Stolt över er <3


 
 
 
Idag vill jag hylla och gratulera fantastiska och grymma ryttare som jag är otroligt stolt över!! Ni kämpar i ur och skur med både hårda motgångar och nya mål i sikte, ni är så värda detta!! Jag hade aldrig lärt känna er om jag inte hade gett mig in i denna fantastiska hästvärld och det är jag väldigt glad att jag gjorde. Denna söndag är er dag och fy tusan va grymma ni är, blågult i toppen och ett stort MEGAGRATTIS!!!! <3
 
 
Hoppas det var OK att jag lånade era bilder :)
 
 
 
Fina och underbara människa, jag blev alldeles till mig av lycka när jag fick se bilden idag. Du har fått gå igenom trauma som ingen ska behöva gå igenom. Du om någon är värd detta till tusen och jag är så glad!! Du kämpar varje dag med din dröm och idag var det verkligen din tur <3 Stort grattis till två segrar!!
 
 
 
 
Vi känner inte varandra så väl men vi sågs på GHS och jag blev så glad när du kom fram och sa "hej". Vi följer varandra på instagram, ja det där nätet är ju inte så dumt ibland, och vi stöttar varandra. Du rider helt makalöst bra och du är verkligen ett med din grymma Ponny. Seger idag för er i MSVB och jag kan bara säg STORT GRATTIS och du är absolut värd det!! Jag lovar att vi kommer att få se mer av dig i framtiden och när du ska upp på storhäst kommer du bli farlig <3
 
Foto:Lexi Mudifaj
 
 
Här har vi den absolut grymmaste tjejen i att plocka hem blågult efter blågult och rosett efter rosett, men vet ni vad, hon är värd varenda liten slant och alla rosetter i världen!! Fina och underbara vän.. Vi har lärt känna varandra genom bloggarna och för 1,5 år sedan öppnade hon upp sin dörr och boxdörr till mig och Cassador, utan att vi hade träffats live tidigare. En helt underbar tjej som har ett stort hjärta och är ett grymt team med sina hästar!! MEGASTORT GRATTIS till segrarna i helgen!!!! <3
 
 
 
 
Denna tjej är en vän till mig som jag kommit väldigt nära på kort tid. Vi har inte ens känt varandra i ett år men trots detta så kan vi vara oss själva när vi ses. Vi pratar till och med i telefon när jag är ute och springer, senast ikväll stöttade hon mig genom 6 km <3 Finns inget bättre än girltalk och löpning, lovar ;) Denna grymma tjej har inte vunnit några rosetter idag men hon har plockat hem tillräckligt för att direktkvalificera sig till Falsterbo. Jag är otroligt solt över detta och jag lovar att jag kommer sitta bänkad både lördag och söndag och heja fram er till finalen!!! <3 WEEII!!!
 
 
 
 
 
Jag har inte kommit så långt som ni än men jag ska kämpa mig fram och en vacker dag kommer jag att vara värd den där glågula rosetten (hoppas jag:)!!
 
 
 
 


.......


 
 
Hela dagen idag har jag funderat på vad jag vill skriva om i ett personligt inlägg. Ni vill ju veta lite mer vad som händer i mitt huvud men idag har det varit ilska, besvikelse och ledsna tankar. Efter idag hade jag säkert kunnat skriva en mindre bok om allt som dykt upp i mina tankar. Världen jag lever i gör mig ledsen, människor spelar sina spel och snart vet jag inte vart jag ska sätta ner mina fötter. Ena stunden ens vän andra stunden pratas det illa bakom ryggen. Folk i alla slag har svårt att njuta av andras framgångar och har svårt att unna en lite vardagslyx. Svartsjukan sprider sig som pesten och tyvärr kommer det aldrig finnas ett botemedel. Inte för att jag har någon vidare framgång men när man knyter kontakter och samarbeten helt på egen hand så sticker det i andras ögon. Varför skulle inte jag vara värd lite lyx i vardagen, det är vi väl alla?! Jag har slitit i flera år för att försöka komma någonstans med mina alldeles egna pengar. Min dröm har alltid varit att få köpa mig min första egna häst, tyvärr får jag väl säga, gick jag och köpte mig två drömmar. Jag ska ärligt säga att jag gjort två dumma val i livet, två helt olika som sedan lett till att jag inte hade råd att ha kvar Corvette, just nu. Åh min fina lilla fluffCorvis, jag saknar henne så mycket, hon och jag har verkligen gått igenom allt tillsammans. Hon är min allra första dröm och även om många säkert tycker jag är dum som inte säljer en så kan jag bara inte sälja henne. Önskade att jag kunde spola tillbaka tiden och göra vissa val annorlunda, tyvärr tror jag inte att Cassador hade varit i mina ägo då om jag hade tänkt till lite. Jag drömmer om framtiden och en dag kanske mina drömmar går i uppfyllelse, med mina två trollungar till hästar vid min sida. 
 
 
 
 


Helgen är här!


 
 
Äntligen lite fint väder, synd bara att jag inte hann eller orkade njuta av det på hästryggen. Blev nämligen övertid på jobbet och jag stämplade ut 04.15.. Ångesten var på topp när man åkte hem till sängen medans andra åkte till sitt jobb och solen gick upp. När jag vaknade efter 10.30 så var det dags att fixa balfrissa på en tjej, vi skulle bara göra ett test inför nästa veckas bal. Blev inte klar fören vid 12.30, sedan skulle man laga mat.. Jag satt ute och åt lunch så fick njuta lite av försmak på sommaren. Synd bara att det ska regna i morgon när man ska rida ut och enda dagen ledig. Hoppas vädret ändrar sig :) Som ni märkte så hinner jag inte med Cassador idag, då är det extra skönt att han går ute och "klarar" sig själv. Hade nog stressat ihjäl om jag hade behövt åka dit tidigt med.. Ha en underbar helg så hörs vi!! <3
 
Lite nytt på bloggen snart :)
 
 
Så här såg det ut när jag åkte hem, helt galet! 
 


Måste tänka till!


 
 
 
Igår hade vi ett tufft pass jag och Cassador, så idag tänkte jag inte ha en repris. Jag märkte på honom att han hade massa energi att ge redan på stallgången, jag tog då med mig linan in i ridhuset och longerade han säkert en 30 minuter. Han gav inte upp och vanliga fall så brukar han vara superlugn och seg att longera men inte idag. När jag hade tröttnat på att se han på ringen så tog jag mig bort till två övningar som en i stallet lämnat framme till mig då jag ville upprepa samma trim som igår. Det var galoppbommar på ena sidan och travbommar på böjtspår på andra, även där varannan upphöjd. Han fick komma på allt själv i linan innan jag satte upp och han är ju bara för söt, eller något. Varje gång han hade travat över bommarna så fattade han galopp ^^ asså åh!!! Han har verkligen lätt för den gångarten.
 
När jag hade hoppat upp tog jag faktiskt och skrittade över alla bommarna, flera gånger. Sen travade jag lugnt och även det gick bra. Sen tycker han det är jobbigt med galoppbommarna, idag tog han ett skutt över varje bom innan han hade lugnat ner sig. Fick tillslut till det riktigt bra de sista gångerna i varje varv men både jag och han var svett efter dagens pass.
 
Uppdatering angående lösdriften, Cassador gick in i kraftsationen själv igår kväll och åt. Även väldigt duktig i höstationen och han har snarare gått upp i vikt än tappat sen han började gå ute <3 Det är sådan lycka, hoppas detta kommer funka året runt nu!!
 
I morgon blir det lugnt i skogen, bara skritta mycket och trava lugnt. Sen på ett igen på lördag, trim, trim och åter trim!!
 
 
 
 
 


Hjälp, de äter upp mig!!!


 
 
Idag är det onsdag och dagarna går fort, snart helg igen. När jag kom till stallet idag fann jag Cassador mitt i flocken betandes och det var verkligen en fröjd att se, han blir mer och mer en i gänget. Jag tog in han och myste i stallet, han är så mycket lugnare i gången nu när han går uten hela tiden. Innan gick han sidleds nästan varje dag, kunde inte så stilla när jag borstade. Jag plockade fram lite bommar, la 5 galoppbommar på ena sidan och 5 lite upphöjda travbommar på andra sidan. När jag kom in i ridhuset tittade han till på allt...alla bommar på marken.. Hoppade upp och direkt började han, "hjälp, bommarna tänker äta upp mig". Han blåser upp sig, spänd som ett fnöske och och trippar på tårtna.. hate it!! Visst kan det vara bra för Cassadors kropp och vila från hinder men inte hans hjärna. Den behöver se bommar och hinder varje dag för att han ska hålla sig lugn. Idag skrittade jag läneg och även travade ett bra tag, tänkte detta skulle bli ett lugnt pass men det fick bli hårdtrim runt alla bommar tills han lugnade ner sig. Jag kan inte ens lägga en volt på kortsidan fören han slänger upp huvudet och blir typ livrädd för travbommarna. Svårt att förklara allt när han alltid sköter sig när någon annan är med eller när någon filmar. Får sätta upp dolda kameror. Men i slutet sen kom vi på allt och då va han superfin!! Men det här med att han skulle bli lugnare i ridningen av att han går ute, BIG NO än så länge =P
 
 
 
 


Kall....tisdag


 
 
Jag är så arg ja rent av förbannad och besviken på det svenska jäkla vädret just nu. Det blåser kallt, moln överallt och regnskurar på det... När ska värmen komma?? När?? Ge mig sol och värme nu innan jag krimerar mig själv!!
 
Idag mötte jag en sovande häst i hagen, hela flocken låg ner och Cassador håller sig lite för sig själv ibland. Så länge han mår bra och trivs så får han göra som han vill, man kan inte tvinga en häst in i en flock. Vi red ut en liten runda först, sen trimmade vi lite på utebanan och jag valde att rida barbacka idag. Åh han kändes så fin idag min lilla prins, han var lugn i galoppen men kändes inte trött. I morgon blir det trim med lite bommar om det inte blir dressyrträning, vet inte vilken dag det blir än :)
 
 
 


Active Stables


 
 
Idag är det måndag och ny vecka. Cassador fick ledigt idag, bara lite pyssel i form av borstning och tvätta benen. Vi tränade även på att gå in i kraftfoderstationen och för varje dag som går så känner han sig tryggare och han förstår nu att det kommer mat när man går in. Cassador är även den hästen som får tillgång till en egen ingång till höstationen, där kan han äta i lugn och ro utan att bli bortjagad. Man kan även se det att han blivit mer och mer accepterad i flocken, han går rätt in bland dem utan att någon blir sur. Sen är han inte den hästen som ligger på längre, förr va han riktigt på och vallade gärna men Corvette har nog gett han något att bita i när han kommit för nära henne. 
 
I veckan har jag bokat in dressyrträning, alldeles för längesedan nu och det ska bli roligt att höra vad hon säger om honom. Jag ska redan nu börja kolla på vad som finns i dressyrtävlingsväg, finns ju inte lika gott om dessa som hoppning. Annars har jag en hopptävling v.26 och sen hoppas jag kunna åka iväg v.30 med. 
 
 
 


Väldigt nöjd!


 
 
Igår red jag första passet med nya hjälmen OneK från nipet.se. Den va så skön från första början att jag inte ens tänkte att jag hade den på mig. Skulle tagit lite bättre bilder på utrustningen men tyvärr hann vi inte det men det blir nog en ny fotografering väldigt snart!!
 
OneK - Den är snygg, stilren men har ändå det där lilla extra. Jag är egentligen inte mycket för blingbling men på OneK så smälter stenarna in i designen och gör inte hjälmen alltför bländande. Den har riktigt bra ventilation så man slipper drunkna i svett på sommaren. Gillar den skarpt och kan bara efter ett pass verkligen rekommendera den!
 
 
 
 
 


guldstjärna


 
 
Idag när jag kom till stallet hittade jag en väldigt glad och busig häst, han tyckte det va nog med dressyren igår så han ville absolut inte in. Nu fick jag se något helt fantastiskt, då han gick lite för sig själv när jag kom så gick han mot flocken när han ville smita. Han undvek ingen utan gick bara rakt in utan att någon häst gjorde något, ett sto blev lite sur när han va nära rumpan men bara det. Ingen jagade bort honom och det som gjorde att jag ställde mig och gapade var när han ställde sig och betade precis bredvid den här valacken som jagat Cassador alla dessa dagar. Visst är det säkert massa saker kvar att vänja sig i flocken m.m. Men att se detta gjorde mig så glad!!
 
 Valacken är häst nr för på bilderna 
 
 
 
 
 
Sen när jag tog in Cassador märkte jag att det saknades en framsko och då han är ganska nyskodd så har han dragit av mycket hov :( Vi red ialf ut en runda då Cassador inte är känslig om det bara gäller en dag utan. Jag ringde hovis och sa att jag kan och vågar inte när det är så lite att ta på. Hovis stöttade mig och sa att det klarar jag och när vi kom tillbaka så slog jag på en. Wow, en guldstjärna till mig som slipper vänta på Hovis och Cassador får gå med fyra skor igen. Nu satte jag på boots för att skydda båda framskorna, drar han av samma igen har han ingen hov kvar! Sen rycker jag allt Cassador va värd en guldstjärna, han stod helt blickstilla och det gjorde det mycket lättare för mig. 
 
 
Inte riktigt nöjd men vågade inte ta mer av hoven :)
 
 
 
Idag höll vi oss hemma då jag hade fått åka iväg själv och motionsträna.. Jag och en annan i stallet red en långrunda och klättra i branta backar, 150 meter över havet tog vi oss upp och fy så högt det va. Jag har verkligen inga problem om jag står på marken men att sitta på en häst är långt ifrån säkert. Vi kunde se ut över hela Halmstad, vårat höga torn vid Ica Maxi och även annat. Väldigt vackert men pirr i magen. Min mamma hade dött, nej hon hade inte gjort det för hon hade aldrig gått uppför de där backarna ;)
 
 
Vi höll oss en bra bit från stupet :)
 


amazing feeling


 
 
Igår hade jag en helt fantastisk dag med inslag av dressyr och fotografering. Jag och Lexi åkte till stallet och fann en hemskt lerig häst och jag är verkligen pedant när det gäller att vara ren vid fotografering och tävling. Så det blev lite bad och det är ju inte Cassadors favorit ;-) Jag fixade massa fina dressyrknoppar, aldrig knoppat honom med så många och WOW va läcker. Jag hade tagit med mig en equipesadel och ett dressyrträns från equipe. Tränset är helt magiskt snyggt och det är Charlotte Dujardin som designat det. Hon tävlar sin vackra Valegro på det och Cassador blev ju döläcker i det också. Lexi la upp bilderna igår och jag blev helt tårögd så magiskt vackra och helt helt underbara bilder. Ni kan nog se vilken feeling jag hade i sadeln genom bilderna och OH my god den där sadeln.. Den va helt galet skön att sitta i och vilken ridning jag fick till. 
 
Vet ni vad, min prins he was really born to be a dressagehorse <3 Första gången någonsin Cassador fick i sig ett kandar, egentligen ville jag undvika det men jag ville fota med tränset. Försökte ta väck remmen till kandaret men det gick inte. När vi satte in allt skrammel i munnen så tog det inte många minuter innan han accepterade det. Slutade tugga och gapa och va bara nöjd. Även i ridningen va han helt helt outstanding, jag va nästan lite chockad för shit så fin. Det kändes en en gång som att jag satt på en dröm, min alldeles egna dröm som är fullt levande. Tyvärr hann vi inte filma då vi var lite tidspressade men jag lovar att det blir fler gånger. Shit, jag blev otroligt sugen på att starta en dressyrtävling nu igen och om inte ännu mer. Jag hade ju anmält mig till en i höstas och lovat er men då han fortfarande va spänd i galoppen så hade vi inte tyckt de va roligt. Men snart kanske, tror allt jag ska överaska er en dag ;)
 
 
Stolt ägare, stolt ryttare och stolt över att vara ett team med denna fantastiska och helt magiska häst. Han bara gör det som om han va född till detta med, vilket han ju egentligen är ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag vill ge Lexi Mudifaj en stor varm kram och tusen tack för allt du ställer upp på. Du förser denna blogg med helt otroliga bilder, jag är så tacksam och stolt över att vara din vän. Du är en underbar människa och en GRYM fotograf!! Tack alla magiska bilder <3
 
 
 
 


Lite ensam


 
 
 
Cassador har nu varit ute med flocken i 3 dagar och en natt, jag åkte till stallet inatt efter 24.00 då jag ville se hur han hade det. Han va för sig själv medans flocken var inne på anläggningen, men innan jag åkte kom de ut igen och då fick han sällskap. Han vågar inte ta sig in i anläggningen än, han vänder när jag försöker muta in honom. Så jag skulle ljuga om jag säger att allt är bra med honom, han har lite små bett här och där men ingen större fara. Jag vet att det kan ta några dagar innan de accepterar honom men jag är rädd att det tar längre tid än så (vill inte tänka det värsta, om aldrig), han vill hela tiden tillbaka till sin andra flock och gnäggar hela tiden efter de två stona som han gått med. I morse åkte jag dit vid 6 för jag ville se om han fick komma in till anläggningen och sova men det hade han inte gjort, han stod helt själv ute vid gräset och väntade på att stona skulle komma ut. Så ikväll åker jag dit vid 21.00 och är han utanför då med så tar jag in han över natten, fy så jobbigt detta är. Har ni någon erfarenhet av liknande fall?? Det är ju stor skillnad om de kommer in i boxen över natten, men när de går ute måste de ju kunna samsas och sova ihop.
 
Jag red ett väldigt lugnt dresserpass idag, då han förmodligen inte fått mycket vila inatt. Trots de så var han pigg och kom till arbete väldigt fort, kändes superfin. I morgon blir det ett till dressyrpass och på söndag ska vi åka och konditionsträna på travslingorna. Jag uppdaterar er om hur det går i morgon. Ha nu en trevlig helg!!
 
 
 


Corvis in action!


 
 
Nu har Corvis provat på sin första terrängträning med Vilma på ryggen, ser ju ut som om hon har gjort det förr :) Jag har enbart hoppat bank en gång och några stockar i skogen, men hon har ju alltid haft det lätt för sig. Roligt att se Vilma lotsa runt henne lugnt och man kan även så Corvis göra små glädjeskutt efter banken, detta tyckte lilla damen va riktigt roligt.
 
 
 
 
 
 
 
 


OneK 
I måndags klickade jag hem något nytt till min tävlingsoutfit, det var verkligen på tiden att jag köpte mig en ny hjälm. Ni gissade på en ny kavaj men jag är så kär i min bruna så än tänker jag inte byta ut den, har en blå också som åker på ibland men jag är inte värd en ny kavaj riktigt än.
 
Varför köpte jag en OneK hjälm?? Jag gillar inte att köpa märken som sitter som en fluga på folk, jag gillar att vara mig själv. Alla gillar ju Kingsland och det enda jag äger i Kingsland är strumpor. När det kommer till hjälmar så har ju Samshieldhjälmen blivit en stor fluga hos folk. Visst är den stilren och helt ok, men jag vill ju inte ha något som alla andra har ;) Jag fastnade för OneK då den har det jag sökte efter--> svart, mocka, lite bling, bra passform och bra luftventilation. Jag älskar verkligen min John Whitaker hjälm men efter en klass så är den dyngsur och tar man av sig den vill man inte ta på sig den igen. Marcus Westergren rider i en OneK och jag såg han rida med den i Falsterbo förra året, riktigt snygg är den. Jag har bara provat den innan jag åkte till jobbet idag, den satt som en smäck och riktigt skön men en bättre utverdering får ni när jag ridit i den. Jag kommer dock inte ha den som en vardagshjälm, den kommer enbart att åka med på tävling.
 
 
OneK-hjälmen beställde jag på nätet och hemsidan hittar ni här nipet.se
 
 
Vad tycker ni?? Har ni sett den innan??
 
 
 
 
 
 


Då var det dags igen


 
  
Nu är det slut på vilan, två dagar var han allt värd, dock så kommer vi att ha en hinderfri vecka så ingen hoppning fören nästa vecka. Jag kommer nu att rikta in mig ännu mer på dressyren, idag fick det bli ett tömkörningspass och han va riktigt fin och lyhörd min guldgosse. Här behövs bara två linor och en gjord, samt ett träns och benskydd. Jag använder mig även av ett körspö som har en lite kortare lina hängades. Jag fick motionera lite med då jag springer efter honom på långsidorna, hua vad min förkylning är jobbig.
 
Cassador fick även bekanta sig med sin nya familj, inte på två ben då ni har trott att jag ska sälja honom. Jag menar lösdriftshästarna :) Det gick väldigt bra och det är faktiskt tack vare Corvette som lärt honom den hårda vägen att hålla sig undan. Innan var Cassador som ett plåster på hästarna och vallade dem gärna, men nu vet han att han får sig en omgång om han gör det. Han kommer att gå in på natten några dagar innan han får sova ute med gänget, håll nu tummar och tår att allt kommer att gå bra. Det som vi mest är oroliga för är om han faller ur och blir smal igen, det får bara inte hända. Jag tror och hoppas att det beror på om han trivs eller inte, samt att de accepterar att han får äta med gänget. Vi kan bara vänta och se.
 
 
 
Han har blivit så fin i både hull och päls, tycker även att rumpan blivit lite rundare :) 
Bilden är tagen med mobilen och jag har inget filter på.
 
 
 
 
 
 

Ett filmklipp publicerat av Erica (@icusen)Maj 20, 2015 kl. 12:37 PDT

 

Ett filmklipp publicerat av Erica (@icusen)Maj 20, 2015 kl. 1:00 PDT

 


En helt vanlig tisdag


 
 
Denna förkylning vill inte försvinna, jag har inte mycket energi till att göra saker och ting. Cassador fick vila både igår och idag, det är han värd och jag måste bli frisk. I morgon ska jag tömköra honom och sedan ska han få bekanta sig med flocken och sin nya familj. Hoppas han kommer att trivas och gilla sitt nya liv, det kommer jag märka på honom om han gör det. Jag har som sagt avbokat alla tävlingar men har någon i sommar som jag vill åka på. Jag kommer även boka in en helg hos Pernilla då vi behöver lite intensiv träning, samt att det är en bit att köra. Blir tyvärr mindre träning hemma nu när det är så mycket tävling för henne på helgerna. Men jag tänkte boka in en dressyrträning i nästa vecka, vi ska verkligen fila på alla våra kanter nu innan nästa tävling. Kanske skulle ta och boka in en dressyrtävling som jag har lovat er men aldrig kommit till skott!?
 
 
Hoppas ni har en underbar dag!
 
 
 
 
I Love this horse <3
 
 
 
 


Klickat hem


 
 
Weeeeii, jag har precis klickat hem något nytt och snyggt till min tävlingsoutfit. Är så spänd och nyfiken på detta och vill att det ska komma nu!! :D 
 
 
Någon som kan gissa vad?? :)
 
 
 
Foto: Stefan Keturi
 
 


Inte tappat suget


 
 
Hej alla mina fina följare! Idag var det en fruktansvärt blåsig dag med några regnstänk och solglimtar. Jag räknade med att bli dyngsur idag men tack vare all blåst och storm så missade den Gislaved. Hinderna blåste dock omkull flera gånger, vilket gjorde att ryttare fick avbryta, tyvärr kan man inte göra något åt naturens krafter. 
 
Det var långt ifrån våran bästa tävlingsdag men även långt ifrån en dålig en. Första klassen fick vi ett onödigt stopp i uppförsbacke på 3:an, sedan hoppade vi alla hinder och fick en rivning på ett räcke. Cassador var fruktansvärt taggad och väldigt svår att rida, när han taggar på hinderna har jag svårt att rida fram honom och känna av avståndet, men jag är ändå nöjd över den rundan. Nästa runda va en 1.25 och jag trimmade verkligen igenom Cassador på framridningen och framhoppningen. Han va taggad och lite smått arg, vilket gjorde att jag talade om för honom att det inte va ok att spela några dumma spel. Exempel att sticka iväg eller stegra... Tydligen gjorde det susen då han va riktigt lugn och fin i sista rundan. Jag lyckades dock tabba mig på ett hinder och gjorde halt för att jag inte såg avståndet. Jag hoppade det sedan bra men sen hoppade han väldigt stort in på en linje och då valde jag att utgå. Känslan fanns där och jag red bättre, men vi är inte riktigt där än, 1.25 får vänta ett tag till. Det känns faktiskt bra att jag äntligen har mer förnuft bakom pannbenet och känner när det är dags att bryta. Innan fanns det ingen spärr..
 
Nu kommer jag gå ner och hoppa 1.10-1.20, inte bara 1.20 som jag gjort nu, men först kommer det bli några veckors tävlingsvila. Jag måste ärligt säga att jag kört slut på mig själv, fortfarande lite sjuk och sedan ska man fixa nästan allt själv samt bilkörning överallt. Jag orkar helt enkelt inte... Cassador ska få börja gå ute snart med, undrar hur han kommer att ta det, tror faktiskt att han kommer gilla det. 
 
Måste även säg att det var väldigt roligt att komma hem och tävla på GARK, även bra arrangerat och roliga banor (väldigt god köttfärsås;). Alla var så trevliga och det var super att de kunde lösa allt kring Cassador med sällskap och allt. Roligt att få träffa och prata med folk man växt upp med och även mysigt att få sova hemma hos mamma och pappa och bli lite omhändertagen <3
 
 
Nu blir det lite lugnt några dagar sedan kommer jag träna stenhårt med dressyren och hoppträning. Jag har absolut inte tappat suget, med den känslan jag fick till i ridningen idag har jag nästan fått lite blodad tand. Det kan bara bli bättre!!!
 
 
 Vi rev inte planket som var ett av målen :) Vi satte även alla relaterade avstånd riktigt snyggt. 
 
 


Megastolt


 
 
Idag åkte jag och Cassador tidigt hemhem till Gislaved. Väl framme fick prinsen gå en promenad med pappa och jag hoppade in på banan och hjälpte till. Idag var det ponnytävling så ingen start för oss, men efter promenaden fick Cassador stå i en utebox. Han va själv men hade full koll på sin omgivning, han kunde se både ponnys på framridningen och på parkeringen. Han va så duktig, kollade till honom då och då. Varje gång jag kom så gnäggade han efter mig, åh jag blev så varm i hjärtat.
 
När vi var färdiga med tävlingarna och jag hjälpte till en stund att fixa banan inför första starten i morgon. Så var det dags för ett trimpass för Cassador. Vi fick sällskap av en tjej och hennes ponny, vi skrittade en stund i skogen sen trimmade vi på banan. Jag säger bara WOW, han är bara för bra för att vara sann ibland. Tänk er att ni är på en främmande plats och ska bara rida igenom hästen dagen innan. Jag trimmar de mesta och han sätter allt, han väntar och lyssnar in i det sista på mina hjälper. Så sjukt fin och nästan perfekt, min fina lilla dressyr-hopphäst. Nu är vi verkligen redo för morgondagen!!! Jag ska göra mitt bästa och lite till, tänka på det jag lärt mig och även ta lärdom av mina misstag de andra tävlingarna. Vi kan bara bli bättre hela tiden, så länge vi är ett team och kämpar tillsammans!! Vi ska gå in på banan och släppa all press, det är bara du och jag min prins och vi ska ha skitroligt!!!! 
 
 
 


Hemhemma :)


 
 
Nu är vi hemma i Småland och Cassador står nu i sin övernattningsbox. Idag är det bara ponnytävling och jag hjälper till på banan. När det är klart ska Cassador ridas och fixas inför i morgon, hoppas vi båda är lagom taggade och att vädret håller i sig. 
 
 
 


Alltid lika överambitiös


 
Idag fick Cassador lite lugn jogging på lina, har trimmat han ganska hårt i två dagar på hinder. Jogging eller skrittrunda är det bäst tycker jag efter hårda dagar, men extra skönt är det väl att få slippa klumpen på ryggen. Jag låter han jogga i grimma runt mig men inte mer än 5 minuter i varje varv, perfekt att jogga bort lite träningsvärk och slaggprodukter som bildas. Sen fick han lite massage och liniment, vilket han absolut hatar men jag får muta med morötter och godis.
 
Gårdagens hoppövningar fångades lite på film, vi började med att travhoppa och det var evigheter sedan jag gjorde det då jag helt enkelt gav upp. Nu är han ju en helt annan häst och kan faktiskt trava in i botten men tyvärr fick jag inte med något av det på film. Det ni ser nedan är de sista anridningarna vi gör och det sista språnget. Jag ser Cassador som en väldigt väldigt överambitiös häst och även smart. Han vill göra sitt bästa hela tiden, även om han tycker saker och ting är jobbig så försöker han alltid. Det här med att trava in är en svaghet hos honom, men då han alltid är så taggad på hinder så är det svårt att få honom att komma in lugnt i trav. Ni kan se när vi kommer på det tredje försöket att han fuskar väldigt mycket men jag låter honom vara. Kommer att försöka att få in lite travhoppning varje vecka nu när jag känner att vi faktiskt kan rida an ett hinder lugnt.
 
Den andra övningen byggde vi upp dels för att jag behövde träna på trekombination men även en nyttig styrkeövning. Jaa, det gick väl sådär som ni även kan se. Inte helt nöjd så denna kommer jag att bygga upp nästa vecka igen. Då kommer jag dock enbart ha kryssräcke och kryssoxrar, tror jag ska ha en på varje sida och med bom mittemellan hinderna så dessa bromsar upp min raket. Sen är det inte bara Cassador som har svårt för det, jag rider lite som en kratta in ibland. Övning ger färdighet och en vacker dag sitter denna svåra övning lätt som en plätt :)
 
Nej nu blir det sängen, upp tidigt i morgon. Blir att packa in både häst och saker och åka hem till småland. Det blir tävling på söndag men då jag såg att de behövde hjälp med funktionärer både lördag och söndag så erbjöd jag mig, mot att min häst fick sova på anläggningen. Inte många som hjälper till på två tävlingar under fyra dagar, två i Halmstad och två hemma i Gislaved. Vi hörs av i morgon, sov gott fina ni!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Känner mig hemma


 
 
När jag var liten så såg jag upp till tjejerna i stallet som hade egna hästar, som tävlade för en klubb och som tillhörde ett klubbgäng. Jag fick aldrig chansen att vara en del av detta, jag var heller inte så länge på ridskolan så jag kunde få uppleva övernattning på klubben m.m. När jag flyttade till Halmstad och HFK med båda hästarna kändes det självklart att även tävla för dem. Min första tävlingshelg som funktionär och medlem i ett gott gäng kommer jag aldrig att glömma. Det var prisutdelning och jag satt inte på någon häst, jag hjälpte till på banan men jag blev trots detta hänvisad att ställa mig framför allt folk, även ryttarna. De ropade upp mitt namn i högtalarna att jag hade vunnit i en utlottning av funktinärspriset. Det var ett presentkort på Harrys och en liten nallebjörn, priset spelade egentligen ingen roll men själva utmärkelsen kommer jag aldrig glömma. 
 
För mig, tävlingsryttare eller inte, så är det väldigt roligt att faktiskt vara en del av ett engagerat gäng, tävlingssektionen. Jag fick höra senast idag av en ryttare, från en annan klubb, att folk väljer att vara medlemmar i en större klubb så de slipper att hjälpa till. De menar på att det syns inte att de är med i den stora mängden.. Tänk om alla skulle tänka så?! Vi har och jag tror jag kan prata för alla klubbar i hela världen, alla en eller flera eldsjälar som viger sitt liv för att tävlingarna ska fungera. Utan ledaren och utan den viljan så hade det inte funnits några tävlingar någonstans. Vad skulle vi gjort då?? Om vi alla hade hjälpt till med något, några timmar vid varje tävling, så hade varje klubb inte behövt lägga energi på att hitta folk. Jag bor inte på anläggningen när det är tävling, det är ingen som tvingar mig till något, jag erbjuder mig själv. Jag får en förfrågan om vad jag vill hjälpa till med, vilken dag och hur länge. Jag erbjuder mig nästan alltid att ta hand om blommorna med, det tycker jag är väldigt roligt, sen gillar jag att stå på insläppet till banan :)
 
Jag önskar och hoppas att fler vill ställa upp och hjälpa sin klubb, speciellt ni som faktiskt vill åka till en fungerande tävling utan att klaga på funktionärerna. Det finns alltid dem som väljer att hjälpa till för första gången, dessa måste vi vara extra rädda om. Annars kommer de aldrig tillbaka! Igår kväll hade vi en riktigt mysig kväll i stallet, en funktionärsfest/ryttarfest som vi har varje tävling. Vi lagar alltid god mat och leker någon rolig lek eller lagtävling, brännboll blev det igår. Jag är fortfarande lite sjuk så jag ville inte springa, men slå på bollen det kunde jag :)
 
 
Länge lever klubbandan <3
 
 
 
 
 


Motivation på topp...


 
 
...eller not!! 
 
Förkylningen vill inte ge sig, äter C-vitaminer, dricker C-vitaminer, rör på mig i lagom dos och äter mina mål som jag ska, men kroppen den är helt slut. Kastade in handduken från jobbet vid 21.30, jag orkade helt enkelt inte mer. Noll motivation, noll styrka och absolut noll i att vara rolig arbetskamrat. Jag har ändå kämpat i början av veckan men nu lyssnade jag ordentligt på kroppen och den sa "Gå hem och lägg dig". Kommer inte ihåg sist jag gick hem från jobbet, mer än ett år sedan ialf så det var väl på tiden. Väl hemma så såg det verkligen ut som om någon hade varit sjuk eller dött, haha. Nä men vem orkar bry sig när man bara bor i sängen?! I vilket fall så har jag viljan att bli frisk och för att hjälpa mig på vägen så renbädddade jag sängen och plockade undan lite. Hoppade sen in i duschen och nu ligger jag för att sova. Hade jag bara gått och lagt mig direkt så hade jag vaknat i en oren säng, stökigt lägenhet och en lökig kropp, haha!! Nä så hemskt är det väl inte men vem blir inte lite piggare av en renbädddad säng?! 
 
I morgon hoppas jag på solenergi då det är tävling på hemmaplan. Jag ska dock inte tävla i morgon, jag orkar helt enkelt inte. Sparar all min energi till på söndag, då jäklar!! Trimmade för övrigt Cassador på lite travbommar, hela 6 stycken och 5 kryssräcken gjorde jag till en studs. Cassador behöver mer styrka och muskler, så dagens övning var verkligen nyttig för honom. Jag hade studsen på ena kortsidan och det gick super i vänster men han tyckte det va jobbigt i hans svaga höger. Jag la de 6 travbommarna i mitten, en sockerbit på varje bom. Hade de först på marken men höjde sedan upp alla bommarna lite men bara på ena sidan. Förr kunde han absolut inte alls trava över bommar, han var spänd och löste gärna problemet med att hoppa över allt. Idag tog han endast ett skutt över sista bommen och fixade det super sen. Han är verkligen en helt annan häst att trimma nu, fantastiskt roligt att jobba med en avslappnad häst!!
 
 
Nej nu ska jag sova, <3 Hörs i morgon!!
 
 


Söndagen den 10 maj


 
 
Jag och Lexi åkte iväg ganska tidigt till Ätrabygden för att hoppa två 1.20. Jag hade aldrig varit där innan men det var ganska lätt att hitta. Jag hade handlat piller för att kunna tävla i huvudtaget, då jag var mer eller mindre sängliggandes hela lördagen. Men inte kunde jag ligga hemma en söndag när jag ville tävla. 
 
Det var en mycket givande dag på hästryggen, första rundan satt som en smäck, tråkigt nog ett ynka pet men annars kändes den super. Andra rundan gjorde jag ett big fel in i trekombinationen och det kostade oss alla fel på banan. Jag och Cassador har inte hoppat trekombination på 1,5 år så det var nog dags att börja träna på det. Jag red bra in men missbedömde helt och tyckte han skulle hoppat av alldeles för tidigt. Synd att jag ska göra så stora missar nu när jag sätter allt annat.. Men men, en sak i taget..
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag satt och raderde lite inlägg på instagram igår då jag vill göra den lite mer hästig så läste jag även igenom de som jag la upp i höstas. Där kunde det stå i stil med "åh jag kunde galoppera Cassador lugnt i hela passet", och då pratar vi utan bommar på marken. Jag har absolut inte glömt, det kommer jag aldrig att göra, men denna tid var ju inte så längesedan och se vart vi står nu. Min ridning och Cassadors lugn har aldrig fångats på en tävling som ni kan se i dessa klipp. Det är helt fantastiskt att se vår utveckling på mindre än ett år. Även om det blir lite missar nu och fel i resultatet så kommer det komma en dag då vi blir farliga på banan. Han vill så otroligt mycket väl denna häst och jag är aldrig den som ger upp, den där dagen kommer att komma. Vi ska bara träna och få mer erfarenhet, absolut inte skynda fram. En dag tror jag absolut att vi kan gå in och nolla en 1.40 bana, en dag i framtiden. Vi ska fortsätta på samma trappsteg ett tag till tills den känns säker och mer ruttinerad. Så lugn som Cassador var på framridningen, framhoppningen och under de två klasserna vi red har han aldrig varit. Bara det är ju faktiskt en vinst!!! <3
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Lexi Mudifaj 
 
 


Amerikanska pannkakor


 
 
Ni måste bara prova att göra detta hemma!!! Godaste pannkakor jag någonsin gjort!!! Jag har testat några gånger men tycker alltid att de blir för torra, men inte dessa. De blev tjocka, saftiga och superlätta att göra.
 
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke:
 
2,5 dl vetemjöl 
2 teskedar bakpulver 
2 matskedar socker
0,5 tesked salt
 
Sedan smälter du 2 msk smör, INGET margarin! Blanda i det i en annan bunke där du har:
 
2,5 dl vanilj yoghurt 
1 ägg
2 matskedar mjölk 
 
Blanda ihop allt sedan men rör inte för länge, det gör inget om det är lite klumpar. Lägg sedan en stor klick i en liten mindre panna, jag gjorde mina pannkakor minst 1cm tjocka. Låt de stekas på svag värme, använd smör till stekning. Innan jag vänder pannkakan så strör jag på krossad choklad överst, jag hade kexchoklad hemma. Låt den inte ligga för länge nu utan bara en stund. 
 
Servera sedan med färska bär (eller frysta), strö över lite florsocker och ringla över sirap!! ÄT OCH NJUT!!!
 
 
 


Tjosan


 
 
Hej mina underbara läsare :) Äntligen är helgen här och jag hoppas att både ni och jag får en kanonhelg!! I morse vaknade jag upp efter bara några timmars sömn, då vi hade övertid inatt, med en svullen hals och hes röst. Jag tar oftast ut hästarna på morgonen då jag aldrig kan ta in på eftermiddagen, så det känns inte rätt att ligga och sova när hästarna vill ut. Just dessa dagar längtar jag extra mycket tills Cassador får gå ute med lösdriftshästarna, då kan jag ta sovmorgon efter jobbiga nätter som denna. Sen har jag iofs lite svårt att åka till stallet vid lunch då jag alltid vill ha stallet fixat tidigt, gillar mina rutiner som jag har på dagarna.
 
Idag var det dags för första trimpasset efter behandlingen och jag säger WOW!! Han känns alltid extra mjuk och väldigt lugn när Helena har varit och trollat lite. Han är lite som en ny häst :) Men vem blir inte det när man har kommit från en massage eller behandling!? Tycker det är otroligt viktigt att man lyssnar till sin hästs kropp lika mycket som sin egen. Har du ont och sitter och spänner dig ex så kan du föra över det på hästen och tvärtom. Cassador kändes väldigt harmonisk och väldigt arbetsvillig, lite extra idag. Då vi inte har ridit i ridhuset på flera dagar (longering räknas inte säger Cassador) så är det extra mycket spöken i de där två hörnen med samma stolar i varje gång. Då jag va så otroligt trött men envis på att trimma ett lagom hårt pass så behövde jag peppande musik i öronen. Han va väldigt avslappnad och skötte sig i skritt och trav med hörnen, lite spänd då och då men jag va väldigt noga med att inte bli arg för att han blir knäpp. I galoppen sen så dummade han sig ordentligt en gång. Vi kom på ena långsidan och säkert minst 10 meter innan hörnet så flög han bokstavligt in mot mitten för att, haha, komma undan den läskiga soffan och stolen. Men jag gjorde inget väsen utan jag fortsätte i fältsits och la bara en volt och kom igen. Det är fyra saker som jag upprepar i mitt huvud om och om igen och det är: 1. Mjuk i handen, 2. Stadig och följsam sits, 3. Använd benen och 4. Se vägen.
 
Idag la jag fram två bommar på ena långsidan med 14 meter mellan och en liten kryssstuds i mitten på tre hinder. Jag började med att trava över bommarna i båda varven. När jag vänder upp så tänker jag fram, få med hela kroppen och fäster blicken längst bort på väggen. Likadant i galopen, där måste jag ha ett bra tempo innan så jag får in rätt antal galoppsprång och jag får inte sitta och måtta med handen, BIG NO!! Vi kom flera gånger i båda varven och vi gjorde det rakare och bättre för varje gång. Inte en enda gång bytte han galopp över bommana och det brukar vara standard för Cassador, men gör jag rätt så gör han det. Vi avslutade med att komma på studsen i mitten, men jag kom bara några gånger då han även där kändes så otroligt fin. Vi ska ju hoppa lite mer i morgon så ville inte att detta pass skulle vara något jättekrävande.
 
När jag plockade undan allt material så gör jag som jag brukar göra, låter Cassador gå lös i ridhuset. Jag har väldigt svårt att sitta och skritta av och åka häst när han kan göra det själv utan en klump på ryggen. Han är ju så himla van vid detta nu och jag märker att han gillar det. Idag va han extra gosig, lite mer än vanligt, så han vägrade helt att gå själv. Han gick tätt bakom mig när jag plockade undan. När jag ställde in bommarna i öppningen och vände mig sedan om så stod han precis i fejset på mig. Jag försökte schasa iväg honom flera gånger, men så fort jag släppte honom så vänder han sig om och går mot mig. Jag stannar upp flera gånger och han är tätt bakom mig varje gång, landar gärna sin mule i min nacke. Ville ju föreviga denna stund så jag lyckades få till ett mysigt filmklipp som jag la ut på instagram, ni kan se det nedan.
 
På söndag är det tävling igen, då jag är halvt sjuk så är jag inte jättetaggad med jag har bokat in en lång sovmorgon i morgon så jag hoppas kunna hämta upp lite energi där. Vaknar jag innan åtta och vill gå upp så kommer jag själv knocka mig med något ;)
 
 
 
 
 
 

Ett filmklipp publicerat av Erica (@icusen)Maj 8, 2015 kl. 2:01 PDT

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Missa inte!!


 
 
Missa inte bloggen ikväll, har sovit hela dagen sen jag kom från stallet då jag gick och la mig strax innan fyra, mycket på jobbet. Så kika in ikväll <3
 
 
Feel the love from equipe <3
 
 


Behandling igår


 
 
Igår var min equieterapeut och behandlade Cassador, ringde och stämde av när jag hade lunch. Det första hon säger är, "Vilket mysigt och trevligt ställe du flyttat till", det andra var, "Han är jättefin Erica". Hon gick igenom med nålar, laser och massage. Lite spänningar på samma ställe som förra gången men nu fick jag ett fint papper som jag kan gå efter. Jag har använt mig av dr schaettes balsam liniment men det ska tydligen vara karens på den från i år. Just nu använder jag Arnika, funkar bra tycker jag, men jag undrar om ni har någon dunderliniment som ni kan tipsa om?? Som har noll i karens :) 
 
 
 
 
 
Cassador fick jogga på lina i grimma idag, 5 minuter trav i varje varv. I morgon trappar vi upp trimningen igen inför tävling på söndag. När jag kom hem idag förberedde jag lunchen som jag skulle laga, tog mig sedan ut och sprang en runda på 5,5 km. Väl hemma så kokade jag upp en riktigt nyttig och smarrig vitkålssoppa med köttfärs i. Skulle egentligen skippat köttfärsen men då vi har mycket på jobbet så behöver jag lite extra protein. 
 
 


Underbar onsdag


 
Ja vilken underbar dag!! Solen skiner, inte ett moln på himlen när jag åkte till stallet i morse. Man blir ju bara glad och full med energi i detta väder, låg även ute och solade på lunchen, så nu tittar fräknarna verkligen fram :) Idag red vi ner till utebanan, trimmade ett lagom hårt pass då Cassador ska behandlas av en equieterapeut vid 17, därmed lugn dag i morgon. Jag åker till jobbet innan 16 som alla dagar så kunde inte vara med idag men ska ringa sen på lunchen på jobbet. Ger er uppdatering om hur det gick ikväll el i morgon :)
 
Annars så har jag varit ute och gått en lång runda, sen sprang jag några km, kändes dock väldigt tungt. Är ingen förmiddagslöpare :) Springer som bäst på kvällen! Det går bra med min nyttiga mat, idag blev det spenatsoppa med tre löskokta ägg till lunch. Sååå gott!! Om det inte blåser så mycket i morgon åker inlinesen på :D 
 
 
 


Trist Tisdag


 
 
Idag är det en regnig och tråkig tisdag, för att liva upp den lite bestämde jag mig för att ha en nyttig och hård träningsvecka framför mig. Jag kommer äta väldigt nyttig mat, mycket vegetariskt och där allt är gjort från grunden. Jag kommer varva veckan med löpning och inlinesåkning, är det strålande sol och lite blåst åker inlinesen på, annars blir det löpning. Kommer träna något av dessa i en vecka varje dag, samt träning på hästryggen. Jag älskar att sätta nya mål och kämpa mot dessa, det gör vardagen lite roligare och ibland en prövning. Jag har aldrig så stora krav att jag måste springa en mil i veckan eller nå upp till milen, jag springer för att det är roligt och att det ger mig styrka och kondition. Jag hade inte detta förr så vill inte springa för långt och ta ut mig, men jag kan garantera att den där milen kommer snart :)
 
 
 
 


Ibland undrar man


 
 
Igår eftermiddag åkte mor och far hem, haft en mysig helg med dem och ofta väljer jag detta framför fest och utgång. Men jag ser faktiskt fram emot en fartfylld sommar, speciellt ute på Tylösand :) Midsommar är redan planerat och alla ville komma till Halmstad, smidigt för mig som har häst. 
 
I morse fick jag mig ett gott skratt, hade slängt in mina ridbyxor i tvättmaskinen igår kväll och skulle ta ut dessa. Jag öppnade den maskinen som jag startade igår, märkte att den va tom. Då vi har två tvättmaskiner så hade ja lyckats slänga in dem i den andra men satt på den som va tom, haha!! Inte lite trött och snurrig ;-)
 
Blev en väldigt väldigt lugn dag idag. Cassador fick gå ut i hagen direkt och bara va, äta gräs med sina flickvänner. Jag har krypit ner i sängen, tittat på film och sovit ikapp mina timmar från förra veckan. I morgon drar jag igång igen, det blir lätt ridning ute om det är uppehåll. Sen ska jag hem och springa en runda och laga mat. På onsdag ska min equieterapeut gå igenom Cassador, vill stämma av så allt står rätt till. Tycker att han har bettet sig lite annorlunda men det får jag svar på under onsdagen isf. Vi hörs av :) Må så gott <3
 
 
 Foto: Stefan Keturi 
 


Sprid lite kärlek <3


 
 
Vilken helg det har varit, kan verkligen säga att det har varit big downs och och sedan big ups! Men ska det va så ska det väl vara så?! Det är första utomhus och är många medvetna om när de kanske stirrar sig blint på resultatet. Med facit i hand skulle jag valt att hoppa en 110 på fredagen och sedan gått upp på 1.20 dagen efter. Alltid är man klok i efterhand och tyvärr blev ju det lite i fel ordning nu. Men viktigast av allt är att vi slutade bra denna helg, inte bara för Cassadors skull utan för mig och mitt självförtroende. Skulle vi vägrat ut oss i 1.10 med och jag ridit som en kratta, ja nä de vill jag inte ens tänka på. Då hade jag bytt sport och kanske sysslat med kaninhoppning.. något enklare ;) Som jag sagt innan så ställer jag enormt höga krav på mig själv just nu. Jag tror att jag själv kommer att utvecklas enormt med att just ha det på mina axlar, samt att jag inte bara stuntar i mina missar utan verkligen tar tag i det. Tycker det är så viktigt att man rider väl och noga när man vill klättra i klasserna, speciellt när man har en väldigt svår häst som heter Cassador.
 
Jag kan somna gott inatt med ett stort leende på mina läppar och en helt fantastisk känsla i hela kroppen. Det är inte bara på grund av min fantastiska häst som leverade en grym runda eller min egna insats, utan det är faktiskt NI UNDERBARA människor där ute. Idag och även under helgen, fick jag in så mycket energi och glädje av er hästfolk/ryttare så det räcker länge. När vi kom till tävlingsplatsen idag, vi lastade ut Cassador och började fixa honom. Sedan kom det ett ekipage som ställde sig bredvid oss, ut kom det en medelålders kvinna (ålder är ju så svårt men inte 20 och inte 70 = medelålders *asg). När hon klev ut från sin bildörr glänste det till i gräset och där hittade hon två femmor. Hon frågade om vi hade tappat några kronor!? Mamma va så rolig så hon sa "Är det bara några kronor kan du ta de men om det hade varit stora summor så hade det varit mina" med ett gott skratt och glimten i ögat. Kvinnan ville inte ta båda så hon gick fram till mig och gav mig ena femman och sa att det säkert var en turpeng. Jag stoppade direkt ner pengen i kavajen och tänkte inte mer på den. När vi kom ut från prisutdelningen så skrattade jag och sa till mamma att det måste varit turfemman idag, hade ju varit ännu roligare om jag hade hamnat just femma med femman i fickan ;) Men jag och Cassador gillar de röda och snygga rosetterna. Ialf, väl tillbaka vid transporterna så träffade vi dem igen och jag tackade för turfemman. Berättade även att jag la den i kavajen som extra tur och vi alla fick oss ett gott skratt. Vi satt sedan och fikade bredvid varandra vid bilen och pratade en stund, hon önskade även att vi skulle mötas igen på en annan tävling. En fantastiskt go människa med glimten i ögat och med massa energi, så roligt att just de ställde sig bredvid oss.
 
Under denna helg har jag för första gången på en tävling känt mig lite blyg och generad. Ni kommer fram och ger mig fina ord om bloggen och mitt engagemang med Cassador. Ni grattar mig vid placering och stöttar mig när det går dåligt. Jag känner mig så otroligt rik på att ni följer mig i alla väder och att ni dessutom kommer fram och säger att ni läser bloggen är verkligen enormt för lilla mig. Vill ni komma fram men inte vågar, GÖR DET BARA, jag blir så enormt glad så jag nästan spricker. Så tack underbara ni, mina fina läsare och trogna vänner här på bloggen <3 
 
 
 
 
 
 
 
Om ni undrar varför jag släppt stigbyglarna i början är det faktiskt så att det lugnar ner Cassador. Prisutdelning är ingen jättefavvo hos denna kille men jag måste säg att det var en utav de bättre. Sedan så tror jag att även denna övning ger färdighet, vi har ju inte varit på så många prisutdelningar men jag hoppas att vi får vara med om många underbara moments där tillsammans. En vacker dag ska vi även knipa den där gulblåa som vi aldrig har vunnit, men träning ger färdighet och när vi minst annar det.. :) Spana även in alla luftsprång han tar, i början och i slutet, crazy horse!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Love this crazy horse <3
 
 
 
 
Man mår så mycket bättre i själen om man kan hjälpa och stötta varandra. Jag och Olivia hade liknande resultat både fredag och lördag, men vi gav inte upp och försökte hela tiden göra rätt. Vi skyller inte på våra hästar utan vi visste att det hänger på ridningen. Tillslut fick vi båda till det och vi hejade på varandra <3 Så glad för denna tjejs placering och resultat idag!!
 
 
 
Tack bästa ni för hjälpen i helgen <3
 
 
 


Bättre men inte där än


 
 
Igår var en skitdag, idag var det lite bättre men räckte inte ända fram. Känslan finns där varje gång vi ska in på banan, men en svår bana och svåra svängar gjorde det svårt för oss. En rolig sak hände ialf, det kom fram en mor och dotter som var superintresserade i att köpa Cassador när jag och Cassador stod inklämda mellan transporterna och deppade ihop. Visst kan man känna att det är hopplöst och man undrar om man ska sälja när det går som det går. Men jag skojade till och sa "visst, om ni har någon miljon, annars är han inte till salu", med glimten i ögat :)
Känner mig just nu som världens tråkigaste människa, trött, deppig och halvt bitter. Tur jag har mor och far här nu som kan ta hand om mig. Tackat nej till två förfrågningar om att gå ut, händer ju aldrig att jag bangar. Har absolut ingen matlust och det händer heller aldrig, är alltid hungrig och sugen på något. Men när det bästa i mitt liv inte funkar så dör jag lite, men nya tag till i morgon. Har anmält mig till 110cm och sen får jag se om jag hoppar 1.20. 
Deppa ihop lite nu och sedan reser jag mig igen (hoppas jag)!!
 
 
Failbild igår..
 
 


Tävling dag 2


 
 
Ny dag, nya tag och nya möjligheter <3
 
 
 


Första utomhus


 
 
Alla normala människor hade en mysig/festlig och ledig kväll igår, jag jobbade till 24.00 och fick väldigt lite sömn även denna natt. Idag är det första maj och första tävlingen utomhus 2015. Känslan från förra helgen var ju verkligen något extra, jag har aldrig ridit så bra och Cassador har aldrig varit så lugn. Jag vet att vi inte haft många bra rundor när vi tävlat utomhus, om vi ens haft någon. Visst har resultatet varit bra men känslan har inte funnits där.
 
Vi var framme i god tid, hann och titta på några starter och hämtade ut Cassador precis innan jag skulle gå banan. Jag hade start nummer 18 och red fram länge och känslan inne på framhoppningen va riktigt bra. Vi fick till anridningen super och sprången va riktigt nice. Han va avslappnad och jag kände hur han verkligen hoppade med ryggen. Hoppade även ett enkelhinder på gräsmattan bredvid tävlingsbanan och visst taggade Cassador till innan jag vände upp mot hindret, kickade och hade sig men jag höll lugnet. Red på hindret bra och han hoppade super.
 
Men sen vet jag inte vad som hände inne på banan, jag ställde mig inte i något hörn utan jag travade runt och visade han en massa hinder, bara för att. Red bakom kullen och visade han att det kom ett hinder efter där i omhoppningen. När det var min tur trimmade jag han i galoppen runt kombinationen då han va riktigt spänd, hade jag enbart galopperat på framåt så hade han blivit väldigt springig. Jag tyckte att jag red an ettan bra, han taggade till och det blev pannkaka. Jag har tittat på språnget flera gånger nu och visst kommer vi lite nära men hade han inte dragit iväg så hade vi kommit perfekt, men jag tar på mig det. Sen kom vi riktigt bra på 2:an och hade han varit så cool resten av rundan så hade det blivit en bra runda men.. det som störde mig mest var att han va hemsk i kombinationen. Hoppade precis som förra året, enbart med spänst och vilja. Fruktansvärt att sitta på när han gör så, jag vill bara kräkas då. Sen kommer vi bra inpå femman men han springer sidleds till sexan och språnget blev sådär. Bra anridning till sjuan men pannkaka ridning till sista hindret vilket gör att Cassador ger upp och även jag, väljer att utgå även om vi bara har ett hinder kvar. Abslutar därför med att hoppa sista hindret och det kändes riktigt bra att göra det. Det var ju där det blev pannkaka först så skönt att få ett bra språng på det.
 
Summering av denna rundan. Visst är det surt att det blir så mycket fel och man får välja att utgå, men.. detta var, trots resultat, en av de bättre rundor utomhus. Cassador är spänd för att det är första utomhus och jag rider som en kratta och tänker för mycket tillbaka. Sämsta kombon ever!!! Cassador är inte stressad och springer inte som en idiot och behöver rädda mig i alla språng. Det ser jag som en föbättring, men jag vet inte vad jag trodde, hoppades väl på att jag skulle rida så mycket bättre än vad jag gjorde. Alla språng vi gjorde innan vi kom in på banan var ju så bra, har aldrig gått in med en så bra känsla på denna tävlingsplats innan. Jag har redan laddat om med två timmars powernap, dog bokstavligt när jag kom hem, och snart tänkte jag gå en liten runda för att få lite fisk luft och rensa tankarna. 
 
I morgon är en ny dag och jag tänker inte låta denna dag hindra mig från att hämta tillbaka förra helgens känsla. Vi kommer att rida en 1.20 A:0 och jag kommer att lägga upp en bättre galopp än den jag startade med idag, sen ska jag rida an alla hinder som jag gjorde på tvåan. Vi tävlar utomhus nu så jag får verkligen inte sitta och plocka i honom. Jag måste bara få till det, blir arg på mig själv annars!!!
 
 
Som alltid, kom gärna med synpunkter och kritik!
 
 
 
 
 
 
Foto: Alma Bolmstedt <3
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tänk om han kunde vara lika avslappnad inne på banan som här, samt att jag red honom rättvist, så jag kunde få till dessa språng, en dag..
 
 


Min fina Corvis <3


 
 
Fy mig, som Covisfansen har fått vänta. Lovar att uppdatera lite oftare då jag faktiskt får uppdatering hela tiden hur det går. Corvette har hamnat hos en tjej som heter Vilma utanför Linköping. Vilma är 16 år gammal och har även en egen ponny. Vilma ville ha en storhäst som hon kunde träna och tävla med och när de var och provred så klickade det verkligen från första stund. Jag kunde se hur Corvette stortrivdes och Vilma red henne nästan perfekt, det var en fröjd för mig att se. Vilma blev mer eller mindre störtkär i Corvette, hon har följt Corvette sedan tidigare så hon visste mycket väl var det var för häst, men sen ska ju den där känslan också klicka uppe på.
 
Vilma har hunniy att hoppträna några gånger och det har gått riktigt bra, hopptränaren gillar henne, även hennes dressyrtänare, och ser potential i henne. De var ute på sin första tävling förra helgen där de hoppade 90cm och 100cm. Felfria i 90 och ett pet i 100cm, Corvette hoppade lite stort inpå den linjen där hon rev så blev lite tajt med att få in rätt distans. Tycker att Vilma, trots den lilla missen, rider helt fantastiskt bra. Det ska bli väldigt roligt att följa dessa två, Vilma har även startat fälttävlan så Corvette kanske till och med få prova på det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett sms från Vilma:
 
"Älskar henne så mycket, roligaste och finaste hästen jag haft, hon är så positiv till allt"
 
 
 
 
 
 
 
Corvette gillar inte spolspiltor men de fick muta in henne i början och nu står hon helt stilla <3
 
 
 
 
 
 
 
Scorrierkompisar :)