Tävling


 
 
Någon som vill följa med på tävling på fredag?! Hoppar en klass i Laholm :)
 
 
 


Hej min läsare :)


 
 
Nu tänkte jag fråga er och jag hoppas att ni tar er tid och slänger in ett litet svar, går bra med långt med. Ni är nu några hundra läsare om dagen och jag skulle behöva veta några saker:
 
Varför läser just du min blogg??
 
Vad är det som skiljer min blogg mot andra??
 
Tycker du att det saknas något??
 
Något du vill se mer av??
 
Vill du att jag ska ändra på något??
 
 
Jag har länge velat lägga ner mer energi på bloggen, jag har pratat om det här men så fort jag är taggad med inspiration och tid så kommer något i vägen. Cassador och vår svacka tillsammans har tagit mest tid och energi ifrån bloggen. Det är inte fören nu, efter några tävlingar, som jag känner att vi äntligen är riktigt på G. Vår 1.20 på nationell nivå i söndags var verkligen ett bevis på att vi är påväg mot rätt håll. Jag är så taggad på detta år så jag spricker :D Jag har en sak jag snart tänkte berätta men håller lite till på det. 
 
Jag hoppas ni vill hjälpa mig att få denna blogg ännu bättre, jag gör det för er, mina grymma läsare <3
 
 
 


Failbild


 
 
Tänkte bjuda på mig själv idag, en riktig failbild som Lexi fångade. Många skulle säkert radera men den har ju en liten söt story, eller hur man ser på det. Bilden tas när vi har hoppat klar, nere till vänster kan ni se det ljusblåa hindret som var vårt sista språng. Men Corvette var inte färdig, jag ville trava bort mot utgången medans hon ville busa och satte fart i galopp som jag inte fick stopp på. Kunde bara styra rakt in mot väggen, därav min vackra min. Lite söt är hon allt min glada lilla busCorvis.  Hon var väl inte klar med banan, hon ville hoppa mer. Hellre ett sto med turbo och glädje än en som tjurar ihop <3
 
 
 
 


Hund i sitt förra liv


 
Tror att Cassador var en hund i sitt förra liv, speciellt när det kommer till att stoppa allt i munnen och hela tiden ha mulen runt ansiktet. Om någon fortfarande äter sin mat brukar jag börja mocka innan jag släpper ut. Idag började jag i Cassadors box och när han hade ätit upp stod han med huvudet bakom min rygg eller vid sidan av armen. Han fick självklart en massa pussar och efter en stund började han gå upp i nacken som han också brukar göra. Han har slickat mig på kinden innan men idag stod han och gjorde det väldigt länge. Jag hann och ta upp telefonen och ta bilden, utan att skynda mig. Han höll på precis som en hund gör, slickade på kinden och ville inte sluta. Han ger väl igen massa pussar men jag är alltid skeptisk om det ska komma ett tjuvnyp till sist. 
 
Idag får båda en välförtjänt vilodag, eller det är väl egentligen jag som får det :) Jag är helt slut i kroppen och ligger redan i sängen, ska bli gott med lite skönhetssömn för den har jag inte unnat mig. 
 
 


Mina hoppstjärnor <3


 
 
Fotograf, BÄSTA, Lexia Mudifaj <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tävlingssöndag!


 
 
 
 
What a day, ja den har varit slitsam, ont i kroppen, hungrig, lite nervig men helt helt underbar. Jag har verkligen två fantastiska kämpar som alltid vill göra sitt bästa, de älskar verkligen att hoppa och att tävla. De är i full fokus på framridning och framhoppningen, så fort de kommer in på banan så söker de första hindret som jag ber att de ska hoppa. 
 
Corvette får idag den största stjärnan någonsin, det finns inte en enda liten pyttesak som jag kan anmärka på. Jag lastade henne själv på 1 minute, gick åt sidan en gång men sen gick hon på. Stod lugnt i transporten och va lite snällare än vanligt mot Cassador. Framme på tävlingsplatsen så stallade jag upp hästarna, de fick boxarna mitt emot varandra. Corvette kände sig tillmods på en gång, ställde sig och knaprade på sitt hö och hälsade på grannen ibland. Väldigt cool och ofta när jag gick och hälsade på dem stod hon och sov. När det var dags att ta ut henne kände jag direkt att hon va taggad på sin uppgift, hennes knäpp och stelhet i frambenet försvann efter 10 steg, sen var det fullt ös i skritten och en väldigt glad tjej. På framridningen var det fullt med hästar, det var även väldigt blött på banan men Corvis gjorde exakt det jag bad om. Hon höll sig väldigt cool, men jag kände att hon va laddad inombords. Inne på framhoppningen så hade jag ingen som kunde hjälpa mig först, fick be om hjälp. Vår framhoppning inne är verkligen inte stor, ett pytteridhus där 6 hästar ska få plats att hoppa. Corvette taggade till någon gång men enbart av gldäje efter hindret, resten av stunden inne i ridhuset så kändes hon som en gammal supervan tävlingshäst. När det var dags för vår tur att gå in på banan så valde jag att skritta runt och visa henne lite hinder, över 1,5 år sedan jag tävlade henne så jag ville göra allt noga, samt att vi fått en massa nya hinder, men hon tittade inte alls utan va väldigt fokuserad. Resten kan ni se på film....one happy big smile on my faaaace todaay <3  
 
 

 
 
 

Cassador är som vanligt, lugn i hantering men jobbig när man lämnar honom. När jag slängde in han i boxen började han vantrivas på en gång, denna gång gick han inte runt utan från sida till sida. Jag fick binda upp honom ibland för att han skulle stå still, men det hjälpte inte. Som tur var kunde jag byta stall och box tilll båda, så de hamnade bredvid varandra med galler så de kunde se varandra bättre. Då blev han lugn, men trots att han har sina orosmoment så äter han bra och dricker alltid om han är törstig. 
Sen var det då dags för Cassadors tur och han va riktigt lugn och fin på framridning och framhoppning, stencool och helt underbar att rida. Väl inne på banan så han han en helt magisk tävlingsglöd, jag har aldrig suttit på en häst som kan förändra sig så mycket på 2 minuter. Han vill verkligen vara felfri, han vill kämpa med mig och han vill göra så rätt han bara kan. Han skulle aldrig få för sig att jävlas med mig, det finns inte mycket stopp och tvekan i denna häst, sist vi stannade på ett hinder fick han ett balltramp och jag red förfärligt.
När jag kom in på banan så ställde jag mig och väntade på att föregående ryttare skulle hoppa fyran och bli klar med en linje jag kunde röra mig på, men plötsligt, så gick de omkull nästan vid fötterna på oss. Det tog några sekunder, jag tittade och kom sedan på, jösses, nu är det ju redan min tur. Jag red honom sedan lugnt, försökte att sätta ett bra tempo och sedan hålla det, vilket man alltid ska men inte alltid lika lätt, speciellt om man går i mina stövlar och sitter på en Cassador. hehe. Men jag är nöjd över rundan, eller jag är väldigt nöjd fram till sista hindret. Då red jag som en kratta, som en sopa och ja jag red inte alls. De skulle ropat fyra fel till ryttaren och inte ekipaget...
 
 
 
 
 

 


Har jag en blogg?!


 
 
Denna dag går till min historia igen, började med att jobba övertid in på fredagnatten, sov fyra timmar för att ta mig upp och fixa stallet. Tömkörde båda hästarna och Corvette va riktigt fin, Cassador va lite spänd men han jobbade på bra. Sedan snabbt iväg till stallet för att fixa med blommorna som jag lovat, tävlingar hela helgen och jag ska faktiskt vara med på söndag. En eller två hästar, jag kan inte bestämma mig. Sen när jag var färdig, snabbt hem och byta om och iväg till naprapaten, hade tid 10.30. Fick tre tillfällen av jobbet, då jag har haft låsning någonstans i skinkan/bäckenet. Självklart så är man frisk som en nötkärna när man väl är där, jag och mina hästar är likadana, vi frisknar till av oss själva snabbt. Jag var fortfarande lite spänd i muskulaturen runtomkring där jag haft ont, så jag fick ligga på rygg med en armbåge rakt in vid höften, haha. Jag hann även att äta en macka i farten, bilen är bästa stället att varva ner och äta frukost på ;). Sedan hem och sova, för jag va otroligt trött. Vaknade upp en stund innan jobbet så jag tog mig tillbaka till stallet för att kika på några som tävlade, tävlingsanläggningen ligger precis där jag bor. Sen iväg och jobba. Mellan allt jag gjort idag så har jag suttit i telefon, svarat på mail och sms, telefonen har verkligen inte vilat. Har även suttit i telefon sen jag kom hem från jobbet och svarat på mail så i morgon är det redan dags för första provridningen på Corvette. Jag är inte längre orolig att jag ska hitta ett bra hem till min lilla tjej, många fantastiska människor har hört av sig, svårt att välja nu bara, men jag är benhård.
 
 
 
 
 


Corvette Ts


 
 
Som om det inte kunde bli värre, så fick jag idag veta att Corvette inte hade någon boplats. Så jag ber er om hjälp nu, Corvette måste akut åka till en fodervärd!! Det är några som mailat mig tidigare, skicka igen för jag har lyckats radera en massa viktiga mail jag sparat!! Så är du eller vet någon som är intresserade i att träna och/eller tävla en mycket fin Camarohäst, dock så kräver hon en känslig men rutinerad ryttare, hör av er till mig på ericajoh9@hotmail.com!!
 
 
 
Corvette är 1.60 men högrest (jag är 1.73), du ska helst vara en liten ryttare men inget krav.
Hon har tävlat upp till 1.20.
 
 


C och C


 
 
Igår hade vi lite hoppträning hemma, jag hade fnulat ihop en ganska svår bana som satte oss på prov. Jag är otroligt nöjd med min insats och även hästarnas, jag fick grym hjälp ifrån en i stallet som påminde mig om småsaker jag behövde tänka på när jag red. Men mitt största problem med Corvette, hör och häpna, är faktiskt att rida henne fram för skänkeln. Det var många gånger som vi inte nådde fram till hindret, vi kom igen och igen och igen på samma hinder, tills vi satte det klockrent. Hon är ju så bussig så hon hoppar i vilket fall men jag vill inte gå vidare med ett halvdant språng, nu SKA det bli bra från början, stenhård på det!!
 
Cassador var riktigt fin, vi trimmade länge på låg höjd och jag valde lite olika avstånd mellan hinderna. Samma linje kan man välja ex fram på fyra eller tillbaka på fem, superbra att kunna träna på detta och att det finns olika växlar man kan använda. Sista rundan jag kom höjde vi upp lite och jag är verkligen så nöjd, först fick vi avbryta efter två hinder då Cassador bokstavligt kickade mig rakt fram i sadeln och jag slog mig ganska rejält, men det var inte värre än så. Sista rundan kan ni se sist i klippet. Tack vare att man kan få det filmat så kan jag sitta och analysera mina brister, vad jag ska tänka på till nästa gång eller varje gång. Samma saker varje gång, jag har nog något tix med händerna, istället för att dra i båda tyglarna drar jag i ena, det måste jag ändra på bland annat.
 
Idag skrittade jag bara ut hästarna, barbacka blev det på båda. Corvette är verkligen så lugn och duktig att rida ut på, hon bara lunkar på och tittar inte på något (inte idag ialf). Cassador är som sagt rädd för allt men nu har han ju gått flera dagar i rad ganska hårt så tyckte faktiskt att han inte hade så mycket energi till omgivningen, självklart lite men va ändå avslappnad och lugn. Skrittade runt på en gammal motorcrossbana, himla smart när det går upp och ner med skarpa kurvor. Lite roligare än bara skritta rakt fram :)
 
 
 
Corvette 
 
 
 
 
 
Cassador
 
 


halleluja moment!!


 
 
Asså det är helt sjukt, när jag nu sitter och ska skriva detta inlägg får jag gåshud och det tåras i ögonen. Känslan jag nu ska försöka återberätta för er är nog den bästa jag haft på Cassadors rygg, verkligen ett halleluja moment!!
 
Hela förmiddagen i stallet va magiskt, hästar som gnäggar när man kommer (inte alls för att de är hungriga), fåglar som kvittrar och solen som jobbar med att få fram våren i detta kalla land. Inga kyliga vindar idag, varma och gosiga mular som fick flera pussar.
 
Corvette var först ut idag, gillar altid att rida henne först, vet inte varför. Hon va väldigt lugn och harmonisk under hela passet, kändes inte lika stel i skritten idag heller men jag låter alltid henne gå två varv i skitten i båda varven med långa tyglar innan jag börjar jogga henne. När jag joggat henne då kan jag gå tillbaka till skritten för att trimma lite mer, vill inte börja trimma henne fören hon är varm och mjuk i kroppen. Tänk om man kunde trolla bort hennes ledvätskeproblem, så trist bara att den ska vara där och göra henne lite stel i början. Men jag tänker inte så mycket på det, jag vet att det finns där och det kommer förmodligen alltid att göra det. Så länge hon inte har ont av det och hon vill jobba, hoppa och vara en glad häst i arbete ska hon få vara det. 
 
Jag tänkte trimma på lite bommar idag men när jag kom in i ridhuset låg det redan framme lite material och jag vågade inte ändra något om någon skulle använda det så jag körde på samma. På bilden nedan kan ni se det som redan låg framme, jag ändrade bara något avstånd så det skulle funka på Corvette. När man hoppar hinder ska man hålla sig till samma avstånd som kommer på tävling, det tycker jag är logiskt men när man trimmar med bommar på marken och man gör det själv tycker jag man ska hitta avstånd som passar just den hästen. Samt beroende på om det ska vara kort galopp, mellan eller ökad galopp. I denna övning är det lite mer framåtbjuding, inte sitta och plocka i galoppen, varesig bommarna på långsidan eller på kortsidan, då kommer man helt fel. På travbommarna hade jag två lite upphöjda och två på marken, ni kan se att jag skrivit 5x38or och det är för att jag stegar fem steg med mina fötter. Tycker detta avstånd funkar kanon på mina hästar, speciellt Cassador som fortfarande inte riktigt våga ta i över, han är så försiktigt och blir alltid lite kort i traven över bommarna. Jag kom först i trav på hela banan, började med travbommarna till höger och sedan travade över galoppbommarna. När det kändes bra, började jag med att trava över travbommarna, fattade sedan galopp och tänkte fram, fram annars kommer hon alldeles för kort inpå den andra långsidan med tre galoppbommar. Sitter ner över och kämpar med att hon ska behålla samma galopp men busar några gånger med att byta. Har sedan jämna språng upp till kortsidan och jag får verkligen inte tappa galopp på vägen för då blir det jobbigt för damen att ta sig runt. Bryter sedan av till trav och kommer på bommarna igen. 
 
Sammanfattningsvis så har Corvette aldrig någonsin varit så lyhörd, arbetsvillig och grymt duktig. Visst bytte hon galopp över bommarna några gånger på långsidan men i slutet satte hon allt och gjorde det fantastiskt bra!! Hon kämpade tappert och va allt lite svettig i slutet, men hon kändes så nöjd och glad min fina lilla tjej. Jag är verkligen så glad att jag kunde få ha henne hemma en liten stund nu, man blir verkligen glad av att sitta på henne och bara på denna korta tid hos mig har hon utvecklats enormt.
 
 
 
 
Åååh, nu kommer det allra bästa på hela dagen, inte trodde jag detta när jag vaknade inte. För den delen så trodde jag inte det i början av passet heller. När det va dags för prinsens tur idag så var han väldigt pigg i skritten, det roliga med honom är när man går in i ridhuset och får se hans min när "alla" bommar ligger framme. Haha, han blir som ett barn, spänd av förväntan, glad och extra taggad. Jag skrittade även runt några varv med långa tyglar och tryckte ut han i hörnen, mest för att hälsa på alla spöken så att det inte dykter upp några senare i passet. Självklart dök det upp ett när jag började trava sen men vi var framme och hälsa på det, sen var det nog med det. I början kändes det som ett helt vanligt pass, han va väldigt på i skritten och jag fick faktiskt en sån där känsla, "åh vad jag vill ha kvar Corvette nu". Då jag ibland kan tycka att han är för mycket för mig, jag känner mig fortfarande som en amatör och är långt ifrån ruttinerad. Men jag är förbannat envis och vill lära mig, även om det betyder den hårda vägen med en svår häst. Trimmade mycket i skritten, tills han lugnat ner sig och kändes riktigt mjuk och fin. Joggade sedan fram en stund bara rakt upp och ner, inte massa krav utan bara jogga och ut i hörnen. När han kändes superfin där böjade jag gå vidare med att trimma han lite mer i traven. Red upp på medellinjen och flyttade han sedan i sidleds när jag ridit fram ungefär 15 meter, så jag flyttade inte han direkt utan först få fram honom och sedan ut i hörnen. Detta gjorde han riktigt bra och jag använde ett dressyrspö för att peta lite på rumpan så jag fick med mig den.
 
Innan jag började med galoppen så kom jag på hela övningen i trav, några gånger i båda varven. Det var nu känslan dök upp, han stretade inte emot, han var inte spänd och gjorde precis det jag bad om. Det som är svårast för honom är att komma in i lugn trav, trava över bommarna och sedan vara avslappnad efter. Shit, he nailed it!! Han va rak hela tiden och när jag hade travat runt där några varv som ingenting så va jag så nöjd att jag likagärna kunde slutat passet. Men nu är det ju så att galoppen är den viktigaste gångarten, där vi verkligen behöver trimma stenhårt. Så jag kom först två gånger på bommarna utan den med trav, han gjorde det klockrent, så jag kom på allting två varv och OH MY, känslan bara explodera i mig. Jag omfamnade Cassador, pussade och kramade honom. Det här har aldrig hänt!! Allt var perfekt!! Nu började jag ju självklart i vårt bästa varv, där jag är stadigare och även Cassador. Men jag gjorde likadant i andra varvet, började med att komma på galoppbomnarna några gånger och sedan la jag till travbommarna. Nu har jag verkligen svårt att beskriva med ord hur fantastisk han var i vårt svåra varv, han var så stadig, så avslappnad och en förbaskat glad häst. Han känner när jag är glad, han känner min minsta vink, för allt jag gör smittar av sig på honom. Inte en endaste gång bytte han galopp över bommarna på långsidan, han bara gjorde rätt hela hela tiden... <3
 
Tänkte avsluta detta inlägg med att klappa mig själv på axeln! Jag har svårt att ge mig själv beröm för något jag verkligen har gjort bra, riktigt bra. Visst har jag gett mig beröm på bloggen, men det är väldigt få gånger. Idag, ja idag gjorde jag bara allting rätt, för gör jag rätt så gör även hästarna det. Vi är, jag kan dra in mig själv i detta också, vi skyller alldeles för mycket på våra fyrbenta vänner. Jag skulle säg att det är en bråkdel där ute på fyra ben som gör fel, till 99% så är det piloten som styr och ger komandon, därav så är de fel som hästen gör ryttarens fel. Sen är inte alla hästar skapta ur samma form, en del har lättare för sig och andra svårare. Jag är bara så otroligt glad att jag kommit så pass långt i min ridutveckling att man kan få uppleva dagar som denna helt på egen hand, ingen tränare som talar om för en hur man ska rida, hur man ska komma och hur känslan ska vara. IDAG, var jag fokuserad, jag va otroligt noga med alla mina vägar och gjorde jag fel så skällde jag på mig själv, jag hade hela tiden en sökande blick mot nästa mål. Cassadors öron är fina, de vet jag, så dem behöver jag inte sitta och stirra på. Jag sträckte på mig hela tiden, trampade ner hälen och jobbade otroligt mycket med att få till rätt känsla i sitsen. Handen var mjuk och jag höll tyglarna som om de va väldigt sköra band, om jag nyper hårt så går de av. Trots att många säger att man inte ska prata under tiden man rider så funkar det på mina hästar, man kunde tro att jag höll träning för mig själv i ridhuset för jag pratar väldigt mycket. Jag berömmer mina hästar med ord och jag märker tydligt hur mycket dem gillar det. 
 
När jag red sista varvet med Cassador satt jag på ett rosa moln som va påväg upp i det blå, jag behövde ingen musik som spelade i denna stund. Hela jag sprudlade av magiska toner, Cassador likaså, jag kunde känna hans glädje. Jag travade av honom, bara en kortis, för att sedan bryta av till skritt och jag bokstavligt slängde mig av för att krama om och pussa på honom. Jag sa "Du är helt fantastisk min vän, det här gjorde vi bra" fler pussar och kramar, sedan lättade jag på gjorden och han fick gå lös medans jag plockade bajs. Sen tog vi denna fina bild.... <3
 
 
Fatta om jag ser fram emot detta år extra mycket nu.... <3
 
 
 
  


Bästa Corvis 😘


 
 
Stor fet guldstjärna till min gråa tjej idag, hon gjorde precis vad jag bad om, trots att vi red ute i skogen. Hon kändes riktigt fin i skritten idag, hon har ju lite problem med sin ledvätska och det är lite upp och ner i början av passet innan hon är mjuk och varm i kroppen. Något som jag tror hjälper är den där nyponen. Vad har ni för erfarenheter av det?? 

Corvette trimmades i alla gångarter ute på vägarna i skogen. Hon va otroligt lyhörd och mjuk i hela kroppen, inte mycket tittig och rädd för miljön. Jag tog en liten galopp i mitten av skogsrundan för att känna av om min trimning upp på bakbenen även gjorde susen sen i galoppen och WOW, hon va så avslappnad! Jag kunde galoppera med väldigt lätt hand, tyglarna hängde nästan löst och hon tog aldrig tag i bettet och stack. Det är något hon brukar göra, men det är så roligt att jobbet man lägger på henne börjar visa sig nu. Även om vi rider ut i skogen, att hon kan vara lugn och lyssna på mig till 100%!! Kunde även avsluta med en lite längre galopp på en raksträcka, så fin <3. 
 
Jaha, sen kommer vi till den andra hästen, han va allt annat än lugn och avslappnad i början av passet =(... Började med att vägra gå in i skogen, lyfte lite på framfötterna men han vet att jag inte gillar när han stegrar så han reser sig aldrig högt längre. Men jag fick fram han tillslut och jag satt på en giraff/piaffhäst i traven en bra bit. Rädd för sten, flög åt sidan för grenar, spänner sig extra för träd.med mera. Men tillslut så lugnar han ner sig, viktigt att jag inte ger upp eller bli arg. Så den sista biten innan vi var hemma va riktigt bra, galopp ute i skogen, hyfsat lugnt ;-) För att vara Cassador i skogen va det verkligen lugnt!!
 
 
 


jösses vilken dag..


 
 
Ingen häst alls idag, inget sniff i pälsen eller pussar på den där mjuka och goa mulen. Corvettes mule är den goaste och mjukaste jag pussat, hon slår alla killar med hästlängder ;) Jag åkte till jobbet 08.45 idag och åkte hem 20.05, pallade verkligen inte med stallet, varesig före eller efter jobbet. Cassador är riden men Corvette har vilat, vill inte ha fler ryttare på henne nu innan hon ska åka. På torsdag kommer hon att åka till sitt nya hem, eller tillsvidare kan man väl säga. Till vem och vart kommer i ett inlägg lite senare i veckan, jag hoppas bara att Corvette kommer att trivas och gilla sin nya pilot.
 
Jag har ägnat hela kvällen, eller den delen efter jobbet, till att sitta och kika igenom tdb och planera lite. Jag har gjort om lite i min planering och vi får se om den funkar. Men nu ska vi hårdtrimma jag och Cassador, finslipa på allt och jag ska komma igång ordentligt med egenträning, löpning och styrka för att klara av att sitta på den där överrörliga hästen.
 
I morgon blir det skogen för båda, sen börjar jag jobba 11.00 :(
Men hoppas jag får lite tid till bloggen på kvällen, har lite jag vill få in nu!
 
 
 
 
 
 


hoppelihoppdag


 
 
Idag tog jag en lång och välförtjänt sovmorgon, vilket gör att förmiddagen springer iväg och man gör noll i nytta. Jag var sugen att ge mig ut på en morgonlöprunda kvällen innan men när jag vaknade var det tunga ögonlock och ja suget var långt borta. Istället somnade jag om, gick upp vid 10.00 och gjorde mig en god frukost. Åkte sedan till stallet vid 13.. kom hem vid 19.00 ^^ Tur man inte ha sambo än ;)
 
Vi byggde fram en enkel bana, räcke på ena långsidan, oxer på andra och en studs i mitten. Nackdel med att lägga en övning på en diagonal är att man bara kan komma i samma galopp, så jag hoppas att jag kommer ihåg att lägga en studs på den andra diagonalen nästa vecka. Så tänk görna på det när ni bygger, för det gjorde inte vi idag :) Liksidig träning ger liksidig häst.
 
Jag började med Corvette och hon va lite småsur i början av passet, men jag kunde övertala henne ganska snabbt. Hon tyckte det va riktigt roligt att hoppa idag och tog i för kung och fosterland för att vara så långt ifrån bommarna med hovarna som det gick. Då hon känns lite ringrostig så la jag inte så mycket trim i hoppningen idag, men jag avslutade passet med en bra känsla och en väldigt glad häst. Fick passet filmat med systemkameran som dog och jag har ingen laddare så detta får ni vänta på ;)
 
 
 
Nytt tävlingstäcke, går att beställa på mail susanne@equipe.se.
 
 
 

Cassador började passet idag med att vara väldigt lugn och lyhörd, sedan blev det en paus då jag hjälpte till på marken lite.
När det sedan var dags för min tur så blev han väldigt taggad, men han ska lära sig att hålla sig i skinnet vilket som. Det är väldigt viktigt att jag gör rätt i denna stund när han blir lite explosiv, att jag håller mig lugn och tar en sak i taget. Det var ett bra tag sedan vi hoppade ordentligt så jag är ju lite ringrostig och Cassador lite övertaggad så ett bra hjälpmedel för oss är faktiskt att hoppa med graman. Självklart har jag den öppen, ifall han fastnar åker den bara ur min hand och ner på marken. Om han är spänd, taggad och jag hoppar utan graman så glömmer han ofta ryggen och hoppar flakt. Så länge vi trimmar hemma kan jag använda mig utav den men när vi åker på tävling lämnar jag den hemma. Finns flera som kan trimma med graman på framridningen men hittills har jag inte behövt den och jag hoppas det fortsätter så.
 
Jag tycker att min prins skötte sig fint idag, även jag, vi båda är ju väldigt ringrostiga efter ofrivillig vila från hoppningen. Känslan har inte varit så bra på länge, trots att rida an ett enkelhinder rakt upp och ner på en långsida så väntade han på mig. Jag fick göra halt framför räcket en gång då jag kunde se rumpan höger om min axel och det är inte ok. Jag kom igen, ställde han utåt och tryckte in framdelen och ut med bakdelen, det kan ni se i klippet. Jag la han även lite stort inpå räcket en gång (ska inte skylla på solen i ögonen;) vilket resulterade i att jag inte fick ordning på maskinen innan studsen, la då en volt och kom igen. Jag märker tydligt hela tiden nu när jag gör fel så blir det fel, jag måste trimma in ett bättre tempo och inte lägga han varken tätt inpå hinderna eller för stort. Tror det är vardag för oss alla amatörer, men jag ska träna, trimma och träna för att få det att sitta bättre. Men jag är otroligt stolt över mig själv, min ridning har gått från noll till en bra bit upp i toppen (självklart megamycket kvar).
 
 
 
 
 
 
 
 


Vaknar alltid pigg och busig


 
 
Min fina, vackra och bästa vän, han är verkligen unik. Det som Cassador har gjort för mig har ingen någonsin gjort, han är en guldhäst och jag ser så fram emot detta åt. Nästa tävling blir nästa helg, men vi ska bara hoppa runt på 1m en runda. Träna på lite snäva svängar och se det som en träning helt enkelt. Helgen efter är det tävling i Laholm och jag har anmält mig till 1.10 och 1.20. Vi tar en klass i taget och ser hur det går, det är verkligen så dåligt med tävling häromkring nu som man får tage vad som finns.
 
Idag var Cassador superlugn i stallet, han va sådär mysig, när man ser djupt in i hans ögon så är han en helt annan häst på det nya stället. Han är verkligen mycket lugnare, äter sin mat väldigt duktigt och vi har ökat hans kraftfoder. Jag har aldrig gett han så mycket mat, då han inte ätit upp det, det har samlats som en klump i botten och jag har fått rensa och slänga mat flera flera gånger. 
 
När det var dags för ridning så va Cassador väldigt pigg i skritten, när jag trimmar så är jag noga med att mjuka upp han vid varje hörn då jag absolut inte vill ha tvärnit i varken traven eller galoppen, eller att huvudet åker upp likt en giraff. Även här är han mycket bättre än tidigare, jag kunde få kämpa i över en timme med att få han att trava normalt förbi ett hörn med hindermaterial i. Men idag, då var hörnen ok i ridhuset. Jag brukar numera använda dressyrspö i början i skritten då han ofta behöver lite extra tryck vid skänkeln. Så när jag skulle lägga tillbaka spöt vid ena kortsidan så fick jag inte lämna det. När jag tryckte ut bakdelen mot kortsidan så tryckte han in den, haha, han vet mycket väl att det är där jag hämtar och lämnar det. Men han va inte riktigt så smart denna gång då jag skulle lämna det. Efter lite övertalning så fick jag lämna det, han har aldrig gillat att man bär spö uppe på ryggen, tror han har fått sig några omgångar innan han kom till mig, men nu kan jag faktiskt rida med det. Jag använder det nästan bara i skritten, där kan jag sedan avgöra om det behövs till traven, men nästan aldrig i galoppen. Då han har så mycket energi och är både framme för skänkeln och lyssnar bra, till den största delen, så vill jag undvika att ha sporrar. Spöt använder jag enbart med några små duttar sedan är det skänkeln igen.
 
När han får busa lite i början av passet gör han sig av med onödig energi som jag inte vill ha resten av ridningen. Jag kan tala om för er att han sen var GUDOMLIG att sitta på. I traven var han superfin och jag krävde inte för mycket, böjde igenom honom på stora volter, vill att han både ska kunna gå både rakställd och formbar. Sen kom galoppen, weeiii, dessa dagar önskar jag att jag fick det på film. Jag fick han verkligen avslappnad, lågställd, mjuk i hela kroppen med kraft bakom mig. Jag kunde i princip i denna stund göra precis vad jag ville, så jag gjorde skänkelvikning i galoppen och bara njöt av hur fin han var och kändes.
 
 
 
I morgon ska båda hästarna hoppas, jag ska försöka få båda filmade och sen hoppas jag att jag kan få ut någon som kan fotografera då Corvette åker nästa vecka <3 Men det ser mörkt ut..
 
 
  
 
 


equipesadlar


 
 
Jag får ofta frågor om vilka som säljer equipesadlar, vilka som kommer ut och provar ut m.m. Det är väldigt viktigt att man får hjälp av kunniga människor! För att hitta er närmsta återförsäljare kan ni gå in på equipe.se och kika, ni ser även alla på bilden nedan men kanske är lite smått. Jag har suttit i olika equipesadlar, även innan mitt samarbete med equipe och jag blev förälskad vid första rumpfeelingen ;) Min rumpa och mina hästar är just nu kära i EK26:an, den ger speciellt Cassador större bogfrihet då han har väldigt markerande bogar. Sen åker alla sadlar bak på honom, även andra märken. Men EK26 har hittills legat bäst på honom. Om ni inte provat att sitta i en Carbonsadel så kan jag lova er att det är en upplevelse. 
 
 
 
www.equipe.se
 


#rockasockorna


 
 
Idag är det en dag då vi vågar att vara lite annorlunda, det är internationella World Down Syndrome Day. Alla känner vi någon som är lite annorlunda, behöver inte ha Down Syndrome. SÅ TA PÅ OLIKA SOCKOR och ROCKA LOSS för våra nära och kära!!!
 
 
 
 
 
 
 


Mycket bättre


 
Jag är hemma igen, fick trevligt sällskap påvägen hem och vi pratade om massa trevligt. Jag åkte direkt till stallet när jag dumpat av min medpassagerare, åå jag möttes av mycket glada hästar. Corvette blev väldigt glad och ska alltid busa när mamma ropar :)
 
Började med att rida Corvette, hon fick hoppa några skutt och innan jag började hoppa så drog hon mot hindret när vi red förbi dem. Hon har en fantastisk glöd när man rider, dock så saknar hon massa trim nu så sista tiden tillsammans nu så kommer vi att fokusera på just det, varvat med skogsridning. 
 
När jag var klar med bruden var det dags för Prinsens tur, han var verkligen pigg och glad idag. Kändes superfin att rida men lite överglad att hoppa ;) Han fick också skutta lite, bara låga hinder och försökte trimma lite på dem. Tyckte han skötte sig bra för att inte hoppat på länge, det har ju vart värre förut..
 
Kan berätta för er att jag mår lite bättre och försöker att blicka framåt. Hästarna ger mig verkligen energi och massa glädje, utan dem vet jag inte vad jag hade gjort. När jag ser in i Corvettes ögon så blir man full av liv, hon är jag, jag är hon, vi hör på något vis ihop och förstår varandra. Cassador kommer mig närmre för varje år, när han är nära mig nu så kryper han gärna upp bakom min rygg. Han lyssnar till mig även om han har en annan åsikt, men han ställer alltid upp på mig <3 Hästar är fantastiska djur och sanna vänner! 
 
 
 


Filmklipp


 
 
https://youtu.be/2eoJ993Dlf0
 
 
 


Ja va ska man säga..


 
 
Jag är nu iväg på tredagarskurs utanför Borås, kommer att sova borta i två nätter. Inget jobb och inga hästar, saknar redan min andra halva, mina fina trollungar. Visst är det bra att vara ifrån vardagen lite, detta är egentligen något jag behövde. Träffa nya människor, samla lite energi och ja, ladda på nya krafter helt enkelt. Men hittills har det blivit värre :( Efter en mycket trevlig kväll med spel och god mat så sitter jag kvar i en hörna med tre killar. Vi pratar om allt och det är verkligen trevligt, men så börjar vi komma in på personligheter, status och vad vi fick för intryck av varandra början av dagen. De andra blev positivt överraskade vad vi sa om dem, men vad jag fick höra, hade jag inte räknat med... Stressad och ledsen på insidan, men jag döljer det med en helt annan fasad. Men hallå, syns det så tydligt?! Jag sitter med tre killar varav en känner av min energi starkt, tänk att dessa kan tala om för en hur man egentligen mår. Hatar att vara glad på utsidan och deppig på insidan... Så nu ska jag bokstavligt gräva ner mig i sängen och samla nya krafter till i morgon. Jag vill vara glad igen, glad på både insidan och utsidan =,(
 
Ni får gärna bomba mig med peppord, skulle behöva det <3
 
 
 
 
 PS: hästarna va helt magiska igår när jag red dem! Finns ett klipp på Youtube men kan inte lägga upp det på mobilen. Men klicka in på Icajoh så hittar ni. 
 
 
 
 


Tappat suget


 
 
Helt tappat bloggsuget, tyvärr blir bloggen lidande när vardagen inte är hundra.. Men hästarna idag, jag satt bokstavligt på två rosa moln <3 De var så otroligt fina, de ger mig så mycket kärlek och jag försöker att ge lika mycket tillbaka. Jag älskar verkligen båda lika mycket, önskade jag kunde behålla Corvette!! Fantastisk häst som ger mig så mycket kärlek, varme och massa bus. Cassador har blivit mycket lugnare men kräver uppmärksamhet hela tiden, han har verkligen blivit lite sotis när jag håller på med andra hästar. Hans pass idag va verkligen en utav de bästa på väldigt länge, visst är han lite tittig i hörnen men han lyssnar på mig. 
 
 
 
 


Mår strålande :)


 
What an amazing night!!! Började förfesta redan vid 17.00 så ja, jag var trött redan klockan 24.00. Då kände jag att jag kunde åka hem, för klockan kändes som 03.00. Men stannade en stund till, sen åkte jag med en kompis hem. Maten den va riktigt god, buffé och jag åt bokstavligt som en häst. Två stora portioner och sedan efterätt, det är säkert tack vare det som man får oförskämt bra idag! 
 
Snart ska vi äta stoor frukost, sen blir det stallet en sväng, rida två fina hästar! Sen blir det slapp och mys hela dagen, ska bli så skönt!!
 
 
 
 


Best day


 
 
Igår hade jag den bästa dagen på väldigt länge, allt bara klaffade och jag kände det innan jobbet. Jag var så himla glad, mer än vanligt och jag tror att vädret är den största anledningen. Fick även massa beröm från chefen, min effektivitet på jobbet samt att jag varit sjuk en gång på 10 månader, det var då vi gick omkull. Sen självklart att hästarna är pigga och glada!! Cassadors svullnad är helt borta och han visade i morse att han har samlat på sig massa energi och skulle stegra i gången. Corvette står lugnt och stilla, bryr sig inte alls om den där galenpannan. 
 
Idag var det dags att starta igång traven, vi red ut på båda mina hästar samtidigt och yes, traven kändes så bra. Blir samma ridning i morgon och på lördag blir det några galoppsteg, sedan ökar jag varje dag. Kommer som sagt hålla mig i skogen i början, vill absolut inte in i ridhuset nu och trimma i fyra hörn. Får ju även passa på i detta fantastiska väder, sol, älskade sol!! 
 
I morgon är jag även ledig då vi ska på firmafest på kvällen, 500 personer på Tylösand, M&S är inte blyga på fest så det kommer bli minst lika livat som de andra gångerna. Mina föräldrar kommer ner en sväng så tänkte be mamma filma lite om vi avslutar skogsrundan på banan. Sen blir det några timmar jobb på söndag, men bara 5 :D 
 
Hoppas ni får en strålande helg och att ni som jobbar dag kan få njuta av lite sol, som vi kvällsjobbare kan gotta oss med på vardagen. Just nu ligger jag i en solstol med bikiniöverdel ;-) om ni nu skulle vilja veta, hihi. 
 
 
Från barbackaturen igår <3 Duktiga hästar!! 


Finns väl ingen fördel


 
 
Som rubriken lyder så finns det inget roligt med skadade hästar, speciellt inte om man har två och båda är det samtidigt. Nu ska de ju även skrittas i en vecka men snart är den veckan över, däremot så vill jag ha tid till annat än o skritta så idag tog jag med båda ut samtidigt. Valde idag att sitta barbacka på Corvette då hon har mycket mer humör, Cassador är ju som en snäll hund som bara följer med. Var lite skeptisk om Corvette skulle sparka honom men de är ju så vana vid varandra och de går ju i samma hage. Tyckte faktiskt att Corvette va extra snäll mot honom, sist vi skrittade ut fick han ett lufthugg mot halsen, dessa ston. Tyvärr är ju Cassador för snäll och vågar inte gå på henne men jag har sett att han kan om han vill (på andra hästar), men det sitter djupt inne. För snäll kille helt enkelt :) 
 
Jag har gjort lite ärenden idag, hämtat ut paketet också från skara hästsport, en reklamation och ett köp av ridbyxor. Lagat matlådor och nu ska jag till equipehuset. Måste även snabbt till stallet innan jobbet och ge Cassador sin spruta då jag glömde penicillinet hemma innan, suck. Måste ju vara i ett kylskåp! 
 
I morgon blir det skritt med båda igen, på torsdag kommer jag börja trava lite och sedan öka allt successivt med båda. Kommer bli skogen de första dagarna, inget trim i ridhuset el på banan. Hoppas ni har gott och soligt väder!! 
 
 
 
 
 


Fix och trix


 
 
Hästarna är skrittade idag, pigga och fina, Cassador va lite trög i bjudning och rädd i skogen, annars fin. Travade båda några steg bara för att stämma av hur de kändes, båda va rena i traven så det kändes väldigt skönt. Min hovslagare kom och skodde Cassador, jag hade två hovar kvar på Corvette så jag fick lite hjälp och tips med henne. Blev så nöjd med en superfin skoning :D 
 
 
 


elva till sjutton


 
 
 
Jag är nog inte ensam om att spendera många timmar i stallet, men då jag har två hästar och lagt 30 minuter på att skritta en häst, vad gjorde jag då de andra 5,5 timmarna?? haha!! Jag har gjort allt det vanliga fixet, men sen har jag tvättat mugg, eller den är nästan helt borta på båda men vill ialf tvätta noga och smörja in. Corvette får fortfarande sitt ben inlindat i bomull, hon är helt fri från svullnad och är heller inte varm i benet. Såren som hon haft såg också väldigt fina ut, så i morgon kommer hon att få sin första skrittrunda. 
 
Det som tog längst tid idag var att bygga en liten hage som stänger ute det som är väldigt lerigt. Släppte ut hästarna där en stund på eftermiddagen då det kryper i kroppen på dem i den lilla sjukhagen. Åh herrejösses vilka bocksprång och för första gången så dominerade Cassador i början. Han hade extremt mycket energi att göra sig av med och jag kunde se hur glad han blev, kom fram och tackade mig sen. Kunde inte tror att han släpade sitt ben efter sig för bara några dagar sedan, denna häst har verkligen onaturliga återhämtningskrafter. Han ska ju röra på sig mycket nu, det tyckte veterinären då hans svullnad mår bra av det och efter hans motion i hagen så försvann all svullnad ;) Jag har även krattat i hagen, vill ju vara ute i solen och passade på att göra lite nytta så krattat bort en hel del gammalt hö!
 
Corvette levde också loppan och gick halvt omkull och blev sedan väldigt arg för att hon gjorde det, bockade vidare som om inget hänt. Hon ska egentligen gå i en mindre hage men jag tror hon kommer skada sig om jag försöker stänga inne henne, för när alla andra hästar springer vill hon följa med. Hade hon fortfarande varit svullen så hade hon fått stå i en liten hage men så svårt när Cassador behöver röra sig. Så nu får de gå ihop och vi får se i morgon hur deras ben klarade sig efter detta pass.
 
 
 
 
 
Mysig barbackatur idag med, mötte lite söta hästar i skogen.
 
 
 
 
Bär stolt den där pikén från Silverbjälke,
om ni missat hans roliga och tänkvärda blogg så kika HÄR.
 
 
 
 
 


Bättre sent än aldrig ;)


 
 
 
Övningen som jag använde mig av i tisdags kommer här nedan. Jag la ut fyra bommar i ridhuset utan något relaterat avstånd mellan, mitten på långsidan och mitten på kortsidan. Sedan ställde jag fram två sockerbitshinder på diagonalen, en på vardera sida.
 
Jag började med att skritta på bommarna, jag rider vägarna likt en kvadrat. Varje gång jag rider över en bom så vänder jag blicken mot nästa. Jag rider så rakt jag kan, även i traven, men då gäller det att vara noga i hörnen och flytta hästen så den följer banans kanter och inte skär av tidigare. När du rider vänder upp mot nästa bom så ska du flytta ut bakdelen, inner skänkel och ytter tygel. När det känns bra i traven ska du göra lakadant i galoppen.
 
När det var dags för galopp red jag först ett varv, vände sen snett igenom och in på övningen direkt i andra varvet. Red ett varv och sedan snett igenom igen. Det är en evighetsbana och man kan rida den lite som man själv vill. I slutet använde jag mig bara av sockerbitshinderna och red på en 8-volt.
 
Syftet med denna övning: är att du ska lära dig att rida hästen rakriktad utan att ta hjälp av fyrkantsspåret och väggarna. Du ska mest tänka på vägarna, inte sitta och plocka mellan bommarna, strunta i om du kommer fel. Du ska rida framåt, sitta ner i sadeln och rida rakt men kontrollerat, använda mycket ben. Cassador behöver även träna på att hålla rätt galopp och inte byta mellan bommarna så för honom är detta en superbra övning. 
 
 
Lycka till om ni prova den hemma :)
 
 
 
 
 
 


Hemskt och helt helt underbart


 
 
Ja så kan man sammanfatta min dag. Jag började med att vara i stallet och fixa allt, hästarna var pigga och glada, ja de verkade inte alls ha de minsta ont. Cassador och jag fick sällskap ut i skogen, vi skrittade en runda barbacka och jösses va glad han va att få komma ut. Han va pigg, väldigt tittig och vaken för allt men skrittade på riktigt bra, fick till och med hålla in han ibland. Kommer att skritta i en vecka nu, det är rekommendationer från veterinären. Corvette ska också skrittas en vecka men hon fick vila idag med. Cassador har ju en svullnad som mår bra av att skrittas medans Corvette har ju sårig hud och svullnad på grund av infektion, visst är det bra att hon rör på sig också men vill ta det lite lugnt med lilla damen. 
 
Sen åkte jag iväg för att hämta ut deras recept, då jag inte alls är van vid detta så tänkte jag inte så långt att man kanske måste beställa det man vill hämta ut. För det behöver jag ju inte göra när jag själv ska ha recept?! De måste väl ändå ha penicillin och metacam till häst. Jag gick till första apoteket, fick urusel hjälp och varken detta apotek eller deras "kompis" hade tillsammans det jag behövde. Så jag åkte till apotek nummer två, de hade inte något men jag fick grym service där hon ringde runt och frågade om de hade det jag sökte. Åkte då till apotek nummer tre, där hade de all metacam jag behövde men bara en burk penicillin. Jag skulle klara mig idag på detta så jag åkte tillbaka till stallet och gav dem en dos av varje. Fick först åka och fixa kanyler hos en person och sen hämta ut sprutor på apoteket, ja jösses, känns som om hela min lördag gick åt att sitta i bilen mellan apoteken.
 
Väl i stallet så va hästarna på myshumör, de va så lugna och när vi stack dem så stod de helt stilla, även när jag gav de metacam, usch i morgon ska jag göra det själv. Haha, Cassador tog tag i hela sprutan med munnen när jag skulle ge han metacam i munnen och skulle göra det själv, så himla söt. Sen tog jag ut dem i stallgången och tvättade deras mugg med samma behandling som Corvette fick igår, då Cassador fortfarande har lite kvar sen i höstas så hoppas jag den försvinner nu med penicillin i kroppen. Den såg redan fin ut efter en dag och Corvettes ben såg helt magiskt fint ut, även hennes svullnad var nästan helt borta och hon va absolut inte halt. När jag sedan skulle skölja av de båda så tog jag ut de ihop, jag är nog lite sentimental nu när jag har båda mina hästar hemma och kan hantera och mysa med dem samtidigt. Även.. när jag bara ska spola benen på dem ;)
 
 
Ja menar, titta på dem, lilla mamma smälter <3
 
 
 
 
 
 
STOR skillnad på en dag, svullnaden är till 95% borta. Väldigt, väldigt skönt!
 
 
 
 
 
 
Det gör lite ont i mig, Corvette har fått många nya beundrare och de flockas runt henne hela tiden. På bilden nedan ser ni tre killar som har svårt att lämna den gråa sötingen, ibland puttar de bort varandra för att få någon egen minut med henne. Hon ÄLSKAR uppmärksamheten och när de går iväg så gnäggar hon efter dem, Cassador är inte tillräckligt manlig för henne, haha. Stackars lilla Cassador <3
 
 
 
 
 
Här får någon lite egentid och extra kärlek.. <3
 
 


I detalj


 
 
FINN FYRA HÄSTAR PÅ BILDEN =D
 
 
 
 
Ja idag åkte jag som ni alla vet med båda mina hästar till kliniken i Slöinge. I två dagar har de varit halta, Cassador har jag fått släpa fram eller han har själv gått som en sengångare. Hans vänstra bakben har varit svullet från skapet ner på insidan av skanken till hasen. I början var han inte jämnsvullet utan först trodde jag att det var en muskelbristning då det såg liknande ut, men jag kikade även på det andra benen och på samma ställe så gick det en blodåder och jag tänkte tanken men ville tro att det kunde vara en muskel. Efter ultraljud på kliniken kunde veterinären konstatera att blodkärlen såg ok ut, vilket var en lättnad att höra. Han kan ha fått någon symptom av blodpropp men ultraljudet kunde inte tala om vad, när och hur. Det visar ju bara nuläget och det känns bra att det såg bra ut.
 
Det som var väldigt konstigt var att Cassador va väldigt pigg denna dag, han gick på släpet som inget, alltså benet följde med nomalt. Väl inne på kliniken så skulle jag skritta han fram och tillbaka och visa hans rörelse, han skrittade mer eller mindre normalt. Sen skulle jag springa med honom, åh nej tänkte jag, men vi gjorde det och självklart tittade jag bak när jag sprang. Benet följde med som om den fått ny energi, visst travade han inte helt rent men även veterinären tyckte han travade oförskämt bra med tanke på vad vi berättat och vad de väntade sig för patient. Både jag och dem va beredda att sätta honom på dropp, tunna ut blodet då vi trodde att det var mer allvarligt än vad det nu visade sig vara.
 
Cassador fick metacam och även penicilin, han ska få penicilin i några dagar nu och även skrittas. Detta förväntade jag mig aldrig av dagen men redan hemma i stallgången innan vi åkte,  visade han sitt gamla jag. Ville inte stå stilla, skrapade med framhoven och strechade flera gånger. Jag blev ju lite smått sur på honom (nej jag slog inte honom eller rörde honom) då man inte håller på så med ett sådant bakben och när man är sjuk, men ja, han är ju inte som alla andra.
 
Ni kan se på bilden nedan hur svullen han är, på bildens högra ben (hans vänstra). Svullnaden är som mest nu runt hasen men längre ner är han mer eller mindre normal. Han va pyttelite svullen längst ner med men det försvann när han rörde på sig, så man förstår ju att han mår bra av att röra på sig.
 
När han stod på gången och de hade gett han lite lugnande så gav de nog lite för mycket för han höll bokstavligt på att ramla omkull. Min kompis fick skynda sig och putta till honom då han ramlade in mot väggen och en vass kant...huh, inte mer skador tänkte jag. Men vi är ju på rätt ställe om nu något sådant ska hända, undra vem som står för kostnaden då?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen var det Corvettes tur och hon har ju haltat och markerat att hon har ont i sitt framben. Första dagen tog hon sig fram men det ömmade, igår så tyckte jag skritten va ok så jag testade att springa med henne och jag hade ett par till ögon som kikade. Men jag märkte snabbt att hon inte alls ville springa så fort och i varje steg så åkte huvudet ner och det vet vi alla vid detta lag vad det betyder. När en veterinärassistens va ute och kikade på hästarna igår så konstaterade han tydlig lymfangit på Corvette, vilket jag även hade i tankarna men eftersom jag aldrig varit med om det så var jag heller inte säker.
 
När jag skulle visa upp henne idag så skrittade hon helt normalt, även i traven så var den nästan ren, veterinären sa att hon knappt va 0,5 grader halt. Men vad är det med mina hästar idag tänkte jag, blev de friska på vägen hit i transporten?! Självklart så kändes det oerhört skönt att inte visa upp jättehalta hästar, även om Corvettes sår runt karleden och kotan såg riktigt illa ut så ville veterinären bara tvätta, smörja och bandagera. Sedan låta mig göra detta hemma, MEN, där satte jag ner foten. Jag tänkte inte åka hem med en lite halt och svullen häst med dessa sår utan att hon får något antiflammatoriskt, så även hon fick metacam och en dos av penicilin. Corvette ska dock bara få det i 3 dagar medans Cassador ska få det i en vecka, om det behövs.
 
"Det som göms i snö kommer fram i tö", likaså gäller det när man rakar/klipper en häst. Jag hade ju sett att Corvette hade små sår men inte så här mycket som ni kan se på bilden, även framme på kotan. Även Corvette kan skrittas men eftersom hon har sår så tänker jag fokusera på att dem läker innan hon skrittas. Kommer sedan börja för hand och barbackaturer. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Corvette är en stor favorit hos min kompis som följde med och här ser ni henne hålla en mycket gosig häst i famnen, ja man måste passa på :) Tusen tack för hjälpen idag, guld värt <3 
 
 
 
 

Mina hästar fick sitta i fängelse en stund, men de hade inte begått några (ben)brott så de fick åka hem igen efter en visitation. Duktiga hästar <3


 
 
 
 


Bra dag!


 
 
Då är hästarna hemma och de har aldrigt varit så duktiga att transportera ihop <3 Cassador fick sitt ben ultraljudat men allt såg fint och helt ut. Va även ovanligt pigg och knappt halt, varken i skritt el traven. Jag har mer eller mindre fått släpa fram honom så hans pigghet idag va ett stort steg i rätt riktning. Corvette har väldigt mycket utslag på karleden, när de rakade henne så kom det fram ännu mer. Hon är svullen men när veterinärenen kände igenom henne så hittade hon inget. Båda har fått metacam och ska gå på penicilin. Det känns så skönt nu, vet lite mer och båda ska skrittas, hoppas svullnaden försvinner på båda.
 
Mina fina och duktiga hästar <3
 
 
 Berättar mer ikväll och visar bilder <3
 
 


What a day..


 
 
Jag ringde en bekant som jobbar på klinik, frågade om han kunde kika på hästarna när han hade tid. Redan då hade han en liten aning om vad Cassador kunde ha men bara gissning. Han skulle åka till stallet när jag jobbade och sedan ringa mig. Satt verkligen och väntade på att det skulle ringa. När telefonen väl ringde och vad som kom ut i luren och in i mitt öra kändes väl sådär. Jag hade mina aningar redan innan vad båda hade men inget jag nämnt här el hade hoppats på. Han kan inte lova att det är så men hur som, är jag enormt tacksam att han kunde komma så snabbt och ge mig lite mer info med sin kunskap och ett mer vant öga vid skador. Han fixade sedan in hästarna på kliniken i morgon så ja,, mitt fredagsmys kommer spenderas på kliniken.
 
När jag la på telefonen var det som om någon hällde ett vattenfall med ångest över mig. Arg, ledsen, frustrerad och massa massa ångest. Varför åkte du bara inte in med dem direkt?! Jo visst, en häst inga problem men nu pratar vi om TVÅ icke fungerande hästar, mina två egna går och blir sjuka på EN och samma dag!! Kunde de inte haft en månads mellanrum?! Jag som tror på meningen med livet, vad var meningen med detta?! Corvette ska inte vara hos mig, tyvärr blev det väldigt oplanerat med allt och hon hamnade hos mig ändå. 
 
Det finns en god nyhet att berätta, jag pratade nämligen med tjejen som vill låna Corvette idag, berättade för henne hur det låg till. Hon hade även goda nyheter och det var en box som snart kommer bli ledig, det känns otroligt skönt för mig. Jag kan bara inte stå med två hästar med dyr hyra och allt, blir fullständigt strypt och nu skador på det...
 
 
Jag vill inte du som ska åka men det är det bästa för oss båda <3 
 
 
 
 
 
 
 
 


hatarmitthästlivjustnu


 
 
Sjukhästarna har det bra, men i morgon är det domedagen. Båda två ska till veterinären <3
 
 
 


suck pust


 
 
Två halta hästar på samma dag, vad är oddsen?! :( Corvette är halt och svullen höger fram, på grund av muggen. Fått rejält med utslag och är varm. Cassador är halt vänster bak, hittade inget på benen innan och trodde det var något med skorna. Men åkte dit innan jobbet och kollade igenom honom noga, satt vid/under magen och kunde både se och känna vad som orsakade hans hälta. Han har, vad jag tror och min equieterapeut, en muskelbristning på insida lår. Jag jobbade bara några timmar idag, tog ledigt, sedan har jag varit i stallet och kylt två ben med det bästa som finns på marknaden, VATTEN. Jag satt på en pall och hade musik i öronen, mutade med lite morot då och då, så snälla hästar. Svullnaden gick ner på Cassador, men Corvettes såg konstig ut. Hon är väldigt varm och svullen, men tror att huden fått en ordentlig reaktion. Blir det inte bättre på några dagar kommer jag att försöka få ut penicillin till henne. 
Vi ska ta en dag i taget med Cassador, men han kommer få en behandling av Helena så fort hon har tid. Sen får vi utgå från det vad som behövs göras, men hoppträning och tävling är helt avbokat framöver..
 
 
 
 
 


Ingen lust..


 
 
Vad är oddsen, två halta hästar, men vi började med en på morgonen och
sedan en till innan jag skulle åka hem.
 

Corvette har fått mugg på höger framben och även svåra utslag, detta har gjort att hon blivit varm och även halt. Hon fick följa med på en liten skrittrunda ändå, hon behöver röra på sig. Cassador kändes pigg och fin, Corvette hade svårt att hänga med ibland, men skrittade bättre och bättre. Men när jag skulle ta ut han från boxen efter att han hade ätit upp sin mat så ja, då va han också halt. Fick släpa ut han till hagen och han hade väldigt ont i ena bakbenet eller hoven som jag tror. han var inte varm, svullen eller öm. Däremot så tyckte han att det var jobbigt att sätta ner hoven så förmodligen och jag hoppas verkligen att det är så, tror jag att det har med skon att göra. Kan vara så att han fått in grus mellan hov och sko då han ska skos på fredag, hoppas hoppas att det är så!!! Han kändes hur fin som helst på den långa skrittrundan, men inne i boxen, hokuspokus tydligen, så var hästen halt. SUCK!!!! 
 
Tyvär så är min skriv- och bloggning lika med noll idag, trött och grinig som en hel tjejklass. Så jag tänker krypa ner framför en film nu och somna gott, hoppas jag vaknar upp på en bättre sida. Kommer även att åka ut till Cassador innan jobbet, är han fortfarande halt, men inte varm eller svullen måste jag dra av skon. Jag är sååå glad att jag har material till detta, håll tummarna att det är detta som är boven.
 
Jag hör av mig lite senare hur det gick med honom <3
 
 
 


No time left


 
 
Fanns inte en chans i världen att jag skulle få in ett inlägg här idag om jag inte prioriterat bort något liite viktigare. Jag hann knappt sova middag i 10 min...Men i morgon har jag lagt om schemat lite och jag ska vara hemma i god tid så jag kan städa och blogga <3
 
 
Idag fick han kämpa, både med kropp och knopp. I morgon kommer övningen upp och en beskrivning :)
 
 
 


Jag överlevde


 
 
Nu är jag hemma och jag har verkligen fått bita ihop idag!! Trött och orkeslös, tur jag hade möte innan mitt riktiga jobb och även avslutade med det. Så alltså inte många riktiga jobbtimmar ;-)
 
I morgon är det dags att hoppa upp på hästryggen igen, men först ska jag banka på 1-2 skor på Corvette. Jag är ju inget proffs men väldigt noga så det tar lite tid för mig ^^, därav inte alla 4 skor på en dag. Sen ska Corvette trimmas på tömmarna eller så rider jag barbacka. Cassador ska trimmas på bommar, kanske något hinder men denna vecka blir det hårdtrim innan hoppträning på fredag.
 
Eftersom ni efterfrågat övningar så kommer jag lägga upp det jag använder mig av i morgon. Kommer att göra en bana med bommar på marken och något minihinder. Det vi ska träna på är rakriktig, lydnad och spänst. Åh jag ser så fram emot det :D 
 
 
 
 


Sååå trött..


 
 
Försökte ta mig upp ur sängen när klockan hade ringt, åh mina ögon har aldrig varit så tunga. Låg kvar en liten stund men eftersom jag börjar 14 idag så ville jag till stallet tidigt så jag kan åka hem och sova igen. 
 
Väl i stallet så pussade jag på båda mina hästar <3 Tog även och borstade båda samtidigt och släppte dem sedan tillsammans i ridhuset. Blev mycket spring och brall, väldigt glada hästar. Fanns inte en chans i världen att jag skulle orka rida idag ^^. Jag hade nog åkt av hästen, SÅ trött är jag. 
 
Köpt nya skor till hästarna, ska sko Corvette då hon gått över sin tid, hon behöver verkligen fixa hovarna. Cassador är så fin i hovarna nu :) köpte även lite annat som jag behöver, det räckte inte med en hel helg på mässan i gbg ;)
 
 
Är det någon som använt nypon till leder?! Har funderat att prova detta i 2 år på Corvette men inte trott på det, speciellt inte på en unghäst.
 
 
 
 
 
 


Vilken helg :D


 
 
Nu ligger jag i sängen med väldigt trötta ögon, har varit oförskämt pigg ända hem, men nu kommer jag somna som den tröttaste grisen på denna jord. Helgen den har verkligen varit fantastisk, träffat underbara människor, sett hästhoppning av världsklass och ätit som en kung ;). Haha, kan det bli bättre?? Öj  
 
Jag har stått i montern den största delen av tiden, men va även inne och kollade hoppning fredag förmiddag och självklart söndagens final. Har inte lagt ner mycket energi på att gå runt bland montrarna, jag tog däremot en snabbshopping på 20 min idag och hittade det jag mer eller mindre sökte. Benskydd till slit och släng, pälsglans, nummerlapp, vita ridbyxor (även ett par i mullvadsfärg då jag reklamerade mina trasiga), två borstar, supersnygg regn och vindkappa och två grimmor. Så nöjd med jackan, väldigt snygg :) 
 
Somnar snart här borta men vill publicera de 3 mycket lyckliga vinnarna i tävlingen. Elin vann ett träns, Anna vann ett par stigläder och Johanna vann ett schabrak. Det var många bra motiveringar men tyvärr bara 3 vinnare. Ringde upp dem och grattad, de blev så glada <3 
 
Fantastisk runda av kungen 
 
 
Snygg tröja ;) 
 
 
 


Glöm inte :)