Mina två ögonstenar <3


 
 


Massa nytt i helgen =)


 
 
Händer en massa saker nu i helgen, ska bli sååååå mysigt när helgen kommer!!! Längtar!!! Ny bloggdesign ska påbörjas, även ett nytt namn på bloggen kanske!? Headern ska göras om, jag ska lägga ner mer arbete med min sponsor, även min sponsor PerlStoft ska finnas med i den nya desigen och alla som jag jobbar med genom bloggen. Jag tror på min blogg, jag tror på mig och hästarna, jag hoppas att ni gör det med och finns där i alla lägen! Jag har påbörjat en resa, men den har inte kommit på långa vägar ens halvvägs...
 
 
 


"YOU SHOULD NOT PASS"


 
 
 
Då gav jag och Corvette oss ut på en lång skrittrunda, hade jag tänkt ialf. Precis när vi kom upp från stallet möttes vi av detta stora träd som låg mitt på vägen, även fler träd vid sidan och bakom. Jag tänkte inte mer på det utan skrittade runt på min superduperpigga brumbrum Corvette som inte va det minsta trött efter gårdagens hoppning. Hon blev livrädd för en stor plastpåse som hade blåst in i staketet och flög upp i luften flera gånger och vände 180 grader, som tur är stegrar hon inte så högta utan mer vänder med lite luft från marken. Envis som jag är och lite hård mot henne men med lugn röst och klappande hand så SKA hon förbi. Frustandes och klok som hon är brukar hon göra sm jag vill, väl förbi så var det inte så farligt. Men sedan när vi kom till skogen såg vi träd liggandes överallt och det är riktigt trist att inte kunna ta sig igenom då vi har våra stigar vi får rida på och löparna har sina. Även om jag brukar låna deras stigar men lämnar alltid tillbaka dem i god tid så ingen hinner se oss ;-)
Vi fick som sagt lite nya hinder på vägen och skuttade över lite stockar som Corvette tyckte va jätteroliga, men sen tog det verkligen S T O P P ! !
 
 
 
 
Det ser kanske inte så högt ut med de grenar och träd ni ser på bilden är runt 2 meter ovanför ytan då stigen går ner i en liten dal, så nej tack. Det blir ingen studs idag inte ;) elle limbo för det hade nog skruttan föredragit!
På vägen tillbaka märkte jag hur det började blåsa mer och när vi var vid den läskiga plastpåsen så hade skogsarbeterna kommit och skulle plocka bort det stora trädet med maskiner, motorsåg och allt. Då har jag faktiskt förnuftiga hjärnceller som talar om för mig att ta en annan väg, så vi viker av lite tidigare då min häst är mer på tårna än någonsin.
Jag hatar hästar som trippar,  jag fullkomligt förbjuder de att göra det!! Båda mina hästar har lärt sig att länga sig i skritten om de vill knata på, många sitter och håller sina heta hästar men lär de länga tyglarna så de får chansen att länga på steget. Corvette har en riktig brumbrum skritt och när Cassador kom hade han inte en blekaste chans att vara i närheten av Corvettes skritt, men efter 2 års jobb på marken, så vinner han faktiskt över henne ibland, ja i just skritten ;) Jag själv trodde inte det va möjligt, han va riktigt kort och så fort han ökade en millimeter så började han trava. Men mycket jobb och mycket skogsridning har gjort han lång, låg och möjligheten att kunna sträcka på sig. Förstår mig inte hur de rider i Holland men kort, kort, kort är nog en huvudingrediens i alla gångarter och lägen.
Eftersom det började blåsa mer och mor i luren som talade om att det skulle komma in en liten storm idag så tänker jag inte riskera Cassador i skogen. Det kan faktiskt komma träd i efterhand av en liten vindpust, de som Simone gjorde grovjobbet med men inte lyckades ge de sista puffen. SÅ va RÄDD OM ER när ni rider ut i skogen nu, hör ni något som knakar så SPRING eller full fräs framåt!! Så jag fick aggera skrittmaskin i ridhuset, Cricke höll träning för smp knattar och hade massa bommar och hinder överallt så Cassador fick chansen att skritta öven massa bommar och även lite högre, det gjorde skrittningen lite roligare och inte en enda gång bet han mig. Underbara häst <3 Han har nog börjat gilla mig, på tiden efter 1,5 år.....
 
 
 
Min vackra 6 åriga kille, Cassador!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Så jäkla taggad, nu kan 2014 komma!!!!


 
Mina hästar älskar mig så mycket så de vill äta upp mig, hoppas att det är därför ^^ Min toffs i Corvettes mun och mitt hår i Cassadors... <3
 
 
 
 
Fullt ös idag med, men jag tog en liten sovmorgon till 7.50 ^^ Sedan drog jag till stallet, satt och tittade i Hippsons grymma övningsbäcker efter lite inspiration. Gick in i ridhuset och byggde fram en egen liten markarbetsbana. Idag hade vi travbommar på kortsidan, på ena långsidan 3 kryssräcken med 10,5 meter mellan varje, alltså 2 normala och 3 tillbaka. På den andra långsidan hade vi 2 galoppbom till kryss och 2 bom efter, cirka 3 mellan varje bom. Sist hade vi två oxrar snett igenom med 17,5 mellan och det blir 4 normala och 5 tillbaka. Vi hade alla hinder på låga kryss, lågt menar jag 40 cm. Mina har inte problem med några höjder och jag vill lägga all min fokus på att markarbetshoppningen ska sitta innan vintervilan. Anna red Corvette, en utav småtjejerna som hjälper mig med dem. De har aldrig hoppat dem innan och nu när jag kunde va med tänkte jag hon kunde få något lite mer att bita i än ridskolehästarna. Corvette va ju verkligen sitt rätta jag, lite småtjurig i galoppfattningen och suuuperpigg efter hinderna. Stackars Anna som slet med henne samtidigt som jag körde med dem, men jag va riktigt nöjd i slutet och Anna kämpade på riktigt bra och det sa jag även till henne även om hon inte själv va så nöjd. Men säger jag att det är bra så menar jag det, om det blir tokfel med mina hästar säger jag det. Jag är stenhård med det!!!! Anna skulle iväg snabbt sen så jag red Cassador själv, först kom min hovslagare in och hon frågade om hon fick rida honom och jag blev först lite chockad, men haha. Självklart! Mina hästar är så snälla och Cassador har inte lyckats slänga av mig än ;) *peppapeppa*. Hon hade verkligen en skön stil, söta och goa lilla Sandra. Men hon hoppade något skutt och hon gillade honom skarpt!! Sedan gick Corven ut och fick nya skor av Sandra medans jag tuggade på själv inne på banana, klockan va nu mycket och jag kände att jag egentligen skulle hoppa av och vara färdig, men nej jag kan verkligen inte gå ut från ett pass förens det känns bra. "Ge man sig in i leken får man leken tåla" Alltså har man byggt fram och värmt upp och hästen inte riktigt lugnat sig så får man bara jobba på... ;) Sedan PANG BOM YAAAAHOOO, vilken fin häst jag haaaaar!!!! Egentligen VILKA men eftersom jag la all min energi på Cassador, red närme 1,5 timme idag och shit mama vilken fin häst jag har. Visst vet jag det och tydligen alla andra men när man får den känslan, jag blir inte lycklig av att hoppa 1.30 med honom för det vet jag att han kan och har kapacitet för mer än så. Men när man har satt upp en bana blandat med travbommar och krysshinder på 40 cm och han i slutet tuggar på till en minioxer, stampar av precis innan hindret, hoppar runt och fint med sänkt huvud, landar, tuggar på fint med 5 galoppsprång tillbaka till nästa kryssoxer. DET ÄR EN VINST FÖR MIG!!!! <3 <3 <3 Han va så harmonisk idag, speciellt efter, fast det är han alltid efter han har jobbat och kännt själv att han gjort bra ifrån sig, vilken härlig häst han är!!!! =)
 
 
 
Den här bilden gillar jag, 3 små goa tjejer som fixar och man kan se att Cassador njuter =)
 
 
 


Mycket gjort idag!


 
Idag började jag med ett tidigt pass på Cassador, red över 1 timme, skrittade nog i 30 minuter i ridhuset och trimmade genom honom ordentligt. Jag la säkert 5 minuter på galoppen i slutet då han va så himla mjuk och fin tyckte jag det räckte. Det va då inget fel på energin, han har så fruktansvärt med energi denna häst, han blir aldrig trött, nästan :) Corvette fick vila helt då hon nog inte sovit så gott inatt, hon va inte riktigt sig själv. Ser man i ansiktet, så lillan fick ta det lugnt.
 
Väl hemma kokade jag ihop en kalops, slängde in två müslibröd...mmm :) och smällde en film samtidigt. Det satt fint, riktigt bra dag!!
 
Har även fått alla bilder som jag ville ha, men inte laddat upp dem så ni får ett smakprov :)
 
 
 


Hästarna mår bra


 
 
Nu har stormen lugnat sitt hektiska temperament, fyyhuu som det har blåst. Jag har ändå haft skydd från ett stort företag, nybyggt, på 48000kvm, men ändå har blåsten tagit sig in och gjort sönder stora portar på jobbet. När vi satt och åt vid 20-tiden så skakade väggarna och fönsterna, man kunde även höra taket knaka och susa, precis som det kunde lyfta närsomhelst. Så jag fick ingen ro på jobbet och stack så fort de släppte oss efter 22.00 och jag åkte direkt till stallet. Hade med mig en påse äpple så alla hästarna fick varsitt! Hästarna kändes lite obekväma med blåsten men relativt lugna. Myste och pussade på mina hästar, även katten tittade fram och Cassador önskade att denna kunde bo i hans box. Det är så härligt att se Cassador med andra djur för han bara njuter. Katten va till och med framme och hälsade på mig och Cassador snabbt och Cassador blev så glad.
 
Nu ska jag sova, sova med suset i väggarna... :)
 
 
 
 
 


Kaos i Halmstad!!


 
 
Johanna ringde som jobbar i stallet, våra stora portar hade blåst upp och det va kaos i stallet. Det blåser 36m/s i Halmstad, träd och olyckor överallt!! Stora portar har blåst sönder inne i företaget, väggarna skakar och fönsterna!!! :( chefen släpper oss nog inte tidigt då det är säkrare att stanna kvar..


Stormen SIMONE!!


 
 
Våra hästar kom ut på förmiddagen, men de kommer att plocka in dem igen vid 13.30. Hästarna själva kommer säkert att acceptera det än att stå i detta regn och oväder. Vi har många unga hästar i vårat stall och behöver vara ute och röra på sig, men idag tror jag att alla vill vara inne och gotta sig. Så vi som varit där på förmiddagen har hängt en extra påse hö på dörren som kan ges vid insläppstiden. Hoppas nu att ni alla är rädda om er och GE ER INTE UT och trotsa en storm, den där tröjan kan vänta, träningspasset kan du göra i morgon och mat har du redan i kylen, om inte låna något av grannen. Det är tyvärr bara vi som ska jobba som måste ta oss dit eller hem, men som tur är ligger det inte långt borta.
 
 
Ni kan följa en LIVERAPPORT på aftonbladet.se
 
 
 


Ruskig dag!!


 
 
Det är inte bara vädret idag som gör en orolig....
 
 
Idag skulle jag och Ella skritta ut barbacka på hästarna men Cassador betedde sig konstigt. Först tog jag av han täcket, gjorde han inget. Jag borstade igenom hela hästen noga, ingenting hände. Sedan la jag på ett regntäcke då det började regna och vi ville ut i skogen, då började han sparka med vänster bakben upp mot magen, jag blev arg och rädd då han aldrig sparkar annars. Jag tog av han täcket och rörde med handen vid skapet och flanken, han ryckte i pälsen och kickade med bakbenet. Nu blev jag riktigt orolig, så fort han visade att det va vid magen så tänkte jag direkt att det kunde vara något invärtes....?! Även om jag haft honom i 2 år så kommer han från ett främmande land och man vet inte vad han har varit med om. Sedan kan ju allt hända här med, mask i magen (dock så tog jag täckprov förra året och det visade minimalt och har avmaskat honom två gånger i år), annat som händer i magen. Hästar kan ju få som oss människor, Cancer och många andra sjukdomar. Om han inte slutar tänkte jag, så åker jag in med honom. Han är alldeles för värdefull för att bara låta va, skillnad tycker jag det är när man ser vad felet är, på benen ex sår, svullnad m.m. De kan man ge lite tid och se hur det ändras, men magen. Hua, ja jag fick verkligen kala kårar. Medan Ella skrittade Corvette så gick jag upp till lilla ridhuset och släppte honom. Tänkte att jags kulle longera men vill inte att han fastnar i någon lina om det är något. Så jag släppte honom i ridhuset och han brallade först lite, sedan travade han en stund och sist skrittade han länge. Gick fram och nosade på mig några gånger men jag lät han va, tänkte om det hade varit något så hade han rullat sig, visat att det gjorde ont i magen men som tur va gjorde han inte det. Han va helt normal. Gick då ner mot stallet och då såg jag att Maggan och Carola va i stora stallet, dessa damer är äldre, visare och har massvis med kunskap. Carola sa direkt att han va uppdragen, och visst är han den lite mer atleta typen men han brukar inte se ut så vid skapet sa Carola. Maggan drog igenom handen på honom en bra stund, i början ryckte han med pälsen men sedan inget alls. Maggan trodde att det va en helt vanlig, men jäklig ful en, älglus. =/ =/. Hans symptom stämde in på det, hon sa att det är något som sitter i pälsen eller har med skinnet att göra. Vi kollade igenom honom men hittade inget, jag drog på honom regntäcket och Maggan erbjöd sig att hålla ett öga på honom då hon skulle va i stallet ett tag till. GULD VÄRT!! Det är dessa dagar som nackdelarna med att stanna kvar väger över av fördelarna, dessa otroligt duktiga och kunniga människor kommer jag aldrig att komma i närheten av!!
 
 
Min fina skatt, inte ska du vara orolig! Hoppas det slutade nu och om det va en älglus hoppas jag den är borta <3
 
 
 
*     *     *     *     *     *     *
 

Älgfluga, hjortfluga eller älglus (Lipoptena cervi) är en art av lusflugor (familjen Hippoboscidae). Flugan är en blodsugande parasit som främst lever på stora hjortdjur såsom älg, hjort och rådjur, men kan också förekomma på hästar.

Vuxna älgflugor är vanligen 5 till 7 millimeter långa. De vuxna insekterna börjar söka värddjur efter kläckningen i augusti-oktober. Den till kroppsformen platta flugan landar på sitt värddjur och bryter av sina vingar för att leva resten av sitt liv på värddjuret. Därefter kryper den in i pälsen och suger blod. Den släpper sina larver till marken och dessa blir flugor på hösten. Den kan lätt ta miste på sina värddjur och människor, som även kan bli bitna, men den kan inte använda människoblod för sin utveckling. Flugorna tros inte bära med sig några farliga virussjukdomar; dock kan betten ge klåda och svullnad, och flugorna kan vara bärare av bakterien Bartonella schoenbuchensis, som kan ge upphov till hudinfektioner, även hos människor.

Älgflugan är svår att bli kvitt när den väl landat eftersom den är både flat, tjockhudad och försedd med rejäla klor på sina fötter som den kan hålla sig fast med. Den kilar snabbt in under kläderna och gömmer sig, och den är nästan omöjlig att slå ihjäl med handen. Hamnar den i håret kan det krävas en kam för att få bort den.

 
KÄLLA
 
 
Någon som varit med om dessa läskiga smådjur?? Jag vet att Corvette hade det när hon var liten och bodde en bit utanför Halmstad där det fanns massa älgar. De kröp i pälsen och va riktigt läskiga och svåra att fånga... huua!!
 
 
 
 
 
 
 


Mina två <3


 
 
Dessa två underbara skapelser, mitt allt... Ni får verkligen livet att slå gnistor, ni skiner starkare än solen och ni får verkligen jorden att snurra.


Corvette <3


 
Här kommer lite bilder på Ella och Corvette..
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna otroliga häst är också en evighetsmaskin men hon har huvudet på rätt ställe, ett lite kallare och kyligare. Hon är en mycket klok och försiktig dam när det kommer till hoppningen. Hon visar sig verkligen värd det hoppdiplom hon fick på 3 årstestet. Hon må vara en liten häst, inte många hade höga tankar om henne när hon va liten, inte alla som förstår sig på henne. Men jag har kännt henne sedan hon va 3 månader, våra band är väldigt starka och vi är grymt lika. Vi är envisa, ensam men stark, livsglada, kloka, förnuftiga, avvaktande, snälla och har massa kärlek att ge. Dock så skiljer sig en sak, hon är förbannat tjurig på alla sina jämlike. Som tur är, gäller inte det oss människor. Corvette är otrolig individ på alla sätt, en väldigt klok häst när det kommer till hoppning. Jag ser verkligen fram emot nästa år då vi ska starta avd A gör första gången men var sak har sin tid. Jag kommer aldrig någonsin pressa oss till något vi inte är redo för. Var sak har sin tid och för mig, och även mina hästar, så är det viktigaste att vi har roligt. Jag älskar livet, att tävla och mina hästar, även dem älskar sitt liv och livet som hopphästar.
 
 


Cassador <3


 
Det var en läsare som önskade bildbomb, så här kommer din önskan..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cassador har inte hoppat sen Flyinge. Jag har gett både han och mig vila, mest för mitt huvud. Idag valde jag att blanda trav och små hoppövningar. Vi hade bara låga hinder, då jag vet att Cassador kommer att vara överallt. Jag har även provat något nytt idag, ni vet att jag inte gillar att spänna in hästen på onaturliga sätt. Men eftersom jag nu anser att han mår sämre, gör det värre för oss båda i hoppningen så vill jag hitta en lösning där han blir lugnare, får bättre språng och styrka. Idag va en magisk dag, visst va han lite tokig, eller mycket, hade ben och kropp lite överallt. Men med tanke på detta, ett litet gummiband, så va han helt fantastisk!! Jag jobbade igenom hon först i trav och skritt utan gummibandet, jobbade han länge i traven och han va så samarbetsvillig, till 1000. De va som Ella sa, "Bryr han sig inte längre om de läskiga hörnen?" Nej, han lägger all fokus på varenda liten bom i ridhuset. Om ni har något annat tips på hjälpmedel än gummiband får ni gärna hjälpa mig, då jag inte har alla hästar hemma där. Jag kommer enbart att vilja använda det vid markarbetshoppning och låga höjder, ge han styrka där först. Han är en fantastisk häst, lite överglad och har egentligen lite för mycket energi och glädje. Men jag vet nu att vi är menade att vara tillsammans för vi förstår varandra och vi ska bli ännu starkare!!!
 
 
 


Jag kunde inte sluta le......


 
 
Idag var den bästa dagen på länge, säkert både för mig, Ella och lilla Sis. För mig var det en kick av glädje, kärlek och massa lyckorus. Mina hästar är den bästa medicinen för lycka, livsglädje och vänskap.
 
Idag hade vi bestämt att vi skulle hoppa och jag gjorde en liten övning som innehöll både travbommar och småhinder. Mina hästar har inte hoppat ordentligt på några veckor, och det visade de med glädje, tokigheter och massa bus. Ella hoppade Corvette och jag Cassador, lilla Sis fick trava av Corvette i slutet och skritta henne. Å ni skulle sett hennes leende, det var flera dagar sedan jag såg det sist <3 <3
 
 
1. Banan börjar med att trava över 3 travbommar, direkt efter fattar ni höger galopp, tänk på att inte glida ut på spåret utan fatta galoppen på rakt spår.
Jag tycker det är bra att börja med en travövning då många hästar, speciellt mina är så överladdad med glädje och måste lära sig att det inte alltid börjar med galopp.
 
2. Sedan kommer ni på 2 krysshinder där man kan välja avstånd själv. Vi hade 22 meter mellan då vi enbart hade väldigt låga hinder och ville komma tillbaka på 6-7 galoppsprång.
En linje med rätt antal galoppsprång kan vara nog så svårt, vi hade kryssen på 40 cm och mina hästar va mer vilda än lugna, men en riktigt bra övning som ska sitta som rinnande vatten sen.
 
3. Innan ni kommer till de 4 travbommar som ligger på kortsidan så saktar ni av till trav. Är era hästar lika pigga som våra så kan man lägga en volt efter bommarna och komma på travbommarna igen. Corvette får vi styra in i väggen då hon va så glad och gick inte att få stopp på först, men trots detta så bryter vi inte banan, ger inte upp utan man måste ge hästarna tid och använda sina knep.
 
4. Direkt efter travbommarna fattar ni galopp och kommer på den övning som ligger på långsidan, 3 galoppbommar med 3.2m mellan till en kryssoxer.
Denna övning ska man komma lugnt in på och sedan låta hästarna sköta det själva, en liten rullande övning som ger de mycket självförtroende.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mina hästar va lite övertaggade idag och Cassador hoppade över varje bom i övning 4, han tog lite galopp bland travbommarna men skötte sig mycket bättre än vad jag trott. Corvette va en riktig pärla och jag hoppade henne en sista runda i slutet, så himla fin hon är. Hon är som en klocka, när man startat den stannar hon inte fören man trycker på paus. Cassador är den samma bara att han är mer som en ångvält, han lägger fortfarande energin utanför kroppen. Idag slog det mig också, att jag och Cassador är mer sammansvettsade än vad jag hade trott. Vi bytte nämligen häst i slutet då Ella är jätteduktig på att rida och jag vill att hon ska få chansen att lära känna båda hästarna, från topp till hov. Men hon klarade inte av att hoppa Cassador idag, efter två försök så kände jag att det får vänta. Tids nog kommer hon att lära känna den otrolig individ, en dressyrhäst som verkligen ger 200 procent innan hinderna och vet man inte hur man ska hantera denna energi...
 
 
 
 
F I L M och MASSA  B I L D E R kommer upp ikväll <3 
Kommer även att skriva mer om hästarna, från igår och idag, känslan och kärleken till dessa vackra, håriga, bustroll <3
 
 
 
 
 
 


Då var det dags :)


 


Söndag och massa uppdatering!!


 
 
Igår va en helt vanlig dag i mitt liv, fullt upp hela dagen och På kvällen när jag skulle ha tid att blogga umgicks jag med min syster som inte mår så bra <3
Så idag ska jag berätta om hela gårdagen och dagen, men först stallet och lite hoppning. Hoppade lite igår, de har inte hoppat på några veckor och jösses va glada mina hopphästar blev. Syrran följer med till stallet och tar massa kort med, så bloggen ska skina lite senare!! :) Ha nu en kanondag!!
 
 
 
 
Bilden tog syrran igår kväll när vi promenerade upp till stallet för att fodra. Pussade på mina stjärnor och gav de lite godis. Corvette har en sådan härlig personlighet <3


oh my...


Vilken kväll, all denna mat. 3 rätter av världsklass och jag är omgiven av underbara människor, finally <3
 
 
 
 
Smycken från, PerlStoft <3


Ni får välja nästa gång :)


 
 
Stress, stress... resultat och nu sitter vi på Restaurangen, lovar blogga mer sen :) Bilden blev sådär men hade lite trauma innan och tidspress, berättar mer sen och lovar ta bättre bild :)
 
 
 


Vill ni läsare hjälpa mig??


 
 
Jag hade först bestämt mig men nu tvekar jag, vad ska jag ha på mig ikväll?? Tänkte ni kunde få bestämma och göra det lättare för mig och min beslutsångest :) Jag ska ju på finmiddag, sedan ska vi mingla/förfesta hos en som är med på middagen. Efter det kommer vi nog att gå ut, jag ska dock vara lugn då jag ska jobba på lördag :) Vad säger ni?? Klänning?? Kjol?? Shorts?? Tights?? Jeans?? :) Det är upp till er!! :D 
 
 
 


Äntligen kom du, härliga Fredag!!


 
 
Då ska jag inte chocka er men jag gick precis upp ur sängen =D =D Vet inte när jag låg i sängen så länge, inte ens när jag är hemma hos mor och far, förutom i söndags då jag inte ens kom ur lägenheten på hela dagen ^^ Men vi hade övertid på jobbet igår så gick inte och la mig fören vid 01.30 så egentligen har jag ju inte sovit jättelänge men känner mig utvilad. Inget stall för mig idag, Ella tar Cassador och Anna tar Corvis. Jag börjar nämligen jobba 12.00 idag då jag ska hinna med en middag ikväll klockan 18.00. Vi är runt 20 stycken som är bjudna, det är vi från styrelsen och några till. Vi ska äta mat på bland de finaste restaurangerna i stan, Fridolfs krog :) Jag älskar mat och jag älskar att äta ute. Vi ska även äta trerätters så det ska bli mumma!! En annan anledning till att göra sig lite fin så ikväll får ni se en ny outfit, jag kommer även att styla till håret, vet inte hur än men det märker ni.
 
Innan jobbet ska jag hinna med lite ärenden i stan och städa undan här hemma så det kanske är dags att fixa det nu ;) I morgon blir det lite jobb så det får inte bli för sent ikväll. Ska även hinna klippa 2 andras hästar i helgen, en i morgon och en på söndag. Sen ska jag hinna rida mina hästar och ja, fullt ös som vanligt =)
 
 
Ha nu en underbar helg mina läsare!! Så roligt att ni är så många, stora som små!! <3
 
 
 


Världens farligaste vapen!!


 
 
 
Det är ta me fan TJEJERna i Sverige!!! De ljuger, sviker, snackar skit bakom, framför, NÄTET ja överallt. De MOBBAR, lurar, spelar ett spel, överdriver, svartsjuka, förgiftar en, och skjuter en bokstavligt!!!! Missade jag något?? Dessa falska djävlar är jag så fruktansvärt trött på!! 14, 16, 20, 25, 30.....ja åldern spelar ingen roll för de mognar aldrig, de vill helt enkelt inte!! Hade jag inte haft hästarna hade jag lätt bott utomlands!!! Speciellt i Halmstad....det måste vara vattnet de druckit under deras uppväxt och en del som kommer utifrån blir exakt samma men några få håller med mig. Halmstadtjejer är som en mussla, man måste koka dem för att de ska öppna sig!!! Men det är nog inte bara i Halmstad....
 
 
Det är lätt Sveriges farligaste vapen, de kan döda utan att skjuta!!!
 
 
 
 Det är tur vi har våra trogna vänner <3
 
 


Strålande Torsdag :)


 
 
Solen skiner, hästarna skiner, jag skiner och livet är helt enkelt strålande!! Va i stallet efter 07.00 idag, fodrade, fixade och va färdig med allt efter 08.30. Då red jag Cassador i ridhuset, jag tänkte att han ska få samma chans igen men så fort han uppför sig så slutar jag. Så jag tänkte mig ett pass på 15 minuter och det höll han. Jag ville bara gå in och friska upp minnet från igår och att jag aldrig, aldrig ger mig. Han va lite spänd i just det där hörnet men det roliga va att han hade bytt varv idag. Verkligen hopplöst fall, men han uppförde sig, lite spänd och drog upp huvudet men inga megadumheter. Så jag får nog helt enkelt leva med dessa dagar, men jag tänkte inte behandla han annorlunda för det :) Han va lugn och glad efteråt, gav han massa klappar och pussar <3
 
Sen kom Nicole och vi drog ner till stranden med två 5 åringar. Min gråa lilla galning va väldigt pigg och väldigt stoig, inte alls arg utan mer att hon vill tycka och tänka och aggera själv. Men vi tog det lugnt på stranden, blåste väldigt mycket och det var stora vågor och vattnet hade stigit. Vi travade först hela vägen bort, hoppade lite stockar och båda tyckte det va läskigt, ja för Corvskruttan har ju aaaaaaldrig varit här innan och aaaaaaldrig hoppat dessa stockar. Stackarn :) Innan minusgraderna kryper in i Halmstad ska jag be syrran komma till stranden och fota med sin nya kamera. Blir säkert jätteläckra bilder. Men min mobil är inte så dålig heller ;)  
 
 
 
 
 


Så många fina bilder!!


 
 
 
Idag började jag med att rida Cassador och han var hur fin som helst i skritt och trav, lyssnade i traven och drog inte iväg. Jobbade mycket på långsidorna, öppna och slutna i traven och få en lugn och fin trav, vilket han lyckades med. Men sen kom vi till galoppen, han hatar verkligen ena kortsidan och jag vet inte vad jag ska göra, han blir spänd och hela kroppen exploderar verkligen, jag som hade tänkt rida 30 minuter blev 60 minuter istället =( I slutet va han riktigt fin, jobbade han på serpentiner men när jag skulle trava av honom dummade han sig på kortsidan igen och gaaaaah....!!! Jag ska rida han tidigt i morgon med och se hur han är då, hoppas han hade en dålig dag, trots att han va så himla fin annars. Han har gått i detta ridhus i 2 år nu, vad ska jag göra??? I morgon ska vi rida till stranden, Nicole ringde och frågade innan så det ska bli mysigt. Nej nu blir det inte mer blogg, sitter och tittar igenom 500 bilder och hua så svårt =)
 
Sov gott mina läsare!! <3
 
 
 


hello :D


 
 
Påväg till en kurs och ska sitta här hela kvällen. Blogga mer sen om dagen :)
 
 


Ett stort leende :)


 
 
 
Det ger NI mig, ni fantastiska människor!! Jag blir så otroligt glad utav era glada och inspirerande kommentarer. Jag har tyvärr varit lite dålig på att svara då jag ibland fokuserat mer på att blogga. Även ni lite nya läsare som har hittat hit, det är verkligen riktigt roligt. När man får den där första kommentaren från en läsare man aldrig sett tidigare, det är coolt :)
 
 
 
 


Vilken härlig dag <3


 
 
Jobbet va bra, ridturen va underbar och avslut med mat, Sis och film var det bästa. Jag behöver verkligen dessa stunder, varva ner, se en film så att jag kan fortsätta 200%. Några roliga saker har hänt idag, massa på jobbet men allt där är sekretess så det får jag inte prata om ;-) Jag har fått tillgång till alla 500 bilder som togs förra veckan, fotografen kunde inte välja ut så jag ska sätta mer ner i morgon och välja ut lite smultron som han sedan ska redigera. Det kom även två tjejer från stranden idag när vi red på utebanan. De undrade om jag ville följa med till stranden nästa gång, de hade en svag aning om att mina tog sig igenom vattendraget och även ner i havet. Jag svarade självklart, jag va ju nere sist med Cassador och han hoppade nästan glatt över vattendraget och gick ner i havet efter lite övertalan. Dessa tjejer hade fått hoppa av och leda hästarna i vattnet. Stackarna! Men lite stolt blir man över sina egna unghästar som kan övertalas :) 
 
 
 
 
 
 
 
I vattnet och kyler benen efter galopprunda :)
 
 
Till stranden tar det mellan 15-20 minuter att skritta och för mig brukar hela rundan ta 60 minuter, beror på hur mycket man vill galoppa men just nu vill jag inte åt en tävlingskondition. Bara blåsa ur hästkrafterna lite ;) Här nedan kan ni se bilder till och från stranden. Vi måste ta oss under två broar och den största tunneln ser ni på bild, väldigt lång men hästarna är vana vid den nu. Sedan är det gräsvägar nästan hela vägen till stranden, skönt att slippa asfalt i 20 minuter :)
 
 
 


wooohoo :)


 
 
BloGG lust tillbaka!! Visst är det skönt att mina dalar bara är en eller värsta fall två dagar ;) en del kan ju ha flera dagar och veckor. Men jag saknar er och bloggen alldeles för mycket för att gräva ner mig.
 
 
 
 
 
Idag har det varit...tro det eller ej, fullt ös ;) Va i stallet klockan 05:00 och fodrade, mockade lite då jag inte kan låta bli och vill inte att de ska stå i sin skit. Sedan åkte jag hem och sov 1,5h och sedan höll jag på att försova mig till jobbet. Men snabbt iväg och sitta på en stol i 7 timmar, först kurs och sedan styrelsemöte. Normala fall börjar jag 16:00 men idag slutade jag den tiden, coolt. Så snabbt iväg för att köpa foder och sedan till stallet där Ella väntade. Hon hade nästan fixat allt helt klart, helt underbart att komma till stallet när det är fixat. Ella är så duktig och jag önskade att hon hade stannat kvar i Halmstad, så trött på att leta nya och vettiga människor. Vi red först en långrunda i skogen, skrittade bara och det var så mysigt. Sen travade vi och galoppade på banan, Cassador va jättelugn medans jag på Corvette hängde löst som en vante. Varför får jag alltid dem när de är heta och galna?! Då svarade Ella och skrattade, men Corvette är ju alltid sådan. Haha, visst ja ;-) Men det som är skönt med Corven nu är att hon förr kunde vara pigg och galen i evighet och la energin på en växel. Nu kan hon vara lite galen och pigg i början men nu vet hon vart hon ska lägga energin...efter en stund ;-) men min lilla gråa vilding är bara 5 år och har redan nu lärt sig så mycket. Inte många som trodde jag skulle klara av henne och visst har vi våra stunder men jag ger aldrig, aldrig upp någonsin. Hon vet om det och ger sig snabbt :) Hon är en riktig svår nöt att knäcka då hon och jag har identiska personligheter. Dem kan vi ta upp en annan dag....;-) Men med en envishet och vilja kan man komma långt!!! Alla människor som kommit i kontakt med henne, alla säger att hon har en stark personlighet och är en mysig häst. Är det något som vi "mammor" kan vara stolta över eller föds varje individ till den de ska bli??!! Jag tror inte det, ALLT kan hända på vägen, vad tror ni???
 
 
 
 
 
Så nu sitter vi i soffan och myser, jag, Sis, film, godis, chips och mmmm :D


Ingen blogglust


<div> </div>
<div>Min blogg handlar om min vardag, allt som händer och som jag gör, där det är till 90% hästar. Idag åkte jag till stallet för att hinna med minst en häst, jag kom dit och hann enbart med hagarna som tjejerna glömt mocka och hemska boxar. Så jag fick damp och grävde ur 1 box och nästan hela från den andra. Jag är verkligen pedantisk när det gäller mina hästar och hur de lever. Jag skulle aldrig någonsin kunna snabbmocka, jovisst om det gällde någons liv. Men mina hästar, speciellt Cassador är ena riktiga pissdjur och nu när det regnar på det så blir inte boxarna torrare, även den fuktiga luften är trist. Så fort det är varmt, torr luft och minusgrader ute så håller sig boxarna sig mycket bättre. Så för mig hade det underlättat om de som hjälper mig tänker lite i samma banor. Småtjejerna är inte gamla men heller inte för små ;) och nästa vecka har de lov och då ska jag bannemej skola in dem på Icas skola. De ska få rida för mig och de ska även få gå vid sidan om mig i stallet. Detta måste bara funka annars kommer jag att flytta till min egna gård, bara jag och hästarna. För jag lider av "sjukdomen" att schabraket får inte vara vikt när man hänger in sadeln, tränsen måste vara putsade (jag kan glömma tvätta betten då vi har så långt till att skölja av dem), det måste vara snyggt i boxarna, varenda plutt måste vara borta men inte gräva upp bädden, utanför boxen ska det vara snyggt och prydligt och i sakboxen m m. Inte lätt, men jag veeet att jag inte är ensam och det finns mycket värre fall, speciellt de som tävlar mycket, de vill ha ordning och reda. Tänk om jag skulle skicka iväg dem till Tyra, tror de hade tyckt jag va småpotatis när de kommer hem sedan, för Tyra gillar verkligen ordning och reda!! :)
När vi har de största tävlingarna måste vi även flytta på våra saker och det gör att det blir en himla röra. Som sagt, saknar att ha något eget...</div>
 
 
Är ni också noga i stallet??
 
 
 
 
Undra om ni vill veta hur min dag ser ut i morgon?! Klockan ringer 05:00 och sedan är det fullt ös tills jag går och lägger mig på kvällen :) <3 Vet ni vad jag ska önska mig av Tomten i år??? Jag ska önska mig en utav hans söta och flitiga Nissar, jag hade verkligen behövt en!!
 
 
 


Mina smycken


 
 
Dessa smycken hade jag på mig i lördags, hade en läsare som ville ha en bättre bild. Halsbanden och armbanden är från PerlStoft, ringen är en kumkum, klockan är en Armani och örhängena va vanliga stenar. Vet inte om ni la märke till min svarta lilla handske jag hade på mig, den ser ni på bilden här med. Jag har nästan alltid på mig denna, hade två innan men den ena är bara borta. Jag tycker det är lite coolt och snyggt, även lite ovanligt då jag brukar vara den enda som har det. Men jag köpte det faktiskt på grund av att jag får eksem på vintern på händerna, så jag använder den bara på vintern :)
 
 


Bombning =)


 
 
Eftersom ni bombade mig med massa underbara frågor så tänkte jag bomba er med svar så ni har något att läsa denna söndagskväll =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*   *   *  *   *   *   *   *
 
 
 
 
Har du alltid vart intresserad av hästar? Tänke på att du har två underbara hästar nu, hur var det när du var yngre? :)
 

Jag har alltid varit intresserad av hästar, men aldrig fått chansen att köpa egen. Jag har haft halv och helfoderhästar, men bara några gånger.
 
 

1. Vart bor du?

Jag bor i Halmstad men kommer från Gislaved i Småland.

2. Hur gammal var du när du började rida?
 
Jag var nog 6 år när jag började på ridskola men fick sluta när jag va 9 år då min syster var allergisk. Men vi har arbetshästar på en gård nära där jag bodde så jag höll till där. Jag kunde inte vara helt ifrån hästarna.
 
3. Hur ser ditt förhållande ut till hästhållning?
 
Jag anser att en god hästhållning är att kunna läsa av hästens språk. Jag brukar säg att jag uppfostrar mina hästar med mina båda händer, med den högra mjuka handen ger jag kärlek och med vänstra lite mer hårda visar jag vägen. Jag önskar att alla som handskas med hästar hade dessa handlag, en del ger för mycket av den mjuka handen och det kan leda till att hästarna kör över sig ägare totalt. Men med den hårda vänstra betyder det inte att man måste slå sin häst, no no. Det finns även dem som använder enbart den hårda handen och tror att våld löser allt men i praktiken så vet vi att det inte gör det. Något som är bland det viktigaste är också rösten. Jag berömmer mina hästar hela tiden med båda mina händer och min röst. Jag säger bra när de gör något bra, när de slappnar av och är på rätt väg. Om jag ryter till lite, kan inte skriva hur jag låter men ger lite hårdare ljud utan att öppna munnen. Då vet de att de gör fel, till exempel alla dessa gånger som Cassador skymmer för alla läskiga hörn, hopplös häst ibland. Men för mig, jag får verkligen inte ut något utav att ha med mig spön på mina pass på Cassador. Han är superkänslig och har nog fått tillräckligt med stryk av ett spö under sitt liv i Holland och eftersom jag vet att han tycker hörnen är lika jobbiga varje dag så vill jag absolut inte ha en fajt med spö och stryk varje dag. Under Flyinge nu i Oktober så var jag och lyssnade på Patrik Kittel och han hade ett så otroligt bra svar när det gäller spön, faktiskt EXAKT samma tänk somjag har kommit på själv. Men det berätta jag en annan dag... ;)
 
 
 
Ni som har sett mig och Cassador idag, ja han är verkligen världens snällaste häst i hantering men bilden ni ser här. Så kan jag verkligen inte komma upp på honom utan att han ska iväg, detta är från våran första pay and jump förra året. Osäker, spänd och rädd..
 
4. Vad tycker du är bäst. Att ha en häst i typ en månad, starta en pay&jump som går halvdant. Men då har man i alla fall fått lära sig vad man behöver träna på eller att typ efter tre månader starta en pay&jump och få ett bra resultat eftersom man lärt känna varandra? Vad tycker du, köra safe eller lära sig av sina fel?
 

Absolut det sista alternativet, ingen tvekan. När Cassador kom den 16 januari förra året så startade vi våran första pay and jump på 60 cm 2 månader senare. Bara för att jag då hade en 6 åring som ska gå 1.20 så behövde jag verkligen inte hoppa höga hinder. Jag tror jag hoppade två rundor, en på 60 och en på 70 cm. Corvette gick sin första pay and jump på samma tävling, hon gick även hon två rundor men hoppade 60 cm båda rundorna. Men innan jag lärde känna honom helt så tog det över 1 år, det tar ungefär så lång tid att rida in sig på en häst, det tycker båda jag och jag har även hört det bland eliten.
 
 
 
Cassador 5 år
 
 
Corvette 4 år
 
 
5. Vad är dina tre bästa stalltips?
 

1. Jag är alltid noga med att mina hästar ska ha rent vatten. Jag gör rent deras tunna i hagen varannan dag. När jag gör rent den häller jag i lite vatten och grus, sedan skrubbar jag hela ytan med handen eftersom det snabbt blir en grön hinna. Jag vet många hästar i stallet som dricker vatten ur just "gröna" tunnor.
 
2. Om du ska tävla och brodda hästen varje dag så finns det att köpa små pluggar att sätta i när du inte har brodden i. Har man inga pluggar så går bomull lika bra, då slipper man gropa ur sand, spån och gänga. Ett tips till är att lägga hoven på en pall när du gängar och broddar. Då belastar du inte ryggen lika mycket och hästen kan vila benet på pallen. Båda mina hästar tycker det är OK.
 
3. Om man inte har vattenkoppar i stallet, vilket inte vi har så har vi vattenkannor som står utanför boxen som det som fodrar kväll kan fylla på med. Under vintern så fryser vattnet lätt då brukar jag ha mina vattenkannor på en filt och även en filt om kannorna, på så vis så fryser dem inte lika lätt.
 

Det va bara några jag kom på nu =)
 
 
 
6. Vad är dina mål med ridningen under 2013 och hur ser de ut till 2014 (Behöver lite inspiration!)
 

Mina mål under 2013 va att kvala hästarna till Flyinge, den ena tog sig dit men jag bestämde att den andra skulle ta det lugnt i slutet då det blev för pessat för oss båda. Det viktigaste målet som jag tycker alla borde ha varje år är att man ska se till att ha roligt, om jag vill kvala och göra "det här" så måste det vara roligt också, både för ryttaren och hästen. Vad är meningen annars?? Tjäna pengar?? Ja jag tror ingen känd ryttare som tjänar penga på att rida och tävla gör det enbart för pengarna. Hästarna är levande djur och jag tror inte man kan göra det utan att trivas med det man gör, inte i längden ialf =)
2014 har jag lite hemliga mål, så dessa tänkte jag berätta i december när 2014 börjar närma sig!!! ;-) Jag MÅSTE ha mål och något som driver mig, det kan va från det lilla till det lite störra. Jag har så mycket att ge så jag kan inte bara åka häst och nöja mig. Att rida i scandinavium, falsterbo, utomlands m.m. kan vara ett jättestort mål men likaså en pay and jump. Vi alla är olika och alla hästar är olika och jag tycker det är otroligt viktigt att man som individ inte glömmer bort det och det till sig själv och sin hästs behov. =)
 
7. En gång hästtjej, alltid hästtjej eller tror du att du någon gång kommer vilja lägga av med hästarna?
 

Jag drömmer om en framtid men hästarna men det beror nog tyvärr på vem jag träffar, my prince charming. Jag längtar så efter att få älska någon igen, känna den där underbara och härliga känslan, även efter en familj. Tyvärr så kommer alltid familj gå före hästarna, men jag kommer göra allt jag kan för att de ska gå hand i hand <3
 
8. Vem är din förebild inom ridsporten?
 

Jag har några mindre stjärnor som rider mycket unghästar, men jag är ett stort FAN av Roffe the King!! Jag älskar allt han gör och tar sig till, han har verkligen inte fått något serverat på ett silverfat som så många bortskämda ryttare får. Han blev känd på äldre dagar och ser verkligen upp till allt han har fått gå igenom, topptopphästar som kommit och gått utan att han har kunnat göra något åt det. Han va gammal, är gammal, jag är fortfarande ung och det är aldrig försent!!!
 
9. Om du inte höll på med hoppningen, vilken diciplin skulle du då velat utöva?
 

Aldrig fälttävlan, gilla inte tanken att risker mig och min häst för det. Jag mår vara tuff och orädd, men jag tycker fälttävlan är en lek med döden. Ja jag vet att vistas i samma rum kan vara tilläckligt nära döden men jag tror ni vet vad jag menar =)
 
10. Har du något sådant "ångesttänk" du måste göra innan du gör en start? (tex ta på dig höger ridstövel först, ha en nalle med dig, göra allt i en viss ordning etc.) ?
 

Jag har fått varsin nalle till hästarna utav PerlStoft som följer med på tävlingarna men jag har aldrig några ångesttankar, vilket är fruktansvärt skönt.
 
 
*Vad gör du helst en ledig dag?
 
Om jag är ledig en hel helg åker jag ofta hem till familjen i småland och umgås med dem. Finns inget bättre, kanske lite häst men om vi bortser från hästarna :) Men en ledig dag, då tror jag allt att jag tar en promenad, lagar god mat och ser en bra film... kanske bloggar lite extra ;-)

*Har du någon favorit hästras?
 
Älskar Connemaraponny, annars tycker jag alla hästraser har sitt egna. Men våra svenska halvblod är ju helt fantastiska, även om de tyska och holländska bloden är snäppet bättre.

*Vad gör du helst om du får tid över i stallet?
 

Putsa, städar igenom grejena och ger mina hästar massssa kärlek, kramar och pussar, lite mer än va de brukar få =)
 
 
Hur kommer det sig att du tar ut en fotograf för att fota, ska du ha bilderna för dig själv eller är det något särskilt? Kul oavsett, jag är bara nyfiken och lite avis som vanligt ;)
 
Denna fotografering gjorde vi enbart för PerlStoft, de vill ha lite bilder på mig och hästarna och jag villa ta lite naturliga bilder på bara oss 3. Dessa bilder kommer att synas på deras hemsida och och på FB.
 
 
 
Vad har ni för underlag i erat ridhus och ridbana, bra?
Vi har det bästa, fibersand i båda ridhusen.

Musiksmak, favorit artist?
Jag är allätare men gillar pop.
Filmsmak, favvo skådis?
Jason Statham <3 Hans rossliga röst, kropp och en riktigt duktig skådis.
Jag älskar all fantasy, tecknat och äventy!!!

Hemlig last, typ mat, godis, dricka eller ngt annat?
mnjae, jag kan äta vad som och hur mycket som helst utan att gå över 60 kg. Blir jag lite sjuk går jag lätt ner men har sedan svårt att gå upp dem kg igen.

Vad jobbar du med?
Jag jobbar på Servera, kväll, så att jag kan ha tid med hästana på förmiddagen och jag älskar helt enkelt att jobba dessa tiden nu.

Vad har du för utbildning(ar)?
Jag är utbildad till CAD-ingenjör, konstruktör inom ritteknik.

Märke på sadlar?
Equipe på hopp och på dressyr vet jag inte.

Märke på ridbyxor och stövlar.
Stövlar: Mountain Horse supreme high rider
Ridbyxor: Pikeur, skara hästsport, Hv-polo, m.m.

Vad går du helst i privat, klackar eller gympadojjor?
Gympadojor

Vad kör du för bil?
Volvo V.70

B-kort eller BE eller kanske B96?
B men ska ta B96

Vad har hästarna för bomvidd på sina sadlar?
Tror det är 32

Storlek på träns?
Cob på Covette och full på Cassador men han har hålen längst in på allt så han behöver Cob med =)

Mankhöjd på pållarna?
1.60 på Corvette och 1.65 på Cassador. Har inte mätt på länge så kanske har det hänt något.

Täckesstorlek?
145 på båda, så skönt för de kan låna varandras... så länge Corvette inte byter till sin vita färg ;-)
 
 
 
*   *   *  *   *   *   *   *
 
 
 
TUSEN TACK FÖR ALLA ERA FRÅGOR!!!! Det va jätteroligt att svara på!!! =)
 
 


Dagens 3 steg till förvandling :)


 
 
 Vi började först med...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan sa det POFF.... "Hey Barbie"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tillslut....Hokus Pokus  :)
 
 
 


Dagens goda gärning <3


 
 
Jag bor i Halmstad och här bygger de om för fullt, mitt i stan, sidan, utanför ja överallt. Just inne i stan är det svårt att cykla nu och genom stan brukar jag ta till stallet. På hemvägen idag skulle jag först stanna till och köpa en inflyttningspresent och sedan hem. På vägen hem så korsade jag en bro som är helt avstängd för bilar men det fanns en lite smal gång på ena sidan. Jag försökte cykla hela vägen och när jag kom fram till en minibro som bara en person ena vägen kan ta sig över så såg jag en man på en permobil på andra sidan. Jag va nu först på min sida och hoppade av cykeln och stannade längst fram och vinkade fram mannen på andra sidan som väntade på alla andra egon som skulle upp först. Men jag väntade och ingen kom förbi på min sida, det såg jag till. Mannen kunde nu ta sig över och när han åkte förbi mig, sken han upp som solen och sa "Tack", jag hade nog det bredaste leendet just då och nickade. Jag kände mig alldeles varm inombords och så glad. Jag kanske gjorde en del av hans dag men han gjorde verkligen min. Jag tog mitt leende och cyklade hem sen.... =)
 
 
 
 


God dag på stranden :)


 
 
Då va jag och Cassador påväg till stranden, 20 minuters skritt är perfekt uppvärmning!! Ha nu en underbar dag, vi hörs lite senare :)
 
 
 
 


"Vila gör man i graven.."


 
 
Fullt Ös hela tiden, in och ut, upp och ner, hit och dit. Ja göra ingenting det finns inte :) Jag sa det till min mamma en gång då jag tycker hon har häcken full hela tiden, "Ja vila får du göra i graven ialf", och då svarade hon så här,"Nä då ska jag komma och spöka hos dig och alla andra". Haha!! Som jag skratta, men annars lever jag själv under dessa ord.
 
 
Jag lever bara en gång och i morgon kan det vara för sent. Det jag inte gör idag kanske jag inte kan göra i morgon. I graven hamnar vi alla tyvärr, förr eller senare. När jag väl ligger där resten av det andra "livet" så vill jag inte ångra en dag i mitt förflutna. Jag vill kunna vara stolt över mina egna beslut och även de minor jag trampat på. Det finns biljontals stigar man kan ta under livets resa, make sure, att det är DU som väljer dem själv. Det är JAG som ska leva mitt egna liv!!
 

I morgon blir det ingen sovmorgon heller, tänkte jag skulle ta en på söndag ialf. Minns inte när jag hade en sist. Men i morgon blir det fullt Ös och ja, medvetslös hoppas jag inte att det slutar som. Börjar dagen med stallet och stranden med en häst. Ella skulle följt med men har opererat stackars tån, krya!! Så jag rider en ner själv, sedan den andra hemma. FixFix i stallet, sedan hem och duscha och pappeljotta håret. Tillbaka till stallet och klippa en annan häst i stallet, fort hem och städa det sista jag inte hann ikväll och tvätta en massa.Sova middag, FixFix med spackel, hår kläder och sist iväg på inflyttningsfest!!! =D 
 
 
Ha nu en riktigt trevlig helg!! Jag har uppdaterat lite dåligt här då bloggappen krånglat så glöm inte följa mig på INSTAGRAM, jag heter.... Icusen. Svårt att gissa va?! Där är jag riktigt flitig och lägger upp massa bilder varje dag. MEN MEN lovar att svara på era <3 Frågor <3 i morgon, lovar!!!!!
 
 
 
 
 


Freeeheeedag :D


 
 
 
Efterlängtade helg <3
 
Photoshoot gick riktigt bra, visste inte att det skulle bli så svårt med två samtidigt och de höll på att äta upp mig i slutet :D Cassador gjorde det bokstavligt ;-) Bilderna skulle bästa fotografen Mike skicka så fort se va färdiga så förmodligen får ni se lite i helgen. Det blev ingen strand idag så vi rider dit i morgon, då ska jag ta med mig kameran och fota lite om ingen annan erbjuder sig ;-)
 
 
Bild på Ella och bustrollen :)
 
 


Förtjänar jag verkligen glitter och glamour??


 
 
 
När jag öppnade paketet från PERLSTOFT och fick se alla vackra smycken till mig och hästarna, jag tänkte, vad har jag gjort för att förtjäna detta, this is a girls dream....am I dreaming??
 
 
 
 
 
 
Just nu känner jag mig som en av världens rikaste människa på jorden. Jag har världens finaste familj som jag älskar så otroligt mycket och vi alla ställer upp på varandra. Jag har underbara vänner som alltid finns ett samtal bort 24/7, även om vi inte hinner ses så ofta på grund av att vi lever helt olika liv så finns de alltid där. Sedan har jag 2 helt fantastiska hästar, de ställer nästan alltid upp på en och har otroligt stora hjärtan och mycket kärlek att ge. Senast idag hade jag deras huvuden i knät och kunde pussa dem bakom örat, Hur många hästar accepterar det?? Det gjorde inte Cassador när han kom, fy vilken vilsen och orolig själ han va <3 Det enda som saknas i livet är ju den där mannen, men han dyker väl upp en dag. Sen har vi min sponsor, Perlstoft. Tänk att få vara så lyckosam att PerlStoft valde mig och mina hästar framför alla andra bloggare. Det är helt ofattbart men förbaskat roligt!! När jag idag öppnade paket efter paket med det ena smycket efter det andra, så lät det wow, wow och wow. Till mig själv och till mina hästar <3 Jag sitter fortfarande med ett armband och ett halsband om mig som jag inte vill ta av... ;)
Sist men ABSOLUT inte minst, min fina blogg och ER, mina underbara läsare!! Jag må inte ha tusen läsare (än) och 200 kommentarer men ni som följer mig och stöttar mig i alla väder, 1 eller 2 kommentarer so what!??? 1 kommentar från er innehåller kärlek, omtanke och massa fina och stöttande ord. Så länge jag har er är min blogg lika rik som de andra toppbloggarna. Jag vet vad jag vill och jag vill ge allt, satsa, vinna eller försvinna!!! Jag väljer här och nu, jag ska, jag vill och den som stannar får se. 2014 kommer att bli ett förbaskat roligt år, jag känner det på mig. Med er vid min sida, min familj, mina två fina hästar och en häftig sponsor, bling bling, what could be better????? =D =D
 
 
 
 
 
 
W W W . P E R L S T O F T .S E
 
 
 
 
 
 
Ni kommer att få se massa fina bilder på bloggen i dagarna, på både mig och hästarna. I morgon är min egna lilla privata photoshoot bokad med världens bästa hästfotograf, MIKE <3 Missa INTE det!!! =D  
 
 

Efter plåtningen så kommer jag och Ella att rida till stranden med busfröna, fullt ös.... ja vi får nog hålla i oss =D
 
 
 
 
 
 
 


Älskar paket!!


 
 
 
Hämtade ut mitt paket från PerlStoft precis, ska bli så spännande att öppna det!!! Men först måste jag äta, uppdate senare ;-) 
 
 


Häftiga tävlingskläder,


 
 
Kan någon gissa materialet??? :D
 
 
bild tagen från Hippson.se
 


Trött, vinterpäls påväg?? :D


 
 
Nej jag hoppas inte att det dyker upp en massa vinterpäls, men jag har ju köpt en ny klippmaskin så jag får väl använda den på mig själv ;-) Hästarna fick sin vilodag idag, det händer mycket i helgen och de andra dagarna ska de ridas så de fick den idag. Sedan slog Corvette i huvudet idag och det va ingen liten smäll, jag fick kämpa med att komma nära såret som hon hade. Hon hade nog behövt en hel burk med huvudvärkstabletter, kan hästar ha ont i huvudet?? Tjejvärk?? :) stackars liten, hade nog inte ens fått på henne tränset, hoppas det är bra i morgon. De som förmodligen ska fotas på fredag.... :)
 
Men jag har varit duktig på att laga mat ialf, tänk va bortskämd mannen blir som jag hoppas hitta en dag :) inte mycket blogg idag med, ska svara på era frågor i morgon <3
 
 
Bild på Pippimiddag ;)
 
 


Herrejösses!!


 
 
Ni har nog skrapat ihop 30 frågor, haha!! Hur ska jag få plats med alla svar?!?! :D kanske delar upp dem i två omgångar om jag inte kan skriva korta svar ;-)
 
Just nu är jag på jobbet, tidig hemgång vid 21.30 och då ska jag och sis mysa framför en film, igen <3 hon bakade goda kärleksmums igår med, MUMS!!!
 
 


Paket påväg


 
 
Nu är jag megaspänd!! Fick ett sms av min sponsor, PerlStoft för ett tag sedan att ett till paket är påväg till mig!! Denna gång kommer det att finnas mer smycken än sist till båda mig och hästarna. Det känns som Julafton när det kommer så stora och fina paket med ett innehåll som är helt ofattbart magiskt. "Diamonds are a girl's best friend" <3
 
 
 


God morgon :)


 
 
Idag är det tömkörningstrim för mina hästar, först ut va Corvette och hon va så duktig!! Drog inte alls iväg jättemycket i galoppen som hon kan göra, lite jobbigt var det att slappna av och komma tillbaka men fixade det tillslut. Vilken kämpe hon är och så positiv hela tiden <3 Jag gillar inte att spänna in mina hästar då jag vill att de lär sig att jobba med bakbenen och hela kroppen själv. Man behöver inte trycka ner, ihop och in sina hästar, jag tycker man lurar både hästens kropp att rör sig, muskla och det blir inte naturligt :) 
 
 
 
 
 
 
Nästa på tur va ingen mindre än Cassador, min fina lilla dressyrhäst. Han va väldigt lugn idag och nästan lite trött, känns nästan lite skönt att han kan ha en lite trött och slö dag, så han gick inte så hårt. Men han va riktigt gosig både före och efter passet.
 
 
 
Så härligt när solen kryper in i vårat glasridhus :) och någon står bakom mig och försöker sno min halsduk.
 
 
 


Måndag och back on track!!


 
 
 
 
 
 
Nu har hästarna haft en återhämtningsvecka, eftersom Cassador har haft veckor fulla med tävling och träning så behövde han verkligen en vecka off track. Corvette är ju bara 5 år och har gått rätt hårt på marken så hon va väl värd en sådan vecka med. Jag försöker rida mina hästar lite efter deras ålder, Corvette är bara 5 år och hon behöver lite mer vilodagar och även lugna pass än Cassador. Hon älskar att vara ledig och bara ligga i hagen eller äta sitt hö, jag vill inte pressa henne för hårt nu. Då kanske det tar stopp innan hon hunnit fylla 10 år och runt den åldern har ju hästen sina bästa år. Så vi får hoppas att glädjen håller i sig länge i detta sto.
 
 
 
 
Cassador kunde inte vila en enda dag under 1 års tid när han kom till Sverige, självklart gav jag han 1 dags vila men då fick jag också laga staket och tråd varje gång han hade det. Vet att jag nämnt det innan hur han har uppfört sig i hagen så ska inte gå in mer på det nu, men jag ska tala om för er att han har blivit som en helt ny häst. Nu har han vilat i 1 hel vecka utan att vara i närheten av tråd och staket, varit hur lugn som helst och bara njutit i hagen och ätit massa gott hö. Det är för mig bland det bästa som hänt honom och mig, att ha en häst som trivs med sitt liv och kan kännas sig lugn och trygg. Helt fantastiskt!!!
 
Idag kom Ella upp och red med mig, det är så fruktansvärt tråkigt att rida själv ibland, MEN ibland älskar jag det. Just nu känner jag att jag behöver lite knuffar i den riktningen, ta mig i kragen och rida. Jag måste kolla på någon tävling som jag och Cassador kan åka på, det kan vara en pay and jump eller vad som i närheten, orkar inte ta mig längre bort än 45 minuter, så trött på att köra bil hit och dit. Ser nästan fram emot vintervilan redan nu ^^ Ella red Corvette och jag Cassador. Corvette va riktigt pigg och drog ganska mycket med Ella men hon kämpade på bra med henne. Cassador va jobbig i hörnet och tittig på de pyttelilla som fanns i ridhuset, jag är så trött på att han ska vara sådan. Han har nu snart gått i detta ridhus i 2 år och samma visa hela tiden, men det räcker att jag blir lite arg på honom så sköter han sig sedan med lite extra koll på den hemska sakerna när vi rider förbi dem. Ja det är ju småpotatis nu om man tittar tillbaka på hur han va när jag fick honom. åååå det tar jag en annan dag för jag kan skriva hur mycket som helst =D =D Men idag va Cassador annars superduperfin, han drog iväg lite i galoppen i hans dåliga höger men han lugnande sig snabbt och ååå så fin han va. Vi skrittade först en lång runda ute i skogen och sedan red vi igenom hästarna i ridhuset och jag brukar ofta sätta upp mål som de ska klara av under passet. Idag hade jag ett superenkelt mål men kan ibland vara svårt att uppnå efter vila och heta hästar, att vara helt avslappnad. Att kunna få till den där avslappnande skritten, traven och även galoppen, det kan för mig räcka som idag. Jag rider på två unghästar som är lite heta, glada, galna, spända och tittiga. Så för mig är det jätteviktigt att man gör det svåra enkelt för hästarna ibland =)
 
 
 
 
 
 
 


Mina älskade trollungar <3


 
Dessa underbara och vackra bilder har mina tjejer som hjälper mig med hästarna, Tuva-Lisa och Anna fotat. Tusen tack för att ni tog eget initiativ till att göra dessa vackra höstbilder!! 
 
 
 
 
 
 
 


Blond, brun eller svart =)


 
 
Hårfärg, klippning, styling och förändring. Det som sitter på våran knopp är vi väldigt måna om, även killar har blivit väldigt fixerade och bryr sig om sitt hår, vilket tycker jag är roligt. Det finns ju självklart de som tar styling till överdrift och kan inte gå utanför dörren utan att ha en perfekt frisyr. Men jag tror de flesta som håller till i mina krokar tar lätt på sig hästsvansen eller en bulle i håret när de ska handla elle gå på stan :)
 
Här kommer nu lite hårbilder, jag kommer att stylas den 4 november och kommer nog att förändras en hel del, till vad vet jag inte :) Jag har varit blond i 25 år och färgade håret för första gången för 2 år sedan, och jag älskade den fina bruna färgen och det korta och lättskötta håret.
 
 
 
 
 
 
Denna färg fick jag andra gången till en photoshoot och tyckte den va riktigt fräck och stack ut lite.
 
 
 
 
Denna bilden är tagen förra sommaren :)
 
 
 
 
 
 
Jag har även haft lugg några gånger, men den växer ut så förbaskat fort hela tiden så jag tröttnar att behöva underhålla den ;-) Men snyggt är det att kunna förändra sig själv ibland!!
 
 
 
 
 
 
Så här ser mitt hår ut nu, naturligt blont och helt min egna färg. Lockarna är ju självklart fejkade ;-)
 
 
 
 
 
Mitt hår växer som ogräs, så klipper jag av det nu till kort kommer jag ha lagom långt till sommaren och väntar jag till sommaren därefter kommer det vara lika långt som nu. Jag älskar att ha långt hår på sommaren, tycker det är vackert och snyggt. Jag kan göra så mycket frisyrer och leka med det, på hösten och vinterna är det bara i vägen och kort hår är så skönt. Så längtar nu tills det åker av. Jag kommer att lägga ut bilder på bloggen sen, före och efterbilder =D
 
 
 


Mitt förflutna och jag <3


 
 
 
 
Fick denna kommentar av en läsare och tänkte göra ett lite längre svar.
 
Vilket fint inlägg och vilka härliga föräldrar du verkar ha. 
Vad härligt att fortfarande vara kär i varann efter så många år det brukar ju försvinna lite, inte att man slutar älska varann men just att vara kär för det är ju två olika saker :) 
Rätt vad det är hittar du någon du också, många tjejer (och killar) är ju så kräsna utseendemässigt så dom ser inte när dom kanske har rätt person framför sig. 
Jag tycker inte att utseendet spelar så stor roll, det viktigaste är att killen är hel och ren och härlig :) Du vet, någon som man kan lita på och hålla i när det blåser. Någon som alltid finns där och bryr sig om en, DET är så mycket mer värt än ett snyggt ansikte eller en snygg kropp. Det är ju vad som finns i paketet som betyder något, om det sedan är lite mjukt på mitten och lite väderbiten i ansiktet spelar ingen roll, bara han har hjärtat på rätt ställe och inte är en latmask :D 
Vad tycker du?
 
 
 
Jag tänkte nu ge er läsare en inblick i mitt förflutna när det kommer till kärlek och förhållande. Man lär sig mycket på vägen och våra val vi gör i livet, tyvärr tar man inte alltid den lättaste och heller inte den rätta vägen. Men jag tror på att allt har en mening och på vägen lär vi oss. Vi kan inte bli kloka av att inte ta några felaktiga beslut. Vi kan däremot bli starka utav dem och lära oss utav dem tills nästa gång vi står vid livets prövning.
 

Jag var 17 år, hade haft några förhållanden innan men ingen utav dem sa riktigt klick
och framkallade fjärilar i magen som ville stanna. Jag dejtade först en kille ett tag, jag var osäker på vad jag ville då detta var en förhållandetyp i mina ögon. Han va snäll, duktig på att laga mat (älskar män som kan hetta till det i köket), kreativ, många bollar i luften m.m. Jag skriver ofta att jag går på känslan när det gäller hästar, ingen utav mina hästar har jag köpt efter att jag ridit dem, jag gick helt enkelt på känslan och när det kommer till killar så litar jag stenhårt på den även här. Som sagt så gick det ett tag och jag var fortfarande osäker på killen jag träffade, men en dag så träffade jag en annan kille genom denna kille, som va en utav hans kompisar. Denna kille blev en vän till mig, vi träffades och hittade på saker tillsammans, enbart som vänner. En dag så slog det mig, att jag va blind, den nya vännen började kännas som mer än en vän och jag stod nu med bland det svåraste valen under denna tid. Jag minns det som igår, jag skulle nu vara tvungen att välja mellan att ha kvar två vänner eller kanske få mannen i mitt liv och därmed en ovän. När man är 17 år ska man inte behöva välja så, så kände jag i den stunden. Jag gjorde ett val och det gjorde inte bara ont i mig utan även min blivande pojkvän som i sin tur förlorade en vän. I nästan 7 år höll det mellan mig och denna kille, han var 3 år äldre än mig. Han var väldigt kreativ, målmedveten, älskade att laga mat lika mycket som jag och vi gjorde det nästan alltid tillsammans. Vi var ofta ute på utflykter, vandrade i skogen och lät inte vårat förhållande växa i en soffa. Även när jag bodde i USA i 6 månader så var vi tillsammans och han va över och hälsade på. Självklart hade detta förhållande några dalar men när vi hade våra toppar så trodde jag verkligen att denna kille was the right and nr 1 for me. När det tog slut på riktigt, vi bodde tillsammans i vårat egna krypin, så hade det vart dött länge. Det var det från min sida ialf men min andra hälft fattade aldrig situationen och trodde att allt skulle bli bra, bara sådär. Jag tänker inte gå in mer på detaljer vad, varför och hur, men jag kan säga det med några (lite fler) enkla och väl förstående ord. När jag öppnar mig för någon, talar om för mannen att jag älskar honom, vill bygga vårat egna hus, se våra barn växa upp och leva tillsammans tills det börja växa mossa på oss. Dessa steg tar jag inte på en vecka, det tar år för mig att komma så långt. Jag tror det tog 6 månader innan jag kunde säg att jag älskade denna mannen om inte mer. Ordet älskar är för mig ett starkt ord, man säger det inte om man verkligen inte menar det och kan stå för det. För många idag kastar detta ord omkring sig som om de inte förstod innebörden med det, för mig är det något jag bygger upp, styrka, kraft och en oändlig kärlek. Men en dag fick jag bara nog, under en lång tid som jag skrev hade det dalat för min del och min personlighet även så. Det viktigaste för mig, det som jag värdesätter mest av allt på denna jord är min familj. Min familj går före allt annat, karriär, hästar, vänner... ja allt. När då någon som jag har sålt min själ till, min kärlek, mitt allt.... när denna person helt plötsligt vänder och sätter företag och pengar i 1:a hand. Då har han satt sin sista potatis i mitt land. Hellre bor jag på gatan med min familj, än att bli så psykiskt utfryst på grund av pengar och företag. Att få se sin familj må så dåligt och även se sig själv tyna bort bit för bit var fruktansvärt. Aldrig mer, aldrig någonsin skulle någon få krypa in på vårat skinn och förstöra omedvetet på grund av pengar. Helt sjukt vad pengar kan styra, förstöra och göra oss olyckliga. I detta fall så var det medvetet men ändå omedvetet, att en människa inte kan se vad som händer och förstå vad han gör med någon som man älskar, det är för mig helt ofattbart. Det tog lång tid för mig innan jag kunde fatta det där jobbiga men så viktiga beslutet, tillslut var jag inte människa och jag var inte den Erica jag en gång va. Jag kan tänka mig idag och många andra dagar att fler än jag har fått uppleva något liknande eller lever i det svåra. Kärleken är blind och har man otur så har man sålt sin kärlek till djävulen, vilket gör att man inte så lätt kan hitta tillbaka upp till ytan. Viljan kanske finns men hjärtat och själen är inte alltid lätt att övertyga och ta sig ur det hela. 
 
När det kommer till utseendet så har jag dejtat snygga killar med lite mindre innehåll, och jag har även träffat killar med lite mindre till utseende och ett välfyllt innehåll. Killen som jag träffade i nästan 7 år föll jag inte pladask för. För mig var han inte den snyggaste killen på jorden, hade inte den muskulösa kroppen och drog inte till sig blickar. Men för varje dag jag lärde känna honom, från en god vän, så växte han i mina ögon. Han var för mig den snyggaste och perfekta killen i världen. Prad Pitt, Jason Statham eller vem som hade jag kunnat ställa bredvid min prins under denna tid då jag ändå inte hade kunnat se dem på grund av att min andra hälft hade bländat dem med både sitt inre och yttre. Så nej, jag dömmer aldrig någon efter utseendet, därför hatar jag att träffa killar på krogen och av min erfarenhet finns det bara nötter på sådana ställen. 
 
Det har nu gått några år, nästan direkt efter det långa och tärande förhållandet träffade jag min riddare. Han var verkligen min riddare då han räddade mig. Jag trodde verkligen inte att det fanns något bättre än det jag hade haft, vad visste jag?! Jag var ju bara 17 år när vi blev tillsammans och många år i samma rum gör att man tror att det är den världen som är verkligheten. Tyvärr höll det inte, milen mellan oss, kulturen, olika mål och rötter gjorde tyvärr att det inte funkade. Men han var verkligen det bästa som någonsin hänt mig. Allt det vi gjorde under 1,5 år, det var magiskt, han gjorde mig hel och till en ny och fantastisk människa. Jag kommer vara honom evight tacksam...
 
Det kanske är lätt för er att säg nu att jag ska ge mig ut och hitta den där mr right one for me. Ja jag har slutat att titta, har det dykt upp någon precis framför mig så har jag bara blivit så fruktansvärt besviken då allt för många killar lever dubbelliv och är inte sina tjejer trogna. Helt sjukt vilken värld vi lever i, att det inte finns mer stakar i killar idag är ju helt sjukt. Så jag gömmer mig lugnt och tryggt i stallet så länge..... <3 
 
 
 


Nu ska ni få fråga :)


 
 
Jag har aldrig haft en frågestund och eftersom läsare efterfrågat det är det nog dags för ett. Så nu får ni fråga, fråga vad ni vill inom rimliga gränser, jag svarar på allt som är vettigt och publicerar svaren i nästa vecka ;-)
 
 
 
 
F R Å G E S T U N D !  ! ! 
 
 
 
 
 
 
 Halsbandet är från PerlStoft.


The sun is shining..


 
 
...so am I <3
 
God morgon mina vänner!! Vaknade tidigt i morse då pappas jobbklocka väckte mig 05:00 då jag passade på att snarka i masters bedroom ;-) men jag kunde somna om en stund. Syrran fixade frukost till oss medans jag fixade håret, jag vill ju vara fin när man ska gå på kalas ikväll :D Syrran gjorde en D-e-licious breakfast, en amerikansk variant.
 
 
 
Nu ska jag och Lilly ut i strålande SOL medans barnen tittar på film ;-) men jag måste ju skydda mitt hår och det som döljer sig därunder. Skriver mer senare, tänkte göra ett inlägg med en frågestund då läsare önskat det och jag ska även svara lite mer i detalj på Linas fråga. Ha nu en härlig lördag bästa ni <3
 
 
 
 
 
Lilly fick låna mitt halsband från PerlStoft, även hon ville glänsa lite extra ;-)


Min fina Pappi :)


 
 
För en vecka sedan fyllde min lilla Pappi hela 60 år, världens bästa Pappi. Tänk som han har fått stå ut med oss tokiga barn, men jag var ju självklart snällast, som ett litet lamm. Bääähääänäää, haha!! Jag är nog det svarta fåret i familjen, alltid något bus på G när jag va liten...^^ Pappa tog alltid med mig till badhuset varje vecka, så mysigt hade vi :) Pappa älskar att bada bastu så jag fick vänja mig när jag va liten, pappa sa det att alla bastagubbar minns mig då jag alltid skrubbade deras ryggar med bortse och busade med dem. ^^ Pappa har alltid jobbat hårt med sitt företag och är allt en liten arbetsmyra. Att ha eget har ofta inneburit 7 dagars jobb och sena kvällar. Men vi i familjen har alltid varit noga med att äta tillsammans även om det råkar bli lite för sent ibland. :) Pappa är riktigt händig och lite uppfinnarJocke i honom, han har även gröna händer och älskar att jobba med allt som växer. Både mamma och pappa gillar att pula i trädgården och köper gärna hem lite ovanliga buskar och träd. Pappa har även fått stå ut med ett X antal körningar till och från stallet enbart för min skull.
 
Skulle gjort detta inlägg förra veckan men den tiden fanns ju bara inte. I 60-årspresent av oss 3 barn fick mamma och pappa åka till Kurhotellet i Varberg, favoritstaden. Pappa kan ju inte åka iväg och göra något utan sin Fru, jag har aldrig sett två så kära, still going strong. Om mamma åker iväg och handlar eller åker någonstans så måste pappa ringa minst en gång efter henne. Och det behöver inte vara något vettigt han säger, han kan bara inte vara utan min mamma. Kärleksnyp och gnabb är vardag, som om de fortfarande va 20. Pappa skulle aldrig klara sig utan sin andra hälft, även om de jobbar och bor ihop 24/7 så skulle pappa gå under utan mamma. Den dagen jag hittar min andra hälft hoppas jag kunna skina lika starkt som solen vid dennas sida. Ser verkligen upp till mina föräldrar.
 
 
 
 
Pappa är världens bästa tokiga pappa. De skickade lite bilder innan från deras mysiga moments nere i Varberg. Pratade även med dem i telefon när jag satt i bilen och de har ju gått från tegelsten till Iphone 5. Mamma sa, pappa sitter nu och pillar på sin mobil, vilket inte hör till vanligheterna. När jag pratade med honom berättade han lite stolt att han tagit 95 bilder och man kunde höra mamma sitta fnissa i bakgrunden när hon kikade igenom bilderna. Ja det är ju bara för härligt att höra sina föräldrar lite barnsligt kära. 
 
 
 
 
 
Njut nu mina fina föräldrar, det är ni värda och pappa jag hoppas du bastar extra mycket och njuter i och vid havet. Vi barn älskar er så otroligt mycket och kan inte ha bättre föräldrar!!! <3 
 


Hösten är vacker <3


 
 
Dagen började ju inte så bra, hade bestämt tid med Ella då vi skulle cykla till stallet. Vaknade 1 timme senare och flög upp ur sängen, slängde på mig kläderna och in i bilen. När jag kom till Stallet hade Ella nästan fixat allt, vilken toppentjej Ella är <3
 
Jag skulle visa Ella skogen idag då hon inte känner till området, visa lite rundor hon kan välja. Vi red en lite lagom lång, skrittade i nästan i över 1,5 timme. Det är så himla vackert i skogen nu och där vi rider är det nästan bara lövskog. Så mysigt!!!
 
 
 


Nu är det lugna tider...


 
Eller inte ;D
 
Jo lite lugnare är det nog men det blir alltid vad man gör det till. Denna vecka har hästarna fått några lugna dagar utan ryttare på ryggen, även jag har åkt hem tidigt, myst med syrran och tittar på film innan jobbet. Min förkylning är inte helt över och har satt sig i alla leder, men även all press, tävling, åka hit och dit har tagit ut sin rätt på mig. Jag behöver bara ta det lugnt lite och återhämta mig. Även Cassador har talat om för mig att han bara vill gå i hagen och äta hö. Jag kan verkligen säg att jag känner denna häst väldigt väl nu, att kunna läsa av hästen kroppsspråk är guld värt. Han kommer och myser med mig med ett inre lugn och så tillsfred med livet. Så härligt att se en häst äntligen kunna njuta av att vara "ledig" då han inte riktigt kunnat det innan. Ja jag fick ju laga tråd och staket minst en gång i veckan i över ett halvår, de fick till och med skära loss honom från tråden en gång då han lyckades kila fast tråden mellan skon och hoven. Att inte han skadade sig riktigt illa är ju ett under... Däremot så har jag en grå liten häst som älskar att vara ledig och bara äta sitt hö, gärna massa massa hö :) Den dagen jag ställer henne i avelsboxen kommer hon jubla. Det är stor skillnad på vad mina hästar gillar att göra, Cassador hoppar mer eller mindre in i tränset medans jag fortfarande försöker uppfostra Corvette med att inte vända bort huvudet varenda gång jag tar av grimman. Men ställer man fram ett hinder eller ger sig ut i skogen så är det full fräs och lite till, ja hon är ingen långsam häst och räds inte för mycket. En tuff brud i lyxförpackning helt enkelt <3 
 
 
 
 
Nu laddar vi inför höst/vinter/vår. Mycket ska göras och inte göras :)
 
-Bloggen ska ändras, ny design och ny header.
 
-Photoshoot den 4 November, med temat Avantgarde :) ska bli riktigt roligt och spännande. Vi ska vara ute i naturen.... Missa inte det!
 
 
Photoshoot för 1,5 år sedan.
 
-Jag kommer att ha minst en tävling där man kan vinna smycken från PerlStoft. PerlStoft har även hört av sig att en ny laddning med smycken till mig och hästarna är på G så det kommer jag även att visa er.
 
- Hästarna ska åka på sin sista tävling innan vintervilan.
 
- När hästarna sedan är på G igen ska vi åka och besöka Matilda i Skara, bloggar som showjumper, en jättestort blogg :)
 
-Vi ska även åka till Amanda i Båstad på lite träningsläger. Både jag och hästarna ska vara vääääl förberedda och taggade inför 2014!!! Vad och vilken tävling det blir säger jag fortfarande inte, lite hemligheter måste jag hålla er med ;-)
 
-Till Våren sedan kommer jag publicera den Photoshoot som jag gjorde för Fiori Magazine i august. Dessa bilder ska komma med på en framsida i en tidning och även några sidor i tidningen så jag får inte publicera en massa här innan. Men bilderna är så vackra och jag lovar att ni kommer gilla dem :)
 
Lite annat smått och gott. På lördag ska jag hem till småland och gå på kalas, min fina brorson har fyllt 8 år och ska firas, sedan jobb på söndag. Nästa helg ska jag på inflyttningfest och helgen därefter ska jag på mingel och sedan bli bjuden på middag. Fullt upp med andra ord ;-) men lite mindre häst.
 
 
 


Dressyrinlägg =)


 
Nu kommer ett lite mer dressyrinspirerat inlägg till er som gillar det. Bara för att jag är hoppryttare och satsar allt jag har på den grenen så är det viktigt för mig att jag lär mig och hästarna den viktigaste grunden, vilket är DRESSYR. Det kvittar vilken hästgren du sastar på, voltige, hoppning, distans, även de som sätter en vagn bakom hästen. Alla hästar kräver en god disciplin och ett grundarbete i ridningen, inte bara i början av åldern utan ständig upprepning. En häst kräver rutin, såväl som i vardagen med fodring och hantering så behöver den även det i arbetet. För mig är det A och O med regelbunden dressyr/markarbete för mina hästar, ja jag äger till och med en dressyrsadel ;) Inte för att jag har den bästa sitsen och hållningen men jag lovar att jag jobbar ständigt på den. När jag vill rida igenom mina hästar ordentligt så är dressyrsadeln helt enkelt bäst, för man kommer åt hästarna på ett helt annat sätt. Dressyrsadeln är skuren så att bogbladet löper helt fritt utan tryck då hoppsadeln är mer framskuren och Cassador har väldigt stora och rörliga bogblad så jag måste alltid ha förbygel som håller tillbaka sadeln. Men när jag har en dressyrsadel på honom så ligger den nästan helt stilla, inte ens en butetsadel ligger stilla på honom.
 
 
"Spegel, spegel på väggen där". Ja spegeln behöver ju inte tala om för mig vem som är snyggast men jag gillar att den visar sanningen. Speglar är så sjukt bra att ha, nästan ett måste när man jobbar på marken. Jag har då aldrig sett ett dressyrstall utan minst en spegel i ridhuset, även vi hoppryttare skulle behöva lite fler. Vi skulle titta på oss själva hur vi rider och hur vi sitter i sadeln, jag blir så mycket mer uppmärksam när jag ser mig själv rida. Hur har jag handen?? Hur sitter jag?? Hur arbetar min häst?? De två sista tycker jag är de viktigaste, handen kan ni säkert lista ut lite vart ni har den, hoppas jag ;) Men sitsen, ryggen (hållning), huvudet, blicken och benen. Allt detta påverkar hästen och spegeln är en alldeles underbar vän som alltid talar sanning och ljuger aldrig. Även hur hästen går är ju väldigt viktigt, hur ser kroppen ut när den flyttar sig?? När jag flyttar den sidleds ex, när jag gör öppna eller slutna så får hästen inte gå på 4-spårigt. Lite jobbigt att slänga sig under magen om man inte riktigt har koll, då är en spegel längst ner på långsidan grymt bra att ha =D
 
Mina hästar har inte riktigt varit i sitt esse att ta bilder på när vi har ridit ett dressyrpass med fotograf. Denna sommaren har båda mina varit helt galna och gärna dragit iväg eller tjurat ihop. Mycket som händer med de små liven men de växer för varje vecka med sin uppgift. Corvette kommer alltid att vara galen och het i sin galopp, Cassador kommer alltid att ha många växlar att ge men jag hoppas att han lugnar ner sig lite i hopningen när han blir äldre. Corvette har ett mycket mer inre lugn, mycket vilja och älskar att hoppa men hon känns mycket lugnare än Cassador på tävling och jag tror att även ni har sett det.
 
Nu när allt lugnat ner sig lite tänkte jag försöka filma ett dressyrpass på båda hästarna, så snart ska ni få se på deras STORA (snabba) gångarter ;-) haha!!! Men nu tänkte jag bjuda lite på mig själv från ett pass i dressyrsadel och hästen klädd i snygga dressyrskydd ;-)
 
 
Ps: Titta på hästarna och inte mig... <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Att vara lugn och fin är inte Corvettes starkaste sida, het, galen och trotsig.. jo jag tackar!!! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Lösgalopp är härligt för hästarna =)


 
 
Cassador fick vila igår medans Corvette gick ett pass. Idag tänkte jag först tömköra båda då jag ville att Cassador skulle vara ledig från 60 kg-klumpen ;-) Men jag tänkte att de båda likagärna kunde få springa av sig tillsammans på utebanan. Lösgalopp och massa bus det gillar dem, så skönt för då kan jag bara stå och titta på medans de jobbar ;) När jag tycker det är nog stiger jag in på banan och visslar. Det roliga är att innan var det alltid Corvette som kom fram först men nu har jag kommit så nära Cassador att han är först fram och jag kan sätta på han grimman och sedan få en godis. Corvette ville inte bli fångad idag så jag och Cassador försökte jaga henne. Då gick jag ut med Cassador och Corvette la märke till det direkt och ville inte alls vara kvar ensam så då sprang hon mot utgången och jag vände med Cassador. Jag lät Cassador stå kvar utanför medans jag kunde krypa under och fånga den gråa lilla vildingen. Så duktiga mina hästar är, inte lätt att hantera två busfrön men jag är så stolt över dem och att de uppför sig väl. =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


NI GER MIG SÅ MYCKET!!! <3


 
 
Älskar mina hästar <3
 
 
 
 
 
Jag tänkte nu ger er alla läsare en insyn i vad jag har fått för sms, mail och kommentarer i ett enda inlägg. När ni läst detta inlägg så förstår ni nog varför jag ÄLSKAR er <3
Utan er hade jag nog lagt ner för längesedan. Det är ju en tuff värld det här med bloggning och när jag började i februari visste jag inte hur mycket jag kunde ge er. Men med tiden så öppnade jag mig mer och nu tror jag allt att jag har hittat min nisch. Jag är jag, jag är ärlig, ödmjuk, vill inte vara skrytsam på något vis, bjuder på mig själv alla dagar, toppar som dalar även om vissa dagar är svåra att skriva om när jag helst bara vill krypa in i ett hörn och stänga ute allt. Då tar jag mig i kragen och skriver om det istället, ibland få ord och ibland lite mer. Varje gång jag haft en dålig period så har ni funnits där, med alla era peppande ord <3 Ni får mig att må så bra och jag som känt mig så ensam....vet nu att jag aldrig någonsin varit det <3 Jag har bara samlat några få utav alla kommentarer ni har gett mig
 
 
 
 
*    *     *    *     *     *
 
 

Hej Erica!! ;-) Hoppas allt är bra med dig?

Jag ville egentligen bara säga det att du är verkligen så sjukt duktig, på allt du gör. Vet du varför jag tror du är det? För att du tar med dig både hjärtat och själen i det du gör. Det märks så tydligt och speciellt när du skriver, pratar och visar om dina hästar. Du har verkligen talang och känsla för det du gör! Kom ihåg det även de dagar som du inte känner dig på topp. Tänkte på dina reflektioner ang. flyinge trippen på bloggen. Det är helt okej att bli besviken, ledsen och känna att allt bara suger. Men även då är vi samma person som säger "fan-nu kör vi" och ser utmaningarna som det roligaste som finns och skrattar vidare. I det stora hela så handlar det om rutin, det handlar om den mentala biten. Men hur det än går med allt du gör, så länge du vet att du gjorde det du kunde just då, med själ och hjärta så behöver du inte brytas ner. För i slutet av dagen, så vet du det också. Eller hur ;-)

Du har två fina hästar och den bruna vill säkert ut på dressyrbanorna ;-) och du är en duktig ryttare så kör på! KBK= Kör bara kör!

Kram

Timmie Melanoz, som driver bloggen dressyrkillen

 

 

*    *    *    *    *    *

 

Hej Erica!

Det var längesen! Kände att jag ville skriva till dig när jag läste på din blogg att det inte gått så bra idag på tävlingen idag. Har kikat lite på din blogg senaste månaden och ville bara ge en liten push framåt:-). Tycker det var starkt av dig att åka iväg på tävling ensam. Framförallt när det gäller de höga klasserna. Jag vet hur det är. Man känner sig lite ensam ibland... Jag åker ofta ensam jag med å det är mycket att hålla reda på. alltid skönt att vara någon mer. Men jag tror ändå man blir stark av att härdas lite. Du har två fina hästar å det ska du bära med dig! Träna å utbilda både dig å dem så kommer ni gå längre! Alla har dippar å toppar! Du är inte ensam i detLeende ansikte med öppen mun. Den enda skillnaden är att de flesta bara delar med sig av det positiva. Du ger alla sidor.

Kämpa vidare!

Kram Anna

 

*    *    *    *    *    *


jag är ju relativt ny här, men tycker det är så spännande att följa dig och dina två fina hästar! :) att se er utvecklas och att du verkligen delar med dig av såväl toppar som dalar. Det sägs ju att det är tack vare motgångarna man utvecklas och jag tror ni kan bli farliga ekipage på tävlingsbanorna inom kort!

dessutom är jag lite småkär i både cassador och Corvette, så snygga och de verkar vara såna personligheter!

Stor kram och fortsatt lycka till!! :)

Johanna, bloggar på sidan tigermysig

 

*    *    *    *    *    *

 


Alla har vi både med- och motgångar. Synd att det blev just denna helgen, men ladda om och kom tillbaka starkare än förut! Ni är superbra, och du tog dig och Cassador dit, det är SUPERBRA!! Kram min fina vän! <3

Sara Ekman, en underbar vän som jag lärde känna här på bloggen och även träffat i vekligheten. Hon bloggar på aamaziing

 


*    *    *    *    *    *

 

Jag måste även hylla en bloggare som heter Matilda Berthelius, hon har en stor blogg som heter showjumper. Hon följer min blogg, skriver massa peppande ord och om jag har en fråga om något svarar hon gärna på det och hjälper mig. En fantastisk och ärlig människa som jag hoppas kunna besöka i vinter med hästarna på lite träningsläger och lära henne dricka TE ;-). Matilda är en duktig ryttare och en proffsig bloggare med en stor sponsor, Skara Hästsport.

 


*    *    *    *    *    *

 

Ni är verkligen ett bra team du och cassador! kommer gå super i flyinge! glöm inte att du gör det för att det är vad du älskar och framförallt ha roligt! Lycka till finaste Erica <3

 

Från en vän i stallet, Nicole <3


*    *    *    *    *    *


Jag får även peppande ord från min underbara sponsor och här ska jag dela med mig utav en pytteliten del av de fösta mail jag fick av PerlStoft.


Jag har under en tid följt din blogg och tycker att du verkar vara en glad och trevlig tjej som helt klart älskar sina hästar och det är en sådan förebild vi på PerlStoft vill förknippas med. Du har talang, rider bra och siktar högt samt har fantastiskt vackra hästar, mao du står för kvalité precis som PerlStoft.

 

 

 

 

*    *    *    *    *    *

 

Bit ihop! Bara till att ladda om och göra det bättre till nästa gång, hejar på er! :)
Bamsekram <3


Åh Erica love you! Du har nog börjat likna en förebild i mina ögon, du är så himla snäll och rar<3
Hoppas du fixar flyinge med cassador vad ni förtjänar, no 1!

Kramisar till dig fina du!

 

 Denna bild och fina text la Michelle upp på sin Instagram, hur rörd och glad blir man inte. Lilla jag, förebild?! <3

 

 

Michelle heter denna goa tjej och bloggar på michellehall


*    *    *    *    *    *

 

 


Det finns en tjej som heter Lina som jag aldrig har träffat. Jag vet inte hur hon ser ut eller vem hon är då hon inte har en egen blogg. Denna underbara människa skriver så mycket peppande ord till mig att jag skulle behöva en hel veckas inlägg om jag skulle få plats med allt <3 Denna underbara människa peppar mig i alla lägen. Hon är även duktig på att hålla reda på om jag glömt något, ex att jag inte får glömma att lägga upp filmklipp och hon ger mig även 1000 tips. En tuff brud som jag en dag bara måste få träffa i verkligheten, Tusen tack underbar Lina för att du hittade mig och alla dina peppande texter!! <3 Jag hade dock svårt att välja bara en text så jag klippte in några stycken <3

 


Kul att det värmde :)
Vet du, jag hittade den här sidan av en slump, jag gillar egentligen inte bloggar för dom är ofta så mycket jag jag jag, se mig SUCK!
Men jag blir alltid glad när jag klickar in på din sida, du känns äkta :) Så enkelt är det. Fortsätt vara du i med och motgång.
Konstigt att man kan tycka bra om någon man inte känner el har pratat med.


Tänk hur många som inte lyckats kvala till Flyinge, du är ju där i alla fall och kämpar. Man kan ju inte få rutin genom att sitta på läktaren och du är ju med i spelet, var stolt över dig själv och fina Cassador :)
En vänlig fråga, du skriver att han ofta blir så stark, kan det vara så att du behöver styrketräna för att orka bromsa honom?
Dom flesta ryttare i toppen tränar väl annat också, inte bara rider. Men det kanske du gör, bara en fundering :) Att jag tycker att du är en god ryttare vet du redan men kan det vara så att du behöver bli starkare?
Ett bra program för hemmaträning är P90X, jag tycker att den är super, mycket varierande och tufft till skillnad från dom flesta andra tränings dvd
Ladda batterierna nu, andas, grubbla inte, fokusera på morgondagen och tänk "Fan vad bra jag är" för det är du :)
STYRKEKRAM!!! Pussa Cassador från mig också.


Där ser du, ni är ju bra :)
Lova att du lägger upp filmer på dina starter så fort du hinner. Dina fans kräver det :D


Lycka till!!!
Håller tummar och tår och här kommer en lyckospark.................. Kände du vad hård den var ;)
Håller stenhårt på dig o Cassador :D


Det fanns ingenting i din ritt som jag störde mig på (mest frustrerad över människan som skymde kameran)
Visst ser man att han blev lite flack på ett par ställen men en stor eloge till dig, vilket gott föredöme du är :)
Det är precis så man ska tackla ett problem (stoppet), en klapp på halsen, det var ju trots allt inte hästens fel. Det blev ett missförstånd men so what, han har ju ett hjärta av guld lilla Cassador.
Och även om hästen stannar eller river trots att allt stämmer så är det ju ett tecken på att något inte stämmer för hästen. Det kan ju vara allt ifrån tecken på smärta eller att hästen gjort en felbedömning, är trött osv osv
Det är ju inte så att våra älskade hästar vaknar på morgonen och tänker "undrar hur jag ska jävlas idag"
Tråkigt att höra att en del bestraffar sina hästar pga såna saker.
Hur sjutton ska hästen förstå att den blir sporrad eller slagen pga att den petade ner en bom...

 

-----------------------------------------------------------------------<3----------------


Fortsätt vara den du är så kommer du att nå toppen, det syns på dina hästar att dom gillar dig och dom gör verkligen sitt bästa, ser så glada ut.
Sporten behöver fler som du Erica, som uppskattar sina hästar och förmedlar glädje. Som hellre ger en klapp på halsen än en smäll på baken.
Yngre ryttare som ser upp till dig kommer att ta efter och göra som du gör, ger sin häst en klapp och inte ett rapp :D
Love it!!!


-----------<3---------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Önskar att alla bloggare någon gång få uppleva peppande läsare och underbara människor som jag har stött på med min blogg. Det finns på tok för mycket negativa människor här på nätet som trycker ner oss bloggare. Tillsammans är vi starka!! Varför kasta skit på varandra när vi kan sprida kärlek här på nätet <3 Det ska i alla fall jag fortsätta att göra, tänk er, kanske en dag. Erica Johansson, känd som bloggaren Icusen. Hon slog igenom med en ren och ärlig blogg gjord på kärlek och inte en enda gång provocerade hon fram sina läsare. Jag älskar att drömma....... <3

 

 

 
 
 

T A C K   F Ö R   A T T   N I   F Ö L J E R   M I G  <3  ! ! !

 

 

 

 

 

 

 Till mina läsare <3


 
 
 
Under några veckor nu har det varit lite sämre bloggning än vanligt. Jag har inte riktigt varit mig själv, jag har haft så mycket att fokusera på och inte riktigt kunnat njuta av det. Allt är fortfarande nytt för mig, bloggen växer, jag har fått min första sponsor som är helt fantastisk och jag ska dela med mig mer utav den, 2 hästar som ska tas om hand och heltidsjobb. Flyinge tog mycket fokus och sedan ska man ha tid att andas lite med. Jag måste lära mig att hantera allt detta tillsammans. Jag älskar verkligen mitt liv, min blogg, ni som läsare som ger mig så mycket energi när jag känner mig ensam och svag. Mina 2 underbara hästar som älskar sitt liv och jag vet att de kommer att ge både er läsare och mig en fantastiskt upplevelse. Corvette och Cassador kommer även att ge mig som ryttare en otrolig resa (mer än de redan gjort), erfarenhet, tårar och massa glädje. Thats life, jag måste bara inse att det kommer att komma toppar som vi kan fira och det kommer att komma dagar igen då jag vill gräva ner mig. Jag måste bara lära mig att hantera allt som livet ger, det är verkligen en utmaning men er vid min sida som är bäst på att stötta mig och även min familj, tränare m.m. VI ska klara det här!! Jag tänker inte på länga vägar ge upp hästarna, bloggen eller något... så lätt ger jag mig inte =)
 
SÅ nu jäkla ska vi alla ladda om batterierna, nu är det höst och snart vila för hästarna men först kommer jag att ge mig ut på en tävling med Cassador, låga och lätta klasser så vi båda får ett bra avslut på detta år. Beroende på vad det finns för klasser så tar jag kanske med mig den lilla vilda gråa med. Jag har inte skrivit så mycket om Corvette nu men jag har ridit henne och medans jag var borta tog mina medryttare hand om henne <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer första rundan från Flyinge. Jag hade svårt att få tillbaka honom lugn utan att bli studsig på hacket. Dålig rutin gjorde att jag inte fick honom inramad till 2-kombinationen så han sög först mot fel, hinder och sedan ser ni själv att de blev ostadigt och ett stopp. Inte mer med det, lite klapp på halsen och vi kom igen utan problem. Det som jag tycker är skönt med mig själv är att jag inte på något vis blir störd av ett stopp eller något som händer. Jag fortsätter lika coolt och blir inte arg på hästen. Jag vet inte hur många ryttare jag sett nere i Flyinge som sporrar sina hästar riktigt hårt för ett nedslag eller ge dem stryk med spöt. Dessa hästar är bara bebisar och har många, många år kvar att ge på hoppbanan och ett ynka nedslag kan hända. Vi tävlar med rutin, mycket träning i bagaget och förbaskat mycket tur också. Allt kan inte göras med skicklighet och 100 års erfarenhet. Det finns alltid en tur och en otur med i spelet. Även det är "thats life".... =)
 
 


Härliga söndag <3


 
Vaknade denna söndagen i Skåne, tittade ut och min prins tittade även han ut och såg lika lugn ut som alla andra dagar där. Jag red ut en lång runda i skogen och avslutade med att rida igenom honom på deras utebana. Här höll jag på att åka av när Cassador upptäckte att det gick kossor precis längsmed staketet och jag tänkte att det här går aldrig.. Men envis som jag är och massvis med tålamod så lät jag han acceptera läget. Skrittade ett bra tag och visade han att de inte va farliga. Sedan travade jag och han lyssnade så fint, även i galoppen. Jag fick han till 99% där jag ville ha honom. Grymt fin i vänster viket är hans bästa sida men jag fick han att slappna av även i höger och i slutet tuggade han på helt magiskt fint.... Vet ni vad?! Detta var en utav de bästa passen på marken någonsin med honom?! Helt sjukt fin va han :D ååå jag klappade honom med båda händerna och kramade om honom när jag travade och skrittade av honom, även han kändes riktigt nöjd och de där kossorna, även om de va stora, vita och lät konstigt så va de inte så farliga ändå :))
 
 
 
 
Nu sitter jag i soffan och myser framför en film med syrran, jag välkomnades med blommor när jag kom hem, vilken fin lillasyster jag har <3 Fina sis!!! <3 
 
 
 
 
 
Jag har även träffat så otroligt fina människor i Flyinge och även den familjen som vi bodde hos där dottern jobbade med hästar på heltid. De har stöttat och peppat mig, det var verkligen meningen att jag och Alice skulle stanna kvar och träffa dessa människor. Nu är jag redan sjukt taggad till nästa år och mina nya mål med hästarna. Tänkter inte berätta om dem nu, det tänker jag hålla er lite med ;-) 
 
 Min fina lilla prins <3
 
 


Hopphästauktion :D


 
 
Vi skulle åkt hem idag men vi ändrade planerna helt och stannade kvar, tittade på 5 årsfinalen som va riktigt spännande. Va inne och tittade på Patrik Kittel som va testryttare på 4 åriga dressyrhästar och sist men inte minst, kom precis hem från en megahäftig hopphästauktion :D Sista hästen fajtade de verkligen om, budet stannade på 520 000 kronor, sjukt mycket pengar!!!! :) Jag hade en favorit men jag kan skriva mer i morgon kväll, är så trött nu och lång väg hem i morgon. Min prins fick några godnattpussar innan jag gick upp till huset, tänk va härligt och ha eget.
 
 
 
520 000 kronor för denna :)
 
 
 
De auktionerade även ut en minishettis till välgörenhet :) Jag har även träffat en massa människor som har stöttat och inspirerat mer om det i morgon!! Sängen nu <3


Lördag morgon i Skåne


 
Då har jag ridit ut en runda på Cassador och ridit igenom honom ordentligt i ridhuser då jag inte gillar att låta hästarna vila helt efter hårda meeting och dels att han ska vara lite trött när vi åker hem. Han kändes riktigt fin idag, lite trött men väldigt arbetsvillig och pigg i skogen. Lite stel i hans svåra höger men eftersom jag ridit på hack så mycket så är det svårt att rida igenom honom helt. Nu ska jag pyssla lite med Cassador, mocka och fixa lite, sedan vila lite innan 2 timmarsresan hem och även få i oss lite mat :)
 
Här får ni några mysiga bilder på våran skogstur, massvis med vägar och fina skyltar även för häst. :)
 
 
 
 


Down to the bottom and up again


 
 
 
 
 
Gillar verkligen den här hästen, även om han just nu är fruktansvärd att rida. Nu har vi gjort detta år, guldstart var det verkligen med många toppar. Tyvärr slutar vi på botten, orkar inte skriva om det mer men vi fick till en bra runda men tyvärr en skitsvår bana för oss båda och därmed en uteslutning. Nu ska jag ut och kvällsmocka och pussa på min fina galna häst. Maybe one day, åå jag vill bara bli duktig, mer rutinerade och ha förbaskat roligt med mina hästar <3 Jag glömde ialf inte banan detta år...


Man blir lycklig av kärlek <3


 
 
Den här vackra skönheten till vänster är helt otrolig, vi kom hem vid 13 och gick en runda. Sedan ställde vi in skönheten i boxen helt själv medans alla andra hästar va ute och han va så lugn. Vi gick in och fixade lunch, vid 14-tiden syntes inte han till och jag va tvungen att gå ut och kolla till honom. I boxen sov min lilla prins, han smälte nog dagens alla intryck och behövde verkligen vila. Hemma kan han nämligen inte vara inne själv då han helt enkelt inte kan vara lugn så detta va en fröjd att se en harmonisk Cassador. Även han växer med sin uppgift för varje dag och förhoppningsvis blir vi båda ett iscoolt team en dag <3
 
 
 
Han har nu fått massa pussar från er och mig, kliat lite på halsen, plockat lite gräs och fått massa kärlek. Han va riktigt lugn och kärleksfull min fina lilla vän.
 


Nu har jag laddat om <3


 
 
 
Vill först tacka alla för erat stöd och att ni tror på mig och hästarna. När jag gjort en "dålig" runda så tänker jag verkligen tusen saker och anledningar till varför jag inte säljer, kan bättre och känner mig hopplös. Men jag lovar nu att jag ska jobba på att inte gräva ner mig så mycket. Men nu ska jag berätta något roligt, träffade min tränare Amanda när vi kom tillbaka till Flyinge andra gången idag. Jag gick fram och sa att jag är riktigt nöjd med min runda efter att ha kollat på filmen flera gånger. Då sa Amanda "Det ska du absolut vara, det var en utav dina bästa rundor och skit i alla fel ni fick. Du har tävlat regelbundet i 2 år du är här nu och kämpar". När dessa ord gick igenom mina öron så blev hela jag varm, jag visste det, det var bra. Visst känns det att få en 20 fel och hamna näst sist idag, men JAG gjorde rätt från mig och JAG red inte dåligt på min galna häst. Vi kraschade inte i några hinder och Cassador kan somna gott inatt med ännu en erfarenhet rikare och minst sagt jag. Nu ska jag och Alice äta kvällsmat på Flyinge och sedan åka hem och pussa på Cassador från Lina och er alla andra som hejar på oss <3 <3 <3. 
 
 
 


Försöker ladda om


 
 
 
 
Som jag sett fram emot denna dag, att få tävla i Flyinge under unghästchampionatet och att få stå där i gången och vänta på min tur. Idag önskade jag verkligen att någon annan satt på honom...
Under framhoppningen visste jag varken in eller ut, Amanda hjälpte mig men Cassador var fruktansvärd, så jäkla svår att rida när han bara drar, drar och är överallt. Det kändes ändå OK i slutet men ett svagt sådant, när jag står i gången som ni ser på bilden överst, klappar jag honom säkert 50 gånger och vill få han lugn. Väl inne på banan försökte jag bara fokusera på min uppgift, va lugnt och rid väl. Crazy Horse ON, ja vem tusan tryckte på den knappen?! När jag susade förbi folket på läktarna kunde jag verkligen höra deras rädsla. Men men, ett stopp blev det då Cassador fick syn på ett annat hinder först och ja här kommer min orutin att rama in han på rätt hinder. 20 fel totalt och resten av felen är sket pet då han drar iväg och inte får till en bra språngkurva, absolut inga kraschrivningar. Många som jag träffat idag är besvikna över sina 4 fel, visst har jag och dessa människor förmodligen helt olika meriter, krav och mål. Jag är inte besviken, kan inte säga att jag är nöjd med 20 fel heller men överlag så är jag faktiskt nöjd med min insats. De flesta med min rutin hade nog gått och lagt sig för längesedan, vilken många säkert tycker jag skulle gjort, eller låtit någon annan rida. Nej då lär jag mig aldrig och jag är där jag är och kan inte mer än lära mig av mina fel. En dag vill jag kunna säga till mig själv att jag är stolt och förbaskat nöjd att jag aldrig gav upp!! Så nu jobbar jag på den dagen!! Men först, en runda kvar i morgon och den ska bannemej bli bättre!!!!
 
 
 
 
Det är absolut inget fel i suget på hinderna ialf, ska ialf försöka att hitta en liten broms i morgon. Denna bilden togs idag och jag kommer att köpa den sen, lånar den lite nu :)
 
 


Vem vill ha havsutsikt...?!


 
 
När man kan få hästutsikt ;) Här ser vi hästarna i uteboxarna få sin kvällsmat från våran toppsvit ;-)
 
 
 


Myspys


 
Ville bara visa hur mysigt vi har på rummet, de hade dukat fram godis och frukt :) mums!!
 
 


Då va vi framme :)


 
 
Cassador har fått promenera lite och mumsat lite gräs. Hälsat på sina grannar och står nu i boxen och gottar sig, verkar väldigt lugn och trygg. Jag och Alice åkte och handlade efter vi lämnat alla grejer på vårat rum. Nu sitter vi på en restaurang och myser, laddar inför i morgon :) klockan 08.00 startar klassen och jag startar som 55. Vi hörs i morgon mina läsare... <3 
 
 
 


Mot Flyinge!!


 
 
Packat och klart, nu drar vi till Flyinge :) 
 
 


Laddar inför Flyinge..


... Med en långpromenad och läskiga svartvita djur. Först blev Cassador en staty och visste inte vad han skulle tycka, men jag klappade och pratade med honom. Jag sa att de inte är farliga och att vi bara ska smyga förbi. Duktiga killen klarade hela vägen utan att krypa ut ur skinnet :)
 
 
 
 
Det blev en runda på 1,5 timme i skogen och lite galopp på banan kändes Cassador riktigt fin och fortfarande laddad. Sedan var det dags för bad och nu står han och väntar i boxen tills vi ska åka, i morgon börjar allvaret. Första klassen, min klass, börjar 08.00 :)
 
 


Startlistorna är lottade =D


 
 
 
Nu har startlistorna kommit upp och det var en bra lottning!! Jag startar som 55 och Amanda är 29 ekipage före mig så hon kan hjälpa mig sen <3 Toppen!!! Då hinner man även titta på några stycken innan man hoppar upp och laddar inför sin egna runda!!!
 
 
 
 
 
Snart står vi där igen.....
 
 
 
 
Bilden är tagen från hippson.se
 


Cassador va inte trött idag...


 
 
 
Jag satte upp en liten övning till Cassador idag, Amanda tyckte jag kunde hoppa lite hemma då det gick sådär igår. Cassador va inte helt sig själv, jag va inte i form och hacket var för skarpt. Så idag plockade jag fram det ni ser på bilden och tejpade kedjan på hacket. 2 sockerbitshinder på en 8-volt och ett helt vanligt räcke på långsidan, men jag red fram honom först då jag vet att han tyvärr blir överladdad och söker varje hinder när man rider fram ^^.
Jag skrittade först ut i skogen en runda, sedan jobbade jag honom länge i traven och försökte få han lugn, han va ganska laddad. Travade innanför spåret och la lite småvolter och flyttade för skänkeln. Han blev riktigt mjuk och fin och kändes väldigt arbetsvillig. Galoppen sedan jobbade jag han länge med då jag ville att den skulle sitta perfekt i båda varven. Han drar alltid iväg lite extra i vänster varv men det kändes som han verkligen försökte idag och jag var mycket nöjd i slutet. När jag var klar där plockade jag fram allt och så fort jag hoppade upp blev han laddad. Jag började med att trava och försökte travhoppa ett litet kryss på 20cm men han kan verkligen inte det. Måste be Amanda om hjälp nästa gång HUR jag ska träna han lugn med något så enkelt som att travhoppa. Sedan kom jag på 8-volten och ja, behöver jag säga att han va laddad?! haha, att man kan tycka det är sååå fruktansvärt roligt med små hinder på 50cm, ja han är ju både rolig och jobbig i dessa lägen. Han tröttnade (slappnade av) aldrig riktigt men va ändå väldigt fin hela tiden och riktigt fin i slutet. Sist höjde jag upp räcket som ni ser på bilden och sa till mig själv att om jag kommer 1 gång i varje varv och jag lägger han perfekt och han hoppar fint så är jag nöjd där. Jag kom först i höger varv och han va så taggad och jag mjuknade och la han superfint och WOW vad han hoppade skitbra verkligen!! Likaså i andra varvet kom jag och det blev likadant där, shit om vi kan ha denna känslan i Flyinge och dessa språng. Han hade precis sådana spång de ska ha, ett bra avstamp, mjuk i kroppen och rund, han satte en 10 poängare idag. Det behövde både han och jag men mest jag.... =D Nu jäkla är jag taggad till Flyinge, i morgon bär det av!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer lite bilder på Cassadors pannband som jag provade på honom idag, detta är så snyggt och så honom. Det matchade till och med perfekt till hans mössa =)
 
 
 
 
 
 
Vill ni kika på fler pannband till er häst kan ni gå in på PerlStoft och kika =)
 
 
 
 


Corvette Ts, den brummande skimmeln


 

Min Vackra Corvette, idag va hon så himla fin. Laddad till 1000 men ändå lugn och lyssnade på mig, till 90% ;-) När jag red henne så använda jag mig av samma övning som med Cassador.
 
Skrittade länge i ridhuset, men jobbade inte så mycket i form utan mer fram och avslappnad. Sedan joggade jag fram henne i traven och hon var verkligen jättefin, ganska lugn men så arbetsvillig. Travade henne ganska länge sedan och jobbade henne lugn, rund och ställbar. Flyttade henne för skänkeln och wow, superduktig även om det är lite jobbigt ibland. Sedan i galoppen jobbade jag henne i fältsits först i båda varven och sedan jobbade jag henne i lite lätt sits innanför spårer och på små volte som jag la lite här och där. Grymt fin var hon!!! Sedan kom jag på de 2 små sockerbitarna som ligger på en 8-volt, tränade på att inte rusa iväg efter hindret och i slutet var hon en klocka <3. Jag avslutade övningarna med att komma enbart på ett lite högre räcke på runt 1-1.10m, har faktiskt ingen koll på vad det låg på ^^ OCH SHIT vad hon hoppade. Hon har verkligen det rätta suget, den rätta inställning och absolut den rätta språngkurvan. Det är så sjukt häftigt att sitta på denna häst när hon är så fantastisk!! Ja ni kunde ju se på den senaste filmen vilken gummiboll även hon är, hon har en sådan kvick teknik. Efter Flyinge ska jag nog planera in en sista tävling med Corvette innan vintervilan, om det finns någon bra. Annars ser jag sjukt mycket fram emot nästa år med denna dam. Vi ska in på avd A och hoppa oss varma i lite lägre klasser. =D
 
 
 
 
Corvette med sitt fina R O S A blingbling från PerlStoft.se
 
 
 
 
 


Fotograf nära Flyinge?? =)


 
 
Är det någon som vill komma och fota i Flyinge torsdag/fredag nu i veckan?? Eller någon som känner någon?? Jag har ett extra band över så Du kommer att komma in gratis =D Skulle va så roligt med massa fina bilder som jag kan lägga upp på bloggen och självklart länka eran blogg om ni har någon. Skicka ett mail till ericajoh9@hotmail.com, om du vill eller vet någon som kan tänka sig.
 
Eller ni kanske vet någon som bloggar som fotograf i dessa trakter, hör gärna av er!!! <3
 
 
 
 
 
 
 


Massa fix idag


 
I morgon åker vi till Flyinge och det mesta ska packas och fixas idag :) nu ska jag rida ut på min svarta stjärna:)