Appreciate what you have <3


 
 
 
 
 
" En hjärtskärande bild av en irakisk konstnär som tas i ett barnhem . 
Denna lilla flickan har aldrig sett sin mamma , så hon ritade en mamma på marken och somnade
i hennes famn."
"Uppskatta det du har , eftersom du inte vet vad du har förens det har tagits ifrån dig...
det är då det är för sent ."
 
 
Hur ofta tänker ni på detta i vardagen?? Nu är det snart Jul och många är girig och uppskattar inte det lilla. På nätet flödar julklappar och även på bloggarna, hur många julklappar fick du?? Vilken var den dyraste?? Jag kanske är ensam om detta men jag gillar inte att läsa bloggar där mängden och att vara bortskämd är i fokus. Där rubrikerna är jag vill ha, jag kommer att få, mamma och pappa köper...m.m. Jag gillar att läsa bloggar där man kämpar för det dem vill ha och även ger bort till mer behövande. Jag var väldigt bortskämd när jag var liten, fick väldigt mycket men mina föräldrar lärde mig att hantera det. Jag vill inte bli girig eller ego, inte då, inte nu och inte sen heller. 
 
Uppskatta det du har innan det är för sent. Hur många har inte känt detta någon gång?? Någon som förlorat någon utan att hunnit uppskatta det personen gjort för en. Jag tror att barn som växer upp idag är väldigt bortskämda då omgivningen "kräver" det. Barn får mobiler väldigt tidigt och det ska vara den senaste modellen annars kan man bli mobbad, likaså med datorer och kameror. Vi vill ha nytt, just den där och ha det dyraste, utan att uppskatta det man redan har eller vad den personen kanske får kämpa för att kunna ge oss det vi vill ha. 
 
Jag har helt slutat upp att vilja få saker från min omgivning, mina föräldrar. Vill jag ha något kämpar jag för det själv, samma sak med mina hästar. Jag har alltid alltid önskat mig en egen häst, men för att få det fick jag kämpa själv. Nu äger jag två helt egna hästar och jag har lagt alla mina egna ören på dem. Ingen, inte du eller du, kan säga att jag är bortskämd. Är så trött på dessa ord, "du är så bortskämd". Vem vill höra det?? Jag anser inte det som positiva ord i mina öron, jag vill kämpa och vara värd det jag har. Jag uppskattar det mer när jag lagt mina besparingar på något som jag verkligen vill ha.
 
Julafton närmar sig och ni som fortfarande går i skolan och inte kan jobba förstår jag om ni heller inte alltid kan köpa det ni vill ha. Tomten brukar veta vad man önskar sig men klarar inte alltid av det rent ekonomiskt. Försök att inte se mängden som den bästa presenten eller den dyraste, det är inte alltid den dyraste som är den finaste. Jag önskade mig ett år stickade raggsockar av min farmor då mina fötter behövde lite varmande kärlek. Det uppskattar jag väldigt mycket, när någon i familjen lägger ner tid och kärlek på något, inte bara pengar.
 
Jag önskar mig INGET i år, jo, jag önskar mig en frisk familj, julmat på bordet och massa kärlek på julafton. Detta värdesätter jag väldigt högt, mer än saker och ting i paket. Vi bestämde för några år sedan att vi inte byter massa julklappar i släkten. Vi träffas istället några veckor innan, lägger vårt namn i en skål och drar en lapp. Namnet som står på lappen, som vi håller hemligt för alla, ska vi köpa en julklapp till, runt 200 kr. Några brukar rimma och när man har läst sitt rim får man gissa, även när man öppnat julklappen får man gissa vem som köpt det. Det finns fyra knattar i familjen som får fler julklappar men även här tycker jag att vi har lyckats bra med mängden. Finns inget värre än att se barn sitta och öppna en efter en efter en utan att ens se vad som finns i dem. HELT glömt av att uppskatta det man får, det är vi som gör dem giriga, skyll aldrig på barnen. Vad är det för mening med presenter då?? 
 
 
 
Hur ser det ut på Julafton hos er??
 
 
 
 


Postat av: Sophia
2014-12-17 - 15:55:57

Vi köper julklappar till varandra men har som deal i släkten att när man själv fått barn så köper släkten julklapp till ens barn istället för till en själv. Helt fair tycker alla och vi har haft det så länge. Nu är det ju jag som väntar barn så nästa år är det bebis tur att få alla julklappar vilket jag ser fram imot :)
När det gäller att vara bortskämd så är jag nog ett praktexemplar på någon som fått allt den pekat på genom sin uppväxt, men.. jag är ödmjuk, jobbar hårt, sliter, uppskattar och tar hand om min familj och andra människor. Jag är säker på att mitt barn kommer att bli jätte bortskämd men jag ska försöka att lära henne att uppskatta allt och att även ge tillbaka till andra :)

Svar: Härligt Sophia =) Du har fötterna på jorden och ett sunt förnuft. <3
Ica

URL: http://sophiakarlsson.blogg.se


Postat av: Neapocalypse - klickerträning och unghäst ・゚♥ ✞
2014-12-17 - 19:18:10

Jag känner nu denna jul att jag faktiskt inte önskar mig någonting, men har istället lagt pengar på julklapp till den ena och den andra! :)

URL: http://neapocalypse.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: