Pigga hästar, eh ja!!


 
 
Idag har det varit häst, häst och massa häst. Både Cassador och Corvette trimmades på marken först, sedan travade vi över lite bommar och båda lyssnade fint. Sedan hoppade vi några skutt över 20 cm hinder. Jag tror jag dör snart på denna Cassador, han är så jäkla megamega taggad så fort hindret lämnar marken några cm. MEN MEN, han har blivit mycket mycket bättre och idag va han först superfin i galoppen men sen lite taggad inpå hinderna. Men fortfarande inte en enda kick på rumpan, lovely!! Så jag känner så här, vi tar morgondagen som den kommer. Känner på mig nu att det kommer bara bli bättre, Cassador är mycket mer harmonisk med det nya fodret men det där galna sitter fortfarande kvar en gnutta i blodet. Så vila från tävling nästa helg och istället dra till Båstad och hoppträna hemma hos Amanda Ericsson ä det absolut bästa!!
Corvette va fin idag men sjuuuukt pigg. Vad får hon all energi ifrån?? =D Så det ska verkligen bli spännande, eller något, hur allt ska gå i morgon. Känner att jag är lite off track när det gäller tävling... hela 9 veckor sedan ;-)
 
 
Det bästa är, att en läsare som heter Michelle hörde av sig till mig och ville fota mig och hästarna på tävlingen i morgon, i Åstorp. Hur underbart är inte det??? Tänk att det finns så goa och underbara människor där ute som man aldrig träffat eller pratat med <3 Ni kan gå in och kika på hennes blogg HÄR
 
 
 
 
Mina fina, galna, hästar <3
 


Shopping!!! =D


 
 
Herrejösses vad grejer man kunde fynda idag. När vi åkte dit hade jag ju som jag sa lite strikta regler innan och det jag behövde var fleecetäcken, gummityglar, handskar och strumpor. Hem kom jag med 5 täcken =D, 4 fleece och 1 tunt sommartäcke, ett par gummityglar och 2 par strumpor =D Ni kan se de 3 kassarna som står bakom den rosa hinken ^^.
Sedan kan ni även se på bilden att jag har städat i min box, vi har ju våra hästar i ett utestall och då har vi varsin sakbox med, + sadelkammare, + skåp ;-) himla bra. Så nu använde jag min lilla hjärna som finns där bakom pannbenet och ville komma på en snabb lösning där jag kunde ha mina 1000 täcken ISTÄLLET på marken =) Det ska ju vara lätt och smidigt att plocka undan när det är hemmatävling och VOÍLA. Satte upp 2 tjocka rep och hängde 50% av täckerna =) Blev sketa bra!!!
 
Mina hästar har aldrig mått så bra som de gör i ett utestall, Cassador kom ju direkt från Holland och de som körde hit han trodde han skulle dö men inte en enda gång har han varit förkyld, hängig eller dålig. Och då vet vi alla att vi hade en hård och tuff vinter. Friska och pigga hästar, det ger uteboxar, inget instängt och gammal ventilation. Visst vore det underbart med ett sprillans nytt stall, men det löser vi om något år när jag köper min gård.....*lala...im dreaming <3*
 
 
 
 
 
 
 
 
Så nu är jag hemma i lägenheten och äter lite mat, allt är färdigt i stallet. Ska cykla upp om en stund igen, båda hästarna ska trimmas igenom, Alice ska hjälpa mig <3 Sedan ska båda hästarna badas, pussas på, flätas, trimtrim med saxen, mer pussar, putsa alla saker och packa ner allt så det är färdigt och sedan blir det godnattpussar innan vi lämnar hästarna för en GOD tävlings-natts-sömn ;)
 
 
 
 
Så här ser Ica ut idag, love black and the smile is still shining =D
 
 
 
 
 
 
 
PS: Så HÄR ska det se ut sen ;)
 
Om jag flyttar utomland så ska det se ut så här
 
Och i Sverige så här ;)
 
 
 


Big smile on, check!


 
Ha nu en underbar dag, det ska jag ha <3
 
 
 


Nu är det snart slut...


 
 
Jag med lugg, hihi
 
 
 
 
 
Filmen på tvn ;) Så jag ska hoppa ner i sängen och ladda inför en kanonrolig dag i morgon!!! Jag tar med mig mina drömmar och somnar gott....
 
 
 
 
 
 
 
 


WEEIIII!!! SÅ in i bombens GLAD!!!


 
 
Nu ska ni få höra, jag fick veta idag att jag får ledigt fredag v.37 och fredag v.38 ( v.38 sedan innan). Det betyder att jag kommer att tävla fredag och lördag v.37 i Kungsbacka och får de fina rundor går de vidare till finalen på söndag. Sedan blir det en helhelg v.38, fredag, lördag och söndag!! weiiii, jag är på topp just nu, har det bästa jobbet!!!
 
I morgon ska vi åka på en rid/hästoutlet, så räkna med att jag kommer att komma hem med lite grejer. Men jag har strikta regler, jag får bara köpa det jag MÅSTE ha! Hästarna ska först gå lite lösgalopp på morgonen (ska försöka ta med mig kamera denna gång). Lite senare blir det ett ridpass på kvällen, trimtrim och något skutt. Avslutar dagen med ett välbehövt bad, både för mig och hästarna. Puts, puts och packa ner allt så det är klart till tävlingsdagen. Bästa Alice ska hjälpa mig hela dagen, weiii <3
 
 
 
 
åååå jag vill jag vill jag vill. Jag kommer att göra mitt allt för att ta mig och häst/hästarna till Flyinge. Så jäkla häftigt att tävla där, jag vill jag vill jag vill  =D =D =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *
 
 
Här ger jag er texten jag la upp på FB för snart 1 år sedan..
 
 
 
Bild tagen efter våran fina och felfria runda ni Flyinge
 
 
 
Bild tagen från våran andra runda, (det var innan detta hinder, ni ser ett hinder längst upp och ner i högra hörnet. Där kom vi från en tvåkombination och jag fick blackout, jag red rakt fram. MEN jag skrattade lite och la en stor volt runt alla hinder och kom så jäkla fint på detta hinder och sedan 4 hinder till och över dem var vi felfia. Att inte det satte grille i mitt huvud, det är jag sjukt stolt över.)
 
 
 

"Vilken vecka, vilken dag... Jag åkte ner till Flyinge utan någon som helst erfarenhet av något så stort. Jag fick till en riktigt fin första runda med Noll fel i 1.20, Cassador va lagom taggad. Idag var det en svår bana, super taggad häst, på maxat 1.25 med en 3 kombination och direkt en 2 kombination, totalt 14 språng. Jag gjorde en grym miss som inte får hända (missar en sväng och rider fel), detta kostade oss finalen men va fan gjorde det egentligen!? Jag löste det skit snyggt med ett STORT leende på läpparna och fixade 4 hinder felfritt sen. Huvudsaken var att jag valde att åka ner på onsdagen för att starta omg 1 och tydligen hade jag helt rätt att åka, och det gjorde jag för att ha skit roligt tillsammans med min häst och att få vara med om en upplevelse många bara kan sitta och titta på i en stol på läktaren. Dessa två dagar har man fått tänka mycket själv, haft underbar hjälp av Nicole , och även grym hjälp att gå banan med Barbro Wiengren ena dagen och Amanda Ericsson andra. När jag kom ut från banan va jag mycket besviken på mig själv såklart, men även grymt glad, kändes som att jag inte andades genom hela banan men ändå var jag inte nervös.. Tydligen så finns det människor som inte vet hur man stöttar i denna jobbiga stund för mig, glad, men besviken, ledsen men ändå nöjd och har gjort fel som man lär sig utav. Claes var mitt sista samtal, då han precis hade hunnit dit och kunde se min runda. Han sa "Du är inte någon rutinerad ryttare men på din väg så lär du dig och fel gör man. Människor som ger dig skit ska ha smäll på käften för jag som din tränare va stolt över dig och din runda. Du ska vara nöjd och glad, för mig gick du ut från banan med 4 fel"........ Nu ska det bli skönt att åka hem till min älskade familj i helgen och ta det lugnt. Nu är detta mycket lärorika året över och jag ska ha med mina två hårbollar lite vintervila från tävlingsbanorna men Erica hon är tillbaka 2013 för då har hon nya mål som hon ska ta sig till och vi får se vem som står vid hennes sida och stöttar......"
 
 
 
 

Ashäftigt att ha denna text att kunna läsa idag, ett år senare =D 
 


Cassador IS BACK =D


 
 
Idag var Cassador sitt vanliga jag, lite småtaggad och superglad att få jobba =) Jag hoppas att detta gamla vanliga humör stannar för jag vill inte ha tillbaka den där andra. Inte en enda gång kickade han med bakdelen idag, då jobbade jag han först i skritt, trav och galopp på utebanan med två hinder uppställda. Han är nämligen alltid mer taggad på utebanan och med hinder framme, dubbel dos. Cassador var riktigt fin och i slutet vände jag upp mot ett hinder i taget i galopp. Hindret låg säkert på 50 cm, Cassador blev överlycklig, taggad men kropp, ben OCH RUMPA höll sig på marken som de ska. Han är en häst som älskar att hoppa och jag kan aldrig ta ifrån hans glädje mot hinderna och det VILL MAN INTE. Jag tror att felet låg i maten, jag har nu tagit bort den energirika muslin helt på Cassador. Corvette går kvar på den då hon är taggad men absolut inte galen och lyssnar superfint på mig nu som hon inte gjort innan så jag vill inte ändra på något som funkar. Jag tog reda på lite fakta om muslin och tydligen så är det inte bara Cassador som har blivit KOKO på den maten. Skönt att få veta, så NU vet DU och JAG!! Ikväll ska hästarna gå ett pass till, de ska skrittas länge och joggas. Både Corvette och Cassador känns riktigt fina nu och är verkligen i toppform.
 
 
Tack för era fina och stöttande kommentarer, det värmer i mitt gröngölingshjärta ;-) Nu är jag megataggad inför söndag och håll nu alla tummarna att mina hästar är lika fina på söndag som de känns nu!!
 
 
 
 Så jävla sant och förbannat bra!!
 
 
 
 
Du och Du, NI kan inte ändra på något genom era elaka ord och svartsjuka. NI kan inte ändra på något som jag vet inte stämmer, jag får höra så mycket positivt om mig, mina hästar och mitt arbete som jag lägger ner på hästarna (till och med väldigt ambitiös ) från ruttinerade ryttare, ryttare som ridit EM, VM och OS. Jag tror de vet och KAN mer än du någonsin kommer att kunna röra vid. Bit i det sura äpplet själv någon gång, se vart du själv står. Är det så mycket bättre?? Jag är med denna blogg öppen och ärlig, jag vet att det är mycket hysch hysch bland andras... det räcker man går in på equipe så ser man, men även utanför bloggvärlden. Jag är en människa som gör fel men lär mig varje dag och älskar mitt liv och mina hästar. Mina hästar har aldrig aldrig velat slänga av mig medvetet och absolut inte på tävling!!
 
 


Det är bara att resa sig igen...


Det är fortfarande de som inte tror på mig (svartsjuka?!), men jag har turen som är omgiven att fler som stöttar mig och vet att jag KAN. Denna bild talar ur mitt verkliga perspektiv....
 
 
 
När man ligger ner och känner att något är hopplöst så är det bara att bita i det sura äpplet och ge sig fan på att man ska krossa hopplösheten. Så känner jag just nu... känner mig lite förtvivlad över Cassadors galna beteende men samtidigt överlycklig och stolt över min fina gråa lilla brum brum Corvette.
 
Vändingen kom när min hopptränare och lite mentala coach ringde idag, Amanda Ericsson. Vi har nu pratat lite och planerat in en banträning v.36 och att jag istället skulle ta mig till Kungsbacka v.37 då hon och alla hennes hästar är där (inget Ljungby). Då kan hon hjälpa mig på plats, för det lär ju behövas. Men först nu ska jag sikta in mig på söndagens tävling och inte helt omöjligt att de åker dit, hoppas!! Annars har jag med mig riktigt goa tjejer från stallet som säkert kommer stötta mig riktigt fint =) Som tur är börjar jag med Corvette i 1.10 och hoppas hon ger mig en bra kick och en fin runda. Den där Cassador skulle behöva lite lugnande... kan man ge de en starköl (eller en flaska whiskey) utan att de ger utslag på ett dopingprov?! =D Roligt Erica, mycket roligt...
 
 
 
 
 
 
 
Nu har jag lagat mumsmums mat, en sådan där Flygande Jakob. Enkelt men sååå gott =)
 
Ha en bra dag!!!
 
 
 
 
PS: För er som va nyfikna på vart jag var med hästarna, de var nämligen hästen Lunatics barndomshem, alla vet väl vem Lunatic är?? ;-) Det är familjen Dyrendahl som fött upp honom som Jens Fredricson rider och jag fick lite hjälp av sonen Carl Dyrendahl (som tävlade Lunatic upp till 1.50), även lite coachning från Pappa Magnus Dyrendahl med, MYCKET nyttigt!! Då Carl själv sa det att han har ju blivit bortskämd med hästar sedan han var mindre och alltid haft pappa vid hans sida. När han behövt tips och råd och även hjälp vid träning. Det har jag ju aldrig haft och kommer alltid ha de facket tomt i min ryggsäck. Men men, jag är här nu och tänker inte ge upp för det.... =)
 
 
 
 


Morgontrött :)


 
 
Påväg till stallet nu, blir skogsridning, lite klättring med hästarna. Har inte haft suget att blogga, Cassador har varit/är ett monster medans Corvette strålar varje dag. Konstigt nog så tar Cassador mer på mina krafter när det går dåligt med honom. Jaja, ligger man ner är det bara att kämpa sig upp. Vi hörs lite senare...
 
 
 
 


Fullrulle hos mig :)


 
Stallet färdigt, hälsade på staben i stan men nollorna hade inte kommit än så åker in dit om en stund igen. Just nu är jag i full gång med bakningen, blir ju riktigt smarrigt :)
 
Kommer lite bilder på våran gosstund efter jag släppte dem i lilla ridhuset. Önskade att jag inte glömt systeman hemma, de gjorde megahäftiga skutt i luften, bockade och busade. Cassador gjorde även något jag aldrig sett innan, svårt o förklara men när han studsade upp två meter så såg man verkligen vilken gummiboll han är :) Hoppas de är lite lugnare ikväll nu ;-)
 
 
 
 


En ledig och spännande dag!!


 
Ajemen, jag fick ledigt idag så jag ska göra massa roligt denna tisdag och jag sparar det bästa till sist ;)
 
Först ska jag ligga och mornar i sängen, sen ska jag prata med sis när hon vaknat och se vart de håller hus idag med nollningen. Efter frukost cyklar jag till stallet, tar ut alla hästar, mockat och gör klart allt, kanske klipper en häst och packar ner alla grejer som ska med på utflykten. Jag tänkte även släppa hästarna ihop på lite lösgalopp så ska ta med mig kameran. När stallet är färdigt cyklar jag ner till stan vid lunch och tittar på syrran och hennes nollning. Hem sen och bakar en chokladtårta som en liten gåva till ikväll, (jag är väluppfostrad), medans den är i ugnen ska jag äta mat och sova en stund. Sedan tar jag bilen till stallet och packar in bustrollen och iväg till.... :) den som lever får se!!
 
Ha en underbar dag!!
 
 
 
My love <3
 
 
 


Tårarna rinner nerför min kind...


 
Ja det gör dem verkligen, men det är de finaste tårar som finns, det är LYCKOTÅRAR.
 
Skrittad just nu av honom, den där Cassador. Vet att man inte ska fiffla med mobilen men jag var bara tvungen att dela min glädjer till er, mina fina läsare.
 
Den här Cassador, 6 år och importerad från Holland. Han har jag nu kämpat med i 1,5 år. Han är verkligen en både svår och lätt häst att rida. Han älskar att jobba men har mycket lealös kropp att hålla koll på. Ett dressyrpass är det svåra. När du flyttar han sidledes, gör halt och jobbar han rund och fin i galoppen så kan man verkligen inte åka häst för att det ska bli bra. 
Idag satt allt, verkligen allt och det sista svåra är att få han riktigt rund och fin i galoppen. Få han jobba ordentligt med baken och sedan automatiskt få en rund och fin kropp med ett huvud som söker sig framåt och neråt. Han va inte spänd och lyssnade riktigt fint, förutom de där läskiga hörnen som alltid lyckas sparka han i baken så han får lite mer fart ;-)
 
ALLT DETTA SATT SÅ FINT IDAG!!! Trots att han säkert stegrade sig 30 gånger i gången av sällskapssjukan. Trodde att jag hade ett helvete framför mig men ååå han förvånade mig såå. Älskar denna häst, lyckans tårar rinner nerför min kind efter den där, åh den där magiska och avslappnade galoppen <3
 
 
You are amazing
 
 


Många hästar i luften


 
 
Om man nu har mycket att göra, idéer och allt möjligt. Måste man säga att man har många bollar i luften?? Hehe, jag håller ju inte ens på med någon bollsport?! Så jag tänker säga att "jag har många hästar i luften", mitt nya ordspråk ;P
 
Så om jag får ledigt i morgon från jobbet, får veta det idag. Då tar jag och packar in mina trollungar i släpet och beger mig till....någon :) Kan ge er några ledtrådar. Denna familj har stor anknytning till en häst som var med i Os, Falsterbo och EM. ;-)
 
 
 
"Många hästar i luften"

 
 


Vad hade hästen Cella på sin nos under EM??


 
 
Här kommer en artikeln som jag hittade på den danska EM-hemsidan, HÄR, Om det var någon som undrade vad Ben Mahers häst Cella hade på sin nos och varför, under hopprundorna så kommer svaret här nedan.
 
 
 
*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *
 
 
 

The grey mare has impressed every one at the P.S.I FEI European Jumping Championships and she has brought some exceptional jumping to the spectators and her rider Ben Maher.

Cella is born 2002, registered BWP by Cento/ Chin Chin and owned by Jane Clark. Ben and Cella has been a combination for about six months. 

In training and on the course she wears a black thing on her nose, a slightly unconventional type of tack for a horse.This morning Ben and Cella were out for an easy jog in the warm-up as start for today's final preparations.

We asked British chef d'equipe Roeb Hoekstra what it is for and how it is used:

"Cella has a bit of a head-shaking problem so Ben ride her with a nose-net to help her be rid of insects, pollen and such. She is a little troubled even when she uses the net but it is much better and she gets calmer."

Head-shaking is quite a common issue and in severe cases it causes major trauma for the horse, they can react to pollen, insects and even sunshine resulting in shaking their head violently mostly when being outdoors.

 

 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *
 
 
 
 
Alla har vi våra knep och funkar det för både häst och ryttare så är det ju underbart att man kan få använda sig utav något som detta. Eller vad tycker ni?? =)

 När jag ändå är inne på den banan idag...


 
 
Åker på fölvisning och visar dressyrhästar och tittar på dressyrfinalen och bloggar om dressyrhästar så måste jag ju lägga in vinnaren från EM.. Charlotte Dujardin med sin fina Valegro och den heta procenten, 91.250! Magiskt!! =D
 
Tänkte bjuda på denna härliga bild som jag tog på TV:n =D haha!!
 
 


Charon 1132..


 
 
Charon 1132 är pappa till de 3 föl vi har visat detta år, en mycket snygg dressyrhingst som Anette N/Holst har fött upp själv och äger honom fortfarande, bosatt utanför Ängelholm. Måste få vara en grym upplevelse att stå som uppfödare och ägare till en godkänd hingst. Önskar alla dessa 3 fölungar, och även hans andra avkommor stort lycka till i framtiden. Grymt roligt att ha kvar en så fin dressyrhingst i Sverige!!
 
Jag som tänker ta ett föl på Corvette om 2 eller 3 år, när beror helt enkelt på henne. Hade jag då velat ha ett dessyrstammat föl och satsa på dressyren hade jag säkert kunnat tänka mig att ta Charon. Men nu vill jag ju ha en liten hoppbebis, än har jag inte sadlat om, även om jag har både dressyr och hoppsadel ;-)
 
 
 
 
 
Första fölet: Chex med 46 poäng (klass 1)
 
 
 
 
 
 
 
Andra fölet: Chutney med 45 poäng (klass 1)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och tredje fölet: Cherz med 44 poäng
 
 
 
 
 
 


Fölvisning nr 2


 
 
 
 


NU är allt klickat och klart


 
 
Här ser ni de tävlingar som jag kommer att åka på med båda min hästar. De har 5 försök var att sätta sina flerfria rundor. Cassador har 1st 1.30m kvar och Corvette har 2st 1.20m. Så håll nu tummar och tår, stora som små ;)!!
 
Jag skulle vilja ha med mig 1 eller 2 personer som filmar och fotar söndag v.35 och lördag v.37, hojta till om ni kan och vill. Orkar inte tjata på folk =)


Denna känsla, denna häst.... jag RYSER!!!


 
 
 
I D A G mina vänner. I D A G är det min alldeles egna brum brum CORVETTE som levererade till 1000 och får allt rampljus riktat mot sig. Så in i bombens fin var hon på min egna hopptäning <3
 
Jag vet inte vart jag ska börja... det är lyckorus i hela kroppen. Jag behöver inte åka på en tävling och få fina resultat för att få uppleva de bästa moments med mina hästar.
 
 
 
Ja ni kan ju se själva....
 
 
Tänk er... denna lilla häst är 1.60 i mankhöjd men har ett stort hjärta, vilja, hoppteknik av dess like och en turbo i baken ;D
 
 
 
 
 
 
Jag red sista banan på runt 1.10m och bad Nicole höja upp 3 hinder till 1.20. Hon sa däremot att Oxern blev nog lite högre och när vi studerade den efter låg den på 1.30m. Corvettes första 1.30 Oxer, första och enda 1.30m räcket hoppade hon på en framridning som sista hinder innan banan då en tant höjde åt mig. Sedan kom hon och berättade att hon råkade lägga den på 1.30m men det klarade ju min fina häst utan problem. Haha, undrar om de verkligen "råkade".... ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Här kommer ett klipp på Corvettes sista runda på hela banan.
Hon lyssnar riktigt fint på mig nu och jag är nästan lite förvånad själv när jag får tillbaka henne så fint på de korta distanserna. SJUK KÄNSLA!!! TurboCorvette lyssnar på piloten!! Måste erkänna det att bettet som hon har nu spelar nog in en stor roll på hennes beteende, hoppas hon håller sig så här lugn, taggad och riktigt riktigt fin <3
 
 
 
 
 
 
Tusen tack för all hjälp idag Nicole, det betyder jättemycket för mig att någon mer vill lägga ner energi på mig och hästarna. Du är guld värd och jag hoppas att du förstår det <3 Skulle jag hamna på en gård och hästar blir mitt yrke så skulle du vara den första jag ringer och vill ha med mig i mitt team!!!
 
 


Någon som kommer ihåg denna häst från EM idag...


 
 
 
 
 
Hittar inget klipp på Armitages Boy, en hingst, som Aymeric De Ponnat red på EM-finalrundan idag. Men jag lyckades klippa in en bild och hittade även ett annat klipp på hingsten. PRECIS så här uppför Cassador sig!! Jag har varken sporrar eller spö som kan göra han sur, och någon hingst är han inte heller.
 
 
 
 
 
 
 
Dagens klipp på Cassador, höjden är runt 1.20m och 1.30m. Inga rivningar men jobbig mellan hinderna. I slutet så jobbade jag han väldigt mycket i galoppen, tog ett hinder, jobbade sedan tillbaka honom i galoppen, rund och fin. Kom på 2 hinder till med massa galoppjobb mellan hinderna. Jag avslutade passet mycket nöjd och han kändes supefin, lite övertaggad men fin. Måste verkligen jobba på detta!!!
 
 
 
 
 
 
Få nog ta och ringa Aymeric De Ponnat så han kan ge mig lite tips ;)
 
 
 


No No sovmorgon


 
Sovmorgon må vara gott men att gå upp tidigt och fånga de härliga morgontimmarna är ju helt ljuvligt. Nu ska jag börja bygga bana, film från hoppningen kommer senare :) ha en underbar dag!!
 
 
 
 
Big or small, we love you just the way you are... <3
 
 
 
 


GRATTIS SVERIGE!!!


Bild lånad från ridsport.se
 
 
Ni är ta me fan så jävla grymma och så jäkla värda det, om man får säga det på ren svenska ;)
 
Ni är människor och visst KAN det hända saker på denna nivån. En sak är ju att det INTE FÅR HÄNDA, men tillbaka till verkligheten. DET KAN och vi är bara ynka små männsikor i denna värld och att men sedan ska ha ett samspel med en stor häst på ca 700kg, är ju helt sjukt med all denna press. Några utav er var och suktade på botten, men bet ihop, spottade åt media och visade vad RIDSTÖVLARNA SKA STÅ!!! Jag ryser och fäller en tår av lycka när jag läser en text eller rubrik när någon har lyckats. JAG VET, att det är massa känslor, press och sjukt mycket jobb bakom detta. Tänk om man en dag får vara med om något så stort, kanske inte ett EM, men något lite mindre. You never know.... Men jag är INTE EGO som många i denna bloggvärld är. Jag unnar alla, verkligen alla att få nå sina mål och lyckas med det dem kämpar för. Jag blir glad när någon annan har vunnit, säger grattis och ler av lycka för dennas skull. Det finns tillräckligt med hästskit i denna sport och jag tänker inte vara en utav dem som bidrar med det. JAG ÖNSKAR ER ALLA LYCKA OCH FRAMGÅNG!!!
 
 
 


Bete + vila = Fina unghästar


 
 
HEJ OCH VÄLKOMMEN FREDAG!!!
 
Bästa dagen på hela veckan ;) Kan även berätta för er att det var även den bästa dagen på Corvettes rygg på mycket länge. Som ni såg i förra inlägget så åkte dressyrsadeln på idag. Jag älskar verkligen att rida i den, kanske inte den bästa sitsen och ser säkert inte ut som en dressyrryttare men va gör det?! Sadeln gör att jag kommer åt hästen på ett helt annat sätt än i min hoppsadel. När jag verkligen vill jobba igenom hästarna på marken så använder jag dressyrsadeln. Den ligger heller inte och trycker fram utan hästen har mycket mer frihet och kan röra sig bättre i en dressyrsadel.
 
Tillbaka till Corvetten, hon, OH MY GOD, hon va så jäkla fin rent ut sagt. Dessa moments önskar jag verkligen att någon kunde filma. Jag skrittade först ut en rund, sedan jobbade jag henne länge i skritten i ridhuset med fiberunderlag <3 Små volter som blev stora och stora volter som blev små. Flyttade henne mycket för skänkeln, jobbade riktigt igenom henne med skänkelvikningar längs sidorna men även snett igenom. Hon va grymt sammarbetsvillig idag, hon ville verkligen väl och jobbade på som tusan!! Joggade henne bara en liten stund för att sedan jobba mer i galoppen. Bra tempo hade vi, inte för kort men heller inte dra iväg. Galopperade längs långsidorna, la några mellanstora volter och avslutade varje varv med att jobba henne rund och fin på en stor ring i mitten. Ååååååå vad man bara älskar dessa hästar när de ger så mycket och JAG, lilla, gröna, amatören jag, har gjort ALLT själv med denna fina "galna" gråa lilla häst!!! =)
 
Cassador va lagom taggad idag, huh så skönt. Men han var också sååå superfin och samarbetsvillig med. Jobbade han lite samma som Corvette men flyttade han lite mer i traven och även i galoppen sidleds snett igenom. Han har såå lätt för allt som har med dressyr att göra. OM jag skulle vilja satsa på dressyr skulle han nog kunna gå väldigt långt, han är ju trots allt dressyrstammad. Men om hästen själv får välja... så väljer han nog att vi satsar på hoppning först =P
Det var även två tjejer som hade dressyrträning för Bissan samtidigt. De vet nog om att jag är hoppryttare.....eller?!.....=P
 
Jobbade inte hästarna megahårt idag, jag red igenom båda så som jag vill ha dem. Det är riktigt skönt att sluta ett pass med en häst som fortfarande är pigg och inte svetten rinner om dem. Samma sak som jag skrev igår, jag tror inte att det är bra för unghästens kropp och knopp att man rider dem hårt varje dag så de är helt slut och svetten rinner om dem. Jobbar man upp dem rätt så orkar dem mer och tycker samtidigt att det är roligt. Jag hade även morgondagens hoppning i bakhuvudet, ville spara på krafterna då det blir lite mer banträning i morgon och lite högre höjder. Vi ska ju trots allt iväg och tävla nästa helg så bäst att trimma tillbaka det som fanns innan betet.
 
 
 
Här kommer ett gäng härliga bilder från betet, tack vare deras vila och massa gott gräs verkar de riktigt fina och taggade på att jobba, mina fina trollungar =)
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite kärlek fick Cassador smaka på =)
 
 
 
 
 
 
 
Lite pussar från hästarna...
 
 

 
 
 
 
...och deras mamma <3
 
 


Idag är vi dressyrmuppar:)


 
 
 
 
 


Skogstokig och glad =D


 
 
 
Vilken kombo, haha!!
 
 
Vi kan ju börja med skogstokig, ja alla vet ju att jag har tokiga hästar men idag blev jag riktigt skogstokig då jag var halvvägs hemma och upptäckte att jag inte hade med mig nycklarna =( =( =(. Ni ska bara veta vilken mördarbacke jag måste cykla uppför och göra detta två gånger på en förmiddag... huuuuuuh.... suck pust frust. Så lät det uppför men på vägen hem så fläktar det gott neeerför den långa backen och då var jag lite nöjd att jag tränat lite extra idag. + + + att jag ridit två långa pass i skogen. =D Träningsverk, hej och välkommen!!
 
 
 
 
 
 
Ja jag är verkligen sååå G L A D, mina hästar är så pigga och goa, överladdade och livsglada till 1000.
 
Idag skrittade jag först en lång runda till grustaget, där klättrade jag ner, upp och ner. Sedan travade jag runt nere på gruset och travade även uppför en lagom brant backe, stannade och klättrade ner på ett annat ställe. Sedan travade jag en stund till, försökte få båda att lugna ner sig för på detta ställe så blir de väldigt laddade, båda var fina i slutet och nu hade jag travat fram till THE BEST RACE, tycker hästarna ialf. Här stannar jag upp och kollar sadelgjorden ^^ (livsviktigt), skrittar lite. Sedan fattar jag galopp och jag har inte ridit på detta ställe på väldigt länge, jo jag har ridit där men inte låtit de galoppera fort men båda visste precis vad som gällde. Corvette var först ut och hon la av en riktig racer raket och tog i med kropp och själ ( behöver jag berätta att jag satt helt stilla och gjorde bara en fattning?! :). Efter Corvetten var det Cassadors tur, ja han var så sjukt laddad att jag hängde riktigt löst, han kickade och bockade och va så glad så hela han sprudlade med energi och full fräs verkligen. Haha, visst är livet härligt när man verkligen känner hur livsglada hästarna är =)
 
 
 
Backen som jag släpper dem på är så sjukt sjukt bra, den är lite brant i början men sedan planar den ut men fortfarande mer lutning uppåt och sjukt sjukt bra underlag, inte alls för mjukt och inte hårt heller. Vanliga gusvägar blir ju väldigt hårda när bilarna kör på dem men här kan inga vanliga bilar köra, därför blir det aldrig hårt =D
 
Jag startar galoppen vid den röda pricken och sedan galopperar de längs med de blå prickarna. SÅ ser ni och att det lutar väldigt mycket uppåt i början vilket är kanon.
 
 
 
 
Det är riktigt roligt att rida här nu för kommunen har ansträngt sig med att sätta ut nya "stockskyltar" med en häst på som visar att vi med häst får rida där =D Annars brukar det ju vara mer vanligt med förbudsskyltar!!
 
 
 
 
 
*       *       *       *       *       *       *
 
 
 
En sista sak, ett tips från mig som jag tycker är bra och något man kan tänka på. När man sätter igång hästar från vila och även skada. Överansträng aldrig hästen för mycket i början. Idag är hästarna i fin kondition och har mycket energo att ge, men bara för det så går jag inte och kör slut på dem. Jag är nöjd om jag kommer tillbaka till stallet efter styrka och konditionsträning med en häst som fortfarande är pigg och glad. Inte en trött, sleten, hängig och supersvettig häst. Nästa gång jag ger mig ut på en styrke och konditionsträning så kan jag lägga till lite mer.
 
 
 
 
*       *       *       *       *       *       *
 
 
 
 
Ha en underbar dag!! Nu ska tanten sova middag ;P Nattinatti!!
 
 
 
 


Upp tidigt i morgon


 
 
Klockan ringer sju så bäst jag somnar bums. Tänkte bara ge er en fin bild och väl tilltänkta ord.... <3 Besökarna stiger fortfarande, ni är ju helt underbara. Hoppas ni stannar och hejar på mig och hästarna till Flyinge, vill verkligen dit. Så magiskt, inte många tävlingar som slår denna plats som jag får tävla på <3 Då hade jag bloggat flitigt och ni fått följa med mig till Championatet i Flyinge!! :)
 
 
 
 
 


Corvette 20/8


 
 
 
Haha, jag skrattar verkligen nu när jag ska skriva om Corvettes pass igår. Hon är helt enkelt sjukt galen denna häst, vet snart inte vad jag ska ta mig till. Hon älskar verkligen att hoppa det kan ingen missa, men denna turbo... huh. Vet någon hur man gör när bromsen går sönder efter varje hinder??
Bettet som jag använder nu funkade bra några dagar, nu verkade hon strunta i det helt och körde verkligen sitt egna race efter alla hinder. Men ni ska veta det, jag hade en helvete innan för då hade hon samma race både efter och innan hindret. Nu har jag ialf kontroll innan hindret och det är ju stort framsteg och en lättnad, men kampen mellan är jag megatrött på. Jag har försökt planera in hoppträning med Amanda innan betet för jag ville att Rickard skulle rida Cassador och Amanda Corvette så de kunde hjälpa mig lite, ge mig lite tips från mina hästars rygg m.m. Så trött på att dra henne i munnen.. behöver verkligen hjälp nu!! Önskar jag bodde på ett ställe där man var omgiven av proffs.... =) Men jag har kanske något på gång, inte byta stall men jag kanske ska åka iväg och få lite hjälp. Håll nu tummarna för jag vill inte skämmas på fler tävlingar!! =/
 
Nej nu ska vi inte hänga mer läpp, Corvette var verkligen superfin annars igår. Jag la henne rätt på alla hinder förutom en gång när hon kom på längsidan och kom på 4 mellan när hon skulle gå på 5 men det är inte alltid jag har något att säg om i dagens läge, tillbaka till det igen, jag vill inte dra henne i munnen och massa ben hjälper inte. Om ni tror ni kan göra det bättre får ni gärna komma hit och försöka. Ingen annan lyckas, mer än dit jag kommit med henne så.. =) Det som är skönt med min lilla vilding är att hon är, trots lite ostadig innan, lite vild och galen så hoppar hon väldigt fint över. Hon är rund och fin, försiktig med sin fötter och väldigt klok. Hon menar väl och är ingen dum häst, mycket smart dam.
 
 
 
 
 
 


Cassador 20/8


 
 
 
Hoppträning hemma! Jag hoppades på att Cassador skulle bli lite lugnare efter 5 veckors vila, men njaaa, han är som vanligt. Taggad, glad, superhoppglad och väldigt galen. Jag hade hoppats på att komma iväg denna helgen och hoppträna för Amanda eller någon annan men det är ju den sista helgen någon har tid för mig =) Det är ju EM och Grevagården samtidigt... gaaah!! =)
 
Nu i början vill jag mest komma in i höppningen med enkla övningar, träna på avstånd mellan hinder men även orelaterade hinder som gör att jag och hästarna måste tänka tillsammans. Cassador är verkligen reglerbar och vill jag få in fem galoppsprång mellan hinderna får jag det. Sen är han väldigt explosiv så när jag tar en förhållning på fel ställe (tycker han) så kan han bli riktigt sur för han vill helst att det ska gå väldigt fort och då ger han mig sådana hemska kickar som ni kan se i slutet av klippet. En gång fick jag till och med ont i nacken.
Men annars var han jättefin min lilla galna plutt =)
 
 
 
 


Underbart!!!


 
 
 
Vilken känsla
 
 
 
Vilken press
 
 
 
och
 
 
 
Vilken jävla ryttare!!!
 
 
 
Rolf Göran "Roffe" Bengtsson leverar.... igen!!
 
 
 
 Bilden är lånad från hippson.se
 
 
 
 
Jag är väldigt kräsen och det tar lång innan jag kan påstå att någon är en förebild för mig, och speciellt när det kommer till ryttare i hoppning. Jag har nog aldrig sagt till någon att jag ser upp till henne eller honom. Men jag har länge, väldigt länge sett upp till allas våran Rolf Göran Bengtsson. För att jag ska se upp till någon, som en "idol" så måste denna verkligen göra ett intryck och sedan hålla detta intryck i liv och även förnya intrycket. Ge en det man vill ha och se som ett "fan". Rolf Görans första intryck gjorde han för mig 2002, då såg jag honom live för första gången i Scandinavium. Vad det någon mer som såg Rolf Göran och det underbara stoet Pialotta??
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det som även gjorde att Rolf satte sina spår hos mig var att trots att man är en så grymt duktig ryttare så kan ägaren till hästen man rider förändra chanserna på ett ögonblick. Pialotta såldes precis innan VM och det var tack vare Roffe som tagit hästen dit den var. Där stod han innan VM utan häst och inga chanser, detta var ju heller inte första gången för Roffe. Det måste vara knäckande att inte kunna få njuta länge med de jobb man lagt ner inför så stora utmnaingar, men även vardagsmat för många andra jag vet. Men att ligga i toppen och segla bland guld och rosa moln, bara på ett ögonblick bli nerplockad av mänskliga krafter och helt enkelt börja om från början. Han är verkligen grym denna man!!
 
 
 


Laddar upp


 
 
God onsdag =D
 
Jag sitter just nu och laddar upp filmklippen från igår så vill ni får ni kika in lite senare och titta. Jag har även SPIKAT alla tävlingar som jag ska åka på, bli en mindre än jag planerat men men. Hästarna får 5 kvaltillfällen och sätter dem inte sina nollor någon gång då så är det inte meningen helt enkelt. Jag tänker inte fara land och rike för att de ska sätta sina nollor. Jag är inte gjord av bensinpengar eller pengar i huvudtaget, hårt är det när man ska betala allt själv. Det brinner heller inte i mina brallor om de inte kvalar, jag sätter mina egna krav och mina egna mål. INGEN kan bestämma vad jag ska göra och vad jag inte får göra. Hästarna är mina och bara mina egna. Det är skönt =)
 
 
 
 
 


Hej o hå :)


 
 
Fort ska det gå!!
 
Det tycker mina racerbilar till trollungar ialf, speciellt när vi ska hoppa och det står hinder framme. Är på väg hem nu med sis, ska handla och lägga in alla klipp på datorn. Vet inte om jag hinner blogga sen, gammeltanten måste sova middag med <3
 
Men men, jag tänker ialf bjuda er på denna tokiga bild. En gång och bara en gång... :)
 
 
 
 


En vanlig måndag..


 
 
 
..inte helt vanlig men en måndag ialf :) 
 
Det har ramlat in fina kommentarer idag, lite dålig bloggning men jag har helt enkelt haft en fullerullemåndag. Sis bor här, sover dock hos sin pojkvän inatt så jag får sova själv, men det är jag ju van vid... :(..... ;D
 
Hästarna har skrittats idag, lagom hårt dressyrpass igår och i morgon blir det lite mer hoppning. Sis följer nog med och filmar/fotograferar med så jag kan fylla min härliga blogg med mer godsaker ;P
 
Sen i veckan tänkte jag börja smått smått planera inför höstens spex/fotografering. Kommer bli så häftigt..... mer säger jag inte nu :)
 
Dags att göra som John Blund säger, nana kudden. Hoppas ni sover gott fina vänner, kommer svara på era fina kommentarer i morgon <3
 
Bild från i lördags, kalas hos kusin Nellie. Här ser vi hennes lillas Tilda med min present, en gåva till den nyfödda :) 
 
 
 
 
 
Den här godingen gör sådana störtsköna miner  ;)
 
 
 
 


Bästa dagen <3


 
 
Nu har syrran flyttat in hos mig tills hon hittar lägenhet <3 Helt underbart och vet ni vad, när jag kom från stallet idag hade hon lagat mat!! Duktiga lilla sis!! Ser verkligen fram emot all tid med dig här nere <3
 
 
 
 
Kommer bli galet mysigt med dig här i Halmstad <3
 
 


Bra start på veckan...


 
 
På väg ner till Halmstad med Sis som ska flytta in hos mig ett tag. Hon ska nämligen börja plugga och bli Halmstadbo, roligt men... Vi kom till rondellen innan Oskarström och där tog det stopp. En olycka har inträffat, 4 ambulanser, en brandbil och polisbilar. Vi får stå här och vänta, hoppas inte allt för länge. Tur vi hade lite nödproviant med oss.
 
 
 
 


120 besökare, 20 kommentarer men bara 10 som läste mitt inlägg...


 
 
Måste medge att bloggvärlden verkligen är E G O ;)
 

Men till er som följer mig och till er som var gulliga och läste hela mitt inlägg samt svarade på att ni ville se bilden kommer här nu den riktiga varan...
 
 
 
 
 
 
Hur många har hoppat ett hinder på 1.60m?? Detta var min första gång och det var under en julshow. Eftersom man behöver minst två i denna show och Elina Petersson var den ena så offrade jag mig. Jag som amatör och Elina som tävlar 1.40-1.50 . Men jag gjorde det för hästens skull, han älskar verkligen att hoppa och om man hoppar något lite högre än vanligt någon enstaka gång och man vet att hästen har viljan och kunskapen så fine. Det kanske syns på alla andra bilder i min blogg att han älskar alla hinder som kommer i hans väg och ja, han har verkligen kapacitet för de högre klasserna och med god marginal som ni kan se på bilden. Även Peter Eriksson har ju frågat mig om han fick köpa honom men jag sa blankt nej. 
 
 
 
 
 
 
Det ska verkligen bli spännande att följa denna häst, inte på marken utan från ryggen.... <3 <3 <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Nu tänkte jag testa er, mina läsare....


 
SPÄNNANDE.....
 
 *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *
 
 
 
 
Det är 9 personer som sagt de magiska orden, 1 kvar... jag kommer inte att visa den annars =) Bara om ni är tillräckligt nyfikna, jag kan ju se den hela tiden ;-)
Vanliga kommentarer räknas inte ;)
lite bevis på att ni inte läser inläggen utan bara kommenterar för att få kommentar tillbaka... ;) Jag är inte så dum (blond) som jag ser ut att vara ;-)
 
 *  *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *
 
 
 
 
 
 
 
Den här bilden......
 
 
 
 

 
 
 
...tänker jag BARA publicera på bloggen OM NI vill det =) Så nu tänkte jag för första gången testa mina läsare, för ni är ju sjukt många nu och vore roligt att sätta er lite på prov. OM jag får 10 kommentarer ex "ett ja, jag vill se bilden" inom 24h från och med denna bild publiceras så kommer jag att visa er den. Det är jag och kanske en häst med på bilden... mer säger jag inte =) Jo en sak till, den har aldrig visats tidigare, inte på min blogg eller Fb :) Så nu är det upp till er, jag tittar ju på den riktiga bilden nu och....ler =)
 
 
 
 


Åh herre jösses...


 
 
 
Tittade på alla bilderna som Halmstads FK lagt upp på sin FB och jag, ja herre min skapare...hittade dessa galna bilder från Halloweenhoppet förra året. Jag kan nämligen inte gå in för något normalt, jag måste gå in 200% när jag ska göra något kreativt. Full utrustning och jag måste sy så mycket som möjligt själv.
 
Ni ser den silvriga jackan, detta tyg köpte jag 1 vecka innan showen och sydde denna coola jacka med extra stor luva så att hjälmen inte skulle synas. Den där hjälmen är ju grymt bra att ha men ibland vill man trolla bort den, speciellt under en snygg show och hokuspokus, så var den borta ;P
 
Och vet ni vad, jag och Nicole på mina hästar kom 2:a. Mina hästar fick sin allra första placeringsrosett, megacoolt!! =D
 
 
 
 

 
 
 
Dessa bilder tog vi innan showen, även vingarna har jag gjort själv ur egen fantasi =)
Undra vad jag ska hitta på (sy) till nästa show... ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 


hi hi hi hi


 
 
 
Ikväll är jag riktigt lurig..... hi hi hi hi
 
 
Jag har nämligen gjort det bästa tidsinställda inlägget någonsin, tycker jag. NI som är NYFIKNA få se vad jag lägger upp klockan 09:00 i morgon....
 
 
 
 
 


Min mobil är grym


 
 
 
Inte dåligt för att vara en Xperia va?!
 
 
 


Räkfrossa


 
 
Hemmagjorda räkmackor, love it!!!
 
 
 


Tävlingssuget kliar något fruktansvärt!!


 
 
MEN ÅÅÅÅ, alla åker och tävlar denna helg och jag sitter hemma Småland. Jag längtar såååå efter våran första tävling igen efter betesvilan. Rättare sagt så hoppas jag komma iväg v.35, men är fortfarande osäker på vilken tävling det blir. Jag bor i Halmstad och det ligger ingen så nära den helgen, Varberg hade jag tänkt men vill egentligen inte hoppa på gräs då det är dags för inomhussäsong och jag HOPPAS ju få till de sista nollorna till Unghästchampionatet. Inte för att jag komma kvala den första tävlingen nu men om det regnar innan eller under helgen så riskerar jag inte att hoppa på gräs och kanske dra på hästarna någon onödig skada. Då åker jag hellre lite längre för att hoppa på grus, helst inomhus. Detta svenska väder....
 
 
Som ni kanske har sett på många av mina bilder och två utav dessa fyra, så dyker ett stort leende upp på läpparna väldigt ofta. My horses is my drug, they are amazing and make me smile.. <3
 
 
Cassador 6 år
 
 
 
 
Corvette 5 år
 
 
 


Påväg till kalaset


 
 
Mamma trampar och jag åker med där bak ;P
 
 
 


BUUUS..ungar =D


 
 
 
När jag köpte Cassador trodde jag aldrig att jag skulle kunna ha honom tillsammans med min explosiva lilla gråa brum brum Corvette. Så idag satte jag mig ner i ett hörn i ridhuset och verkligen njöt, jag kände mig så lyckligt lottad när jag beskådade mina alldeles egna fina hästar. Se hur lyckliga de är och hur mycket energi de har, och att de faktiskt funkar ihop. Cassador får stå ut med Corvettes humörsvängningar ofta, tjut, ilska blickar, öronen bakåt, små huggbett mot honom i luften och bakben lite överallt. Trots detta så gillar han henne, han accepterar henne för den hon är. Han vill inte ha någon annan kompis i stallet nu, han står bara vid sin Corvette ute. Ni kan även se det i filmen när Cassador springer åt ett håll följer Corvette med och tvärtom, så härligt =) Hoppas de får vara friska och krya <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NU ska jag in i duschen snabbt, äta lite mat och sedan ska hela familjen iväg på kalas =D
 
 


Cassador i butik


 
 
Hittade Cassador i miniatyr i butiken ;)
 
 
 


Jag och alla som ska tävla ^^


 
 
Är uppe innan tuppen denna lördag igen, hästarna skulle skrittas ut men detta väder suger så hästarna fick välja vad de ville göra idag. Självklart svarade de lösgalopp och lite bus i ridhuset. På med skydd på benen och knata upp med dem till lilla ridhuset, de har verkligen lärt sig att jag ofta är ensam med de båda och ofta leder de ihop. Corvette är ju som hon är, lite ilske. Men ni kan se på bilden nedan att Corvette vaknade på rätt sida av spånbädden Idag <3. Ser så härligt ut när man släpper ihop dem tillsammans, jag går och sätter mig i ett hörn och får njuta av att titta på mina alldeles egna små stjärnor. Medans de hjälper varandra att motionera.
 
Film kommer upp sen, nu åker jag hem till Småland igen och ska gå på kalas. Det får man inte missa ;-)
 
 
 
 


Hatkärlek
 
 
Min älskade trollungar, visst är ni allt lite trolliska och vilken HATkärlek. Ni ska se de i hagarna, de står bredvid varandra fast i två helt olika hagar. Tack Olivia för alla härliga bilder!
 
 
 
 

 

They can't live with or without each other!!
 
 
 


Jag tar tillbaka det jag skrev..


 
 
 
Jag är inte den enda bloggaren som kommer och har pratat om känslan (idag). Känslan är bland det viktigaste i ridningen, självklart övning och färdighet med, men känslan är resultatet av träning. Ryttaren har gjort samma sak flera gånger och vet hur han/hon vill ha det. Hästen har även den tränat samma flera gånger och har skapat ett förtroende tillsammans med dennadär som sitter ovanpå. Det finns även olika feeelings när det handlar om känslan. Känsla kan dyka upp i olika skeden, tävling, träning, skogstur eller vid sidan av din häst. Känslan jag kommer att ta upp nu handlar om dagens hoppträning.
 
Cassador är en väldigt känslig häst och vid lilla minsta fel jag gör så märker jag det. Han är ganska hård i huvudet men känslig i alla lägen i ridningen och speciellt när vi ska hoppa. Han är så överladdad och glad när han får hoppa så jag måste vara riktigt noga med vägar och hur jag rider an ett hinder, mellan och ja hela tiden. Under hela hopppasset idag så hade jag en riktigt bra känsla, vissa anridningar va mindre bra och många va riktigt bra. Cassador kändes många gånger riktigt fin över hinderna och några gånger kände jag hur flack han blev. Resultat utav övertaggad häst, för mycket hand och helt enkelt otränade. SO WHAT ERICA??!! Detta var ju eran första träning på 6 veckor och trodde du själv att allt skulle sitta till 200%??? Ja det där var mitt sunda förnuft som talade, en klok person som jag borde lyssna lite oftare på innan jag yttrar mig om dåliga väsen.
 
 
SÅÅ, nu har jag blivit lite klokare och ska nu visa er vad som fick mig att tänka om. Visst kan känslan lura ibland då jag tyckte det kändes som han hoppade mer flackt än vad verkligheten va. Ja en bild säger mer än tusen ord och kan tom göra känslan starkare och ovissheten vis. För här ser jag, trots att min fina gosse har vilat från hoppningen så ser han riktigt fin ut.
 
 
 
Vill först börja med att tacka Olivia Myrén ( gå gärna in och kika på hennes blogg HÄR ) som fotade helt underbara bilder på mig, Nicole och mina busiga trollungar. Tusen tack fina du och du får mer än gärna göra det om och om igen <3 Grymma blev bilderna!! Hon visste precis hur jag ville ha det, som sagt så har hon lagt upp 136 bilder så detta är ju bara en bråkdel ;)
 
 
 
 
Den första bilden ni se här nedan på mig och Cassador är väl för härlig =D Här är han ju verkligen rund ^^
 
 
 
 
 
Han söker sig ner mer med huvudet nu än vad jag hade trott. Blev riktigt glad när jag såg alla fina bilder som Olivia Myren har tagit, grymt duktig är hon och jag kommer absolut fråga henne igen!! <3
Här nedan kan ni se en bild från en tävling, här ser ni hur flackt han hoppar och med huvudet upp i luften. Jag vet att det är en del av hans personliga stil och är väldigt svårt att få bort helt men jag jobbar på det och kommer aldrig sluta upp och träna han att bli rundare i sprången. Han är ju trots allt en dressyrhäst, får inte glömma det ;P
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer det lite bilder på min snygga Brum Brum Corvette. Hon är ett riktigt praktexemplar av hur en god hoppteknik ska se ut. Hon har ju trots allt sina 9-9 från 3 års ;) Hon ser verkligen ut att vara i fin form, trots att hon varit på bete i flera veckor.
 
 
 
 
 
 
 
 


Nu är bilderna uppe


 
 
 
Olivia har laddat upp bilderna nu, alla 136  ^^ hihi. Ikväll måste ni kika in så får ni se, grymt läckra!!!!
 
 
Jag kommer även att ta tillbaka något jag sagt och erkänna en ny ;P 
 
 
 
 
 
 


Film på C och C =)


 
 
G L A S R I D H U S, är ju härliga att rida i.... men filma?! Nej nej, inte bra ;-)
 
 
 
Idag var det verkligen Corvettes dag, hon va riktigt fin och glänste något otroligt. Denna lilla häst älskar verkligen att hoppa <3 Nicole gjorde även ett kanonjobb med henne. Hennes häst är skadad och har inte ridit på ett tag så vi båda, eller alla 4 var lite ringrostiga, hästar som piloter. Nu taggar vi inför nästa hoppträning nästa vecka =)
 
 
Spana in galoppen, love it!!
 
 
 
 
 
 
Det var inte Cassadors dag. Kanske för hans del men inte i ridningen. Han var positiv och glad, verkligen jätteduktig och jag är nöjd med dagens första riktiga hoppning men hans huvud. Som jag kämpar med det, i ridningen är han superfin men när vi ska hoppa. Jag har en cobförbygel men kan inte gå ner på ponny och fler hål kan jag inte göra. Jag ha försökt hela våren att hoppa övningar som gör han rund och att han ska söka sig neråt med mulen. Som ni ser på filmen är han superfin precis innan han ska hoppa och sedan tjafsar han. Någon som har tips på något man kan hoppa med som sänker halsen, gillar verkligen inte att behöva tvinga ner honom men nu måste han lära sig. Corvette är ju en pärla på att hoppa och har det verkligen lätt för sig, Cassador gör det bara svårt för sig själv... Som ni ser i slutet av filmen blev han lite sur och då satte jag mig ner lätt i sadeln och jobbade han först i höger galopp för att få honom avslappnad och sänka huvudet. Gjorde detta i båda varven i slutet och han var riktigt fin tillslut... när han upptäckte att det inte kom fler hinder framför honom.
 
 
 
Sen att filmen blev som den blev det får vi skylla Nicole eller Corvette på ;) Bökigare häst får man leta efter...
 
 
 
 


Hoppträning 16/8


 
 
Yaahoo, va roligt det var att hoppa! Det tyckte både tyttarna och hästarna. Jag på Cassador 6 åringen och Nicole på Corvette. Detta var första riktiga hoppträningen sedan betet, mina trollungar har enbart hoppat några skutt och jobbat med bommar på marken sen de kom hem. 
 
 
 
 
 
Blev en skritttur i skogen efter träningen, det gör gott för knopp och kropp :)
 
 
 
Då jag har alla 6 Hippson böcker så har jag fullt med övningar kan välja mellan. Innan jag öppnade böckerna bestämde jag mig för att jag inte vill ha för många hinder då detta är första hopppträningen på ett tag och sedan ville jag ha en studs på volt, och Voilà där hittade jag min övning <3
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här såg det ut när vi byggt klart, lite dålig bild men men =D Ni se ju tydligt på bilden åvan hur banan ska byggas upp. Det jag inte fick med på bild var det blå krysset längst ner i högra hörnet som ni kan se i boken och även senare på film.
 
 
 
 
 
 
 
Vi började med att värma upp hästarna och göra de riktigt mjuka och fina i alla gångarterna. Skrittade först en stund utomhus och sedan en stund inne, GLÖM aldrig att skritten är den viktigaste gångarten, hoppa aldrig över den. Sedan travade vi fram dem ordentligt, i låg form, på volter och flyttade hästarna i sidled. I galoppen jobbade vi att få dem lugna och följsamma i fältsits och sedan jobbade vi hästarna lite på volt med en lätt sits.
 
 
När vi skulle börja hoppa fram använde vi oss utav krysset som förstahinder. Vi hoppade krysset på volt 3 gånger i varje varv och båda hästarna va supertaggade och riktigt fina. Sedan gick vi över till oxern och räcket som står i mitten. Vi hoppade dessa två hinder på en stor 8:a, en gång var i båda varven. Så vi började med räcket upp och oxern ner och sedan oxern upp och räcket ner, ni hajar säkert ;) Sen va det dags för den roliga och tajta studsen som ligger längst ner i hörnet och på ett böjt spår. Vi kom först i vänster varv i trav, Corvette är ju grym när det gäller bommar och taxering. Hon kan komma in i trav och fatta snabbt att hon ska gå över i galopp. Cassador däremot blir lite osäker om det är en travövning eller om hans ska gå över i galopp när han tar sig över första hindret. Så söte ;-) När vi travade in första gången och hoppade studsen kom i direkt på den igen i galopp. Vilken härlig känsla det var att hoppa denna studs, man kunde verkligen känna hur kroppen arbetade helt rätt. Det är därför viktigt att man inte har för långt mellan hinderna i en studs. I boken står det att man kan ha från 2,5 - 3.2 meter mellan. Jag hade 2,5 med mina steg och det passade både skitbra.
 
 
Nu har hästarna hoppat alla delövningarna och det var dags att lägga ihop det till en bana. Vad jag kunde utläsa från boken så började vi på krysset i vänster varv, sedan följer man långsidan ner till studsen. När man hoppat studsen rider man snett igenom till oxern, därefter direkt på krysset. Sedan följer du långsidan ner till studsen på andra hållet, däremot ska du denna gång hålla dig innanför spåret, ca 3-4 meter så du inte tar stöd från väggen, riktigt bra träning på lite vingliga hästar. Då kommer du även dirket inpå studsen och när denna är hoppad så rider du snett igenom igen och kommer nu på räcket och kan avsluta med krysset som sista hinder.
 
 
Detta va verkligen, på ren svenska, en SKITROLIG ÖVNING!! Denna ska jag absolut göra igen och är det någon annan som provar den så hojta till hur det gick för er. Kan verkligen rekomendera den till alla hästar, kanske inte den allra grönaste.
 
 
 
 
Film och bilder kommer kanske innan jobbet, annars kommer dem ikväll =D
 
 
Bild från filmningen, taggad häst... :)
 
 


NI är helt fantastiska


 
 
Kom hem från jobb för en stund sedan, gick igenom lite post och lite räkningar. Älskar att få vita kuvert med ett spännande brev i och där det står "betala senast...". När ska jag få ett brev där det står "Denna summan sätter vi in på ditt konto"?? Suck.... Im living in a dream, ja så kan det kännas när allt jag jobbar för går till mina underbara hästar. Säger absolut inte att de inte är värda det, oh no. Men tyvärr är jag inte så bortskämd som många hästtjejer eller bloggare är. Man läser "Va på stan och mamma köpte si och pappa köpte så", "beställde hem detta och detta". Ja inte betalde de med barn/studiebidraget. Många som läser deras bloggar får leva lite i en dröm för det är inte alla som kan köpa si och så. Thats real life!! En dag kanske jag.....ja den som lever får se :P MEN MEN Pengar är inte allt!! Jag är lycklig utan att mor och far slänger till mig pengar. Kan vara skönt och klara sig själv, handskas med egen ekonomi. Men nu pratar vi aldrig mer om det!!! 
 
 
Jag skriver egentligen detta inlägg för att jag vill tacka er, ni som har följt mig från första start, ni som tittar in lite då och då, ni som alltid kikar in och lämnar en kommentar och ni som nyligen hittat mig och vill fortsätta vara en av mina stalkers!! Ni, allihop, är helt enkelt bäst!!!!
När jag började blogg på riktigt i Januari trodde jag aldrig att jag skulle få känna det jag känner idag med bloggen. För varje gång man går in så är det ofta någon underbar människa som lämnat en fin kommentar <3 
Det är lyckorus genom hela kroppen, att se mina fina besökare bli fler och fler och även få stadiga besökare flera dagar i rad. Jag hoppas NI stannar som har hittat hit och att ni gillar min stil och mitt sätt att blogga. Har ni några frågor eller funderingar om något, vad som?! Tveka inte att fråga, jag svarar mer än gärna och är det något ni saknar i bloggen kan jag se om det går att lösa :) 
 
 
 
I'm in the spotlight now, I hope you will follow the light <3
 
 
 
 
 
 
Nej nu måste jag verkligen sova!! UPP OCH HOPPA I MORGON, ordagrant ;-)
 
 


Laddar batteriet


 
 
Det gör jag och hästarna idag för i morgon ska vi hoppträna på förmiddagen. Fotograf kommer va på plats och är tre tuffa brudar på 3 unghästar. Missa inte det ;-) 
 
 
 


NI Kommer att få välja =D


 
 
Självklart ska NI få välja när dagen är kommen, om den nu kommer =()
Ni som läser min blogg vet att jag kvalar mina hästar till Flyinge och unghästchampionatet i höst, om exakt 8 veckor är det!! Cassador ska ha en nolla till i 130 och Corvette behöver två i 120. Tävlingarna är inplanerade och sista datumet för anmälan är den 22 september. Vi kommer att ha hemmatävling den sista anmälningshelgen och då rider jag 3st 120 och 3st 130, om det behövs. Ååå jag vill, vill och jag hoppas. Ni måste hålla alla tummarna för mig, tycker jag är värd att minst en häst går dit. Jag var där förra året för första gången med Cassador och ja, vilken känsla och magi. Grymt var det, en härlig upplevelse och på stjärnan min själv, han är ju helt otrolig <3
 
 
Såå OM OM jag tar mig till Flyinge om 8 veckor så ska självaste NI få vara med och välja vilket schabrak+luva som ska sitta på vem. Outfit 1:a, är inköpt i sommar och har aldrig använts. Outfit 2:a, är inköpt förra hösten och har endast använts på en tävling, rädd om detta då det är ett känsligt material och det är så grymt snyggt.
 
 
 
 
1:a
 
 
 
 
 
2:a
 
 


Skinande rent =D 
 
 
Oooh my god!! Skinande rent i hela lägenheten, till och med har jag slängt ut alla mina underbara husdjur, eehhh, dammråttorna ^^ hihi. Så nu vågar man ta hem folk igen och syrran ska flytta in här på söndag och vem vet när jag blir av med det monstret <3 Redig syskonkärlek, inga tvivel!! Nä det ska bli skit roligt att hon flyttar ner hit och börja plugga, då kanske det inte dröjer länge fören mor och far kommer efter =D Önsketänkande!
När syrran flyttar hit så kan vi hitta på så mycket roligt som VI gillar tillsammans. Åka inlines, FORT FORT, inte åka och styla o se snygga ut, snygga med även träna =D Nä nu va jag kaxig ^^
Sedan har vi ett stort gemensamt intresse för foto, Syrran driver en fotoblogg och jag driver en blogg som en gott och blandat påse, innehåller foto, film och text.
 
 
 
 
Så här ser en dammråtta ut om ni nu råkar ha ett skinande rent hem och aldrig sett en sådan?! =D hihi
 
 
 
 


Då var det klart


 
 
 
 
 
På väg från Stallet nu, har morgonfodrat, mockat och fixat allt, släppt ut alla 10 hästar och gett mina hästar 1000 pussar och kramar. Idag får hästarna vila helt, Inge täcke på för idag ska det vara fint väder och inget ösregn, säger min väderapp ialf ;-)
Nu ska jag städa min stökiga lägenhet, mer bloggning lite senare =D
 
 
 


Vad kan man köpa för en 10:a??


 
 
Som räcker länge och är hästarnas favorit, köper en sådan påse när jag handlar foder. De doftar som en god mintgodis och smakar förmodligen samma. Hästarna luktar gott sen =D
 
 
10 kronor....
 
 
 
 
 
 


Tänkvärt...


 
 
 


Dressyr leder till bra hoppning


 
 
Så har jag jobbat länge med mina hästar, allt jobb och slit lägger man på marken. Då får man sedan ett resultat i en lydig, balanserad och vältränad häst. På Hippsons hemsida kan ni läsa att Roffe tänker i samma banor :D
 
 
 


Någon mer än jag??


 
 
Som ÄLSKAR blodpudding??? :P ett måste är lingon, knaperstekt bacon och rivna morötter!!
 
 
 
 
 
 


En övning som passar mina heta och glada hopphästar


 
 
HIttade denna övning på Hippsons sida, klicka HÄR.
 
 
Tror denna hade passat mina hästar utmäkt och minst sagt Corvette den lilla busen.
Kanske tar och testar denna på fredag =)
 
 
 
 
 
 

Koll efter hindret

 

Hästen FÅR inte springa iväg efter hinder - men det är lättare sagt än gjort. Niclas Haking har övningen som "tvingar" ekipaget till balans och kontroll efter hindret.


- I den här övningen lär man sig utnyttja vägarna. Ofta låter man hästen springa eller rinna iväg efter hinder, men här måste du ha balans och kontroll efteråt.
Det säger Niclas Haking, som är B-tränare i hoppning.
- Den här övningen är samma som Lisen Bratt Fredricson red innan hon vann Gina Tricot-GP:n, och den är helt super.
  
Våga mjukna över bommen
Ett vanligt problem är att man sitter och bromsar. Niclas råd är att komma i jämn galopp och våga mjukna i handen över bommen.
- Men lägg dig inte framåt, då blir hästen lång och risken är att den river. Sitt upp och känn hästen framför dig!
Här kommer Niclas in på frågan om vilken sits som är den ideala. Ska man stå upp eller sitta ner?
- Titta på Rolf-Göran Bengtsson - i det näst sista galoppsprånget går han fram med överlivet, sedan sitter han ner. Och hästen hoppar uppåt och är på bakbenen.
Framför hindret vill Niclas att ryttaren sitter ner och har hästen mellan hand, säte och skänkel.
- När man står upp i sadeln är det 95 procent av ryttarna som inte klarar av det. Det är risk att man håller balansen i munnen och då hoppar hästen sämre. De sista galoppsprången sätter sig toppryttarna ner och rätar upp sig. Att ha lätt sits mellan hindren är en annan sak.
  
Bom efter hinder – en träningssak
I den här övningen är det extra viktigt att sitta upp framför oxern, för då blir du lugnare med överlivet och risken att landa på bommen minskar.
- Att ha bommar efter hinder är en träningssak. Jag har haft ponnyer som har gått SM som aldrig har sett bommar efter hinder. De kan tycka att det är lite knepigt i början, men de vänjer sig. Gör det successivt och med låga hinder så går det bra, tipsar Niclas.
  
Bygg så här: 
Oxern kan ligga på 70-80 centimeter och övriga hinder kan vara med sockerbitar.
  
Gör så här: 
Mellan oxern (med bom) och räcket ska det vara fem meter (ett kort galoppsprång).
- Det är ganska trångt, men tanken är att hästen ska vara på bakbenen, säger Niclas.
Efteråt ska du kunna rida rakt mot A och vända upp mot sockerbiten som är ett "kontrollhinder". Sitt och lek med övningen på en åtta.
- Vägarna blir mycket noggrannare och hästarna kommer mer på bakbenen.
 

Syfte:
Att få ryttaren att rida bra vägar, samt att få hästen att komma mer på bakbenen.
 
Svårighetsgrad: 
Bas-medel.
  
Tänk på: 
Rid noggranna vägar. Slarva inte i hörnpasseringarna. Släng dig inte fram före eller över hinder, försök ha ett lugnt överliv.
 
 
 
Källa:
 
Tipstack till: Niclas Haking
Text: Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson
 


Träningen klar


 
 
Både hästarna och tjejerna va duktiga idag, alla fick kämpa lite extra men resultatet blev riktigt bra. Hästarna är nog lite trötta och sega i kroppen efter idag så det blir vila i morgon och hoppning på fredag istället om Nicole kunde då med =)
 
 
Tuva-Lisa på Cassador och Anna på Corvette. Spana in stilen på Corvette, hon är ju för goe ;)
 
 
 
 


Mina godingar


 
 
 
 
 
 
 
Nu är det dags för att hålla träning i stallet, Gomorron :)
 
 


Börja bli less...


 
 
Vad vore en blogg utan sina bilder och filmer??
 

Jo en väldigt textig blogg, behöver inte alls vara dålig men om jag ska driva en blogg om min vardag och hästlivet så måste jag få in massa bilder och även filmklipp. Den blir så grymt färglös och hela jag sprudlar av all världens färger!! Det kanske en del har märkt då jag gillar att gå in på andras bloggar och ge lite av min positiva sida och sätta lite färg på vardagen. Men för att komna till sak börja jag bli trött på att tjata på folk, har man sagt att man vill, kan, lovar tid så får man väl hålla det. Annars finns det faktiskt grymt många andra ord som fungerar bättre om man inte kan hålla det man lovar. Som ex "Nej, jag kan inte", "Jag vill inte", "Tyvärr, jag har annat för mig" ELLER "Jag FÅR inte".
Har haft några andra som hört av sig ang fotografering, riktigt fina och magiska bilder. Ska nog höra av mig och se vad man kan hitta på. MEN det bästa är att Sis kom in på högskolan här nere, hon vill gärna hjälpa mig med hästarna och hon har även egen bildblogg så vi kommer lätt utbyta tjänster. Jag har ju ingen av min familj på plats nu, det är ju annars lätt att fråga sin mamma om hon kan ta en bild som jag vet att många andra bloggare har tillgång till, ja en mamma i sin närhet. Jag har ju även länge funderat på en speciell fotografering som jag vill göra. Aldrig berättat om just denna och hur jag vill ha det. Bara rätt person kommer att få vara fotograf ;-) ska bli riktigt roligt!!!
 
 
När man håller vad man lovar, tid och allt annat, se till och hålla det eller kom med en bra ursäkt för förtroendet tryter och man vågar inte lova mer tider eller dylikt. För jag lägger ner min stjäl i mycket, måste planera när det gäller allt med hästarna. Jobbigt för mig när omgivningen inte har samma förståelse!!
 
 
Vet ni vad jag älskar när det gäller bilder?! Det är när man tar ett fotografi, en ögonblicksbild, där fotografiet får tala för sig själv. Denna bild har syrran tagit, riktigt bra!!
 
 
 
 
 
Denna har Tina tagit
 
 
 
 
 
Och denna bild har jag fotat med mobilen
 
 
 
 
 
Denna har Tuva-lisa tagit 
 
 
 
 
 
Och denna har Lexi fotat
 
 
 

 


Underbara hästar!!


 
 
Mina trollungar va så duktiga idag och övningen jag tog fram va skitbra rent ut sagt ;-) 
 
 
 
 
 
 
Jag började med att rida fram både i skritt ute och sedan travade jag på i ridhuset. Tränade på att få fram de lite mer, en mer ökad trav men inte för på. De ska fortfarande vara avslappnade och stadiga. Sedan travade jag över travbommarna som jag lagt fram, 4 stycken bommar med 5 stycken storlek 38 mellan varje bom. Jag tycker båda mina hästar känner sig stadigare och lugnare när jag sitter ner så jag sitter nästan alltid ner över travbommar. Sedan galopperade jag runt fyrkanten i fältsits, sedan skrittade jag med långa tyglar en stund och sedan jobbade jag båda i galoppen lätt sittandes runt lite volter i hela ridhuset. Gillar inte att stanna på samma ställe och nöta, speciellt inte på en volt. Efter att båda kändes varma kom jag på trav över galoppövningen. Älskar att kunna använda samma övning till alla gångarterna ^^. Sedan kom jag på mitten övningen som består av galoppbom framför ett lågt kryss och sedan galoppbom efter. Sedan har jag de 4 bommarna lite längre ner, avståndet mellan är en smaksak. Jag tycker man ska lägga det en bra bit ner till den unga hästen och lite längre upp till den äldre och mer erfarna. Ni skulle sett min första broms med Corvette, jag fick dra henne runt 360grader annars hade jag inte fått stopp på na. Nu va det dags att komma på allt, började med att komma på galoppbommarna där det är 5 meter mellan och här gäller det att ha bra kontroll över sig häst så den inte sticker, God balans och gärna i form. Jag sitter även här lite lätt, hämtar upp hästen mellan bommarna och lyfter lite på rumpan över. Sist lägger jag ihop allt, höll Max på i 30 minuter.
 
 
 
 
 
Provade nytt/gammalt bett på Skruttan. Tyckte det funkade bra :) hon va lite lugnare i munnen, se hur hon är när vi ska hoppa på torsdag ^^


Varning för starka bilder!!!


 
 
 
 
50 hästar omhändertagna på danskägt stuteri i Polen
 
 
Hästarna ägdes av John Byrialsen!!!
 
 
 OBS: Starka bilder!!
 
 
 
 
Ni kan läsa om räddningsarbetet  H Ä R
Och även se ett till klipp där de jobbar med att rädda hästarna. Stackars djur, varför varför???
 
 
 


Nu är det slut på vilan helt


 
 
Nu drar allvaret igång och mycket träning ska läggas in :) Idag ska jag blanda två bomövningar.
 
 
 
 


Äntligen =D


 
 
 
 


Tjooo..hoooo =)


 
 
 
Go kväll alla bloggare, läsare, nickenyfiken och mina alldeles egna stalkers! ;)
 
 
 

Jag och frihetsgudinn.... eller mannen i New York. haha ;)
 
 
 
 
 
 
Tänkte nu berätta lite hur veckan kommer att se ut med hästarna.
 
 
Tisdag: Bomövningar, något hoppskutt kommer det att bli
 
Onsdag: Träning med mina medryttare Anna och Tuva-Lisa på mina hästar. Tänkte hjälpa de lite med ridningen, ge lite tips och hur jag vill ha hästarna ridna.
 
Torsdag: Dressyrpass
 
Fredag: Hoppning, teknikövningar. (De komme fömodligen va helt galna så det blir mycket teknik- och lydnadsövningar nu när vi ska komma igång igen).
 
 
 
 
Lördag: Skogsridning
 
Söndag: Skogsridning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Fy tusan va duktig jag är :D


 
 
Sopat och skurat ut hela släpet, ser nästan ut som nytt!! ;-) Det är så roligt med rena släp, jag försöker göra det så ofta jag kan!! Har lite tips till er som underlättar. När ni tvättar släpet så ställ framhjulet på ex brädor så att du kan höja upp det en bit. Då lutar släpet extra mycket och allt vatten rinner ut snabbt :D Låt även släpet stå öppet ett helt dygn, alla dörrar och fönster så luften kan blåsa igenom och torka alla hörn och kanter :D
 
 
 
 
 
 
 
 


Chex e: Charon 1132 ue: Solos Carex


 
 
 
Fölvisning i Bondaryd. Fina Chex fick 46p och därmed klass 1 föl. Visare var jag, Erica Johansson och Tina Sennstam. Ägare till fölet är Anette N/Holst och ägare till stoet Supreme är Christian Påhlsson och Sophie Qvarnström.
 
 
Bilderna är tagna av http://beccaspictures.blogg.se/
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Wohoo!!


 
 
 
Det gick skitbra på fölvisningen, mer om det sen. Nu blir det kräftskiva!!
 
 
 
 
 
 
 
 


Bjuder på denna =)


 
 
Har man ingen som kan filma så får man fixa det själv, Corvettes första hopp på 5 veckor. Efter hindret får jag inte stopp på henne, syns det eller?? ;-)
 
 
 


Vi lever farligt


 
 
 
 
 Denna ryttare hade verkligen tur....
 
 
 


Fullt ös idag


 
 
 
 
Idag blev det först en lugn morgon med god frukost och mys i soffan. Sedan 12.30 bär det av till Tina Sennstam och vi ska åka iväg till Bondaryds fölvisning NR 1 MED släp och värdefullt innehåll :) MISSA INTE DET!!! Syrran kommer att fota och jag kommer lägga upp bilder och resultat här sedan. Fölvisning NR 2 ska vi åka på lite senare denna månaden till Laholm.
 
 
Sedan ikväll.....mmm YUM YUM.... DÅ BLIR DET KRÄFTSKIVA!!!! <3 Kommer lite bilder då med!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har ju inte berättat om gådagens ridning på mina trollungar, den kommer nu =)
 
 
 
 
 
 
Jag började med Cassador, skrittade en runda ute i skogen, sedan in på banan och travade han runt fyrkanten. Han kändes redan i skritten pigg och taggad, likaså i resten av gångarterna. Det kändes riktigt roligt att han börja bli sig själv igen, jag tänker inte börja hoppa honom för han känns riktigt stadig i galloppen igen, lite högre hinder ialf. Jag kunde inte låta bli att hoppa det där 20 cm hindret 2 gånger igår med. Han kändes till och med mycket stadigare. Kommer hålla mig på låg höjd veckan som kommer, bara hoppa små övningar och använda mycket travbommar. Göra rätt från början nu när de har vilat så länge, känns konstigt men faktiskt bra att börja om lite efter en mycket väl värd och välbehövd vila. Nu ska jag bygga up mycket styrka och göra dem starka i huvudet och kroppen.
 
 
MISSA INTE ALLA MINA GRYMMA ÖVNINGAR som jag ska bjuda er på från Hippsons övningsböcker. Jag och mamma vann alla böckerna för ett tag sedan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Corvette, skruttan, är en galen racerhäst =) Jag ska börja med att tala om för mina läsare som följer mig att detta är ingen lätt häst att rida. Det finns nästan bara en växel och det är full fart framåt. Det har tagit mig hela hennes 4 års ålder och mer än halva 5 års ålderna att kunna få henne att lyssna på mig och backa av. Fy FAN vilket slit det ha varit. Verkligen BLOD, SVETT och många TÅRAR. Men bara för att hon nu kan backa av betyder det inte att hon gör det hela tiden och absolut inte självmant. Jag får kämpa och kämpa hela tiden, men visst är hon en kämpe själv som bjuder på sitt positiva humör fast hon är ett sto. No doubts!!
 
Så jag skrittade ut en liten runda på Corvette med. Full fräs framåt sa hon på en gång. Ni ska se hennes skritt... jag har nog till och med film på det, ska kika på en gång...HITTADE DEN <3 haha!! Nu när ni tittat på den så kan ni kanske förstå hur jag har det i de andra gångarterna ^^. Sedan var hon ganska lugn i traven (typ normal) och jag travade runt fyrkanten och snett igenom. Sedan i galoppen va hon lite mer taggad i ena varvet, i vänster och lite lugnare i höger galopp. Som vanligt så stod ju det där söta lilla hindret framme och jag vet ju vad Corvette vill mest av allt, hoppa och VARA BUSIG. Lätt sagt och gjort, hopp blev det och bus efter hindret. Ja jag fick verkligen inte stopp på henne. Nu är det dags att hitta ett lite skarpare bett även om jag hatar allakonstiga bett som finns, ska försöka hitta en lite mindre konstigt som är snällt men ändå lite skarpare så jag får stopp på henne utan att hon kröker på halsen och jag har NO CHANCE!! 
 
 
 
 PS: jag har inte snabbspolat :P
 
 


Lovely


 
 
Har en mysig kväll med familjen. Jag har gjort drinkarna, sååå gooood och till detta mina älskade oliver. Ni kan muta mig med allt, nästan ;P men bara jag får rätt Oliver. Måste vara Grekiska Oliver med kärnor <3 mmm, yum yum!!
 
 
 


En dag med Ica <3


 
 
Massa bus, skratt och pussar! Goa Elvira :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 


På promenad med busen :)


 
 
 
 


Världens bästa!!


 
 
Och coolaste hund, är våran Lilly!! Hur många kan skinntricket??? ;-)
 
 
 
 


Hemma!!


 
 
Man känner sig välkommen när man kommer hem!! :)
 
 
 


Mot skogen :)


 
 
 


Då var det klart :)


 
God morgon :) Då har alla hästarna fått frukost, stallet är färdigt, båda trollishästarna ridna. Corvette va helt galen idag, berättar mer sen :)
Beräknar att vara hemma i Småland hos familjen lagom till frukosten står på bordet ;-) ha en underbar dag!!
 
 
 


God morgon mina Stalkers


 
 
Haha!! Det skrev nämligen en tjej som följer mig nu, att hon har blivit min stalkers ;) Tyckte jag va megaroligt!! Sådant taggar oss bloggare att fortsätta med det vi gör här. Vi bjuder på oss själva, tar bilder på vårat privatliv, våra älskade djur, familj och allt. Att sedan få härliga, fina, vackra kommentarer tillbaka är ju helt underbart. Det värsta som finns tycker jag själv, är när någon kommer in på ens blogg. Man har EX skrivit en text och lättat sitt hjärta och kanske om något som hänt i ens liv. Då kommer det någon och skriver, "Hej, fin blogg, gå gärna in och kika på min". Denna person brydde sig inte alls om vad bloggaren hade skrivit eller hur personen mådde eller om bloggen va fin eller inte. Hon/Han brydde sig bara om sin egen status.
 
 
 

WIIHOOOO, idag är jag uppe INNAN tuppen ;-)
 
 

Hela helgen är planerad, nu ska hästarna ridas tidigt och jag tänkte vara hemma i Småland till frukosten står framdukat på bordet ;) Se om jag kan hålla det.
 
 
 
 
My wild and crazy horses, mina alldeles egna trollungar <3
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 


Shine bright like a diamond


 
 
 
Min rastakille <3
 
 
Idag red jag Cassador på banan. Skrittade fram runt anläggningen och sedan travade jag runt fyrkanten, la några lagom stora volter och tränade på att bryta av från trav till skritt och sedan halt, utan att rumpa och ben glider ut från spåret. Lite vingligt var det allt men så duktig, han är verkligen en arbetsmaskin som vill väl. När jag köpte honom för 1,5 år sedan så gled heeeela bakdelen in 1 meter på spåret och det tog flera månader innan han kunde bryta av och göra halt riktigt bra.
Cassador gjorde även fina galoppfattningar från skritt och va lite taggad idag. Skönt att han är tillbaka, va rädd att jag skulle få rida en kamel ett tag. I galoppen sitter jag inte alls ner, jag står i fältsits runt fyrkanten och jobbar enbart på att få han själv att bjuda framåt, söka sig neråt med huvudet och vara avslappnad. Riktigt duktig på det med även om han höll på lite med huvudet men det va helt ok.

 
hihi, vet ni vad, det stod ett hinder mitt på banan. Det kan väl ha varit 20 cm och jag va ju bara tvungen att testa hans sug efter 5 veckor. Mycket väl så fanns det lite sug men han tyckte väl att 20 cm va för fjuttigt men jag kunde verkligen se hans blåa lindor han hade på frambenen uppe vid mulen. Han har sin egna teknik när han är helt crazy och det är lågt. Han kan bara inte hoppa lugnt och fint över ett litet hinder. Tagga, tagga, tagga... så tänker han =) Min fina lilla dressyrhäst.....
 
 
 
Här kan ni se 6 helt olika bilder och bildtillfällen. Han kan INTE hoppa över låga hinder när han är taggad, taggad, och mega taggad ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PS: Jag har megaträningsverk efter den där fältsitsen varje dag ^^
 
 
 


Huh....


 
 
 
Efter dessa två långa inlägg om Corvette behöver jag inte blogga på en vecka va??? =D
 
 
 
 
 
 
 
 


Sagan om Corvette del 2


 
 
 
Corvette Ts f:2008 e: Camaro M ue: Solid 686 och är utav stofamilj 20.
 
 
Först lite info vad som hände i början av förra året.
 
Nu är det dags att inta året som 4 åring och vi har Kvalitén och 4 årschampionatet framför oss. 1 Februari flyttade jag Corvette ifrån skogen där hon är född och uppväxt. Jag pallade inte med trycket av skitsnack och oärliga människor som tror att välden kretsade kring dem. Gjorde man något eller det blev något fel så blev det 1000 gånger värre resa och skitsnacket bara växte. Jag älskade att lägga ner 24h på att vara i stallet och glömde världen som fanns där ute så fort jag klev innan för stallporten. Men nu var det tvärtom, magknip så fort man tänkte tanken att åka dit. Inte nog med det så fick Corvette stå ut med skitsnack, att man talar illa om sin häst är inte ok. Corvette gjorde si och Corvette gjorde så, "hästen är för liten och kommer aldrig bli något...."
 

Vi flyttade till Halmstad, både jag och Corvette och även min då nya häst Cassador från Holland kom nästan samtidigt. Mycket nytt, ny häst, nya människor, ny plats och ny klubb.
 
 
C O R V E T T E   4   Å R 
 
 
Första tävlingen och på hemmaplan, en clear round på 70cm
 
 
Vi fick ett stopp på ett läskigt svart plank men andra gången hoppade hon
 
 
 
 
 
 
C o r v e t t e   T s,  har under sin uppväxt visat att hon är en mycket speciell häst med mycket personlighet och vilja. Hon är däremot inget sto som tjurar ihop för lilla minsta, visst har hon ett och annat o säg om sina grannar som hon gärna visar sina vackra och spetsiga öron för men aldrig mot en människa. När jag nu rider henne som 4 åring så är hon ingen lätt häst att rida. Hon gjorde aldrig något för att vara elak och jag hade heller aldrig ramlat av henne, kanske va turen i att jag hade långa ben, men hon är HET SOM EN KAMIN. Full fräs framåt sa hon och stack. Jag vet inte hur många vi har skrämt på anläggningen, Halmstads FK men hon är ingen favorithäst det visste jag. Jag har haft några till och från som hjälpt mig med henne men det har aldrig riktigt funkat, ingen som känner att de vill lägga ner tid på henne och då har jag redan lagt ner min själ på denna häst. Jag vill inte veta hur hon hade varit om jag köpt henne som ohanterad och oinriden som 4 åring, OH NO!! En unghäst vill man heller inte sitta och dra i munnen. Speciellt inte om de är känsliga och heta, jobbigt läge och ja jag hängde löst varje ridpass. DÅ hon älskade att bocka och dra ner huvudet samtidigt som det skulle gå fort...... 
 
 
 
 
Så här kunde det se ut, NI MÅSTE SE HELA klippet för det här är det roligaste klippet jag har på henne som verkligen visar CORVETTES rätta jag =)
 
 
 
 
 
 
 
Corvette är en mycket klok tjej som vill vara felfri och är verkligen rädd om sina fötter, hon vill helst inte vara i bommarna. Så hennes första 1m klasser i hennes liv nollade hon riktigt fint.
 
 
 
 
Första LOKALA med Corvette =)
 
 
 
 
 
 
I augusti var det dags för Kvalitets bedömning. Som vi alla vet som håller på med unghästar är det mycket dagsformen som talar för sig och lite tur när det gäller bedömning. Corvette var denna dag inte supertaggad men skötte sig såå otroligt fint. Jag va verkligen riktigt stolt över henne.
 
Corvette kammade hem: 7- 8 på hoppningen.
 
 
 
 
 
 
 
I september åkte vi till Kungsbackas semifinal i 4 årschmpionatet då vi hade kvalat hit med minst 3 felfria 1m. Vi fick hoppa en banan på 1m och det va verkligen Corvettes dag. Hon var felfri på hinder och hoppade jättefint, tyvärr tyvärr och mycket irriterande så sitter det folk som bedömmer hoppteknik och temperament. Corvette fick 6 -7 och är riktigt dåliga poäng, men jag va så stolt över min fina lilla häst. Hon va glad, jag va lite mindre glad men stolt över min alldeles egna brum brum Corvette som vill att det ska gå lite för fort ibland =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som 4 åring var Corvette väldigt busig, het, svår att rida och väldigt svår att få till jämna avstånd med. Som ni sett själva det så är hon lite överallt men ändå på hinder, haha!! =)
 
Nu som 5 åring, kan inte påstå att det är henne år i år. Medans Cassador glänser med sina nollor i 1.20 och riktigt fina rundor i 130 (två nollor) så tampas vi med försiktighet, en het Corvette och lite stopp då och då. Men i det stora hela så är jag så grymt nöjd över denna fina häst och detta år, nej jag vet att det inte är slut än men hittills så har hon varit en så fin 5 åring. Inte alla 5 åringar som klarar av att hoppa sin höjd på 120.
 
Corvette har aldrig stannat på en träning och har varit en helt makalös häst som har bevisat mer än väl att hon kan och har viljan. Några nationella ryttare har sakt att hon är en svårklasshäst men det är bara Corvette själv och framtiden som vet och kan visa det. Jag skyndar ingenting. Jag tar båda mina hästars unghäst år som de kommer, en höjd i taget.
 
 
 
Här kommer lite filmer på CORVETTE
 
 
Kvick i benen
 
 
 
 
 
Corvettes första hinder på 120 i år =)
Som ni ser så visar jag allt, inget klippt och fusk, men vilket krutpaket jag har =)
 
 
 
 
 
Hoppträning för Amanda i sommar, missa inte banan som vi hoppar i mitten av klippet <3 på 1.20 andra hindet är även en trippelbarr!
 
 
 
 
 
 
Corvettes första felfria 120, jag var helt slut när jag kom i mål men vi va nolla, vilken lycka och såå duktig häst <3
 
 
 
 


Verkligen genomsnäll!!


 
Vem vågar sätta upp barn barbacka på en unghäst som normala fall är den busigaste, bockar och springer gärna fort??? :)
 
 
 
När mina brors barn kommer på besök väljer jag alltid Corvette om de vill rida. Jag litar på denna dam även om hon är den busigaste och mest galna häst jag vet. Men hon har ett stort <3 och vet mycket väl vad hon har på ryggen. Men jag gillar säkerheten före det osäkra och så länge barnen bara ska skritta så vill jag inte ha någon sadel på som de kan fastna i. Titta och njut, ser ni lyckan i en 8 årig pojk och 2 årig flicka?? <3 Fin fina Corvette, nu ska jag till Stallet och rida mina trollungar. Del 2 om Corvette kommer lite senare :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Sagan om den gråa vildingen


 
DEL 1 Corvettes uppväxt
 
 
 
Corvette Ts föddes den 3 maj precis utanför Halmstad. Där fick hon se ljuset för första gången och äta sina första grässtrån. När hon var 3 månader fick hon ett besök av en tjej som letade efter en fölunge att köpa, Corvette var hennes 3:e fölis hon kollat på. Tjejen som var och tittade blev riktigt förtjust då lilla Corvette verkade ha en sådan härlig personlighet. Hon brydde inte alls om att mamman va en bra bit ifrån henne och hon hälsade gärna på oss människor, vi fick klia henne och gosa med en alldeles tuff liten 3 månaders fölis.
 
 
 
 
 
 
 
När hon var 5 månader var det dags för fölvisning, hon blev ett klass 1 föl. Efter visningen besiktigades hon utan någon anmärkning, hon fick fint beröm att det var en härlig fölunge med mycket personlighet.
 
 
 
 
 
Mycket hinner hända med en häst innan den är mer eller mindre användbar som ridhäst. Corvette har fått gå igenom många skador, hon har fått en spark på ena frambenet, ett djupt sår och hela överbenet svullnade upp och jag fick promenera med henne varje dag så varet kunde ta sig ur. Sedan har fått en spark på rumpan och världens lårkaka. Jag skojar inte om den va lika stor som en fotboll, stackars tjejen. En annan gång fick hon en spark på hasen och en lös benbit. Kul resa, not! Men tur hade hon och min plånbok då hennes kropp tog hand om benbiten och den löstes upp och försvann. Men skaderesan är inte över, när hon fyllt 3 år är det dags att ge oss iväg på våran första riktiga visning, 3 årstestet!! Men vi hann komma dit, Corvette gick över bommen och fick en skärsår på benet så det var bara att packa ihop och dra till slöinge. Hur ledsen tror ni jag va?? Corvette är min första egna häst och jag hade väntat och förberett oss i 2,5 år på denna dag!!
 
 
Så här såg hon ut när hon kom hem
 
 
 
S K A M   T I L L   D E N   S O M   G E R   U P P ! ! !
 
 
Ja nä jag gav inte upp, jag ringde runt, tog reda på när nästa 3 årstest va i Kungsbacka. Då detta tillhör den Halländska avelsföreningen med så kunde jag använda min anmälan från Plönninge där. Vi var välkomna dit och då Corvette aldrig visade tecken på hälta så kände jag att det fanns något hopp.
Väl framme i Kungsbacka så for det in en snubbe i transporten fort som ögat, jag frågade vad han ville och han sa att han ville kolla på hästen som varit skadad, mitt hjärta bultade nu riktigt fort. Jag sa, men jag hade ju redan kolla upp om jag fick visa henne, han svarade att han ville ge sitt godkännande och mycket väl så tyckte han att det inte var några problem. HUUUUUH, sa jag =)
 
Nästa steg var att kolla chippet och mäta henne, ja mätningen kunde vi ju skippa då jag säkert mätt henne 100 gånger detta år och önskade varje gång att hon växt, så jag slutade upp att mäta henne tillslut. Men det där chippet, HAHA, visste inte om jag skulle skratta eller gråta, de hittade aldrig chipppet. Mitt i paniken så sa hon att jag fick göra visningen och ridprovet och sedan komma tillbaka. Gråten i halsen gick jag vidare och visade upp min fina, alldeles egna ögonsten.
 
 
 
 
 
 
Ingen dålig ögonsten då hon kammade hem ett hoppdiplom med 9-9 på hoppningen!! Men något chip hittade de aldrig. Så vi fick ta tagelprov och skicka in och jag fick fixa ett nytt chip på henne och det skulle inte vara några problem och jag visste att det var rätt häst jag höll i. Hahaha, nå väl visste jag det!!
 
 
 
Äntligen kunde jag lätta axlarna och visa min lycka
 
 
 
 
 
I morgon kommer jag skriva om DEL 2 Corvettes resa som 4 och 5 åring =) Missa inte det!!
 


Regn och värme..


 
 
Detta väder gör mig trött och orklös =(
 
 
 
MEN roliga och bra saker har blvit gjorda idag ändå. Hästarna har fått nya skor och Corvette är en pärla att sko, sedan första start. Sandra minns första gången hon skulle sko henne, Corvette sa "här har du min hov, sätt på en sko". Om hon hade pratat så hade ho sagt så ;)
 
Cassador däremot, han har nog fått vara med om ett och annat i Holland. Han är väldigt känslig när Sandra ska sko honom, han försöker inte vara elak på något vis, aldrig sparka mot Sandra utan han drar bara undan hoven för han tycker det är obehagligt. Men vi har använt lite lugnande på honom för hans egna skull, dock hade jag inget hemma idag så måste fixa det till nästa gång. Jag gillar inte att brämsa hästar eller att dra dem i öronen som de ofta gör inom travet. Då ger jag hellre lite lugnande, då får hästen en bättre upplevelse =)
 
 
Tog även min första riktiga ridtur på Cassador idag, som jag sa igår så verkade han väldigt trött och seg i kroppen efter sin semster så jag får ta han lite för vad han är dag till dag. Men idag va han faktiskt väldigt ovanligt pigg, jag red han i 15-20 minuter. Skrittade länge och travade en stund på stora volter, ingen annat. Sedan tog jag några varv i båda galopperna i fältsits. Inget alls krävande, bara få han själv att bjuda framåt och söka sig neråt med huvudet. Han fick en 10 på allt idag, pigg, lyhörd, använde sin egen motor och lite busig. I galoppen var han väldigt pigg och det känns riktigt skönt.
Jag har även ökat maten lite mer nu och han äter med riktigt god aptit. Duktig kille =)
 
Jessica ska rida Corvette i eftermiddag, ungefär samma ridning som jag gjorde med Cassador. Den där damen är en riktigt bra häst att äga, hon skos utan problem, äter allt utan problem, oftast pigg och glad, ja lite smått galen och riktigt rolig att rida. Full fräs framåt säger hon, även om piloten försöker få styr på det hela så är det inte alltid lätt alla gånger. Hon är lite som en Ponny =) Men jag ska berätta mer om Corvette sen!
 
 
 
Här kommer bild på min fina rastahäst <3 kunde inte välja bild så fick bli två.
 
 
 
 


Sussedags :)


 
 
Fullt upp idag, va i stallet på förmiddagen och fixade allt i stallet medans mina goa tjejer skrittade ut en långrunda på gräs. Corvette va väldigt pigg medans Cassador va lite mindre pigg och när de kom in på stallgången släpade Cassador sina bakben. Stackars killen, tappat all energi på 5 veckor. De får enbart musli som krafftfoder, ett riktigt bra sådant full med energi, protein, melassfri och alla andra vitaminer. Förstår mig inte på folk som orkar köpa 10 olika hinkar och 5 påsar. Jag själv tror inte det hjälper. Mina hästar går på samma musli men min gråa 5 åring hade lika gärna kunnat gå på enbart hö. Dock vill jag hon ska få i sig lite utav det extra under hård träning och tävling. Cassador behöver däremot mer energi och mer protein för musklerna. Han har väldigt svårt att bygga upp sig och bli lite biffig, en dag kanske, eller så är han helt enkelt född till att vara smal. Corvette däremot, räcker att hon tittar på en studsövning så pumpar musklerna. Hon är riktigt snygg och musklad när hon är i form :) 
 
I morgon åker träning och tävlingsskorna på igen. Deras hovar är riktigt hårda och fina nu som har fått vila och andas från tryck.
 
Nej nu hopp i säng!!! :) Skriver lite mer och roliga inlägg i morgon. Tänkte berätta lite mer om Corvette, har blivit väldigt mycket Cassador på senaste tiden.
 
 
Om ni tävlar på gräs under en helg el kanske två helger på raken och inte har några gummipluppar att stoppa i hålen så använd bomull. Spar verkligen på tiden :)
 
 
 


Hittade mig själv i ett fönster


 
 
En plåtning som jag gjorde, häftigt var det med alla stora och fina blommor.
 
 
 


Saknar och längtar :)


 
 
Jag saknar årets Falsterbo men längtar redan till nästa år. Jag kommer att vara på plats när allt drar igång, med eller utan häst/hästar. Jag kände mig verkligen hemma, gick upp tidigt varje morgon för att inte missa en hopptävling. Underbart väder, träffade härliga människor och massa massa häst. 
 
Snygga kläder fick vi med :)
 
 
 


Jag jobbar...


 
 
...medans mina underbara tjejer i stallet putsar på mina vildhästar. De har flätat manen och badat dem, nu snart ser de ut som tävlingshästar igen <3 Tusen tack tjejer, tur hästarna har er...och jag <3
 
 
Corvette 
 
 
 
 
 
 Cassador
 
 
 


Seg som gummi


 
 
Både jag och hästarna blir sega i detta väder. Corvette får gå en runda i eftermiddag och jag tog Cassador på en liten tömkörningsrunda idag. De har fortfarande inga skor sedan betet och det är ändå bra att de får en lugn första vecka så de kan komma in i matrutinern men även röra på sig lite varje dag. Inte för mycket krav och jobb nu i början. Jag är rädd om mina hästar och tänker att de ska hålla länge, väldigt länge!! =)
 
Men på torsdag blir det nya skor på =)
 
 
 


Underbar dag på stranden :)


 
 
Med Bror och hans goa familj :) barnen har även fått rida idag på förmiddagen. Kommer bilder på det sen :-) 
 
 
 
 
 
 


God morgon :)


 
 
 


MYSPYS!!


 
 
 
 
 


Fint besök


 
 
Av min bror och hans goa familj. I morgon blir det stallet på förmiddagen, barnen vill rida så vi får se om vi hinner det. Annars ska vi mysa och vara ute i solen =) Hoppas ni har en lika mysig kväll som jag. Jag tar verkligen chansen nu och pussar på mina goa brorsbarn till 1000, och vet ni. Noah fyller 8 år snart och är världens gosigaste kille, han älskar att sitta och gosa i knät och gnäller inte när man ger han massa massa pussar och kramar. Han lägger sig i famnen och myser, precis så har vi barn också varit när vi var små. Helt underbart!! <3
 
 
 


Min livliga skatt <3


 
 
 
 
 
 
Detta trodde jag aldrig att jag skulle kunna göra, visst tänkte jag till lite innan jag släppte ihop dem på banan. Corvette är nämligen väldigt tuff och skarp när det kommer till andra hästar. Hon både hatar och älskar Cassador, hon kan inte vara utan honom men han får heller inte komma för nära. Konstigt =) Men men, jag släppte ihop dem när de kom hem och ni kan själva se i filmen hur TUFF min mina 6 åring han har blivit TACK VARE betesvila som en vildhäst med kompisar. Han har lärt sig att uttrycka sig kroppsligt och kan idag säga ifrån med kick med baken när Corvette kommer för nära. Det har han aldrig gjort på 1,5 år, han visste inte hur man kommunicerade med andra hästar. Han gick bara rakt på dem eller så vallade han andra hästar, fattade inte vinken att en annan häst kanske ville ta det lugnt??!! Så han fick gå själv, ingen häst som ville vara med honom =(
 
När de hade brallat av sig gick jag in i mitten och ropade på min fina skatt. Genast kom Cassador och det va lite ovanligt för det brukar altid vara Corvette. Cassador har inte riktigt kännt sig trygg eller fattat vinken, men nu. Å min underbara lilla stjärna, nu kom han direkt in i min famn och fick 1000 pussar <3
 
 
 
 


Första turen på 5 veckor


 
 
Blev en alldeles underbar barbacka tur på stora gräsmarker då han inte har några skor än. Vi klättrade lite över små kullar och bara luffsade runt, han va lagom pigg och kändes väldigt positiv =)
 
Han ser inte direkt ut att kommit från en MEGA KRAFTIGT BETE vaa??? =) haha, ser ju tävligtsfit ut!!!
 
 
 
 
 
 


Borta bra men hemma bäst


 
 
 
Cassador tog sanden i akt och gottade sig =)
 
 
 
 
 
 


Surt men sant


 
 
Jag ska jobba hela dagen idag men har gjort tidsinställda inlägg =) Ha en strålande dag!!
 
 
 


Nätkärleken finns <3


 
 
Hej alla min bloggvänner!!
 
Som ni själva har märkt så har jag de senaste dagarna öppnat upp mig väldigt mycket för er. Mer än jag någonsin själv hade trott jag skulle kunna göra. Visst är jag en öppen person som kan prata om allt mellan himmel och jord men några saker i livet brukar vi hålla för oss själva. Tror vi alla har en sådan kista som vi lägger saker i och sedan slänger nyckeln.
Jag har även varit lite rädd för bloggvärlden, rädd för er, rädd för vad ni ska tycka och tänka om mig som människa. Hitta brister, mörka hörn och rent av spy elaka kommentarer. För det har vi ju sett att det finns många som är bra på. Speciellt om det börja gå lite bra för någon, någon med mer "status", kändisar, vinster och filmer som vi lägger upp där vi rider. Även om vi lägger upp en bild och råkar skriva fel namn i rubriken eller skriver fel i en text vi lägger upp. Ni som vill skada och såra människor, ni hittar alla kryphål som finns och finns det inga skapar ni ett.
 
Jag vill med detta inlägg berätta för er att det finns underbara människor där ute som är värda all energi man lägger ner här på bloggen. Jag valde inte att blogga för att bli bloggkändis, jag valde att blogga så jag kunde välja en annan plats än FB att dela med mig utav mitt liv och speciellt mitt underbara hästliv som jag fick som 22 åring. Mitt liv har inte varit en dans på rosor men jag ångrar ingenting, jag är den jag är idag på grund av denna underbara resa, motgång som medgång. 
 
Det jag minst kunde ana var att man kunde finna vänner genom bloggen. När jag går in på en blogg och ger mina synpunkter och kommentarer så räknar jag inte med att få ett besök, eller kommentar tillbaka och minst inte en ny vän. Men visst önskar man det första, och gärna det andra och det tredje vore ju alldeles underbart.
 
Den 2 juli fick jag en kommentar. En helt vanlig kommentar där en tjej skrev att jag hade en fin blogg och bad mig gärna gå in och kika på hennes nystartade blogg. Jag gick in dit och gav en kommentar och önskade henne lycka till med sin nya och fina blogg. Samma dag fick jag en kommentar till av samma tjej, hon gillade en bild som jag hade ritat själv. 3 dagar senare får jag en kommentar till, hon gillar min bikini och frågar vart jag köpt den. 2 veckor senare kikar hon in igen och tyckte om ett linne jag hade köpt och frågade även då vart jag hade köpt den. Dessa kommentarer är helt vanliga som vi ser, läser och skriver sådana varje dag. Och jag svarar självklart henne och går in och kommenterar hennes blogg.
 
Den 28 Juli, jag skrev ett helt vanligt inlägg på min blogg och hon svarade "Åh vad gott! Och vilka minnen det väcker från när man var liten. Det var längesen jag åt klappgröt! Muums" och 2 dagar senare "Jag längtar till att få läsa vad du har att berätta! Fina du." dessa kommentar kanske ni tycker är helt vanlig men nej. Efter att ha gått in på min blogg flera gånger och gett mig fina kommentarer så ville jag veta mer om denna människa som gör samma sak som jag. Går in på bloggar, skriver fina saker som man verkligen menar och bryr sig om andras bloggar och personen som sitter bakom. Det gör enbart bloggare med STORT hjärta och medkänsla. Inte ger samma kommentar som alla andra får, ex "Hej, hur mår du idag?", "Hej, vilken fin blogg"... och sedan efter någon vecka ser man samma kommentarer från samma tjej på min blogg igen. Då vet man att personen i sig inte är seriös eller försöker bara att jobba upp sin "status".
 
 
 

Jag vill nu berätta för er om denna HON jag har skrivit om och tillägna detta inlägg till min nya, fina och underbara vän, Caroline Ekholm. Vi har enbart kännt varandra lite mer på riktigt i några dagar men känns som mycket längre än så, vi kan redan prata om allt mellan himmel och jord. Tyvärr är avståndet mellan oss ett litet hinder att ses men en Stockholms horse show eller en Show i Göteborg är redan bokad!! Jag planerade redan igår att jag skulle skriva ett fint inlägg om denna underbara människa och nya vän som bloggen har gett mig, men hon hann före.
 
 
Jag är så glad! Jag har hittat en stor inspirationskälla som ger mig sådan glädje varje dag =) Vad härligt det är när man får lite förändring i vardagen. Dock är min inspirationskälla lite långt bort från mig, men en vacker dag så ska jag stå där bredvid den personen och känna ännu mer lycka!
 
 

Jag svarade med gråten i halsen
 
Fina, underbara, vackra Caroline. Du vet väl att när svanen hittar sin andra hälft lämnar de aldrig varandra! De är varandra trogna till livet skiljer dem åt och sprider värme när hårda tider sveper förbi. Du är MIN svanvän, lika vacker och sällsynt. Det var Du som fann mig men jag kommer aldrig, aldrig lämna dig!! <3
 
 

Jag vill dela med mig utav denna fina och helt magiska upplevelse. För vad kan vara vackrare än att finna en vän, en själsfrände och någon som man kan öppna sitt hjärta för?? Jag vet att vänner växer inte på träd, och hittar men en i ett träd så kan de vara ruttna. Tyvärr märker man inte det på utsidan fören man har tagit ett bett. Alla går vi igenom falska vänner, få stå emot elaka kommentarer och kastad skit bakom ryggen. Jag hoppas bara att alla en dag finner sina riktiga vänner, de som finns där och stöttar en när tråkiga saker inträffar och kan glädjas när något fint har hänt.
 
 
 
 
Det här är jag och min vän Caroline, ni finner bilden på hennes blogg HÄR, gå gärna in och lär känna en otroligt vacker människa. Både på insidan och utsidan =)
 
 
 
 
 
 
 


Min skatt <3


 
 
 


Älskar tecknat!!


 
 
Nu blir det Croodarna!!!
 
 


JAG SKREEEK!!!


 
HUGGORM PÅ STRANDEN!!!!
 
JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA PAPPA!! Som gjorde dagens räddningsinsats!! You ROCK Dady!! Inte första gången han jagar huggormar. Jag och syrran skrek då han ringlade förbi våra fötter!!
 
Men vi vågade ta lite bilder ;-) haha!!
 
 
 
 
 


Familjemys <3


 
 
Vid sjön i Småland!!
 
 


1, 2, 3...... =)


 
 
 
 NU ÄR MIN BLOGG till 90% KLAR!!!! =) GRÖNT ÄR SKÖNT!!!
 
 
 
HA EN STRÅÅÅLANDE DAG!!! <3
 
 
 
 
 


En gonattpuss..


 
 
och "nattamacka" :)
 
Åkte hem till mor och far ikväll men kunde inte låta bli att åka förbi mina trollungar. Så fort jag körde in på vägen tryckte jag ner bilrutan och ropade på mina älsklingar. Corvette for upp som en raket med huvudet och gick direkt mot bilen och Cassador hängde med. Aaaaw, det är kärlek, de hade saknat sin mamma :)) Massa pussar blev det och lämnade lite hö från stallet så de kan redan nu vänja sig och sin mage för omställningen. Hästar är väldigt känsliga när det kommer till byte av grovfoder, va alltid noga med det!!! :) Jag gick och plockade lunchpåsarna fulla med gräs i två veckor innan betet och gav de säkert runt 8kg gräs och dagen, haha, tunga var de ialf. De hann faktiskt bli lite runda på det, för jag tror inte sadelgjorden krympte.
 
 
 
 


Någon som är sugen??


 
 
 
 
Jag världens bästa jobb, tycker min familj och magen min ^^


Söt som socker


 
 
 
Tror jag man blir om man äter mycket glass. Mmmmm älskar glass, alla former och smaker, nästan ialf =) Ny favorit är den blåa marshmallows glassen =D YUM YUM säger jag bara, har ni inte smakat den MÅSTE ni leta upp den. Finns även hela bitar i...mmmm!! När jag gick med den glassen på stan stirrade alla barn på mig, eller haha, min glass.
 
 
 
 
 


It is enough now!


 
 
5 hela veckor räckte verkligen gott och väl med vila för både mig och hästarna. Man behöver ibland lite avstånd till det verkliga livet för att kunna komma tillbaka med nya krafter och sakna det lite. Hästarna är bara 5 och 6 år och behövde verkligen lite betsvila för både kropp och knopp, då Cassador nu i slutet va helt crazy i galoppen och varje gång vi skulle hoppa. Han har nämligen ingen gräns denna häst! En normal häst som kanske är lite seg i kroppen eller kanske har lite ont någonstans visar ofta det tydligt. Men Cassador kör på hårt som tusan som om han vore, SUPERMAN!! Så betesvila i 5 veckor var verkligen något han behövde. Han har fått den bästa vilan en tävlingshäst kan få, hur många idag vågar släppa fina tävlingshästar på bete i stora hagar?? Inte utomlands ialf men i Sverige gör vi det till en viss del. Så fort det kommer upp i de största klasserna och prispengen är alldeles för stor så vågar man inte riskera hagskador, helt fullt förståligt. Så detta kanske var Cassadors första och sista lång abetesvila, ja vi får väl se. Han har nämligen väldigt dålig koll på sina fötter när det inte ligger något hinder i vägen, för hoppa det vet vi alla nu att han kan. När jag fick hem honom visste han inte ens vad en hage va och hur man skulle bete sig. Stackars häst, undrar hur han har haft det i Holland. Boxhage?!
 
 
Så nu är det snart dags för att dra igång livet på hästryggen igen, ja menar, jag har ju väntat hela livet på mitt nuvarande liv så ingen mer vila nu. Jag var aldrig bortskämd eller hade möjlighet att ha egen häst när jag var liten. Så jag missade hela ponnytiden och youngrider på tävlingsbanan, FINE!! Men jag har bara börjat, jag har en lång väg kvar men jag SKA kämpa, med blod svett och tårar om så måste. Jag vill och jag kan, ingen ska få stoppa mig!! Jag har verkligen 2 helt grymt fina unghästar som har hela framtiden framför sig. Måtte de får vara friska och krya och behålla glädjen i hoppningen och tävling. För de älskar detta liv precis som jag, tävling, press och VILJAN att lyckas, viljan att bli felfri. Mina hästar gör alltid deras bästa på tävlingsbanan, Corvette har däremot inte haft samma glädje på hemmaplan men det är inte alla hästar som kan koncentrera sig när de tävlar hemma. Men Cassador, ja ge han något omöjligt så tar han det med storm =)
 
 
 
Först tävlingen nu bli v.35 !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Flitig som en myra


 
 
Idag satte jag för första gången på 5 veckor ALARM på mobilen =D haha!!! Men 9 är ju inte så sent dock så slutade jag jobba 01:00 inatt så lite sömn behövde jag allt. Idag var det nämligen dags att åka till stallet och fixa och dona lite, då har man inte tid att känna efter på morgonen om man är sjuk. Men jag mådde ovanligt bra i morse, jag som aldrig är sjuk, never ever. Men då brukar det komma som så här, PANG - SJUK - och sedan frisk väldigt fort igen. Idag har jag ställt i ordning det mesta i stallet, boxarna är fixade med nytt spån, hinkarna är tvättade och likaså foderhinkarna, blää för allt fågelbajs överallt. Skönt att göra allt i god tid så slipper man står med allt när hästarna kommer hem <3 åååååå saknar galet mycket efter dem, undrar om de saknar mig!? hehe...
 
 
 
 
 
 
 


Idag ska jag äta kattmat ;)


 
 
 
 
 
 
 
Här har vi den slutliga måltiden med kattmaten ;) Det blev tonfisk med ris, gurka och sedan gjorde jag en god röra med gräddfil, ananas och pesto. MMM!!! =) Jag älskar nyttig mat, det smakar så mycket bättre och man MÅR SÅ mycket bättre =)
 
 
 


Envis som en Oxe!!


 
 
 
 
Arbetsmoral, ja men självklart!!! Sovit runt 10 timmar (vilket aldrig händer), legat sedan och tyckt synd om mig själv, inte svarat i telefonen när 100 har ringt mig just idag, tryckt i mig mat jag inte vill ha för jag orkar inte laga något annat, tittat på den sämsta filmen ever!!!! Vilket bra plåster på såren!! På allt detta så står man ut hela jobbpasset på först 8h och sedan ÖVERTID 1 timme. Huuuu jedamej :) Då blir det spännande o se om jag lever i morgon :D
 
 
GOOODNATT mina fina läsare, hoppas ni har borstat era tänder innan läggdags <3
 
 


Vatten o bröd =(


 
 
Ingen familj som bor nära mig och kan ta hand om mig när jag är lite sjuk och inte orkar laga mat. Men jag fick till lite soppa med nudlar, örter, vitlök, gräslök och lite krutonger som pricken över i:et. Jag tror jag har pussat för lite på mina hästar, är nog bäst jag tar hem min medicin nu så jag kan bli frisk. Massa håriga pussar och underbara turer på ryggen!! =)
 
 
 


Inte min dag idag..


 
 
 
Idag orkar jag verkligen ingenting, legat i sängen hela dagen och inte gjort många knop. Folk har ringt men jag kan inte prata så vad lönar det sig att svara =(
 

Tänker även på alla våra djur och minst sagt våra underbara hästar där ut, tänk om vi skulle vända på det. Tänk om alla hästarna i världen fick chansen att göra det vi gör mot dem. Jag hoppas att jag ger mina hästar det dem behöver och att de tycker om mig för den jag är och mitt sätt att hantera dem. Jag tror nog det ialf =)
 
 
 
Omvända roller, hade kanske kunnat se ut så här
 
 
 


Det gör sååå ont i mig att se detta!!


 
 
 
Jag mår så dåligt när jag ser djur men speciellt hästar som far så illa som denna underbara lilla häst. HUR KAN MAN GÖRA SÅ HÄR??????
 
 
Rym lilla häst, rym din väg. Jag skulle så gärna vilja ta hand om dig!!
 
 
 
 

 
klicka HÄR för att se videon!
 
 
 
Ni som är känsliga titta inte!! Man kan till och med höra hur han lider.... =(
 
 
 
 
 


Nej! Det får inte vara sant!


 
 
På jobbet nu kände jag att det kröp i halsen och sedan när jag skulle prata så blev jag hesare för varje gång. Hallå eller?! :( Jag har varit hästledig i snart 5 veckor och NU tänker du krypa fram och göra mig sjuk!! Det tänker jag inte acceptera, å nej!
Ligger i sängen nu och tycker synd om mig själv och min tjocka hals. Fick även ett halvt anfall då jag knappt kunde andas. Men jag är ju optimist så jag är frisk när jag vaknar ^^, in my dreams! Tror säkert att jag har pratat alldeles för mycket denna helg då jag har haft besök av mina fina vänner från fredag-måndag, så nu får jag ki för det. 
 
Jag har även funderat mycket på det jag la ut på bloggen idag, jag ångrar absolut inget utan tvärtom. Jag ville skriva mer... Jag har haft några som hört av sig och de känner igen sig i det jag skrivit. Jag kanske sakta men säkert göra denna blogg till en lite mer personlig med små tankar, funderingar och även egna upplevelser. Den som väntar på något gott, vill inte vänta länge men håller ut ett tag ;-) 
 
 
Så här funkar det för mig och Cassador, men han får hålla i kartan. Jag sitter på och åker med ;-)
 
 
 
God natt <3