Min Lilla Gråa Trollunge


 
 
 
Vi va ju nere i Skyrup och överraskade Caroline och Corvette jag och Lexi, här kommer lite bilder
som Lexi fotade. Underbara och vackra bilder <3 Behöver inte skriva så mycket utan låter som vanligt,
bilderna tala för sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min älskade bebis, när jag först såg dig i hagen, efter flera månader ifrån varandra så blev mitt hjärta fyllt med kärlek igen <3 Jag ropade på dig, du lyfte upp huvudet, spetsade öronen och tyckte det lät konstigt. Jag ropade igen, du lyfte på huvudet mer och använde nog ditt minne lite, vände dig om och där va jag, mamma Erica. Så glad hon blev att se mig och jag blev minst lika glad. Lyckoruset bara flödade!! Det var även en fröjd att se Caroline och Corvette jobba tillsammans, det kändes fortfarande så rätt och jag kunde åka därifrån helt lugn och trygg. Corvette har det bra hos Caroline, även om hon är en oturshäst med sina ärr lite här och där genom åren <3 Så länge de bara är ytliga så... <3
 
 
 
 


Dagens åskrunda...


 
 
 
 Jag vet inte vart jag ska börja, men jag börjar väl från början kanske :) Jag åkte till Bjärbäck helt själv med min lilla prins. Han är hur snäll som helst i all hantering på marken, lastar sig själv och står hyffsat stilla när jag fixar allt. Men jag kände väldigt många där så Bästa Sara Ekman hjälpte mig på framhoppningen. 
 
Jag lärde mig först banan tillsammans med min tränare Amanda, sen gick jag även banan, kändes inte alls så svår för Cassador men de hade en linje genom pullmannagraven och det har vi aldrig ridit igenom innan, då jag aldrig får tid att träna på hemmaklubben. Men det brydde han sig inte om, sedan hade de ett jokerhinder som sistahinder där man fick välja att hoppa en oxer eller ett maxat räcke på säkert 135 i uppförsbacke, då ni som läst mitt tidigare inlägg ang Akumulator så får de maxa hinderna på max 10 cm över. Det sista räcket hade två stycken bommar högst upp och inga blommor eller något under. Vi har heller aldrig tränat på just det så jag bad Sara göra ett sådant räcke på framhoppningen och det hoppade han superbra på.
 
När jag började rida fram i skritt och trav va han lugn, som vanligt. Men sen i galoppen så blev han helt störd, spänd, jävlig, het och ja... han va överallt. Jag vet inte hur många vi var i vägen för och jag skämdes, så otroligt mycket, det är inte alls roligt när han är sådan. 20 dagar sen sist vi tävlade och denna häst behöver gå varje helg för sitt psyke. Om han hade haft ont, skulle han inte älska att hoppa så mycket som han gör. Varje gång jag vänder upp mot ett hinder så har han ett sjukt magiskt sug som till och med slår min Camaro Corvskrutt. Han är så jäkla fokuserad på att ta sig dit, ta sig över och göra 200 % rätt. Eftersom det tog så lång tid på framhoppningen med räcket, då han inte direkt tar sig dit smärtfritt så ropade de upp mitt namn när jag red förbi ingången när jag va klar med räcket. Haha, jag tittade då bort mot hinderna och såg en maxad oxer, red mot den, hoppade superfint och sen var vi klara. haha. Knäpp ryttare och knäpp häst, vi passar nog rätt bra ihop.
 
Väl inne på banan, så va han lite uppe i varv så vi skrittade runt medans den ryttare som hoppade gjorde sin runda. När ryttaren innan mig började hoppa travade jag runt nästan hela banan och visade han hinderna och vägen vi skulle ta genom pullmannagraven ex. Sen när vi fick startsignal kände jag direkt för att köra på en saferunda för oss båda två, ha bra tempo men inte sikta på toppplacering. När jag vände upp mot varje hinder och han bara drog så höll jag ett stadigt tag i tyglarna och sa "wooooooooow", samtidigt som jag slappnade av i hela kroppen och kände mig lite tung. Inte alls spänd eller ostadig som jag va tidigare, shit, känner verkligen att jag har vuxit som ryttare när det gäller Cassador och hans heta tempo. När han är explosiv så måste jag vara tusen gånger tvärtemot, annars blir det pannkaka. Lugn, stilla och lite tung i baken. Ja ni kan själva se rundan, behöver inte berätta mer om det. Han va inte i och nuddade en en endaste bom, han kändes så otroligt fin i alla språng och Amanda tyckte också rundan såg fin ut. 
 
 
Det var över 100 starter i denna klass, men på grund av vädret, störtskur och dunderåska så fick bara 51 starta och jag är så glad att jag startade som 26. Vi låg på placering men eftersom inte alla fick starta så hamnade vi precis utanför, synd, men jag är så glad att jag fick starta och att det gick så bra. Nu är jag mer taggad inför i morgon, en 120 A:0.A:0 ska ridas och jag hoppas att min Trollunge är sugen på en speedad omhoppning för detta blir sista innan vilan och fäller flygplanet bara in sina ben i tid så ska vi bannemig vara i toppen :)
 
Ni vet ju även att Cassadors svaga sida är räcken, men han gjorde sitt bästa på alla för att inte riva och minst sagt det sista. Duktig kille <3
 
 
 
 
 
 
Vill tacka alla undebara människor som jag träffar under en tävling, speciellt HFK:are som jag lärt känna under just tävling. När jag hade lastat ut Cassador och gjorde iordning honom så red det förbi en tjej som frågade om jag hade ridit, vi pratade lite och önskade mig sedan lycka till. Helt underbara och vackra männsikor, ni gör mig så himla glad och jag älskar verkligen denna sport. Jag har även lärt känna underbara människor genom bloggen och Instagram, Sara Ekman är en fantastisk tjej som kämpar hårt med sina hästar. Denna fina vän hade jag aldrig lärt känna om jag inte hade bloggat. <3
 
 
 
 
 
 
 
Blev inga proffsbilder idag men i morgon följer min bästa fotograf Lexi med <3 Då ska även solen visa sig så hoppas på bra väder!!
 
 
Mina två favoriter <3 <3 
 
 


Ackumulator :)


 
 
 
Kan ni vad Ackumulator innebär??
 
Jag som inte tävlat så länge och hunnit starta i alla olika klasser har heller inte lärt mig alla. Det kommer bli min och Cassadors allra första Ackumulator i morgon, en A:0. Jag har länge vetat att sista hindret i banan är ett alternativ, antingen väljer man ett vanligt eller Jokerhindret. När vi ha haft det så har det enbart varit en bom i luften, ett plank som varit böjt och bara en blomma under. Likaså på en annan tävling, en smal bom, ganska hög och några blommor under. Jag kom på det att jag skulle ha tränat detta med Cassador innan, men jag kan ju säkert hoppa ett sådant räcke på framhoppningen om möjlighet finnes. MEN ialf, så googlade jag lite och fann denna information :)
 

Mom 394 Ackumulatorhoppning / Accumulator Competition
(FEI art. 269)
Denna hoppning sker över en bana bestående av 6 till 10 enkelhinder vars svå-
righetsgrad, höjd och/eller längd tilltar successivt. För felfritt övervunna hinder får
ekipaget poäng motsvarande hindrets nummer. För nedslaget hinder erhålles inga
poäng. Övriga fel belastar ekipaget som i bedömning A (således avdrag med 4 poäng
vid första olydnad, 1 poäng för varje påbörjad 4-sekundersintervalls överskridande av
maximitiden). Maxhöjden för klassen får överstigas med högst 10 cm på sista hindret
och på de närmast föregående hindren med högst 5 cm.
Sista hindret i klassen får ha ett alternativt hinder kallat Joker. Jokerhindret ska
vara svårare än det ordinarie hindret och ger felfritt övervunnet dubbel poäng.
Om Jokerhindret rivs ska poängen dras från slutsumman. Efter en vägran på
Jokerhindret får normalhindret hoppas vid nästa försök.

Det ska verkligen bli spännande :) Cassador har ju sjukt bra koll på sina fötter om han får gå i "sitt" tempo som han gillar, vilket är lite fort men det är ju en A:0 så då är det ju helt OK. Går jag in och stör och ändrar så tappar han fokus på sina ben ibland, då han inte har den optimala hopptekniken så behöver han inte ha en pilot som förstör mer för honom. Det är dock inte optimalt att han är som han är just nu för svårare klasser och högre höjder. Jag fick känna på en magisk känsla hos Henrik, det känslan kommer jag träna fram i höst och jag lovar att Cassador kommer ändras. Jag kommer inte, som även Henrik sa, inte döda glädjen till hindret och hoppningen men han måste sansa sig och göra en sak i taget. Min lilla galna häst <3  
 
Jag älskar verkligen Björbäck och jag tror det är fler än jag som gör det då det är väldigt många i varje start, hela 92 stycken i min klass i morgon. Lika populärt varje år och jag är så glad att jag bor nära :)
 
 
 
Nej nu måste jag sova, natti natti mina läsare <3 
 
 
 
 
 
 
Vart är hindret?! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tänk så mycket både jag och Cassador har utvecklats sen samma tävling för ett år sedan, det kan jag till och med se på bilderna. Jag skäms inte över mig själv men jag önskar att jag hade ridit bättre mycket tidigare och lärt mig av mina misstag på en äldre häst...
 
 
 


Det känns bra nu :)


 
 
Idag, äntligen, hade jag och Cassador ett helt underbart pass. Klockan 06.15 satte jag mig i sadeln och skrittade ut en liten runda först på långa tyglar, när vi kom tillbaka valde jag grusbanan även om jag vet att han brukar dra och vara lite galen. Jag valde att sätta på gramanen idag med, så länge han inte vill jobba rätt utan den och slippa dragkamp i munnen så kommer jag rida med den. Idag, från första galoppsprånget så lyssnade han och gjorde allt för att göra rätt. Vi trimmade en bra stund i galoppen och även i den förvända, både på rakt spår och volt. Behövde inte rida mer än 45 min (15min skritt), så himla glad och härlig känsla inför tävling i morgon. Tagga 125 i morgon :)
 
 
 


Överraskade :)


 
 
Jag och Lexi drog tidigt till Skyrup och överraskade Caroline och Corvette. Hon hade ingen aning om att vi skulle komma så hon blev lite överraskad ;) Jag älskar att överraska och åka på utflykt, hihi. 
 
 
 
 
 
 


Spännande!!


 
 
 
 
En spännande dag väntar, något jag gått och längtat efter länge. Missa inte vad i morgon...
Sov gott mina fina läsare ❤️
 
 
 


Världens bästa Carro!!


 
 
 
Jag har varit lite dålig den senaste tiden på att läsa andras bloggar, men när man knappt hinner med sin egen så faller det väl sig naturligt. Jag tittade igenom Carolines blogg häromdagen, hon som har hand om Corvette, och hittade detta inlägg <3 Gå in och läs hela HÄR. Jag blev helt varm i kroppen och nästan lite generad.. jag tror ni alla redan märkt att jag inte är någon högfärdig person eller mallig. Kanske lite mallig över mina fina hästar men inte att vara eller försöka vara en överklass. Men detta måste jag bara dela med mig av, Carro skrev så otroligt fina ord om mig och det är inte varje dag man får läsa det, speciellt inte av en fantastisk tjej som man bara träffat två gånger.
 
 
"Hon är så jordnära, så förstående, peppande, förlåtande, hon är
bara världens bästa människa att låna häst av."
 
"Sedan tänker vi väldigt lika. Allt angående träning, tävling och mycket därtill. Och ja, det är så lätt helt enkelt, allt med henne är lätt. Hon ser på hästarna som en häst och som en kompis och inte som en tävlingsmaskin."
 
 
Finaste Caroline, dessa ord värmde verkligen i mitt hjärta, jag kunde verkligen inte hittat en bättre plats åt min lilla gråmule till trollunge. Som jag sagt, jag är inte det minsta orolig, skulle det hända något så gör det det, vad som än händer. Vi kan inte gå och vara oroliga över att saker och ting KAN ske, olyckan finns alltid där tyvärr och den kan vi inte styra över. Jag tror, som du skrev, att det blev lite lättare efter samtalet men igen, du kan inte göra mer rätt än vad du gör nu. Så fortsätt njut av alla dagar ni får vara tillsammans, DU är så värd henne vännen. Jag tror på ödet och det var verkligen meningen att hon skulle komma till dig. Ni är så otroligt fina tillsammans och jag kan se hur min lilla bebis njuter för varje sekund och varje tygeltag du ger <3 
 
 
Carro skrev även en sak till som ekar lite i mitt huvud och jag tänkte dela med mig lite av mina tankar kring det.."Hon ger sina hästar så mycket bra så ibland önskar jag nästan att jag var hon." Vem vill vara som mig!? Nu kanske Carro enbart menar hur och vad jag gör med mina hästar, men just dem orden trodde jag aldrig att jag skulle få läsa. Nog har jag ganska bra självförtroende men på grund av mycket som jag har fått vara med om i min uppväxt och även på äldre dagar så trodde jag aldrig att jag skulle få läsa dem orden, i vilken mening de än hamnar i. Tack fina vän för att min stjärna får utvecklas med en så fin människa som du Carro <3
 
 
Inte en enda gång har jag tvekat på om de skulle passat ihop, inte en gång har jag tvekat på att lämna iväg henne till Carro... inte en enda gång har jag tvekat på om Corvette har det bra. Missa inte Corvette och Carolines utveckling.... carolinebagfeldt.se
 
 
Just nu är Caroline och Corvette i Skyrup och trimmar,
spana in dessa läckra bilder <3
 
 
 
 
 
Så läckra ihop <3
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick även detta meddelande i tisdags av Carro,
delar med mig av det, stolt ägare <3
 
Hej Erica! Måste bara säga att Corvette sköter sig jättebra här nere, sover på nätterna och är lugn annars också. Stefan som jag tränar för totalt älskar henne och har försökt få mig att köpa henne och allt där till.. Haha. (Trots att jag förklarade att hon inte var till salu) Hon mår som sagt jättebra, dock var hon lite trött igår efter två pass. Så hon får lite extra skrittpauser emellanåt. Jag hoppas du har tid att komma ner på lördag och kolla, annars får du såklart se film på det så nu får du vara lite stolt, hon har fått beröm av många!
 
 
 
 
 
Lite andra bilder
 
 
 
 
Stort hopp, stort hjärta <3
 
 
 
 


equipe <3


 
 
Gillar ni equipes produkter?! Jag kan ärligt säga att jag kärade ner mig i equipe när jag va ute efter en sadel till Corvette. Jag hade köpt en Prestige Meredith, visst var den mjuk i lädret men passade mig inte alls med sits och långa ben. Corvette va lite bockig så behövde verkligen inte hänga mer löst... Så jag började leta ny sadel och blev helt kär när jag hade provat en kompis equipesadel, en expression. Jag satt där jag satt och fick en helt annan ridning. Sen dess har jag alltid haft ett svagt öga för equipe <3 Varför byta när man är kär?!
 
 
 
 
 
Nu när det börjar dra ihop sig till hästfest, massa montrar, tävling, sol, bränna och massa människor på ett och samma ställe :) Vad vore inte pricken över i:et att ha en tävling i Falsterbo?? :) Fick ett godkännande från Susanne idag, ska bara finslipa min idé och rådfråga först. Sen kommer jag gå ut med det här på bloggen hur man går tillväga för att vinna något från equipe :) 
 
 
 


ajjsing =(


 
 
 
Hinner inte blogga =( Hade sett fram emot detta men jag är dödstrött och somnar snart ståendes om jag inte går och lägger mig innan jobbet <3 Vill bara meddela att jag köpt nytt foder, de som jobbar i foderbutiken hjälpte mig efter min önskan och er :) Så det blev bort med lusern, in med hippo one, linfrökaka, vetekli och mineraler. Cassador gillade verkligen sin lunch med vetekli, morötter och linfrökaka, HUH. Hackad strå har jag testat innan men kommer inte ihåg om jag använde mix eller inte, kanske tar till det igen när vi sätter igång efter betet. 
Jag ringde min vän som ska ha Cassador i några veckor, hon talade om att de skulle få gå i en gräshage som stått orörd i över 1,5 år.... ni kan ju tänka er så mycket gott det måste finnas där. Vi hörs mer i morgon, då blir det hoppning!! Nu sängen... snark snark :)
 
 
 
 
 
Räknar ner... FALSTEBO om 10 dagar!!! Gaaalet <3
 
 


Sängen kallar men först...


 
 
...blir det några rader bloggning. I morgon nalkas det bomtrim för Cassador, blir även första ridpasset efter lägret. Idag tömkörde jag bara honom, efter att ha vilat helt i två dagar och skrittats en dag, så kändes han otroligt fin på marken. Jag fortsätter att trimma honom med Eamons tänk, stretcha ut i sidorna och få honom avslappnad och trampa under sig. Han blir starkare för varje gång, när jag testade detta med honom i början så va han otroligt spänd, stel, icke hjälpsam, stegrade lite och ville smita undan så fort jag krävde något. Helt annan häst och med tiden blir han starkare och starkare. 
 
På onsdag eller torsdag ska vi hoppa, blir kanske film och lite bilder från det. Beror på om någon "vågar" vara i stallet... sämre stämning får man leta efter, en efter en flyttar och de som vill vara där får inte. Long story, så trött på allt bara.. Nej nu blir det sängen :) Sov gott!!
 
 
 


Mitt nya liv <3


 
 
Min nya lägenhet är helt super på väldigt många plan, igår njöt jag av min alldeles egna basu :) Jag har nära till stallet, nära till centrum, närmre till jobbet och det är så tyst och lugnt här på dagarna. Skogen ligger bakom knuten och även equipehuset ligger väldigt nära. Ingen trafik och bilar som tutar eller oljud från räddningstjänsten. Jag gillar den, den passar mig som handen i handsken just nu!!
 
Idag har jag trimmat Cassador på lina, släppt ut han på gräs, varit och handlat mat, lagat mycket goda kalvfärsbiffar. Ändå har jag mycket tid över, även hunnit med att blogga utan stress... så nu tänkte jag faktiskt unna mig det fina vädret och ta med mig en påse morötter och bjuda min bästa vän på, 2 minuter på cykel... sen är jag där :)
 
 
 
Bästa Lexi Mudifaj fotade lite barbackabilde förra veckan :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Sommar och längtan :)


 
 
Sommaren är här nu och den bjuder på sol, skratt, sena nätter, mycket tävling, massa häst, bad, bikini, bränna, grillning och massa massa mer. Hela året har jag gått och väntat på att sommaren ska komma och NU är den här. Första semesterveckan är avbockad, en mycket lärorik vecka för både mig och Cassador. Nu ser jag verkligen fram emot helgen som kommer, då blir det tävling i Björbäck. Jag hade först anmält mig till en klass om dagen i fyra dagar men eftersom jag nu fick jobba denna veckan och det blev många hårda dagar förra veckan så räcker det absolut med bara två dagar. Vi hoppar vår första 125 A:0 Ackumulator med Joker på lördag, sen på söndag hoppar vi bara 1.20 med två faser. Ska verkligen bli spännande och se hur ackumulatorn går, tror det kan gå hur som helst.
 
Jag var nere hos Susanne igår och lämnade en cykel jag hade lånat till en kompis. Stannade och pratade en stund, fick även höra den sanna historien om XXX... Vi pratade även om Falsterbo, jag kommer att stå i montern i några timmar när jag vill. Där kan ni träffa mig och jag kommer, om jag får som jag önskar, hålla en tävling till er igen. Jag har ju hintat om det innan, vill ju göra något extra roligt denna gång då jag gillar att vara lite underfundig. Så den som är nyfiken får hålla ögonen öppna :)
 
 
 
 
 
 
Ska ni till Falsterbo?? =)
 
 
 
 

Cassador åker till en god vän den sista juni eller första juli, precis utanför halmstad kommer han att bo i några veckor.
Jag kommer att åka ut och skritta honom i skogen i några dagar innan jag åker till Falsterbo, så jag inte bara ställer av honom rakt av. Vi kommer även att skritta till en sjö och bada med hästarna, lovar att fixa en fotograf till detta, Lexi?! <3 Under tiden jag är i Falsterbo, 10 dagar, så kommer Cassador att få vila helt från ridning. Men denna gång har jag tänk på Cassadors bästa och slänger inte ut han på ett stort grönt fält och låter han stå där och "klara" sig själv. Utan nu kommer han först och främst få gå med en kompis som säkert kommer gilla han bättre än vad Corvette gjorde. De har träffats en gång och funkade super tillsammans :) Han kommer att få gå in och sova om nätterna så han får ordentligt med sömn. De kommer att gå på gräs på dagarna men är det knapert så kommer min vän fodra med hö ute, kraftfoder kommer att serveras regelbundet i box och även hö, han kommer även att stå på halm. Han gillar att smaka på grannens halm i vårt stall så det kommer han gilla :) Detta tror jag är bäst för just Cassador, Corvette kan man slänga ut på vilket bete som helst och hon "klarar" sig själv i några veckor, ja hon är ett svenskt sto och inte så känslig. Jag kommer även känna mig väldigt trygg att lämna Cassador hos min vän då hon har låång erfarenhet av hästar, unghästar och allt. När jag sedan kommer hem blir det lite skritt och motionsvecka innan jag sätter igång han ordentligt igen. Kanske startar jag någon klass på hemmaplan sista helgen i juli, annars skippar vi den. Får se lite vad min häst säger ;)
 
 
 
 
 
 
Lycklig häst 
 


Stall Ankarcrona korkar upp med träningsläger


 
 
 
 
 
 
 
Söndagen den 15 Juni var vi 8 stycken som hade packat bil/hästlastbil/släp för att åka ner till Skåne. Hungriga efter ny kunskap, hårdträning, finslipning och kanske en aha-upplevelse. Vi allihop åkte ner med olika mål, någon ville få mer erfarenhet, den ena ville ha mer språng i kroppen och jag ville få tips på övningar som kan få min häst lugn. Alla visste redan från början att detta läger skulle bli något extra och att allihop skulle få chansen att utvecklas på bara fyra dagar, eftersom de skräddarsyr varje dag efter varje individ/team och önskan. Jag kan tyvärr inte jämföra med något annat läger, men komma som jag, en amatör som verkligen behöver hjälp med det jag har problem med, så är det otroligt skönt att vi inte va så många.
 
Det är första gången Stall Ankarcrona och OJ Sporthorses har detta träningsläger tillsammans. Våra kursledare, Henrik och Olof, de är vana vid att prata, hålla i träning och föredrag då de båda jobbar som lärare på Flyinge. Även om vi var lite försökskaniner på detta läger så kände jag mig inte som det en sekund, vi alla blev väl omhändertagna och efter två dagar satte jag och Henrik oss ner och pratade om de två dagarna som varit och även planerade lite smått för de kommande. Henrik har en otrolig erfarenhet och ett lugn, jag lyssnade till varje ord han sa och kände mig så trygg. För efter två dagar var jag lite ledsen och nere på grund av hur Cassador är i hoppningen, ja ni alla vet vid detta lag, men även om Henrik sa några väl valda meningar som jag inte alls ville skulle dyka upp.. så säger han ändå att han kommer att finnas där för mig vilken väg jag än väljer. 
 
Jag åkte hem med 7 pass i bagaget, träffat nya och underbara vänner och jag har lärt mig så otroligt mycket på så kort tid. Övningar som jag och Cassador ska trimma på med bommar och hinder. Olof har även gett mig små men otroligt nyttiga tips hur jag ska aggera i ridningen då både Henrik och Olof säger att jag har en så överambitiös häst. Nej han va inte trött pass nr 7... :) 
 
Jag tänkte inte bli så långdragen med massa massa text, för vem vill läsa allt om jag skriver 5 A4?! Ja jag hade lätt kunnat göra det :) Därför har jag laddat upp en massa bilder och lägger till en liten text till några stycken. Sen om ni har några frågor angående lägret svarar jag jättegärna på dem, vill ni VETA ALLT så får vi byta nummer och ringa upp... haha!!
 
 
 
Sommarkursen hittar ni HÄR
 
 
 
 
 
 
Inte fy skam att mötas av denna grind och mur in till anläggningen.... :)
 
 
 
 
 
Allt är inte klart än på anläggningen, en utebanan håller på att byggas och även det gröna fältet ni ser lite i bild till höger, ett stort fält med potatis. Kommer om två år bli en massa hagar, då någon annan arrenderar den marken för tillfället. Runt alla dessa hagar kommer det att byggas en bana som man kan rida på, längtar redan till att besöka anläggingen när allt är färdigt :)
 
 
 
Ridhuset är luftigt, svalt och självklart ligger det fibersand på marken. Tipptopp hindermaterial och skulle man behöva ha hjälp med sin sadel, eller prova ut en ny, finns allt man behöver inne i den svarta dörren till höger längst bort.
 
 
 
De hade ordnat så de som ville rida terräng fick chansen att rida på Teds bana på Revinge för inte mindre än.. Janne Jönsson. Tror tjejerna på ponnys som ni ser på bild, va överlyckliga denna dag. 
 
 
 
Vi åkte även och besökte Flyinge, åt lunch och fick oss en liten rundtur. Jag har ju varit där två gånger men hade aldrig varit i stallarna.
 
 
 
Här kommer lite bilder från Henrik och Ingrid Ankarcronas sadelkammare. Allt hänger snyggt, prydligt och putsat. Precis som man vill ha det i en sadelkammare.
 
 
Här hänger det massa godsaker, mmm equipe ;)
 
 
 
De har även ett rejält kök i sadelkammaren, istället för att fylla skåpen med porslin och glas finns det allt som behövs för puts, läder och vad ryttaren önskar.
 
 
 
 
 
 
 
Alla hästar ser ut att trivas på denna anläggning, alla har ett stort och öppet fönster. När solen ligger på tittar nästan alla ut och vilar i det varma vädret.
 
 
 
 
 
Det finns våg, skrittmaskin, skrittband, värmelampor... väl valda saker som används flitigt på denna anläggning.
 
 
 
 
 
 
 
De har 12 uteboxar för gäster...
 
 
Även en liten dörr för den mindre :)
 
 
 
 
 
 
Som sagt, har ni några frågor angående lägret så svarar jag gärna på dem
istället för att skriva långa inlägg.
 
 

Om Ni går i tankarna på att åka iväg för att träna, finslipa inför tävling eller komma i form från vila kanske?!
Jag kan efter 4 dagar med Olof och Henrik som kursledare VARMT rekommendera denna kurs. Jag kommer redan att återvända en helg i höst när det funkar för både Olof och Henrik, för jag har aldrig träffat två så duktig dressyr/hoppryttare som synkar varandra i tänk och upplägg som Olof och Henrik gör. För mig är dressyren minst lika viktig som hoppningen, funkar det inte på marken så funkar det absolut inte ute på banan.
 
Sista dagen kunde jag hoppa flera språng med en relativ lugn Cassador. Visst taggade han till ibland men jag räknade inte med att hela kakan skulle serveras på en gång. En bit i taget och nu vet jag vad vi ska jobba med hemma. Jag är så glad att jag valde att backa ett steg till, att åka iväg på träning för att hitta varandra igen, jag känner mig så otroligt laddad inför vår sista tävlingshelg detta halvår, innan Cassador ska få lite vila och ordentlig återhämtning.
 
 
Tack equipe, familjen Ankarcrona, för allt. Jag må vara en liten prick i
hästvärlden men kommer kämpa mig fram, SKAM den som ger sig!! Jag kommer vara er
evight tacksam och jag är så otroligt stolt över vårt samarbete!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Måste bara berätta en sak till, ett träningsläger kräver verkligen att man äter ordentligt, mycket mycket mat för att orka. Så i onsdags gick jag och myste, jag tänkte på hur långt jag har kommit på kort tid med envishet, lojalitet och mycket vilja. Jag kände även att denna kurs hade verkligen allt jag just nu kunde önska mig, men då slog det mig. Det fanns egentligen bara en enda sak som fattades och det var den där galna Sushin som hittat ett plats i mitt mathjärta. När jag gick in i ridhuset efter mitt träningspass och satte mig i "soffhörnan" så låg det en lapp på bordet. Jag lyfte upp den och ja ni skulle sett mitt ansikte, som ett barn på julafton. hahaha!!! Just då kunde det verkligen INTE blivit mycket bättre, en Sushilapp där alla skulle skriva upp vad de ville ha... crazy girl, I know ;) 
 
 
 
 


Först jobba..


 
 
Idag är det tyvärr min jobbdag så det är bara gilla läget ;) Mina föräldrar har sovit hos mig och vi hade en mysig kväll med god mat, söt efterrätt och en mysig film. Tack bästa Lexi som kunde ta hand om Cassador åt mig idag, slapp att släpa mig upp från sängen innan jobbet. Nu blir det brunch så jag står mig länge, ialf till lunchen :) Ikväll blir det mer bloggning från träningslägret och bilder på anläggningen, glöm inte att kika in ikväll. Ha nu en mysig och trevlig söndag!!
 
 
 


Nu sätter jag punkt för detta!!


 
 
För sista gången...
 
 
Jag vet att det finns dem som vill ha sina hästar smala, att de ska se sportiga ut, de bantar ner dem eller ger inte dem tillräckligt med mat.... men JAG GÖR DET INTE MED MENING!! Cassador ser ut som en vinthund, han är smal naturligt. När han kom från ett bete förre året, samma bete som Corvette gick på så var han mer mager än när jag lämnade honom. De var där i fem veckor och Corvette rullade fram som en tunna, hon hade inte tappat några muskler men Cassador hade tappat mycket, både hull och muskler. Jag kämpar med mycket, har inte testat allt men jag har alltid ett öppet öra för hjälp och tips. Cassador är INTE stor i maten så vad jag än gör känns det som att det är alltid det vi faller tillbaka på. Jag kan ju inte tvångsmata honom direkt.. 
 
 
Han går nu i gräshage på sommaren, han får även mer eller mindre fri tillgång till hö men han äter inte mycket ändå, han lämnar alltid lite kvar i boxen. Många hästar brukar vräka i sig sitt kraftfoder, men Cassador gillar att spara det han inte gillar. Om han inte börjar äta bättre med det han får idag måste jag prova något nytt igen..
 
 
En sak till som jag vill sätta punkt för i denna hästvärld, jämför ALDRIG häst med häst i samma ålder, speciellt inte unghästar!!!!! Hästens utbildning, hästars utseende, hull och ALLT. Visste kan man jämföra på en rimlig nivå men lär er en sak, alla unghästar utvecklas olika och vi utbildar dem olika. En del behöver mycket mycket mer tid än andra, lär er att fråga innan ni bara tycker till och börjar jämföra. Även när det kommer till vikt, en del av våra svenska hästar är mer tjocka än vad som är bra för dem, men även jag föredrar lite mer att ta ifrån än skinn och ben. Om vi ser till oss människor, det finns de tjejer/killar som äter och äter, även tränar och ser ut som pinnar. De kan få frågan, har du anorexia eller vad mager du är, äter du inget?! Utan att tänka efter vad som ligger bakom det.. de kan även ha en sjukdom som gör att de är väldigt smala. Samma sak gäller både hästar och människor, beroende på vart vi växt upp eller vilken familj vi har så grundar det till hur vi ser ut. 
 
 
Cassador 2013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Januari  2014
Cassador tappade väldigt mycket vikt i vintras, vill inte ens veta vad han vägde då.. men glädjen och energin var det aldrig fel på, han var aldrig slö eller hängig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mars 2014
Efter ett wake up call i januari så bytte jag foder och började även ge Cassador rapsolja efter tips från er, resultat på kort tid kan ni se nedan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Juni 2014
Så fort jag såg vågen på stall Ankarcrona så tänkte jag att jag måste bara få veta vad han väger exakt. Först visade vågen 488 kg, men efter att Cassador hade lagt en liten hög så vägde han 478, tror allt han får sluta upp att göra sig av med sina viktiga kg :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Teds bana på Revinge :)


 
 
 
Jag tog med mig systemkameran och dammade av den bokstavligt. Har inte använt den på år och dar så jag var allt lite ringrostig, kände att jag hittade de rätta inställningarna i slutet. Men men, jag tror allt de duger =) Jag la upp runt 100 bilder på FB så om Elin, Hanna och Julia vill ha fler än de jag lägger upp här får ni hämta dem på min FB-sida, Erica Johansson. Nästa gång jag åker till Skåne och vi är redo för det, skulle jag också vilja hoppa runt här men den tiden kommer kanske en dag, enbart när vi är redo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Dagen EFTER den där midsommar


 
 
Inte alls sleten, har inte alls legat och sovit hela eftermiddagen. Kroppen känns som en gammal Volvo från 86... vilket är mer sant än bara känningar. Hehe.. Jag va ialf duktig som erbjöd mig släppa ut hästarna och drog mig dit och fixade allt. Väl hemma invigde jag mitt nya kök med en förbaskat god köttfärssås, mm, denna serverade jag min kära mor och far som hittat hit efter Varberg. Perfekt anledning att inte gå ut ikväll, grilla, mysa, se en film och ladda inför jobb i morgon. 
 
Nu är vi ute på promenad, ska till Cassador och ge honom en puss. När jag kommer hem sätter jag på datorn :) då blir det bloggning från veckan som varit. 
 
 
 
 
 
 


En fråga :)


 
 
 
Fick en fråga från Linda där hon undrade lite över tränset jag rider med.
 
 
Hur länge har du ridit på Micklemträns, och har du märkt stor skillnad? :)
 
 
Jag har ridit med tränset i snart ett halvår, jag lånade först tränset av min tränare och märkte direkt att Cassador gillade det. Ibland byter jag träns men väljer ofta det som är liknande, med pullarstycke. Cassador är mycket lugnare med micklemtränset, han känns mycket mer harmonisk och gillar det verkligen. Kan varmt rekommendera det om ni har lite oroliga hästar eller om ni bara vill ha ett bra träns som är utformat för hästen huvud och som är väl genomtänk. 
 
 
 
 
 
 


GLAD MIDSOMMAR!!


 
 
Vill önska er alla en underbar dag och jag hoppas att solen dyker upp hos er. Här i Halmstad lyser den till och från, men jag är glad bara regnet håller sig borta. Cassador och de andra hästarna gå ute och åter gräs hela dagen och myser, en hel vilodag för Cassador, det är han värd.
 
 
Har ni eller ska ni göra krans till dig och hästen?? =)
 

Jag kommer lägga in bilder på hur jag kommer att se ut idag och även min krans,
en krans är ett måste varje år, eller ialf blommor i håret =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotografering för fiorimagazine <3
 
 
 
 
 
 


Näst sista dagen :(


 


Jag tror jag pratar för oss alla nu som gått kursen, ingen vill nog åka hem i morgon. Vi alla har lärt oss något nytt, utvecklats och klättrat i stegen. Jag såg ljuset i tunneln på dressyren men hoppningen grävde vi en liten grop. Som tur va blev den inte djupare utan tack vare Henriks enkla men så kloka övning kunde vi skyffla över allt grus igen. Cassador fick tänka hela tiden, en bom på marken och olika övergångar före och efter. Övningen gick ut på att han skulle lyssna på mig, bli kvick men ändå lugn. Det var helt magiskt, Haag har aldrig någonsin fått uppleva denna sida hos Cassador. Kan hända att jag har utvecklats, klättrat i stegen och med det får jag en lugnare häst. Sen tror jag inte att jag kan trolla bort han temperament och glöd på banan, men några strån lugnare kanske. Som Henrik upprepade hela tiden, "Så fort han drar, spänner sig eller slutar att lyssna på mig så får han inte hoppa. Den belöningen får han när han är avslappnad"

Igår va jag ledsen, irriterad och kluven. Cassador va lite ledsen, arg och inte alls sig själv. Idag lyste han av glädje, ingen stress, ingen spänd häst och Cassador gick ut från ridhuset med massa positivitet. 
 
I morgon blir det hoppning på förmiddagen och efter lunch ett dressyrpass innan hemfärd. Ser verkligen fram emot sista dagen :,(
 
 
 


Onsdag


 
Först ska vi som inte hoppar terräng följa med och titta, sen åker jag hem och får en privat hoppträning. Sen ska vi luncha på Flyinge och åker sedan vidare till Royne Zettermans nybyggda anläggning, ska bli väldigt spännande. Beroende på hur det går på hoppningen så kanske det blir ett dressyrpass senare eller kanske lite tömkörning, eller vila, vi får se helt enkelt. Håll nu tummarna för en lugnare Cassador i morgon ❤
 
 
 
Cassador med sin nya tjej ❤
 
 


:( :/ :)


 
 
Ups and downs, dyker även upp på träningsläger. Igår hade vi ett dressyrpass på morgonen, gick helt OK. Cassador va lite vinglig och Spänd. Hoppning på eftermiddagen gick helt ok även där, men Cassador visade sin vassa och taggade sida. Henrik sa "ja det va bra krut i honom". Idag hade vi dressyrlektion på morgonen och Cassador gick som en klocka, han lyssnade på allt jag gjorde och Olof Axelsson gav oss massa beröm, stor skillnad på bara en dag. Sen blev det hoppning på eftermiddagen, när vi värmde upp va Cassador jättefin, lyssnade bra. Sen travhoppade vi lite och Cassador gjorde även det bra, lite på men tycker han blir bättre och bättre på det. Men sen när vi började hoppa lite mer linjer med halt mellan blev han riktigt arg. Han fajtas emot när det blir jobbigt och gick upp på bakbenen några gånger. Sen när vi skulle hoppa lite fler hinder, först lite lägre så drog han bara. Henrik höjde lite och vi skulle komma på en liten bana, det var verkligen absolut inte roligt någonstans att hoppa. Henrik va lite kluven också och visste inte riktigt vad vi skulle göra.... Till kvällen sen satt vi och åt mat tillsammans allihop, då frågade Henrik mig vad jag tänkte och funderade över. Jag har hela eftermiddagen gått och varit väldigt nedstämd och lite ledsen för jag känner mig så hjälplös med Cassador när han gör såhär... Den stora frågan va hur jag ville göra i morgon, jag, som alla andra har ju sett fram emot terrängen... Men nu kände jag inte alls för det, för vad får jag och Cassador ut av att ha en dragkamp med fasta hinder?!?! Nej tack, vi tar det en annan gång. Så jag ska få en full fokus privat hoppträning i morgon, det ser jag faktiskt lite fram emot nu. Hoppas hoppas Cassador är lite lite lugnare 💕
 
 
 


Blir så varm inombords 💕


 
 
Jag blir så otroligt glad över hur ni peppar mig och delar med er av era tankar och åsikter. Inte en dag har jag ångrat mig att jag strök mig från tävlingar som kanske hade bidragit till en start i Falsterbo, men ni och speciellt Silverbjälke, som har enormt mycket mer erfarenhet och rutin än vad jag har, skrev några otroligt peppande och väl valda ord. Det var nära till tårar 💕
 
 
 
jag kan även säga att jag är med mellan plats 22 och 35 (sist jag kollade) men inte ens tror jag kommer vara med, hästen ska behållas och behöver inte gå Falsterbo för att ha en salumerit till och jag tycker inte den är redo att pressas till top 10 och då sparar jag henne hellre. hon är bara 7 och har hela livet framför sig, dessutom är sommaren fullbokad med tävlingar och meetings så jag vet i tusan alltså, det är mer mingel, namn, status och mode än det är viktigt för hästens utveckling. Däremot åker jag ner en dag för att stötta en elev som tävlar sin första riktigt stora tävling på en häst hon köpte av mig och ta mig tusan vunnit allt på, det ska bli kul.
 
du gör rätt, ni är ett ganska nytt team och att bli bra och stabila handlar inte om stress. upp som en sol ner som en pannkaka heter det då, ditt mål står klart på sikt och jag kan ge mig tusan på att ni är ett formstabilare och tekniskt mer harmoniskt och välridet par nästa vår om du faktiskt skiter i Falsterbo och lägger energin på att utvecklas rätt, de som stressar till mål missar de avgörande grunderna i sin lära och därför försvinner de eller byter häst hela tiden. du har börjat senvåren och sommaren så rätt, svik inte dig själv och honom i det.
 
 
Cassador är bara 7 år och vi har många spännande år framför oss och jag vet att vi kan gå hur långt som helst, det är bara upp till mig och Cassador hur vi förbereder oss. Även viljan, viljan att klättra och ta oss dit viljan vill. Nu ska vi träna, trimma och njuta, för vi är faktiskt påväg till Skåne och 5 dagars träningsläger hos Henrik Ankarcrona när ni läser detta. JAG har med mig systemkameran och datorn, så jäkla blir det bloggning!! 💕 
 
 
 


Ni gör det igen <3


 
 
Jenny
Han är verkligen vacker! Och ser mycket välmående ut :)
 
Maire
Wow! Gud vad kul för er. 
Jag sitter här med världens största leende och är väldigt glad för din skull. 
Grattis! :)
 
Isabella
Åh så fin han är och vad kul det är att det går så bra för er nu. Allt slit har verkligen lönat sig. Nu kan ni gå hur långt som helst! Heja heja heja!
 
 
Silverbjälke
Kul att bitarna börjat falla på plats och du kan byta osäkerhet mot avslappning, minns att du tyckte det var svårt-jobbigt-osäkert och tråkigt att inte veta ang foder, hull, energier osv. Roligt att se honom nu, han har mognat massor och vuxit i sig själv som man säger. Fin, Riktigt fin faktiskt.
 
Malin
Åh stort grattis! Du red honom jättebra och han hoppade som en Gud :D
 
 
 Linnéa
Stort grattis, det är ni väl värda efter slit, skratt, svett, kärlek o tårar!
 
 
Tack för alla era fina, varma och peppande ord, NI är dem bästa!! (efter Cassador då) =)
 
 
Nedan tänkte jag visa lite bilder, nu och innan i år på Cassador och hans kropp efter att han tappade allt i vinter. Stor skillnad men jag hoppas att vi kan ta oss lite längre med muskler och allt =) Sen kommer vi nog aldrig se Cassador TJOCK eller rund och go. Hästarna går på gräs nu och de andra svenska hästarna är riktigt runda och goa, men inte Cassador. Tävlingsfit om någon!!
 
 
Nu, 7 Juni 2014
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
DÅ, 11 April 2014
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Fick ett gott skratt <3


 
 
Caroline, som tar hand om Corvette, har många läsare på sin blogg och när hon hade en frågestund ställde en läsare en mycket rolig fråga =) 
 
 
Om Chuck och Corvette var människor, hur skulle du då beskriva dem?
Svar: 
Jag skulle beskriva Chuck som en riktigt riktigt snygg kille som alla tjejer vill ha. Dessvärre skulle han vara väldigt feg och försiktig av sig och skulle inte direkt vara någon som skyddar tjejen i alla lägen, utan mer någon som springer för livet så fort något läskigt händer. Han skulle dock vara väldigt snäll och alltid tänka på andra före sig själv.
Corvette skulle jag säga skulle vara diva nummer 1. Hon skulle alltid ha det snyggaste och dyraste, helst skulle alla göra som hon sa också. Jag tror att många hade velat ha henne som vän, men ingen hade kunnat bestämma över henne och hon skulle välja sina vänner noga. Jag tror att hon skulle göra allt hon ger sig in på helhjärtat och inte avsluta förens hon är nöjd.
 
 
IMG_2081
 
 
 
 
Som jag skrattade när jag läste om Corvette, verkligen henne upp i dagen!! Jag skulle bara lägga till att ingen får vara hennes vän om de inte kramar henne ofta och ger henne massa pussar, det är ett måste ;)
 


Mina tankar angående Falsterbo...


 
 
 
 
 
Utav 200 ryttare som anmält sig (betalat in), ligger jag efter 3 placeringar på 85:e plats, samma resultat som den som ligger på 78. Det är de som lägger sig på 60:e plats och innan som går vidare ner till Falsterbo. Hade jag startat en tävling igår och blivit placerad, 1:a eller 2:a, så hade jag nog kommit med. Även helgen som kommer är sista kvaldagen inför Falsterbo, hade jag tävlat hela helgen kanske jag hade säkrat en plats, om det ska fortsätta i samma veva som det gjort de två tidigare tävlingar, 2:a plats två tävlingar i rad.
 
Kanske hade jag tagit mig dit, kanske inte... men jag åkte inte till Munka Ljungby i helgen med drömmen om Falsterbo. Jag åkte dit för att göra en bra runda och "testa" om det bara var en tillfällighet förra helgen eller om det faktiskt är så att vi har funnit DET som vi båda accepterar inne på banan. DET menar jag med att vi har hittat varandra, vi är villiga att kämpa, vara felfria och hamna i toppen. Det är för mig en mer vinst än att komma till Falsterbo, att bli ett med min häst och känna oss grymma som ett team inne på banan, det är helt ovärderligt.
 
 
 
Då undrar ni nu VARFÖR jag ger upp innan mållinjen??
 
 

Det är första veckan i Juni och vi har passerat 5 månader under detta år, tiden har verkligen gått sjukt fort men det har hänt mycket under denna tid.
Jag och Cassador har startat 26 klasser och det har verkligen varit upp och ner. Jag anmälde mig till Falsterbo i hopp om att självklart ta mig och min fina häst dit, men vi har absolut inte varit redo. Cassador är ingen häst man bara går in och sätter en nolla med. Han va en helt annan häst när han kom till Sverige. Han var lugn, osäker med sin omgivning, taggade aldrig till för jag tror han va rädd för att få stryk, han kändes kluven på något sätt och rädd för allt runtomkring när man red honom. Cassador har fått så sjukt mycket självförtroende med mig på ryggen, lite väl mycket ibland men så glad som han är nu har jag aldrig sett honom. Hans päls lyser, ögonen strålar, hullet är OK, han har superfräscha ben och ger verkligen 200% inne på banan. Men 26 tävlingar på 5 månader tycker jag själv är ganska mycket och jag resonerar så här...
 
OM jag hade kommit etta i lördags hade jag åkt ner till Falsterbo, men meningen var inte att jag skulle komma etta och med det tror jag inte att vi ska åka ner heller. Sen går jag även på alla de 26 starter vi gjort, självklart är inte alla 120 men majoriteten under kvalperiod är det. Och har vi då inte skrapat ihop tillräckligt med poäng under alla dessa klasser så är vi inte redo. Bara för att de två senaste tävlingarna gått äckligt bra så ändrar inte de mitt sätt att tänka, jag har haft det i bakhuvudet ett bra tag men inte riktigt sagt det här på bloggen.
 
Jag har fått många delade meningar om detta, 50 % säger att vi gör rätt att vänta och 50 % tycker att vi ska ta chansen om vi nu har den. Jag tänker inte sälja Cassador och han är faktiskt bara 7 år gammal, får han bara vara en frisk och kry häst så är detta bara början <3 Jag vill att han ska hålla många, många, många år med mig på ryggen!! Jag tror som sagt på meningen och jag går även på magkänsla, jag tror att 2015 är ett bra år att kvala till Falsterbo. Med ännu mer rutin i bagaget och ett helt annat upplägg. Jag började rida mot klockan lite sent för att vi skulle tagit oss till Falsterbo, jag tyckte inte vi var redo helt enkelt...
 
 
 
Vad tycker ni som följer mig här?? Gör jag rätt?? Hur tänker ni?? =)
 
 
 
 
 
 
 


Helgen är slut...


 
 
Vaknade upp i morse med ett helt tyst hus, ingen trafik utanför, bara fåglar som kvittrar och solsken genom fönstret. Jag gick till stallet, FEM MINUTER tar det, fodrade och släppte ut hästarna på gräs och var klar vid 08.30. Gick då hem och åt frukost på tomten och solade lite innan jobbet, 12-15 jobbade jag, väldigt lagom och extra bra betalt idag :) Sen har jag bara njutit av dagen, tog en långpromenad och hämtade min Cykel som va det sista jag lämnade kvar vid den gamla lägenheten. Sen va jag så himla trött så jag gick och la mig lite, då jag egentligen skulle blogga vid 18.00, vaknade sedan 20.20, OPS!! Sen dess har jag suttit med ett väldigt viktigt mail som jag skulle tagit tag i för längesedan men droppen va nu. Inget som rör bloggen utan det har med saker och ting där jag står uppstallad. Gick även till stallet vid 22.00 och fodrade och pussade på min stjärna.
 
När jag tittar på honom nu, ögonen, kroppen, pälsen och allt. Så ser man verkligen att han mår bra nu!! Som jag har kämpat med honom, hull och allt. Min vackra och fina vän, jag går dagarna in och dagarna ut och bara ler nu. Jag gå och tänker... undrar hur vår resa kommer att se ut?! Vad kommer vi att få vara med om!? Jag vet att jag har en magisk häst, en som inte är som alla andra. Jag säger inte att han är världens bästa häst men jag vet att han är unik och har det där för att gå långt. Tänk va roligt om ni får följa med på en magisk resa här på bloggen, tänk om vi når toppen.... <3 <3 <3
 
 
 
 


God natt :)


 
 
 
Istället för att läsa en bok, njuter jag några minuter av detta klipp innan sängen... ;)
 
 
 


Ni är underbara vänner <3


 
 
 
Genom denna blogg har jag fått vänner för livet, vänner som är enkla, älskar hästar, älskar livet och njuter verkligen med allt som livet erbjuder. Det är inget skitsnack, ingen som ser ner på en eller som tittar snett när man gjort bra ifrån sig. NI peppar mig och jag älskar att PEPPA ER!! Instagram är det lättaste sättet för mig att hålla koll på er och skicka lyckönskningar eller grattis, hinner knappt med min egen blogg så lite svårt att följa er alla <3 Men jag kikar in då och då.
 
Jag vardera alla era kommentarer lika och jag bryr mig faktiskt om vad ni har att säga. Jag får ofta all möjlig kritik från er och jag kan lugnt säga att jag kanske inte riktigt varit där jag är idag utan denna blogg och er. Vi ger varandra lyckosparkar och tips när man behöver hjälp i vardagen m.m. Det är för mig guld värt!!
 
Extra glad blir jag när ni som döljer er bakom skärmen utan blogg kliver fram och säge hej :) Den första kontakten med en ny följare, läsare, en vän...otroligt roligt att läsa!!
 
 
Sofia Ekberg
Asså åååh va kul! Log mig igenom detta inlägget :D
 
 
Gitta Lindh
Ett enormt stort grattis 💝 Vilken fantastik känsla! Förstår å känner din glädje, inte bara för att man fick placering utan för att samspelet bara funkade. Det som man längtar efter så mycket. Det är magiskt, obeskrivligt! Är så roligt att följa dig, det ger oxå "gamlingar" som mig som började rida som vuxen lite hopp :) Det går bara viljan å envisheten är med en :) Ser fram emot att fortsätta följa dig å Cassador :) / Gitta
 
 
 
Det som har gett mig väldigt mycket med att jag bloggar är att vi som har samma typ av häst funnit varandra genom bloggen eller Instagram. Fick denna kommenta efter förra tävlingen av Sara Ussing:
 
 
Sitter på jobbet så har inte läst texten bara kikat på filmen men visst är det skillnad på galoppen? Han får gå lite större ? SER SJUKT BRA UT! Min får också gå lite större för det är där han hoppar som bäst, inte skena men du förstår. GRATTIS!
 
 
Sen vet jag inte hur många som ha skrivit dessa ord idag:
 
"HÅRT JOBB OCH SLIT LÖNAR SIG"
 

Dessa ord är precis vad jag kände idag, ÄNTLIGEN!!
Två tävlingar i rad och vi kniper 2:a platserna, det är så sjukt stort för mig!! :)
 
 
Det som jag verkligen vill sprida på tävling är glädje, att ha roligt och peppa varandra. Jag vill visa glädje och att jag uppskattar min häst för allt han gör för mig, jag vill glädjas åt andras framgång och inte sura ner mig för att jag ex kom två och någon tog MIN plats i toppen. Alla rider på lika villkor i denna sport och det är det som jag älskar, ingen kan komma efteråt och säga att man inte ska ha de där fyra felen, ett pet och 4:an sitter fastklistrad. Om nu inte någon funktionär får för sig att leka extrahinder på banan ;)
Jag och 1:an, Anna Åberg, hann på den lilla stunden innan prisutdelningen gå igenom massa, hennes häst va 8 år och gjorde sin andra 125. Hon köpte den efter hennes två barn då hon tävlade massor tidigare, så hästen hade inte gjort så mycket och hon hade inte tävlat på 8-10 år, osäker där men det var många ialf. Hon hade noll poäng till Falsterbo och gick rätt in och kvalade sig idag, unnade henne verkligen detta och vi båda sken upp som solen!! Hon frågade även mig vilken stam min häst hade och vart han kom ifrån m.m 
 
 
 
 
 
 
 
 


Återblick...


 
 
 
 
Hoppade detta nästan stillastående, min älskade gummiboll <3
 
 
 
Munka Ljungby
 
 
När jag satt och tittade igenom tävlingarna för ett tag sedan och hittade denna tävling i Munka Ljungby, direktkval till Falsterbo en Nationell 125 A:1a, alltså en grundomgång och sedan omhoppning efter klassens slut för dem som är nolla. Så tänkte jag att alla som åker dit har en chans, så varför skulle inte jag ta den?! 
 
Nu har det ju gått lite sådär på tävlingarna, vi har inte funnit någon direkt rytm och det har blivit mer av och på. Cassador blir arg eller så blir jag arg, jag vill få honom lugn och han vill springa, inget bra team alls helt enkelt. Men för några tävlingar sedan bestämde jag mig för att rida honom så som han vill, men att jag ska hålla koll på vart jag har honom. Sen är det inte lika lätt att införa något helt nytt i ridningen, speciellt när man är amatör och oruttinerad. En ryttare som hållt på länge kan gå in och ändra en runda bara sådär, en annan tar det några klasser innan man hittat knapparna. Så kändes det för mig, jag har länge velat rida som jag tänkt hela tiden men inte riktigt framfört det på tävling.
 
Idag åkte jag och Lexi till Munka Ljungby med delmål, det första va att ta oss över Hallandsåsen då en vän i stallet skulle till samma tävling igår men bilen dog mitt i backen. Där blev hon ståendes med släp och häst, på en trefilig backe på motorvägen. Kan det va södra Sveriges jobbigaste backe?? ;) Men vi tog oss över och kom fram i god tid till tävlingen, både innan hemma och på tävlingen hade jag noll förväntningar. Jag gick inte ens och drömde om att få komma till omhoppningen, jag gick bara och hoppades på en fin felfri runda då inga 125 rundor hade gått bra i år.
 
När jag red fram Cassador kändes han lagom taggad, lite på bakbenen men dummade sig inte så mycket. Ville gärna köra turbo mot hinderna men jag hejdade honom och han va i och petade räckena lite då och då för att han inte gillade min fina framhoppningsridning. Oxrarna hoppade han super på och vi gick in på tävlingsbanan med bra uppvärmning i bagaget. Hoppade inte fram för mycket utan lagom och kanske lite mindre än vanligt. När vi väl kom in på banan så travade jag runt hela banan som jag gjort de andra gångerna. Då rundorna gick så snabbt så stannade jag aldrig vid något hinder utan red bara runt och tränade på de böjda svängarna då han mer än gärna glider ut till vänster. När det var min tur och vi hade hoppat 1:an så kändes han så himla fin och vi fick till ett kanonbra flyt på en gång. Jag jobbade hårt för att hålla honom stadig i den galopp som han gillade, här skulle vi bannemig inte hitta något av och på. 
 
Det som jag nu i efterhand kan peta lite på var att vi hoppade av lite tidigt på 5:an, men han älskar ju verkligen att hoppa av lite tidigt och luftigt så han brydde sig inte ett smack. Men det måste vi träna på för det går inte att göra så i högre klasser. Fram till equipehindret så blev Cassador lite osäker och jag vet inte alls vad han tittade på men i god tid bestämde han sig för att ge 200% på den där oxern, bara dem där som sponsrar oss, fyy Cassador. Men på grund av det så blev avståndet mellan equipehindret och kombinationen lite ojämn men vi lyckades få till det bra ändå. Räcke-Räcke i kombination har vi inte direkt hoppat på tävling innan och inte så mycket träning heller men några gånger. Sista hindret gav jag allt på... haha!! 
 
 
Jag och Cassador kastar hjärtat före alla hinder,
vi hämtar upp det när vi landar och laddar om till nästa hinder
 

Efter målgång fattade jag knappt att jag va nolla, jag tyckte det va en lagom svår banan och hinderna är ju rätt höga på 125.
Men när jag kom ut va jag så taggad på omhoppning, min första riktiga omhoppning, precis de stora ryttarna gör på TV =D Men det var många kvar i klassen så vi fixade Cassador och slängde in honom i transporten så han fick vila sig. Jag gick och lärde mig banan och då träffade jag på banbyggaren som va hemma och byggde hos oss sist,  Ulf Liljedorff. Jag sa "Fan vilken bra bana du byggt", båda skrattade och även alla som va där. Jag va så otroligt glad och Ulf hade ju sett alla mina fem rundor i Halmstad och berömde mig nu för att vi red så bra. Han sa även det att det syns att han trivs där ute och höjden har han ju inga problem med m.m, jag blev så himla glad för dessa ord från Ulf, en människa jag träffat en hel helg tidigare bara. Han har ju en enorm erfarenhet så jag sög åt mig allt han sa.
 
 
När det va dags för omhoppning så hade jag bestämt mig för att rida samma tempo kanske lite mer framåt och självklart lite mindre svängar. Jag hade inte helt bestämt mig för hur jag skulle rida an kombinationen då det var en 180 graders sväng. Såg de som va före mig att de genade mellan häcken och oxern men deras små hästar kunde vända på en femöring och jag känner min häst vid detta lag och så långt har vi inte kommit i utbildningen ;) Så jag red utanför med mer fart och gjorde det bekvämt för oss båda, livet hängde inte på denna rundan, hade det gjort det så hade jag genat =P Efter att vi klarat oxern så hängde jag bara med i Cassadors tempo, snacka om att han gillade det. Hoppade så fint på räcket och sedan sista hindet en oxer. FY BUBBLAN SÅ STOLT JAG ÄR!!!! 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Denna 2:a placering kommer jag njuta av länge, 20 dagars tävlingsvila behöver både jag och Cassador nu. Men vi ska ner till Skåne i 5 dagar på träningsläger, trimma trimma, hos Henrik Ankarcrona och teamet så det ska bli jäkla nice!!
 
 
 
Här kommer bilder från idag <3 125....
 
 
 Fotograf: Lexi Mudifaj
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OMHOPPNING =D Alla hinder är med!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BIG happy face över sista hindret!!! <3
 
 
 


VILKEN JÄVLA DAG!!!!


 
 
 
 Ni får titta och njuta :)
 
 
Jag kommer skriva om allt i kväll, för nu ska jag ut och bjuda min bästa hästskötare och grymma fotograf Lexi <3 på middag!!!! <3 Tusen tack Maria Ström som filmade!!!!
 
 
Det kommer att komma upp massa bilder, idag eller i morgon med =)
 
 
Sveriges nöjdaste och gladaste 2:a <3 <3 <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


:) Fina häst!!


 
 
Sitter just nu och väntar på omhoppningen. Jag och Cassador nollade grunden i 125, klassen är direktkval till Falsterbo! Vi ska in och ge gärnet!! :)
 
 
 
 


Fredag och vi gottar oss =)


 
 
Min nya lägenhet är det bästa just nu!! Går till stallet på 3 minuter, har en alldeles egen bastu och allt är så mysigt =) Kan det bli bättre!? =)
 
 
 
 
 
 
 


Bästa fredagen på länge!!


 
 
 
FÖR JAG FICK SOVA UT!!
 
Ligga och dra mig i sängen utan att känna ett måste att gå upp... när hade jag en sådan morgon sist?!
 
Föutom min skönhetssömn har jag även plockat ur en hel del lådor men lite kvar. Jag har varit på Claes Ohlsson och fyndat, hittade en skitbra hylla som jag kan ha som skafferihylla ;) Letat ett tag efter ett nytt duschhandtag då den som fanns såg lite skabbig ut, hittat olika sorter men kostat flera hundra. På C.O hittade jag en för 79 SPÄNN med slang och allt, lika billigt som ullared!! Så den har jag monterat upp och satt som smäcken på det gamla stället. Köpte även lite glödlampor och plastlådor till förvaring. Vädet ute ä ju sisådär men tänkte dra till stallet efter detta inlägg och kanske bli det lite bilder eller en instagramfilm?! Tänkte timma barbacka på gräset idag, hoppas han är lugn ^^
 
 
 Vi hörs lite senare!!
 
Min snygga och sköna tävlingstopp från Cavelleria Toscana :)
 
 
 
 


Fullt upp :D


 
Fullt ös, passat hund och hus, fixat med lägenheten, hämtat en ugn, köpt massa skor, jobbar till två varje natt MEN jag är pigg ändå :) Cassador trimmade jag igenom idag och hoppade lite, galet mycket energi men fick så himla fina språng idag <3 Det tar sig!! Vi hörs i morgon, städa lägenhet och plocka i ordning, sen utgång på kvällen, tävling i Munka Ljungby på lördag och söndag jobb eller fix i lägenheten. Livet leker, fullt ös medvets.... ;-)
 
 
 
 


Mitt allra första läger!!


 
 
 
Jag och Cassador ska åka på träningsläger!! 
Så jäkla taggad och vi ska även rida i terräng med hinder och allt. WIHOOO!! Undra inte om detta är bättre än Falsterbo just nu för oss <3 
 
Åker söndag, hem på torsdag.... :D 
 
Tack bästa jobbet som kunde byta två veckor innan!! :D
 
 
 


Equipe


 
Hittade denna på väggen hemma hos Susanne och Fredrik. Jag själv hade en equipesadel innan jag började samarbeta med equipe och jag fullkomligt älskade den. För mig är det viktigt att sadeln är skön, bra passform och att jag kan bli ett med hästen. En sadel där man inte kan sitta stil eller inte kan komma åt är för mig bortkastad med tid på hästryggen. Sen menar jag inte att man ska köpa den dyraste sadeln för att detta ska stämma in utan prova gärna sadlar utan att veta märket på den, välj bara en prisklass :) 
 
 
 


Äntligen kommer svaret....


 
 
 
 
....på frågorna ;) hehe, det andra svaret får ni vänta på tills ikväll. Men ha nu inte för höga förväntningar så NI blir besvikna!! haha!! =D
 
 
 

Jag är nyfiken på vad du har för slutmål med Cassador? Bara rida och ha kul, träna och sälja, internationell hoppkarriär?

Oj, ett slutmål?! Allt kan hända i denna hästvärld och jag kan tycka att det är bättre man har delmål. Jag lägger exempelvis upp mål för varje år, inte ett mål vi ska nå om 5 år men självklart har jag mål jag strävar mot. Så egentligen kan ju ett slutmål vara resultat av alla delmål vi tagit oss igenom, jag hoppas kunna starta 1.40 inom en snar framtid men just nu ska vi trimma på lägre höjd och när vi känns redo tar vi det då. Med det så är han inte tillsalu, jag har haft flera som dragit i honom och jag har sagt blankt nej. Men visst, skulle det komma en summa jag absolut inte kan tacka nej till, så, ja alla hästar är faktiskt tillsalu till rätt pris. Tror det eller ej, men det är sanningen :) Om man inte själv badar i pengar... Så vi ska ha MEGAROLIGT så långt det går, och vart det tar oss får ni som följer mig se.

 

Gislaved/Halmstad? 
Cassador/Corvette? 


Den första va lätt, HALMSTAD såklart, sen den andra är ju väldigt svår. Jag ser både Corvette och Cassador som min framtid, Cassador nu och Corvette senare. Jag har ju valt Cassador nu för att jag tror att vi kan komma väldigt långt tillsammans, han kan göra mig ett namn. Corvette kommer jag aldrig att sälja (om jag får bestämma) då hon kommer att ge mig mina framtidshästar. Min dröm är att kunna rida eget material som jag själv fött upp. Jag får leta länge om jag ska hitta ett så bra sto som Corvette (med 9-9 i hoppningen, bra tävlingstemperament, envis men snäll och gosig) och sen ha råd att köpa den, därför valde jag att låna ut Corvette för att kunna ha kvar henne. Självklart vill jag tävla henne med i framtiden men om det blir så och när känns väldigt oviktigt just nu. Jag vill kunna ha tid för två hästar om jag tar tillbaka henne och det har jag inte nu.Bästa med Cassador? "Sämsta" med Cassador? 

Bästa med Cassador är att han aldrig ger upp, han är en maskin, en fajter som vill otroligt mycket, lite för mycket ibland eller ganska ofta...;) Det sämsta med honom är att han bits, han nyper till när han inte känner sig obekväm, uttråkad eller när han känner för det.

 

Hur ser ditt samarbete med equipe ut? :) 

Haha, det ser väldigt bra ut ;) Nä men det det ser ut som så att jag hjälper Susanne med allt möjligt, från marknadsföring på blogg och FB, till hundpassning. Det finns egentligen ingen gräns vad vi kan göra tillsammans, eller vad jag kan hjälpa Susanne/equipe med utan det är vi själva som bestämmer det.

 

Vad är ditt högsta mål inom ridningen? :)

Lite samma svar där som slutmål, då jag vet att många säger tex att "mitt mål är att rida OS". Men eftersom jag nyss började rida och tävla på riktigt med ege häst så har detta liv varit mitt mål i över 20 år, så egentligen har jag nått mitt slutmål!!! Men självklart kan jag ge er något mer mål och det skulle vara väldigt stort att någon gång få rida SM. Jag har även en dröm att få rida i Falsterbo och även Borås Grand Prix Gina Tricot. Om vi ska gå riktigt långt fram så är en dröm att få föda upp eget material och rida en unghästfinal. Jag behöver inte vinna utan bara ta oss dit är en vinst i säg, det hade varit megacoolt!!!

 

Vilka är dina tre bästa resp sämsta egenskaper som ryttare och/eller hästägare och varför?


Mina tre sämsta är att jag kan känna mig väldigt grön (oruttinerad) på väldigt många punkter, kort stubin och noll tolerans med att hästar får göra vad de vill, kan iofs vara en bra egenskap också.

Mina tre bästa är att jag på hästryggen har väldigt mycket tålamod, ger otroligt mycket berömm och ser till mina hästars bäst och deras behov. Jag vill att de ska ha det bra och gör allt jag kan för att de ska ha det så bra de kan ha det i detta korta liv.

 

Såg att du hade fått en fråga om samarbetet med equipe och kom då att tänka på Tyras inlägg om regler för bloggar och samarbeten. Har du läst det? Hur gick det till när ni skulle börja samarbeta? Skrev ni kontrakt och sånt? 


Jag följer inte denna blogg så noga längre... men suddade igenom detta lite snabbt och la märke till mycket som skrämmer bort små bloggare. Jag tycker tjusningen försvinner när man ska göra bloggen till business, tänk om alla måste göra sin blogg till det?? Tänka på allt man skriver om och hur man gör det....m.m. Däremot kan jag tänka mig att man måste göra en del av det hon skrev för att kunna överleva som bloggare, men jag har ett fast jobb och en bra inkomst så jag vill inte tjäna pengar på min blogg just nu. Jag driver min blogg som en ren hobby och skulle aldrig få för mig att kräva pengar från mina sponsorer, oavsett hur många läsare jag har.

Det började med att jag skickade iväg ett mail till Susanne och vi mailade lite fram och tillbaka men första kontakten va otroligt positiv från Susannes håll. Sen dess har det utvecklats till där vi står idag, ett samarbete med ett av Sveriges största hästmärkesföretag, för mig är det väldigt stort och jag lever fortfarande i en dröm. Jag har kontrakt med Perlstoft men inte med equipe, jag tycker det är upp till var och en hur man vill ha samarbetet. Ett kontrakt måste inte skrivas, men det kan vara bra att ha, speciellt om man inte känner till de som man samarbetar med.

 

 

Frågor på detta?? =)

 

 

 
 


I morgon får jag veta..


 
 
 
Pirr i magen, förväntansfull och så in i bombens nyfiken på svaret i morgon. Får jag byta semestervecka eller inte, om jag inte får det kommer jag rycka på axlarna och säg att det kommer fler tåg. MEN OM jag får det rätta svaret kommer jag få vara med om något väldigt lärorikt för både mig och Cassador. Även om det kanske börja vända nu så är låååångt ifrån nöjda. Jag måste lära mig rida honom mycket bättre på tävling, hur jag ska tänka och trimma honom. Även hitta mer styrka inne på banan, för det är där han är galen :) 
 
Så om ni är nyfikna på vad det blir eller inte så lovar jag berätta der i morgon. Nu ska jag krypa ner i sängen efter lite övertid på jobbet :) Sov gott mina fina läsare!!
 
 
 


Denna dagen glömmer jag aldrig...


 
 
 
Först och främst vill jag tacka alla ni underbara människor som finns där för mig, Amanda min tränare som coachade mig på framhoppningen idag även om hon satt på häst. Sen NI, alla mina läsare som peppar mig och önskar mig lycka till på instagram och här på bloggen. Den HÄR rundan va till alla er <3 Denna har Jag, Cassador och Ni väntat på. Ni har gett mig stöd och sagt, "idag är det din dag, det känner jag på mig" även om det inte alltid blivit så, ni har trott på oss hela tiden. Ni har även sagt att hårt arbete lönar sig och var sak tar sin tid, idag, äntligen, ramlade alla puzzelbitarna på plats.
 
 
Titta och njut, jag har en helt underbar fajter på fyra ben <3
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu drar jag den långa storyn så ni som orkar läsa får göra det. Igår var det en helt OK dag på tävlingsbanan, Cassador va lugnare än vanligt, men jag tyckte mest det va skönt, dock önskade jag mer action i sprången men det kan säkert ligga i att jag red för mesigt och höll i han för mycket. Jag hörde även att många vägrade ut sig i högtalarna medans jag red fram men det rörde mig inte, Cassador tittade inte ens på hinderna och jag vet att det ska mycket till om han stannar. Det blev två pet på den rundan, åkte dit för att fajtas med topp 6 men allt kan hända där inne på banan. 
 
Idag va en helt annan dag, solen sken från första stund och jag vet egentligen inte vad som snurrade i mitt huvud. Jag kände mig väldigt trött och sleten efter jobbvecka, två dagars flytt, städning, packning, få sömntimmar m.m. Eftersom jag och Cassador har haft ett litet bakslag med ett pet där, två pet där, ett stopp och lite av och på-rundor så förväntade jag mig sig inte mycket av dagens klass. Det finns självklart alltid en liten gnutta hopp och masssa jävla envishet att göra det bättre hela tiden, men det finns ju där varje gång. Jag tänker att jag ska låta han va mer och galoppera på, inte turbo utan fånga in ett bra tempo och hålla i så lite som det går. Bara ytterst små inverkningar innan sprången, inte reglera och förstöra galoppen hela tiden. Ute på gräs ska man vinna tid på sträckorna, kan inte sitta, hålla och rida tillbaka. 
 
Cassador är inte den lättaste hästen att rida, Amanda har en grym förståelse att han inte är lätt och ger mig alltid tips och små hintar. Skulle jag ha en tränare som står och skäller på mig för att han drar och hur jag ska göra hade jag ställt han i hagen och hoppats på att han lugnar ner sig med tiden. En tränare som har 100% förståelse och vilja att vilja hjälpa med god och konstruktiv kritik, det är nyckel till framgång. Jag räknar aldrig med att Amanda ska hjälpa mig på tävling då jag vet att hon har fullt upp med massa hästar men jag vet även att hon vill när hon kan. Idag skulle hon rida bland de sista och hade ställt sig i ett hörn med sin häst och när jag red förbi började hon ge mig små tips. Detta gjorde mig självsäker, med en turbogalen häst under mig. Han hoppade riktigt fina och luftiga språng på framhoppningen, inte alls lika lugnt som igår utan mer laddad men ändå väldigt fin och lyssnade på mig. 
 
Inne på banan brukar det vara 3 stycken ryttare samtidigt, så man har god tid på sig att checka läget på alla hinder. Jag har börjat med att trava runt från 1:an till sista hindret, skulle han titta till lite, spänna sig eller att jag bara vill vara på min säkra sida så rider jag fram till hindret, annars rider jag bara förbi. En liten check för mig att memorera banan men mest för att han ska ha sett vägen innan. Glommen i Falkenberg är helt magisk att rida på, de har alla spektakulära hinder som inte många banor har i hela Sverige. Då de som driver Hoppcentrum tillverkar hindermaterial och därmed finns det inget hinder som ser tråkigt och klent ut.
 
Precis när jag hade travat fram och visat sista hindret var det min tur, jag fattade galopp och ganska snabbt blev han väldigt stark. Det tyckte jag däremot inte om så jag gjorde nästan halt vid utgången, han blev lite arg och jag trodde han skulle sticka ut, men fortsatte sedan framåt. Det lyssnade han otroligt fint på och vi kunde sedan fortsätta i en behaglig galopp, haha, för att vara Cassador. Typ turbo, skumpa lite och styra mot hinderna ^^ Som ni kan se på filmen så hoppar han av lite tidigare på vissa hinder men det är det han gillar och med tiden tror jag att allt kommer bli mycket bättre, jag kan inte heller sitta och hålla han i botten när jag har försökt det så länge nu. Han kommer att bli starkare, jag ska träna på att ha honom framför mig med en bra galopp som han gillar och finna en balans och styrka med allt. 
 
 
 
 
När jag hade hoppat sista hindret, ridit förbi mållinjen, då släppte allt.
Jag hörde inte tiden, jag fattade knappt vad som hade hänt, jag hade precis avslutat en omhoppning, A:0 A:0.
Jag red ut från banan och då kom tårarna, jag stortjuter som ett barn och omfamnar Cassadors hals... 
Lexi kommer springandes och säger att jag ligger tvåa, tvåa.... 
Jag kan med handen på hjärtat säga efter våran svacka att jag hade gråtit lika mycket av lycka om jag hade fått enbart en felfri runda utan placering. Men jag ska inte sticka under stolen med att jag nu i efterhand hade velat rida lite fortare då 1:an, Julia Ström, vann med 11 hundradelar före mig ;)
Jag är en fajter som ALDRIG ger upp, mitt 3:e år som jag tävlar och jag har många, många år kvar. Jag har kommit så otroligt långt på en helt fantastisk resa och jag ser så mycket fram emot vad framtiden kan bjuda på. Älskar detta liv från månen och tillbaka, er mina läsare, vänner, tränare och sponsorer. Ni är guldet i gruvan, gräddet på moset, pricken över i:et och mina vingar.
 
TACK för allt stöd ni ger mg <3
 
 
 
Nu kommer det en BILDBOMB!!!! =)
 
 
 
 
Framhoppning
 
 
 
 
 
 
 
Inne på tävlingsbanan
 
Bilderna är i rätt ordning som jag hoppar dem, jag bjuder på alla som Lexi fotade, något hinder saknas.
Ni kan se att något händer i två-kombinationen men Cassador räddar sig själv, han hoppar
alldeles för spänt in och sen vet jag inte riktigt vad som händer, men min prins räddar situationen och stör sig inte alls av det utan fortsätter att fajtas med hinderna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prisutdelning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Travar av efter prisutdelningen
 
 
 
 
 
 
Fotograferingen innan avfärd
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Pannband: www.perlstoft.se
Sadel, träns m.m: www.equipe.se
Fotograf: Lexi mudifaj
 
 
 


Igår hat, idag kärlek <3


 
 
 
 
 
Hatade mig själv igår för att jag inte kunde rida bra på räcken, idag satte vi en tia på ridningen, även om han va svår och fick hjälpa sig själv i tvåkombibationen men vi lyckades. Kommer berätta hela storyn ikväll med bilder, text och film.... en magisk 2:plats.