Äntligen... <3


 
 
 
 
 
 
 
Som jag har längtat efter denna dag, att ge mina älsklingar den här friheten med stor yta och massa massa gräs. Det är de såå värda 10 gånger om. De ger mig allt och lite till, en upplevelse utöver det vanliga <3.


Mot GRÄS och GRÖNA SKOGEN!!


 
 
Och min och hästarnas S E M E S T E R!!!
 
Tror ni dem håller sig lugna i transporten med denna mat?? ;) 
 
 
 


Drar mot skogen, den småländska!!! <3


 
 
 
 
 
 
 
 
Idag ska tjejerna skritta ut på hästarna medans jag jobbar heeela dagen :( Men så fort jag slutar så åker jag direkt till stallet och slänger in hästarna i släpet och DRAR MOT SKOGEN!!! Min semester börjar och hästarnas likaså, det blir bete och första veckan ska de skrittas ut varje dag. Eftersom de tävlade in i det sista så är det inte snällt att ställa av dem rakt upp och ner. De ska få tugga gräs i minst en månad, sedan får vi se när de kommer hem. Cassador är ju kvalad till Flyinge/Unghästchampionatet i 130 men Corvette måste sätta två nollor till så förmodligen åker hon tillbaka först medans Cassador blir kvar och får leka med små unghästar.
 
 
 
 
 
 
Den här bilden säger allt och det är något alla borde tänka på. Man kan inte käpa allt för pengar...
 
 


He is giving all he got...


 
 
 
 
...with his heart <3
 
 
Älskar denna häst, även om han är svår att rida. Men jag tror att vi känner varandra nu och han gillar mig för den jag är, grön, tuff och är bäst på att ge massa kärlek <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 <3    <3     <3
 
 
 Älskar att tävla
 
 
 
 
 
 
Båda med ett leende ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3   <3    <3    He is a fighter and no one can stop him, put a car in the line and he will jump
 
 
 
 
 
 


Vattengrav och bara 5 år....


 
 
 
BILDBEVIS.... min 5 åring hoppar vattengrav på tävling första gången i sitt liv. Jag vågade aldrig tro detta, men efter att hon gick ända fram och tittade lite vaksamt men ändå positivt så tänkte jag chansa!!
 
Varför vågade jag inte tro detta?? Jo därför att Corvette är en tuff tjej men när det kommer till Vatten, så hatar hon det mest i världen....förutom när det ska släcka törsten. När man ska bada henne stegrar hon genom hela passet, tro mig, jag använder godis och allt. Så fort hon ser en vattenslang dör hon och när det regnar så står hon åt motsatt håll och drar ihop benen och släpar mulen i backen. Har dock inte lyckats ta en bild men har varit kreativ och ritat en ^^
 
Under hela hennes uppväxt har jag varit noga med att göra henne van vid vatten, i alla slag. Vattenpölar är jobbiga och hoppa över ett dike med vatten i.... haha, nä fy tusan så läskigt!!
 
 
 
MEN SOM SAGT, HÄR KOMMER BILDBEVIS!!
 
 
 
 
 
 


Så jävla glad och likaså svår...


 
 
 
Om jag får svära lite =)
 
 
Cassadors självförtroende är på topp och glädjen att få tävla och hoppa är det ingen som går miste om.
 
 
Det som är roligt men också såååå jobbigt. Är att han är alltid lugnare och finare i första klassen, andra klassen så VEEEET han att det är lite högre och tycker det är såååå roligt och taggar till 1000.....
 
 
 
Jag behöver inte säg mer, låt nu dessa klipp tala för sig.....
 
 
120 avd A
 
 
 
 
 
 
 
130 avd A
 
 
 
 


I have the best crew <3 and horses!!


 
 
 
 
I have the BEST crew ever <3

No rosettes today but we were pleased with the day anyway.

The first picture show you what you think they are, the second show you the real side...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här visar Cassador sin vardagliga sida med att bita Alice precis innan fotot togs... haha =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag ser denna snygga kropp, den gråa vildingens, så känns det konstigt nog fel att släppa henne på bete och tappa mycket. Hennes språng och hoppning har aldrig varit bättre. Men vet ni vad jag tänker då.... hon är 5 år och har HELA framtiden framför sig. En del tycker att 5 och 6 år är ändå mycket och att det är nu som man ska tävla. MEN ICKE!!! De är såå värda sin vila <3 Har världens finaste unghästar där jag gjort allt själv!!!!
 
 
Och Corvette ser inte såå liten ut längre =D
 
 
 
 
 
 
Alice goes crazy
 
 


Erkänn coolt???!


 
 
 


Räknar ner...


 
 
 
 
E N    V E C K A    K V A R       =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Det är så HÄÄR ni hittar mig, bland alla funktionärer ;-) Grymt snygg tröja, älskar färgen!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och vet ni vad....?! 
 
Jag kommer att blogga om ALLT möjligt i 9 DAGAR =D
 
 


Tjejerna fixat häst nr 2


 
 
 


TAGGA OM:...


 
 
 
Då ska man tagga om för mer tälving i morgon.
 
 
Corvette går 120 avd B
 
Cassador går 120 och 130.......avd A...... Hans allra första avd A =D
 
 
 
Missa inte update i morgon <3 Kommer även bilder ikväll!!
 
 
Ha nu en UNDERBAR fredag!!
 
 
 
 
 
 Hon har en grymt bra hoppteknik denna damen
 
 
 
 
 
 
 


Corvette i Björbäck


 
 
 
Jag är så nöjd med denna rundan, det blev bara ett stopp och det tar jag helt på mig. Vi fajtades lite mellan 5:an och 6:an och det medförde ett stopp. Jag vet att hon är svår att svänga och skulle rida en mycket bättre väg och hålla mer på ytter... MEN VA FAN, hon är 5 år och detta är mitt första riktiga år som jag tävlar. JAG ÄR SKITNÖJD!!!!
 
Fick även beröm och fina komplimanger av duktiga ryttare så som min tränare Amanda Ericsson och Barbro Wiengren. När man är så oruttinerad som jag är så behöver man lite feedback och många pushar. Det är roligt när folk vill än väl och att man ska lyckas, inte snacka skit och önskar andra saker.....
 
 
EN sak ska ni ha klart för er, den här gråa damen är inte det minsta lätt i sin ridning. HUH
 
 
 
Här kommer film.... och ni måste bara kika in ikväll och se VILKA snygga bilder Tuva-Lisa tog idag, så fin min lilla gråa Corvskrutt <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om ni vill gå in och kika på resultaten kan ni titta    HÄR  
 
 
 
 


Snygg 5 åring


 
 
 


Mycket nöjd tjej..


 
 
För vad kan bli bättre när man varit med om det värsta (bada) och sedan få det bästa (äta gräs) i bonus. Hoppas det gör susen i morgon, tusen tack tjejer <3 Ni är ju bara för goa!!!
 
 


Medans jag jobbar..


 
Fixar tjejerna Corvette fin inför tävling <3
 
 
 


Tagga tävling fredag och Lördag :)


 
 
Corvette går en klass i morgon och båda varsin på lördag. Sjukt mycket starter, fullt hela helgen i Björbäck :) ska bli så roligt!!! Cassador ska göra sin första start i avd A, spännande, men det är 100 starter så jag rider inte för att vinna.
 
Blir nog premiär för nya tävlingstoppen...
 
 


<3


 


Hoppövning 26/6


 
 
 
Ni fick se den andra övningen i ett tidigare inlägg, här kommer en bild och förklaring på min egna.
 
 
 

 
 
 
Det finns lite olika varianter på denna övning, men eftersom de ska tävla i helgen ville jag inte göra den allt för krävande då de bara är 5 och 6 år. Syftet är att de över oxern i mitten ska få en bra språngkurva, med en rund rygg, hög manke och söka sig neråt med huvudet och även använda sig utan den korta spänsten. Jag ville att de skulle träna på att korta sig själva inpå Oxern i mitten och även komma tillbaka efter med hjälp av det 3e hindret. För att få det har jag en liten oxer framför med ett kort galoppsprång, runt 6.50 mellan och efter hade jag bara ett helt vanligt miniräcke på sockerbi och även där runt 6.50. Tänk på att om ni höjer oxern så blir språngkurvan längre och då måste man dra ut det bakre hindret annars blir det väldigt jobbigt för pollarna.
 
Om Oxern hade stått helt själv hade Corvette blivit lång och dragit iväg efter hindret och Cassador hade dragit inpå hindret, flashat över med flack rygg. Men båda svarade riktigt snyggt på denna övning och va riktigt taggade på att göra rätt för sig. Vill man försvåra det lite eller om man har en äldre häst kan man ha 3 oxrar på raken med 6.50 mellan. Glöm heller inte att ha ganska brett mellan Oxrarna. Det är meningen att de ska kunna sträcka ut sig och bli långa i ryggen och med det så drar de ner huvudet automatiskt.
 
 
 
 
 
Det blev tyvärr ingen bra bild hur jag vill ha dem. 1:a bilden är OK men hindret är för lågt för att få den bästa kurvan. Jag vet att jag fick till riktigt fina i slutet men de som tog kort fick nog inte med de på bild.
 
 
 
 
 
 
 
 
Corvette är oftast rund i sina språng. Hon kammade ju hem 9-9 som 3 åring så hon har det i sig. Men tyvärr blev det heller inga bra bilder som visar hur jag menar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MEN HÄÄÄR KAN NI SE HUR DET SKA SE UT =D Perfekt språngkurva har hon här....
 
 
 
 
 
 
Och här har Cassador en riktigt bra med =)
 
 
 
 
 
 


BOOM, BOOM, BOMMAR


 
 
 
 
 
 Ursäkta hållningen men....
 
 
 
Bommar på marken, hur många använder sig utav det flera gånger i veckan?!
 
 
 
Jag tror många glömmer det enklaste men nog så viktigt i den vardagaliga träningen. Bommar kan läggas ut varsom i ridhuset och behäver inte ha relaterat avstånd.Travbommar är en riktigt bra övning och träning för hästen, på bilderna kan ni se att jag har lite tjockare bommar (lätta bommar och i plast) än vanligt. Då slipper man höja upp de på sockerbitar om man bara vill ha ut en liten förhöjning. Mina båda hästar la märke direkt att dessa bommar var lite högra och tryckte ifrån lite extra.
 
Min 5 åring, den gråa lilla damen, hon har så grymt bra koll på sina ben och riktigt fin spänst naturligt. Min svarting, 6 åringen, han har inte alls lika bra koll på sina ben och när jag fick hem honom för 1,5 år sedan så hoppade han över allt som låg på marken. Att man skulle trava över något fanns inte i hans värld. Så det tog säkert 6 månader innan jag kunde få en någorlunda bra trav över, började med 1 bom och ökade med 1 hela tiden. Idag, 1,5 år senare är han MYCKET bättre men långt ifrån den gråa. Tror det ligger lite i deras natur och anlag. Om jag skrittar över dessa vita bommar så lyfter Corvette benen upp i taket, Cassador... jag han drog ihop alla vita bommar i en hög så vi fick backa ut och då drog han med sig dem och la de på plats igen. Toker..
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
... jag skyller på att jag har skolios....
 
 
 
 
 
 
....och sne nacke men....
 
 
 
 
 
 
....ibland kan man se ganska normal ut ^^
 
 
 
 
 
 
 


Idag firar vi :)


 
 
 
Att bilen gick igenom, utan en enda anmärkning =D Min fina blåa lilla pärla. Som får dra runt mina två trollungar hela sommaren. Volvo är bäst, när de funkar ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det firade jag med lite shopping, behövde ett par nya gummistövlar inför falsterboveckan och ett par nya mysisar är ju aldrig fel =D
 
 


Frukost i bilen...


 
 
....i väntan på att få besiktiga bilen :) mmm!!
 
 
 
 
 
 


Cassador hoppar glatt 140...


 
 
 
...och lite till. Lätt som en plätt sa han =)
 
 
 
 
 
 
 


Lite filmklipp på Cassador 6år


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Den flygande Holländaren 6 år


 
 
Oxern ligger på 140....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Behöver jag säg att jag älskar denna häst?? <3
 
 


<3


 


Massage på jobbet :)


 
 
Massage varje månad, har det för bra på jobbet ^^
 
 
 
 


.PS.


 
 
 
Kommer att svara på era kommentarer i morgon, har inte haft tid dessa två dagar. Prioriterade inläggen <3 Hoppas ni väntar på dem!!! =D
 
 
 
 
 
 
 
 


Hoppträning 26/6


 
 
 
Hopptränat hemma idag, fick hjälp av 3 goa tjejer annars hade jag aldrig blivit klar. HUH, känner verkligen för den där semestern nu..... Jag var halvt slut efter bara skrittat Corvette, och hon var första hästen ut ^^ haha!!
 
 
 
 
Blev denna övning + en liten egen övning som jag satte ihop. Kommer bild och förklaring sen.
 
 
 
 
 
Corvette var segstartad idag med, riktigt stoig!! Ja hon behöver verkligen komma iväg på vila och tänka på annat. Men sedan fick man knappt stopp på henne, hoppade riktigt bra och det var en ganska svår övning med hinder på S-båge men hon va riktigt duktig. Efter några gånger så fattade hon precis vad hon ska och tittar efter 2:an när hon hoppar 1:an. Sjukt häftig 5 åring.
 
Cassador va såååååå laddad. Fick rida med extra inspänning i galoppen på väldigt låg höjd, då han måste bli mer rund i kroppen när vi värmer upp när han är sååå taggad och kan inte hoppa med en flack rygg. Bättre så för honom annars blir det bara pannkaka med huvudet i taket, benen rätt fram och ja, flack rygg =// Men han skötte sig mycket fint även han. Linjen är rätt svår men de två sista gångerna kom han hyfsat lugnt och backade av mycket bättre. Bra när det svänger lite så de måste tänka själva. Går inte att rusa iväg på en 60 graders sväng för de söker hinder båda två, de vill mycket väl och inte stanna eller sticka åt sidan.
 
 
Här kommer en bild som visar hur han bli när han känner att han kan hoppa som han vill när han är TAGGAD.
 
 
 
 
Jag höjde inte upp övningen så högt då det är rätt snäva svängar och de behöver inte träna på riktig omhoppning än. Så Corvette hoppade nog S-linjen på max 1moch Cassador lite högre.
 
I slutet höjde vi upp sista linjen till deras höjd, Corvette fick hoppa 1.20 och Cassador får lite att bita i, 140. Även om han bara får tävla 130 så tycker han det är så roligt att få något lite högre och det var ett bra tag sedan jag gav honom det så han fick enbart hoppa denna linje på 1.40 en gång. Och ja, vad ska jag säga, han...eller nej nu ska jag ta åt mig lite med. VI gjorde det GRYMT snyggt!!! =D
 
Finns film på Cassadors sista språng men filmen ligger på Fb och den går inte att spara ner så under dagen eller i morgon hoppas jag att jag har den i min dator så jag kan ladda upp den här så ni får se min flygande Holländare. Men jag har bildbevis att den finns.... ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så i morgon får ni bilder på dagens hoppträning, allt möjligt smått och gott, förklaring till min egna övning och även film på Cassador. Måste sova middag nu och sedan blir det jobb. Ha en strålande dag!!
 
 
 
 
 
Man ska vara rädd om sina fötter... :)
 
 


Hemma efter jobb


 
 
Fick till ett tokigt avslut på jobbet, va riktigt flummig, glad och på det blev det en bulle på huvudet ;-) Så skönt att vara glad och lättad igen....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sitter och äter lite medans jag planerar morgonens hoppning.... ÄLSKAR MINA HIPPSONBÖCKER!!!
 
 
 
 
 
Ska nog pussla ihop lite av dessa övningar. Åå så spännande :D
 
 
 


FalsterboNews :)


 
 
Dessa är uttagna :D och jag ska dit och se dem, jobba där hela veckan, fast inte alla dagar ^^!!
 
 
 


I morgon ska vi....


 
 
......hoppträna hemma :) missa inte det. Kommer lägga ut övningarna och skriva om allt!!
 
 
 
 


Öronen avslöjar allt....


 
 
 
 
 
 H E J   J A G   H E T E R   C O R V E T T E   O C H  Ä R   S U R   I B L A N D ! ! ! !
 
 
 
 
 
 
 
 
M E N   O F T A S T   Ä R   J A G   G L A D ! ! ! !
 
 
 
 
 
 
 
Mina fina hästar <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LÖNEDAGS och det firar vi med tahimat =D mmmmmmm!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Lite sömn i kroppen men mycket gjort i stallet....


 
 
Började med den gråa faran och vi tog först en skrittrunda i skogen som ligger runt en skola. På väg från anläggning så började det ta emot igen men som tur va hade piloten satt på sig ett par sporrar så hon gav upp rätt fort ^^ hehe (ston). Hur jobbigt kan det vara att rida ut utan kompis?? Väldigt svårt tydligen, ja menar, jag red ju in henne ute i skogen helt själv då jag inte ville ha henne beroende av andra ;D Men väl ute så är hon HUR cool brud som helst i huvudet. En riktig liten turbomaskin, inte många som slår hennes skritt, för att vara utav den mindre modellen!!
 
Vi återvände sedan till anläggningen och red ett lagom långt dressyrpass på utebanan. Ville få igenom hennes sidor, flytta sidleds utan att det tar emot. Fick henne riktigt mjuk och följsam utan att flyga upp och ner med huvudet för mycket. Hon va grym i traven idag, sa till på skarpen i början att här ska DET INTE rusas, trippas och vara spänd. När det verkligen tar emot och vi båda får kämpa för att komma någon vart så låter hon verkligen som en gris, GRÖFF GRÖFF säger hon. Mer gröff än nöff då hon verkligen betonar G:et =D Galoppen var också riktigt fint, stark och envis i början, som alltid. Men hon fattar snabbt vart jag vill komma och vi tränade på att vända snett igenom utan att dra iväg, vara ostadig och byta när hon vill. Tränade mycket på att hon ska lyssna på mig. Började från första början med massa halter i form med mjuka övergångar. Hon är så smart denna häst, hon behöver inte många repetitioner innan det klickar och hon gör samma saker varje gång. LOVELY <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cassador fick göra sitt dressyrpass från marken. Skönt att slippa dunderklumpen på ryggen och jag ville se hur han reagerar i galoppen från marken. Gummbandet åkte på innan galoppen då jag inte vill ha han spänd och sedan rusa iväg, vill att allt ska gå lugnt till. Även om jag verkligen avskyr gummiband och hjälptyglar OM MAN verkligen inte behöver dem. Det är så många som drar på graman och vise versa vilken häst de än sitter på. Det är mer ryttaren som behöver dem än hästen, för tydligen så kan inte ryttaren rida.....
 
 
 Min fiiin fina dressyrkille <3 Han älskar verkligen livet som häst och jobba, jobba och jobba =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Trött tjej :'(


 
Black outfit, red bike, gliding through the city....
 
Påväg till stallet och två dressyrpass väntar. Somnade efter 01.00 och vaknade 04.30....inte OK :( sen kunde jag inte somna om. Skit pigg va jag. Så nu är jag sådär ledsentrött... Men bara att bita ihop!!! :D 
 
Ha nu en bra dag!!
 
 
 
 
 
 
 


Unghästchampionatet ;)


 
 
Anmält Cassador H till Swede horses unghästchampionat i Flyinge i Oktober, då han blev klar i God tid. Än har inte många anmält sig :) Håll nu tummarna att Corvette blir klar i helgen eller ialf sätter 1 nolla till i 120, för sedan måste de åka på betesvila några veckor.
 
 


Sent eftermål ;)


 
 
 
 
 
 
Jag äter mellanmål som alla andra människor men är man hungrig efter jobbet så blir det ett sent eftermål ;-) hihi. Inte alltid jag äter det för man ska inte äta så sent och precis innan sängen men INTE tänker jag gå och lägga mig hungrig eller småsugen. Det fastnar ändå inte på mig, snarare ramlar allt socker av i dessa hårda tider. Så jag unnar mig en nyttig och god skål med järn, kalcium, nötter, frön och socker ^^. Det råkade även hamna en liten efterrätt på allt...mmm Riesen! Nu ska jag hoppa i säng...
 
 "fem små apor hoppade i sängen, en trilla ner och slog sitt lilla huvud. Mamma ringer doktorn och doktorn han svarar att inga små apor i sängen får vara..."
 
Hur många har inte hört den visan?? Tycker den är lite sorglig.
 
 
 
 
 
 
I morgon ska mina två trollungar nöta av ett dressyrpass var och det kommer även att komma fler fina bilder :) 
 
 
Sov gott nu..... och vet ni?! NI är såå grymma!! Det är ni som har gett mig massa glädje och energi idag. TACK <3


Hoppelihopp i trollskogen!


 
 
 
 
 
Igår fick Corvette följa med ut i skogen och hoppa stockar medans Cassador fick gå ett dressyrpass. Rättvist va?! =D Corvette är så himla fin nu så jag vill inte sitta och nöta hemma på banan eller i ridhuset för mycket. Jag märker det på båda, då jag hoppa ofta stockar i skogen, de blir mer självsäkra, får en riktigt härlig bjudning och de taxerar alltid bra. De har bra koll på sina ben och fötter och trots grenar, buskar och träd så har de väldigt bra koll. Skogen är ju våran bästa träningsanläggning, speciellt när man håller på med unga hästar. Corvette skötte sig utmärkt och va riktigt taggad i skogen, dock tyckte hon det va mindre roligt att ta sig dit då hon är väldigt van vid att ha med sig Cassador som sällskap men väl där va hon full av energi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cassador fick inte följa med till skogen för han ska ridas igenom odentligt denna vecka och jag lägger stor tyngd på galoppen. Har minskat lite på hans energifoder, inte något på höt. Hö får han äta nästan hur mycket han vill, ja det syns inte på hans kropp ialf, inte mycket fett där inte. Han äter tills han blir mätt sen är det bra säger han och väntar tills nästa måltid. Det har gått en vecka nu sedan jag började minska och har mest ridit han i skogen för att han ska tänka på annat är att vara så-där-galen. Men nu verkar han kännas riktigt fin i huvudet, lite "galen" energi fortfarande men inte alls som bara för en vecka sedan. Dressyrpasset igår var det bästa på länge. I skritt och trav är han en KLOCKA och en ren STJÄRNA, men galoppen va tuff i perioder men sååå mycket bättre än innan. När jag galopper så vill han kicka, spänna sig och sticka iväg. Riktigt tufft att sitta på, men med mycket tålamod, lugn hand,en nockout på mig och volter så va han riktigt fin. Idag är det vilomåndag men i morgon ska jag på ett igen och se hur han svarar i ett dressyrpass, sedan bli det hoppning onsdag, skogen torsdag och fredag+lite bana och sedan tävling lördag.
 
 
 
 

Kommer att rida båda i ett dressyrpass i morgon och förhoppningsvis kommer båda att fångas på kort =) Ska ta en massa galoppbilder på Cassador så ska jag berätta lite om bilderna...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


My dressage Horse <3


 
 
Gjorde två kollage men kunde inte välja så jag lägger upp båda ^^
 
 
 
 
 
 
 Om jag skulle tröttna eller helt enkelt inte vilja hoppa mer finns det en gren till som skulle funka :)
Jag kanske skulle starta en dressyrtävling och se hur det går, lite mersmak kanske?! :D
 
 
 
 
 
 


Never ever...give up!!


 
 
 
 
S O M E T I M E S    I T'S    H A R D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
B U  T,
 
 
N E V E R    G I V E    U P .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
T H E R E    I S    A L W A Y S    A    W A Y .
 
 

I F    Y O U    G E T    S T U C K
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

R E M E M B E R   T  O   F I G H T   
 
 
 
 
A N D   
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
N E V E R   G I V E    U P.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
N O   M A T H E R   W H O   Y O U   A R E
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
B I G    O R    S M A L L
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
N E V E R   G I V E   U P!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
O N E    D A Y,
 
 
 
 
Y O U    W I L L  S A Y
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I ' M     G L A D    T H A T    I   ......   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
N E V E R   G A V E   U P!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3          <3          <3         <3         <3         <3        <3
 
 
 
 
 


Ni som gillar att bita ihop....


 
 
 
 
...borde se denna grymma film. Åååå vill skriva och säga vissa saker MEN ni måste bara se den!!!! Ni lär inte smita undan oberörd och du får inte en lugn stund!! SE DEN!!!
 
 
THE CALL
 
 
 

The Call (2013) - The Call (2013)

 

 

 

 

 Segt väder..


 
 
Jag måste gå upp till stallet så jag kan cykla hem min fina röda cykel :) men eftersom himlen öppnade sig fick jag snällt vänta.
 
Precis nu när jag går mot stallet skriver jag det här och jag höll på att krocka, bokstavligt.. Med en gående man som hojtade till framför mig och skrattade. Dessa förbaskade mobiler, tänk va mycket skada de kan orsaka. Och vilket beroende den kan ge en ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan måste jag berätta en rolig sak som hände. När jag vaknade vid 7 första gången i lördags morse så kom jag på att jag slängde in min fina midsommarklänning i tvätten då den hade fått i sig en hel del rosé under kvällen. Jag gick ut från min lägenhet på våning 3 och när jag började gå nerför trappen så hörde jag ett flåsande ljud. Jag gick nerför trappen medans jag lyssnade och letade efter vart ljudet kom ifrån. När jag kom ner på första våningen lät det väldigt skarpt och jag gick in mot dörrarna. När jag kommit en bit ser jag ett par fötter vid hissen, sakta gick jag fram och såg en kille i shorts och t-shirt ligga och sova på golvet. Stackars kille, ingen är värd att sova utanför sin lägenhet på golvet, el kanske?! ;-)
 
 
 
 
 
 


Mmm, frukost :)


 
 
Eget müslibröd, silltallrik och jordgubbar med fil....mmm :) nu ska jag nog orka rida. Kommer fota lite i stallet och på hästarna idag, kommer bli grymma bilder så missa inte det ikväll ;-)
 
 
 
 


Älskar fina frisyrer =)


 
 
 
Lördagens frisyrer, det är verkligen såå roligt att fixa fina frisyrer och när det är midsommar så ska man självklart ha blommor i. Blev riktigt nöjd och vi kände oss sååå fiiina =)
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 


Tack för denna helg <3


 
 
 
Tack alla för denna grymma midsommarhelg, den kunde verkligen inte bli bättre och jag är fylld av så¨mycket glädje och energi nu så jag ska allt orka jobba en vecka till innan semestern <3
 
 
 
 
 
 
 
 


Ni som följer mig...


 
 
 
 
Ni är många som följer mig nu och det är verkligen så roligt. Jag kommer ge denna blogg allt jag har :) Inte bara hästar utan allt annat som rör min vardag och helg :) Hoppas ni gillar min egna stil och kanske lite mer bilder än text, men det kommer dagar då jag kan skriva en massa med och på semestern ska jag verkligen försöka sätta mig ner och ge er me av mina egna tankar och erfarenheter. Men ni kommer inte att få se mig skriva om andras bloggar och provocera fram något. Detta är en ren ICA-blogg som inte försöker vara någon annan =) Hoppas ni gillar den för vad den är och vad den en dag kanske blir.... man ska aldrig ge upp!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HA NU EN SÅÅÅ FIN sönDAG <3 NI ÄR BÄST!!!
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 


Sovit gott...


 
 
 
 
 
 
 
Känns så skönt att vakna upp en söndag och måå såå bra!! Igår gick vi inte upp innan 12 och DET är väldigt ovanligt för att vara mig. Men är man ute och surrar till 3 på nätterna så behöver man mer sömn. Somnade nog vid 3.30 inatt... =)
 
Så idag blir det inte många knop syssla, jag ska till stallet, fixa och mysa med hästarna, ska försöka att rida och kanske till och med hoppa ^^ (mohaha) Sedan kommer det att bli många filmrullar ikväll ;-)
 
 
 
 
 
 
 
Mina fina hoppstjärnor <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha nu en superduper mysig söndag och ta hand om varandra.
Vänner och familj är det finaste en människa kan äga <3 
 
 

 
 
 
 
 


Hästar finns inte??


 
 
 
Hur många har inte hört det om och om igen.... Hästar finn inte, eller hästar är en frukt som inte finns???!
 

Hittade denna klockrena bild som man verkligen kan skratta åt, men om man nu säger hästar är en frukt som inte finns så finns ju fortfarande hästen i en frukt!? Ja det va verkligen ingen smart kille som kom på dessa ord, eller han kanske är det!? Då han verkar ha tjänat grymt mycket pengar på att marknadsföra produkter med dessa ord, " hästar finns inte" och "hästar är en frukt som inte finns". Han har även bildat ett bolag och företag.....
 
 
Men visst är det en sjukt bra redigerad bild?? Eller hästar kanske inte finns alls, jag kanske slänger ut flera 1000 i månaden på just en frukt som inte finns...... haha!!!
 
 
 
 
 
 


Jag som fotograf...


 
 
 
Tog lite bilder igår, de flesta av de tog jag ialf :) på två tjejer som tog hand om mina hästar. Jag varken orkade eller hann igår eftersom vi hade fullt schema och jag måste ju ta hand om mina gäster som va på besök ;) Men hästarna mådde bra när de får någon som verkligen ro om dem.
 
 
 
 
 
 
 
 


Tack för kvällen <3


 
 
 
 


Love you sis <3


 
 
 


Grym midsommar!!


 
 
 
Jag och Sis, lika?! =) Gå gärna in och kika på hennes blogg HÄR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min fina vän Elin <3
 
 
 
 
 
 
 
Bildbevis, inga fuskkransar här inte, även om vi fick höra det hela kvällen ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sa jag att vi hade en GALEN kväll!? Bildbevis på det med ;)
 
 
 
 
 
 
Hittade även fler galningar denna kväll på toan... haha!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ponnysanning igen :)


 
 


Jaaaa!!!


 
 
Äntligen har jag hittat den, länge har Cassadors fina mössa varit borta men när man letar efter annat hittar man det man letat efter innan ^^
 
Sååå glad!!! Haha!! Bjuder på den ;)
 
 
 


;-)


 


Lunchen :)


 
 
 
 
 
Nybakat bröd :)
 
 
 
 
 


GLAD MIDSOMMAR!!! :)


 
 
VILL ÖNSKA ER ALLA FINA LÄSARE EN UNDERBAR MIDSOMMAR!!! <3
 
Klart hästarna skulle få känna av våran fina tillställning och tro mig, det gjorde dem. Cassador va riktigt mallig ;))
 
Fler bilder kommer upp sen från dagens kransar och allt <3
 
 
Vet ni, jag är så HÄÄÄR GLAD idag!!! :) weiiii
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hur underbar är inte denna bild??


 
 
Ni ser väl vad det är? :)
 
 


Gooood midsommar på er :)


 
 
Oojojoj, fullt schema idag :) hela helgen kommer jag att bjuda på mat, frissyrer, massa klänningar och andra roliga bilder :) så missa inte det!! Nu tar jag inlinesen till stallet ;-)
 
 
 
 


Helgens första... :)


 
 
Blomsterfrissyr =D och många fler lär det bli!!!
 
 
 
 
Jag trär blomman runt en hårnål och sedan sitter den hela kvällen :)
 
 
 


varför inte....


 
 
 
.....ge någon i din omgivning, familj, vän, arbetskamrat el våga ge någon du inte känner, en kram, bara sådär utan anledning. En kram kan göra skillnad och Vi kramar alldeles för lite! Tänk dig själv om du har en dålig dag och någon bara går fram och ger dig en kramande omtanke <3 Jag lovar att det kommer att uppskattas av alla!!
 
 
 
 


Bästa snackset!!!


 
 
Funkar i alla väder men bäst på sommare är våra egna svenska orangea godisbitar, ja jag föredrar en morot framför en godispåse.. Hehe, man brukar bli som man umgås och jag hänger nog för "mycket" med mina fyrbenta trollungar ;-) hihi!!
Så då var lägenheten städat, nästan allt inhandlat och hästarnas motionerade och stallet fixat, då är jag allt värd lite stek i solen med en påse morötter ^^
 
 
 
 


Goood morgon snyggingar ;-)


 
 
Vaknat på en riktigt bra sida idag :) Stallet är färdigt och jag och min röda fina cykel är på väg till stan för att handla det sista inför midsommar :)
Det ser väl lite bättre ut på väderfronten, bara det får vara varm!! Satt ju ute och hackade tänder förra året ;)
 
Nu ska jag plocka lite mer blommor påväg till stan...
 
Ha det fint!!
 
 
Visst är prästkragen nr 1 midsommarblomma?? :) 
 
 
 
 
 
Tillökning i korgen ^^
 
 
 


Servera bjuder..


 
 
Alla anställda på silllunch :D mms!!
 
 
 


Bjuder på denna goding...


 
 
Eftersom ni gillade den andra bilden där en liten tjej lutade sig över för att pussa på hästen, tror jag ni gillar denna. Det kunde vara hennes kille ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Har 1000 söta bilder i min "bloggmapp" och jag kommer att bjuda er på dem lite då och då...
 
 
 
 
 
 
Här kommer ett till underbart konstverk i form av två hästar som kliver ut ur tavlan.... =)
 
 
 
 
 
 
 


Hästar är en skatt!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi människor älskar verkligen våra djur och de flesta skulle göra allt för dem. Vi matar dem, plockar upp efter dem, blir de sjuka så betalar vi sjukt dyra veterinärräkningar, ger de all vår kärlek och tid, allt för att de ska få ett liv dem är värda.
 
Det finns ingen idrott i världen, tror jag, som är dyrare och mer slitsamt än vi som håller på med hästar. Hästen behöver daglig tillsyn och träning, om den inte får röra sig på stora marker. Jag tror själv att en häst mår bäst med ett allsidigt liv, men även ska det finnas rutiner varje dag. Jag tror inte en häst blir glad att få gå på samma underlag dag ut och dag in och träna samma saker varje gång. UT i skogen med er, finns inget man mår bättre av än lite skog och natur och det gör mycket gott för hästen med. Sedan ska boxar skötas, täcken ska av och på, hästen behövs borstas varje dag och alla hästar kräver olika foderstarter. Ja sen kommer alla dessa höpåsar som man fyller varje dag (om man är inackorderad). Har man heller inga vattenkoppar så är det evighetsgöra att fylla hinkar och konka. Hästen har även en utrustning och vi människor som äger en häst eller flera brukar ha en sjö uppsättning till häst/hästarna. Det räcker inte med ett träns, en sadel och ett schabrak... ja ni vet ju själva om ni koller efter i sadelkammaren, på hyllor, skåp eller hemma i förrådet kanske?! Sedan ska alla dessa schabrak tvättas med.... det ska tvättas, lädret ska putsas och skulle hästen vara svullen eller ansträngd så ska benen linimentas, lindas och tas om hand. Jag har säkert glömt massor men detta är en liten överblick vad vi gör med våran älskade och bästa vän, hästen.
 
 
Jag nämnde i rubriken att hästen är en skatt, jag tror nämligen att alla hästar är en skatt. Vi alla värderar våra skatter olika, alla har inte samma värde. Äger du två skatter så kanske du tycker den ena är lite mer värd än den andra?! Har du ett halsband som är i rent silver och ett annat som ser lika dant ut men har en massa diamanter i sig, vilken skatt tror du att du värderar mest??......nu kanske alla tänker den med diamanter, alltid den som är dyrast. Men i verkligheten är det inte så och samma gäller för hästar. Om vi går tillbaka till halsbandet med rent silver, så kanske du fått det av din mamma som ett minne innan hon gick bort. Om det hade varit så, hade du fortfarande brytt dig mer om halsbandet med diamanter i?? Samma gäller det med hästarna, om du har köpt två hästar, den ena för en billig peng och den andra för en dyr en. Så behöver det inte vara den dyraste som är den bästa. Ni måste komma ihåg det, för i hästvärlden så är många blinda när det gäller dyra hästar och pengar.
 
Jag kan även referera hästen till en skatt när vi har bestämt oss för att leta ny häst. När man börjar leta runt på nätet och kanske drar i lite kontakter så är det inte vanligt att man hittar första bästa man tittar på. Letandet är lite som en skattkarta. Om du letar efter EN häst så finns det bara ett X på din karta, du ska hitta den häst som passar DIG. Det kan även bli så att man känner hopplösheten under tiden man letar efter den gömda skatten, men ger man aldrig upp så finner man den en vacker dag....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konst är något vi människor värdesätter olika men vore det inte underbart att finna en hästskulptur i sanden som en människa lagt ner hela sin själ i. Ja titta bara på manen...jag tror inte han gjorde denna häst på 1 timme. Tänk om man själv hade sådana händer att kunna skapa något så vacker och nästan lite omöjligt i ens egna värld....
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Något som vi alla hästmänniskor har gemensamt, trots storlek, prestation, prispeng, ålder, utseende, ras....... så älskar vi våra bästa vänner tills dagen skiljer oss åt!!!   <3
 
 
 
 
 


Säger det igen...


 
 
 
En bild ljuger aldrig och flera bilder, no way....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gå in och läs på denna blogg, klicka HÄR
 
 
 
 


Ett riktigt ASS!!!


 
Det är Cassadors nya smeknamn "pain in thé Ass"!!!
 
Idag tänkte jag bara motionera honom i alla gångarterna, då han gick rätt hårt igår och han booorde ju vara lite trött. Han skrittade på bra och va fin där, även i traven var han lång och låg i halsen och travade på väldigt bra. Men sen kom...galoppen... Idag tänkte jag köra tvärtom, lite kortare galopp från början så han inte får chansen att sticka. Men han kunde inte slappna av och var så spänd. Jag hade tålamod och kämpade på bra tills han ställde sig upp rejält och vi höll på att ramla in på läktaren.....
DET ÄR INTE OK, huh.... Jag som aldrig använder hjälptyglar eller något sådant tog faktiskt med mig gummiband in, in case of tänkte jag. Så på med den och han gav upp på en gång?!?!!!!! Vi travade lite men arbetade väldigt mycket i galoppen då han har mest problem att slappna av i den nu. Nästa gång jag rider honom på banan så åker den på i galoppen från första start, tänker inte ta mer fajter med honom i de galna skick han är i.
 
 
 
 
 
 
 


Stat-i-stik innan sängen


 
 
 
hihi, känner mig på lite bushumör och DET BÅDAR GOTT =D
 
 
 
 
Men här kommer lite statistik innan sängen kallar och lite healing <3
 
 
 
 
 
 
Sjukt roligt är det ialf.....
 
 
 
 
 
G O D    N A T T
 
 
 
 

Sötnos....gillar denna bild :)
 
 
 
 
 
 
 


Kom på en sak...


 
 
 
Jag har 150 bilder tagna från idag, på båda mina trollungar och istället för att slänga upp en massa massa bara sådär, så tänkte jag ta några stycken lite då och då och skriva om dem. Bra va?? =)
 
Idag, kväll, nu, ska jag visa er Cassadors dåliga sida som han har börjat med...och jag säger bara ett ord, ÖVERSKOTTSENERGI!!!!!!!!!
 
 
Cassador har blivit helt gaaaalen, jag tycker att han och Corvette har kommit så långt i sin utveckling för deras ålder så jag rider dem inte lika mycket och hårda/långa pass som jag gjorde i vintras. Corvette tar detta superduperbra och är riktigt fin i alla gångarter, lyssnar på mig och har alltid lite extra energi till allt jag ber om (nu ska vi inte ta upp hemmatävlingarna för dem har vi glömt).
Sååå.... nu har jag dragit ner på hans enda energikälla som finns, den havrefria müslin. Så det är bara att vänta och se om han ändrar sig. JA ni ser ju själva....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"En bild säger mer än ett ord, flera bilder säger ALLT"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mmmm..jag orkade tillslut inte hålla honom så han fick springa av sig lite. Ni som har sett han lugn och fin förra året, kom och provrid honom idag så får ni något att bita i. Han har i och för sig alltid haft en lite vass sida till hoppning och tävling men aldrig på hemmaträning. Nu är han vass hemma och SJUUUKT JOBBIG på tävling!!!! Folk frågar vad jag ger mina hästar?!?! Kärlek svara jag lite osäkert och funderar efter om det finns något annat?! hmm... 
Det kan säkert finnas hästar som blir så här när man kanske har sporrat, hetsat upp, barrerat eller gett de massa stryk för att de ska hoppa eller bli "lite galna". Men jag kan inte komma på en gång jag ridit med spö på honom detta år hemma, sporrar använder jag endast ibland i andra tävlingsrundan om hans KÄNNS SLÖ....och vid ett dressyrpass, aldrig annars =(
 
 
Om det finns någon där ute som har tips, VAD SOM HELST, vad jag ska göra så kom an med det bara. Han är tunn i typen och jag vill helst inte minska på müslin då jag är rädd att han tunnar ut mer. Det har tagit mig ett år att få han dit han är nu och lusern funkade inte alls....men jag minskar lite nu och ser vad som händer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till OCH med ett par galoppbommar kan vara roliga att lägga sjukt mycket energi på....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min Bästa Fotograf Lexi, klicka HÄR för att komma till hennes Blogg <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Mina hoppstollar =)


 
 
 


Älskar mat...


 
 
....speciellt Thaimat <3
 
Jag är stammis en hiss ner, jag går ofta en påse nufriterade räkchips =D mmm!!
 
 
 
 
 
 
 
Till detta, mitt favoritprogram. Den brittiska Antikrundan =P
 
 
 
 
 
 
 
 


Bilder från idag :)


 
 
Kommer att lägga upp fler bilder i morgon men här har ni ett smakprov :))
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Stolt är jag!


 
 
Idag va min lilla gråa vilding så duktig, hoppade en liten bana på 3 hinder och Corvette va sååå fin. Hon lyssnade verkligen på mig. Hon tog bara tag i bettet en gång och hoppade mot hindret men då lyckades jag stanna henne. Det går ju inte att känna något avstånd när hästen flyger upp i luften mot hindret. Men annars så duktig!! Så nu är vi sams igen efter det som hände i helgen <3
 
 
 
Cassador ja, han är fullkomligt galen i galoppen nu och det finns inte mycket broms när det står hinder framme. Jag ska minska ner mycket på hans foder och se om det hjälper. Annars tycker han väl att jag hoppar honom för lite ;)
 
Lexi och Melinda hjälpte mig med hinderna och de har även filmat och fotat så det kommet upp sen!! Hoppas ni har en lika fin dag som vi i Halmstad har, massa sol :))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Liten kick att få fler läsare =)


 
 
Grymt roligt att ni är så många som varit inne och kikat på min sida, tack vare Ponnysanning och även lite Nellie Berntssons sida, men ni från Ponnysanning slår alla rekord =)
 
Ni är mer än välkomna att stanna, följa med mig och mina två hästar på våran resa genom vardagen, tävling och träning. Önskar ni däremot en provocerande blogg finner ni inget på denna sida. Jag har så mycket andra tankar jag vill dela med mig av och MIN egna vardag. Jag jobbar på att bli mer personlig och skriva mer text, men vardagen är ganska full nu med två hästar och heltidsjobb. Men jag har snart semester och då ska jag lära mig att skriva mer och sedan försöka fortsätta i det spåret, ni får gärna hjälpa mig. Men jag har gjort denna blogg till min egna och jag vill inte efterlikna någon annan.
Jag är en satsande hoppryttare som har två grymt fina hästar, med lite större tyngd på den svartbruna då många drar i honom, ja till och med Peter Eriksson. Så stanna om ni vill följa med oss till Flyinge i Oktober och kanske även till Champion of the youngsters på Grevagården =)
 
Jag kommer även att rida in en svart pärla till hösten och visa denna på 3 årstestet nästa år. Då kommer jag att skriva allt jag gör här, steg för steg.
=) Corvette, den gråa vildingen, henne köpte jag när hon var 5 månader och där har jag gjort allt själv. Ja menar, det kan ju inte bli värre?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


DEN KOM MED =D


 
 
Vunnit alla fina Hippsonböcker (mammas förtjänst <3), varit med på Nellies sida och nu Ponnysanning, allt inom loppet på 3 veckor =D 
 
 
 
 
BÄSTA FOTOTGRAFEN ÄR LEXI, klicka HÄR för att komma till hennes blogg =D Hon fotograferar även de flesta bilder som jag har på bloggen, hon är grym =)
 
 
 
 
 
 


Kommer snart en ny plåtning....


 
 
 
Jag kommer snart att göra en ny plåtning och jag bara längtar till denna dag!! Jag kommer inte att plåtas ensam men heller inte med vem som helst..... =) hihi, mer kan jag inte säga. Ni få helt enkelt vänta och se. Då kommer jag även att göra om min header och lägga in nya bilder!!!
 
 
 
 


Förra årets plåtning


 
 
Förra sommaren gjorde jag en liten plåtning till en Floristtidning och den bilden som de valde ut hamnade på framsidan på tidningen. Lite coolt faktiskt då denna tidning ges ut till floristbutiker i hela Sverige =). En barndomsvän från hemtrakterna jobbar som florist och hon hörde av sig och sa att hon hade hittat en bekant på framsidan och det var ju lite roligt.
 
 
Här ser ni lite bilder från dagen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blommorna var sjukt häftiga, stora och riktigt fint gjorda!
 
 
 
 
 
Fick se lite bilder på datorn när allt var klart =)
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter några veckor kom resultatet och framsidan =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna bilden använde de till framsidan =)
 
 


En favorit :)


 
Kokta majskolvar med smör, salt och vitpeppar ^^ mmm!!!
 
 
 


Mysigt :)


 
 
 
 
 
 
 
Älskar denna bild, så läckra färger :-)
 
 


Jag räknar neeeeeer..... =D


 
 
 
Här ska jag hänga, jobba, titta, shoppa, festa, träffa nya och gamla ansikten och ha SKITKUL!!!!! =D
 
 
 
 
 


Dags att plocka Gubbar...


 
 
 
 
...de RÖDA GOA GUBBARNA!!! =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har ett jordgubbsland, eller "åker", precis utanför Halmstad, Skedala heter det. Där är det självplockning och det bästa med detta är att man inte behöver betala inträde för att "äta hur mycket man vill". =D Så älskar man verkligen jordgubbar ska man åka hit och äta sig mätt medans man plockar. Jag lovar att du inte vill se åt jordgubbar mer.....den dagen ;-)
 
 
 
 


Roligt med gamla bilder =)


 
 
 
Hittade nu en gammal bild på Corvette när hon var liten, här är hon bara 1 år =)
 
 
 
 


Corvette, skruttan.....


 
 
 
...Corven, korvskrutt, Turbo, galning, ja kärt barn har många namn.
 
 
 
 
 
Varför är du okoncentrerad på hemmaplan?? Måste du vara det på alla hemmatävlingar?? Jag kommer aldrig mer våga tävla dig hemma om du inte kan lära dig att ha full fokus på nästa hinder. Jag vill inte bli arg på dig men igår blev jag det på riktigt för första gången någonsin. Du är ett sto och ett mycket positivt envist sådant. Du tjurar aldrig inne på banan och älskar verkligen att hoppa och du är nästan aldrig i bommarna. Men det du har börjat med nu, okoncentration och STICKA ÅT SIDAN, är inte OK. Jag vet att du bara är 5 år och jag tar din ålder på fulla allvar. Jag är den enda som känner dig in på skinnet och vet vad du gillar. Det är inte alla som förstår hur svår du är att sitta på inne på tävlingsbanorna, bara kloka människor kan ha en aning. Du är som en ponny, du sticker och drar iväg så fort du får chansen och det där med förhållning och komma tillbaka är något för "stora hästar" tycker du. Igår var det 10 hinder och 11 språng, du var så himla fin på alla andra hinder och sög på OK utan inpå kombinationen och sista hindret då du tittade på helt andra saker eller va helt ur fokus och glömde helt av mig. Hur tänker du min fina, gråa, lilla vilding?? Önskar man kunde prata med sin häst ibland, ord mot ord. Visst förstår man de till en viss del men inte alltid hela vägen. Efter gårdagen var jag väldigt ledsen, jag gick och tröstade mig hos min fina svarta stjärna. Jag frågade Cassador, "du skulle aldrig få för dig att hitta på andra saker och stanna!?", han svarde "nej det skulle jag aldrig göra", ialf tror jag han tänkte det. Men men, jag kan bita ihop och vända rätt snabbt men detta tog tag i mig lite extra då jag är lite känslig nu. Hon var ju sååååå himla fin förra helgen!?!?!?!?! Jag var såååå stolt över henne i Munka Ljungby, 3-kombination sög hon på utan problem och hoppade allt med vilja och FULL koncentration. Men inte på en enda hemmatävling har det gått riktigt bra och jag kännt mig nöjd, inte på någon utav våra tävlingar som vi haft på gräs. SÅ, nu går vi vidare och blickar framåt, vi glömmer helgen och tar helt enkelt paus helt från att tävla på hemmaplan ett bra tag framöver.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min lilla studsboll =)
 
 
 
 
 
 


Tårta, konstverk, eller bådadelarna =D


 
 
 
 
 


Belöning till mig..


 
 
 
 
 
 
Erkänn att ni blev liiite sugna??? =D Ja jag har bara ätit 10 godisar nu och där tog det stopp. Äter aldrig mycket godis men tycker det är roligt att köpa ^^ knäpp ja vet!!! Syrran, Rebecca fick även vara med på ett hörn ;-)
 
 
 
 
 
 
 Min fining <3
 
 
 
 


Mysig morgon ;)


 
 
Den där hunden igen, hon tar verkligen upp hela min 120 säng :)
 
 
 


Himlen öppnade sig...


 
 
 
Jag tror inte vi var ensamma på västkusten som fick mer eller mindre översvämning och floder som forsade!! :)
 
 
 
 
 
 
Men medans det regnade hade vi det gott :-) Banan var färdig och allt annat var klart!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina mamma och Lilly :)
 
 
 
 
 
Vi lottar även ut funktionärspris på varje tävling Vi anordnar, jag vann ett presentkort på Harrys förra året och denna gång van Hugo ett annat, tror det var en hästbutik ;)
 
 
 
 
 
 
 
Vi hittade även lite pölar på vägen hem...
 
 
 


SURPRICE!!!!! =D


 
 
 
 
Mina föräldrar kom och överraskade mig idag!! Vilken fin överraskning!!! Så glad jag blev!! De bor ju en bit ifrån, lite mer än en timme. Weeii va glad jag blev!! 
 
 
 


Sweet!!


 
 
Inte dumt när favoritshortsen passar igen, använde dem senast på gymnasiet ;-)  Annars har man det bra, solen skiner och vädret är perfekt!!
 
 
 
 
 
 
Hemmatävling på Halmstads FK
 
 


Duktiga Hugo!!


 
 
Hemmaryttare kom 3:a :) 
 
 


Mina små...


 
 
 
....trollbebisar :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


God lördag mina fina läsare =D


 
 
Äntligen har jag vaknat på rätt sida <3 
 
 
Så skönt att vakna upp och känna mig full av energi och helt ren i kroppen. Det var nog tack vare Jonna, en go vän till mig, och hennes healing <3 Ibland måste man tro på det omöjliga för att det ska bli möjligt. Att bära på massa dålig skit är inte alltid lätt att tömma och få bort helt själv. Lite hjälp av fina människor, kärlek och ja kanske lite healing, så känner man sig som en ny människa igen.... <3
 
 
Nu har jag cyklat till Stallet och här är det Ponnytävling hela helgen. Går två unghästklasser ikväll för mig, får se om jag orkar starta!! Tack för att så många har tittat in här :) Hoppas ni stannar, lovar att ni isf kommer att få vara med på min resa att nå svår klass. Jag har materialet, det är bara jag, piloten, som måste navigera rätt väg!!!
 
 
 
 


Snart är jag tillbaka...


 
 
 
....hoppas jag!! För med så många besökare nu och fina kommentarer så.....    :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har som sagt nte riktig varit piff eller puff på något, därav har bloggen blivit lite ensidig. Jag jobbar på det och försöker att hitta tillbaka till stigen. Jag hoppas även att jag kan bli lite mer personlig i bloggen med mer finstilta inlägg. Har väl varit rädd för dagens nätmobbning när man blir mer personlig, jag har ju läst ett och ett annat blogginlägg och kommentarer.
Jag älskar ju att skriva och lite därför jag skaffade blogg men har inte riktig släppt på det ännu...
 
 
 
 
 


God morgon!!! :)


Vill önska er en god morgon och en trevlig helg!! Jag känner mig piggare idag :) Skriver mer senare!!


WOOOOW, COOOOLT!!!


 
 
Visste inte att jag va med i någon tävling men shit, underbara fina Nellie utsåg mig av alla dessa flera 1000 bloggare som besöker och kommenterar hennes blogg!! Min Häst må vara den bästa barntidningen man läste när man va liten, denna busiga Lilla Mulle och Lilla jag, på NELLIE BERNTSSONS STORA BLOGG!!!! <3 
 
 
Som jag alltid säger, åldern är bara en siffra och Nellie må vara 12 (snart 13) men se upp, innan hon hunnit bli myndig så har hon gjort mer nytta och underverk än vad vi vuxna försöker göra tillsammans!!! YOU ROCK NELLIE <3 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
You made my week, feeling much better <3
 
 
 
 
 
 


Saknar mina trollungar <3


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mina fina trollungar, ni kan konsten att få en att må bra. Tänk om livet vore så enkelt, äta, sova, tävla och träna. Tur jag spetsar erat enkla liv med massa kärlek <3 
 
 
 
 
 


Fruktansvärt!!


 
 
 
OM DU INTE KAN RIDA utan allt detta "hjälpmedel" ska DU nog tänka efter om du ska sitta där uppe och styra i huvudtaget!! Det gör ont i mig....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Se in i hästens ögon, det gör så ont när vi utsätter våra bästa vänner för detta
 
 
 


Kvällens måltid!


 
 
Ställde mig på vågen idag, mitt liv har verkligen varit tufft och hårt. Ändring på kosten då vågen inte stämde ;-) Mer mellanmål mellan målen!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Mmmm, mat o fina brorsbarn :-)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Mår sådär...


 
 
Om man inte mår bra på insidan kan man ialf försöka se bra ut på utsidan ;-) 
 
 
 
 
 
Skämt o sido... åkte i alla fall hem till mor och far efter Stallet i går morse. Vill inte va dålig och vara hemma själv. Nu tar min fina familj hand om mig och mamma lagar God mat och försöker få mig fit for fight!!
 
 
 
 
 
  
 
 
Lilly är den absolut bästa medicinen ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
Mamma hade sedan tidigare bestämt att vi skulle ut till Kerstis stuga och det skulle bara göra gott för mig. Jaja, jag går dit maten är. Så himla vackert!! Älskar verkligen de småländska sjöarna!!  
 
 
 
 
 
 
 
Nu har jag sovit i 9h och det händer aldrig. Även om jag har en hund som tar upp hela sängen så är det då mysigt att vara hemma!! Älskar min familj


morgonmys <3


 
 
 


Livsnjutare ^^


 
 
Man får passa på, det är ju bara sommar 1 gång om året ;-)
 
 
 


Två nollor kvar...


 
 
.....SEN blir det grönbete!! Så länge får gräset komma till oss när vi inte kan ta oss till gräset ;-)
 
 
 


Min vackra kille.. <3


 
 
 
 


Midsommar..


 
Jag hoppas verkligen att vädergudarna ändrar sitt schema till nästa helg. Ja ingen vill väl ha repris från förra årets midsommar med kyla, regn och hagel???!!
 
 
 


Operation blev det idag...


 
 
För min fina röda vän, cykeln :) Däcket va helt utslitet fram så de bytte både däck och slang, för bara 300kr. Billig operation och det var välbehövt. Tänk om min Pärla fått punka ute på Tylösand, då hade det inte varit roligt :-) Nu ska hon nog orka med Sommarens bravader. Hästarna fick vila idag med, äta massa gräs, hö och vila upp sig :) nu blir det jobb!!
 


Vackert.. :)


 
 


Höstens projekt =)


 
 
Här ser ni Dahlia, 2 år. Henne ska jag rida in till hösten. Visst är hon läcker??
 
 
 
 
 


Kroppen behöver...


 
 
 
 
 
 
 
 
.....även lite socker ;-)


Äter upp mig!!


 
Hård träning, tävling, massa press och heltidsjobb gör att kroppen tar mycket stryk. Jag gör alltid matlådor till jobbet så det blir ofta storkok :) Idag har jag längtat lite efter köttfärssås och lite tilltugg så jag gjorde båda :-) Hinner inte äta tilltugg ikväll då vi ska på bio och äta ute. Hoppas ni har en bra dag!!
 


God middag....


 
 
.....min trötta hoppare :))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ops, någon glömde att ta ut knopparna??! ;)
 
 


Film från Munka Ljungby


 
 
Julia Ström och hennes familj fixade så jag fick två rundor filmade, tusen mega Tack!!!
 
 
 
 
 
 
Corvettes felfria 1.20
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cassadors felfria runda i den andra 1.20
 
 
 
 
 
Inte alla 6 åringar som leker runt på 1.20.... jag är jättenöjd med denna runda. Om ni tycker han va taggad i denna runda så var han 10 gånger värre i 1.30...... Han vet på något sett om att det är en högre höjd och ja, han älskar verkligen att hoppa denna fiiina gummiboll till dressyhäst <3 Det är bara liiite jobbigt för mig att rida honom men jag hoppas verkligen att han lugnar ner sig lite och lär sig att det går inte att hålla på så om man ska klättra upp i klasserna, ja nästa år är det 1.40 och det har han verkligen inga problem men, bara min lilla fina gosse kan kyla ner sin glädje liiite. <3
 
 
 
 
 
 


Söndagens frukost :)


 
 
 


Unnade mig något fint :))


 
 
 
Unnade mig en NY tävlingstopp igår, blev så kär i den när jag gick förbi en monter på tävlingen och efter mina 3 nollar och en runda med ett nedslag så va jag vekligen värd den!! =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick en fråga vart jag hade köpt den rosa toppen innan med blingbling. Jag kommer inte ihåg butiken men jag hittade nu lapparna till den så ni kan gå in på sidan och även söka på butiker som säljer märket =) Nytt för i år ialf =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Im walking on sunshine <3


 
 
 
 
 
 
LYCKA!! <3 
 
 
Fina Cassador, 6 år, är nu kvalad till Championatet i Flyinge, höjd 1.30, i Oktober.
 
Idag fick jag åka på tävling själv igen. Båda mina trollungar var med. Jag startade 4 klasser, två 1.20 med Corvette och hon gick en felfri och 4 fel i andra. Så grymt nöjd är jag med min ridning med henne. Mycket attityd och rida rida rida :-) DUKTIGA BRUM BRUM Corvette!!
Cassador gick 1.20 och 1.30.....felfri i båda <3 Trodde han skulle lugna ner sig till andra klassen men idag va han SJÖVILD, explosiv, överallt och såååååå TAGGAD AV LYCKA!!! Finns inte inte en enda chans att han i denna form tänker stanna på ett hinder. Jag är nöjd med 1.20 men i 1.30 fick jag bara några språng som jag va nöjd med, trots en felfri ritt?!?!? Jag grät när jag gick ut från banan, jag kände mig verkligen maktlös... Jag visste att en felfri ritt gjorde oss klara till championatet i Flyinge men ändå kände jag mig kluven. Claes Brudefors såg direkt när jag kom ut att jag va nere. Han stöttar alltid mig efter varje ritt och han tyckte jag red bra, det är Cassador som måste lugna ner sig och förhoppningsvis lär han sig utav rundor som dessa då han inte kan vara såååå taggad!! Suck...... Varför kan han inte vara så på träning så jag kan få hjälp med att hantera det?! Jag fick som tur va hjälp av Carl Dyrendahl men han va också lite kluven över hans överhettade temperament. Jag har ju nämt innan att Carl alltid kallar honom "den flygande holländaren", Idag la vill till Galen framför ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så himla smidigt med varsin krubba i transporten så de kan mumsa sin musli, tillsammans ;-)
 
 
 
 
 
 
Cassador gör minen när han badar ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
Två skumma hästar?! ;-)  
 
 
 
 
 
 
Film kommer upp på 2 rundor sen :)
 


Studenternas dag :)


 
 
Idag har jag och Jessica ridit ut på två fina hästar. Sedan tog vi bara 5 min galopp i ridhuset och båda var avslappnade och riktigt fina. Hoppas de laddar på krutet för i morgon blir det lång tävlingsdag!!!
 
 
Fixade även håret på två fina studenter, Nicole och Madde ;))
 
 
 


6 juni :)


En helt underbar dag <3
Första doppet är gjort!!


Trim trim och massa SOL


 
Idag fick jag fint besök i stallet utav Karin Ingelstrand. Hon hjälpte mig i stallet och även att mjuka upp hästarna. Jag tyckte hon skulle komma och hälsa på mig och hästarna innan hon flyttar till Spanien med sin familj. Fick även henne att hoppa några skutt med min svarta stjärna, lite ringrostig men knapparna hade hon inte glömt, hon är duktig på att rida och har en bra hand med hästar. Kommer sakna dig Karin men jag kommer lätt ner till den spanska värmen nästa sommar!! Önska er all lycka och en underbar tid där nere!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag byggde jag en övningen utifrån mina fina, bästa hippson böcker. Det finns verkligen allt i dem. Jag ska bjuda på någon sida då och då ;-) Idag byggde jag från ett kapitel som heter "Lydnad", jag tänkte att detta är ju perfekt till mina heta och glada hästar. Jag använde mig utav tre räcken som jag bygger på 3 böjda linjer. 17,5 mellan varje och mellan varje räcke ska man lägga en volt. Få hästen att lugna ner sig, komma tillbaka och sedan kunna vända upp mot hindret och få en sansad bjudning. Det va en helt otrolig känsla på Corvette, den passade henne perfekt denna övning. Hon vill ju gärna vara rusa iväg när det är kort avstånd, men nu fick hon lägga volt innan varje hinder och sedan efter ett varv på vikten kunde jag vända upp henne mot hindret och avsprånget satt perfekt!! Fy TUSAN va fin hon va idag min lilla pärla!! Cassador hade även han ett krutpaket i baken men va ändå snäppet finare och mer sansad än va han brukar va. Sedan hade jag byggt upp en helt vanlig parallell oxer på andra långsidan utan några hjälpbommar. Denna kom jag på efter broms- och volt övningen och det märktes att övningen gjorde sitt innan då de båda lyssnade mer på mig på väg till oxern och backade av grymt fint, men fortfarande laddade.
Nu ligger jag i solen och väntar på en vän. Vi ska cykla och bada, sedan äta glass och ha en riktigt trevlig ledig dag!! Hoppas ni har det lika fint som jag :))


Härligt o jobba kväll :))


 
 


Hippsons tävling!!


 
 
Hippson hade en tävling där vi läsare skulle hjälpa Gustaf Johansson att namnge sin fina Totilas hingsavkomma. Det namn som Gustaf väljer vinner alla Hippsons ridövningsböcker, inklusive den senaste i serien om hoppning som alldeles nyligen blev klar!!!!
 
 
 
VILL NI VETA VEM SOM VAN??????
 
 
 
 
MIN MAMMA!!!!!!! Yvonne Johansson!!!! =) =) =)
 

Jag ringde hem till henne och bad henne delta då jag så gärna ville ha alla Hippson supernyttiga övningsböcker!! 
 
 
 

Här nedan ser ni Totilas hingsten, Popular GJ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta är ett urklipp från hippson tidningen

 

------------------------------------------------

 

"Totilas-fölet som växer och frodas på Tollsbo gård har nu fått ett namn, tack vare er Hippson-läsare.

 

Det var inte helt lätt för uppfödaren Gustaf Johansson att välja namn på sin fina hingst, han ville ju att namnet skulle vara en låttitel, eftersom flera av de andra hästarna i stallet är döpta efter kända sånger.

Hela 400 förslag skickades in till mejlen och efter mycket funderande har nu Gustaf bestämt sig för ett av dem.


- Vi har kommit fram till namnet Popular GJ. Det är ett kort namn som är lätt att komma ihåg, med en bra låt som dessutom är svensk. Det tycker vi passar bra till en svenskfödd häst. Han är också redan väldigt populär och kommer förhoppningsvis att fortsätta leva upp till det i framtiden, motiverar Gustaf namnvalet.

Två personer föreslog det vinnande bidraget.


Berit Jansson från Tystberga
och
Yvonne Johansson från Gislaved

 

De får nu varsitt bokpaket, innehållande Hippsons alla ridövningsböcker, inklusive den allra senaste hoppboken som alldeles nyss blev klar.

 

 

 

 

Grattis säger vi till vinnarna och lycka till önskar vi så klart Popular GJ och Gustaf Johansson!

 

 

---------------------------------------------------------

 

SÅ NU vet vi vad jag ska läsa för böcker i sommar =D =D =D

 

 

 Härliga måndag!!


 
Fixade hästarna tidigt och sedan har jag unnat mig en god och ledig dag i solen.
 
 
 


Vilken GRYM häst =)


 
 
 


Älskar detta klipp =)


 
 
 
Här visar filmen hur ryttaren visar väldigt många hinder i början och hur han rider. COOLT!!
 
 
 
 


Im am.... so happy <3


 
 
 
 
I detta långa inlägg, tänker jag inleda med min absoluta favoritlåt. Jag kan lyssna på den om och om igen och aldrig tröttna. Jag kan gråta till den och jag kan le, den får alla känslorna att komma till liv!!! Du måste bara lyssna på den igen, även om du hört den innan. Dra på dig ett par hörlurar och på ganska hög volym och lev dig in musiken och lyssna till texten....Jag bara älskar hans röst!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nedan kan ni finna den största delen av texten till låten, "Here I Am". Jag har även lagt till mina egna små ord i början som jag refererar texten till och sedan förstår ni vad den handlar om för mig. Alla har vi våra favoritlåtar och vi alla väljer även att ha olika minnen till dem eller tankar kring. <3
 


"Here I am, this is me - Erica
There is no where else on Earth I'd rather be - Med hästarna
Here I am, it's just me and you - Jag och Cassador
Tonight we'll make our dreams come true - På tävlingsbanorna

It's a new World, it's a new start
It's alive, with the beating of Young hearts
It's a new day, it's a new plan
I've be waiting for you, here I am

Here I am

Here we are, we've just begun
And after all this time my time has come
Yeah, here we are, still going strong
Wright here in the place were we belong

Ooh!
It's a new World, it's a new start
It's alive, with the beating of Young hearts
It's a new day, it's a new plan
I've be waiting for you, here I am

Yeah here I am

Here I am

Here I am

Right next to you

An suddenly the World is all brand new

Here I am

Here I am

Oh, I'm gonna stay

Now There is nothing standing in our way

Ooh! Here I am

Here I am

This is me..."
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag har ägt denna vackra och helt underbara häst i 1,5 år nu och det är inte fören NU som jag har fått alla mina svar och beslut bekräftat, min alldeles egna lilla stjärna. Jag visste inte om jag skulle kunna bli ett med denna häst då jag tänkte mer på honom än mig själv och valde att inte tävla honom själv i början av förra året. När en tid hade gått och många tjatade på mig att jag skulle tävla honom själv gjorde jag det. Denna helg var min och Cassadors 5:e och 6:e 1.30 och den 5:e satte vi våran första nolla. Sedan idag rev han ett enda ynka hinder!! Han har även gjort 3 felfria 1.20 i avd B och har därmed kvalat till 1.20 avd A. Jag hoppas han sätter en nolla i 1.30 nästa helg för då är han färdigkvalad till Flyinge och då kan vi gå ner och leka på 1.20 i avd A innan grönbetet.
 
 
 
Här kan ni se Cassadors 3 resultat i helgen.
 
 
 
 
 
Jag har inte tävlat mycket innan jag skaffade Corvette och Cassador, dessa två är även mina första helt egna hästar. Kanske dumt att vara så grön själv och sätta sig på gröna hästar?! Och ja, jag vet sådana som snackar skit om en på tävling och klagar på det lilla minsta man gör, även om man skulle gör en fin runda felfri eller med 4 fel, alltid finns det något som människor har ont av!! Men är man inte född med hästföräldrar, guldsäck eller möjligheten...... så får man ta me fan TA DEN när möjligheten ges!! UTAN att du eller DU ska behöva tycka......!!
 
 
 
Så ja, nu fick jag det sagt =) Men vet ni vad, jag har sådan tur och lycka att få vara med underbara människor som bryr sig om varandra. Jag har VÄRDLENS bästa hopptränare, Amanda Ericsson som har stöttat mig HELA helgen!! Hon är ta me fan GRYM!!! Jag åker iväg med båda hästarna till henne i Båstad och får privatträning, bättre kan det inte bli!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glommens fina bana i Falkenberg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har fått så fina komplimanger i helgen från människor som unnar mig det. Amanda såg alla mina rundor utan den sista på Cassador idag, och hon gav mig grym kritik och hon säger precis vad hon tycker och tänker och lite till (vilket är precis vad jag behöver). Saker och ting händer på tävling med oruttinerade hästar men även ruttinerade och varje start är en träning. Efter mina rundor sa Amanda bla att jag red bra, att jag ska vara nöjd, skitbra att jag kan säga ifrån, vara bestämd, avstånden satte jag och även vägarna blev bra. När det blir ett stopp så är jag grymt envis och bestämd att nästa gång ska hästen (Corvette) över, man har bara 2 chanser på sig annars blir man utesluten. Något som Amanda berömde mig för var att när det händer en sådan sak som kan jag rida snyggt och fint resten av rundan, varken jag eller hästen blev berörd av stoppet. Det känns grymt att ha den kunskapen =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja sen kan jag berätta att när jag ställde upp han efter 1.30 i fredags så hade han bara 3 skor på fötterna. Så Amanda gick in med mig till hovslagaren Bosse och tyckte han kunde gå på dejt med mig och slå på min häst en sko. Haha!! Han slog på en sko och jag bjöd han på lunch ;-)
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill ni vet vad den gröna ryttaren gjorde i fredags då???
Jo hon åkte alldeles själv till tävlingen med 2 hästar och skötte allt själv och red 4 klasser. Gö om de om nu kan =) med en 5 och 6 åring. Corvette har blivit så duktig på att gå på transporten och den där Cassador, ja han gå rätt på helt själv.