Inför första tävling, 2013


 
På lördag, 2/2, är det tävlingsdebut 2013 och jag vet att både jag och hästarna har längtat efter denna dag. Cassador känner det på sig när man ställer han i gången och börja göra "tävlingsfixet", då vet han att det är tävlingsdags. Borsta, lägga på tävlingstäcke, linda frambenen el sätta på back on tracken, knoppa och packa in i transporten, då vet han. Hästar går på rutin och är smarta djur. Sen är det skönt för han blir aldrig stressad utan han laddar lugnt, han lastar sig själv och är en riktigt cool häst!! Sen lägger han allt krut på tävlingsbanan och ger 200%, rätt coolt att få uppleva en unghäst som gör så.
 
Sen har vi den lilla gråa Corvetten, ja hon står verkligen för sitt namn, full fart hela tiden. I slutet av 2012 började hon märka när det var dags för tävling, det kände hon ett bad och sedan uppställning i gången så va hon supertaggad. Denna lilla dam kunde streta emot lite vid lastningen förra året, men absolut inget hopplöst fall, men i år har jag kört dem båda ihop till träning och då har hon hon faktiskt gått på släpet på en gång. Duktig!!
Även om jag ofta får stå ut med gråten i halsen, explosiv energi, envishet till döden, så är hon ett sjujäkla fint sto. Hon är cool i hantering på tävling och egentligen cool i all hantering på marken, en riktig stjärna. Det är så fort man hoppar upp i sadeln som bomben exploderar...
 
Tävlingen äger rum i Laholm och Corvette 5 år ska starta 90 och 100cm och Cassador 6 år får gå 100 och 110cm. Eftersom det är första tävlingen för i år så valde jag att starta båda i två låga klasser då jag kan tänka mig att de båda säkert kan vara lite springiga och spända i första så en andra chans är ju aldrig fel. Sen KAN de ju säkert förvåna sin ryttare och va lugna i båda eller bara lugn i första men vi får väl se vem som har rätt på lördag kväll :)
 
Jag fick lite tips från Amanda Ericsson i söndags att man kan hoppa lite dagen innan för att förbereda både hästen och dig själv inför tävlingen, även att kunna känna vilken form hästen är i och att ha hopprytmen färsk.
 
Så i morgon tänkte jag göra övningen som ni ser nedan, ett enkelt räcke mitt i ridhuset med 15m bom framför och 18m bom bakom. Perfekt övning för den snabba raketen och den hoppglada svartbruna som vill vara överallt.. MEN bäst övning för mig som måste rida i samma lugna rytm innan hindret SOM efter. Det jag gör innan hindret får jag igen eller tillbaka efter. Kommer att börja med mycket låg höjd på 40cm för att få in rytmen och avsluta med att kunna höja lite mer men ändå ha kvar samma rytm. Jag kommer även att ha galopp- och travbommar för sig. Resultatet från denna övning återkommer jag med i morgon :)
 
 
 
 
 


Magiskt!


 
 
 
Jappeloup var bara 158 centimeter i mankhöjd och var till hälften travare. Pierre Durand heter ryttaren och tillsammans vann de individuellt guld i OS i Seoul. HÄFTIGT!!!! =)
 
 


SÅ VÄRD DET, GO ROFFE!!


 
Söndagens världscup i Zürich
 
 
 
 
 
Äntligen Roffe, och det skillde bara några ynka tiondelar till förstaplatsen men jag tror han va nöjd med andraplatsen och visa att han är tillbaka och fajtas om platserna till finalen. Det är få som rider så snyggt som Roffe, han är verkligen med hästen överallt. Men som han säger själv "Ge aldrig upp"!!! Så idag har jag suttit och verkligen studerat deras ridteknik och speciellt innan hinderna =) Se och lär, se och lär...
 

Nu får vi inte missa de sista 2 tävlingarna
 
 
 


Lärorik helg!!


 
Nu är det snart måndag igen och helgen den gick fort som vanligt. Men den har varit mycket lärorik med hårdträning med båda hästarna för Amanda Ericsson. Amanda håller nu till i Båstad och jag försöker åka dit 2 gånger i månaden med båda hästarna och hoppträna. Men nu hade HFK arrangerat en 2 dagars träning med markarbetshoppning under lördagen med teori och middag på kvällen och söndagen banhoppning.
 
 
 
LÖRDAG - MARKARBETE
 
Markarbetetshoppningen bestod av upphöjda travbommar/studs, korta och långa galoppbommar, krysshinder med travbom innan, en oxer och ett smalt räcke.
 
 
 
 
 
 
A. Du börja trava mot ett kryss med två bommar och ett plank i mitten och travbom framför.
B. Långa galoppbommar därmed en lite mer ökad och följsam galopp.
- Runda den röda kornen och håll kvar högra galoppen och flytta sidleds mot oxern och byt galopp när du ska rida rakt mot hindret.
C. Breddad oxer
D. Kort galopp över galoppbommarna.
E. Kort galopp på en volt och hoppa ett smalt räcke.
F. En studs med 3 räcke och 2 bommar mellan på marken.
 
 
Undrar ni något är det bara att fråga. Ni behöver bara att följa strecken jag ritat på ritningen :)
 
 
 
 
 
 
 
SÖNDAG - BANHOPPNING
 
Banan hade 9 hinder och 10 språng, bland annat en kombination, tribbelbarr, smalt räcke, oxrar, plank och vanligt räcke.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cassador va jättefin under lördagen, lite smått taggad men lyssnade fint och jag kämpade bra. Söndagens banhoppningen hade vi lite problem med då både han och jag hade tendensen att gå på hinderna, aja baja!!! Hinderna ska komma till oss, de står bara på våran väg och ska hoppas över, man ska inte jaga dem...:( Känns konstigt nog skönt att jag och Cassador kunde ha en dålig hoppdag när även vi inte är proffs på långa vägar och kan få lite kritik och lite aha-förståelse. Det tycker jag är nyttigt!! Det är bara januari och vi har hela 2013 på oss att göra en massa RÄTT!! Cassador är en mycket positiv häst som alltid har lite extra hoppkraftskrut i baken och vill ha marginal mellan bom och hovar.
 
 
 
Corvette va ett pain in the ass rent ut sagt under lördagen. Hon måste lära sig att det finns lägre växlar och lugna sig. Tuff brud som vill lite väl mycket men hon skötte sig utmärkt och när vi red en liten banan i slutet klippte hon till utav bara den över oxern. Jag har aldrig kännt henne trycka ifrån så kraftigt innan och hon va högt över hindret som låg på 1.15. Förra året så slickade hon alla hinder pga att hon spedade runt hela banan. Men nu när hon har lärt sig backa av blir ju språngkurvan HELT MAGISK...manken upp i taket, huvudet mellan benen och hovarna fäller hon in som flygplanen gör, dem försvinner :) ......nu ska vi bara lära oss att inte rusa efter hindret, bara....
Söndagens banhoppning va riktigt jobbig för en dam som vill lite för mycket och när hon inte kunde backa av efter räcket på en linje med tre galoppsprång till oxern glider hon åt sidan och jag hade inte en chans att fånga upp henne. MEN sista rundan låg banan på 1.10 och när hon va TRÖTT gick allt skit bra!! Linjerna va bra, tempot va helt ok, bjöd riktigt fint när benen va där dem skulle och sprången över hinderna va SJUKT BRA. Hon har en grym teknik som jag hoppas håller i sig resten av hennes liv. Hon va inte i näheten av bommarna idag, innan har hon mer slickat hinderna men nu luftar hon riktigt. Cassador ha en speciell hoppteknik och man får en speciell känsla när man sitter på men Corvette visar nu varför hon fick 9-9 på hoppningen på 3 års, hon är en liten brinnande stjärna (raket) ;-)
 
 
 
Fin Fina Corvette som jag både hatar och älskar, riktig hatkärlek <3
 
 
 
 
 
 
 
Efter två dagar av svett, nästan tårar och slit med två hästar så va jag värd lite god Thaimat mmmm :)
 
 
 
 
 
 
 
 


Dressyrpass innan hopphelgen :)
Under fredag förmiddag blev det ett ordentligt dressyrpass för Cassador, han va denna gången inte rädd för alla hörn utan den röda sockerbiten som låg på volten. Ibland tror jag allt han har guldfiskminne...för vi gick fram direkt till sockerbiten och hoppade upp sen hann jag skritta ett varv och han stannade upp livrädd 20m innan den röda faran. Sen höll han på så nästan hela passet, suck :/ Tur för honom att han va otroligt fin hela passet!! Red igenom öppna i skritt och trav och sedan skängelvikning snett igenom i skritt och trav. I galoppen va han superfin i öppna men lite spänd snett igenom, men det släppte sen. Så skönt att ha en mjuk, flyttsam, samarbetsvillig häst som Cassador :)

Efter två dagar i skogen och ett dressyrpass är han verkligen redo för AMANDA ERICSSON TRÄNINGEN i helgen... Han känns otroligt fin nu :)


Det blir Markarbetshoppning lördag, sen teori och middag med vin i stallet. Sedan söndag förmiddag blir det banhoppning. Längtar så :)


Jaaa....sen har vi den där gråa dåren på fyra ben. Hon har fått en riktig dålig vana med att lyfta på frambenen och har nu ännu mer jobbig energi och krut att göra sig av med. Måtte hon bli vuxen snart!! Hon kommer att bli överlycklig och behöver verkligen hoppa av sig i helgen. Jaaa....jag satte ju på även henne dressyrsadeln i fredagas förmiddag men jag hängde mest lös under hela passet. Fick nog till ordentlig ridning sista 5 minuterna. Ni som läser och inte förstår vad jag får kämpa med denna dam. En tjej i stallet red henne en dag när jag var med. Efter 25 minuter red hon fram och sa ungefär:


"Jag beundrar dig att du orkar med och rida henne. Min häst är jobbig men han slutar ialf efter ett tag, Corvette är en evighetsmaskin. Nu förstår jag hur du har det" ^^Nej nu ska jag somna om :)
NattinattiViktigt med varierande träning!!Jag tycker det är otroligt viktigt att man varierar sin träning OCH underlaget!! Sitta och nöta samma saker på ett och samma underlag sliter på hästens ben och psyke!!

Jag måste rida ut i skogen minst 1 gång i veckan annars tröttnar både jag och hästarna, gärna flera gånger i veckan men mer vanligt när det är några fler + ute ;)

Igår va jag ute med Cassador, 6 åringen, och joggade i skogen och på grusväg. Tog en riktigt lång runda :)
Den lilla gråa faran, Corvette 5 år, gick jag en runda med bara.Idag red jag ut igen och idag fick Cassador klättra. Vi har riktigt bra klätterbackar väldigt nära stallet, så det är super!!

Medan den lilla gråa damen fick springa av sig på en åker. I början kunde hon inte riktigt uppföra sig och lite längre bort hade några såna hundar lösa och Corvette har börjat lägga energin på fel saker, som exempelvis att stegra..... :(
Denna gången satt jag på en filt som skulle värma oss båda och det gav mig inget bra grepp om sadeln så när hon ställde sig rakt upp och for runt 90 grader så gled jag åt sidan och landade som tur väl bra på marken och med ena handen höll jag kvar tygeln....huhh :) båda blev vi nog lite chockadade, första gången skruttan lyckades slänga av sin pilot!! Men sen, sen ställde hon sig inte mer idag. Men hon frustade och hade sig så idag hade hon en riktigt galen dag!! Vi avslutade passet med lite klättring :))
Frisk luft skadar aldrig.... :)


 
 
Denna helg har jag varit hemma i den småländska skogen, vilat och ätit upp mig ;), och myst med mor och far. Vi tog det lugnt hela lördagen, men idag tog jag med mig familjen på en supermysig. Vi valde en lagom runda på 5 km bland terräng, den gula leden och det va såå vackert i naturen. Helt magiskt och det var tur att jag tog med mig kameran så jag kan dela med mig. :) Vi avslutade rundan med grillning på Ettö vid skymningen, mmmmm!!
 
 
Här börjar vi rundan runt Ettö på Isaberg och det gick upp och ner hela tiden :)
 
 
 
Vi var tvungna att korsa en hängbro som mamma tyckte va riktigt läskig och självklart ska pappa reta henne och jaga henne över genom att springa och få den att gunga ;)
 
 
Lilly älskade stigarna och alla fallna träd som hon va tvungen att hoppa över.
 
 

 
Mina fina föräldrar, och pappa han va ju tvungen att kolla in i kameran, haha ;)
 
 
Oppss.. den där skulle jag ju lämnat hemma men Sara ringde, viktigt ;)
 
 
 
 
Vi hittade ett superhäftigt ställe där det hade bildats snö och is på grener och va säkert 4 cm breda, coolt!
 
Mamma tog lite egobilder ;)
 
 
 
  
 
 
 
 
Sen blev det grillad korv, mmmm :)
 
 
Det mörknade fort :)
 
 
 
Hoppas ni haft en lika mysig helg som jag haft det :) 
Ha nu en mysig söndagskväll!!
ps: Jens Fredricsson är vidare till finalen i GBG, YES!!!
 
//Ica <3
 
 
 
 


4 svenskar i final.......men inte ska vi få se det på Tv!? Klassen startar 14.30 och sänds enbart i SvtPlay. 17.00 då kan Svt visa en sammandragning.....!!! Blir så arg så det kokar!! Hade det varit längdskidor nu och inte en jäkla svensk med så hade de visat det i direktsändning!!! Grrrr!!!

http://www.hippson.se/blogs/redaktionenssportkoll/varldscup-hoppningen-en-riktig-rysare.htm


Corvette TS


 
 
 
 
 
 
 
CORVETTE TS..
 
 • är 5 år, född 2008
 • 161 cm
 • skimmel
 • sto
 • är e: Camaro M ue: Solid 686
 • köpte henne när hon va 5 månader, svenskfödd.
 • är absolut en hopphäst!! Men med fina gångarter :)
 • älskar att pussas, gosa och burra upp hela mulen i ansiktet och nacken.
 • hatar de där förskolebarnen med rosa reflexer, hon hör dem innan man ser dem..bakom backarna!!
 • har precis lärt sig att gå på direkt på transporten, i kanten ;-)
 • äter som en RIKTIG HÄST, en matglad tjej som aldrig petar i maten!
 • är lite värre än Cassador på tävlingsbanan, om han har eld i baken så har hon en raket!
 • kan INTE ha VILODAGAR, i hennes regelbok är det förbjudet!! Då hon efter 3 vilodagar blir 2,5 år igen och tror det är inridning.
 • gör allt för att få hoppa, vilken hinder som helst, stora stockar i skogen är grymt roliga och helst ska det gå så fort som möjligt. Men vi har tränat och hon har blivit riktigt duktig på att backa av, trodde jag aldrig ;D
 • söker även hon alla hinder på tävlingsbanan och älskade livet som 4 åring, spännande vad hon kommer att tycka om livet som 5 åring och höjderna 1.20.
 • är hård i huvudet, jobbig att rida (explosiv), har en turboskritt och vill helst bara galoppera.
 • är trots all jobbig energi, svett och slit en förbannat rolig häst. På tävling så kan man inte annat än att le =D hårt jobb lönar sig!!
 • är världens snällaste unghäst som låter Noah 7 år rida barbacka utan att göra ett ryck
 • fick som 3 åring hoppdiplom på 3 årstestet med 9-9 i hoppningen :)
 • gillar inte andra hästar, speciellt inte Cassador, svartsjuk!?
 • kommer direkt när man visslar på henne, speciellt när man släpper henne i ridhuset, då rusar hon emot en i full galopp, ska filma det någon gång ;-)
 • har än *peppapeppataiträ* inte lyckats slänga av sin pilot, inte ens vid inridningen.
 • har inget bra rykte om sig i stallet då heta raketer inte går hem, men hennes ägare älskar henne mer och mer, ibland är det lite hat med. Men det gör bara kärleken starkare!! <3 <3
 
 
 
 
 
 
// Ica <3
 


Cassador H 6 år


 
 
 
Jag tänkte nu göra två korta fakta-inlägg om båda mina hästar :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
CASSADOR H..
 
 • är 6 år, född 2007.
 • 166 cm
 • svart/brun
 • valack
 • är e: First Fantasy och ue: Sandro.
 • köpte jag 16 januari 2012 från Holland (firade 1 år tillsammans nyss).
 • är en Dressyrhäst i passet, MEN om hästen själv får välja så är han en ren Hopphäst ;)
 • älskar att bitas, naffsas, stegra i hagen, bita i eltråden (utan ström), bära runt på hinkar och tunnor.
 • är en lugn häst på tävngsplatsen i hantering och kan lastas med 1 person....
 • ...men inne på banan är han en raket med eld i baken och söker hinder efter hinder.
 • stoppar nästan allt i munnen, senast var en bit kladdkaka och den åt han upp.
 • är en svävande dressyrhäst som får piloten att känna sig (vilket stämmer, bild 1.20) högt över hinderna.
 
 • är förmodligen gjord av gummi, säger våran tränare Amanda Ericsson.
 • hatar alla hörn i ridhuset, speciellt när de har ställt dit en julgran med belysning.
 
 • är pappas favorit : )       
 • är världens snällaste häst när det kommer till skällande, jagande, hängandes i svansen hundar :)
 • har världens lyckligaste tjej som äger honom och får uppleva något magiskt på tävling <3
 
 
 
 
 
 
 
//Ica <3


Välkommen tillbaka =)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu tänkte jag göra ett nytt försök med min blogg. Uppdaterade senast för 2 år sedan och då bodde jag framför datorn när jag pluggade så när jag fick tid över kände jag inte för att sitta där igen och blogga. Nu har jag så mycket att uppdatera hela tiden och FB är ingen Blogg även om många uppdaterar där varje dag... :)
Jag kommer främst att skriva om mina två hårbenta varelse till Hästar, Cassador och Corvette, 6 och 5 år gamla och våran träning och tävling. Men jag kommer även att skriva om min egna träning i ett par gympaskor och kost, jag älskar att stå i köket och laga nyttig mat från grunden så det blir bilder och recept. Det kommer även att bli lite från "vanliga" vardag, min familj och hund :) Om det är så att ni har önskemål el vad jag ska lägga tyngd på så går det utmärkt att önska det :)
 
 
 
Jag hoppas verkligen att ni ska gilla min nya blogg :))
 
 
Hej så länge!


Corvette


 
 
Corvette Ts är ett svenskt halvblodssto som föddes utanför Halmstad den 3 maj 2008 och är e: Camaro M ue: Solid 686. Två månader senare var jag ute och tittade på fölungar, Corvette var den tredje jag åkte och tittade på och blev förälskad direkt. Hon gick ifrån sin mamma för att hälsa oss som kom in i hagen, fantastisk personlighet och gosig redan som liten. När hon va 3 månader bestämde jag mig för att köpa Corvette och besökte henne oftare och oftare. Vid 5 månaders ålder åkte vi på fölvisning och visade upp henne, hon blev klass 1 med 45 poäng och fullt godkänd. Efter detta så gick köpet igenom och hon fick stå kvar på gården. När Corvette var 3 år hoppade hon hem ett hoppdiplom och fick 877878 och 99 på hoppningen <3 Tänk er, min allra första häst hoppar hem ett diplom, superstollt!!
 
Året Corvette blev 4 så flyttade vi in till stan samtidigt som Cassador kom från Holland. Nu började en resa med tävling, träning, med och motgångar. Corrvette har aldrig någonsin varit en lätt häst att rida, snarare alltid varit för svår för mig som varit väldigt grön. Men aldrig någonsin har jag ångrat mitt köp av denna fantastiska individ (lite jobbig ibland), även om jag har gått och lagt mig med tårar och förtvivlan. Corvette må vara ett ganska (läs väldigt) skarpt sto men med oerhört stort hjärta och har räddat mig alldeles för många gånger. Hopptekniken har hon verkligen och är en riktig fajter. Jag tror på henne och om jag får bestämma säljs hon aldrig..
 
Tyvärr blev det för mycket för mig med två hästar, mest ekonomiskt, och då jag inte kunde sälja Corvette så blev det att jag lånade ut henne på foder. Hon står nu utanför Linköping hos en tjej som älskar henne enormt mycket och jag tror att det kommer bli väldigt svårt att ta tillbaka henne en dag. Jag får uppdatering hela tiden från dem och lägger upp både bilder och filmer från träning och tävling, så bloggen har inte glömt Corvette. 
 
Min dröm är att kunna ta föl på Corvette och ha henne som avelssto i framtiden. Jag vill kunna avla fram mina egna hoppkanoner och vem vet, en dag kanske denna dröm blir sann. Man får aldrig sluta att hoppas och drömmar kan aldrig vara förstora. Även om man inte når ända fram så hade jag blivit besviken på mig själv om jag aldrig försökte.
 
 
Har ni några frågor om Corvette så svarar jag gärna :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Cassador


 

 
Cassador H är ett holländskt halvblod som jag importerade den 16 Januari 2012. Två veckor tidigare trodde jag aldrig att jag skulle stå med två hästar just denna dag. Han var minst sagt inte alls planerad och köpet gick väldigt fort. Det var via en kontakt som via sin kontakt var nere i Holland och tittade på försäljningshästar, egentligen var det inte menat att jag skulle köpa häst utan någon annan. Jag kunde dock inte hålla mig när jag satt och kikade igenom alla hästar på youtube, den ena hoppade likt den andra, rena drömhästarna. När jag kom fram till youtubeklippet där det stod e: Fürst Fantasy ue: Sandro f: 2007 male 1.67, så fångade han min blick vid första språnget. Han såg inte så stor ut, mycket nättare än alla andra hästar och det kändes som en häst i min smak. Jag och min kontakt började förhandla direkt då jag inte kunde tänka mig någon annan häst där nerifrån än just denna, Fantasyhäst. Från den dagen jag hittade honom, måndag, så var han betald på fredagen och stod i min box tisdagen veckan efter.
 
I lite mer än 3 år har denna fantastiska häst varit i mina ägo och vi har nog gått igenom det mesta känns det som. Första året var det väldigt mycket toppar med felfria rundor i 1.20 och kvalad ner till Flyinge som 5 åring med mig på ryggen. Fick många fina lovord från folk och han gick under namnet "Den flygande holländaren" eller "dressyrhästen som kan hoppa". Jag levde i en liten bubbla och jag fick ibland nypa mig själv. Tyvärr så varade bubblan bara ett tag och vissa dagar, sen började vår långa nerförsbacke och en mycket jobbig tid. I två år kämpade jag med allt, Cassador tappade vikt och blev mager, trivdes inte i stallet och ridningen blev bara sämre och sämre. Tillslut tog vi ett brejk från allt, ett år sedan i dagarna (Juni 2015) då vi gick in i väggen bokstavligt. Jag släppte ut Cassador på lösdrift och jag tog en paus från hästryggen, vi hade glidit isär och det fanns absolut ingen kemi mellan oss.
 
I slutet av sommaren 2014 fick jag ett sms av Pernilla Josefsson där hon förklarade att hon ville hjälpa oss upp på banan igen. Från att inte kunna trava normalt och absolut inte ens galoppera eller känna respekt för varandra. Till att rida ett normalt pass i alla gångarter samt även kunna hoppa lite, detta vände inte på en vecka utan detta har tagit flera månader att uppnå. Tack vare en underbar människa med stort hjärta som sträckte ut en hjälpande hand <3
 
Cassador är född 2007 och därmed 8 år nu. Han är en väldigt speciell häst som har det lilla extra som fångar uppmärksamhet vart han än är. Han är väldigt känslig i sin ridning men gör allt för att vara felfri på banan och är en riktig fajter när det kommer till tävling. Han hoppar allt, vattengrav och tittiga hinder... men på hemmaplan kan den minsta lilla stubbe och sten vara hemska monster. Även en stol i ett hörn i ridhuset kan vara nog så farligt och skrämmande, men inga hinder som man ska hoppa över. Cassador älskar godis i alla former och är väldigt sällskapssjuk, samt en fruktansvärd lergris.
 
 
Har ni några frågor om Cassador så svarar jag gärna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vem är Erica?


 
 
Foto: Lexi Mudifaj 
 
 
Jag är en glad, sprallig och väldigt aktiv tjej som gillar att ha många bollar i luften. Jag älskar naturen och kan spendera timmar i skogen, gärna med min familj. Jag står min familj väldigt nära och det går aldrig många veckor mellan vi träffas, trots att vi bor en bit ifrån varandra. För mig är familjen det vackraste en människa kan ha, inget man kan köpa utan man knyter ett band med kärlek, växer upp tillsammans och skapar minnen. 
 
Jag är uppvuxen i den småländska skogen i ett litet samhälle som heter Gislaved. När jag var liten så växte hästintresset till något som jag inte kunde vara utan, tyvärr fick jag bara vara på ridskolan några år på grund av att min syster var allergisk. Jag kunde däremot inte hålla mig borta helt så jag spenderade många timmar i ett stall, inte långt ifrån mitt hem, där de hade väldigt stora arbetshästar. Inte en enda gång kände jag rädsla med dessa stora djur, ibland fick jag till och med sitta på hästryggen. Intresset växte bara mer och mer och tillslut insåg mina föräldrar att det inte räckte med att studera och pyssla med arbetshästar på marken. Jag fick min första halvfoderhäst när jag gick på högstadiet, jag fick lära mig att rida igen och även vara med på hopplektioner. Jag hade två olika foderhästar under högstadiet men när jag började gymnasiet ville jag satsa på skolan då jag inte har något vidare läshuvud. Det gick inte lång tid innan det började krypa i kroppen, får väl kalla det hästmyror. Jag kom i kontakt med en tjej som hade några hästar hemma på gården och jag fick följa med henne hem och rida lite då och då. Efter gymnasiet skaffade jag mig en till foderhäst som verkligen grundade suget med att köpa egen häst en dag, ett sto jag aldrig kommer att glömma. Jag var däremot inte redo att köpa häst än utan jag ville ut och se världen lite, först gjorde jag en resa till Italien och jobbade någon månad med hästar men jag blev uttråkad att enbart rida 5-7 hästar om dagen. Sen åkte jag till USA och jobbade som aupair i 6 månader, när jag sedan kom hem hade jag bestämt mig för att köpa häst. Jag hade bestämt mig för att köpa ett föl.
 
Min resa började som många andra hästtokiga tjejer, ridskola, foderhästar eller att vara medryttare. Alla har inte möjlighet att kunna köpa en ponny när man är liten eller häst för den delen heller. Men jag var väldigt stark i min vilja att köpa mig en egen häst så jag började spara och jag sparade och sparade tills jag hade en summa för att köpa en fölunge. Mer om min resa med hästarna kan ni läsa under flikarna Cassador och Corvette.
 
 
Vill ni veta något mer så är det bara att fråga :)