Viktigt med varierande träning!!



Jag tycker det är otroligt viktigt att man varierar sin träning OCH underlaget!! Sitta och nöta samma saker på ett och samma underlag sliter på hästens ben och psyke!!

Jag måste rida ut i skogen minst 1 gång i veckan annars tröttnar både jag och hästarna, gärna flera gånger i veckan men mer vanligt när det är några fler + ute ;)

Igår va jag ute med Cassador, 6 åringen, och joggade i skogen och på grusväg. Tog en riktigt lång runda :)
Den lilla gråa faran, Corvette 5 år, gick jag en runda med bara.



Idag red jag ut igen och idag fick Cassador klättra. Vi har riktigt bra klätterbackar väldigt nära stallet, så det är super!!

Medan den lilla gråa damen fick springa av sig på en åker. I början kunde hon inte riktigt uppföra sig och lite längre bort hade några såna hundar lösa och Corvette har börjat lägga energin på fel saker, som exempelvis att stegra..... :(
Denna gången satt jag på en filt som skulle värma oss båda och det gav mig inget bra grepp om sadeln så när hon ställde sig rakt upp och for runt 90 grader så gled jag åt sidan och landade som tur väl bra på marken och med ena handen höll jag kvar tygeln....huhh :) båda blev vi nog lite chockadade, första gången skruttan lyckades slänga av sin pilot!! Men sen, sen ställde hon sig inte mer idag. Men hon frustade och hade sig så idag hade hon en riktigt galen dag!! Vi avslutade passet med lite klättring :))








Postat av: Mamsen
2013-01-25 - 17:40:07

Lite tur får man ha ibland, vi får nog köra henne och
Lilly tillsammans. Båda behöver "tuktas" ha ha.... men det är nog ogjort arbete med Lilly galen hund.

Skönt att du landade så bra, van ryttare =))

Svar: Nää Lilly behöver inte tuktas, hon är perfekt och mina hästar med...de ska bara sluta upp och stegra ;-)
Ica


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: