Första advent <3


 
 
Hoppas ni har det mysigt <3 Nu kom resten av familjen och lite släkt. Den årliga julplaneringen och julklappslottning, även god fika och mat.
 
 
 


God morgon :)


 
 
Vill ni veta hur min dag såg ut igår?? Började med att klockan ringde 6.30, upp innan tuppen, packa in allt i bilen för hemresa + hund. Iväg till stallet, in med häst i släpet, hoppträning klockan 8, dit kom en vän med familj där vännen sedan följde med tillbaka till stallet. Väl i stallet slängde vi ut Cassador i hagen, åkte iväg för att köpa en halmbal och fyndade även foder som Cassador äter till halvapriset. Tillbaka i stallet så fick jag underbar hjälp av min vän och hennes familj. Grävde ut två boxar och sopade rent, fixade en ny box till Cassador med halm och allt. Lastade sedan en väldigt snäll Razzia som skulle följa med hem till Gislaved. När vi var framme efter 1,5 timme och hästen installad så åkte jag direkt till pappas fabrik där jag fick assistans, bytte däck själv på släp och bil och sedan grovtvättade vi släpet. Vi lämnade sedan kvar släpet med varmfläkt så det verkligen torkar ordentligt inifrån och ut. Klockan var nu efter 19.00 och vi skulle passa brorsbarn och laga mat.... 
 
Nu är det söndag och jag kommer inte göra många knop efter dagen igår. Vi har ätit en mysig frukost och busat med hundarna, snart börjar en mysig familjefilm, FROST :D 
 
Träningen igår va lite jobbig i början då Cassador var väldigt taggad och vass, men Pernilla plockar fram vår lugna sida och löser allt så vi går aldrig ifrån ett pass missnöjda. Efter bara en stund va Cassador mycket lugnare och jag va så stolt. Detta var 5:e gången vi hopptränade för Pernilla och efter varje gång så utvecklas vi enormt!! Allt är filmat men jag lyckades glömma min mobilladdare så tyvärr får ni vänta med film tills i morgon.
 
Idag får jag ledigt från häst och det vardagliga, idag ska jag mysa med familjen <3 Hoppas ni får en mysig söndag och första advent!! 
 
 
 
 


Lite uppdatering


 
 
Det är mycket som händer här borta, datorn den har bara varit på en gång denna vecka. Jag har velat men verkligen inte haft tid!! Vi har haft mycket på jobbet och jag är även hundvakt... + hästarna, och Razzia. Ja det är inte helt klart där än, trodde det men mnjae, så ni får helt enkelt vänta lite till. Lovar att berätta när allt är klart <3
 
I MORGON ska jag hoppträna =D YEEHA!! Vi brukar ju träna varannan vecka men vi bestämde att vi ville ha en denna helg. Så klockan 08.00 i morgon =() tiiidigt jag veet, men då ska jag och Cassador vara på plats. Ååå jag är så spänd och förväntansfull inför varje träning. Jag lär mig något nytt varje gång och vi utvecklas tillsammans, i morgon lovar jag att få det filmat. 
 
Efter träningen kommer jag att åka hem och njuta av en helg med familj, men först ska jag byta däck på bil och släp, samt tvätta båda. Det behövs verkligen!!
 
Så uppdatering hur det går på träningen kommer i morgon, nu måste jag sova för det blir en väldigt tidig morgon <3
 
 
 


Ullpad från Equipe


 
 
Jag har provat väldigt många paddar men ingen har fallit mig i smak eller passform. Den här ullpadden som jag använder nu är från equipe, den har gjort under på Cassadors rygg. Sadeln är utprovad till just honom så den sitter bra, men på grund av att han har varit så omusklad och även tunn uppe vid manken och bakom bogbladen så fick han en liten bula. Jag tror att bulan berodde på tryck, kan vara från mig, sadeln eller både och. Nu har han börjat muskla sig mer och snart skulle jag nog kunna ta bort padden men kommer nog låta den sitta kvar. Bulan vid manken den försvann för ett tag sedan och får gärna hålla sig borta, även om ha inte hade ont av den. Men på grund av det och även det vardagliga trycket som uppkommer när man har sadel så rider jag mycket barbacka. Jag använder heller inte samma sadel hela tiden utan även en dressyrsadel där bogarna kan vara helt fria från tryck.
 
Varför ska man välja just denna Ullpad?? Jag kan bara prata för mig i mitt fall med Cassador, då jag krävde en tunn pad som inte lyfter upp sadeln som en vanlig fårskinnspad gör. Jag ville inte förlora close contact som sadeln ger och jag vill ha ett naturmaterial. Det som är så bra med denna ullpad är att den går ner lite längs vulstern, lite som en förminskad vojlock. Jag behöver inte spänna fast den med jobbiga remmar utan den ligger där jag lägger den, mer eller mindre :)
 
 
 
Här hade han en bula som är helt borta nu. På bilden ovan så är han mycket mer musklad där och övrigt än innan jag började med padden.
 
 
 
 
Skönt att slippa den där fårskinnspadden som lyser upp när man rider. Denna syns knappt under sadeln. 
 
 
 
Använder ni pad?? Vilken och varför??
 
 


Lugn i stormen!


 
 
 
 
När allt är klart kommer ni att få veta, vill inte berätta något fören det är lugnt hos alla parter =D =D
 


Vaknat på rätt sida :)


 
 
Igår var det en hektisk dag igen, ingen bloggning och idag är det mycket med men jag skriver liten snabbt. Igår va Cassdor väldigt pigg, gick ute i hagen en liten stund sedan när jag ställde honom på stallgången så stegrade han rakt upp och jag blev så arg. MEN jag använder enbart rösten när jag skäller på honom. Han är väldigt känslig och ja det räkte med att jag vrålade på honom. Han stod still sen men jag kände att det måste bli ett lugnt pass där kroppen ändå får jobba.. så vad gör man då?! Jo man hoppar upp barbacka och ger sig ut på en klätterrunda i skogen. Branta backar och anbart skritt, det gjorde verkligen susen på Cassador.
 
Idag fick Cassador vara ute en stund innan jag tog in han för ridning. Märkte direkt i hagen att han va lugn då han kom direkt mot mig lunkandes, kan även se det i ögonen på honom. Inne på stallgången stod han väldigt stilla och jag hade förberett alla sakerna ute så det var bara att slänga på dem. Gillar inte när en häst står för länge i stallgången på grund av att jag inte förberett mig, speciellt inte om man har en häst som gärna inte står still.
 
Eftersom Cassador kändes så himla gosig och lugn så sadlade jag på roys roycen, Cassadors egna EK26 med Carbon. Det är verkligen kärlek med denna sadel, man blir verkligen kräsen ^^. Fick även ta på sig fintränset då jag inte orkar byta bett mellan tränsen, måste köpa ett till bett :) Jag gick direkt till banan och valde den med två bommar i mitten, de låg på medellinjen så man kunde rida på en serpentin över. Då vi inte trimmat på länge så ville jag absolut inte gå in och göra det jobbigt för honom. Så jag valde att skritta lite på långa tyglar, sedan på serpentinen över bommarna. Efter det travade jag fram på fyrkanten i båda varven med mycket ökningar. Sedan gick jag ner i ett lignare tempo och kom på samma som i skritten över bommarna. Vända upp rakt mot bommen och även rida rakt fram mot staketet och inte vika av för tidigt. Sedan likadant i galoppen men även där galoppade jag fram en stund innan bommarna. Är fortfarande nervös när jag ska trimma han i galoppen och han va lite jobbig i högra varvet men LÅÅÅÅÅNGT ifrån vad vi hade innan. Så jag var lugn och även Cassador. Fick skritta och pusta lite innan vi kom på bommarna, men inte för länge. Pået igen men började med att trava och sedan bryta av för att fatta galopp. Det var helt magiskt va duktig, koncentrerad och lugn han var idag. Även bommar ser Cassador som hinder och kan tagga järnet på dem. Men idag skötte han sig otroligt och va helt magisk. Bogarna, hans vingliga kropp och stress är snart bara ett minne <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 


You make my world go round


 
Tack Marie <3 
 
 
"Hej 
Jag har följt dig via din blogg sen starten i princip. 
Jag älskar ditt tänk och att du vågar förändra massa saker för Cassadors skull. 
Jag är evigt tacksam för att du väljer att dela med dig av både medgångar och motgångar. 
Jag sitter här med tårar som rinner ner för mina kinder av lycka över ditt inlägg. Över din och Cassadors utveckling. . Ni är ett toppen team. . Låt det ta den tid de behöver! Jag och många andra tror på er! :) 
Och tack för påminnelsen om att komma ihåg dom små sakerna i vardagen. :) det var precis vad jag behövde idag! 

Kramar i massor, Marie"
 
 
Jag säger det om och om igen, jag är så otroligt bortskämd med era vackra och kärleksfulla ord till mig. Varje gång det dimper ner en fin kommentar från er läsare så är det som julafton för mig. Ni ger bort den finaste gåvan man kan ge till en människa man aldrig mött, speciellt på nätet, och det är kärlek, tilltro och vänskap för mig. Det som Marie skriver här uppe får mig inte att bli mallig eller fåfäng. Det får mig att fortsätta att vara den jag är, kämpa för det jag står för och även blogga för att det ger både er läsare något och mig själv. Jag bloggar inte för att bli Sveriges största hästblogg, jag minns sist jag va uppe och toppade nästan 1000 läsare, det va väldigt läskigt och jag va borta från bloggen i nästan två veckor. Jag har aldrig berättat det för er innan, fanns ingen anledning. Men jag har sett hur de stora bloggarna lever, hur de skriver och vilka kommentarer de får. Jag tror inte jag skulle tycka det va roligt att blogga om man få stå ut med näthat varje dag. Därav så kommer jag alltid att vara er evigt tacksam för det ni ger mig <3
 
Lång tid har vi kämpat jag och Cassador, och ni är många som har följt oss på vår resa. Ni vet att jag HAR försökt och att jag HAR kämpat, men när jag kände att jag försökt allt och låg för "döden" så tände ni ljuset för mig igen. Det var även så Pernilla, som jag tränar nu för, läste sig till allt som hände dag ut och dag in. Visst såg hon oss på tävling men bloggen gjorde att hon lyckades skicka iväg ett sms, det var nog räddningen för oss. Allt har en mening, bloggen är en stor del av mitt liv och jag kommer inte sluta på långa vägar. Det är inte långt kvar till 2015 och ni vet vad jag och Cassador kommer göra då.... ja det märker vi ;) <3 
 
 
 
 


Svar på frågorna


 
 
Måste bara börja med ge massa beröm till er som svarade att ni använder pall! Jag vill också ge er ett tips, och det är att variera vilken sida ni hoppar upp på. Både för era ben, knän och höfts skull och även hästens rygg. Tänk er själva att alltid hoppa upp på samma sida, det kommer bli en förslitning även om ni använder pall, självklart inte lika mycket som utan men om ni varierar sida så kommer ni minska det. Jag har lärt båda mina hästar att hoppa upp från båda sidorna, även mig själv. Jo en sak till, det finns ju höga och låga pallar. Vi har en jättehög pall i stallet som man även kan hoppa upp barbacka på utan att slänga sig upp. En sådan pall är det bästa, en som är intill stigläderna så man bara förflyttar tyngden sidleds, inte nerifrån och upp. 
 
 
(bilden är inte arrangerad, ibland fångar man verk...host...ligheten)
Alltså jag kommer aldrig att radera denna bild. Jag hade sjukt ont i knät efter jag gått omkull så va inte alls smidig, även tungan sticker ut. Sen syns det ju inte alls att jag en gång i tiden varit elitgymnast, jo jag står på tå ^^.... eh he he.. Men jag löste snabbt mitt problem och använde pall ^^ 
 
 
 FRÅGORNA =D
 
Vad skulle du göra om du vann en miljon? 
Jag skulle, av hela mitt hjärta, investera i en liten gård. En miljon kommer man inte långt med men det är alltid en början. Hade jag vunnit några fler miljoner hade jag köpt mark i Skåne eller Halland och byggt upp en egen anlägging. Inget jättestort men den ska ha det jag behöver :)

Om du hade haft möjlighet att ha kvar Razzia, vad hade målet varit då? 
Jag hade fortsatt att utbilda henne och tagit ut henne på små tävlingar i början av 2015. I slutet av året hade man kanske kunnat komma upp runt 1 meter men eftersom hon har missa hela detta år ute på tävling så får man ta det lite lugnt och inte gå upp för fort i klasserna.

Hade du viljat göra ett projekt, typ designa en kollektion eller liknande? :)
Ja jag älskar ju att designa kläder eller mer kostymer. Jag har gjort mina egna hippiekläder, geishaklänning, möhippe outfit, maskerad m.m. Tycker det är extremt roligt att få använda min kreativa sida, svaret är JA =)
 
Vad skulle du göra om du fick reda på att ebola skulle ta över världen och du fick välja på att få ebola eller åka ut i rymden och bo i en rymdraket tills du dör? 
Haha, denna va lite mysko för jag är sjukt kluven. Tycker det är sjukt tråkigt med alla rymdfilmer och "livet" som man har ute i rymden. Hmm, så jag hade nog stannat kvar på jorden och rymt från ebolan :D

Om du hade en möjlighet att byta cassador till VILKEN annan häst som helst i världen, helt gratis, skulle du byta då eller inte? Om inte varför? Om till vem? 
Det finns väl några tänkbara hästar men en häst som jag verkligen är jättekär i är faktiskt Meredith Michael Beerbaums Fibonacci, FENDI. Den sagohästen hoppar helt sjukt och gör att det ser så lätt ut. Mmm, den hade jag lätt kunnat byta mot =)

Vet du vad du vill döpa dina barn till i framtiden? (om du vill ha barn alltså) 
Jag har alltid gillat Elias, men när man är långt borta från barn så går jag inte och tänker på namn. Gillar gamla namn så det blir nog inget jättevanligt men heller inte för ovanligt =) Och jo, om jag får bestämma så vill jagh ha minst 2 och mest 3 barn.

Om du fick välja på att resa 10 år framåt i tiden och stanna där och leva vidare därifrån eller resa tillbaka 10 år i tiden och stanna där och leva där, vad skulle du välja? varför? 
Sjukt bra fråga, gillar den :) Jag hade LÄTT åkt bakåt och gjort mina hästår lite längre. Jag hade velat köpa mig en fin häst och rida som youngrider. Folk får mer upp ögonen för en då och jag kanske hade sysslat med hästar på heltid... men sen hade jag också valt att kämpa ännu mer i skolan. Sen börjat plugga på högskola mycket mycket tidigare och valt något jag verkligen ville bli. Jag hade kämpat lite mer med att säkra min framtid, både på hästryggen och med skolan. Jag hade även gjort lite andra val när det gäller killar, chanser jag hade som jag inte tog. Just nu känner jag att jag står lite stilla, inte helt nöjd med mitt liv men det är ok.
 
 
 
MEN MEN, även om jag nu efter sista frågan kan känna att jag "ångrar" mina 10 senaste år och vill göra om dem. Så hade jag säkert aldrig hittat Corvette eller Cassador. Jag kanske hade haft flera usla år som youngrider, skadad häst eller tappat lusten med ridningen, haft flera pojkvänner som inte alls funkat... WHO KNOWS?! Så nä, jag vill vara där jag är nu och njuta av mitt liv jag valt allt leva. För jag anser att ALLT händer av en anledning, jag står här idag med allt runtomking mig på grund av de vägar jag valt att gå. Allt har en mening och jag är så glad att jag är den jag är idag, mig själv :)
 
 
 
 
 
 


SÅLD


 
 <3 <3 <3
 
 


Pall eller inte?!


 
 
Ni som aldrig använder pall borde se detta, hur många här använder pall dagligen??
 
 


I veckan kommer jag...


 
 
Ligger lite efter vad jag lovat er, men denna vecka har varit lite kaos i mitt huvud då något har varit på G men inte kunnat dela med er. Så jag ska svara på era frågor i veckan, göra ett inlägg med förklaring till cykelstyre och även ett inlägg om den grymma naturpadden som jag använder.
 
 
 
En mycket nöjd och svettig Cassador efter ett bra pass, men han flåsar knappt alls. Hade helt fel när det gäller att svettas, det är nämligen ett bra tecken på att det är musklerna som jobbar rätt med kroppen. Så inte massa flås men massa svett <3 Jag själv flåsade som en stucken gris men inget svett?! Haha, måste jobbat helt fel med kroppen eller.... bara i sjukt dålig form! Hoppas snart jag kan börja springa, inte bara för min egen del utan även för Cassador så jag orkar rida honom. Han är som att rida 10 hästar på en och samma gång..
 
 
 
 
 


Då och nu...


 
 
Länge har vi haft det tufft jag och Cassador, vi har båda kämpat och kämpat men med helt fel metoder. Jag har lagt tid och pengar på foder, olika sorter för Cassador är så kräsen. I över ett år har vi tävlat och tränat men vi har inte åkt hem ifrån en enda tävling där känslan har varit riktigt bra. Visst har det varit OK ibland men inte en enda placering har jag varit stolt över. Ni vet den där riktiga kämparglädjen som släpper när man åker hem, nej då har Cassador istället varit orolig i transporten och bland annat stegrat. Orutin och oruttinerad, och med råga på allt stod vi uppstallad på HELT FEL ställe. Med facit i hand (vi som flyttat därifrån), skulle man ha flyttat mycket tidigare. Tyvärr måste man gå igenom en dålig fas ibland för att det ska bli bra.
 
Idag har det varit en helt fantastisk, underbar och tårfylld dag. Jag va helt slut när jag kom hem från Flyinge inatt vid halv ett så jag somnade som en gris. Ställde ingen klocka då jag verkligen behövde min törnrosa sömn. 10.00 vaknade jag upp, helt utmattad och kände inte alls för att gå upp. Satte på Tv för att vakna till och tog mig sedan upp för att äta frukost. Åkte sen till stallet för att fullfölja min plan, klippa Cassador, longera och sedan åka och träna. Jag började med att gå upp till hagen, den stora gräshagen, där ropade jag på hästarna och båda flög upp med huvudet. Cassador kom mot mig på en gång och hela jag sken. För mig är det en vinst varje gång, då jag anser att hästar är så smarta så de vet när det är dags för ridning och när det är tid för insläpp. Under en tid ville Cassador inte alls komma till mig, hade full förståelse för det och jag har verkligen kämpat nu för att få han att acceptera allt på nytt.
 
Väl inne på gången så tog jag fram klippmaskinen. Eftersom han hade en ofrivillig vila igår på grund av min Fyingetrip, så hade den "gamla" Cassador inte stått stilla. När han va 5-6 år fick jag ge honom lugnande för att både klippa och sko. Han fullkomligt vägrade att låta mig klippa mage, ben och huvud. Idag gjorde jag en halvklippning där enbart mage, hals, halva frambenen och hela huvudet (inkl öron) klipptes. HELT utan lugnande, enbart bomull i öronen för att dämpa ljudet lite. Han stod mer eller mindre helt stilla under hela klippningen. När jag klippte huvudet så la han vissa stunder hela huvudet i famnen och jag slutade klippa, blåste bort håret i pannan på honom och gav han pussar. Det var verkligen en kärleksstund, en harmonisk häst (inte ett enda bett gav han mig) och en otroligt stolt och glad matte. Jag kunde inte hålla tårarna borta..
 
När jag var klar sen hade jag ca 2 timmar på mig innan vi skulle åka. Jag longerade Cassador bara en snabbis så han fick springa av sig lite onödig energi som han samlat på sig. Kände sen att det inte var lönt att slänga ut han i hagen men visste även att han skulle få stå själv inne i sin box. Jag tog beslutet att ställa in honom i boxen, där stod han helt själv i en 1 timme. Jag hörde inte ett enda ljud från honom och när en annan gick in i "mitt" stall frågade jag om han va lugn då jag inte vågade visa mig ;) Fick då till svar att han stod lugnt och åt sitt hö. Lycka, total lycka. Aldrig någonsin har detta hänt på tidigare platser,  så jag är otroligt glad att jag och Cassador har fått hamna på ett så underbart ställe som Olasgård.
 
När jag hade lastat och åkt iväg till hoppträningen, så satt jag i bilen och kände en enorm glädje. För mig räcker det med de lilla, att kunna klippa sin häst med harmoni och att en häst kan stå helt själv inne i lugn och ro med lust att äta sitt hö. Detta kanske är en vardag för många er men sen den första dagen Cassador kom till mig kunde han inte stå själv inne, stegra och stress var en vardag. Så jag kunde även då inte hålla tårarna borta och hur många brukar fälla glädjetårar till en träning?! Under träningen sen fick vi hoppa en nyttig liten bana. Om ni frågade Cassador nu skulle han svara, "pain in the ass" ;) vi började med att hoppa fram på en studs på långsidan, sedan hinder på böjt spår, linjer och hinder som dyker upp snabbt ur kurva.
 
Cassador var väldigt pigg idag, vilket jag hade väntat mig efter en lugn vecka. Men nu när vi har börjat jobba rätt med kroppen och jag vet lite mer hur jag ska rida honom med hjälp av Pernilla så har jag även börjat kräva lite mer. Han måste börja sätta bakbenen under sig och med det så måste jag få upp huvudet. Han drar gärna ner huvudet nu och försöker att smita undan. Även när vi vänder upp mot hinderna och jag drar upp huvudet så tycker han det är så jobbigt att han blir vinglig och viker av. Pernilla får mig väldigt lugn, man får absolut inte bli arg på hästen utan man lägger en volt, ibland kan det bli fler än en. Sedan gör man ett nytt försök tills det går, inget våld, inget spörapp eller för mycket ben. Man måste komma till ro och försöka, om och om igen, tills det blir bra. Cassador är så känslig så skulle jag bli arg så skulle det inte ge någonting. Ett spörapp eller tvinga Cassador över ett hinder skulle ge oss båda NOLL i bagaget. Det var verkligen svinjobbigt att hoppa fram på alla dessa linjer med en ostabil häst som inte har bogarna på rätt ställe och även glider ut från linjerna. När vi sedan skulle sätta ihop allt det vi hade tränat på så trodde jag att det skulle bli pannkaka då jag fick "göra om göra rätt" innan hinderna. Men när vi hade tagit oss igenom halva banan med full fokus så kom det där leendet. Jag satt verkligen och njöt på en häst som trotts sin envishet att smita undan de jobbiga övningarna, gjorde han allt jag bad honom. Vi kom på banan en gång och det räckte, vi hoppade inte högt, även om Cassador gjorde det ibland. Han hoppade inte ett enda språng spänt, han kändes otroligt mjuk och spänstig. Vet ni vad han även gjorde när det var min tur?? Han vägrade att gå fram, jag la på ben och han svarade inte. Haha, jag skrattade gott och sa att detta har aldrig hänt och konstigt nog tyckte jag det var lite roligt. När man har en häst som bara springer ifrån problemen så är det riktigt lustigt att man kommit dit där han tycker det är jobbigt att träna och sitter fast i marken. Tur för mig är att mannen med det stora hjärtat inte är svår att övertala ;)
 
Påvägen hem var det lugnt i släpet, likaså till träningen var han det. För mig är lycka alla de små detaljerna! När vi hade hoppat fram på den första övningen som va en studs, sa jag att jag likagärna kunde åka hem då bara detta lilla va ett enormt stort steg fram. Jag tycker ni alla borde se lycka i de små detaljerna, jag vet att många bara sliter för den där blågula rosetten och struntar helt hur man tar sig dit. Jag har aldrig drömt om att komma först, jag drömmer om att en dag stå där med en nöjd häst och med resultat som jag kan vara stolt över. Glad och stolt över något jag har strävat mot, det kan vara en enfärgad rosett, det kan vara en tvåfärgad men det kan också bara var en nolla eller en runda där vi lyckades ta med oss träningen till tävlingen. För det är väl så vi vill göra, vi tränar för att lyckas på tävling. Självklart kommer det en dag komma då vi känner oss redo för att gå in och kämpa mot den där blågula rosetten, den kanske inte är så långt bort som jag tror. I den takt vi utvecklas nu, hur vi är i början på en träning och hur vi slutar, enorma steg fram.
 
 
Ni som läser min blogg, lär er att uppskatta de små stunderna i livet. 
Vill ni lyckas så kommer ni det, ge det tid, envishet och massa träning.
 
Ge inte upp!!
 
Försök att le lite lite oftare och uppskatta det ni gör tillsammans med er bästa vän <3
Vinsten är inte alltid blågult, vinst kan vara ett leende, resultat av glädje och lycka.
 
 
 
 
Cassador 2014
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cassador November 2014
 
 
hihi, vet ni vad, snart kan jag börja kalla han för BIFFEN =D
 
 


Long day


 
 
Lång dag, inte mycket dötid som jag hade tänkt och när jag ville använda mobilen så var den urladdad. Illa... Så det får bli svar på frågorna i morgon! Vet ej när då jag kommer svara då det blir att ha en fullspäckad söndag med klippning, trimning och träning. <3 Hoppas ni får en mysig och lite lugnare söndag!!
 
Och där slog mina ögonlock ner...
 
 
 
Nere i Flyinge :) 


Kom på en sak...


 
 
 
Vi skulle kunna göra så här, om jag börjar skriva på en fråga så får ni avsluta den?! Har sett liknanade på andra bloggar. Detta kan jag svara på i morgon när jag har lite dötid ;) Antingen skriver ni på alla tre eller så väljer ni en :) Kom igen, ös på bara!!
 
 
Ni fortsätter på frågan och jag svarar <3 
 
Vad skulle du göra......??
 
Om du hade......??
 
Vet du vad.....??
 
 
 
 
 


Karusellen har stannat


 
 
Jag nu har jag lovat för mycket igen, inte för att jag inte velat genomföra det jag lovat utan mitt huvud och jag har inte orkat. Jag har aldrig huvudvärk men idag har mitt huvud börja koka och jag måste tänka på mig själv nu och krypa ner under täcket. Denna dag var inte nådig... Jag har en lååång dag framför mig i morgon med goa vänner på Flyinge, vi kanske ses där?!
 
Vill avlsuta denna kväll med att tacka än en gång för alla underbara kommentarer som kommer in. Jag blir rörd varje gång jag läser era peppande ord. Det verkar som att ni gillar när jag flikar in med lite mer personliga inlägg, det har nämligen dykt upp många nya namn som jag inte sett tidigare. NI alla är helt fantastiska och jag är så glad att jag har er, bortskämd med underbara läsare <3 Massa KÄRLEK till er!!
 
 
 
 


Missuppfattning


 
 
 
Detta är Chex e: Charon 1132
 
 
 
 
 
DETTA är Corvette Ts e: Camaro M
 
 
 
Visst är dem liiite lika ;) hihi
 
 
 


Skiner starkt..


 
 
Ja det skiner stark frånvaro här, men jag har så mycket att stå i så jag hinner knappt att öppna upp datorn. Måste prioritera lite vila innan jobbet annars orkar kropp och knopp ingenting. Så därför tänkte jag tala om för er att jag väljer att stanna hemma från morgondagens utekväll med jobb och bowling, enbart för att blogga. Haha, nä inte helt sant men nästan. Det går ju hand i hand med att jag verkligen behöver vara hemma och ta det lugnt då lördagen kommer att gå i 200 knyck.
 
Lite snabb uppdatering om dagen. Cassador va riktigt busig idag med, är han för frisk i kroppen eller?! Red ut en sväng barbacka och sedan trimmade jag lite på banan. I slutet kickade han som as så jag nästan höll på att flyga av, han tyckte nog det va lite jobbigt så jag nötade inte så länge till efter kickningen. Men så fint han jobbar nu, ingen graman och jag kan rida på långa tyglar och han bara är där. AMAZING!!
 
Razzia den lilla söta busan, hon har blivit så duktig i hanteringen. Det är verkligen både på gott och ont som jag måste hantera den där muggen varje dag. Ut och in i spolspiltan, smörja, fixa, torka, klippa m.m. Inte en enda gång har hon velat sparka mig, jag har faktiskt haft hjälm på mig de flesta gångerna då jag tycker det är läskigt att hålla på med bakben, specellt när jag inte känner hästen så väl ;) Men man ska vara lika försiktig med alla bakben, tänk vilken kraft de har i dem. Vi har ju ingen spolspilta inne utan den har vi utomhus, så den är läskig att gå in och ställa sig i. De första gångerna blev det lite konflikter då jag ville in men damen sa absolut nej. Jag vet inte om hon är van vid att bestämma, eller om hon inte riktigt fått kläm på att det är jag som visar vägen, men för ett tag sedan ramlade poletten ner och nu kan jag gå in lugnt och fint i den där spiltan flera gånger på en dag utan en enda konflikt. Det är en vinst i Razzias utbildning, hon ska lära sig att följa den som leder utan att ifrågasätta hela tiden. Det kan man göra när man är liten och ovan men när man ska bli stor tjej måste man lyda ;)
 
 
I morgon börjar den fullspäckade helgen, någon mer än jag som ska till Flyinge på lördag och se showerna?? Förutom mina goa brudar som ska med i bilen <3 Kommer bli galet nice!!!
 
 
 
 
 
 
 
Älskar små busiga föl, undra hur Cassador va när han va liten. Ja Corvette vet jag redan, hon va underbar som fölis men när hon kom in i trotsåldern mellan 1-3 så visade hon sitt verkliga jag. Alldeles för lik mig själv...
 
 
 


Galen men så fin


  
 
När jag släppt ut alla hästar började jag mocka, efter en stund hörde jag något ljud från hagarna. Jag gick och kikade bort mot min hage och mycket riktigt, en väldigt pigg och glad Cassador sprang längsmed staketet och busade med grannen. Eftersom han inte slutade så gick jag och hämtade in honom, han fick stå i gången i andra stallet och vänta tills jag va klar. Det märks tydligt på Cassador hur fräsch han är i kropp och knopp efter en behandling av Helena. Även lite vila efteråt är viktigt, bus och brall i hagen är för mig goda tecken.
 
Idag fick Cassador skritta och trava en lång runda innan vi kom fram till travbanan. Där travade vi hela tre varv där jag ena längan travade i normalt tempo, på kortsidorna väldigt lugnt och sedan ökade på andra långsidan. Andra och tredje gången gick jag på lite mer i traven och ställde mig upp som en montéryttare, mindre skump i sadeln och därmed mycket bekvämare för Cassadors rygg. Han tog verkligen tag och längde traven, precis som en travare och det gick hyfsat fort. Jag vill inte galoppera ute än om jag inte rider barbacka, speciellt inte när han visade hur pigg han va i hagen. Allt vi gör nu måste jag fortfarande tänka några gånger innan, hur jag ska göra och vad. För att det ska bli positivt och roligt måste jag jobba på att få honom avslappnad hela tiden, även om han har lite galet crazy dagar. 
 
Men när vi kom på den andra ökningen så valde han själv galopp i slutet medans jag stod kvar i fältsits. Började säga pro utan att sätta mig ner och dra i tyglarna. Ville absolut inte få han spänd så jag fortsatte att säga pro och väntade ut honom. Huh, det gick faktiskt bra och han blev inte alls spänd. Vet inte om någon av er har varit i samma sits som mig men jag är livrädd för den där spända galoppen och jag har absolut inte kommit över det jobbiga vi hade. Tror att Cassador har kommit längre än mig, han är så cool så jag ibland får nypa mig själv. Han går och drar ner huvudet i marken och känns så avslappnad och fin i kroppen. Känns som att jag snart kan enbart använda gramanen i hoppningen och pigga dagar när vi rider ut, som idag. 
 
Mycket nöjd och duktig kille ;)
 
 
 


Från en trogen läsare <3


 
Jessica
 
Hej jag är en trogen följare av din blogg och har en liten fundering. Hur är dina tankar kring barn och familj och känner du någon gång att du ligger lite "efter" om du förstår va jag menar:)..Jag blir ju själv 28 nästa år och är visserligen gift och jag kan ibland känna att pressen från utsidan är större att skaffa barn än min egna vilja. kram och trevlig dag.
 
 
Hej Jessica, tack för din trogenhet :) Du slog verkligen huvudet på spiken för just detta funderar jag på varje, varje dag. När jag började blogga så var jag lite mer personlig men sedan har jag haft olika åsikter på bloggen om att hålla det privata, privat. Men jag vill ju kunna visa lite fler sidor av mig själv så jag tänkte nu berätta lite för er hur det ligger till.
 
Jag träffade en kille när jag var 16 år och hade ett förhållande i nästan 7 år. Trodde detta var mannen i mitt liv, hade mer eller mindre allt planerat, hus (gård), bil, barn, ja ni vet allt det som ingår i familj. Men han visade sitt riktiga jag under den sista tiden och det tärde på mig, tillslut gick det så långt att jag inte kände igen mig själv. Livsgnistan den hade sakta försvunnit och jag sov ofta hemma. Men en dag tog jag tag i det och valde att gå vidare ensam.
 
Nu har det gått 5 år och under dessa år har jag varit otroligt svårfångad. Jag var absolut inte redo under de första åren som singel. Jag gick ifrån att vara redo för barn och allt till att stå helt själv, börja studera på högskola och hänga på studentfester. Total omställning verkligen och jag både trivdes och vantrivdes med detta liv. Jag har sett bekanta skaffa barn och nyligen en nära vän gifta sig, men majoriteten av mina vänner är singlar. Jag har en barndomskompis som har fått barn men thats it. Så där känner jag ingen press på att jag ligger efter. Däremot ligger jag efter mitt "egna" schema, jag har aldrig gillat singellivet och att leva ensam. Men jag skulle aldrig kunna kasta mig in i något som jag inte är 120% säker på att jag kan ge allt. Därför så lever jag hellre ensam tills min prins kommer ridandes på en vit häst :) (Mitt egna schema var att få minst 2 barn innan 30).
 
Så till dig Jessica och er andra, försök att stänga pressen ute, även om jag vet att det ibland kan vara svårt. Gör man något bara för att alla andra gör si och så kan det bli väldigt fel. Man väljer själv när man gifter sig och när man skaffar barn. De som gifte sig nu, lika gammal som mig, har varit tillsammans i 11 år. Det måste kännas rätt ända in i benmärgen. Man lever bara en gång och jag anser nu att hellre vänta lite på det goda än att kasta sig in i allt utan att tänka. Då kanske man står där sen med ett barn och skilda föräldrar. Sen givetvis kan man inte förutspå allt men jag tror mycket på att man själv måste mogna först, sedan mogna i ett förhållande. För några kan det ta flera år innan man kan skaffa barn och en del bara några månader. Jag tror man själv vet när det är dags, man måste bara stänga in sig i sin egna bubbla och inte göra som alla andra.
 
Jo en sak till, tänk inte på åldern, det är enbart en siffra som stressar vår tid här på jorden. Visst jag är 28 men jag får ljuga om min ålder och säga att jag är yngre för att någon ska tror på mig. De påstår att jag ljuger om jag säger 28... så vad menas med det?! Jag är yngre till både utseende och personlighet än vad mitt personbevis visar. Jag är inte äldre än vad jag är, kanske på grund av att jag har backat några år som jag missade innan jag gick in i det långa förhållandet?! Äsch, glöm åldern, är NI 22 och redo för barn, ja då tycker jag att ni ska skaffa det. Är ni över 30 och valt karriär före, god for you. Barn föds inte när alla mammor och pappor är redo vid exakt 25. Är inte det tjusningen att inte veta?! Någon måste ju vara först och någon måste vara sist. Låt ingen annan bestämma över det, låt er mognad och tid göra det beslut helt själv <3 
 
 
 
 
 
Älskar mina brorsbarn, tror jag kommer bli en underbar, lite tokig, mamma <3
 
 
 
 
 
 


Ögongodis <3


Foto: Lexi Mudifaj 
 
 


Träning för Pernilla!!


 
 
 
På söndag kommer Pernilla hit igen, Halmstad, hör av er till någon av oss om ni vill boka in en tid!!
 
Erica: 070-2042590
 
Pernilla: 073-0574952
 
 
 
 


Underbara häst <3


 
 
Jag är så otroligt taggad inför 2015 nu!!!
 
 
 
 
1.30 i Björbäck, tack Stina för denna bild.
 
 


Våra drömmar <3


 
Så otroligt roligt att få läsa om era drömmar i livet, ni är otroligt målinriktade!! Jag har som sagt aldrig haft en tanke på vad jag vill bli, jag älskar att vara kreativ och driven men med vad?! Mitt mål har alltid varit att få köpa min första egna häst, då jag inte kunde ha det när jag var mindre. Så jag antar att jag har haft mål och drömmar men inte när det gäller jobb utan med att leva med en hobby som jag brinner för. När jag började läsa era kommentarer och erat driv så har min hjärna gott på högvarv. Den har funderat och funderat. VAD VILL JAG BLI??
 
Ikväll har jag umgåtts med en mycket underbar person som jag har lärt känna på tävling i Halmstad. Hon är så otroligt omtänksam och kärvänlig, en fantastisk vän som jag är så glad att jag funnit. Vi har pratat om killar, hästar och framtiden, men mest hästar :) Hon får mig att se mina egna egenskaper och vad jag är bra på, detta gjorde att jag började tänka påvägen hem i bilen, VAD VILL JAG BLI??
 
Jag har kommit en bit påvägen nu känner jag, jag är 28 år gammal och är väldigt lycklig med det jag har, men saknar kärleken. Jag har ett jobb jag trivs med men har lärt mig nästan allt så jag står still. Det jag brinner för pysslar jag med på fritiden, hästar, bloggen, människor, marknadsföring.... ja marknadsföring. Jag kommer nu att börja se mig omkring, se vad det finns för kurser på skolan och ja, kanske kan jag hitta det jag verkligen vill bli?! Jag älskar att vara kreativ, framåt, jobba med människor, se lösningar istället för problem och är otroligt driven. Jag har för mig, världens bästa sponsor, EQUIPE. Jag är så otroligt tacksam för detta varje dag, även om jag känner mig så liten. Jag kanske inte har tagit den vanliga vägen till toppen av livet med rätt utbildning och jobbet som man brinner för, men jag har den bästa fritiden jag kan tänka mig, kanske kan detta blir ett jobb?! Vad vet jag, bara framtiden vet hur det kommer att sluta.
 
 
Annie
 
sheeena! 
Jag studerar för tillfället och 5,5 år framåt på universitetet för att bli gymnasielärare. Det är något jag alltid har velat göra så nu tog jag tag i det hela. Har framtidsplaner med min pojkvän/sambo att flytta till London och skapa ett liv där när båda är färdigutbildade. Har blivit lovad ett ställe med möjlighet till att ha hästar så ;) det är väl drömmen också tror jag minsann :)
 
 
Julia
 
Hmm.. Jag vet inte om jag lever min dröm, önskade att jag gjorde det. Dock känns det som att jag är påväg dit. Mitt mål är att komma in på beridarutbildning efter gymnasiet, vilket jag inte har någon aning om hur jag ska göra. Jag måste ha tävlat upp i Prix S:t Georges då och det ligger ganska långt borta just nu för mig och min sexåriga fjordis. Men, på ett eller annat sätt ska jag ta mig dit. 
Annars går jag på natur, någonting jag alltid sett mig själv göra som tonåring och det känns bra. 
Roligt att du skrev ett sånt här inlägg :)
 
 
Malin
 
Jag lever nästan min dröm ;) Trivs skitbra med mitt yrke som billackerare och snart byter jag ju arbetsplats som du redan vet. Då blir det en liten extra kick. Sen bor jag och min sambo i ett mysigt hus som vi köpte för ett år sedan och kommer bli jättefint när vi renoverat klart. Det som skulle vara pricken över i är väl en egen stor häst. Har ju gamla ponnyerna hos syrran och mamma 30 mil bort och för att inte få hästabstinens så är jag medryttare hos en familj med tre hästar som vi turas om att rida. Rider dock busfröet Diana mest ;) 
Du kan väl också berätta lite! Lever du din dröm? Gillar du ditt jobb? Kram
 
 
Philippa
 
Hej. Jag heter Philippa. Jag är en hästtokig 14åring som har hela livet framför mina fötter. Det finns tusen olika vägar som var och en leder till en dörr och bakom varje dörr finns ännu fler vägar. Jag står vid startlinjen, för jag har inte ens valt gymnasium än. Jag älskar djur och jag ska kämpa och ge allt jag har för att lyckas bli veterinär. Sen finns det såklart dom där deppiga dagarna då ingenting funkar eller stämmer överrens. Man känner hur ens framtid går från ljus till mörk och kemi stämmer inte mellan mig och livet. Dom dagarna känner jag att jag vill bli tillsammans med en lantbrukare, som lever på lantbruket och tillsammans kan vi bo på en gård långt bort från alla andra, bara vi, landet, marken, miljön & hästarna. Sedan funderar jag även på att vid sidan av utbilda mig till ridtränare. 

Ja och om allt skulle falla samman så vill jag bli författare, för att skriva och formulera är det bästa jag vet. 
Hej sålänge! 
/En tjej som tror på sin framtid, oavsett
 
 
 
 
You where my dream and it came true <3
 
 
 
 
 
 
 
 


Så FIN NU!!


 
 
Jag har haft Helena i 1,5 år nu och hon är en grym equiterapeut!! Använder sig av nålar, laser och sina magiska händer!!! Fick massa beröm idag, då hon aldrig sett Cassador så fin i hull och kropp!! Jag tog ut Helena för jag kände att Cassador inte va riktigt hundra i sitt vänster framben. Absolut inte halt eller oridbar men jag kunde känna att något inte stämde. Vilket jag hade helt rätt i!! Små saker som gnager kan bli stora problem, gå inte för länge och gör det värre. Då blir det förmodligen dyrare med veterinärkostnader och längre vila. Ta hand om era hästar!!
 
Mellan de två vänstra nålarna så hade Cassador en väldigt tydlig karprygg innan. Detta hade Helena uppmärksammat redan första gången hon såg honom för 1,5 år sedan, han hade nämligen detta när han kom till Sverige. Vilket blev vardag för mig och trodde inte att det gick att få bort utan trodde han va mer skapt så. Helena har behandlat mycke spänningar runt karpen men vi visste inte om det skulle gå bort, då han är rätt tunn och omusklad. MEN IDAG märkte både jag och Helena att den är borta!! Helt sjukt va glada vi båda blev =D Det är tack vare både mig och Helenas behandlingar/övningar, säkert även den nya ridningen och ny stallmiljö. Allt hänger nog ihop!! Men jag är alltid noga med att underhålla hans rygg, smörjer in och masserar med balsamliniment, även strechning av alla ben.
 
 
Här får ni lite tips på övningar innan och efter ridning: 
Dra med fingrarna längsmed magen så att hästen skjuter rygg, "dra" svansen bakåt så att ryggmusklerna får stretchas. Du kan även dra med fingrarna, en hand på varje sida längsmed korset och bak. Då skjuter hästen även upp ryggen och strechar den.
 
 
 
 
 
 
 
 
I veckan ska jag ta en bild på Cassadors rygg och leta upp en gammal från i år. Ni kommer se stor skillnad för detta diskuterade jag och Helena att det är mycket som har hänt. Jag har även skaffat mig en sjukt bra padd från equipe som jag tänkte dela med mig av och varför jag tror den är bra. Denna kan ha en viss del i hans fina muskulatur på ryggen.
 
 


Razzia pay and jump


 
 
 
Första hindret kom inte med på denna film, finns en till film men den har inte jag så här får ni ialf se sista rundan som Razzia hoppade igår. Det är hennes allra första träningstävling och första gången på ny plats, nya intryck, massa hästar som springer förbi och även hoppar. Låg läskiga bommar på marken vid sidan av banan och ja det var väldigt mycket nytt. Trots detta så kunde hon verkligen inte skött sig bättre!!! Positiv, glad, frammåt och en helt underbar tävlingskompis!!
 
Det var absolut inga konstigheter vid framhoppningen eller inne på banan, inte ett stopp eller osäkerhet. Kändes verkligen som om hon var född till detta :) Vi hoppade 2 x 70 cm då vi kom lite sent för att hoppa 50 cm, men höjden var ju absolut inga problem. Hon tyckte nästan det var för lågt och tog knappt i när hon hoppade, vilket tycker jag är super att hon inte gör. Finns inget värre än spända unghästar som överhoppar sig. Razzia har många många år framför sig och hon måste nu bygga muskler och kondition för att kunna orka, jag har känt hennes språngkurva när hon någon gång tagit i och den är helt grymt!!
 
Laholm anordnade en riktigt bra träningstävling med långt avstånd mellan hinderna. Vattenmatta var med och det hoppade vi utan problem, vi får även god tid på oss att hälsa på hinderna även om jag redan fick starta. Laholm har alltid varit en favorit, stort ridhus, trevlig personal och bra framridning och framhoppningsmöjlighet när det inte är fruset i marken, då de andasr ett ridhus. Men absolut bland de bästa!!! =)
 
Razzia är helt enkelt en cool, snygg och okomplicerad tävlinsghäst!! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommer bättre bilder sen när Lexi laddat upp dem <3
 
 


Grym häst!!!


 
 
Grym unghäst idag <3 Vi hoppade 2 x 70 cm med ett pet i varje. Razzia var så positiv och glad på banan, inte alls osäker utan verkligen stencool!! Gillar denna häst skarpt!! Önskar bara vi kunde hitta ett hem till henne, någon som vill fortsätta med det jag påbörjat <3 
 
 
 
 
 
 
Ikväll firar vi lite extra :)
 
 


Måste sova nu!!


 
 
Har suttit med ett viktigt inlägg som kommer upp i morgon, vill bara att en annan person ska läsa det först <3 Nu ska jag sova och tagga inför tävling i morgon. Som tur är startar inte storhäst fören 13.00 i laholm så ska försöka hinna med massor i stallet innan vi åker =D
 
 
FILM OCH BILDER KOMMER UPP I MORGON!!
 
 
 
 
 
 
 


Ni efterfrågar


 
 
Populärt med repnosgrimma nu, ni undrade även om min pullargrimma gick att köpa separat och det gör den. Vi har inte alla färger och storlekar hemma men det går att beställa på www.equipe.se.
 
 
 


Mitt i natten


 
Hej mitt i natta mina fina läsare <3 
 
Alltid natt när jag slutar jobbet, många av er sover sedan länge men det finns även några nattugglor som jag. Men jag är både uppe innan tuppen och en nattuggla, man vet att man lever ialf när tåget tutar och kör. Ja då var torsdagen slut och nu är det fredag, med andra ord snart helg!! 
 
I morgon ska jag...
 
Gå upp tidigt och fixa stallet, Cassador får vila och Razzia rids då hon ska tävla på lördag.
 
Jag måste åka och köpa foder.
 
Köpa ny lampa till bilen och skruva på den så jag kör lagligt. 
 
Köpa lite alkoholhaltiga drycker inför helgen.
 
STÄDA hela min våning!! 
 
Sist men inte minst lite jobb på kvällen.
 
Om jag hinner ska jag blogga men lovar inget <3 
Men nu när ni blivit så många som besöker mig tycker jag allt några fler kan berätta om sina framtidsdrömmar i inlägget lite längre ner. Är så nyfiken hur ni tänker, vill ju veta vad ni vill bli eller vad ni jobber med :)
 
 
 
På lördag blir det utgång och man får äntligen snygga till sig lite, kanske inte lika mycket färg som på bilden :) 
 


Utrustning!


 
MEXIKANSKT TRÄNS FRÅN EQUIPE!
Ni hittar det HÄR
 

Jag har under ett tag irriterat mig lite på micklemträns, de sitter inte bra på Cassador. Ett träns i storlek COB, där var remmarna alldeles för korta och i storlek FULL så sitter nosremmen och trycker på bettet, även nosgrimman sitter för långt ner. Hästens ansikte är känsligt och jag tror inte många av oss förstår hur känsligt det är. Här nedan visar jag en bild på hur huvudet ser ut i grund och botten.
 
 
 
Tror många utav er har sett en liknande bild eller kanske ett riktigt skelett, men tänker ni på hur allt fungerar där?? Har ni tänkt på hur tunn nosryggen är?? Tänk även på alla nerver som sitter i ansiktet och även deras andning. Ni kan kika på Cassador på bilden nedan, där har han ett Micklem på sig. Det sitter verkligen inte bra på just honom och jag har försökt att ändra det och få en bättre passform men inte lyckats. Jag säger inte att tränset är dåligt utan jag tror säkert att det gör under på andra men inte på min häst. Cassador gillar inte när det trycker för mycket på nosen men gillar att ha en käkrem som SITTER BRA. 
 
 
Micklem
 
 
Jag har testat lite träns på honom nu och jag har haft ett gammalt Glen Gordon i pullar innan och kom fram till att han funkade bäst med det. Men så hittade jag detta från EQUIPE, jag älskar verkligen hur de har tänkt till med själva pullardelen. Jag gillar inte när remmar klämmer och med detta träns så slipper man en nosrem som kan skava och komma i kläm. Denna nosrem är rund och elastisk men inte lös eller hård, precis lagom. 
 
Jag har visat bilder på Cassador innan där han bokstavligt gapar igenom ett pass, en del av det berodde på mig och min hand men även träns och bett spelar stor roll. Cassador gillar verkligen detta träns, han behöver inte prata för att säga det utan bilderna säger sitt och även känslan i ridningen. Han är lugn och stadig med huvudet och frustar ordentligt genom passen. 
 
 
 
MEXIKANSKT 
(pulllarträns)
 
 
 
 
 
 
GRAMAN eller INTE?!
 
Jag har aldrig varit ett stort fan av graman, nej jag ägde ingen innan. Men i somras köpte jag min första nere i Falsterbo och jag trodde aldrig att jag skulle säga detta men den har verkligen hjälpt oss. Den har hjälpt Cassador att bli lugn, en häst med huvudet uppe i taket är ingen lugn och harmonisk häst. Med detta menar inte att jag har tvingat ner honom med gramanen, jo jag gjorde det i början när jag inte visste hur jag skulle använda den eller hur jag skulle rida honom. MEN nu, nu vet jag och nu hänger den bara där. Som ni kan se på bilderna så hänger den lös gramanen, den är endast till för att ge stöd och även ett stopp för att inte dra upp huvudet, i mitt fall, hoppningen. Jag fick ett bra tips att man kunde dra gramanen bakom förbygeln eller martingal så den inte kan fastna men jag har fått lära mig något mycket bättre. Man tar helt enkelt och knäpper loss mittendelen så den inte sitter fast, lite som cowboytyglar ;) Så skulle Cassador, som alltid har svävande framben, fastna med benen i gramanen så åker den ur min hand och ner på marken. 
 
 
Känner ni att ni vill använda graman men är gröna på det, TA HJÄLP SÅ DET INTE BLIR FEL!!!
 
 
 
SCOURIER BETT
 
 
 
 
Jag är helt lyrisk över detta bett, Cassador har aldrig varit så fin i munnen och även mungiporna. Jag har även fått höra från elitryttare som ridit på vanliga bett innan och haft problem med sår i mungipan men att de försvann när de började med detta. Likaså är det för mig, jag har haft problem med Cassadors mungipor då han är superkänslig. Men nu, sår existerar inte i vår vardag längre. Innan kunde de spricka och Cassador fick stå i några dagar eller ridas på Hack för jag kunde bara inte stoppa in ett bett i munnen. Och då måste ni ändå förstå att det inte var så farligt egentligen då jag sett andra hästar ha 10 gånger värre men jag kunde bara inte. 
 
Så har ni ett häst som gärna biter sig fast i sidan, som är känslig i mungiporna eller kanske orolig i munnen?! Då kan jag varmt rekommendera ett Scourrier bett, ni kan köpa det billigast HÄR för endast 215 kronor och det är nästan för billigt för ett bett som har gjort under hos Cassador.
 
 
 


Inspirera mig!!


 
Lever ni er dröm, har ni ett arbete som ni brinner för?? Om ni fortfarande inte vet eller går i skolan, vad vill ni bli???
 
Berätta :)
 
 
 Spanien i augusti 
 


Jobbar hårt :)


 
 
Jag tycker det är jätteroligt att ni kommenterar och vill läsa massor. Men ibland har jag lite mycket att stå i :) Jag försöker så gott det går ialf!! <3
 
Idag gick jag upp efter 07.00, åkte och släppte ut hästarna, mockade och fixade allt, sen red jag två hästar och fixade deras muggben. Det om något tar tid, linda av, tvätta, fixa och linda igen =( men båda är bättre i benen så jag får bara bita ihop och fortsätta. 
 
Cassador va så fin idag, skrittade ut först sen trimmade jag han i dressyrsadeln. Razzia va lite trotsig för första gången på riktigt tyckte jag, men bara lite bus när vi skulle ta oss ifrån gården. Väl en bit bort så sköter hon sig exemplariskt. Red enbart på travbanan idag och jobbade fram i både trav och galopp men jobbade mest i traven.
 
När jag va klar med allt så var det dags för privatträning som en tjej i stallet bett om. Tyckte självklart att detta skulle bli riktigt roligt då jag inte är så van vid det, typ inte alls. Det gick verkligen strålande och både häst och ryttare skötte sig. Det som va så roligt va att få höra hur mycket det gav ryttaren, att hon skulle sluta på ridskolan och träna för mig i stället. En lektion för mig gav ett halvår på ridskolan <3 
 
 
Det är kanske tränare jag skulle bli?! Jobba med hästar?! Hmm, tanken har funnits där men Mnjae. Jag står verkligen och stampar, vet verkligen inte vad jag vill bli. MEN, jag vet att jag skulle bli en PERFEKT hemmafr,  eller husmor. Kallas redan för det, 28 år gammal husmor ^^ 
 
 


oj oj :/


 
 
Ops, här får man skäll från en läsare ;-)
 
 
 
 
 


Svårt att inte älska <3


 
 
 
 
 


Kommer sakna henne <3


Jag är 173 cm, hon ser inte så liten ut =)
 
 
Ridit båda hästarna idag, igår fick båd vila. Jag va helt slut efter en kaoshelg :) Så idag red jag ut båda, 1 varv på slingan där man även kan klättra, med Cassador och sedan två varv på travbanan men bara i trav. Han va riktigt fin i slutet. Razzia fick gå två varv på slingan och ett varv på travbanan, tog en galopp på sista längan och hon ökade ritkigt fint och stadigt. Tänk vad hon har utvecklats hos mig, kommer verkligen att sakna henne. Hon har blivit en riktig sporthäst och riktigt SNYGG =) Inte konstigt Cassador gillar henne.
 
Idag fick de gå i stora hagen med massa gräs, ligger bara uppför en backe. Så idag orkade jag inte gå upp själv utan hoppade upp på Cassador och höll Razzia i handen, haha, gick ju strålande =D Så nu vet jag att det funkar att skritta ut på båda samtidigt om jag vill.
 
Spännande vecka framför mig, i morgon ska Cassador dressyrtrimmas och Razzia ska gå på galoppbanan. Torsdag ska Razzia vila och Cassador ska få åka iväg och hoppträna hos en kompis till mig. På fredag blir det skogsridning för Cassador och Razzia ska hoppa något enstaka hinder. Sen ska Razzia tävla på lördag och Cassador ska klippas.
 
I morgon ska det bli roligt, kommer hålla en privatträning i hoppning för en tjej som har bett om det. Spännande! =) Sedan på lördag kommer jag att åka iväg och titta på något... vad det är får ni se till helgen. Sen kommer det några och titta på Razzia på lördag när jag är och tävlar i Laholm, håll tummarna att de gilar henne. Träffade även min dressyrtränare när jag va och handlade, kommer boka in en träning nästa vecka och börja öva på programmet, DRESSYRPROGRAMMET... haha, jag dör =D =D
 
 
 
 


Vinnaren är dragen!!


 
 
Va roligt att så många kunde delta i tävlingen!! Nu har vi dragit en säkerligen lycklig vinnare till ett valfritt schabrak från EQUIPE. 
 
Vinnaren är.....
 
 
 
 
Stort Grattis Olivia!!
Du kommer få ett mail i dagarna.
 
 
 
 
 
En till tävling är redan inplanerad och denna kommer enbart unna er som följer mig. Denna tävling kommer INTE att delas <3 Bara till er mina underbara läsare och följare... Är ni nyfikna?! 
 
 
 
 


Fotograf sökes =)


 
 
 
På lördag åker jag, Carro och Razzia till Laholm för att hoppa pay and jump. Man vet aldrig om detta blir både första och sista gången jag tävlar henne så jag skulle vilja ha med en fotograf som enbart fotar hela tiden.
 
Vill du eller känner ni någon som vill åka med??
 
Vi åker 12.00 från Halmstad.
 
 
 
 
 


Vad är sovmorgon?!


 
 
Uppe vid 07.00 igår, följde med Carro på tävling, i morse skulle vi samlas på Plönninge för hoppträning 08.00. Gaaah, trött, FLUMMIG, helt craaaaazy helg och inte nog med denna dag. Jag och Carro har fått många goa skratt. Måste bara dela med mig om detta som Carro gjorde. Hon tog loss sin häst Quick från stallgången och skulle gå iväg, drog i Quick men hon kom inte. När hon drog igen så ser hon att grimskaftet fortfarande sitter kvar på andra sidan. ASH... ja detta var verkligen en tokig men rolig dag. Ett gott skratt förlänger livet, I will live for ever.. ^^.
 
Nä, skärpning några minuter!! Hoppträningen idag gick strålande. En bit i taget och vi tar oss sakta men säkert åt rätt riktning. Idag kan vi summera att Cassador inte är stressad längre, visst är han taggad, men jag jobbade stenhårt med att hålla rätt på bogarna. Detta är tack vare en enda dressyrlektion, GLÖM INTE DRESSYREN HOPPRYTTARE!!! Shit va viktigt det är, lite dyrt att träna båda men för att lyckas i hoppningen kanske man ibland får prioritera dressyren för att komma i form. 
 
Det har även hänt mycket med Cassador på kort tid, i lördags kväll red vi ut i skogen precis innan mökret. Jag red barbacka och Cassador va så fin, vi skrittade och travade i skogen, i slutet kunde jag även ta en lång galopp med en superfin Cassador. Första galoppen i skogen på flera veckor. Han har verkligen lugnat ner sig!!
 
 
Majas mamma va snäll som kunde filma, tusen tack <3
 
 
 
Klockren kommentar i slutet :)


Razzia letar nytt hem =)


 
 
Tanken från början var absolut inte att Razzia skulle säljas. Men efter ett tag kom både jag och Tina fram till att det bästa för Razzia vore att få komma till någon som kan fortsätta hennes utbildning och sedan träna och tävla henne. Jag kan ärligt säga att hade jag inte redan ägt 2 hästar så hade jag köpt henne och fortsatt utbilda henne. Tycker Razzia har utvecklats enormt på dessa 7 veckor hon varit hos mig. Hon är rolig, busig, mycket positiv och lite envis tjej. Långt ifrån envis som Corvette var men både Corvette och Razzia har den här positiva tjurigheten, dessa ston är perfekta tävlingshästar anser jag. Man måste ha lite tjurskalle för att orka fajtas och nå toppen. Hade jag varit ett sto hade jag nog varit svårhanterad ;)
 
Idag måste jag även berätta att jag klippte Razzia och det måste varit hennes allra första gång. Mycket duktig tjej och jag lyckades även klippa hela ansiktet och öronen. Hon blev riktigt riktigt snygg och det ska bli så roligt att tävla henne på lördag, och det kommer att bli i Laholm. Tänk er, Razzias allra första pay and jump och första steget ut i verkligheten, det verkliga tävlingslivet <3 Så stort och jag kommer göra allt för att det kommer bli positivt och roligt. Vi kommer att hoppa 50 och 60 cm. Jag anser att bommarna likagärna kunde ligga på marken fösta gången man tar sig ut, för ALLT kommer att vara nytt. Ny plats, massa hästar, åka transport, stå och vänta, folk på läktaren, folk på banan, läskiga hinder, spöken i hörn, ja you name it. 
 
 
Gå in och läs annonsen, HÄR
 
 
 
 
 
 
 


Missa inte tävlingen!!!


 
 
I morgon presenterar vi den lyckliga vinnaren där man kan vinna ett valfritt schabrak från equipe. Om ni har missat detta kan ni gå in HÄR, superenkelt att delta :)
 
 
 
 


OMG, JAG GJORDE DET!!! =D


 
 
 
hehe, visst blev Cassador fin till höger?? =D =D =D


Halvsyster :)


 
Titta vem jag hittade i Båstad idag, Corvettes halvsyster Lillis :) De har samma mamma och är uppfödda på samma gård. 
 
 


Spännande helg :)


 
 
Haha, måste bara först berätta om en rolig sak. I förrgår var en nisse från Assist här och fixade kanaler till mig. Alltså, jag har inte haft TV-kanaler att titta på sen i september 2013, hade ni klarat det?? Känns som om jag har en ny kompis i lägenheten, en Tv-kompis. Jag har verkligen inte saknat det, kunde lätt klara mig utan det ett tag till, men när jag får besök så som min Tv-beroende pappa så kände jag att det var dags nu. 
 
Nu till den spännnade helgen,ja den är proppfull redan =) I morgon ska jag åka på tävling, UTAN häst!! Kommer kännas väldigt konstigt, både skönt och kanske lite ledsamt, men ska blir roligt ialf. Kameran är laddad så kommer klicka massa kort på Carro och fina Octagon. Sen ska jag hoppa den lilla tösen och få till en bra film, det måste jag nämligen för i morgon kommer det ut någonting angående Razzia :) Missa inte det ni som gillar henne. Sen skulle jag egentligen ut på lördagen och en kompis skulle komma hit men jag fick avboka det eller vi flyttar det till nästa helg då jag ska upp väldigt tidigt på söndag morgon och befinna mig på Plönninge 08.00. Jag kan bara inte missa någon hoppning just nu, det går bara inte, sjuk eller skadad (jag), vi måste träna för att komma i form igen. 
 
Cassador är så himla fin nu och dressyrträningen idag gjorde verkligen sitt. Kommer nog åka och träna för Maggan nästa vecka med, tar 5 minuter till henne där det finns ridhus. Men annars klarar jag mig utan det just nu, ridhus, så länge det är mjukt i marken kan man rida på utebanorna och det underbara skogen. När kylan och minusgraderna kommer, då kommer jag säkert sakna ridhus, men då får jag åka till ett. Jag måste tänka på mig och Cassador nu, främst Cassador. Lugnt och mysigt stall med stora hagar är något som får han att gå upp i vikt. Kan han inte gå upp i vikt kan han aldrig bygga några muskler och få styrka i både kropp och knopp. Den senaste tiden har Cassador kämpat och slitigt med enbart sitt hjärta.
 
 
 
 
Ser ni mulen som han trycker upp och pussar mig?! <3
 
 
 
 


Ett gott skratt i dressyrsadeln


 
 
Ja så är det, jag satt nämligen och skrattade en hel del under tiden jag tränade dressyr för Maggan idag. Känslan just nu är ENORM!! Massa fnitter kom från mig, svårt att undvika när man sitter på en häst som är glad och arbetsvillig, gångarterna är ju heller inte fy skam <3 Maggan kommenterade även Cassadors vikt, det går verkligen åt rätt håll. Tänkte till och med på det när jag borstade han idag, så sugen på att åka och väga honom. Hon sa även att han har blivit mycket mer harmonisk, det lyste mer i ögonen på honom och även när jag red så bad hon mig titta på öronen. De hängde på sidorna när han var avslappnad och jobbade rätt. Det är lycka som spritter i kroppen just nu <3 I'M SO HAPPY!!!!! Grymt pass idag och nu vet jag lite mer hur jag ska jobba med dem där bogarna <3
 
 
Maggan sa detta två gånger angående mina skänklar:
"Dessa hoppryttare" ;)
 
 
 


NYP MIG!!!!


 
 
Det kommer ta lång tid innan jag vänjer mig, dessa rosa molna dyker upp hela tiden. Jag och Cassador svävade på de högsta molnen någonsin. Dressyrsadeln åkte på, men först skrittade vi ut en lång runda jag och Moa, tror att långa skrittrundor innan ett krävande pass är super för Cassador, även många andra hästar. Cassador koncentrerar sig mycket bättre när han har fått komma ut en runda innan ett pass på banan.
 
Jag har börjat hitta mina knep med Cassador nu, som jag absolut aldrig trodde jag skulle hitta. Hoppet var verkligen hopplöst, men nu, tillsammans med Pernilla så tror jag att jag löst det. På grund av muggen och svullet bakben så har träningen inte blivit den jag tänkt mig under 1,5 veckas tid. Jag hoppade lite igår men dagarna innan har det inte blivit så bra ridning så Cassador va lite obekväm men tyckte ändå att det gick ok. Idag så blev det dressyrtrim och oj oj oj va fin han va min prins. 
 
Mina pass ser ut som så här, jag skrittar länge, gärna ut en runda. Sedan travar jag fram honom ordentligt så hela kroppen kommer igång och jobbar. Ingen mestrav utan ordentlig ökning, både på långsidan och kortsidan. Tar en liten förhållning då och då och sedan ökar igen. Sedan kommer jag ner i lite mer arbetstrav och jobbar lite mer på volt, men när han är avslappnad och det går bra så tar jag ut han på fyrkanten igen och ökar. Detta varvar jag med hela tiden, likaså i galoppen. Jag kan verkligen känna hur Cassador älskar denna ridningen och ja, idag kunde jag rida med en liten sporre för att ha en liten extra tryck när de behövdes. När det gäller galoppen så kunde han kasta sig in i den när jag fattade den, men där gäller de för mig att vara svinnoga. Det räcker att jag tänker galopp så fattar han den. Han är så otroligt känslig och för att han ska fortsätta att vara lugn och bli ännu bättre så måste JAG vara noga med allt jag gör. Känslan nu, från skritt så ramlar vi in i galoppen och den känslan, ja den är magisk. Han är avslappnad på en gång och jag kan öka när jag vill med en harmonisk häst <3
 
Nu när mycket börjar ramla på plats så blev jag jättesugen på att träna dressyr. Så ja, i morgon åker jag kanske på dressyrträning om det funkar för tränaren. Sedan blir det jogging på lördag och hoppträning på söndag med BÄSTA PERNILLA JOSEFSSON och min fina prins <3. Tror detta kommer bli några superdagar!! Ska bli roligt att höra vad  Dressyrtränaren säger, sist gick det inte alls bra ;)
 
 
Foto: Lexi Mudifaj


Gör ni det??


 
Carbon EK26 - Equipe
Bland de snyggaste bilderna jag tagit med mobilen :)
 
 
 
Är ni duktiga på att ta hand om er sadel??
 
 
Här kommer lite fakta om hur du ska sköta din sadel och även övrigt läder. Jag skulle skrivit det här för längesedan men men, nu kommer det upp ialf. En sadel håller mycket längre om du sköter den, likaså är det med allt läder. Även träns, förbygel m.m. behöver lite kärlek i form av olja och fett. Det spricker lätt och slits ut fortare om det inte sköts.
 
Jag oljar in träns och sadel efter varje pass, om jag har glömt så får jag ångest. Ibland även innan passet om det tex regnar så det skyddar lite extra :) Jag älskar verkligen min sadel och allt mitt läder, vill jag ha det i fint skick måste jag sköta det. Nu till helgen tänkte jag putsa ordentligt där man plockar isär delarna och grovputsar ordentligt. En sådan dag skulle man ha en gång i veckan men det hinnder oftast inte jag. Hur gör ni??
 
 
 
 
 
 
 


#NoHateSe


 
 
Idag mina vänner, idag är det dagen då vi fyller nätet med extra mycket kärlek och omtanke. #NoHateSe är en tag som cirkulerar extra mycket idag på instagram och bloggar. Tanken är att man ska lyfta fram sina läsare där de har kommenterat något extra, men detta gör jag hela tiden så inget nytt på min blogg. Därför tänkte jag välja denna kommentaren som kom in för någon dag sedan, inlägget som hon kommenterade på kan ni kika på HÄR.
 
 
 
 
 
Therese är också en tjej som jag träffat genom bloggen, en underbar vän som alltid är glad och skriver fina kommentarer <3 Vi hann och träna tillsammans någon gång innan hennes fina Santos var tvungen att somna in på grund av en svår kolik. Jag vill hylla denna underbara tjej lite extra idag, tänker på dig vännen och hoppas snart att jag får träna tillsammans med dig igen <3 Tusen tack för dina varma och omtänksamma ord <3 (tror dock inte hippson skulle vilja intervjua mig men.. ;Även tack till alla er andra, NI är anledningen till att jag sitter här idag.  <3 
 
 
 
Gör samma som jag och många andra #NoHateSe,
hylla era läsare eller någon lite extra mycket!!
 
<3
 
 
 
 


Tidigt hemma


 
 
Kom hem tidigare från jobbet, tog en frisk promenad, knät börjar kännas ok nu. Längtar så till jag kan springa igen! I morgon ska Cassador få hoppa lite om han känns ok, trimmade han bara idag och kändes så fin. I veckan kommer dressyrsadeln åka på och ett riktigt dressyrpass ska Cassador få. Razzia fick vila idag men ska få springa lite på travbanan i morgon tänkte jag, sen blir det dags för lite lagom dressyrtrim för henne med. Nej nu ska jag sova, klockan ringer 07.00 ;)
 
 
 
 


TÄVLING!!


 
 
VINN ETT SCHABRAK FRÅN EQUIPE
 
 
Tävlingen är enkel, det enda du behöver göra är att följa stegen nedanför. Måndagen den 10 november kommer vi att dra den slutliga och lyckliga vinnaren. Hon eller han kommer att presenteras här på Icusen.blogg.se. Alla som är med och tävlar har en chans, jag kommer att använda mig av slumpen och ren lottning, ingen kommer att plockas bort. Vinnaren får ett valfritt schabrak från EQUIPE och skickas hem på posten, bor ni i Halmstad eller i närheten kan ni få komma och välja ut ett på plats.
 
 
1. Gilla Equipe Saddles Sweden på Facebook
 
2. Dela detta inlägg med bild på något utav dessa sidor --> Facebook, instagram eller blogg.
 
3. Kommentera sedan i detta inlägg --> Gillat, delat och även er mailadress.
 
 
LYCKA TILL!!
 
 
 
 


Vill du träna för Pernilla Josefsson??


 
 
 
Pernilla kommer till Halmstad varannan vecka nu, det har blivit söndagar då vi som tränar för henne jobbar olika scheman. När tävlingssäsongen drar igång kommer det att bli en vardag men vilken dag och tid kommer vi att bestämma då. Pernilla kommer att komma hit nu på söndag, den 9 November, hör av er till mig eller till Pernilla själv, för att boka in tid för träning. Vi kommer förmodligen att hålla till i Plönninges ridhus då de har tillgång till hindermaterial och endast tar en avgift på 50 kr/pers. Pernilla tar 250 +moms för en träning och grupperna brukar max bestå av 3 personer. Jag har bara ridit med en person till och det är guld värt när man behöver hjälp. 
 
Jag har nu tränat för Pernilla 3 gånger och det är de bästa dagarna på väldigt väldigt länge. För jag och Cassador har hittat tillbaka till glädjen igen. Från att ha dalat neråt i över 1 år och hamnat på botten, även en hemskt omkullridning, så har Pernilla vänt allt på bara några veckor. Självklart har vi fått kämpa mycket på egen hand mellan träningarna men det är tack vare Pernillas grundläggande teori hur en häst ska ridas och hur jag som ryttare ska rida. Så jäkla enkelt och roligt när man hittar DET, jag lovar att detta var vår räddning. Ser verkligen fram emot vintern och även 2015. Sista tävlingen i Juni är bara ett i minnet, nu ser jag fram emot come back på tävling, hoppas ni följer med på resan :) 
 
 
Är ni sugna på att rida för Pernilla, hör av er till mig eller direkt till Pernilla.
 
 
 
 
 
 
 


En plats i mitt hjärta <3


 
 
 
Det finns alltid den där speciella hästen, den där som var först och kommer alltid att vara det. Corvette TS, som just nu står hos Caroline Bågfeldt, kommer alltid vara min första egna häst och som har en speciell plats i mitt hjärta. Om jag får bestämma så kommer hon aldrig att säljas, hon kommer att få vara kvar hos Caroline ett tag till, tills hon tröttnar på henne ;) Jag skulle så gärna vilja ta små bebisar på henne och se vad det kan bli för studsbollar. Saknar henne så och hade egentligen inte planerat detta inlägg men sitter just nu med en annan dator där det låg lite gamla bilder som jag hittade, bilder som jag aldrig har publicerat här. Hon kan verkligen hoppa den där lilla hästen, min fina, busiga, galna Corvette Ts <3
 
 
Bilderna är från vår första debut i 120. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer en bild på båda mina trollungar som var med mig då <3
 
 


Söndagsfilm


 
 
Vill ni se en bra film?? Vi tittade på The Illusionist nu på morgonen, aldrig sett innan och den va asgrym!! Kan verkligen rekommendera den, perfekt film till ikväll. Berätta gärna om ni ser den och vad ni tyckte :)
 
 
 


Saknar Michelle <3


 
 
Michelle ska snart komma och hälsa på, kanske blir det någon ny film, hade ni gillat det?? Bjuder här nedan på två gamla godingar från i våras som Grymma Michelle har filmat och klippt ihop. Ni kan se att jag bjuder på mycket i filmerna, inget har klipps bort, det är verkligheten helt enkelt. Herrejösses vad min ridning har utvecklats på bara i år. Det är skillnad på att rida... och att RIDA :) Ni som följer mina klipp ser nog stor skillnad på dessa från i våras och från träningen förra helgen.
 
Ni kan även gå in och kika på Michelles blogg HÄR, följ hennes resa från en helt vanlig tjej till en grym model. Jag var med på hennes första modelmöte, det var i Falsterbo nu sommar <3 Träffade henne genom bloggen, första träffen hade vi på en tävling som hon kom och plåtade. Denna vänskap, trots åldersskillnaden (bara en siffra), kommer vara för evight. Världens goaste tjej <3
 
 
 
 
 


Upp och ner..


 
 
 
Idag hade jag byggt upp en liten minibana, tänkte hoppa båda hästarna men Cassador fick jag knappt fram i traven så jag avbröt på en gång. Hans sår har spruckit och det måste göra jätteont, tycker det räcker med otur nu.. Istället fick Razzia hoppa den och WOW, vilken skillnad på så kort tid, vad tycker ni?? Spana även in hennes bakben, hon lyfter dem riktigt snyggt, ryggen saknar jag men tror det kommer <3 Ni har ju sett henne från början, visst har hon ändrats mycket på kort tid?! Jag jobbar fortfarande mycket med att få fram henne men jag kan inte sparka fram henne så jag tror det kommer mer och mer. Hon bjuder väldigt fint på travbanan så kommer hänga där mycket i veckan. Jag är så glad över hennes utveckling hos mig, även hennes muggben är jättefina, lite kvar men det tar ju tid för huden att återhämta sig. Ska ta bild på detta i veckan med. 
 
Så vad tror ni, kanske dags att boka in en tävling med lilla damen?? =)
 
Vet ni någon pay and jump nästa helg i närheten av Halmstad??
 
 
 


Kan amatörer visa sin unghäst??


 
 
 
Jag kände igen mig själv i denna text och tänkte ni skulle läsa detta som Marlene varit med om. Inlägget är taget från Hippson.se och ni kan läsa det HÄR
 
 
Tissot och Marlene
 
– Tissot, eller Prinsen som jag kallar honom, kom till mig för precis tre år sedan. Hans uppfödare Joakim Olofsson ringde när Tissot var född och sa att han skulle bli en passande häst till mig, eftersom han inte skulle bli så stor.

– Jag hade fått ta bort min tidigare häst och tanken var egentligen att hitta en mer "färdig” individ. Men hur det än var med det så bestämde jag mig för att köpa Tissot. Han fick växa upp på lösdrift och uppfödaren erbjöd sig att rida in honom. Tanken var hela tiden att Joakim skulle visa honom på ”treårs”, eftersom jag då var lite otränad efter operationer jag gjort. 

– Tissot är en ädel, långbent och självständig häst med sött huvud. Han är väldigt cool för att vara tre år och är den som bestämmer i hagen. Han mäter i dag 168 centimeter över manken så han blev inte så liten, men han är liksom liten i kroppen. En fantastiskt härlig häst att rida, med en underbar galopp. 


  
Han kvalade till Flyinge som bästa dressyrtalang?

– Ja, han fick 7,5–8,0–9,5 för sina gångarter på treårstestet. Där visades han alltså av uppfödaren Joakim Olofsson, som avlar på fritidsnivå och som är väldigt duktig på det.
  
Varför valde du att inte åka till finalen?
– Jag blev väldigt osäker eftersom jag fick så många ”råd” om att ett proffs absolut borde visa honom. Det gjorde att jag tappade tron på mig själv, jag var till och med på väg att sälja för att det kändes som att han var för bra för mig. I det läget hade jag en spekulant som ville låna honom och rida finalen, och eventuellt köpa min häst. Men det kändes inte rätt, jag tyckte ju så mycket om Tissot, så jag beslutade mig för att behålla honom. 


– Eftersom han hade varit lite orolig med huvudet anlitade jag en veterinär tre veckor innan finalen, som tog ut rester av de vargtänder som plockats bort åtta månader tidigare. I kombination med alla ”goda råd”, och min egen sargade självkänsla, gjorde detta att jag tog beslutet att inte åka.   
  
Det var alltså många som menade att man ”måste” lämna bort hästen inför finalen?
– Det var mer en uppmaning. Det sades att eftersom jag kanske inte var duktig nog, och på grund av att det är tufft och stökigt och så vidare, så borde jag skicka iväg honom.


  
Tror du att det är vanligt att man som hobbyryttare drar sig för att visa sin häst själv?
– Jag tror med all säkerhet att många väljer bort att åka till finalen, eftersom man är rädd för att göra bort sig och för att tävla mot proffsryttare. Själv hade jag önskat att det varit olika grupper på tävlingarna, en med hobbyryttare och en med proffs, som sedan tävlar i samma grupp i slutfinalen. Många skulle nog tycka att det var intressant att följa hobbyryttaren mot proffset, det konceptet skulle bli spännande. Var nu den exakta gränsen mellan hobby och proffs går… 


– Jag säger absolut inte att man INTE ska låta ett proffs rida sin häst, men lite till överdrift har det nog gått. Jag har inget sto som jag ska avla på, ingen hingst som ska in i aveln, utan en valack som jag köpt för att ha roligt med. Själv är jag säker på att fler amatörer skulle åka ner till Flyinge om det fanns en annan inställning till detta.
  
Hur gör du nästa år. Kommer du att försöka kvala till årgångsfinalen då?
– Om både jag och Tissot har hälsan med oss kommer jag helt klart att försöka kvala nästa år, jag är mer fokuserad än tidigare. Där får jag väl tacka min tjurighet och mitt ”jäklar anamma” … 

– A och O tror jag är att man har en tränare som tror på en, för att nå målen behövs att tränare och ryttare har en plan tillsammans. Stöd och coachning är en viktig del även för oss ”hobbyryttare”. Framför allt vill man ju att det ska vara kul med träningen och så vill man ha ett tävlingsmål att träna planenligt inför.
– Det vore kul att bli så bra som möjligt även på amatörnivå, det är den verkliga utmaningen! Jag har genom åren sett så många hästägare som aldrig varken rider, tränar eller tävlar sina egna hästar. Vad är då vitsen, tänker jag?
 
 
Jag hoppas att Tissot och Marlene tar sig dit nästa år!!! Stort lycka till!!!
 
 
 
Mitt första riktiga år som jag tävlade regelbundet var när Cassador va 5 år, jag valde att ta hjälp med Cassador inför Falsterbo men tyvärr hade vi inte turen på vår sida och småpet var anledningen. Jag valde då att kvala honom själv till Flyinge, vilket jag idag är stolt äver. Vi gick in och nollade den första 1.20 rundan men dagen efter så red jag fel, på grund av ett pet i kombinationen och jag vände mig om, av ren reflex, och red förbi den linjen jag skulle ta. Men jag red runt, hörde hur folk "ojjade" minns det så väl. Jag la på ett smile av stolthet, red runt och red 4 hinder på 1.25 felfritt. Vi gick ut med 10 fel, 4 fel var ett pet, 4 fel för fel väg och 2 fel för överstridande maxtid. Vad gjorde det?? Han skulle inte säljas och jag kände för att gör något själv, vilket jag är så otroligt stolt över!! Visst hade min ridning kunnat vara så mycket bättre.. Fick inte alls den feedbacken och stöd av de som stod mig närmst just då, det finns dem som inte klarar av att se amatörer på Falsterbo eller Flyinge, de vill bara att "proffs" ska rida där. Vad hade ni gjort i min situation?? Eller hur tänker ni??
 
 
 
 
Flyinge 2012