Regn och värme..


 
 
Detta väder gör mig trött och orklös =(
 
 
 
MEN roliga och bra saker har blvit gjorda idag ändå. Hästarna har fått nya skor och Corvette är en pärla att sko, sedan första start. Sandra minns första gången hon skulle sko henne, Corvette sa "här har du min hov, sätt på en sko". Om hon hade pratat så hade ho sagt så ;)
 
Cassador däremot, han har nog fått vara med om ett och annat i Holland. Han är väldigt känslig när Sandra ska sko honom, han försöker inte vara elak på något vis, aldrig sparka mot Sandra utan han drar bara undan hoven för han tycker det är obehagligt. Men vi har använt lite lugnande på honom för hans egna skull, dock hade jag inget hemma idag så måste fixa det till nästa gång. Jag gillar inte att brämsa hästar eller att dra dem i öronen som de ofta gör inom travet. Då ger jag hellre lite lugnande, då får hästen en bättre upplevelse =)
 
 
Tog även min första riktiga ridtur på Cassador idag, som jag sa igår så verkade han väldigt trött och seg i kroppen efter sin semster så jag får ta han lite för vad han är dag till dag. Men idag va han faktiskt väldigt ovanligt pigg, jag red han i 15-20 minuter. Skrittade länge och travade en stund på stora volter, ingen annat. Sedan tog jag några varv i båda galopperna i fältsits. Inget alls krävande, bara få han själv att bjuda framåt och söka sig neråt med huvudet. Han fick en 10 på allt idag, pigg, lyhörd, använde sin egen motor och lite busig. I galoppen var han väldigt pigg och det känns riktigt skönt.
Jag har även ökat maten lite mer nu och han äter med riktigt god aptit. Duktig kille =)
 
Jessica ska rida Corvette i eftermiddag, ungefär samma ridning som jag gjorde med Cassador. Den där damen är en riktigt bra häst att äga, hon skos utan problem, äter allt utan problem, oftast pigg och glad, ja lite smått galen och riktigt rolig att rida. Full fräs framåt säger hon, även om piloten försöker få styr på det hela så är det inte alltid lätt alla gånger. Hon är lite som en Ponny =) Men jag ska berätta mer om Corvette sen!
 
 
 
Här kommer bild på min fina rastahäst <3 kunde inte välja bild så fick bli två.
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: