Hopptorsdag


 
 
Igår torsdag då var det dags för hoppning på förmiddagen. Fördel med att jobba kväll är att man kan ha hela anläggningen för sig själv på för förmiddagen. Vill man hoppa bana så kan man det =) Det gjorde Cricke och jag och det är hon som hade tänkt ut banan denna gång så jag ritar upp det vi hoppade.
 
Banan är byggd på olika serier. 1.2.3. är vanliga kryss som är byggda på båge. Gäller att va noga med ridningen, över hindret måste du se vart du ska till nästa. Få en följsam häst med 5 galoppsprång mellan varje.
Efter 3:an kommer övning 4:a som består av 3 plank med ett språng mellan varje. Tror det va 5,5 för stor häst.
Sedan kommer 5:an med de 3 oxrarna. Lagom breda med utfyllnad i varje hinder och på varje sida som markbom så 6 utfyllnader. Även här är det kort avstånd, de måste lära sig att bromsa och tänka själva. Hela den här övningen är en markarbetsövning och ingen hoppbana med höga hinder.
Efter långsidan så går du på nr 6 som är samma kryss som du började med och sedan 7:an, efter det bryter du av till trav och kommer på travbommarna i ökad trav.
Denna övning är en evighetsbana så efter travbommarna kan du gå dirket på kryss nr 1 igen och sedan hoppa långsidan, plank, kryss osv. =) Man kan helt enkelt välja själv!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cassador är en rätt lugn och stadig häst när man rider han "vanliga dagar". Rida ut kan han vara lite spänd men är aldrig omöjlig, men han är livrädd för en blå söndrig pulka som ligger vid grustaget, bakom galgberget, hopplöst fall. MEN, när det kommer till hoppning så är han fullständigt tokig. Igår när vi kom in i ridhuset med hästarna så va allt frambyggt och hans öron blev 1 meter långa och hans ögon blev stora som fotbollar. Började spänna sig direkt och man kan se hur hans kropp blir glad, nästan så man kunde se han stå och hoppa av lycka på stället. Men när han bli så här blir han skitjobbig vid ena kortsidan och ena hörnet står det hindermaterial. Han var helt enkelt fruktansvärd!!! Han blir tittig, spänd och galen...
Dagen innan red han där, förbi allt utan problem, mjuk och fin. Dagen efter, idag, red han förbi allt utan problem. Men när det står massa hinder framme och han vet att han ska hoppa. Han blir som ett litet 5 årigt barn som ska få åka till ZOO första gången eller åka karuseller. Barnsligt glad och sprallig helt enkelt =)
 
Hoppningen: Han va lugn och fin i början när jag hoppade fram på allt men sen när man satte ihop det till en bana så blir det för mycket för hans nerver. Han måste måste tagga ner, han vill för mycket helt enkelt. Han tar för långt språng och ökar hela tiden. Måste måste lära sig att komma tillbaka och ta en sak i taget. Men som jag sagt, han blir bättre och denna dag var han ju övertaggad. På Peterträningen så va han lite sprallig men inte farligt och han va superfin hela passet. Så jag har bestämt mig för att åka iväg och träna lite mer nu innan nästa tävling. 
 
 
 
 
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: