Måndag och back on track!!


 
 
 
 
 
 
Nu har hästarna haft en återhämtningsvecka, eftersom Cassador har haft veckor fulla med tävling och träning så behövde han verkligen en vecka off track. Corvette är ju bara 5 år och har gått rätt hårt på marken så hon va väl värd en sådan vecka med. Jag försöker rida mina hästar lite efter deras ålder, Corvette är bara 5 år och hon behöver lite mer vilodagar och även lugna pass än Cassador. Hon älskar att vara ledig och bara ligga i hagen eller äta sitt hö, jag vill inte pressa henne för hårt nu. Då kanske det tar stopp innan hon hunnit fylla 10 år och runt den åldern har ju hästen sina bästa år. Så vi får hoppas att glädjen håller i sig länge i detta sto.
 
 
 
 
Cassador kunde inte vila en enda dag under 1 års tid när han kom till Sverige, självklart gav jag han 1 dags vila men då fick jag också laga staket och tråd varje gång han hade det. Vet att jag nämnt det innan hur han har uppfört sig i hagen så ska inte gå in mer på det nu, men jag ska tala om för er att han har blivit som en helt ny häst. Nu har han vilat i 1 hel vecka utan att vara i närheten av tråd och staket, varit hur lugn som helst och bara njutit i hagen och ätit massa gott hö. Det är för mig bland det bästa som hänt honom och mig, att ha en häst som trivs med sitt liv och kan kännas sig lugn och trygg. Helt fantastiskt!!!
 
Idag kom Ella upp och red med mig, det är så fruktansvärt tråkigt att rida själv ibland, MEN ibland älskar jag det. Just nu känner jag att jag behöver lite knuffar i den riktningen, ta mig i kragen och rida. Jag måste kolla på någon tävling som jag och Cassador kan åka på, det kan vara en pay and jump eller vad som i närheten, orkar inte ta mig längre bort än 45 minuter, så trött på att köra bil hit och dit. Ser nästan fram emot vintervilan redan nu ^^ Ella red Corvette och jag Cassador. Corvette va riktigt pigg och drog ganska mycket med Ella men hon kämpade på bra med henne. Cassador va jobbig i hörnet och tittig på de pyttelilla som fanns i ridhuset, jag är så trött på att han ska vara sådan. Han har nu snart gått i detta ridhus i 2 år och samma visa hela tiden, men det räcker att jag blir lite arg på honom så sköter han sig sedan med lite extra koll på den hemska sakerna när vi rider förbi dem. Ja det är ju småpotatis nu om man tittar tillbaka på hur han va när jag fick honom. åååå det tar jag en annan dag för jag kan skriva hur mycket som helst =D =D Men idag va Cassador annars superduperfin, han drog iväg lite i galoppen i hans dåliga höger men han lugnande sig snabbt och ååå så fin han va. Vi skrittade först en lång runda ute i skogen och sedan red vi igenom hästarna i ridhuset och jag brukar ofta sätta upp mål som de ska klara av under passet. Idag hade jag ett superenkelt mål men kan ibland vara svårt att uppnå efter vila och heta hästar, att vara helt avslappnad. Att kunna få till den där avslappnande skritten, traven och även galoppen, det kan för mig räcka som idag. Jag rider på två unghästar som är lite heta, glada, galna, spända och tittiga. Så för mig är det jätteviktigt att man gör det svåra enkelt för hästarna ibland =)
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Friskey
2013-10-14 - 15:12:45

Låter som sunda tankar! :)
En unghäst måste ibland ha en längre vila lite då och då för att smälta allt och landa igen mellan allt nytt som ska läras in :)
Viktigt att man anpassar ridningen efter hästens ålder!

URL: http://friskey.horseworld.se


Postat av: ThereseL
2013-10-15 - 15:55:10

Forf här i fbg har ju banhoppning hela vintern typ, står på deras hemsida :)
är väl typ 40 min resväg med transport..
Vill man hoppa högre är de nog inte omöjliga, var där i somras då de hade liknande på gräsbanan och det vara ganska mkt "det ni vill träna på, det gör vi"

Startar 18.00
Forf kommer från och med torsdag i vecka 41 att köra banhoppningsträningar inomhus med våra tävlingshinder, udda veckor. Alla är hjärtligt välkomna att delta!
Anmälan görs på plats. 100 kr/ritt. Medtag jämna pengar.
Rosetter finns att köpa för 30 kr i sekretariatet.
Vi börjar med 50 cm och höjer sedan 10 cm i taget upp till 1.20 m.
Framridning sker utomhus och banhoppningen i lilla ridhuset (20 x 80 m)
Frågor besvaras främst via mail [email protected], i övrigt Britta 070-55 31 973 eller Malin 0702-33 13 23.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: