Helgens trim :)


 
 
Här kommer två filmklipp från helgen, ett på Cassador och ett med Razzia.
 
 
Cassador
 

Igår byggde jag fram två låga hinder på en 8-volt
. Det blir lite samma tänk som en banan, det kommer ett hinder efter hinder. Vi kommer i både höger och vänster varv men gör det lite lättare med bara två hinder. Jag ville få ner tempot och få han väldigt lugn innan och efter hindret och det lyckades jag verkligen. Mitt problem nu är min sists då han är så himla känslig. Så jag valde att trimma han i galoppen utan stigläder vilket gjorde att jag kom åt han bättre och satt mer still. I slutet la jag till stigläderna för att även trimma med dem. Detta kommer jag göra varje pass nu, först utan stigläder och sedan lägga till dem i slutet. Tillslut tror jag att jag kommer få en mycket bättre sits, det var ju ett bra tag sedan nu som jag red ordentligt och det tar tid att komma in i det.
 
 
 
 
 
Idag red vi ut i skogen och för första gången på länge kunde vi njuta båda två. Vi red fem varv på en liten slinga, ca 3 km. Vi började att skritta ett varv, det fann både rakor, backar och branta backar. Även stora vattenpölar, enligt Cassador var det vattengravar. Andra varvet började vi trava och när vi kom fram till den sista stora vattenpölen fattade han galopp en liten bit innan och tog i med allt han hade och hoppade jättehögt över, kändes som minst 130. Vattengrav eller vattenpöl, man kan bara inte gå igenom dem, hoppa högt äver som inte hovarna blir blöta. Inga tvivel om att han är en tokig hopphäst, eller är det dressyrgenerna som spökar, rädd om sina ben ;) Vi kom i samma tempo och gjorde samma saker i 3 varv, även Cassador gjorde exakt samma innan den där hemska vattenpölen. Ja jag kunde inte låta bli att börja asgarva sista gången. Vi avslutade det sista och 5:e varvet med att bara skritta runt. Det kändes otroligt bra och Cassador kom hem nöjd och väldigt glad, även jag.
 
 
Så här kändes det...
Saknar <3
 
 
 
 
Razzia
 

Razzia har gått tre dagar i rad men fick vila idag, de två första dagarna gick hon på stubbåkrar och igår hoppning.
Men det som jag har svårt med nu är att få fram henne, få henne framför skänkeln och även bjuda lite själv. När vi red på åkern, tänkte att det skulle vara mer bjudning framåt men inte. Tycker självklart att hon har utvecklats enormt sen dag 1 och jag vet att allt tar tid, men det jag gillar med henne är att hon är en tuff brud som lyssnar på mig och gör sitt bästa, det tycker jag är viktigt hos en häst.
 
Filmen är ifrån igår, hennes livs första serier som hon hoppar och vi kom bara några gånger på låg höjd. Som jag skrev innan så har jag väldigt svårt att få fram henne, första omgången kom hon med ett galoppsprång i studsen och två galoppsprång där det skulle vara ett. Men det ni ser på filmen är sista gången och hon gjorde det riktigt snyggt, duktig tjej :)
 
 
 


Postat av: Tina
2014-10-19 - 21:31:45

Vad duktiga ni är! Måste kännas konstigt att ha en av varje när det gäller bjudningen ;-)

Postat av: MalinKalin
2014-10-21 - 12:24:48

Såg jättefint ut! Vad duktiga ni är :) Jag skulle också behöva träna sitsen utan stigbyglar.

URL: http://malinkalin.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: