Jag skiner med solen


 
 
Jag är helt galet glad, alltså, jag är SÅ HÄR GLAD!!! Vill ni veta varför?? haha, klart ni vill när jag lägger upp det så här ^^. Jo jag har hittat ett bett till som funkar på Cassador där han är som skarpast, jobbig och spänd. Det är när jag rider ut och vill ta en galopp. Under hela tiden jag haft Cassador har jag aldrig kunnat galoppa ute utan att han vill dra iväg, därför har jag på den senaste tiden helt enkelt struntat i att galoppera ute. Det blir ju ingen bra upplevelse för varken mig eller Cassador. Nu red jag, Carro och Moa ute med våra stora hästar, ja Cassador va den minsta. Vi red säkert i 2 timmar, bort mot Plönninge och runt där i alla gångarter. Jag fick ligga först när vi tog galoppen och det gick väldigt bra, visst ligger han fortfarande på och tog i så han skvätte ner Octagon som låg bakom, stackarn fick tom en lite större sten i huvudet. Men tack vare detta bett och graman så hade jag bra kontroll på honom, behövde inte dra och slita utan hålla ett stadigt tag bara. Saken var även den att Cassador mumsade ordentligt på bettet, han har aldrig skummat så mycket på några andra bett och det betyder att han verkligen gillar det.
 
Men jag behöver hjälp av er läsare, vad heter bettet Cassador har i munnen?? Vi kunde inte komma på det och jag tänkte se om jag kunde hitta ett på nätet och köpa. Det är inte alls så skarpt som ett pessoa, för det finns ett stopp på bettringen. Ni kan se att det sitter en liten plutt på bettringen ovanför bettet. Den gör att man inte kan dra och dra så det blir skarpare och skarpare. Utan det finns lite häveffekt men ändå millt. Ja jag kan inte beskriva hur bra det funkade på Cassador som ÄR väldigt känslig i munnen men stark i kroppen... =D
 
Sen vet ni att jag la ut ett inlägg där jag visade hur känslig och tunn nosryggen är, om ni missat det kan ni kika HÄR. Detta bett har även en rem som påminner om ett hackamore, men även detta är mycket snällare. Här kan jag fästa remmen högre upp vilket är svårt att göra med ett hack då byglarna trycker mot käkbenet. Har ni använt ett sådant bett och vad har ni för upplevelse??
 
 
 
 
 
 
 
Tripp, Trapp och trull <3 Vilken mysig runda!
 
 


Postat av: MalinKalin
2014-12-06 - 18:05:01

Lånar du bettet av nån? Har nog aldrig sett detta tidigare men vad kul att det funkade så bra :)

URL: http://malinkalin.blogg.se


Postat av: Linda
2014-12-06 - 18:16:43

Bettet är ett Myler kombinationsbett. Finns i ngr olika varianter.

Postat av: Lina
2014-12-06 - 20:47:29

Hej..!
Sånt bett har jag här hemma som ligger och skräpar om du vill köpa ett begagnat..😊

Svar: Hej :) Vad snällt, vill du maila en bild på det?? Skicka det till [email protected] <3 Tack!!
Ica


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: