Inga höga tonerNär jag vaknade i morse hade jag en liten hes röst men kände inget i kroppen. På väg till jobbet så kände jag mig lite matt men orkade jobba som vanligt. De sista orden jag sa till chefen innan jag åkte hem nådde knappt fram till hans öron. Chefen sa "Du får åka hem och krya på dig". Jag svarade, "nej jag är inte sjuk, det är bara inställningen på rösten det är fel på" och så skrattade jag ;D
Vägrar vara sjuk, finns absolut ingen tid för det. På lördag ska jag hoppträna och söndag jobba igen, det går icke :)

I morgon ska jag rida den lilla gråa vildingen, se om jag hänger löst. Sen ska jag städa heela lägenheten: ) roligt roligt!!


Bjuder på en liten goding på en spänstig grå liten hãst :)*
*
*
*


Nattinatti*

Tors dag


 
 
Idag är det Tors dag, ni vet den där Guden med hammaren ;-)
 
 
Idag skrittade jag och Madde ut med hästarna en runda, Madde är en tjej som hjälper mig med hästarna. Cassador va som tur va "hästlig" och lite trött efter det jobbiga passet igår medans Corvette hade sådan explosiv energi att hon gärna ville galoppera på stället. Jag red som tur var den lugna hästen och kunde titta på när Corvette gjorde sina brall. Jag sa "Bra Corven, duktig tjej". Jag blir ju glad när hon ger mig sådana fina friskhetstecken!!
 
 
Hur många har inte haft en sådan här liten söt leksak när man var liten och hästtokig??!! =) Jag hade flera stycken och några hade dofter på rumpan.
 
 
 
 
 


Bakkväll :)


 
 
 
Jobbade lite andra tider idag så då hade man tid o slänga ihop en deg och bröd blev det av den =) mmm för grovt och nyttigt bröd!! Superduperlätt att göra filmjölksbröd. Grunden är filmjölk, bikarbonat, mörk sirap och lite salt, sen kan du välja vilka mjölsorter du vill ha ex vetemjöl, grahamsmjöl, rågmjöl m.m. Sen blandar du i allt ifrån frön, frukter, bär, you name it. Jag mixtrar hejvilt och det blir alltid gott, det går knappt inte att misslyckas och du slipper stå och vänta på att degen behöver vila, in i ugnen och ut kommer färskt bröd =) Tranbär hade jag i sist tillsammans med massa andra torkade frukter och frön, även pumpafrön. Mmmm....
 
 
 


Frostisdag =)


 
 
 
 
 Helt underbart väder ute idag, lite vår men massa frost. Liiite varmare kan det allt bli ute nu tycker jag. Men jag är duktig och har nu cyklat till stallet i snart 1,5v.
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här söt såg jag ut innan dressyrpasset, visst ser jag oskyldigt snäll ut??
 
 
 
 
 
******************************************************************************************************************
 
 
 
 
 
Så här såg jag ut efter passet, över 1h senare, ser ju fortfarande snäll och oskyldig ut.
Men jag var rena monstret idag och tyckte att de fem bommar som låg på böjt spår med sockerbitar bredvid va såååå hemska. Jag trodde dem skulle äta upp mig varje gång jag närmade mig 15 meter ifrån dem. Jag vet en som inte va glad i mig idag, men när jag har fått stå en dag så har jag så mycket dum energi i kroppen att jag lägger det på riktigt onödiga saker. Jag hoppas att det försvinner när jag blir äldre och klok. Annars blir jag nog såld snart ;-)
 
 
 
 
 
 
Jag är även lydig, när min ryttare plockar undan bommarna och de läskiga sockerbitarna, följer jag efter snällt :)


Rodeo


 
 
 
The beauty and grace of horses so free,
to watch and to wonder how great it would be.
A gallant, proud stallion leading his band,
through the great mountains,across the white sand.
In the wind they will run from dangers that come,
wild horses they are until death of the sun.
 
 
 
 

Idag är det 3:e dagen som jag travade Corvette och hon känns pigg och framåt. I slutet tyckte hon att det var riktigt tråkigt att bara trava så i ena hörnet brallade hon till och då gör hon som rodeohästarna. Kör ner huvudet mellan benen och studsar. Ja jag höll mig kvar och sa duktig häst, utan att tänka mig för. Men det tyder på att hon är frisk och glad och det är det bästa tecknet!!

 


Massage


Idag har jag haft massage på jobbet, de tar hand om sina anställda och ger dem 13 massagetillfällen per år, tror jag det är :) härligt är det!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Dille på något


 
 
Jag har verkligen fått dille på Rostad majs, jag måste ha det hemma och gå och gnaga på nästan varje dag. Sitter jag vid tvn eller vid datorn och börjar äta så kan jag inte sluta. Dessa är salta, knapriga majs och sååå goda =)
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag bodde i USA då hade jag dille på vit cheddarpopcorn, åååååå så goda. När man öppnade en påse och började äta så var man helt enkelt tvungen att äta upp hela innehållet, gick inte att sluta. När man sedan var klar hade man 5 fingrar som va tjocka med vit ost på. Så man åt inte det på bio direkt eller i fint sällskap.
Fyyy vad jag saknar dem, finns inte någonstans i Sverige =( Om någon åker dit nästa gång skulle jag LÄTT ge 100 spänn för denna lilla påsen bara för att få njuta en gång till!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pappa ska tillverka ett par boxskyltar till mina boxar i stallet. Cassador har ingen och jag vill ha skyltarna i trä, ska bli riktigt fint =)
 
 
 
Finns verkligen olika varianter, men denna som jag hittade tycker jag är fin. Tycker också det är snyggt om man lackar den till lite mörkare träfärg.
 
 
 
 
 
 
 


Fina Totilas!!


 
 
 
 
 
Mäktigt när en häst kan göra dessa rörelser :)
 
 
 
 
 


Riktigt bra dag


 
 
 Bästa dagen och den sämsta dagen är den dag med ordet "sön" i. Det kan vara en ny start för någon, och för en annan är det sista dagen på veckan. Det är även dagen då den vanliga människan inte gör någonting, en slappedag helt enkelt. Men däremot en människa med hästskit under skorna. Då är det full fart på liv och död från tidig morgon till sen kväll. Det är den dagen då det är TÄVLING =)
 
 
 
 
Idag har det varit lycka för många:
 
 
Lisen Bratt hon drog in en stor spargris från Borås
 
 
 
 
Cricke från stallet gjorde två fina felfria rundor på Towa idag, 110 och 120, glad för hennes skull!!
 
 
 
 
 
 
Den som var ute igår och är lite bakis idag passar denna rätt, även för familjen som kanske inte orkar laga mat är det skräpmatens dag.
 
 
 
 
 
 
En som har varit i stallet hela dagen och är helt slut från topp till tå har unnat sig soffan och en film, en skitbra film!!!
 
 
 
 
 
 
En som kanske inte är så ruttinerad, eller har en häst som haft vintervila/vila från skada eller som har en grön häst som behöver komma ut på en träningstävling, är PAY AND JUMP perfekt!! HFK hade en lyckad pay and jump idag.
 
 
 
 
 
 

*om inte hästen vill hoppa, kan man få lite extra tid och "hjälpa" den över under en pay and jump. Men då brukar man sänka hindret. Lite svårt att putta över så högt ;)
 
 
 

En söndag för Corvette idag såg ut som så att hon fick trava för första gången efter vilan och skötte sig utmärkt!! Duktig tjej :)
 
 
 
 
 
 
 
Den andra tokstollen Cassador fick vara med på Pay and Jumpen och jag som trodde att ett hårt dressyrpass dagen innan skulle lugna ner honom, icke sa nicke. Det kändes att han var lite mör i kroppen och hade liiite mindre energi i sprången men annars var han sitt gamla galna jag. Ni kan själv se det i videon...
 
 
 
 
 
 
SÅ när jag cyklade hem så ringde jag Rickard Rådås, ska ju få låna honom som tränare nu när Amanda är borta. Vi bokade in lördag förmiddag i Båstad och hoppas han visar den här bralliga sida så jag kan lära mig hantera den på tävling. Men det blir bättre, i Falkenbeg var jag faktiskt nöjd med rundan men idag va han ju ännu mer tokig. Trodde det skulle hjälpa att hoppa han lite mer nu men men, hoppas det kommer snart. Lugnet och ingen storm ;)
 
 
 
 
 
 
 
Jo jag har ju pratat om min sits och har länge haft problem med mina långa ben, lång överkropp och mina händer. Jag vill göra rätt så många gånger om men när kroppen inte vill men viljan då är det svårt. När det känns fel så har jag kortat läderna, men idag längde jag 3 hål från mitt vanliga och jösses va det va jobbigt. Men jag tror att det blir bättre.
 
 
 
 
Har klippt ihop två bilder, den vänstra är från idag och den högra är från förra veckan. På den högra bilden så spänner han sig innan hindret och vill dra iväg och då kan det bli att han hoppar så här, försöker ju träna på att få han rund i sin hoppkurva. Jag tycker ialf att dagens ser mycket bättre ut och kändes bra med, jag kom nu ner bättre i sadeln och jag kunde lägga fram handen lätt.
 
 
 
 
 
 
Ger er även en liten bild och text hur man ska sitta i sadeln och vad man kan tänka på.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nej nu blir det sängen :) Tack för alla ni som kom och hjälpte till på pay and jumpen, hoppas vi blir många på alla tävlingar i år!! Så mycket roligare!!
 
 
Nattinatti**
 


Hårt Dressyrpass


 
"Hej jag heter Cassador och är i blodet en dressyrhäst men jag älskar att hoppa över stora hinder och är dem små så hoppar jag stort ändå ;)"
 
 
 
 
 

Idag fick Cassador dra på sig de vita Catagoskydden och dressyrsadeln, hårt jobb väntade i ridhuset. Vi red säkert i över 1 timme, 40% av passet var säkert skritt. Ville inte bråka med han i de andra gångarterna utan få igenom sidorna i skritten. Han är verkligen stel i höger sida, men han vill verkligen göra rätt för sig. Från början till slut så har han lika mycket energi den här hästen, riktigt bra kondis. Jobbigt att slita med en häst som inte orkar hålla igång, men det var inga problem för Dressyrhästen Cassador, tänka er, jag i en dressyrsadel i över 1 timme, huh. Träningsvärk i morgon =) Men det gjorde gott för oss båda och borde göras liiiite oftare!!
 
Ska bli intessant och se om resultatet i dagens ridning gör succe i morgondagens pay and jump på hemmaplan med den lilla svarta. Han kanske är mer avspänd och lugn, hahaha!? Ja vem vet, jag kanske få skratta sist =D
 
 
 
Påväg till stallet cyklade jag även förbi bästa loppisen i halmstad, http://amnestyhalland.se/
Jag har tagit åt mig uppdraget att ha hand om alla blomsterarrangemang detta år så jag tänkte köpa in lite plastblommor. Börja titta lite på loppisar, butiker och sist åker jag till IKEA. Ska verkligen bli ett toppen år på HFK med snygga hinder och blomsterarrangemang ;-)
Hoppas det är fler som är lika taggade som jag att hjälpa klubben att lyckas. Blir så mycket trevligare och roligare om fler hjälper till.
 
 
 
 
Amnesty
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag dra på mig partykläderna och dra på en bjudningsförfest =D
 


MISSA INTE!!!


 
 
Missa inte detta på equipe online nu om 10 min!!!! :) Spännande!!
 


Träningsvärk


 
 
 
Haha, ja man kan få träningsvärk utan att gå till gymmet eller ta på sig löparskorna =D Jag har cyklat i gummistövlar till stallet i hela 4 dagar nu. Idag när jag vaknade så kände jag hur hela rumpan värkte. Det är ju uppför hela vägen dit och sista biten är det en låååång mega jobbig backe. Segt uppför, det går sakta men säkert upp på 1:an =) säkert en backe på 5 minuter minst. MEN sen när man åker hem så går det riktigt fort.
 
 

Nu när jag kommit igång med cyklandet så tänkte jag inte bli sämre ialf utan ta på mig löparskorna så fort isen försvinner och det får bli lite varmare med. Ska bli skönt med den vanliga konditionen igen, jag mår så mycket bättre när jag får springa. Bra kombination av träning, ridning, löpning och lite cykelturer. Varierande träning är ju bäst och på jobbet är det ju rena gymmet så mer synliga muskler vill jag inte ha tack!!! Räcker med mina biffiga armar.....skulle lätt kunna se ut som denna tjejen om jag ville. Räcker att jag tittar på tyngderna.... =P

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen blir det sköldpadde löpning för att komma igång =D
 
 


Hopptorsdag


 
 
Igår torsdag då var det dags för hoppning på förmiddagen. Fördel med att jobba kväll är att man kan ha hela anläggningen för sig själv på för förmiddagen. Vill man hoppa bana så kan man det =) Det gjorde Cricke och jag och det är hon som hade tänkt ut banan denna gång så jag ritar upp det vi hoppade.
 
Banan är byggd på olika serier. 1.2.3. är vanliga kryss som är byggda på båge. Gäller att va noga med ridningen, över hindret måste du se vart du ska till nästa. Få en följsam häst med 5 galoppsprång mellan varje.
Efter 3:an kommer övning 4:a som består av 3 plank med ett språng mellan varje. Tror det va 5,5 för stor häst.
Sedan kommer 5:an med de 3 oxrarna. Lagom breda med utfyllnad i varje hinder och på varje sida som markbom så 6 utfyllnader. Även här är det kort avstånd, de måste lära sig att bromsa och tänka själva. Hela den här övningen är en markarbetsövning och ingen hoppbana med höga hinder.
Efter långsidan så går du på nr 6 som är samma kryss som du började med och sedan 7:an, efter det bryter du av till trav och kommer på travbommarna i ökad trav.
Denna övning är en evighetsbana så efter travbommarna kan du gå dirket på kryss nr 1 igen och sedan hoppa långsidan, plank, kryss osv. =) Man kan helt enkelt välja själv!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cassador är en rätt lugn och stadig häst när man rider han "vanliga dagar". Rida ut kan han vara lite spänd men är aldrig omöjlig, men han är livrädd för en blå söndrig pulka som ligger vid grustaget, bakom galgberget, hopplöst fall. MEN, när det kommer till hoppning så är han fullständigt tokig. Igår när vi kom in i ridhuset med hästarna så va allt frambyggt och hans öron blev 1 meter långa och hans ögon blev stora som fotbollar. Började spänna sig direkt och man kan se hur hans kropp blir glad, nästan så man kunde se han stå och hoppa av lycka på stället. Men när han bli så här blir han skitjobbig vid ena kortsidan och ena hörnet står det hindermaterial. Han var helt enkelt fruktansvärd!!! Han blir tittig, spänd och galen...
Dagen innan red han där, förbi allt utan problem, mjuk och fin. Dagen efter, idag, red han förbi allt utan problem. Men när det står massa hinder framme och han vet att han ska hoppa. Han blir som ett litet 5 årigt barn som ska få åka till ZOO första gången eller åka karuseller. Barnsligt glad och sprallig helt enkelt =)
 
Hoppningen: Han va lugn och fin i början när jag hoppade fram på allt men sen när man satte ihop det till en bana så blir det för mycket för hans nerver. Han måste måste tagga ner, han vill för mycket helt enkelt. Han tar för långt språng och ökar hela tiden. Måste måste lära sig att komma tillbaka och ta en sak i taget. Men som jag sagt, han blir bättre och denna dag var han ju övertaggad. På Peterträningen så va han lite sprallig men inte farligt och han va superfin hela passet. Så jag har bestämt mig för att åka iväg och träna lite mer nu innan nästa tävling. 
 
 
 
 
 
 
 
 


Onsdag idag..


 
 
 
Lånade denna bild av en kompis och visst ser det underbart ut, helt galet =) Jag vet två 4-benta som hade älskat att få springa av sig där inne och speciellt den gråa lilla damen. Hon hade lätt försökt sig på och tävla mot de där, hon hade nog vunnit kortdistansen ;-)
 
 
 
 
 
 
Idag har jag skrittat den lilla gråa igen och idag slängde jag på dressyrsadeln, mer frihet för frampartiet och hon skrittade på riktigt bra. Tror att första gången i måndags så satt det nog fortf kvar lite i huvudet att hon har haft ont så lite knakigt va det eller så satt det mest i mitt huvud att jag tänkte på det. Men idag var det turbo så fort jag hoppade upp. Ska bli skönt att få igång min livsglada turbohäst igen. Om bara den här isen vill försvinna så man kan ta bort dessa broddar och rida ut i den fina skogen :)
Om Corvette hade fått välja liv själv, så hade hon nog velat bo på stora marker och va en Wild Wild Horse.
 
 
 

Golden forelock,
Golden tail,
This mare gallops
Through wind and hail
She lets out a whinny
With contentness and glee
For this mare is joyful
She's running free

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är sååååå glad att jag hittat min fina lilla röda cykel igen. Var ju flitig i somras och i höstas men den har fått stå orörd allt för mycket i vinter. Jag spar ju på bensinen och man får frisk motion, kondition, på samma gång, gratis :) Sen är det supersmidigt när man ska handla. Åker ju bara förbi affären på vägen hem!!
 
 
 


Bilder från Falkenberg


 
 
 
 
 
Lokal Hopptävling i Falkenberg i helgen med Cassador och Familjen
 
 
 
 
 
 

Goldern far and so shiny,
at first I thought you were a little tiny,
Huge brown eyes and a star so neat,
Long black mane and delicate feet,
Along smooth gallop and prancing walk,
Oh lord I wish you could talk!
A dream horses pace,
And a gorgeous face,
Oh you're the one for me,
You fill my hear with joy and glee,
And at the show you win for me,
Plus you jump so many obstacles so carefully,
Some people say you're only a toy
But i'm proud of you my goldern boy,
You fill many heart with desire,
With coat of gold and spirit of fire,
You're not just a horse,
Your my friend of course.

 
 
 
 
 
 
 
Cassador och pappa är verkligen bästakompisar på tävling, så mysigt o se :)
 
 
 
 
 
 
 
Även mamma försöker ge Cassador en stöt av sin kärlek, haha, till och med pappa studerar hennes försiktigthet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En stolt snygging :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppbilderna blev lite mörka i början men men =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här ska vi komma på varje hinder, avsprånget är nära och han är mjuk och fin och använder sin rygg när han hoppar och jag får en bra sits och handen ligger bra. Lätt som en plätt ju ;D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


NOT FOR SALE


 
 
Mmm... fick ett sms igår av en rätt känd hopptränare/hoppryttare som frågade om Cassador var tillsalu. Inte första gången och förmodligen inte den sista. Men på något sätt tycker jag att det är jobbigt varje gång någon frågar. Då börjar jag ställa mig själv frågan, ska jag sälja han!? Är jag verkligen värd en så fin häst!? De kanske tycker att en sådan fin häst borde ägas eller ridas av ett proffs!? Men visst, frågan är alltid fri :) Men vet ni vad det bästa är, jag äger honom till 100% och kan säga nej, för det är jag som har valet i min hand :)
 
En vacker dag kanske han hamnar hos någon annan, men just nu ska jag njuta av min fina häst (hästar) och skita fullständigt vad omgivningen säger. Jag tränar för ruttinerade ryttare/tränare och hade vi inte passat ihop jag och Cassador så hade de sagt något =)
 
 
 
 
 
 


Den gråa vildingen


 
 
Nu har jag börjat skritta den lilla gråa vildingen, igår va hon rätt lugn, gjorde ett brall. Idag skrittade hon på bättre, ökar 5 minuter för varje dag så igår 10 min och idag 15. Ska skritta i 1v nu och sen trava på rakt spår nästa vecka, hoppas isen har försvunnit då så man kan rida ute i skogen. Det märks att hon vill väl för hon skrittar på bra utan hyss men så fort det är något läskigt som låter, ex en bil och släp som kör på isen eller en som går förbi med skottkärra för att hämta vatten... då känner man hur mycket explosiv energi hon har i sig som hon i vanliga fall kan tygla men då hoppade jag av. Jag tänker inte sitta och bråka med en som jag skrittar igång. Vill vara försiktig med henne nu i början... men om man resonerar hur hon beter sig i hagen varje dag så tror jag nog att det inte är något fel på henne ;-)
 
 
 
 
 


Hemmaträning! :)


 
 
Hoppade den banan som jag la upp häromdagen i torsdags, de första rundorna va han helt tokig (trots att höjden låg på 40cm men sen sista gången gick det riktigt bra, se videoklippet. Känner på mig att han kommer att bli bättre och bättre, ju mer rätt jag gör ju lugnare blir han och längtar till den dagen då jag kan va 110% nöjd över en tävlingsrunda, sen kan jag inte påverka hans eget temprament utan det är bara rutin och mer tävling som kommer lugna hans nerver, hoppas jag :).
På Peter Eriksson träningen, då gick han som en klocka och väntade på hinderna men han hade väl en förbaskat lugn och bra dag :)
 
 
 


T R O L L :)


 
 
Trollfilmer, trollsaker och trollböcker... jag älskar troll :)
 
 
 
 
 
 
Dessa små troll har jag i min lägenhet
 
 
 
 
 
 
En favorit och en klassisker är Trolltyg i tomteskogen, vem har inte sett den?!
 
 
 
 
 
 
En film som jag och min syster älskade när vi va (gillar den fortf) små  "A troll in Central Park". Den ger både glädje och tårar, helt enkelt underbar och måste ses :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gamla filmer som gjordes hade alltid något speciellt, dagens filmer som görs har inte samma känsla längre. En gammal film kan man se om och om igen, precis som de säger i början av den gamla Disneyfilmen =)
 
 
 
Sen har Rolf Lidberg gjort ena strålande och vackra sagor med Tomtar och Troll. Min favorit är Ett Trollbröllop:
 
 
 
 
 
 
LÄNGTAR till denna film kommer ut :) Den kommer antingen 2013 eller 2014 :)
 
 
 
 
 
 
 
ÄLSKAR TROLL ;)
 
 
 


Tävling i Falkenberg


 
 
Då va jag och min familj iväg på eftermiddags tävling i Falkenberg igår med Cassador. Det var mer eller mindre kaos på framridningen, det var nämligen framridning och framhoppning i samma ridhus och inget va uppdelat på en LOKAL tävling. Man såg att det va jobbigt för många hästar, speciellt unghästar och Cassador han trivdes inte alls på framhoppningen. Han kändes sådär på framhoppningen på 100cm, sen inne på tävlingsbanan kändes han kanon taggad, glad och sprallig. Sen andra gången vi skulle rida fram kändes det inte alls rätt med honom. Jag blev lite osäker och nervös, vilket jag inte brukar bli. Men sen va han sig själv igen inne på tävlingsbanan och vi kunde åka hem med två felfria rundor som va HELT OK.
 
 
 
Filmklippet är från 1.10 rundan, en rätt svår bana på 10 hinder, enligt mig och även många andra på tävlingen fick vi höra. Kändes inte som en lokal nivå och speciellt inte lämpat i februari när detta är mångas första runda. Är superglad att jag startade min första tävling i Laholm, där hade de byggt en kanonbana för de som startar årets första tävling. De hade byggt en bana som en åtta hela tiden och bra och logiska linjer och lätta för den gröna hästen eller för den som har vilat, suuuper!!
 
Vi ha ju även tränat STENHÅRT på att inte rusa mot hindret. Jag är nöjd med denna runda med honom, han ska dock tagga ner lite till innan jag går upp till 1.20.
Mina ord ang rundan. Till 1:an så kom jag i bra tempo och bra galopp men så fort han ser hindret så taggar han och kan byta lite galopp och ha sig, men kom helt ok. Hinder nr 2 så kom vi på 2 för mycket för han ville rusa och jag backa av och det blev en totalmiss men han klarade det ändå och jag är glad att jag inte lät han tagga på utan att han verkligen fick bromsa och lyssna på mig. För sen på 3:an så kom han bra, även 4:an va bra, 5:an som va kombinationen va helt ok. 6:an va sådär, där taggar han till igen och hoppar rakt upp, har så svårt att få till sitsen och handen bra över hindret när han håller på så. 7:an va sådär.... MEN MEN, 8:an va PERFEKT!!! Sådär vill jag ha oss båda innnan och över alla hinder, 9:an va helt ok, och 10 va det lite tryck i men helt OK. Jag tyckte jag gjorde en bra runda, tog god tid på mig och tog ut alla svängar så vi hade lite extra tid.
 
Men jag måste säg att han visade en mycket bättre sida än förra tävlingen. Då stod han ju mest på bakbenen och brallade riktigt mycket. Nu ska vi inte iväg på någon tävling på någon vecka så det blir att åka iväg och hårdträna för Richard Rådås då Amanda Ericsson är 6 veckor i värmen och tävlar i Sunshine tuor, soligt värre ;)  Måste träna på att vänta på hindret och jag måste få en bättre sist OCH handen, får inte bli hängande i munnen på han.
Corvette har en helt annan teknik och henne blir jag aldrig hängades i munnen på, där har hon huvudet mellan benen och hoppar riktigt med ryggen. Då har man en hals där man kan lägga handen på, men men. Träna, öva och göra rätt =) Vi ska nog lyckas!!
 
 
 
 
 
Tack min underbara familj för all hjälp!! Även om jag blev lite stressad och skällde lite på er <3 Men jag bad ju om ursäkt sen och ni är ju inga vana häst eller tävlingsmänniskor så vi båda får väl ha lite förståelse ;)
 
 
Nu blir det kycklinglevergryta, mammas är såå god :) mmmm!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hinderövning!!


 
Denna övning ska Cassador få smaka på i morgon, tycker denna passar oss utmärkt inför tävlingen på lördag :)
 
 
 
 
 
Hinderuppställning

Hinder nr 1: Cavalettiserien med 4 bommar (ca 1.10-1.20m mellan) bommarna.

Hinder nr 2: Oxer med galoppbom framför och bakom (ca 2.8m mellan hinder och bom).

Hinder nr 3: Rättuppstående hinder med utfyllnad.

Hinder nr 4: Oxer med utfyllnad.

Hinder nr 5: Serie som består av kryss och planka på studsavstånd (ca 3m) följt av oxer med ett galoppsprång (5.5m mellan). Därefter 5.5m (ett galoppsprång) till nästa planka. Serien avslutas med ett kryss ca 3m efter plankan.

Avståndet mellan hinder nr 3 och 4 är ca 20m.

 
 
Banan går till så här:

Starta med att rida över serien (hinder nr 5) i vänster varv, lägg en volt och hoppa över oxern på kortsidan (hinder nr 2). Därefter hoppar du dogleggen (hinder nr 4 och 3 och lägger en volt över cavalettibocken ut mot långsidan. Bryt av till trav på kortsidan och avsluta med att trava över cavalettiserien (hinder nr 1). Därefter rider du banan på samma sätt i andra varvet.
 
 
Övningen rids på låga hinder
 
 
 
 
 


Cassador och Cassaro :)


 
 
När Cassadors gran inte räcker till brukar han underhålla grannen med sina leksaker, en boll eller hink tex =)
 
 
 
 


Travbanekliniken!


 
 
 
 
 
Corvette, min fina lilla skrutta, efter tävlingen den 2/2 kändes hon inte fräsch i frambenen. Hon hade visat samma symton till och från i 2 veckor men aldrig något i ridningen och inte en gnutta på tävlingen, stort hjärta den där damen. Hon har nu fått vila i 1,5v och jag bokade tid förra veckan till kliniken på travet för att jag vill veta vad det är. Hon har heller inte varit sig själv, lunkat fram och tillbaka i hagen under denna veckan och sett lite ledsen ut, stackars mammas lilla bebis. Jag som ofta är trött på hennes brall och hennes galna humör saknade den gamla Corvette...
Men nu i 3 dagar har den gamla Corvette sakta men säkert krypit fram igen och när jag stod och pratade med Maggan i andra stallet såg jag hur Corvette gjorde brall efter brall, bock och skutt och helt galen i hagen. 1 veckas vila va nog nu. Men iväg till travet och självklart var det viktigt att jag fick Bengan, han är lugn och tar hästarna bra och är duktig med. Han gick igenom hela henne, ben, för ben, knä, kotor och rygg.. hittade inget. Sen gjorde han böjprov på alla och böjde vänster fram 2 gånger extra MEN INGENTING!!!! <3 LYCKA!!! När skruttan hade sprungit fram och tillbaka kunde hon allt själv, springa iväg, vända snabbt och springa fort tillbaka. Duktig tjej :)

 
Bengan gillade henne skarpt, tyckte hon hade snygg modell, lagom stor och mycket härlig personlighet, även djurskötaren Chatrine gillade henne. Jag sa det att jag har uppfostrat henne med den hårda högra handen och med den vänstra har jag gett all kärlek, då får man en sådan häst ;-)
 
Bengan tyckte att hon hade återhämtat sig väldigt snabbt med de symptom som jag berättat att hon haft så han tyckte att jag för säkerhetens skull skulle låta henne vila i 1v till, skritta 1v och sedan trava på rakt spår 1v så det blir skogsridning i 2 veckor för damen sen. Mysigt!!
 
 
Man kan titta på Tv med :)
 
 
 
 
 
 
DUKTIGA DUKTIGA TJEJ!!! Jag åkte själv till kliniken och fick hjälp med last dit men på vägen hem fick jag fixa det själv och duktiga tjej, gick på släpet på en gång och riktigt cool!!! :)
 


Peter Eriksson träning!Idag var det dags för hoppträning för Peter Eriksson. När man kom in i ridhuset och såg allt som stod framme. Travbommar, 3 sockerbitshinder, 2 plank på linje, ett räcke och två oxrar. Hmm, undra vad detta ska bli!? Det slutade med den bästa övningen jag någonsin ridit!!! Innan vi började med hinderna så flyttade vi hästarna sidleds i trav och galopp. Men där poängterade han att det är viktigare att få fram hästen när man flyttar den, rid lätt i traven inte för skarpt.

Jag ska försöka rita upp det i morgon för detta ska jag träna mer på :)

I slutet när man skulle betala är han alltid noga med att ge alla feedback, vad som hände, behöver träna på el va man har för mål. Alla pratade han en stund med och så kom jag:

"Jadu Erica, dig skällde jag lite på i höstas men idag va du precis där jag vill ha dig. Bra med handen och mjuk..."

Jag har aldrig kännt mig så nöjd och hemma med Cassador som jag gjorde idag, en sån Lycka!!! Nu har jag mycket bättre självförtroende när självaste Peter Erikssons själv va så nöjd med mig att han bara flinade och kollade på hästen som höll på att äta upp mig!!!

Cassador visade sin glädje i början av passet när han insåg att det va riktig hoppträning så han taggade till lite extra med att lufta frambenen, bralla och studsa.
1 år har jag haft honom nu och mycket har hänt på vägen. Han va helt ok när han kom men idag vet jag hur mycket jobb jag har lagt ner, han kunde inte ens göra halt utan att bakdelen gled ut 90 grader. Och från trav till halt tog det 20 meter bland annat... :) idag kan han mäta sig med western hästarna ;P hehe, men vi har mycket kvar att lära!!


Nej nu måste jag sova :) Nattinatti!!


Rastlös i hagenCassador är alltid rastlös och hittar gärna på bus i hagen, lite allt för ofta. Stegra, riva ner tråden, göra sönder tråden, fastna i tråden och biter i allt. För ett tag sedan så hittade jag en stor hög med nerhuggna granar och drog med mig en bamsestor gran och la den i hans hage. Efter 2 veckor ser den ut så här.Han biter, rycker och bär runt på granen, snart ingenting kvar. Peppa peppa så har han låtit bli tråden ett tag, strömmen är ju fixad nu med så jag är lugn :) när granen är helt slut så måste jag nog ersätta den!!FÖRSTA TÄVLINGEN 2013!!!!


 
 
Jag åkte till Laholm i lördags för att starta den första tävlingen för i år och hade verkligen inga som helst förväntningar. Cassador tävlade senast i oktober och Corvette i början av september. Corvette gick 90 och 100cm och Cassador gick 100 och 110cm.
Corvette var felfri i båda sina och skötte sig exemplariskt, trots hennes turbo på framridningen och på framhoppningen fick vi till det riktigt bra inne på tävlingsbanan och jag va riktigt stolt!!
Cassador var felfri i första men fick ett tidsfel i andra. Eftersom han hade varit helt tokig under framhoppningen, stegra och hade sig så kände jag att jag hellre drog på mig tidsfel då jag ville försöka ta god tid på mig och lugna ner honom. Han är lite för glad helt enkelt och sökte verkligen anledning till att bralla och ha sig :)
Även Amanda Ericsson var där och tävlade lite unghästar och jag är så glad att jag kan få åka och träna hos henne. Jag hade lite problem med Cassador i början då han va väldigt explosiv innan hindret, han är som en tickande bomb helt enkelt. Så hon coachade mig hela framhoppningen samtidigt som hon red sin häst. DET DÄR kallar jag schysst!!!
 
 
 
 
Corvette TS :)
 
 
 
Här kommer en video, lite suddig, höjden är 100cm och i slutet får jag inte stopp på henne som ni ser :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Cassador H :)
 
 
Cassador 100cm och jag kunde inte rida runt inne på banan för han skulle stegra hela tiden så jag ställde han i ett hörn så jag inte va i vägen för den som red. Sen fick jag galoppera runt, runt för han va så taggad. Tur för han att jag kan hålla mig lugn!! :) Men sen gick det bra!!
 
 
 
 
 
 
Är så stolt över mina fina små hästar, de gör verkligen allt i sin makt inne på banan. Den dagen Corvette stannar på ett hinder är det något allvarligt fel, kan ju bli missförstånd men hon brinner verkligen för det här. Det syns och nu svarar hon på mina hjälper och kan backa av innan hindret, innan rusade hon bara och gjorde lite som hon själv ville. Övning ger färdighet men vi har mycket kvar att lära :)
Cassador är mjuk och fin och har inga problem att backa av innan hindret och komma tillbaka efter. Men han måste lära sig att slappna av inne på banan. Inte bli så ivrig, tror jag behöver komma ut och tävla av honom lite på låga höjder.  :)
 
 
 
 
 
Första tävlingen, 3 av 4 rosetter tog vi med oss hem, stolt är jag :)
 
 


Fredag idag :)


 
 
Jag brukar alltid börja ridpassen med Cassador då jag vill spara det jobbiga till sist men nu måste jag börja vänja mig att Corvette alltid kommer gå dem första klasserna, så idag fick jag börja med Corvette. Jag ställde upp övningen som jag visade i föregående inlägg och Corvette va lugn när jag red fram henne och använde travbommar som låg på böjd linje. Sen travhoppade jag henne och hon va ganska lugn. Sen kom jag på linjen med bom 15m framför och 18m bakom och ett räcke på 40cm och hon blev lycklig och drog. Andra gången svarade hon mycket bättre sen kom hon några gånger jättefint och några gånger i turbo efter hindret. Men hon skötte sig.
Cassador va lugn och fin idag, inte explosiv som han ibland kan vara i ridhuset och förskräckligt tittig och spänd på alla fyra hörn. Övningen passade honom bra, lite svårt att komma tillbaka efter hindret och hålla ihop kroppen, han har en tendens att glida ur spåret men bättre sista gångerna. Får vi öva nästa vecka med!!
 
 
 
Nu har jag fixat amerikanska äggmackor med ost på till tävlingen i morgon, lärde mig det när jag var i USA. Mmm, dem är så sjukt goda och sjukt enkla att göra. Du steker ett helt vanligt ägg och när du vänt klart ägget så lägger du på massa ost på som ska smälta en stund och sedan lägger du ägget i en dubbelmacka. Helst ska det ju vara bagels till men svenska frallor funkar med :) Har även med mig muffins, tror allt att vi ska klarar av en tävlingsdag i Laholm i morgon!!