Ett härligt bad =)


 
 
HEJ ALLA!! NU har jag fått min dator, lyckades glömma den hemma under julen, OPS! Hur kunde jag?? Haha. Jag har inte hunnit sakna den då min vardag har gått i ett, hit och dit, flängt och fixat. Än är det inte över, hade lite tid med ett inlägg nu när jag sitter med fötterna i ett fotbad och håret i spolar och och fix, nästan som på bilden men med liiite mer kläder på mig och utan den där pinnen i munnen :) Vill berätta för er att Cassador var så himla himla fin idag, kunde jobba på ridbanan idag och vi trimmade först med att böja igenom och få han mjuk i hela kroppen. Sen avslutade jag med ökningar på långsidan och sidan en liten volt på kortsidan i kort galopp. Oh my, nu börjar jag känna att jag kan göra vad som helst med honom. Så i morgon ska jag faktsikt dra fram något enstaka hinder och hoppa. Det har jag inte gjort hemma på väldigt länge.
 
Nej nu är mina fötter snart klara, älskar att bada mina fötter och ta hand om dem. Speciellt när dem varit lite kalla och mörbultade. Brukar ni göra fotbad?? Snart ska jag sminka mig och sedan fixa håret innan det bär av till Nyårfesten a la GREAT GATSBY. Wiii, ska bli såå roligt =D Jag har även med mig proffskamera så lovar er snygga bilder på mig och alla andra. Vi kommer att vara över 50 personer så det ska verkligen bli spännande, jag ser mest fram emot hur alla kommer att se ut, älskar verkligen att fixa outfits som man inte brukar ha på sig.
 
Vi hörs lite senare ikväll, kommer lägga in någon bild från mobilen så ni får se hur spöket kommer att se ut =D Ska ni göra något roligt ikväll??
 
HA NU ETT UNDERBART NYTT ÅR!!!
 
Källa: HÄR


1000 saker


 
 
Upp tidigt till stallet, rida en helt underbar häst på åkern i till och med galopp. Fort hem och sedan bli klippt och färga håret. På med träningskläder och ner till stan, sprang lite med, köpa det sista inför Nyår och sen hämta cykeln och fort hem igen. Laga mat och pyssla lite med outfiten... Nu äta och sen sova lite innan jobbet ^^ Hua!!! Tagga Gatsby-tema i morgon :D 
 
 
 
Äntligen kortare, 3 dm åkte bort :D 


Inget kan stoppa oss


 
 
Jag åkte ner till Halmstad efter lunch, eller efter vår brunch :) Åkte direkt till stallet då det kröp lite i kroppen, den där hästabstinensen dyker lätt upp när man är ifrån vardagen. Både jag och Cassador var värda lite semester ifrån träning, eller egentligen inte ;) Jag blir så himla trött när jag inte tränar och håller igång, äter och äter och tittar på film. Medans Cassador blir väldigt pigg/het och spänd. När jag tog in Cassador fick jag dra på broddar det första, han hade gått några dagar utan men han är otroligt skicklig när det blir halt. Så jag va inte orolig men broddar är ett måste när det blir isigt på vintern. 
 
När jag sätter på broddar, sommar som vinter, använder jag mig alltid av en pall. På så vis kan Cassador sätta hoven där och vila, medans jag gör rent hålen med en söm, gängar med lite hovolja och sedan sätter i brodden. Mina broddar sitter aldrig stenhårt fast då jag använder olja i hålen. Jag vill slippa slita i både mig och hästen med broddar som sitter stenhårt. Jag lägger även broddarna i olja när de förvaras i lådan, på så vis slipper jag rost och har alltid fina broddar som jag kan använda i flera år. 
 
Cassador var väldigt spänd först när vi red ut, dels för vilan då allt är roligt att titta på och gärna frysa fast, men sen blir det en omställning med broddar i. Tog en liten stund innan han kände sig säker med dem, men han är alltid försiktig när man ska ta sig över massa is. Vi började med att skritta ut och bort till en liten åker, som ni alla vet så blir han väldigt spänd och het på stora åkrar. Men nu har han vilat i fyra dagar och måste ridas och trimmas lite för att han ska vara ridbar och lite lugnare. Men ialf, så va han lite het och drog lite i början när jag travade men jag va bestämd och lugn, jobbade med mycket ben och så fort han slappnade av och lyssnade så lättade jag i handen. Bara efter en stund va han otroligt fin, travade i lugnt tempo utan att ta i allt för mycket i varje steg. Han va avslappnad i kroppen och jobbade i låg form. När han va så här fin en stund så slutade jag, klappade om min frustande häst och skrittade hem. När jag kan få Cassador lugn på en liten åker så har vi tillsammans vunnit massor, då är det viktigt för mig att jag inte gör det jobbigt. Slutar man när det går riktigt bra så kan man återvänd med positiv erfarenhet :)
 
Nu kan inget stoppa oss från att bli så redo vi kan bli detta år, trimma och träna :) 
 
 
 


Träningsvärk ;D


 
 
Andra dagen vi tränar Tennis, gjorde det tidigt på morgonen och nu har vi precis avslutat en brunch :) Ska sätta igång bilen för den är helt isig och snöig, sen bär det av hem till Halmstad igen. Där väntar en svartbrun kille som haft lite välförtjänt semester. Ett ridpass står på schemat sen tänkte jag nog gå en lång runda innan jag avrundar kvällen med lite städ i lägenheten och mysig film :) Vi hörs lite senare.
 
 
 


Nu är det slut...


 
 
Långhelg med ledigt från jobb och häst, legat och päst, träffat familj, vänner och ätit väldigt väldigt mycket mat. Men nu, ja nu är det slut på det lata. Igår köpte jag mig nya gympaskor och idag invigde jag dem på en Tennisplan. Min bror är tennistränare och spelar även själv, han coachade mig och även mor och far fick följa med. Det var riktigt roligt, längesedan jag spelade, så jag fick köpa ett rack av bror så jag kan spela i Halmstad. Måste bara hitta någon som vill spela med mig :) I Halmstad har vi flera Tennisplaner utomhus så jag hoppas kunna spela lite där. Jag kommer även börja löpträna igen, på grund av skadat knä två gånger (omkullridning och halt dansgolv). Även massa träning på hästryggen så klart :) men för att jag ska bli en riktigt duktig ryttare, ja jag vill bli grym. Så måste även annan träning in, så som styrkepass och kondition. Finns ingen fotbollsspelare som enbart springer efter bollen, ingen tävlingssimmare som bara simmar etc. Vi som rider tycker att det räcker med bara ridning, men jag tror att vi alla hade blivit en mycket bättre ryttare om vi får in både styrke- och löpträning. Jag minns förra året när jag löptränade väldigt intensivt en period så hade jag en helt annan sits, jag va stadig och orkade även mycket mer. Min träning kommer se ut som så här att jag trimma och träna Cassador med ett upplägg för honom. Sedan kommer jag lägga energi på mig själv när han har lugna dagar. Vilar han ska jag löpträna och även styrketräna. Sedan kan man spela lite badminton och tennis när man har tid och göra det, lite för skojs skull.
 
 
Hur ser ert år ut med träning?? 
Något nytt som ni tänkte införa??
 
 
 
 
 


Underbara dagar <3


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Grattis till....


 
 
Vill först börja med att tacka alla som varit kreativa och deltagit i min tävling, vinnaren får välja ett valfritt träns från Emporio Equipe. Roligt med all respons att ni gillade tävlingen <3
 
 
Cassador kom till Sverige när han precis fyllt fem år, jag köpte han från Holland där han hade bott sina första fyra år i livet.
 
Jag fick inte möjlighet att äga en häst när jag va mindre, enbart någon foderhäst. När jag va 22 år köpte jag min första häst och det var Corvette som va 5 månader gammal. Däremot så såg jag att jag själv hade skrivit 21 år i ett inlägg så jag godkände även den åldern.
 
I juni var jag med i en spännande tävling där det va runt 60-70 starter i en nationell 125 där vinnaren direktkvalificerades till Falsterbo, amatörtouren. Jag kom tvåa i denna tävling så vi var väldigt väldigt nära :) men nära skjuter ingen hare så all in nästa år.
 
 
Stort Grattis säger vi till MY LUNDKVIST, du får välja ett valfritt träns från Emporio Equipe. Skicka ett mail till mig när du bestämt dig <3 
 
 
Hoppas ni haft en underbar dag, GOD JUL och tack för alla hälsningar <3
 
 
 
 
 


God Jul


 
 
Hoppas ni har en underbar dag, själv försöker jag ha en mobilfridag. Jag har publicerat frågeinläggen så ni kan kika på dem, men tävlingen är stängd och vinnaren publiceras ikväll. Nu kommer Tomten... HO HO HO, finns det några snälla barn?!
 
 
 
 


Fråga 1 av 3


 
 
Nu kommer det ni har väntat på, ett träns står på spel och det är upp till er nu.

Skicka svaret till ericajoh9@hotmail.com,
efter 3 frågor kommer vinnaren att presenteras den 24 december.
Varje frågeinlägg kommer att synas i 24h, sedan tas det bort.
Man måste svara på alla 3 frågor för att ha chansen att vinna.
 
 
FRÅGA 1.
 
Vilket land föddes Cassador i??
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Fråga 2 av 3


 

Nu kommer det ni har väntat på, ett träns står på spel och det är upp till er.

Skicka svaret till ericajoh9@hotmail.com,
efter 3 frågor kommer vinnaren att presenteras den 24 december.
Varje frågeinlägg kommer att synas i 24h, sedan tas det bort.
Man måste svara på alla 3 frågor för att ha chansen att vinna.
 
Fråga 2 av 3.
 
Hur gammal var jag när jag köpte min allra första egna häst??
 
 
 


Fråga 3 av 3


 
 
Nu kommer det ni har väntat på, ett träns står på spel och det är upp till er.

Skicka svaret till ericajoh9@hotmail.com,
efter 3 frågor kommer vinnaren att presenteras den 24 december.
Varje frågeinlägg kommer att synas i 24h, sedan tas det bort.
Man måste svara på alla 3 frågor för att ha chansen att vinna.
 
 
Fråga 3 av 3.
 

Jag och Cassador kom tvåa i en tävling där vinnaren direktkvalificerade sig, 
till vilken tävling då??
 
 
 
 
 


HO HO HO


 
 
Vill önska alla mina vänner en riktigt GOD JUL.
Jag hoppas att ni får njuta med era nära och kära i dessa tider, men också skänka en tanke till dem som inte kan det. Det är många som sitter ensamma på Julafton och även de som inte kan fylla bordet med massa mat och paket under granen. Men jag hoppas ni varit tillräckligt snälla så Tomten hittar till er, kom ihåg, det är inte mängden som räknas, det är tanken <3  HO HO HO.... :)
 
 
 
 


Bättre film =)


 
 
 
Tack Alma <3
 
 
 


Tack alla <3


 
 
Tack alla ni som fotar och filmar mig och Cassador, utan film så kan jag inte se och lära. För mig har film alltid varit en viktig del i min utveckling med hästarna <3 Fotografierna är ögongodis här på bloggen och en bild säger mer än tusen ord. Bloggen hade blivit så torr och tråkig utan alla dessa magiska bilder. Tack alla, ni vet vilka ni är <3
 
 
 
 
 
 
 


Ett steg närmre


 
 
Träning, träning och träning. Det är det hårda livet för både mig och Cassador nu, mest Cassador. Men vem blir något om man inte tränar hårt?? Jag tror inte det finns någon idrottare som glider på ett räkskal in i mål. Vi alla måste ge allt och lite till för att nå våra mål. Cassador tycker det är jobbigt men varje gång vi har tränat för Pernilla nu har vi tagit oss ett steg i rätt riktning. Han tycker det är riktigt jobbigt och försöker att smita, inte mot hinderna utan i ridningen. Cassador är en riktig tävlingsindivid och skulle inte banga mot hinderna, han vill helst äta upp dem men det får han inte göra med fart och stress. Nu ska vi fortsätta att få in lugnet i oss båda, samt att Cassador ska hoppa rätt med kroppen.
 
Pernilla trimmade igenom Cassador först, få han att sätta sig mer på bakdelen och det är lättare sagt än gjort, men Pernilla är grym. Han vill gärna knäppa av med halsen för att smita undan det jobbiga, då gäller det att få upp huvudet och låta bakbenen komma under, men det är inte bara, man måste göra det på rätt sätt. Sen hoppade Pernilla honom på denna serie med fyra räcken och bom på marken mellan hinderna. I början drog han lite och tar i alldeles för mycket, ni kan se det på hans framben, sen i slutet när hon hoppar kan ni se att han slappnar av mer och hoppar med ryggen. Även när jag hoppar i slutet sen känner jag hur lugnt han hoppar, han tar ett steg i taget istället för att panga in och ge allt. Det var en enorm känsla att kunna hoppa hinder i följd där man kunde känna ett kliv i taget. Jag red och hoppade inte honom så mycket då det räckte att bara få känna av det Pernilla filat till. Cassador var väldigt taggad och lite vass när han kom, men Pernilla har all tålamod med honom och låter honom jobba på tills han finner sig i det. Det som är så fantastikt med Cassador är att han aldrig skulle ge upp, han är en fajter och gör det man ber om. Han tycker bara det är lite jobbigt just nu och det är därför det är så viktigt att vi gör rätt, tar det lugnt och gör allt positivt för honom. När vi var färdiga flåsade han ingenting, han såg faktiskt riktigt nöjd ut. 
 
Ni som kikar på klippet och har sett de andra på honom märker att bara på några veckor så är han lugnare. Han är även stadigare, starkare i sig själv och inte alls stressad. 
 
 
 
 
 
 
 


The world will smile back


 
 
Sur, arg, elak eller irriterad... vem vill vara det?? Vem blir glad av det?? Jag tror till 99% att svaret är ingen, visst finns det alltid någon som föds på fel sida och vill leva på den mörka sidan, tyvärr. Men vi andra då, varför sprider vi inte mer glädje? För visst blir man glad av att se andra må bra, det där leendet av att lyckas eller bara vara med nära och kära. Jag älskar att vara glad och så länge jag får vara det kommer jag att sprida den glädjen här på bloggen. Jag kommer att hålla samma stil som jag gjort nu, en ren blogg med kärlek, kämparglöd och inspiration. Även den grönaste gröngölingen kan lyckas om man bara vill, gammal som ung, liten som stor. Det är bara vi, människan, som kan stå i vägen för framtiden. Så kämpa mina vänner, kämpa för det ni vill lyckas med, en dag kommer det att belönas. Jag vet, jag står med en del av min önskan idag, men än är jag inte färdig på långa vägar. Så taggad på nytt år, jag bryr mig inte om att jag blir ett år äldre, kanske lite visare men åldern har aldrig hindrat mig. "Du blir inte äldre än vad du gör dig till", med dem orden så kommer jag aldrig att bli en dag äldre :)
 
 
 
LIVE        LOVE      LAUGH
 
 
 
 
 
 


3 månader


 
 
Mycket har hänt på 3 månader, Pernilla Josefsson är personen som har stått vi vår sida nu och tränat oss. Från att ligga på botten och inte känna någon lust att varken tävla, träna eller rida i huvudtaget. Till att äntligen känna ett enormt tävlingssug igen! Det har inte varit lätt, jag har fått ändra på min ridning och lite på mitt tänk, men vad som helst var bättre än förut. Cassador har blivit en helt ny individ, visst är han fortfarande vass och känslig men han accepterar allt på ett helt annat sätt. Han är mannen i mitt liv och jag hade försökt allt, så kände jag. Vet inte hur mycket tid och pengar jag lagt ner för att få det bra, när det bara behövdes små saker för en förändring. Byta stall och ny ridning <3 Jag svävar på rosa moln varje dag nu, jag är en otroligt tacksam och glad människa, älskar att sprida glädje. Svårt blir det att vara glad när man inte känner någon glädje på hästryggen. Vi alla som håller på med hästar vill ju känna glädje till det vi kämpar med, inte bara motgångar som gör att man hamnar under isen. Tror att det viktigaste är att man har rätt människor runtomkring sig, människor som vill det bästa för en och kan ge beröm. 
 
Jag och Cassador tävlade sist i Juni, det är 6 månader sedan.. När jag började träna för Pernilla tyckte hon att vi skulle vänta till nästa år då vi verkligen behövde befästa de nya rutinerna. Vilket kändes som en bra plan då jag absolut inte vill skynda fram med något. Jag har under de här 3 månader tränat hoppning för Pernilla varannan vecka ungefär. Hemma har jag bara hoppat något enstaka hinder, inte lagt mycket energi på bommar och hinder utan ridit ut i skogen mest. Klättrat och varierat min ridningen på marken. Gjort ridningen positi för Cassador, inte spenderat för mycket tid på banan och pressat honom med hinder m.m. Detta känner jag idag, efter 3 dagars trim på banan varierat med skritt i skogen, har gjort under. Filmen ni ser nedan är filmad idag och som ni vet har det blåst nästan storm ute och Cassador tyckte det va något jobbigt och låg lite mer på än igår. Men trots detta så är han så otroligt fin, jag håller lugnet, försöker att komma ner i sadeln men han är bannemig inte lätt att sitta ner på, inte för mig ialf. Men träning ger färdighet och vi har mycket kvar att lära. Ser så sjukt mycket fram emot hoppträningen i morgon, en kompis kommer att följa med att filma och fota, så allt kommer upp hör i morgon kväll.
 
 
 
 
 
Jag har kikat på lite tävlingar nästa år och jag kommer att välja ut de som jag känner är bra, platser som Cassador gillar och även funkar för mig. De första tävlingarna kan ändras beroende på hur underlaget är, tänker inte ge mig ut i snökaos, men jag hoppas kunna åka till de flesta. Jag vill heller inte köra land och rike de första månaderna då jag vill att transportsträckan ska vara kort och inte vara jobbig för Cassador. Första tävlingen är Laholm i slutet av Januari och jag kommer att gå in och hoppa en runda på 110, är det två tävlingsdagar kommer jag att starta 110 båda dagarna. Det blir inte för högt eller för lågt utan känner att höjden är lagom att starta på för oss.
 
 
 
Hur ser erat 2015 ut?? Har ni några tävlingsplaner eller mål??
 
 
 
 
Laholm 2014
 


Min fina prins <3


 
 
Bilder och film kommer upp senare :)
 
 
 


Äntligen helg... <3


 
 
Äntligen helg mina vänner!! Idag har jag faktiskt en lugn kväll, längesedan sist och då passar jag på att kika runt på era bloggar. Så dålig på det :) I morgon kommer jag att börja dagen med att trimma Biffen, rida ut först och sedan lite på banan, kommer nog att hoppa något skutt för det har jag inte gjort sen förra träningen. Känner inte att jag har velat lägga min fokus på det själv, vi har haft så mycket annat som vi har behövt lägga krut på, de där bogarna tex. Sen blir det mys på stan med en vän, lite julhandel och lunch. Kvällen är inte helt bestämd än, kanske utgång eller bara film och mys. På söndag blir det träning, i min grupp är det, jag, pernilla och Cassador =) Jag lovar att jag kommer filma, först kommer Pernilla att trimma Biffen, mycket på marken men även lite i hoppningen. Sedan kommer hon att hjälpa mig när jag sitter upp, ska försöka få min hoppning filmad med. Guld värt med en tränare som tar sig tid och vill hjälpa en med att sitta upp själv. Hur många tränare gör så?? Jag har försökt få upp några duktigare ryttare på Cassador men de hittar alltid ursäkter, förstår inte vad de är rädda för?! De kan ju inte rida sämre än mig ialf... ^^ haha!! Så farlig är han väl inte, min lilla tickande bomb ;)
 
Jag lever på alla de moments vi får tillsammans just nu, så otroligt tacksam för allt. Mina hästar <3 Cassador blir bara finare och finare, känns som jag köpt en ny häst, eller så har han fått en ny ryttare, hmm, lite av varje kanske ;) Corvette har det bra hos Carro, blogggar HÄR, vi får se när den gråa lilla damen kommer hem. Tror inte att hon är så långt borta om jag läser mellan Carros rader, men tror nog att hon vill ha kvar henne hela 2015, ska bli spännade att följa dem, de passar så bra ihop. Det är faktiskt så att Carro har henne på obestämd tid, så ja, vi får se helt enkelt. Men för första gången på länge så känner jag att jag kommer att kunna ta hem henne till ett nytt och bra hem, hon kommer att gilla Olasgård.
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto:Lexi "Bästa" Mudifaj <3
 
 


Fantastiskt!!!


 
 
Vilken underbar dag det är, solen skiner och hästarna mår gott i sina stora gräshagar. Kan det bli bättre?? =) Igår var ju Cassador lite slö mot vad han brukar vara när han vilat, idag fick jag smaka på det istället. Han laddade väl ur från vilan och gav allt idag. Hur vet jag det innan jag rider?! Jo han står som en hingst i stallgången, spänner upp sig och tittar vaket på allt. Öronen söker ljud som inte finns ^^. Han är verkligen på hugget och kan hugga efter mig när jag tar av täcket, känslig kille. Men han är duktig som står helt stilla, innan flög han runt, sida till sida och kunde stegra. Eftersom jag måste trimma honom inför träningen så funderade jag på hur jag skulle rida, jag ville skritta ut en sväng men kanske lite mer än bara skritta då han va så spänd och pigg. Så jag skrittade upp till travslingan där jag skrittade halva varvet och travade andra halvan, två varv likadant. Satan va pigg och spänd, han sprang nog inte rakt 5 steg. Rädd för alla vattenpölar som kunde äta upp hans hovar, människa med barnvagn på vägen, hästar i hagen, vattenhinkar, träd, sten, grus... ja ALLT. Haha, min alldeles livs egna tickande bomb :) Men vet ni vad knepet är?! Innan visste jag inte alls hur jag skulle rida och tog i han för mycket, nu rider jag fram fram och fram tills han slappnar av. Det kunde ta en stund i början för han att slappna av, nu fattar han vinken direkt och frustar och njuter av ridningen.
 
Två varv räckte och den värsta energin, då pratar jag inte kroppsligt utan hans hjärna, fick han lägga på travbanan. Det kändes så bra efter två varv att jag faktiskt var taggad på att gå ner till banan och trimma min tickande bomb. Väl inne på banan så travade jag väldigt mycket fram igen, eller först kom jag bara halvvägs in på banan sen tog det tvärstopp. Detta på grund av att det ligger en pall i ett hörn, som även legat där alla andra gånger vi ridit på banan, suck. Så jag fick trycka fram honom i skritt, väl framme så tittade han inte ens på pallen. Sen fortsatte jag mitt travande, volter och lite repetition från igår. Men idag la jag till skänkelvikning, åååh så jobbigt det var sa Cassador, han var verkligen stentrög på detta. Hade lagt fram spö men glömde det, tur det hänger grenar in på banan. Så ett naturligt spö fick Cassador att lyssna lite bättre på mina skänklar och flyttade riktigt bra i slutet. 
 
En normal dag förut, så hade jag knappt våga galoppera en dag som denna, även om jag hade trimmat igenom Cassador ordentligt i både skritt och trav så gjorde jag inte rätt då. Nu, efter min nya ridning, så fattar jag galopp och WOW. Han kändes så otroligt fin idag, laddad men lugn, lyssnade på allt jag bad honom utan att sätta emot det minsta, mycket bättre än igår. Ååå jag kunde inte hålla tårarna borta men försökte skärpa mig. Trimmade på riktigt bra och inte en meter stack han, jag kunde rida med mer eller mindre långa tyglar, han var bara där, rund, spänstig och så jäkla fin. Jag kände att min sits är så otroligt mycket bättre nu, jag trimmar ofta utan stigläder och även igår, min stora rumpa och ben får då jobba sig ner i sadeln utan stöd. Idag klarade dem sig mycket bättre och känslan i sadeln va total!! Jag vågade inte öka galoppen igår då han inte kändes riktigt stadig och lugn som jag vill ha honom, han får inte ta bettet och sticka, han ska öka med kraft från bakbenen. IDAG, kunde jag göra allt, öka, korta, svänga och oh my så fin han var <3 
 
Vill ni se film på detta?? :) 
 
 
 
En dag på travbanan, ja helt enkelt underbar <3 
 
 


Min ridning


 
 
 
Igår hittade jag en häst med lös sko, tänkte bara skrittat ut igår men för att göra det vill jag ha en sko på då han redan slitit ner så mycket på sina hovar under den tiden han gick barfota på lösdriften. Försökte då slå på en baksko med hjälp av en i stallet men jag med min orutin och Cassador med ett vaket öga och noll tålamod med en gröngöling så höl det på att smälla. Cassador skulle aldrig sparka mig men igår var han arg på mig och jag blev arg tillbaka, en fajt som normalt kanske händer andra men för mig är det BIG NO. Så ångesten den va total, jag bestämde mig snabbt att lägga ner det så jag höll inte på så länge. När jag dragit av den nya skon då jag inte fick spika ner mer sömmar så stod jag vid sidan och funderade. Cassador vred sitt huvud bak och riktigt sneglade på mig med skarpa ögon, inte ilska utan mer kanske att han bad om ursäkt för hans sparkar och noll tålamod med mig. Jag gick fram och gosade med honom och släppte ut han i hagen.
 
På tre dagar nu hade han fått vila två och blivit tömkörd en dag. På söndag är det hoppträning och jag vill alltid trimma honom ordentligt innan träning, precis som om det vore en tävling. För man vill ju vara i form till både träning och tävling, speciellt med Cassador. Så jag trodde att jag skulle ha en explosiv häst idag som inte alls ville komma till mig från hagen, gammal vana. Cassador hade varit ute i kanske 1 timma när jag kom och skulle störa honom, men han kom nästan direkt mot mig, aaaw, då smälter jag. Gårdagen hade vi båda glömt och förlåtit varandra <3 Men jag visste fortfarande inte hur han skulle vara och rida och hovslagaren kunde inte komma fören efter 12 så jag var tvungen att rida honom för han kunde bara inte stå en dag till. Jag fick spendera ett helt pass på ridbanan vilket jag tycker är så tråkigt, förstår inte folk som sitter och harvar dag ut och dag in på banan utan att rida ut. Men ialf, så red jag mycket noga. Skrittade på långa tyglar kanske 5 minuter, sedan kortade jag dem och trimmade lite i skritten innan jag började trava fram, fram och fram för skänkeln. Tyckte han va lite seg på mina hjälper vilket jag uppskattar när jag hade trott att han skulle vara en bomb. Men jag trimmade igenom ordentligt i traven, ganska länge. Ökade väldigt mycket i början och i slutet så red jag mycket långsammare i trav och varierade med att sitta ner och sedan öka i lätt sits. Red väldigt mycket på stora volter och även innanför spåret, nästan hela travpasset. Sedan skrittade jag en stund, efter det så tror Cassador att det är galopp, smart häst, då brukar jag bryta mönstret och trava igen och fortsätta trimma. Öka, volter, böja och ställa, låta han få jobba mycket innan jag bryter av och när jag bryter av så är jag snabb med fattningen så han inte hinner att tänka. Men jag fattar aldrig en galopp fören han är ordentligt framme i traven och svarar på allt jag gör där, i lugn och ro. Han får inte dra iväg på egen hand och han får inte vara spänd, då blir resultatet i galoppen inte bra.
 
Galoppen sen var så BRA. Han är alltid lite galet pigg och spänd när han inte har fått jobba ordentligt på några dagar, men det fick jag ju äta upp. Om jag inte mins fel tror jag han drog iväg kanske 3 meter med mig och sedan fick jag honom till ro igen. Alltså jag är helt lyrisk över mig själv hur jag klarar av att rida denna fantasiska häst nu. Pernilla har inte behövt lära mig 100 nya knappar, utan de viktigaste, främst 1 knapp, och det är FRAM!!!
 
Ni ville ju veta hur jag rider Cassador nu, och det är så simpelt.
 
De goda tingen är 3
 
1. FRAM för skänkeln, ordentligt fram så hela hästen under oss får jobba, inte flänga fram utan stadigt fram.
 
2. Stadig sits, känn att du följer med hästen i alla gångarter men du får inte vara snabbare än hästen. Då stör du mönstret. Lugn och följsam.
 
3. Cykelstyre med händerna. När du rider, tänk att du håller i ett styre, inte tätt ihop utan hyffsat långt ut på styret. När du sedan ska svänga så följer händerna med. 
 
 
 
Min första bild visar hur jag red innan och som jag tror är det vanligaste tygelhandtaget man har. För mig är detta en stum hand på en het och känslig häst. När jag red så innan så hängde jag ofta i hans mun, jag va spänd och Cassador blev spänd. Pernilla har så länge jag vet ridit med mera breddade händer, likt min andra bild där jag har ritat in mitt fina cykelstyre. Ni kan se att händerna är mer isär och även följsamma. Styr jag till vänster, som på bilden så vill jag ha en lätt yttertygel, den får inte vara spänd/hård när hästen svängen. Den ska följa med eller vara lättad. Mitt problem är att Cassador gärna glider ut när jag ska svänga, hans boge svänger till höger när jag ska till vänster ex. Men nu har vi tränat på att ta med oss bogen i svängarna och med detta så ställer jag han utåt, samt att jag följer med lite mer med yttertygel, lite likt westernridning. Detta har verkligen gett resultat på Cassador och den där bogen börjar samarbeta i vårt team. Om den inte följer med kommer vi aldrig ha en chans på de snäva svängarna när vi ska tävla, grunden är A och O och den sätter vi nu. Cassador är så otroligt fin nu och med den nya ridningen är både jag en ny ryttare och han en ny häst. MAGISKT!! 
 
 
 
 
 Så här nöjd är han efter varje pass <3
 
En ny hovslagare kom idag och hjälpte mig med bakskona, då min hovslagare är utomlands och har just nu fullt i sin kalender, då jag glömt att boka in ny tid. Ialf, så spanade han in mina framskor på en gång, väldigt nyfiken hur jag hade gjort. Jag sa direkt att det är min andra skoning fram och har fortfarande massa att lära, MEN MEN; han gav mig massa beröm. Han tyckte att jag hade gjort ett kanonjobb och jag själv tyckte att skon kanske va lite stor men tänkte att han behövde lite mer stöd under trakterna och jag hade tänkt HELT RÄTT. Åååå jag blir så glad när jag gör något helt nytt och främmade och sedan får bra feedback på det av någon som har detta som ett yrke. Han tyckte, precis som min andra hovslagare, att jag va duktig som ville försöka göra det själv, samt att man sparar både tid, stress (tappskor) och lite pengar. Han gav mig även massa tips hur jag skulle göra nästa gång även att jag skulle försöka banka lite oftare i hans skor så det blir lite mer vardag istället för var 7:e vecka. Happy =)
 
 
 
 
Nu ska jag sova.... ZZzzz
 
 
 


Grinchen


 
 
 
 
Väldigt komiskt, efter mitt inlägg idag åker jag hem från jobbet och tittar på Grinchen. Samma budskap i denna film skrev jag om, det är inte presenterna som är det viktigaste, det är gemenskapen.
Det är inte alla som gillar själva Grinchen, visst var han lite annorlunda som liten, gillade inte Julen och åt gärna glas till frukost. Men sen, alla var ju elaka mot honom, rent av mobbade honom, även fröken. Han försökte faktiskt tycka om Julen men omgivningen krossade den, elaka whoare. 
 
Jag tycker den är vacker, lite hemsk på utsidan men otroligt vacker på insidan. <3
 
 
 


Appreciate what you have <3


 
 
 
 
 
" En hjärtskärande bild av en irakisk konstnär som tas i ett barnhem . 
Denna lilla flickan har aldrig sett sin mamma , så hon ritade en mamma på marken och somnade
i hennes famn."
"Uppskatta det du har , eftersom du inte vet vad du har förens det har tagits ifrån dig...
det är då det är för sent ."
 
 
Hur ofta tänker ni på detta i vardagen?? Nu är det snart Jul och många är girig och uppskattar inte det lilla. På nätet flödar julklappar och även på bloggarna, hur många julklappar fick du?? Vilken var den dyraste?? Jag kanske är ensam om detta men jag gillar inte att läsa bloggar där mängden och att vara bortskämd är i fokus. Där rubrikerna är jag vill ha, jag kommer att få, mamma och pappa köper...m.m. Jag gillar att läsa bloggar där man kämpar för det dem vill ha och även ger bort till mer behövande. Jag var väldigt bortskämd när jag var liten, fick väldigt mycket men mina föräldrar lärde mig att hantera det. Jag vill inte bli girig eller ego, inte då, inte nu och inte sen heller. 
 
Uppskatta det du har innan det är för sent. Hur många har inte känt detta någon gång?? Någon som förlorat någon utan att hunnit uppskatta det personen gjort för en. Jag tror att barn som växer upp idag är väldigt bortskämda då omgivningen "kräver" det. Barn får mobiler väldigt tidigt och det ska vara den senaste modellen annars kan man bli mobbad, likaså med datorer och kameror. Vi vill ha nytt, just den där och ha det dyraste, utan att uppskatta det man redan har eller vad den personen kanske får kämpa för att kunna ge oss det vi vill ha. 
 
Jag har helt slutat upp att vilja få saker från min omgivning, mina föräldrar. Vill jag ha något kämpar jag för det själv, samma sak med mina hästar. Jag har alltid alltid önskat mig en egen häst, men för att få det fick jag kämpa själv. Nu äger jag två helt egna hästar och jag har lagt alla mina egna ören på dem. Ingen, inte du eller du, kan säga att jag är bortskämd. Är så trött på dessa ord, "du är så bortskämd". Vem vill höra det?? Jag anser inte det som positiva ord i mina öron, jag vill kämpa och vara värd det jag har. Jag uppskattar det mer när jag lagt mina besparingar på något som jag verkligen vill ha.
 
Julafton närmar sig och ni som fortfarande går i skolan och inte kan jobba förstår jag om ni heller inte alltid kan köpa det ni vill ha. Tomten brukar veta vad man önskar sig men klarar inte alltid av det rent ekonomiskt. Försök att inte se mängden som den bästa presenten eller den dyraste, det är inte alltid den dyraste som är den finaste. Jag önskade mig ett år stickade raggsockar av min farmor då mina fötter behövde lite varmande kärlek. Det uppskattar jag väldigt mycket, när någon i familjen lägger ner tid och kärlek på något, inte bara pengar.
 
Jag önskar mig INGET i år, jo, jag önskar mig en frisk familj, julmat på bordet och massa kärlek på julafton. Detta värdesätter jag väldigt högt, mer än saker och ting i paket. Vi bestämde för några år sedan att vi inte byter massa julklappar i släkten. Vi träffas istället några veckor innan, lägger vårt namn i en skål och drar en lapp. Namnet som står på lappen, som vi håller hemligt för alla, ska vi köpa en julklapp till, runt 200 kr. Några brukar rimma och när man har läst sitt rim får man gissa, även när man öppnat julklappen får man gissa vem som köpt det. Det finns fyra knattar i familjen som får fler julklappar men även här tycker jag att vi har lyckats bra med mängden. Finns inget värre än att se barn sitta och öppna en efter en efter en utan att ens se vad som finns i dem. HELT glömt av att uppskatta det man får, det är vi som gör dem giriga, skyll aldrig på barnen. Vad är det för mening med presenter då?? 
 
 
 
Hur ser det ut på Julafton hos er??
 
 
 
 


Hej bloggen ^^


 
 
Fredag, lördag och söndag... fullt ös 24/7. Tänker skona er med detaljerna men kan berätta att det blev två utgångar, lite sömn, mycket häst och hjälpt en vän på tävling. Avslutade helgen med sushikväll och två filmer. Vi ville se en lipfilm och tänkte se Dagboken (som för övrigt är väldigt bra) men då kom jag på en film jag inte sett på väldigt länge, har ni sett I walk to remember?? Jag är väldigt känslig när det gäller filmer med mycket känslor, livsgnista och en handling där meningen med livet står i fokus. Denna filmen är lätt på min topp 10-lista och har ni INTE sett den så måste ni bara det. Se den gärna själv eller med en tjejkompis som ni vågar att fälla tårar tillsammans. Jag ljuger inte om att jag varje gång måste gå och tvätta ansiktet eller hämta en handduk. 
 
Klockan tickar iväg som vanligt, dagen i morgon kommer att se ut så här, om jag får plats med allt. Upp till stallet tidigt, promenad med min lugna Biffen eller tömkörning. Kanske skulle testa lite frihetsdressyr?! Sen när jag kommer hem blir det en snabb joggrunda om jag hinner innan jobb klockan 12. 20.00 slutar jag och åker direkt till en vän som jag aldrig hinner träffa då man jobbar om varandra och lever lite olika liv på helgerna. Blir det inte allt för sent kommer jag att blogga i morgon kväll.
 
Ni är verkligen sötare än sötast när ni hör av er till mig och undrar om det hänt något eller bara kolla om jag lever. Fy fy fy på mig som inte kan planera in den där bloggningen när jag lovat. Ångest på det, svar ja. Men jag har levt lite för mycket ensam ett tag, bott i denna burk när jag inte varit i stallet då. Så jag kände att det var dags att ta tag i livet, det sociala livet där man ser varandra i ögonen. Känner inte att jag vill leva ensam resten av mitt liv och prinsar växer inte hemma i lägenheten eller i stallet. Även vänskapen är viktig, en liten fika, telefonsamtal eller som idag, en barndomsvän är påväg hem från köpenhamn. Får ett sms att hon kommer att stanna till i Halmstad mellan 16.15-17.05, innan hon åker vidare. Jag sätter mig i bilen vid 16.00 och läser smset, då hade jag precis planerat sushikväll efter 17.00, åker hem och byter om och tar mig ner till stationen för att verkligen ta till vara på tiden. 
 
Måste bara berätta lite hur det går med den lugna och ibland heta Biffen, innan jag somnar. Ja Biffen, det är hans nya öknamn som jag hoppas kommer dyka upp flera gånger här på bloggen. Han ökar i vikt hela tiden och han har fri tillgång på halm och hösilage. Han mår SOM EN PRINS helt enkelt, det kan jag lova er. Han är stencool i boxen och går inte runt så mycket. Han går till den högra boxen hela tiden och tittar efter om hans nya flickvän kommit in, då det hänger ett skynke där för att stoet inte gillar andra hästar. Men ägaren tog ner halva då de försökte ta sig under det. Häromdagen berättar dem att Cassador hade stått och slickat henne i ansiktet.. haha, vilken häst jag har ^^. Riktiga tungkyssar!!
I början av veckan va han lite smått galen, vi var ju ute i skogen och galoppade och han lägger ju fortfarande alldeles för mycket energi där, även om det är mycket bättre så kommer det att ta tid. Däremot hemma på gården och på ridbanan så har jag trimmat en väldigt lugn Biff i två dagar, med skrittrundor i skogen före. Idag galoppade jag enbart i fältsits några varv och kände mig otroligt nöjd med det. Jag känner mer och mer vilket stöd jag ger honom i ridningen och hur han har utvecklats med det. Hans bogar följer med på volten istället för att smita iväg, mycket börjar ramla på plats.och jag är så stolt. Rider med ett fett leende och när jag ridit klart omfamnar jag hela halsen och pussar honom i massor. <3
 
 
 
 Julig hoppning och ett bra avslut på detta år,
även om jag fick agera hästskötare och sitta på läktaren ;)
 


Blöt storm


 
 
Jag älskar detta väder, nooot!! Önskade man hade en anläggning i ett varmt land på vinterhalvåret så man slipper mugg, blöta hästar, massa täcken, hänga upp och torka, leriga hagar, ridbana som är vattenfylld, spola ben varje dag m.m. Ja listan den kan göras lång, men bara det inte hade regnat, hade hellre önskat snö och lite kyla. Allt blir mycket torrare då och lite kyla har ingen dött av ^^, bara för att jag jobbar i -25 grader. 
 
Så vad gör man om det ösregnar, blåser, ridbanan är blöt och inget ridhus?? Jo man slänger på ett regntäcke på hästen och även full mundering själv, sen rider man ut barbacka. Klättrar i skogen och lyssnar på musik. Funkade skitbra ;)
 
Min första tävling 2015 är preliminärt inbokad, går inte att anmäla sig än men lovar att jag kommer att vara bland dem första ^^. Jag är så taggad på detta och det är första gången på sjukt sjukt länge som jag känner ren lycka. För hur roligt blir det om man åker till en tävling halvtaggad och osäker?! Jag har ingen erfarenhet av att det blir bra då. För mig räcker inte en fin färg på rosetten, jag vill att allt ska funka. Jag vill ha en glad häst och jag vill själv inte gå in och göra en safe runda. Jag vill kunna träna stenhårt innan och leverera resultat från det på tävling. Jag må bara ha tävlat i 3 år och är långt ifrån rutinerad, men jag är tjurigt envis på att jag ska lyckas tillsammans med Cassador. Tillsammans med Pernilla så tror jag att vi kan ta oss dit vi vill, får vi bara vara friska och jag kan fortsätta öka Cassadors vikt och muskler så kommer han må bra. Kapaciteten finns redan där, jag måste bara trimma in mer rutin. Åh.. så fort jag tänker och pratar om det blir jag helt till mig ^^. 
 
 
 
 Ja det är vanliga hinderstöd på 1.70 ^^
 
 


Innan jag somnar..


 
 
ÄR SÅ HÄÄR TAGGAD PÅ 2015 TÄVLINGSÅR =D
 
 
 


Snabbinlägg


 
 
Full fart idag, har hunnit rida ut en långrunda med en kompis i stallet vid reservatet, nära stranden. Supermysiga vägar där man både kan trava, galoppera och hoppa. Cassador skötte sig bra med tanke på att han hade en vass dag, alltså taggad till 1000 och är mer vaken än 10 hästar ihop. Väl hemma sen väntade en framskoning av mig själv, men jag tänkte bara ta en hov idag och den andra till helgen. Som jag slet med den, hatar sömmarna och en vass häst gjorde det inte lättare. Men jag höll mig lugn och till sista sömmarna orkade jag inte så då åkte brämsen på. Gillar inte att brämsa men ibland är det väldigt lugnt och skönt. Blev väldigt nöjd med resultatet. Nästa gång får bästa hovis fixa till dem och lära mig lite mer. Beundrar verkligen hovslagare att de orkar, jag va genomsvettig efter en sko ^^. 
 
Klockan kvart i två ringer Chefen och undrar om jag kan börja jobba om en timme i matsalen. Jaha, hinner inte sova middag eller blogga eller maila. Så min dag blev lite pannkaka men skönt att slippa kylan lite :) 
 
Jag har fått lite önskningar om ett inlägg där jag kan ge er tips från min ridning som jag använder nu. Är det fler som vill läsa det? Isf kan jag göra ett så fort jag får tid, vore roligt om jag kunde nå ut till fler som har eller sitter i samma sits som jag gör. Det är verkligen inte lätt med dessa heta hästar, fick en kommentar från en go hästvän idag att hon nog aldrig skulle våga sitta på Cassador. Jag märker det själv när jag rider andras hästar, för mig känns det som att hoppa upp på en lat ridskolehäst, om ni förstår min poäng med det hela. Man blir lite hemmablind när man bara sitter på en het kamin varje dag. Förstår själv inte hur jag har stått ut... inte Cassador heller. Om hästen själv hade fått välja hade han bytt ut sin ryttare för läänge sedan.
 
Nej nu måste jag sova, upp tidigt och släppa ut hästar :) Godnatt fina läsare <3
 
 
 
 Saknar att ha båda mina trollungar <3
 
 


Dagar som denna...


 
 
Jag uppskattar livet så otroligt mycket, även om något kan vara jobbigt och man känner ibland att man bara vill krypa ner i sängen och stanna där väldigt länge. Så ser jag mig omkring, tar tag i saker istället för att deppa ihop. Detta hände mig under en period, livets resa ändras och blir inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men det jag tyckte jag hade som problem då va ju bara småpotatis. Jag lärde mig själv att så fort något jobbigt dök upp så letade jag snabbt upp ett motargument till varför jag inte skulle ge upp. Det kan exempelvis handla om vänner, killar, hästar, ekonomi, jobb m.m. Många killar är svin, men det finns minst lika många tjejer som är det mot killar. Bara för att jag har mött många nötter i mitt liv så betyder det inte att alla är och kommer att vara det (även om jag tror det). Vänner kommer och går, så är det bara. Några gamla består och några byts ut. Man lever olika liv och vill man hålla hårt i en vän måste man acceptera det nya. 
 
För mig har det varit jobbigt i hästvärlden länge, men det vet ni redan. Många hade kanske inte gått den vägen jag tog från början, en del hade vänt en bit på vägen eller hittat andra lösningar. Jag har aldrig tagit något förgivet men jag har haft en stor näve envishet att vilja utvecklas och en dag lyckas. Varje dag nu, är en ny dag för mig. Allt kan hända med Cassador, han är aldrig samma häst 24/7, humör som ett sto ena dagen och snäll som ett lamm andra. Men till den största delen alltid snäll, han har aldrig försökt göra mig illa, förutom alla dagliga kärleksbett han ger. Jag har lagt ner mycket tid, ork och lust på denna kille och det känns som att jag kan ge lika mycket till. För varje dag är det något nytt, ingen träning är den andra helt lik och Cassador börjar infinna sig i det. Under den värsta tiden ville han inte se åt mitt håll, han ville inte bli fångad i hagen och ångesten hos mig bara växte. Vad ska jag göra?? Vad gör jag för fel?? 
 
Nu till denna underbara dag som blir allt fler och fler. Jag börjar med att fixa allt i stallet och även mocka hagen. I hagen så bryr sig Cassador inte alls om mig, grannen är mycket roligare att busa med. Han går fram och tillbaka och kan inte stå still många sekunder. Det syns tydligt på Cassador att han är rastlös, även om han går i en större hage nu så måste han hitta på saker hela tiden. Jag brukar se mig omkring och de flesta hästar står och vilar eller ligger ner, inte Cassador. Så jag gick och tömde kärran och hämtade grimskaftet. Tänkte, nu kommer han inte vilja gå in, han kommer vara pigg i stallet och även ute. Ropade på honom och direkt vände han på skon och...gick mot mig. Han hann till och med fram till utgången före mig och väntade. Aldrig hänt på nya stället, får alltid vänta in eller gå och hämta honom. Stor skillnad med Corvette, hon kommer alltid, i full galopp eller bara lunkandes. Cassador va sedan väldigt lugn i stallet, skrittade sedan ut en lång runda barbacka med Moa och avslutade passet med lite galopp på banan. Han va så lugn i galoppen att jag fick till och med lägga på mycket ben. Han va avslappnad, lugn och frustade gott hela tiden. Detta trodde jag aldrig skulle hända, Cassador ville bli riden då han vet att han kan göra åt energi där, kanske?! Kanske inte?! Jag hämtar alltid Cassador strax efter utsläpp eller rider innan utsläpp, vilket jag kan förstå honom om han inte vill gå in när han precis gått ut. Så...för mig är ett sådant steg enormt, jag blir helt galet glad och varm inombords. För mig är det ett steg framåt på vår långa resa. Förtroende för varandra i ett team är A och O. Människor mellan, hund - människa, häst - människa m.m. Är man inte redo att skapa det eller bygga upp något som en gång varit så kan man lägga ner. Det kanske funkar på kort sikt och de lägre klasserna men inte om man vill nå toppen. 
 
 
Är era hästar lätta att ta in från hagen?? :) 
 
 
 
 Cassador va sotis på min halsduk, kärleksnaffs är vardagsmat för oss ^^
 
 


Frihetsdressyr


 
 
 
Jag har länge velat men inte tagit tag i det, Cassador är väldigt lättlärd
och smart häst. Jag kommer till våren att lära honom att buga, eller ialf göra ett bra försök.
Älskar nya utmaningar och Cassador gillar ju att stretcha sig själv så detta kanske han kommer att gilla.
Då Cassador egentligen behöver röra på sig 7 dagara i veckan så tänkte jag införa detta på hans vilodag. Jag vill att han har en vilodag men han blir helt koko av att stå så detta borde ju vara utmärkt att göra på en vildag.
 
 
Kan er häst buga?? Ni kanske också vill lära er häst :)
 
 
 


2:a advent


 
 
Igår kväll va jag på en riktigt mysig och god middag med hästtjejerna från gamla stallet, shit, trodde verkligen att jag skulle rulla hem. Sen blev det utgång med trevligt umgänge på stan, kom hem lite väl sent men tog det ganska lugnt.
 
Idag har jag spenderat dagen på jobbet, sista jobbsöndagen detta år, om jag inte vill jobba lite extra. Nu ligger jag i sängen och tittar på Hunger Games 2, hade helt missat att se den. Unnar mig lite godis och glass i detta tråkiga väder. En annan i stallet fick ta hand om Cassador idag, väldigt snällt då jag får chansen att sova ut och ta det lugnt innan jobbet.
 
Bara 1 timma kvar nu innan jag stänger ner tävlingen, den som vill vinna ett träns måste delta i alla 3 frågorna och jag kan meddela att mailen har jobbat på bra idag. Jag har även fått in varma och fina kommentarer på mailen, en del av er har aldrig kommenterat på bloggen av olika anledningar. Blev otroligt varm i hjärtat och en en gång glad för att jag har så fina följare och läsare. 
 
 
 
 
Kärlek <3
 
 
 


provtitt på julbilder =)


 
 
 
 
 
 
 
 
 


Silverbjälke


 
 
 
 
OM NI INTE redan följer Mr Silverbjälke kan jag varmt rekommendera att göra det. Ni som följt mig från början har sett vilken underbar feedback jag fått från denna människa, och jag har även sett att han gör det hos er andra med. En fantastisk hästvän som sprider vänskap och hjälp här på nätet <3
 
 
 silverbjalke.se
 
 
 


Jag skiner med solen


 
 
Jag är helt galet glad, alltså, jag är SÅ HÄR GLAD!!! Vill ni veta varför?? haha, klart ni vill när jag lägger upp det så här ^^. Jo jag har hittat ett bett till som funkar på Cassador där han är som skarpast, jobbig och spänd. Det är när jag rider ut och vill ta en galopp. Under hela tiden jag haft Cassador har jag aldrig kunnat galoppa ute utan att han vill dra iväg, därför har jag på den senaste tiden helt enkelt struntat i att galoppera ute. Det blir ju ingen bra upplevelse för varken mig eller Cassador. Nu red jag, Carro och Moa ute med våra stora hästar, ja Cassador va den minsta. Vi red säkert i 2 timmar, bort mot Plönninge och runt där i alla gångarter. Jag fick ligga först när vi tog galoppen och det gick väldigt bra, visst ligger han fortfarande på och tog i så han skvätte ner Octagon som låg bakom, stackarn fick tom en lite större sten i huvudet. Men tack vare detta bett och graman så hade jag bra kontroll på honom, behövde inte dra och slita utan hålla ett stadigt tag bara. Saken var även den att Cassador mumsade ordentligt på bettet, han har aldrig skummat så mycket på några andra bett och det betyder att han verkligen gillar det.
 
Men jag behöver hjälp av er läsare, vad heter bettet Cassador har i munnen?? Vi kunde inte komma på det och jag tänkte se om jag kunde hitta ett på nätet och köpa. Det är inte alls så skarpt som ett pessoa, för det finns ett stopp på bettringen. Ni kan se att det sitter en liten plutt på bettringen ovanför bettet. Den gör att man inte kan dra och dra så det blir skarpare och skarpare. Utan det finns lite häveffekt men ändå millt. Ja jag kan inte beskriva hur bra det funkade på Cassador som ÄR väldigt känslig i munnen men stark i kroppen... =D
 
Sen vet ni att jag la ut ett inlägg där jag visade hur känslig och tunn nosryggen är, om ni missat det kan ni kika HÄR. Detta bett har även en rem som påminner om ett hackamore, men även detta är mycket snällare. Här kan jag fästa remmen högre upp vilket är svårt att göra med ett hack då byglarna trycker mot käkbenet. Har ni använt ett sådant bett och vad har ni för upplevelse??
 
 
 
 
 
 
 
Tripp, Trapp och trull <3 Vilken mysig runda!
 
 


Magiska <3


 
 
Magiska bilder, tack bästa Lexi Mudifaj <3 
Fler bilder kommer <3
 
 
 
 
 
 
Jag blev rörd av dina fina ord Lexi, och ja, bilderna är helt magiska <3
 
 


Hej mina bästa läsare =)


 
 
 
Idag har Cassador fått gå på lina, haha, njae inte direkt men springa runt mig ^^. Han är en liten jävel just nu, ilsk och väldigt pigg. Cassador har blivit väldigt kaxig och jag försöker att inte tappa humöret.. men som jag sagt innan. Oftast räcker det att höja rösten och då blir han som ett lamm... några minuter. 
 
Igår började jag märka att muggen kommit tillbaka, den va nästan borta när de gick i den stora gräshagen, men nu går han i en som är väldigt upptrampad och så fort det blir lite blött i marken så blir det lätt lerigt och muggen frooodas. Så idag när jag tog ut han i boxen va benet svullet igen... SUCK. Men jag har tvättat ovh fixat och vi får se om det är svullet i morgon med, då får jag börja linda igen. Hatar verkligen att linda hästar om de inte ska ridas, självklart inte om de är svårt skadade, men som nu, linda för att inte smuts ska komma åt och gotta sig på Cassadors ben.
 
Annars så hare jag städat lägenheten och pyntat lite mer, hittar dock inte alla tillbehör så som addapter till min ljusgran. Letat som en tok och så mycket gömställen har jag inte, eller jo, förmodligen eftersom jag inte hittar den. Jag har även handlat fredagsmys i form av mat, frukt som ska bli fruktsallad, glass, grädde till min julgröt som ska bli ris á la malta, även chips och choklad. Sist men inte minst lite gott vin och cider, syrran får bestämma om vi sätter på batsun men det lutar åt det, mmm mysbastu med fruktsallad =D =D Sen ska syrran fixa film, MEN FÖRST ska vi se IDOLFINALEN!! Och jag har fixat så jag kan börja 15 och sluta 20.00, YES, vill ju inte missa en mycket spännande final.
Jag kommer fortfarande ihåg Lisas första audition, där hela juryn sa till Lisa att de är färdiga med Idol för att de redan hittat vinnaren. Jag tror att det kommer bli så, men jag gillar båda, Molly har en enorm personlighet och karisma, älskar att hon är glad hela tiden. Det smittar av sig, jag älskar att vara glad. Men Lisas röst kommer att få hela globen att explodera, hennes röst slår Carola med råge =D
 
 
Kommer ni att se IDOL??? Vem är er favorit och varför?? =)
 
 
 
 
 Jag hoppas jag kan bjuda på lite bilder ikväll <3
 
 


Magisk dag


 
 
Varje gång Lexi fotar mig och Cassador så blir dem magiska!! Lexi har blivit en riktigt duktig fotograf och jag är så glad att hon vill följa med ut och föreviga våra stunder. Idag hade vi ett juligt tema, bilderna blev SÅÅ bra så jag kommer att ha det svårt att välja. Inom kort kommer de upp <3 
 
 
 


Kaos på jobbet


 
 
Börjar klockan 16.00 men idag möttes jag av ett mörkt företag, vi alla sitter i matsalen nu utan lampor, men Ica har fixat mysbelysning.
 
 
 


Snart 2015


 
 
Igår kom jag på en sak, shit det är ju 2015 snart, visst det är julafton före som många längtat efter. Men för mig kommer nog hela 2015 vara som Julafton, vi kommer nämligen att ge oss ut och tävla igen. Tiden går verkligen fort och jag började fundera lite kring vad jag vill nästa år. Jag vill ju först och främst att det ska vara roligt att tävla igen, jag vill inte ha ångest påvägen dit eller påvägen hem, även känna att jag INTE är i vägen på tävlingsplatsen. Jag vill kunna gå in på banan och känna att det är här vi hör hemma, känna att jag kan och vill fajtas med dem andra ryttarna. Inte bara gå in och få till en lugn och bra runda... efter runda, efter runda. Med detta tror ni att jag kommer rida på som en idiot för att hamna i toppen?? Åh nej, där har ni helt fel. Cassador har redan turbo så jag ska bara lära mig att hantera den och även dra nytta av den. Han vinner mycket mark och även i luften. Det jag tränar på nu och kommer sedan att ta med mig in på tävlingsbanan är att RIDA ORDENTLIGT på banan. Behöver inte vända upp 7 mil ifrån hindret eller låta Cassador glida ut från linjerna och göra det svårare för honom. Jag kommer att rida noga, hela tiden tänka på att ha med mig bogarna och även bakbenen. Det gäller att ta med sig träningen till tävlingen, så enkelt är det.
 
Det är väldigt bra att filma sig själv, för mig blir det som en liten teori efteråt. Pernilla sa till mig att jag inte får dra i en tygel utan måste dra i båda, jag nickade och sa jag men visste egentligen inte vart hon menade att jag hade gjort det. När jag tittade igenom filmen sen kunde jag se vart jag gjorde det, precis innan ett hinder kan ni se att jag gör det på filmen. Något som jag absolut inte hade en tanke på att jag gjorde, så det måste tränas bort. En sak till som Pernilla påminner mig om hela tiden och det är min rumpa och min sits. "Ner med rumpan, ner med rumpan, ner med rumpan", alltså jag har sjukt svårt att sitta ner på Cassador när jag hopptränar. Jag rider mycket barbacka och försöker att träna på att få en bättre sits, sen att Cassador är extra känslig med gör inte saken lättare. Så träna, träna och träna.
 
Kan även berätta för er att mitt knä snart är helt återställt, jag har haft lite känningar i det men igår masserade jag det lite. Efter en stund så släppte allt, kan ju hända att det har legat en nerv i kläm eller något också, för det har inte gjort ont ont, utan mer stramat ont. Haha, svårt att förklara men snart kommer jag att börja springa lite smått igen, tänkte börja till helgen eller nästa vecka. Förra vintern när jag va inne i en löptid så red jag så mycket bättre, vet ni varför? Jo det var för att jag fick en mycket stadigare och bättre sits, löpningen var som en styrketräning för mig. 
 
Fick ett sms av Pernilla där det bla stod,
"Så bra det gick på träningen va, jag är stolt över dig och din utveckling"
Ingen ryttare klarar sig utan sin tränare, jag har funnit en som verkligen bryr sig.
<3 <3 <3
 
 
 
 
 
 
HUR taggade är ni på 2015?? Vad har ni för mål?? =)
 
 
 


Tillbaka till vardagen


 
 
Nu känner jag att jag har min vardag tillbaka igen, en häst är det jag vill ha just nu, då jag vill ha lite tid för annat. Igår sov jag bort hela min fritid efter stallet, kanske hade några timmar att ta igen så jag lät mig själv göra det. 
 
Idag va jag först i stallet och fixade, Cassador trivs ännu bättre i det stora stallet med massa kompisar och när jag tände lampan, då jag va först i stallet, så stod han och sin nya tjej Loppan med mulen mot varandra. Loppan är raka motsatsen till Razzia i storlek, detta är en stor dam som lätt hade kunnat sopa Cassador under matten, men de har gått bredvid varandra i hagen och jag har sett att de småsmugit lite med kärleken. Detta gör mig så himla glad, visste hur han skulle reagera när Razzia åkte men det verkar som att det går minst lika bra nu som då.
 
Cassador står även på halmbädd nu, han är verkligen jättejobbig när han står på spån. Sprider allt och är en riktig gris, men med halm, ialf nu i 3 dagar så har han lagt allt bajs längst bak och det är lätt att mocka igenom allt. Jag och Moa red ut med Loppan och Cassador, avslutade med lite trim på banan då jag inte vågade galoppa på ängen då Cassador stack nästan med mig i traven och då menade jag verkligen en ökad trav. haha :)
 
I morgon blir det klättring på schemat, kanske skulle vi våga oss på den allra brantaste eller så håller vi oss till på den lite lägre, får se hur underlaget är =)
 
Jag har även lagat god mat, kött, sås och grönsaker. mmm, älskar mitt nya jag =) Sen har jag även gjort JULGRÖT, mmmm!!
 
 
 
Roligt att ni gillade min tävling ;) Ska bli spännande och se hur många som kan och vill delta =D
Vi hörs i morgon, bättre bloggning då jag lovar!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


24 dagar till jul


 
 
Ni är helt fantastiska som följer och stöttar mig här på bloggen. Därför tänkte jag ge er, bara NI som följer mig, chansen att vinna ett träns på julafton. 
 
Tävlingen går till så här:
 
3 inlägg kommer att publiceras innan Julafton.
 
Vilka dagar säger jag inte och inläggen kommer endast att synas i 24h, sen tar jag bort det.
 
I inlägget kommer det att stå en fråga, ni svarar inte i kommentar utan ni skickar svaret till ericajoh9@hotmail.com.
 
När alla 3 inlägg har publicerats och tagits bort så kommer ni förhoppningsvis skickat tre mail till mig med det rätta svaret i.
 
De som svarat rätt kommer att få vara med i en dragning och på Julafton kommer jag att presentera vinnaren av ett träns från equipe.
 
 
Något ni inte förstår??? 
 
 
 
 


Hästsläp


 
 
Nu är släpet sopat, skurat och riktigt torrt. Rent och fint en stund ialf :) Jag byter däck på bil och släp två gånger om året helt själv, då passar jag även på att tvätta släpet noga.
Hur noga är ni med ert släp??