Glädjerus!!


 
 
Ja idag släppte en stor tyngd som legat på mina axlar, jag vet att det är jag som måste hitta rätt knappar på Cassador. Det är på grund av mig som det inte funkat och med för lite träning i bagaget så går det inte. Även om jag har tränat så har det funkat sådär, sist jag tränade för Pernilla innan Falsterbo kom vi inte över en oxer på 60 cm. Allt blev pannkaka, han va ostadig och jag visste inte hur jag skulle rida. Pernilla hoppade då upp då hon såg hur förtvivlad jag va och hon fick kämpa en stund men ganska snabbt kunde hon hitta "felet". Det gäller inte bara att veta hur man ska styra upp mot ett hinder man måste lära sig att trimma sin häst rätt på marken. Två dagar nere I Helsingborg och Ängelholm gjorde att jag fick upp en massa nya tänk kring just trimning på marken. Det var så oerhört inspirerande att se dessa ryttare, både ruttinerade och amatörer, ta sig igenom samma som jag jobbar på. Det är så enkelt egentligen men vi ryttare gör det nog svårt för oss själva. Cassador är ingen lätt häst det vet jag men med rätt träning och ännu mera säkerhet och lugn hos mig gör att det faktiskt går.
 
När Cassador drog iväg idag mot kombinationen så la jag en liten volt, jobbade han upp på bakbenen och sedan lätta i handen och fram. För mig är detta ett sätt att tala om för Cassador att det inte är ok att studsa innan hindret eller börja dra iväg. Jag använder absolut inget våld utan lite skänkel i den lilla volten, böjer och ställer honom utåt och försöker att trimma den där bogen som ställt till med mycket. När jag sedan gjort detta och kommer på kombinationen igen, vet ni vad, han väntar och lyssnar till det jag ber om. Vi kommer rätt inpå kombinationen och han hoppar den bättre än någonsin. Min tränare säger att när han blir studsig eller att man känner att det inte funkar så lägger man en volt. Det ska ju inte gå halvdant på en träning, man vill ju inte misslyckas utan man vill ju att det ska gå bra och att man lär sig något. Jag har aldrig åkt hem ifrån en träning med Pernilla utan ett fett stort leende på läpparna, ibland även glädjetårar. Tänk första gången vi åkte dit i höstas förra året, Pernilla visste inte själv om hon skulle kunna lösa vårat problem då vi inte ens kunde galoppera längre utan att han bara rusade iväg. Det löste vi och nu står vi här, en häst som är lugn och säker, aldrig stressad men ibland lite för mycket energi. Det viktigaste nu är Cassador trivs något oerhört bra på active stables. Han kan äta när han vill och han kan röra på sig när han vill. Förr bet han mig varje dag, han naffsade på grund av osäkerhet men även när han va rastlös. Nu händer det inte så ofta, han kan göra det på tävling men nästan aldrig hemma längre. Sedan är det viktigt att jag trimmar honom rätt hemma, Cassador är ingen skgsmullehäst, han behöver jobbas igenom nästan varje dag. Visst är det bra med varierande underlag och träning, men som jag känner just nu så har jag varit alldeles för mesig och lam i min ridning. Trimningen igår och idag har aldrig suttit bättre, känns som om att jag få till allt jag vill när jag lägger enormt mycket tid på grunden och uppvärmningen. Det är helt fantastiskt!!
 
I veckan kommer det se ut såhär: I morgon blir det hårdtrim i dressyren, på torsdag åker jag och Cassador ner till Helsingborg och tränar för Thomas Hammar med Pernilla vid min sida. Ser galet mycket fram emot detta, speciellt efter dagens hemmaträning. På fredag blir det hårdtrim i dressyren och på lördag åker vi två ifrån stallet och ska tävla dressyr i Olsegården. Ska bli så spännade och roligt, däremot så tror jag att det blir svårt att slå vårt personliga rekord och de enda procenten vi har ;-) 68.167. Vi ska ialf åka dit med mycket träning i bagaget och vi ska ha riktigt roligt jag och Cassador.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett filmklipp publicerat av Erica (@icusen) Jul 14, 2015 kl. 3:13 PDT

 

 

 

 

 

 

Ett filmklipp publicerat av Erica (@icusen) Jul 14, 2015 kl. 3:21 PDT



Postat av: Neapocalypse - en alternativ hästblogg
2015-07-15 - 10:32:08

Jag vill också ha Clooney på active stable! :((

URL: http://neapocalypse.se


Postat av: Titti
2015-07-16 - 11:23:29

Rapport om träningen för Thomas:) Han är riktigt bra att träna för! Hoppas det gick bra och att du fått ny inspiration.

URL: http://nafetiti.blogspot.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: