Hatar räcken


 
 
Två ner på två räcken, kanske mitt fel eller så slarvar han?! I morgon ska jag tänka att ALLA hinder är oxrar, se om jag rider bättre så han inte petar. Men jag är jättenöjd med dagen, för vet ni, Cassador va lugn hela dagen. Första gången på gräs som han va lugn <3 Framhoppningen va rolig att rida, har ibland haft ångest för att gå in och känna mig i vägen med en bulldozer. Men idag va det galopp, galopp, galopp och hopp. Inte galopp, racer, studs, galen och sen hopp <3 Inte jättetaggad inför i morgon, städat och flyttat tusen lådor och påsar. Hur kan jag ha så mycket saker?!?! Nästa gång slänger jag allt...
 
 
Vi hörs i morgon mina läsare <3 
 
 
 
 
Cassador ❤️ Perlstoft & equipe
 
 


Selleria Equipe <3


 
 
Då va vi påväg, jag, Lisa och Cassador <3 Min prins är så fin i sitt nya täcke från Selleria equipe.
 
 
 


Hårdtrim dagen innan :)


 
 
Cassador måste hoppas dagen innan tävling eller två dagar innan, mest för hans hjärna så den inte får spunk på tävling. Det räcker med några små hinder, kryss eller som jag gjode idag. Jag trimmade först i alla gångarter på gräsbanan, sedan gick jag in på grus och hoppade först ett litet kryss i trav och kors i taket så kom han super fint på det första gången och fattade inte galopp innan, värre andra gången men han vaknade väl till liv =D För mig gör det inget att han ibland gör det lätt för sig och fattar galopp innan. Han vill bara väl och vill ju ta sig över hindret, vi tränar mer och mer på travhoppning så tids nog kommer han kanske göra det lugnt och fint hela tiden, men just nu är jag mer än nöjd med det han gör nu. Tidigare fattade han en studsig galopp 10 meter innan så fattar han en lugn galopp en bit innan så är det fortfarande framsteg <3 Sedan fortsatte jag och red på en 8-volt och bröt inte av mellan. Lexi höjde succesivt och sedan gjorde hon om det till ett räcke och eftersom Cassador hoppade så slarvigt på låg höjd så maxade vi lite. Kolla in hoppstilen på stillbilden i filmen, den får han bara till i den farten när jag sätter han i botten. Räcke är vekligen inte hans starka sida så det måste vi träna på, då han har svårt att bli rund i kroppen och hoppar gärna lite flackt. Men här lyckas han superfint trots väldigt väldigt pigg och inte lika fin fram till hindret men är absolut nöjd med dagen. Kan man rama in med bommar innan hindret så han inte gå på sniskan eller vet någon en bra övning?? Han har ju inte gjort så här på ett bra tag utan kommit rakt på så jag tror han va extra tagga idag.
 
I morgon bli det en klass i 115 och på söndag 120. Jag kommer verkligen fajtas för de 6 främsta för första gången. Nu tycker jag bannemig att det är dags, håll nu tummarna att Cassador är med mig på rätt sida. Inte vild och galen utan taggad och lyssnar på mig <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 


ALLA ERA FRÅGOR!!


 
 
 
 
 
JAG KOMMER SVARA PÅ ERA GRYMMA FRÅGOR SENAST SÖNDAG KVÄLL. =) GILLAR JU ATT GE ER LÅNGA SVAR SÅ BEHÖVER LITE MER TID!!
 
SÅ KOMMER NI PÅ NÅGOT MER ÄN DET NI SER NEDAN, FRÅGA PÅ!!!
 
 

Jag är nyfiken på vad du har för slutmål med Cassador?

Bara rida och ha kul, träna och sälja, internationell hoppkarriär?

Gislaved/Halmstad? 
Cassador/Corvette? 

Bästa med Cassador? "Sämsta" med Cassador? 

Hur ser ditt samarbete med equipe ut? :) 

Vad är ditt högsta mål inom ridningen? :)

Vilka är dina tre bästa resp sämsta egenskaper som ryttare och/eller hästägare och varför?

 

 

Ha det underbart mina läsare <3

 

 Så taggad på dessa tävlingar!!!


 
 
 
 
Foto: Fredrik Jonsving
 
 
 
Ser mest fram emot Björbäck och det blir den sista tävlingen innan lite betsvila för Cassador. Jag tror att han ska få åka iväg 2-3 veckor, medans jag är nere i falsterbo och han behöver få vila knopp och kropp en aning från all tävling och rutin hemma. Jag kommer att åka ut och rida honom lite, för att han inte ska tappa allt. Det gör bara gott för honom och det finns en stor sjö i närheten som vi ska bada i med hästarna, mysigt :)  
 
 
 
Jag har aldrig gett 200% in på en tävling för att vinna den, men i Björbäck ska vi bannemej kämpa för att komma i toppen!! 
 
 
HOJTA TILL om ni vill följa med =) I björbäck är det en klass om dagen,
torsdag till söndag. Bästa tävlingen på gräs!! =)
 
 
 
 
 
 
 


Kan någon göra flyttjobbet åt mig??


 
 
 
I morgon börjar den riktiga flytten, har inte varit så flitig med förflytt som jag hade tänkt. Trött i hela kroppen och hittar massa andra saker att göra, men faktiskt lika viktiga ;) Ikväll kommer mor och far och de ska hjälpa mig hela dagen i morgon, pappa ska fixa, borra och greja i nya lägenheten medans jag och mamma packar och flyttar alla lådor. Sist blir det säng oc möbler, tur man inte flyttar till en annan stad ^^  
 
I anslutning till mitt rum så finns det en bastu så jag kan basta VARJE dag om jag vill. Ser fram emot sommarens mysiga kvällar med bastu, trevligt folk, lite grill på tomten m.m. Jag kommer även få min alldeles egna pallkrage så jag kan plantera lite =D GOTT!!
 
Idag har jag och Cricke skrittat ut barbacka med vårat kärlekspar, ja Cassador och Lina gillar verkligen varandra. De bor i boxarna bredvid varandra och man ser aldrig ett öra bakåt eller hör något ljud. Cassador vet ju iofs inte hur man gör men retas kan han, för Corvette kunde verkligen ge ifrån sig tjut när han enbart tittade på henne. haha!! Jag hade bestämt mig att rida barbacka innan jag kom till stallet och det smittade av sig på Cricke med. Aldrig sett henne rida barbacka men hon sa att hon hade gjort det, någon gång ;) Hästarna va supersnälla och njöt vekligen av skrittturen, en underbar känsla!
 
 
 


Cassador ÄR SÅ FIN NU!!!


 
 
 
Jag drar ett snabbt inlägg om Cassador, han är så galet fin just nu att jag tror jag smälter =D =D =D Cassador och några hästar till går i gräshagar lite längre ner från anläggningen, hela dagarna, inte när det regnar då det blir lätt lerigt. Men detta tror jag är en stor anledning till varför han är lugn, för en normal häst slö men Cassador blir normal i detta fall. SÅ IN I BOMBENS SKÖNT!! Nästan så han skulle gå ute under natten dagen innan tävling, hehe ;) Nä lite energi måste han ju spara till dagen D. 
 
Så idag har vi hoppat, sist tränade vi oxrar och idag önskade jag räcken då Cricke brukar bygga banan. Hon har ett X-antal mer år av erfarenhet än vad jag har. Så hon byggde fram 3 räcken på böjt spår på ena långsidan, 5-6 språng mellan varje, väldigt låga då höjden i säg inte hade någon betydelse utan avståndet och att de skulle byta galopp över hindret. på ena kortsidan hade vi 4 travbommar och i mitten hade vi en framhoppningsövning i trav. På den andra långsidan hade vi 4 upphöjda räcken och en bom mellan varje. Detta gjorde vi till en bana och Cassador avslutade riktigt riktigt fint. Han sa emot lite på första rundan, trött och tycker det är extra jobbigt att jobba med baken. Men andra och sista rundan satte han så fint och även jag gjorde en kanonjobb. LYCKA är ordet och KÄNSLAN va magisk!!!
 
 
 
 
 
 
ALLTID HAPPY FACE!!! (nästan ;)
 
 
 
Foto: Lexi Mudifaj
 


Det är verkligen med STOR SORG!!!!


 
 
 
Hur många har missat den tråkiga nyheten om minishettisen som de blev tvugna att avliva på grund av misshandel?? Nej jag tror det flesta har sett det, en del vet jag bläddrar förbi för man orkar inte med sanningen, en del tar nu saken i egna händer och försöker göra något åt det.
 
 
Hur kan man bara få för sig att gå in i parken, jaga små lamm, slå och misshandla dem (bryta ett ben).. och nu det lilla fölet. Som va full av liv, hoppade och busade i sin frihet, va älskad av alla, stora som små... nu kom barnen i sorg till parken för att lämna blommor, ingen glädje, bara sorg och saknad.
 
Jag har själv varit i denna mysiga park, djur i härlig natur som går fria dygnet runt. Man som besökare, stor som liten, kunde klappa och gosa med djuren. Jag förstår bara inte hur någon har mage, att ens tänka tanken att skada dessa djur.... <3
 
 
Bifogar artikeln nedan från Jonkopingsposten.se
 
 
Tindra fick avlivas

Stadsparken. Den lilla fölungen Tindra, bara en vecka gammal, hittades livlös i hagen i morse. Fölungen var så skadad att hon avlivades senare av en veterinär.

Det var djurskötaren Mats Johansson som hittade fölet imorse. Han såg på spår att någon eller några varit inne hos djuren under kvällen eller natten till idag.

– Vi har hittat två kraftiga störar som man använt för misshandeln. Jag har också andra spår som jag har visat för polisen. De gör en teknisk undersökning idag, säger Mats Johansson.

Fölet levde men var svårt skadat. Veterinär Maja–Lisa Broersma från Huskvarna veterinärstation konstaterade att en behandling inte hade hjälpt.

– Fölets tillstånd var så dåligt att en behandling bara hade förlängt lidandet, säger Maja–Lisa Broersma som fick avliva fölet på plats. I båset intill stod fölets mamma, minishetlandsponnyn Amanda, som fick en lugnande spruta.

– Annars hade hon nog sparkat sönder väggen, säger djurskötaren Anna Aspholm med rödgråtna ögon.

Stämningen i Stadsparkens djurstall var tryckt. Hela tiden kom det mängder med skolbarn som ville titta på djuren men dörrarna var stängda idag.

– Det är ju för barnens skull vi har djuren, det kommer mängder med besök hit, säger Glenn Öster på tekniska kontoret som nu har beställt bevakning av djurparken.

Fölungen Tindra skickas nu för obduktion till SVA, Statens Veterinärmedicinska anstalt, för att man ska säkert kunna veta skadornas omfattning. Maja-Lisa Broersma berättar att man undersöker på fölets muskler och ryggkotor och själva obduceringen kan ta upp till två veckor.

Enligt Mats Johansson är det inte första gången i år det hänt olyckor med djuren.

– För två veckor sedan jagades två lammungar med träpinnar och de haltade och hade ont efteråt. Tre dagar innan hade vi hittat en lammunge med en bakbenet rakt bakåt. Den fick vi avliva. Skadan såg konstig ut och nu undrar jag om inte den lammungen också blev misshandlad, säger Mats Johansson.

Djuren går ut och in dygnet runt. Skulle det hjälpa att ha dem inlåsta under natten?

– Det är de inte gjorda för, det är bättre med ett vaktbolag. Vi hade det för sju, åtta år sedan under en period, säger Glenn Öster.

Tindra var minishetlandsponnyn Amandas första föl.

– Fölet var piggt redan från första stund. Hon hoppade och skuttade runt här i hagen, säger Mats Johansson.

Samtidigt som polisen kom till djurhagarna ringde djurskötaren Anna Aspholm runt för att höra om några hästägare behöver en amma. Alternativet är att djurskötarna får eftermjölka henne så att hon inte får juverinflammation.

Totalt finns det ett 15–tal djur i Stadsparken. Förutom lammen och minishetlandsponnyerna finns det alpacka, lamadjur och getter.

– Det är för jävligt att sådant här händer. Vi hoppas att allmänheten håller ögonen öppna och att de hör av sig till oss om de ser eller märker något annat konstigt, säger Glenn Öster.

 
 
 
 
 
 
 
 
-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -
 
 
 
Det rörde verkligen till i grytan bland oss människor och det kan ni läsa nedan som jag har hittat på hastmagazinet.com.
 
  
Man kan inte göra allt ensam, men tillsammans kan man göra MASSOR!!!!
 
 
<3  <3  <3  <3  <3
 
Belöning för att hitta mördaren
 
* Carina Nordell, ordförande i Svenska Hästars Värn SHV utfäster en belöning för att hitta Tindras mördare. Belöningen består av skänkta medel från ett Facebookevenemang, som du kan vara med och skänka pengar till. 33 000 kr har redan samlats in.

Till Facebookevenemanget.

Om man inte hittar Tindras mördare skänks pengarna till en djurskyddsorganisation och fullständig redovisning kommer att ske, utlovar Carina Nordell.

Från Carina Nordell:
NU FÅR DET VARA NOG!!
Detta evenemang är till för att skapa en insamling för att utfärda belöning till dem som lämnar uppgifter så att personen som utförde illdåden mot djuren i Stadsparken i Jönköping ska kunna fällas.
Minishettisfölet Tindra och flera lamm slogs brutalt ihjäl med hjälp av påkar. 

För att delta i evenemanget sätt in pengar märkta med ditt namn på Swedbank 
Clearingnummer: 8480-6 
Kontonummer: 913 212 150-1 

Fullständigt kontoredovisning kommer att ske. Om inte tips kan lämnas så att förövaren kan gripas och fällas skänks pengarna till djurskyddsorganisation som åtar sig att använda pengarna i likvärdigt syfte.

 
 
 


Cassadors nya favvofilt


 
 
När jag va och hämtade en sadel fick jag med mig detta fina tävlingstäcke. Min bruna prins kommer bli så läcker i det :) 
 
 
 


Dagens outfit :)


 
 
Toppen är från HM, armband Perlstoft <3
 
 


Ride For Cancer!!


 
 
 
 
Största och bästa snackisen just nu, RIDE FOR CANCER på FB!!!
 
 
 
14 maj startade Ann Bella Rodhelind denna sida, det har inte gått en månad och sidan är redan uppe i över 5000 likes <3 Helt underbart!! Jag har klistrat in ett utdrag som ni kan läsa nedan, det var det första som skrevs på sidan.
 
 
"Välkomna till sidan!
Min förhoppning är att så många som möjligt ska känna att ni vill bidra till att föra forskningen om cancer framåt. 
Tror att vi alla är berörda på ett eller annat sätt!

Ridklubbar mfl som vill engagera sig:
Skriv i era propositioner att dagens intäkter går till Cancerfonderna - Barncancerfonden, Ung Cancer och Cancerfonden!
Jag hoppas att alla mina kollegor - domare, överdomare och banbyggare - under en dag avstår från arvodet och låre pengarna gå oavkortat till fonderna 

Skriv gärna på denna sidan när er klubb ska ha ett arrangemang!"
 
 
 
 
Gå in och gilla deras sida på FB, ni kan ta del av fina erbjudande som företag eller privatpersoner runt om i Sverige skänker eller "ger" bort för en mindre summa till Ride For Cancer. Det blir budgivning på produkterna och pengarna går till "För framtid och forskning för Cancer"
 
 
 
 
 
 har varit med och bidragit!!
 
 
 
 
 
 
 

VILL DU SKÄNKA NÅGOT???
 
VILL DU VARA MED OCH BIDRA???
 
KLICKA DÅ HÄR
 
 
 
 


Bulka min häst :)


 
 
Haha, hur många använder det ordet på sin häst ;) men det är väldans skönt nu för Cassador är i fin hull. Kan absolut gå upp lite till eller mycket till men det kommer han aldrig att göra, jag kommer aldrig att få se den hästen tjock. Precis som vi människor, det finns dem som äter och äter, vad som helst men ser ut som en pinne. Cassador är verkligen är glad häst idag, han går just nu ute på gräs om dagarna och äter riktigt duktigt. Hoppas jag hinner ta en bild på han i helgen, han är så himla fin nu :) 
 
 
 
 
 
 
I morgon kommer min vän Sara på besök, vi ska göra utflykter, mysa och bara hänga. Ta igen massa tid som vi missat, Sara lever sitt liv i Göteborg med massa jobb och sambo. Ja jag har ju häst och mitt liv här, det går inte att ses så ofta men det viktigaste är att man vet vart man har varandra <3 Alltid ett stenkast bort, ett telefonsamtal och när man väl ses, efter månader eller år... så är det som förutom. Precis som det var på gymnasiet, där sågs man varje dag och kunde skratta och gråta åt allt. Sara och jag fann vänskapen på gymnasiet, vi gick aldrig i samma klass men hittade varandra ändå. Sen den dagen har vi aldrig, aldrig någonsin bråkat eller varit ovänner. En sådan vänskap växer inte på träd och jag hoppas att vi förbli vänner livet ut <3 Det är även hennes bröllop jag ska på i september, jag kommer gråta floder.... ;) 
 
 
<3  <3  <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Fina hjärtat <3


 
 
Foto: carolinebagfeldt.se
Smyckespannband: perlstoft.se


Solig dag :D


 
 
Dagen fortsätter bra, ligger i solen och gottar mig med några killar från jobbet. Livet är allt bra härligt just nu.... ;)
 
 
 
 
 


Morgonstund har guld i mun


 
 
 
Vad kan vara bättre än frukost, sol och ridning i ett?? :D
 
 
 


Bild 6/10


 
 
 
Foto: Fredrik Jonsving
 
 
Ensam är stark brukar jag intala mig själv,
men även om jag gillar att vara själv ofta och äventyra själv, som Italien och USA. Så kommer jag aldrig känna mig hel utan min omgivning, familj och vänner.
Den där tröstande kramen kan jag aldrig ge mig själv, de kärvänliga och omtänksamna orden kan jag inte ge mig själv. Vi behöver varandra för att kunna klara av vardagen, stötta och hjälpa en vän eller familjemedlem. Det tycker jag är otroligt viktigt, kanske skicka iväg ett omtänksamt sms utan baktanke, enbart kärvänliga ord. Se nu till att ta hand om varandra och hjälp även andra människor som NI stöter på i vardagen. Det kan vara en hand eller bara några få ord <3 
 
 
 


Rolig dag :)


 
 
 
Solen skiner, även många djur och människor likaså. Tänk vad mycket glädje fint väder kan göra ;) men jag tycker det är mysigt med lite regn med, om inte annat så behöver vår natur det. Jag tänker även på all skörd, Hö och allt som hästarna äter, lagom mycket vatten och sol.
 
Idag har jag och Cassador hjälpt Susanne på equipe att prova en sadel (Linnea) åt ägarna till den, då de trodde något va fel. Den va lite stor men satt annars som en smäck, roligt att rida lite andra modeller och sedan sakna sin goa Carbon :P. Min rumpa sitter som bäst i den, även mina ben sitter helt stilla. Den är verkligen den bästa sadeln jag suttit i, har provat olika equipe, prestige, Merediths prestige, Butet, stubben, mm. Ångrar aldrig att jag köpte min första equipe, en expression. Men vilket fall så är det roligt att kunna hjälpa Susanne när hon behöver det, och mycket mer kommer det bli. Ser verkligen fram emot detta år :) 
 
 
 
 
 


equipe/perlstoft 
 
Den är min nu, min alldeles egna Ecarbon <3
 
 
 
 
 
 
 
Perlstoft och equipe <3
 
 
 
 


Bild 5/10


 
 
 
När jag va liten, hela min barndom nästan till gymnasiet, såg jag ut som en kritvit tjej, med spikrakt hår. Bara några fräknar kunde man skymta i ansiktet, väldigt ljusa ögonbryn och ögonfransar. Jag hade inte alls något vidare självförtroende då, första pojkvännen hade jag i 6:an och efter det började jag sakta blomma ut. 
Allt har sin tid i livet, man får helt enkelt acceptera hur vi skapas och hur vi ser ut. Även om jag själv vet att det kan vara pain in the ass när man befinner sig i den jobbiga tiden... <3
Men för guds skull, ge aldrig upp!!

 
 
 
 


Dåliga dagar


 
 
Igår hade jag en hemsk dag, va i stallet snabbt och fixade allt tidigt på morgonen. Som tur va skulle Cassador ändå vila, åkte och handlade lite snabbt för det behövdes men gick verkligen runt som en gammal 90 åring. Åkte hem och slängde på en film och gick sedan och la mig, sov nästan 2 timmar som en stock. Vaknade upp ännu värre med huvudvärk och en kropp som bara ville gå och dö. Efter maten gick jag och la mig igen, med stora förhoppningar på att må bättre, vaknade upp med samma. Jag fick verkligen dra mig iväg till jobbet, på jobbet sen blev jag inte människa fören runt 23.00, tryckt i mig lite tabletter som de har på jobbet. Hade inget hemma då jag är bortskämd med att aldrig känna något. 
Idag mår jag mycket bättre, men så konstigt man kan känna sig utan att ha feber eller ont halsen eller vara förkyld. Verkligen konstiga symptom :)
 
 
Idag har jag tämkört Cassador och han va så himla fin och lyssnade på mig. Galoppade i slutet på en liten volt över två bommar som låg ihop. Han har det väldigt lätt för sig i vänster varv och lite mindre lätt i höger, men så roligt att se när han måste tänka helt själv med taxeringen. Näst dag det spöregnar ute, kanske på fredag, då ska jag löshoppa honom :) Det älskar han!!
 
 
 
 
 


Frågestund!!


 
 
 
Nu när jag är på hugget och tänker dra igång bloggen på allvar så tänkte jag ha en frågestund. Fråga vad ni vill (inom rimliga gränser), ni kan även be om önskeinlägg, vad ni vill att jag ska skriva om :) 
 
 
 
FRÅGA PÅ!!! :D
 
 
 
 


Glömde svara :D


 
Fick en fråga angående mina röda älsklingar som jag har på näsan. Jag har haft dem i flera år, kanske i 8 år :D Jag älskar att köpa kvalité för de brukar ofta betala sig själva då de håller länge, den dagen de går sönder kommer jag gråta floder ;D Jag köpte dem i en helt vanlig synsambutik, märket är Giorgio Armani. Hade ett par svarta innan, samma märke, asläckra med pärlemomärke på sidan. Men de hamnade mellan bilen och dörren när vi va på ambassaden i Stockholm för 8 år sedan, man mins när man förlorar sina älsklingar <3 
 
 
 
 
 
 
 


HALMSTAD FK


 
 
Som jag hintat innan så har det varit ups and downs på anläggningen, detaljer behöver jag inte gå in på. Folk flyttar härifrån just nu, inte enbart av det utan personliga skäl och även för hästens skull. Men jag har bestämt mig för att stanna, jag tänker inte ge upp för det jag mindre ogillar med anläggningen. Mina fördelar väger över nackdelarna just nu och för Cassadors del så funkar det utmärkt. Runtom anläggningen, självklart även på, så finns det allt jag behöver för att träna Cassador så som jag vill. Branta och långa backa, mycket skog, stockar att hoppa, nära till stranden, för nära till min nya lägenhet, både gräs och grushagar, miljöträning överallt, två ridhuset med fider, mycket hindermaterial, utebana med grus och även en gräsbana som är öppen för allmänheten ibland. Corvette däremot behövde komma till större hagar och någon som hade mer tid för henne så hon trivs mycket bättre där hon är idag, det är hon värd min lilla pingla. 
 
 
Jag vill tacka alla HFK:are som hjälpt till under helgen och jag vill tacka klubben för att jag får vara en del i detta underbara gäng. Alla åldrar är välkomna och jag tror verkligen ingen känner sig utanför <3 
 
 
 
 
 
 


Corvette njuter på Öland :)


 
 
 
 


Björbäck :)


 
 
 
Då har jag anmält mig och Cassador till Björbäck!! Vi ska hoppa en klass om dagen i fyra dagar. Börjar med 110 på torsdag, sen 120 på fredagen och 125 på lördagen och sen 120 på söndagen. JAG älskar denna tävlingsbana, säkert för att de har träd på banan. haha, älskar ju skog och Cassador hoppade skogshindret så himla fint förra året.
 
 
BJÖRBÄCK <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Skogsbild 4/10


 
 
 
Att leva i en dröm kan tyckas av många vara konstigt och overkligt.
Många ber dem leva i nuet och inte ha för höga förhoppningar om sina drömmar.
Men jag drömmer varje dag, inte på nätterna utan på dagarna.
Jag är ett tecken på liv, full av liv och lever verkligen ut mina dagar som om de vore den sista.
För en dag kommer det att bli så, det finns det där sista andetaget för oss alla levande individer.
Men tills dess, ska jag fortsätta drömma, drömma om min verkliga värld och en värld jag kanske aldrig kommer att få uppleva.. men skam den som ger sig <3
 
 
 
 
 
 


Ops, bild 3/10


 
 
Helt glömt av bilderna, kan hända att jag haft lite fullt med tävling i huvudet :) 
 
 
Jag älskar att sjunga, men är riktigt dålig på texter. Jag har alltid haft dåligt minne med att komma ihåg låttexter och texter i skolan. 
 
 
 
 
 


Halmstad FK, hemmatävling


 
 
 
Några bilder från helgen =)
 
 Foto: Lexi Mudifaj
 
 
 
Den flygande Holländaren 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(Foto: Tuva-Lisa Holmsten)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Summering :)


 
 
 
Fem klasser med en häst på en helg har jag aldrig hoppat, och jag trodde bannemig att Cassador skulle vara lite "slöare" i den sista klassen. HAHA, tjiiii fick jag :) Men jag är så förbaskat nöjd med min egna insats, självklart även med min häst men tycker allt han kan tagga ner några KG. Men när jag ser på filmerna och min ridning så har jag utvecklats enormt. Ska göra ett före och efter inlägg en dag, så får ni alla se ^^, självklart har jag lååååång väg kvar till jag känner mig 100% nöjd men måste ändå känna mig lite nöjd på vägen dit, man kan inte alltid vara självkritisk och såga allt man gör.
 
Jag fick alla rundorna filmade i helgen, tyvärr råkade jag radera den rundan som var fin men hade ett stopp i, Cassador tyckte helt plötsligt att HFK-hindret va lite läskigt och det var ett räcke. Under denna helg så har Cassador stannat på två hinder, enbart räcken. Han har rivit två småpet på oxrar, med sina hängande framben och sen rivit fyra stycken räcken där han hoppar som en flygande superman. Visste ni att Cassador går under namnet, "Den flygande Holländaren" :) Men nu vet ni det!!
 
 
 
Fredag och första klassen, en 110 hoppning. Cassador va väldigt pigg som ni kan se och enbart ett slarv från Cassadors håll och petade ner en bom på oxern med bakbenen.
 
 
 
 
 
 
Andra klassen på fredagen, en 120 hoppning och ni kan redan se på första hindret hur taggad Cassador va. Tyvärr blev det ett slarvpet i kombinationen med hängande framben, men annars en fin runda men en något övertaggad häst. Hoppade vattnet utan problem :)
 
 
 
 
 
 
 
Lördagens första 115 RÅKADE JAG RADERA, FEL KLIPP SOM JAG SKULLE TA BORT.
Men denna rundan är väldigt lik sista 115 så tänk er den men med ett väldigt förvånat stopp i ;)
 
 
 
Amanda tycker jag skulle rida 125 också för att träna mer, men det skulle jag kanske inte gjort med facit i hand. En väldigt taggad häst, kanske lite trött i kroppen, men fick ialf inte till ett bra flyt. Inpå kombinationen så backade han inte av ett smack även om jag verkligen försökte få tillbaka honom, instället störtar vi in. Sjukt svårt att hoppa med en häst som taggar, ha huvudet högt och hoppar som en kanin. Sen blev det en hel miss inpå kombinationen i slutet. Annars var övriga linjer helt ok med tanke på hur han drog.
 
 
 
 
 
 

Sista klassen idag, söndag, ja ni kan se att han har allt sparat på lite djävulsk energi :) Jag tycker inte vi kunde slutat helgen bättre, visst kunde han varit lite trött, lugnare och låtit bli att peta men ja ser bortom det. Vi satte en grym fullträtt på kombinationen, som alltid kan vara lite svår att ta sig in, över och ut. Ni kan även se att vi har ett lite högre tempo än vanligt, jag bestämde nämligen innan att jag skulle låta han va lite mer och mer följa med. Det funkade ju som ni ser inte så bra på räckena men övrigt väldigt bra och man kan se att han tycker om det. Cassador vill verkligen äta upp hinderna :)
 
 
 
 
 
 
 
SUMMERING
 
Jag är jättenöjd med denna helg, Jag tycker egentligen att alla rundorna va OK, några var lite bättre och några lite sämre men annars väldigt mycket otur med pet och konstiga stopp. Man får räkna med det ibland, men kan aldrig förutse vad som kommer hända, bara träna på att tävla och tävla för att träna. :) Det skönaste med Cassador efter ett stopp är att man kan komma som vanligt och jag behöver verkligen inte lägga på mer ben eller använda spö (om jag nu hade haft det) då jag vet att det blir missar ibland, thats it, även Cassador vet. Han tänker säkert, ops, blev ett litet fel där, aja, nu laddar jag om och tar hindret lätt som en plätt. Han har aldrig, peppa peppa, aldrig vägat ut sig på samma hinder, ni får rätta mig om jag har fel isf. Men i mitt minne har han inte det :) Det känns väldigt bra för då har han egentligen aldrig gett upp helt <3
 
Lexi har fotat massa bilder i helgen och man kan till och med se hur vi utvecklas genom helgen, först väldigt spända språng och jag lite hängades i munnen. Sedan i den avslutande klassen i dagens 115 så hängde jag inte en enda gång, superfina språng, runda och öronen spetsade framåt <3 
 
Nu ska vi inte tävla fören helgen vecka 22 i Glommen, längtar galet mycket dit =) Innan dess ska vi träna på gräs, kanske har vi öppen bana på torsdag och då ska vi hoppa vatten, bank och lite hinder. Trimtrimtrim, det är vad Cassador behöver, han kan inte vila sig i form, han måste verkligen ridas igenom på marken. Kommer bli mycket barbackaridning och mycket bommar och småhinder för att nöta in backen lite ;) Spännande!! =)
 
 
 
 


Ups and downs.


 
 
Det har verkligen varit en helg med massa ups and downs. Cassador är ensam att vara den han är, hans sätt att hoppa med hjärtat före alla hinder och en säregen stil. Vilja att vilja lite för mycket och gör det svårt för både han själv och mig, men tids nog tror jag att vi båda lär oss. Tävling är träning och även om vi inte lyckats med en felfri runda i helgen så har jag lärt mig massor, coach från Amanda och även andra människor. Det är guld värt <3 finns inget värre än själviska ryttare och hästfolk. Jag glädjs åt andra och deras vinster eller bara grymma rundor. För en dag tänker vi hamna där, jag och Cassador. Men innan dess, så ska vi träna stenhårt!!! Jag tror på oss och tänker inte ge upp, jag har ju precis börjat tävla, inne på mitt tredje år och år 2014 har mycket kvar att erbjuda :) Nu ska jag ladda inför sista klassen i helgen, en 115 A.
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Tuva-Lisa Holmsten
 
 
 


Cassador i 120 igår <3


 
 
 
 
Är påväg till tävlingen nu, eller jag sitter fortfarande vid datorn men ska snart bege mig. Tänkte först bjuda er på en mycket GOD bit från igår. Vilken lycka och vilken häst jag har. Det var helt otroligt många som vägrade igår och vägrade ut sig. I denna 120 klass var det hela 10 stycken av 50 starter som vägrade ut sig. Ja ni kan själva se, speciellt på 1:an, att Cassador hade inte tänkt att lägga i backen idag. Sätt gärna på ljudet och lyssna när jag hoppar vattengraven, ja man ska verkligen ha roligt när man tävlar. Även banbyggaren kommenterade mitt lilla glädjetjut ^^ Happy happy, så in i norden!!
 
 
 
 
 
 
Foto: jonsvingphoto.se
 
 
 
 


Socialt inlägg :)


 
idag, ikväll, är jag social mot min vän, lovar blogga om allt i morgon. Cassador va en stjärna idag <3 så lycklig och glad!!
 
 
 
 
 
 
 
 
our way... Right way!! <3 vi va 1 av 3 som klarade det av 50 starter.
 
 
 
 
 
 
<3 <3 <3


Bra start :)


 
Sitter nu och äter frukost i stallet :) Cassador är knoppad och badad, står även ute på gräs och laddar krafterna. Inte för att han behöver det :) Snart ska jag fixa det det sista med blommorna sen startar jag i andra klassen, en 110. Håll nu tummarna att han sköter sig :)
 
 
 


2/10


 
 
 
När jag va liten va jag väldigt busig, hade svårt för att sitta still på en och samma plats och försvann gärna från mamma när vi var ute och handlade. Mamma berättar än idag hur de fann mig den dagen inne på Lindex. Det började med att jag aldrig kom när de hade kommit till utgången, jag brukade nämligen alltid ha koll på vart min mamma var men hon visste inte vart jag va, jag gömde mig ofta under alla kläder, minns fortfarande alla dammråttor man hittade. Så de fick helt enkelt leta efter mig och efter en stund hittade mormor mig i ett omklädningsrum. Där stod jag, 3-4 år och provade den största BH ni kan tänka er. Ni kan ju föreställa min mormor och mors miner ;-) Ett minne för livet absolut..
 
 
 
 
Foto: Fredrik Jonsving 


Skogsbild 1/10


 
 
Nu ska jag inte hålla er längre, bild 1/10 kan ni se nedan. Sen kommer jag publicera en ny bild varje dag, i 10 dagar tillsammans med en berättelse. 
 
Skogen står mig väldigt varmt om hjärtat, jag skulle aldrig klara mig utan den. Jag är en av dem som skulle bli skogstokig om jag inte fick rida ut i skogen, förstår mig inte alls på folk som hatar det. Stackars hästar ;-) Sen är jag galet förtjust i troll, brukade kalla mina hästar tillsammans för trollungarna. Mamma läste alltid trollsagor när jag va lite så det kommer nog därifrån, älskade när hon hittade på nya om trullsa och trulle. <3
 
 
Läste någon sagor för er när ni va små??
 
 
 
Foto: Jonsvingphoto.se
 


Tagga tävling =)


 
 
 
Nu til helgen, fredag, lördag och söndag, kommer Halmstads FK ha hopptävling och jag ska vara med. Jag kommer att börja med en 1.10 på fredagen och sedan tar jag klass efter klass som det känns bäst. Tur man är på hemmaplan nu när Cassador har varit lite galen, då kan jag bestämma hur jag vill hoppa under dagen. Så missa inte bilder och filmer som kommer att komma upp under helgen. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina killen <3
Bilder från halmstad förra året.
Vet att vi har även nya hinder på G detta år,
alltid lika roligt att hoppa nya och tipptopp hinder!
 
 
 
 
 


Resultat - Beach Waves


 
 
 
Då var sommarens heta trend Beach Waves på plats och jag älskar vågorna redan!! =) 
Bor ni i Halmstad eller i närheten kan ni höra av er till Gzim på Update, han gör Beach Waves permanent för 595 kronor. En vanlig permanentning går på runt 900! Är ni sugna på en fräsch sommarlook så tvekar inte att testa detta!! :)
 
 
 www.salongupdate.com
 
 
"Beach Waves: en enastående texturbehandling som ger en fräsch “direkt från stranden-look” och varar i upp till 8 veckor. Denna trendiga look är ett måste inför säsongen S/S 2014. Finns tillgänglig i L’Oréal Professionnel-salonger från april 2014."
 
Mer info om Beach Waves kan ni hitta HÄR.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Beach Waves


 
 
Just nu sitter jag på Update i Halmstad och får mitt hår fixat med den senaste trenden från Loreal, Beach Waves. Denna style har precis kommit ut på marknaden och jag fick möjlighet att prova det först hos Update. Det ska bli spännande att se resultatet, kommer bli så snyggt med lite vågigt hår i sommar.
 
 
Beach Waves håller i cirka 8 veckor och finns just nu bara bland Loreals produkter.
 
 
resultat kommer senare :)
 
 
 
 
Diggar mössan :)
 
 
 


Salong update


 
 
I morgon ska jag få...
 
 
 
 
 
Av SALONG UPDATE i Halmstad!!
 
 


Benen kan va bra att ha =)


 
 
 
 
Träningspassen börjar bli riktigt roliga, men även krävande från mitt håll att göra rätt. Cassador har innan bara dragit mot hinderna och inte lyssnat jättebra på mig, han har tyckte det varit lite för roligt helt enkelt. Nu börjar han backa av så jag till och med kan få in både fyra och fem språng på en linje utan en jätte fajt. Det är för mig en vinst och verkligen i rätt riktning. Jag kunde heller knappt rida fram utan att han va väldigt jobbig, spänd och het, nu lyssnar han på mig. Visst vill ha dra lite för att han är pigg och glad men det blir fortfarande inte en stor fajt och sura miner från både han och mig, för det blir det när man inte är överens.
 
Som ni kan se på bilden så har vi byggt fram 3 oxrar på en böjd linje, en studs i mitten på fyra språng, ett räcke vid sidan av studsen och sedan har vi en liten travövning på höger långsida. Vi kom lite olika på allt men avslutade med att hoppa en banan: Först travbommar uppåt, oxer till studs, oxer-oxer-oxer, sen till räcke och oxer, studs igen till oxer och sist travbommar. Snacka om en krävande övning och hinder kommer bam-bam-bam, gäller verkligen att ha en lyhörd men koncentrerad häst MEN även en vaken ryttare som visar vägen rätt. Cassador tyckte räcket va läskigt då han skulle landa mitt i studsen och stannade enbart på detta hinder några gånger, men det kände jag verkligen inte gjorde något. På resten gick det verkligen super och vi fick in 5 i början mellan oxrarna och kunde sedan länge när det blev lite högre. Vi började alltid med travövningen och avslutade även med den, mest för att Cassador verkligen behöver en sådan övning, för att varva upp och varva ner. Han har aldrig varit så fin på hemmaplan <3 Det hoppas jag nu håller i sig till helgen, jag menar, svårare bana kan det inte bli ialf. Hoppas han är lika taggad och lite till, för jag känner för en revansch!!!!
 
 
 
Det var ett tag sedan nu, men så skönt att ha Cassador lite mer bakom så man äntligen
kan få använda benen. För att sitta och hålla och hålla innan hindret, not funny at all.
Sprången blir tusen gånger bättre, ridingen och allt helt enkelt!! Riktigt roligt att rida!!!
Kan det vara lite Magic med i spelet <3
 
 
 
 
 
 
Undra om jag skulle ta och löshoppa Cassador en dag i nästa vecka :)
Han tycker ju det är så roligt!!
 
 
 


Nyfikna?!


 
bilderna är klara nu... Någon som vill se dem?! :)
 
 
 


En glädjande dag på hästryggen <3


 
 
 
 
 
 
Barbacka blev det idag ja, haha, ja idag hade jag inte alls tänkt rida barbacka utan jag va helt enkelt lat och Cassador sa även han att han ville slippa all utrustning. Det är ju gelepadd för att inte sadeln ska glida bak, även förbygel måste han ha annars sitter jag på rumpan och tro mig, jag har försökt med allt och alla sadlar. Inget ligger kvar =) Så en mycket rörlig häst det är vad jag har. Det jobbiga är bara att komma upp på honom då vi inte har så höga pallar, minns det än idag första gången jag skulle hoppa upp barbacka på honom. Jag fick va snabb med att hoppa upp för jag visste att han skulle sticka och ja denna gång satte han i full galopp med mig på rumpan. Men jag lyckades få stopp på honom och hoppa upp. Haha, men idag är han så duktig!! Står helt still medans den tokiga piloten kravlar sig upp <3 
 
Började med att skritta ut en liten runda, stannade på gräs i några minuter och trimmade igenom i skritten. Klättrade sedan i en liten backe och sist gick jag in i ridhuset. Där hade Cricke byggt fram lite bomövningar, på ena långsidan 4 bommar där man kunde få in 2 väldigt korta eller ett mer normalt galoppsprång. På andra sidan låg det 4 bommar med lite ökad trav mellan i ena änden och i andra låg det fyra bommar där varannan va upphöjd på sockerbit. Jag trimmade först igenom Cassador i traven och han va så otroligt fin och lyhörd även om jag red barbacka, kändes verkligen som att jag kom åt honom mer. Kom på hela övningen först i trav och även den svåra med upphöjda, ja för Cassadors del så tycker han det är svinjobbigt MEN MEN, för första gången så lyckdes att riktigt fint. Huvudet sänkt och inte ett galoppsteg mellan <3 Sen blandade vi in galoppen och i början var det svårt med högergaloppen då han ville byta till den vänstra över bommarna men gjorde även det riktigt snyggt några gånger, men jag fick kämpa ;-) eller vi båda fick det för att han inte skulle byta!!
 
Så nu är vi båda vältrimmade inför hoppningen i morgon, vi skulle åkt till Glommen men på grund av vädret så är underlaget väldigt blött. Då ska vi bygga bana hemma i stället :) Och på torsdag händer det roliga grejer, jag ska byta häst med en dressyrryttare. Så Cassador ska trimmas igenom av en grymt duktig tjej som ridit SM i dressyr och vunnit flera gånger, stor meritlist och jag ska få hoppa hennes grymt fina dressyrhäst. Jag hoppas verkligen att någon kan filma för detta ska verkligen bli spännande =)
 
 
 
 
 
 
 


Tjoho, vilken söndag!!


 
 
 
Hopptränat, pussat på valpar och jobbat...
 
 
Jag och syrran passar hundarna i equipehuset i två dagar, söta men ack så busiga. Mamman är så himla gosig, hon hoppar upp i knät och bara ligger och myser. Jag har även jobbat 8 timmar idag, innan detta långa pass hade jag ett helt underbart hopppass på Cassador. Hoppade med enbart 3 hinder, ett sockerbitshinder på volt, sedan en oxer snett igenom och sedan ett räcke snett igenom på andra sidan. Så jag gjorde så att jag först kom på volten över sockerbitshindret, vände sen upp mot oxern och red runt och kom på räcket. Jag hoppade oxern och räcket som en stor 8. Avslutade med sockerbitshindret efter räcket igen. Jag fick göra halt två gånger framför räcket vid två olika tillfällen då han taggar till utan att lyssna på mig, men resten skötte han nästan glasklart <3 Vilket underbart pass, så himla glad och han hoppade så himla fint!! Nu är vi redo för hoppträning på tisdag!! =)  
 
 
 
 
Jag känner mig så otroligt lyckligt lottad att få vara en del av equipe. 
Jag tar inget för givet och försöker inte att vara mallig med det jag får.
Jag kanske har varit lite dålig med att visa vad jag har fått, men vet inte om ni vill se det?!
Nu ser jag fram emot detta år, jag kommer hjälpa Susanne och Fredrik med lite marknadsföring
och ni kommer få ta del av det här på bloggen. Jag kan erkänna att jag tror fortfarande inte detta är sant, nu sitter jag hos Susanne och skriver, men ändå, det är ju för många en dröm, även min, att få samarbeta med ett stort ledande, unikt och proffsigt företag. 
 
 
 
 
 
 
 
 


What a day...


 
 
Är så otroligt trött efter denna fullspäckade dag så sängen är min enda vän just nu. Först stallet, sen plåtning, sen valppassning, efter det en underbar ridtur och galoppjobb på gräs med Cassador och avslutade kvällen med massa god mat och vin med underbara människor från stallet <3 Som tyvärr kommer lämna oss... Har länge hintat om detta i bloggen och jag själv har inte vetat vad jag ska göra. Men jag står kvar ett tag till, sen får vi se, även om stämningen inte är den bästa och mycket annat som jag inte vill ta upp. 
 
 
Nu somnar jag snart, i morgon och sen i tre dagar ska jag och Sis bo i equipehuset och passa valparna och mamman. Sen ska jag även hinna jobba och rida i morgon, fullt ös!!! 
 
 
 
 
Naaattiiiiii :)
 
 


Spännande!!


 
Mycket spännande och rolig fotografering, nu är jag så spänd och nyfiken på resultatet. Ni kan aldrig lista ut hur vi fotograferade och hur jag såg ut :) är ni lite nyfikna?! Någon som vill gissa?? 
 
 
 
 
Jag och fotografen, Fredrik Jonsving.
 
 


Corvette = livsglad med med massa bus


 
 
 
Corvette har ju lite vila nu hos Caroline, och när de hade provat sadel på henne hade hon busat lite. Tänkte därför bjuda på detta klipp när Corvette va 4 år..... :) lägg märke till alla skutt INNAN hindret <3
 
 
 


=D


 
 
 
 
Lite spänd och förväntasfull är jag, i morgon ska jag iväg på en photoshoot. Det ska bli otroligt roligt och nu när mobilen är igång kan jag smyga in med bilder i morgon!!! =D 
 
 
 
 
 
smycken från www.perlstoft.se
 
 


Ni nya och även gamla :)


 
 
Fick en liten fråga där en läsare, bloggar HÄR, ville ha lite bakgrundsinfo och jag tänkte dra det i ett inlägg nu :)
 
 
Som relativt ny på bloggen hade jag gärna fått lite bakgrundsinfo om dig och dina hästar, hur länge du har ridit, vad du har för mål, träningsupplägg osv.
 
 
 

Jag började på ridskola när jag va 6 år, som många andra, men fick sluta på rida när jag va runt 9 år för min lillasyster var allergisk bland annat.
Sen har jag pysslat med stora arbetshästar för de va dem som befann sig närmst där jag bodde, satt väl någon gång på dem men mest handskades jag med dessa stora djur från marken. Jag tror att ardennerna, som är ena otroligt vackra hästar, gjorde mig helt orädd för storlek och hästar i huvudtaget. Sen när jag kom upp i högstadiet följde jag med kompisar till ridskolan då de hade antingen foderhäst eller egna hästar. Red inte så mycket på dem utan fick ha någon foderhäst över jul och så, sen fick jag följa med till ett annat stall där jag fick min första riktiga foderhäst och jag tror jag gick i 8:an. Hade honom i cirka 6 månader och gick därefter över till en helt underbar Connemara ponny som kunde hoppa riktigt bra. Lärde mig väldigt mycket på honom trots att han va en unghäst på runt 7 år tror jag. Han va väldigt osäker och slängt av många ridskoleryttare, men även det gjorde att jag skapade ett lugn och envishet. För en osäker häst behöver en som verkligen visar vägen, bestämd men otroligt mjuk och konsekvent. Jag hade nog honom i 1-1,5 år, sedan började jag gymnasiet och skulle satsa på skolan. Hade ingen häst under hela gymnasiet utan då va det fokus plugg och killar, men red hos någon kompis då och då. Sen efter gymnasiet blev jag otroligt sugen på att dra och jobba med hästar någonstans, åkte då till Italien och jobbade i 2,5 månad. Red 5-7 hästar om dagen och ENBART det. En dag blev jag så uttråkad så jag ställde mig och mockade med personalen =D Älskar ju allt pyssel runtomkring, inte bara rida, skulle aldrig klara av det i stora hela.
 
När jag kom hem från Italien va jag sugen på en foderhäst och hade en kompis häst i nästan ett år, tävlade den pyttelite, sedan såldes denna häst till en tjej som jag fortfarande har kontakt med och förhoppningsvis kommer hon ner nästa vecka. Ibland klickar det mellan okända människor bara sådär och den där burken är ju inte så dum att kunna hålla den vänskapen vid liv. Sen åkte jag till USA en sväng och när jag sedan skulle komma hem igen bestämde jag mig för att köpa mig en fölunge, bara så där. Det va absolut ingen som låg på mig, mina föräldrar kan inget och det var isf tvärtom från mina vänners sida att jag INTE skulle göra det. Men jag ångrar inte den resa jag och Corvette fick göra tillsammans, med verkligen med och motgång. 
 
Mina mål med hästarna NU och för all framtid är att de ska må bra och ha roligt, de korta liv de får ha här på jorden. Jag har haft lite för höga krav på både mig och hästarna och tagit lite mycket förgivet. Jag fattade inte att det krävdes så mycket mer än bara träning, träning och tävling, det krävs erfarenhet och tid från mitt håll och det skaffar man inte på en månad eller ett år. Däremot kan jag titta tillbaka bara 2 år och se en enorm skillnad på mig själv, även många andra har sagt det till mig som sett mig kämpa under denna tid. Så mitt mål är att fortsätta kämpa med mig själv, min utveckling på hästryggen och suga åt mig så mycket kunskap hos erfarna människor som jag stöter på. 
 
Corvette: Hon kommer att stanna hos Caroline Bågfeldt på obestämd tid. Jag vill se henne lycklig och glad, det kan hon inte vara hos mig just nu då hon kräver tid och en bättre plats att stå på. Jag kunde inte valt en bättre plats åt Corvette just nu, det kändes och känns helt otroligt bra och jag trodde aldrig jag skulle känna så men det gör jag. Caroline och Corvette är så värda varandra <3
 
Cassador: Denna häst har så mycket kvaliteter och är verkligen inte lätt att rida, därför var jag tvungen att backa några steg då jag inte hängde med. Bara för att en häst hoppar höghus går det inte bara att tuta och köra, han kräver så otroligt mycket från mig just nu att jag måste göra 10 rätt av 10. Nu efter Helenas behandling hoppas jag att vi kan jobba som ett team igen, för jag vill aldrig fajtas mot honom igen, så fort jag känner av det där, då backar jag. Han är så otroligt känslig denna kille, men ändå tuff på samma gång. Du kan styra mot 99 hinder av 100 och han hoppar det. Vi tillsammans har fått en enorm envishet och självförtroende, jag hoppas bara att vi kan hitta det igen och ge 100% på banan. Utan att jag ska behöva ha ett helvete på framridningen... Men vet ni vad, idag red jag honom första gången sen tävlingen och det var en dröm ska ni veta. Cassador va i slutet en lycklig häst och jag va en överlycklig ryttare. Jag drog av honom allt och han gick lös efter mig och myste <3 Inte ett bett eller nyp, bara massa mys... lycka!!
 

När allt klaffar för Caroline och Corvette finns det inget som hindrar dem på banan. Corvette är en stentuff brud och har hjärtat på rätt ställe och skulle ryttaren missa lite hjälper hon gärna till. Cassador har även han stort hjärta och jag tror faktiskt att vi kan gå hur långt som helst, med tanke på vilka som dragit i honom flera gånger, jag är ju inte dum :) Som för alla, träna, träna, tävla och skaffa sjukt mycket erfarenhet och kunskap. Jag har till exempel fått en enorm kunskap om beteende och equieterapeut, man måste verkligen ta hand om sin häst och checka läget vad allt säger och hur hästen verkligen mår. Tänk på det kära vänner :)
 
 
 
Första bilderna, första träffen och ja, ni kan själva se första intrycket. Corvette älskade redan som 3 månaders bebis att mysa och gosa. Hur många fölisar gör det?? =) 
 
 
 
 
 
Gos och mys, här lite äldre <3
 
 
 
Några hästar jag ridit men aldrig publicerat här, den vita var Mirandas fina ponny Conny.
 
 
 
Denna hästen minns jag inte vad den hette, hade den bara en kort stund ^^
 
 
 
 
Duktig som hade väst på mig då :)
 
 
 
 
Fina Bollta <3
En underbar tjej som fick mig att börja gilla ston, bara ridit valacker innan :)
 
 
 
 
 
 
 
Tänk va roligt att man sparat alla dessa gamla bilder :) Hittade 1000 andra bilder som inte va hästrelaterade och det kom nästan en tår. Minnen från gymnasiet och förr, vilken tid det var...
 
 
 
 


vem är detta?? :)


 
 
 
 
Vem och hur gammal?? =)
 
 
 
 
 
 


Prinsessa <3


 
 
 
Min fina prinsessa!!
 
 
Jag kan inte titta mig mätt på dessa bilder... <3 <3 <3
 
 
 
 
 
 
 


Photoshoot :D


 
 
 
SPÄNNANDE!!!
 
 
På lördag ska jag på en photoshoot på hemlig ort, hihi!! Jag är så spänd för jag älskar verkligen hur det kommer att gå till, miljön och allt!! Jag kommer att dela med mig av bilderna när de är klara men kanske en teaser samma dag. Håll utkik för jag har inte sett någon bloggare som gjort en sådan plåtning, exalterad!! =) Vet ni vad det roliga är, det är SÅ JAG....!!
 
 
 
 
 
Cassadors framtida rum =D
 
 


Personlig eller inte....


 
 
 
Det känns som att jag har testat på det mesta i denna blogg, hemlighetsfull, ödmjuk, kärleksfull, provocerande omedvetet.... m.m. Det är så fruktansvärt svårt att veta hur man ska föra sig i en blogg, inte för att jag vill tillfredställa alla, för det är ABSOLUT helt omöjligt i denna värld. Däremot vill jag med min blogg inte reta folk, vilket jag har lyckats med ändå. Därför har jag nu under en tid försökt att bara skriva informerande inlägg, för att lugna er och även mig. Jag behövde få tillbaka styrkan och viljan att kunna yttra mig igen, kunna lära mig av det som varit. Jag har som sagt fullt med idéer och har absolut inte någon bloggtorka, så jag kommer sakta men säkert krypa in med allt igen. Då kommer min blogg bli som vanligt igen, med mina tankar och idéer, min träning och tävling i ett. 
 
 
 
Jag har länge haft en dröm om en upplevelse, 
idag fick jag ett svar som kanske kan bli verklig.
Den har något med bilden nedan att göra,
den bilden hittade jag för länge sedan och sparat....
 
<3
 
 
 
 
 
 


Albin vill hitta en familj =)


 
 
 
 
HEJ!!
 
 
Albin heter jag och ni kan se mig på bilden nedan. Jag är en Jack Russel valp och är bara några veckor gammal men redan full av liv. Innan jag föddes så hade jag en familj men som tyvärr har fått förhinder och kan ej ta emot mig längre. Så nu letar jag efter en ny familj som vill ta hand om mig, busa, gosa, ge mig massa kärlek och uppfostran. Är du den rätta familjen eller vet någon så kan ni skicka ett mail till susanne@equipe.se. Förklara för Susanne varför just ni ska bli min familj, vad ni kan erbjuda m.m. Jag hoppas att finna er snart, min nya familj, för den 1 juni är jag så pass stor så jag kan flytta hemifrån.
 
 
Dela gärna detta inlägg om ni vill, vill så gärna hitta ett hem :)
 
 
 
 
 
 
 
Min fina syster och valparna, Alfons och Albin
 
 
 
 
 
 


Gosa med valpar =)


 
 
 
 
NU ska jag och syrran åka och gosa med valpar =D 
 
 
Ha en underbar dag så hörs vi ikväll!!
 
 
 
 
Grym fotograf, Lexi Mudifaj <3 Så glad att du förgyller min blogg!!
 
 
 
 
 


Grym fotograf!!!


 
 
 
Fredrik Jonsving, Sara Algotsson Ostholt och Horse1 I EN BILD =D 
 
 
 
Fredrik Jonsving har en hobby som kräver många helger till att åka runt och fotgrafera på hästtävlingar. Jag vet att han fotograferar även annat så som natur, människor och andra evenemang men tror att hästfotografering har kommit han lite extra in på själen. När jag lärde känna Fredrik så berättade jag för honom att de en dag kommer börja dra i hans bilder, för de har verkligen något extra. Jag har sett många bilder som fotografer tar, främst bland hästar, men de är helt livlösa, de säger mig inget, visst jag är med på bilden men thats it. Fredrik fångar "that moment" sedan jobbar han med färgerna och ljuset i bilderna hemma och skapar något helt magiskt. Om ni funderar på att anlita en fotograf till häst, hem, människor eller vad som. Tveka inte att höra av er till Fredrik Jonsving, www.jonsvingphoto.se
 
 
Här kommer några av mina favoriter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En bild säger mer än 1000 ord, men jag finner ett för denna, MAGISK!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Fredrik Jonsving, glöm inte de namnet :)
 
 
 
 
 


Rekord!! =)


 
 
 
Rekord på instagram medans jag "håller" mig borta :) vem vill inte ha mycket likes?! ;-)
 
 
 


Eric van der Vleuten


 
 
 
En stor favorit och självklart rider han i equipe ;)
Här ser vi Eric van der Vleuten rida en 6 årig hingst, det ser så lätt ut när han tar sig runt, vilken grym ridteknik han har. Hästen ser helt avspänd ut, lite bus i men lyssnar verkligen till sin ryttare.
 
 
 


I morgon, onsdag


 
 
 
 
Då blir det mer av det ni ser nedan,
ett mysigt besök, fotografering och fixa lite i equipehuset <3
 
 
 
 
 


FALSTERBO 2014!!!


 
 
 
 
Detta underbara kollage gjorde jag förra året jag var i Falsterbo. Jag längtar så otroligt mycket dit, alla människor, hästar, upplevelsen, miljön och ja, ALLT!! Haha, längtar till och med till den goda maten, mums!!!
Idag fick vi våra scheman och jag vill veta vilka kläder vi får i år =D
 
 
Hittade denna text på www.falsterbohorseshow.se
 

 "I samband med årets tävlingar på Falsterbo Horse Show har Gina Tricot tagit fram ännu en exklusiv kollektion som kombinerar funktionalitet och klassisk elegans.

Kollektionen säljs exklusivt online samt under själva tävlingsdagarna 6 – 14 juli i vår Falsterbo Horse Shop. Kollektionen innehåller fräscha, moderiktiga plagg både för dam och herr.

- Jag tycker vårt samarbete med Gina Tricot är otroligt spännande och inspirerande. Förra årets kollektion var riktigt bra, men i år har den höjts ännu ett snäpp. Det är extra roligt att kollektionen har breddats. Förutom pikéer och hoodies blir det i år bl a en snygg schal, väst och strumpor, men min absoluta favorit i år är den tunna dunjackan, säger Elisabeth von Schrowe, Event Director Falsterbo Horse Show.

- Även i år kommer våra 600 funktionärer att bära specialdesignade kläder från Gina Tricot som inte går att köpa, fortsätter Elisabeth. Det är alltid lika roligt att se att våra kläder bärs under hela året."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 I 10 hela dagar ska jag och Alice njuta av en helt underbar atmosfär, ska ni också dit?? Jag hoppas isf att jag kommer att få träffa er. Jag vet att equipemontern kommer att att vara där med Susanne och jag är lite sugen på att hitta på någon rolig tävling. Mmm, jag älskar ju att klura och hitta på... så den som stannar här får se vad jag hittar på :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Cassador idag :)


 
 
Idag va Cassador på lite dåligt humör, tror mycket spänningar har släppt i kroppen och det kan ju påverka hästen så som träningsverk och ömhet. Så han va lite ilsken idag, högg mig rejält en gång men bara ytligt. Han har alltid naffsat och småbitits sen han kom från Holland men det var allra värst när han kom. Han hade nämligen varit hingst till han va 4 år och jag vet ju inte hur de handskades med honom med bitandet eller uppfostran men han fick lära sig snabbt att det inte va ok att bitas. Så han gör det nästan aldrig längre, förutom när han är irriterad eller uttråkad. Så det blev bara lite tömkörning idag, då han vilat i två dagar så behövde han verkligen få röra på sig. Han är absolut ingen häst som gillar att stå stilla en längre stund, helst skulle han gå två rörliga pass om dagen, och det kan vara ett skrittpass och ett vanligt ridpass. Så i morgon får jag se om han är mer tillfreds och det blir lite tömkörning med bommar och något skutt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Lexi Mudifaj
 
Om vi tittar på förra årets språngkurva, bokstavligt, så hoppade han då till 40% rätt. Idag har vi kommit upp till 60-70% av alla språng han gör på banan. Vi har en lång bit kvar men så länge han ska vara spänd och het krävs det mer jobb från mitt håll. Efter denna behandling får vi se vad som händer.. stor skillnad sa Helena sen i november på både hull och kropp. Cassador är även en av hennes snällare patienter och hon gillar honom skarpt, nästa tävling ville hon till och med komma och kolla och se honom in action. Hade varit otroligt roligt att få hennes utlåtande hur han beter sig på tävling och vad jag ska tänka på innan och efter, hur jag ska ta hand om hans kropp så den inte blir lätt spänd. Jag frågade om man kunde sätta lite nålar i huvudet så hans hjärna slappnade av lite mer.. ;-)
 
 
 
 


Så skönt..


 
 
 
 
 
Nu har Helena gått igenom hela Cassador och det var som jag trodde, spänningarna hade kommit tillbaka på höger baksida men absolut inte lika mycket. Denna gång även runt sadelområdet, runt nacken.. så mycket svar på tal idag. Så nu ska vi ta det lite lugnt några dagar med tömkörning i två och sedan barbacka en dag och sedan åker sadeln på. Känns otoligt skönt att hitta något som kan vara en orsak, det behöver inte betyda att allt hängde på detta men det hade ju varit smidigt om det var så. Hoppas att min lilla kille kan slappna av mer nu och vi kan ha roligt tillsammans igen. För att vara spänd och galen på framhoppningen är inte roligt för oss båda <3
 
 


Nu är det dags...


 
 
 
 
Nu ska jag upp till stallet igen och då kommer equiterapeuten Helena, ska bli spännande och se om hon hittar något eller inte. Nästan så jag vill att hon hittar något.... så jag kan få ordning på allt igen. Min fina fina prins <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Den där dagen...


 
 
 
I september ska jag på en utav mina närmsta vänners bröllop, nä jag är inte alls avis. Undra när jag ska hitta den där prinsen så jag kan få se fram emot den där dagen. En dröm skulle vara häftig att fotas i bröllopsklänningar... coolt!!!
 
 
Om ni också vill drömma eller bara njuta av vackra bilder tagna från de mest magiska bröllopsstunderna ska ni gå in och klicka LIKE på denna sida HÄR.
 
 
 
 
 


Tragiskt, men så sant...


 
 
 
 ALLA på denna jord som äger en smartphone, borde se detta klipp!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Det kvittar hur mycket jag hatar mig själv när jag pillar med telefonen bland folk
så gör jag det ändå.... suck!!
 
 
 
 
 


Två bra nyheter!! =)


 
 
 
 
I MORGON KOMMER HELENE KLOCKAN 13.00 OCH KOLLAR IGENOM CASSSADOR!!
 
 
 
JAG HAR SAGT UPP LÄGENHETEN OCH GÅR ALLT SOM PLANERAT FLYTTAR JAG IN I MIN NYA DEN 1 JUNI!! Kommer bo ett stenkast från Cassador <3
 
 
 
L Y C K A ! ! !
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Middag för två <3


 
 
 
Nu ska jag snart bege mig och hämta upp bästa Lexi som ställer upp massor på mig. Utan hennes bilder i min blogg hade den varit megatråkig, hon hjälper mig även på tävling och har nästan alltid med sig sina goda kladdkakemuffins <3. Så ikväll ska jag bjuda henne på middag ute, det är hon VÄRD <3 Lexi har en blogg om ni vill gå in och kika, klicka HÄR.
 
 
 
 
Bästa Fredrik Jonsving (jonsvingphoto.se) va framme med kameran igår när jag hade hämtat placeringsrosetten, på bild, jag och Lexi <3
 
 
 
 
 


Här kommer filmerna från Falkenberg


 
 
Jaha, här kommer filmklippen från igår, tack bästa Therese som kunde filma. Första rundan i 120 va OK, andra rundan i 125 va fruktansvärd. Spången är riktigt dåliga och ja, balltramp på det och en galen häst.
 
Jag har inte gett upp utan laddar om, håller på att jaga equiterapeuten så hoppas hon svarar snart. Annars har jag pysslat om Cassador idag. Han fick gå i en gräshage i nästan 2 timmar, inte för att han va lugn och stilla direkt men han fick nog i sig lite gräs ialf. Jag vågade inte lämna honom trots att han hade grannkompisar så jag låg och solade bredvid hagen, INTE i hans hage. Det skulle jag aldrig få för mig även OM han skulle vara lugn. Sen när jag gick och hämtade honom va han nog den gladaste hästen. Ja menar, hur många får fart i sina hästar vid första premiärsläppet på gräs efter bara en kort stund?? Konstig häst på alla plan. Den farten och busbrallen han gjorde i hagen idag så har han absolut inte ont efter balltrampet, markerar heller inget och visar ingen svullnad eller värme. Så det känns otroligt skönt!! Har baddat om det och lagt ett omslag och back on track på det så han inte kan dra väck det. Hittade han först i hagen slickandes på såret, inte bra, finns det krage till häst som till hundar?! hehe. Men nu kommer han inte åt såret ialf, ogillar egentligen att täcka ett ytligt sår men om han nu ska vara där och pilla kommer det aldrig att läka så de första dagarna och nätterna får han ha det nu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ångest men nu vet jag.... <3


 
 
 
 
Jag blir lika berörd varje gång ni bombar mig med er underbara feedback <3
 
TACK för alla fina ord!!
 
 
 
 
Lexi skickade meddelande igår kväll efter hon hade kollat igenom bilderna. Cassador hade redan balltrampet innan första hindret <3 Jag travade runt lite innan start och han travar ju INTE sakta även om jag försökte så när han längde traven ordentligt kan han ha skrapat upp ett litet sår, shit, det känns verkligen som det va det. Nu förstår jag varför han till en viss del kunde stört sig av det och därav stoppen, men vilken kille som kämpade sig igenom hela banan och två kombinationer med ett balltramp. Ångesten och skuldkänslorna är på topp just nu... =(
 
Nu ska jag iväg till stallet och ge Cassador en lång promenad med massa gräs, hoppas han förlåter mig <3 Ikväll kommer jag skriva lite mer om helgen och vad som ska göras i veckan, jag hoppas egentligen att Cassador har en låsning i kroppen som vi kan fixa till. För det är verkligen inte roligt att rida honom på framhoppningen när han är överallt och det berodde inte på något balltramp...
 
 
 
 
 
Detta är sista hindret i 1.20 och det var ett relaterat avstånd på 7 språng men jag drog på och klippte bort ett.
Vilken fajter jag har <3 Tack Fredrik Jonsving för en underbar bild!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Musten gick ur mig...


 
 
 
 
Ups and downs, thats life and some of it sucks!!!
 
 
 
 
Allt har känts så himla bra hela veckan, Amandaträningen va ju verkligen smärtfri och mer njutbar än någonsin. Jag kände verkligen, FY FASIKEN VA ROLIGT DETTA ÄR!! Och idag fallerade nästan allt, Cassador va precis som han va tidigare. Helt galen på framhoppningen, gick inte att galoppera avslappnad alls och så fort jag vände upp mot hindret ville han ge 200%, till och med det lilla pyttekrysset och huvudet rakt upp mot himlen... suck, pust, frust. Trots detta slit, av och på, av och på så kammade vi hem en felfri runda i 1.20 och placerade oss som nummer 11 av 66. Men vet ni vad, jag hade hellre rivit ett hinder eller två om jag hade kunnat få honom mer lugn, avslappnad och mer ridbar. Det är som att rida 5 hästar somtidigt... När jag kom ut från banan efter en 120, så sken många upp som jag aldrig sett innan och en tjej kom fram med en häst och berömde Cassador och även mig som står ut med honom. Blev verkligen glad för stunden MEN jag skäms något otroligt när det går som det gjorde idag. Jag kritiserar verkligen mig själv, men sen tänker jag, kan jag göra något annat?? Jag vet inte svaren själv på detta, jag vet inte om han hade blivit annorlunda med någon annan och säljer jag honom inte får jag aldrig veta. Men är det den rätta vägen, att sälja och ge upp??? Eller bara ge Cassador ett bättre liv utan mig, för idag va han riktigt arg och som grädde på moset så fick han ett lätt balltram i 1.25 som vi även vägrade ut oss på. Först vägrade han på 2:an för att han inte orkade hoppa av som normala hästar på ett helt vanligt räcke, jag la han inte i botten men så nära hindret att en normal häst hade hoppat superfint på det men inte Cassador. Han vill hoppa flackt när han är spänd och övertaggad. Sen tog vi oss faktiskt igenom hela banan tills sista hindret som låg på ett böjt spår i uppför. Ett stopp där och vi va uteslutna... Men vände runt och tog det igen utan problem.  
 
Tagga om eller byt gren... så känns det just nu :( Jag har avanmält mig till morgondagens 1.20 klass, har inte lust för den delen sen vill jag inte att Cassador ska gå hårt efter ett balltramp. Så det kommer bli en gräspromenad i morgon. Sen kommer jag ringa Helena, Equiterapeuten, och boka in en akuttid. Ifall ifall det sitter någon låsning i kroppen som tydligen dök upp på denna tävling. Bäst att vara säker före det osäkra.
 
 
 
Film och bilder har tagits idag, de kommer så fort som de (Lexi och Therese <3) har laddat upp dem. Ja jag har fortfarande ingen fungerande mobil för den jag fick är väldigt konstig... :( Ingen instagram eller kontakt med omvärlden. Men mamma, du kan vara lugn, jag har deklarerat <3
 
 
 
 
 


Happy day :)


 
 
 
Började morgonen med att vara väldigt sleten sen igår, men jag tog mig upp till stallet, släppte ut hästarna och motionerade min prins. Först skrittade jag ut en lång runda, sedan jobbade jag honom på liten volt och sen red jag igenom honom lite lätt. Han är verkligen som natt och dag nu, igår väldigt väldigt pigg och spänd. Idag lugn som en filbunke och avslappnad.
 
 
Vet ni vad...
 
  • Idag kom mina päron ner och kollade på lägenheten som jag har hittat. De godkände den och om jag får som jag önskar så flyttar jag in 1 juni. Håll tummarna att min hyresvärd går med på att någon annan kan ta över min nuvarande lägenhet två månader tidigare.
  • Jag har en mobil i min hand, eller på bordet ;) En Iphone 4S men den är stendöd. I två dagar har jag jagat laddare och ikväll fick jag tag i en men får den i morgonbitti. Tusen tack Lexi <3
  • I morgon ska vi till Falkenberg och tävla på gräs. Vi ska hoppa 1.20 och 1.25 :) Hoppas samma känsla finns där som vi hade på Amandaträningen i onsdags.
  • Jag har bloggat hemskt dåligt men jag kommer absolut att gottgöra er.
  • Jag längtar så galet mycket till slutet av vecka 27 nu, då dra vi ner till Falsterbo och lever livet i 9 dagar.
 
 
 
Så här ser min söta lilla väckarklocka ut som jag köpte direkt när jag lämnat in mobilen. Hittade den på lagerhouse och har väckt mig i tid varje gång :)
 
 
 
 
Nu taggar vi tävling i morgon!! Håll utkik på instagram =D
 
 
 
 
 
 


Fräknar i hela ansiktet ^^


 
 
Japp, nu har nog hela tjocka släkten kommit fram efter lååång vintervila, jag pratar om alla mina fräknar i ansiktet. :) I början tyckte jag mindre om dem men har absolut lärt mig gilla dem. Jag tänkte bara dra lite snabbt om dagen, vi möttes upp på ett ställe som heter Bolmens vid 14.00, där finns det både volleybollplaner, stor gräsplan och grillplats. Vi utnyttjade allt och var över 30 personer, helt sjukt va mycket folk man kan dra ihop och shit så roligt. Vi var 26 personer som spelade brännboll och i slutet spelade vi bara beachvolley. Kom precis därifrån så det blev verkligen en lång dag, men är bara hemma och mellanlandar och ska duscha och byta kläder. Sen blir det förfest hos en kille och alla var välkomna, inte varje dag man bjuder hem 30 pers på förfest, ja inte i min lägenhet ialf :) mobilen får jag lite senare då jag ändå inte hade någon laddare till den, en Iphone. Jag som hoppades på att dela hela dagen med er, så många bilder som jag hade velat ta...
 
Jag hoppas ni alla haft en bra dag, fick ett gott skratt efter ett kommenta från Silverbjälke..
 
 
Brännboll och grillning!!?? låter super som avbrott från hästeriet. själv var det träning av egna hästar hela dagen och två grupper elever på kvällen, 1a maj firades genom att gå upp vid 04:30 för att göra stallet skittidigt och sen lasta - åka tävla. kom hem med rosett efter felfri debut på en och med hemläxa och fundering över en annan som blev lite rädd så valet blev att utgå för att inte tvinga eller pressa en redan lite skraj ung häst, den tredje hade två irriterande pet och är inte helt mogen uppgiften ännu. men i morgon väntar en dags trimmning och sen är det tävling lörd + söndag så här latar man sig minsann inte med brännboll, vänner och grill :)
 
 

nej nu måste jag pudra näsan och hej iväg :)
 
 
 


Vet ni vad...


 
 
Idag ska jag nog få låna en mobil, äntligen säger jag. Haha, efter bara 3 dagar helt utan mobil känns man nästan hel igen. Den största anledningen är ju inte att kunna Instagramma och blogga utan det är faktiskt att kunna vara kontaktbar. När jag åkte till Falkenberg igår med Cassador kändes det faktiskt lite läskigt att åka utan en telefon. Även när man är ute på kvällarna eller kör hem från jobbet, nej, mobilen den är faktiskt väldigt viktigt. Sen är Instagram och Bloggen bara bonus :) Får jag mobilen idag lovar jag att det blir massa bilder. I morgon ska Cassador trimmas igenom innan tävlingshelgen, hoppas han är lagom taggad ^^ Idag va jag i stallet tidigt och fixade allt, red även ut en lång runda i skogen. Enbart skritt och klättring i våra långa och branta backar. Han skötte sig otroligt bra för att vara väldigt morgonpigg och tittig idag. Vi tog oss även förbi över 50 stycken ungkalvar som sprang mot Cassador, bockade och muade på oss. Cassador kröp först ur skinnet men jag bestämde mig för att vi skulle förbi, MEN om han inte hade lugnat ner sig hade jag vänt. Jag vill ju varken riskera mitt eller Cassadors liv för alla dessa svartvita läskiga djur. Så Cassador gick spänt i mitten på en liten väg med massa kossor på båda sidorna. Snacka om att jag va stolt över honom när vi hade kommit förbi alla dessa kossor. <3
 
Nu ska jag ta en nap innan det blir dags för brännboll och grill med härligt gäng, vad ska ni hitta på under valborg??
 
 
 
 
 
Falkenberg för exakt två år sedan,  ser ni va liten han är där :) Så söte!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Cassador ska få en...


 
 
 
Cassador ska få en sådan boll när jag hittar en, vet inte om jag vill ha i tyg eller plast en. Den i tyg helst men mycket dyrare. Man kanske kan göra en själv?! :)