Behöver en paus <3


 
 
Vilken vecka jag haft!! Jag som planerade in att den skulle bli lugn för både mig och Cassador, visst skrev jag det i början av veckan?? :D Den har i alla fall varit ALLT annat än lugn. Jag har haft mass ärenden, fix med lägenheten, övertid på jobbet och åkt iväg på dressyrträning då Cassador inte fick vila mer. Han va helt galen när jag skulle longera i onsdags så det fick räcka med fyra lugna dagar för hans del. Jag själv däremot skulle verkligen behöva ta en sistaminuten till sol och bad och lämna alla måsten hemma. Åhh, det hade varit helt underbart...
 
Cassador har alltid varit väldigt muskelfattig överlag men väldigt tunn längsmed ryggen. Helena tyckte däremot att han format sig mycket mer sen sist hon såg honom för man själv blir ju lite hemmablind. Även om jag är väl medveten om att han har lagt på sig så ser man det inte lika tydligt då man ser honom varje dag. Så jag har bestämt mig för att lägga ner mer jobb på marken i form av tömkörning. Idag glömde jag tyvärr mobilen hemma när jag åkte till stallet, vilket faktiskt va lite skönt ;) men jag la fram 7 travbommar på volt och använde mig av sockerbitar på 5 av dem. De två yttersta hade jag bara på marken och de andra hade jag på lite olika höjder, stegvis höjning. Jobbade han i ganska kort trav över så han fick jobba mer uppåt med knäna men även låg i nacken. Jag använder mig av två tömmar och en tömkörningsgjord. Den yttre tömmen trär jag från bettet och genom en öggla som sitter på sidan av honom, precis där jag spänner gjorden. Sedan drar jag den längsmed kroppen och runt bakdelen. Den inre har jag bara fäst i bettet, detta tycker jag funkar super när man använder sig av ex bomövningar men man kan ju variera efter smak och tycke.  I slutet var han helt magiskt fin, han va så låg och mjuk i formen. Avslutade med galopp och aldrig har han galopperat med sådan energi men samtidigt avslappnad när jag longerat. Jag gillar inte att spänna in eller dra ner huvudet med gummiband på lina, jag vill att hästen själv ska hitta sin bärighet och jobba rätt med ryggen. Nästa gång ska jag försöka få film på det så ni själva kan se skillnaden.
 
Jag är så himla taggad på detta år!! Tycker det har börjat bättre än någonsin, egentligen bara i Åstorp som det gick riktigt dåligt och jag tog det lite väl hårt, känslobomb a la Ica. Resten har ju varit småsaker egentligen där det har blivit missförstånd eller jag som ridit dåligt. Träna, träna och träna är lösningen på de flesta problem. Så nästa vecka ser jag verkligen fram emot!! Tömkörning i veckan och hårdtrim, dressyrträning onsdag, hoppträning torsdag för ny tränare, jogging och trim fredag, dressyrtävling lördag och förmodligen stranden på söndag. Ja jag vet att tiden går ut denna helg men får jag skäll av någon tjurig tant får jag ta det. Ska ialf bli helt galet fint väder, runt 19 grader och sol. Jag tänker inte rida på någon strand i kyla och blåst, på med bikinin :D 
 
 
Detta är min nya favoritbild, helt galet fin. Detta är under första rundan, Cassador stannade först på båten då han minst sagt var överallt och kunde inte fokusera. Allt var skrämmande, ja han hade redan spanat in det från framridningen och blev helt förstenad när han såg hinderna och de som satt på bänken bredvid. Jag gjorde inget väsen av det utan styrde vingligt på räcket bredvid istället. Jag landar och klappar om Cassador, tänkte, vi tar det i nästa runda istället. Vill ge honom positivt intryck och absolut inte pressa honom till något. 
 
 
 
 
 
Andra rundan, "Yes, vi gjorde det.."
 


Grym behandling!


 
 
Idag har equieterapeuten varit i stallet och behandlat Cassador. Gick först igenom hela honom med händerna och har aldrig sett han så fin. Då har hon behandlat Cassador i över 3 år nu, förr som hon sa, va han väldigt stressad och osäker. När hon satte i en nål kunde han göra kaprioler, som de spanska hästarna. Vi pratade om gamla Cassador och skrattade gott när han stod lugnt i gången och lät Helena som hon heter, göra nästan allt smärtfritt. Han är och kommer alltid att vara känslig när man tar och klämmer på honom men det är han och det kommer nog aldrig att försvinna. Cassador är ingen häst som ber en klia någonstans eller bli borstad, fy säger han.
 
Det som Helena hittade idag var enbart muskulärt och lite som träningsvärk. Däremot var det lite väl mycket spända muskler på rumpan och speciellt höger bak. Detta kan ha medfört att han varit vinglig i ridningen samt att han inte riktigt bjudit fram till hinderna när jag svängt snävt. Lite ont i musklerna helt enkelt ❤ Så himla skönt att jag kollade upp honom och jag är glad att jag gör det några gånger per år. Det gör att man får en mer hållbar häst och en som håller längre, vet att jag pratat om det innan men det är så viktigt att man underhåller sin häst/hästar. 
 
Bilden nedan är ett litet bevis på vad stolt jag är över min modiga häst. Visst stannade han på den första gången men han har ju aldrig hoppat något liknande i hela sitt liv. Jag är verkligen megastolt över min häst och nöjd med vår prestation i lördags. 
 
 
 
 


Lyckan är obeskrivlig <3


 
 
 
 
Vad är en bal på hästryggen? Den kan ju vara smutsig, blöt, tårögd, besvikelse, glädjande och alldeles alldeles underbar <3
 
 
 
Vi som håller på med hästar dag ut och dag in, vi vet hur mycket tid och energi det tar men inte en enda dag ångrar vi det. Blod, svett och tårar är vardagsmat för oss, men trots motgångar så är vi starka och ger inte upp. Efter regn kommer solsken säger de och för mig har det regnat väldigt många gånger på hästryggen. Jag har varit så nära på att ge upp men ni har funnits där och visat mig vägen till solen.
 
Vi kämpar fortfarande tillsammans jag och Cassador, men solen skiner starkare för varje steg vi tar i rätt riktning. Jag njuter av varje språng vi tar tillsammans där vi jobbar i ett team mot samma mål. Jag vet inte vad jag hade gjort idag om jag inte hade valt denna väg. Jag kommer aldrig få veta det och jag vill heller inte ångra detta liv som jag lever nu för något annat. 
 
Cassador är en häst född i Holland, framavlad för att bli en dressyrhäst men visade sig vara en gummitalang på att hoppa. För lite mer än 4 år sedan kom han till Sverige och jag hade då inte bara köpt mig en fin häst utan jag fick även en vän för livet. En vän som alltid ställer upp och som alltid gör sitt bästa, även om piloten ger han sämre förutsättningar. Han är en vän som glatt möter en i hagen, som följer mig med blicken vart jag än går och lyssnar till mig. Visst har han lite egna viljor och bus också men vem har inte det? När han kom var han en orolig individ som hade svårt att lita på människor, ex vid klippning, skoning, hoppa upp i sadeln och frissera öronen. Detta gör han idag näst intill smärtfritt. Banka i söm bakhovarna tycker han fortfarande är lite läskigt men senast igår satte jag i en söm själv då det saknades en.
 
Bilden ni ser nedan fångade Fredrik Jonsving igår inne på banan precis innan 90cm och sista starten. Jag minns inte själv om jag såg att han tog bilden men för mig talar den om varför jag håller på med hästar. Det där flinet som är så högt upp att man även kan se tandköttet, det ger mig själv pirr i magen när jag ser mig så glad. Denna sport, alla underbara människor man träffar på tävling och runtomkring, all energi man lägger på träning och tävling, det gör mig till den lyckliga tjej ni ser på bilden <3 Inte en enda dag kommer jag att ångra som jag lägger på Cassadors hästrygg, inte en enda dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
You make my heart go boom boom <3
 
 
 
Tack Fredrik Jonsving för fina bilder.
 


Taggad men först en lugn vecka..


 
 
I morse blev det en tidig morgon igen, men denna gången var det inte jag själv som skulle tävla utan en vän som brukar hjälpa mig på tävling. Jag fick aggera hästskötare och coach idag. Både ryttare och häst var duktiga trots nervositet och debut för båda. Jag tycker det är väldigt roligt att hjälpa människor som vill bli hjälpta, jag kan mer eller mindre hjälpa vem som helst som bara frågar mig. Fint väder fick vi med på förmiddagen men jag fick se bilder som någon lagt upp på facebook där de var tvugna att ställa in tävlingar då hela hoppbanan var täckt av snö. Fy så himla tråkigt detta aprilväder är när det kan ställa till med sådant. 
 
 
 
Min kropp är idag väldigt trött efter alldeles för tidiga mornar och lite sömn, blev en powernap på 3 timmar idag när vi kom hem. Väldigt viktigt att man lyssnar till sin kropp och ger den det som behövs för att man ska må bra. Inte trycka i sig en massa kaffe konstant och lura kroppen (inte alls någon pik till...) <3 Lär er att äta bra, sova gott, träna väl och njut av livet. Det lever jag efter! Jag älskar nyttig mat men kan självklart unna mig allt som jag vill ha, men jag vet att jag mår bäst av lagad mat från grunden och träning utöver det man gör i stallet.
 
Även om min kropp är lite trött så är inte mitt huvud det, det är ju väldigt bra det. Så blogga kan man orka göra i sängen och man kan fortsätta planera kommande tävlingar i vår/sommar. Debut på terrängbanan igår är jag väldigt stolt över, trots en häst som gärna vill dra iväg. Ja jag såg faktiskt inte ens en ponny som kutade som C gjorde. Jag förväntade mig inget annat heller, ja menar, jag galopperar ju inte ens i skogen då det blir för mycket raksträcka och han stressar upp sig så himla lätt. Många säger att han skulle passa perfekt som en fälttävlanshäst och delvis tror jag det med men han skulle förmodligen förbränna allt hull som jag byggt upp nu på ett år på en vecka. Om jag hade hittat något tillskott som hade lugnat honom ännu mer så kanske jag hade startat en lätt klass men inte som han är nu. 
 
Idag fick Cassador vila helt från mig, i morgon kommer jag åka ut och bara promenera en runda i skogen och pyssla om honom. Skämma bort han med lite gotte som han definitivt är värd. På tisdag kommer Cassadors equieterapeut ut och gör en behandling. Super att göra det även under tävlingssäsong om de dragit på sig några spänningar och speciellt efter man gått sin första terräng. Så denna vecka kommer bli lugn för Cassador, perfekt att passa på att vila och återhämta sig när man inte har några tävlingar inbokade. Helgen efter sedan blir den en dressyrtävling och bara hoppträning, sedan blir det hopptävling på hemmaplan helgen därefter. 
 
Ser ännu mer fram emot alla tävlingar nu framöver, speciellt en ny tränare som jag ska träna för i nästa vecka. Hoppas det blir av! Pernilla som kom till vår anläggning innan kan tyvärr inte komma längre och jag tycker det blir för långt att åka till Munka ljungby för att träna regelbundet, vilket jag verkligen behöver fortsätta med. Så det ska bli väldigt spännande men självklart kommer jag att fortsätta att träna för en tjej hemma i stallet som har gett mig och Cassador en enorm kick i rätt riktning. Hon har gett mig mitt självförtroende tillbaka och en helt ny ridning som passar Cassador som handen i handsken. Guld värt med erfarna vänner som kan coacha en till en helt annan nivå <3
 
Då Cassador får en lugn vecka kommer jag köra intervaller med löpning, inlines, promenader och stryka! Ingen vila för mig inte! Synd man inte hade en häst till att rida nu :D
 
 
 Här är ett klipp som en tjej på banan filmade <3 Tusen tack!
 
 
 

Ett filmklipp publicerat av Erica (@icusen)Apr 23, 2016 kl. 11:57 PDT

 
 
 
 Kommande tävlingar (preliminärt inbokat)
 
 
 
 
 
 


Debut på terrängbanan


 
 
Oj vilken dag det blev, sol, häst, snö, terräng och avslutningsvis god mat med trevligt sällskap. Det kallar jag en grym lördag, förutom den där snön då. 
 
I morse kände jag mig väldigt lugn inför terrängen. Packade ner säkerhetsvästen, putsat sadeln ordentligt så man skulle sitta klistrad och jag fick låna ett par ordentliga terrängskydd av en kompis i stallet. Man måste vara rädd om sig själv och speciellt om mina fina kille <3 Första gången jag åker iväg utan att knoppa Cassador, ja jag hade bara inte mage till att göra det på en Pay and Cross. Men jag klippte och trimmade den lite så den såg ganska reko ut. Varje gång jag fixar med manen nu rycker jag några strån, Cassador fullkomligt hatar det så man får muta med godis och som sagt, bara några strån varje gång. Jag kunde även märka på Cassador att han tyckte det va en annorlunda tävlingsmorgon. Inga knoppar....hmm...
 
När vi kom til Björbäck idag så sköter sig Cassador alltid exemplariskt när allt ska fixas med grejer. Idag va han nästan lite slö och släpade benen efter sig. Även på framhoppningen så joggade han lugnt och stilla, men började titta väldigt mycket kring omgivningen. Han fattade absolut inte varför hästarna sprang runt banan och varför det stod hinder där det brukar vara enbart gräsmark. Ja han stannade flera gånger och ville titta, blev även skrämd för hästarna som red förbi en bit bort. Han följde även hästarna som han fick syn på runt banan, märkligt, väldigt märkligt tyckte han.
 
Inne på banan sen kunde man rida fram och visa ett hinder som va nummer 16. Det var klätt med bildäck, inte alls högt men Cassador blev livrädd. Som tur är går det att övertala Cassador, förutom om det hade stått en minigräsklippare där, det hade han aldrig gått med på (hans värsta fiende). Man hoppade 1:an och 2:an inne på gräs sedan red man ut från banan och följde en liten väg de fixat runt hela banan. Det fanns olika stockar, bomhinder, brädhinder, en båt, avlång grop m.m. Lagom högt och väldigt roligt att hoppa. Cassador smet på sidan i första rundan på två hinder, men resten va han en klocka på. I andra rundan gick det lite väl fort, han visste nu vad som skulle komma så han ville panga på lite mycket och det va svårt att få han att bara ta det lugnt. När han blir så övertaggad så är det svårt att få honom att fokusera, han blir vinglig och väldigt ålig i kroppen. Men jag lyckades övertala honom de gånger han protesterade lite, han gör absolut inte något stort utav det utan jag kan lätt övertala honom utan hjälpmedel.
 
Jag är väldigt stolt över Cassadors insats idag trots att detta var första gången vi hoppade terräng. Innan har vi bara hoppat stockar i skogen och lite utsmyckade hinder, men han gjorde mig verkligen inte besviken. Om ni undrar om jag fått mersmak så kan jag säg att en del av mig fick det men den andra delen kommer alltid att avsky fasta hinder och förstår inte alls meningen med det. Men jag älskar att hoppa och jag älskar att vara ute i skogen så det blir ju en bra kombo. Jag kommer absolut att hoppa någon mer pay and cross och hoppas fler anläggningar tar efter. Hörde ryktesvägar att Falkenberg skulle anordna det och då kommer jag absolut att åka dit, så vi håller tummarna för det!
 
Måste faktiskt ge Björbäck cred till en väldigt bra arrangerad träningstävling med många fina och roliga hinder. Jag har följt dem på facebook och ojoj vad de har lagt ner många timmar på den slingan för vår skull. Man blir även alltid bemött av vänliga människor och fantastiska funktionärer. Grym tävlingsplats helt enkelt och ni som inte varit där innan, ni måste åka dit i sommar och prova på deras utebana!
 
Nej nu är det dags att sova, upp tidigt och följa med en kompis till hennes tävling. :) Skriver mer i morgon.
 
 
 
 
 
 


Tjoohoo!!


 
 
Vilken hektisk vecka jag fick till, men jag fick en sådan energikick av vädret så jag har gjort allt annat än hållt mig inne. Jag har hopptränat Cassador, invigd mina inlines med milen, promenerat och faktiskt inte haft någon träningvärk från hinderbanan i söndags. Jag vilade kroppen helt i måndags då den faktiskt behöver ta det lugnt ibland, även om jag gillar att hålla igång 6 dagar av 7. 
 
Cassador började som sagt med en lugn tvådagarsvila söndag och måndag, tisdag körde vi lite lätt hoppträning och Cassador höll sig lagom lugn faktiskt. Han går nu på magnesium inför terrängbanan på lördag och sedan har jag börjat med något från Dodson & Horrell. Ni kan läsa om det nedansför. Detta ger jag för att lugna nerverna på honom och förhoppningsvis kunna få musklerna att växa lite. Jag har inte velat prova något på honom fören jag sett själv att han trivs med allt och går upp i vikt själv, självklart med lite extra hjälp från mig med hackad strå och mash. Så jag tänkte att det är värt att prova, har ju redan slängt en massa pengar i sjön så kan ju slänag lite till isf =P
 
Igåg joggades Cassador i skogen, idag fick han bara joggas på lina och i morgon blir det lite hopptrim igen inför lördagn. Jag ser verkligen fram emot att hoppa ute nu och jag tror det kommer gå som tåget. Två rundor har jag anmält mig till, 70 och 90 cm. Så varför gör jag detta?? För det första för att jag alltid har velat prova på det med Cassador men har inte kunnat för han bara har rusat utomhus. Sedan för att det är nyttigt med lite tittiga hinder, det blir konditionsträning med lite att tänka på då han blir lite stressad när han vet att han ska få springa av sig och  har sedan svårt att slappna av. Sist men inte minst, så ska det självklart bli väldigt roligt att prova på det =D 
Jag kommer att ha med mig en kompis som kan filma lite med allt går ju inte att få med på film om vi inte hittar ett grymt ställe att stå på. Men något får ni absolut se sen ;)
 
 
 
Placid är en örtblandning som sägs ha en lugnande effekt på nervösa och stressade hästar. Magnesium är inkluderat i blandningen, eftersom det är viktigt för nerv och muskelfunktionen. Rekommenderas ej till dräktiga och digivande ston. Sammansättning: Kamomill, Citronmeliss, Järnört, torkad Lindblomma och Magnesium. 1kg.
källa: storarycketofta.se
 

 
 
 
Cassador och jag i tisdags, banan som vi hoppade fick inte plats på en film på instagram så det ni ser är egentligen en bana :)
 
 
 

Ett filmklipp publicerat av Erica (@icusen)Apr 19, 2016 kl. 6:41 PDT

 
 
 
 

Ett filmklipp publicerat av Erica (@icusen)Apr 19, 2016 kl. 6:44 PDT

 
 
 
 
 
 
 
Här kommer Vilmas och Corvettes fina runda från i söndags.
Det blev en grym 3:e placering, så värda det <3 
Nu till helgen ska de på meeting och hoppa en 1.20 om dagen fredag-söndag.
Vi håller tummarna och tår att det går lika fint <3
 
 


Hemskt..


 
 
Mina tankar går till ryttaren och anhöriga ❤
 
 
 
❤ R.I.P ❤
 
 
 
 
 Vi ska vara rädda om det vi har, min fina prins, vi vet aldrig när de tas ifrån oss ❤
 


Dressyrdebut


 
Go kväll :) Idag var det dags för debut på dressyrbanan för i år. Jag kände mig väl förberedd när vi åkte dit, programmet satt som en smäck. Vi red fram lagom länge och det kändes riktigt bra, tills i slutet. Då började han streta emot och göra lite som han själv ville. Väntade på min tur en stund och visste att jag hade en före mig. Tog en runda till på framridningen och det kändes lite bättre.
 
Det som är bland det svåraste med Cassador är att han har så svårt att suga på bettet. Nästan alla hästar jag ser skummar i munnen eller så mumsar de på bettet. Cassador har blivit mycket bättre, jag har verkligen provat det mesta som är lagligt på dressyrbanan men det finns bara ett tjockt tvådelat som är en storlek för stort som han gillar. Köpte ett liknande med rätt storlek men det hatade han, hopplös häst.
 
Väl inne på banan så va han lite skeptisk när domaren satt inne i en transport men räckte att jag red förbi en gång så gick det bra sen. Förra året fick vi kritik på volterna så vi har tränat stenhårt på detta och det gav resultat. 7 på alla volter och till och med 7,5 på en! Min dressyrtränare sa idag att "volter är vägen till framgång".
Så det känns väldigt bra, men resten, mmm. Jag fick inte alls till den känslan jag vill åt och Cassador jobbade verkligen emot det. Han va mer vinglig än någonsin och gick ofta på två spår. Det är något som är väldigt svårt med en överrörlig häst på en dressyrbanan att rida rakt på alla dessa linjer. Men detta var årets första och jag kunde inte låta bli utan redan anmält mig till nästa om två veckor! Pang på det igen! Men vi skrapade ihop 63,667% och det ska jag vara nöjd med, även om jag inte riktigt bryr mig om procenten. Jag rider och trimmar efter känsla ❤ Hoppas hitta den snart igen, min fina prins. Tack Elin för alla fina bilder. 
 
Nu ska Cassador få två dagars vila, sedan blir det hoppträning inför kommande debut på terrängbanan nästa helg!! Iiihhh, lite nervös för detta =D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Nu kör vi :D


 
 
Äntligen känner jag att jag är tillbaka, jag var lite lost där några veckor. Vet inte om det var den underbara helgen på min födelsedag eller solen i veckan som gav mig energi tillbaka. Säkert en kombination av allt det goda! Jag måste lära mig och jag vet att jag alltid haft svårt med det men jag ska verkligen inte umgås med människor som tar energi ifrån en utan att kunna ge tillbaka. Jag har svårt att säga nej och även stanna upp och lyssna på vad jag egentligen mår bra utav.
 
 
Så nog om det och tillbaka till allt som har med häst att göra =D 
 
 
I morgon är det dags för årets första dressyrtävling och efter att ha hårdtrimmat nästan hela veckan så känns det faktiskt väldigt bra. Vi kommer bara rida ett program och det är LB:2 2016. Det jag mest ser fram emot är att bada och knoppa Cassador, det är verkligen något jag fullkomligt älskat att göra. Putsa och fixa, även göra mig själv fin i håret och ha rena kläder. Även om det ska spöregna i morgon vill jag vara och även att Cassador ska vara tipptopp med allt. Åh ser fram emot det =D Sen ska det självklart bli roligt att ge oss in i den vita ringen igen. När klockan slår så kör vi och ger allt. Weiiii, så exalterad nu!!
 
Vet ni vad det bästa är?? Jag blir absolut inte alls nervös på en dressyrtävling. För vad kan gå fel?? Jag kan rida fel eller att det blir en missuppfattning.... thats it :) Bara hem och träna isf och Cassador tar absolut ingen skada utav det. Hoppning däremot... där kan ju allt hända.
 
Så nu ska jag snart sova, som vanligt har detta inlägg tagit mig 1 timme att skriva. Hittar ju alltid en massa annat o göra med. Men nu är jag absolut tillbaka! Lovar att kika in här i morgon och skriva hur det gick.
 
Ha nu en underbar helg fina ni <3
 
 
 
Den här bilden tog jag idag. Jag, Cassaor och Lucy har varit ute på en lång skrittrunda i skogen. Lucy älskar det och det är nyttigt för Cassador att knata runt på stigar och bland snår så han får lyfta på sina ben och tänka på annat än allt som kan skrämma honom. Vi avslutade rundan med lite trim på utebanan. Bara lite repetition av det vi tränat på och sist körde vi programmet och WOW. Det satt nästan som en smäck och han va så fin. Tycker fortfarande vissa saker i hörnen är superläskiga men jag vet att han inte skulle dumma sig när vi väl är inne på tävlingsbanan i morgon. Vi var ju faktiskt där förra helgen och tjuvtränade lite när de hade hopptävling i Laholm, väldigt smidigt =D När vi sen kom tillbaka så fick ja sådant lyckorus när jag hoppade av Cassador. Omfamnade huvudet med en kram och gav han en puss på mulen. Helt plötsligt så trycker han upp mulen i ansiktet på mig, pussar mig och sedan dra han ut tungan och bokstavligt slickar mig i hela ansiktet. <3 omg... som jag skrattade och pussade honom tillbaka. Även om jag kände mig riktigt blöt och äcklig i ansiktet så vet jag att just denna puss va utav äkta kärlek. Han visar inte det så ofta men när han väl gör det, åh min fina kille
 
 
 
 
Liten tillbakablick från förra årets första dressyrtävling <3  
Måste åka till Hylte i år igen, så otroligt vackert runt banan, grönt och somrigt.
 
 
 
 
 
 
Åh, lyckorus i hela kroppen när jag ser bilderna.
Jag minns att jag hade ont i mungiporna efter rundan, big smile runt hela rundan.
 
Foto: Lexi Mudifaj 
 
 


Blandade känslor


 
 
 
Hej allihopa! Saknat mig? =D Jag ser ju att ni fortfarande är flitiga med att titta in här, fy mig som inte bloggar. Men jag har verkligen varit ur balans i livet och ska faktiskt erkänna att jag inte riktigt vet om jag är back on track igen. Däremot så saknar jag att blogga lite och tänkte skriva lite om helgen.
 
Cassador och jag åkte till Laholm i helgen och hoppade en klass 110 i fredags och en i lördags. Jag är både stolt, ledsen, glad och besviken på min egna insats. Jag hatar att vara så fokuserad på att göra bra ifrån mig att jag glömmer av att ha roligt. Jag har så svårt att slappna av när jag åker iväg själv på tävling, så mycket fokus på att lösa allt runtomkring så jag glömmer av att slappna av. Något jag verkligen måste jobba på för tillslut kommer jag inte att vilja åka och tävla. Jag bröt bokstavligt ihop efter lördagens tävling.. Cassador är en fantastisk häst och han försöker verkligen i alla lägen men de gånger han stannade i helgen (en gång i varje klass i omhoppningen) så svängde jag för snävt och visste inte hur jag skulle rida. Jag blev helt tom och då blev Cassador det med. Så lugn som Cassador var i helgen har han aldrig varit. Han var till och med mysig och la huvudet i famnen, vilket han inte direkt brukar göra. Han tittar på mig med sina stora mörka ögon och vill på något vis förstå mig, han lyssnar hela tiden och följer mig med blicken. Han vill verkligen väl och stretar aldrig någonsin emot, även om han är tittig så går det alltid att övertala honom att ex stenen inte ska äta upp honom. Men inne på banan skulle Cassador aldrig dumma sig och börja titta på hinderna. Jag rider trots det fram och visa honom murar och de hinder som kanske är lite tittiga men han bara, okey. Jag kunde skritta och trava runt inne på banan och han bara var, han kändes inte spänd eller stressad. Han trivdes verkligen att vara där och va fullt fokuserad på mina hjälper.
 
Nästa steg nu är att träna ännu mer på min svaga sida i ridningen och göra oss båda starkare i snäva svängar så han är med när jag gör dem. Jag måste även backa ett steg i huvudet där den där tävlingsmänniskan sitter och trycker på gogo-knappen hela tiden. Ni ser och jag vet att det som hände i helgen är ett enormt steg i rätt riktning. För två veckor sedan var jag och provred två hästar för jag var så HÄR nära på att ge upp allt och köpa något nytt, eller ge upp alls. Men när jag provred dessa hästar så kände jag verkligen hur långt jag och Cassador hade kommit tillsammans även om det inte alltid syns i resultatet. Jag sa till mig själv att både jag och Cassador får tävlingen i Halmstad och i Laholm på oss att visa om vi är värda varandra, eller att jag är värd honom. Resultatet efter dessa tre rundor är 4 fel i alla klasserna, hamnade på en 12:e plats av 35 i Halmstad och i Laholm på en 10:e plats av 35 under fredagen, precis utanför placering, och på en 17:e plats av 43 på lördagen. Det är ju jättebra placering och är verkligen stolt nu i efterhand men jag petar alltid på detaljer och kommer aldrig vara 100% nöjd fören allt sitter. Då spelar det egentligen inte någon roll om jag blir placerad eller inte. Jag går inte in på banan för att vinna blågult utan jag går in för att vinna med mig själv. Sen är ju rosetter alltid roligt och jag tyckte allt jag var värd en i lördags men men... Jag fick ialf hämta ut ett tröstpris som jag vann i fredags då jag hamnade precis utanför placering och det var superfina priser. Tog en väldigt söt skål som man kan ha choklad i :)
 
Jag kommer aldrig någonsin i mitt liv gå in på banan och kötta fram till hinderna. Jag har varit där men vill aldrig dit igen. Den dagen vi hamnar i toppen igenom så ska det vara med stil och Cassador ska gå i mål och känna att han vill göra det igen. Jag känner stor skillnad på Cassador och hans vilja då och nu, NU vill han igen min prins och bara det är en VINST <3
 
 
Jag åkte själv i fredags och åkte därmed hem utan film, men en underbar tjej som heter Jessica visste att jag
förmodligen inte skulle kunna få en film på min runda så hon bad sin kompis filma åt mig. HUR vackert och underbart var inte det?? Tusen tack <3 
 
 
 
 
 
Cassador ligger aldrig kvar när jag kommer men i lördags innan tävlingen fick jag till och med knoppa honom när han låg där och jag kunde krypa ner bredvid honom <3 
 
 
Lucy fick vara hästskötare i fredags <3
 
 
 
Det blev mycket kärlek i helgen
 
 
Min fina prins <3