Dressyrtävling


 
 
Fy mig så dålig bloggning det blivit på senaste tiden, jag ska verkligen försöka rycka upp mig och lägga mer tid på den. Ni går ju in här varje dag ser jag och hoppas men så sviker jag er, ja fy mig. Jag har däremot haft mina anledningar till att jag valt att inte sitta framför datorn, men inget jag vill berätta om just nu ;)
 
I lördags åkte jag, Cassador och Clara iväg på en dressyrtävling strax efter Falkenberg, Olsegården heter anläggningen och det var en väldigt mysig liten tävlingsplats. Kan absolut tänka mig att åka dit igen! I fredags trimmade jag igenom Cassador ordentligt inför tävlingen men allt kändes riktigt dåligt. Cassador ville inte lyssna, han var spänd, högg i bettet, slängde med huvudet, fattade galopp i traven och studsade... ja han gjorde allt han inte skulle göra. Så känslan inför tävlingen va ju sådär kan ni nog lista ut, men lördagen kom och han stod som ett ljus i transporten. Även framme på tävlingsplatsen skötte han sig och framridningen kändes helt ok, lite ostadig och stetade emot i handen men jag försökte bara vara mjuk och absolut inte bråka med honom. Väl inne på banan så är detta riktigt coolt. Cassador tar tag i bettet, lägger sig i ett läge och sedan håller han sig där hela passet. Det är precis som han vet att det är NU det gäller, det är nu jag ska göra allt 110% rätt. Hade vi bara fått till den ökade traven bra och fått minst 6 poäng på den så hade vi gått upp i ledningen. Resten fick vi 6.5 och massa 7:or på, men jag kan inte varit annat än nöjd efter lång vila när jag var i Falsterbo, endast 3 dagar dressyrtrim på hemmaplan, en hoppträning i Helssingborg och en hemma. Funkar ju kanon att åka iväg och hoppträna och sedan tävla dressyr, nya lyckade metoden ;)
 
Då jag inte varit hemma så har Cassador fått vila i två dagar. Han hade även lyckats dra på sig två sår i ansiktet, ett på vardera sida från en rem som hade legat och skavt när han blivit väldigt svettigt. Så jag ville att det skulle läka ordentligt innan jag red honom igen. Idag såg det väldigt fint ut, bara att fortsätta att trimma på då. Då han vilat i två dagar så hade han massa energi idag, det där läksiga hörnet va nog så jobbigt men jag drog på honom dressyrsadeln och trimmade fram de stora gångarterna i både trav och galopp. Fick jobba väldigt mycket framåt för att han inte skulle lägga energi på annat. I slutet sedan började jag lägga så volter där jag tog tillbaka honom så han verkligen fick jobba med bakbenen, sedan ut på innerspåret och fram igen. Så höll jag på hela passet idag, i morgon blir det mer fintrim, kanske något litet hinder.
 
Jag har ingen ny tävling inbokad men jag ska kolla efter LC:2 och LB:1 nu, jag ska lära in ett nytt program samt rida LC:2 en gång till. Hopptävling blir det inte än på ett tag, Cassador måste först och främst vilja ta tag i bettet när vi rider an hinderna sen får vi se. Vi har inte bråttom, nu vill jag bara att allt ska gå rätt till.
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Philippa Wilkens
2015-07-22 - 22:13:40

SATAN vilken snygg häst du har!! Det tar död på mina ögon att se er!!!

Svar: Tack söta och gulliga du för dem orden <3 Ja han går inte förbi någon osedd ;-)
Ica

URL: http://asimplehello.blogg.se


Postat av: Amelie Backholm
2015-07-27 - 16:41:12

Hej Erica! Detta är Amelie som hade Natal LB, jag har ju själv varit tävlingsryttare i många år i lätt klass till svår klass dressyr men rider inte längre & Nasse bor i Skåne:) Men så hittade jag din blogg & vill bara tala om att det är jättekul att följa dig och din mkt fina häst:) Har sett dina filmer ni är superflotta tillsammans,tycker du ska satsa på dressyren,ser så fantastiskt trevligt ut:) Kommer att fortsätta följa er utveckling det är som sagt roligt att se & följa.Stort Lycka Till i framtiden!från mig,Ni kommer plocka många många Rosetter på Tävlingsbanorna:)

Svar: Hej Amelie! Va roligt att du kikar in här och vad glad jag blir av dina fina ord om Cassador. Vi kommer absolut att fortsätta klättra i dressyren men hoppningen ligger fortfarande mig varmt om hjärtat så kommer även kämpa där! Ha det gott!
Ica


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: