Lycka och tur


 
 
Vilken bra start på helgen!!!!! Cassador va världens finaste häst idag och det var väldigt, väldigt längesedan jag kunde skriva dessa ord med känsla ut i  tåspetsen. Han va lite spänd och tittig när vi skrittade ut, men stora stenar kan faktiskt äta upp oss. Sedan gick vi in på banan, även om galoppen varit helt ok nu så sitter det långt in i mig, jag är nämligen fortfarande skeptisk och lite rädd att fatta galoppen. Vi har så hemska scenarier bakom oss och jag hoppas aldrig jag får gå igenom det igen. Men nu galopperade jag i båda varven, barbacka, ingen graman, inget scourier bett, ingen sadel. Endast ett fleecetäcke och ett vanligt tränsbett, i gummistövlar ;) Han frustade och jobbade riktigt med bakdelen, alltså inget vingligt eller ett huvud upp i det blå. What a Halleluja moment <3 SÅÅÅ HÄÄÄR GLAAAD ÄR JAG!!!
 
 
 
 
 
Inte nog med det så fortsatte min lyckodag. Jag la ut ett meddelande på begagnade hästsaker på fb, där jag behövde hjälp med mitt Bucastäcke som släppte igenom regn, alltså efter en skur så var Cassador dyyyngsur. Behövde då hjälp och tips angående impregnering.... Men då skrev Jill på Hästshoppen att jag skulle komma in till deras butik i Halmstad och se om de kunde lösa det. Då butiken jag köpt det ifrån längre inte fanns, ny butiksägare hade tagit över. Så jag lämnade in täcket för vattenprov och jag hann tänka, "tänk om täcket klarar provet :(" Men fick ett samtal idag att jag var välkommen in och hämta ett NYTT täcke då mitt skulle reklameras. De hade inget 145 i regn så jag köpte ett Shires 145 med 100g fyllning, för 95 kr (mellanskillnaden). SNACKA OM BRA SERVICE!!!!! Med detta så har Hästshoppen fått en ny kund. Tusen tack Hästshoppen!!! 

 
 Kommer inte fram?!


 
 
Är ni fler som kommenterat men inte fått det publicerat?? Fick ett mail av en läsare nämligen, hennes kommentarer publiceras inte och jag vet inte varför. Tänkte kolla om ni är fler?!  Hör av er på ericajoh9@hotmail.com om ni inte fått svar på er kommentar och ni märker att den inte publiceras.
 
 


Känslan


 
 
Vilken känsla det är att kunna rida barbacka och känna sig trygg. Skrittade först ut en runda med Cassador och sedan tog jag bara något litet varv i galopp, han va så avslappnad och frustade på en gång, vilken lycka och känsla <3
 
Svullnaden hade gått ner lite och va inte lika varm. Ställde han vid utgången där ljuset kommer in så jag kunde titta på såret. Såg nu ut som mugg, vet att han hade lite från lösdriften men tyckte det synliga försvann. Detta sitter så dumt till att jag knappt kan se det, men han fick det tvättat och lindat med bomull och lindor. Ska åka och inhandla lite av det som ni tipsat mig, vi får se hur det ser ut i morgon. Markerade inget idag heller och galoppen va fin <3
 
 
 
 


Svullet vänster bak


 
 
Vad brukar ni göra när ett bakben svullnar upp på grund av ett sår, tvätta med vad?? Linda eller inte linda?? Cassador har fått ett litet sår under vänster kota, markerar inget i skritten men fick vila idag. I morgon ska jag skritta en lång runda, inget krävande, bara rakt fram.
 
 
 
 


H&M We Love Horses


 
 
Idag kom den, bilden som jag va först ut att vinna med på #hmwelovehorses tävling <3 Jag är helt kär i bilden som de illustrerat, min fina CorvetteTs och jag.
 
 
 


Svar på frågeinlägget :)


 
 
Jag har inte glömt bort er :) 
 
Carro skrev ingen fråga men jag ville publicera det hon skrev i samma inlägg som hon skrev det till. Jag har ju redan visat er två andra fina kommentarer och nu även denna. Ni ska veta det att jag blir otroligt glad och rörd. Ert stöd - när jag verkligen inte kunnat se ljuset i tunneln med mig och Cassador, all er hjälp - med Razzias mugg och Cassadors foder, vänliga ord och massa "ge inte upp" klappar på axeln, även spark i baken. Jag trodde aldrig någonsin att min blogg skulle kunna bli så full av liv som den är nu, med både hästarna och er vid min sida, jag tycker det är helt fantastiskt. Även om jag egentligen kanske inte har tid till att blogga så tar jag mig den tiden, jag gillar verkligen att göra detta med er. Jag, hästarna och NI = Icusen.blogg.se <3
 
 
Carro
 
Detta är väl inte direkt en fråga men jag har följt dig ett bra tag nu, och jag måste säga att jag är så otroligt djupt imponerad hur du löser problemen o inte ger upp, du har blivit min förebild, för du har gått på din magkänsla o hittade till sist rätt hjälp vad än folk sa! 
*hatten av* till den enorma resan du gjort med hästen men framförallt med dig själv! Du är en fighter o ni kommer gå hur långt som helst. :) jag menar verkligen det! Kramar!
 
 
Caroline Bågfeldt
 
Då passar jag på att fråga, hur känns det med Cassador nu? Tror du att ni kommer kunna komma ut på tävlingar snart, i så fall när? Vad är tanken? Är så nyfiken! :D
 
 

Det känns nästan overkligt med Cassador. Han är lugn, jag är lugn, vi har utvecklats på en helt ny nivå. Vi har börjat om från början, jag har lärt mig rida honom på ett sätt som han verkligen älskar. Jag trodde, kanske lite hemskt, men jag trodde aldrig jag skulle få känna så här igen. För när man inför varje pass inte visste hur det skulle sluta, känna förtvivlan och skuld, känna hur glädjen sakta rann ur en. Nu kommer Cassador till mig varje dag när jag hämtar han i hagen, även om jag kanske släppt ut han i 30 minuter, någon gång i full galopp. När vi åkte och tränade i söndags stod han stilla på vägen dit och stilla på vägen hem, bara det är en vinst för mig.
 
Självklart kommer vi att komma ut på tävling igen, men jag och Pernilla har beslutat att vi tar det steget nästa år. Cassador är en otrolig häst med enorm kapacitet och även Pernilla säger det att hoppa kan han redan så det behöver vi inte träna på. Vi ska fokusera på att få honom lugn, stadig/stabil och rakriktad mot hinderna, detta kommer att ge honom uthållighet och styrka för kommande år. Cassador är en häst som ger 110% på alla hinder, så även en banan på 60 cm nu kan vara nog så krävande för honom och mig.
 
 
 
Erika
 
vad är dina framtidsmål med Cassador ? :) 
 

Jag tar alltid ett halvår i taget och försöker inte tänka så långt fram, jag vill ha roligt på vägen och inte känna mig pressad mot mina mål. Men en dröm vore, en vacker dag, att inta banan på Falsterbo eller någon annan stor tävling och hoppa. Det kan vara 1.20, det kan vara 1.40, men höjden finns inte med i mina drömmar. Vart mina drömmar slutar och blir verklighet får ni se då, om ni följer med på vår resa ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hur fixar man mugg nu då??


 
 
TACK ALLA <3
 
Jag fick in så mycket tips och hjälp angående mugg så jag tänkte dela med mig av allt jag fick in. Här nedan publicerar jag era tips från bloggen, fick även mycket tips på instagram men ungefär den samma. Det som jag har använt mig av publicerar jag längst ner på sidan.
 
 
Marie
 
 Jag fick tipset att tvätta med typ hexidinschampo och sedan använda ricinolja att smörja med :)
 
AnnaMaria
 
Hej! Tips är att smörja in benen i grönsåpa (outspädd) linda benen och rid eller vänta ca 20-30 min. Tvätta av med varmt vatten och pilla försiktigt bort krusorna. På med hibiskrubb vänta 10-20 min. Skölj med massor av varmt vatten, torka benen noga med en handduk. Kan ta 1-2 veckor men brukar funka fint.
 
Jenny
 
Jag använder just nu MSM-salva från NAF. Tvättar vb med klorhexidinschampo & smörjer därefter med vaselin så att ruvorna mjukas upp & går att pilla av.
 
Anna
 
Silversalva
 
Therese
 
Jag tvättade med grönsåpa varje dag och torkade torrt med handduk. Avslutade med potatismjöl för att dra ut fukten. Var 4e dag körde jag hibiscrub (för starkt att användas varje dag på min). Tog på det och lät det verka i 10 min innan jag tvättade bort och torkade torrt. Det var borta efter två veckor. Får du inte bukt på det så behövs det kanske tas en odling av veterinär och sättas in rätt sorts penicillin. Det finns massor med sätt, och man får prova sig fram tills man hittar något som funkar för sig och sin häst :) Lycka till! :)
 
Ida 
 
Vår unghäst hade kronisk mugg när vi fick honom.. Så jag är mer eller mindre expert på området ;) 

1. Tvätta med såpa och var noga med att pilla bort alla sårskorpor - även om det börjar blöda. Det är under de som de frodas i, så det är viktigt att få bort dom. Använd engångshandskar! Torka torrt med handduk. 

2. Tvätta med hibiscrub, finns på Apoteket. Låt verka ca 5 minuter, tvätta sedan bort det. 

3. Torka torrt med bomull. Använd ALDRIG samma bomullstuss till alla sår! Ta nya för varje sår. 

4. Stryk ett lager canaural på såren, använd engångshandskar och aldrig samma ställe på handsken till olika sår. 

5. Stryk på ett lager idomin. Använd engångshandskar även här, och aldrig samma ställen på handsken till olika sår. 

Jätteviktigt att man aldrig tar i såren med sina egna händer, eller använder samma handske till olika sår. De kan faktiskt smitta vid kontakt, och då blir det mycket svårare att få bukt med det :)
 
 
Sandra
 
Tvätta först med hexocil och låt vara 10 min, skölj sen med varmt vatten och torka med en ren och torr handduk. Till sist stryker du på ett lager medicinsk honung, dyrt men värt det! http://timotejandersen.se/ridsport-hast/hastvard/sar/medihoney-sarhonung-20g
Lycka till :)
 
 
 
 
TILL RAZZIA
 

Använder jag först Hexocil, som är ett desinficerande Schampo.
Sköljer av det, torkar torrt och har sedan fått tips från veterinärer att man ska smörja på M.R.S karlekdssalva för ex mugg. Detta har jag provat i några dagar och benen ser redan mycket finare ut. Jag har även klippt bort den gamla muggen som börjar släppa, få bort så mycket päls som möjligt. Ska ut till Razzia nu och fixa hennes mugg innan kvällen. Ska ta några bilder och se om de blir bra.
 
 
 
 


Beach day


 
 
 
Hej allihopa, vilken underbar dag vi har idag va?? =) Jag tänkte faktiskt att jag skulle få njuta av kanske årets sista varma och soliga dag så jag tog ledigt idag. Började dagen med att äta en lång frukost och betala alla räkningar, både gott och inte gott. Haha, men sånt måste göras så det får man ta helt enkelt. Sen åkte jag till stallet och red ut med Moa och mina hästar, första gången jag tror Razzia besökte stranden och shit vilken cool häst hon är. Cassador som har besökt flera stränder var mer tittig än vad hon var, så himla go och positiv. Vi red även över 3 bäckar åt ett håll och samma bäckar på vägen tillbaka. Inga problem där inte och sen tyckte hon inte havet eller de stora stenarna va läskiga utan människorna. Haha, så himla söt men hon gör verkligen inte mycket väsen av sig. Sista biten innan stranden fick vi rida bredvid en större väg och där kom både motorcykel, bil+släp och buss, men inte en fena rörde hon. STOR GULDSTJÄRNA!!!
 
 
 
 
 
 
 
 


Outfit


 
 
Ni önskade lite mer outfitbilder så tänkte ge er en från i söndags. Kommer flika in med outfit lite då och då. 
 
Cassador 
 
Från equipe är sadeln, en carbon Ek26, nytt schabrak, inte funnits tidigare,  sadelgjord nytt träns som jag kommer göra en utvärdering på även bettet (ej equipe) och även padden och stigbyglar är från equipe. Sen har vi veredus skydd, graman från John Whitaker
 
Jag, Erica, Ica, Icusen ;)
 
På toppen sitter en Hjälm från John Whitaker, svårt att byta. En brun halsduk från Egypten, västen från schockemöhle och även polotröja. Ridbyxorna är från CRW och riktigt snygga och sköna. Shaps från Dyon, handskar från Samshield och skor från hööks. <3 
 
 
 
PS. Gramanen som jag har är öppen i spännet i mitten, så fastnar han med benet åker den ur min hand och genom bettet.
 


Alla har vi en färg vi inte gillar


 
 
 
Färger, alla dessa färger på oss människor eller våra djur. Kläder och utsmyckning finns i oändligheten. Hösten består av många färger och vi börjar nu klä på oss lite mer. Jag har en färg som jag helst inte vill bära själv eller klä mina djur med, och denna färg är GULT. Om jag skulle bära färgen så måste jag vara brun och vara ett sommarplagg.
 
 
Har du någon färg du inte gillar?? =)
 
 
Källa: klicka här


En till... <3


 
 
Här kommer en till kommentar från Emelie, bloggar på komkoma.blogg.se, jättefina bilder så gå in och kika :)

Det där med att du inte får elaka kommentarer är nog för att du verkar vara så "på jorden" du tror inte att du är nått, försöker inte vara bättre än alla andra.
Provocerar inte, skryter inte. 
När det går bra för dig på tävling, med sponsorer eller bara dina framsteg med Cassador så blir jag glad för din skull, Även om jag inte känner dig. Så känner jag inte för någon annan bloggare jag följer.
 
Tack för dina fina ord Emelie, det är så roligt att läsa hur jag framstår i bloggen, du är en fin människa. Visst kan man tycka olika men det är aldrig roligt att bli uthängd som bitchig, elak och skrytsam. Tror inte många vill det medvetet, jo det finns några, men jag vill inte det. Känner inte att jag får ut något av det, heller inte håna andra bloggare om si och så.
 
 
Foto: Lexi Mudifaj 
 


Lilla jag


 
 
Tack för dina varma ord Anna, dessa ord kommer jag aldrig vänja mig vid, lilla jag, en förebild?!
 
 
Anna 
 
du är så enormt duktig och allt du gör, du verka ha ett stort hjärta av guld du är en stor förebild för många <3
 
 
Vill även passa på att tacka er alla, varma och omtänksamma ord kommer in hela tiden. Jag känner mig lyckligt lottad som inte får in så mycket elaka kommentarer. Önskade fler bloggar hade läsare som jag har <3 Att få bli kallad förebild av flera olika läsare är väldigt stort som en bloggare. Jag tror inte, ialf inte jag, att man går in som bloggare för att bli just det. För många bloggare som har storhetsvansinne provocerar sig fram sina läsare, om man inte gör det på ett bra sätt tror jag många läsare faller tillbaka. Mår dåligt och får elaka kommentarer. Känner att jag har hittat min röda tråd, bloggen handlar om mig, min vardag, flikar in med lite vad jag tycker och tänker och mitt brinnande intresse för hästar. Även att man som ridtjej kan börja och lyckas på äldre dagar, hur många grenar kan man det i?? 
 
 
 Foto: Lexi "Bästa" Mudifaj 
 


Som vanligt...


 
 
 
....fullt upp hela helgen ^^ men jag säger WOW, den har verkligen varit skitrolig och det fattas nog inte något. Fest, kompisar, ridning, träning, hoppning, plåtning, massa god mat och även mmm, en skada, men det bästa (tycker jag) är att det gäller inte hästarna utan mig. Igår när vi var ute på krogen skulle jag hoppa ner från en scen, ja va tusan gjorde jag där uppe. På något vis så slant jag på vägen ner och benet gled iväg, som tur va ramlade jag inte men jag kände hur hela mitt högra knä brast. Samma knä som fick Cassador över sig när vi gick omkull, men jag tror och hoppas att det inte är lika illa. Jag har ialf linimentat det och masserat så får vi se hur det är när jag vaknar upp i morgon. Kan knappt gå men envisade att rida, ja vi är ju sådana vi ryttare ;)
 
Igår trimmade jag igenom Cassador ganska ordentligt inför idag, när jag tog in han från stallgången va han helt tossig och högg mig i armen. Han var verkligen inte sig själv och det kröp i kroppen på honom så jag tog fingrarna genom pälsen och ja, vad hittade jag?! ÄLGLUS, de små elaka och hemska djuren, huuua. Stackars djur som får dem på sig och stackars Cassador. När vi sedan red ut jag och Moa tog vi en skrittrunda i skogen, Cassador va så spänd och rädd för allt. Men vi skrittade bara där och sen gick jag in på banan och trimmade, tyvärr har jag inte film på detta men oj oj oj. Han har aldrig någonsin varit så fin, jag kunde göra precis vad jag ville med honom. Tog även några små skutt bara för att känna av i slutet. Jag svävade på rosa moln och konstigt nog börjar detta bli en vana, en bra vana. För det är vi ju inte vana vid :)
 
Idag har vi tränat för Pernilla, vi åkte till Plönninges ridhus där jag och Veronica var med i sista gruppen. Som tur var fick jag med mig den bästa och underbaraste fotografen och medhjälparen LEXI <3 Hon både filmade och fotade, och bilderna blev riktigt fina!!! Idag var det vår andra riktiga hoppträning för Pernilla, de hade byggt fram en bana som sedan blev 12 språng. Han va helt magisk i början, innan kunde jag inte ens rida fram honom, jag visste inte hur jag skulle rida?! Nu kan jag det, Pernilla har lärt mig grunderna hur jag ska göra och direkt i både trav och galopp så frustar han. Helt underbart <3 Nu ska vi bara fortsätta vår resa och utveklas med en tränare som verkligen bryr sig och ger inte upp fören hon tycker det är bra.
 
Jag behöver inte säg så mycket när jag har film, jag låter er se och avgöra själv. Släng gärna in en kommentar vad ni tycker, ni är faktiskt en stor del i detta och utan bloggen hade Pernilla aldrig läst om hur jobbigt vi haft det. Bloggen har hjälpt mig och Cassador tillbaka, genom Pernilla och er. Massa glädje spritter i kroppen just nu, visst, ett ont knä men jag överlever. Nu tänkte jag och mitt onda knä njuta av en bra film och lite vin, så somnar vi gott sen <3 
 
 
I veckan kommer det upp flera inlägg som jag egentligen planerat skriva i helgen. Mugginlägget kommer i ett och likaså svar på min frågestund. 
 
 
 
 
TACK BÄSTA LEXI SOM BÅDE FOTADE OCH FILMADE... SAMTIDIGT!!! <3
Nu har jag bilder länge, en hel vecka... ;P <3
 
 
 
 
 
 
 


Razzia 4 årigt sto


 
 
Denna söta lilla tjej har verkligen utvecklats enormt, hon är en envis liten dam men hon gör det med stort hjärta. Jag är väldigt noga med att tänka mig för många gånger när jag hanterar en främmande häst, en häst som inte känner mig, likaså som jag känner den. Men Under denna korta tid har vi kommit varandra närmre, ja det är ju jag som gör den goda maten och kommer med äpplen, så kosntigt om jag inte vore populär ;) Nej men respekt är något man skapar och ett förtroende är nog så viktigt. Även om jag och Cassador litar på varandra och han aldrig skulle göra mig mer illa än alla hans småbett så tänker jag mig för. 
 
Razzia fick hoppa några skutt idag och vi var även ute och fotade lite. Bilderna blev så otroligt fina och hon är verkligen sockersöt. Önskade jag hade en gård och pengar så jag kunde köpa henne till Cassador, för hela förmiddagen idag så skrek hon efter honom medans vi fixade han inför träningen. När vi kom tillbaka stod hon där och väntade, på sin kärlek. Och när han kom in i hagen så gör hon som hon alltid gör Razzia, trycker upp ansiktet i hans och säger att hon saknat honom. Det ser ut som om de aldrig sett varandra först, de blåser upp sig och pussas. Aaaw, hur ska jag kunna skilja dem åt <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Mexikanskt träns


 
 
I morgon får Cassador inviga detta träns från equipe, med sitt nya bett och nytt schabrak :) Love equipe!!
 
 


Dagens shopping i detalj


 
 
Jag hade ju lovat er detta inlägg och fastnar jag vid något annat får jag skylla mig själv, även om klockan ringer 07.00 och jobbet kallar på en, men baara inventering så jag klarar mig nog.
 
 
Först vill jag börja med Yea-Sacc. Detta KAN bli stor sensation men vi ska inte ropa hej innan vi tagit oss över bäcken. Jag va och handlade massa foder, märk ordet massa för jag handlar alltid för lite och vill bara åka handla foder en gång i månaden men ja, nu köpte jag massa. Jag frågade även Emma som jobbar på Djupfeldts vad jag kunde ge Cassador för tillskott som stimulerar tarmfloran för Cassadors avföring är inte "pluttig" utan mer "kobajsformigt". Han äter upp sin kraft (hippo cool, kornkross, mineraler, magnesium, equiliser för muskler och havrefri mash efter träning), dock äter han sitt hö lite dåligt men han äter ändå ok. Hjälper inte detta så börjar jag tro att han inte tål hösilage, kommer då prova att köpa eget hö. För visst har han gått upp lite men han måste gå upp mer. Googlade även på denna produkt och fick läsa om två olika fall som liknar Cassadors, därav kanske det kan bli sensation... GÅ IN OCH LÄS HÄRDet skulle även vara bra mot mugg så lilltösen kommer också få lite <3
 
 
 
 
 
 
Här kommer bild på mitt Scourier bett och även där jag har lindat in bettet med latex bandage, som finns att köpa på HÖÖKS. Detta bett red Pernilla Cassador med när vi var där och tränade första gången. Han lossnade helt i munnen och kändes riktigt mjuk och fin. Jag hoppas verkligen nu att detta bett är något han kan trivas med.
 
 
 
 
 
 
Jag har länge velat ha ett par ljusa ridbyxor och kunde inte låta bli när det ändå var 100 kronor rabatt på ridbyxor och även 15%. Kan ju inte bli bättre!! Beige och brunt är så snyggt ihop så det kommer nog bli en grym outfit på det när jag ska träna på söndag :)
 
 
 
Jag fyndade även en bag, för några en sadelbag men för mig en väldigt praktiskt sådan till privat bruk. Jag kan använda den som resebag. Riktigt snygg och bra funktioner, jag kräver inte mycket och för endast 165 kr 
 
 
 
 
 
Sen har jag lyckats slarva bort mitt ÄLSKLINGS-pannband, fråga mig inte varför men jag slarvar ALLTID bort mina pannband och jag kan inte vara utan dem. SÅ jag köpte mig ett nytt, samma fast i denna blåa färg. Hade den gråa innan och vill helst ha den men hittar jag den igen så har jag två likadana isf. Så har ni ett grått pannband hemma som ser ut som detta och det inte är ert, HÖR AV ER :) Its MINE!!!
 
 
 
 
I morgon kommer bilder på mugggrejerna jag köpte idag, jag kommer även göra ett långt inlägg där jag publicerar alla era mugg-tips så alla kan läsa och få hjälp.
 
 


Sentimental eller bara ren glädje..


 
 
 
Ikväll slutade vi lite tidigare från jobbet, kom hem i god tid och fick sällskap vid matbordet av far och bror. De skulle hämta lite möbler som min bror och Lina hade fått hit levererat från Skåne. Mysig stund och samtidigt har vi kollat på Idol. När de åkte så tog jag tag i och fotade allt jag köpt idag, men när jag skulle lägga in det i datorn fastnade jag vid ett inlägg.......Min stora dag <3
 

Jag kunde inte hålla tårarna borta, det var magiskt och helt underbart. När jag läste om "Min stora dag", som är en stiftelse som samlar in pengar till barn som är svårt sjuka, ville jag bara dela med mig av detta. Ni kan gå in på hemsidan här, www.minstoradag.org och även besöka inlägget som jag fastnade vid, HÄR. Ni kan även gå in och kika på alla underbara kommentarer som Fru Wahlgren fick på sin blogg, kika HÄR.
 
Kan inte ni känna någon gång att ni vill göra mer, ge mer till någon som verkligen behöver det, kunna unna någon lite extra och bara bli glad utav att se någon annan få uppleva något som "min stora dag". Om jag hade varit känd och någon skulle frågat mig om jag kan tänka mig att ställa upp så som Benjamin Wahlgren gjorde, så hade det varit bland det största och bästa jag gjort. För mig behöver det inte vara en sak, glädje för mig kan vara att se någon annan lyckas och bli glad. Jag glädjs av att man gör detta för barn som har det tufft i livet, likaså gör jag det när någon lyckas på tävlingsbanan. Jag tycker vi har nog med jobbiga stunder, sjukdomar, näthat, moddning med mera. Jag tycker vi borde uppskatta livet mer och GE mer än att TA. Ge glädje till någon annan, jag lovar att du själv kommer att må bra utav det. <3
 
SÅ GÖR SOM JAG, strunta i den där feta godispåsen eller stanna hemma en kväll istället för
att gå ut på krogen (eller unna dig det efter du fört över en liten slant)
OCH skicka in en slant till...
 
 
 
 
 
 


Shoppingdag :)


 
 
It's Friday today, the pay has delivered and I'm feeling gooood ;)
 
 
Igår fick jag hem Cassadors nya bett, ett Scourier med dubbla ringar. Detta ska vara väldigt bra för hästar som biter sig fast och låser sig i munnen. Har även köpt en tejp på hööks, sealtex, som jag kommer linda bettet med.
 
 
 
 
 
 
Gjorde grymma fynd på Hööks idag, åkte dit endast för tejpen men missat helt deras rabatter idag, så kom hem med lite mer än en tejp ^^ Hehe, då blir man glad :) mer detalj om produkterna kommer ikväll, även om produkterna jag köpt till Razzias mugg.
 
 
 
 


Spännande att se fram emot


 
 
Jag tänkte jag skulle börja med att köra lite "se fram emot"-inlägg. Exempel vad som händer på träningsfronten, förslag på inlägg som kommer tas upp tillsammans med er, hästarna, mig själv, nyheter, bloggtävlingar m.m. Så jag tänkte ge er några små nu, det är ju trots allt fredag och lönedag, CAAACHING ;) 
 
 
På lördag blir det utgångLivet är en fest och jag är bjuden ;)
 
På söndag ska vi träna för Pernilla som kommer till Halmstad. Vi ska vara i något ridhus men vet inte exakt vart än.
 
På söndag kommer något roligt men också tråkigt ut på bloggen.
 
Bästa Lexi kommer hänga med mig och fota och filma Cassador och Razzia på söndag.
 
Nästa vecka kommer jag planera lite mer med equipe, spännande :)
 
Bloggtävling är på G.
 
 
 
 
Älskar denna bilden som Fredrik Jonsving fångade innan jag skulle rida <3 
 
 


Mugg-tider


 
 
Nu när hösten är här blir det väldigt blött och lerigt i hagarna. Hästar som är känsliga eller har vita strumpor är väldigt utsatta för mugg. När Razzia kom till mig hade hon lite svullna bakben och väldigt mycket mugg. Nu går hon i en mycket torrare hage och får därmed inga leriga eller blöta ben. Eftersom hon va lite öm och svullen när hon kom ville jag vänta med att försöka få bort det. Jag har försökt att kleta på lite mild salva men det blev ju inte jättebra. Så idag började hennes 7-dagars kur med varmt vatten och parfymfri och mild tvål. Detta gör att muggen mjukas upp men dem som sitter hårt och är lite såriga, min fråga till er. Har ni något bra tips eller medel som man kan använda??? :)
 
Razzia var riktigt duktig idag både när jag red henne på travbanan och när jag tvättade henne. Märks att hon inte har lika ont av det med, svullnaden är nästan helt borta och jag får röra hennes bakben <3
 
 
 


Nu får ni bestämma :)


 
 
Hej allihopa :) Hoppas ni haft en bra dag! Jag tänkte fråga er läsare om ni vill att jag ska skriva om eller ta upp något speciellt?! Eller om ni har en fråga om mig, hästarna eller vad som. Till och med om ni saknar ett inlägg som jag glömt skriva och lovat ta upp, jag vet att jag haft en liten snurrig period och säkert glömt något, så ta gärna upp det isf. Jo cykel-styre inlägget kommer upp i helgen, då har jag bästa Lexi som kommer och fotar. 
 
Fråga på bara!! Älskar att svara :) 
 
 
 
 
 
 


Är det bara jag??


 
 
 
Som tycker folk borde ha mer vett i trafiken??
Mer kunskap, både på fötter och med rullande hjul, samt sunt bondförnuft och även vara rädd om sig??
Är jag ensam om detta eller??
 
 
 
För det första:
 
Folk kan verkligen INTE köra i rondeller. Kör man rakt fram blinkar man inte direkt till höger. Kör man rakt fram blinkar man inte först vänster och helt plötsligt när man ska svänga blinkar man höger. Ska man köra till vänster i rondeller börjar man inte att blinka till höger och åker förbi två avfarter. Men hallå eller, kan ni inte blinka så blinka INTE alls.
 
 
För det andra:
 
Jag vet att det kan vara svårt att hålla hastigheter ibland, min fot kan också fastna på gaspedalen men fastnar den där varje dag kanske man ska fundera på att välja cykeln istället. Eller starta bilturen 5 minuter tidigare, för förr eller senare kommer det att hända något. Men står det nu 70 på en skylt, så är det förbjudet, enligt mig, att köra 50 på denna väg. Undantag är det om du har en triangel hängandes i baken, för de kan helt enkelt inte fastna på gasen.
 
 
För det tredje:
 
Ni som väljer att korsa övergångsställen med lurar i öronen eller hela ansiktet i mobilen. SE ER FÖR ERA IDI......bara för att det är lag på att fordonet ska stanna för er som vill gå över betyder det inte att ni bara kan rusa ut med huvudet i marken eller i mobilen utan att se er för. Har era föräldrar aldrig lärt er, "se först höger sen vänster och sen höger igen, är det klart då kan man gå över". Dagens skol- och snorungar har så lite folk- och trafikvett så man bli ju mörkrädd. De har tunnelseende och tror att hela världen ska stanna för att de går över ett övergångsställe utan att behöva se sig om. Gamla människor kan stanna 6 meter innan övergångsstället och se sig för där, så kusten är klar innan de går över. De äldre är mer rädda om sig än vad unga människor är, jag tror inte jag är ensam om att veta om tragiska fall som hänt vid ett övergångsställe.. 
 
 
För det fjärde:
 
Detta ämne är kanske lite uttjatat men för oss på hästryggen så är det viktigt, respektera hästar och ryttare i trafiken. Vi har lika stor rätt att vara där som alla andra med bil, cykel, hund m.m. 
 
"Ridning räknas som en del av allemansrätten. Det betyder att du får rida och köra med häst på de flesta vägar och ute i naturen. Men tänk på att om du rider över någon annans skog eller äng så ska du ”inte störa – inte förstöra!”
 
Källa: HÄR
 
Om man leder hästen eller rider, gäller bestämmelserna om fordon i tillämpliga delar. Om man kör med häst och vagn (eller släde) är ekipaget ett fordon. Trafikreglerna, som gäller både på väg och i terräng, hittar du i trafikförordningen (1998:1276).
 
Källa: HÄR
 
 
För det femte och sista:
 
Va rädd om er i trafiken, kör inte för fort, håll hastigheten,
tänk på att ni inte är ensam i trafiken. Vare sig ni går, kör bil, cyklar eller rider. 
För några dagar sedan blev en svensk modell påkörd av en buss i USA, hon avled
på grund av sina skador i huvudet. Det blir de anhöriga som blir påverkade, sorg och saknad.
Snälla, tänk er för mer än en gång.... <3
 
 
 
 
 
 
 
 


Fullerulle


 
 
Fullt upp idag, bilder kommer i morgon och några fler inlägg som plåster för dålig bloggning.
 
 
 


Vilomåndag


 
 
 
 
 
De där turturduvorna är ju bara för söta, kan de inte stå lite närmre varandra?? Idag är det måndag och båda får vila helt, förr hade jag alltid i rutin måndag som vilodag. Nu när man kommer igång på riktigt och börja kunna lägga upp lite delmål och strukturera upp veckorna så kommer dagarna att falla sig naturligt igen.
 


Bloggen skiner =)


 
 
 
Jag är glad och mår bra, Cassador trivs i sitt nya stall, ridningen går framåt, bloggen växer och jag får fina kommentarer om min nya design. Mycket annat smått är på G och livet är bara för härligt :) Jag börjar även se fram emot att träna och senare tävla Cassador. Det ska bli så otroligt roligt att komma igång på riktigt igen, men vi ska ta det sakta och säkert.
.
Caroline skrev:
 
Herregud vad snygg blogg du har nu gumman!! Det ser verkligen proffsigt ut :D 
 
 
 
Bloggens utseende är tack vare Linnea, ni hittar hennes blogg HÄR. Denna duktiga tjej kommer att ha hand om min design från och med nu. Känns otroligt tryggt att lägga den i hennes händer, hon är grymt duktig med bilder och designer. Hon har redan fixat nästa header, riktigt läcker är den med <3
 
 
 
neapocalypse.blogg.se


Snygga, bra passform, ja helt enkelt equipe <3


 
 
 


Helgens trim :)


 
 
Här kommer två filmklipp från helgen, ett på Cassador och ett med Razzia.
 
 
Cassador
 

Igår byggde jag fram två låga hinder på en 8-volt
. Det blir lite samma tänk som en banan, det kommer ett hinder efter hinder. Vi kommer i både höger och vänster varv men gör det lite lättare med bara två hinder. Jag ville få ner tempot och få han väldigt lugn innan och efter hindret och det lyckades jag verkligen. Mitt problem nu är min sists då han är så himla känslig. Så jag valde att trimma han i galoppen utan stigläder vilket gjorde att jag kom åt han bättre och satt mer still. I slutet la jag till stigläderna för att även trimma med dem. Detta kommer jag göra varje pass nu, först utan stigläder och sedan lägga till dem i slutet. Tillslut tror jag att jag kommer få en mycket bättre sits, det var ju ett bra tag sedan nu som jag red ordentligt och det tar tid att komma in i det.
 
 
 
 
 
Idag red vi ut i skogen och för första gången på länge kunde vi njuta båda två. Vi red fem varv på en liten slinga, ca 3 km. Vi började att skritta ett varv, det fann både rakor, backar och branta backar. Även stora vattenpölar, enligt Cassador var det vattengravar. Andra varvet började vi trava och när vi kom fram till den sista stora vattenpölen fattade han galopp en liten bit innan och tog i med allt han hade och hoppade jättehögt över, kändes som minst 130. Vattengrav eller vattenpöl, man kan bara inte gå igenom dem, hoppa högt äver som inte hovarna blir blöta. Inga tvivel om att han är en tokig hopphäst, eller är det dressyrgenerna som spökar, rädd om sina ben ;) Vi kom i samma tempo och gjorde samma saker i 3 varv, även Cassador gjorde exakt samma innan den där hemska vattenpölen. Ja jag kunde inte låta bli att börja asgarva sista gången. Vi avslutade det sista och 5:e varvet med att bara skritta runt. Det kändes otroligt bra och Cassador kom hem nöjd och väldigt glad, även jag.
 
 
Så här kändes det...
Saknar <3
 
 
 
 
Razzia
 

Razzia har gått tre dagar i rad men fick vila idag, de två första dagarna gick hon på stubbåkrar och igår hoppning.
Men det som jag har svårt med nu är att få fram henne, få henne framför skänkeln och även bjuda lite själv. När vi red på åkern, tänkte att det skulle vara mer bjudning framåt men inte. Tycker självklart att hon har utvecklats enormt sen dag 1 och jag vet att allt tar tid, men det jag gillar med henne är att hon är en tuff brud som lyssnar på mig och gör sitt bästa, det tycker jag är viktigt hos en häst.
 
Filmen är ifrån igår, hennes livs första serier som hon hoppar och vi kom bara några gånger på låg höjd. Som jag skrev innan så har jag väldigt svårt att få fram henne, första omgången kom hon med ett galoppsprång i studsen och två galoppsprång där det skulle vara ett. Men det ni ser på filmen är sista gången och hon gjorde det riktigt snyggt, duktig tjej :)
 
 
 


Ugglas frasgodis


 
 
 
Känner ni igen denna kokbok?? Detta är min allra första kokbok som jag lagade mina allra första recept från, bland annat Ugglas frostiskakor. Dessa ska jag gå och göra nu, om ni aldrig provat det måste ni göra det. Superenkelt och sååå gott!!
 
 
 
 
 
 
 
Ni behöver:

50 gram margarin
50 gram florsocker
75 gram cornflakes
1 msk kakao
2 msk ljus sirap

 

Gör så här:

Lägg margarinet, florsockret, sirapen och kakaon i en kastrull.
Rör om med en träslev på låg värme tills allt blivit blandat.
Stäng av värmen, häll i cornflakesen och rör noga igen, häll lite i taget så går det lättare.
Placera ut kakformar på ett fat.
Lägg ut en klick i varje form. Ställ in godiset i kylen och låt kallna.

 

MUMS, nu har jag snart goda fraskakor till myskvällen!!

 
 
 
 


Bloggar ikväll <3


 
 
Jag fick igång datorn först nu, eller internet. Krångel krångel så det får bli bloggning ikväll efter jobbet. Nu måste jag sova någon minut innan jobbet, hörs sen <3
 
 
 
 
 
 
 
 


Planerna sprack...


 
 
Dålig bloggning, hade planerat roliga inlägg men får ta dem i morgon. Det blev iallafall en underbar uteridtur med båda hästarna <3 Sedan har jag förändrats en del.... ;)
 
 
 
 
 


:)


 
 
Här kommer 5 saker ni inte visste om mig:
 
1. Jag är både morgonpigg och kvällspigg.
 
2. Jag var elitgymnast när jag va mindre.
 
3. Jag har aldrig brutit ett ben i kroppen (peppapeppa).
 
4. Jag älskar att spana in i andras kylskåp och se vad det finns för gott (alltid hungrig). 
 
5. Jag var allergisk mot mjölkprotein innan men efter jag gjorde en detox-kur försvann det. Nu äter jag det dagligen, ost, mjölk, glass, grädde m.m.
 
 
Nu ska jag sova, hörs i morgon :) Nattinatti
 
 
 
Corvette och jag på 4 års semifinal <3 
 
 


Måste erkänna.


 
 
Att man är lite sotis på Anna Hassö som är en av de fälttävlansryttare som får äran att hoppa dessa roliga hinder i Le Lion. Bilderna har Anna Hassö tagit själv :)
 
 
 
 
 


Ridsport borde ligga i toppen, som en riktig sport


 
 
Har ni sett denna bilden innan??
 
 
Den är ju väldigt rå och inte en direkt reklambild för att börja rida eller tävla i terräng. Jag lovar er och mig själv att jag ska aldrig någonsin börja tävla fälttävlan, visst kan jag sträcka mig och träna lite men aldrig skulle jag vilja hoppa höga och fasta hinder. Jag får absolut inte ut någonting av det, men det finns ju många som håller på med detta. Har jag någon som läser min blogg som tävlar denna sport som innehåller 3 grenar, hoppning, dressyr och terräng??
 
Dessa bilder som cirkulerar på facebook och nätet, de gör ju ett hån mot fotbollen oftast. För spelare kan verkligen inte spela fotboll, de ska spela att de slår sig, ramlar för ingenting och kan inte resa sig upp även om de inte har ont. Vad är det för sport egentligen?? Jag skrev i ett inlägg där vi rider oavsett om vi har brutit något finger, skadat knä eller har ont någon annanstans. Självklart vet jag att vi har ju våra ädla springare som springer och hoppar åt oss, men vi biter i det sura äpplet om något skulle hända. I andra sporter, inte bara fotboll, så tycker jag att de borde ändra på reglerna och rycka upp sig lite. Att de klankar ner på oss och säger att ridsporten inte är en riktig sport tycker jag de borde äta upp. Springa och jaga en boll och sedan spela skadan, är det verkligen en sport??
 
 
 
 


En bild säger allt..


 
 
Rebecka skrev..."Jätte gulligt av dej att svara på allas frågor! Nu har jag en till. Vill du förklara lite om cykel styre tänket och vad är den största skillnaden i hur du rider nu mot innan. Jag tycker det är super att du visar att man inte ska vara rädd för att ändra sej och testa nya tankesätt. Stor stjärna till dej. Kram"
 

Så jag tänkte såhär, när jag får någon som kan fota mig när jag rider så tänkte jag förklara detta med lite bilder, det låter bra va?? =) Så mycket enklare och roligare att ha lite bilder, jag ska fixa detta senast söndag.
 
 
 
 
 


Ruskiga dagar


 
 
Regn är höstens vardag, men regnet, egentligen så stör jag mig inte så mycket på det. Har man bara täta regnkläder och det inte kryper in på skinnet så är det lite mysigt. MEN att rida på ett underlag där vattnet inte rinner undan, det suger verkligen. Razzia fick vila idag, efter en strålande tur igår, men Cassador sadlade jag på dressyrsadeln och ett hackamore. Skrittade ut en lång runda och åkte verkligen häst, första gången vi rider ut ordentligt sen olyckan. Han skötte sig riktigt bra i början, lite spänd ibland men lunkade på bra. Men sen kom den där frigående gräsklipparen, OJ OJ OJ sa Cassador, blåste upp sig och blev 2 meter hög. Jag hoppade av direkt för jag ville absolut inte ta en fajt, men han lugnade inte ner sig och höll på att flyga i luften och jag tappade han nästan. Stackarn, helt livrädd för den där lilla gröna klipparen. Men, efter en stund kunde vi ta oss förbi, han va ju riktigt snygg när han blåste upp sig men farlig för oss båda. Precis när vi passerat så ligger det ett stall där en vän har sin häst, fick hjälp med att rätt till sadeln som hade åkt bak en bit och det fanns även en pall som jag kunde hoppa upp på. Väntade en stund tills han lugnat sig, sen skrittade vi vidare hem. Tror han tyckte det va riktigt skönt att inte ha några plikter idag, bara skritta med långa tyglar. I morgon tänkte jag rida samma runda, men denna gång lite mer träning på vägen. Sakta men säkert ska vi kunna rida ut igen med förtroende för oss båda.
 
 
 
 
 


Razzia <3


 
 
 
 
 
 
Idag har jag haft Razzia i 3 veckor nästan och det är väldigt mycket som har hänt med denna lilla tjej. Hon har trimmats på banan några gånger och idag var det stor skillnad från första gången. Men hon börjar tycka det är lite jobbigt när jag vill få fram henne, hon går gärna lite bakom, så lite bockningar och bus blir det men fortfarande väldigt positiv, hon tjurar inte ihop och ger upp. Så jag måste träna på att få henne själv att bjuda mer frammåt, nästa gång blir det travbanan och lite galopp. Det stod framme några hinder från hoppträningen, jag sänkte 4 stycken rejält och kom på dessa. Wow, önskade jag kunde visa er detta men som vanligt har ingen tid på förmiddagen att hjälpa mig. Idag för första gången sög Razzia verkligen tag i hindret och några gånger hoppade hon till ordentligt med ryggen, vilken härlig känsla det va. Nästa gång jag hoppar lovar jag fixa film på det, duktiga tjej <3
 
 


Ni önskade


 
 
Rebecka
 
Jag tycker bloggen är bra även utan film. Vore super kul om du skrev lite mer om hur den tränare tänker. Har hon samma system till olika sorts hästar? Eller är detta speciellt för just din häst.
 
Jag tror hon tänker samma med alla hästar, jag har för mig att hon sa att hon själv har upplevt att just denna ridning passar alla hästar hon har provat på. Jag har inte hört någon där det inte funkat, saken är ju den att man vill ju få fram hästen, den ska inte gå bakom skänkeln. Tror alla skulle prova på att rida som jag har fått lära mig nu, jag lär även Razzia detta och jag märker stor skillnad från de första gångerna jag red henne. 
 
 
Titti
 
Det är härligt när man hittar rätt! Lycka till med din nya ridning! Tränar Pernilla möjligen själv för Krister Eriksson eller Thomas Hammar? Påminner om deras tänk./Titti
 
Titti undrade om Pernilla tränar för Krister eller Thomas, det roliga är att hon tränar för båda :) När jag och Cassador är redo ska vi också träna för någon av dessa men vi är inte redo ännu.
 
 
Emelie
 
Du får ta många "dagens outfit" bilder på er istället :) Sluta inte blogga! 
 
Lite svårt att ta outfitbilder på Cassador, men jag ska försöka göra det ändå. Kom på ett knep idag och när det är lite ljusare ute blir det bättre bilder. Syrran har även en dosa som är en självutlösare, ska låna den och fixa lite bilder då ingen annan vill fota oss ;) Så här kommer dagens outfit på mig och Cassador.
 
 
 
Jag
 
Ridbyxorna är pikeur, älskar dem, låga i midjan och riktigt skönt material. Ridstövlarna är mountain horse supreme high ride. Jackan är en sponsorjacka från equipe, handskarna är samshield och hjälmen är en favorit från John Whitaker.
 
 Cassador
 
Lindorna är från equiline, schabraket, sadelgjorden, sadelpadden, förbygeln, tränset är från equipe. Sadeln jag sitter i är en EK26 special med carbonbom och är också från equipe.
 
 
 
 
 Foto: Jag och en höbal ;)
 
 
 
Gillar ni inlägg som detta?? Kom gärna med fler tips <3
 
 
 


En härlig känsla..


 
 
 
För första gången på väldigt länge kan jag känna glädje, och att VI äntligen är back on the road. Jag har hittat en tränare som verkligen funkar för mig och Cassador, vi har flyttat till ett ställe där vi trivs och det finns möjligheter. Att känna sig strypt, ovälkommen, vilsen och helt enkelt meningslös. När man inte vet vad man ska göra eller ta sig till för att lösa ett problem och man har verkligen trott man försökt allt. Då känns livet verkligen hopplöst och gnistan är så gott som död...
 
MEN ni har verkligen stöttat mig och trott på att det finns en väg, en lösning och att ge upp fanns inte hos många av er. Givetvis fanns det dem som hörde av sig och föreslog "ge upp" som att sälja och att Cassador skulle bära någon annan ryttare men för mig är det inte en lösning (tjurigt envis). För mig har alltid lösningen varit att kunna funka tillsammans, men då krävs det att man får rätt vägledning. Jag säger inte att mina förra tränare var dåliga utan när vi började vår down period så kunde inget bromsa det med att säga hur jag skulle rida istället. Det blev bara värre och värre och ja vi var verklien ett hopplöst fall på träningarna. Vilket verkligen tog musten ur oss båda..
 
Jag tror vi alla vill känna så som jag har strävat efter länge men inte kunnat hitta just det. Att kunna känna glädje på hästryggen, att känna team-spirit och att båda parterna i teamet kan kämpa med blod, svett och tårar. Vi ryttare är ofta envisa och ska hoppa upp i sadeln med bruten tumme, ett pajat knä, skadade ben m.m. Vi vill kämpa och det vill även våra älskade vänner på fyra ben. Det finns dem som kan hoppa runt en hel bana med smärta utan att säga ifrån, för de vill göra sitt bästa och kämpa tillsammans med sin pilot. Jag har känt detta så många gånger med Cassador, han vill för väl hela tiden, men tillslut orkade jag inte med att se han lida, inte av ett ont ben eller skada utan av smärta psykist för att det inte funkade längre. 
 
 
 I see forever when I look in your eyes
You're all I ever wanted,
I always want you to be mine
Let's make a promise 'till the end of time
We'll always be together, and our love will never die
 
So here we are face to face and heart to heart
I want you to know we will never be apart Now
I believe that wishes can come true
'Cause I see my whole world I see you..
 
Hela låten,  <3
 
 
 
Detta är en av mina absoluta favoritbilder <3
 
 
 
 
 
 


En tankeställare till mina läsare <3


 
 
Jag tänkte jag skulle vänta med att visa detta klipp igen och jämföra skillnaden, MEN bara efter EN gång syns det. Vår första riktiga banträning sen 6 augusti och vår omkullridning, med massa hinder så är det ENORM skillnad. Detta är så stort för mig och jag vet att vi har TUSEN saker kvar att jobba med, men en sak i taget och få Cassador megalugn det första, bara så där, är det svåraste. Just nu vill jag försöka att inte dra och slita i hans mun men ändå vara konsekvent att han inte kan gå som ett ånglok, det kommer, det tar tid men vi kommer dit. <3
 
 
Sen tog jag bort ljudet på grund av att tränaren ville det, titta inte om ni inte vill se med musik. Vill ni höra röster får ni komma och kolla eller boka in en tid med Pernilla vett ja :) Lovar att ni ångrar er inte!!
 
 
 
Jag tänker på min häst först och främst nu och idag:
 
- var han inte stressad någon gång utan han gick på lite mycket ibland men jag fick tillbaka honom lugnt utan att dra och slita som jag kunde göra innan utan att tänka.
 
- frustade han igenom hela passet och jag kunde känna hur hans kropp var avslappnad även om han drog på.
 
- var han inte spänd, obekväm och överallt med ben och kropp. Han var framför skänkeln och det var en mycket mycket nöjd Cassador när vi var färdiga. Jag känner honom så väl nu och jag vet när han inte trivs i situationen och när han gör det.
 
 
6 augusti
 
 
 
 
 
12 Oktober
 
 
 
 


Behövs inte många ord...


 
 
...utan det räcker med ett, GLÄDJE <3
 
 
 
Tack vare snälla Felix så fick jag det filmat när vi hoppade bana, tusen tack för det Felix. Vi började med att trava fram för Pernilla, få hästarna att jobba i ökad men avslappnad trav, få de framför skänkeln. Det går ju inte att hoppa banan med någon som går i kortkort galopp och är spänd i hela kroppen. Sedan tog vi en galopp och där behövde jag lite hjälp då Cassador taggade till eftersom han visste mycket väl att vi skulle hoppa. Vi tog oss ur det och han blev mycket lugnare. Sen hoppade vi fram på ett räcke som Pernilla sedan gjorde till en Oxer, enkelt men nog så svårt för mig. Vända upp rätt, rak linje till hindret, avslappnad häst men måste få han framför skänkeln och inte rusa. Visst låter det enkelt?! Haha, inte för mig ialf..
 
När vi kände oss uppvärmda kom vi på hela banan varsin gång. Det var ganska låga hinder vilket passade både mig och Moa, höjden är ingen vi behöver träna på nu. Jag fick ta om en linje efter första rundan men det var absolut en helt ok runda för att vara första på så länge. Lite svårt med vägarna med den där speedohästen och jag hade han inte riktigt så stadig runt skänkeln. Andra gången vi kom kan ni se på filmen att vägarna är så mycket bättre och jag har han mer runt skänkeln i svängarna och han flyter inte ut lika mycket. Detta med noga vägar är något som står på mitt schema i veckan, övning och detaljer om det kommer upp då. Men denna runda var verkligen riktigt fin, vissa språng/anridning lite bättre och andra lite sämre, men i helhet var både jag och Pernilla nöjda. Fick ta om två linjer som ni kan se i slutet, ja det är bara att traggla, trimma och träna. Vi kommer att komma tillbaka men först, massa träning! I slutet sa jag till Pernilla, "Detta är verkligen skillnad från min förra hoppträning", Pernilla svarade "Ja verkligen". 
 
Det som jag tycker är bra med Pernillas tänk är just det att hon förespråkar banträning på hennes lektioner, visst kan man hoppa lite studs, serier och köra bomträning, men vad är det som man hoppar på tävling?? Jo just det, banhoppning. Jag tycker absolut det är bra med bommar, studs m.m. men detta kommer jag träna själv och behöver inte tränare till. Jag behöver en röst som talar om för mig vad jag ska tänka på när jag hoppar en bana, för då kan jag ta med mig det till tävling. Jag tror jättemycket på detta och bara efter en gång med Cassador säger jag woooow... tänk er efter 10 gånger.... <3 
 
 
 
 
Titta och njut, för det gjorde jag på ryggen ^^
Visst ligger han på lite men detta är skillnad och det kommer ta tid...
 
 
Ps: var tvungen att sätta på musik, order ifrån tränaren ;)
 
 
 
 
 


Tråkig blogg


 
 
Fick uppleva ett helt magiskt pass idag på Cassador, vi trimmade i säkert 1,5 timme. Travade verkligen igenom honom innan jag började med galoppen. Jag njöt varje sekund, med ett brett leende och en harmonisk häst, det kunde verkligen inte bli bättre. Tyvärr fick jag inte detta på film eller foto, det var riktigt längesedan någon fångade oss på bild. Tycker det är så tråkigt att blogga om händelser och prata om hur underbara passen är utan att jag kan visa er.... Dags att klona sig själv kanske, eller sluta blogga. Hur rolig är denna blogg med gamla bilder som dyker upp hela tiden :( Riktigt bitter är jag...
 
I morgon kommer Pernilla till Gullbrandstorp och vi ska hoppträna, hade varit roligt om någon ville filma och fota. Hör av er till mig isf...
 
 
 


En mysig morgon, check


 
 
Först en lång promenad...
 
 
 
 
...och sen en lyxig brunch :)
 
 


En vän på besök


 
 
Har en vän på besök nu, kom igår och vi fixade en riktigt mysig kväll med så mycket god mat och lite vin på det. Älskar tapas, man kan ha nästan vad som helst i plockaväg :) Snart blir det en lång promenad och efter det ska vi fixa en god brunch, i eftermiddag åker jag till stallet och rider båda hästarna, håll tummarna att jag får med mig en fotograf <3 
 
 
 


Nu ska jag berätta för er.


 
 
 
Idag hände det, idag är det den dagen som vi gjorde allt tillsammans jag och Cassador.
JAG gjorde rätt....
 
 
 
 
Jag red helt ensam idag, ingen kunde se det vi gjorde, jag ville bara lyfta luren och ringa Pernilla Josefsson och berätta. Det må ha regnat lite när vi red i början men det var inte regn som fuktade mina kinder utan det var tårar, glädjetårar. Jag va helt lyrisk, jag fattade knappt att det var sant. JAG hade rett ut ett helt träningspass från skritt till galopp helt själv. Utan en enda spänd del på Cassador och jag kunde göra i inprincip vad som helst!! Kan ni fatta det??!!! ÅÅÅÅ vad jag hade ville ha detta på film..
 
Nu ska ni få höra i detalj bland de bästa moments på evigheter!!! Jag började med att skritta runt på banan, böja, ställa och flytta. Igår var Cassador väldigt spänd och jag kunde knappt skritta honom då han aldrig kom till ro och började trippa väldigt ofta. IDAG, inte en enda trippning utan han skrittade i lugn och ro och gjorde exakt det jag bad om. Jag kunde flytta han sidleds utan en enda protest! Jag känner ju verkligen skillnad på en spänd Cassador och en avslappnad Cassador så redan i skritten va jag på rosa moln!!
 
Sedan började jag trava honom, han tog inte tag i bettet och stack för mig en enda gång. Han jobbade på harmoniskt och för att han inte skulle sticka med mig i traven som han gjorde igår. Red jag först i lite lugn trav ena långsidan och sedan gick jag på honom till den ökade traven. Hela tiden stämde jag av så han lyssnade på mig med förhållningar, lite tillbaka och sedan lätta och öka traven igen. Även om han var superfin från början så travade jag på en bra stund i båda varven, kunde nästan känna att han va lite trött.
 
Den där spända galoppen sitter som ett ont omen i både mitt och Cassadors huvudet och jag kände egentligen inte för att ta den när allt hade gått så bra. Men jag måste lära mig att handskas med mina egna problem även utan tränare. Så jag fattade galopp i det bättre vänstra, han va inte alls spänd men gick kanske på pyttelite på långsidan men jag satt still, trixade enbart med händer, böjde och ställde honom. Jag fortsatte tills jag kände att jag hade megakontroll och då ökade jag på både lång- och kortsidorna. I slutet varvade jag jag med både höger och vänster galopp, det var så konstigt, nu hade han ingen dålig sida?! Det jag nu förstår är att det var JAG som hade (har) en dålig högersida, inte Cassador. Jag har behandlat honom för spänningar i högersidan, men egentligen har det kommit från mig. 
 
Jag ville inte sluta rida idag!! Den känslan var det länge sedan jag hade, och den tycker jag man nästan ska ha varje dag!! Det är ju därför vi gör det, vi rider för att vi älskar det!! När det inte funkar så letar vi lösningar, vi vill ju få det att funka igen. Vi byter foder, vi byter tränare, vi byter sadel, träns och ibland även provar andra ryttare som hjälp. Men vad hjälper det om man inte funkar tillsammans?! Jag tror inte att alla hästar passar alla ryttare, men vi måste lära oss rida vår häst som den gillar det. En inspänd häst som bara får gå kort kort kort och med en hård hand. Tror ni den trivs med det?? eller en häst som trycker upp huvudet i taket, tar tag i bettet och bara köör. Tror ni den hästen jobbar rätt med sina muskler och är en nöjd häst??
 
Denna ridning som Pernilla har visat mig en endaste gång, har gjort under på oss. Tänk om några veckor bara, tänk när vi kommer ut och tävlar igen?! Om jag kan rida Cassador på tävling som jag gör nu hemma på banan så kommer folk bli rent av chockade, de kommer att fråga om jag har drogat honom. FÖR jag har fått höra ett och annat om min häst och även om mig. Så trött på att folk ska kasta skit istället för att hjälpa och hitta en lösning. Men som tur är så var det tack vare detta som gjorde att Pernilla hörde av sig, hon har sett oss på tävling och jag vet själv hur publiken kunde låta när vi hoppar hinder precis vid läktaren. Hon hade även följt mig på bloggen, läst om hur jag bytt foder hit och dit och lagt ner pengar på nya bett m.m. Visst kan något av detta göra det bättre men om inte ridningen funkar hur ska ett nytt foder och ett nytt bett göra underverk??!!!
 
 
Lovar att ni ska få se film i helgen på ridningen, och även på söndag
är det hoppträning för Pernilla här i Halmstad.
Hör av er om ni vill vara med <3
 
 
 


När man gör rätt från början..


 
 
 
 
 
 
Nu när jag lärt mig rida helt annorlunda och på ett positivt sätt för Cassador så lär jag Razzia detta från start. Hon är redan väldigt stadig i alla 3 gångarterna och jag lovar även film på en tur med henne i helgen. Helt magiskt när man gör rätt med dessa hästar, älskar det och jag vill aldrig sluta rida!!!
 


Traggla nya rutiner


 
 
När jag skulle hämta Cassador från hagen mötte jag en herre med enbart 3 skor, jag tror ni alla hade tänkt, jaha, ingen ridning idag, måste ringa hovslagaren. Men inte Erica, hon drog fram sin fixlåda och hokuspokus så var skon på ;) Så himla skönt att inte vara beroende av en hovslagare och min hovis Sandra är jättestolt och glad att jag vill lära mig. Sedan slipper hon stressa och åka land och rike för att slå på en sko bara.
 
Så när skon va på sadlade jag på dressyrsadeln och in på ridbanan. Jag ska berätta för er att det var ett enormt stort steg bakåt men även framåt. I förrgår red jag och Cassador ut och jag tror att vår omkullridning sitter kvar i huvudet på Cassador, han va spänd och jag fick han bara lite avslappnad i slutet. Därav gick han på lina igår och fick han att slappna av, men det var idag som jag hade en stor uppgift att utföra. Detta pass måste bli positivt för oss båda, jag måste kunna klara mig utan tränare. I början var det riktigt jobbigt för oss båda, men jag kämpade och Cassador kämpade. Jag hade min tränare i huvudet där hon upprepade hur jag skulle göra, händerna på cykelstyre (brett mellan händerna) om du har slutna så blir man lätt spänd och hård. Jag måste ha mjuka och följsamma händer, absolut inte stumma. Lätta på ytterhanden när jag svänger, stadig i sitsen, stilla med skänkeln, ner med hälen... and so on.
 
Vet inte hur länge vi red men vi kämpade tappert och det gav resultat. Början va pain in the ass för oss båda, Cassador ville bara rusa iväg och hela han var spänd, men.. Jag höll mig lugn, trixade, böjde och ställde, gick in på volt, bytte varv m.m tills han faktiskt blev, nästan förvånad själv, väldigt lugn och harmonisk. Jag kunde öka när jag ville utan att han ville springa iväg, han frustade fint och jag kunde verkligen känna hur avslappnad han var. Jag har ju alltid sagt att Cassador har all energi i världen och kan hålla på hur länge som helst, men då har han inte jobbat rätt. Nu när jag rider honom och jag känner att han arbetar rätt så kan han faktiskt bli lite trött i kroppen och jag måste gå på honom för att han ska jobba och öka. Jag valade att inte galoppera idag då jag la fokus på att få han fin i traven och det fick jag verkligen. Så nya tag i morgon och är han fin i traven så kan jag gå över till galopp men jag tänker ta en sak i taget när jag inte har en tränare hos mig. Jag måste lära mig att reda ut varje pass helt själv och idag växte jag några cm ska ni veta, är så stolt över mig själv och själklart även min fina prins.
 
 
 
 


Duktiga hästar idag <3


 
 
När jag gick till hagen idag för att hämta Razzia mötte jag som vanligt, en mycket glad och busig tjej. Men hon har varit lite envis till och från, inte velat gå ifrån sin älskade så jag har varit tvungen att tvinga ut henne. Vilket är så tråkigt, jag har till och med haft svårt att få in henne på ridbanan.. men idag, gick vi ut från hagen utan lilla minsta stopp, hon gick även in glatt i stallet och stod så lugnt och fint. Vi skrittade först ut en liten runda och hon skötte sig exemplariskt, sen tillbaka och in på ridbanan. Bara här hade hon gjort enorma framsteg, det är så roligt att jobba med unghästar och dagarna kan vara helt olika. Så roligt att se de utvecklas, från helt grön och osäker, till att tycka det är roligt och känna sig trygg med oss människor.
 
Razzia skulle bara trimmas igenom lite idag, jag rider henne varannan dag nu och varannan vilar hon. Tycker det är perfekt start för henne, hon måste tycka det är roligt och inte bli trött efter varje pass. Så lagom är alltid bäst :) Red henne i skritt, trav och galopp i cirka 25 minuter, då det även stod framme några små sockerbitshinder tyckte jag det va bra att ge henne en liten repetitation från i förrgår. Kom först fram i skritt och hon bjöd utan tvekan, sedan i trav och sist i galopp. Hon är redan en hopphäst lilla tösen, så duktig.
 
Jag har fått en tjej som hört av sig och vill komma och fotografera i helgen. Hoppas hon kan på söndag för då kommer Pernilla hit och då blir det hoppträning för Cassador. Hoppas även hinna med och rida Razzia så jag får lite fina ridbilder på henne, har inga alls =( Så håll tummarna för det. Caroline och Corvette ska även tävla till helgen så det ska bli roligt att se hur det går för dem, all lycka till er.
 
Cassador och jag hade ett tufft pass ute igår, första gången han reds ut på helt själv och det var lite jobbigt. Men jag väntade ut honom och det blev bra tillslut, det kommer att ta ett tag så för att det skulle vara positivt idag så fick han gå på lina. Egentligen skulle jag skrittat ut med en vän men hon var tvungen att åka till akuten med sin syrra <3 Hoppas det gick bra!! I morgon åker dressyrsadeln på och det kommer att bli två dagar med bommar och dressyrtrim på banan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Snygging i equipe :)


 
 
 
 
Det här är Cosche som jag brukar rida ibland, det var han som fick stå modell för Charlotte Dujardins egendesignade equipeträns. Visst blev han riktigt läcker :)
 
 
 
 
 
 Foto: Jag :)
 
 
 
 


Helt paff!!


 
 
Här ser ni bilden jag skickade in, trodde aldrig jag skulle vinna <3 Tusen tack hmwelovehorses för en vacker illustrerad fashion bild. Jag blev otroligt glad och chockad, fick precis veta det när jag skulle in och jobba <3 Nu väntar jag spänt på bilden :D 
 
 
 
 
 


Detta är bara början.


 
 
Det ni ser idag, på filmklippet, är vår första riktiga hoppträning på väldigt länge. Ni som följer mig vet att det sista jag gjorde innan Cassador åkte iväg på vila va hemskt. Så, nu är det glömt och nu blickar vi framåt. Som sagt, detta är bara början och vi har mycket mycket att jobba på. Pernilla skulle hållt i en hoppträning på hemmaplan för mig och en vän men tyvärr fick hon förhinder och vi fick göra vårt bästa på egen hand. Däremot så ringde hon upp mig och coachade mig på telefonen, vad jag ska tänka på och hur jag ska rida honom. Tips som jag verkligen försökte tänka på men hade sjuk svårt att få till, ex trycka ner hälen och sitt still. Så enkelt men så svårt, öva, öva och öva. 
 
Jag brukar tala om för andra hur de ska sluta upp och kritisera sig själva hela tiden, många är för hårda och ser inte det som är bra utan bara det dåliga. Jag vet, att vi har mycket kvar att jobba på men jag har legat så djupt under isen så jag tänker inte trycka mig själv längre ner. Utan se det som är positivt och berömma mig för det som är bra och sedan jobba på det som är mindre bra. Det jag presterade idag, på egen hand, tyckte jag va bra. När jag red, valde ett tempo innan och sedan väntade tills hindret kom, jag var inte jag, jag var någon helt annan. Innan svalade jag små isklumpar, men nu hade jag ätit upp ett frysskåp. Mitt mål är att äta upp en hel frys, att kunna sitta där, steeen cool och ha kontroll utan att vi båda får frispel. Kunna jobba på lika villkor, som ett team. Ett steg i taget och vi kommer att komma tillbaka jag och Cassador, ett steg i taget..
 
 
Tyvärr blev det inga foton, hade ingen som ville eller kunde. Finns det någon som bor i Gullbrandstorp , i närheten eller i Halmstad som vill komma och fota ibland så vore det jätteroligt. Hör av er till mig bara <3
 
 
 
 
 


Film kommer ;)


 
 
 
Har myskväll med Carro, så jag fixar film när hon åkt, lovar att den kommer upp innan jag somnar. Cassador och jag gjorde en grym förbättring idag, fortfarande massa att jobba på men vi båda vill nå dit så vi får bara ha is i magen och jobba stenhårt. <3
 
 
 
Min fina prins idag <3
 
 
 


Weeii, vilken lyckans dag!


 
 
Hua va länge jag va i stallet idag! I 8 timmar var jag där och jag satte mig inte ner fören de sista 15 minuterna och tittade på när Carro putsade sin utrustning inför tävling i morgon. Ja sen satt jag iofs ner i sadeln några gånger också men haha, räknas inte ;)
 
Började med att fixa stallet, bar in massa foder. Sedan byggde vi fram lite hinder, det var två tjejer som skulle hoppa med sina ponnysar och jag med min lilla häst. Det är första gången Razzia hoppar med ryttare på och jag måste säga, vilken tuff brud. Fick över henne på några små och låga hinder och sedan kom jag på en minibana, hon gjorde det snyggt så då slutade jag. Hon kändes otroligt fin, positiv men lite jobbigt var det för oss båda. Jag tycker det är synd att man inte löshoppar sin häst som 3 åring och lär in det naturligt, Razzia har ju missat en massa i sn utbildning och ligger efter. Jag skulle löshoppat henne men hon känns mycket tryggare under ryttare och stabilare. Hon får mer panik när hon springer själv, en del hästar behöver en trygg hand när de inte har vanan inne. Ser det ut som detta är hennes första hoppning?? =) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen var det Cassadors tur, väntade på att Carro skulle komma tillbaka från Flyinge så jag tog mig tid och klippte Cassador. Gjorde bara en halvklippning då jag inte vill ha honom kal på rumpan, han har ju inte så mycket fett och muskler så jag tycker alt han kan få ha lite värme från sin päls. Egentligen behöver man ju bara klippa sin häst där de svettas, men visst blir det snyggast med en helklippning. Och vet ni vad, de flesta gånger jag klippt Cassador har jag drogat honom för han har absolut inte kunnat stå stilla. Idag sov han nästan, klippte både öron och huvud utan större protest. Det kändes så kontsigt så jag var tvungen att ta tempen på honom, då kan ni förstå vad förvånad jag var. Men jag säger det, detta nya ställe har gjort under på honom på bara några dagar. När jag tog in han från hagen idag ställde jag honom i boxen, lämnade honom för att plocka fram saker i andra stallet. Jag kunde höra honom genom väggen, men inget stress, gick till honom igen och där stod han och smaskade på sitt hö, alldeles alldeles ensam. Det är nästan så jag blir gråtfärdig när jag tänker på det, av lycka, ren lycka. Tänk va så lite kan göra så mycket under.
 
 
 
 
Precis när jag var klar med klippningen så kom Carro, vi hämtade våra svarta hästar och begav oss ut på en runda som Carro skulle "visa" mig. Haha, halvt vilsna, men den va mysig den med, hamnade vi på stranden som vi inte skulle egentligen. Det är nämligen så att hästar har precis nyligen fått lov att rida i denna skog så Carro är inte riktigt van vid vägarna och hitta, lite som en labyrint var det, svårt att hitta.
 
Men väl nere på stranden, ja jag har ju inte den bästa erfarenheten här. Sist Cassador var på stranden minns jag bara att han hade två ben... Så jag var väl inte jättepepp idag när vi kom ner, hade ingen aning om hur han skulle reagera, men tror det eller ej, han skötte sig exemplariskt för att vara han. Visst var han spänd men det var tiotusen gånger bättre än innan. Carros häst va lugn som en filbunke så jag kunde ta täten och bestämma lite hur Cassador ville ha det. Vi tog bara en länga i galopp och skrittade sedan tillbaka när vi kom till andra sidan, vilket var precis lagom start för Cassador. Vi måste ta en liten bit i taget nu för att kunna hitta en balans och ha riktigt roligt tillsammans.
 
I morgon är det tävling på HFK och jag ska dit, fixa med blommorna och sedan ska jag stå vid insläppet. Gillar att stå där för då får man träffa alla ryttare och även kunna se de rundor man vill se. När tävlingarna är slut åker jag direkt till stallet, skulle gentligen hopptränat för Pernilla på hemmaplan men tyvärr har hon fått förhinder <3 Så vi får hoppa på egen hand. Hoppas jag kan få någon att filma och kanske fota, hade varit roligt att ha. Så längesedan vi hamnade på hoppbilder nu, min fina lilla prins. 
 
 
 
 
 
 
Carro och Quick
 
 
 
 
När vi skrittade hem sen genade vi över fälten, se så mysigt, önskade nu att jag hade flyttat tidigare men men. Man ska alltid vara efterklok, ibland tror man inte att det kan bli bättre, men ofta är gräset grönare på andra sidan <3
 
 
 
 
 


Allt ska bort!


 

Allt ska bort, används ej!

 

Jacson hjälm, storlek 54, 150 kr.
Fårskinnspaddar, äkta (aldrig använda), 500kr.
Säkerhetsväst storlek S, 170 kr.
Gelépadd 150 kr.
Bett, tredelat 13,5, 70 kr.
Treadstone träns, brun, FULL, 250 kr.
Treadstone förbygel, brun, 150 kr.
GlenGordon tyglar, bruna, FULL, 150 kr.
Fleecetäcke, 145, 100kr.

 

Allt är i fint skick, täcket kan fås tvättat. Kan skickas mot fraktkostnad, annars finns det i Halmstad. Om ni är många som vill ha en vara blir det bud, annars är det priset som gäller! Kanske går att pruta, beror på vad.

 

 


Behöver jag nämna det?!


 
 
Nä jag tror knappt det, för ni vet hur mina dagar är ;) Kan även berätta att jag höll på att glömma min kära pappas födelsedag, ringde 21.30 och grattade.. Suck. Men, ny dag i morgon. Hoppas den lilla rödtotten på fyra ben kan lugna ner sig 7hg i morgon, jag är glad att hon gick på lina idag för hua så galen hon va. Men vi tränade på att hoppa över ett litet hinder, dock brydde hon sig knappt så blev knappt ett hopp.
 
Även Cassador fick gå på lina, jogga av sig och även hoppa några skutt. Lite spänd men fortfarande nytt ställe och jag ville han skulle jogga utan träns så blev grimma. Tyckte det funkade riktigt bra :) 
 
I morgon blir det först sovmorgon, sen kommer hela helgen vara fullproppad med aktiviteter. Jag ska försöka få någon att filma när jag rider Razzia i morgon. Cassador och en annan häst ska ut på långritt :) Skönt att få komma ut en dag, nu när vi har fyra skor så är det inga problem. Cassador ska även få hoppa på söndag, det måste filmas :) 
 
 
Vi hörs i morgon mina vännen,
jag önskar er alla en trevlig helg <3
 
 
 
 


3:e dagen <3


 
 
 
Tredje passet på min prins idag, oh my, vilken skillnad. Han va lite spänd i galoppen igår men idag inget alls utan han ville mest bara öka på som han nu fått lära sig. När han ökade själv innan kunde han byta galopp till höger och vänster, spänd och ja det var hemskt. Nu drar han på med riktig kraft men ändå stadigt, påminner han ibland med lite halvhalter så det inte bara är att öka och han svarar så fint. Komma in på en volt och rida med en väldigt avlsappnade häst och inga spända tyglar, bara kontakt med munnen, detta är AMAZING!!!! 
 
Nu har han gått 3 dagar i rad med ett ganska hårdtrim på banan, så i morgon får han jogga lite på volt med lina och gå för hand på en skrittrunda. På lördag tänkte jag skritta ut en lång runda och sedan plocka fram några hinder, kanske 3 stycken låga som är oberoende av varandra. Rida precis så som Pernilla lärde mig, innan jag vänder upp ska jag ha honom framför mig, normalt bromsar en häst i en kurva men jag måste få fram honom även där. Så fort jag vänder upp mot hindret ska allt vara färdigt, Cassador ska vara framför skänkeln med ett bra tempo, får inte bli något av och på, drar/kortar eller att jag går på honom. Det är ju så det ska vara, så enkelt... Fram till hindret ska jag enbart trixa med tyglana, dra lite lätt med handen, får inte bli stum i handen, så han håller sig nere med huvudet. Det gör även att han blir avslappnad i kroppen. Innan drog han upp huvudet, spände sig och benen va överallt. Jag hade alldeles för kort galopp och när hindret kom så pangade jag på. Mycket nytt ska in i huvudet men jag har lärt mig otroligt mycket på bara 3 dagar, från igår till idag har både jag och Cassador vuxit med vår uppgift, jag ska vara avslappnad och jobba han som jag blivit lärd. Och Cassador ska lära sig att jobba rätt med kropp och muskler och bli en harmonisk, nöjd och avslappnad häst.
 
Bästa Sandra kom och skodde Cassador bak, även om hon inte hade tid, han har så små hovar nu när han gått barfota och jag behövde verkligen hjälp <3 Hon är guld värd denna hovslagare, önskade jag kunde dela med mig av henne!
 
 
Det spelar ingen roll hur mycket det regnar, hela jag skiner upp som solen på din rygg <3
Ridhus skiter jag i, så mycket mer som är viktigare än det.
"Det finns inget dåligt väder.... bara dåliga kläder ;)"
 
 
 
 
Happy horse, happy me <3
 
 
 


Vem är vem?!


 
 
 
VEM ÄR VEM???
 
 
Det vänstra fotot har Lexi Mudifaj tagit och det högra är Sandra Leandersson
 
 
 
 


Min fina Corvette <3


 
 
Kan aldrig bli mätt på dessa bilder, min vackra tjej <3
 
 
 


Min ängel heter Pernilla <3


 
 
 
Det hela började med att Pernilla läste om mig och Cassador på bloggen, hur vi efter motgång efter motgång och tillslut gick omkull i skogen. Hon skickade då ett sms där hon verkligen ville hjälpa mig och Cassador, vi bestämde för att ses och vi diskuterade hur vi skulle gå till väga. Cassador gick under den tiden på lösdrift där han kunde återhämta sig från en jobbig tid och leka med massa kompisar. Han fick även en muskelbristning när vi gick omkull och just då kändes det bäst att släppa ut han i det fria så han kunde träna upp muskeln på egen hand än att stå på box och gå i små hagar. 
 
Det är 8 veckor sedan jag red honom sist och det är 15 veckor sedan jag la mina vita ridbyxor på hyllan. Under ett års tid har det dalat för mig och Cassador, det var tillslut hemskt att åka på tävling. Fick skämmas på framhoppningen för min häst va överallt, han va spänd och stressad. Jag är en fajter och vinnarskalle, självklart vill man ligga i toppen men när hela luften går ur en på framhoppningen så vill man bara gå in och göra en lugn runda. Cassador har verkligen ett hjärta av guld och är inte som alla andra, en normal häst hade sagt NEJ, det räcker och stannat ut sig på första hindret. Cassador tar i lite extra, springer lite fortare och hoppar lite högre i stället. Visst det gick riktigt bra de sista tävlingarna, kom tvåa två gånger och var så nära ett direktkval till Falsterbo men jag ville inte komma etta den dagen. Jag hade haft en dålig känsla alldeles för länge och som tur va sa jag stopp innan Cassador gjorde det. Björbäck var vår sista tävling och han gjorde verkligen sitt bästa. 
 
För några dagar sedan flyttade jag Cassador till ett helt nytt stall med större hagar och en lugn och trivsam miljö med massa glada hästar (även underbara människor). Jag märkte direkt på att Cassador trivdes och i dagarna nu kan jag ha han ståendes inne i sin box...heeeelt.. lugn och han äter till och med sitt hö. Det kunde han aldrig på det gamla stallet, där kunde han stegra i boxen för att tala om att det inte är ok att lämna mig själv. Jag började med att rida ut Cassador men hade alltid en hästkompis med mig till honom, så han skulle tycka det va roligt och vara avslappnad. Jag ringde till Pernilla och vi bestämde att jag skulle komma så snart som möjligt då inget får bli fel från början nu när han vilat så länge. 
 
I tisdags, igår, lastade jag in Cassador i släpet och åkte iväg till Ängelholm med Julia som sällskap. Cassador va lite bökig i släpet men inte farligt jobbig. Väl framme lastade vi ut och tog på all utrustning, Pernilla ville prova ett Scourier bett på honom så vi satte på det. Pernilla började rida och travade fram ordentligt, sedan bet jag mig lite själv i tungan när honom kom till galoppen men Cassador var bara spänd i 1-2 varv sen slappnade han av, hon bad oss till och med i slutet att sätta fram ett litet hinder. Visst taggade han till på det några gånger och bytte gärna galopp innan men Pernilla la ingen energi på det utan kom igen och igen, tillslut lugnade han ner sig.
 
När det var dags för min tur tog jag ett djupt andetag och blåste ut alla spända nerver. Hoppade upp och kände på honom lite i skritten innan jag började trava.... och shit va det gick fort. Pernilla talade om för mig hur jag skulle rida, fram fram och fram. Även på kortsidorna, men det ska vara balanserat fram. Under tiden jag travade på så kände jag en mycket avslappnad häst under mig som verkligen gillade denna ridningen. Han frustade och frustade och hade så otroligt mycket energi. När vi kom till galoppen fösökte jag verkligen att inte tänka på hur hemsk den brukar vara, jag gjorde som Pernilla sa och red även fram i galoppen. Med små halvhalter och in på en volt för att korta honom något och sedan lätta och fram på långsidorna. Vi fick till och med hoppa några skutta i slutet och det kan ni även se på film hur cool han är Cassador och hur annorlunda jag rider honom mot innan.
 
Jag skyller ingenting på min häst, jag vet att det är 100% mitt fel, jag har varit spänd och det har jag fört över till Cassador. Vi har inte fått den hjälp vi behövt, ingen har velat förstå oss och ta sin tid, Cassador har varit ett omöjligt fall för många och de har rent av tyckt att jag skulle sälja honom, tro mig, tankarna har funnits hos mig med. Men jag har alltid varit en fajter och en fajter ger inte upp fören man provat allt. Jag kan ärligt säga att Pernilla Josefsson var vår sista utväg, hon är verkligen vår Ängel <3 För så djupt under isen som jag och Cassador legat önskar jag inte ens min värsta fiende.
 
Kan berätta för er att idag gjorde jag det, efter att stirrat på den där paddocken och funderat om jag någon gång kommer le igen när jag rider där, så gjorde jag det idag. Första gången på väldigt väldigt länge. Jag gjorde precis det som Pernilla lärde mig igår, jag ska sitta lugnt, inga spända händer, hålla tyglarna som om jag sitter på en cykel och styr i svängarna. Lätta på yttertygeln på volterna och lära mig att hästen under mig ska vara avslappnad OCH viktigast av allt... FRAMFÖR skänkeln!!! Idag hade jag ingen som sa till mig hur jag skulle göra så jag fick påminna mig själv om flera saker hela tiden och vet ni, i slutet kunde jag galoppera på volt i båda varven med nästan hängande tyglar. Cassador frustade gott och jag kunde känna hur hela Cassador var avslappnad och nöjd. Vem tusan trodde detta va möjligt?! Ja inte fan trodde jag det ialf.... då förstår ni hur långt bort vi befann oss. Men bara efter en rätt vägvisning så är vi BACK ON TRACK <3 
 
 
JAG HADE ETT FETT STORT LEENDE IGÅR och IDAG <3 <3 <3
 
 
 
 
 
 
En mycket trött men nöjd häst igår, han somnade gott i rtransporten hem <3
 
 
 
 
 
Pernilla rider
 
 
 
 
Jag rider :)