Utrustning!


 
MEXIKANSKT TRÄNS FRÅN EQUIPE!
Ni hittar det HÄR
 

Jag har under ett tag irriterat mig lite på micklemträns, de sitter inte bra på Cassador. Ett träns i storlek COB, där var remmarna alldeles för korta och i storlek FULL så sitter nosremmen och trycker på bettet, även nosgrimman sitter för långt ner. Hästens ansikte är känsligt och jag tror inte många av oss förstår hur känsligt det är. Här nedan visar jag en bild på hur huvudet ser ut i grund och botten.
 
 
 
Tror många utav er har sett en liknande bild eller kanske ett riktigt skelett, men tänker ni på hur allt fungerar där?? Har ni tänkt på hur tunn nosryggen är?? Tänk även på alla nerver som sitter i ansiktet och även deras andning. Ni kan kika på Cassador på bilden nedan, där har han ett Micklem på sig. Det sitter verkligen inte bra på just honom och jag har försökt att ändra det och få en bättre passform men inte lyckats. Jag säger inte att tränset är dåligt utan jag tror säkert att det gör under på andra men inte på min häst. Cassador gillar inte när det trycker för mycket på nosen men gillar att ha en käkrem som SITTER BRA. 
 
 
Micklem
 
 
Jag har testat lite träns på honom nu och jag har haft ett gammalt Glen Gordon i pullar innan och kom fram till att han funkade bäst med det. Men så hittade jag detta från EQUIPE, jag älskar verkligen hur de har tänkt till med själva pullardelen. Jag gillar inte när remmar klämmer och med detta träns så slipper man en nosrem som kan skava och komma i kläm. Denna nosrem är rund och elastisk men inte lös eller hård, precis lagom. 
 
Jag har visat bilder på Cassador innan där han bokstavligt gapar igenom ett pass, en del av det berodde på mig och min hand men även träns och bett spelar stor roll. Cassador gillar verkligen detta träns, han behöver inte prata för att säga det utan bilderna säger sitt och även känslan i ridningen. Han är lugn och stadig med huvudet och frustar ordentligt genom passen. 
 
 
 
MEXIKANSKT 
(pulllarträns)
 
 
 
 
 
 
GRAMAN eller INTE?!
 
Jag har aldrig varit ett stort fan av graman, nej jag ägde ingen innan. Men i somras köpte jag min första nere i Falsterbo och jag trodde aldrig att jag skulle säga detta men den har verkligen hjälpt oss. Den har hjälpt Cassador att bli lugn, en häst med huvudet uppe i taket är ingen lugn och harmonisk häst. Med detta menar inte att jag har tvingat ner honom med gramanen, jo jag gjorde det i början när jag inte visste hur jag skulle använda den eller hur jag skulle rida honom. MEN nu, nu vet jag och nu hänger den bara där. Som ni kan se på bilderna så hänger den lös gramanen, den är endast till för att ge stöd och även ett stopp för att inte dra upp huvudet, i mitt fall, hoppningen. Jag fick ett bra tips att man kunde dra gramanen bakom förbygeln eller martingal så den inte kan fastna men jag har fått lära mig något mycket bättre. Man tar helt enkelt och knäpper loss mittendelen så den inte sitter fast, lite som cowboytyglar ;) Så skulle Cassador, som alltid har svävande framben, fastna med benen i gramanen så åker den ur min hand och ner på marken. 
 
 
Känner ni att ni vill använda graman men är gröna på det, TA HJÄLP SÅ DET INTE BLIR FEL!!!
 
 
 
SCOURIER BETT
 
 
 
 
Jag är helt lyrisk över detta bett, Cassador har aldrig varit så fin i munnen och även mungiporna. Jag har även fått höra från elitryttare som ridit på vanliga bett innan och haft problem med sår i mungipan men att de försvann när de började med detta. Likaså är det för mig, jag har haft problem med Cassadors mungipor då han är superkänslig. Men nu, sår existerar inte i vår vardag längre. Innan kunde de spricka och Cassador fick stå i några dagar eller ridas på Hack för jag kunde bara inte stoppa in ett bett i munnen. Och då måste ni ändå förstå att det inte var så farligt egentligen då jag sett andra hästar ha 10 gånger värre men jag kunde bara inte. 
 
Så har ni ett häst som gärna biter sig fast i sidan, som är känslig i mungiporna eller kanske orolig i munnen?! Då kan jag varmt rekommendera ett Scourrier bett, ni kan köpa det billigast HÄR för endast 215 kronor och det är nästan för billigt för ett bett som har gjort under hos Cassador.
 
 
 


Postat av: Annie
2014-11-13 - 16:01:53

han är så fin att titta pååå! :D passar ju super i pullargrimma :)

Postat av: Caroline Bågfeldt
2014-11-13 - 22:04:55

Sv: Ja men skulle du vilja det? Skriva ett inlägg på min blogg alltså, hade varit så roligt! :D Om du har tid och lust kan du väl göra det?
Du får skriva absolut vad du vill!

Svar: Självklart <3 Fixar det!! <3
Ica

URL: http://carolinebagfeldt.se/


Postat av: emelie behrmann
2014-11-14 - 12:53:24

Vet du om det går att köpa en sådan nosgrimma löst?

URL: http://komkoma.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: