Frågor och svar :)


 
 
Från Marie :)
 
Har han något emot att ha boots på höger bak eller nå? :P
Ser ut som den är borta på båda bilderna :P

Jag har en riktigt kräsen häst.. hon ratar det mesta ska jag säga.. har nyligen försökt ge henne lucernpellets och en gång i tiden även hack, men det går absolut inte..
Men då kanske jag skulle prova det där som du köpt?
Men min lilla donna ratat ju oftast pelleterade foder också.. buhu.. :(
Korn älskar hon, men hennes mage verkar inte riktigt tåla det däremot.. det är inte lätt med en kräsen häst måste jag säga!!
 
 

Jag hittade bara tre boots, två vita fram och en svart till ena bak. Han är nämligen en mästare på att dra av sig skorna och då blev det ialf 75% chans att skorna skulle sitta kvar ;) OCH det gjorde dem med!!
 
Cassador är kräsen när det gäller all mat utan müsli, men jag har inte hittat någon bra müsli som får upp de i hull UTAN att ge han mer energi än vad han redan har... Ja foder är verkligen jobbigt och dyrt, men om du inte har provat det kanske det är värt ett försök?! Cassador är lite skeptisk till lusernpluttarna men jag håller på att fnula på om man kan hälla i något gott som gör att han kan äta upp allt i en nafs. Återkommer om jag hittar något som funkar, annars äter han detta mycket bättre än hackad strå.
 
 
 
 
 
 
 
Från Linda :)
 
Har du kollat tänderna? Jusse var jättedålig på att äta i början, men efter tre tandläkarbesök förra året har han nästan gått och blivit ett matvrak :)
 
Jag har kollat tänderna så allt ska vara OK där nu. Drog ut en vargtand som hade kommit upp på senare år, vilket var ett av problemen med ridningen i höstas. Annars har han aldrig varit stor i maten, han äter när han känner för det men måste ALLTID lämna mat överallt. Tandläkaren tyckte det såg fint ut annars förutom det han fixade och att han hade känsliga mungipor, vilket jag redan visste. Så han tyckte jag skulle komma tillbaka om 8 månader så det blir i oktober någon gång.
 
 
 
Från Jasmine :)
 
Kul att de går bra med honom! Tycker fortfarande han ser lite tunn ut.. Du har inte funderat på att ställa av honom så han verkligen får ta sig? Jag gjorde det med min när hon inte gick upp och det funkade super tillsammans med Saracen! Kändes inte kul å rida på henne när hon inte hade något å bygga på..
 
Tack Jasmine! Om han hade varit lugnare i psyket så hade jag absolut kunnat prova och ställa av honom nu. Jag har ju försökt att minska ridningen och har inte hoppat själv hemma på flera veckor utan har åkt iväg på träning och gjort det. Det har inte varit lätt och jobbigt att se honom så frustrerad... Jag vet inte hur många veckor du provade men jag vet heller inte om det skulle fungera på Cassador. Han gick nämligen på ett ensilagebete i somras under 5 veckor med höga värden och även grovfoder upptill. Mitt svenska sto rullade hem som en tunna och hon hade inte tappat några muskler, medans Cassador var lika slim som vanligt men hade tappat allt på rumpan. Jag har även rådfrågat flera veterinärer och tränare om råd men de flesta kommer faktiskt med samma svar, att han ser väldigt frisk och sund ut i päls och ögon, det fattas bara lite hull och tyvärr kanske det är väldigt svårt då han inte är av den typen som går upp lätt.

Självklart blir inte en häst som Cassador tjock på en vecka eller två, men jag själv ser stor skillnad på honom. Det märker jag även när jag borstar honom. Visst har vi väldigt långt kvar men ändå så skönt för mig att det går åt rätt håll. Vi bytte ju även hö i samma veva som jag mixtrade med fodret för 4 veckor sedan och nu har vi ett mycket bättre hö och det spelar ju också en stor roll i det hela.
 
 
 

Från Titti :)
 
Hej bra inhämtat andra rundan! Funderar lite, hoppar du något med bommar bakom hindret på träning så att han inte hoppr så långt? Fick göra det väldigt mycket med Knatten i början då han hoppade långt så att vi fick svårt att få plats på distanserna. Vi gick oftast på ett eller två mindre på alla distanser vilket funkade bra upp till 1.20 men ställde till problem när vi kom upp i 1.30. Vi jobbade mycket med bommar både framför och bakom och mellan hinderna på träning vilket fick honom att lugna ner sig! Väldigt mycket markarbete på det också givetvis! Nu var han inte fullt så taggad som din;)! Men ett tips kanske?/ Titti
 
Hej Titti, Tack! Vi har använt oss av lite olika metoder, bommar överallt men kanske inte alltid bom bakom. Jag vet att både jag själv och på träning har vi lagt bommar mellan hinderna ex i serier. Men han är lite som ett ånglok och bryr sig gärna inte vad som finns på vägen till och efter hindret. Det är hindret i sig som är den stora tårtan, småkakor runtomkring är ju bara smulor ;) Jag har fastnat mycket för X-hinder, det hoppar han bäst på och får även riktigt bra språng. Men har fortfarande mycket kvar att lära. Jag kommer absolut att tänka mer på ditt tips Titti nästa gång jag bygger hemma och även kan ta med det på träningen, TUSEN TACK <3
 
 
 
 Tack för alla era tips och frågor. Jag tycker den här bloggen är så mycket roligare att driva när vi kan hjälpas åt. Går jag in på någon annas blogg så läser jag det som ni har skrivit. Ställer ni en fråga eller ni vill ha hjälp med något försöker jag göra mitt bästa att hjälpa. Det tycker jag vi ska lyfta fram mer här på bloggarna!! Hjälpa varandra istället för att kasta skit!!!
 
 
Även frågor om Equipe dyker upp, <3 ni kan vara lugna, det kommer :) Ett möte är inbokat men när, var och hur det håller jag på ;)
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: