Lyckan är obeskrivlig <3


 
 
 
 
Vad är en bal på hästryggen? Den kan ju vara smutsig, blöt, tårögd, besvikelse, glädjande och alldeles alldeles underbar <3
 
 
 
Vi som håller på med hästar dag ut och dag in, vi vet hur mycket tid och energi det tar men inte en enda dag ångrar vi det. Blod, svett och tårar är vardagsmat för oss, men trots motgångar så är vi starka och ger inte upp. Efter regn kommer solsken säger de och för mig har det regnat väldigt många gånger på hästryggen. Jag har varit så nära på att ge upp men ni har funnits där och visat mig vägen till solen.
 
Vi kämpar fortfarande tillsammans jag och Cassador, men solen skiner starkare för varje steg vi tar i rätt riktning. Jag njuter av varje språng vi tar tillsammans där vi jobbar i ett team mot samma mål. Jag vet inte vad jag hade gjort idag om jag inte hade valt denna väg. Jag kommer aldrig få veta det och jag vill heller inte ångra detta liv som jag lever nu för något annat. 
 
Cassador är en häst född i Holland, framavlad för att bli en dressyrhäst men visade sig vara en gummitalang på att hoppa. För lite mer än 4 år sedan kom han till Sverige och jag hade då inte bara köpt mig en fin häst utan jag fick även en vän för livet. En vän som alltid ställer upp och som alltid gör sitt bästa, även om piloten ger han sämre förutsättningar. Han är en vän som glatt möter en i hagen, som följer mig med blicken vart jag än går och lyssnar till mig. Visst har han lite egna viljor och bus också men vem har inte det? När han kom var han en orolig individ som hade svårt att lita på människor, ex vid klippning, skoning, hoppa upp i sadeln och frissera öronen. Detta gör han idag näst intill smärtfritt. Banka i söm bakhovarna tycker han fortfarande är lite läskigt men senast igår satte jag i en söm själv då det saknades en.
 
Bilden ni ser nedan fångade Fredrik Jonsving igår inne på banan precis innan 90cm och sista starten. Jag minns inte själv om jag såg att han tog bilden men för mig talar den om varför jag håller på med hästar. Det där flinet som är så högt upp att man även kan se tandköttet, det ger mig själv pirr i magen när jag ser mig så glad. Denna sport, alla underbara människor man träffar på tävling och runtomkring, all energi man lägger på träning och tävling, det gör mig till den lyckliga tjej ni ser på bilden <3 Inte en enda dag kommer jag att ångra som jag lägger på Cassadors hästrygg, inte en enda dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
You make my heart go boom boom <3
 
 
 
Tack Fredrik Jonsving för fina bilder.
 


Postat av: Linnea
2016-04-24 - 23:29:46

Din beskrivning på Cassador för 4år sedan låter lite som mitt sto nu! Hon är också från Holland och jag har haft henne i ca 8månader nu. Fick hem ett magert skrälle med dålig självkänsla och tillit för människan. Har hänt otroligt mycket med denna donna sen jag fick hem henne men mycket jobb återstår! Hon ska också vara en dressyris egentligen men tycker hoppningen är mycket roligare och hon hoppar som en Gud :D tycker det är roligt att läsa din blogg då jag känner igen mycket av hur du beskriver Cassador i mitt lilla sto, fast du har kommit mycket längre med honom! Hoppas på samma fina utveckling för mig och min häst :)

Svar: Hej Linnea! Va roligt :) inte lätt med sådana hästar då man inte vet vad de varit med om i Holland men ger du henne tid och vinner hennes förtroende så har du en väldigt fin vän som kommer ställa upp i alla lägen 💗 önskar dig all lycka till med din fina stjärna! Kram Erica
Ica


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: