Vart ska jag börja...


 
 
Ja vart ska jag börja egentligen....?!
 
 
Jag kan börja med att jag jag somnade med datorn i knät igår, så jag hann inte blogga klart för John Blund avbröt mig hela tiden..
 
Lördag morgon, första passet var ett markarbetspass med lite hoppning. Cassador va väldigt pigg och galen, drog iväg mycket med mig. Hittade inte alls den där känslan och lugnet hos Cassador. Lördag eftermiddag blev det lite mera hoppning och Therese, en som jag lärt känna genom bloggen, kom och gästade oss med sin fina Santos. Även här va det mer eller mindre katastrof hos Cassador och mitt håll. Full fräs, hatade verkligen att travhoppa, lyssnade inte mycket och va allmänt spänd och hemsk att rida.
 
Söndag morgon, vi skulle egentligen bara rida ett pass men eftersom lördagen va som den va bestämde vi att jag och Cassador skulle gå ett pass på morgonen först. Rickard la fram 5 bommar mitt på banan, men övningen gick mest ut på att vi skulle rida i genom hörnpasseringarna. Vi gjorde det först i trav och mellan bommarna skulle vi ena varvet få in 3 travsteg och andra 2 steg. När vi gjorde detta lugnt och fint gick vi över till galopp och då blir det studs mellan bommarna. Detta ska jag träna ofta på och då kan jag variera bommarna efter smak och tycke, ex 3 bommar med två galoppsprång, ca 8 meter mellan, och ett språng andra gången. Vi ska kunna variera med att öka och korta, både i trav och galopp utan att han blir het och ostadig. Lära Cassador att lyssna mer på mig och använda sin energi rätt helt enkelt. Jag kommer skriv mer om ridningen och hur det gick när jag lägger upp filmerna, idag eller i morgon.
 
 
 
 Jag tror ritningen är lätt att förstå, följ bara pilarna.
Ni som aldrig provat denna övning kan jag lova er att ni kommer gilla den, speciellt om ni har lite mer heta hästar och som har svårt att sätta sig på bakdelen i arbete.
 
 
 
 
 
 
Lördag eftermiddag använde vi oss av bla denna övning. 4 bommar på långsidan, 2 på vardera sida och de ska ligga på spåret. 3 stycken små bockar på mittlinjen, de två yttersta ska vara en bit ifrån spåret. Det ska vara trav över alla blåa bommar och galopp över alla gråa bockar. Så börja trava över en blå bom (ex längst upp till höger), fatta golopp direkt efter och vänd upp rakt mot den grå bocken på mitten, direkt efter bryt av till trav och rid rakt mot staket eller sargen. Vänd till höger och trava över bommen och fatta galop direkt efter osv.
 
 
 
Denna övning är också bra för lite hetare hästar men även bra styrketräning för den lite mer svaga hästen. Ni kommer att få se hur svårt Cassador har att trava över dessa bommar på marken, han vill gärna hoppa över eller helst inte bryta av till trav alls.
 
 
 
 
 
 
Gilla ni att jag lägger upp övningar så här,
kommer ni att testa dem då eller är det onödigt jobb från min sida??
 
 


Postat av: Michelle
2014-03-24 - 10:29:06

Verkar vara roliga och kluriga övningar, hade jag haft en häst att rida hade jag absolut gjort det :-)

URL: http://michellehall.blogg.se


Postat av: Gitta Lindh
2014-03-24 - 13:46:37

Jätte roligt med övningar. Jag kommer definitivt testa :)

Svar: Tack, roligt med feedback så man vet att de kommer till användning =)
Ica


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: