..........................................


 
 
Jag vet inte vart jag ska börja.. jag känner varken lust till blogg, hästar eller livet just nu. Cassador tog all min gnista och must ur mig igår. Henrik sa nog 10 ord till mig under hela passet, så har du en het och galen häst ska du aldrig rida för honom i grupp. Jag slängde bokstavligt pengarna i sjön och fick inte ut ett skit förutom att jag fick skämmas med gråten i halsen. Jag ville bara gå och dö och ta hästen med mig, för igår va han det jävligaste någonsin. Jag fattar inte hur han orkar!! I över 1 timme låg han på, var spänd och överallt med kropp och ben, jag försökte med allt men jag ville bara åka därifrån.
 
Just nu ligger jag på botten på ett hav, vill inte ta mig upp till ytan och kämpa. Känns som jag gjort det så länge nu... jag har verkligen försökt att provat allt (nästan). Jag tänker... Vad gör jag för fel?? Varför gör Cassador som han gör?? Just nu är det riktigt illa och hittar jag inte ljuset snart vet jag inte vad jag gör med honom...
 
 
 
Ni som vill se...
 
 
 
 
 
 
 
 
Inte ett enda litet leende kunde man skymta igår, det var som ett minne blott.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag gå en lång promenad och lyssna på musik...
 
 
 
 
 


Postat av: Sophia
2014-08-06 - 10:35:32

Men nej vad tråkigt! Sådär får det aldrig kännas efter en träning, tränaren ska alltid finnas med och ge stöttning oavsett om just denna träning gick bra eller dåligt! Dessutom är det ju bra om det jobbiga beteendet kommer fram på träning så att man kan få hjälp med hur man ska lösa det på bästa sätt men det går ju inte med en tränare som inte säger något. Fortsätt att kämpa på, han har ju blivit så mycket bättre även om du fick ett bakslag just denna träning så är ni på gång att bli ännu bättre, jag är helt övertygad om att du kommer att lyckas och då kommer ni att bli farliga konkurrenter på tävlingarna! :)

URL: http://sophiakarlsson.blogg.se


Postat av: Anonym
2014-08-06 - 10:36:11

Ge inte upp Erica! Jag har aldrig sett en häst som liknar Cassador men du är FANTASTISKT duktig på att rida honom! Det är inte många som skulle klara av att ens sitta på den hästen!! Det är okej att vara arg och ledsen men kom ihåg de bra stunderna du har haft med Cassador och ge inte upp. Kram.

Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥
2014-08-06 - 10:44:42

Jag tycker det var lite dåligt av tränaren att inte hjälpa dig mer! Men om du får mer såna här problem tycker jag du ska testa träna med en NH-tränare :) När jag red en superhet travare som man inte ens kunde sitta på utan att han stegrade och var så stressad, det var jättehemskt.. Ägaren skulle skicka honom på slakt men då tog jag hand om han och bad en NH-tränare komma och hjälpa, efter en lektion stod han helt avslappnad och gäspade, och tuggade och var heeelt lugn! <3 NH är bra för alla hästar!

URL: http://neapocalypse.blogg.se/


Postat av: En tanke..
2014-08-06 - 10:46:31

Hej. Efter erfarenhet när jag själv körde fast med min häst, ta ett steg tillbaka. När blir han stressad? Är det av stallet? Av hagarna,av din ridning eller har han ont? Du kämpar på utav ditt hjärta,men om du verkligen analyserar det hela med hjärnan.
Vad försöker han säga? Lägg kanske pengar på en ordentlig koll i rygg/nacke/bäcken/knä. Byt stall om det så krävs. Ge inte upp. Skäms inte,ta reda på varför. Alla hästar talar till oss,ibland tar det lång tid för oss att lyssna.
Han hade aldrig fått denna chansen hos någon annan.. Detta är en sån kort tid av ditt liv,låt den inte krossa dig.

Postat av: Marie Johansson
2014-08-06 - 10:58:13

Som ridlärare är det ens jobb att hjälpa sina elver lösa problem som uppstår. Inte bara stå där! Det ska ju vara roligt att rida, både för hästen och ryttaren. Har sett andra filmer som du lagt upp och det har ju sett jättebra ut. Fortsätt kämpa och kanske välja en annan tränare som kan ge er verktyg att reda ut såna här situationer!

URL: http://fribergarytteri.se


Postat av: Escaping Reality - ett nytt liv
2014-08-06 - 11:04:42

Du har ju haft flera jättebra träningspass med honom på sista tiden, tänk på dem! Du hittar snart tillbaka dit!

URL: http://escapingreality.spotlife.se/


Postat av: Stina
2014-08-06 - 11:04:51

Men VARFÖR säger han ingenting? Varför hjälper han dig inte, kommer med lite tips? Det är hans roll som tränare att försöka komma fram till en lösning! Jag blir jättefrustrerad och förstår hur du känner. Kämpa på, vi alla vet att ni kan även om det ibland känns helt hopplöst. Kram!

Postat av: Gitta
2014-08-06 - 11:07:32

Pepp pepp 😄 Håller fullständigt med Sofhia, det är på träningen man ska få hjälp. Det är därför man betalar å är där. Kanske just den tränaren inte passar er. Feedback är så viktigt! Det är nu bloggen är bra, gå tillbaka å titta hur ni utvecklats, hur det var för bara några månader sen bara 😉 Du har gjort ett toppen jobb även om det är en lång bit kvar. Låt det få vara en skitdag så kommer 10 toppen dagar 😄 Kram till dig / Gitta

Postat av: Lisa
2014-08-06 - 11:14:06

Jag vet inte hur jag ska säga det här men han kanske saknar tävlandet lixom, att han vill väldigt mycket? :)

Postat av: Lisa
2014-08-06 - 11:14:07

Jag vet inte hur jag ska säga det här men han kanske saknar tävlandet lixom, att han vill väldigt mycket? :)

Postat av: Lina
2014-08-06 - 11:20:56

Det där att träna i grupp slutade jag med för länge sedan. Så värdelöst, framförallt om man har den typen av häst. Jag vet en tränare som gör underverk och som du borde be om hjälp av! Du är på rätt väg, men det är bra hålla sig till en metod och skippa olika tränare etc. Hör av dig om du vill ha hennes mail. :)

URL: http://sallberglina.blogg.se


Postat av: Lina
2014-08-06 - 11:20:58

Det där att träna i grupp slutade jag med för länge sedan. Så värdelöst, framförallt om man har den typen av häst. Jag vet en tränare som gör underverk och som du borde be om hjälp av! Du är på rätt väg, men det är bra hålla sig till en metod och skippa olika tränare etc. Hör av dig om du vill ha hennes mail. :)

URL: http://sallberglina.blogg.se


Postat av: Jenny
2014-08-06 - 11:43:24

Usch vad tråkigt! Bakslag får man ju alltid, men så himla trist att det händer på en träning där du inte får någon hjälp! Det är ju det man betalar för... Egentligen vill man ju att det ska hända när man har en tränare där så att man kan lösa det direkt.

Hoppas att du hittar peppen igen, försök att inte klandra dig själv eller er som ekipage här, för det är inte ni som gjort Fel... Kanske kan ni rida enskilda pass, eller hitta en tränare som funkar bättre? Lycka till!

URL: http://jav.blogg.se


Postat av: Caroline Bågfeldt
2014-08-06 - 11:46:45

Jag ser verkligen upp till dig, vilket jag hoppas att du vet. Egentligen borde jag kanske inte säga så mycket för vad vet jag egentligen. Men jag säger i alla fall. Den där hästen är one in a million. Han är en häst som ingen någonsin skulle tipsa mig om, men en häst jag utan tvekan skulle kunna köpa. Just för att han har en skruv lös. Vet du vad som fick mig att fastna för Corvette? Filmen när du hoppar henne som 4-åring och hon brallar som bara den. Då visste jag att denna hästen vill jag ha. Jag vill inte få tips om fina läromästare som gått både 130 & 140. Jag vill ha hästar med humör, hyss och en räv bakom varje öra. Jag vill ha motgångar, framgångar och något att kämpa för och en dag kunna säga stolt att jag har gjort det själv.

Du ser ju bara vad bra Corvette har blivit, tack vare dig! Jag vet hur bra Cassador kan bli, hos DIG. Det är inte många som skulle palla med honom så som du gör. Ingen trodde någonsin på chuck, men jag gjorde det och hur många motgångar vi än hade så gav jag mig aldrig. Till slut gav det med sig. Jag vet att en dag kommer det släppa för dig och Cassador också. Kanske inte i år eller nästa år heller, men en dag kommer du sitta med gråten i halsen, på grund av lycka. JAG LOVAR.

Jag kollade på filmen, jag känner igen mig i det. Chuck har aldrig varit så galen, men precis så som det ser ut på din film, exakt så har det känts för mig 100 gånger, både på träning, tävling och hemma. Jag tror att det enda som har fått mig att fortsätta kämpa har varit min tränare, Mats. Hur dålig en träning än har gått så har han alltid något positivt att plocka fram. Såklart får jag massor att öva på också, men något positivt måste man alltid få höra också. Nu bor Mats så långt bort från dig, men om du vill testa någon annan tränare så rekommenderar jag verkligen Stefan Sjögren eller Tobias Grönberg. Två jättebra tränare som hjälpte mig och chuck extremt mycket. De kunde få chuck att bli lugn som en filbunke jätteenkelt. På en het häst måste man våga tänka framåt. Jag har aldrig suttit på Cassador och kan inte hjälpa dig egentligen, men att låta honom springa iväg ibland, låta honom ta stora galoppsprång ibland kan göra honom lugnare i sig själv. Att bara sitta och försöka få en het häst lugn kan ibland vara onödigt jobb. Det är ändå den han är, eller hur? Kanske kan du kompromissa? Låta honom vara sig själv lite mer.

Jag har alltid tyckt att du rider honom jättebra så jag fattar inte varför jag ger dig dessa tips. Jag vill bara ditt bästa vilket jag hoppas du förstår! Jag vill att du ska få ha så roligt som möjligt på hästryggen, det förtjänar du.

Och har du tid, kom gärna och rid Corvisen! (Hon har humör också men är nog aningens lättare än Cassador). Sedan vill jag tips igen om Stefan och Tobbe, de finns ju nere i Skåne så kolla upp om de har träningar i närheten av dig!

Massor med kramar, bästa du! ❤️

URL: http://carolinebagfeldt.se/


Postat av: Caroline Bågfeldt
2014-08-06 - 11:47:34

Jag ser verkligen upp till dig, vilket jag hoppas att du vet. Egentligen borde jag kanske inte säga så mycket för vad vet jag egentligen. Men jag säger i alla fall. Den där hästen är one in a million. Han är en häst som ingen någonsin skulle tipsa mig om, men en häst jag utan tvekan skulle kunna köpa. Just för att han har en skruv lös. Vet du vad som fick mig att fastna för Corvette? Filmen när du hoppar henne som 4-åring och hon brallar som bara den. Då visste jag att denna hästen vill jag ha. Jag vill inte få tips om fina läromästare som gått både 130 & 140. Jag vill ha hästar med humör, hyss och en räv bakom varje öra. Jag vill ha motgångar, framgångar och något att kämpa för och en dag kunna säga stolt att jag har gjort det själv.

Du ser ju bara vad bra Corvette har blivit, tack vare dig! Jag vet hur bra Cassador kan bli, hos DIG. Det är inte många som skulle palla med honom så som du gör. Ingen trodde någonsin på chuck, men jag gjorde det och hur många motgångar vi än hade så gav jag mig aldrig. Till slut gav det med sig. Jag vet att en dag kommer det släppa för dig och Cassador också. Kanske inte i år eller nästa år heller, men en dag kommer du sitta med gråten i halsen, på grund av lycka. JAG LOVAR.

Jag kollade på filmen, jag känner igen mig i det. Chuck har aldrig varit så galen, men precis så som det ser ut på din film, exakt så har det känts för mig 100 gånger, både på träning, tävling och hemma. Jag tror att det enda som har fått mig att fortsätta kämpa har varit min tränare, Mats. Hur dålig en träning än har gått så har han alltid något positivt att plocka fram. Såklart får jag massor att öva på också, men något positivt måste man alltid få höra också. Nu bor Mats så långt bort från dig, men om du vill testa någon annan tränare så rekommenderar jag verkligen Stefan Sjögren eller Tobias Grönberg. Två jättebra tränare som hjälpte mig och chuck extremt mycket. De kunde få chuck att bli lugn som en filbunke jätteenkelt. På en het häst måste man våga tänka framåt. Jag har aldrig suttit på Cassador och kan inte hjälpa dig egentligen, men att låta honom springa iväg ibland, låta honom ta stora galoppsprång ibland kan göra honom lugnare i sig själv. Att bara sitta och försöka få en het häst lugn kan ibland vara onödigt jobb. Det är ändå den han är, eller hur? Kanske kan du kompromissa? Låta honom vara sig själv lite mer.

Jag har alltid tyckt att du rider honom jättebra så jag fattar inte varför jag ger dig dessa tips. Jag vill bara ditt bästa vilket jag hoppas du förstår! Jag vill att du ska få ha så roligt som möjligt på hästryggen, det förtjänar du.

Och har du tid, kom gärna och rid Corvisen! (Hon har humör också men är nog aningens lättare än Cassador). Sedan vill jag tips igen om Stefan och Tobbe, de finns ju nere i Skåne så kolla upp om de har träningar i närheten av dig!

Massor med kramar, bästa du! ❤️

URL: http://carolinebagfeldt.se/


Postat av: Caroline Bågfeldt
2014-08-06 - 11:47:48

Jag ser verkligen upp till dig, vilket jag hoppas att du vet. Egentligen borde jag kanske inte säga så mycket för vad vet jag egentligen. Men jag säger i alla fall. Den där hästen är one in a million. Han är en häst som ingen någonsin skulle tipsa mig om, men en häst jag utan tvekan skulle kunna köpa. Just för att han har en skruv lös. Vet du vad som fick mig att fastna för Corvette? Filmen när du hoppar henne som 4-åring och hon brallar som bara den. Då visste jag att denna hästen vill jag ha. Jag vill inte få tips om fina läromästare som gått både 130 & 140. Jag vill ha hästar med humör, hyss och en räv bakom varje öra. Jag vill ha motgångar, framgångar och något att kämpa för och en dag kunna säga stolt att jag har gjort det själv.

Du ser ju bara vad bra Corvette har blivit, tack vare dig! Jag vet hur bra Cassador kan bli, hos DIG. Det är inte många som skulle palla med honom så som du gör. Ingen trodde någonsin på chuck, men jag gjorde det och hur många motgångar vi än hade så gav jag mig aldrig. Till slut gav det med sig. Jag vet att en dag kommer det släppa för dig och Cassador också. Kanske inte i år eller nästa år heller, men en dag kommer du sitta med gråten i halsen, på grund av lycka. JAG LOVAR.

Jag kollade på filmen, jag känner igen mig i det. Chuck har aldrig varit så galen, men precis så som det ser ut på din film, exakt så har det känts för mig 100 gånger, både på träning, tävling och hemma. Jag tror att det enda som har fått mig att fortsätta kämpa har varit min tränare, Mats. Hur dålig en träning än har gått så har han alltid något positivt att plocka fram. Såklart får jag massor att öva på också, men något positivt måste man alltid få höra också. Nu bor Mats så långt bort från dig, men om du vill testa någon annan tränare så rekommenderar jag verkligen Stefan Sjögren eller Tobias Grönberg. Två jättebra tränare som hjälpte mig och chuck extremt mycket. De kunde få chuck att bli lugn som en filbunke jätteenkelt. På en het häst måste man våga tänka framåt. Jag har aldrig suttit på Cassador och kan inte hjälpa dig egentligen, men att låta honom springa iväg ibland, låta honom ta stora galoppsprång ibland kan göra honom lugnare i sig själv. Att bara sitta och försöka få en het häst lugn kan ibland vara onödigt jobb. Det är ändå den han är, eller hur? Kanske kan du kompromissa? Låta honom vara sig själv lite mer.

Jag har alltid tyckt att du rider honom jättebra så jag fattar inte varför jag ger dig dessa tips. Jag vill bara ditt bästa vilket jag hoppas du förstår! Jag vill att du ska få ha så roligt som möjligt på hästryggen, det förtjänar du.

Och har du tid, kom gärna och rid Corvisen! (Hon har humör också men är nog aningens lättare än Cassador). Sedan vill jag tips igen om Stefan och Tobbe, de finns ju nere i Skåne så kolla upp om de har träningar i närheten av dig!

Massor med kramar, bästa du! ❤️

URL: http://carolinebagfeldt.se/


Postat av: Christa
2014-08-06 - 11:50:42

Kram och ge inte upp. Ni har väl precis börjat träna igen efter sommaruppehåll? Han lugnar nog ner sig när ni tränat regelbundet ett tag. Kom igen 😊
Tant C

Postat av: MalinKalin
2014-08-06 - 11:55:53

Neej vad tråkigt! Men ni har ju gjort så stora framsteg nu senaste tiden så försök tänka på det istället. Förstår att du är besviken över att inte få några tips och råd av honom. Det är ju liksom därför man betalar och åker på träning. Ge inte upp! Massa massa Styrkekramar till dej <3

URL: http://malinkalin.blogg.se


Postat av: Sara
2014-08-06 - 13:07:26

Ursäkta men vad är det för ** skittränare? Du har problem redan från start och han säger på sin höjd två ord under din runda? Byt! Synd du inte bor närmare sthlm, då hade jag tvingat dig att träna för Per Dahlgren. Han är så grymt duktig på sånna här "koko" hästar. Enda tränaren jag tränar för som har förmågan att tänka utanför ramarna, det kräver dessa hästar. De funkar inte att rida inom de normala ramarna.

Ge inte upp, byt tränare till en som ger dig rätt verktyg! Kram

Postat av: Alicia
2014-08-06 - 13:53:17

Du känner ju cassador allra bäst och vad jag kommer såga nu är endast mina tankar, kanske har jag helt fel vad vet jag men kan ju iallafall försöka, för det första tycker jag du ska byta tränare du ska ha en som verkligen hjälper dig genom hela lektionen och försöker förbättra!
Har själv en väldigt pigg ponny som inte är känslig för 5 öre och det kan va ett rent helvete, så kan inte säga att "jag vet hur det är" men jag förstår dig iallafall lite, förstår dig när du säger att man bara vill ge upp för det aldrig går som man vill.
Men som du sagt har han haft lite hoppvila, de kan inte vara det då? Att han kanske inte klarar av att vila från de för att det lixom kokar över? Så är ifallafall min att jag får inte vila helt från hoppning för då blir hon helt tokig och hemsk..
som sagt bara en tanke som kanske kunde hjälpa lite, hoppas iallafall att du löser det!
Du verkar vara en otroligt stark och glad människa så jag önskar erat bästa!!

URL: http://aliciac.blogg.se


Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film
2014-08-06 - 15:10:04

Fina bilder

URL: http://efji.blogg.se/


Postat av: Michelle
2014-08-06 - 17:47:00

Ge inte upp!! Jag vet att ni kan. Nu har du ju sagt att ni ska träna, träna och träna tills du blir nöjd. Om de så ska ta några månader till, låt de göra de! Det är aaaalldeles för tidigt att ge upp, nu får du rycka upp dig och vara envis! Jag tror verkligen på dej och cassador, ni kommer rocka tillsammans sen, men låt de gå tid och hitta någon som kan hjälpa dig när du är i dessa situationer.
Stoooora kramar till dig, finfina Erica<3

URL: http://michellehall.blogg.se


Postat av: Elin
2014-08-06 - 20:43:10

Min första och älskade häst var exakt sådär! Jag känner igen känslan såväl, man känner sig misslyckad och värdelös tills man får dom där bra passen som du hade härom dagen. Dom måste man leva på, det tog 6 år!!! För mig och min heta galna häst att kunna prestera och tills hon lugnade sig. Jag fick höra så mkt skit runt omkring under tiden som varför jag köpt hästen, varför jag inte gjorde mig av med henne och att hon var alldeles för svår. Man blir så ledsen. Därför är det värt att kämpa tills dagen då allt funkar och alla andra dagar också börjar funka och man kan små le åt dom, för dom hade fel! Vi kunde, vi gick ut och kom med rosetter efter nästintill varje start. Från att ha legat sist i resultat listorna till att ständigt ligga i toppen och höra alla som förut kritiserat komma och säga grattis, vad fina ni är vilket jobb du gjort! Då kommer du gråta glädjetårar! Ge inte upp honom! Han är så lik min, dom kan! Men du känner honom bäst, ingen kan säga vad du ska göra förutom du själv. Som sagt tog 6 år för mig att förstå min pärla, som idag är glad pensionär på 20 år. Vet att allt känns som skit, men det är då du ska du inte ska ge upp! Lycka till!

Postat av: Mickan
2014-08-06 - 21:57:03

Det där lät inte alls kul! Fortsätta kämpa, även om det känns helt omöjligt lovar jag att du snart ser ljuset i tunneln! :)

URL: http://hastenmac.horseworld.se


Postat av: Felizia
2014-08-07 - 11:59:33

Jag tror ändå på den filosofin- bara för att hästarna är annorlunda och inte följer "regelboken" så betyder det inte att det är fel. Cassador kan hoppa, han är het och tycker om att hoppa. Ta inte den glädjen ifrån honom bara för att "han går inte som han ska/som andra hästar" Angelica sa ju jämt om Mic Mac att trots att hon är het och ser farlig ut så känns det inte alls så, hon litar på Mic Mac, hon vet var hon har sina hovar, hon låter Mic Mac vara som hon är, hon försökte aldrig ändra på henne. Jag tror inte (tyvärr?) att Cassador någonsin kommer gå som "alla andra" det är såhär han är, man får helt enkelt bara lära sig att anpassa sig efter hur HAN vill bli riden. Sjukt svårt att förklara, men ja, du rider honom superbra (låt aldrig någon säga något annat!!) och det är inte vem som helst som hade kunnat det. Jag skulle nog ärligt talat prova en annan tränare som vill ta vara på den vilja och kapacitet C har och inte försöka "ändra" på honom. Han är en Mic Mac- han är het, annorlunda, en häst som många vill ändra, som folk har åsikter om men som bara kan ridas på det sättet som den vill, en häst som inte ska ändras. Han har en vilja och ett "jävlaanamma" som många hade önskat sina hästar hade, ta vara på det!

Postat av: Anna
2014-08-07 - 15:18:03

Ren spontan tanke, har han magsår? (Läs på om det innan du säger nej)
Sen en annan sak, en del känsliga hästar kan bli fullständigt hysteriska om sadeln är något för smal, då "bryggar" den och det blir ökat tryck fram och bak (kan även bli kocko hästar av för svängd/rak bom). Tänker på om han lagt på sig lite sen ni provade ut sadeln. Har du möjlighet till att prova lite olika så gör det för att se om det blir någon skillnad. Testa ngt annat och byt sen till din egen efter en stund, då känner man bäst skillnad, alltså inte en sadel ena dagen och en nästa, ja du fattar ;)

Det löser sig ska du se! Problem är till för att lösas, det är också då man lär sig mkt på resans gång! :)

Men det med magsår hade jag verkligen tagit en funderare på och verkligen lärt mig så mkt som möjligt om, det är väldigt vanligt!

<3

URL: http://www.equianna.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: