Bete + vila = Fina unghästar


 
 
HEJ OCH VÄLKOMMEN FREDAG!!!
 
Bästa dagen på hela veckan ;) Kan även berätta för er att det var även den bästa dagen på Corvettes rygg på mycket länge. Som ni såg i förra inlägget så åkte dressyrsadeln på idag. Jag älskar verkligen att rida i den, kanske inte den bästa sitsen och ser säkert inte ut som en dressyrryttare men va gör det?! Sadeln gör att jag kommer åt hästen på ett helt annat sätt än i min hoppsadel. När jag verkligen vill jobba igenom hästarna på marken så använder jag dressyrsadeln. Den ligger heller inte och trycker fram utan hästen har mycket mer frihet och kan röra sig bättre i en dressyrsadel.
 
Tillbaka till Corvetten, hon, OH MY GOD, hon va så jäkla fin rent ut sagt. Dessa moments önskar jag verkligen att någon kunde filma. Jag skrittade först ut en rund, sedan jobbade jag henne länge i skritten i ridhuset med fiberunderlag <3 Små volter som blev stora och stora volter som blev små. Flyttade henne mycket för skänkeln, jobbade riktigt igenom henne med skänkelvikningar längs sidorna men även snett igenom. Hon va grymt sammarbetsvillig idag, hon ville verkligen väl och jobbade på som tusan!! Joggade henne bara en liten stund för att sedan jobba mer i galoppen. Bra tempo hade vi, inte för kort men heller inte dra iväg. Galopperade längs långsidorna, la några mellanstora volter och avslutade varje varv med att jobba henne rund och fin på en stor ring i mitten. Ååååååå vad man bara älskar dessa hästar när de ger så mycket och JAG, lilla, gröna, amatören jag, har gjort ALLT själv med denna fina "galna" gråa lilla häst!!! =)
 
Cassador va lagom taggad idag, huh så skönt. Men han var också sååå superfin och samarbetsvillig med. Jobbade han lite samma som Corvette men flyttade han lite mer i traven och även i galoppen sidleds snett igenom. Han har såå lätt för allt som har med dressyr att göra. OM jag skulle vilja satsa på dressyr skulle han nog kunna gå väldigt långt, han är ju trots allt dressyrstammad. Men om hästen själv får välja... så väljer han nog att vi satsar på hoppning först =P
Det var även två tjejer som hade dressyrträning för Bissan samtidigt. De vet nog om att jag är hoppryttare.....eller?!.....=P
 
Jobbade inte hästarna megahårt idag, jag red igenom båda så som jag vill ha dem. Det är riktigt skönt att sluta ett pass med en häst som fortfarande är pigg och inte svetten rinner om dem. Samma sak som jag skrev igår, jag tror inte att det är bra för unghästens kropp och knopp att man rider dem hårt varje dag så de är helt slut och svetten rinner om dem. Jobbar man upp dem rätt så orkar dem mer och tycker samtidigt att det är roligt. Jag hade även morgondagens hoppning i bakhuvudet, ville spara på krafterna då det blir lite mer banträning i morgon och lite högre höjder. Vi ska ju trots allt iväg och tävla nästa helg så bäst att trimma tillbaka det som fanns innan betet.
 
 
 
Här kommer ett gäng härliga bilder från betet, tack vare deras vila och massa gott gräs verkar de riktigt fina och taggade på att jobba, mina fina trollungar =)
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite kärlek fick Cassador smaka på =)
 
 
 
 
 
 
 
Lite pussar från hästarna...
 
 

 
 
 
 
...och deras mamma <3
 
 


Postat av: Li N
2013-08-23 - 14:42:56

Underbara bilder!

URL: http://linester.blogg.se


Postat av: molly - jmphoto ♛
2013-08-23 - 22:01:41

Haha åh så härliga bilder! ni ser så fina ut ihop! ^^

sv: ja visst är det! I kroatien, en liten "stad" utanför makarska :D

tack så mycket, detsamma!!

URL: http://jmphoto.webblogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: