Tar vara på timmarna :)


 
 
Uppe sent på kvällen och upp tidigt på morgonen :) Gäller att ta vara på tiden, inte sova bort den på semestern!!
 
 
Det blev mycket gott på kvällen <3
 
 
 
 
 
Uppe innan befolkningen, löpning och nu simtur ;) Sen frukost!
 
 


Framme :)


 
 
 
Det här kommer bli så bra... ;) semester i Spanien!
 


Inte långt kvar nu :)


 
 
 


NU är jag påväg :)


 
 
Jag har inte sagt något till er, gillar ju att vara lite hemlig ;) Så vart är jag påväg nu då?! Jag kan berätta att jag ska vara borta i 8 dagar och inte befinna mig i Sverige. Någon som vill gissa?! ;-)
 
 
 Min packning 
 


Kärlek <3


 
Jag visste att hästarna skulle släppas ihop idag, men har inte alls varit orolig för jag har fullt förtroende för Tina. Hon gjorde det även enkelt för alla parter och släppte bara ihop Razzia och Cassador idag, så de får lära känna varandra först. Jag fick både en kvällsbild och text, ni kan läsa nedan.
 
 
Cassador var helt lugn när jag kom hem, gick o betade. Sen släppte jag in han i en annan hage, till höger om grusvägen, o gick o hämtade Razzia, han ville inte flytta sig från grinden, så jag fick vifta lite så han flyttade sig så Razzia kunde komma in. Sen sprang de runt lite, tror Razzia tyckte han var läskig ;) Men 15min senare gick jag dit med hö, lade 2 högar ca 15m från varandra, de gick till samma hög direkt o åt tillsammans <3 Verkar vara polare direkt!!
 
 

kärlek vid första ögonkastet <3
 
 
 


Mardröm om..


 
 
Det vore en mardröm om något skulle hända i transporten och man helt ensam är... :( 
 
 
I 1 timma och 40 minuter har denna mycket duktiga kille åkt släp till Småland. Det var vägarbeten hela vägen, 5 stopp med trafikljus men bara första stoppet som vi fick stå helt still i några minuter. Cassador med mycket nerv och vilat i två veckor tyckte inte det va roligt så när hela bilen började flyga fram fick jag hoppa ur bilden och gosa med honom. Resten av resan va han till och från duktig men jag höll lugnet och körde försiktigt, den sista biten hade han tröttnat och stod mer eller mindre still <3 Helt cool i nya hagen med utsikt över alla andra hästar som stod ihop en bit bort. Ikväll släpps Cassador ihop med ett gäng så hoppas det går bra. 
 
 


Fick ett gott skratt idag :)


 
 
 
Den här hästen, han är ju störtskön. Idag var det två veckor sedan vi halvt låg i diket och jag under... =/ Men han har återhämtat sig snabbt med sin muskelbristning höger bak, även jag från mina skavanker men vi är fortfarande inte helt hundra. Men jag orkade inte gå med honom idag så efter en bit hoppade jag upp, självklart planerat så hjälmen satt på men det blev barbacka. Jag red med grimma och reptyglar, försökte ha dem långa från början men han va superspänd i skogen och ja, haha, han hoppade till för en liten lila ljungbuske. Haha, och även allt annat som inte var grönt blev han rädd för. Han låg lite på ute på rakbanorna men så fort jag kom ut på asfalten kunde han slappna av och jag kunde ha långa tyglar. Det känns faktiskt skönt att känna att han är fin i skritten, känns ju sådär att låta en häst vila i 1-2 månader om han har en skada som man kanske måste ta hand om. Han kommer ändå stå 1 timme bort från mig <3
 
 
 


Hej Anonym,


 
 
Anonyma personangrepp på min blogg är inte ok. Du kan vänligen kontakta mig på ericajoh9@hotmail.com eller slå en signal vett ja, 070-2042590. Så kan vi reda ut hur jag framstår som person, hur mina hästar behandlas och då du verkar vara en expert på skador så kan vi reda ut det med. För det första, lär dig att ip:adresser går att spåra, vill du att jag ska publicera ditt namn här?! För det andra, min ena häst heter CASSADOR inte casaasor och för det tredje, snälla, använd inte Tyra Sjöstedt som bloggadress......
 
 
Gör om, gör rätt, maila mig på ericajoh9@hotmail.com
eller slå en signal på 070-2042590 om du/ni har något ni vill säga,
för jag publicerar inte anonyma personangrepp längre.
 
 
 


Har du den häst Anna söker?!


 
 
 
Om du har en häst som ska lånas ut på foder ev senare köp, eller känner någon som har det.
Vet jag en läsare som är intresserad.
 
Anna heter tjejen och du kan hitta hennes annons, HÄR
 
 
 
 


Lyckad träff <3


 
 
Kom nyss hem från ett mycket långt och helt underbar träff, jag och någon sågs på en fika/frukost i över 3 timmar. Denna person hörde av sig och ville hjälpa mig och Cassador, idag fick vi äntligen till en träff. Denna person hade läst min blogg och följt mig och Cassador och våra downs, hen kunde helt inte längre hålla sig utan ville erbjuda sin hjälp då hen såg hur mycket jag kämpat och fortfarande vill lyckas. Cassador kommer fortfarande åka iväg och vara häst, sedan kommer han komma tillbaka till Halmstad och tränas från marken och skogsridning. När det är dags för första trimdagen åker jag till denna person och hen kommer att sitta upp. Det är det jag behöver, någon som förstår och vill dit jag vill på marken, men även kunna sitta upp och känna hur jag känner det. Fortsätta att klättra på stegen istället för att stå still och det blir skit, jag måste ha en tränare som VILL att jag ska utvecklas med Cassador och som kan ta oss ur den skiten vi sitter i. Det är inte många som tror på Cassador och mig som ett team, men jag tänker från och med nu inte bevisa något för er, dem eller någon, jag ska bevisa för mig själv och Cassador att vi kan tillsammans <3 Tyvärr kommer jag att hålla er nyfikna ett tag till, både vem det är och hur Cassador ska tränas... den som väntar på något gott ;)
 
 
 


Upp och ner...


 
 
Mitt liv är som en berg-och-dalbana just nu, fullt ös medvetslös och denna dag önskade jag vi kunde sudda ut... Suck. Men ny dag i morgon!! Kämpa kämpa, förvirrad, ont om tid och massa otur :(
 
 
 
 


Inte varje dag...


 
 
Inte varje dag man får äran att göra en brudbukett som kommer synas för över 70 personer och till en mycket speciell vän <3 Jag är så glad att kunna ge något personligt minne då de absolut inte vill ha några presenter. Vilken hade ni valt till ert bröllop om ni fick välja nedan?? :) 
 
 
 


Underbara Razzia :)


 
 
Andra dagen jag rider Razzia och så himla positiv. Igår fick jag ta hjälp av spöt för att få fram henne, idag behövde jag enbart använda röst och skänkel. Lär hon sig så fort på två dagar ser jag verkligen fram emot när jag hämtar henne. Visst är hon söt :) 
 
 
 
 
 


Det här kommer bli bra!!!


 
 
Jag vill att ni hälsar på "min" nya lilla stjärna, Razzia. Hon är ett 4 årigt sto e: Dee Jost Van Dyke 1158 ue: Jaguar-Jazz. Hon åkte till Eamon som 3 åring på inridning sen har det stått stilla lite i utbildningen. Tina Sennstam som är uppfödare till min gråa lilla stjärna Corvette TS, därav initialerna TS. Är även uppfödare till Razzia men såldes som 1 åring. Ägaren tyckte däremot att hon blev för liten, hon är nu 154 cm, så Tina köpte tillbaka henne för 1 månad sedan.
 
Tanken är nu, att jag ska fortsätta utbilda henne och göra samma resa som Corvette. Varför jag gör detta är dels för att jag behöver lite nytändning och jag gillar att utbilda unghästar, jag älskar att göra detta. Visst, jag är inte världens ruttinerade men jag har många bra styrkor som passar hos unghästar. Idag provred jag Razzia för första gången och Tina har bara ridit henne 3 gånger innan. Hon kan inte mycket, gas och broms vet hon men en galoppfattningen visste hon inte. Det var även första ridturen efter olyckan för 1,5 vecka sedan, jag kan säga att benet värkte lite men mitt hjärta och glädje dämpade det. Vi red ute på ett gammalt järnvägsspår så det va härliga och raka vägar. Postivt och inbjudande för en unghäst :) Razzia är inte löshoppad eller inhoppad så även där är hon helt grön.
 
Vad händer med Cassador?? Jo vet ni, den bästa lösningen för att han ska återhämta sig nu är att få vara en riktig häst. Han kommer att få leva tillsammans med denna grupp, 3 föl, en 1 åring och 1 fölmärr. Tid har vi inte bestämt utan jag tror att det är upp till Cassador och Razzia när de är redo föra att byta helt enkelt. Tina kommer så småningom att motionera Cassador i skogen, men mest kommer han att få gå och luffsa och busa med småttingar.
 
 
Ps: glömde både hjälm och skor hemma i Halmstad ;)
men fick låna hjälm (ett MÅSTE) och tog mina stövlar!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad tycker ni?? =D
 
 


Tankar kring bloggen..


 
 
När jag började blogga för lite mer än ett år sedan hade jag noll tankar kring att den skulle växa och bli något. Visst vill vi alla komma någonvart med en blogg, eller många har ett hopp om det.
Men det är inte enbart framgång, statistik och publicering som lockar. En del har stängda bloggar som enbart skriver och visar för vänner och familj, så de kan följa en utan att vara närvarande. Det tycker jag är underbart, att man faktiskt kan välja. Jag valde att blogga för att skona alla på Facebook, hästar hit och dit, bilder, texter och allt. Nu fick jag chansen att skriva av mig, även om jag har svårt med stavning och grammatik ibland. Jag ville dela med mig av mitt liv som amatör, alla misstag man gör men även visa att vem som helst kan bara om man vill.
 
Jag har även fallit ner i de flesta Blogggropar, känt mig vilsen med vad jag vill skriva och vad jag "får" skriva. Det finns ju ingen hästblogg som vi alla hästtokar läser, det finns dem som provocerar inlägg varje dag. Det finns dem som alltid beklagar sig själv och även andra. Det finns dem som väljer att enbart skriva om träning, tävling och produkter med mera.. Listan är lång och ofta hittar bloggaren en egen nisch som den trivs med och med det så får bloggaren sina följare. Men sen kommer vi till kommentarerna. Jag tror att många hade bloggat annorlunda om inte detta näthat hade funnits. Jag har själv varit där och varje gång har jag kunnat läsa mig till rädsla, avundsjuka eller något förflutet i mitt privatliv. Varför lägger vi ner energi om andra på de viset?! Varför kan vi inte glädjas åt varandra och låta livet få vara vid liv?!
 
 
 
 
 
 
Min fråga till er, är ni nöjda med min blogg som den är eller vill ni ha mer av något?! :) Jag är ganska öppen för vad ni vill läsa om här, jag är lite sugen på att göra den strået vassare <3 
 
 
 
 
 


Smärtan ser ut att vara bortlåst ;)


 
 
Efter en lång promenad i skogen så tyckte Cassador inte att det räckte utan drog flera repor i hagen. Primör är trött och seg sen hans ridpass går så han springer gärna inte idag ;) Fick även det berättat av Sandra som tog in hästarna igår att Cassador hade stegrat över primör och lagt huvudet på rumpan och busat vid insläppet medans Primör va trött i kroppen och ville inte alls busa. Så piggelinen Cassador verkar vara tillbaka, vilket är skönt att se. Men trots pigg i hagen och när vi skrittade så var han lugn i boxen och stod blixt stilla i gången <3 Fina underbara häst, idag fick han lite Balsam liniment igen och jag gick igenom hela kroppen där det behövdes.
 
Cassador får nu Hippo Bas Cool, vetekross, equistro - Myo Power och Excell E Powder, Bio Mag - Magnesium, vetekli och Krafts Mash Sensitive (slobber mash). Allt detta är havrefritt, sedan får han ett bra hö och friskt vatten varje dag :) Glömde helt vanliga mineraler med.
 
 
 


En vecka sedan...


 
 
I förrgår va Cassador väldigt stel i benet och varm i sin högra skinka. Jag har ingen aning hur lång tid det ska ta men när man är hjälpslös och se sin häst, ja i mitt fall stå still och är lugn. Så önskar man bara att han blir frisk snabbt!! Igår hann jag inte komma ut men han skulle ändå bara ha en hagvilodag. Idag var det en annan häst, rumpan va inte alls lika varm och han gick helt ok från början. Smörjde in med Dr schaettes Balsam liniment som de säger ska vara den bästa. Sedan följde vi med Primör och Sofie bort till banan och jobbae bara en liten stund på volt för att strecha hela kroppen. Han börjar bli riktigt trött på detta arbete och har börjat naffsa mer och mer och ibland små tjuvnyp. Cassador har så mycket energi och hans skalle behöver röra på sig varje dag men just nu får jag helt enkelt stå ut det dessa tix. Han va ialf väldigt fin i slutet och gick med sänkt huvud och gjorde rätt för sig i båda varven, alltid höger som är lite jobbig då han gärna minskar volten själv och skjuter in bogen. Han va även väldigt lugn i boxen och åt upp all sin mat, även ganska lugn på stallgången innan och det är dessa små framsteg som jag lägger märke till och varderar högt!!
 
 
 


Ni är helt fantastiska =)


 
 
 
Cassador har aldrig varit skadat riktigt hos mig på 2,5 år, aldrig svullna ben eller hälta så jag har behövt åka till veterinären. Jo han fick en spark av Corvette genom staketet men det tog ytligt som tur va.. Han har bara haft symptomkolik 1 gång och det var första året hos mig. Jag vet inte om jag bara haft jävligt tur eller om han faktiskt är en rätt hård häst med bra ben och allt. Nu hände detta och det var även tur i oturen att det "bara" var en muskelbristning, men jag tror ändå att det var menat. Jag tror mycket på meningen och detta var ett "wake up call" till mig, nu ska jag lyssna till detta och ta allt med snigelfart med Cassador. Vi ska hitta varandra igen, eller det har vi redan men vi ska få det att funka ihop med, att vi ska kunna lita på varandra såväl på marken som på ryggen. Jag tror att det går, med massa tid i ryggsäcken och duktiga vänner som vill hjälpa mig kommer det att gå, det måste gå för jag vill inte ge upp min prins <3
 
Tack till alla ni som hört av er, jag blir så himla glad att ni vill dela med er av era stjärnor.
Jag började dels att rida på grund av min rygg, jag behöver räta upp den då jag har både svank och en S-formad rygg som biter mig där bak om jag inte rider. När jag har hållt uppe från ridningen en vecka börjar det kännas, om jag nu inte tränar något annat under tiden men med mitt ben ha det varit lite svårt nu. Så tack alla ni, redan på fredag kommer nog Maja ut med sina två stjärnor så då blir det en ordentlig runda i skogen, gladast är nog jag <3 Sedan har jag minst en häst på G där ryttaren behöver lite hjälp. Kommer bli otroligt spännande att berätta för er om allt funkar som det ska.
 
 
Bor ni i Halmstad eller vet någon som bor här och behöver hjälp med sin ponny/häst,
jag är öppen för allt, hör av er!!!
Detta kan vara en nytändning för mig och även för Cassador :)
 
 
 
 
 


Hjälp!! ;)


 
 
Jag börjar redan känna av abstinens att inte kunna rida, någon som vet någon i Halmstad som kan dela med sig av sin häst någon gång?? :) Tills min prins är helt återställd i kropp och knoppen <3
 
 
Dressyr eller hopp spelar ingen roll, jag vill bara rida/trimma :) Vet ni någon så skicka ett mail till ericajoh9@hotmail.com 
 
 


Positiv dag <3


 
 
Idag va vi helt själva, jag och min prins. Jag tänkte hela tiden två steg före för att Cassador skulle få det lugnt och tryggt. Idag va han lugn i boxen och stod helt still i gången, det är enorma framsteg. Vi va även ute på en lång promenad och i början gick han lite kort i steget, höger bak och vänster fram men bara efter en kort stund ökade han steglängden. Det va en positivt runda, lite jobbig i början bland alla stora hagar med hästar i men efter det så släppte det och han ville ligga mer före mig. På promenaden mötte vi även 4 kuskar med häst och vagn, de berömde Cassador för att han va så lugn och inte alls stirrade upp sig vid mötena <3 
Jag började passet med bästa balsamet, massage och strech, avslutade även med samma på alla fyra ben.
 
 
En dag i taget, en sak i sänder. Inget ska skyndas fram, vi ska finna varann igen och glädje att rida tillsammans <3 
 
 
 
 


Vi börjar om från början...


 
 
Idag har jag fått guldhjälp av Sofie som brukar vara i stallet och träna parelli/NH med Primör. Hon fick tips av Sandra att läsa min blogg och kunde då läsa sig till mina problem. Jag hade aldrig träffat Sofie men hon kontaktade mig och idag fick hon chansen att leka/träna lite med Cassador själv. Idag är även första passet på marken för Cassador sedan olyckan och han skötte sig otroligt bra. Han ä väldigt stel höger bak men vem hade inte varit det efter en muskelbristning?! Sofie är väldigt kunnig och idag har hon lärt mig massor, först och främst har hon lärt mig Cassadors uttryck och kroppsspråk som är A och O för att veta hur sin vän mår. När Sofie ställde sig på vänster sida och rörde vid Cassador så blev han väldigt irriterad och drog upp vänster näsborre väldigt synligt och höll kvar den där, han ville även lite smått hugga henne. Sofie kände även igenom ansiktet och hela kroppen och berättade för mig att han hade väldigt mycket spänningar i ansiktet, runt mulen och även på andra delar av kroppen. Vi höll inte på så länge utan bara en stund då jag vill göra allt rätt nu och vid lilla minsta spänning och att jag se att han inte trivs så backar jag ett steg.
 
Sofie sa även det att hon kunde se hur mycket Cassador gillade och att han hade förtroende för mig. Det är något som ger mig en push att vilja kämpa för oss två, vi kan om vi vill, jag tror bara vi behöver tid.. Fick ett sms av Sofie här på kvällen att hon hade kollat igenom lite filmer på mig och Cassador, hon skrev "Hej det var roligt att träffa dig och Cassador idag. Han verkar vara en mycket trevlig individ. Såg några filmer på din blogg och kan se att han är väldigt explosiv, tror dock att med lite tid kan du bygga upp hans självkänsla både fr marken och ryggen och få en tryggare häst även i ridningen". Dessa ord värmer och att det faktiskt finns ett hopp att han kan bli frisk från sina spänningar genom att träning och förtroende. Många av er har gett mig samma tips om NH och nu tänker jag köra all in på det, några av er tycker helt annat. Men jag har tränat Cassador en hel del på marken redan, så en bit har vi kommit, men detta ska bli så spännande att se vart det kan leda <3 allt för dig min vän...
 
 
 
Så nu kommer vi att börja om helt från början, Cassador har gett mig så mycket, nu är det dags för mig att ge han tid att komma tillbaka och hitta glädjen <3 
 
 
 
 
 
 


Min vän Sara


 
 
 
 
Vilken helg, möhippa för hela slanten och min vackra vän Sara som va bruden <3 Nu längtar jag till bröllopet i september! 
 
 


Prinsens rumpa :)


 
 
Behandling av Cassadors rumpa idag igen, han va till 50% återställd och efter idag skulle han ha 1/3 kvar att fixa. Rumpan såg fin ut :) fina, busiga, tokhäst. <3
 
Hihi, efter behandlingen och Helena åkt sin väg släppte jag Cassador helt lös i stallgången så han fick gå runt själv. Han följde efter mig, däremot när jag gick in i foderkammaren så gick han åt andra hållet, men räckte att jag ropade på honom så kom han. Det känns otroligt skönt att vi inte tappat förtroendet för varandra på marken. Jag tror att han gillar mig trots att vi haft lite relationsproblem på ryggen, men tydligen är jag väldigt bra på att be om ursäkt och även bli förlåten <3 Hemskt det låter men det ska bli ändring på det nu. Cassador har offrat så mycket för mig, nu ska jag visa honom att jag kan ge lika mycket tillbaka. Vi kommer bygga upp ett starkt band, tillsammans med människor i min omgivning som vill hjälpa oss. Flera har hört av sig och kan man inte se möjligheterna i det som ligger på botten är man inte tillräckligt envis. Men jag är jävligt envis och från och med nu ska jag inte bevisa för någon, förutom mig själv och Cassador att vi är menade att vara med varandra!! 
 
 
All focus on you and me, my love <3 
 
 
 
 När vi åt frukost idag jag och Sandra berättade hon för mig att hon verkligen kunde se hur mycket Cassador älskar mig. När jag står och hänger vid boxdörren och han är all over me <3 My love...
 
 
 


Vi repar oss!


 
 
Helena va ute idag och behandlade Cassador efter lunch. Hon började med att titta på honom i skritt på gången, märkte redan då att han gick lite kortare med höger bak. Men då skulle ni sett han igår, bakbenen ville inte röra på sig, stackarn. Hon lasrade hela höger bakdel/rumpa, stretchade ut benet och jobbade igång blodcirkulationen. Hon va nöjd efter dagens resultat men ville komma även i morgon och behandla honom. Men tur i oturen så har han bara fått en muskelbristning längst bak på rumpan och ner till hasen. Jag va så nervig och ville bara ha svaret direkt!! Så himla skönt att veta vad det är och vad vi nu kan göra för att han ska bli bättre!!
 
Jag själv, fick en ordentlig smäll precis under knät. Både insidan och utsidan, man kan se märken från sadeln på benet. När jag låg där trodde jag verkligen att de va av, men tur hade jag. Tackar turen och även mina föräldrar som gjort att jag fått kraftig benstomme <3
 
Nu väntar 4 dagars hagvila för Cassador, (behöver jag nämna brall och springturerna i hagen idag?!), sedan blir det lullskritt i en vecka med kompis. Sen börjar vi trava lite lätt, inga krav, men även här med sällskap. Får jag inget sällskap jobbar vi lätta pass på ridbanan :) från marken el barbacka. Vi kommer ta en sak i taget, sakta men säkert ska vi klättra. 
 
 
 
 


Trodde inte det kunde bli värre...


 
 
Men ack så fel... sitter här och har lite ont i benet men Cassador har det mycket värre. Vi va ute på en helt vanlig skogstur, jag kämpar med en häst som bara ligger på. Försöker få han lugn i traven och han blev faktiskt hyfsat fin. Sen kommer vi till galoppen, tänkte bara göra som igår, en liten galopp sen fine. Men Cassador va helt sjövild och jag orkade inte vara lugn och jag tog en fajt som jag nu ångrar. Vi låg för nära ett brant dike och gruset låg löst och gav vika. Cassadors rumpa åkte ner och hela han på sidan och jag under. Jag låg kvar medans han reste på sig och stack sin väg. Jag kunde inte ta mig upp då jag trodde benet va brutet..men som tur va bara en rejäl smäll. Jag är så otroligt glad att jag alltid har med mig mobilen för jag kunde ringa Sandra snabbt som åkte och mötte Cassador i skogen och hennes mamma kom och hämtade mig i bilen, även om jag envist skulle nästan springa ikapp min häst. Vi hittade Cassador bland alla travhästar som hade bromsat honom. Man kunde se i gruset att han hade skrittat runt vid hagarna och hälsat på hästarna. Sandra hade fångat honom och vi gick hem med honom. När vi kom och ställde honom i gången upptäckte vi att han betedde sig konstigt så jag försökte gå med honom men då upptäckte vi att han sträckt höger bak och förmodligen fått en lindrig korsförlamning....
 
För en vecka sedan såg jag inte ljuset i tunneln men tack vare alla er så reste jag mig upp fort. Nu är jag där igen men ännu värre, vill inte ens rida honom igen.. Allt är mitt fel, mitt fel att han blivit som han är och mitt fel att det som hände hände. Jag har alltid försökt, som jag trott, se det till Cassadors bästa. Men jag kanske skulle sålt honom när folk drog i honom... 
 
Jag kämpar med maten, alla tipsar olika och bara den delen har varit en enorm press att kunna få upp honom i vikt utan att ge han mer energi än vad han behöver. Sen ridningen, den har absolut inte varit perfekt, jag har tagit hjälp med privatlektioner för att verkligen göra det rättvist för mig och min häst. Jag har inte så lång erfarenhet på hästryggen men jag tänkte, varför kan inte jag få göra min resa på en så fin häst?! Men nu i efterhand till er som vill säga "told you so", jag försökte ialf och vad vet jag vart Cassador hade hamnat och om han hade fått det bättre. Nej det vet vi inte...
 
Nu vet ni vad som hänt så slipper jag berätta det för alla. Jag vet inte mycket just nu förutom att en veterinär kanske kommer ut om hon får tid. Annars kommer Helena ut i morgon och kollar igenom honom. Han ska bli frisk i kroppen innan jag bestämmer mig vad jag ska göra. Lusten att rida honom grävde jag ner i skogen, att fajtas men en häst som bara är spänd och vill springa är inte roligt längre och har aldrig varit. Jag går inte till jobbet för mitt ben är inte helt ok. Nu måste jag försöka ta mig hem, kärlek till er mina läsare som stöttar oss <3
 
 
 
 


Hej vad det går..


 
 
Jag har aldrig tiden på min sida, helst ska jag göra 1000 saker på en dag och gärna lite till. Idag gick jag upp 7 men ändå hann jag inte med allt innan jobbet. I morgon hoppas jag hinna färdigt allt innan helgen :) 
 
Idag red jag Cassador första gången sen i fredags. Vi travade långa sträckor och skrittade två långa vägar bland backar och stigar i skogen. Cassador va väldigt taggad i början men första gången på väldigt länge red jag honom helt annorlunda. Han hade ett träns utan något för nosen, enbart en käkrem. Han fick prova skumbettet som man lägger i blöt och han sög riktigt fint på det i ridningen. Jag använder mig av tyglar med stroppar på, ganska korta då jag vill hålla så långt it jag kan och valde två stroppar där händerna inte fick röra sig. När jag red honom och han ville dra iväg höjde jag handen och drog upp huvudet, raka motsatsen mot vad gramanen gör. Han tyckte det va konstigt i början men på något vis blev han inte stressad och tryckte inte på lika mycket. Sista varvet fick vi till en sjukt bra trav, lugn men energisk, jag kunde släppa tyglarna helt och verkligen klappa om honom i varje steg. När jag nu istället väljer att dra upp huvudet tycker han det är obekvämt och söker sig själv neråt, det krävde jag inte en enda gång. Hit vill jag komma i galoppen med, vill ha precis samma känsla som på Majas fina Laban. Men när jag skulle fatta en liten galopp innan vi gick hem så låg han på som tusan och ville springa i 200km men det fick han inte, jag avbröt efter några meter.. Nu när jag drar upp huvudet hela tiden så ser han alla inbjudande raksträckorna men jag vet inte vad jag ska göra där?! Är det någon som har tips?? Hela han blir spänd och vill bara sticka iväg...Cassador springer inte ett lagom galopptempo utan han drar på i tävlingsgalopp...suck... I morgon blir ett nytt försök, kommer rida samma runda, får se vilket humör han är på :) 
 
 
 
 Inga olater här, taggad från början till slut...
 


Lovisa Svensk!!


 
Hjälp!!
 
Vi hittar inte Lovisas adress, vet ni vem som skrev detta eller kan Lovisa själv kontakta mig på ericajoh9@hotmail.com och uppge din adress <3
 
 


Glöm inte!!


 
 
Glöm inte att skicka in en bild på er vinst från equipe, självklart vill vi se den tillsammans med er häst. Har ni inte vunnit något men äger något från equipe och vill dela med er det så maila ericajoh9@hotmail.com. Det kan vara bild, en liten text och förklaring varför ni rider i equipe eller vad som gör just equipes produkter så bra. :)
 
 
 


Behöver er hjälp!


 
 
Jag är ute efter en tunn gelépadd eller något tunnt som gör det mjukt mellan rygg och sadel. Då Cassador är så rörlig och allt glider bak behöver den ha en antiglidfunktion. Vilken är den bästa?? Har ni sett eller provat någon?? 
 
 
 


Dagens inköp :)


 
 
Två säckar av Krafts Slobber Mash Sensitive för återhämtning efter hårda pass, Magnesium för att lugna nerverna och Colosan för mag- och tarmproblem. Hoppas att detta biter på Cassador <3
  
 
 


Kanske räddat ett liv <3


 
 
Idag såg vi en igelkott på gården och den va inte stor, förmodligen är den född i år. Vi va självklart lite nyfikna och blötte upp lite mat och gav den. Den åt med stor aptit men då upptäckte vi såret den hade på huvudet. Förmodligen något rovdjur som hade gett sig på den, men vi sprutade på lite bactibac pulver och hoppas den återhämtar sig helt. 
 
 
 
 


Jag dör på mig själv..


 
 
Dagens failbild, hade ingen aning om att den togs. Helt jäkla galet fail på den uppsittningen... men ska även berätta att jag aldrig tog mig upp så. Sandra kastade upp mig, jag är rädd om mina höfter och hästen rygg så jag står alltid på något. 
 
När jag tittar på bilden så undrar jag, vem fasiken är det där....?! Osmidig, stel, hopplös..har hon verkligen varit gymnast?! *asgarva 
 
 
 
 
 


Vilken underbar dag!!


 
 
Nu sitter jag hos Sandra och väntar på att maten ska bli klar (jag lagar). Hästarna njuter i hagarna och mumsar gräs, Cassador bara njuter av sin lediga dag <3
 
I onsdags deppade ju jag ihop totalt, men tack vare era peppande ord ryckte jag upp mig snabbt. En tjej som heter Maja Bogren, träffat henne på tävling men känner henne inte så väl. Hon blev sugen för ett tag sedan att komma ut hit i skogen och rida då hon sett bilderna jag lagt ut. Men nu erbjöd hon mig sin finaste Cannavaro, Laban som han kallas för, så jag kunde få tillbaka gnistan och rida på något lugnare. Idag va de här och vilken underbar runda det va, Laban va så otroligt cool och en stabil häst att rida. Maja och hästarna kommer snart ut igen och jag kan inte tacka Maja nog för att jon lånar ut sin fina prins till mig. Guld värt med sådana vänner!!!
 
Jag kan inte sluta le... <3
 
 
 
 
 


Equieterapeut!!


 
 
 
Något som jag tror många glömmer bort i hästvärlden är hästen insida, muskler, leder, mage och allt annat som finns där. Bara för att något inte syns på utsidan, svullna ben, halt häst, inte äter som den ska m.m. Så betyder det inte att allt är ok på insidan. Även om du har en frisk häst så kan jag varmt rekomendera att man anlitar en equieterapeut, det skadar inte. Helena kan hitta både det ena och det andra, gamla muskelskador som man kanske inte visste att hästen hade haft vid köpet. Dåliga knän, haser, spända muskler/leder, stela m.m. Hon hittar allt, det kanske inte är så allvarligt men bra att veta vad man ska underhålla och att man kanske lägger lite extra tid på att strecha just den sidan eller lägger lite extra massage och liniment på det stället. Allt för att få en så hållbar häst så länge som möjligt! Om din häst kanske har genomgått en operation så är det riktigt bra att använda laserbehandling för att kroppen och vävnader ska kunna återhämta sig. Jag ser helt enkelt ingen nackdel att kanske vid ett nytt köp av en häst anlita Helena eller någon annan som verkligen är bra, inte vem som helst utan de måste verkligen vara riktigt bra. Jag låter inte vem som helst stoppa nålar i min häst! 
 
Sandra ringde Helena i torsdags då hon jobbar i ett stort stall i närheten och vet att hon kan komma med kort varsel. Så idag dök hon upp och det börjar alltid med att hon känner igenom hästen, från topp till tå innan hon börjar. Under tiden pratar vi och hon frågar varför jag ville att hon skulle komma och vad jag har för problem. Jag förklarade att han inte riktigt kan slappna av i galoppen och komma till arbete. Med det så blir han spänd, han drar iväg och blir stressad. Utav detta så blir det en fajt i munnen så han får lätt små sår i mungipan även om jag lagt ner tid på att hitta ett bett som han gillar men inte lyckats hitta ett 100 % perfekt. När han har sina stunder, han slappnar av, jobbar runt och mjukt så har han stängd mun och tuggar bra på bettet. Men så fort han spänner sig så öppnar han munnen lite och bara drar.
 
Helena sa efter att hon tittat igenom Cassador att hon skulle kunna tänka sig att han hade något magproblem med tanke på vad jag berättade, en stressfaktor, då han även är uppdragen. Så hon rekommenderade två olika kurer, kommer inte ihåg vad den andra hette men jag skulle börja med Dr. Schaettes Colosan. Jag och Sandra hade tidigare diskuterat att han kanske hade något magsår eller liknande men ville höra även vad Helena trodde.
Hon tyckte även att han hade blivit mycket finare i hullet, muskler och att pälsen var blank och fin. Hade det varit något allvarligt hos honom så hade han inte haft så blank päls menade hon på. När hon sedan började att sätta i nålarna där han va spänd så hittade hon ett nytt ställe på vänster bakdel/rumpa. Det satt nästan uppe vid korset så när hon tryckte i nålen några mm så kickade han som tusan med rumpan för att få väck nålen, rena rodeon. Men när han slutade så valde hon att fortsätta med de andra men går sedan tillbaka till de som var svåra att få ner. Nålarna ska ner en bra bit för att spänningarna ska släppa helt, de är mer än en dm men finns självklart olika storlekar som hon använder. Hon går aldrig in i en fajt, för du får aldrig ut något positivt av det om hästen är spänd. När alla nålar sedan sitter i går Helena runt med en lasermaskin på alla ställen där nålarna sitter men även runt hela kroppen. Har hästen ett sår någonstans brukar hon köra lite extra där, då läker det mycket fortare. Så hon fick lasra lite i Cassadors mungipor som för övrigt ser mycket bättre ut men inte så som jag vill ha dem. När hon sedan var klar med lasern tar hon ut alla nålar men denna gång kunde hon inte få ut en nål som satt lite extra hårt. Det betyder att den inte är klar med sin uppgift så Helena fortsätter vidare med lite massage/knådar och känner igenom kroppen innan hon drar ut den. Hon kollar igenom alla ben, knäcker och drar lite. Hon knäcker även nacke, hals ock käken. Finns det någon låsning någonstans så hittar hon det. 
 
 
 
Källa: HÄR
 
 
 
I slutet började vi även diskutera mer vad som kan vara en orsak till varför han är som han är. När jag nämnde att åka till veterinären för att kolla igenom honom skrattade hon lite, det tyckte hon inte att jag skulle börja med. Vi pratade även om munnen, Cassador har varit hos en tandläkare ganska nyligen, men även om man åker till en tandläkare, drar ut en tand och tror att allt ska vara bra. Så kanske denna tandläkare gjorde mer illa än nytta, visst är vargtanden borta men ni har säkert hört om tandläkare som färdärvat munnar. Jag skulle ju haft en rikigt grym tandläkare sist men han insjuknade och hamnade på sjukhus och jag kunde inte vänta så jag fick åka till kliniken. Men nu ska denna duktiga tandläkare komma ner från Stockholm i höst så då jäkla hoppas jag att han kan kolla på Cassador.
Sen tog jag fram sadeln och undrade om hans rygg kunde påverkas av denna och det trodde hon inte. Sadeln låg perfekt enligt henne men vi diskuterade ändå om jag skulle lägga på en gelepadd som gjorde det lite mjukare mellan, inte allt för tjock padd, det skulle trycka mer på honom och göra ondare menade hon. Det sista så frågade hon mig, "Är du sne i kroppen?!". Helena trodde nämligen att det som påverkar Cassador framme vid manken och överlag kan vara ett omen från min kropp och hur jag sitter och rider honom. SÅ på måndag kommer Sandra ringa upp till Stefan i Kungsbacka och håll tummarna att jag kan åka med dem om en månad för att kika igenom mig. Som sagt, det är inte alltid hästen som behöver kollas igenom, även vi själva :) 
 
 
 
 
 
Här kommer lite bilder från behandlingen
 
 
 
 
 
 
Innan Helena började på Cassador stod han och skrapade med frambenen och stegrade till och med några gånger i protest att stå där och vänta. Men i slutet av passet kunde man se en avlsappnad kille som njöt :)
 
 
 
 
 
Här kan ni se den högra (lite i mitten) nålen sticka upp en bra bit än va de ändra gör, det var för att han va så spänd så det gick inte att trycka ner den, då får man vänta en stund innan man kan få ner den en bit till.
 
 
 
 
Cassador fick en liten publik i slutet, all uppmärksamhet och sällskap gillar han,
bara han inte behöver vara själv.
 
 
 
 
Här kan ni se en nål som fortfarande sitter hårt kvar. Denna punkt heter blåsa 23, den leder ner till bakknät och påverkar nerv femuralis (som sagt, hade papper och penna med mig =). Sedan första gången Helena tittade igenom Cassador hade han "problem" med detta knät. Så jag underhåller det med arnika och massarera. Det är något som jag aldrig hade kunnat veta eller känna om inte Helena visat mig.
 
 
 
Detta ska jag underhålla:
 
 
1. Massera och lägga arnika på nacken.
 
2. Lägga arnika och massera åvanför bogbladet, mellan manke och rygg på höger sida.
Även strecha manken, lägga händerna på manken och dra försiktigt åt båda hållen,
så manken vickar/dela på sig lite.
 
3. Lägga arnika och massera runt korset.
 
4. Vänster bak, massera med arnika, låret och längs rumpan från svansroten och ner.
Strecha ut vänster bakben.
 
5. Fortsätta massera höger bakknät.
 
6. Drar med fingrarna under magen (eller längs rumpan) så han skjuter upp ryggen som en katt. Då sträcker han ut hela ryggen och detta brukar vi avsluta strechpasset med.
 
Sedan gör jag även lite andra övningar som att hålla i en godis och låta han strecha ut halsen på båda sidorna längs magen. Sen strechar jag även alltid alla ben lika.
 
 
 
 
 
 
Jag har haft läsare här på bloggen tidigare som anlitat Helena tack vare att jag tipsat om henne och de har varit otroligt nöjda. Därför frågade jag henne idag om hon kan tänka sig att åka utanför Hallands gräns och det va inga problem. Hon tar 600 för en behandling som är ungefär 60 minuter, 20 kr/mil ersättning (tror det var med moms), går man ihop flera stycken och delar på allt så blir det inte alls dyrt. Man kan alltid ringa och höra med henne, hon är världens goaste människa att ha och göra med, även sjukt kunnig och erfaren! jag lovar att det kommer vara värt varenda krona :) 
 
 
 Ring Helena på 070- 6331690
 
 


En annorlunda fredag!


 
 
Mitt arbetspass på en fredag är 16.00-21.00, om det inte är tidig hemgång då kan vi få sluta tidigare om vi vill, men det var längesedan nu. Jag brukar inte alls va sugen på att dra ut efter jobbet eller göra något jättesocialt utan jag gillar att åka hem och ladda inför lördagen istället. Idag fick jag ett ryck på jobbet, vid ca 19.00 bestämde jag mig för att dra på mig löparskorna direkt när jag kommer hem. Inte sätta mig ner för då kommer jag inte upp. Jag har inte sprungit ordentligt sen jag hade mitt senaste ryck i december. Då jag sprang varje dag hela december till fem dagar innan nyår, fick ont i benen men vilade mig i form och sprang nyårsloppet på en mil under en timme. Jag gör inte som alla andra, jag springer innan nyårslöftet och jag springer en fredagskväll. Hehe, men ialf så stack jag ut på en helt grym runda, luften va sval och perfekt. Slutade på 32 minuter och 6 km, inte illa pinkat alls då jag även kutade upp för mördarbacken (sjukhusbacken) som är lååång och brant. Lyckades även smitta av mig då jag skickade ett meddelande till en killkompis på jobbet att jag skulle ut och springa och det gjorde att han blev sugen med. 
 
 
I morgon kommer Helena ut och ska kolla igenom Nick och Cassador, jag kommer att dokumentera allt hon säger. Papper och penna är nerpackat!! 
 
 
 
 


Kunde gått riktigt illa idag =/


 
 
Idag började jag morgonen med att baka, gjorde riktigt fina och goda scones. Ibland kan de både bli smuliga, torra och inte alls fasta, men shit så perfekta de blev ;) Packade en liten frukostväska och åkte ut till stallet, stannade på vägen och plockade supergoda björnbär och bjöd hela familjen Eliasson på en stadig frulle. De hjälper mig så otroligt mycket med Cassador och Sandra lägger ner massa energi på att få upp Cassador i både vikt och hull. Så en frulle är det minsta jag kan bjuda på <3
 
Mätt i magen gick jag till min prins och borstade honom först i hagen, behöver ju inte alltid komma in till stallet. Satte på benskydd och traskade sedan bort till ridbanan som ligger hos Sandras granne. Släppte han lös direkt när jag höll på att stänga grindarna men han höll sig vid mig hela tiden. plockade fram ett hinder som jag gjorde ett litet kryss av på ena långsidan. Det hoppade vi några gånger, jag hoppade först och Cassador kom efter i trav och hoppade. Vi gjorde även lite lösgörande övningar längs fyrkanten, det enda jag använde va morötter, hand och röst. Flyttade sidleds och små volter, han är alltid väldigt arbetsvillig denna kille. 
 
Sen när jag skulle åka hem, så hade jag precis kommit in till Halmstad och närmade mig en stor korsning. En bra bit framför mig låg en bil med en stor husvagn bak. Jag såg att han blinkade vänster och svängde in vid den filen men lite mer än halvvägs ångrade han sig och skulle köra tillbaka till den andra filen och då kom jag in som bil nr 2 innan röljuset. Fick sätta plattan i matten och verkligen tvärnita och självklart handen på tutan. Bilföraren ångrade sig igen och körde tillbaka till sin vänstra fil. Ja herrejössesamalia, vet man inte vart man ska och velar med stort släp mitt i stortrafik så kan man gå hem och lägga sig. Jag är riktigt glad att jag hade sprillans nya bromsar på bilen så de tog ju direkt. 
 
 
 
 
 
 
 


Tisdagen är ett minne blott!!


 
 
Jag är en person som aldrig blickar tillbaka och grämer mig över det dåliga, varken i privata livet eller bland hästarna. Visst kan jag påminna mig själv om saker och ting men att gå och hänga läpp och tycka synd om mig själv, det gör jag ordentligt samma dag eller dagen efter, sen får det vara nog. Hur roligt hade det varit för er om jag vecka efter vecka, månader eller till och med år, tjatar om samma sak, samma problem hela tiden. Nä fy så trist, jag själv hade inte stått ut med min egna blogg. Varje steg jag tar är min egna framtid som jag själv bestämmer över, jag väljer mina egna beslut men sen kan allt hända som jag inte riktigt kan styra över.
 
Cassador min lilla prins, jag vet inte hur många tips och vägar jag får höra varje dag nu och jag kan rent av säga att jag är snurrigare än snurrigast. Om jag ställer upp 10 personer i min närhet som gett mig tips hade de sagt tio helt olika saker. Jag är verkligen glad för all feedback men nu måste jag välja vilken väg jag ska ta, sedan kan det absolut ändra sig på vägen. Jag lyssnar alltid med ett öra och ett öppet sinne för vad ni säger.
 
 
Så hur lyder min väg?!
 
Idag kände jag på Cassador hur han är på backen, superduperfin och lugn. Barbacka drog han lite och va lite spänd men inte som han va för ett år sedan. I morgon kommer jag antingen rida ut i skogen eller leka lite med han på ridbanan, få han att jobba men tycka att det är roligt. På lördag kommer Helena ut, en equiterapeut, som har behandlat Cassador två gånger tidigare. De tillfällen har han haft lite olika symptom men lite på samma ställen och det är den där högra sidan. Så det ska bli spännande och se vad hon hittar på lördag. Eller spännande och spännade men nog finns det allt något där. Sen nästa vecka kommer jag att åka till Amanda Ericsson och träna för henne, om hennes goda vän är kvar kommer jag även få hjälp av honom då Amanda sa att han va lite expert på just sådana hästar som Cassador. Vad är oddsen att han är här just nu och hälsar på Amanda när jag ska komma?! Komiskt ialf, men jag kommer nog även tvinga upp han på Cassador då inte många andra vill sitta på honom. Sen efter detta så har Amanda tipsat om hennes grymma kiropraktor som även är veterinär, han kommer att få kolla igenom Cassador om det behövs. Sen efter detta har jag inte mer.... Jo jag ska nog ta ett blodprov med för att se om det finns några ändringar bland blodkropparna, om han har något invertes så ska det visas på testet. Hjälper inte detta, då åker jag in och röntgar honom från topp till tå. Jag ser lixom ingen andledning till att röntga en häst NU som mer eller mindre är frisk och sund, bara lite galen och het. Men jag vill veta vad det är för fel, kanske sitter det hos mig så vi bara behöver träna, träna och träna. Elle vad vet jag?! Men det ska vi ta reda på nu...
 
 
 
 
 Tack Rafaela för alla fina bilder du tog idag <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


it's a new day, it's a new start!


 
 
Visst är det underbart när Hästen, vår bästa vän, kommer när vi ropar i hagen. Jag är rädd varje gång att Cassador inte vill komma till mig, speciellt inte efter vårt senaste pass <3 men stort hjärta har han och en paus från allt gott gräs kan han ta för min skull.
 
 
Hej alla mina underbara läsare och följare!! Idag har det varit en underbar dag, solen har visat sig framme hela dagen men inte fullt lika varmt här nere i Halmstad, så skönt! Idag följde Rafaela med mig till stallet, en tjej som fotografera mig och Cassador ibland. Så det kommer att komma upp både film och bilder, förmodligen i morgon då jag sticker till jobbet lite senare. Tänkte inte gå in på detaljer med dagens pass, då det är lättare att förklara och visa med bilder och film. Men jag började med att jobba Cassador från marken, precis som Eamon gör, ingen lång lina utan ett cowbow grimskaft och gjorde lösgörande övningar för att få honom lealös i hela kroppen. Det lyckades vi riktigt bra med, han vart lite sur i hans stela höger men jobbade han runt hela fyrkanten så efter ett tag gav han sig och jobbade på superduperfint. I slutet av markpasset så fick Cassador fatta galopp och resultatet visade sig att han va riktigt fin. Lugn, mjuk, bärande och tog ett steg i taget med låg hals. Inga inspänningar eller något. Enbart träns, rakt gummibett och en lina :)
 
Sen ville jag ändå hoppa upp och känna på honom, egentligen så hade jag varit nöjd där men eftersom jag vill testa han hela tiden nu så hoppade jag upp, barbacka. Ingen sadel, ingen inspänning eller något. Han va ganska lugn för att vara han i början, lite spänd i båda varven, alltså låg på lite men absolut inte markant och jobbigt för mig. Tyckte han skötte sig strålande och jag kunde snabbt ta fram det där leendet igen =)
 
Som sagt, mer detaljer kommer när filmen är uppladdad och bilderna. Nu tänkte jag pupblicera en kommentar från en tjej som verkligen har fattat vinken och slog huvudet på en spik. Jag har aldrig någonsin tänkt att ändra på Cassador och hans personlighet, jag vill bara att vi båda ska funka och ha roligt tillsammans.
 
 

Felizia
 
Jag tror ändå på den filosofin- bara för att hästarna är annorlunda och inte följer "regelboken" så betyder det inte att det är fel. Cassador kan hoppa, han är het och tycker om att hoppa. Ta inte den glädjen ifrån honom bara för att "han går inte som han ska/som andra hästar" Angelica sa ju jämt om Mic Mac att trots att hon är het och ser farlig ut så känns det inte alls så, hon litar på Mic Mac, hon vet var hon har sina hovar, hon låter Mic Mac vara som hon är, hon försökte aldrig ändra på henne. Jag tror inte (tyvärr?) att Cassador någonsin kommer gå som "alla andra" det är såhär han är, man får helt enkelt bara lära sig att anpassa sig efter hur HAN vill bli riden. Sjukt svårt att förklara, men ja, du rider honom superbra (låt aldrig någon säga något annat!!) och det är inte vem som helst som hade kunnat det. Jag skulle nog ärligt talat prova en annan tränare som vill ta vara på den vilja och kapacitet C har och inte försöka "ändra" på honom. Han är en Mic Mac- han är het, annorlunda, en häst som många vill ändra, som folk har åsikter om men som bara kan ridas på det sättet som den vill, en häst som inte ska ändras. Han har en vilja och ett "jävlaanamma" som många hade önskat sina hästar hade, ta vara på det!
 
 
Tusen tack för dina varma och kloka ord Felizia <3
 
Den senaste tiden har Cassador blivit en stressad och lite mer galen häst vilket inte riktigt är han. Jag vill hitta tillbaka till den gamla Cassador där han själv känner att han mår bra. Jag kommer även att gå igenom alla er kommentarer på bloggen och även göra ett inlägg där jag kommer svara på en del och hur jag ser och tänker på det som ni tipsar om, jag är så tacksam för all feedback jag fått. Jag kommer nog att be mamma skriva ut alla kommentarer och göra en liten bok av det, så när det suger som mest kan jag bara lägga mig i sängen och läsa. För bara de två första kommentarerna som jag publicerade i förra inlägget gav mig full power.
Jag tänker fan inte ge mig, även om folk och fä bara vill ställa in Cassador i ett hörn och anse han som ett hopplöst fall så gör jag inte det och jag vet att ni är med på min sida och kommer stötta oss i ur och skur <3
 
 
 
 
 
 


Love you <3


 
 
 Idag var det en ny dag, berättar senare <3
 
 
 
 


Efter regn kommer solsken <3


 
 
Nu har jag krypit ner under täcket och ska snart sova, men först blir det några ord här. När jag skrev inlägget i morse var jag helt knäckt, tom på lust och leendet var djupt inne i den mörka skogen. Jag kunde skrivit vad jag tänkte men jag vet att i både bloggvärlden och i verkligheten så är det en ny dag i morgon och jag vill inte ångra det jag skriver.
Jag använder bloggen för skriva av mig och berätta hur det går med hästarna och allt, jag har aldrig något att dölja och skulle aldrig ljuga. När jag publicerade inlägget, lite tidigt då jag inte va klar så dök det snabbt upp två kommentarer. Innan jag ens hunnit lägga ut det på instagram.
 
Sophia 

Men nej vad tråkigt! Sådär får det aldrig kännas efter en träning, tränaren ska alltid finnas med och ge stöttning oavsett om just denna träning gick bra eller dåligt! Dessutom är det ju bra om det jobbiga beteendet kommer fram på träning så att man kan få hjälp med hur man ska lösa det på bästa sätt men det går ju inte med en tränare som inte säger något. Fortsätt att kämpa på, han har ju blivit så mycket bättre även om du fick ett bakslag just denna träning så är ni på gång att bli ännu bättre, jag är helt övertygad om att du kommer att lyckas och då kommer ni att bli farliga konkurrenter på tävlingarna! :)

 

Anonym 

Ge inte upp Erica! Jag har aldrig sett en häst som liknar Cassador men du är FANTASTISKT duktig på att rida honom! Det är inte många som skulle klara av att ens sitta på den hästen!! Det är okej att vara arg och ledsen men kom ihåg de bra stunderna du har haft med Cassador och ge inte upp. Kram.

 


Det va nu det brast, för när man är så inne i sig själv, att försöka vara stark när man ändå är svag, mår man inte bra av. För normala jag hade gråtit en skvätt på träningen eller storlipat direkt efter, men jag kände mig så tom och sårad. Ingen sa ett ljud, läktaren va tyst, mina gruppvänner kände jag inte och tränaren visste inte heller vad han skulle säga. Jag klandrar inte honom, smaken är som baken och tyvärr va jag på fel plats med fel tränare just då. Tårarna hade väntat länge nog och det räckte att läsa dessa två kommentarer <3 

När jag även skrev och publicerade inlägget tänkte jag som jag alltid gör, jag visar alla våra sidor. Tanken slog mig även då att jag kommer få någon som säkert stöttar mig och även någon elak sågning. Men det fick jag äta upp....över 20 milslånga kommentarer här på bloggen, massa feedback och stöttning på instagram, Fb chatten har gått varm hela dagen, sms har dykt upp med kramar och även telefonsamtal <3 Det har också dykt upp två väldigt rutinerade ryttare som erbjudit sin hjälp, jag kan inte med ord beskriva min tacksamhet och glädje när jag läste dessa sms, tack fina ni!! Jag har även pratat med Amanda Ericsson, min regelbundna tränare. Mer om det får ni veta i veckan!

 

 

MEN TIOTUSEN MILJONER TACK FÖR ALLT STÖD, ERA VARMA ORD, HELT UNDERBAR FEEDBACK OCH ER KÄRLEK TILL MIG OCH CASSADOR <3 FY FAN RENT UT SAGT VA LIVET HADE SUGIT IDAG OM INTE NI HADE FUNNITS VID MIN SIDA!!!! <3 <3 <3

 

 
 
Här är bevis på att ni bryr er, visst lite nyfikenhet finns det men vem är inte det. Tack för att ni är NI och jag kommer hålla er uppdaterade med vad jag beslutar och vad som kommer hända, men han ska INTE säljas <3 

 

 


..........................................


 
 
Jag vet inte vart jag ska börja.. jag känner varken lust till blogg, hästar eller livet just nu. Cassador tog all min gnista och must ur mig igår. Henrik sa nog 10 ord till mig under hela passet, så har du en het och galen häst ska du aldrig rida för honom i grupp. Jag slängde bokstavligt pengarna i sjön och fick inte ut ett skit förutom att jag fick skämmas med gråten i halsen. Jag ville bara gå och dö och ta hästen med mig, för igår va han det jävligaste någonsin. Jag fattar inte hur han orkar!! I över 1 timme låg han på, var spänd och överallt med kropp och ben, jag försökte med allt men jag ville bara åka därifrån.
 
Just nu ligger jag på botten på ett hav, vill inte ta mig upp till ytan och kämpa. Känns som jag gjort det så länge nu... jag har verkligen försökt att provat allt (nästan). Jag tänker... Vad gör jag för fel?? Varför gör Cassador som han gör?? Just nu är det riktigt illa och hittar jag inte ljuset snart vet jag inte vad jag gör med honom...
 
 
 
Ni som vill se...
 
 
 
 
 
 
 
 
Inte ett enda litet leende kunde man skymta igår, det var som ett minne blott.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag gå en lång promenad och lyssna på musik...
 
 
 
 
 


Träna för Henrik


 
 
Det finns två platser kvar till träningen i morgon kväll, kom och träna för Henrik Ankarcrona på Halmstads FK.
 
 
 


Lite utgång :)


 
 
 


Strandhäng ;)


 
 
 


Finbesök :)


 
 
 
 
 


Känslan stämde :)


 
 
Åkte till stallet idag med en känsla att Cassador skulle vara riktigt lugn och fin, vi hade ett litet bakslag i förrgår där han drog och drog och va väldigt stressad och spänd ute i skogen. Men efter alla dessa underbara moments så var det väl ändå OK med ett litet bakslag och jag räknar med att det kan komma fler. Men idag lyssnade han superfint från början till slut, visst va han lite taggad på hinderna i början men som jag sagt innan, det bryr jag mig inte om utan jag trimmar på och vi gör ändå vårat bästa tillsammans. Sen att han är lite vinglig och inte alltid har rätt galopp är en svaghet som vi sakta bygger upp. Om ni tittade noga på förra filmen så kunde ni se att han bytte galopp ganska ofta och i dagens film kan ni se enorm skillnad bara på två gånger. Riktigt stadig och avslappnad i slutet så jag hade kunnat sitta där och bara njutit i flera timmar, men inte riktigt fair mot Cassador.
 
 
Titta och njut, för det gjorde jag på ryggen <3
 
ps: finns inget dåligt väder när man sitter på en underbar häst som Cassador,
solen sken hela tiden!!
 
 
 
 
 
 
 
 Love equipe <3
 
 
 
Happy girl!! 
 
 
 
 
Cassadors nya vän =)
 
 
 
 


I morgon.. :)


 
 
..ska dressyrhästen få hoppa lite :D 
Film och bilder kommer!!