Summering :)


 
 
 
Fem klasser med en häst på en helg har jag aldrig hoppat, och jag trodde bannemig att Cassador skulle vara lite "slöare" i den sista klassen. HAHA, tjiiii fick jag :) Men jag är så förbaskat nöjd med min egna insats, självklart även med min häst men tycker allt han kan tagga ner några KG. Men när jag ser på filmerna och min ridning så har jag utvecklats enormt. Ska göra ett före och efter inlägg en dag, så får ni alla se ^^, självklart har jag lååååång väg kvar till jag känner mig 100% nöjd men måste ändå känna mig lite nöjd på vägen dit, man kan inte alltid vara självkritisk och såga allt man gör.
 
Jag fick alla rundorna filmade i helgen, tyvärr råkade jag radera den rundan som var fin men hade ett stopp i, Cassador tyckte helt plötsligt att HFK-hindret va lite läskigt och det var ett räcke. Under denna helg så har Cassador stannat på två hinder, enbart räcken. Han har rivit två småpet på oxrar, med sina hängande framben och sen rivit fyra stycken räcken där han hoppar som en flygande superman. Visste ni att Cassador går under namnet, "Den flygande Holländaren" :) Men nu vet ni det!!
 
 
 
Fredag och första klassen, en 110 hoppning. Cassador va väldigt pigg som ni kan se och enbart ett slarv från Cassadors håll och petade ner en bom på oxern med bakbenen.
 
 
 
 
 
 
Andra klassen på fredagen, en 120 hoppning och ni kan redan se på första hindret hur taggad Cassador va. Tyvärr blev det ett slarvpet i kombinationen med hängande framben, men annars en fin runda men en något övertaggad häst. Hoppade vattnet utan problem :)
 
 
 
 
 
 
 
Lördagens första 115 RÅKADE JAG RADERA, FEL KLIPP SOM JAG SKULLE TA BORT.
Men denna rundan är väldigt lik sista 115 så tänk er den men med ett väldigt förvånat stopp i ;)
 
 
 
Amanda tycker jag skulle rida 125 också för att träna mer, men det skulle jag kanske inte gjort med facit i hand. En väldigt taggad häst, kanske lite trött i kroppen, men fick ialf inte till ett bra flyt. Inpå kombinationen så backade han inte av ett smack även om jag verkligen försökte få tillbaka honom, instället störtar vi in. Sjukt svårt att hoppa med en häst som taggar, ha huvudet högt och hoppar som en kanin. Sen blev det en hel miss inpå kombinationen i slutet. Annars var övriga linjer helt ok med tanke på hur han drog.
 
 
 
 
 
 

Sista klassen idag, söndag, ja ni kan se att han har allt sparat på lite djävulsk energi :) Jag tycker inte vi kunde slutat helgen bättre, visst kunde han varit lite trött, lugnare och låtit bli att peta men ja ser bortom det. Vi satte en grym fullträtt på kombinationen, som alltid kan vara lite svår att ta sig in, över och ut. Ni kan även se att vi har ett lite högre tempo än vanligt, jag bestämde nämligen innan att jag skulle låta han va lite mer och mer följa med. Det funkade ju som ni ser inte så bra på räckena men övrigt väldigt bra och man kan se att han tycker om det. Cassador vill verkligen äta upp hinderna :)
 
 
 
 
 
 
 
SUMMERING
 
Jag är jättenöjd med denna helg, Jag tycker egentligen att alla rundorna va OK, några var lite bättre och några lite sämre men annars väldigt mycket otur med pet och konstiga stopp. Man får räkna med det ibland, men kan aldrig förutse vad som kommer hända, bara träna på att tävla och tävla för att träna. :) Det skönaste med Cassador efter ett stopp är att man kan komma som vanligt och jag behöver verkligen inte lägga på mer ben eller använda spö (om jag nu hade haft det) då jag vet att det blir missar ibland, thats it, även Cassador vet. Han tänker säkert, ops, blev ett litet fel där, aja, nu laddar jag om och tar hindret lätt som en plätt. Han har aldrig, peppa peppa, aldrig vägat ut sig på samma hinder, ni får rätta mig om jag har fel isf. Men i mitt minne har han inte det :) Det känns väldigt bra för då har han egentligen aldrig gett upp helt <3
 
Lexi har fotat massa bilder i helgen och man kan till och med se hur vi utvecklas genom helgen, först väldigt spända språng och jag lite hängades i munnen. Sedan i den avslutande klassen i dagens 115 så hängde jag inte en enda gång, superfina språng, runda och öronen spetsade framåt <3 
 
Nu ska vi inte tävla fören helgen vecka 22 i Glommen, längtar galet mycket dit =) Innan dess ska vi träna på gräs, kanske har vi öppen bana på torsdag och då ska vi hoppa vatten, bank och lite hinder. Trimtrimtrim, det är vad Cassador behöver, han kan inte vila sig i form, han måste verkligen ridas igenom på marken. Kommer bli mycket barbackaridning och mycket bommar och småhinder för att nöta in backen lite ;) Spännande!! =)
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: