Det kommer :)


 
Jag lovar att det kommer ett långt inlägg om dagen, ni har ju redan efterfrågat det och självklart ska ni få det. Det var verkligen en upplevelse och mycket nytänkande kring ridningen och min häst. Fy tusan va roligt det va att lära sig något helt nytt och ja, jag fick till och med galoppera och hoppa ett litet hinder. Mer om detta lite senare, nu ska jag njuta av min semesterdag. Först rida Razzia och sedan ska jag till Maja och vi ska hoppa varsin häst, lyckan är total <3
 
 
 


Första galopp på länge..


 
 
Först red jag och Maja ut i skogen med varsin häst, sen åkte jag till mitt stall och red ut i skogen med en kompis från jobbet, hon har häst bara en bit från mig nu. Vi möttes vid travbanan och där skrittade vi först ett varv och sedan travade vi och när allt kändes bra satte vi igång med en galopp. Cassador drog iväg i början men jobbade med väldigt mycket ben och väldigt snabbt slappande han faktsikt av, aldrig hela tiden till 100% men det var verkligen stor skillnad, så det va riktigt skönt. 
 
 
Jag tror inte Corvskruttan saknad Cassador... ;) hehe
 
 
 
 


Jag smälter....


 
 
 
Fotograferade fina Cosche idag hos Maja och här får ni ett litet smakprov, bilderna ska redigeras och fixas till. SEN kommer de upp här. Visst blev han läcker?? =)
 
 
 
 


Så duktiga <3


 
 
Fick sluta lite tidigare från jobbet så jag messade en i stallet om hon ville hjälpa mig att rida ut med hästarna. Då allt måste vara positivt för både Cassador och Razzia så är sällskap väldigt viktigt, ett måste för Cassador. Då jag är ensam på vardagarna så blir det ju lite svårt med det och Cassador måste röra på sig då jag hoppas komma iväg till den personen som ska hjälpa mig på tisdag. Vill inte lägga hela helgen på att åka iväg, vill njuta lite av ledighet och mys i stallet.
 
Cassador och Razzia va så himla fina idag, jag på Razzia och Moa på Cassador. Vi travade på travbanan och det va så härligt, älskar livet på hästryggen <3
 
 
 
 


oh my, what a day <3


 
 
Snabbis inlägg, idag har jag skott för första gången i mitt liv och jäkla vad bra det gick. Hade en hovslagare vid sidan om hela tiden som guidade mig igenom alla moment. Jag orkade bara fram idag men ska köpa bakskor och slå på dessa på tisdag. Hinner verkligen inte tidigare men så skönt nu att fram är på!! Jag blev så sugen på att rida honom så jag sprang med honom på asfalten och bad de kika om han markerade och det gjorde han inte <3 Så det blev en runda i skogen med Moa och hennes häst och Cassador. I slutet tog vi även en travlänga och shit va härligt, han va så duktig min prins <3 Happy me!! 
 
Nästa gång Cassador ska skos kommer Sandra och hjälper mig, visar hur hon gör och vad jag ska tänka på när det gäller hans hovar. Sen kommer vi göra det varannan gång på honom, jag kommer även följa med Sandra när hon skor andra hästar så jag kan lära mig mer. Sen får vi se hur det går, om jag en dag kan stå helt på egna ben som hovslagare till mina egna hästar eller hur det blir. Det får vi se helt enkelt ;)
 
Nu ska jag börja fixa mig inför kvällen :D Kommer bild och outfit :) Trevlig lördag mina vänner, Iiiih jag är så glad!!!
 
 
 
 
 


Schemat är fullt :)


 
 
Inte en lugn stund idag, jo nu på morgonen då jag verkligen behövde sova ut. Men då vaknar man hela tiden istället och vill till stallet ^^ suck... Så först ska jag åka till hööks och hänga på låset vid 10. Glömde köpa verktång så det ska inhandlas, sen iväg till stallet och sko Cassador fram med guidning vid sidan om. Sen ska jag rida ut med Moa istället så jag lär mig hitta lite. Hem och duscha och försöka sova lite, innan vi tjejer på jobbet ska ha fixmys. Klockan 19 möts vi alla upp på wildwest för en bit mat och när vi är mätta bär det av till stan, förfest hos en killkompis på jobbet och sedan utgång. Söndag...först stallet, sedan jobb och på kvällen blir det Harrysmiddags med tävlingssektionen i stallet =D Vi hörs av om det finns några luckor ;)
 
 
 
 


En investering :)


 
 
...och något nytt jag ska lära mig. Med en som har license vid sidan om ska jag nu lära mig att sko :D
 
 
 


Trött och sleten ;)


 
 
Men vad mycket jag har fått gjort idag :) Mockat, städat ur släpet, packat in alla saker (hua vad mycket hästgrejer man har), ridit Razzia, lunchat med kompis, fotograferat massa equipeprodukter (kommer bilder snart), köpt hovslagarsaker så jag kan lära mig att inte va beroende av en hovslagare. Men mest gjorde jag det för att Cassador måste få på sig skor bums!! Han är så öm stackaren och jag ser hur ont han har. Han får inte gå fler dagar så detta ska Ica fixa. Självklart med hjälp av en som har license men han har så dålig rygg så kan bara visa <3 Det räcker för mig, då kan jag lära mig och sko mina egna hästar sen :D 
 
 
 
Equipe-utrustning på <3 Razzia var så duktig idag :)
 
 


Kan det bli fredag nu!


 
 
Som ett barn på julafton, längtar så till morgonen. Upp tidigt för att släppa ut mina hästar då jag vill de hur Cassador är i benet, pussa på dem och sedan ut i hagen. Sen ska jag bära in och få i ordning allt eller de mesta som är nerpackat. Det kommer bli ett ridpass med lilltösa, skritta ut och lulla lite. Kan ju inga vägar men där har man varit förut. Bara att ge sig ut :) Cassador ska gå massage av mig, pyssel, godis och pussar. Sen ska jag mäta hans hovar och köpa skor, fram måste på i helgen om jag så måste göra det själv. Han får inte gå och halta till på torsdag nästa vecka på grund av att han inte har några skor. Jag tror på allvar att jag ska lära mig sko mina egna hästar, billigt och även oberoende av hovis vid tappsko. Japp, det står bannemig på höstens inlärning!! Nu har jag bestämt det!!! :) 
 
Nu blir det sängen, hörs i morgon :)
 
 
 


Hur snygga?!


 
 
Hur snygga är inte dessa stigbyglar från equipe?? Finns silver, svart och guld. Vet inte vilka jag ska ha...hmm :)
Fler bilder kommer upp i helgen på produkter, missa inte det ;) 
 
 
 


Vilken dag!!!


 
 
Hinner inte skriva men hästarna är hemma, dock klev det ut en halt Cassador men hoppas bara han sträckt sig i transporten. Ingen svullnad el varm, gick bara konstigt. Får kolla igenom honom noga i morgon, kommer även blogga mer om dagen då. Jag är ialf så glad att ha hemma min kille igen <3 Söta är dem båda!!
 
 
 


hua, helt slut..


 
 
..hur ska jag orka jobba?! Jaja, ett senare problem :) Nu är allt färdigt ialf. Putsat, skurat, spånat och flyttat...nu är allt klart så de kära kan flytta in :)
 
 


Hingsföl med det extra


 
 
Snygg kille tillsalu =)
 
 
 
 
 

Mörkbrunt(ev skm)hingstföl född 24/5 e.Ampére 1225 u.Miranda(6) ue.Magritte-Anart. Miranda är ab prem selektions sto och har själv tävlat med många plac i msv dressyr innan skada(vurpa i hagen), tränade på svår nivå. Hennes första avkomma fick dubbeldiplom på 3-års, andra avkomman fick klass 1(var väldigt spänd), resten av avkommorna är ännu för unga. Ett 2-årigt sto finns att se på gården. Mirandas mamma har många tävlande avkommor, i både hopp och dressyr,även ett sto som blev elit 2014. Mormor är elit och har bla lämnat godkända hingsten Silvan 581, och 3 diplomhästar.

Denna snygga hingst måste ses, han har fantastisk utstrålning och mkt trevliga gångarter i uppförsbacke, kommer att bli något alldeles extra! (hingstämne?) Om så önskas, får han gärna stanna på lösdrift med andra hingstar under vintern! Pris 75.000kr

 Kontakta Tina på, 073-3981287 
 


Host, host...


 
 
Ingen rolig natt alls, hade sett fram emot morgonen då jag tyckte jag mådde så bra igår så förtjänade jag ett pass på hästryggen men nej nej sa hostan och höll uppe mig hela natten =( Så jag fick somna om och sova ut ordentligt, sedan har jag gjort tråkiga men nyttiga saker som att tvätta hästsaker, täcken m.m. 
 
Eftersom jag va så dålig i söndags och inte va i stallet blev inte det dära mötet av utan jag ringde till hen nu och planerade lite. Hen tyckte vi skulle komma igång så fort som mjöligt så vi inte hamnar i den där svackan igen, nu när Cassador har fått vila från allt och ska komma tillbaka med positiv energi så måste vi göra rätt från början och inte låta tiden springa iväg. Så förhoppningsvis blir det av nästnästa helg. Då kör vi lördag och söndag, men vi skulle bestämma mer i nästa vecka :) Då kommer allt att dokumenteras, filmas och fotas så ni får vara med och se hur det går. Spännande....
 
 
 
 
 
 


aaah, längtar galet nu!!


 
 
Just nu har jag tänkt att ha två väldigt lugna dagar, idag och i morgon, sova ut, äta gott och ta det lugnt. Dels för att jag varit så dunderförkyld och måste bli frisk innan min vanliga vardag börjar igen med hästar och fullt ös. Jag ser så mycket fram emot denna höst med träning, pay and jump, utveckla bloggen, design m.m, samarbetet med equipe, fotografering och allt annat som hamnar vid mina fötter och allt jag tar tag i. Jag hoppas ni är lika spända och förväntansfulla för jag lovar att jag kommer att leverera till er. Tänkte även ha en bloggtävling snart, det gillar ni va?! :)
 
På onsdag ska jag till nya stallet och städa ur två boxar till Razzia och Cassador. Kommer att få ett eget litet stall till turturduvorna då det bara finns en box i andra. Så denna lösning är jag väldigt glad för just nu :) Sen har jag inte riktigt bestämt när jag hämtar hem dem, men det blir senast lördag ialf. Kan ju inte vänta längre, vill ju komma igång med ridningen nu, nu och NU. 
 
 
Tack för all positiv feedback från er och att ni tror på mig och Cassador <3
Jag kommer att ta det lugnt med hjälp bakom ryggen, kommer inte göra något
hastigt utan att vi är redo för det. Ni kommer att få följa med oss hela vägen
tillbaka igen. Ingenting är omöjligt om man bara har viljan att lyckas <3
 
 
 
 Saknar dig mitt stora troll <3
 
 
 
 


Snart, snart.. :)


 
Idag tog jag ledigt från stallet, stod i köket igår och lagade mat till 65 personer. Fick även guldhjälp från vänner, utan dem hade jag dött. Inte varje dag man lagar mat och fixar till så många :) Så jag fick ledigt, annars hade jag bränt ut mig själv. Legat och hostat hela natten och fått lite sömn igen, men vi låg kvar länge i sängen i morse och tittade på film vid frukosten. 
 
Vi besökte nya stallet idag och lämnade lite saker, det är så mysigt och man kan verkligen se att hästarna trivs där <3 Eftersom jag kommer att ha ett eget stall ett tag då det bara finns en ledig box i det andra tänkte jag åka dit i början av veckan, städa och fixa allt innan hästarna kommer. Längtar så att komma igång med min vardag som jag älskar, älskar att umgås med dessa stora djur. Pussa, gosa, pyssla, rida och bara umgås med dem <3 Jag skulle inte kunna ha ett liv utan häst, jag växte upp utan häst men nu när jag har egna så vill jag aldrig lämna denna lilla rosa bubbla. Det enda som kan stoppa mig är en familj, om det inte skulle funka på något vis men det är långt borta ;)
 
 
 


God soliglördag


 
 
 
 Hästfolk har ingen sovmorgon ;)
 
 
 


Nu ska jag berätta..


 
 
För mig är det en mycket spännande tid som ligger vid mina fötter. Cassador och Razzia kommer snart till mig i Halmstad, som jag har längtat efter att få ha häst på heltid igen. Tänkte nu berätta för er vad som gäller den närmsta tiden med båda två.
 
 
 
 
 
CASSADOR, 7 år
 
Denna bilden tog Tina för några dagar sedan då jag bad om det. Som ni ser har han blivit väldigt smal igen, Tina har gjort allt hon kunnat för få honom i hull men jag tror tyvärr att "hästlivet", lösdrift, tar mer på krafterna än jag trodde. Så snart kommer han hem igen, men nu till ett helt nytt ställe. Cassador kommer att bo på ett ställe i Gullbrandstorp, de har verkligen allt där, allt förutom ridhus. Just nu så väger allt annat mycket tyngre än ridhus, stora hagar, många ridvägar, galoppslingor, nära till stranden, underbara människor som stöttar varandra, hästkompisar och ett mysigt stall där det inte finns några problem. Jag är mer van vid problem och osmidighet än att det går att lösa, för var det inget problem på det andra stället så kunde det bli. 
 
Cassador kommer nu att skrittas igång, skogsturer, löshoppningen och massa mys. Inget trim på ridbanan förutom löshoppning, vilket är självtrim ;) Men nu i helgen kommer jag träffa och planera med hen som vill hjälpa mig och Cassador. Vi ska lägga upp en plan och hur vi går tillväga med allt. Det känns otroligt bra att ha en så meriterad och duktig ryttare som verkligen verkligen vill hjälpa mig. För just nu, så hade jag kunnat gå genom eld och hav för att få allt ok mellan mig och Cassador, han är one of a kind och jag släpper inte han nu, helst aldrig. Så mer om planen får ni veta senare i helgen.
 
 
 
 
 
RAZZIA, 4 år
 
Denna lilla tjej är jag väldigt spänd och nyfiken på, för vet ni varför?! Hon är aldrig löshoppad eller inhoppad så jag ska få äran att lära henne. Jag har ju gjort denna resa med Corvette och det va så otroligt roligt och det gick ju riktigt bra. Tänk sen, i framtiden, när Corvette ploppar ut små studsbollar som Razzia på bilden uppe, aaaw. Så här kommer ni att få följa med på en spännande resa med lilltjejen, hur länge hon stannar bestämmer jag och Tina.  
 
Det fanns egentligen bara en boxplats kvar på det nya stället, men de hade även ett tomt stall som de helst inte vill använda men jag tänkte att frågan är ju alltid fri så jag ställde frågan om jag skulle kunna få ha två hästar där ett tag och ja, jag fick ett positivt svar tillbaka. Detta ställe kommer att ge mig bättre möjligheter att växa som ryttare, att kunna ha en möjlighet hela tiden, inte ha någon som bromsar och sätter käppar i hjulen, det är för mig lycka och en framtid <3
 
 
 


Idag har jag lyssnat...


 
 
På mig själv.. Jag ligger fortfarande i sängen, haft en lite jobbig natt men långt ifrån gårdagen där jag inte sov många timmar. Denna förkylning tar kål på mig.. Men idag hade jag inte planerat något alls, sova och verkligen vila ut. Jag ska bara göra ett ärende och hämta ut mitt nya körkort och handla lite glass och gott som man måste äta när man är sjuk. Sen blir det film eller kolla ikapp mig på Idol. I morgon blir det till att hjälpa till på tävlingarna igen, ska bli riktigt roligt att kika på 135 och 150 i morgon. Saknar verkligen att tävla nu, från att tävla varje helg nästan till ett brejk på 3 månader. Saknat vardagen men hästlukt och mys, när jag stod på insläppet igår var det några hästar som fick lite gos från mig ;) ååå nu måste de komma hem, spännande med nytt stall, ny planering och upplägg inför nästa år. Är inte ni det?? 
 
 
Snart kommer turturduvorna till mig <3
 
 
 


Nu börjar tävlingarna..


 
 
Inte alls sugen, speciellt inte när alla frågar "Ska inte du tävla Erica?" Jaja, men vi kommer tillbaka, nästa år är mitt år har jag bestämt ;) 
 
 
 


Hann med mycket idag :)


 
 
Först rida Coshair, sen åka hämta släp, vidare till plantagen för att köpa massa blommor. Massa krångel men fick tillslut det löst med kontot. Åker hem till klubben med ett proppfullt släp. Lasta av allt, in i ridhuset och när släpet va tomt åkte jag ner till gräsbanan och hämta alla blommor från i somras. In med allt i ridhuset och sedan hem för att laga mat, skrovlig i halsen och inte jättekry men jag biter ihop. I morgon är det HFKs första tävlingsdag, nationella tävlingar och en 150 klass på lördag. Hoppas ni kommer och hälsar på :)
 
 
 
 
 Nu äta mat, dricka te, sova och sen jobb :D
Hörs i morgon <3
 
 


God morgon :)


 
 
Idag har jag haft en bra start på morgonen :) Snyggingen Coshair skötte sig bra och är redo för tävling i morgon med Maja på ryggen.
 
 
 


Fix och trix :D


 
 
Försöker lägga alla pusselbitarna på plats... det löser sig nog :) Nu vill jag bara få hem två små söta troll, tänk om Corvis hade varit lika kär i Cassador som Razzia är, tänk så smidigt det hade varit och roligt för alla. Men icke, hon gillar bara människor och någon enstaka fyrbent men dem är sällsynta ;)
 
I morgon ska jag iväg och rida tidigt, weeeiii. Fina och bästa Coshair ska trimmas igenom inför tävling på torsdag, jag får äran att göra det :D Sen ska jag fixa med blommorna i stallet, åka iväg och köpa nya och fixa och trixa :) Det nalkas tävling på HFK, blir ingen tävling för mig men jag ser mer fram emot att hoppa lite pay and jump i höst, först och främst med Razzia.
 
 
 


Hihi


 
 
Så här länge kunde jag hålla mig, båda trollen kommer ner till mig. Troligen inte samtidigt men allt kommer jag skriva om i ett längre inlägg <3 Nya stallet är bara så bra, de löser allt, ser inte problem hela tiden
tiden.
 
 


Det kommer, det kommer :)


 
 
Dålig bloggning men jag har häcken full och försöker lösa massa problem. Vill att allt ska lösa sig nu och varför ska alltid pengar vara ett hinder, önskade jag levde förr där man bytte tjänster och varor istället. Men jag kommer att bli med minst en häst nästa vecka, lite rörigt så jag uppdaterar mer när jag vet.
 
Just nu rider jag denna coola kille och kommer att få fortsätta göra det om jag vill. På Coshair får man verkligen rida och använda mycket ben!! Det gillar jag!! Ska föra över det på Cassador sen, även om han är mycket lättare i ridningen, dock inte nu..
 
 
 
 Coshair, jag och Laban :)


Så här såg jag ut :)


 
 
I helgen var det bröllop för en av mina närmsta vänner och en barndomskompis. Så här kommer outfiten :)
 
 
 
 
 
 
 


Turtorduvor <3


 
 
Jag har aldrig sett Cassador så kär i en häst, eller jag har aldrig sett en häst så kär i en annan häst. Jag ser det inte live varje dag men jag får det berättat av Tina och hon skickar bilder. När hon släppte ut de på en annan stor hage så fångade hon underbara bilder i kvällssolen. Ni kan även så en bild där Razzia och Cassador står och "äter på samma grässtrå", de är alldeles för söta. Hur ska jag ha mage att splittra ett så kärt par?! Ont i hjärtat.. Tina berättade det att så fort Razzia går iväg så följer Cassador snällt efter, vilket pojkvänsmaterial <3 Nej nu är det skönhetssömn som gäller inför en bröllopshelg i de småländska skogarna, outfit och uppdatering kommer i helgen.
 
 
Fy så elak jag varit igen, håller er alldeles för länge men jag ville först vara säker på
att det verkligen bli så. Den 1 oktober får jag tillgång till en annan box, vart det blir får
ni veta då. Där kommer Razzia stå ett tag, tills jag känner att jag hjälpt Tina med hennes utveckling och 
sedan känna mig taggad och redo för att sätta igång Cassador med en helt annan ridning och tänk. Så ja, jag tog äntligen steget och sa upp min box på Mickedala, kan vara det bästa beslutet i min hästhistoria. Mer om det tar vi en annan gång, men nu vet ni hur det ligger till :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hur underbart är det inte att se en flock, med olika åldrar springa och leva tillsammans. Precis som i det vilda <3 Cassador ser verkligen ut att trivas, önskade bara att han kunde gå upp i vikt så han inte är för smal när han kommer hem igen...
 
 
Om ni skulle vilja ha er unghäst, fölmärr med eller utan föl, eller en häst som kanske behöver återhämta sig som en riktig häst, har Tina Sennstam en kanonfin anläggning utanför Gislaved i småland. Kontakta henne på 0733981287 eller på FB. Jag har bekanta som haft häst där och varit mycket nöjda och har även fått veta att andra bekanta kommer att ha föl med sto där i vinter. 
 
 
 


SÅ HÄR GLAD ÄR JAG!!


 
 
Det är nu över 4 veckor sedan jag red ordentligt. Jag har skrittat Cassador barbacka en gång men då åker man bara häst. Idag fick jag trimma Maja Bogrens mammas fina Coshair, och wow vilken häst!! Han är en 12 årig valack som må ha en väldigt svankig rygg men en helt underbar insida. Man fick absolut inte mycket gratis i ridningen utan det va mycket mycket ben, hela tiden och en stadig hand. Så fort jag la av så gjorde han det med, han tänker nog "Varför ska jag jobba men inte du?! Ska du sitta här och åka häst kan du köpa en gunghäst". Så jag fick för första gången på väldigt länge jobba med något helt annat på hästryggen och det var svinroligt. Först kände jag mig så ringrostig och grön men bara efter en stund kom jag in i det och det gick helt ok. Jag gillar verkligen Coshair för han får man verkligen jobba med för att få han mjuk och ställbar, Cassador har väldigt lätt för sig och är nästan där direkt. 
 
Jag kommer att få rida Coshair lite nu medans Majas mamma återhämtar sig från sin skada. Jag är så glad att jag kan hjälpa till, Weei :) Jo jag fick även hoppa några skutt idag och herrejösses va dåligt det gick i början. Kaaatastrof men vilken snäll häst! Heller inte van vid att en häst bryter av till trav precis innan hindret ;) finns ju inte i Corvette eller Cassadors värld. Men i slutet fick jag till det helt ok, vill ju inte sluta som en kratta. Nu ser jag fram emot nästa pass, då kan säkert Maja filma.
 
När jag satt på hästryggen idag så tänkte jag,
"det är verkligen här jag hör hemma <3"
 
 
 


Lite mer av mig..


 
 
Ni som lusläser min blogg vet att jag är en riktig dagdrömmare och har världens fantasi som snurrar runt i huvudet. Men det är inte bara oseriösa saker som bubblar i huvudet på mig, jag tänker mycket på dagen, morgondagen, framtiden och allt i min omgivning. Jag tänker konstant, och just nu har jag ett perfekt jobb som låter mig leva i denna värld. Egentligen skulle jag ha en till blogg där jag enbart skriver, skriver och skriver ner allt i mitt huvud. Men jag skulle inte orka med att driva två bloggar, så jag har länge tänkt att utveckla denna blogg med lite mer djupa texten. Det kommer att vara mycket hästrelaterat och mycket som rör sig i denna värld, men även annat också. Jag hoppas att ni kommer att gilla det, för jag själv tycker min blogg behöver lite mer liv, lite mer av mig, lite mer deep feelings and thoughts. 
 
 
 
  You can never ever change me from who I'm,
I was born this way.
 
 
Idag åkte jag runt och sjöng "Hallelujah" på jobbet, fråga mig inte varför men 
den hittade mig och jag sjöng, visslade och nynnade. Den gjorde mig så otroligt glad.
 
 
Här kan ni se ett utav de bästa Hallelujah-moments <3
 
 
 


Inte ett öga torrt <3


 
 
 
The Vocie i Tyskland, har ni sett detta klipp när Jasmine och Richard sjunger "All of me". Sätt hörlurarna i öronen och feel something amazing, that is love from the botton of the heart. <3
 
Om någon i IDOL sjunger så vacker så lovar jag er
att jag ska lägga upp ett klipp där jag sjunger, haha!!
 
 
 
 


Fått mycket gjort :)


 
 
Satte klockan på 08.00 då jag inte somnade fören efter 01.00 inatt, låg och drog mig en 30 minuter sen tog jag tag i mitt liv. Gick upp och drog på mig löparkläder på en gång, gav mig ut med musik i öronen och promenerade upp till galgberget. Eftersom jag har haft benhinneflammation när jag va gymnast så är jag väldigt noga med att alltid gå en bit innan jag börjar springa, speciellt när man kommer direkt från sängen. Sprang inte så långt idag, runt 4 km på spåret men avslutade med mördartrappen där jag kämpade två varv med höga knän. Den är väldigt lång och nästa gång ska jag faktiskt räkna alla steg och ta bild så får ni se. Alla som tränar ute skulle ha en sådan trappa i närheten, grymt bra träning och perfekt avslut på en löparrunda.
 
När jag va uppe på galgberget och sprng stötte jag på Susanne från equipe som va ute på en morgonpromenad med hunden Lucy. Jag har ju passat Lucy några gånger i sommar då hon hade valpar och inte kunde följa med Susanne på tävling. Ialf, så sa vi bara några snabba ord innan jag skulle springa vidare men Lucy blev ju självklart jätteglad och kände igen mig. Hon sprang lös och ville följa med men Susanne ropade tillbaka henne och gav henne godis och när jag va en bra bit bort ville inte Lucy alls vara kvar så hon kutade bort till mig. Haha, busiga hund, så jag fick springa tillbaka med henne. Hon va säkert sugen på en löprunda :) Härligt med djur som fattat tycke för en, goa Lucy.
 
Gick in till stan en liten sväng efter löpningen, orkade inte gå hem mellan och sedan ner igen. Butikerna hade inte öppnat så inte mcyket folk i stan. Smet in en sväng och handlade mat och sedan gick jag faktiskt till Solarieöarna, gillar ju inte att sola så, lite äckligt men också farligt. Men jag vill ha kvar min bränna till bröllopet i helgen så jag tror allt jag str ut med lite äckel solarie i veckan.
 
Påvägen hem gick jag in till Susanne och pratade lite till, vi ska ses nästa vecka på ett längre möte för de båda hade så mycket för sig och jag känner mig bara i vägen så jag sa att jag kommer tillbaka. Susanne och Fredrik som jobbar med equipe i Halmstad har inte en lugn dag, fullt upp med beställningar hela tiden. Både på gott och ont, men jag hoppas att jag kan hjälpa dem lite mer i framtiden.
 
 
Så taggad med att komma igång med riktig träning nu, sur för att jag inte kan rida. Men allt har sin tid och inom en snar framtid sitter jag där på hästryggen, varje dag, där jag hör hemma <3
 
 
 
 
 
 
 
 


En riktigt god morgon :)


 
 
God morgon mina läsare :) Jag börjar dagen med löpning och nu är jag påväg in till stan. Solen skiner och livet känns helt ok. Hur startar ni er dag idag??
 
 


Det blir inte alltid som man tänkt sig ;)


 
Haha, jag förvånar ju aldrig mig själv med att jag försöker planera och göra lite nyttiga saker men vaknar upp och orkar ingenting. Men det är väl egentligen inte så konstigt, sov inte många timmar under lördagnatten när jag skulle med flyget tidigt. Igår hann jag massa ärenden, fixade lite saker inför bröllopet, jag ska ju göra min vän brudenSara, hennes bukett. Ska bli otroligt spännande, inte alls nervös :) Den ska ju ändå vara i fokus för 70 personer så den måste ju se riktigt läcker ut. Jag bestämde mig även igår för vilken klänning som ska följa med på fredag, haft riktigt svårt med att välja vilken utav 3 stycken som jag köpte nere i Spanien, men på lördag får ni se vilken det blev. Superläcker, min färg och en enkel klänning.
 
Jag har under alla dessa 10 år varit ett Idol-fan. Jag har inte följt Idol till 100% men när jag bodde i USA försökte jag kolla på nätet så mycket som jag hann med. Jag har haft mina favoriter under åren som gått, inte många har tagit sig till final och när jag tänker efter har nog ingen vunnit heller. Darin är en storfavorit, han var verkligen en oslipad diamant och det är roligt att följa den lilla oskyldiga individen på en magisk resa och som senare blommar ut som en stor stjärna, men fortfarande fötterna på jorden. Jag har nu hunnit ikapp mig med Idol medans jag var i Spanien, alla auditions har jag sett och ska nu titta på första riktiga slutaditions. Har ni någon favorit så här långt?? =)
 
 
 
Det var skönt att få vila ut idag, ta det lugnt och ta tag i livet i morgon.
Då blir det löpning och lite annat roligt.
 
 
 Källa, HÄR
 
 


Ni fortsätter att glänsa <3


 
 
En helt vanlig måndag och ni är uppe i över 350 besökare, det är väldigt mäktigt för lilla mig. När jag har bloggat dåligt kikar ni in lite då och då, kanske hoppas på något inlägg, men så fort jag får fart på inläggen besöker ni mig flitigt. Det glädjer mig, blir alldeles varm inombords när jag tänker på det.
 
Nu ska jag sova, upp ganska tidigt i morgon, kroppen får bestämma lite men mest knoppen. Tänkte ta en löprunda innan frukost, även funderat på solarieöarna bara denna vecka innan bröllopet för att hålla brännan på plats, men får se. Sen blir det nog besök hos Susanne och mysa lite i equipebutiken :)
 
 
 
 
Saknar Spanien och familjen jag besökte <3 
 
 
 


Tack för dina ord, Jessica <3


 
Jag blir så stolt över att ha så otroligt vackra och underbara läsare. Ni finns där för mig och mina hästar, även om jag aldrig träffat er. Bloggen har givit mig mycket och det är tack vare er <3 Jag är så sugen och laddad på att fortsätta, få mer liv i bloggen. I morgon ska jag ner till equipehuset och planera lite, släpper även en nyhet i veckan <3 
 
 
 
Tack fina Jessica för dina vackra ord <3
 
Du verkar vara en sån fin och klok människa. Cassador är nog överlycklig av att ha en sån förstående ägare. Så många andra som hade utnyttjat eller förstört hans kapacitet men du väljer att ta det lugnt för er bästa. 
Förstår att det är jobbigt och att man tappar motivationen, men den kärlek som strålar genom dina bilder och text är obeskrivligt, och därför säger jag bara, kämpa på lite till, det kommer reda ut sig tror jag :) 
Stor kram
 
 
 
 
Saknar dig min prins 
 
 


Behöver er hjälp!


 
 
Jag skulle vilja hitta någon som vill hjälpa mig med min design, header och även ha hand om min bloggsida. Någon där ute, eller kan ni tipsa om någon?? Jag gjorde ett försök för längesedan men hittade ingen. Självklart kommer jag att marknadsföra vem ni är och vad ni gör :)
 
Någon?? 
 
 
 


Words <3


 
Jag pratade igår om att denna hästvärld är väldigt tuff och jag tror inte vi är många som glidit på ett bananskal genom klasser, hästar och även hästfolk. Livet är fullt av prövningar och på något sett så har mycket, tyvärr, av detta varit en mening för framtiden. Hade jag fortsatt att tävla, hade säkert placerat mig med min kämpe men tillslut hade vi nog gått in i väggen, både jag och Cassador. Ibland måste vi stanna upp och lyssna på vår omgivning, är hästen med på noterna?? Mår jag verkligen bra av att fortsätta?? 
Caroline Bågfeldt skrev idag några väl valda ord och hon om någon vet hur det är att kämpa mot motgång på motgång. <3 Hoppas ni alla där ute, även om ni tycker att allt är bra så va noga med att ha rätt omgivning runt er, som faktiskt vill att ni lyckas. Ligger ni under isen och känner att hopplösheten kryper er in på skinnet. Res er upp och tala om för er själva att ni inte är ensamma. Inget är lätt här i livet och minst sagt med våra underbara djur <3 Fortsätt kämpa mina vänner, en dag får ni kanske utdelning på all möda och slit, precis som Caroline. <3
 
 
"Jag blir så glad, verkligen så förbannat glad!! 
Det är inte bara de 6 månaderna som jag har slitit med Corvette, utan de 2,5 åren som jag kämpade med Chuck. Han som lärde mig vad smaka på sand betydde, han som tog bort mitt självförtroende totalt, han som visade att ridning krävs i varje steg och att absolut ingenting kommer gratis, att ibland kommer inte ens resultat som man jobbat ordentligt för. Han var verkligen min första egna underbara ponny och han kommer alltid att betyda mest för mig, alltid. 

Men han gav mig ingenting tillbaka. Jag grät, flera dagar i veckan, skämdes på tävlingar, blev aldrig placerad, fick stryka mig från klasser osv osv. Det han gav mig, var en kämparskalle och en jävligt bra känsla för ridning. Han gav mig kärlek och ett sätt att att kämpa på som inte många andra har. 

Det är det som får mig att fälla en tår när jag har Corvette. För hon räddade mig verkligen, på så många sätt. Utan henne hade jag aldrig varit så självsäker som jag är idag, jag hade aldrig ens varit här, kanske aldrig ens hade ridit. Hon gör mig så lycklig, på ett sätt som Chuck aldrig gjorde. Hon ger mig tillbaka de där 2,5 åren av slit som jag trodde jag la på ingenting. Nu vet jag sanningen och det var att jag skulle vara redo och kunna rida Corvette som jag gör idag. Allt har en mening helt enkelt. Och jag är så förbannat glad idag, för jag vet att även om Corvette ställer upp mycket och har enorm egen vilja så har jag också kämpat mig hit, på mitt eget sätt. <3 massor med kramar!"
 
 


NU har ni vaknat :)


 
 
Tänkte väl att ni var lite nyfikna, men tyvärr är inte allt planerat in i minsta detalj men redan ikväll, eller kanske i morgon kommer ni få veta. Vi kan bara hålla tummarna extra hårt för att det går vägen. Jag lovar er att ni alla kommer att säga antingen, YES, huh, vilken lättnad eller äntligen ;) Men som sagt, först håller vi tummarna och andan en stund innan vi kan pusta ut... Jag tror detta är ett steg i rätt riktning för mig och min utveckling på hästryggen. Jag vill börja rida ordentligt nu, jag känner även suget efter tävling, speciellt när jag ser Caroline och Corvette kämpa tillsammans. Ingen har sagt att det ska vara lätt denna resa på hästryggen, även om man ibland önskade att man kunde åka med på ett bananskal. Ni tror på mig och Cassador, och jag tror på oss, att göra en stor förändring och ta hjälp av människor som verkligen VILL hjälpa oss, det tror jag är vår nyckel till framgång.
 
Jag känner även att jag har lovat en del saker på bloggen men inte kunnat slutföra det, dels på grund av att min dator fortfarande inte är helt 100 och jag inte kan lägga pengar på en ny just nu. För mycket utgifter på dubbla stallhyror, bilen ja ni vill ju inte veta det. Även Cassador har tagit alldeles för mycket must och fokus från mig, jag vill och jag lovar saker och ting men så fort något händer så dör jag, där även bloggen. Under ett års tid har Cassador och jag mått psykiskt dåligt, på insidan men kämpat på utsidan. Det tar på krafterna att försöka hitta en lösning hela tiden men när det inte funkar så hamnar man på botten igen. Jag har nu lyssnat på mig själv och även min häst, från och med nu kommer jag aldrig att göra något som vi inte kan gå in och göra 100% med vilja, självklart kommer vi säkert att ha någon fajt för att hitta DET igen, men vi kommer att ta hjälp. Cassador är ingen vildhäst, men han ser just nu ut som en 2 årig unghäst, han tappar allt så fort han står och vilar. Vet att ni är några som rekommenderat det, vila, äta och återhämta sig, men det funkar inte för honom. Vi måste bara hitta en balans där vi båda tycker att allt är OK. Jag tror den är påväg, jag kan känna det i fingertopparna. Så står ni ut ett tag till så ska jag, vi, göra vårt yttersta för att ta oss igenom svackan.
 
 
 
 
 
 
Nr 1, fölmärr som jobbar som mamma varje år.
 
Nr 2, Razzia 4 år, 154 cm hög och äter bara massa mat om dagarna.
 
Nr 3, Cassador 7 år, 168 cm hög och lever just nu vildhästlivet = benrangel.
 
 
 
 
 
 
 
Jag älskar denna bild, den får mig att vilja skriva massa ord men ändå blir jag mållös.
Den ger mig obeskrivlig kärlek <3
 
 
 


Idag är det COROLINES dag <3


 
 
Det här är du så värd vännen, ni har kämpat i sex månader för detta, ja verkligen blod, svett och tårar. Jag vet att hon inte är den lättaste och man kan aldrig ta något för givet med detta sto. Men Corvette är envis som en oxe och vilja att vilja vara felfri och kämpa tillsammans med dig, det är en fröjd att se er tillsammans. Jag har nedan publicerat er debut i 110 från idag, som jag sa innan, perfektion <3 Men jag måste bara flika in en sak, kommer du ihåg vad jag sa om träningen när Corvis gjorde sina glädjeskutt och du vek av?? Exakt samma hände på tävlingsbanan men då va du en fajter. Fortsätter att rida som du gjorde idag och utvecklas till ett ännu vassare team. Ni kommer att plocka hem fler rosetter, och minst sagt de svenska färgerna. För styr du så hoppar hon, behåll lugnet och använd benen. Corvette ser otroligt fräsch ut och leker runt på banan, din ridning, sists och hand är en del av din perfektion. Nu längtar jag till er nästa tävling <3 Fina fina, Caroline och Corvette, ni är så värda varandra <3 Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna idag när jag berättade för mamma hur stolt jag är <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Så stolt <3


 
Ringde till mamma och berättade, kunde inte hålla tårarna borta. Jag är så stolt och glad att min lilla gråa och Carro funnit varandra <3 
 
 
 
Glöm inte att titta in hos carolinebågfeldt.se <3
 
 


Står stadigt igen


 
Då har jag landat i Köpenhamn och sitter nu och väntar på ett tåg som ska ta mig hem till Halmstad. Idag är det en spännande dag för många, VM-final och jag har bara kunnat följa resultat på nätet. Kass spansk Tv som inte kan visa ett VM i hoppning när de till och med har med egen ryttare. Så nej, vi ska inte klaga på Svt längre ;) Svtplay funkar heller inte utomlands då man inte betalar radio och Tv avgift. Men men, inte hänga läpp över det, för idag ska jag även göra en liten utflykt direkt när jag kommer hem. Håll nu tummarna för jag tror ni alla hade gillat det. :)
 
Ni har blivit så tysta, ingen som är nyfiken?! :) 
 
 
Denna utsikt hade jag när planet lyfte i morse.
 
 


Sista dagen :(


 
 
Idag är det sista dagen i Spanien, i morgon blir det back home to Sweden. Igår va vi ute i stan och åt tapas och avslutade kvällen med drinkar. Innan bussen påvägen dit fick jag håret fixat av tjejerna :)
 
 
Ps: ni gissade så dåligt igår så jag avslöjar inget ;)
 
 
 
 
 
 


Jag kan om jag vill..


 
 
"Don't look back at the darkness and sad things and try to make it work, look infront of you. The future and all the beautiful things you can do and all the experience you make to change it. I did one thing today, that would change our life, I will belive so..."
 
 
Kan någon gissa vad jag har gjort?? Publicerar kommentarerna ikväll så ni som vill gissa får en ärlig chans ;) 
 
 
 


It's up to you,


 
 
change it and it might be the best thing you ever done. 
What do I have to lose?! Nothing....
 
 
Sitter nu på en solstol och funderar över livet. Jag har aldrig riktigt vetat vad jag vill med mitt liv och jobb. Men en sak har jag vetat sen jag föddes, att hästar har en speciell plats hos mig och jag vill aldrig att någon ska förstöra det eller ta det ifrån mig. Det finns otroligt många elaka människor i vår omgivning, som bara väntar på de dåliga händelserna eller misslyckanden. Jag tycker Facebook och Instagram är klockrena bevis på vilka vänner som bryr sig om en. Vilka som klickar på "like", kommenterar, stöttar eller de som skiter i vilket. Man kan se hur andra får like eller kommentarer av dessa personer, ja då vet man vad man betyder för dessa människor :) Hästfolk... Jag ska göra ett längre inlägg om lagkamrater och tävlingsanda en annan dag för en del behöver höra det flera gånger... 
 
 
Jag är så peppad nu, full av energi att låta bloggen blomstra med hästar och allt som kommer att hända!! Är ni lika peppade som jag?? :)
 
 
Jag just nu...
 
 
 
 
Cassador nu...
 
 
Corvette hos Caroline Bågfeldt <3
 
 
 
Lyckliga moments <3 
 
 
 


Måste tänka på Cassador


 
 
"Jag har länge funderat för vad som är bäst för min häst. Där jag har haft honom är hagarna små och ingen hästkompis. Under en lång tid nu har vi flyttat till tillfälliga ställen, stora hagar och hagkompisar. Detta är något som jag önskar att han ska fortsätta att ha tillgång till. Så, vad finns det för mysiga stall i närheten av Halmstad?? Stora hagar, bra ridbana och helst ridhus men inget måste. Måste däremot ligga i närheten av något. Jag vill se vad som finns innan jag bestämmer mig men hästen har nog redan gjort det ;) Skicka pm eller mail till Ericajoh9@hotmail.com. Mvh Erica"
 

Detta skrev jag ihop idag, anledningen är flera.. Men jag fick ett meddelande från Tina idag, hon som tar hand om Cassador, jag har frågat henne några gånger hur det går och fått svar att de kliar varandra och myser m.m. Idag skrev Tina "Din kille verkar trivas här, han står tätt ihop med Razzia, och idag när de fick lite kraftfoder så fick Granat äta i hans hög <3"
Granat är en av årets fölungar och Cassador är verkligen världens snällaste och skulle inte röra ett hårstrå på fölis om han inte hade tiggt om det. Kanske inte ens då, för hundar kan hugga och skälla och han lyfter inte ögonbrynen <3 Allt jag sagt, allt jag trott på börjar jag gå emot nu. Jag kommer leta stall, hittar jag rätt säger jag upp mig direkt. Cassador är värd mer och eftersom folk inte lyssnar så känns detta även som att det vore det bästa för oss båda. Mår den ena individen inte bra blir vi aldrig ett fysiskt och psykiskt välmående team <3 
 
 
 
 Synd att detta ställe inte låg närmre <3
 
 


Upplevelse, verkligen!


 
 
Händer saker varje dag här borta i Torrevieja, Spanien. Idag var det skolstart för tjejerna, medans de va där shoppade jag och Karin i stan. Sol och bad vid poolen på eftermiddagen, jag fixade mellis i form av pannkakor. Sedan avslutade vi dagen med en otrolig upplevelse, att bada i en saltsjö som va heelt rosa. Torrevieja är nämligen en av världens saltproduktioner och denna stora, rosa, varma sjö är endast ca 70cm djup. Hela botten är täckt av saltkorn och man kan ta hem salt, låta det torka och sedan använda det som vanligt salt. Jag smakade och vet ni, det va meega salt ;) När vi kom till sjön såg man alla dessa människor som flöt runt, hade inte en tanke på att det var så populärt en helt vanlig onsdag.
 
Det fanns även olika sorters lera som folk kletade på sig. Den svarta till kroppen och den ljusa till ansiktet, den skulle vara bra för rynkor sa de. 
 
 
 
 
 
 
 
 


För bra helt enkelt..


 
 
Kan man ha det för bra på sin semester?? Underbar familj som jag besöker, barnen är världens goaste, vädret är varmt och soligt och matupplevelserna är amazing!! Jag går upp när jag vaknar, mellan 07.45-08.15. Springer en runda, sedan blir det simning i poolen efter det och sedan frukost. Mitt på dagen utflykt och sedan poolhäng på eftermiddagen. Jag undviker att bli bränd, har fått färg men är rädd om huden och ser inte det roliga att bli bränd om man kan undvika det. På kvällen lagar vi mat, dricker drinkar, nattar barnen innan det blir mys vid poolen eller ett dopp. Sängdags mellan 23.00-24.00. Perfekta dagar helt enkelt. I morgon blir det vattenland, älskar att åka massa rutschkana och leka i vatten ;)
 
 
Har ni det bra hemma?! <3