Mat mat :)


 
 
 
 
Hej allihopa!! Tusen mega tack för alla era fina kommentarer, komlimanger och gratulationer <3 Det gör mig så glad, full med energi och taggad på att blogga mer <3 
 
 
 
Idag gick jag upp efter 7 och tog bilen till stallet, det gjorde lite ont i mig då jag egentligen vill cykla men jag hade planerat att göra alla ärenden åt både Cassador och mig så jag ska slippa det sen. Jag har handlat mat till mig och även Cassador, samt lämnat in mina stövlar på lagning (de va på tiden). Fixade allt i stallet och släppte Cassador i ridhuset, trodde han skulle vara jättepigg då han inte alls ville stå still i stallgången. Men han skrittade runt en massa och va mest nyfiken på allt, sen travade han i slutet och tog lite galopp med. Fick även till några glädjebrall :) Vi försökte även använda hjärnan med att göra lite träning på marken, det behöver vi allt göra fler gånger innan det hamnar på film.
 
Här nedan kan ni se bilder på Cassador från DÅ och NU, ser ni någon skillnad?? Jag tänker inte säg något fören ni har tyckt till :)
 
 
 
 
NU
 
 
 
 
Dessa bilder är tagna för exakt en månad sedan
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har nu povat både Kraffts muskel och PLUSS protein. En vän i stallet hade pratat med foderexperter på krafft och dem hade sagt att hon skulle prova Granngårdens PROTEINKONCENTRA. Hon har svårt att få sin häst att bygga muskler och även jag har ju svårt att få min att bli lite biffig. Så jag tänkte att att det vore ju inte sämre med detta. Säcken innehåller även mycket vitaminer så man ska absolut inte ge något extra. Har ni provat denna säck någon gång??
 
 
 
 
 
 
 
Cassador slänger bara ut sitt lusern hackad strå och då får han ju absolut inte i sig det han behöver. Jag använde mig utav lusern pellets innan och blötte upp det men han gillade det absolut inte. Men nu fick jag ett tips om att prova Lucern Vitafor, har ni hört talas om detta innan?? Har ni provat det?? Detta är ett pelleterat foder som du inte behöver blöta upp, perfekt för Cassador. Sen är det även mindre pellets än den vanliga lucernen som du inte behöver blöta upp. Då Cassador hade koliksymptom under den perioden jag försökte få i han lucern, så fick jag lite noja med stora pelletsbitar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så nu ger jag han OLJA, LUSERN VITAFOR, HIPPOCOOL, PROTIEN KONCENTRAT, mer eller mindre fri tillgång till hö och MASSA KÄRLEK <3 <3 <3 <3 <3 Jag fodrar detta morgon, lunch, insläpp och kväll. Hoppas det funkar nu!! Det var en mycket glad Cassador i hagen när han stoppade ner mulen i krubban, äntligen bara minipellets sa han ;)
 
 
 
 
 


Postat av: Lina Sällberg
2014-03-10 - 14:24:57

Mina får sojamjöl för att kompensera proteindelen. :)

URL: http://sallberglina.blogg.se/


Postat av: Therese L
2014-03-10 - 14:41:03

ochhh...jag ser bara forderstrupsförstoppning (jag är mkt nojig sedan min förra häst fick det) framför mig när jag ser kraftfoder som inte blåtläggs (om man nu inte fodrar med grovfoder typ 30 min före kraften för att få igång salivproduktionen).
Men annars är det säger bra fodermedel :P

Postat av: lisa
2014-03-10 - 15:39:16

Ser ut som om han har fått mera massa och musklat till sig vid ryggen iallafall, bra kämpat!

Svar: Tack <3 Jag tycker med det =) men kämpar på!!
Ica

Postat av: G I N A ~
2014-03-10 - 15:45:29

så fina<3

URL: http://kissen.se


Postat av: Vera
2014-03-10 - 16:07:23

Vilka fina bilder!

URL: http://vera.weride.se


Postat av: Caroline Bågfeldt
2014-03-10 - 20:13:45

Sv: Ja, lite koll har jag men inte jättemycket så ska läsa på lite ;)

Mats älskade henne verkligen, vilket kommer höras på filmen när jag lägger upp den :D Hon är ju verkligen helt underbar!

URL: http://carolinebagfeldt.se/


Postat av: Jasmine
2014-03-10 - 20:35:10

Kul att de går bra med honom! Tycker fortfarande han ser lite tunn ut.. Du har inte funderat på att ställa av honom så han verkligen får ta sig? Jag gjorde det med min när hon inte gick upp och det funkade super tillsammans med Saracen! Kändes inte kul å rida på henne när hon inte hade något å bygga på..

URL: http://jasminekarlsson.se


Postat av: Linda
2014-03-10 - 20:48:32

Har du kollat tänderna? Jusse var jättedålig på att äta i början, men efter tre tandläkarbesök förra året har han nästan gått och blivit ett matvrak :)

Svar: Ajemen ;)
Ica

URL: http://lindabj.blogg.se


Postat av: Caroline
2014-03-11 - 07:49:16

Ser ingen direkt skillnad på bilderna. Hoppas det nya fodret hjälper. =)
Vet att min granne fodrade med granngårdens foder inte det nya som du ger, men hon sa att det skulle vara som Kraft om det stämmer vet jag ej, någon i butiken hade sagt det till henne.

Svar: Tack <3 Ja han är ju inte lätt i maten eller hullet så jag får helt enkelt vänta så snällt och hålla tummarna =)
Ica

URL: http://ridemyhorse.blogg.se


Postat av: Marie
2014-03-11 - 10:35:04

Har han något emot att ha boots på höger bak eller nå? :P
Ser ut som den är borta på båda bilderna :P

Jag har en riktigt kräsen häst.. hon ratar det mesta ska jag säga.. har nyligen försökt ge henne lucernpellets och en gång i tiden även hack, men det går absolut inte..
Men då kanske jag skulle prova det där som du köpt?
Men min lilla donna ratat ju oftast pelleterade foder också.. buhu.. :(
Korn älskar hon, men hennes mage verkar inte riktigt tåla det däremot.. det är inte lätt med en kräsen häst måste jag säga!!

Svar: hehe, hittade bara 3 boots ;) han drar ju av sig skorna lätt ;PTycker allt du ska prova, absolut värt det =) Då har du ialf provat allt efter det ;)
Ica

URL: http://clarabelelhabiba.wordpress.com



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: