Gör ni det??


 
Carbon EK26 - Equipe
Bland de snyggaste bilderna jag tagit med mobilen :)
 
 
 
Är ni duktiga på att ta hand om er sadel??
 
 
Här kommer lite fakta om hur du ska sköta din sadel och även övrigt läder. Jag skulle skrivit det här för längesedan men men, nu kommer det upp ialf. En sadel håller mycket längre om du sköter den, likaså är det med allt läder. Även träns, förbygel m.m. behöver lite kärlek i form av olja och fett. Det spricker lätt och slits ut fortare om det inte sköts.
 
Jag oljar in träns och sadel efter varje pass, om jag har glömt så får jag ångest. Ibland även innan passet om det tex regnar så det skyddar lite extra :) Jag älskar verkligen min sadel och allt mitt läder, vill jag ha det i fint skick måste jag sköta det. Nu till helgen tänkte jag putsa ordentligt där man plockar isär delarna och grovputsar ordentligt. En sådan dag skulle man ha en gång i veckan men det hinnder oftast inte jag. Hur gör ni??
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: emelie behrmann
2014-11-05 - 19:36:58

Putsar tränset varje dag, och kan stå med svampen/trasan om och om och om igen. Ner i varenda liten vrå, under varenda litet spänne haha
Sadeln blir nog varannan gång jag ridit och likaså sadelgjorden.
Tänkte på det härom dagen att mina kåpor såg så torra ut, men vet inte riktigt vilket fett som är bäst. (ej kalvskinn på sadeln) Equipes är väl anpassat för kalvskinn eller har jag fel?

Svar: Hej, nej du kan använda det på vanligt läder med. Vet kompisar som inte har equipes kalvskinn med använder deras produkter så som olja m.m. Jag har även annat som jag använder det till =) Du skulle älska equipes putssaker, du kan slänga två, vatten och svamp. Här sprutar med på rengöring och man slipper skum och massa klabb. Sen smörjer man in det med fett och underhåller med olja på dagarna. Love it =) Ska fixa en bild eller ett filmklipp på hur jag gör och använder dessa produkter =)
Ica

URL: http://komkoma.blogg.se/


Postat av: Ryttarlivet.com
2014-11-06 - 10:14:14

Vad smart med en sådan där skyddspåse för stigbyglarna, så de inte smutsar ner sadeln! Jag torkar av och smörjer in träns och sadel varje gång jag har ridit Leon. Jag tar dock inte loss de olika delarna, det gör ägarinnan.

URL: http://ryttarlivet.com


Postat av: Divorce your horse
2014-11-06 - 10:37:11

Väldigt intressant läsning, värd att ta till sig:)

URL: http://divorceyourhorse.blogg.se


Postat av: MalinKalin
2014-11-06 - 12:35:31

Jag smörjer alldeles för sällan! Fast det hade säkert varit roligare om man hade grejer som är nya och fina. Sadeln till våran D-ponny var ju redan väldigt sliten när vi köpte honom. Nu har det blivit ett hål i lädret i sitsen för den är så utnött. Kikar efter en ny så sen blir det väl mera smörja ;)

URL: http://malinkalin.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: