Rätt slit lönar sig!


 
 
Idag är det onsdag och dagen börjar alltid med en tur till stallet. Jag kör förbi den långa hagen och jag ser Cassador står och äter, hinner bara parkera bilen sen ser jag att han hunnit lägga sig ner. Vem vill bli uppdragen ur sängen när man känner sig trött i benen och helt slut?? Nä det är verkligen ångest på topp varje gång jag måste dra upp honom när jag ser att han precis lagt sig ner. Samma var det i lördags när vi skulle iväg och tävla, då låg han i ligghallen helt själv medans en annan häst stallet stod och vaktade honom. Så himla sött!!
 
Idag byggde jag fram tre sockerbitshinder på bågar, det blev en liten serpentinbana som ni kan se nedan. Jag hade 28 (7 språng) meter mellan den blå och rosa bommen och 24,5 mellan den rosa och den gröna ( 6 språng).
 
Jag började med att jobba han väldigt länge i traven och i galoppen, han va inte lika pigg som igår men mycket energi hade han. Jag fick lära mig att jobba med mycket halvhalter från Thomas träning, så i traven la jag halvhalter vid varannan bokstav och i galoppen mitten på långsidan och mitten på kortsidan. I slutet av uppvärmningen så la jag enbart halvhalterna på långsidan i galoppen och jobbade han sedan mycket framåt tills nästa halvhalt. Han lär sig himla fort den här lilla hästen, så fort vi börjar närma oss "halvhaltstället" så räcker det att jag sträcker på mig lite och jobbar han med sitsen så svarar han direkt. 
 
Innan jag började hoppa i galopp tog jag några skutt i traven och han kändes väldigt lugn och sansad. Sen taggade han till lite när jag började hoppa men i början ville jag bara få till ett bra flyt och även få honom lugn så jag la in ett extra galoppsprång. Jag fick hålla på en stund innan jag ökade två växlar. Nu kändes han riktigt fin och jag valde att komma på rätt antal språng, 7 och sedan 6. Han, eller vi gjorde det riktigt bra och jag fick till den långa galoppen utan stress. Jag valde att avsluta när vi hade gjort allt perfekt, i morgon ska vi trimma med mer hinder och grunden vi satte idag kunde inte bli bättre. Mycket nöjd Cassador efter passet, han valde till och med att följa med mig och plocka undan allt istället för att gå ut ur den öppna porten som vi gick förbi, lite söt är han allt.
 
 
Tänk på att inte rida något på spåret i övningen. När ni kommit en gång så vänd snett igenom och kom igen. När ena varvet känns bra så byter ni varv. 
 
 
 
 


Postat av: MalinKalin
2015-07-23 - 10:40:44

Härligt att det funkade så bra och kul med ritning på hur ni tränade :)

URL: http://malinkalin.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: