ev god middag hoppas jag och sedan har Martin och Servera bokat upp nya Oceans, gamla Bond. SHIT va KUUUL det ska bli!!! Jag är så exalterad inför morgondagen så jag vet knappt in eller ut, vet jag förmodligen inte på lördag morgon heller men vem bryr sig om det, för i morgon är det FEST ;-D
 
 
Tillbaka till verkligheten, idag hade vi hemmaträning och byggde upp en liten bana. Jag orkar inte rita upp den idag (natt) så jag gör det under helgen och förklarar mer ingående. MEN jag ska bjuda på en liten tidig lördagspåse i form av lite klipp från passet.
 
HÅLL I HATTEN för Corvette hon va HELT GALEN!!! 5 veckors vila från hoppningen, det gjorde henne galen. Hon bokstavligt tog tag i bettet och drog mot hindret och jag hade inte en suck att få henne att backa av. Galenpanna. Här kommer lite klipp.
 
 
I dett klipp kan vi se hur hon första gången kommer på dessa hinder och har absolut inte någon som helst koll, hon vill bara rusa iväg och ojjsan, där kom ett hinder. Hon gjorde så två gånger och det fick jag med på film.
 
 
 
 
 
 
 
Sista gången kom jag enbart på det böjda spåret och nu fattade hon precis att hon skulle till dessa hinder. Hon är ingen häst som vägrar eller brukar smita åt sidan men när hon biter tag i bettet och tryckt plattan i mattan i sin lilla Corvettekropp så är det svårt att fånga upp ytter sida och det kanske inte se såååå svårt ut men hon är ett rent helvete och jag blir genomsvett. Finns inte en människa i världen som kan få denna häst att bli lugn och backa av fint som hon gjorde INNAN hon vilade. Helt galen, helt galen.....
 
På den låga höjden ska vi få in 6 galoppsprång mellan oxrarna och sista gången Corvette kom fick hon in 5,75 språng mellan 1:an och 2:an och mellan 2:an och 3:an 4,75 språng. Jag tänker verkligen inte bråka med henne idag för hon var heeelt överlycklig när hon fick hoppa. Skulle sett när vi hoppade fram, efter hindret tog hon tag i bettet och stack mållöst i full fräs mot långsidan. Shit, galen häst!!!! Blir farlig i omhoppning DET kan ni hoppa upp och sätta er på att hon blir ;-P
 
 
 
 
 
 
 
 
Övningen som vi hoppade fram på fick filmaren med på Cassador. Han va lugn och fin på denna övning så det kändes superbra. Han har ju haft den tendensen att så fort man vänder upp mot ett hinder och man ska jobba kort mot ett hinder och sätta bakbenen under sig så har han studsat och haft sig och bytt galopp för att han är megataggad men här skötte han sig exemplariskt!!!
 
 
 
 
 
 
 
På nästa klipp så ska jag försöka få in 6 språng mellan varje och han backar av fint på första linjen men på andra drar han iväg lite och vill inte riktigt svara på det jag vill. Men gången efter detta så gick han på 6-6.
 
 
 
 
 
Sen kom jag på banan, glömde dock bort en linje och fick ta om den ^^. Inte helt nöjd med rundan, oxerlinjen kom vi första gången på 5-4 och sedan andra gången 6-5. Jag ska hoppa samma linje fast med kryss om någon dag. Förstår inte varför han ska vara så taggad på hemmaplan och vanlig träning. Han var inte alls det i lördags i Båstad, han är aldrig sådan där... Jaja, min uppgift att träna träna träna igen, även jag behöver det... Som sagt, bjuder på våra brister =P
 
 
 
 
NU ska jag sova och LADDA alla mina krafter till i morgon!!
 
 
 
 
*Nattinatti*
 
 
 
 


Morgonstund...har guld i mun :-)

Frukosten är i korgen och nu laddas det för ett hopppass med båda busfröna: )


Lite drama i vardagen...


 
 
...kan det bli en onsdag som idag.
 
 
Cyklade till stallet idag igen, duktiga jag, och fodrade hästarna efter 07.00. Första hästen ut var Cassador som fick på sig dressyrsadeln och gick ett lagom hårt dressyrpass. Red igenom mycket i skritten, öppna, slutna och skänkelvikning från mittlinjen och ut till spåret. När man har jobbat igenom han från skritten så joggar jag bara han i traven och sedan får han börja jobba. Red cavaletti på böjt spår, 5 bommar varav 2:a och 4:e bommen var upphöjd. För första gången klarade han det riktigt riktigt bra och var 85% avslappnad. I slutet av passet var han riktigt fin och avslappnad till 100%, bara en aning snubblig av trötthet men såå fin han var, min lilla stjärngosse!!! Nu efter 1 år känner jag verkligen att jag har hittat mina knappar hos honom, känns bra i markarbetet och vi kämpar på med våra svaga sidor, båda mig och hästens. Det lönar sig sedan i hoppningen (tävling likaså) och redan nu i början av året så har vi fått svar på det genom peterträningen och hos Amanda och Rickard. Känns riktigt bra, SKIT bra!! =)
 
Corvette min lilla gråa vilding, va SUPERFIN idag. Jobbade även genom henne länge i skritten, böjde, flyttade och hade oss. Hon är inte lika lealös som Cassador men vi kämpar på och hon tjurar inte ihop helt och det är ju bra. Gjorde en och en annan piaff när det tog emot men hon ställde sig inte på bakbenen vilket hon gjort innan, duktig tjej!! Skritten gjorde susen även här, hon va riktigt fin i traven. Var inte alls spänd som igår och drog inte iväg som hon brukar göra. Men jag känner att hon skulle vilken sekund som helst sticka åt ett håll och börja sin rodeo. Mycket häst i liten kropp. Även hon fick trava över bommarna och gjorde det kanon i höger men i vänster så ville hon hoppa över sista 2 bommarna och det gjorde hon hela 3 gånger. Då valde jag att trava runt lite till utan att komma på bommarna och få henne mer avslappnad och kom sedan i kort kort trav in och satt ner. Då gick det superduper, kom några gånger i början av passet och sedan avslutade jag på bommarna med när hon va lite mör och ännu mer avslappnad. Riktigt riktigt fin var hon idag så i morgon är hon verkligen värd lite hoppning. Tror hon har saknat det och har inte fått hoppa på HELA 5 VECKOR. Stackars liten, inte konstigt att hon hoppade över bommarn ;-) hihihi.
 
 
JO, sen när jag cyklade hem efter 11, och tänkte va skönt att jag är klar i god tid idag då jag ska börja jobba lite tidigare. Skickade iväg ett sms till SandraHovslagare att Cassador skulle behövas skos och han hade dragit av sig en sko (för 1000:e gången). Kommer hem till Laholmsvägen och då gick det upp ett ljus och j*vlar vad jag svor och hade mig. Nycklarna hade jag glömt i stallet. Ni som bor i Halmstad och känner till vägen från Laholmsvägen till stallet vid Mickedala...............Fram och tillbaka x 2, en förmiddag, INTE ok om man har bråttom. Så jag vände på studs och drog på raketen och landade i stallet efter 10 min. När jag kom fram så var Sandra där och skodde en häst och talade om för mig att hon åker utomlands på lördag och är borta en vecka och skulle inte hinna sko Cassador innan. Ja då gick ljuset upp igen, det var ju meningen att jag skulle komma tillbaka för Sandra hade tid och slå på honom sin tappsko och lägg i någon extra söm på den andra bak så de sitter 1 vecka till. VILKEN LYCKA det blev!! Hahahaha, ja ibland finns det en mening med allt =)
 
 
Sen upp på Cykeln hem igen och jag tror jag kände efter nycklarna ett antal gånger i fickan, men de låg kvar ;) Sen nere i stan, på brogatan vid bron så small det till utav bara den, nästan som ett skott och en gubbe höll på att ramla av cykeln framför mig och folk tittade och hade sig. Ja då hade hans däck smällt till och gått sönder =)
Vilken dag va, nej nu ska jag iväg till jobbet!! Ha en bra dag!!


Tänk...


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tänk dig en vinter utan snö
Tänk dig en höst utan blåst å tö
Tänk dig en sommar utan havets glitter
Tänk dig en vår utan fåglarnas kvitter
 
 
 
 
 
 
 
 


Tisdag..


 
 
...en tråkig dag i veckan tycker jag. Men solen sken idag och det gjorde även mina små busfrön till hästar. Cassador joggas bara efter att han har vilat för han är så explosiv och galen så jag vill inte kräva något av honom. Corvette...jaa....vad ska vi säga om denna där. Jo hon är en tickande bomb och jag som såg fram emot att mina hästar blev 5 och 6 år i år men Corvette hon är snarare fortfarande i 2,5 års stadiet. Hon går bara och väntar på att jag ska göra en galoppfattning och då tar hon tag i bettet, drar ner huvudet och bockar i kurvorna samtidigt som det ska gå fort. Jag tänker inte rida henne i någon dressyrsadel i morgon.....
 
Det blev lite ändring i mitt veckoschema så istället för att hoppa lite bana på fredag ska jag och Cricke hjälpas åt på torsdag och bygga något. Funkar bra då vi har två hästar var =)
 
 
 
 
 
 


Måndag är vilodag


 
 
Idag är det måndag och då brukar hästarna får vila eller skrittas om de gick hårt hela helgen. Skönt väder så jag tog cykeln till stallet och solen den visar sig idag med, det mår hästarna bra utav och de blir glada med. Corvette skulle egentligen inte vila idag, det såg jag i hagen som hon höll på. Undra hur lång tid det ska ta innan hon lugnar ner sig efter vilan. Jag har skrittat henne i 1 vecka och travat i 1 och galopperat i 3 dagar. Hon är inte lugnt det minsta, hon blir bara värre och värre. Jag vill ju inte rida henne något 1h pass och köra slut på henne för energi det har hon till förbannelse och visst den är bra att ha, bra att ha men inte användas varje dag =)
 
Nu hoppas jag att de båda vilar ut för det blir en vecka med massa skoj, i morgon blir det att jobba över lite bommar på marken och skritta ut en runda.
onsdag ska vi hoppa lite kryss och trava över cavalettibommar.
torsdag blir det uteritt med Madde och hästarna.
fredag ska jag bygga en kryssbana som Cassador ska får gå med höga kryss och Corvette ska få ta något språng, kommer att filmas.
Lördag blir det skogen igen, klättra om underlaget tilllåter det.
Söndag blir det kvällspass och dressyrsadeln på i ridhuset, är det mjukt ute på banan rider jag där.
 
 
 
 
 
 
Tror ni att det är såhär dem sover?!  hihi
 
 
 


Hästpussar <3


 
 
 
 
Om man hästtokig är, kan man inte ha missat att visa sin kärlek genom en hästpuss. Nästan så den där håriga och lena mulen slår riktiga pussar ;-)
 
Bästaste Madde tog hand om hästarna idag när jag var tvungen att jobba men trots det kunde jag inte hålla mig borta. Jag var bara tvungen att åka och ge dem lite äpplen och en godnattpuss, eller ganska många =) Båda uppskattade pussarna men bäst var nog äpplena ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Blandad kärlek genom tiderna med mina hästar =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Då säger jag PUSS och godnatt :)
 
 
 
 
 


Min andra Solstråle


 
 
Hästarna kunde inte få en bättre dag idag, solen lyste med en klarblå himmel. Så underbart!! Så skönt att man är på rätt väg och på rätt sida av året, måtte våren gå sakta och en massa massa sol =)
 
 
 
 
Fiiina Cassador, han har inte riktigt lika charmig personlighet som Corvette har men jag gillar hans sett att vara. han förstår bara inte hur man pussas utan att bitas, men han håller på att lära sig och kanske förstår han lite =)
 
 


Min Solstråle


 
Min Fin Fina Solstråle :)
 
 
Åkte upp och myste lite med min gråa vilding innan jag åkte iväg till jobbet, kändes så surt i detta underbara väder men men.
 
 
 
Den där mulen den är lång som en snabel och ska åt mina kläder, helst något som man kan dra i, ex dragkedja eller gummiband. Hopplöst rolig är hon =)
 
 
 
Massa pussar och kärlek <3
 
 
 
 
 
Klart vi ska ha en godis från munnen med...
 
 
 
Se så bra det gick ;)
 
 
 
 
Underbart väder för hästarna =)
 
 
 
Corvette börjar bli väldigt vit i ansiktet, så söte så :)
 
 
 
 
 
Hej svejs!!
 


Galen häst


 
 
När man kom hem från Båstad hjälpte jag till att bygga fram dressyrstaketet och sen skulle den gråa vildingen ridas. Idag var hon ett hopplöst fall, hon körde rodeogalopp heeela tiden. Det va precis som hon tryckte extra mycket med bakbenen i varje språng. Så jag genomsvett medans folk tittade på oss och sa att där skulle de aldrig vilja sitta.... Men hon sög på bra på dressyrstaketen och tyckte allt hon skulle hoppa det hela tiden men nej det blev inget med det. Tänkte att en vacker dag kanske hon ska starta ett dressyrtävling och då är det bäst att hon inte börja hoppa det... kan ju bli lite pinsamt :)
 
 
Men annars så är hon verkligen pigg och oootroligt glad och det bådar gott så nu siktar jag in mig på att starta 105 med henne i Helsingborg v.12 och Cassador får gå 1.15 =)
 
 
 
 
Så här ser det ut i galoppen för oss ^^


Fy tusan vad vi är bra!!


 
 
 
 OCH det kan bara bli bättre =) Hård träning lönar sig med målmedvetenhet, envishet och positivitet!!
 
 
Idag när jag och Emelie kom in med Cassador i ridhuset så tyckte jag att det var helt galet mycket hinder framme. Rickard var snabb med att säga "Jaha, idag ska vi hoppa samma bana som Gina Tricot Grand prix hade". Jag tänkte "cooolt"!!!!!
Vi hoppade fram på ett kryss sedan ett plank och sedan hoppade vi tre hinder med en linje på två som uppvärmning.
Sen kom vi alla på banan en gång på låg höjd, bakbommar som var nerlagda och vattenmattan var vikt vid trippelbarren. Jag gjorde det bra så jag fick vänta på den högre höjden medans de kom fler gånger. De höjde sen till 1.20, det var bara jag och Rickard som kom på den höjden och som ni ser på filmen så gjorde jag och Cassador en felfri runda. Det är härligt att höra när man gjort en fin runda så får man alltid höra från Amanda orden "SUUUPER" och samtidigt från Rickard "*visslar*". Haha, rätt roligt och ni kan höra Rickard vissla i det andra klippet för där har jag inte lagt till något ljud =)
 
 
Vi är så taggade inför 2013 så jag vet knappt in el ut. Det var som Rickard Rådås sa till mig innan jag började hoppa, "Klarar man av detta  felfritt så klarar man av allt, svårare än så här blir det inte" =D
När jag var klar med rundan kände jag för att bli lite mallig och sa "Om några år ska jag och Cassador också rida Gina Tricot Grand Prix på riktigt", jag: "Ja men visst måste man ha höga mål som man kan sträva efter" ;-)
Rickard skrattade och höll med ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag behövde bara komma en gång på låg höjd och en gång på 1.20, sen tog jag om linjen med 4,5 och 6:an för jag tog i han för mycket i svängen, det tyckte jag först och Rickard höll med. Sen var jag klar, shit vilken häst jag har :) För första gången ska jag få ge mig själv mycket mycket kred då jag gjorde ett ISKALLT UPPDRAG och ett helt lyyysande sådant!! Är så stolt över mig själv och självklart över min fin fina häst.
 
 
 
 
Shit, 15 språng blev det...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Man kan verkligen se skillnad på första och andra gången jag kommer på denna linje, duktig Erica för där gäller det verkligen att jag gör rätt inför 4:an.
 
 
 
 
 
Alla hinder ligger inte på 1.20 då materialet inte räckte till. En linje som skulle va på fem språng var på fyra, en annan linje som skulle va på 6 språng var på 5 och det fattades en oxer som blev ett räcke, annars så är det EXAKT den banan!! =)
Det ligger en bred vattenmatta under trippelbarren med vatten i, det ligger även vatten under det vita solräcket efter barren.
 
 
 
 
 
Min fiiina fiiina häst, du och jag är verkligen number one team <3
 
 


Världen har fått Dille på Hästar


 
 
 
Hur skön är inte denna reklamfilm?? =)
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är 3:s reklamfilm, världen har verkligen fått dille på häst. En annan använder sig av ett får, 3 använder sig av en "the pony" ;-)
 
 
 
 


Hoppträning, 2/3


 
 
I morgon är det hoppträning i Båstad. Jag är så taggad och jag behöver inte hoppas på att Cassador är det =)
 
 
Bjuder på gamla godingar från våran första regionala. Man kan säga att han har hoppet i sig och här tog han i lite extra, så som unghästar kan göra. Nu hoppar han inte riktigt så mycket över.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Återkommer med film från träningen
 
 
 
 
 
*Nattinatti
 


Skinande dag


 
 
 
Idag har Solen lyst med sin närvaro fullständigt, helt underbart väder. Där har jag också en fördel med att jobba kväll att jag året runt kan njuta av solens varma timmar mitt på dagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Corvette, min lilla gråa vilding, idag skulle hon få galoppera lite lugnt, tänkte jag. Hon har inte en aning om att man ska ta det lugnt efter en skada. Hon va fullständigt galen, rodeo, ner med huvudet och bock och framåt. Så ja, svaret på min fråga från igår om jag skulle hänga löst idag så gjorde jag verkligen det. Jag var mer eller mindre en vante som hon lekte och slängde runt på.
Eftersom jag inte har använt galoppfattningen på 5 veckor nu så fattade hon den inte först och tjurade ihop då hon är kittlig, andra gången och tredje räckte det med att jag lyfte ytter skänkel från skritten så flög hon i luften in i galopp. Helt sjuk häst, sjukt galen och sjukt glad =D Thats my Corvette, skruttan, Ts =)
 
 
 
 
 Här kommer lite bilder på den gråa Vildingen genom tiderna :)
 
 
 

Bäbis
 
 
 
 
 
 
 
4 månader, fölvisning
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 år
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 2 år
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3 år
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4 år
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5 år
 
 
 
 
 
 
...fortfarande 2,5 år.....