Svullet vänster bak


 
 
Vad brukar ni göra när ett bakben svullnar upp på grund av ett sår, tvätta med vad?? Linda eller inte linda?? Cassador har fått ett litet sår under vänster kota, markerar inget i skritten men fick vila idag. I morgon ska jag skritta en lång runda, inget krävande, bara rakt fram.
 
 
 
 


Postat av: Emmie
2014-10-29 - 21:32:47

Pillar bort om det blivit en skorpa å sen spruta på blåspray, samma sak några dagar tills såret är torrt å gärna rida ändå för då brukar det tjocka inte bli så långvarigt...

URL: http://lsgroom.blogg.se


Postat av: Anonym
2014-10-30 - 09:29:21

Linda med bomull dränkt i alsolsprit (sårtvätt för människor finns på Apoteket). Tvätta ordentligt innan med hibbiskrubb. Låt honom vara lindad med det på nätterna. Alsolspriten där ut vätskan. Utan Linda i hagen.

Jag har otursfåglar hemma. O detta är det bästa knepet. Se till att det inte svullnar mer och han får feber för då är det kanske lymfangit

Postat av: Anonym
2014-10-30 - 09:31:55

Råkade skicka kommentaren innan jag var klar 😃.

Är det lymfangit så behövs det oftast hjälp av veterinär. Men dete märker du. Då svullnar det upp mkt o benet blir triangelformat.

Du behöver inte publicera mina kommentarer. Ville bara skriva till dig.

Sandra L

Postat av: Matilda
2014-10-30 - 11:22:12

Bara tvätta med vatten och tvål eller sårtvätt (natriumklorid/ koksalt) kan man koka själv hemma också. Sen försöker jag att låta det vara inte linda eller täcka för det på något vis när det är små sår och ev på med veredus neo derma salva eller inotyol men helst låta det torka och bara vara. Sen skölja och hålla rent det varje. Fungerar fint på mitt fullblod. Dessutom låta hästen röra på sig t.ex genom en promenad för att hålla blodcirkulationen igång både bra för läkningen av såret men även för svullnaden även ev spola kallt på svullnaden. Inte använda jodopax på för det förstör sårvävnaden.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: