Tänker på dig vännen...


 
 
Livet är skört och kan tas ifrån oss på bara några sekunder...
 
Jag har inte haft någon blogglust idag. Jag fick ett sms runt lunch, något man inte vill vara med om och något man aldrig önskar någon annan. Jag kunde inte mer än att hålla tummarna att allt skulle bli bra.. Några timmar senare fick jag ett till sms, "Borta. Gick rätt snabbt..". Jag ville tolka det som något positivt, att det hemska var bort, inte... min väns fina fyrbenta springare. Jag önskade att orden inte stämde men efter ett sms till... så förstod jag att det hemska hade hänt. Fina fina Santos, han är nu på de gröna ängarna och kommer att förbli saknad. Min vän publicerade bilden nedan på fb för en stund sedan, jag vet inte hur det känns att förlora en fyrbent vän så, och så snabbt, jag kan bara ana. Ikväll blir det inte fler inlägg. Jag vill ha en tyst blogg för att minnas Santos. Mina ögon är inte torra, jag tänker på alla som jag håller kärt, det kan hända vem som, när som... Va rädd om det ni har, ni vet aldrig när ni mister det. Tänker på dig vännen och vill bara krama om dig just nu <3
 
 
 
"De behövde visst någon som kan hoppa högt över alla molnen, där uppe i himlen..."
 
 
 


Allt har en början..


 
 
 
 
Foto: www.jonsvingphoto.se
 
 
 
Vi alla lever inte för evigt, tyvärr går många bort alldeles för tidigt och sällan blir man så gammal som 90 år. Men en sak är jag säker på nu, om jag inte hade bestämt mig för att satsa 110% på hästryggen, så hade jag ångrat det resten av mitt liv. Att ge all in som 26 åring kan vara riktigt tufft, man har missat ponnytiden och även all young rider, som hade gett en grym erfarenhet. För vem får upp ögonen för en och satsa på någon som börjar tävla som 26 åring?? The Secret door to success, vart hitta man den nu?? Nej, det finns ingen genväg och vi alla måste gå samma väg, träna, träna, tävla och träna.
 
Jag är inne på mitt 3 regelbundna tävlingsår och herregud vad det har hänt mycket på 2 år. Från att ha noll koll på allt kring tävling och träning, enbart sunt bondförnuft, även avståndsbedömning, linjer, ridning...ja listan är lång. Till idag... och nej, jag har precis börjat, resan är inte på långa vägar slut.
 
Jag drömmer om att få fortsätta med dessa underbara djur på fyra ben, resten av mitt liv. Men jag har aldrig velat jobba med hästar, jag vill kunna ha en fast och stadig lön vid sidan om, enbart hobby. Men sen vad framtiden säger och vad som kommer hända, det har bara framtiden vetskap om.
 
Idag på tävlingarna hemma, gick jag runt med världens största leende och verkligen ingen, ingen kunde förstöra min dag. Jag har inte samma förutsättningar som många andra haft/har, men jag vet att jag inte är ensam heller. VI ska kunna få ta oss fram som vilken annan person som helst. Även om andra människor ser svart på det och jag vet, att det pratas och tycks en hel del om mig, min ridning och min häst. I don´t care!!
 
Idag har jag inte bevisat för någon annan än mig själv, vilket håll jag och Cassador är påväg åt. Tror det är viktigt att VI alla tänker så, även om jag vet att många har svårt att stänga in sig i den bubblan. Så måste vi sätta oss själva i centrum, fokusera på vad VI vill med vår häst och vad VI vill med ridningen. Sen är det guld värt med vänner som kan stötta en och även tränare som sträcker ut en hjälpande hand på vägen.
 
 
 
 
 
 
 
 Allt har en början, allt har ett slut, men vad som händer däremellan är upp till Dig vad du vill. 
 
 
 
 
 


Sover eftermiddag <3


 
 
 


Vilket team <3


 
 
Nolla i 115!! Både jag och Cassador skötte oss, jag tog en förhållning för mycket mot en Oxer men Cassador hoppade lite extra och nuddade inte en bom. Nu ska vi bestämma om vi ska hoppa 1.25 eller inte. Hoppas solen skiner på er <3
 
 


Uppe innan tuppen :D


 
 
Helt sjukt hur mitt sovlynne funkar, ställde klockan på 07.00 och vaknade 06.00. Gick inte och la mig fören efter 01.00 ^^ hihi, ops!! Jag får nog ta en filt och sova middag i solen om jag ska orka med hela helgen. Vi hörs lite senare!! Ha det finast!! <3
 
 


Man vet att man lever....


 
 
 
 
Tjoooohoooo, fullt ös här borta!!
 
Jag har trimmat en mer eller mindre galen häst idag. Eftersom jag inte riktigt kunnat hoppa honom efter en hård helg i Glommen så var jag bara tvungen att ta några skutt idag. OCH, det gjorde jag helt rätt i. Känner min häst väldigt väl och han va mer eller mindre så galen som jag trodde han skulle vara. Travhoppa kunde jag bara glömma så jag hoppade fram på ett litet hinder och sedan hoppade jag ett räcke och en oxer på en 8-volt. Lexi filmade på Instagram så gå in och kika där (Icusen), vet att ni är några som inte har det så jag ska försöka ladda upp det klippet ikväll, om ingen vet hur man laddar upp det på bloggen??? Jag har sett att någon har gjort det men inte fått svar på HUR jag ska göra =D, hjälp??
 
Sen har jag fixat med blommorna och hjälpt till på anläggningen. Idag klockan 15.00 börjar klassen fö 4 åringarna och det blir tävling hela helgen. Youngster of Halmstad, 4-7 åringar får vara med. Sedan i morgon kväll har vi även laghoppning =) Spännande helg och MASSA sol på det!! Nu kommer säkert fräknarna att titta fram.. hihi
 
Snälla Alice ska bada Cassador idag, tyckte inte att det va rätt att göra det tidigt och ställa in honom sen. Han har legat och sovit middag min lilla prins och gottat sig i solen. I morgon ska vi börja med 1.15 och gör vi det snyggt hoppar vi 1.25. Annars så hoppar vi 1.25 på söndag eller 1.15 =D, smidigt när man är på hemmaplan, lätt att ändra och stryka sig.
 
Ikväll när jag kommer från jobbet ska det städas och putsas, det blev inget gjort i stallet så jag tog med allt hem =D Vi hörs lite senare!!! Ha en underbart solig dag!! Kraaam
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina blommor och snygga hinder på Halmstads FK.
Vi har även lagt in lite mer fibersand så underlaget är tipptopp nu!! =)
 
 
 
 
 


Happy Happy !!


 
Jag är så glad att det redan nu syns stor skillnad på Cassador och hans hull/muskler. Spana in halsen <3
 
 


Hihi :)


 
 
I did it!!
 
Ingen stor sak, men lite pirr och roligt :D
 
 
 
 


Dagens övning :)


 
 
 
 
 
Idag var det trim på schemat och jag valde att bara ha bommar på marken då jag visste att Cassador skulle vara nog så taggad på det eftersom jag inte suttit på honom sedan i söndags.
 
Jag ritade snabbt upp hur bommarna ligger och vilka vägar jag red.
 
Börja i vänster var i trav längst upp i vänstra hörnet. Trava över de röda bommarna och rid rakt fram mot den blåa bommen men vik av till höger lite innan. Vänd nu huvudet och titta på den gröna bommen och rid så raka vägar dit du kan. Efter den gröna bommen rider du rakt fram mot sargen och viker av till vänster. Titta nu på de röda travbommarna och rid även här noga vägar. När du kommit över de röda travbommarna rider du rakt fram till den rosa pricken som ni ser på ritningen. Gör halt, stå still några sekunder och trava sedan över den blåa bommen och gör halt vid den rosa pricken på andra sidan. Fortsätt sedan i trav över de röda bommarna och rid till höger. Samma sak på denna sida som på andra.
 
När detta sitter fint gör ni exakt samma sak men efter du har ridit över travbommarna fattar du galopp och bryter inte av till trav fören du vänder upp mot travbommarna igen. Om ni inte vill rida raka vägar kan man också göra volter, eller varför inte båda delarna?! Rakt ena varvet och volter i andra =)
 
Denna övningen har jag tagit en del ifrån Hippsons böcker men anpassat den till mig och Cassador. Tänk på det när ni hittar en övning som ni vill testa, ni kan alltid anpassa allt efter dig själv och hästen.
 
 
 
Cassador va mycket bättre på att trava över bommarna än i helgen, men en gång "vägrade" han på det och tryckte ut sig åt sidan. Haha, jag skattade samtidigt som jag sa till honom att han får sluta upp att vara "lat" på bommar. Hade jag ställt upp en bana på 1.40 hade han hoppat allt med glädje och lite till. Det var absolut en mycket positivare häst men fortfarande har han mycket kvar att lära <3 Spännande!!
 
 
Bomövningen
 
 
 
 
En mycket nöjd häst :)
 
 
 
 
 


Snälla, hjälp mig!!


 
 
 
 
 
 
 
Fastnade helt i detta, snälla hjälp mig, har verkligen en mega beslutsångest?!!!
 
Ska jag....
 
....eller ska jag inte?!
 
 
 
 
 
Källa: Här
 
 
 


En röd påse från Equipe..


 
 
 
 
Va uppe i equipehuset hos Susanne igår och fick med mig en röd påse med lite putssaker, tänkte göra ett inlägg om hur man sköter sin sadel och lädervård i allmänhet. Vi kommer även boka in sadelprovning i under de närmsta veckorna... :) Jag hjäpte även Susanne med att ladda ner Instagram, uppdatera facebooksidan så hon kan lätt klicka in, ladda upp bilder och visa vart hon är och vad som komma skall. Susanne och Fredrik är ena härliga och lätta människor att umgås med, även hela familjen Ankarcrona. Det gör ju det hela roligare och lättare för mig :)
 
 
 
 


Ni är bara bäst =)


 
 
Blivit lite dålig bloggning då jag har haft massa annat i huvudet och händerna, första dagen idag på flera dagar som jag kunnat sätta mig ner, efter att jag haft tusen saker att göra på förmiddagen. Så jag unnade mig en film, en nyttig sallad och ska snart äta en skål med glass.
 
Cassador har fått nya skor idag, jag hade beställt lugnande till honom men det hade inte hunnit komma så jag fick använda hjärnan och lånade en slickebytta. Jag gillar verkligen inte dessa slickebyttor men herregud va bra de va. Cassadors hjärna var enbart fokuserad på att slicka i sig allt det där äckliga istället för att bry sig om allt bankade på bakhovarna. Han måste ha varit med om något trauma för ont gör det inte, han är helt enkelt inte bekväm med att någon bankar på hans bakhovar.
 
Innan hovis kom hann vi med att tömköra i lilla ridhuset. När jag kom in blev jag helt paff över alla saker som va framme, då vi andra hade fått en rejäl utskällning om vi glömt plocka bort en bom... Men ialf, så tömkörde jag honom så gott det gick bland alla dessa grejer. Cassador va ganska cool med allt, tittade lite märkligt på de konstiga föremålen. Sen avslutade vi passet med att besöka pallen med grinkar vid sidan. Cassador är en rätt tuff häst som gillar nya utmaningar och detta va ju en baggis för honom. Jag började med att han skulle gå upp med båda framhovarna och sedan tillbaka igen, berömde honom. Sedan fick han gå upp med alla fyra hovar, göra halt och stå helt stilla i några sekunder. Sedan talade jag om för honom när han skulle gå ner. Helt cool kille, ni som sett klippet på Instagram (Icusen) vet.
 
 
 
 
 


Equipes schabrak och huva


 
 
 
SCHABRAK
 
 
Jag gillar verkligen Equipes schabrak, de är snygga, stilrena och ligger bra på hästen. De finns i alla möjliga färger, bla vitt, rött, vinrött, blått, brunt, grönt, bordeaux, beige eller svart. Olika kombinationer av band, kant och logo.
Modellerna finns i Hopp eller Dressyr
Storlek Pony - Full
Pris 675:-
 
 
 
 
Huva / Hästmössa
 
Equies huvor finns i samma färg som schabraken, så man kan matcha snyggt. Färgerna finns bla i vitt, rött, blått, brunt, grönt, bordeaux, beige, eller svart. Olika kombinationer av band, kant och logo.
Finns i FULL
Pris: 480:-
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hur många äger ett Equipeschabrak?? Är ni nöjda??
 
 
 
 
 


På promenad med prinsen :)


 
 
Va ute på promenad med Cassador idag, cirka en timme i det fina vädret. Vi gick på alla underlag och riktigt myste! Cassador va riktigt pigg och glad. Vi stötte på lite människor som ville klappa och en tjej frågade va hästen hette. När jag sa Cassador undrade tjejen hur det stavades, då Cassador på spanska, Cazador, betyder Jägare. Riktigt coolt :) Då skrattade jag och sa att han är en jägare som jagar sina hinder. 
 
 
 
 


:D :D :D


 
 
Massa roligt att berätta, kom precis från Equipehuset, men tyvärr måste det vänta till i morgon (eller sent ikväll). Jag börjar jobba om 24 minuter ;)
 
 
Jag älskar Rött <3
 
 
 
 
Equipe, Godisbutiken.
 
 


Måndag :)


 
 
 
Cyklat till stallet - Check
 
Köpt laddare till mobilen - Check
 
Pussat en massa på Cassador - Check
 
 
 
Det var den dagen, Cassador får helt ledigt idag, bara massa mat och pussar. Cassador har ätit väldigt duktigt inatt och kanske till och med tyckte det va skönt att vara hemma i vardagen igen. Det går lite trögt med filmklippen tyvärr, jag får klippa ihop dem i veckan när jag hinner. Det blir fullt ös öven denna vecka... Susanne från equipe ringde igår och va påväg hem från sin semester, vi ska sätta oss ner redan i morgon och även på onsdag ska vi ses. Spännande! Annars är det full fokus på Cassador med träning och trim, Rickard hjälpte mig att sätta ihop ett veckoschema och som jag sedan kan gå lite efter sen. Fredag - Söndag är det tävling på HFK, youngsters of Halmstad och även laghoppning. Cassador ska vara med i någon klass men det bestämmer jag när det börjar närma sig.
 
 
 
Skrivet med mobilen och därav alla T:na efter trimma ;)
 
 
 


Nu ska jag...


 
 
 
 
Cykla till stallet..
 
Köpa en ny laddare..
 
Pussa på min fantastiska och galna häst..
 
 
 
 
 
Foto: Fredrik Jonsving
 


Clinic med Henrik Ancarkrona


 
 
 
Har ni inget inplanerat nu på onsdag eftermiddag/kväll (ca 16-21.00) kan jag rekomendera att titta in på HFK:s anläggning. Henrik Ancarkrona kommer att hålla en clinic och även Equipe saddles kommer att finnas på plats i en monter. Missa inte detta!!
 
 
 
 
Ett utdrag från Halmstads FK
 
 
 
 
 
 
 
 


Vart ska jag börja...


 
 
Ja vart ska jag börja egentligen....?!
 
 
Jag kan börja med att jag jag somnade med datorn i knät igår, så jag hann inte blogga klart för John Blund avbröt mig hela tiden..
 
Lördag morgon, första passet var ett markarbetspass med lite hoppning. Cassador va väldigt pigg och galen, drog iväg mycket med mig. Hittade inte alls den där känslan och lugnet hos Cassador. Lördag eftermiddag blev det lite mera hoppning och Therese, en som jag lärt känna genom bloggen, kom och gästade oss med sin fina Santos. Även här va det mer eller mindre katastrof hos Cassador och mitt håll. Full fräs, hatade verkligen att travhoppa, lyssnade inte mycket och va allmänt spänd och hemsk att rida.
 
Söndag morgon, vi skulle egentligen bara rida ett pass men eftersom lördagen va som den va bestämde vi att jag och Cassador skulle gå ett pass på morgonen först. Rickard la fram 5 bommar mitt på banan, men övningen gick mest ut på att vi skulle rida i genom hörnpasseringarna. Vi gjorde det först i trav och mellan bommarna skulle vi ena varvet få in 3 travsteg och andra 2 steg. När vi gjorde detta lugnt och fint gick vi över till galopp och då blir det studs mellan bommarna. Detta ska jag träna ofta på och då kan jag variera bommarna efter smak och tycke, ex 3 bommar med två galoppsprång, ca 8 meter mellan, och ett språng andra gången. Vi ska kunna variera med att öka och korta, både i trav och galopp utan att han blir het och ostadig. Lära Cassador att lyssna mer på mig och använda sin energi rätt helt enkelt. Jag kommer skriv mer om ridningen och hur det gick när jag lägger upp filmerna, idag eller i morgon.
 
 
 
 Jag tror ritningen är lätt att förstå, följ bara pilarna.
Ni som aldrig provat denna övning kan jag lova er att ni kommer gilla den, speciellt om ni har lite mer heta hästar och som har svårt att sätta sig på bakdelen i arbete.
 
 
 
 
 
 
Lördag eftermiddag använde vi oss av bla denna övning. 4 bommar på långsidan, 2 på vardera sida och de ska ligga på spåret. 3 stycken små bockar på mittlinjen, de två yttersta ska vara en bit ifrån spåret. Det ska vara trav över alla blåa bommar och galopp över alla gråa bockar. Så börja trava över en blå bom (ex längst upp till höger), fatta golopp direkt efter och vänd upp rakt mot den grå bocken på mitten, direkt efter bryt av till trav och rid rakt mot staket eller sargen. Vänd till höger och trava över bommen och fatta galop direkt efter osv.
 
 
 
Denna övning är också bra för lite hetare hästar men även bra styrketräning för den lite mer svaga hästen. Ni kommer att få se hur svårt Cassador har att trava över dessa bommar på marken, han vill gärna hoppa över eller helst inte bryta av till trav alls.
 
 
 
 
 
 
Gilla ni att jag lägger upp övningar så här,
kommer ni att testa dem då eller är det onödigt jobb från min sida??
 
 


Inte helt förvånad ;)


 
 
Åkte ifrån en sak som är väldigt viktig, nej inte hästen, utan laddaren till mobilen, så den för snart :)
Är och kollar på film nu, det är jag värd så det kommer bli sen bloggning ikväll <3
  
 
 
"Im not dreaming anymore, Im living the dream and I feel like the luckiest girl in the world. He, the one with four legs, long hair and give me bites, makes me feel special. Yesterday was like we where at the deepest hell and today, we where flying high up in the sky on pink clouds. Nothing is easy, for shoure, but when we have these moments, everything is worth fighting for <3. Lite is dam beautiful!!"
 
 


Deppa ihop och kom igen...


 
 
Vilken dag!! Solen har visat sig hela dagen men tyvärr sken inte vår ridning lika mycket. Vissa stunder va magiska men Cassador hade gett sig fan på att inte travhoppa idag... Så sjukt sjukt taggad på livet och hoppning, lite mildare av detta hade faktiskt underlättat för oss båda. Så tyvärr har jag inte lärt mig jättemycket på dessa två pass i ridningen, mentalt och psykiskt absolut, men ridningen blir inte bra när Cassador är överallt. Så vi bestämde att köra två pass i morgon, kavaletti på morgonen, sen sushilunch med Therese och hoppning på eftermiddagen. Ser verkligen fram emot dagen i morgon!!! Kommer blogga mer i morgon kväll, just nu orkar jag inte mer, ska deppa ihop och komma igen i morgon. Rickard är så himla go och stöttar mig hela tiden <3 Guld värt med en så förstående tränare som vill mitt bästa!!
 
 
 
 
 
 
Cassador är inte alls trött efter första passet..
 
 
 
 
Mitt müslibröd :)
 
 
 
Cassador fick komma ut i hagen efter första passet 
 
 
 
 
Så här mysigt bor jag i en liten stuga :) 
 
 
 


Nu åker vi :)


 
 
Allt är packat :) träning står på schemat lördag och söndag. Vi ska bli så bra vi kan bli, träningsläger är något jag tror är bra för oss. Nu åker vi och jag lovar blogga och berätta mer under dagen <3
 
 
 


Tusen saker att göra!


 
 • Motionera Cassador, skritt i skogen.
 • Städa lägenheten 
 • Köpa present 
 • Baka bröd
 • Baka kladdkaka
 • Fixa i stallet + packa 
 • Packa hemma 
 • Blogga 
 • Luncha med syrran
 • Lägga brev på posten 
 • Gå på födelsedagsfest 
 • Jobba 
 • Ge Cassador massa pussar  <3
 • ....men först måste jag ta mig upp ur sängen :)
 
Undra om jag glömt något som ska göras idag :)
 
 
 
Vill önska er alla en riktigt trevlig helg!! Hoppas den blir något extra. Bara för att det är helg, ska jag bjuda lite på mig själv, och Cassador ;-) Älskar bilden, så himla klockren!!
 
 
 
 


Saknar...


 
 
Saknar sommaren...
 
Saknar familjen...
 
Saknar brorsbarnen...
 
Saknar pirret av kärlek...
 
 
 


Jaaaaaaa!!!!!


 
 
Ja o Cassador...ska a sova borta....na na na na..,lördag till söndag. EXIIIIITED!!!!!
 
 
 


Torsdagstrim <3


 
 
 
Igår blev det en lugn dag i skogen, vi trotsade regnet och klädde oss därefter. Ja det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder ;) Innan vi gick ut tittade jag på det tråkiga vädret och hade inte alls någon lust, men väl ute i skogen så mäker man kanppt att det regnar. Förutom att Cassadors man och hals va väldigt blöt. Jag minns tillbaka för längesedan en regnig ridtur, det regnade så fruktansvärt mycket att det kröp ända in på underkläderna och då hade vi ordentliga regnkläder men det hjälpte inte ^^ Tillbaka till uteritten igår, så hade jag inte ridit denna runda sen Cassador va heeelt galen och jag helt enkelt fick hoppa av. Men jag tyckte det va dags att klättra lite och trots det, drog jag inte på han en massa grejer. Inga hjälptyglar, vanligt träns helt utan nosrem och ett vanligt tvådelat bett som är lite tjockare. Detta gjorde verkligen susen för även om jag kände hur pigg han va under mig så skötte han sig till 100%. Vi klättrade i branta backar vid grustaget och om någon hade spionerat på oss hade ni säkert tänkt att jag va superdupernervös då jag pratade med Cassador konstant i 5-10 minuter när vi klättrade på denna åttvolt, hihi!! Och varje gång han spände sig tänkte jag, nu väger jag 100 kg och slappnade av i hela kroppen och kände mig stor som en klump. För så fort jag spänner mig eller han, så måste jag tänka på att slappna av, superviktigt!!! Han va verkligen så duktig, skrittade enbart i runt en timme och inte en enda gång va han på bakbenen <3
 
 
 
Idag plockade jag fram hinder för första gången på flera veckor. Jag har ju bara hoppat med tränare då han har varit mer eller mindre livsgalen. Haha, Cassadors nya ord, livsgalen!! Han är ju både livsglad och galen så passade ju utmärkt att slå ihop orden ;) Men ialf, så tänkte jag att jag behövde faktiskt trimma han lite med bommar och hinder OM det blir så att vi åker i helgen. Så jag hade först tänkt använda mig av fler bomövningar men eftersom han va så underbart fin att rida igenom idag så räckte det med att jag byggde fram lite. Skrittade även fram ute i skogen en liten runda, han gillar verkligen det och även jag. Man samlar på sig energi till passet som ska trimmas i ridhuset. alltid klockrent första gången
Första gången vi kom, travhoppade han lugnt och fint, stampar av grymt bra men sen nästa gång man kommer på samma. Undrar om han tänker, "Yaaahooo, det här gjorde jag precis och det va ju ingen match så nu lägger jag på 1000 knop ^^" När han gör så, får han en tillsägelse i form av halt och lite grymt från mig, men även beröm för att han lyssnar. Sen kommer jag igen och då sätter han det klockrent, men fjärde gången har han glömt det igen och drar av bara gärnet... haha, ja så här höll det på idag. Fattar inte vart han får all energi ifrån, men jag är så himla nöjd med honom idag och han försöker verkligen även om han har lite väl mycket i sig. Han måste tycka det är svintråkigt med så små hinder, men kan han inte hoppa dem bra nu så får han inte hoppa högt, win win. Men för övrigt om man bortser från han personliga energi så har det inte gått så här bra på väldigt länge när jag har hoppat själv hemma, en mycket lugnare häst helt enkelt. Vi travhoppade flera gånger och några satte han så himla klockrent. Han fattar absolut vinken nu att det bara är trav som gäller, när jag har sagt det, han bryter även av från galopp snabbt efter hinderna, duktig kille!! Tror han kommer vara superduper duktig på detta inom en snar framtid, kanske ett år men det kommer att komma =)
 
 

Vad ska ni göra med era hästar idag???

Jag ska ringa det där roliga samtalet ikväll igen och hoppas på
att vi får komma i helgen. Weiii weiii!!! Håll tummarna!!
 
 
 
 


NI MÅSTE SE DETTA!!


 
 
Har ni sett den?? Vad säger ni??
 
 
 
 
 
 
 
Jag fick en fråga om jag brukar göra lite modeljobb och ja det gör jag, men bara på hobbynivå och nej, modellen ändras inte till det "bättre". Mina fotografer jobbar bara med ljuset i bilderna och absolut inte redigering på kroppen!!


Det gör ont som människa...


 
 
Detta meddelande sprids nu på FB, jag både grät och skämdes som människa när jag läste det!! Hur kan folk vara så korkade!! Hur svårt kan det va?? Jag hoppas underbara Mia får fortsätta tävla och att det kommer funka för henne!!
 
 
 "Det här är min underbara dotter Mia Västerslät. Hon är egentligen en helt vanlig tonåring men hon har autism och har även något som heter selektiv mutism. Det innebär att hon bara pratar med ett fåtal människor i sin omgivning. Mia älskar sina ponnysar och hon älskar att tävla i hoppning. Mia och jag har under våra år på olika tävlingsplatser hittat ett sätt att förbereda oss/henne inför hoppklasserna. Att hon inte kan prata innebär att jag får ropa vilket hinder hon ska hoppa för att uppmärksamma dom andra på framhoppningen. Det har under alla år fungerat väldigt bra och Mia har aldrig varit inblandad i nån incident. Nu verkar det helt plötsligt enligt vissa som om vi utgör nån fara på framhoppningen bara för att Mia inte ropar själv och dom övriga ryttarna inte skulle veta vem jag ropar för. Förslaget från denna person är att jag ska informera alla på framhoppningen om detta vilket skulle innebära att jag skulle få ägna all tid åt detta då det hela tiden kommer in nya ryttare. Jag skulle tappa mitt fokus på Mia och hon skulle tycka att det var extremt jobbigt och genant. Därför ber jag er alla som är ute och tävlar att titta noga på denna bild så ni kommer ihåg hur Mia och hennes ponny Nicke ser ut. När jag ropar är det Mia som hoppar. Dela gärna detta inlägg!"
 
 
 
 Five things you didn't know


 
 
Erica
 
1. Jag ÄLSKAR att titta på film, lite beroende av det. (gärna tecknat).
Nu tittar jag på the back up plan, igår tittade jag på how to lose a guy in 10 days och dagen innan Grease.
 
2. Jag hatar vintern då mina händer ser ut som om jag vore 100 år, torr, eksem och skrynkliga =(
 
3. Jag hade ganska dåliga betyg i 1:an på gymnasiet, men bara VG och MVG i 3:an. Hade IG i Svenska A men pluggade upp det till MVG. Även om man är skoltrött så måste man bara ge sig fan på att ta sig ur det. Jag skämdes då, men är stolt över mig idag!
 
4. Jag har 8 hål i öronen (som man kan stoppa ett hänge i ;), 4 hål har jag tagit med is och nål ;)
 
5. Jag är superduper känslig, gråter för lilla minsta känslosamma grej.
Filmer, texter skrivet från hjärtat, människor som gör under för andra människor och se hur ryttare
älskar sin hästar. Det får mig att storlipa :)
 
 
 
 
Corvette Ts
 
1. Corvette föddes med väldigt skeva ben och kunde knappt gå. De ville först döpa henne till Chevrolet
eftersom de kallade henne för cheva.
 
2. Corvette stegrade gärna som liten och slet sönder många uppbindningar och grimmor.
 
3. Corvette älskar människor och barn, men ogillar andra hästar.
 
4. Jag kan springa lös med Corvette i ett ridhus och hon följer efter mig blint.
Även om jag hoppar över ett hinder följer hon med och gör samma.
 
5. Älskar att stå i centrum <3
 
 
 
 
 
Cassador H

1. = The one and only. Finns bara ett ex av denna häst i Sverige,
ialf hans namn ;)
 
2. Cassador har aldrig stannat framför ett hinder om det inte varit ryttarfel.
 
3. 2014 är det nu och Cassador har inte rivit en bom på tävling,
enbart tidsfel.
 
4. Cassador har nog aldrig vuxit upp i fllock då han inte vet hur man ska bete sig med andra hästar, han har helt missuppfattat hästspråket.
 
5. Älskar mackor och bullar
 
 
 
 
Detta är absolut en av mina favoritbilder. Den visar vårt verkliga jag, busiga, tokiga och glupska ;)
 
 
 


Jag smälter...


 
Kan ni komma på något som saknas hos denna häst??
 
Sitter på fikan nu och tittar på bilder som Lexi fotade i lördags och denna dag va han helt magisk. Det lyste om både mig och Cassador... <3
 
 
 
Foto: Lexi Mudifaj 


Spännande!!


 
 
Ringde ett samtal och till 95% säkert kommer jag och Cassador åka på iväg och vara borta lördag -söndag!!  Hoppas!! Spännande!! Sååå nyttigt och roligt!! Håll tummarna :D 
 
 


Pigg och glad men....


 
 
 
 

Ja lite galen, pigg och glad det är Cassador vanligtvis dagen efter han har vilat. Då brukar jag vara smarta att tömköra honom så jag inte sitter på ett ånglok.
 
Cassador brukar tycka det är lite jobbigt och vika av för tidigt när jag tömkör. Han är ju lite vinglig denna kille och har det lite svårt för sig med att jobba på marken ibland, slappna av helt och bara rulla på utan att rusa iväg. Jag jobbade ignom honom länge på marken i skritten, det tyckte han va riktigt jobbigt men det visade sig i slutändan ge något helt magiskt resultat. Och vet ni, jag fick faktiskt film på detta :) För i slutet när han skulle avsluta med galopp i sin svaga höger så fick jag inte stopp på honom. Jag sa prrr prrr prrr, haaaalt, men han va så avslappnad och riktigt njöt i galoppen. Han har aldrig galopperat så harmoniskt utan att vilja bryta av för att det är jobbigt. Jag bara stod där och gapade.. wow, vilken känsla och så fin han va!!!
 
 
 
 
 


Bästa och sista delen... 

Vad innebär ditt samarbete med perlstoft?

Svar: Det innebär att jag får gåvor, smyckespannband till hästarna och smycken till mig själv som jag får äran att bära. Jag får lägga ut bilder på bloggen och skriva om smyckerna. Jag gillar verkligen Perlstofts smycken, de är handgjorda, har en unik design på pannbanden och ser inte ut som alla andra. Vem vill inte bära smycken som gnistrar och glimmar??

 

 

 

Vem skulle vart din drömsponsor just nu om du fick välja en tredje?

Svar: Wow, denna va ju jättesvår. Men eftersom jag redan får möjlighet till unik utrustning så skulle jag vilja hitta någon som vill satsa på mig.. det hade varit en dröm. Vem det skulle va, har jag ingen aning om :)


Vilka bloggar läser/följer du??

Svar: Jag följer bara några stora bloggar, mer av nyfikenhet. Många av deras namn är inte värda att nämna.. tyvärr. För jag vet inte hur många gånger jag har kommenterat på så många bloggar, stor eller liten, eller ställt en fråga och får en bråkdel tillbaka. Har jag ställt en fråga eller gett något tips, så får man inte ett skvätt tillbaka på de större bloggarna. Jag kanske är den enda som tycker och tänker så här, men jag har bestämt mig för att radera hela min "följarlista" och följa dem som är värda att följa, NI. Ge och ta <3 Jag kräver inte att stora bloggar ska sitta och svara på alla sina kommentarer, men ställer man en fråga, undrar något, eller ger ett tips. Kan man vara lite medmänniska tillbaka... Jag har några hundra följare nu och jag känner mig stor redan, jag va nöjd med 50 följare/läsare. Det tyckte jag va coolt. Men skulle jag nu bli ännu större, hoppas jag aldrig aldrig någonsin att jag får storhetsvansinne och ett egoklistermärk tryckt i pannan. Någon som jag däremot vill nämna och som i sin tur har kommenterat på min blogg, är NELLIE BERNTSSON. Jag ställde ingen fråga, jag skrev bara vad jag tyckte hon gjorde bra på hennes blogg. Jag fick ett svar tillbaka där hon lyfte sina läsare och inte bara ett tack. Det är respekt och så förbaskat moget gjort. 13 år, ni andra kan gå och..... ;)


Jag va precis inne och läste på en blogg som jag följer varje dag, Matilda på showjumper.se.
Jag hade inte en aning om att hon skulle göra ett inlägg om "bloggrelaterade saker", men läs och se hur verkligheten är....


Här kommer ett klockrent utdrag av 7 punkter.

5. Varför det är ett sånt äckligt fjäskande kombinerat med skitsnack i bloggvärlden. Personer kan spy galla över någon storbloggare men så fort hon eller han dyker upp så ska det tas bilder och taggas osv. Eller när någon berättar för en hur kul det är att man har ett sånt bra samarbete med ett företag och sedan får man reda på att de mailat dem och nästan krävt att  de ska in istället. Fräsch stil.
Det är därför jag vill hålla mig så långt ifrån bloggträffar, bloggmontrar och samarbeten med andra bloggar som jag kan. Inte för att jag har något emot dem som anordnar det men man hör ändå bara hur de pratar skit om varandra efteråt.

 

Ditt bästa minne från klubben (hfk)

Svar: Denna var lätt, det var sommaren 2012 när vi hade årets första sommartävling och vi hade grillkväll efter lördagens tävlingar. När jag satt där med alla HFK:are som hjälpt till under dagen, så tänkte jag. Äntligen är jag del av en klubb och känner mig hemma. 25 år gammal.... <3

 


Finns det något du verkligen inte gillar inom ridsporten?

Svar: Jag har sagt det innan, men kanske inte gjort någon stor sak utav det MEN, jag skulle vilja se många av er ryttare bry er mer om era hästar. Tänka ur hästens synvinkel, GE HÄSTEN BERÖM och är det något på tok eller går fel, ta hem och träna istället för att göra det värre. Ge inte hästen skit för något som är ryttarens fel, tyvärr finns det allt för många i denna värld som aldrig någonsin bryr som om hästen utan bara sig själv och berömmelser. Jag blir så berörd och föller tårar när jag ser ryttare på elitnivå visa sin uppskattning och kärlek till sina hästar. Bilden ni ser nedan är på Niklas Jonsson och Caral. Jag befann mig 10 meter ifrån honom när denna puss på halsen fångades av både oss på läktarna och kameror. Detta är fantastiskt att se och detta är elitnivå <3
 
 
 
 

Källa: HÄR

 Happy as hell!


 
 
Det riktigt spritter i kroppen av glädje, känns absolut som allt går mot rätt håll :) Cassadors mat känns så rätt, kroppen börjar ta sig, ridningen blir bara bättre och bättre och det ger även resultat på tävling. Cassador har även blivit en mycket gladare häst, han va mer nöjd innan men så otroligt mer glad nu. Detta gör mitt liv lite lättare, jag känner mig pigg och glad, jobbet är super just nu.... Det enda som fattas är den där prinsen på två ben, den på fyra ben har jag redan ;) men han dyker väl upp en dag.
 
Idag kommer ni få svar på sista delen i frågestunden. Sen tänkte jag göra en liten punktlista, en mall som jag kan följa varje dag på vad som ska bloggas om. Ni kommer givetvis få vara med och påverka den om ni vill :) 
Nu ska jag somna om igen, vi hörs lite senare!!
 
 
 


Magiskt..


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotograf: Mike
Style: Update
Träns: Equipe
Pannband: Perlstoft
 
 


Svar på frågor, del 3.


 
 

Vad är det bästa/det värsta du har varit med om med Cassador?


Det värsta, den va faktiskt svår... det skulle väl vara det när jag fick ett samtal från en i stallet och gjorde att man fick en klump i magen. När Cassador kom hit från Holland va han inte alls van att gå i hage och vilade aldrig, han gick runt, runt och runt. Precis som om han va uppväxt i en skrittmaskin stackarn. Så en dag ringde dem och berättade att Cassador hade fastnat i tråden och de va tvugna och skära loss honom. Han hade lyckats få eltråden mellan hoven och skon. Men han stod så snällt och lugnt och väntade på att någon skulle hjälpa honom. Ing skador eller sår <3 Den hästen har nio liv, precis som en katt!!


Om du fick 3 miljoner för Cassador hade du sålt han? Varför?

Svar: Cassador är inte till salu, men ALLA hästar är till salu för rätt pris. Jag har haft några stycken som dragit i Cassador men jag har sagt ett blankt nej till allihop. Men skulle det komma en summa som jag tyvärr inte kan tacka nej till, ja 3 miljoner är faktiskt en framtid för mig. Det skulle kunna öppna fler dörrar och göra livet lite lättare. Jag skulle kunna köpa mig en gård, inte något stort utan lagom, sedan bygga upp något helt eget med mina hästar, det hade varit en dröm.

 

 

 

 
Oxern ligger på 1.20

 

 

Jag undrar varför du inte har Corvette kvar, är hon såld? Kommer du få tillbaka henne?

Hur ser planerna med Corven ut nu i framtiden?

Svar: Corvette är INTE såld och kommer aldrig säljas om jag får som jag vill. Hon är min allra första häst och min lilla bebis, man säljer inte sina bebisar ;) Sen vill jag kunna ta fram mina egna hästar den dagen jag kan det, då kommer hon att vara perfekt för just det. Jag tror och hoppas att det blir små stjärnor :) På grund av tidsbrist och ekonomi så kände jag att det blev för mycket med två hästar på heltid som både ska tränas och tävlas. Då blev lösningen att hitta någon som kan ta henne på foder. Jag hittade flera men Caroline va den andra personen som det funkade bäst med och där allt löste sig väldigt fort. SÅ nu står hon i ett stall på Öland och Caroline Bågfeldt heter tjejen som rider henne, bloggar HÄR. Det är nu upp till Caroline hur deras framtid ska se ut, hon lägger upp egna mål och jag håller mig utanför :) Tror det kan bli hur bra som helst!! 

 

 
Corvette och Caroline

 

 Resultatet börja synas!


 
 
 
Jag vet att vi alla tycker olika hela tiden om saker och ting, även när det gäller Cassadors hull. Som jag kämpar med detta efter att han rasade i vikt i vinter på grund av flera olika anledningar. Han är inte stor i maten och även en kräsen en så inte lätt att "bara ge" mer mat. Men titta nu noga på bilderna, visst har han gått upp lite, både i hull och muskler?? Jag ser stor skillnad på speciellt halsen men även runt magen och rumpan. Som jag har saknat att kunna få en rund rumpa på honom, tänk om jag äntligen kan lyckas. Jag kommer snart att avslöja vad jag tror kan vara den hemliga ingrediensen, har inte publicerat det här på bloggen :) Men sen tror jag självklart att en del i det är olja som jag ha "pumpat" i honom!! Önskar man hade tillgång till en våg så man kunde göra före- och eftervägningar som vi människor gör!
 
 
 
Ca två månader sedan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag, 16 mars.
 
 
Skulle ju haft ett Lila pannband från Perlstoft nu, det ser ju jag ^^ hihi
 
 
 
 
 


Nu mina läsare, bloggvänner och vänner.


 
 
 
Nu ska jag avslöja något helt fantastiskt roligt som jag ska göra. Denna gång ska jag inte prata i gåtor och hålla er nyfikna på bänken. Nu ska jag berätta vad jag har kokat ihop...
 
 
Jag fick idén när jag hörde av mig till Therese och hon blev så himla glad att jag frågade henne. Sedan att hon tyckte det va riktigt roligt och nyttigt att träna för Rickard. Nu är det så att Rickard har tillgång till Glommens fina anläggning och är där en hel del. Så jag tänkte faktiskt dra ihop ett glatt hästgäng, bloggare, läsare, vänner och även dem som inte har häst är välkomna!!! Jag tänkte först kolla om det finns ett intresse här??? Jag hade tänkt lördag till söndag, 1-2 pass om dagen, kanske en clinic med Eamon Hickey som finns på plats, gillning, tokigheter, aktiviteter och massa massa skratt. Ni som bor långt bort finns det möjlighet att stalla upp och även sovplats i deras små stugor som ligger på anläggningen. Rickard själv tyckte det va en jätterolig idé och gav mig fria händer till allt. När jag har fått in ett intresse så kommer jag kolla lite helgen, antingen tar vi det ganska snart, eller så planerar vi in det i sommar någon gång. Det ska passa så många som möjligt av oss och kom gärna med förslag och idéer, jag syr ihop det så gott det går.
 
 
Detta kommer givetvis inte bli en saftig summa...
Men som sagt, först intresse och sedan ser jag över allt.
 
Vi är runt 8 personer som har ett intresse nu ialf.
 
 
VAD TYCKER NI OM DETTA?? Finns det ett intresse hos er??
 
 
 

 
Hoppcentrum i Glommen, även kallad för miniFalsterbo med en stor gräsbana
och sina spektakulära hinder.
 
 
 
 
Stor utebana i fibersand
 
 
 
Rickard Rådås
 
 
 
Amanda Ericsson
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Bloggen ger mig så mycket glädje!!


 
 
 
Jag har träffat många underbara och fantastiska människor som sträckt ut en hand till mig, allt tack vare bloggen. När jag fick veta att vi skulle vara i Glommen och hoppträna ramlade en polett ner. Jag mindes att en tjej som heter Therese och som har följt min blogg ett tag, va bosatt i Falkenberg. Jag har aldrig träffat henne men vi har flera gånger peppat varandra och velat träffas och hoppa ihop. Så jag hörde av mig till Therese och frågade om hon ville komma och hoppträna med mig och ja, det ville hon mer än gärna. Så nu har jag äntligen träffat Therese och fina Santos, både gjorde ett kanonjobb och va så duktiga trots lite nervositet <3
 
 
 
Santos
 
 
 
 
 
 
Therese ville inte alls vara med på bild ;) hihi
 
 


Min vackra prins <3


 
 
 
Tusen tack Rafaela som följde med och hjälpte mig,
även tack för alla vackra och magiska bilder <3
 
 
 
 
 
 
 Cassador tyckte dock att hinderna va för låga ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


What a feeling <3


 
 
 
 
Cassador, the one and only för mig just nu. Jag har gråten i halsen av glädje, för nu börjar det gå så bra för oss och det är helt fantastiskt. Denna känsla och upplevelse är värt allt, verkligen allt slit och tårar som jag lagt på denna man. Han har ett så himla stort hjärta, vilja och glädje. Ja ni ser ju själva på både bilder och filmer från tidigare, han vill så himla mycket och det tycker jag ibland är fruktansvärt svårt att tygla. Jag kan bara inte fortsätta låta honom rusa mot hinderna och jag måste bli mycket starkare...
 
 
 
 
 
Fotograf Mike
 
 
 
Idag åker många iväg på tävling men jag hade bestämt med Rickard att jag skulle komma och hoppa för honom. Så istället för att åka till Båstad blev det istället Glommen i Falkenberg. Rickard tar lite hjälp av Eamon ibland och hade jag haft möjlighet och inte varit så sleten idag så hade jag stannat kvar en stund och tittat när Rickard skulle få hjälp med en superfin fyraåring efter Cardento. Han är grym Eamon och Rickard berättade det att han fått uppleva "DET" magiska som Eamon kan förmedla. Cassador och jag skulle absolut behöva gå en kurs hos honom.
 
Rickard är minst lika grym som Amanda är och en perfekt ersättare när Amanda åker bort på våren. Idag när jag kom till träningen hade Rickard byggt fram en riktigt bra och nyttig bana. Vi mjukade upp länge i först trav och galopp utan hinder. I traven red vi på en 8-volt med lite ökad trav på kortsidan, snett igenom åt ena hållet i arbetstrav och andra i kort kort trav. Så kort att Cassador nästan ska bryta av till skritt men fortsätter i samma tempo, sjukt coolt att han va så duktig och gjorde detta klockrent i slutet utan att stressa. Sedan fortsatte vi i galopp och red längs fyrkanten men la stora volter på kortsidorna. Vi hade sitsträning och detta va sjukt nyttigt för en het häst som Cassador. Vi satt ner 1,2,3 och upp på 4:a och ner på 1,2 och upp på 3, 4, detta varierade vi.
 
Vi hoppade fram i trav på en väldigt bra övning. Detta för att göra Cassador lugn och lyssna på mig, även att komma rakt och göra halt och stå still. Väldigt enkelt för en lugn och stadig häst men supersvårt för en taggad och lite obalanserad Cassador. Men vi fick till många riktigt fina som ni kan se i klippet, mycket duktig häst även här.
 
I slutet va det riktigt svårt och jobbigt för Cassador. Han blir alltid extra taggad när vi ska hoppa bana och vill bara sätta fart mot och efter hinderna. Så vi blandade in trav och halter, vilket gjorde att Cassador blev riktigt tokig och stegrade lite. Men så nyttigt för han måste lära sig att ta det lite lugnare och det blev mycket bättre i slutet men visst har vi mycket kvar att lära, som alltid :) Men titta nu och njut, för det gjorde jag, solen sken och likaså jag <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hoppade inte högre hinder än det ni ser på klippet, runt 60-70 cm och i slutet kom Rickard fram. Han sa det att han tyckte det räckte efter sista rundan och att Cassador inte behöver hoppa högre hinder. Hoppa högt det kan han redan det vet vi. Känns så himla skönt när tränarna har samma tänk och logik som en själv har. För det är inte alltid tränarna och eleverna tycker lika, men jag litar fullt ut på mina tränare. Utan Amanda och Rickard hade jag inte varit där jag är idag, med träningen och mitt sunda förnuft. Bara för att Cassador ska tävlas 1.20 nu så måste han inte hoppa bana på den höjden varje gång. Skönt att komma på en träning där Rickard verkligen lägger tyngd på det som Cassador och jag behöver träna på. Jag har tränat för ganska många olika tränare under hela mitt liv men dessa två slår allihop, till och med Peter Eriksson även om jag tycker att han är bra. Jag får unik och privat träningsmöjligheter hos Amanda och Rickard. Då jag ligger efter med så mycket ridmässigt så behöver jag det :) Kommer vara dem evight tacksam!!
 
 
 
 
 
 
 


Träna träna :)


 
Fullt ös igår, fullt upp idag. Vi hörs ikväll och då får ni höra hela helgen <3 Nu ska jag åka till Glommen och träna för Rickard :)
 
 
 


Snart är det helg!!


 
 
Min helg är redan fullspäckad och jag kommer bjuda på allt <3 Vill önska er alla en underbar helg och njut för fullt, även om vädret kanske inte blir det bästa! Ta hand om varandra!!
 
På söndag blir det hoppträning i Glommen, Rickard ringde precis!! Yaahooo va Nice ;P 
 

 
Foto: Lexi Mudifaj
 


Svar på frågor, del 2.


 
 
 
Ditt bästa vanliga minne?
 
Svar: Det måste vara resan till USA, åkte dit helt själv och var borta i 6 månader. Åkte även över till Jamaica och upplevde en helt annan kultur och fantastiska människor.
 
 

Ditt bästa hästminne?
 
Svar: Det här måste jag bara dela på två, det allra bästa är ju självklart när jag köpte min allra första och egna häst, Corvette. Det andra är när jag och Cassador red in på Breeders i Flyinge hösten 2012 och satte en nolla i 1.20. Cassador va då 5 år. Det va en helt magisk känsla!!
 
 
Corvette 3 månader <3
 
 
 

 

Hur gick de till när du hittade dina hästar?
 
Svar: Corvette hittade jag på hastnet.se när hon va 3 månader, ringde och bokade tid för visning. Hon va min tredje fölunge jag tittade på och fastnade direkt. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Cassador hittade jag på en youtubekanal som heter Veldstar stables, då va han 5 år. Det fanns flera hästar som visades nere i Holland men jag ville bara ha "First Fantasy"-hästen, då jag inte visste va han hette innan jag öppnade passet. Blev helt kär i honom på klippet, provred aldrig utan hade bara en liten magkänsla. Första gången jag fick se honom va hemma i Sverige och ja, det va kärlek där med, däremot har vi fått jobba på många plan men nu är den riktigt hårt svetsad <3
 
 

Vad hette din första häst?
 
Svar: Corvette är min allra första egna häst, jag har helt missat att ha egen ponny och all ponnytävling.
 
 

Vad är ditt mål med din ridning och dina hästar?
 
Svar: Mitt mål är enkelt, att bli så bra jag kan bli som tävlingsryttare i hoppning. Om det nu så ska ta hela livet så får det bli så!! Jag vet att jag har missat en massa, men det kan både vara positivt och negativt. Jag har inte alls den erfarenheten som en ponnyryttare har med träning och tävling från ung ålder. Men nu är jag vuxen och är fortfarande formbar, alltså jag har inte snöat in mig på en stil och tänk. Jag har hittat Amanda som verkligen vill att jag utvecklas och även Rickard. De är väldigt måna om mig och sunda i sitt tänk.
 
Cassador: Jag vill att han ska bli så bra han kan bli med mig på, jag vet och många andra vet att denna häst har enorm potential och är en svårklasshäst. Sen vart det bär av, det vet bara framtiden... :) spännande ska det bli ialf!!
 
Corvette: Corvette rids nu av Caroline Bågfeldt och hon sätter sina egna mål för Corvette. Jag har inga krav från min sida utan jag vill bara att hon ska komma till någon som älskar henne för den hon är och ha riktigt riktigt roligt tillsammans. Självklart valde jag Caroline för att jag vill att hon ska komma ut och tränas och tävlas i hoppning, men på vilken nivå, hur, när och vad, det väljer Caroline själv :)

 

Utav dina hästars alla saker, vilken är din favvosak?
 
Svar: Min Equipe sadel och mitt kombinationsträns från Equipe :) 
 
 
 
Det snällaste en människa har gjort för dig? Varför?
 
Svar: Min mamma är den snällaste människan på jorden och ställer alltid upp på alla, inte bara mig. Det finns tusen saker som hon ställer upp på, folk ber om hjälp och hon finns alltid där. Hon är verkligen värd så mycket och betyder väldigt mycket för hela familjen, även släkten. Hon är vår kärna, vår solstråle och utan henne vore det tomt <3
 
 
 
 
 
 
Även om mamma är livrädd för hästar så försöker hon lite varje gång hon umgås med dem. Men hon tycker det är jättejobbigt och vi som inte har varit i samma sits har nog svårt att förstå. Jag förstår ju inte alls hur hon kan vara rädd för mina små trollungar :)
 
 
 
 
 


Full av liv <3


 
Om jag hade fått välja namn på Cassador hade jag nog valt något som passar hans personlighet. Ett av de namn som dyker upp i huvudet är playful. Det är så mycket lek och bus i denna häst, varje dag plockar jag ihop leksakerna. En ljusblå hink, röd lekboll och lägger det i den stora svarta tunnan och varje dag ligger sakerna huller om buller. Han har även en liten stock och på vintern får han granar han kan demolera. 
 
Men jag skulle vilja ge han en ny leksak, har ni några tips??  Gärna hemmagjord eller eget påhitt, tycker dem är de bästa leksakerna! 
 
 
 
Lexi lyckades fånga Cassadors lekfulla sida idag <3
Han älskar verkligen den största tunnan.
 
 
 
 
 
 
 
 


Svar på frågor, del 1.


 
 
Nu tänkte jag börja svara lite smått :) Jag börjar med att svara på de frågor som rör mig mer så ni får veta lite vem jag är. Sen delar jag upp resten för sig, hästarna, samarbeten, bloggar m.m.
 
 
Fem saker som du är bra på?
 
Svar: Det skulle nog vara att laga mat/baka, stöka ner/städa upp, vara otroligt glad, ge komplimanger och köra bil (med släp).
 
 

Varför började du blogga?
 
Svar: Det här är jätteroligt. Jag tänkte nämligen göra ett inlägg om detta men aldrig blivit av. Jag började faktiskt att blogga av den enkla anledningen att både jag och mina fb-vänner var trötta på allt jag la ut där. En del gav mig positiva pikar att jag borde skaffa mig en blogg men tog det aldrig på allvar då jag absolut inte ville ha en blogg. Men tillslut kände jag att det va nog, det var inte så att jag bombade fb men tillräckligt för att man ska kunna skaffa sig en blogg. Jag har heller inte haft instagram så länge, tog tag i det det så sent som i slutet av sommaren 2013. Jag vet att jag är ganska sent ute med mycket, ridning, tävling, blogg, instagram och allt :) Men bättre sent än aldrig!!
 

Om du fick beskriva dig själv med fem ord vilka skulle du ta då?

Svar: Positiv, sprallig, GLAD, kärleksfull och envis!!

 

Hur länge har du hållit på med hästar? Vart började allt?

Svar: Jag började på ridskola när jag va 6 år, fick sluta när jag var runt 9 år då syrran va allergisk. Men hade svårt att hålla mig borta från hästarna så jag höll till i ett stall med jättstora arbetshästar, ja för en liten skoltjej va de enorma. Sen i högstadiet började jag följa med kompisar till ridskolan igen och fick låna någon foderhäst över julhelgen, sen fick jag riktigt sug på att ha foderhäst. Då följde jag med en annan kompis till en annan stor anläggning där jag senare blev fodervärd på en svart häst, Libbe, som va hälften travare/halvblod. När det gått ett halvår kände jag att jag ville ha ut mer av min ridning, fick då ta över familjens superfina Connemara Ponny som sonen inte ville rida. Dels så trivdes inte ponnyn på ridskolan då den slängde av eleverna. Tror Monty bara var 7 eller 8 år när jag tog över honom. Han va en riktigt fin hoppkanon och lärde mig väldigt mycket. Hade han ungefär ett år, tävlade bara hemma på klubben, men innan gymnasiet bestämde jag mig helt att satsa på skolan. Kliade i fingrarna ganska fort och följde med en vän jag träffade på gymnasiet och red lite på hennes hästar. Efter gymnasiet blev jag fodervärd åt ett fullblod, älskade verkligen denna häst och hela hennes inställning till livet. Dock så va hon lite till åldern och jag ville ut och resa lite så bestämde mig för att resa först och köpa häst när jag kommer tillbaka. Va först en sväng i italien och jobbade med hästar i 2,5 månad men det va verkligen dödstråkigt, fick hästarna serverade, inte på fat utan med sadel och allt. Bara rida, rida och ingen kunde kanppt någon engelska. Så jag åkte hem och planerade att åka till USA och va borta i 6 månader och när jag kom hem började jakten på "den där" fölungen. Jag hittade Corvette när jag va 22 år gammal, min första och alldeles egna häst. Nu är jag 27 (snart 28) och har två otroligt fina hästar. Jag hoppas att jag får hålla på med hästar resten av mitt liv <3

 

CORVETTE TS

 

Fölvisning, 45p och klass 1

 

 

 
 
 
Bland de första ridpassen <3
 
 
 
 
 
Corvette 1 år
 
 

 

 

 Huvudet är bra fullt ibland!!


 
 
 
Jag har ju inte berättat att jag fick ett jätteroligt mail från Falsterbo förra veckan. Jag och Alice är uttagna och ska ner och jobba några dagar. HELA 9 dagar ska vi bara gå och LEEEEEE <3
 
 
Ska ni också dit, jobba, tävla eller bara njuta???
 
 

 
 
 
 
 
 
 


Schockemöhle <3


 
 
Har alltid varit en stort fan av Schockemöhle sen jag började köpa grejer till Corvette. Jag har nog allt, benskydd, boots, flera schabrak, grimmor, grimskaft, träns, fleecetäcken, regntäcke och jag tittade till och med på en sadel men valde Equipe istället ;) Blev helt kär när jag tittade in på en kompis sida där hon hade lagt upp bilden ned. Det är SÅ CASSSADORs färger <3.. och mina.
 
Vad tycker ni?? =)
 
 
Ni kan även gå in och kika på deras vårkollektion HÄR.
 
 


Uppe med tuppen =D


 
 
Klockan är inte ens 10 och här sitter jag, äter frukost och bloggar. Har redan hunnit cykla till stallet och fixat allt. Men ska åka dit igen och bjuda på fika och ge min prins sin lunch :) Men först lite bloggedogning!!
 
Cassador va väldigt pigg när jag kom till stallet, har ni någon häst som blivit trött och slö efter en vaccination?? Han ville ialf inte vara inne längre, medans alla andra va lugna och mumsade på sin frukost tyckte Cassador det va supertråkigt. Han ska ta det lugn i 2 dagar nu så det blev ingen hoppträning idag, blir antingen lördag eller söndag. Tänkte först tömköra honom men eftersom jag inte vill att han ska svettas så får han vila helt. Kanske att jag går en runda med honom vid lunch så han får mumsa på lite gräs, mmmmm!
 
Första dagen jag gav honom sina nya vitafor pellets och protein koncentrat så åt han upp det, sen nu några dagar har han slängt ut lite och lämnat lite. Har länge funderat på att köpa en sådan krubba så han inte kan slänga ut maten, men det har bara inte blivit av, men kanske gör det i dagarna om han kastar ut det fler gånger. Men idag när jag kom till stallet hade han ätit upp allt och inget låg på marken. Så vi får helt enkelt se om han fortsätter, det lönar ju sig då han får i sig mer mat när han inte kan kasta ut det. Dock så vill jag hitta en med kant och inte en sådan jag tittat på med pinnar på sidorna.
 
 
 
Någon mer än jag som längtar efter svenska jordgubbar???
 
 
 
 
 


Ibland har man tur :)


 
 
Fullt upp hela dagen, som vanligt... :) Tur jag tog bilen till stallet, tänkte jag skulle hämta mina stövlar som är lagade, el stövel. Så nu kan jag ha mina snyggingar på tävling igen. Sen skulle jag ringa och boka in vaccination på Cassador nästa vecka, det är inget tävling på ett tag så passade perfekt nu. Då hade jag sådan tur då veterinären hade redan en tid bokad IDAG :D grymt bra!! Det enda va att jag fick skjuta på hoppträningen till lördag eller söndag på grund av att jag vill att han ska ta det lite lugnare i två dagar. Nu blir det hoppträning för Rickard Rådås i några veckor då Amanda Ericsson åker till Arezzo i morgon. Men Rickard brukar alltid hitta på något roligt, förra året hoppade vi Gina Tricots Grand Prix finalbana, riktigt roligt!! Jag har även suttit i lite roliga telefonsamtal och fixat med tvätt och lite andra nyttiga saker. Lite mindre bloggning :) men blir mer i morgon. Roligt att ni bombat med så mycket frågor, jag tänkte beta av några stycken varje dag, ska bli riktigt roligt att ge er svaren :)
 
 
Cassador va fin idag med <3
 
 
 
LILLY <3
 


Bloppis


 
 
 
Hejsan allihop!!
 
Jag tänkte testa på att ha min första bloppis här på bloggen. Haft lite saker liggandes ett bra tag nu som jag inte använder och ganska nya saker som jag heller inte får användning för. Sakerna kan hämtas eller skickas, frakt tillkommer på priset. Inget är tvättat på bilderna men kan fås tvättade innan jag skickar. Hittar ni något ni är intresserad utav skickar ni ett mail till ericajoh9@hotmail.com.
 
 
Bloppisen avslutas på söndag kväll, 16/3.
Är ni flera som vill ha samma vara så är det högsterbjudande som gäller.
 
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Equiline, stallpaddar, fyra stycken, bruna, 58x65.
Använda en gång.
500 kr (nypris ca 1000).
 
 
 
 
 
 
 
 
Glen Gordon träns, FULL.
Mitt pris 500:- (Nypris ca 1300)
exkl tyglar.
 
 
 
 
 
 
 
Den ursprungliga padden har försvunnit men jag skickar med en svart som jag har använt.
 
 
 
 
 
 
 
Eurostar schabrak + luva, FULL.
Använd vid en tävling.
Mitt pris 650:-, inkl luva (nypris ca 700 + 500=1200)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sprenger bett, 3-delat med fasta D-ringar, storlek 12,5.
400:- (nypris 1200:-)
 
 
 
 
 
 
Mountain Horse väst, storlek S.
300:-
 
 
 
 
 
 
Schabrak 80:-, full.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ops, glömde ^^


 
 
 
Hej hopp från sängen :) Jag har ju helt glömt bort att berätta om min stjärna idag. Ni som följer mig på instagram har fått veta lite. Det är nämligen så att Cassador hade en sådan där lugn dag, ovanligt lugn och harmonisk. Skrittade först ut en långrunda och jag märkte direkt hur avslappnad han var. Jag kunde rida med långa tyglar en lång stund utan att han trippade iväg. Sedan tog jag ett litet pass i ridhuset för att känna av lite, han va så himla lugn, mjuk och trevlig att rida. Galoppen satt som en smäck!! Bästa ridpasset på mycket länge <3
 
 
 
 
 
 
 


Frågestund :)


 
God eftermiddag!!
Jag tror aldrig jag har haft en frågestund så tänkte de va på tiden :)
 
Fråga nu vad ni vill, om mig, hästarna?! :) Så svarar jag inom rimliga gränser.
 
 
 


Frågor och svar :)


 
 
Från Marie :)
 
Har han något emot att ha boots på höger bak eller nå? :P
Ser ut som den är borta på båda bilderna :P

Jag har en riktigt kräsen häst.. hon ratar det mesta ska jag säga.. har nyligen försökt ge henne lucernpellets och en gång i tiden även hack, men det går absolut inte..
Men då kanske jag skulle prova det där som du köpt?
Men min lilla donna ratat ju oftast pelleterade foder också.. buhu.. :(
Korn älskar hon, men hennes mage verkar inte riktigt tåla det däremot.. det är inte lätt med en kräsen häst måste jag säga!!
 
 

Jag hittade bara tre boots, två vita fram och en svart till ena bak. Han är nämligen en mästare på att dra av sig skorna och då blev det ialf 75% chans att skorna skulle sitta kvar ;) OCH det gjorde dem med!!
 
Cassador är kräsen när det gäller all mat utan müsli, men jag har inte hittat någon bra müsli som får upp de i hull UTAN att ge han mer energi än vad han redan har... Ja foder är verkligen jobbigt och dyrt, men om du inte har provat det kanske det är värt ett försök?! Cassador är lite skeptisk till lusernpluttarna men jag håller på att fnula på om man kan hälla i något gott som gör att han kan äta upp allt i en nafs. Återkommer om jag hittar något som funkar, annars äter han detta mycket bättre än hackad strå.
 
 
 
 
 
 
 
Från Linda :)
 
Har du kollat tänderna? Jusse var jättedålig på att äta i början, men efter tre tandläkarbesök förra året har han nästan gått och blivit ett matvrak :)
 
Jag har kollat tänderna så allt ska vara OK där nu. Drog ut en vargtand som hade kommit upp på senare år, vilket var ett av problemen med ridningen i höstas. Annars har han aldrig varit stor i maten, han äter när han känner för det men måste ALLTID lämna mat överallt. Tandläkaren tyckte det såg fint ut annars förutom det han fixade och att han hade känsliga mungipor, vilket jag redan visste. Så han tyckte jag skulle komma tillbaka om 8 månader så det blir i oktober någon gång.
 
 
 
Från Jasmine :)
 
Kul att de går bra med honom! Tycker fortfarande han ser lite tunn ut.. Du har inte funderat på att ställa av honom så han verkligen får ta sig? Jag gjorde det med min när hon inte gick upp och det funkade super tillsammans med Saracen! Kändes inte kul å rida på henne när hon inte hade något å bygga på..
 
Tack Jasmine! Om han hade varit lugnare i psyket så hade jag absolut kunnat prova och ställa av honom nu. Jag har ju försökt att minska ridningen och har inte hoppat själv hemma på flera veckor utan har åkt iväg på träning och gjort det. Det har inte varit lätt och jobbigt att se honom så frustrerad... Jag vet inte hur många veckor du provade men jag vet heller inte om det skulle fungera på Cassador. Han gick nämligen på ett ensilagebete i somras under 5 veckor med höga värden och även grovfoder upptill. Mitt svenska sto rullade hem som en tunna och hon hade inte tappat några muskler, medans Cassador var lika slim som vanligt men hade tappat allt på rumpan. Jag har även rådfrågat flera veterinärer och tränare om råd men de flesta kommer faktiskt med samma svar, att han ser väldigt frisk och sund ut i päls och ögon, det fattas bara lite hull och tyvärr kanske det är väldigt svårt då han inte är av den typen som går upp lätt.

Självklart blir inte en häst som Cassador tjock på en vecka eller två, men jag själv ser stor skillnad på honom. Det märker jag även när jag borstar honom. Visst har vi väldigt långt kvar men ändå så skönt för mig att det går åt rätt håll. Vi bytte ju även hö i samma veva som jag mixtrade med fodret för 4 veckor sedan och nu har vi ett mycket bättre hö och det spelar ju också en stor roll i det hela.
 
 
 

Från Titti :)
 
Hej bra inhämtat andra rundan! Funderar lite, hoppar du något med bommar bakom hindret på träning så att han inte hoppr så långt? Fick göra det väldigt mycket med Knatten i början då han hoppade långt så att vi fick svårt att få plats på distanserna. Vi gick oftast på ett eller två mindre på alla distanser vilket funkade bra upp till 1.20 men ställde till problem när vi kom upp i 1.30. Vi jobbade mycket med bommar både framför och bakom och mellan hinderna på träning vilket fick honom att lugna ner sig! Väldigt mycket markarbete på det också givetvis! Nu var han inte fullt så taggad som din;)! Men ett tips kanske?/ Titti
 
Hej Titti, Tack! Vi har använt oss av lite olika metoder, bommar överallt men kanske inte alltid bom bakom. Jag vet att både jag själv och på träning har vi lagt bommar mellan hinderna ex i serier. Men han är lite som ett ånglok och bryr sig gärna inte vad som finns på vägen till och efter hindret. Det är hindret i sig som är den stora tårtan, småkakor runtomkring är ju bara smulor ;) Jag har fastnat mycket för X-hinder, det hoppar han bäst på och får även riktigt bra språng. Men har fortfarande mycket kvar att lära. Jag kommer absolut att tänka mer på ditt tips Titti nästa gång jag bygger hemma och även kan ta med det på träningen, TUSEN TACK <3
 
 
 
 Tack för alla era tips och frågor. Jag tycker den här bloggen är så mycket roligare att driva när vi kan hjälpas åt. Går jag in på någon annas blogg så läser jag det som ni har skrivit. Ställer ni en fråga eller ni vill ha hjälp med något försöker jag göra mitt bästa att hjälpa. Det tycker jag vi ska lyfta fram mer här på bloggarna!! Hjälpa varandra istället för att kasta skit!!!
 
 
Även frågor om Equipe dyker upp, <3 ni kan vara lugna, det kommer :) Ett möte är inbokat men när, var och hur det håller jag på ;)
 
 
 
 
 
 


Lite uppdatering från andra sidan <3


 
 
Jag skrev ett litet inlägg för någon dag sedan om Corvette och la upp lite bilder som jag hittade på syrrans dator. Jag saknar verkligen min lilla bushäst, alla gosiga pussar och mys man får från henne. Cassador kan inte riktigt ge det hon ger en, man ska ju inte gämföra hästar i huvudtaget tycker jag. Men Corvette älskade verkligen att mysa i famnen <3 Caroline hade sin första hoppträning för en kille som heter Mats, klippet kan ni se nedan och i slutet kan ni även få höra vad tränaren tyckte om henne. Det hörs högt och tydligt <3
 
 
 
Några ord från Caroline
 
Hon lämnar ingen orörd minst sagt, alla i stallet har redan fastnat för hennes otroligt snälla ansikte och ögon.

Hon verkar trivas än så länge, har hittat sin livs kärlek i hagen bredvid och brukar försöka äta upp mina jackor lite då och då.
Hon fick galoppera över en bom två gånger idag och efter det var hon jättelycklig. Mindre lycklig när jag ville ge henne banan vilket inte alls föll henne i smaken. Haha.

Jag tror verkligen att hon ska trivas, hoppas jag. Det verkar så än så länge i alla fall, så hoppas det fortsätter i samma spår :D Även om du nog saknar henne otroligt mycket.. Hon är som du säger, one of a kind!
 
Mats älskade henne verkligen, vilket kommer höras på filmen när jag lägger upp den :D Hon är ju verkligen helt underbar!
 
 
<3 <3 <3... det känns otroligt rätt. De passar så himla bra ihop och på så kort tid. Tänk bara med mer rutin tillsammans, jag är så glad för både Carolines och Corvettes skull :)
 
 
 

 

 

 

Snodde även lite bilder från din blogg Caroline, hoppas det va OK :) Hojta till annars.

 

Fining <3

Jag blir så glad när jag ser att hon har det bra. Kan tänka mig att Caroline har svettast en och en annan gång på hennes rygg redan. Hon är inte lätt denna lilla dam men har ett stort <3 och enorm glädje till livet och speciellt hoppning!!

 
 
 
 
 
 
 

 

 

Gå även in och spana in hennes snygga header HÄR

 

 

 


Känner igen orden...


 
 
 
Tror inte att denna nyhet och Tv-sändning gått förbi någon av oss hästfolk. En annan jobbar ju så jag får titta på reprisen i morgon, någon mer som missar det??
 
Snacka om att de tog orden från mig ;) "Känns som att sitta på en tickande bomb", ni som läst det i bloggen vet. Nästan så jag ryser när jag läser det. För det är precis så Cassador är.. :) På gott och ont!
 
 
 


Ni önskar och vi fixar det <3


 
 
 
Nu ska jag bjuda lite till på mig själv..
 
 
Michelle klippte ihop det sista ikväll och jag gav henne fria händer till allt hon filmat, bilderna som är inklippta har grymma Lexi <3 tagit. Satt alldeles nyss och tittade på resultatet. Jösses, känns väldigt konstigt att se sig själv, prata och sedan ge er en bild av mig. Michelle har verkligen gjort ett kanonjobb, denna tjej är helt fantastiskt grym. Hon tog sin moppe ända från Åstorp enbart för att kunna filma och umgås med mig och Cassador <3 Även denna vän har jag funnit genom bloggvärlden, tänk så mycket detta år på bloggen har gett mig. Både vänner för livet, samarbetspartners och det bästa av allt, ni läsare som ger mig så grymt mycket tips och feedback. Det är för mig helt ovärderligt!! Jag tänker inte prata mer nu utan klippet får tala för sig.. Jag måste även upp tidigt i morgon för det ska komma massa maskiner och gräva på anläggningen och Cassador måste få komma ut någon timme annars river han boxen, ÄVEN om alla andra står inne. Lovar även att göra ett inlägg i morgon och svara lite på era frågor m.m. Nu ska jag verkligen bjuda på mig själv.. Michelle klippte ihop det sista ikväll och jag gav henne fria händer till allt hon filmat, bilderna som är inklippta har grymma Lexi <3 tagit. Satt alldeles nyss och tittade på resultatet. Jösses, känns väldigt konstigt att se sig själv, prata och sedan ge er en bild av mig. Michelle har verkligen gjort ett kanonjobb, denna tjej är helt fantastiskt grym. Hon tog sin moppe ända från Åstorp enbart för att kunna filma och umgås med mig och Cassador <3 Även denna vän har jag funnit genom bloggvärlden, tänk så mycket detta år har gett mig. Både vänner för livet, samarbetspartners och det bästa av allt, ni läsare som ger mig så grymt mycket tips och feedback. Det är för mig helt ovärderligt!! Jag tänker inte prata mer nu utan klippet får tala för sig.. Jag måste även upp tidigt i morgon för det ska komma massa maskiner och gräva på anläggningen och Cassador måste få komma ut någon timme annars river han boxen, ÄVEN om alla andra står inne. Lovar även att göra ett inlägg i morgon och svara lite på era frågor m.m. Vi hörs i morgon, Natti natti <3
 
 
 
Två frågor till er läsare..
 
Vill ni att vi ska fortsätta att filma så som klippet nedan visar?? :)

Vet ni hur man får det att funka i youtube på mobilerna??
Jag hoppas det funkar för er men hojta till om det inte gör det.
På datorn funkar det ialf :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi skulle även hunnit med en summering i slutet, men det var mörkt ute och vi alla ville hem efter prisutdelningen.
 
 
 
 


Mat mat :)


 
 
 
 
Hej allihopa!! Tusen mega tack för alla era fina kommentarer, komlimanger och gratulationer <3 Det gör mig så glad, full med energi och taggad på att blogga mer <3 
 
 
 
Idag gick jag upp efter 7 och tog bilen till stallet, det gjorde lite ont i mig då jag egentligen vill cykla men jag hade planerat att göra alla ärenden åt både Cassador och mig så jag ska slippa det sen. Jag har handlat mat till mig och även Cassador, samt lämnat in mina stövlar på lagning (de va på tiden). Fixade allt i stallet och släppte Cassador i ridhuset, trodde han skulle vara jättepigg då han inte alls ville stå still i stallgången. Men han skrittade runt en massa och va mest nyfiken på allt, sen travade han i slutet och tog lite galopp med. Fick även till några glädjebrall :) Vi försökte även använda hjärnan med att göra lite träning på marken, det behöver vi allt göra fler gånger innan det hamnar på film.
 
Här nedan kan ni se bilder på Cassador från DÅ och NU, ser ni någon skillnad?? Jag tänker inte säg något fören ni har tyckt till :)
 
 
 
 
NU
 
 
 
 
Dessa bilder är tagna för exakt en månad sedan
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har nu povat både Kraffts muskel och PLUSS protein. En vän i stallet hade pratat med foderexperter på krafft och dem hade sagt att hon skulle prova Granngårdens PROTEINKONCENTRA. Hon har svårt att få sin häst att bygga muskler och även jag har ju svårt att få min att bli lite biffig. Så jag tänkte att att det vore ju inte sämre med detta. Säcken innehåller även mycket vitaminer så man ska absolut inte ge något extra. Har ni provat denna säck någon gång??
 
 
 
 
 
 
 
Cassador slänger bara ut sitt lusern hackad strå och då får han ju absolut inte i sig det han behöver. Jag använde mig utav lusern pellets innan och blötte upp det men han gillade det absolut inte. Men nu fick jag ett tips om att prova Lucern Vitafor, har ni hört talas om detta innan?? Har ni provat det?? Detta är ett pelleterat foder som du inte behöver blöta upp, perfekt för Cassador. Sen är det även mindre pellets än den vanliga lucernen som du inte behöver blöta upp. Då Cassador hade koliksymptom under den perioden jag försökte få i han lucern, så fick jag lite noja med stora pelletsbitar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så nu ger jag han OLJA, LUSERN VITAFOR, HIPPOCOOL, PROTIEN KONCENTRAT, mer eller mindre fri tillgång till hö och MASSA KÄRLEK <3 <3 <3 <3 <3 Jag fodrar detta morgon, lunch, insläpp och kväll. Hoppas det funkar nu!! Det var en mycket glad Cassador i hagen när han stoppade ner mulen i krubban, äntligen bara minipellets sa han ;)
 
 
 
 
 


Så spännande igen :)


 
 
 
Fick ett spännande mail idag igen, tänk om jag fick göra detta. För mig är det lite häftigt och ja, nu håller jag bara tummarna och ni med. För er kanske det inte är en big deal men ALLT som har med Cassador och mig, är det verkligen det. Tänk nu om.... =)
 
 
 
 
 


Gruskänningar och placering :)


 
 
Nu mina vänner, nu ska jag bjuda på en riktig failrunda och riktiga failbilder :) även den snyggare rundan i 115. Jag tyckte väl inte de va så roligt igår men får väl skratta åt det idag och även bjuda er på ett litet skratt. Jag har ju hoppat bättre rundor än den i 110, helt klart!! Men som sagt, man lär sig (förhoppningsvis) av sina misstag och tävling är ju träning. Efter denna helg så har jag lärt mig massor, dels att man inte ska hänga läpp eller gräva ner sig för att en runda går dåligt. Man måste kunna ta nya tag till nästa runda och ge sig fan på att rida den ännu bättre. För har man gett upp innan kan man lika gärna stryka sig, inte rättvist mot hästen att ha den inställningen när man går in på banan. Hästen gör alltid sitt bästa och gillar den inte läget och är smart, säger den ifrån. Men jag ska även erkänna det att tusen saker hann att gå in och ut genom mitt huvud när jag red fram Cassador andra gången. Är jag värd honom, kanske ska jag sälja han till någon som förtjänar honom, hur ska jag få honom lugn, gillar han mig.....med mera.
 
 
 
 
 Cassador va väldigt taggad, ja helt galen ibland. Jag kunde knappt hoppa fram honom för han var så laddad och lite på bakbenen. Även inne på banan när jag skulle skritta runt så gick han på bakbenen. Jag har försökt att trava runt innan eller galoppera men då letar han för fullt efter 1:an och då tycker jag det är bättre att skritta. Men även denna gång höll vi på att vara i vägen för ryttaren som red, han backade och gick inte att få fram och ställde sig upp samtidigt som ekipaget rundade mig precis. Så pinsamt det är =( även Lexi fångade stegringen inne på banan.
 
 
 
Lite väl mycket energi och en spänd häst i första rundan. Sen kom vi lite nära 8:an och Cassador hoppade lite extra högt och sköt upp mig i luften. Jag hade inte en chans att sitta kvar normalt där, annars är jag ganska van vid hans konstiga hopp och skutt. När jag landade sen landade jag på knäna och det gjorde ont...
Om detta hade varit för ett år sedan, eller kanske 1,5 så hade han aldrig någonsin stannat. Han var absolut inte den självsäkra och trygga hästen han är idag, visst har han sida sidor men ett stort hjärta och ett enormt förtroende för en. Ni kan se på bilderna nedan, att jag får stopp på honom väldigt snabbt efter hindret och sedan står han där så snällt medans jag, tokfian/dummen försöker kravla mig upp. Så pinsamt...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilken figter han är, inte ett hinder rev han och vill så jäkla väl hela tiden, trots att han har sådan energi och jag inte riktigt klarar av honom. Stort hjärta och vilja av guld, älskar denna häst från månan och tillbaka <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Då var det dags för 115, ladda om batterierna helt och känslan finns ju alltid där någonstans. Så som Cassador va på framridningen idag har han inte varit på länge, väldigt lugn, även om man känner i hela hans kropp att han bara vill explodera och sticka vilken sekund som helst, så väntar han, jobbar på och lyssnar stenhårt på mig. Har ni någonsin ridit en tickand bomb, där ni verkligen känner hur hen ska explodera???
 
Cassador va mycket bättre på framhoppningen också, mer avslappnad och lyssnade ännu mer på mig nu. Det kändes även bra på alla hinderna där, han va lugn och hoppade inte över sig som han kan göra. Jag hoppar alltid fram på ett räcke, går sedan över till en oxer och när det är en till två före mig innan jag ska in på banan så avslutar jag hoppningen med ett maxat räcke och gärna mycket markbom, brukar ni också göra det??
 
Jag bestämde tidigt att jag inte skulle skritta runt på banan innan utan jag skulle trava in direkt när det va min tur så han inte hinner tänka 1000 saker, även jag. När jag travade in va han lugn, jag hade redan fått startsignal och jag travade hela långsidan ner.. Där fattade jag galopp och galopperade runt och vände upp på en stor volt innan jag red mot ettan.
 
Vi la inte till någon musik i detta klipp, för om ni har ljud på så kan ni höra mig hur jag pratar med honom nästan hela rundan och berömmer honom, för att just få honom lugn. Som vanligt behövs det inget spö och sporrar på honom...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Väldigt många får gå på sina hästar in i en kombination och även ut, för mig är det lite tvärtom. Dock så la jag honom lite fel inpå första kombinationen i 110 och gjorde det lite svårt för honom då jag tänkte lite väl kort. Men som ni kan se i 115 sen så tar han ett minisprång inne i kombinationen. Tror vi måste träna mer kombination och då ska jag träna med både räcke räcke och oxer oxer, väldigt bra träning. Dock så har han inte samma "tävlingsenerg", (alltså inte 200% utan bara 150% hahaha!!) hemma men lite nytta måste det göra. Samma gäller även på de andra relaterade avstånd, många måste gå på sina hästar för att nå ut på fem eller sex språng ex. Jag måste sitta helt lugnt eller bromsa lite för att komma rätt. Han suger verkligen mark min lilla gubbe och när Amanda va på HFK en helhelg så kom hon fram till att jag skulle sluta räkna och bara fokusera på att följa med och få honom lugn. Avstånden har sen den dagen mer eller mindre stämt till 95 procent. Hur har ni det med avstånden??
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 Kamerakvinnan missade att vända på sin mobil då systemkameran inte ville riktigt till sista rundan. <3 Därav avlång filmning men jag tror ni ser likabra :)
 
 
 
 
När vi kom i mål, var det en mycket trött ryttare men en mycket nöjd, avlslappnad och glad häst <3
 
 
 
 
När jag hade hoppat klart och vi alla samlades en bit ifrån släpet. Klockan va nu 19.00 och klassen skulle inte vara slut fören efter 19.30 och just nu låg jag på en 2:a plats, men det va säkert 25 starter kvar och vad ska man tro i detta läge?! Jag hade aldrig hamnat så tidigare, Cassador är bara 7 år och hans första år som avd A häst och även första för mig på väldigt många år. Jag tror jag har tävlat sammanlagt 10 starter kanske under hela mitt liv innan jag började tävla Cassador och Corvette. Men tjejerna fick bestämma om vi skulle åka hem eller stanna kvar. För dem spelade det ingen roll och då sa jag att då stannar vi. Jag hade aldrig någonsin fått vara inne på en riktig prisutdelning, göra ett ärevarv, alla tittar på en, få en rosett, skaka hand, tacka publiken.... jag skakade till och med med fel hand och viskade fnissandes till tjejen som gav rosetten, hihihi, detta är min första gång på prisutdelning. Hon sken upp som solen och även jag, hon grattade mig extra och sedan gick hon och sa det till sin vänner och alla tittade och gav mig ett stort smile. ..
 
 
 
 
Ett leende på läpparna smittar av sig,
visst kan det göra den sura ännu mer sur men även framkalla ett leende tillbaka.
Att glädjas åt sig själv och lika så åt andra.
Det sprider värme och glädje, tänk om alla i denna sport kunde le lite oftare... =D
 
 
 
 Foto: Lexi Mudifaj, pannbandet från Perlstoft, utrustning: Equipe <3
 
 
 
 
 
6 dubbelnollor av 39 starter
 
 
 
 
 
 
 
CASSADOR H, 7 år och sin första prisutdelning i sitt liv <3
Det är stort för både han och mig, denna dagen glömmer vi aldrig.
Han va så lugn och harmonisk på prisutdelning. Han har aldrig stått så stilla och njutit.
<3 Det var du värd min prins!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3    <3    <3    <3    <3
 
 
 
 


En riktigt god morgon :)


 
 
Dock har jag väldigt ont i mina knän när jag landade på sadeln igår, aj aj. Men jag ska nog överla dagen ;)
Just nu äter jag frukost, legat länge i sängen och ska snart iväg till min stjärna. Fixa och mysa lite innan det bär av till jobbet. Ikväll kommer jag skriva lite mer om gårdagen och även bjuda på ett klipp som ni kanske får lite ont magen av, eller ett gott skratt :) och sedan ett med mycket glädje! Vi hörs lite senare helt enkelt :)
 
 
 


Sugen på grus eller prisutdelning?!


 
 
Någon bad mig sätta på läppglans ;)
 
 
Vilken dag, jag vet knappt vilken ände jag ska börja med.
 
Jag vaknade iallafall tidigt och åkte till stallet vid 8 och började fixa. Cassador fick gå ut i hagen och mysa några timmar medan jag och Alice åkte och köpte brunch och sedan satt vi på ett informationsmöte till 12. Vi tog in Cassador och badade honom och fixade, Alice gick även en lång runda med honom så han skulle torka. Jag packade in allt i bil och släp och vi följde tävlingarna online men det gick så långsamt. En annan i stallet som skulle tävla åkte iväg lite innan oss då hon skulle starta klassen innan mig. Men vi orkade inte vänta längre så vid 13.00 åkte vi sakta mot Ängelholm..
 
Väl framme satt vi först och flummade i bilen, orkade inte gå ut ;) Sen tittade vi på tävlingarna och gick mest och väntade.
 
VET NI VEM SOM KOM TILL TÄVLINGEN?!?! Bästa Michelle åkte ända från Åstorp på moppe för att umgås med oss och Cassador, även filmkameran hade hon packat ner. Denna gång kommer det bli lite mer film och prat, hoppas ni gillar det :)
 
Nu tillbaka till tävlingen, ja herrejösses vilken dag. Första rundan, på framridningen va Cassador helt magisk att rida. Mjuk i hela kroppen och låg stadigt i form och verkligen lyssnade på mig. Det gjorde att jag fick ett sjukt bra självförtroende. Det minskades tyvärr på framhoppningen där han va lite överallt och kändes bara ofokuserad. Sista språnget kändes dock ok. Vi gick in på banan och Cassador va helt galen och spänd, vi fick inget flyt alls. Vi va felfria på alla hinder men näst sista kom vi fel och han hoppade mig ur sadeln och jag hamnade på sidan och va påväg av. Men gudasnäll häst stannade med mig, hängandes på sidan och jag....va så in i envis och skulle bara upp i sadeln igen. Det kom en funktionär och frågade om jag behövde hjälp och jag sa "nej jag ska upp igen". Haha, och envisa jag kom upp igen!! Jag har aldrig åkt av Cassador och jag tänkte inte göra det idag heller ;D. Så jag fick till och med hoppa sista hindret!! Herregud så roligt de måste sett ut...ja vi fick det på film ;P Så 12 fel på grund av tidsfel och att vi stannade.
 
Och nu till det magiska... Jag bet ihop och laddade helt om. Det är något som jag själv tycker jag är bra på, att ladda om och inte gräva ner mig. Att faktiskt se mina brister och försöka ändra och göra det bättre på en gång. Inte lägga skullden på hästen och rida som en kråka. Nu är höjden 1.15 och klockan är efter 18.00. Jag rider fram honom lite innan bangång och han kändes fin igen, men denna gång va han mycket finare på framhoppningen. Jag bestämde mig snabbt att inte skratta runt inne på banan innan min start då Cassador är bäst på att vara i vägen. Vi travade in när det va min tur, travade lite och sedan i galopp. La en volt och red sedan mot ettan. Känslan kändes bra, Cassador va lagom taggad och allt flöt på riktigt bra. När vi kom i mål felfritt, varken hörde jag eller lyssnade efter vad jag kom. Jag hade kommit i mål med den bästa känslan ever, Cassador va mer än nöjd, han kändes så grymt fin. Sen kommer tjejerna och säger att jag låg tvåa <3 Helt ofattbart. Sen att jag blev nerputtad till en 6:e plats gjorde mig inget.....
 
Tänk er, min första och riktiga prisutdelning. Jag va helt i extas i ledet, 27 år gammal och jag kände mig som 5 år på Liseberg. Cassador va helt coollugn <3 Han njöt verkligen!!! Min fina underbara prins...<3
 
Mer bilder och film kommer upp sen =)
 
 
  
 
 


Polisanmäler skitsnack i stallet.


 
 
En läsare ville belysa detta för ett tag sedan och undrade vad jag tyckte om det. Jag vet inte hur många av er som läst den lilla artikeln där en kvinna polisanmäler sina stallkamrater efter att hon känt sig förtalad och ofredad?!
 
"Kvinnan ska ha känt sig förtalad sedan i höstas av några personer som har hästar i samma stall som hon själv. Enligt polisanmäln ska hon också ha ofredats genom otrevliga telefonsamtal, skriver Jönköpings-Posten."
 
 
Detta är ett utdrag ifrån ridsport.se, hela artikeln kan ni hitta HÄR. Ni kan även gå in och kika på de kommentarer som har publicerats under artikeln, lite intressant att läsa.
 
 
Skitsnack är ju mer eller mindre vardag i våra stallar i Sverige, tyvärr, det finns mer i ena och mindre i andra. För att slippa skiten så får man nog skaffa sig ett eget stall, vilket många gör för att de inte orkar med "folket" då de vill lägga all energi på hästarna.
 
Finns det någon läsare på min blogg som kan med gott samvete och ärlighet tala om för mig att ni aldrig har sagt något illa om någon i ert/andras stall?? Jag är absolut ingen ängel, men jag hoppas att jag absolut inte är en djävul. För att vara elak och såra människor det har aldrig varit min mening även om det hoppar ut fler grodor än vad man vill ibland. Jag har tyvärr den dåliga sidan att jag "talar/handlar först och tänker sen", vet inte hur många gånger jag har haft dåligt samvete och ångest för saker jag sagt eller gjort. Men jag lär mig varje dag och jag är inte mer människa än att jag kan försöka rätta mig efter mina fel och brister. Sen har jag tyvärr "hängt" för mycket med den sorten som faktsikt bygger sitt liv på mer eller mindre skitsnack, och tyvärr blir man som man umgås. Däremot så unnar jag inte rosor och violer till någon som jag vet och har hört ordagrant va de sagt om mig. Något som också verkar mer vanligt än ovanligt i denna tjejiga/hästiga värld. Det är att folk kan snacka så förbannat mycket skit om den ena personen, sedan slickar de rent av röven av denna person några timmar senare. Någon som har erfarenhet av detta med??
 
Här på bloggen försöker jag att vara så ärlig jag kan men ibland så känner jag att det finns lite gränser med vad jag kan berätta, tyvärr det sitter alltid en hök i något hörn som kan ändra den historien. Likaså verkar det vara i detta fall med kvinnan som gjorde en polisanmälan, det kan ni läsa bland kommentarerna under artikeln. Det kommer alltid att vara så, säger jag något eller tycker så och så, finns det alltid synpunkter på hur ni ser det och hur andra har upplevt det.
 
Jag vill avsluta detta inlägg med att be alla om ursäkt som jag sagt något dumt om/till, sagt helt fel saker/fått fel information, MEN ni som verkligen är värda det, ni kan äta upp det jag sagt och tyckt så länge ni lever och resten av det i graven med.
 
 
 
Min värld är inte perfekt, ingens är det, även bilder blir aldrig alltid perfekta. Därför tänkte jag bjuda på tre "fulbilder" som jag råkade ha kvar på datorn (har aldrig publicerats;). Jag har inte direkt en sparad "fulmapp" där jag samlar alla bilderna, men jag kanske skulle börja göra det?!
 
 
 
 
 
 

 
 


Rickard rider Cassador


 
 
Nu kommer klippet som en del av er har väntat på. Jag missade att filma första gången när de kom på linjen som låg på långsidan då kameran va fullproppad med klipp men jag fick med andra gången. Sedan hoppade inte Rickard honom så mycket då han själv sa det att det inte är det han behöver träna på. Hoppa det kan han redan det är allt runt omkring som ska trimmas in.
 
 
Eftersom jag åkte själv så var det lite svårt att filma mig och Cassador i början. Tänkte jag skulle försöka ha lite för och eftersnack som ni har efterfrågat. För mig känns det skitkonstigt så ni får vänja er vid att jag inte riktigt kan det här med en levande kamera. Och ni får gärna skratta till de första sekunderna när jag helt lämnat hjärncellerna hemma ;) Inte lätt när det är svårt.. Glömde dock eftersnacket denna gång men jag hade brått hem till sushilunchen =)
 
 
 
 
 
 
Jag har försökt att skriva ner det som Rickard säger i klippet nedan, ni kan även lyssna på det om ni vill men försökte även få ner det mesta i text.
 
 
"I höger varv så vill han gärna trycka sig mot staketet och i vänster varv så vill han gå innanför.... Man kan göra det inveklat eller man kan göra det enkelt. Han är mjuk och vill vill gärna böja sig till höger, men även stel i vänster. Så det gäller att rida så han tar stöd på den svaga till höger. Det ger lite mer så att han hamnar i balans, i början när jag galopperar och känner efter hur han är själv så, så skenar han nästan runt med mig. Så då vet jag hur det känns och börja träna på det här att han ska lyssna lite. Det har mesta att göra så att jag kan galoppera utan att hålla i honom, så han kan ligga kvar, lyssna och vänta. Han är så jädra ambitiös så han försöker lyssna och förstå direkt vad jag menar. Som här, han vill gå lite som en banan till höger så fort jag tar tyglarna, det gäller att få honom rakare. Alla hästar är ju så mer eller mindre, livet ut.
Det är en väldigt fin häst."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Mitt liv i ett nötskal ;)


 
 
Igår när jag kom hem efter 24.00 så tänkte jag bjuda er på ett morgonklipp då jag vet att ni är många som är inne på morgonen. Även så jag skulle slippa sitta med just de inlägget vid lunchen.....allt va färdigt, skrivit klart och klippen hade jag laddat upp tidigare under dagen och klippt ihop till ett enda klipp. Och vet ni vad jag lyckas göra då??? Med mycket trötthet och snurr i huvudet så raderar jag klippet?! Hur smart är man på en skala??? ^^
Jag kan ju inte påstå att jag underlättar för mig själv... MEN nu sitter jag hos lilla Sis igen och äter frukost, samtidigt som jag laddar upp alla 16 klipp igen... <3 
 
Jag har även fått väldigt många frågor om Equipe, hur allt gick till, vad som kommer att hända m.m. Jag kommer att skriva om allt detta så fort det har lugnat ner sig lite och efter vi haft ett ordentligt möte, jag och Equipe. Tror vi alla kommer att vara nöjda i slutändan ;) Och tack för alla lyckönskningar och gratulationer till samarbetet <3
 
 
 
 


Roligaste ever!!!


 
 
Jag har nu suttit i det roligaste telefonsamtalet på väldigt länge, något stort kommer att hända i sommar. Något som har med hästar och bloggar att göra... ja shit så in i jäkla roligt!!!!!!!! Men som vanligt, tänker jag inte avslöja något fören det är helt spikat =P MEN JAG VILL HA SOMMAR NU!!!!
 
 
PS: FILM OCH UTVERDERING från Rickards ridning kommer i morgon.
Telefonsamtalet snodde all den tiden men de va absolut värt det <3
 
 
 


BÄSTA PÄRLAN <3


 
 
Jag och Perlstoft drog igång en tävling för att fira ICUSENS ettårsdag. Vi kom fram till att vi ville att ni läsare skulle nominera någon i er närhet som betyder något. Vi fick in många fina nomineringar och det gjorde självklart inte valet lätt, så vi beslutade oss för att dra två lyckliga vinnare då det bara inte gick att välja en utav dem.
 
 
Vår motivering lyder:
 
Vi ville med denna tävling lyfta fram våra nära och kära som alltid sträcker ut en hjälpande hand. Som alltid finns vid vår sida och stöttar i ur och skur, för vi alla vet att ridsporten är en tuff värld bland svartsjuka och mobbning. Det finns verkligen de människor som gör underverk i vår vardag och det ville jag och Perlstoft lyfta fram. Vera och Emelie har två änglar i sin omgiving och de är verkliga väl värda att vinna denna tävling.
 
 
 
ETT STORT GRATTIS SÄGER VI TILL ER NOMINERING!!
 
 
 
Vera - Bloggar HÄR
 
 
"Åh jag vet precis vem jag vill nominera som pärla!!

Min medryttarhäst /foderhästs ägare, världens bästa Ida. (vuxen) Som alltid ställer upp och genom sin verksamhet (ridskola för barn med funktionshinder) gör så himla många främst barn glada och sätter en guldkant på deras tillvaro!
Hon tar sig alltid tid hon kanske egentligen inte har och är alltid positiv. Hon får en orka kämpa och att tro på sig själv. Hon är den snällaste person jag någonsin träffat och är mån om precis allt och alla och ser verkligen till allas bästa främst då också hästarna! En personlig plan till varje häst och alla blir verkligen behandlade så som dom förtjänar. Alla hennes hästar är harmoniska och glada och det jobb hon gör mestadels själv är OTROLIGT!
Hon förtjänar verkligen att vinna. Hon gör VERKLIGEN det för jag vet ingen annan som henne.
Kram"
 
 
 
Emelie - Bloggar HÄR
 
"Jag nominerar min bästabästa vän Emma (xoffbeat.blogg.se) När jag 2011 råkade ut för en hemsk ridolycka som gjorde att jag va tvungen för att steloperera nacken så va hon där och hjälpte mig med min tokiga unghäst (som orsakade detta) hon red honom, åkte i backen, hoppade upp igen om och om igen. Med hennes hjälp så fick vi honom så ridbar att han gick att sälja, Hästen jag skaffade efter det hjälpte hon mig också otroligt mkt med då den visade sig sparka bakut i galoppen när man började ställa krav, (Jag va ju LIVRÄDD när hon började sparka)
I samma veva lånade hon ut sin välridna supersnälla häst till mig ett tag så han kunde hjälpa mig få tillbaka lite självförtroende.
Hon finns där för mig varje dag, jag vet att jag kan säga allt till henne utan att hon dömmer mig. Hon är verkligen så jävla bäst helt enkelt. Hon är värd alla pärlor i hela världen enligt mig!"
 
 
 
MAILA: INFO@PERLSTOFT.SE
 
 
 
 
 
 


Saknar <3


 
 
Snart kommer familjen ner på besök, även brorsbarnen kommer och då. Ja då vet jag två som kommer sakna någon lite extra... <3 Jag tror jag har gjort rätt för både mig och min fyrbenta vän. Man vet ju aldrig om de har hamnat rätt, jag kan ju inte ringa och fråga hur hon mår och vad hon tycker om sitt nya ställe?! Jag hoppas bara att hon får den uppmärksamhet och kärlek som hon behöver och är värd. Jag har nämligen aldrig träffat en häst som ger så mycket tillbaka som denna häst kan ge en. Hon lämnar aldrig någon oberörd, veterinärer, hovslagare m.m. Ja minst sagt brorsbarnen. Kom och tänka på detta när jag tittade igenom alla syrrans bilder här på hennes dator, så jag tänkte idag lägga upp lite bilder som jag aldrig visat tidigare, den första har jag ialf lagt upp innan. Bilderna talar verkligen sitt egna språk <3 Denna häst är, one of a kind.... Men jag hoppas och håller tummarna att både skruttan och Caroline hittar varandra, för bådas skull <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen att syrran sitter med massa ballader på hög volym gör ju en inte mindre bölig....<3
 
 
 


Något jag gillar att göra <3


 
 
 
Jag älskar verkligen att lyfta fram mina läsare, som jag sagt och kommer att säga flera gånger, det är NI som gör min blogg <3. Jag hade nog varit en vilsen tjej utan era kommentarer, feedback och låånga mail. <3 Så nu är det dags att lyfta upp er igen!! Tack för att ni är ni och att ni finns här tillsammans med mig och bloggen.
 
 
 
Marie
 
Jag tycker din blogg är rolig att läsa, du verkar vara då glad och positiv och det smittar av sig, därför tycker jag det är roligt att gå in här :) Men nog läser jag även bloggar som provocerar osv men dom känns typ "falska", din blogg är mer hemtrevlig och mera naturlig på något sätt :) jag hoppas du fortsätter på samma bana som nu :)
 
 
Kul, men SE UPP!!! tänk efter innan du gör om. Din blogg är just DIN blogg för att du håller den enkel och rak både i layout och text. Gör du om finns risken att du gör den för lik andra som kör på ett tråkigt koncept som går ut på att sälja in sitt eget fejs och klippa in smink stup i kvarten. du har ett tema som funkar, Din egen ridutveckling och Cassador och nu även lite test och tankar kring Equipe sortimentet. Fortsätt vara "en tjej av folket" Det är bra och det gör din blogg till din, fastna inte i "tyraträsket" som så många wannabees försöker kopiera. hon lyckades för att hon var först, men idag är den sorten helt ointressant.
 
bra att du satte upp en duktig ryttare och fick se hästen hoppad av en annan. Rickard är duktig, speciellt på de yngre hästarna och nog helt rätt kille att sitta upp. känner honom inte men har tävlat på samma ställen massa gånger så jag vet att han är bra i sadeln. jag tror att det var väldigt klokt sagt av honom gällande att C måste lära sig vänta och slappna av för att kunna bygga upp styrkan så tekniken sitter för större klasser. måste få honom att hoppa på styrka och teknik mer än på snabbhet och iver. kul häst!! trodde det var LUX blod i honom men ser att det inte var det, men andra fina blodslinjer var det och jag tror ni kommer lyckas med dina mål. som sagt, ta åt dig av vad R sade och försök bygga upp styrkan och tekniken i lågt tempo och på dina instruktioner så han inte hoppar lika mycket av egen iver och lust. kul att se er på G
 

Christa
 
Jag gillar dig just för att du inte är provocerande och för att du är ödmjuk. Ibland tycker inte alla lika, vilket är ok, men man måste inte trycka ner sin egen åsikt i andras halsar, vilket du absolut inte gör. Det kallas respekt! 
Kram på dig ❤️ 
Tant C
 

Rebecka 
 
Kom ihåg att man inte kan vara alla till lags hur mycke man än försöker. :-).
 
 
 
Bra skrivet. Bloggvärlden är ganska naiv när man tänker efter. Klart man mest vill visa det man gör bra och det som ser bra ut. Det är lätt att tro att allt är rosaskimrande hos andra av den anledningen. Jag brukar tänka på mig själv, klart jag lägger upp de finaste bilderna t.ex. och sållar bort de fula. Och om jag gör det, då gör andra det också. Ingen rider sådär perfekt jämt, som bilderna visar och ingen har det sådär supergulligullebra hela tiden som texterna säger. Jag tror att vi alla är ganska lika.
 
 
Meeeen drama är ju så himla kul att följa :/ provocerande bloggare tjänar läsare tror jag men man får också stå sitt kast för skiten man får igen. Hur som helst så har du ruskigt fint hår!
 
 
Therese
 
Jag som aldrig skriver "tihi", måste här skriva TIHI! ;) Erica, din blogg kommer att bli stor, glöm inte bort oss som följde dig först haha :P Provocerande.. ALLT kan ju vara provocerande, frö rätt person att ta åt sig. 
Snacka skit, ja vem tusan gör inte det! Sedan kanske man ska passa sig lite för vad man säger. Meeen det är väl toppen att du gör dig ett namn, eller? ;)
 
 
Tänkte bjuda på en halvfulbild på mig <3 Medans Cassador skiner.
 
 
 
 


Laddar bokstavligt =D


 
 
Sitter och laddar upp klipp från igår nu hos sis, har bjudit henne på brunch, nej ingen sushi idag =D Bjuder massa bilder från igår, min fina kille. Så roligt att se han under en ruttinerad ryttare som Rickard. Han gav verkligen Cassador den tid han behövde och hade ett inre lugn, så härligt att se. 
 
 
 
Även nu förstår jag varför han får så många komplimanger för sina långa ben =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Även om Cassador vill stanna upp och titta på något läskigt så lät han honom titta. Annars skötte sig Cassador förvånatsvärt väldigt bra i ny omgivning med massa läskiga saker runt banan. När det väl gäller så har Cassador full fokus på hinder och sin uppgift, så himla skönt :)
 
 
 
 
 
Min sötnos <3
 
 
 
 
 


Överambitiös <3


 
 
 
Överambitiös och riktigt fin, det sa Rickard om Cassador flera gånger idag <3
 
Påväg till Båstad ringer Rickard och säger att vi ska mötas upp där han har alla sina hästar. Amanda och Rickard har så många att de inte kan ha sina hästar på samma ställe bland annat. Det gjorde absolut inget för mig för det är mycket mer kringelikroka till Amandas place, raka vägen till Rickard.
Väl framme så va Cassador väldigt taggad, han spände upp sig i gången och tittade på allt mycket nyfiket. Inne på utebanan fanns det 1000 saker som han säkert i normala fall hade blivit livrädd för men när det vankas hoppning och hinderna står framme så skiter han rent fullständigt i det.
 
Rickard red igenom Cassador länge i alla gångarterna, han red säkert i 45 minuter innan han började skutta fram lite smått. Han pratade lugnt med honom och berömde med både röst och hand, precis som jag gör. Han lät Cassador springa på lite i galoppen, som Rickard sa "han vill gärna skena iväg men så länge han gör det måste han göra det i balans, då spelar det egentligen ingen roll vilket hastighet det är". Han lät honom springa av sig lite i början då han mer eller mindre är svår att jobba tillbaka på grund av denna överskottsenergi han har. Detta gjorde Rickard innan han började jobba honom mer tillbaka, vilket är hans svaga sida fortfarande. Men för mig känns det skönt att se honom jobba i precis samma tänk som jag redan har med honom. Inte en enda gång blev rickard spänd eller irriterad på honom, för det kan man lätt bli om man inte känner Cassador och därmed blir det pannkaka. Rickard sa även det att ibland räcker det inte ens att vara avslappnad och lugn när Cassador vill för mycket och blir irriterad, då gäller det att bara bryta mönstret helt och göra något annat. Han är så himla kvick i både kropp och sitt tänkande, Rickard poängterade det att: "man vill ju inte döda hans glädje och energi på banan, det är något unikt och något man måste bevara. Men för att han ska kunna gå långt och orka med de större klasserna i framtiden måste han lära sig att vänta och slappna av mer. Han måste lära sig att ta en sak i taget, som en "enkel" sak som travhoppning. Den dagen han kan travhoppa avslappnat och ordentligt, den dagen kommer han att få en bättre språngkurva."
 
Rickard trimmade igenom Cassador runt 1h och 20 minuter kanske. Utav dessa hoppade han kanske 15-20 minuter. Rickard sa i slutet "Tycker inte vi behöver hoppa mer, det är inte hoppningen i säg han har problem med, hoppa kan han, det är bara det runt i kring som ska trimmas. Sen ska du tävla i helgen med så för mig räcker det här."

Innan vi åkte hem så kom Rickard in till stallet och vi pratade lite till. Innan jag hann och säga något så sa han "skulle du någon gång tröttna på honom kan du bara köra hit honom och ställa han här". Sen den första dagen han såg honom så har han älskat Cassador, flera gånger har han velat prova honom men det har aldrig varit rätt läge. Nu var det absolut det och man kunde se att han aldrig ville hoppa av honom <3 Han sa även det "Cassador är precis min typ av häst, gillar mer heta hästar än lite slöa och även ambitiösa hästar som han är".
 
 
Jag kan berätta mer om dagens hopppass i morgon!! Jag kommer även att ladda upp lite filmklipp och klippa ihop till ett, även lättare att ha dem att referera till.
Jag har som vanligt tiden mot mig då jag börjar jobba på eftermiddagen och ska hinna tusen saker innan. Jag lovar även att de (två stycken) som vunnit tävlingen, "Bäste Pärlan", kommer att publiceras i morgon. Den som väntar på något (skimrande) gott, kan vänta länge... ;)
 
 
 
Rickard är, min hopptränare Amandas pojkvän, för er som missat det.
Tycker det går hand i hand att jag rider och tränar för Amanda och Rickard kan rida honom ibland.
Två människor som jag litar på och som kan sin sak <3 Guld värt!!
 
 
 
 
 
 
Försöker att få till de sociala med och idag fick jag till en sushilunch med en vän :) En 30 bitar slank nog lätt ner.. love sushibuffe!!
 
 


Sängen väntar..


 
 
Hoppade precis ner i sängen :) Lämnade först av en killkompis och hämtade upp syrrans kamera då hon fått förhinder. Men jag lovar att filma så gott jag kan :)  
 
Idag har mycket cirkulerat i huvudet, inte bara det som skrevs idag utan mycket annat. Jag vet att jag är ganska blåögd och för snäll, litar helt enkelt för lätt på människor och blir även sårad därefter. Jag är jag och ingen annan. Jag är här och nu, detta är min blogg och som många av mina läsare backar upp mig med, att jag får skriva egentligen vad jag vill. Även därefter får jag de läsare som vill följa mig och mitt sätt att blogga. Passar inte min blogg dig så finns det tusen andra som säkert gillar att man skriver provocerande kommentarer på lika inlägg. Som en klok läsare skrev och tog bokstavligt orden ur min mun, "det viktiga är inte mängden läsare man har utan VILKA läsare man har ". Jag behöver absolut inte ha flera tusen läsare för att vara nöjd och skryta med det, jag är mer än glad för de läsare jag har idag. Ni läsare har gett mig så otroligt mycket tillbaka genom bloggen. Jag kommer alltid vara er evigt tacksam <3 Som även en annan läsare skrev och jag svarar på den här, "nej, jag kommer aldrig någonsin glömma ER, mina första och underbara följare". 

Nu sätter jag punkt för detta kapitel, i morgon blir det en mycket spännande dag!! <3 Sov gott fina ni!! 
 
 
 
 


Jag tänker inte va sämre!!!


 
Eftersom alla lägger upp bilder om semlor dit och fettisdagen dit...Här kommer min bild ;P
 
 


Hund och husvakt <3


 
 
Den 10 april och två veckor framåt kommer jag och lilla Sis bo i ett stort hus, gångavstånd till stallet och vi ska ta hand om både hus och världens goaste hund Tessi. ( Lilly och Tessi hamnar på samma plats ;). Jag gillar Tessis personlighet och för hon och Cassador går så bra ihop, Cassador verkligen älskar henne. Tessi är heller inte blyg utan ger Cassador tusen pussar medans vår familjehund Lilly visar han mer tänder än pussar ;) Så under två veckors tid kommer Tessi att få vara med i bloggen!!
 
 
Tessi är bara 5 månader gammal
 
 


Härlig tisdag :)


 
 
 
 
Cassador va så söt idag innan vi skulle skritta ut en runda, han ställde sig precis som man gör när man är kissnödig. Han vill nosa och gosa med mig och flyttade då bara ena benet men glömde väl helt enkelt det andra:)
 
 
 
 
NYTT BETT :)
 
 
 
 
 
Jag letade bett som en tok i helgen, hann dock inte att besöka alla montrar men letade efter ett rakt gummibett och ett eggbett. Eggbettet hittade jag aldrig men fastnade för ett "Happy mouth bit" och som har smak av äpple. Jag provade detta på Cassador första gången idag och han tyckte om det på en gång i skritten, jag kunde se och känna hur han sög tag i det mer än vanligt. Lite ostadigt i galoppen men jag tänker rida han med det var 3:e dag nu och sen får vi se om han kommer gilla det helt i alla gångarter :) Även traven funkade super, men som sagt så är han inte helt stadig i galoppen än och det har inte bara med bettet att göra. Massa träning har vi framför oss :) Men han kändes riktigt glad med det i munnen och vi har inte hoppat på en vecka och tog några skutt i både trav och galopp, SUPERFIN!!! <3 Sen ville han inte släppa bettet när jag skulle ta ut det, gullehäst :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dessa gummiringar har jag funderat på att köpa ett tag och nu hittade jag dem på mässan och endast ett par kvar så de åkte självklart med hem. Jag ska nog prova dessa på ett vanligt tvådelat i morgon så får vi se :)
 
 
 
 
 
 
 
 
I morgon åker vi till Rickard och Amanda i Båstad. Syrran följer med och filmar och fotograferar så det ska bli väldigt spännande och höra vad Rickard har att säga om honom och de jobb jag lagt ner på honom nu. SÅ MISSA INTE DET =) =) =)
 
 
 
 Deras utebana i Båstad, fiber och nya hinder <3
 


Som sagt, öppna kort =)


 
Från Carro:
 
Men Erica, ärligt nu detta är inte för att bitcha och sätta dit och yadayda men jag tror inte många missat vad du sagt om Tyra tex. Saker som du och equipe pratar om sprids och på ett ställe som ex scandinavium finns det öron överallt. Sen kan man ju undra varför du skriver att om ni bara visste vad jag vet om ryttare och bloggare när du ändå bestämt dig för att aldrig skriva något om det? Det känns som om du vill provocera ändå och det finns nog många som stått uppstallade med dig som har ett och annat att säga om dig också. Kör absolut din stil tycker ja men du kan väl åtminstone vara ärlig när du skriver att det är just ärlig du vill va.
 
Från Lina:
 
Men har jag missat något???
Jag kan i alla fall inte minnas att jag läst något negativt om någon annan bloggare här på denna blogg.
Det enda som kommenterades var väl att Erica stod för att hon köpt Cassador på samma ställe som Tyra fast Tyra valde att sudda ut texten på hästens grimma på ett foto.
Det andra om att hon vet en massa om andra bloggare var väl bara för att betona att hon inte för skit vidare. Jaja, hur som helst tycker jag att denna blogg är otroligt inspirerande och ödmjuk och det kan man verkligen inte säga om alla.
Kör på Erica, jag ser fram emot ditt svar på Carros kommentar, ligger det något i det?
Om så är fallet så är väl ingen sämre än att man kan bättra sig och ibland hoppar det väl ur någon groda vid fel tillfälle fast man tycker man är försiktig.
Kram Erica <3
 
Från Carro:
 
Du har inte läst något negativt här Lina så du har inte missat något. Det är bara det att verkligheten inte alltid överensstämmer med bloggen. Vi är ganska många som hört Ericas skitprat och kan återge ordagrant vad hon sagt om ex Tyra. Det är irriterande när man ska spela helgon som titulerar sig lilla försynta jag samtidigt som det späs på om hur många följare man har på insta typ 250 i ericas fall och hur stor bloggen är. Konstigt att den inte finns på någon topplista då?
Ja hata mig gärna och kalla mig avundsjuk men jag klarar inte när man hittat en blogg som verkar bra och genuin och sen hör man med egna öron att det bara är en uppmålad bild. Sorry.
 
 
 
 
Hej Carro!
 
Jag har inget att dölja med denna blogg och även om ni nu hört mig säga något så kan det säkert finnas en sanning i det. Jag pratar, lika som alla andra, om alla och tycker och tänker. Ordet är alltid fritt men jag skulle aldrig vilja hänga ut det på bloggen. Mycket hände under denna helg, den ena pratade om den andra och vise versa. Jag kan däremot säga och lova er alla att jag aldrig har sagt något mer illa om någon mer än att vad jag tycker hur olika bloggare sköter sig i bloggvärlden och hur de använder sina bloggar. Jag känner ingen personligen så jag skulle aldrig kunna stå för något utan att ens ha träffat dem. Jag ser däremot fram emot att få träffa någon utav dem någon gång och bilda min egen uppfattning. Jag tycker ändå det är lite komiskt för de personer jag har pratat med angående bloggarna har själva tagit upp det och som har försökt att ge mig en helt annan syn på vissa människor som DEM har träffat. Men som sagt, åter igen, jag kan tycka och tänka och prata med folk om saker och ting, men jag använder inte bloggen att hänga ut det på. Det skulle isåfall låta "Vet ni vad hen sa till mig idag om hen, och vet ni vad hen gjorde igår som hen sa idag". DET är för mig en helt annan linje, men jag tackar för din kommentar Carro och jag måste ändå flika in att jag gillar många sidor hos Tyra genom bloggen men några lite mindre. Om jag hade fått träffa henne och fått hennes synvinkel på allt så kanske jag hade tyckt annorlunda <3 och nej, jag är inget lamm, en ängel och helt oskyldig,  jag är långt ifrån TOPPBLOGGARE med flera TUSEN FÖLJARE PÅ INSTAGRAM. Det kanske är väldigt svårt med att komma ifrån allt som har med att provocerande att göra, det kanske är en mognadssak hos mig och min blogg. Men alltid retar det någon vad man än skriver om känns det som... Men jag är en människa och lär mig varje dag och speciellt utav mina läsare, tänk om det fanns en mall om hur man skulle blogga varje dag och hur man ska gå till väga med allt?! Puuhh... :)
 
Hoppas du fick svar på din kommentar Carro!
 
Kram Erica :)
 


Blogg, bloggare och status....


 
 
 
Jag har länge sugit på denna karamell och lagrat massa fakta men nu kan jag inte hålla mig längre...
 
 
Under ett år som bloggare har jag gått ifrån att absolut inte ha någon aning om bloggvärlden, kändisbloggarna och HUR man ska blogga. Allt tar sin tid och det har väl sin charm, ingen vill välja fel väg till toppen men för mig var det självklart att aldrig skapa en provocerande blogg för att nå ut till er läsare.
 
När jag började blogga så gick jag igenom alla hästbloggar jag kom åt, då jag inte kunde en enda för lite mer än ett år sedan. Jag lusläste många, googlade på allt möjligt jag ville läsa och lära mig om. Jag hittade mycket gott och blandat men på de större bloggarna föll det nästan alltid tillbaka på provocerande inlägg eller stort ego. De flesta som bloggar strävar efter status och skulle nästan göra vad som helst för att öka sina läsare och även bli kända, rent av läskigt när jag tänker på det. Det kan man även skåda när man följer en stor bloggare via instagram och läser kommentarerna, helt otroligt vilken makt de stora bloggarna har...
 
När man börjar blogga så testar man nog på allt mer eller mindre. Jag visste redan då att provocerande inlägg inte va min grej så jag skrev bland annat om min vardag och besökte andras bloggar, läste och kommenterade som vi nästan alla gör idag. Vi läser och tycker till, kanske hittar man en intressant blogg, kanske hittar man en ny följare m.m. Däremot minns jag väl vilka av de större bloggarna som bjöd på sig själva när en ny läsare tittar in. De finns de bloggar som man besöker, kommenterar, ställer frågor och aldrig, aldrig någonsin får ett svar tillbaka. Då kan denna bloggare ha 5 kommentarer i inlägget, exempelvis.
 
Jag bestämde mig bara för ett tag sedan att aldrig igen skriva och nämna namn i bloggen, jag kan nämna mina tränare, bloggare/läsare som kommenterar eller frågar något och andra i min närhet, även förebilder, men absolut inte utanför. Ni förstår nog själva vad jag menar och vart jag vill dra gränsen.
 
Om ni bara visste vilken information jag sitter på, om andra bloggare/ryttare. Inte bara en eller två utan flera, både av egen erfarenhet och av andras. Men vad tjänar jag på att avslöja det?? Vad får jag ut av att såra någon annan?? Skriva ett elakt inlägg, ett provocerande sådant om att hon eller han gjorde si eller gjorde så. Jag hoppas aldrig att det dyker upp ett inlägg på min blogg som sårar andra. Jag vet att jag någon enstaka gång har formulerat mig lite fel och haft fel information men det har jag tagit bort eller ändrat. Men som en del har sagt och snällt försvarat mig, "det är din blogg, du skriver vad du vill och du gör vad du vill med den". Dessa ord har verkligen makt och stämmer helt klart, men för mig är det väldigt skrämmande. Jag försvarade mig senast när det gäller Veldstarhästar, då jag äger en egen kunde jag inte låta bli att skriva lite om det, men många har vi haft olika erfarenheter av det och som jag alltid brukar säga, "smaken är som baken". Dessa fyra ord tycker jag passar klockrent in i hästvärlden, även bloggarnas värld.
 
Ni är några stycken som har frågat mig vilka bloggar jag följer och vilka jag tycker är bäst. Jag vet att jag aldrig har svarat riktigt på den frågan då det faktiskt inte fanns något svar då, men nu har jag kommit på det. Så om jag tar upp frågan igen, "Vilka bloggar läser du och vilka tycker du är bäst??". Det är faktiskt NI läsare som är bäst, ni som följer mig och även ni som har blogg har jag försökt att följa tillbaka. Men nu när ni är så många, och min tid är knapp så har det tyvärr blivit lite sämre med att kunna följa er alla. MEN det är faktiskt tack vare ER, era inlägg, kommentarer och frågor som har format mig och min blogg. Jag kommer att vara er evigt tacksam, även för era stöttande mail och feedback. Jag behöver inte nämna några namn men NI vet vilka ni är och jag vill med detta inlägg lyfta fram oss alla, inte de stora bloggarna för de gör inte alltid skillnad utan det är vi små, läsare och bloggare. Vi kan ta oss fram utan att provocera, man måste bara hitta sin egen röda tråd... <3
 
 
 
Vad vore en blogg utan sina läsare???
 
 
Vad vore en stor blogg utan alla små bloggare som kommenterar?? Som i sin tur hoppas på att någon hittar till deras blogg genom just den kommentaren???
 
 

Tack för att VI har hittat varandra <3
 
 
 
 
 
Det är inte alltid lätt att ta sig över till andra sidan, men med mycket vilja, arbete och envishet... <3
 
 
 
Jag vill även påpeka detta med glitter och glamour, livet handlar inte bara om det och har ni hittat en blogg som bara innehåller just detta får ni mer än gärna länka mig. Jag vet att en del vill framstå som det och därmed även vara en förebild, men för mig är detta inte en verklighet. Min verklighet speglar sig i glitter och kol, ups and downs, ja helt enkelt min vardag i ärlighetens namn. Jag tänker inte ljuga om att det har gått bra när det inte gjort det, jag tänker inte hitta på något som inte stämmer. Jag spelar med öppna kort och gömmer inga kort under bordet. Då kan jag stolt sträcka på mig och vara en god förbild...<3
 

 


Massa bollar i luften!! :)


 
 
Ja jag hade ju inte lite bollar i luften innan och nu, haha, jag älskar verkligen mitt liv just nu och alla bollar jag haft i luften och alla bollar som jag kommer att slänga upp. Varför ska man vila och ta det lugnt?? Det tänker jag göra resten av mitt döda "liv" i graven ;)
 
Jag tänkte berätta lite för er vad som kommer hända nu, i vår, med mig, hästarna, samarbetspartnerna och bloggen.
 
 • Jag och Cassador har planerat att åka till den grymma anläggningen i Båstad där jag tränar för Amanda Ericssons men nu kommer Rickard Rådås att få rida Cassador. Jag har fått många fina tips av er och ett speciellt tack till S, som har skickat ett mycket klokt mail. Helt underbart att få så grym feedback från ruttinerade människor jag aldrig träffat. Hon tipsade mig bland annat med att ta hjälp av andra ryttare. Detta hade jag redan tänkt på tidigare, men vill bara att det skulle vara rätt ryttare som jag känner mig hemma med. Förra helgen var jag i Åstorp och stötte på Rickard och frågade honom om det äntligen va dags. Han har nämligen länge velat rida Cassador, men det har helt enkelt inte varit rätt time fören nu, när min polett trillade ner =) Han ringde upp mig idag och jag fick välja vilken dag och vilket tid jag ville i veckan, tror helst han vill att jag kommer redan i morgon och sedan lämnar kvar honom. Haha!! :) Men vi börjar med onsdag. Jag kommer att filma, skriva ner vad han säger och sedan dela med mig av allt detta till er. Jag vill att han rider han helt från början, kanske att jag inte alls hoppar upp första gången utan vill att han rider igenom honom ordentligt och ger mig feedback från Cassadors rygg. Sedan får vi se vad vi gör :)
 
 
 • Nu i vår kommer en floristtidning att komma ut i hela Sverige. I denna kommer jag och Corvette finnas med i, bilderna tog vi i höstas och jag är lyckligt lottad som även här får samarbeta med en duktig fotograf, Mike. Bilderna blev helt fantastiska, de visar exakt den kärlek jag har till mina hästar. Jag har inte fått publicera bilderna någonstans på grund av att de skulle ut i en tidning men så fort den kommer ut kommer jag dela med mig och jag lovar att även ni kommer smälta. Helt magiska <3 Men ett eget liiiitet smakprov taget med mobilen fick visa för er :)
 
 
 
 

 • Jag kommer att göra om bloggen helt. Jag känner att jag har lite mer krav på den nu när NI har blivit fler och även mina samarbetspartner. Jag vill kunna ha en snygg, stilren och smidig blogg men ändå min egen nisch på den. Vem det är som kommer att göra designen vet jag inte än, jag leter runt om nu inte syrran hinner fixa den. Hon får bestämma :) Annars har hon hjälpt mig med allt tills nu <3 Kanske kommer jag att byta namn, I dont know, men tanken finns där. Hade jag inte hetat Erica Johansson, som flera andra miljoner gör, så hade jag valt att ha det som bloggnamn. Men men, den tål att mumsas på.
 
 
 • Nu har även kvalet till The Tour of Amateurs börjat. Detta är ett av mina mål som jag, tillsammans med min tränare Amanda, tänkt att ta mig och Cassador till. Jag ser inte några problem med höjden för Cassador då vi kvalade till Flyinge i 1.30 förra året men jag tänker inte stressa oss fram. Jag tänker anmäla mig till detta, och sedan anmäla mig till tävlingar som vanligt och blir han placerad i de klasser som han kan kvala genom, fine. Men först ska vi träna, träna och få det att funka mer, men det gäller även att komma ut och tävla och få mer rutin. Sen om vi tar oss dit är faktiskt bara en bonus och med massa tur :) vi är många som fajtas om de 60 platserna. Amanda tyckte det va en jättebra idé när jag drog upp det och hon kom även med fler idéer som vi kan ta oss till men det tar jag och berätta då, en sak i taget.
 
 
 • Jag kommer att göra en plåtning tillsammans med Fredrik Jonsving, en helt magisk fotograf som verkligen får bilderna att tala sitt egna språk. Fulla av liv och mjuka drag <3 Älskar hans sätt att jobba med bilderna och nu har jag fått chansen att jobba tillsammans med honom. Så en plåtning inom kort kommer att bli av. Hans hemsida hittar ni...H Ä R.
 
 
Foto: Fredrik Jonsving
 
 
 
 • Något jag även ska berätta för er att jag har ALLT annat än bloggtorka. Vet att många som bloggat länge, jag har kunnat läsa det på en del bloggar att det börja tryna med inlägg om inspiration. Det kommer ni inte att få läsa om på denna blogg under hela 2014, det kan ni hoppa upp och sätta er på!! Det enda som jag har emot mig är tiden, TID TID TID; ge mig mer tid!! =) Ni ska bara veta hur mycket ideer jag har i mitt huvud, jag har även massa som jag vill skriva om och få ner i denna lilla blogg. Men som sagt, allt har sin tid... <3
 
 
 • Tillsammans med Perlstoft kommer vi att ha fler bloggtävlingar där ni kan vinna otroligt vackra smycken till både häst och ryttare. Vår första tävling tog slut i fredags och vinnaren kommer att presenteras i morgon.
 
 
 
 • Jag har fått väldigt bra feedback både från mina samarbetspartners och från er läsare angående videoklippet som Michelle klippte ihop. Tråkigt nog bor Michelle alldeles för långt bort för att hon skulle kunna åka med mig på tävling och fortsätta att göra dessa klipp. Så NI SOM LÄSER bloggen och vet att ni kan och vill göra samma arbete som Michelle, hör av er till mig. ericajoh9@hotmail.com eller PM på facebook. Ni måste bo i Halmstad eller i närheten :) OM ni har missat klippet, måste ni gå in H Ä R.
 
 • Corvette har flyttat som ni redan vet till Caroline Bågfeldt på östkusten. Caroline kommer att träna och tävla henne och helt enkelt ha riktigt roligt tillsammans med Corvette. Första ridpasset och även lite film i den nya miljön kan ni titta och läsa om H Ä R.
 
 
Caroline och Corvette, the girls with the two CC ;)
 
 
 
 • När det lugnat ner sig lite för Susanne kommer vi att sätta oss ner med ett längre möte och gå igenom lite vad vi båda vill få ut av detta samarbete mer än det vi redan har pratat om. Tror detta kommer bli så spännande att ha ett så proffsigt och unikt företag som Equipe bakom sig. Det är fortfarande lite overkligt för mig med allt detta och att jag får så fria tyglar som de ger mig, en dröm helt enkelt, som blivit verklig :)
 
 
 
Nu börjar mitt huvud bli trött och jag skulle ju hinna med ett till inlägg, aja, natten är ju ung så det kommer att komma ett väldigt sent så ni som är vakna då får läsa det, annars kan ni läsa det till en god frukost<3. Detta va i alla fall det stora hela som jag kan komma på nu, det kommer att vara mer att ta upp men det tar vi på vägen. Massa träning, tävling, kanske även ett läger till sommaren nere i Skåne. Lite oklart än :) Jag kommer att lägga ner massa träning på dressyren och få Cassador att lyssna på mig och även lugna ner sig när det gäller hinder och tävling, ialf så gott det går :) Glädjen kan jag och vill jag aldrig träna bort. He is one of a kind <3
 
 
 
 


Grattis säger vi till Nina!!!


 
 

Ett STORT GRATTIS till Nina Andersson som vann det fina kombinationstränset från Equipe. Ni var många som deltog men tyvärr bara en som kan stå som lycklig vinnare. Jag ringde nyligen upp vinnaren och det var en mycket glad Nina i telefonen. Nina kommer från Förslöv i skåne och valde ett brunt kombinationsträns i full. Det skickar vi på posten så fort vi kan.
 
Jag hoppas kunna hålla i en lika fin tävling nästa år! Det var väldigt många som kom och besökte montern under GHS, det var mer eller mindre rekord, så TACK allihopa för en mycket trevlig och rolig helg!! Hoppas vi ses nästa år, eller kanske till och med redan i Falsterbo!? =)
 
 
 
 
 
Fotogaf: Mike


Ikväll mina läsare :)


 
 
Ikväll tänkte jag skriva ialf två inlägg, det ena kommer handla om vad som kommer att hända på bloggen och med mig nu i vår, de andra kommer att handla om bloggar, bloggare, status m.m. Tror allt ni kommer att tycka det är intressant och ni kommer att få det ur min synvinkel. Tänkte ta upp båda dessa då bloggen har mer eller mindre dubblats, har fått många nya följare på instagram med :) Riktigt roligt!!
 
 
 


Min planering sprack!!


 
 
Jaha, det va mycket jag skulle hinna med idag men när jag låg i sängen och funderade lite. Så kände jag att det va något som skulle hända i början av veckan.... så typiskt!! Styrelsemöte med jobbet börjat klockan 12 och här låg jag i sängen och njöt vid 10-tiden. Fick lite smått panik då jag skulle hinna duscha, äta frukost, (blogga), fixa hästen och allt runtomkring innan jobbet klockan 12. Jag beslöt att be någon annan ta hand om Cassador då han inte behöver vila två dagar i rad, så en annan i stallet ska motionera honom.
 
 
Det får bli bloggning ikväll istället, slutar 20.00 så jag är hemma tidigt :) Hoppas det är OK!! Vi hörs lite senare!!
Jag kommer även då pesentera vem som vann "Bästa Pärlan" och även Equipes Kombinationsträns :)
 
 
 
 
 
Min fina pärla <3


HALLÅÅÅÅÅÅ ELLER!!!! =D


 
 
ÄR  DET NÅGON SOM HAR SAKNAT MIG/BLOGGEN??? ;P
 
 
Vet att inläggen har varit lite mindre nu under helgen men tiden har bara sprungit iväg helt otroligt fort. Så nu ska det bli skönt att komma tillbaka till det gamla, har saknat min kära häst, Cassador, som har blivit väl omhändertagen av en tjej i stallet. Corvette åkte även till sin nya ryttare/fodervärd idag, andra sidan kusten. Kommer att göra om bloggen inom en snar framtid och även göra en länk med fodervärdens blogg, så ni som är nyfikna på Corvette och hur det går för henne ska lätt kunna klicka in och kika. Men vill ni veta redan nu, så kan ni gå in H Ä R.
 

Jag har även saknat bloggen, kunna sätta mig ner i lugn och ro, skriva och uppdatera massvis :) Hoppas ni har saknat den med och jag ser även att jag har fått många nya besökare och hoppas några av er stannar. Har även träffat lite följare i Equipemontern och det var verkligen supermysigt. Många av er kanske inte vågade komma fram, men nästa gång måste ni lova er själva att göra det :) Jag skulle bli så glad att få ett verkligt ansikte och veta vem ni är. Många av er har inga bloggar eller facebook så jag har ju inte den blekaste, ni vet bara hur jag ser ut :) Även om många fick titta några gånger extra i helgen på grund av håret ;)
 
 
Jag är väldigt trött i huvudet och kropp och skulle behöva, eller SKA gå och lägga mig alldeles strax och sova ut ordentligt. Det är en dag i morgon och då kan jag sitta här mer och blogga om helgen, vad som hänt och massa massa massa annat :) Ställ gärna några frågor om ni undrar något?! Något speciellt ni vill veta efter helgen??
 
 
 
Bjuder på detta klipp nedan som en liten "godnattsaga" :)
 
 
 
Fick rysninar när jag tittade på klippet, helt magiskt ihopklippt av en underbar tjej som heter Michelle. Träffade henne första gången i höstas i Åstorp genom bloggen. Eftersom ni har efterfrågat lite filmklipp utöver tävling så tog Michelle tag i det initativet själv <3 Nu önskar jag att hon flyttade till Halmstad och kunde fortsätta att göra dessa klipp <3 Det blåste så mycket så jag tror Michelle valde att lägga till musik då det inte hörs så mycket vad jag säger...
 
 
 
 
 
Det enda ni kanske undrar över vad jag mumlade om är när jag fixar mitt hår. Jag har så himla långt hår och tycker inte alls det är snyggt när allt hänger utanför. Jag tycker det är stilrent och skönt att få in allt under hjälmen. Jag brukar säg det att eftersom mina hästar alltid knoppas fint på tävling så vill jag också ha en fin knopp. ;) Jag gör nästan alltid inbakad fläta och sedan gör jag som en helt vanlig knopp. Jag rullar upp flätan och snor runt ett gummiband. :) tjusigt va?? =) Hur har ni erat hår när ni rider och tävlat??
 
 
 
 


Lördag och tiden går fort :)


 
 
Kan inte fatta att denna lördag snart är slut, tiden har gått så himla fort!! Jag har träffat många gamla ansikten men även lärt känna nya människor. Jag har lärt mig att stå i kassan och ta betalt och haft flera nöjda kunder. Inte alls för att det var meningen men när man står i en monter som man representerar och håller i en tävling så ber kunder om hjälp och jag själv, tycker det är tråkigt att jag inte kan hjälpa dem. Så nu kan jag lite av varje och det är riktigt roligt!! Jag har haft väldigt många som besökt montern för att enbart tävla och det är många som blivit positivt överraskade att det just är ett kombinationsträns vi lottar ut. Men jag har även haft några som absolut inte gillar det, och då enbart för utseendet men ja, som allt annat. Smaken är som baken ;) 
 
 
 
Lätt den snyggaste montern, stilrent <3
 
 
 
 
 
 
Vi fick även fint besök av GP-ponny vinnaren Jolin Johansson, som tyvärr lyckades ramla av sin ponny Santiago under ärevarvet.
  
 
 
 
 
Snygg bullleverans till Equipes personal :)
 
 
 
 
 
 
Efter hela 14 år fick jag äntligen träffa denna goa kille, Timmie (höppeTimmie). Han är en stor dressyrbloggare och bloggar på dressyrkillen.se. Vi pratade en lång stund och till slut kände jag att vi va tvungen att avbryta men vi bestämde för en fika i morgon och ta igen mer. <3
 
 
 
 
 
Under tiden jag jobbade i montern fick jag se detta på instagram.
Lilla jag, en helt vanlig människa. Jag blir otroligt rörd och nästan lite generad men samtidigt väldigt stolt och glad <3 Tack fina ni för alla era varma ord på både blogg och instagram.