Halleluja moment!


 
 
Känslan idag är en av få, visst har jag upplevt många halleluja moment på Cassador men dagar som denna var längesedan. Jag är väldigt duktig på att göra en ordentlig uppvärmning innan man börjar hoppa, hellre för mycket än för lite anser jag. Cassador kändes otroligt fin i början, mjuk, stadig och lyssnade väldigt väl. Började sedan hoppa fram på en volt på sockerbitshindret, en för varje varv. Sedan började jag hoppa hela linjen, sockerbitshinder, kryss och sockerbitshinder, 14 meter mellan varje. Jag bestämde mig innan att jag ville komma kort och lugnt in och sedan hålla det, valde att komma på 5-5. Efter det så kom jag på 3-3, varierade med 5-5, 4-4 och 3-3, nu kommer vi till det magiska. Trots att jag ändrade från stora galoppen till lilla och tvärtom så blev han aldrig stressad, studsade eller försökte ta sig ur det. DET är enormt stort framsteg för oss. Jag sitter lugnt och känner att jag börjar få till ridningen, har däremot mycket kvar att trimma in i huvudet som jag kan se på filmen men jag är faktiskt stolt över mig själv. 
 
Film finns men min dator kommer nog inte att vakna mer och jag får inte in filmerna på syrrans dator. Jag ska verkligen försöka ladda upp klippen i morgon så ni också kan få se min känsla. I morgon ska vi hoppa bana för på söndag är det dags för en liten tävling, 95 cm och 105cm. Precis lagom för vårt självförtroende :)
 
 
 
Inte ett revben syns, pälsen glänser, musklerna börjar titta fram och jag ser ett lyckligt team <3 Happy!! 
 
 


Vilken dag..


 
 
Klockan ringer, upp och hoppa. Frukosten äts i bilen annars kommer jag aldrig till stallet. Motionstrim med Cassador, vi jobbar enbart med bokstaven A när han har vilat och det är fram, fram och fram i alla gångerna innanför spåret.
Sedan iväg till mataffären och Clas ohlson, handla, shoppa och köpa nödvändiga saker. Hem städa, laga mat, städa, skura, fixa och tvätta. När jag ätit upp maten tittar jag på klockan... Jobbet börjar om 1 timme, suck!! Visst har jag hunnit med mycket men bara hälften egentligen. I morgon blir det fullt ös igen, hoppas på fint väder så jag kan trimma på utebanan! 
 
 
 
 


Everything is awesome


 
 
Jaha, då var denna måndag över, haft en extra lång och mysig helg. Hade tagit ledigt i fredags för att jag skulle till Åby och hoppa men glad att jag avbokade det. Spenderat hela helgen på en småländsk ort, red Cassador tidigt i fredags sedan red en annan tjej honom i lördags och sedan vilat två dagar. Så nu blir det hårdtrim igen, ni har väl läst artikeln som hippson skrev?? Hästarna behöver vila sitt skelett efter hård träning. För mig är det hårdtrim med variation och sedan återhämtning i form av vila. Alla hästar behöver lite semester då och då efter mycket träning och tävling, även vi människor. Nej nu ska jag hoppa ner i sängen, i morgon ska jag upp i sadeln igen, som jag längtat efter min fina prins <3
 
 
Mer bloggning kommer i morgon och då ska jag berätta vilka tävlingar jag bokat in. :) taggad på nytt!!! 
 
 
 
 
Har ni sett den senaste legofilmen?? ^^ Jag blev "tvingad" att se den, hade sågat den innan jag sett den men blev faktiskt positivt överraskad hur bra den va. Grymma skådisar var det bakom rösterna... men så var det den här låten. "everything is awesome", den har fastnat i mitt huvud och jag kan inte sluta sjunga. Peppad och glad är jag men extra toppad när jag sjunger på låten. ^^ Ni måste lyssna på den!!
 
 
 


Rätt slit lönar sig!


 
 
Idag är det onsdag och dagen börjar alltid med en tur till stallet. Jag kör förbi den långa hagen och jag ser Cassador står och äter, hinner bara parkera bilen sen ser jag att han hunnit lägga sig ner. Vem vill bli uppdragen ur sängen när man känner sig trött i benen och helt slut?? Nä det är verkligen ångest på topp varje gång jag måste dra upp honom när jag ser att han precis lagt sig ner. Samma var det i lördags när vi skulle iväg och tävla, då låg han i ligghallen helt själv medans en annan häst stallet stod och vaktade honom. Så himla sött!!
 
Idag byggde jag fram tre sockerbitshinder på bågar, det blev en liten serpentinbana som ni kan se nedan. Jag hade 28 (7 språng) meter mellan den blå och rosa bommen och 24,5 mellan den rosa och den gröna ( 6 språng).
 
Jag började med att jobba han väldigt länge i traven och i galoppen, han va inte lika pigg som igår men mycket energi hade han. Jag fick lära mig att jobba med mycket halvhalter från Thomas träning, så i traven la jag halvhalter vid varannan bokstav och i galoppen mitten på långsidan och mitten på kortsidan. I slutet av uppvärmningen så la jag enbart halvhalterna på långsidan i galoppen och jobbade han sedan mycket framåt tills nästa halvhalt. Han lär sig himla fort den här lilla hästen, så fort vi börjar närma oss "halvhaltstället" så räcker det att jag sträcker på mig lite och jobbar han med sitsen så svarar han direkt. 
 
Innan jag började hoppa i galopp tog jag några skutt i traven och han kändes väldigt lugn och sansad. Sen taggade han till lite när jag började hoppa men i början ville jag bara få till ett bra flyt och även få honom lugn så jag la in ett extra galoppsprång. Jag fick hålla på en stund innan jag ökade två växlar. Nu kändes han riktigt fin och jag valde att komma på rätt antal språng, 7 och sedan 6. Han, eller vi gjorde det riktigt bra och jag fick till den långa galoppen utan stress. Jag valde att avsluta när vi hade gjort allt perfekt, i morgon ska vi trimma med mer hinder och grunden vi satte idag kunde inte bli bättre. Mycket nöjd Cassador efter passet, han valde till och med att följa med mig och plocka undan allt istället för att gå ut ur den öppna porten som vi gick förbi, lite söt är han allt.
 
 
Tänk på att inte rida något på spåret i övningen. När ni kommit en gång så vänd snett igenom och kom igen. När ena varvet känns bra så byter ni varv. 
 
 
 
 


Love being me


 
 
<3
 
Det är så sant som rubriken lyder, jag älskar att vara mig själv och det hoppas jag att ni gör med. Jag vaknar upp varje morgon, nästan, med ett leende på läpparna. Det är en ny dag i livet och det är bara jag som bestämmer vad den kommer att innehålla och hur den kommer att sluta. En ny dag där jag är jag, en frisk och glad människa som verkligen uppskattar livet och all kärlek den ger. Visst finns det motgångar i livet som gör det svårt, men det är tyvärr bara något vi alla måste ta oss igenom. Att vara elak och dum mot andra människor är inte något man inte vill uppnå i livet, jag tror nämligen inte att den som mobbar gör det för att han eller hon vill det. Jag vill tro att det finns en anledning bakom mobbning och elakheter. Det är något vi alla måste stå upp emot!!
 
Jag va ute och sprang idag, då hinner man fundera en hel del på allt och lite till. Jag listade upp i huvdet vad som gör mig till den jag är idag, varför jag nästan alltid har så mycket energi och vad som gör mig glad.
 
1. Allra högst upp på listan kommer min familj. Utan dem hade jag inte varit den jag är och de betyder 
något oerhört mycket. En familj kan man inte köpa för pengar, det är något som man föds med. Tyvärr tas familjemedlemmar ifrån oss när vi minst anar det. Så älska och förlåt, vi är människor och vi gör fel. Ta hand om er familj!
 
2. På andra plats kommer mitt andra liv och det är faktiskt mina hästar. Utan hästarna är jag inte hel, jag fasar för den dagen jag kanske måste välja bort dem för en familj. Men jag kommer att göra allt i min makt för att slippa att välja bland det bästa i mitt liv.
 
3. Nu kommer självklart mina vänner, dessa växer inte på träd och jag känner mig så lyckigt lottad som i vuxen ålder känner att jag har de rätta vännerna efter en jobbig tid i skolan. Hästvärlden och bloggvärlden har gett mig ännu fler än vad jag kunde önska mig, jag känner mig väldigt rik på så vackra och omtänksamma vänner omkring mig. De finns alltid där, ett omtänksamt sms, ett gulligt snap eller ett långt telefonsamtal där de faktiskt bryr sig. Detta är heller ingen man kan köpa för pengar, inte den riktiga vännen som stannar for ever <3
 
4. Jag älskar MAT, mat, mat och mat. Utan den kan vi inte leva men jag lever lite extra mycket då jag njuter till 1000 när jag äter god mat. Mina närmsta vänner kan nog instämma då det både känns i smaken och även ljuden från min mun ;) Jag lägger hellre 1000 spänn på mat än kläder, kläder ger mig ingen njutning, visst är det roligt med snygga kläder och vill man se lite extra piffig ut så kan något nytt i garberoben vara roligt. Men mat, åh jag älskar verkligen mat och hela detta rike.
 
5. Här kommer nu all annan träning in bortom ridningen. Det värsta jag visste när jag gick i skolan var att springa 2000m, jag flåsade och stannade väldigt många gånger. Jag fattade bara inte hur folk kunde springa och tycka det va roligt, idag har jag förstått mig på det. Jag kom nyligen hem från en runda på 6 km, det är helt fantastiskt att känna hur kroppen orkar och vill ge mer. Jag har inget gymkort men det finns ett utegym som jag brukar använda och jag brukar även träna lite styrka hemma efter ett gott löppass.
 
 
Jag är glad, full av energi och älskar livet som det är. Självklart saknar jag vissa delar men allt har sin tid, ibland får man vänta lite extra på det goda. Jag skulle vilja att ni listade upp 5 saker i huvudet som gör er glada och uppskatta det lite extra mycket. Det kanske finns något på listan som ni inte har gjort på länge, träffat er familj eller kanske haft de där löparskorna i garberoben alldeles för länge. Vad som, använd er av det som ni älskar i livet och lev upp till det. Jag lovar att det gör er glada och därmed er omgivning, det smittar av sig. Älskar er själva, ni alla är vackra som ni är!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Dressyrtävling


 
 
Fy mig så dålig bloggning det blivit på senaste tiden, jag ska verkligen försöka rycka upp mig och lägga mer tid på den. Ni går ju in här varje dag ser jag och hoppas men så sviker jag er, ja fy mig. Jag har däremot haft mina anledningar till att jag valt att inte sitta framför datorn, men inget jag vill berätta om just nu ;)
 
I lördags åkte jag, Cassador och Clara iväg på en dressyrtävling strax efter Falkenberg, Olsegården heter anläggningen och det var en väldigt mysig liten tävlingsplats. Kan absolut tänka mig att åka dit igen! I fredags trimmade jag igenom Cassador ordentligt inför tävlingen men allt kändes riktigt dåligt. Cassador ville inte lyssna, han var spänd, högg i bettet, slängde med huvudet, fattade galopp i traven och studsade... ja han gjorde allt han inte skulle göra. Så känslan inför tävlingen va ju sådär kan ni nog lista ut, men lördagen kom och han stod som ett ljus i transporten. Även framme på tävlingsplatsen skötte han sig och framridningen kändes helt ok, lite ostadig och stetade emot i handen men jag försökte bara vara mjuk och absolut inte bråka med honom. Väl inne på banan så är detta riktigt coolt. Cassador tar tag i bettet, lägger sig i ett läge och sedan håller han sig där hela passet. Det är precis som han vet att det är NU det gäller, det är nu jag ska göra allt 110% rätt. Hade vi bara fått till den ökade traven bra och fått minst 6 poäng på den så hade vi gått upp i ledningen. Resten fick vi 6.5 och massa 7:or på, men jag kan inte varit annat än nöjd efter lång vila när jag var i Falsterbo, endast 3 dagar dressyrtrim på hemmaplan, en hoppträning i Helssingborg och en hemma. Funkar ju kanon att åka iväg och hoppträna och sedan tävla dressyr, nya lyckade metoden ;)
 
Då jag inte varit hemma så har Cassador fått vila i två dagar. Han hade även lyckats dra på sig två sår i ansiktet, ett på vardera sida från en rem som hade legat och skavt när han blivit väldigt svettigt. Så jag ville att det skulle läka ordentligt innan jag red honom igen. Idag såg det väldigt fint ut, bara att fortsätta att trimma på då. Då han vilat i två dagar så hade han massa energi idag, det där läksiga hörnet va nog så jobbigt men jag drog på honom dressyrsadeln och trimmade fram de stora gångarterna i både trav och galopp. Fick jobba väldigt mycket framåt för att han inte skulle lägga energi på annat. I slutet sedan började jag lägga så volter där jag tog tillbaka honom så han verkligen fick jobba med bakbenen, sedan ut på innerspåret och fram igen. Så höll jag på hela passet idag, i morgon blir det mer fintrim, kanske något litet hinder.
 
Jag har ingen ny tävling inbokad men jag ska kolla efter LC:2 och LB:1 nu, jag ska lära in ett nytt program samt rida LC:2 en gång till. Hopptävling blir det inte än på ett tag, Cassador måste först och främst vilja ta tag i bettet när vi rider an hinderna sen får vi se. Vi har inte bråttom, nu vill jag bara att allt ska gå rätt till.
 
 
 
 
 
 
 
 


Specialträning


Hej mina fina och trogna läsare! Gillar att ni påminner mig om att uppdatera här, inte för att ni ska behöva men idag kom jag hem sent från träningen och massa fix innan jobbet.
 
Idag åkte jag och Cassador ner till Helsingborg, där väntade en privatträning för Thomas Hammar. Pernilla som jag vanligtvis tränar för tränar i sin tur för Thomas och tyckte jag behövde lite extra hjälp. Thomas är riktigt duktig på att förklarar och har ett sunt tänk kring hästen och träning. Det var första gången jag tränade för Thomas och han gav mig många aha-upplevelser, gav mig lite nya tips kring min skänkel. Jag vet själv att jag sitter och dinglar med den alldeles för mycket, han förklarade nu tydligt hur jag skulle sitta. Sedan trimmade vi mycket på marken i trav och galopp, Cassador bara växte och växte, tillslut kunde jag känna hur hela hans kropp jobbade mycket luftigare och spänstigare. Hoppningen sedan gick väldigt bra i början, men sen kom vi till banhoppningen och då dök problemen fram. Vi når inte fram till hinderna och Cassador släpper bettet innan och knäpper av. Jag ska byta till ett vanligt tredelat och åka tillbaka till Thomas nästa vecka igen. Även om jag känner mig så dålig så peppade Thomas mig att inte tänka så. Jag vill ju min hästs bästa och inte förstöra för honom, men även där sa Thomas att jag inte förstört något. Vi har mycket att jobba på men jag vet nu hur och vad jag ska träna hemma. Cassador va så himla fin i början, den känslan ska jag hitta igen och även få till resten. Träna, träna, träna!!!!
 
 
 


Glädjerus!!


 
 
Ja idag släppte en stor tyngd som legat på mina axlar, jag vet att det är jag som måste hitta rätt knappar på Cassador. Det är på grund av mig som det inte funkat och med för lite träning i bagaget så går det inte. Även om jag har tränat så har det funkat sådär, sist jag tränade för Pernilla innan Falsterbo kom vi inte över en oxer på 60 cm. Allt blev pannkaka, han va ostadig och jag visste inte hur jag skulle rida. Pernilla hoppade då upp då hon såg hur förtvivlad jag va och hon fick kämpa en stund men ganska snabbt kunde hon hitta "felet". Det gäller inte bara att veta hur man ska styra upp mot ett hinder man måste lära sig att trimma sin häst rätt på marken. Två dagar nere I Helsingborg och Ängelholm gjorde att jag fick upp en massa nya tänk kring just trimning på marken. Det var så oerhört inspirerande att se dessa ryttare, både ruttinerade och amatörer, ta sig igenom samma som jag jobbar på. Det är så enkelt egentligen men vi ryttare gör det nog svårt för oss själva. Cassador är ingen lätt häst det vet jag men med rätt träning och ännu mera säkerhet och lugn hos mig gör att det faktiskt går.
 
När Cassador drog iväg idag mot kombinationen så la jag en liten volt, jobbade han upp på bakbenen och sedan lätta i handen och fram. För mig är detta ett sätt att tala om för Cassador att det inte är ok att studsa innan hindret eller börja dra iväg. Jag använder absolut inget våld utan lite skänkel i den lilla volten, böjer och ställer honom utåt och försöker att trimma den där bogen som ställt till med mycket. När jag sedan gjort detta och kommer på kombinationen igen, vet ni vad, han väntar och lyssnar till det jag ber om. Vi kommer rätt inpå kombinationen och han hoppar den bättre än någonsin. Min tränare säger att när han blir studsig eller att man känner att det inte funkar så lägger man en volt. Det ska ju inte gå halvdant på en träning, man vill ju inte misslyckas utan man vill ju att det ska gå bra och att man lär sig något. Jag har aldrig åkt hem ifrån en träning med Pernilla utan ett fett stort leende på läpparna, ibland även glädjetårar. Tänk första gången vi åkte dit i höstas förra året, Pernilla visste inte själv om hon skulle kunna lösa vårat problem då vi inte ens kunde galoppera längre utan att han bara rusade iväg. Det löste vi och nu står vi här, en häst som är lugn och säker, aldrig stressad men ibland lite för mycket energi. Det viktigaste nu är Cassador trivs något oerhört bra på active stables. Han kan äta när han vill och han kan röra på sig när han vill. Förr bet han mig varje dag, han naffsade på grund av osäkerhet men även när han va rastlös. Nu händer det inte så ofta, han kan göra det på tävling men nästan aldrig hemma längre. Sedan är det viktigt att jag trimmar honom rätt hemma, Cassador är ingen skgsmullehäst, han behöver jobbas igenom nästan varje dag. Visst är det bra med varierande underlag och träning, men som jag känner just nu så har jag varit alldeles för mesig och lam i min ridning. Trimningen igår och idag har aldrig suttit bättre, känns som om att jag få till allt jag vill när jag lägger enormt mycket tid på grunden och uppvärmningen. Det är helt fantastiskt!!
 
I veckan kommer det se ut såhär: I morgon blir det hårdtrim i dressyren, på torsdag åker jag och Cassador ner till Helsingborg och tränar för Thomas Hammar med Pernilla vid min sida. Ser galet mycket fram emot detta, speciellt efter dagens hemmaträning. På fredag blir det hårdtrim i dressyren och på lördag åker vi två ifrån stallet och ska tävla dressyr i Olsegården. Ska bli så spännade och roligt, däremot så tror jag att det blir svårt att slå vårt personliga rekord och de enda procenten vi har ;-) 68.167. Vi ska ialf åka dit med mycket träning i bagaget och vi ska ha riktigt roligt jag och Cassador.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett filmklipp publicerat av Erica (@icusen) Jul 14, 2015 kl. 3:13 PDT

 

 

 

 

 

 

Ett filmklipp publicerat av Erica (@icusen) Jul 14, 2015 kl. 3:21 PDTDumma dator!!


 
 
Min dator ville inte starta idag, blev ingen film och ingen bloggning. Kaosdag.. Åkte för att handla och glömt korten i mobilskyddet som låg i ridhuset. Åkte hem och slängde ihop vad som fanns och sedan bestämde vi att det blir måndagsklubben ikväll så packa till det då jag åker direkt från jobbet. Fick börja tidigare så jag kunde gå tidigare. Duscha och en powernap på 15 min innan jag åkte och hämtade mitt mobilskydd och sedan jobb.
 
Men det bästa va att få träffa min prins igen, hoppade ut genom baksidan, ut i de små hagarna och sedan in till Cassador och pussade bokstavligt ihjäl honom ^^. Sedan fick han en lång genomgång av kroppen och massa borstning. Han va pigg och ville inte stå stilla. Vet ni vad, han har faktiskt gått upp i vikt och till och med skaffat sig lite muskler på rumpan. Tänk om det äntligen är påväg åt rätt håll.
 
Jag trimmade honom riktigt ordentligt i ridhuset idag, låång uppvärmning i skritt och sedan trav. Han har vilat den större delen av tiden jag varit borta så jag måste vara benhård från idag om jag ska få bra procent på lördag. Kan lägga upp filmen i morgon och skriva lite mer om passet och programmet. Hoppas bara min dator vill vakna till liv...
 
 
 


Dag 2


 
 
Tjiing! Riktigt dålig bloggning men ni vet ju att ni kan följa mig på instagram ;-) Dålig ursäkt men jag jobbar på en förbättring, like always. Onsdag morgon började vi i stallet, mockade och Pernilla hade någon träning hemma. Sedan åkte vi in till Helsingborg och Pernilla tränade tre hästar för Christer Eriksson. Wow, vilken inspiration och alla, ALLA ryttare checkade hela tiden av sina hästar tillsammans med Christer att de var framme för skänkeln. Det är bokstaven A som Pernilla kallar det, alla ryttare red inte fram till bokstaven A på samma vis, men alla strävade efter samma mål. Christer var ett helt fantastiskt stöd till alla, max 3 personer i varje grupp och alla fick lika mycket hjälp. Jag blev bara mer och mer taggad inför min träning och ville bara hem och träna. 
 
Väl hemma sen på gården så packade vi ut hästarna och tänkte ge oss iväg för att äta en bit mat. Märkte då att en av hästarna från träningen låg ner och såg väldigt trött ut. Kolik tänkte vi direkt men hade inga mer direkta symptom förutom att hon låg ner bara och såg allmänt trött ut. Pernilla ringde ägaren och även en veterinär som var uppstallad över dagen och som va i närheten. Medans vi väntade på veterinären så red jag fram för Pernilla, innan jag hann och börja hoppa så kom veterinären och Pernilla gick in i stallet. Jag skrittade så länge men visste redan då att mitt välbehövliga träningspass skulle bli inställt då Pernilla måste ge sig iväg till veterinären. Jag kände mig ledsen och frustrerad, började hoppa några små språng men Cassador kändes förjävlig rent ut sagt och jag visste inte hur jag skulle lösa det. Pernilla kom ut och hjälpte mig medans de andra kopplade på släpet. Det gick absolut inte bättre med hjälp från marken då jag kände att tiden va kort och Cassador var oridbar för min del. Det var till och med så illa så Pernilla hoppade upp. Hon trimmade Cassador ett tag och tillslut kunde hon tala om för mig vad "felet" va. Det var den där bogen.. Varje gång vi har stannat så har det varit i exakt samma sväng som vi har problem med. Han skjuter ut bogen och jag är så dålig på att känna att han gör det. När Pernilla var klar såg det ut som en lugn och harmonisk Cassador. Jag hoppade upp och fick börja med den första övningen på en åttvolt, sedan gick vi över till banan och wow.. Äntligen satt allt där det skulle. Med Pernillas coachning så lärde jag mig hur jag skulle handskas med bogen och vi hoppade en bana helt fantastiskt bra!! Ren lycka var det när vi åkte hem och jag längtar till efter Falsterbo, då väntas både träning för Christer Eriksson och Pernilla, samt en dressyrtävling :)
 
 
Hoppas vi ses nere i Falsterbo!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Rekord idag


 
 
Tänkte jag skulle få till ett bra inlägg om min sista träning hos Pernilla men idag har jag gjort allt annat än att sitta vid datorn... Jag började med en löprunda innan frukost med Lilly, sen var det dags för frissan att träda fram i trädgården. Lilly såg ut som ett lejon och absolut inte som en wheaten. Klippt och klart så kom pappa hem och det var dags för lunch. Jo, jag lyckades även kamma hem hela 12 fästingar på Lilly efter löprunda, helt sjukt många i skogen nu så tänk på det. Sedan åkte vi till en sjö och badade, hade med oss Lilly så vi fick leta upp en egen liten strand. Lilly va i nästan hela tiden, när vi inte orkade kasta den där pinnen så jagade hon sina egna bubblor som hon skvätter upp med frambenen. Sen åkte vi hem och fixade lite innan jag packade ihop och åkte iväg till fotvården. Har lite problem med ena lilltån sen är det gott med lite fil och fix. När jag var klar här åkte jag direkt från Småland ner till Halmstad. Väl framme så började jag packa och fixa allt som skulle med till Falsterbo, även hunnit städa och tvätta bilen. Åt kvällsmat med syrran samtidigt som jag packade och fixade med tvätten.. Hua vad man kan hitta på mycket under en dag :)
 
I morgon lovar jag ett blogginlägg om min sista träning hos Pernilla....Den som väntar på något gott!! 
 
 
 
 


Dag 1


 
Yes, äntligen har det fina vädret hittat hit på min semester! Idag har jag och Cassador landat i Ängelholm och haft vårat första trimpass där vi la fokus på att få fram honom till hinderna. Idag höll det på att bli tårta då vi fick till en tvärnit och jag hamna lite på halsen men va snabbt tillbaka i sadeln. Till en början kändes det riktigt bra, i mitten så blev jag smått frustrerad att vi inte nådde fram till hinderna som låg på 70 cm... Vi avslutade helt ok men jag är så taggad på att rida ännu bättre i morgon!!! Cassador är helt underbar att rida, han vill så jäkla väl hela tiden, även om han inte är lätt alla gånger. En mycket ärlig häst med hjärtat på rätt ställe.